فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 59، بهار 1398)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 59، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/19
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شبنم آقایان*، احمد اصغری، پژمان مرتضوی، شهرزاد قشقایی صفحات 1-12
    سابقه و هدف
    آلوگرفتها گروهی از مواد پیوندی هستند که کاربردهای فراوانی در بازسازی ضایعات استخوانی دارند، دو فرم اصلی آنها، شاملDemineralized freeze-dried bone allograft (DFDBA) ها freeze dried bone allograft(FDBA) ها میباشد،که مورد ارزیابی قرار گرفته ونتایج متفاوتی در زمینه خصوصیات مواد پیوندی فوق گزارش شده است. لذا بر آن شدیم تا مطالعه ای با هدف مقایسه بین دو نوع پودر استخوان FDBA و DFDBA شرکت همانندساز بافت کیش در بازسازی ضایعات استخوانی در استخوان کالواریای خرگوش بالغ انجام دهیم.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت Randomized clinical trial روی12 خرگوش سفید نیوزلندی انجام شد.4 نقیصه مشابه به قطر 8 میلی متر در استخوان کالواریم همه خرگوشها ایجاد شد. سپس به ترتیب در 2ضایعه ایجاد شده پودر استخوان DFDBA و FDBA قرار گرفت و 2 ضایعه دیگر گروه کنترل منفی و مثبت بودند. در طی2 ماه متوالی (2-4-6-8 هفته) در هر نوبت 3خرگوش sacrifice شدند و مورد ارزیابی هیستولوژیک و هیستومورفومتریک قرار گرفتند. برای تجزیه تحلیل آماری از نرم افزار SPSS Ver:20 و از روش های Friedman و Mann-Whitney استفاده شد.
    یافته ها
    دو گروه DFDBA و FDBA از نظر وضعیت پر شدن محل نقیصه، میزان التهاب،میزان جذب پودر استخوان تفاوت معناداری در طول دوره پیگیری نداشتند..میزان التهاب نیز در هر دو گروه از هفته 6 کاهش یافت.واکنش جسم خارجی و بازیابی کامل استخوان در دو گروه در طی دوره مطالعه مشاهده نشد
    نتیجه گیری
    هر دو ماده FDBA و DFDBA از نظر میزان استخوان سازی،التهاب،جذب و واکنش جسم خارجی مشابه اند.
    کلیدواژگان: کالواریا، آلوگرفت، ضایعات استخوانی
  • فریبا بلوچ*، سعید محمدی اصل، محمدرضا سروری صفحات 13-19
    سابقه و هدف
    تغییر رنگ تدریجی راهنمای رنگ دندان در اثر استریلیزاسیون توسط اتوکلاو یکی از مشکلات کلینیکی جهت بازسازی صحیح رنگ می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اتوکلاو بر راهنمای رنگ دندان در شرایط آزمایشگاهی در بخش پروتز ثابت دانشگاه دندان پزشکی آزاد اسلامی در سال 1397 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق تجربی-آزمایشگاهی روی 20 نمونه راهنمای رنگ دندان vita (A3) انجام گرفت. راهنمای رنگ ها بطور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. ابتدا همه نمونه ها قبل از قرارگیری در اتوکلاو به مدت 3 دقیقه در آب مقطر شستشو داده شدند و با دستمال کاغذی خشک شدند و در ادامه گروه اول در دمای 121 درجه به مدت 40 دقیقه و گروه دوم در دمای 134 درجه به مدت 10 دقیقه (با 180 سیکل و روزانه 3 بار 5 روز در هفته) در اتوکلاو قرار گرفتند.. در هر مرحله به وسیله دستگاه اسپکتوفوتومتر شاخصهای رنگ (abl) ودلتا E رنگ راهنمای رنگ دندانها تعیین شد. تجزیه و تحلیل آماری در نرم افزار SPSS و به روش MANN U WHITNEY انجام گرفت.
    یافته ها
    میزان در گروه با دمای 121 درجه برابر0/63±3/79 و در گروه با دمای 134 درجه برابر 1/04±3/55 بود که با توجه به آزمون آماری دارای اختلاف معنی دار دیده شد. (0/3> P ) در مورد سایر شاخص های اندازه گیری شدهc و bدارای تفاوت جزئی بوده و در شاخص های L، a، H در دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد. (0/2> P ) میزان تغییر رنگ در هر دو روش بالاتر از 3/3 و غیر قابل قبول از لحاظ کلینیکی بود (3/79 و 3/55)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استریلیزاسیون راهنمای رنگ VITA پس از استریلیزاسیون تغییر رنگ کلینیکی پیدا می کند.
    کلیدواژگان: اتوکلاو، تغییررنگ، اسپکتوفتومتر
  • فرناز حاجی فتاحی، سمیه علیرضایی، حسین گودرزی، سیمین لسان، محمدآرام خالصی* صفحات 20-26
    سابقه و هدف
    کاندیدیازیس یک بیماری قارچی شایع دهان است. اقدام مناسب جهت درمان کاندیدیازیس استفاده از داروهای ضد قارچ میباشد. با توجه به مقاومت دارویی و عوارض شناخته شده داروها، تمایل به استفاده از گیاهان دارویی رو به افزایش است. سیر به عنوان یک ضد باکتریایی قوی شناسایی شده است. لذا در این تحقیق اثر عصاره آبی سیر و نیستاتین بر روی کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تجربی آزمایشگاهی انجام شد. به ازای هر گروه شاهد و مورد، یک سویه استاندارد و 10 سویه بالینی مورد مطالعه قرار گرفت. سویه استاندارد قارچ کاندیدا آلبیکنس از سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران و سویه های بالینی از بیماران مختلف تهیه شد. سیر از شمال کشور تهیه و با روش خیساندن عصاره گیری انجام شد. گروه های شاهد شامل سوسپانسیون نیستاتین 100000 واحد بر میلی لیتر از شرکت سیگما تهیه شد و در نهایت قطر هاله عدم رشد و MIC به روش Micro Broth Dialution مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون Ttest مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان MIC نیستاتین و میزان MIC وMBC سیر نشان می دهد که میزان MIC نیستاتین 96/.±3/4 میکروگرم برمیلی لیتر و میزان MIC سیر 22/.± 1/42میلی گرم بر میلی لیتر و ضریب تغییرات نیستاتین % 28و سیر %15و نیز وMBC سیر برابر 58/. ± 1/59میلی گرم بر میلی لیتر با ضریب تغییرات 36% می باشد. در ضمن MIC برای نمونه ی استاندارد78/0 میلی گرم بر میلی لیتر و نیستاتین5/0 میکرو گرم بر میلی لیتر می باشد. میزان هاله ی عدم رشددرنیستاتین1/72 ±29/1و در گروه سیر 1/15±20 بود که در گروه نیستاتین 9/1 یا 31% بیشتر بود و آزمون Ttest نشان داد که این تفاوت به لحاظ آماری معنادار است. 000/0> p و در ضمن هاله ی عدم رشد برای نمونه ی استاندارد 22و نیستاتین 32می باشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که عصاره آبی سیر قادر به مهار رشد کاندیداآلبیکنس بوده ولی میزان تاثیر آن کمتر از نیستاتین است.
    کلیدواژگان: سیر، کاندیدا آلبیکنس، کاندیدیازیس دهانی، نیستاتین، حداقل غلظت ممانعت کننده
  • سلدا عباسیان، کیوان ساعتی*، ابراهیم امین صالحی، شیوا کلانتری، صدف فربیز، سارا تات حصاری، زینب کارجو سادات صفحات 27-33
    سابقه وهدف
    با توجه به اهمیت میزان پلیمریزاسیون سمان های رزینی بر طول عمر ترمیم های غیر مستقیم و خلا اطلاعاتی موجود در این زمینه این تحقیق به هدف تعیین تاثیر ضخامت های مختلف پرسلن IPS e.max Press بر میزان پلیمریزاسیون سمان رزینی Light cured Choice 2 با روش FTIR در واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق Experimental از نوع (in vitro) 40انجام گرفت.تعداد 40 دیسک پرسلن (IPS e.max Press (Ivacolar Vivadent, Liechtenstein) با رنگ A2) به قطر 10 و ضخامت های 0 (گروه کنترل)، 0/5، 1، و 1/5 میلیمتر (n=10) و با استفاده از روش حذف موم تهیه شدند. سمان رزینی لایت کیور Choice 2 (Bisco Inc, USA) با رنگ A2 یک بار قبل کیور (LED (LEDemetronll,Ker,USA) mv/cm2 1200) و یک با بعد از آن نمونه ها در دستگاه FTIR قرار داده شد و محاسبات پلیمریزاسیون بر روی نمودارها انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین پلیمریزاسیون سمان رزینی مربوط به ضخامت 5/1 میلی متر و به میزان 0/41 ± 5/ 72 و کمترین آن مربوط به ضخامت 5/0 میلی متر و به میزان % 0/88 ± 68/7 می باشد و آزمون ANOVA نشان داد که این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار نبود. (0/2=P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ضخامت های انتخابی پرسلن IPS e.max Press در این تحقیق روی پلیمریزاسیون سمان choice2 تاثیری نداشته باشد.
    کلیدواژگان: پرسلن دندانی، پلیمریزاسیون، سمان رزینی، IPS e، max Press
  • شهباز ناصر مستوفی، روزبه پهلوان*، زهرا محتشم راد، هومن هوشنگی، دانشجو فرناز کیهانلو، دانشجو سحر فاضل صفحات 34-41
    سابقه و هدف
    تشکیل میکروگپ بین سطوح فیکسچر و اباتمنت ایمپلنت هنوز هم یکی از مشکلات اصلی در محل اتصال آنها است که ممکن است منجر به شکست مکانیکی و بیولوژیکی و التهاب اطراف ایمپلنت شود. در این تحقیق، تاثیر گپ سیل بر جلوگیری از لیکیج مایعات و میکروگپ در اتصال اینترنال تعیین شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی از 16 ایمپلنت (Biohorizon, internal hexagon) در دو گروه استفاده شد. تمامی مجموعه های ایمپلنت- اباتمنت درون مولد های آکریلیک مانت شدند. گپ سیل درون ایمپلنت های گروه مورد قرار داده شد. تمامی نمونه ها با تورک 30N/cm تورک داده شدند. سپس 1200000 سیکل با نیروی 100N و با فرکانس 1Hz به تمامی نمونه ها در راستای محور طولی (عمود بر سطح اباتمنت) وارد شد. جهت ارزیابی میکرولیکیج تمامی نمونه ها درون محلول متیلن بلو غوطه ور شدند. جهت تعیین میکروگپ در 6 ناحیه بصورت رندوم توسط میکروسکوپ الکترونی اندازه گیری انجام شد. آنالیز داده ها توسط SPSS 22 و آزمون آماری T-test صورت گرفت.
    یافته ها
    میزان میکروگپ در گروه شاهدμm 0/54±0/04 و در گروه مورد 0/39±0/99 μm بود که در گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر از گروه مورد بود (0/0001>P).در اتصال اینترنال هگز در گروه شاهد همه نمونه ها دارای لیکیج بودند و در گروه مورد هیچ یک از نمونه ها لیکیج نداشتند؛ این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار بود. (0/0001>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که که گپ سیل باعث کاهش میکروگپ و میکرولیکیج می شود.
    کلیدواژگان: نشت دندانی، ایمپلنت دندانی، گپ، اباتمنت دندانی
  • فهمیه میرزاده، کیومرث امینی*، پرویز امینی صفحات 42-50
    سابقه و هدف
    عفونت های پریودنتال همواره جزو شایع ترین بیماری های دهان و دندان است و مهم ترین علت از دست رفتن دندان ها پس از پوسیدگی محسوب می گردند. هدف از انجام مطالعه حاضر شناسایی و توالی یابی باکتری های ایجادکننده بیماری پریودنتال و ارتباط آن با پلی مورفیسم ژنومی اینترلوکین-6 با روش Tertra-Arms-PCR بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، تعداد 100 نمونه پلاک فوق لثه ای (50 فرد مبتلا به عفونت پریودنتال و 50 فرد سال) زیر نظر پریودنتیست جمع آوری گردید. پس از استخراج DNA ژنومی ، شناسایی سویه های باکتریایی با استفاده از تکثیر ژن S rRNA16 انجام گردید. همچنین پس از استخراج DNA سلولی از نمونه های خون اخذشده، پلی مورفیسم ژنوم کد کننده IL-6 با استفاده از روش Tertra-Arms-PCR انجام گردید. ترادف یابی با استفاده از روش سانگر انجام گردید و درنهایت به منظور تعیین قرابت ژنتیکی سویه ها درخت فیلوژنی با استفاده نرم افزار MEGA 7 ترسیم گردید.
    یافته ها
    در پژوهش حاضر در مجموع باکتری هایی از جنس استافیلوکوکوس، لاکتوباسیلوس، استرپتوکوکوس، آکروموباکتر، گرانولیکاتلا آدیاسنس، گوردونیا و کوکوریا ریزوفیلا در بیماران پریودنتال یافت شد. همچنین در مقایسه با گروه کنترل، رابطه معنی داری بین ژنوتیپ G/G در -174G/C در بیماران پریودنتال مشاهده شد. (0/05>P)
    نتیجه گیری
    وجود ارتباط پلی مورفیسم ژن 174 اینترلوکین 6 و پریودنتیت مزمن در جامعه مورد بررسی، وجود این ژن را به عنوان یک عامل خطر در ابتلا به بیماری پریودنتیت مزمن مطرح می کند و می تواند به عنوان یک نشانگر در تعیین استعداد ابتلا به بیماری فوق مطرح باشد.
    کلیدواژگان: یماری های پریودنتال، توالی باکتریایی، اینترلوکین-6، PCR، پلی مورفیسم
  • هاله حشمت، علی نصرتی، مریم حوری زاد گنج کار*، پرستو بهروزی، مهشاد لسانی، ندا سنایی صفحات 51-59
    سابقه و هدف
    ریزنشت در ترمیم های کامپوزیتی یکی از مشکلات متداول دندانپزشکی ترمیمی و از عوامل مهم عدم موفقیت ترمیم های کامپوزیت است. لذا دراین تحقیق میزان ریزنشت دونوع کامپوزیتFiltek p60, Filtek P90 مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    موارد و روش ها
    در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی بر روی 48 عدد دندان پره مولر سالم حفره کلاس II بصورت MOD با ابعاد مشخص تهیه شد.کف ژنژیوال باکس در یک سمت mm1 زیر CEJو در سمت دیگر mm1 بالای CEJ بود. دندانها به سه گروه 16 تایی تقسیم و ترمیم به شرح زیر انجام انجام شد:گروه A: کامپوزیت Filtek-silorane (3m, ESPE) به همراه باندینگ اختصاصیSilorane system adhesive self-etch primer & bond (3m, ESPE) گروه B: کامپوزیت Filtek-silorane (3m, ESPE) به همراه باندینگ Adper single bond (3m, ESPE) گروه C: کامپوزیت filtek P60(Bis-GMA) به همراه باندینگ Adper single bond (3m, ESPE) نمونه ها به مدت 24 ساعت درمحلول نیترات نقره 50% وزنی و6 ساعت در محلول ظهور رادیوگرافی زیر نور UV قرار گرفته سپس صورت مزیودیستالی برش داده شدند و میزان ریزنشت به کمک استریومیکروسکوپ با در 4 رتبه 0و 1و 2 و 3 در لبه جنجیوالی حفرات ثبت و یافته ها با آنالیز آماری KrusKal-wallis و wilcoxan و سطح معنی داری0/05=P ارزیابی شدند.
    یافته ها
    بیشترین ریزنشت مینایی مربوط به گروه C و کمترین مربوط به گروه Aبا باندینگ اختصاصی بود و تفاوت این گروه با سایر گروه ها از لحاظ آماری معنی دار بود. (0/05>P) بیشترین ریزنشت عاجی مربوط بهB و کمترین مربوط بهAو تفاوت ریزنشت در گروه A با گروه B و C معنی دار بود. (0/05>P) ریزنشت عاجی در گروه B و C از لحاظ آماری تفاوت معنی داری نشان نداد. (0/05>P)
    نتیجه گیری
    نوع کامپوزیت و باندینگ بر میزان ریزنشت اثر داشت. کمترین ریزنشت در مارجین لثه ای صرف نظر از محل ختم آن مربوط به کامپوزیت سایلوران بیس و باند اختصاصی بود.
    کلیدواژگان: ریزنشت، کامپوزیت سایلوران بیس، نیترات نقره
  • انسیه ملجایی، لیلا عرفان پرست، نیلوفر عظیما*، جلیل باباپور، کاوه حسین پور صفحات 60-66
    سابقه و هدف
    میزان اضطراب کودکان 3-6 ساله در هنگام دریافت مداخلات دندانپزشکی در میزان همکاری با پزشک و کیفیت خدمات ارائه شده موثر است و نوع رفتار و میزان اضطراب کودکان شاید در ارتباط با مسائل روحی و روانی مادرانشان باشد هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بلوغ عاطفی مادر با اضطراب و رفتار کودکان 6-3 ساله حین درمانهای معمول دندان پزشکی بود
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی بود و 70 نفر از کودکان 3-6 ساله مراجعه کننده به بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی تبریز مورد مطالعه قرار گرفتند در انتخاب کودکان سن و عدم تجربه مراجعه قبلی مورد توجه قرار گرفت. اضطراب کودکان با استفاده از مقیاس venham و ارزیابی رفتار کودک حین درمان دندانپزشکی با استفاده از شاخص فرانکل مورد سنجش قرار گرفته است. همچنین قبل از شروع درمان دندانپزشکی ، پرسشنامه های مربوط به بلوغ عاطفی وPTSD توسط مادر کودک تکمیل گردید.در نهایت رابطه بین بلوغ عاطفی مادر با رفتار و اضطراب کودک توسط آزمون ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/. مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دو نتیجه مهم از این مطالعه بدست آمد.اول اینکه بلوغ عاطفی مادر با رفتار کودک در محیط دندانپزشکی ارتباط معناداری ندارد.همچنین در بررسی های انجام شده رابطه معناداری بین بلوغ عاطفی مادر و اضطراب کودک در محیط دندانپزشکی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بلوغ عاطفی مادران در مجموع در سطح طبیعی بوده و به نظر نمی رسد که میزان بلوغ عاطفی مادر ارتباط مستقیمی با رفتار کودک و اضطراب او در محیط دندانپزشکی داشته باشد.
    کلیدواژگان: بلوغ عاطفی، اضطراب، رفتار
  • لیلا عصری، نسیمه جهانی*، سیدعلی اصغر رضوی صفحات 67-70
    سابقه و هدف
    شناخت راهبردهای مطالعه و یادگیری، گامی اساسی برای مداخلات آموزشی بخصوص در حوزه علوم پزشکی است. این پژوهش باهدف بررسی رابطه راهبردهای مطالعه و یادگیری با عملکرد تحصیلی دستیاران تخصصی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال 96 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 85 نفر از دستیاران تخصصی دندانپزشکی که بطور تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند، انجام شد. پرسشنامه راهبردهای مطالعه و یادگیری ( LASSI )ویرایش دوم پس از تایید روایی و پایایی آن توسط دانشجویان تکمیل گردید. 10 حیطه انگیزش، نگرش، کنترل وقت، اضطراب، تمرکز، راهنمای مطالعه، خودآزمایی، راهبردهای آزمون انتخاب ایده اصلی مدیریت زمان تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی، تی مستقل و آنالیز واریانس و آزمون همبستگی پیرسون انجام گرفت.
    یافته ها
    از 85 فرد مورد بررسی 56درصدزن و 44درصد مرد بودند . میانگین سن دانشجویان 4/1±25/2سال بود. بیشترین میانگین نمره به دست آمده با 27/65درصد مربوط به ایده اصلی است. سطح اضطراب بامیانگین 14/88رصد کمترین نمره را داشت . بین جنسیت دانشجویان و راهبردهای مطالعه نیز ارتباط معنا داری مشاهده نشد (0/05=P) بین راهبردهای مطالعه و یادگیری با عملکرد تحصیلی دانشجویان نیز همبستگی مثبت و معنی دار بود. (0/52=r )
    نتیجه گیری
    بنظر می رسدکه دستیاران تخصصی دندانپزشکی در برخی از حیطه های راهبردهای مطالعه نیاز به مشاوره و راهنمایی دارند به خصوص در حیطه اضطراب امتحان که با عملکرد تحصیلی آنان نیز ارتباط مثبت و معنا داری دارد.
    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری، راهبردهای مطالعه، دانشجویان دندانپزشکی، عملکرد تحصیلی
|
  • Shabnam Aghayan Dr *, Ahmad Asghari Dr, Pejman Mortazavi Dr, Shahrzad Ghashghai Dr Pages 1-12
    Background and aim
    Allografts are a group of binding materials with various applications in restoration of osseous tissues. These materials are in two types: DFDBAs and FDBAs which have been evaluated and different reports are available regarding their properties. So we decided to launch a study and compare 2 types of FDBA and DFDBA osseous powders manufactured by Hamanand Saz Baft Kish Company and their application in restoration of calvaria bone damages in rabbits.
    Methods and Materials
    The research performed on randomized clinical trial on 12 white rabbits. It was made 4 full 8 millimeter defects in calvaria bones in all rabbits. Then in group 1 we used DFDBA and in second group we used FDBA and the other groups were the positive and negative control groups. Within the 2 consecutive months (2,4,6,and 8 weeks) we sacrificed 3 rabbits for histologic and Histomorphometric analysis. Data were analyzed using Friedman and Mann-Whitney. We utilized SPSS ver:20 software.
    Results
    There were no statistically significant differences between groups FDBA and DFDBA in the filling status of the defect, inflammation and amount of resorption. At the end of 6 weeks in both groups, Inflammation also decreased in both groups from week 6. Foreign body reaction and complete remodeling of bone was not observed in both groups during the study period.
    Conclusions
    Both of FDBA and DFDBA groups are the same in the rate of bone formation, inflammation and foreign body reaction and absorption.
    Keywords: calvaria, Allografts, Bone defect
  • Fariba Balouch Dr *, S Mohamadi asl, MR Sarvari Pages 13-19
    Background and AIM
    The gradual color change of the tooth shade guide is due to the use of an autoclave is one of the clinical problems for correct color reproduction. The purpose of this research was study the effect of autoclave on dental shade guide.
    Materials and methods
    This experimental experiment was experimental and done on 20 dental paints guide (vitaA3). Subsequently, they were divided into 2 groups color guide by randomly. First, all specimens were washed Before placing in the autoclave Distilled for 3 minutes and they were dry with a tissue and they went on to the autoclave, of course The first group is at 121 °C for 40 minutes and the second group was kept at 134 °C for 10 minutes. These specimens were placed in an autoclave with 180 cycles and3 times a day, 5 days a week (equivalent to 3 months). At each stage set the Spectrophotometer color Indicators (abl) and Guide the color of the teeth. Statistical analysis was performed in SPSS software and in the way of Mann-Whitney.
    Results
    Mean in the group with a temperature of 121 degrees was 3.79 ± 0.63 and in the group with a temperature of 134 degrees, it was 3.55 ± 1.04 which are not significant. According to the statistical test, there is a difference (P <0.3). About b and c index, difference were minor and no significant difference was observed in the case of other measured indicators, L, a, H in the two groups.(P<0.2). The color change was more than 3.3 for both method and not acceptable related to clinical subjects. (3.55 and 3.79)
    Conclusion
    In this study, it was observed that sterilization process by autoclave, can lead to change the color properties of the classic VITA color guide.
    Keywords: autoclave, color change, spectrophotometry
  • Farnaz Haji Fattahi, Somayeh Alirezaei, Hossein Goodarzi, Mohammad Aram Khalesi * Pages 20-26
    Background and Aim
    Candidiasis is a common fungal disease in the mouth. An appropriate treatment for candidiasis is the use of antifungal drugs. Due to drug resistance and known side effects of drugs, the tendency to use medicinal herbs is increasing. Garlic is identified as a strong antibacterial. Therefore, in this study, the effect of aqueous garlic extract and nystatin on Candida albicans was investigated.
    Materials and Methods
    An experimental study was carried out. For each control and case group, one standard strain and 10 clinical strains were studied. The standard strain of Candida albicans was obtained from the Iranian Research Institute of Industrial Research and clinical strains from different patients. Garlic was prepared from the north of the country and was extracted by soaking method. Control groups containing nystatin suspension of 10,000 units / ml were prepared from Sigma, and finally, the diameter of the inhibition zone and MIC by Micro Broth Dialution method were studied. The results were analyzed by T test.
    Results
    MIC of nystatin and the MIC and MBC of garlic show that Nystatin MIC was 3.49 ± 4.96 μg / ml and micronutrient was 1.42 ± 2.22 mg / ml and nystatin variation coefficient was 28% and garlic 15% as well as MBC of garlic equal to 58 /. ± 59.1 mg / ml with a coefficient of variation of 36%. In the meantime, mic is for standard samples of 78. 0 mg / ml and nystatin 0.5 μg / ml. The amount of non-growth halo in nystatin was 29.1 ± 1.72 and in the garlic group was 20.1 ± 1.5, which was 9.1% or 31% higher in the nystatin group and the T test showed that this difference was statistically significant. (p <0/000) and the inferiority halo for standard sample 22 and nystatin 32.
    Conclution
     The study showed that the aqueous extract of garlic was able to inhibit the growth of Candida albicans but its effect was less than nystatin.
    Keywords: Garlic, Candida albicans, Oral candidiasis, Nystatin, minimum inhibitory concentration
  • S Abbsian, K Saati *, Ebrahim Amin salehi, Shiva Kalantari, Sadaf Farbiz, Sara Tat hesari, Zeinab Karjousadat Pages 27-33
    Background and Aim
    Due to the importance of polymerization of resin cements on the longevity of indirect restorations, this study aimed to evaluate the effect of various thicknesses of IPS e.max Press porcelain on the amount of polymerization of light cured choice 2 resin cement by FTIR method.
    Methods and Materials
     In this experimental study, 40 porcelain disks (IPS e.max Press, (Ivacolar Vivadent, Liechtenstein) with a diameter of 10 and thicknesses of, 0.5, 1, And 1.5 mm (n = 10) were prepared using wax removal method. Resin cement Choice 2 (Bisco Inc, USA) with A2 color once before curing and wants after curing with LED (LEDemetronll, Ker, USA) mv / cm2 1200 the samples were placed in an FTIR machine and the polymerization percentage was recorded. Data were analyzed using ANOVA.
    Results
    The light cured Choice 2 resin cement polymerization in four groups showed that the highest polymerization was related to 1.5 mm thickness (72.5% ± 0.41% ) and the least of them was for 0.5 mm thickness ( 68.7% ± 0.88%) ANOVA test showed that this difference between groups were not statistically significant (p <0.2).
    Conclusion
    Selective thicknesses of porcelain IPS e.max Press in this study did not have affect on polymerization of choice2 cement.
    Keywords: dental Porcelain_Polymerization_resin cement_ips e max press
  • Shahbaz Nasser Mostofi Dr, Roozbeh Pahlevan Dr *, Zahra Mohtasham Rad Dr, Hooman Houshangi Dr, Farnaz Keyhanlou Student, Sahar Fazel Student Pages 34-41
    Background
    Microgap found in implant-abutment connection is still one of the main problems that may lead to mechanical and biological failure and inflammation around implants. This study aimed to evaluate the effect of GapSeal on microgap and microleakage between fixture and abutment in internal hex connections.
    Materials and Methods
    The experiment was performed using 12 implants to check the efficacy of sealing agent at the IAI. The implants were divided into 2 groups of 6 implants each: a group that used no sealing agent at the IAI and a group that used GapSeal at the IAI. Each sample mounted in the acrylic polymerized resin. GapSeal was applied between the fixture and abutment then abutments were assembled using a torque of 30N by digital torque meter. Then cyclic load was applied with the force of 80N and frequency of 1 Hz on the longitudinal axis of each sample. After 500000 cycles, for assessment of microleakage methylene blue solution was used. All set of fixture-abutment (case and control) immersed in the solution and all samples were placed in the incubator (37◦c) for 24 hour. Then the implant-abutments were cross sectioned longitudinally with cutting machine (figure 2) then micro-leakage and microgap were measured by Scanning electron microscope (×200) in the 3 points in each half circle. Finally data was evaluated by t-test.
    Results
    The mean microgap was 0.99±0.39 for GapSeal group that was significantly lower (P<0.000) than that of control group (3.04±0.54).
    Also, results showed microleakage in all samples of control group whereas none of the samples of Gapseal group had microleakage.
    Conclusion
    GapSeal caused less microgap and microleakage in implant-abutment interface.
    Keywords: microgap, microleakage, GapSeal, internal hex
  • F MIRZADEH Dr, Kumarss Kumarss Dr *, P Amini Pages 42-50
    Introduction
    Periodontal infections are one of the most common diseases of the gum and connective tissue around the teeth and are the main cause of the loss of teeth after decay. The purpose of this study was to identify and sequencing of the periodontal-causing bacteria and its relation with interleukin-6 gene polymorphism by Tetra-Arms-PCR method.
    Material and methods
    In this case-control study, 100 samples (50 periodontal infections and 50 healthy people) were collected under the supervision of a dentist. After genomic DNA extraction using the sinaclon Company Kit, identification of bacterial strains was performed using 16S rRNA gene amplification. Also, after extraction of cellular DNA from blood samples taken, the polymorphism of the genome encoding IL-6 was performed using the Tetra-Arms-PCR method. The sequencing was carried out by the Sanger method and by Bioneer Company, and finally, the MEGA 7 software was scanned to determine the genetic affinity of the phylogeny tree strains.
    Results
    In the present study, bacteria of Staphylococcus, Lactobacillus, Streptococcus, Acroombocator, Granulicatla Adiasens, Gordonia and Kocuria rhizophila were found in periodontal patients. Also, there was a significant relationship between G/G genotype in -174G/C in periodontal patients compared to control group.
    Conclusions
    Polymorphism -174G / C in IL-6 revealed a significant relationship between G allele and GG genotype with chronic periodontal disease. It also showed a variety of germs in periodontal disease, which indicates the complex role of microbial infections in the periodontal infection.
    Keywords: Periodontal, Interleukin-6, Tetra-Arms PCR
  • Haleh Heshmat, M HORIZAD GANJCAR *, P BEHROZI, M LESANI Pages 51-59
    Backgroud and Aim
    microleakge is one of the most common cause of failure in restorative dentistry in this study the microleakge of filtek p90 , filtek p60 was evaluated and compared .
    Materials and Methods
    In this experimental study, on 48 premolar teeth standardized class II MOD preparations were made cervical margin of mesial preparation were 1mm above the CEJ and 1 mm and the distal preparation were 1 mm below the CEJ Samples divided in to 3 groups of sixteen teeth. A group: teeth were filled with filtek silorane (3M ESPE , USA) and silorane system adhesive self-etch primer and bond. B: teeth were filled with filtek silorane and Adper single bond plus. C: sixteen teeth were filled with filtek p60 and Adper single bond plus. After AgNO3 dye opplicaiton microleakage were evaluated by stereomicroscope.data were statistically analyzed by kurskal-wallis and Wilcoxon. the level of 0.05 considered significant.
    Results
    The most enamel microleakage was related to C and lowest enamel microleakge was shown in A group. The most dentin microleakage was related to B and the lowest dentin microleakge was shown in A group. Microleakage was significantly different between A, with B and C (P‹0.05) dentin microleakage was not significant difference between B and C.
    Conclusion
    Type of composite and bonding effect to microleakage, the lowest microleakage was gingival margine irrespective of the location of the margine related to group A.
    Keywords: Microleakge, silorane based composite, silver nitrate staining
  • Ensiyeh Maljaei, Leila Erfanparast, Niloufar Azima *, Jalil Babapour, Kaveh Hosseinpour Pages 60-66
    Background and aim
    The level of anxiety in 3-6 year old children when receiving dental care, is effective in compliance of the patients and the quality of the received care. The behavior and level of anxiety of children may be associated with their mothers’ psychological status. In this study, the relationship between the mothers’ emotional maturation and the anxiety and behavior of 3-6-year-old children during routine dental treatments was investigated.
    Material and methods
    The current investigation was a cross section-descriptive study. Seventy patients aged 3-6 years old referring to pediatric dentistry ward of Tabriz dental school in 2015 were studied. In selection of the children, the age and lack of previous dental encounter was considered. The patients’ anxiety during dental treatment was assessed by evaluating the child’s behavior by venham scale utilizing frankel index.
    Before initiation of dental treatment, questionnaires regarding emotional maturation and PTSD was filled by the mothers. At the end, the relationship between mothers’ emotional maturation and the child’s behavior and anxiety was analyzed by Pearson correlation coefficient test with 0.05 significance level under SPSS 16 software.
    Results
    The current study revealed two main findings. Firstly, the mothers’ emotional maturity did not have a statistically significant relationship with child’s behavior in dental environment. Also the mother’s emotional maturation did not have a statistically significant relationship with child’s anxiety in dental environment.
    Conclusions
    The emotional maturation of mothers was generally at normal level and there does not seem to be a direct relationship between mothers’ level of emotional maturity and child’s behavior and anxiety in the dental environment.
    Keywords: Emotional maturity, anxiety, behavior
  • L Asri, N Jahani *, SA Razavi Pages 67-70
    Background and Aim
    Recognition of learning and study strategies is a fundamental step for educational interventions, especially in the field of medical sciences. This study aimed to determine the relationship between learning and study strategies with Academic performance of dental students of Babol University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out on 85 dental students were randomly studied. The second edition of the Learning and Study Strategies Inventory (LASSI) was completed by students after the confirmation of its validity and reliability. For ten area of motivation, attitude, time management, anxiety, concentration, study guide, self-examination, study strategies, main idea choose, time management, data were analyzed using independent t-test and variance and Pearson correlation test.
    Results
    Among the mean scores gained by students, the highest one obtained from ten areas (27.65 ± 5.39) was related to the main idea and the least one (14.88 ± 4.35) was related to the level of anxiety. There was no statistically significant difference between sex and study strategies. (P=0.05) There was positive and strong correlation between study strategies and learning with academic performance. (r=0.52)
    Conclusion
    It seems, post graduate dentistry students need to be guided in some study strategies areas. Particularly, in anxiety area, which has positive and significant correlation.
    Keywords: Learning strategies, study strategies, Dental students, Academic performance