فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 44، تابستان 1394)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 44، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سیده زهرا شاکری، مهرنوش قبادی، محمدرضا شریفیان، پوریا صفایی صفحات 47-53
    سابقه و هدف
    MTA ماده ای است که کاربردهای مختلفی در درمانهای اندودنتیکس دارد. گزارش شده که خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک سیمان پرتلند بسیار شبیه Pro Root MTA است. این سوال مطرح می باشد که آیا میزان سمیت سلولی سیمان پرتلند مشابه MTA است و یا آن که ماده ای با سمیت سلولی می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی سمیت سلولی سیمان پرتلند در مقایسه با Pro Root MTA بر روی سلول های فیبروبلاست L929 موش انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، عصاره تهیه شده از سیمان پرتلند و Pro Root MTA در زمان های لحظه مخلوط کردن و 4 و 24 ساعت و 7 روز پس از سخت شدن مواد به پلیت های 96 خانه که شامل سلول های کشت داده شده فیبروبلاست L929 بود، انتقال داده شد. جهت گروه کنترل مثبت آب مقطر و جهت گروه کنترل منفی محیط کشت سلولی به سلول های فیبروبلاست اضافه گردید. پس از 24 ساعت انکوباسیون، نمونه ها به روش Crystal Violet رنگ آمیزی شدند و دانسیته نوری (OD) هر یک خوانده شد. داده های این مطالعه با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون Tukey HSD با سطح معنی داری)05/0 P ≤ (مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    Pro Root MTA در تمام زمان های آزمایش و سیمان پرتلند در زمان های 0و 4 ساعت پس از زمان مخلوط کردن اختلاف آماری معنی داری با گروه کنترل مثبت داشتند (001/0P ≤) و با گروه کنترل منفی اختلاف معنی داری نداشتند. سیمان پرتلند در زمان های 24 ساعت و 7 روز پس از زمان مخلوط کردن اختلاف آماری معنی داری با گروه کنترل مثبت، گروه کنترل منفی و MTA داشت. (05/0P ≤)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سیمان پرتلند در زمان های پیگیری 24 ساعت و 7 روز پس از سخت شدن نسبت به MTA میزان کمی سمیت سلولی نشان میدهد. هر چند جهت نتیجه گیری نهایی نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: سمیت سلولی، MTA، سیمان پرتلند، فیبروبلاست، Pro، root
  • نرگس پناهنده، شهره خلیل زاده*، سمیه حسینی طباطبایی، ساناز شریفی شوشتری صفحات 54-58
    سابقه و هدف

    انقباض پلیمریزاسیون و ریزنشت همواره یک مشکل قابل توجه در دندانپزشکی بوده است. کاربرد کامپوزیت های سیال یکی از روش هایست که جهت کاهش اثرات منفی این انقباض بکار میرود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر کیور کردن کامپوزیت سیال در زیر کامپوزیت های هیبرید بر کاهش ریزنشت در حفرات کلاس دو می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی آزمایشگاهی 60 حفره ی کلاس دو بر روی 30 دندان مولر تراشیده و به 3 گروه تقسیم شدند. در گروه اول کامپوزیت سیال(Filtek flow، 3M ESPE،USA،) با ضخامت 1 میلیمتر به کار برده شد و به صورت جداگانه کیور گردید.سپس بقیه ی حفره به وسیله ی کامپوزیت هیبرید(Z100) در 2 لایه پر شد. در گروه دوم کامپوزیت سیال به کار برده شده کیور نشد و حفره با 2 لایه کامپوزیت هیبرید پر شد. در گروه سوم حفرات به صورت لایه لایه با کامپوزیت هیبرید و بدون استفاده از کامپوزیت سیال پر شدند. نمونه ها پس از قرارگیری در فوشین 2 درصد برش داده و از نظر درجه ی نفوذ رنگ زیر استریو میکروسکوپ بررسی شدند. داده ها بوسیله ی تست Kruskal-Wallis و Mann-U-Whitney مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.

    یافته ها

    تفاوت معنی دار بین گروهی که کامپوزیت سیال به صورت جداگانه کیور شد و گروه کنترل (گروه سوم) وجود نداشت.)43/0=P) اما در گروهی که کامپوزیت سیال به صورت جداگانه کیور نشد کاهش مشخص ریزنشت مشاهده گردید) 05/0>P)

    نتیجه گیری

    کیور کردن همزمان کامپوزیت سیال به همراه اولین لایه ی کامپوزیت هیبرید در کف جینجیوالی حفره، منجر به کاهش ریزنشت در ترمیم های کامپوزیت کلاس دو می شود.

    کلیدواژگان: کامپوزیت سیال، ریزنشت، ترمیم های دندانی
  • نسرین روغنی زاد، عباس دلورانی، محمدعلی صغیری، شبنم ملکی، محسن افکار، محبوبه غلامشاهی * صفحات 59-65
    سابقه و هدف

    تهیه فضای پست نیاز به برداشت قسمتی از گوتاپرکا از کانال ریشه دارد،عوامل مختلفی ممکن است اثر منفی بر روی سیل مواد باقیمانده در کانال داشته باشد. لذا هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر روش های مختلف خالی کردن گوتاپرکا جهت فضای پست بر میزان ریزنشت اپیکالی کانال بود.

    مواد و روش ها

    این تحقیق به روش تجربی و آزمایشگاهی بر روی 70دندان پرمولر پایین کشیده شده، انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی به 4 گروه تجربی (15تایی) و دو گروه کنترل مثبت و منفی (5تایی)تقسیم شدند. فضای پست بصورت بلافاصله بعد از پرکردن کانال در گروه 1 با استفاده از (GG) Gliden Gates در خلاف جهت عقربه های ساعت، درگروه 2 با استفاده از GG درجهت عقربه های ساعت، .در گروه 3 با استفاده از bur space Post(dentsply) و در گروه4 با استفاده از پلاگرداغ تهیه شد.ریزنشت نمونه ها با استفاده از ریزنشت آلبومین به روش اسپکتروفتومتری، درزمانهای صفر٬ 48 ساعت و یک هفته بعد از پر کردن کانال و تهیه فضای پست اندازه گیری شد.میانگین ریزنشت اپیکالی در هر یک از گروه ها و زمانهای مورد مطالعه با آزمون ANOVA و Post Hoc ارزیابی آماری شد.

    یافته ها

    پلاگر داغ به طور معناداری ریزنشت کمتری در همه زمان های مورد بررسی در مقایسه با سایر گروه ها نشان داد.
    7- 10× 477 ±7- 10 ×2671.43 (001/0>p). پس از آن GG rotating Reverse کمترین میزان ریزنشت و GG rotating orwardf بیشترین میزان ریزنشت را نشان داد. از نظر آماری اختلاف این دو گروه در زمان های بلافاصله و 48 ساعت چشمگیر بود. مقادیر ریزنشت bur space Post از GG rotating Reverse بیشتر و از GG rotating orwardf کمتر بود ولی این اختلاف در هیچ زمانی معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد برای خالی کردن گوتاپرکا جهت فضای پست بلافاصله بعد از پرکردن کانال استفاده از پلاگر داغ مناسب تر است.

    کلیدواژگان: ریزنشت اپیکالی، تهیه فضای پست، سرم البومین، گوتا پرکا
  • حمیرا انصاری لاری، مرجان پورشهاب، مهندس ناصر ولایی، سریرا مهربان جهرمی*، پگاه اقدس ناصری، پانته آزادپرور صفحات 66-71
    سابقه و هدف

    یکی از مشکلات اصلی در تهیه پروتزهای دندانی، تغییرات ابعادی ماده ی قالبگیری بعد از استفاده از ضدعفونی کننده ها است که در نهایت شکست درمان را در پی خواهد داشت. با توجه به اهمیت بیماری های میکروبی و احتمال انتقال عفونت به پرسنل دندانپزشکی، شناسایی یک ماده ی ضدعفونی کننده ی مناسب به عنوان نیاز محسوب می شود؛ هدف از این پژوهش تعیین اثر سه نوع ماده ی ضدعفونی کننده ی نانوسیلD2 و دکونکس 2% و هیپوکلریت سدیم 25/5% بر تغییرات ابعادی ماده ی قالبگیری آلژینات بایراست.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی 32 عدد قالب از یک مدل اصلی گرفته شد. قالبها به چهار گروه 8 تایی تقسیم شدند. یک گروه به عنوان گروه شاهد و سه گروه دیگر در سه نوع ماده ی ضدعفونی کننده ی مختلف قرار گرفتند.پس از ضدعفونی و تبدیل قالب به کست اندازه گیری توسط کولیس دیجیتالی در جهات مختلف انجام شد. نتایج حاصل از تحقیق پس از بررسی یافته های آماری توسط آزمون پارامتری One Way ANOVA گزارش گردید.

    یافته ها

    تغییرات ابعادی آلژینات بایر در دو ماده ی ضدعفونی کننده ی هیپوکلریت سدیم 25/5% و نانوسیل D2 از نظر آماری معنادار بوده ولی در محدوده استاندارد قرار داشت (05/0>P) تغییرات ابعادی ناشی از دکونکس 2% معنادار نبود. (05/0<P)

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که ماده ی ضدعفونی کننده ی دکونکس 2% نسبت به هیپوکلریت سدیم 25/5% و نانوسیل D2 سبب تغییرات ابعادی کمتری در سطح ماده ی قالبگیری خواهد شد. ولی درصد تغییرات هر 3 ماده در محدوده درصد تغییرات قابل قبول آلژینات قرار دارد و هر سه ماده را برای ضدعفونی آلژینات به روش غوطه ورسازی میتوان به کار برد.

  • مهدی تبریزی زاده، سمیه یاری، عاطفه ابراهیمی صفحات 72-77
    سابقه و هدف
    مطالعات، میزان موفقیت بالاتر معالجات ریشه دندان را در صورت عدم وجود میکروب هنگام پر کردن کانال نشان داده اند. تحقیقات In vitro هیدروکسید کلسیم را یکی از موثرترین داروهای ضد میکروبی مورد استفاده در داخل کانال معرفی می کنند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی چند روش آماده سازی هیدروکسید کلسیم با یک روش جدید است.
    مواد و روش ها
    جهت انجام این مطالعه تجربی، تعداد 62 ریشه دندان مورد استفاده قرار گرفت. قطعاتی با طول 5 میلیمتر و قطر تقریبی 5 میلیمتر از ریشه ها تهیه شد. نمونه ها بسته به نوع داروی داخل کانال مورد استفاده، به 5 گروه هیدروکسید کلسیم همراه با (سالین نرمال، لیدوکائین، کلر هگزیدین 2%، کلر هگزیدین 2/0%، یدید پتاسیم یدین 2%) تقسیم شدند. ترکیبات مختلف هیدروکسید کلسیم به صورت خمیری، در داخل کانال ها قرار گرفتند. نمونه ها در ظرف های حاوی میکروب انتروکوک فکالیس کشت داده شده در محیط آگار، قرار داده شدند. پس از 24 ساعت قطر هاله عدم رشد میکروبی در مورد هر نمونه اندازه گیری گردید. نتایج به دست آمده با آزمونهای آماری ANOVA وTukeyمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    کلیه خمیرهای هیدروکسید کلسیم مورد استفاده پس از 24 ساعت، مقادیری اثر ضد میکروبی از خود نشان دادند ولی میزان اثر ضد میکروبی مخلوط هیدروکسید کلسیم با کلر هگزیدین 2% نسبت به تمام مواد دیگر به جز لیدوکائین 2% به نحو معنی داری بیشتر بود.)05/0>P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که با افزودن کلر هگزیدین 2% به هیدروکسید کلسیم اثرات ضد میکروبی آن افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: ضد میکروبی، هیدروکسید کلسیم، عاج
  • شیرین زهرا فرهاد، احسان بیرنگ، مهرداد برکتین، میثم آریام، فرید محمدی، الهام زارعی صفحات 78-84
    سابقه و هدف
    پایه درمان های پریودنتال، برداشت مکانیکال بیوفیلم می باشد که در بیشتر موارد کافی نیست. امروزه نقش مدیاتورهای التهابی در پریودنتیت نشان داده شده است. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین تاثیر فتودینامیک تراپی (PDT) به عنوان درمان جانبی پریودنتال بر سطح TNF-α مایع شیار لثه ای و وضعیت کلینیکی بیماری پریودنتال می باشد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی از نوع Split mouth بوده و روی تعداد 12 نفر ویا 24 نمونه انجام گرفت.افراد دارای پریودنتیت مزمن جنرالیزه دارای حداقل 4 سایت با عمق پاکت 4 تا 6 میلی متر توسط نمونه گیری آزمایشگاهی انتخاب شده و در هر بیمار دو کوادرانت به عنوان کوادرانت های مطالعه انتخاب شد. سپس پارامترهای کلینیکی(BOP PD، CAL) در تمام دندان های کوادرانت مورد مطالعه، ثبت شده و مایع شیار لثه ای جهت اندازه گیری TNF-α نمونه گیری شد. پس از درمان فاز یک پریودنتال در دوگروه، یک کوادرانت بعنوان گروه کنترل انتخاب شد و در کوادرانت دیگر درمان PDT انجام شد و 6 هفته پس از درمان، مجددا پارامترهای فوق ثبت شد و پس از آنالیز نمونه ها با دستگاه الایزاریدر، داده ها با آزمون های آماری t زوجی، t مستقل مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی تعداد 24 کوادرانت انجام گرفت میزان اولیه سطح TNF-a مایع شیار لثه ای و پارامتر های کلینیکی پریودنتال اولیه مشابه بودند. (4/0>P) میزان تغییرات سطح TNF-a در گروه شاهد 22/0 ±68/0 و در گروه تجربی 1±74/1 بود که در گروه تجربی میزان کاهش این سطح 5/2 برابر گروه شاهد بود. (002/0>(P سطح TNF-a و سایر شاخص های پارامترهای پریودنتال در هر دو گروه کاهش یافت. (01/0>P) وبا این که میزان تغییرات شاخص های پریودنتال در گروه تجربی بهتر از شاهد بود ولی این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار نبود. (2/0>P)
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد که استفاده از درمان فوتودینامیک به عنوان درمان جانبی پریودنتال بر سطح TNF-a و سایر شاخص های پریودنتال موثر است.
    کلیدواژگان: فتودینامیک تراپی، فاکتور التهابی، درمان پریودنتال
  • سعید نعمتی انارکی، میثاق حیدری، میلاد حیدری صفحات 85-90
    سابقه و هدف
    تغییر ریز سختی مینا پس از استفاده از سفید کننده ها، همواره یکی از دغدغه های اصلی دندانپزشکان بوده است. تحقیقات بسیاری در گذشته پیرامون مقایسه مواد سفیدکننده صورت گرفته است ولی به نظر می رسد هنوز درباره سفیدکننده های OTC موارد مورد بحث وجود دارد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه تاثیر 3 دسته از این سفید کننده ها روی ریزسختی مینای دندان انسان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی به صورت آزمایشگاهی انجام گرفت. در این تحقیق 45 مولر سوم انسانی در 3 گروه (خمیر دندان،Paint on،White Strip) تقسیم شدند. در مورد هر نمونه ریزسختی مینا توسط تست اندازه گیری Vickersمحاسبه گردید، سپس نمونه های هر گروه با ماده سفیدکننده تعیین شده مطابق دستورالعمل کارخانه سازنده تحت درمان قرار گرفتند. در مرحله بعد به منظور بررسی تاثیر مواد سفیدکننده مجددا ریزسختی نمونه ها اندازه گیری شد. نهایتا داده ها با استفاده از آزمون های Repeated Measure ANOVA و LSD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نمونه های درمان شده با سفیدکننده هایWhite strip، Paint on و خمیردندان به ترتیب به طور میانگین به میزان 4±16، 3±10و 4±3 واحد کاهش ریزسختی داشتند. ریزسختی تمامی گروه ها به طور معناداری بعد از انجام درمان بلیچینگ کاهش پیدا کرد (001/0>P). مقایسه دو به دوی ریزسختی گروه های مورد بررسی در این مطالعه، تاثیر منفی سفیدکننده های White stripو Paint on را مشابه (001/0 P =) وتاثیر هر کدام از این دو را به میزانی معنادار بیشتر از خمیردندان سفیدکننده ارزیابی نمود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    هر سه ماده مورد استفاده در این مطالعه باعث کاهش ریزسختی مینا می شوند. در بین این سه ماده خمیردندان سفیدکننده نسبت به Paint on و Strip اثر کمتری بر ریزسختی مینا دارد.
    کلیدواژگان: مینا، سختی، سفیدکننده های دندانی
  • حمیرا انصاری لاری، لیلا زمانی علویجه *، فاطمه سرلتی، محمودرضا مبینی، شیرین حسنوند، مریم حسن پور شاطر صفحات 91-95
    سابقه و هدف

    با توجه به مشکلات ایجاد شده در بافتهای نرم و سخت دهان بدنبال استفاده از پروتزهای دندانی و با در نظر گرفتن اهمیت پیشگیری، از آنها این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش بهداشت به صورت شفاهی و پمفلت آموزشی بر وضعیت شاخص های پریودنتال در بیماران دارای پروتز پارسیل انجام شد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق به روش مداخله ای بر روی 30 بیمار دارای پروتز پارسیل انجام شد. پس از تقسیم بیماران به 3گروه در گروه1بیماران صرفاآموزش بهداشت توسط دانشجو(درمانگر) و در گروه2 علاوه بر آن،آموزش شفاهی روش صحیح مسواک زدن، نخ دندان وتجویز دهانشویه کلرهگزیدین را دریافت کردند. در گروه سوم، این آموزشها به صورت پمفلت آموزشی ارایه گردید. تمام بیماران در روز تحویل و 3 ماه پس از آن برای ارزیابی شاخص های PI، GI، PD، CAL، GBI معاینه شدند. نتایج، با آزمون های Repeated Measure ANOVA، Kruskal _ Wallis و Wilcoxone تحلیل شد.

    یافته ها

    از نظر آماری تغییرات PI، GBI، PD، GI و CAL پس از سه ماه در هر دو گروه 2 و 3 نسبت به گروه 1 اختلاف معنی داری داشت. (005/0> P) در صورتیکه بین دو گروه 2 و 3 در ارتباط با تغییر شاخصهای پریودنتال اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. (05/0<P)

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد آموزش بهداشت بصورت شفاهی و پمفلت روشی موثر برای کاهش بیماری های پریودنتال بیماران دارای پروتزهای پارسیل متحرک محسوب می شود.

    کلیدواژگان: پروتز پارسیل متحرک، آموزش بهداشت، شاخص های پریودنتال
  • فرزین سرکارات، محمدحسین کلانتر معتمد، علیرضا توتونچیان، علیرضا مدرسی، صالح مرتضایی صفحات 96-100
    سابقه
    آملوبلاستوما شایعترین تومور ادنتوژنیک اپی تلیالی بعد از ادنتوما در ناحیه دهان و فک و صورت است که دارای نمای هیستوپاتولوژی خوش خیم ولی مهاجم است. قبل از تصمیم گیری در مورد درمان ضایعه بایستی رفتار کلینیکی، انواع هیستوپاتولوژی، موقعیت ضایعه، سن و جنس بیمار همچنین دسترس بودن بیمار برای پیگیری های بلند مدت مورد ارزیابی قرار گیرد. هدف از این گزارش، توصیف بیماری است که به روش محافظه کارانه تحت درمان قرار گرفت.
    گزارش مورد: بیمار دختری 16 ساله بود که به دنبال تورم داخل دهانی در سمت راست تنه مندیبل مراجعه کرد. مخاط پوشاننده محل سالم بود. جابجایی دندان های پرمولار سمت راست دیده می شد. در بررسی رادیوگرافیک ضایعه ای رادیولوسنت و چند حجره ای بدون حاشیه مشخص همراه مولر سوم نهفته که به شدت جابجا شده بود دیده می شد. آسپیراسیون ضایعه منفی بود و بیوپسی انسیژنال تومور آملوبلاستومای پلکسی فرم را تایید کرد. ضایعه به روش انکلویشن همراه با کورتاژ انجام شد، در گزارش پاتولوژی حاشیه ها پاک بودند. پی گیری 6 ماهه نشان از عدم وجود ضایعه داشت. سه عدد درمان ایمپلنت جهت بازسازی ناحیه پره مولرها انجام شد و پس از دو سال پی گیری، بیمار در سلامت کامل به سر برده و ایمپلنت ها در شرایط مناسب بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد درمان محافظه کارانه آملوبلاستوما در افراد
    کلیدواژگان: آملوبلاستوما، درمان محافظه کارانه، جراحی بازسازی کننده
|
  • Dr Sz Shakeri, M. Ghobadi, Dr Mr Sharifian, Dr P. Safai Pages 47-53
    Background And Aim
    Mineral Trioxide Aggregate (MTA) is a material used in many endodontic treatments. Recently a number of studies have reported that Portland Cement (PC) and Pro Root MTA have similar physical, chemical and biological properties. The question is wether the cytotoxity of PC is similar to MTA or it would be a toxic agent? The aim of this study was to compare the cytoxicity of Pro Root MTA and Portland Cement on L929 mouse fibroblasts.
    Materials And Methods
    In this experimental study, extracts materials of PC and Pro Root MTA were transferred to cell culture plates containing L929 fibroblasts at mixing time (0), 4, 24 hours and 7 days after setting. Distilled water set as positive control group and cell culture mediums set as negative control group were added to cell culture plates containing L929 fibroblasts. After 24 hours incubation, cells were stained by Crystal Violet (CV), and optical density (OD) was read. Data were analyzed using Tukey HSD and one way analysis of variance. P≤0.05 was considered as the level of significance.
    Results
    Pro Root MTA in all experimental groups and PC at 0, 4 hours after mixing had statistical significant difference with positive control group (P≤ 0.001) and no significant difference were found between PC, MTA and negative control group in these times. PC showed statistical significant difference with negative control group, positive control group and Pro root MTA at 24 hours and 7 days after mixing. (P≤0.05)
    Conclusions
    based on the findings of this study PC showed some degrees of cytotoxicity at 24 hours and 7 days after mixing.
    Keywords: Cell Toxicity, Proroot aggregate, Fibroblast, Mineral Trioxide aggregate, Accelerated Portland Cement
  • Dr N. Panahandeh, Dr Sh Khalilzadeh, Dr S. Hoseini Tabatabaei, Dr S. Sharifi Shoshtari Pages 54-58
    Background And Aim

    Polymerization shrinkage and microleakage would be the noteable concern in dentistry. Several methods have been proposed to overcome the negative effects of the polymerization shrinkage such as using a thin layer of flowable composite beneath composite restorations. The aim of this study was to evaluate the effect of curing flowable composite lining on microleakage in class II hybride composite restorations.

    Materials And Methods

    In this in vitro study, 60 class II cavities were prepared on 30 extracted human third molars. The teeth were randomly assigned to 3 groups. Group1: cavity preparation were lined with flowable composite (Filtek flow, 3M ESPE, USA) to about 1 mm occlusogingival thickness and cured for 20 seconds. Remaining cavity was filled with hybrid composite incrementally. Group 2: flowable and hybrid composite were cured simultaneously. Group3: cavity preparations were restored with hybrid composite alone without any application of flowable composite. All samples were subsequently immersed in 2% fuschin solution and sectioned and observed under a stereomicroscope. The significance of data between the groups was determined using kruskal wallis and mann-whitney tests (p˂ 0.05).

    Results

    There was no significant difference between the samples with separate curing of flowable composite and control group. The microleakage significantly decreased in the group which flowable composite and hybrid composite were cured simultaneously (P< 0.05). No significant differences were seen between the samples which flowable composite was cured seperately and control group(p=0.43).

    Conclusion

    according to this study, curing the flowable and hybrid composite together can decrease the microleakage in class II composite restorations.

    Keywords: Flowable Composit, Dental Leakage, Dental restorations
  • Dr N. Roghanizad, Dr A. Delvarani, Dr Ma Saghiri, Dr Sh Maleki, Dr M. Afkar, Dr M. Gholamshahi Pages 59-65

    Back ground &

    Aim

    Post and core requires removal of a portion of the gutta-percha from the root canal space. When gutta- percha is removed some factors may have a negative effect on obturating material seal. the purpose of this study compare different methods of gutta percha removal immediately after obturation on apical leakage.

    Material And Method

    Samples randomly divided into 4 experimental groups (N=15) and two positive & negative control groups (n =5). In group 1 post space were prepared immediately with counter clock wise rotating GG. In group 2 post space were prepared immediately with clock wise rotating GG. In group 3post space were prepared immediately with post space bur. In group 4 post space were prepared immediately with heat carrier. Leakage was measured by using bovin serum albumin, immediately٬ 48 hours and 1 week after obturation. The mean of apical microleakage is evaluated by ANOVA & Post Hoc statistial analysis in each group & in different times.

    Result

    Heat carrier group showed significantly less leakage than Other groups in all intervals (p< 0/05). Then, revers rotating GG showed less leakage and forward rotating GG showed the greatest leakage. The difference between these two groups was significant at immediate and 48 hours after obturation. Post space bur showed more leakage than reverse rotating GG but less leakage than forward rotating GG. This difference was not significant in all intervals (p>0/05).

    Conclusion

    According to this study heat carrier technique recommended for immediate post space preparation.

    Keywords: Micro leakage, serum albumin, post space preparation, Gutta, percha
  • Dr H. Ansari Lari, Dr M. Pourshahab, E. N Valaii, S. Mehraban Jahromi, Dr P. Aghdas Naseri, Dr P. Zadparvar Pages 66-71
    Background And Aim

    Dimensional changes of the impression materials after disinfection is a serious problem in dentistry which could fail the treatment. The aim of this study is to determine the effect of three disinfectants:2% Deconex,5.25% sodium hypochlorite and Nanosil D2, on dimensional changes of Bayer Alginate.

    Materials And Methods

    This experimental study was conducted on 32 impressions were taken from one model. The impressions were divided in to four groups: one group was consireded as the control and the other three case groups were disinfected with the mentioned materials. After disinfection and pouring the casts, measurement was done in different dimensions using Electronic Digital Caliper. The acquired data were analyzed with One Way ANOVA test.

    Results

    Dimensional changes of Bayer Alginate after disinfection with two mentioned disinfectants 5.25%Sodium Hypochlorite and Nanosil D2 was significant but they were within standard limit. (P.value<0.05)but about 2%Deconex, P.value was not significant.(P.value>0.05)

    Conclusions

    Evaluating the results showed that 2%Deconex caused less dimensional changes in comparision to 5.25%Sodium Hypochlorite and Nanosil D2 statistically. However percentage dimensional changes of three materials were in standard limit of alginate dimensional changes. Each of them can be used to disinfecting alginate by immersion technique.

    Keywords: Dental Impression Material, Alginate, Sodium Hypochlorite Solution, Dental Disinfectant
  • Dr M. Tabrizizade, Dr S. Yari, Dr A. Ebrahimi Pages 72-77
    Author(s):
    Background And Aim
    Several studies have shown a higher success rate of root canal therapy when the canal is free from bacteria at the time of obturation. In vitro studies have indicated that calcium hydroxide is the most effective antimicrobial intracanal medicaments. The aim of this study was to assess the efficacy of some different calcium hydroxide preparation and a new method.
    Materials And Methods
    For conducting this experimental study, 62 root specimens were used. Segments of root with 5 height and almost 5 mm diameter prepared. The specimens were devided into five groups, according to intracanal medicament used as follows: Calcium hydroxide with Normal saline, Lidocaine 2%, Chlorhexidine %2, Chlorhexidine 0/2%, Iodine Potassium Iodide(IKI) 2%. The medicaments were placed into the canal in creamy consistency, then the specimens were taken in the agar culture plates which contains Entrococcus faecalis. The inhibition zone around each specimen was recorded after 24 hours and result submitted to ANOVA and Tukey’s tests.
    Results
    All calcium hydroxide pastes had some degree of antibacterial activity after 24 hours, but combination of calcium hydroxide with chlorhexidine 2% had significantly more efficacy than the other combinations except lidocaine %2 (P< 0.05).
    Conclusion
    Under condition of this study, it can be concluded that addition of chlorhexidine 2% to Calcium hydroxide may improve its antibacterial activity.
    Keywords: Antimicrobial, Calcium hydroxide, Dentin
  • Dr Shz Farhad, Dr E. Birang, Dr M. Barekatain, Dr M. Aryam, Dr F. Mohammadi, Dr E. Zarei Pages 78-84
    Background And Aim
    The presence of bacterial biofilms containing periopathogenic bacteria species on tooth surface is the main cause of gingivitis and periodontitis, and mechanical removal of the biofilm as a base of periodontal therapies is not enough in most cases. Today, the role of inflammatory mediators has been demonstrated in innate and acquired immunity in periodontitis. Thus, the aim of this study was to compare the effects of photodynamic therapy as adjunctive treatment of inflammatory mediators levels in gingival crevicular fluid and clinical periodontal status.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study,a sample size of 12 patients, aging from 30 to 60 years old with chronic generalized periodontitis and at least with 4 sites with pocket depths of 4-6 mm were selected. In each patient, two quadrants were selected as studies quadrants. Then, the clinical parameters (BOP, PD, CAL) were recorded in all studied quadrant teeth, and the GCF samples were collected for measurement of inflammatory mediators. After performing phase I periodontal treatment in both two groups, a quadrant was selected as the control; another quadrant was treated by PDT following 6 weeks after the treatment, these parameters were recorded again, and after analysis of GCF samples with an ELISAReader device, the information was recorded. Data analysis and comparison was done using statistical tests of Mc Nemar, Fisher’s exact, Independent & paired t-test.
    Results
    The research was conducted on a total of 24 quadrants. The initial level of TNF-a and periodontal clinical parameters were similar. (P<0.4) TNF-a level changes in the control group and experimental group was 0.68 ± 0.22 and 1.74 ± 1 respectively, which rate of decrease in the experimental group was 2.5 times than control group. (P<0.002) TNF-α level and other indicators of periodontal parameters was reduced in both groups. (P<0.01) And that's the extent of periodontal index changes in the experimental group was better than control, but this difference was not statistically significant. (P<0.2)
    Conclusion
    According to the results, 1% Sodium hypochlorite had the highest inhibitory effect on Enterococcus faecalis, while 100 mg/ml concentration of Zataria multiflora essential oil had the highest inhibitory effect on Candida albicans.
    Keywords: Photodynamic therapy, Inflamatory factor, Periodontal Therapy
  • Dr S. Nemati Anaraki, Dr M. Heydari, Dr M. Heydari Pages 85-90
    Background And Aim
    Changing the microhardness of enamel after using the materials is one of the most concerns on the dentists. Many researches were performed regarding the comparison of different bleaching materials but it seems that there is no information about OTC bleaching yet. The aim of this research was to compare the effect of three bleaching materials on the microhardness of enamel.
    Materials And Methods
    In this research, 45 human third molar were divided in three groups. The microhardness of enamel of each sample was calculated by Vickers. Afterwards the samples of each group were treated with the determined bleaching material as per the instruction of the manufacturing company. In the next step, the microhardness of samples was measured again in order to studying the effect of the bleaching materials. Finally the data were analyzed by using the Repeated Measure ANOVA LSD tests.
    Results
    The treated samples with Paint on and White strip bleaching materials and Toothpaste have 16±4, 10±3 and 3±4 decreases in microhardness. The microhardness of all groups was decreased significantly after bleaching (P <0. 001). Mutual Comparison of evaluated groups of this research showed the similar negative effect of Paint on and White strip bleaching materials (P =0. 001), the effect of White strip and Paint on were evaluated more than the toothpaste (P<0.001).
    Conclusion
    The three materials used in this research decreased the microhardness of enamel. The toothpaste has less effect on microhardness of enamel than the paint on and White strip bleaching materials.
    Keywords: Enamel, Hardness, Tooth whitenings
  • Dr H. Ansari Lari, Dr Leila Zamani Alavijeh, Dr F. Sarlati, Dr Mr Mobaieni, Dr Sh Hasanvand, Dr M. Hasanpur Shater Pages 91-95
    Background And Aim

    Regarding the serious problems of RPDs(removable partiale denture) on oral soft and hard tissues and the importance of preventing them, this study was aimed to evaluate the Effect of verbal and pamphlet technique instructions in oral hygiene education on periodontal status of removable partiale denture wearers.

    Materials And Methods

    In this study, 30 subjects with removable partial dentures were evaluated. The patients were divided into 3 groups; Group 1: patients that are hygiene Educated by student. Group 2: the patients that learning oral brushing, flossing and administration of chlorhexidine in addition to group 1 educations and group 3 recieved educational pamphlet. The patients were examined after 3 months to assess the impact of hygiene education on clinical GI, PD, PI, CAL, GBI. The Repeated Measure ANOVA, Kruskal-Wallis and Wilcoxone test used to comparing periodontal status.

    Results

    After the 3-mounth follow-up periods, the Significant differences in PI, GBI, PD and GI were observed in groups of 2 and 3versus group1 (P<0.005). There were no significant differences between group 2 and 3.(P>0.05)

    Conclusion

    Considering to the results of this study, it seems that verbal and pamphlet technique instructions are effective methods to reduce periodontal disease in partiale denture wearers.

    Keywords: Removable Partial Denture, Dental Education, Periodontal Indexes
  • Dr F. Sarkarat, Dr Mh Kalantar Motamedi, Dr Ar Tootoonchian, Dr Ar Modarresi, Dr S. Mortezaei Pages 96-100
    Author(s):
    Background And Aim
    Ameloblastoma is the most common epithelial odontogenic tumor after odontoma in oral and maxillofacial region with invasive and benign histopathologic appearance but clinical behavior, Clinicopathologic variant, location, age, sex and availability to close long-term follow up of patient must be assessed before deciding treatment. The aim of this study was to report a case of ameloblastoma which was treated with conservative approach. The patient was a 16 years old girl who was attended with intraoral swelling in right mandible area. The covering mucosa was intact and displacement of the right premolars was present. In radiographic examination, a poorly demarcated multilocular radiolucent lesion was observed accompanied by impact severly displaced third molar. The aspiration result was negative and incisional biopsy of tumor was resulted in pathology report of plexiform Ameloblastoma. The lesion was approached with enucleation and currattege, the pathologic reports of margins were free of tumor. 6 month follow up was resulted in no presence of the lesion. 3 Implants were applied for reconstruction of premolars. After 2 years, the patient general health was acceptable and implants was considered in suitable condition.
    Conclusion
    It seems, conservative approach of Ameloblastoma may be effective in young patints with free margins and close follow up; so it can be reduced the complications of extensive and redical treatments.
    Keywords: Ameloblastoma, Conservative treatment, Reconstructive Surgical Procedure