فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال پانزدهم شماره 8 (پیاپی 91، آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان * صفحات 689-690
    همانطور که قبلا به آن اشاره گردید، در نگارش متون علمی کلمات، جملات و پاراگراف ها از موقعیت و اهمیت شایان توجهی برخوردار هستند. کاربرد صحیح این ابزار شگفت انگیز سبب می گردد که مقالات علمی که حاوی پیام های نوینی هستند، از شانس چاپ، خوانده شدن و استناد بیشتری برخوردار گردند [1]. از طرف دیگر، اختصار شرط اساسی در نگارش مقالات علمی است [2]. از همین رو توصیه می گردد که از این ابزار شگفت انگیز در نهایت اختصار استفاده شود. این نکته بدان معنی است که تا جای ممکن از کلمات ساده تر، جملات و پاراگراف های کوتاه تراستفاده شود. بنابراین، هدف از نگارش این سخن سردبیری، ارائه چند راه حل ساده در مدیریت نگارش مقالات علمی است.
    از آنجایی که بنیان نگارش مقالات علمی را پاراگراف های آن مقاله رقم می زنند، هر پاراگراف باید مانند یک داستان بسیار کوتاه به رشته تحریر درآید که دارای هدف و پیام خاصی می باشد. از همین رو، اگر چه مشخص کردن تعداد جملات یک پاراگراف بسیار دشوار می باشد، با این وجود، توصیه شده است که این جملات نباید از سه کمتر [3] و از پنج بیشتر باشند [4]. جمله ابتدایی هر پاراگراف، باید هدف از نگارش آن پاراگراف را بیان نماید. سایر جملات باید توضیحات تکمیلی در خصوص این هدف را بیان نمایند [2]. استفاده از کلمات ربطی نظیر: بنابراین؛ از همین رو؛ به عنوان مثال؛ با وجود این؛ و نظایر آن ها سبب می گردد که پیوستگی بین جملات یک پاراگراف حفظ گردد.
    تجربه سردبیری اینجانب نشان می دهد که مقالات کسل کننده از کلمات سخت، جملات و پاراگراف های بسیار طولانی رنج می برند [5]. گاهی اوقات، تمام جملات مقدمه یک مقاله کسل کننده؛ در یک پاراگراف بسیار طولانی عرضه می گردند. تمامی مواد و روش های یک مقاله کسل کننده دیگر، ممکن است که در یک پاراگراف طویل ارائه گردند. این در حالی است که نویسندگان می توانند با استفاده از کلمات ساده، جملات کوتاه و پاراگراف های کوتاه، مقاله کسل کننده خود را مانند یک رمان جذاب و شیرین، به رشته تحریر درآورده و تقدیم به خوانندگان خود نمایند. این سادگی و روانی نه تنها شانس چاپ مقاله را افزایش خواهد داد، بلکه بر روی شانس خواندن و استناد به مقاله نیز تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
  • زهرا تقربی، سیما محمدخان کرمانشاهی *، عیسی محمدی صفحات 691-714
    زمینه و هدف
    در راستای پاسخ به نیاز جامعه، لازم است پرسنل پرستاری در عملکرد حرفه ای خود از درمان های مکمل استفاده نمایند. در این زمینه تسهیل کننده های موجود در عرصه های بالینی مختلف، متفاوت بوده و شناسایی آنها مهم و ضروری است. لذا این مطالعه با هدف تبیین ادراک پرستاران بالینی در رابطه با عوامل تسهیل کننده کاربرد درمان های مکمل در پرستاری بالینی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی، که از نوع تحلیل محتوای قراردادی است، در فاصله تیرماه 93 تا تیر 94 در شهرهای اصفهان و کاشان انجام شد. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف انجام و تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. جهت دسترسی به نمونه های واجد شرایط از روش گلوله برفی استفاده شد. با 16 پرستار دارای تجربه غنی و 2 پزشک مصاحبه نیمه ساختاریافته عمیق انجام شد. داده ها، هم زمان با جمع آوری، به روش تحلیل محتوای قراردادی آنالیز شد.
    یافته ها
    در رابطه با هدف پژوهش، 9 طبقه اصلی شامل «همکاری مددجو»، «برخورداری پرستار از مهارت فنی و قدرت قانونی»، «همکاری پرستاران»، «همسویی متخصصین»، «مدیر پرستاری، تلنگرزن هوشمند»، «سازماندهی، هدایت و نظارت مدیر پرستاری»، «راهبردهای فعال»، «راهبردهای منفعلانه» و «موفقیت نسبی در کنترل مشکل» استخراج شد که از آنها 4 مضمون «همگامی مددجو و پرستار»، «همکاران حامی»، «هوشمندی مدیر پرستاری» و «راهبردهای موقعیتی اثربخش» انتزاع گردید.
    نتیجه گیری
    همکاری مددجو، برخورداری پرستار از مهارت و قدرت و اختیار، بهره گیری وی از راهبردهای موقعیتی در مواجهه با مشکلات اجرایی، و حمایت همکاران و پزشکان و مدیران پرستاری سبب می شود پرستاران راحت تر در عملکرد حرفه ای خود در امر مراقبت از مددجویان، از درمان های مکمل استفاده نمایند. آگاهی از این یافته ها، جهت ارائه راهکارهای مناسب به منظور عملیاتی نمودن برنامه های تلفیق درمان های مکمل با عملکرد پرستاری، می تواند دست اندرکاران و برنامه ریزان را یاری دهد.
    کلیدواژگان: پرستاری، تحقیق کیفی، تسهیل کننده ها، درمان های مکمل
  • دادالله شاهی مریدی *، منصور اقبالی، حمیدرضا عبدالله پور، مجید ملاحسینی، محمود شیخ فتح اللهی صفحات 715-726
    زمینه و هدف
    اپی کندیلیت خارجی آرنج، شایع ترین ضایعه انقباضی است که آن را گرفتار می کند و در مبدا عضلات راست کننده مچ دست سبب التهاب و درد می شود. هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% و لیزر کم توان در درمان اپی کندیلیت خارجی آرنج بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور در درمانگاه فیزیوتراپی فاطمیه رفسنجان در سال 1395 انجام گرفت. 78 بیمار مبتلا به اپی کندیلیت خارجی آرنج به طور تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول، دوم و سوم به ترتیب فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1%، لیزر کم توان و درمان رایج دریافت کردند. شدت درد موضعی، درد انتشاری، حساسیت به لمس و قدرت مشت کردن در جلسه اول، پنجم، دهم و 10 روز پس از پایان درمان بررسی گردید. شدت درد و قدرت مشت کردن به ترتیب با استفاده از مقیاس آنالوگ بصری و دینامومتر ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دوطرفه با اندازه گیری های مکرر، آزمون مقایسات چندگانه Tukey و مجذور کای، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که لیزر در مقایسه با فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% و درمان رایج به مدت 10 جلسه در کاهش درد اپی کندیلیت خارجی آرنج موثرتر بود (001/0>p). همچنین نتایج این مطالعه نشان داد لیزر در افزایش قدرت مشت کردن از درمان رایج موثرتر بود (005/0=p)، ولی لیزر در مقایسه با فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% در قدرت مشت کردن، اختلاف معنی داری نداشت (05/0p).
    نتیجه گیری
    از یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که لیزر در طی 10 جلسه می تواند در کاهش درد موضعی، درد انتشاری و حساسیت به لمس از فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1% و درمان رایج موثرتر باشد.
    کلیدواژگان: لیزر کم توان، فنوفورزیس هیدروکورتیزون 1%، اپی کندیلیت خارجی آرنج
  • زهره پارسا یکتا، هومن شهسواری، الهه رمضان زاده تبریز *، میرسعید یکانی نژاد صفحات 727-738
    زمینه و هدف
    تامین نیازهای عاطفی، مولفه ای تاثیرگذار در میزان توانایی فرد برای مقابله موثر با بیماری و مدیریت آن است. لذا این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین نیازهای عاطفی با سطح خودکارآمدی بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان امید شهر مشهد در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر مطالعه ای توصیفی است که بر روی 360 بیمار مبتلا به سرطان بستری در بیمارستان امید شهر مشهد با روش نمونه گیری آسان از اسفند 1392 تا تیر 1393 انجام شد و بیماران با استفاده از فرم اطلاعات فردی، پرسشنامه خودکارآمدی بیماری های مزمن (CDSES) و پرسشنامه نیازهای عاطفی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها برحسب نوع متغیر، با آزمون های آنالیز واریانس، t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه حاکی از کسب نمره کلی خودکارآمدی 91/1±56/5 از 10 می باشد که نشان دهنده خودکارآمدی متوسط بیماران است. بیشترین میزان میانگین و انحراف معیار خودکارآمدی بیماران به ترتیب در حیطه ارتباط با پزشک 71/2±84/6، مدیریت بیماری 36/2±32/6، کمک گرفتن از خانواده، دوستان و جامعه 18/2±79/5 بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین نمره کلی خودکارآمدی و نیازهای عاطفی، همبستگی منفی و معناداری وجود دارد (261/0-=r، 001/0p<)؛ یعنی هرچه بیشتر نیازهای عاطفی بیماران برآورده شود، سطح خودکارآمدی بیماران در جهت مدیریت بیماری نیز افزایش خواهد یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که افزایش نیازهای عاطفی بیماران باعث کاهش سطح خودکارآمدی آنان می گردد و بالتبع آن، افزایش دفعات بستری و عود علائم بیماری را به همراه دارد. بنابراین، جهت کاهش نیازهای عاطفی و بهبود سطح خودکارآمدی، به برنامه ریزی های دقیق تر مداخلات آموزشی و حمایتی نیاز است.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، نیازهای عاطفی، سرطان، مشهد
  • حسین ابراهیمی مقدم، طاهره جولانیان * صفحات 739-752
    زمینه و هدف
    افسردگی تجربه حالت ناشادی است که تحمل آن دشوار است. هدف از این مطالعه، بررسی ویژگی های روان سنجی پایایی (Reliability) و روایی (Validity) آزمون مقیاس افسردگی کودکان رینولدز Reynolds child depression scale; RCDS)) در دانش آموزان ابتدایی شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، پرسش نامه های RCDS و CDI بر روی 370 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر تهران که به روش نمونه برداری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند، به اجرا گذاشته شد. برای بررسی اعتبار درونی پرسش نامه از روش آلفای کرونباخ و برای بررسی روایی همگرایی آزمون RCDS، نمرات حاصل از پرسش نامه RCDS و CDI با استفاده از ماتریس همبستگی Pearson مورد محاسبه قرار گرفت. جهت بررسی روایی، از پرسش نامه افسردگی کودکان Child depression inventory; CDI)) استفاده شد.
    یافته ها
    ضریب آلفای کرونباخ برابر با 83/0، به دست آمده با استفاده از چرخش واریماکس (Varimax rotation)، نقش چهار عامل عزت نفس و سرزنش خود، نگرانی و نشانه های جسمانی، فقدان احساس لذت و روحیه پایین و سردی و احساس بی ارزشی را برجسته نشان داد. همچنین، مشخص شد مقیاس RCDS و CDI دارای همبستگی مثبت و معناداری هستند (001/0p˂). نتایج نشان داد از نظر شیوع افسردگی، تفاوت معناداری در دو جنس دختر و پسر وجود ندارد (001/0p˂) و در نتیجه یک جدول نرم درصدی برای این آزمون تهیه شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه پایایی و روایی مناسب آزمون RCDS برای بررسی افسردگی در کودکان، مشخص شد. می توان از این آزمون در جهت شناسایی افسردگی در کودکان استفاده کرد که منجر به شناسایی بیماران و بالتبع آن، تسهیل درمان و بهبود سلامت کودکان می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، دانش آموزان، پایایی، تهران
  • مهدی محمودی *، محمدعلی فهمیده کار، محسن رضاییان، محمدرضا حاجی زاده، علیرضا خوشدل، احمد پوررشیدی بشر آبادی صفحات 753-764
    زمینه و هدف
    دیابت ملیتوس یکی از شایع ترین بیماری های اندوکرین محسوب می شود. استفاده از گیاهان دارویی حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان یکی از بهترین راه ها برای کاهش عوارض دیابت است. لذا هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثرات برگ درخت گردو بر سطح تعدادی از فاکتورهای بیوشیمیایی خون در موش های صحرایی نر دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد آلبینو با وزن 300-250 گرم به طور تصادفی در 5 گروه هشت تایی وارد مطالعه شدند. ایجاد دیابت قندی نوع 1 با تزریق استرپتوزوتوسین (STZ) انجام شد. پودر برگ درخت گردو در غلظت های 1%، 2% و 5% وزنی- وزنی با غذای معمولی موش های دیابتی مخلوط شد. مدت مطالعه 28 روز بود. نمونه خون موش ها در شروع و پایان مطالعه گرفته شد و فاکتورهای بیوشیمیایی شامل هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c)، قند خون ناشتا (FBS) تری گلیسرید (TG)، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C)، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C) و آنزیم های آلکالین فسفاتاز (ALP)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) اندازه گیری شد. بررسی آماری داده ها از طریق آزمون آماری ANOVA انجام شد و 05/0p< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج در گروه های تغذیه شده با برگ گردو کاهش معنی دار در مقادیر ALT، ALP، TG و HbA1c نسبت به گروه کنترل دیابتی نشان داد که بیشترین تاثیر مربوط به رژیم 5% بود. ولی بر روی FBS، اختلاف معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان عنوان نمود که استفاده از رژیم 5% برگ گردو، بیشترین تاثیر را در کاهش ALP و HbA1c دارد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، برگ گردو، آنتی اکسیدان، هیپرگلیسمی، هموگلوبین گلیکوزیله، موش صحرایی
  • محبوبه فرخنده زاده *، سید علیرضا گلشنی صفحات 765-780
    زمینه و هدف
    دانش دندان پزشکی به عنوان یکی از شاخه های پزشکی همواره مورد توجه پزشکان مسلمان بوده است. پزشکان به جنبه های مختلف علم دندان پزشکی پرداخته و مجموع نظرات و دیدگاه های خود را در ضمن متون پزشکی نقل کرده اند. این مطالعه به منظور بررسی جایگاه دانش دندان پزشکی در میان پزشکان مسلمان انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    در نوشتار پیش رو تلاش بر آن است که با روش توصیفی- تحلیلی و با تکیه بر منابع متقدم (فردوس الحکمه، الحاوی، قانون، کامل الصناعه، معالجات البقراطیه و ذخیره)، تاریخچه دندان پزشکی در تمدن اسلامی مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد تا هدف مقاله که بازنمایی سیر تکوین، تکامل و تحولات دانش دنداپزشکی است، تبیین گردد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که پزشکان مسلمان از دیدگاه و تجربیات اطبای یونان و مرکز علمی جندی شاپور بهره برده اند، اما تنها به نقل آن بسنده نکرده اند، بلکه علم دندان پزشکی را تکمیل و گسترش دادند و آن را بر مبنای علمی بنیان نهادند. تشریح بافت، عصب و استخوان دندان، آسیب شناسی، شناخت و درمان انواع بیماری ها، توصیه به مراقبت بهداشت دهان و دندان و روش های پیشگیری، تهیه انواع داروهای درمانی با منشا گیاهی- حیوانی و معدنی، استفاده از ابزار برای مداوای بیماری ها که گاه برای نخستین بار این ابزار توسط پزشکان مسلمان بکار می رفت، از جمله پیشرفت های مسلمانان در حوزه دندان پزشکی بوده است.
    نتیجه گیری
    دانش دندان پزشکی در تمدن اسلامی مبتنی بر شیوه علمی بوده است و پزشکان مسلمان در این حوزه پیشرفت های بسیار در شناخت و درمان بیماری داشته اند. تاکید پزشکان بر حفظ بهداشت دهان و دندان و مراقبت از ابتلا به بیماری بود. بنابراین، می توان شاخصه پیشگیری و درمان را از ویژگی های دندان پزشکی اسلامی دانست.
    کلیدواژگان: دندان پزشکی، پزشکان مسلمان، تمدن اسلامی
  • پیوند باستانی، فرهاد لطفی *، مرجان مرادی، مهدیه سادات احمدزاده صفحات 781-792
    زمینه و هدف
    ارزیابی عملکرد بیمارستان ها جهت بهبود کیفیت خدمات ارائه شده بسیار حائز اهمیت می باشد. هدف پژوهش حاضر ارزیابی عملکرد بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت با استفاده از نمودار پابن لاسو می باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که به صورت مقطعی در 14 بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز قبل و بعد از طرح تحول سلامت طی دوره زمانی 93-1392 انجام گردید. داده ها با استفاده از فرم فعالیت ماهیانه بیمارستان و سایت آواب (آمار و اطلاعات بیمارستانی) جمع آوری گردید و با ترسیم نمودار پابن لاسو و آزمون t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت یعنی در سال 1392، از مجموع 14 بیمارستان 14% در ناحیه اول (کارایی نامطلوب)، 28% در ناحیه سوم (کارایی مطلوب) و در سال 1393 یعنی بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت، 21% بیمارستان ها در ناحیه اول و 21% در ناحیه سوم قرار داشتند. طبق آزمون آماری t زوجی تنها بین درصد اشغال تخت قبل و بعد از طرح تحول نظام سلامت اختلاف آماری معنادار مشاهده شد (006/0=p).
    نتیجه گیری
    در مجموع، شاخص های عملکردی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز نسبت به استانداردها در وضعیت مطلوبی قرار نداشتند. بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت، تغییراتی در موقعیت بیمارستان ها رخ داد. بنابراین، ضروری به نظر می رسد مدیران و سیاستگذاران بخش سلامت در جهت ارتقای کارایی و افزایش بهره برداری از منابع، تدابیری اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: بیمارستان، ارزیابی عملکرد، کارایی، مدل پابن لاسو، طرح تحول نظام سلامت، شیراز
  • داود بلارک *، فردوس کرد مصطفی پور، یوسف مهدوی صفحات 793-806
    زمینه و هدف
    فنل یکی از آلاینده های آلی موجود در پساب صنایع بوده و به شدت برای انسان و محیط زیست سمی است و بنابراین قبل از تخلیه آن به محیط زیست، باید مورد تصفیه قرار گیرد. هدف از این مطالعه بررسی جذب فنل از محیط های آبی توسط گیاه سورگوم و کلزا و تعیین ایزوترم و سینتیک جذب می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش آزمایشگاهی و به صورت ناپیوسته انجام گرفت. ابتدا گیاه کلزا و سورگوم جمع آوری شد و در فور در دمای 105 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت خشک و با الک 18 تا 30 اینچ دانه بندی گردید. تغییرات pH، مقدار جاذب، زمان تماس، غلظت فنل بررسی شد. مدل های مختلف ایزوترم و سرعت واکنش جذب از طریق مقایسه ضریب رگرسیون (R2) تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که با افزایش زمان تماس و دوز جاذب میزان جذب برای هر دو جاذب افزایش می یابد، ولی بعد از 75 دقیقه برای گیاه سورگوم و 90 دقیقه برای کلزا، میزان جذب تقریبا ثابت می ماند. همچنین میزان جذب برای دوزهای بالاتر از 5 گرم در لیتر تغییر نمی کند. حداکثر جذب فنل در pH برابر با 3 و غلظت اولیه فنل 10 میلی گرم در لیتر به دست آمد که به ترتیب برای بیومس سورگوم و کلزا برابر با 1/99 و 4/92% می باشد. نتایج مطالعه جذب برای هر دو جاذب بیشترین همبستگی را با مدل لانگمیر و سینتیک درجه دو نشان داد
    نتیجه گیری
    به طورکلی از گیاهان سورگوم و کلزا می توان به عنوان جاذب هایی موثر در تصفیه محلول های آبی حاوی فنل استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کلزا، سورگوم، فنل، ایزوترم، جذب سطحی، سینتیک
|
  • M. Rezaeian * Pages 689-690
  • Z. Tagharrobi, S. Mohammadkhan Kermanshahi *, E. Mohammadi Pages 691-714
    Background And Objectives
    In response to the community need, it is necessary for nursing staff to use complementary therapies in their professional performance. The related facilitators in various clinical settings are different and the exploration of these factors are essential and important. So, this study was designed to assess clinical nurse's perceptions about the facilitators of using complementary therapies in clinical nursing.
    Materials And Methods
    This qualitative content analysis study was done from June 2014 to July 2015 in Kashan and Isfahan cities. Sampling was done purposively and ended after reaching data saturation. The snowball sampling was used to access the eligible samples. In-depth and Semi-structured interviews were done with sixteen nurses and two physicians who had rich experience. Concurrently with data collection, the data were analyzed via the conventional content analysis approach.
    Results
    In relation to the research objective, the study participants’ perceptions fell into nine main categories of ‘client collaboration’; ‘the nurse's technical expertise and legal authority’; ‘the peers collaboration'; ‘compatible specialists'; ‘nursing manager-intelligent stimulator’; 'organizing, directing and supervising by nursing manager'; ‘active strategies'; ‘passive strategies', and ‘partial achievement in problem management’ from which, the four main themes of ‘supportive co-workers', ‘the nurse and client Synchronization', ‘intelligent nursing manager',and ‘effectives situational strategies ' were abstracted.
    Conclusion
    Client collaboration, nurse's technical expertise and legal authority, using situational strategies in operational problems management, and the support provided by peers,physicians,and nursing managers cause the nurses to use complementary therapies in care plan easierly. The awareness of these findings is useful for authorities and designers to design guidelines related to integration of complementary therapies into nursing practice.
    Keywords: Complementary therapies, Facilitators, Nursing, Qualitative Research
  • D. Shahimoridi *, M. Eghbali, H.R. Abdollahpour, M. Mollahosseini, M. Sheikh Fathollahi Pages 715-726
    Background And Objective
    Lateral epicondylitis of the elbow is the most common contractile lesion of the elbow and causes inflamation and pain at the origin of the wrist extensor muscles. The aim of this study was comparison of the effect of 1% Hydrocortisone Phonophoresis (1% HcP) with Low Level Laser Therapy (LLLT) on treatment of lateral epicondylis of elbow.
    Materials And Methods
    This randomized double blinded clinical trial was performed in Fatemieh physiotherapy clinic of Rafsanjan during 2015-2016. Seventy eight patients conflicted to epicondylitis of elbow were divided randomly into three equal groups. The first, second and third groups received 1% HcP, LLLT, and conventional therapy (CT), respectively. Intensity of local pain, radicular pain, sensitivity to palpation and grip strength were assessed during the first, fifth, and tenth sessions and 10 days after end of the treatment. Pain intensity and grip strenth were evaluated by visual analogue scale and dynamometer, respectively. Data were analyzed using two-way repeated measures ANOVA, followed by Tukey’s multiple comparisons test and chi-square test.
    Results
    The findings showed that 10 sessions of LLLT can be more effective than 1% HcP and CT in reduction of pain in lateral epicondylitis of elbow (p0.05). In the tenth sessions, chi-squire test revealed that LLLT can be more effective than 1% HcP and conventional therapy in reduction of radicular pain and sensitivity to palpation of lateral epicondylitis of elbow (p
    Conclusion
    From results of this study it can be concluded that during 10 sessions, LLLT could be more effective than 1% HcP and CT in reduction of local pain, radicular pain, and sensitivity to palpation of lateral epicondylitis of elbow.
    Keywords: Low Level Laser Therapy (LLLT), 1% Hydrocortisone Phonophoresis (1% HcP), Lateral Epicondylitis of Elbow
  • Z. Parsa_Yekta_H. Shahsavari_E. Ramezanzade_Tabriz * Yekaninejad Pages 727-738
    Background And Objectives
    Emotional needs are the individual components effective in the patient's ability to deal effectively with disease and manage it. Therefore, this study aimed to determine the relationship between emotional needs and the level of self-efficacy of cancer patients admitted to omid hospital in Mashhad in 2014.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study included 360 cancer patients admitted to Omid hospital in Mashhad. Data were collected from February 2014 until June 2014 by Census sampling. The data was gathered using three questionnaires including the demographic information, the Chronic Disease Self-Efficacy Scale (CDSES),and emotional needs. Data were analyzed using SPSS software version 21 and Data analysis was performed by ANOVA, t-test, Pearson correlation and regression analysis statistical tests, based on the varible type.
    Results
    The results indicated that the overall score of self -efficacy was 5.56±1.91 out of 10 in patients with cancer which represents the medium level self-efficacy. The highest self-efficacy score belonged to communication with physician domain (6.84± 2.71) and disease management domain (6.32 ±2.36), help from family, friends, and community (5.79± 2.18), respectively. There was a significant and reverse correlation between the total score of self-efficacy and the score of emotional needs (r=-0.261; P
    Conclusion
    According to the results, the increase in emotional needs of patients reduces the self-efficacy and consequently reduces their quality of life and increases the frequency of hospitalization. Therefore, more exact planning of educational and supportive interventions seems necessary for reducing emotional needs and improving self-efficacy.
    Keywords: Self, Efficacy, Emotional Needs, Cancer, Mashhad
  • H. Ebrahimi Moghaddam, T. Jolanian* Pages 739-752
    Background And Objective
    Depression is a mood disorder that is hard to tolerate. The current study aimed to evaluate the psychometric properties (reliability and validity) of Reynolds child depression scale (RCDS) in the students of elementary schools of Tehran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, questionnaires of RCDS and CDI (Child Depression Inventory) were executed on the 370 students from elementary schools of Tehran which were selected randomly by multi-stage sampling. In order to evaluate the internal reliability of RCDS questionnaire, the Cronbach`s alpha method was used. Also in order to evaluate the convergent validity of RCDS, the scores resulted from RCDS and CDI questionnaires were calculated using Pearson's correlation matrix. CDI questionnaire was used to evaluate the validity of RCDS.
    Results
    The coefficient of Cronbach`s alpha was equal to 0.83 using Varimax rotation that highlighted the role of four factors including self-esteem and self-blame, anxiety and physical symptoms, lack of pleasure with low morale,and indifference and feeling of worthlessness. The correlation between RCDS and CDI was recognized as positive and significant (p˂0.001). Also, there was no significant difference (p˂0.001) in the prevalence of depression between boys and girls and as a result a norm percentage table for this test was prepared.
    Conclusion
    Suitable reliability and validity of RCDS for evaluating the depression in children was indicated in the study. Using RCDS for identifying depression in children may lead to identifying the patients and facilitating the disease treatment and will improve the children's health.
    Keywords: Depression, Students, Reliability, Tehran
  • M. Mahmoodi *, M.A. Fahmidehkar, M. Rezaeian, M.R. Hajizadeh, A. Khoshdel, A. Pourrashidi Boshrabadi Pages 753-764
    Background And Objectives
    Diabetes mellitus is characterized as one of the most common endocrine diseases throughout the world. The use of antioxidants is the most preferred way to decrease complications of diabetes mellitus. Several studies showed the antioxidant effects of walnut leaf. Therefore, the aim of the present work was to survey the effects of walnut leaf animal diet on some blood biochemical metabolites in diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 40 albino male rats (250-300 gram body weight) were divided into five groups of 8. Diabetes was induced by an intraperitoneal injection of streptozotocin (STZ) (50 mg/kg). Three groups of Diabetic rats received 1%, 2% and 5% weight concentration of walnut leaf powder in daily diets. The study was performed during 28 days. The blood samples were collected at the beginning and the end of study, and biochemical parameters including HbA1c, FBS, TG, HDL-C, LDL-C, alkaline phosphatase (ALP), aspartate aminotransferase (AST) and alanine aminotransferase (ALT) were assayed. Statistically, the quantitative data obtained, compared among the groups by ANOVA. Statistical significance was considered at p
    Results
    The results of the current study showed that consumption of walnut leaf decreased TG, ALT, ALP, and HbA1c levels significantly. The consumption of 5% walnut leaf had the most effects. But it had no significant effect on FBS.
    Conclusion
    According to the results of the present study, it can be concluded that walnut leaf has useful effects on HbA1c and ALP levels and 5% of walnut leaf powder showed the most effect.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Walnut Leaf, Antioxidant, Hyperglycemia, HbA1c, Rat
  • M. Farkhondehzadeh *, S.A.R. Golshani Pages 765-780
    Research
    Background And Objective
    Dentistry, one of the branches of medicine, has always been of utmost significance to Islamic physicians, who addressed different aspects of dentistry and presented their viewpoints in medical texts. This study intended to investigate the significance of dentistry in Islamic medicine.
    Research Methods (Methodology): Employing a descriptive-analytical research method as well as drawing on early resources, namely, Firdaws al-Hikma (literally The Paradise of Wisdom), Kitab al-Hawi Fi Tebb (literally Comprehensive Book on Medicine), Al-Qānūn Fi aṭ-Ṭibb (literally The Canon of Medicine), Kamil al-Sinaat al-Tibbiyya, Moalejat Albqratyh, and Zakhireye Khwarazmshahian, the present study sought to examine the history of the development of dentistry in Islamic civilization
    Research Findings: The research findings indicated that not only did Islamic physicians use views and experiences of Greek physicians and Gondishapur Medical Center but they also completed and broadened the horizons of dentistry and based it on scientific foundations. The Islamic advances in the field of dentistry included tissue, nerve and bone dissection, pathology, diagnosis and treatment of diseases, advices on mouth-tooth hygiene and prevention methods, production of animal, plant and mineral-based drugs, and treatment of disease by tools employed by Islamic physicians for the first time.
    Conclusion
    In Islamic civilization, dentistry was based on scientific methods, making them experience significant advances in disease diagnosis and treatment. Moreover, as Islamic physicians highlighted mouth-tooth hygiene and prevention from disease, prevention and treatment can be regarded as the main characteristics of Islamic dentistry.
    Keywords: Dentistry, Islamic Physicians, Islamic Civilization
  • P. Bastani, F. Lotfi *, M. Moradi Ahmadzadeh Pages 781-792
    Background And Objective
    The evaluation of the hospitals performance in order to improve the quality of services provided is of great importance. This study aimed to evaluate the performance of teaching hospitals affiliated to Shiraz University of Medical Sciences (SUMS) using Pabon Lasso graph before and after the implementation of the health system transformation plan.
    Materials And Methods
    This project is a descriptive cross-sectional study conducted on 14 hospitals in SUMS before and after the execution of health system reform plan during the years 2013-2014. The data were collected by referring to monthly activities and AVAB hospital site (hospital data and statistics) and analyzed by Pabon Lasso diagram and paired t-test.
    Results
    Before the implementation of the health system reform plan in 2013, of the total 14 hospitals, 14% were in zone 1 (poor performance) and 28% hospitals in zone 3 (good performance). In 2014, after the implementation of the health system reform plan, 21% of the hospitals were in zone 1 and 21% in zone 3. According to paired t test, the bed occupancy rate had significant difference before and after the health system reform plan (p=0.006).
    Conclusion
    Performance indicators in educational hospitals of SUMS were not in a good condition as compared to the standards. After health system reform plan, changes in the location of hospitals occurred. Therefore, it seems to be necessary that managers and policy makers improve efficiency and increase resource utilization.
    Keywords: Hospital, Performance assessment, Efficiency, Pabon, Lasso model, Health system reform plan, Shiraz
  • D. Balarak *, F. Kord Mostafapour, Y. Mahdavi Pages 793-806
    Background And Objective
    Phenol is one of organic pollutants in industrial effluent and it is toxic to human and environment, so it must be removed before being discharged to environment. Therefore, the purpose of this study was investigating adsorption of phenol from aqueous solutions by sorghum and canola and determination of adsorption isotherms and kinetics
    Materials And Methods
    This study was performed in the laboratory at batch scale. The canola and sorghum plants were collected and were dried in the oven at 105AWT IMAGE in 24h and were sieved in 18-30 inches mesh. The variation of pH, dose of adsorbent, contact time, and concentration of phenol were investigated. Different models of isotherms and the rate of adsorption reaction were analyzed by comparing the coefficient (R2) of determination.
    Results
    The results indicated that by increasing contact time and dose of adsorbent, adsorption amount will increase for both adsorbents, however the adsorption rate remains constant after 75 and 90 for sorghum and canola, respectively. Also adsorption rate remains constant for adsorbent doses higher than 5 g/L. The results showed that phenol removal was highest at a solution pH =3 and an initial phenol concentrantion of 10 mg/L. In these conditions, removal rate for sorghum and canola biomass was equal to 99.1 and 92.4 percent, respectively. The Langmuir equation model and pseudo- second order kinetics provided the best fit for the experimental data to both adsorbents.
    Conclusion
    Overall, the sorghum and canola plants can be used as effective absorbents to treat the aqueous solution containing phenol.
    Keywords: Canola, Sorghum, Phenol, Isotherm model, Adsorption, Kinetics