فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/23
  • تعداد عناوین: 16
|
  • نادر هاشمی، محسن سعیدی * صفحات 1-10
    مالتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis: MS) بیماری التهابی مزمن سیستم اعصاب مرکزی است. علت دقیق بیماری هنوز به خوبی شناخته نشده؛ ولی آنچه در این سال ها به اثبات رسیده واکنش سیستم ایمنی علیه پروتئین های موجود در غشای میلین خودی است. بعد از ناموفق بودن یافته های ژنتیکی برای توضیح دلیل غیریکسان بودن بروز بیماری در دوقلوهای همسان، مطالعات چند دهه گذشته برای یافتن نحوه شروع بیماری MS بیشتر بر روی نقش عوامل محیطی از جمله زندگی در عرض های جغرافیایی متفاوت، سطح ویتامین D، مصرف سیگار و شاید مهم تر از همه برخورد با ویروس های مختلف در افراد مستعد ابتلا ژنتیکی به MS ؛ متمرکز شده است. شواهد زیادی از نقش گسترده ویروس ها به عنوان یک عامل خطرناک محیطی در آسیب زایی بیماری MS وجود دارد.
    بیشترین مطالعات بر نقش هرپس ویروس ها به خصوص اپشتین بار ویروس، هرپس ویروس انسانی 6 و ویروس واریسلا زوستر به عنوان ویروس های شایع در جامعه انجام شده است. این مطالعه مروری بر نقش ویروس های مهم در بیماری زایی MS ، مکانیسم های ویروس ها در ایجاد خودایمنی و آشنایی با مدل های حیوانی توسعه یافته برای شبیه سازی شروع بیماری MS با ویروس ها پرداخته است. بااین که نتایج محققان شواهد قوی از وجود قطعات ویروسی یا آنتی بادی های ضدویروسی در پلاک های فعال افراد مبتلابه MS را نشان می دهد؛ ولی هنوز نمی توان با قاطعیت بیان کرد که یک یا چند ویروس خاص به طور همزمان باعث شروع بیماری می شوند و برای اثبات نقش ویروس ها مطالعات گسترده ای نیاز است.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، عوامل محیطی، ویروس، میلین
  • معصومه حبیبیان *، ناصرالدین صبحی صفحات 11-16
    زمینه و هدف
    پیری با آنژیوژنز آسیب دیده، گلومرواسکلروز و افزایش ابتلا به آسیب نفروتوکسیک همراه است. این مطالعه به منظور تعیین اثر مستقل و ترکیبی تمرین هوازی شنا و عصاره سیر بر سطح کلیوی عامل رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) و عامل رشد تبدیل بتا -1 (TGF-β1) در موش های صحرایی پیر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی نر پیر (50-48 هفته ای) از نژاد ویستار به صورت تصادفی در گروه های کنترل، شم، تمرین هوازی، عصاره سیر (2.5 g/kg/bw) و تمرین هوازی + عصاره سیر (2.5 g/kg/bw) قرار داده شدند. حیوانات با تمرین شنا به مدت 60 دقیقه، 3 روز در هفته به مدت 8 هفته ورزش داده شدند. سطح کلیوی VEGF و TGF-β1 به روش الایزا تعیین شد.
    یافته ها
    8 هفته تمرین شنا، مصرف مکمل سیر و ترکیبی از دو مداخله با افزایش معنی دار سطح VEGF و کاهش معنی دار TGF-β1 در بافت کلیه موش های پیر همراه بود (P<0.05). بین اثر مستقل و ترکیبی این مداخله ها بر سطح TGF-β1 و VEGF کلیوی موش های پیر تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد بخشی از اثر حفاظتی تمرین منظم شنا، مصرف مکمل سیر و ترکیبی از دو مداخله بر فرایند پیری کلیه به توانایی این مداخله ها در کاهش TGF-β1 و تنظیم مثبتVEGF مربوط است.
    کلیدواژگان: کلیه، پیری، عصاره سیر، تمرین هوازی، عامل رشد اندوتلیال عروقی، عامل رشد تبدیل - بتا یک
  • ملک سلیمانی مهرنجانی *، الهام صفری سنجانی، سمیرا نادری نورعینی صفحات 17-24
    زمینه و هدف
    بیس فنل آ(Bisphenol A: BPA) یک ماده تخریب کننده اندوکرینی است و به عنوان یک آلاینده زیست محیطی از طریق تولید رادیکال آزاد موجب تخریب بافتی می گردد. این مطالعه به منظور تعیین اثر روغن سیاه دانه در برابر سمیت ناشی از بیس فنل آبر بافت کلیه موش نر نژاد NMRI به روش استریولوژیک انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش نر بالغ نژادNMRI با میانگین وزنی 3±32 گرم به طور تصادفی به 4 گروه 6تایی کنترل، بیس فنل آ(200 mg/kg/day)، بیس فنل آ(200 mg/kg/day) توام با روغن سیاه دانه (5 ml/kg/day) و روغن سیاه دانه (5 ml/kg/day) تقسیم و به مدت 5 هفته به صورت خوراکی تیمار شدند. در پایان، موش ها تشریح، کلیه چپ آنها خارج، فیکس، برش گیری و پاساژ بافتی شد و با استفاده از روش هایدن هان آزان رنگ آمیزی گردید. سپس مقاطع بافت کلیه با استفاده از تکنیک استریولوژی بررسی و نیز سطح مالون دی آلدئید سرم ارزیابی شد.
    یافته ها
    وزن و حجم کل کلیه، حجم کورتکس، حجم لوله های پیچیده نزدیک و دور و حجم لومن آن، حجم بافت بینابینی، حجم گلومرول، حجم تافت و همچنین سطح مالون دی آلدئید سرم در گروه بیس فنل آنسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد (P<0.05). متغیرهای فوق در گروه بیس فنل آبه علاوه روغن سیاه دانه در مقایسه با میزان آنها در گروه بیس فنل آبه طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    روغن سیاه دانه می تواند موجب کاهش سمیت استرس اکسیداتیو القاء شده توسط بیس فنل آدر بافت کلیه موش شود.
    کلیدواژگان: کلیه، بیس فنل آ، روغن سیاه دانه، استریولوژی، موش
  • هاله لولاآور، عبدالحسین شیروی *، ویدا حجتی صفحات 25-31
    زمینه و هدف
    یکی از عوارض دیابت زخم های دیابتی است. این مطالعه به منظور تعیین اثر پماد ترکیبی عصاره آبی هسته انگور (Vitis Vinifera) توام با اوسرین بر ترمیم زخم های دیابتی موش صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در 4 گروه 12 تایی کنترل و سه گروه تجربی تقسیم شدند. موش ها (به جز گروه کنترل) با استرپتوزوتوسین (55 mg/kg/bw) دیابتی شدند. در گروه های تجربی زخمی به مساحت 3 سانتی مترمربع در سمت چپ ناحیه کمری ایجاد شد. گروه کنترل سالم بوده و فقط بافر سیترات درون صفاقی دریافت نمود. گروه تجربی یک شامل موش های دیابتی بود که ترمیم زخم بدون استفاده از هیچگونه تیماری ارزیابی شد. محل زخم گروه تجربی 2 توسط پماد اوسرین (یک گرم روزی دوبار) به مدت 21 روز تیمار گردید. محل زخم گروه تجربی 3 توسط پماد ترکیبی عصاره آبی هسته انگور توام با اوسرین روزی دو بار (نسبت عصاره به اوسرین یک به سه) به مدت 21 روز تیمار گردید. روند ترمیم زخم به صورت ماکروسکوپی و میکروسکوپی ارزیابی شد.
    یافته ها
    میزان مساحت زخم و درصد سطح زخم پس از تیمار 21 روزه در گروه های تجربی دوم و سوم نسبت به گروه دیابتی بدون تیمار، کاهش آماری معنی دار و درصد بهبودی افزایش آماری معنی داری نشان داد (P<0.05). در ارزیابی میکروسکوپی روند کلاژن سازی گروه تجربی سوم نسبت به سایر گروه ها افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    تیمار پماد ترکیبی عصاره آبی هسته انگور توام با اوسرین می تواند سبب افزایش قابل توجه بهبودی زخم پوستی موش های صحرایی دیابتی گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، ترمیم زخم، هسته انگور، اوسرین، موش صحرایی
  • فرناز گلشن، مجید شهبازی، کامران حیدری * صفحات 32-37
    زمینه و هدف
    عامل تحریک کننده کلنی گرانولوسیت (G-CSF) و گیرنده آن در فولیکول های در حال رشد، سلول های بافت جنینی و دستگاه تولید مثل وجود داشته و تجمع سرمی G-CSF به طور آشکاری در زمان تخمک گذاری افزایش می یابد. لذا این مطالعه به منظور تعیین اثر عامل تحریک کننده کلنی گرانولوسیت بر میزان تخمک گذاری و موفقیت لانه گزینی رویان های حاصل از آمیزش موش سوری انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی روی 40 سر موش سوری ماده نژاد NMRI در دو گروه کنترل و تیمار و 10 سر موش سوری نر انجام شد. در هر دو گروه به منظور تحریک تخمدان و القای اوولاسیون به ترتیب 10 واحد PMSG و 48 ساعت بعد 10 واحد hCG به صورت داخل صفاقی و تک دوز به ازای هر موش تزریق شد. سپس در گروه تیمار، هم زمان با تزریق PMSG ، 50 μg/kg از G-CSF و در گروه کنترل نیز در همین مرحله و هم حجم با آن نرمال سالین به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. نیمی از موش های گروه کنترل و تیمار پس از گذشت 16تا 18ساعت از آخرین تزریق به روش دررفتگی مهره های گردنی کشته شدند تا تعداد تخمک های آزادشده به وسیله میکروسکوپ اینورت بررسی شود. نیمی دیگر از موش های گروه کنترل و تیمار با موش های نر آمیزش داده شدند و پس از گذشت 16 روز بعد از لقاح موش های ماده باردار با همان روش کشته و جنین های حاصل از نظر تعداد بررسی شدند.
    یافته ها
    میانگین تخمک های آزادشده در گروه تیمار (1.25±18.5) بیش از گروه کنترل (1.32±12.1) بود (P<0.05). میزان لانه گزینی در گروه کنترل و تیمار از نظر آماری تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    علی رغم این که عامل تحریک کننده کلنی گرانولوسیت نتوانست بر تعداد لانه گزینی اثر داشته باشد؛ ولی موجب افزایش تعداد تخمک های آزاد شده گردید.
    کلیدواژگان: عامل تحریک کننده کلنی گرانولوسیت، تخمک گذاری، موش سوری
  • قاسم فرجانی کیش *، شیرزاد اسماعیلی ثانی صفحات 38-44
    زمینه و هدف
    کاربرد روزافزون دستگاه های مولد امواج الکترومغناطیس در زندگی روزمره باعث نگرانی های بسیاری در ارتباط با اثر این امواج بر سلامت انسان شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر امواج مایکروویو تلفن همراه بر ساختار هیستولوژیک ریه، قلب، کبد، پانکراس و مغز موش صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی روی 80 سر موش صحرایی نر نابالغ نژاد ویستار با وزن تقریبی 140-100 گرم و سن 6-5 هفته انجام شد. موش ها به صورت تصادفی در 4 گروه 20 تایی شامل یک گروه کنترل و سه گروه تجربی قرار گرفتند. گروه کنترل در معرض امواج قرار نگرفتند. گروه های تجربی به مدت 1، 2 و 3 ماه روزانه 5 ساعت در معرض امواج ناشی از تلفن همراه قرار گرفتند. در نهایت پس از تشریح موش ها از بافت های ریه، قلب، کبد، پانکراس و مغز نمونه برداری انجام شد. مقاطع با ضخامت 5 میکرونی تهیه و پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین - ائوزین با میکروسکوپ نوری ارزیابی شدند.
    یافته ها
    تغییرات بافتی از جمله ادم، ارتشاح سلول های آماسی، دژنرسانس سلول های ریه و دژنراسیون و نکروز انعقادی خفیف سلول های عضلانی میوکارد قلب مشاهده شد. در کبد، اتساع وریدهای مرکزی و سینوزوئیدهای کبد و واکوئله شدن هپاتوسیت ها و همچنین نفوذ سلول های آماسی تک هسته ای مشاهده شد. تغییرات بافتی پانکراس و مغز در تمامی گروه های مورد آزمایش محدود بود. تغییرات در نمونه های بافتی گروه هایی که مدت زمان بیشتری در معرض امواج قرار داشتند؛ بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    امواج حاصل از تلفن همراه بسته به مدت زمان مورد استفاده می تواند اثر تخریبی روی بافت های بدن داشته باشد.
    کلیدواژگان: امواج مایکروویو، تلفن همراه، کبد، ریه، مغز، پانکراس، موش صحرایی
  • آرش رحمتی، مهرداد عنبریان * صفحات 45-50
    زمینه و هدف
    خستگی عضلات پیرامون یک مفصل می تواند باعث تغییر الگوی حرکت، تغییر در هم انقباضی عضلات آن مفصل، تغییر نیروی عکس العمل زمین و در نتیجه افزایش خطر آسیب دیدگی شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر خستگی موضعی عضلات دورکننده ران بر ویژگی های فشار کف پایی در مرحله استانس راه رفتن انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه شبه تجربی روی 22 پسر در محدوده سنی 21-15 سال انجام شد. برای ایجاد خستگی عضلات دورکننده ران از پروتکل خستگی حرکت ابداکشن ران با بار 50 درصد یک تکرار بیشینه استفاده شد. متغیرهای میانگین فشار، حداکثر فشار، مدت زمان استپ و سطح تماس کف پایی هنگام راه رفتن در هر دو پا قبل و پس از اجرای پروتکل خستگی ثبت شد.
    یافته ها
    پس از خستگی موضعی عضلات دورکننده ران، با وجود مشاهده کاهش نسبی در متغیرهای میانگین فشار، مدت زمان استپ و سطح تماس و افزایش در ماکزیمم فشار؛ اما این تفاوت ها از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    خستگی موضعی عضلات دورکننده ران ویژگی های فشار کف پایی را در مرحله استانس راه رفتن تغییر قابل توجهی ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: عضلات دورکننده ران، خستگی موضعی، راه رفتن، فشار کف پایی
  • آذر معزی *، شبنم قهرمانی نیا، آرمیتا قهرمانی نیا، محسن رضایی همامی صفحات 51-58
    زمینه و هدف
    یکی از آسیب های شایع سیستم عضلانی – اسکلتی دردهای مزمن گردن و شانه است که باعث بروز اختلالات وضعیتی و کوتاهی های بافت نرم می گردد. این مطالعه به منظور مقایسه طول عضلات کمربند شانه ای بیماران مبتلا به دردهای مزمن گردن – شانه با افراد سالم انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد – شاهدی روی 16 بیمار و 15 فرد سالم انجام شد. میزان کوتاهی عضلات پکتورالیس ماژور و مینور نیز تراپز فوقانی با تست های عملکردی و دامنه حرکات اکتیو ابداکسیون و اکسترنال روتاسیون شانه و نیز دامنه حرکات فلکسیون و لترال فلکسیون گردن ارزیابی شد.
    یافته ها
    در سمت راست طول عضلات پکتورالیس ماژور و مینور گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد کوتاهی آماری معنی داری مشاهده شد (P<0.05). دامنه حرکت اکتیو لترال فلکسیون گردن در سمت راست گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش نشان داد (P<0.05). دامنه حرکات اکتیو ابداکسیون و اکسترنال روتاسیون شانه در گروه مورد نسبت به گروه شاهد کاهش آماری معنی دار داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده کاهش دامنه حرکتی گردن و شانه و کوتاهی قابل ملاحظه طول عضلات شانه در سمت دارای درد مزمن بود.
    کلیدواژگان: طول عضلات، تراپز، پکتورال، درد مزمن، شانه، گردن
  • علی کاظمی، حسین نوروزی *، مرسا بدیعی مقدم صفحات 59-64
    زمینه و هدف
    قارچ کاندیدا جزیی از فلور طبیعی بدن انسان و از دسته قارچ های فرصت طلب محسوب می شود. در شرایط ضعف سیستم ایمنی این قارچ می تواند سبب بروز کاندیدیازیس گردد. این مطالعه به منظور ارزیابی حساسیت دارویی ایزوله های کلینیکی کاندیدا آلبیکنس نسبت به داروهای آمفوتریسینB وکتوکونازول به روش میکرودایلوشن و دیسک آگار دیفیوژن انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی تست حساسیت دارویی 30 سوش کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران بستری و سرپایی به دو روش میکرودیلوشن طبق استاندارد M27-A2 CLSI و دیسک آگار دیفیوژن مطابق استاندارد CLSI M44-S2 توسط داروهای آمفوتریسینB و کتوکونازول انجام شد. برای ارزیابی صحت کار از سویه های استاندارد کاندیدا آلبیکنس PTCC 5027 و کاندیدا کروزه ای PTCC 5295 استفاده شد. حداقل غلظت بازدارندگی رشد (Minimum Inhibitory of Concentration: MIC) تعیین گردید.
    یافته ها
    کمترین و بیشترین میزان MIC (μg/ml-1) نسبت به آمفوتریسینB به ترتیب 0.0625 و 4 تعیین شد. در حالی که کمترین و بیشترین میزان MIC نسبت به کتوکونازول به ترتیب 0.5 و 32 حاصل شد. کمترین و بیشترین قطر هاله در روش انتشار روی دیسک برای هردو دارو به ترتیب 6 و 28 میلی متر بود. نتایج تست حساسیت دارویی در هر دو روش اختلاف در ارزیابی سوش های مقاوم و حساس نشان ندادند. 25 نمونه (83.3%) نسبت به کتوکونازول و 2 نمونه (6.7%) نسبت به آمفوتریسینB مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    علی رغم محدودیت های مصرف آمفوتریسینB، این دارو انتخاب بهتری در درمان کاندیدیازیس نسبت به کتوکونازول است.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، آمفوتریسینB، کتوکونازول
  • معصومه ساسانی، شهرزاد خرم نژادیان *، رضا صفری صفحات 65-71
    زمینه و هدف
    ترکیبات نفتی آروماتیک جزء مهم ترین آلاینده های آلی بوده که به واسطه عوارض جانبی متعدد نظیر سرطان زایی، جهش زایی و سم زایی از خطرناک ترین ترکیبات نفتی است. در بین باکتری های تجزیه کننده ترکیبات آروماتیک، سودوموناس ها به واسطه توانایی تولید آنزیم های تجزیه کننده از ابزارهای مهم بیولوژیک در جهت کاهش انواع آلاینده ها از جمله هیدروکربن های سه حلقه ای آنتراسن است. این مطالعه به منظور ارزیابی توانایی سودوموناس آئروجینوزا جدا شده از مصب رودخانه برای تجزیه آنتراسن در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی نمونه ها از رسوبات مصب رودخانه بابلرود اخذ و پس از انتقال به آزمایشگاه در محیط کشت حداقل MSM (Minimal Salt Medium) کشت داده شدند. پس انجام تست های بیوشیمایی و آزمایشات تکمیلی مولکولی، یکی از باکتری های جدا شده سودوموناس آئروجینوزا بود. برای ارزیابی تجزیه بیولوژیکی آنتراسن توسط سودوموناس، از عواملی نظیر pH (دامنه 6.5 و 7.5)، دما (25 و 35 درجه سانتی گراد) و غلظت آنتراسن (150 و 200 میلی گرم در لیتر) استفاده شد. روند تغییرات آنتراسن و باکتری در زمان های صفر، 24 و 48 ساعت به ترتیب با استفاده از دستگاه HPLC و قرائت جذب نوری با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر تعیین گردید.
    یافته ها
    شرایط بهینه برای تجزیه آنتراسن شامل pH=7.5، دمای 35 درجه سانتی گراد و غلظت 150 میلی گرم در لیتر از آنتراسن بود و با افزایش زمان انکوباسیون، روند تجزیه آنتراسن نیز سریع تر صورت گرفت. بازده تجزیه بیولوژیکی آنتراسن در حضور سودوموناس 50 درصد در طول دو روز بود که نشان دهنده توانایی بالای آنزیمی این باکتری است.
    نتیجه گیری
    با توجه به پتانسیل رشد بالای سودوموناس در محیط های نامناسب و تولید طیف وسیعی از آنزیم های تجزیه کننده توسط این باکتری می توان از آن به عنوان باکتری شاخص برای حذف آنتراسن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: هیدروکربن های چند حلقه ای آروماتیک، آنتراسن، سودوموناس آئروجینوزا
  • علی باسی، علیرضا نیکوفر، حسین اژدرکش، پرویز اردونی اول *، زهرا اردونی اول صفحات 72-76
    زمینه و هدف
    کارسینوم مری یکی از سرطان های بسیار کشنده بوده و بیشتر از نوع کارسینوم سلول سنگفرشی است. این مطالعه به منظور تعیین میزان بقاء بیماران مبتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی مری انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه همگروهی تاریخی روی 105 بیمار مبتلا به سرطان مری مراجعه کننده به بیمارستان فیروزگر تهران طی سال های 93-1388 انجام شد. داده های مربوط به بیماران تحت شیمی درمانی به همراه پرتودرمانی با و بدون جراحی جمع آوری گردید.
    یافته ها
    متوسط سن ابتلای بیماران 63 سال بود. در هر دو جنس فراوانی کارسینوم سلول سنگفرشی مری در گروه سنی 60-51 سال از سایر گروه های سنی بیشتر بود. میزان بقاء 5 ساله در بیماران مبتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی مری تحت شیمی درمانی به همراه پرتودرمانی بدون جراحی 9.5% و در بیماران تحت شیمی درمانی به همراه پرتودرمانی با جراحی 31.7% تعیین شد (P<0.05). میزان بقاء یک ساله و سه ساله و پنج ساله در بیماران تحت شیمی درمانی به همراه پرتودرمانی با جراحی به ترتیب 68.5%، 38% و 22.8% تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    میزان بقاء بیماران مبتلا به کارسینوم سلول سنگفرشی مری بسیار پایین ارزیابی شد؛ ولی انتخاب روش شیمی درمانی به همراه پرتودرمانی توام با جراحی باعث افزایش بقاء پنج ساله بیماران شد.
    کلیدواژگان: مری، کارسینوم سلول سنگفرشی، بقاء، شیمی درمانی، شیمی درمانی به همراه پرتودرمانی، جراحی
  • نوشین گلبابایی، رضوان ذبیح اللهی، زهرا حاجی مهدی، افشین زرقی، محمدرضا امیران، محمدرضا آقاصادقی * صفحات 77-83
    زمینه و هدف
    تهدید HIV علیه نظام سلامت جهانی، سبب مطالعاتی برای یافتن ترکیبات جدید ضدویروس HIV شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر ترکیبات جدید 8- فنیل - 4- کینولون با استخلاف های مختلف در موقعیت 3 بازدارنده آنزیم اینتگراز علیه ویروس HIV انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی ویریون (single cycle replicable) HIV SCR به وسیله ترانسفکت کردن سلول های HEK293T با سه پلاسمید pmzNL4-3 ، pSPAX.2 و pMD2.G تولید شد. سلول های هدف HeLa با ویروس SCR آلوده شدند و میزان P24 مایع رویی سلول ها با سنجش P24 توسط روش الایزا اندازه گیری شد. سمیت سلولی این ترکیبات و توانایی زنده ماندن سلول ها در این ترکیبات به وسیله روش XTT ارزیابی گردید.
    یافته ها
    همگی ترکیبات از جمله NPZ-4F ، NPZ-2F ، NPZ-4CL و NPZ-2CL بهترین اثر مهارکنندگی را در غلظت mM100 با Inhibition Rate به ترتیب 51 درصد، 48 درصد، 33 درصد و 25 درصد داشتند. از میان این ترکیبات دو ترکیب NPZ-4F و NPZ-2CL سمیت سلولی ناچیزی داشته و از همانندسازی HIV در بالاترین غلظت بازداری کردند.
    نتیجه گیری
    ترکیبات جدید مشتق از 8-فنیل-4-کینولون با استخلاف های مختلف در موقعیت 3 مورد آزمایش در این مطالعه، قادر به بازداری از همانندسازی HIV با توانایی ضدویروسی بالا و سمیت سلولی پایین کاندیدای مناسبی برای مطالعات بیشتر ضدویروسی است.
    کلیدواژگان: ویروس نقص ایمنی انسان، مهار همانندسازی، سمیت سلولی
  • شهرام شهرکی، سید مرتضی ربیع نژاد موسوی *، بهرام دهمرده، محمد آتشگه صفحات 84-90
    زمینه و هدف
    انتروکوک ها باکتری های گرم مثبتی هستند که در دستگاه گوارش انسان یافت می شوند. عفونت های بیمارستانی و مقاومت آنتی بیوتیکی سبب افزایش اهمیت انتروکوک ها شده است. این مطالعه به منظور ارزیابی مولکولی ژن های van A و van B در جدایه های انتروکوکی بیمارستانی مقاوم به ونکومایسین و تیکوپلانین با استفاده از روش مولکولی PCR انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 113 جدایه از بخش های مختلف بیمارستان علی بن ابی طالب (ع) شهرستان زاهدان به تفکیک جنس و گونه از لحاظ ویژگی های بیوشیمیایی و فنوتیپی بررسی شدند. آزمون آنتی بیوگرام برای سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی انجام گردید. بررسی حداقل غلظت بازدارندگی رشد به روش E-test انجام شد. سپس بررسی مولکولی ژن های van A و van B با استفاده از روش PCR انجام شد.
    یافته ها
    جدایه ها از نمونه های ادراری، کشت خون و ترشحات ریوی به ترتیب با مقادیر 92%، 6.2% و 1.8% به دست آمدند. این مطالعه نشان داد گونه های انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم بیشترین مقاومت را در برابر آنتی بیوتیک های ونکومایسین و تیکوپلانین داشته و ژن van A در تمامی این نمونه ها جدا شد و ژن vanB در همگی غایب بود.
    نتیجه گیری
    فراوانی انتروکوکوس فکالیس به مراتب بالاتر از گونه های دیگر بود؛ اما مقاومت گلیکوپپتیدی در انتروکوکوس فاسیوم سهم بیشتری داشت.
    کلیدواژگان: انتروکوک، ونکومایسین، تیکوپلانین، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن van A، ژن van B
  • عارفه منظمی، فخری حقی * صفحات 91-97
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا باکتری فرصت طلب با عوامل بیماری زایی متعدد از جمله فسفولیپاز C و پیلی نوع IV است. از مشکلات عمده عفونت های سودوموناسی، مقاومت آنتی بیوتیکی آن است که اغلب درمان چنددارویی برای آن پیشنهاد می گردد. این مطالعه به منظور شناسایی ژن های مولد فسفولیپاز و پیلی تیپ IV در ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا با مقاومت چند دارویی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی روی 93 سویه سودوموناس آئروژینوزا جداسازی شده از نمونه های بالینی (ادرار، خون، ترشحات تنفسی، مدفوع، خلط و زخم) انجام شد. پس از تعیین هویت و تایید سویه ها با تست های بیوشیمیایی، الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی به روش کربی-بائر و براساس استانداردهای CLSI انجام شد. DNA ایزوله ها استخراج و با روش PCR و پرایمرهای اختصاصی ژن های plcH ، plcN ، pilA و pilB ارزیابی گردید.
    یافته ها
    بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به سفوکسیتین (95.6%) و کمترین درصد مقاومت مربوط به آمیکاسین (26.8%) بود. 80.6% ایزوله ها مقاومت چنددارویی داشتند. در بین 75 ایزوله با مقاومت چنددارویی، فراوانی ژن های plcH ، plcN، pilA و pilB به ترتیب 97.3%، 49.3%، 26.6% و 17.3% تعیین شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای ژن فسفولیپاز C در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا با مقاومت چنددارویی جداسازی شده از منابع بالینی مختلف، به نظر می رسد این عامل ویرولانس نقش مهمی در فرایند بیماری زایی این باکتری ایفا کند. همچنین نتایج این مطالعه اهمیت کمتر پیلی در ایزوله های با مقاومت چنددارویی را نشان داد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، فسفولیپاز C، پیلی نوع IV
  • مصطفی قربانی، فاطمه چراغعلی، ایوب صوفی زاده *، عبدالحلیم یاپنگ غراوی، منیره چرابین، محمود یاپنگ غراوی صفحات 98-103
    بیماری لیشمانیوز احشایی (کالاآزار) یکی از مهم ترین بیماری های تک یاخته ای ناقل زاد است که به وسیله پشه خاکی ها به انسان منتقل می شود. در این مقاله هفت مورد بیماری کالاآزار در شهرستان مراوه تپه در استان گلستان طی سال های 1386 لغایت 1394 گزارش می گردد. با استفاده از Geographical Information System (GIS) روستاهایی که موارد مثبت بیماری از آنها گزارش شده بود؛ مکان یابی شد. مختصات جغرافیایی، ارتفاع از سطح دریا و شرایط جغرافیایی آنها استخراج شد و روستاهای دارای شرایط مشابه این روستاها، به عنوان روستاهای در معرض خطر انتقال بیماری کالاآزار در نظر گرفته شد. همگی بیماران مبتلا دارای سن زیر 6 سال بوده و دارای تب، بزرگی طحال و کمتر از حد طبیعی بودن میزان هموگلوبین و پلاکت بودند. این موارد از 6 روستا در سه دهستان شهرستان گزارش شده بودند. همگی این روستاها در مناطق گرم و خشک شهرستان قرار داشته و از لحاظ توپوگرافیک بیشتر آنها دارای شرایط کوهپایه ای یا نیمه کوهستانی با ارتفاع بالاتری نسبت به بقیه روستاها بودند. تعداد 52 روستای شهرستان، به عنوان روستاهای مستعد گزارش بیماری کالاآزار معرفی شدند. بیماری کالاآزار به صورت اسپورادیک در شهرستان مراوه تپه در جریان بوده و بیماریابی مداوم روستاهای این شهرستان برای تشخیص و درمان به موقع مبتلایان ضروری است.
    کلیدواژگان: کالاآزار، لیشمانیوز احشایی، اپیدمیولوژی
  • مرتضی اولادنبی *، طاهره حدادی، انورسادات کیان مهر، نادر منصور سمایی، مجید مهری صفحات 104-108
    نوروفیبروماتوز نوع یک با شیوع یک در 3500 شایع ترین اختلال ژنتیکی پوستی عصبی است که به علت جهش در ژن NF1 ایجاد می گردد. این ژن حدود 350 کیلو جفت باز اندازه دارد و تاکنون حدود 2434 جهش در این ژن گزارش شده است. این ژن بر روی کروموزوم 17 قرار داشته و پروتئین نوروفیبرومین را کد می کند. نفوذ این ژن نزدیک به 100 درصد است و در حال حاضر با استفاده از روش های جدید تعیین توالی چالش اصلی بررسی ژنتیکی این ژن مرتفع شده است. در مطالعه حاضر بیماران نوروفیبروماتوز نوع یک براساس علایم بالینی همانند وجود نقاط شیرقهوه، نوروفیبروماهای پلکسی فرم، درگیری عصب بینایی و وجود چندین بیمار در بستگان درجه اول مشخص شدند. این بیماران در سنین مختلف 73 ساله، 20 ساله، 44 ساله و 63 ساله با علایم بالینی و شدت های متفاوت بودند. در این مقاله یک خانواده نوروفیبروماتوز نوع یک با ظهور بیماری در 3 نسل متوالی با 4 مورد بیمار معرفی شده است.
    کلیدواژگان: نوروفیبروماتوز نوع یک، نوروفیبرومین، جهش ژنی
|
  • N. Hashemi, M. Saeidi * Pages 1-10
    Multiple sclerosis (MS) is a chronic inflammatory immune-mediated disease of the central nervous system. Despite extensive investigations, many aspects of etiology and pathophysiology remain unclear. In multiple sclerosis patients, immune system reacts against autologous proteins in the myelin membrane. Most evidences support the hypothesis that both genetic and environmental factors contribute to disease development. But after the failure of genetic findings to explain the reason for the unequal incidence of MS in identical twins, investigators focused further on environmental factors such as vitamin D deficiency, smoking, living in different latitudes and perhaps the most importantly the role of viruses in people whom are genetically susceptible to MS. There is increasing evidence that viruses may play important role in MS pathogenesis following environmental triggers. Recently, studies focused on the role of herpes virus family, especially Epstein-Barr virus, human herpes virus 6 (HHV-6) and Varicella Zoster virus, as the virus is prevalent in society. This review mainly focused on the identification of important viruses with key role in MS the mechanism behind pathogenesis and describes the animal models of MS. The results of researches are shown strong evidence of the virus or antibodies to viral components in active plaques in MS affected patients, but still cannot be stated with certainty that one or more specific viruses are simultaneously trigger the disease. Further studies are required to prove the pathogenesis of viruses in MS.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Environmental factors, Virus, Myelin
  • M. Habibian *, N. Sobhi Pages 11-16
    Background And Objective
    Aging eldely is associated with impaired angiogenesis, glomerulosclerosis and increased susceptibility to nephrotoxic injury. This study was done to compare the independent and combined effect of aerobic exercise and garlic extract on the levels of renal vascular endothelial growth factor (VEGF) and transforming growth factor-β1 (TGF-β1) in eldely rats.
    Methods
    In this experimental study, 35 aged eldely male Wistar rats were randomly allocated into 5 groups including control, sham, garlic (2.5 g/kg/bw), aerobic exercise, garlic plus exercise. The animals exercised by swimming training at 5 min to 60 min per day, 3 days a week over 8 weeks. Animals in garlic plus exercise were received garlic extract (2.5 g/kg/bw) and swimming training. The renal TGF-β1 and VEGF level were evaluated by ELIZA method.
    Results
    8 weeks swimming training, garlic supplementation and the combined intervention were associated with a significant increased the renal VEGF and reduced TGF-β1 level (P
    Conclusion
    It seems that the protective role of regular swimming training, garlic supplementation and the combined intervention in the renal aging process meight in part be related to their ability to attenuate TGF- β1 and up regulating VEGF.
    Keywords: Kidney, Aging, Garlic, Aerobic exercise, Vascular endothelial growth factor, Transforming growth factor-?1
  • M. Soleimani Mehranjani *, E. Safari Senejani, S. Naderi Noreini Pages 17-24
    Background And Objective
    Bisphenol A (BPA) is an endocrine disruptor chemical and as an environmental pollutant is able to generate free radicals causing tissue damage. This study was done to investigate the effect of Nigella sativa oil against BPA induced toxicity on the tissue of male NMRI mice kidney by stereological method.
    Methods
    In this experimental study 24 adult male NMRI mice (32±3 g) were randomly allocated into control, BPA (200 mg/kg/day), BPA (200 mg/kg/day) plus Nigella sativa oil (5 ml/kg/day) and Nigella sativa oil (5 ml/kg/day) groups and treated for 5 weeks, orally. At the end, animals were sacrificed, their left kidneys were removed, fixed, sectioned, processed and stained with Heidenhain' azan staining method. Then, the kidney tissue sections were evaluated using stereological method and serum malondialdehyde (MDA) level was also measured.
    Results
    The total weight and volume of kidney, volume of cortex, volume of proximal and distal tubules and volume of their lumen, volume of interstitial tissue, volume of glomeruli, tuft, as well as serum MDA level significantly increased in BPA treated group compared to the controls (P
    Conclusion
    This study revealed that Nigella sativa oil can reduce the oxidative stress toxicity induced by BPA in the mice renal tissue.
    Keywords: Kidney, Bisphenol A, Nigella sativa oil, Stereology, Mouse
  • H. Lolaavar, Ah Shiravi *, V. Hojati Pages 25-31
    Background And Objective
    Diabetic mellitus is one of the main health problems of diabetic subjects skin wound. This study was done to evaluate the effect of topical ointment produced from aqueous extract of grape seed (Vitis Vinifera) plus Eucerin on wound healing in diabetic rats.
    Methods
    In this experimental study, 48 male Wistar rats were randomly allocated into control, first, second and third experimental groups. Animals in control group were received only buffer citrate, interaperitonally. Diabetes was induced by 55 mg/kg/bw of Streptozotocin in three experimental groups. Skin wound (2´3 cm2) was created in left side of the lumbar region in three experimental groups. Animals in experimental gourp 1 did not received any treatment. The wounds of animals in experimental group 2 were treated with topical ointment of Eucerin twice a day. The wounds of animals in experimental group 3 were treated with topical ointment of aqueous extract of grape seed plus Eucerin with a ratio of 3:1 for 21 days twice a day. Wound healing process was evaluated using macroscopic and histological method.
    Results
    The mean area and percentage of wound after treatment was significantly reduced in experimental group 2 and 3 in compare to experimental group 1 (P
    Conclusion
    Topical application of aqueous extract of grape seed with ointment of Eucerin accelerates skin wound healing in diabetic rats.
    Keywords: Diabetes mellitus, Wound healing, Grape seed, Eucerin, Rat
  • F. Golshan, M. Shahbazi, K. Haidari * Pages 32-37
    Background And Objective
    Granulocyte colony-stimulating factors (G-CSF) and its receptor express in developing follicles, fetal and reproductive tissues. The serum G-CSF concentration significantly increases during the ovulatory phase in comparison with other phases, so G-CSF may have an important role in ovulation and the early cross-talk between mother and conceptus in both human and animal models. This study was done to evaluate the Effect of exogenous G-CSF on ovulation and pregnancy rate in NMRI mice.
    Methods
    In this experimental study, 40 mature female and 10 male NMRI mice were randomly allocated into the control and treatment groups. All Ovaries were stimulated with intraperitoneal injections (IP) of 10 IU PMSG and after 48 hour by 10 IU hCG per mouse. The treatment group were recieved G-CSF (50mg/kg i.p.), at the time of PMSG administration, while the control group had the same volume of normal saline instead of G-CSF at the same time. 16-18 hours post-hCG administration, twenty female mice of both groups were sacrificed by cervical dislocation and ovulated oocytes were assessed. On day 16 post coitus, the rest of female mice of both groups were scarificed for withdrawing their fetuses to determine the effect of G-CSF on pregnancy rates.
    Results
    The ovulation rate in the treatment group (18.5±1.25) were significantly more than that of control (12.1±1.32) (P
    Conclusion
    This study demonstrated that exogenous G-CSF may affect on folliculogenesis and ovulation but the following pregnancy outcome was not impressed.
    Keywords: Granulocyte colony-stimulating factor, Ovulation, Mouse
  • G. Farjanikish *, Sh Esmaeeli-Sani Pages 38-44
    Background And Objective
    The electromagnetic field producer sets in daily life causes concerns about the adverse effects of such waves on human health. This study was done to evaluate the effect of cell phones microwaves on histologic structures of some visceral organs in rat.
    Methods
    In this experimental study, 80 immature Wistar male rats with weight of 100-140 gram and 5 to 6 weeks age were randomly allocated into 3 experimental groups and one control group. The experimental rats were exposed to cell phones microwaves 5 hours a day for 1, 2 and 3 months. The control group received no radiation. After the experimental period rats were sacrificed and the appropriate tissues of the lung, heart, liver, brain and pancreas were prepared. Sections in 5 µm thicknesses were stained by hematoxylin and eosin and studied microscopically.
    Results
    Histological changes including edema, inflammatory cell infiltration and cell degeneration in the lung and mild degeneration and coagulation necrosis of the myocardial cells in the heart were observed. Histopthological examination of the liver revealed dilation of central veins and sinusoids, vacuolization of hepatocytes and mononuclear inflammatory cell infiltration. Limited changes were observed in pancreas and brain. Histological changes were increased in the groups that were exposed longer period of time to radiation.
    Conclusion
    This study indicated that the harmful effect of cell phones radiation on rat tissues depending on the duration of exposure.
    Keywords: Microwaves radiation, Cell phone, Liver, Lung, Brain, Pancreas, Rat
  • A. Rahmati, M. Anbarian * Pages 45-50
    Background And Objective
    Muscles fatigue around the joint can altere the movment pattern and incrasing the risk of muscle damage. This study was done to determine the effect of hip abductor muscles fatigue on plantar pressure characteristics during stance phase of gait.
    Methods
    This quasi-experimental studywas done on 22 males with age ranes of 15-21 years olds. Hip abduction protocol with 50% of one-repetition maximum was used to induce hip abductor muscles fatigue. Average pressure, plantar peak pressure, step duration and the plantar contact area in both feet distribution were collected using before and after the fatigue protocol during gait.
    Results
    Despite the relative reduction in average pressure, contact area and step duration and plantar increase in peak pressure after abductors fatigue, but these differences were not significant.
    Conclusion
    This study showed that the hip abductor muscles fatigue can not alter plantar pressure characteristics during stance phase of gait.
    Keywords: Hip abductor muscles, Fatigue, Gait, Plantar pressure
  • A. Moezy *, Sh Gharamaninia, A. Gharamaninia, M. Rezaei Hemami Pages 51-58
    Background And Objective
    One of the most common musculoskeletal injuries in modern societies is neck and shoulder pains which often lead to postural disorders and soft tissue shortenings. This study was done to compare the length of shoulder girdle’s muscles in healthy subjects and patients with shoulder and neck pain.
    Methods
    This case-control study was done on16 patients with chronic neck- shoulder pain as cases and 15 healthy subjects as control group. Length of upper trapezius, pectoralis major and minor muscles was evaluated with functional tests. Also, the range of shoulder abduction and external rotation and cervical flexion and lateral flexion were measured by goniometer.
    Results
    Significant differences between patient and control groups were found in pectoralis major and minor muscles length in involved side (P
    Conclusion
    This study confirmed a significant reduction in range of motion in the neck and shoulder and also a remarkably shortening in the muscles of in the involved side.
    Keywords: Muscle Length, Trapezius, Pectoral, Chronic Pain, Shoulder, Neck
  • A. Kazemi, H. Nowrozi *, M. Badiee Moghadam Pages 59-64
    Background And Objective
    Candida albicans is the normal flora of the body as opportunistic fungi. It causes candidiasis in immunocompromised condition. This study was done to drug susceptibility testing of Candida albicans isolated from patients against Amphotericin B and Ketoconazole.
    Methods
    In this descriptive – analytic study, drug susceptibility of 30 Candida albicans isolated from patients admitted to Tehran hospitals, Iran was tested against Amphotericin B and Ketoconazole by micro dilution method in accordance with CLSI M27-A2 guideline and disk diffusion method in accordance with CLSI M44-S2 guideline. Standard isolate Candida albicans PTCC (5027) and Candida krusei PTCC (5295) were used for quality control.
    Results
    The minimum and maximum MIC against Amphotrericin B was 0.0625 µg.ml-1 and 4 µg.ml-1, respectively. The minimum and maximum MIC against Ketoconazole was 0.5 µg/ml-1 and 32 µg/ml-1, respectively. The minimum and maximum zone diameter was 6 and 28 mm for both drugs. The results of drug susceptibility testing by two methods did not show significant differences. 25 isolates (83.3%) against ketoconazole and 2 isolates (6.7%) against Amphotericin B were resistant.
    Conclusion
    Amphotericin B administration seems better choice in candidiasis treatment in comparision with Ketoconazole.
    Keywords: Candida albicans, Amphotericin B, Ketoconazole
  • M. Sasani, Sh Khoramnejadian *, R. Safari Pages 65-71
    Background And Objective
    Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) are the most important organic pollutants that causing multiple side effects including carcinogenic, mutagenic and toxicity. Among the aromatic compounds degrading bacteria, pseudomonas produce board spectrum of degrading enzymes and are used, as biological tools, for decreasing of PAHs. This study was done to evaluate the degradation of polycyclic hydrocarbones anthracene by using Pseudomonas aeruginusa.
    Methods
    In this descriptive – analytic study, sampling was collected from river estuary sediment and had cultured in Minimal Salt Medium (MSM). Pseudomonas aeruginosa was one of the isolated bacteria from river sediment which identified by molecular technique. In next step, influence of pH (6.5 and 7.5) temperature (25 and 35°C) and concentration of anthracene (150 and 200 ppm) were surveyed on anthracene biodegradation and bacterial growth during zero, 24 and 48 hours by HPLC and spectrophotometry method respectively.
    Results
    The results showed that the optimized condition for biodegradation included pH=7.5, 35°C and 150 ppm of anthracene. Bacterial degradation of anthracene was increased with prolong of incubation time. Biodegradation efficiency of anthracene in the presence of pseudomonas was 50% within 2 days, which indicates the ability of the bacteria for the enzymes production.
    Conclusion
    High growth potential of pseudomonas in unsuitable areas and due to the production of degrading enzymes, it can be used as indicator bacteria used to remove anthracene.
    Keywords: Polycyclic aromatic hydrocarbons, Anthracene, Pseudomonas aeruginosa
  • A. Basi, Ar Nikofar, H. Azhdarkosh, P. Ordoni Aval *, Z. Ordoni Aval Pages 72-76
    Background And Objective
    Squamous carcinoma accounts for the majority of esophageal carcinoma worldwide. This study was done to evaluate the survival rate of patients with esophageal cancer in Iran.
    Methods
    This historical cohort study was carried outon 105 patients with esophageal squamous cell carcinoma whom admitted to Firoozgar hospital in Tehran, Iran during 2009-14. Patients with esophageal squamous cell carcinoma were treated with chemoradiation either with or without surgery.
    Results
    The mean age of patients was 63 years. Frequency of esophageal cancer in both sexes in the age group 51-60 years was higher than other groups. 5-year survival in patients with esophageal cancer treated with chemoradiation without surgery was 9.5% and in patients treated with chemoradiation with surgery was 31.7 % (P
    Conclusion
    The survival rate of patients with esophageal cancer is very low, but the treatment with chemoradiation with surgery can increase life expectancy of patients.
    Keywords: Esophagus, Squamous cell carcinoma, Survival, Chemotherapy, Chemoradiation, Surgery
  • N. Golbabaei, R. Zabihollahi, Z. Hajimahdi, A. Zarghi, Mr Amiran, Mr Aghasadeghi * Pages 77-83
    Background And Objective
    HIV treatment influences the global health and finding new compounds against HIV virus is increased. This study was done to evaluate anti-HIV activity of 8-phenyl-4-quinolone derivatives containing different substituents at position 3.
    Methods
    In this descriptive study, single cycle replicable (SCR) HIV Virions were produced by co-transfecting HEK 293T cells with pmzNL4-3, pSPAX.2, pMD2.G plasmids. HeLa cells were infected with the SCR virions and then inhibit of virus replication by compounds were measured by p24 Antigen with ELISA kit. The cytotoxicity of these compounds on HeLa cells were measured by XTT method.
    Results
    All compounds including NPZ_4F, NPZ-2F, NPZ-4CL and NPZ-2CL had the best inhibitory effect at a concentration of 100µM with the inhibition rate of respectively 51%, 48%, 33%, and 25%, respectively. The compounds of NPZ-4F and NPZ-2CL had negligible cellular toxicity and have inhibited HIV replication at the highest concentration. This issue can make them a valuable compound since they are better compounds in therapeutic terms, which at a suitable concentration, they have the lowest rate of cellular toxicity and highest power to inhibit HIV replication.
    Conclusion
    Novel compounds derived from 8-phenyl-4-quinolone containing different substituents at position 3 can prevent HIV replication which is capable of high anti-viral and low cellular toxicity and suitable candidates for further investigation in antiviral studies.
    Keywords: Human immunodeficiency virus, Replication inhibitors, Cytotoxicity
  • Sh Shahraki, M. Rabi Nezhad Mousavi *, B. Dahmarde, M. Atashgah Pages 84-90
    Background And Objective
    Enterococci is gram positive bacteria which is the inhabitants of gastrointestinal tract. Hospital infections and antibiotic resistance to enterococci is increased. This study was done to determine the molecular evaluation of vanA and vanB genes of enterococci isolates resistant to Vancomycin and Teicoplanin.
    Methods
    In this descriptive study, 113 isolates samples were collected and identified according to biochemical test and cultural characteristics in Ali ibn Abi Talib hospital in Zahedan, Iran. Antibiogram test was done to determine antibiotic resistance pattern. E-test strip was used to evaluate the minimum inhibitory of concentration (MIC). PCR was used to detect the vanA and vanB genotype in Vancomycin and Teicoplanin resistance enterococci.
    Results
    92%, 6.2% and 1.8% of isolated samles collocted from urine, blood culture and pleura fluid, respectively. According to phenotype, 18.6% and 17.69% were resistance to Vancomycin and Teicoplanin, respectively. Resistance was observed in strains of Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium. VanA genotype was seen in all of the resistance isolated species.
    Conclusion
    This study showed that strains of Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium have more antibiotic resistance to the Vancomycin and Teicoplanin, morever vanA genotype precence in all of resistance isolated samples.
    Keywords: Enterococci, Vancomycin, Teicoplanin, Antibiotic resistance, VanA genotype, VanB genotype
  • A. Monazami, F. Haghi * Pages 91-97
    Background And Objective
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen with numerous virulence factors such as phospholipase and type IV pili. The emergence of multidrug resistant Pseudomonas aeruginosa has become a serious public health threat worldwide. This study was done to determine the frequency of plcH, plcN, pilA and pilB genes in multi-drug resistant Pseudomonas aeruginosa isolated from clinical samples.
    Methods
    In this cross-sectional study, 93 isolates of Pseudomonas aeruginosa collected from different clinical samples from hospitals of Zanjan, Iran during 2013-14. After identification of isolates by biochemical tests, antibiotic susceptibility testing (Kirby-Bauer) was performed according to CLSI guidelines. Total DNA extracted and PCR was done to detect of plcH, plcN, pilA and pilB genes.
    Results
    Among 93 of Pseudomonas aeruginosa isolates, the highest antibiotic resistance related to Erythromycin and Cefoxitin (95.6%) and the lowest resistance related to Amikacin (26.8%). 80.6% of isolates were multidrug resistant (MDR). Out of 75 MDR isolates, the frequency of plcH, plcN, pilA and pilB genes was 97.4%, 49.3%, 26.6% and 17.3%, respectively.
    Conclusion
    According to high frequency of phospholipase C gene (plcH) in MDR Pseudomonas aeruginosa isolates which isolated from different clinical samples, presumably this virulence factor plays an important role in pathogenesis of this bacterium.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Antibiotic resistance, Phospholipase C, Type IV Pili
  • M. Qorbani, F. Cheraghali, A. Sofizadeh *, Ah Yapang Gharavi, M. Cherabin, M. Yapang Gharavi Pages 98-103
    Visceral leishmaniasis, also known as Kala-azar, is one of the main parasitic vector borne diseases, which transmitted by sand fly. The current study reported the seven positive cases of Kala-azar in Maravetapeh county in Golestan province, Iran from 2007-15. Using geographic information system, villages which had confirmed cases of Kala-azar were identified and their geographical information was registered. Villages with confirmed cases of Kala-azar were introduced as at risk villages for visceral leishmaniasis. All of these cases were aged under 6 years and in all of them fever and splenomegaly was reported. All subjects had lower normal range of hemoglobin and plateles. These cases were reported from 6 villages in 3 districts of Maraveh Tapeh County. All of these villages are in hot and dry areas of county and they have mountainous and semi-mountainous geographical status with higher altitude compare to other villages. Fifty two villages of county were recognized as at-risk villages for Kala-azar. Kala-azar presented in sporadic condition in Maravetapeh County. Continuous case finding of Kala-azar for early diagnosis and treatment is necessary.
    Keywords: Kala-azar, Visceral Leishmaniasis, Epidemiology, Iran
  • M. Oladnabi *, T. Haddadi, K. Kianmehr, N. Mansour Samaei, M. Mehri Pages 104-108
    Neurofibromatosis type1 (NF1) with the incidence of 1 in 3500 births, is the most common disorder which affects skin and peripheral nervous system. NF1 results from mutations in NF1 gene. The NF1 gene spans 350kbp and to date, nearly 2434 mutations in it were reported. The gene with 100 percent penetrance is located on chromosome 17 encoding neurofibromin protein. Recently, many challenges of its genetic analysis have been overcome through the application of new sequencing techniques. In present study patients with neurofibromatosis type 1 have been characterized from clinical symptoms such as presence of café au lait spot, plexiform neurofibroma, optic nerves involvement, presence of several patients in first degree relatives. These patients were in different ages including 73, 63, 44, 20 with different symptoms and severities of disease. In this communication, a NF1 family with 4 cases in 3 generations has been presented.
    Keywords: Neurofibromatosis type 1, Neurofibromin, Mutation