فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 96، فروردین 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/23
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 1-2
    هینمن (Heinmann) در مقدمه کتاب اخیر خود [1] مقایسه جالبی بین نگارش یک متن علمی با یک متن ادبی به عمل آورده است. او با استناد به کتاب نابوکوف (Nabokov) و به نقل از وی بیان می دارد که نویسنده یک رمان ممکن است از سه بعد در نظر گرفته شود. این سه بعد عبارت اند از: داستان سرایی، معلمی و افسونگری. ناباکوف معتقد است که یک نویسنده خوب هر سه بعد را در هم می آمیزد، اما اگر بعد افسونگری غالب آید، او تبدیل به یک نویسنده بزرگ خواهد شد [2].
    هینمن پس از ذکر این مقدمه، اعلام می دارد که در نگارش مقالات علمی، جایی برای داستان سرایی وجود ندارد و بعد افسونگری هم از امکان رخداد بسیار پایینی برخوردار است. بنابراین، هینمن این گونه نتیجه می گیرد که یک نویسنده خوب متون علمی باید مانند یک معلم خوب عمل نماید. از همین رو، وی باید این قابلیت را داشته باشد که با یک نگارش قابل درک، خوانندگان خود را آگاه کند که بر روی چه موضوعی کار کرده و به چه نتیجه ای دست یافته است [1].
    باوجوداین، به نظر راقم این سطور، اگرچه در نگارش یک متن علمی بعد معلمی غالب است، اما نویسندگان متون علمی باید از تکنیک های داستان سرایی و افسونگری علمی نیز برخوردار باشند. نگارش جملات و پاراگراف های کوتاه و قابل فهم که ارتباط آنها به یکدیگر به خوبی برقرار شده است، نمونه ای از هنر داستان سرایی است که خواننده مقالات علمی را مجذوب خود خواهد کرد [3].
    همچنین، نگارش یک مقاله علمی که بر پایه مطالعه ای با طراحی دقیق به رشته تحریر در آمده است، می تواند خواننده مقاله را از ابتدا تا انتها با خود همراه سازد. چنین مقاله ای خواننده خود را با یک نتیجه گیری عالمانه روبه رو می سازد و راه کارهایی برای انجام مطالعات آینده به وی پیشنهاد می دهد. حال اگر با مطالعه این مقاله، خواننده دست به مطالعات جدید بزند، به این معناست که بعد افسونگری علمی مقاله، کار خود را انجام داده است.
    کلیدواژگان: داستان سرایی، افسونگری، معلمی
  • مسعود پناهی فرد *، امیرحسین محوی، علیرضا عسگری، سعید ناظمی، مریم مرادنیا صفحات 3-16
    زمینه و هدف
    کیفیت مطلوب فیزیکی و شیمیایی آب از نقطه نظر مقبولیت آن برای مصرف کننده، حفظ سلامتی مصرف کننده و نگهداری از سیستم شبکه آب ضروری می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب شرب شهر قزوین بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 95-1394 و در طی سه فصل انجام شد. در مجموع 150 نمونه از قسمت های مختلف شبکه توزیع آب آشامیدنی شهر قزوین جمع آوری گردید و پارامترهای pH، کدورت، میزان کلر باقی مانده، (Electrical Conductivity) EC، (Total Dissolved Solids) TDS، نیترات، سختی کل، قلیائیت و غلظت فلزات سرب، جیوه، کادمیوم و کروم به اندازه گیری شد. سنجش فلزات سنگین با استفاده از دستگاه جذب اتمی و سایر پارامترهای مورد مطالعه بر اساس کتاب استاندارد متد انجام گردید. آزمون آماری ANOVA برای مقایسه مقادیر میانگین بین فصول مختلف به کار گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در طی سه فصل مطالعه شامل pH، کدورت، میزان کلر آزاد باقی مانده، EC،TDS ، نیترات، سختی کل، قلیائیت و غلظت فلزات سرب و کروم به ترتیب 47/7، (NTU) 05/0±28/0، 24/0±42/0 (میلی گرم بر لیتر)، 99/48±46/623 (میکروزیمنس بر سانتی متر)، 92/49±52/499 (میلی گرم بر لیتر)، 73/4±65/42 (میلی گرم بر لیتر)، 41/1±33/148 (میلی گرم بر لیتر کربنات کلسیم)، 67/5±23/222 (میلی گرم بر لیتر کربنات کلسیم)، 002/0±008/0 (میلی گرم بر لیتر)، 002/0±031/0 (میلی گرم بر لیتر) بودند. میزان جیوه و کادمیوم در کل نمونه ها بسیار ناچیز بود.
    نتیجه گیری
    مطابق نتایج به دست آمده، میانگین پارامترهای مورد مطالعه در محدوده استاندارد ملی آب آشامیدنی قرار دارد و کیفیت آب آشامیدنی قزوین برای مصرف کنندگان ایمن است.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، منابع آب، کیفیت فیزیکوشیمیایی آب، قزوین
  • طاهره رحیمی، رضا فاریابی *، عباس جوادی، ثارالله شجاعی صفحات 17-30
    زمینه و هدف
    نگرش مادران نسبت به امکان وقوع حادثه و اقدامات پیشگیرانه ناشی از آن می تواند آسیب دیدگی کودکان را تحت تاثیر خود قرار دهد. نظریه ها و سازه های روان شناختی امکان توضیح چگونگی تاثیر نگرش افراد در تصمیم گیری برای اتخاذ رفتار بهداشتی را فراهم می آورد. مطالعه حاضر به بررسی نگرش زنان شهر جیرفت در مورد پیشگیری از حوادث خانگی در کودکان زیر 5 سال با استفاده از تئوری انگیزش محافظت در سال 1394 پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 204 زن دارای کودک زیر 5 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر جیرفت شرکت داشتند. نمونه گیری با روش خوشه ایتصادفی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بر اساس تئوری انگیزش محافظت بود. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی برای توزیع فراوانی پاسخگویی به سوالات و آنالیز واریانس یک طرفه و t مستقل برای بررسی ارتباط متغیرهای دموگرافیک و انگیزش محافظت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    دامنه سنی مادران شرکت کننده در مطالعه 16 تا 49 سال بود. سابقه حوادث خانگی در 5/22 درصد از کودکان مشارکت کنندگان گزارش شد. 6/70 درصد از مادران بیشتر از شش ماه بود که اقدامات ایمنی را در خانه انجام می دادند. در فرایندهای ارزیابی تهدید، مهم ترین نگرش مادران مرتبط با ترس از رخداد سوانح خانگی (6/46 درصد) و در فرایندهای ارزیابی کنار آمدن در زمینه سوالات مرتبط با خودکارآمدی درک شده (9/51 درصد) عنوان شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد افزایش احساس ترس و باور به خودکارآمدی در مادران نقش بیشتری در انگیزش محافظت از حوادث خانگی دارد و می تواند به عنوان یک استراتژی مناسب در برنامه ریزی مداخلات ارتقاء سلامت مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نگرش، پیشگیری، حوادث خانگی، تئوری انگیزش محافظت، جیرفت
  • اکبر عطادخت *، نورالدین مجدی، نادر حاجلو، عباس ابوالقاسمی صفحات 31-46
    زمینه و هدف
    بدکارکردی های نوروسایکولوژیک یک عامل اصلی در اختلالات روانی شدید، مانند اختلالات اسکیزوفرنی و اختلال افسردگی اساسی است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف مقایسه بدکارکردی های نوروسایکولوژیک در بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی، اختلال افسردگی و افراد بهنجار صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی بود که جامعه آماری آن شامل کلیه بیماران مرد مبتلا به اختلالات اسکیزوفرنی و افسردگی (65 بیمار) بیمارستان های ایثار و فاطمی شهر اردبیل در سال 1395 بودند. نمونه پژوهش 30 بیمار اسکیزوفرنیک و 30 بیمار افسرده بود که به روش کل شماری انتخاب شده و با 30 فرد بهنجار مقایسه شدند. برای جمع آوری داده ها از آزمون های حافظه وکسلر (WMS-R)، برو/نرو (GO/NO GO) و طبقه بندی کارت های ویسکانسین (WCST)، استفاده شد. داده های به دست آمده با روش های آماری تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی کمترین تفاوت معنادار (LSD-Least Significant Difference) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کارکردهای نوروسایکولوژیک حافظه، بازداری پاسخ و انعطاف پذیری شناختی در بیماران اسکیزوفرنی ضعیف تر از بیماران افسرده (05/0>P) و در بیماران افسرده نیز ضعیف تر از افراد بهنجار (05/0>P) است.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهند که بدکارکردی های نوروسایکولوژیک احتمالا نقش مهمی در آسیب شناسی اختلالات اسکیزوفرنی و افسردگی دارند و می توانند اهداف درمانی مهمی در درمان و توانبخشی این بیماران باشند.
    کلیدواژگان: بدکارکردی های نوروسایکولوژیک، عملکرد حافظه، بازداری پاسخ، انعطاف پذیری شناختی، اردبیل
  • فرشاد نامداری، معصومه دادپی، مرتضی حمیدی، حسین قیومی زاده * صفحات 47-60
    زمینه و هدف
    واریکوسل اتساع و پیچ خوردگی غیرطبیعی شبکه وریدی (سیاهرگی) بالای بیضه ها است. الگوی توزیع حرارتی غیرطبیعی را می توان در کیسه بیضه توسط تصویربرداری حرارتی تشخیص داد. تصویربرداری حرارتی روشی از راه دور، بدون تماس و غیرتهاجمی است. هدف مطالعه بررسی همبستگی بین واریکوسل و دمای بیضه با استفاده از عکس برداری حرارتی در سربازان مراجعه کننده به بیمارستان 501 ارتش در سال 1395 است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی بر روی 56 سرباز در بیمارستان 501 ارتش در سال 1395 انجام شد. در این مطالعه قابلیت تصویربرداری حرارتی در تشخیص و گریدینگ واریکوسل مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت انجام ترموگرافی از دوربین مادون قرمز غیرتماسی VIS-IR 640استفاده شده است. نتایج به صورت آمار توصیفی گزارش گردید.
    یافته ها
    در دو حالت، به کمک توزیع دما، امکان شناسایی واریکوسل با استفاده از دوربین حرارتی وجود داشت. یکی عدم تقارن حرارتی و افزایش دما در شبکه وریدیpampiniform و هیچ افزایش دمایی در بیضه همان سو و دیگری افزایش دمای شبکه وریدیpampiniform و افزایش دمای بیضه همان سمت بود. نتایج نشان داد قابلیت تشخیصی ترموگرافی در گرید 3 واریکوسل نسبت به بقیه گریدها بالاتر می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از تحقیق و هم چنین بی خطر بودن به جهت عدم پرتودهی به بیمار، ارزان بودن و تشخیص نسبتا مناسب آن در واریکوسل، ترموگرافی روشی سودمند است. به نظر می رسد بتوان از ترموگرافی به عنوان روشی مکمل در سونوگرافی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تصویربرداری حرارتی، واریکوسل، سونوگرافی، تهران
  • زهرا نخعی *، زهرا عبدالرضا قره باغ، شمس الملوک جلال منش صفحات 61-72
    زمینه و هدف
    مهم ترین ضامن موفقیت طرح تحول نظام سلامت، توجه به ارائه دهندگان خدمات سلامت از جمله پرستاران است. بررسی رضایتمندی می تواند به طراحان و عاملان اجرایی آن کمک کند تا نقاط قوت و ضعف آن را بهتر بشناسند و به بهبود آن اهتمام ورزند. هدف از این مطالعه، تعیین رضایتمندی پرستاران از طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 380 نفر از پرستاران شاغل در دو بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 1395 انجام شد. جهت گردآوری داده ها از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه استاندارد رضایت شغلی Job Descriptive Index) JDI) بر مبنای طیف لیکرت استفاده گردید. داده ها با توجه به برخورداری از توزیع نرمال، توسط آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون t مستقل و آزمون مقایسات چندگانه Tukey مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین رضایتمندی پرستاران با اکثریت 4/75 درصد در سطح متوسط قرار داشت. کمترین رضایتمندی در حیطه شرایط کار (9/4 درصد) و حقوق و مزایا (0/2 درصد) و بیشترین رضایتمندی در حیطه مسئول مستقیم و همکار (7/49 درصد) بود. رضایتمندی با سن ارتباط آماری معناداری نشان داد (001/0=P)؛ به طوری که رضایتمندی در پرستاران بالای 40 سال بیشتر از سایر گروه های سنی بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    علی رغم اقدامات انجام شده پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت جهت ارتقاء رضایتمندی پرستاران، هنوز رضایتمندی آنها در حد قابل قبول نیست. این مسئله می تواند در عملکرد و کیفیت کار پرستاران تاثیرگذار باشد که به نظر می رسد نیاز به تامل و توجه بیشتر مسئولین دارد.
    کلیدواژگان: پرستاران، طرح تحول نظام سلامت، رضایتمتدی، بیرجند
  • سید سعید مظلومی محمود آباد، محسن رضاییان، احمد نقیب زاده تهامی، رضا صادقی * صفحات 73-82
    زمینه و هدف
    دیابت بیماری پیچیده و مزمنی است که بر کیفیت زندگی بیماران اثر می گذارد، هدف این مطالعه تعیین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و ارتباط آن با کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شهرستان سیرجان در سال 1395 بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی انجام شد و تعداد 100 نفر بیمار مبتلا به دیابت شهرستان سیرجان به صورت تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه، پرسشنامه شامل دو بخش بود: اطلاعات دموگرافیک (7 سوال) و پرسشنامه SF-36 (36-item short-form health survey questionnaire) (36 سوال). داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون های t مستقل، همبستگی پیرسون و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن شرکت کنندگان 53/11±92/51 سال بود. میانگین نمره کیفیت زندگی بیماران دیابتی 38/26±27/59 بود و نتایج نشان داد که رابطه معنی داری بین گلوکز سرم با عملکرد جسمی (68/0=r) و سلامت عمومی (63/0=r) وجود دارد (05/0>P)؛ درحالی که بین مقیاس های ایفای نقش جسمی، دردهای بدنی، انرژی و نشاط، ایفای نقش عاطفی، سلامت روحی-روانی، عملکرد اجتماعی با گلوکز سرم و میزان HbA1c رابطه معنی داری وجود ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    میانگین نمره کیفیت زندگی بیماران دیابتی در حد متوسطی بود و بین برخی از مقیاس های کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و نمایه قند خون رابطه معنی داری وجود دارد و کنترل مناسب قند خون می تواند با سطح بالاتری از کیفیت زندگی در افراد دیابتی همراه باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، دیابت نوع 2، کنترل دیابت، سیرجان
  • ندا ایزدی، مهرعلی رحیمی *، فاطمه رضوان مدنی، حمیدرضا شتابی، میترا دربندی صفحات 83-90
    زمینه و هدف
    مطالعه اپیدمیولوژی بیماری دیابت در شناخت گروه های پرخطر و عوامل مرتبط با آن کمک کننده است. این مطالعه با هدف تعیین اپیدمیولوژی بیماری دیابت نوع دو در استان کرمانشاه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، اطلاعات بر اساس پرونده بیماران دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت استان کرمانشاه طی سال های 93-1392 (2400 پرونده) استخراج شد. اطلاعات با استفاده از آزمون مجذور کای و آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن 2309 بیمار 84/10±92/54 سال بود. 00/61% از افراد زن بودند. نوع درمان در 11/76% افراد خوراکی بود. ارتباط بین پارامترهای کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی بالا و پایین با جنسیت در افراد دیابتی معنی دار بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به دخیل بودن عامل جنسیت و سابقه خانوادگی به عنوان عوامل احتمالی مرتبط با دیابت، تدوین برنامه های پیشگیری و غربالگری در این افراد می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، دیابت نوع 2، پروفایل چربی، کرمانشاه
  • سیدجواد قاضی میرسعید، فاطمه مسعودی * صفحات 91-96
    اهمیت نمایه سازی مقالات پزشکی با توصیف گرهای استاندارد، مراجعه کاربران به MeSH را ضرورت بخشیده است. به موازات مراجعه به MeSH، آشنایی کاربران با این مرورگر می تواند مهارت های جستجوی آنها در یافتن کلیدواژه های مناسب و دقیق، بر اساس استاندارد را افزایش دهد. ازاین رو نامه به سردبیر حاضر مطالعه حاضر، در پی آن است که اطلاعات بنیادی در ارتباط با نحوه استفاده از مرورگر MeSH را به کاربران بیاموزد.
|
  • M. Rezaeian * Pages 1-2
  • M. Panahi Fard *, A. H. Mahvi, A. Asgari, S. Nazemi, M. Moradnia Pages 3-16
    Background And Objective
    Physical and chemical quality of water is necessary for consumer’s acceptance, health promotion, and guarding of water distribution systems. The aim of this study was to determine the physical and chemical quality of drinking water in Qazvin.
    Material and
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 2014-2015. During three seasons a total of 150 samples were collected from different points of water distribution. Then, water pH, turbidity, residual chlorine, EC (Electrical Conductivity), TDS (Total Dissolved Solis), nitrate, total hardness, alkalinity, and concentrations of Pb, Hg, Cd and Cr were measured. Heavy metals were measured by atomic absorption spectrophotometerand other parameters were analyzed based on the Standard Method book. ANOVA was used for comparing the mean values between seasons.
    Results
    The average values during three seasons were reported as the following: pH=7.47, turbidity=0.28±0.05 (NTU), residual chlorine =42±0.24 (mg/L), EC=623.46±48.99 (mS/cm), TDS = 499.52±49.92 (mg/L), nitrate =42.65±4.73 (mg/L), total hardness=148.33±1.4 (mg/L CaCo3), alkalinity=222.23±5.67 (mg/L CaCo3), and concentrations of Pb=0.008±0.0024 (mg/L), and Cr=0.031±0.002 (mg/L). The concentration of Hg and Cd were negligible in the total samples.
    Conclusion
    According to the obtained results, all the parameters were found to be within the permissible Iranian standards and the quality of Qazvin drinking water is safe for the consumers.
    Keywords: Drinking water, Water supply, Water quality, Pysicho-chemical, Qazvin
  • T. Rahimi, R. Faryabi *, A. Javadi, Dr S. Shojaei Pages 17-30
    Background And Objective
    Mother's attitudes towards the possibility of an accident and its related preventive measures can affect children's injuries. Psychological theories and constructs provide an opportunity to explain how people's attitudes affect their decision making in adoption of a health behavior. This study examined attitudes of women from Jiroft city about prevention of home injuries in children under 5 years through Protection Motivation Theory (PMT) in 2015.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 204 mothers with children less than 5 years were selected from those who referred to health centers of Jiroft in 2015. In this regard, random cluster sampling method was applied. A self-administered questionnaire based on PMT was used to collect information. The data were then analyzed using descriptive statistical methods to investigate the distribution of responses to the questions. Later, one-way ANOVA and independent t-test were applied to observe the relationship between demographic variables and protection motivation.
    Results
    The age range of mothers was 16 - 49 years. History of domestic injuries was reported in 22.5 percent of participants. It was more than six months that 70.6 % of mothers were implementing safety measures at home. In threat assessment processes, mother's most important attitudes were related to fear of home injuries (46.6 %); however, in coping assessment processes, it was related to perceived self-efficacy (51.9%).
    Conclusion
    The results showed that increase of fear and perceived self-efficacy in mothers has a greater role in their motivation to prevent home injuries. This can be considered as an appropriate strategy in planning health promotion interventions.
    Keywords: Attitude, Prevention, Home injuries, Protection motivation theory, Jiroft
  • Dr. Akbar Atadokht *, Nooraddin Majdi, Dr. Nader Hajloo, Dr. Abbas Abolghasemi Pages 31-46
    Background And Objective
    Neuropsychological dysfunction is one of the basic factors in the severe mental disorders such as schizophrenia and depression disorders. Accordingly, this study aimed to compare the neuropsychological dysfunctions in patients with schizophrenia disorders, depression disorder and normal individuals.
    Materials And Methods
    Current study was a descriptive study that the statistical population included all male patients with schizophrenia and depression in Isar and Fatemi hospital of Ardabil city in 2016 (N=65). The sample consisted of 30 schizophrenic patients and 30 depressed patients that were sampled by census method and were compared with 30 normal objects. Data was collected using Wechsler Memory Scale (WMS-R), Go/ No go Test, and Wisconsin Card Sorting Test (WCST). Data was analyzed using multivariate analysis of variance (MANOVA) and Least Significant Difference (LSD).
    Results
    The results showed that neuropsychological dysfunctions such as memory, response inhibition, and cognitive flexibility in schizophrenic patients were less than depressed patients (p
    Conclusion
    These results showed that neuropsychological dysfunctions play an important role in the pathology of schizophrenia and depression disorders and can be important therapeutic targets in the treatment and rehabilitation.
    Keywords: Neuropsychological Dysfunction, Memory Function, Response Inhibition, Cognitive flexibility, Ardabil
  • F. Namdari, M. Dadpay, M. Hamidi, H. Ghayoumi Zadeh* Pages 47-60
    Background And Objective
    Varicocele is the abnormal dilatation and tortuosity of pampiniform plexus above the testicles. The distribution pattern of abnormal heat in the scrotum can be detected by thermal imaging. The thermal imaging is a remote, noncontact and noninvasive method. The purpose of the study was to investigate the correlation between varicocele and the temperature of testicular using thermal imaging in the soldiers referred to AJA 501 hospital in 2016.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study that was conducted on 56 soldiers in the AJA 501 hospital in 2016. In this study, capabilities of thermal imaging in detecting and grading varicocele were evaluated. In order to do thermography, the non-contact infrared camera of VIS-IR 640 was used. Results were reported through descriptive statistics.
    Results
    In both cases, by using temperature distribution and thermography camera, it was found that there was a possibility to identify varicocele. There was thermal asymmetry and increase in the temperature of the pampiniform plexus while there was no increase in the temperature of the testicle. We also observed the asymmetry and increase in the temperature while the increase of temperature in the scrotum was noticeable. The results showed that detection capability of thermography in grade 3 varicocele was higher than other grades.
    Conclusion
    According to the results obtained from research, thermography is highly applicative in diagnosing varicocele due to safety, lack of exposure to the patient, and cheap and convenient diagnosis of varicocele. It is recommended that thermography method be used as a complementary method along ultrasound techniques.
    Keywords: Thermal imaging, Varicocele, Ultrasonography, Tehran
  • Z. Nakhaei *, Z. Abdolreza Gharehbagh, S. Jalalmanesh Pages 61-72
    Background And Objective
    The main guarantee for success of the Health Reform Plan is to account for health service providers including the nurses. A survey of satisfaction can help designers and executives to recognize the strengths and weaknesses of the plan more profoundly and thus try to improve it. The purpose of this study was to determine nurse's satisfaction with the Health System Reform Plan in hospitals affiliated to Birjand University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a total of 380 nurses were selected from two hospitals affiliated to Birjand University of Medical Sciences in 2016. To collect data, the demographic characteristics form and the standard Job Descriptive Index (JDI) (on the Likert scale) were used. The data were analyzed using independent t test, one-way ANOVA followed by Tukey’s multiple comparisons test.
    Results
    The mean satisfaction of the nurses was on a moderate level with a maximum percentage of 75.4%. The minimum referred to satisfaction with working circumstances (4.9%) and wage and benefits (2.0%), while the maximum satisfaction belonged to direct superordinates and colleagues (49.7%) domains. Satisfaction showed a significantly association with age (p=0.001); So that satisfaction in nurses above 40 years of age was greater than other age groups (p
    Conclusion
    Despite the measures taken to enhance satisfaction via implementation of Health System Reform Plan, the nurses’ satisfaction is not at an acceptable level. This can affect the performance and quality of nursing activities, which seems to require greater attention of officials.
    Keywords: Nurses, Health System Reform Plan, Satisfaction, Birjand
  • S.S. Mazloomy, M. Rezaeian, A. Naghibzadeh Tahami, R. Sadeghi * Pages 73-82
    Background And Objective
    Diabetes is a complex and chronic disease associated with patients’ quality of life. The purpose of the present study was to determine the relationship between health – related Quality of life and glycemic control in type 2 diabetics of Sirjan city.
    Methods
    This was a descriptive study and sample size was 100 diabetic patients in Sirjan city selected through simple random sampling. In this study, the questionnaire included two parts: demographic (7 items) and standard SF-36 (36-item short-form health survey questionnaire) quality of life questionnaire. Data was collected and analyzed by using descriptive indicators, Independent t-test, Pearson’s correlation, and chi-square test.
    Results
    Mean±S.D age of the participants was 51.92±11.53 years. Diabetic patient's quality of life score was 59.27±26.38 and the results showed a significant associations between physical function (r=0.68) and general health (r=0.63) with serum glucose (p0.05).
    Conclusions
    Diabetic patient's quality of life score was moderate. According to the results, there were a significant relationship between some quality of life scales and glycemic index; accordingly, it seems that better glycemic control in diabetic patients can increase their quality of life.
    Keywords: Quality of life_Type 2 diabetes_Glycemic control_Sirjan
  • N. Izadi, M.A. Rahimi *, F. Rezvanmadani, H.R. Shetabi, M. Darbandi Pages 83-90
    Background And Objective
    The epidemiologic study of diabetes is helpful in understanding the high-risk groups and their related factors. This study aimed to determine the epidemiology of type II diabetes in Kermanshah province.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, information was extracted using the records of patients referring to the Kermanshah diabetes clinic during 2013-2014 (2400 records). Data was analyzed using chi-square test and independent t-test.
    Results
    The average age and standard deviation of 2309 patients was 54.92±10.84 years. Sixty one percent of patients were female. Type of treatment in 76.11% of people was oral. The relationship between total cholesterol, high density lipoprotein, and low density lipoprotein cholesterol with sex was statistically significant in diabetic patients (P
    Conclusion
    According to the results, gender and family history were presented as possible factors associated with diabetes, so prevention and screening programs can be useful in these patients.
    Keywords: Epidemiology, Type II diabetes, Lipid profile, Kermanshah
  • S.J. Ghazi Mirsaeid, F. Masoudi* Pages 91-96
    Importance of indexing medical articles via standard descriptors requires users to refer to MeSH. Along with making reference to the MeSH, being familiar with this browser may improve users’ searching skills in finding appropriate and precise keywords, according to standard. Therefore, in the present letter to editor we are going to teach basic information to the users, regarding method of applying the MeSH browser.