فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 48، تابستان 1397)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 48، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا صادقی*، سمیه بهمن آبادی صفحات 7-39

    هدف پژوهش حاضر، تعیین اصول و تدوین سیاست های کلی فعالیت های مکمل و فوق برنامه در مدارس و مراکز آموزش عالی کشور است که با استفاده از روش تحقیق آمیخته و به صورت کمی و کیفی اجرا شد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته، مصاحبه نیمه ساخت یافته، چک لیست تحلیل محتوای اسناد بالادستی و چک لیست تحلیل محتوای مستندات و تجارب کشورهای منتخب بود. برای تعیین اصول از منابع چهارگانه شامل پرسشنامه معلمان، مدیران و دانشجویان؛ مصاحبه با صاحب نظران حوزه آموزش عالی و آموزش عمومی، بررسی اسناد بالادستی، مطالعه تطبیقی اسناد و تجارب مربوط به کشورهای منتخب استفاده شد. ابتدا اصول اولیه حاصل از یافته های مربوط به پرسشنامه ها، مصاحبه ها، تحلیل اسناد بالادستی کشور و تحلیل اسناد و تجارب کشورهای منتخب استخراج شد، سپس این اصول پالایش و در مرحله نهایی تعداد نوزده اصل با عنوان اصول نهایی فعالیت های مکمل و فوق برنامه برای مدارس و مراکز آموزش عالی ایران به همراه سیاست های کلی مربوط به هر اصل استخراج شد. با توجه به اصول و سیاست های تدوین شده در این پژوهش، بازبینی و بازنگری مجدد در زمینه آیین نامه ها و بخشنامه های مرتبط با فعالیت های فوق برنامه مدارس و دانشگاه ها ضروری به نظر می رسد و پیشنهاد می شود سیاست گذاران و برنامه ریزان حوزه آموزش عالی و آموزش عمومی در برنامه ریزی و اجرای فعالیت های مکمل و فوق برنامه برای مدارس و دانشگاه ها به اصول و سیاست های پیشنهادی این پژوهش توجه کنند.

    کلیدواژگان: فعالیت های مکمل و فوق برنامه، اصول، سیاست ها
  • سید مهدی کیایی جمالی*، کورش فتحی واجارگاه، نعمت الله موسی پور، اباصلت خراسانی صفحات 41-76

    هدف از انجام این پژوهش، تبیین سیر تحول برنامه های درسی در نظام آموزش عالی ایران بود. روش پژوهش کیفی از نوع تاریخی است که تلاش نموده با بهره گیری ازمنابع و مستندات در دسترس و مصاحبه با خبرگان حوزه برنامه درسی و حوزه آموزش عالی سیر تحول برنامه های درسی را در پنج بعد به مثابه فرایند، به مثابه نظام، به مثابه رشته تحصیلی، به مثابه حرفه و به مثابه دانش در دوره های عمل گرایی، مذهبی- فرهنگی، تمرکزگرایی، تمرکززدایی، اسلامی سازی، تحول در علوم انسانی با دیدگاهی تحلیلی نشان دهد. حوزه پژوهش کلیه متون، پژوهشهای انجام شده و اسناد مربوط به برنامه های درسی ونتایج حاصل از مصاحبه با مطلعین کلیدی حوزه آموزش عالی و حوزه برنامه درسی بود، ابزار مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات واستخراج بند ها مرتبط با موضوع پژوهش، فیش های تحقیق بودند که همه توسط محقق ساخته شدند،سپس داده های گردآوری شده از طریق تحلیل محتوای کیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که برنامه درسی در نظام آمروزش عالی تاکنون جهت گیری های متفاوتی را پشت سر گذاشته است. تجربه ایی که از دوره ها برنامه ریزی درسی دانشگاهی قبل و بعد از انقلاب اسلامی حاصل می شود گذار از نظام برنامه ریزی درسی نسبتا مستقل دردوره قبل ازانقلاب به نظام متمرکز افراطی بعد از انقلاب و در دوران فرهنگی-مذهبی وتمرکزگرایی و سر انجام به سمت واگذاری اختیارات نسبی برنا مه درسی در دوره تمرکززدایی می باشد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، آموزش عالی، برنامه درسی آموزش عالی، جهت گیری های برنامه درسی
  • لیلا درویشی، پریوش جعفری*، نادر سلیمانی صفحات 77-104
    پژوهش حاضر با عنوان "آسیب شناسی عوامل موثر در تربیت شایستگی های شهروندی دانش آموزان دوره متوسطه" با هدف احصاء و استخراج تهدیدها و شناسایی نقاط ضعف مرتبط با برنامه تربیت شهروندی در مدارس انجام شده است. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی بوده و به روش کیفی انجام شده است. در این پژوهش اطلاعات حاصل از مصاحبه با تکنیک تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در این تکنیک، داده های خام حاصل از پیام های گفتاری بر اساس استنباط صورت گرفته، معنا سازی و مقوله بندی گردید. مشارکت کنندگان نیز به روش نمونه گیری هدفمند از میان متخصصین تعلیم و تربیت در دو حوزه آموزش عالی و آموزش و پرورش انتخاب و تا رسیدن به اشباع داده ها انجام شد. این مطالعه با مشارکت 15 صاحب نظر انجام گردید. انتخاب مشارکت کنندگان با حداکثر تنوع سبب شد که اعتبار داده ها افزایش یابد. آسیب های شناسایی شده در 6 گروه اساسی اعم از موانع ناشی از نظام سیاستگذاری، گسیختگی و نابسامانی نظام برنامه ای، مدیریت ناکارآمد مدارس، مدیریت و جریان غیر اثربخش کلاس درس، فرهنگ ضعیف مدرسه و تسری اصل این همانی در مدارس- بازتولید در حلقه معیوب- (از کوزه همان برون تراود که در اوست) طبقه بندی گردید.کلید واژگان: آسیب ها، تعلیم و تربیت، شهروندی، مدارس متوسطه
    کلیدواژگان: آسیب ها، تعلیم و تربیت، شهروندی، مدارس متوسطه
  • مرتضی منادی* صفحات 105-138
    چرا تعدادی از افراد جامعه متفاوت از یکدیگر فکر می کنند, احساس می کنند, و رفتار می کنند؟ پاسخ به این پرسش چندان کار ساده ای نیست و رشته ها و مکاتب فکری و نظریه ها, هر یک در تلاش برای یافتن پاسخی به این پرسش کلیدی بوده اند. هدف مقاله حاضر بررسی این موضوع از منظر روانکاوی است.به کمک اسناد و متون علمی موجود در ارتباط با مفهوم سوژه و با روش فراتحلیل (فراسنتز) از نوع کتابخانه ای و با نقد و بررسی آنها در تلاش در فهم موضوع مطرح شده هستیم. به عنوان نتیجه, بر این باوریم که انسانها نسبتا یکسان بدنیا می آیند, ولی محیط های روانی و فرهنگی متفاوت اطراف افراد (نظیر خانواده, مدرسه, شبکه همسالان, رسانه ها و جامعه) تعدادی از آنها را فاعل یا به تعبیر ژاک لکان روانکاو فرانسوی به کمک الگوهای بزرگ (A بزرگ) سوژه می سازد و تعدادی را منفعل یا فرد می سازد. به عبارت دیگر, سوژه شدن و منفعل شدن امری اکتسابی یا برساخته ای اجتماعی است, لذا آموختنی است.
    کلیدواژگان: سوژه، برساخته ای اجتماعی، آموزش، سلامت روان و روانکاوی
  • ناصر شیربگی*، فرهاد سعیدی، سمیه نعمتی صفحات 139-166
    تدریس از مهم ترین حرفه هایی است که نیازمند تخصص و توانمندی ویژه است. بدون این ضرورت، عمل در این زمینه اگر ناممکن نباشد، حداقل در مسیر درست قرار نگرفته و اهداف آن محقق نخواهد شد. هدف اصلی این پژوهش ارایه یک نظریه کیفی درزمینه تجارب، عوامل و پیامدهای پدیده تدریس خارج از تخصص معلمان بود. به دیگر بیان، درک مفاهیم واقعی زندگی حرفه ای معلمان خارج از تخصص، موضوع اصلی این پژوهش است. رویکرد اصلی تحقیق تفسیری و راهبرد آن نظریه زمینه ای بود. ازاین رو، با 25 نفر از معلمان زن و مرد که بیش از سه سال تجربه تدریس خارج از تخصص داشتند مصاحبه نیمه ساختارمند انجام شد. داده های به دست آمده با استفاده از کدگذاری سه مرحله ای تحلیل گردید. مباحث کلیدی موردبررسی در این پژوهش، موقعیت معلم، درک هیجانات و انتظارات معلم، عوامل و زمینه های ایجاد این پدیده، مشکلات مدیریت کلاس، مسایل رفتاری و روانی ایجادشده برای معلمان و دانش آموزان بود. مقولات اصلی در خصوص عوامل پدیدآورنده تدریس خارج از تخصص در دو عامل نیازمندی ها و تمایلات شخصی معلمان و عوامل سیستمی مطرح شد و در خصوص پیامدهای این پدیده، کاهش انگیزه و همکاری معلمان و کاهش اثربخشی آموزشی دو مقوله نهایی مستخرج از متن مصاحبه ها بودند. تداوم و گسترش تدریس خارج از تخصص و لزوم توانمندسازی و توسعه حرفه ای معلمان دو مقوله نهایی درزمینه تجربه و دیدگاه معلمان از این پدیده بود.
    کلیدواژگان: تدریس خارج از تخصص، توسعه حرفه ای، معلمان، گراندد تئوری
  • علی ذکاوتی* صفحات 167-192
    مقدمه
    هدف مقاله عبارت است از بررسی و بیان چگونگی یادگیری گزاره های کلامی، دانش سازمان یافته و طرحواره و الگوهای غیر کلامی (آثار تجربه زیسته و موقعیت های درون محیط های آموزشی) مرتبط با اخلاق .
    روش
    زبان به ویژه زبان طبیعی شامل هاله های معنایی،مغالطه ها و استعاره ها و مجاز ها است .بنابر این تحلیل وبررسی انتقادی دانش و نگرش و باورهای ملهم از اکولوژی ،موقعیت و دانش یادشده هم ضروری است.
    یافته ها
    هدف هرطرحواره و الگوی اخلاقی درگام های نخستین آشنایی با مفاهیم، و سپس درک معناو آنگاه برساختن"کیفیت "های ذهن آگاهی و فراشناخت و سرانجام انس وجودی است.
    نتایج
    جامعه اخلاقی و آرمانی جامعه ای است که کنش ها رانه " تحت فرمان اخلاق" بلکه به عرصه شوق وجذبه و جاذبه اخلاق باز آورد .گزاره های کلامی دانش سازمان یافته و طرحواره و الگوهای غیر کلامی در بستر "سیستم"و"صنعت فرهنگ"،سلطه گری دنیای دیجیتال و مجازی، و عقلانیت حسابگر تعامل و تناسب تازه با اخلاق پیدا می کنند؛هم افزایی وهم سازی یا بعکس هم فرسایی احتمالی راباید مد نظر قرار داد. انس وجودی پاسخی به تکه تکه شدن تمامیت وجودی و هویت انسانی است پیشنهاد:.برای هم افزایی بین موقعیت ها و اخلاق مقررات،قوانین و آیین نامه های سازمانی و دانشگاهی -که عقلانیت حسابگر ،"موفقیت" به هر قیمت، و بی توجهی به رابطه هدف و وسیله مورد بازنگری قرارگیرد. یک پیام مهم دروس تاکید بر سوگیری اخلاق تکاملی (تفکیک ناپذیری هدف و وسیله) است.
    کلیدواژگان: اخلاق، دیگران مهم، جهت گیری به سوی انس وجودی، فرهنگ سازمانی
  • محسن ایمانی*، شهناز حسینی، خسرو باقری نوع پرست، رضا اکبریان صفحات 193-217

     این مقاله در صدد است تا به «نسبیت گرایی» در اخلاق بپردازد که یکی از چالش های مهم تربیت اخلاقی در عصر حاضر است، و مسئله را با توجه به نظریه منظرگرایی (پرسپکتیویسم) نیچه که مبتنی بر نفی «امر مطلق» و اصول ثابت و جهانی است با رویکردی انتقادی بررسی نماید. طبق نتایج به دست آمده از این پژوهش بر خلاف اعتقاد گروهی از مفسرین، منظر گرایی عملا به نسبیت در اخلاق منجر می شود. تربیت «انسان برتر» فراتر از خوب و بد، غایت هدف اخلاقی نیچه می باشد که با خواست قدرت و در سایه مبارزه با ارزش های مطلق و خلق ارزش های جدید قابل دسترسی است. عدم ارایه الگوی اخلاقی، سودا گرانه و خیالی بودن اخلاق نیچه ای، اختراعی بودن، عدم سازگاری نسبیت اخلاقی با نتایج عملی و عدم ارایه مکتب اخلاقی از طرف نیچه به عنوان موارد نقد درونی و بیرونی اخلاق نیچه ای برشمرده شده است.

    کلیدواژگان: پرسپکتیویسم، منظر گرایی، نسبیت اخلاقی، نیچه، تربیت اخلاقی
  • آزاده مرادی*، ابوالقاسم یعقوبی، محمدرضا یوسف زاده صفحات 219-246
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی شادمانی دانشجویان بر اساس مولفه های برنامه درسی پنهان صورت گرفته است. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری این پژوهش، شامل کلیه ی دانشجویان کارشناسی سال آخر دانشگاه بوعلی سینا همدان می باشد که تعداد آن ها 1363 نفر است. در این پژوهش با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی، 302 نفر از دانشجویان به عنوان نمونه ی پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ی شادمانی آکسفورد و پرسشنامه ی محقق ساخته برنامه درسی پنهان می باشند. اعتبار ابزار پژوهش به وسیله متخصصان مورد پذیرش قرار گرفت و پایایی به وسیله آلفای کرانباخ محاسبه شد که برابر 0/94 و 0/79 بودند. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از شاخص های آمار توصیفی و آزمون آمار استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته ها نشان داد که به جز مولفه ی شیوه ی مدیریت کلاس درس، بین مولفه های برنامه درسی پنهان و شادمانی دانشجویان رابطه ی معناداری وجود داشت. علاوه بر این، نتایج نشان داد که مولفه های برنامه درسی پنهان، در مجموع 22/7 درصد شادمانی دانشجویان را به طور معناداری تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: شادمانی، برنامه درسی پنهان، دانشجویان
  • نسرین مجابی*، فرحناز کیان ارثی صفحات 247-261
    هدف پژوهش حاضر، بررسی سهم احساس انسجام وخودشفقتی در پیش بینی شکوفایی دانشجویان بوده است. طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از میان کلیه دانشجویان دختر و پسر مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در نیمسال دوم سال تحصیلی 96-95، نمونه ای به حجم 347 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودشفقتی نف، پرسشنامه احساس انسجام آنتونوسکی و پرسشنامه شکوفایی باتلروکرن استفاده شد. جهت تحلیل داده های پژوهش از تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی همزمان استفاده شده است. یافته ها نشان داد بین شکوفایی و بهشیاری همبستگی مثبت و معنی دار وجود دارد. بین قابل درک بودن، همانند سازی افراطی و شکوفایی همبستگی منفی و معنی دار وجود دارد. از بین خرده مقیاس های خودشفقتی؛ بهشیاری و از بین خرده مقیاس های احساس انسجام؛ قابل درک بودن و کنترل پذیر بودن توانایی پیش بینی شکوفایی را داشته اند. با توجه به اهمیت احساس انسجام وخودشفقتی در پیش بینی شکوفایی پیشنهاد می گردد، به منظور رشد شکوفایی در افراد مختلف به این مولفه ها توجه شود.
    کلیدواژگان: احساس انسجام، خودشفقتی، شکوفایی
  • مهسا مسلمان*، مهدی زمستانی، علی مهدوی صفحات 263-284
    هوش اخلاقی مفهومی جدید در عرصه ی علم است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی میزان هوش اخلاقی براساس مولفه های مثبت و منفی تنظیم شناختی هیجان در بین دانشجویان دانشگاه کردستان در سال 95-1394 انجام گرفت. پژوهش حاضر از نوع توصیفی، و جامعه ی آماری کلیه دانشجویانی بودند که در سال تحصیلی 95-1394 در دانشگاه کردستان تحصیل می کردند. تعداد 213 نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری در دسترس مورد مطالعه قرار گرفتند. از دو پرسشنامه هوش اخلاقی و تنظیم شناختی هیجان به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شد. مولفه های تنظیم شناختی هیجان به عنوان متغیر پیش بین و هوش اخلاقی متغیر ملاک در نظر گرفته شد. داده های تحقیق با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که بین هوش اخلاقی با مولفه تنظیم شناختی هیجان مثبت (517/0 r= و 05/0> P) رابطه مثبت معنی دار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه در سطح (01/0) نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین تنظیم شناختی هیجان مثبت توانست هوش اخلاقی را تبیین کند. بر اساس یافته های پژوهش، می توان گفت افرادی که هوش اخلاقی بالاتری دارند از تنظیم شناختی هیجان مثبت برخوردار هستند. با توجه به اینکه اخلاق مندی به عنوان سرمایه ی راهبردی برای مجموعه های انسانی مطرح است و پیش شرط زندگی اجتماعی کارآمد را تشکیل می دهد بنابراین راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان می تواند در پیشبرد هوش اخلاقی مفید باشد.
    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، تنظیم شناختی هیجان مثبت، تنظیم شناختی هیجان منفی، دانشجویان، کردستان
|
  • Somayeh Bahman Abadi Pages 7-39

    The aim of this study was to determine the principles and formulate general policies for supplementary and extracurricular programs in schools and universities in Iran. This mixed-methods research was carried out using quantitative and qualitative research methods. The data were collected using a researcher-made questionnaire, a semi-structured interview, a checklist for analyzing the content of high-level documents and a checklist for analyzing the content of the documents and experience of selected countries. The principles of the four sources were determined analyzing the data coming from the questionnaires of teachers, managers and students, interviews with experts in the field of higher education and general education, the review of documents, and the comparative study of documents and experience of selected countries. First, the basics derived from the findings of questionnaires, interviews, documents’ analysis and experience of selected countries were extracted. Then these principles were refined and in the final stage, out of nineteen principles, the final principles of supplementary and extracurricular programs for Iranian schools and universities, along with general policies related to each principle were extracted. Regarding the principles and policies developed in this study, reviewing and revising the regulations and directives related to the extracurricular activities of schools and universities seemed necessary and it is suggested that policymakers in the field of higher education and education pay attention to the principles and policies proposed in this study in planning and implementing supplementary and extracurricular activities for schools and universities.

    Keywords: Extracurricular, Principles, Polices
  • Sayad Mahdi Kiaee Jamali *, Korosh Fathi Vajargah, Nematollah Moosapoor, Abasalt Khorasani Pages 41-76

    The purpose of this study was to explain the evolution of curriculum in Iran's higher education system The method of qualitative research is a historical type that has tried to use available resources and documentation and interviews with experts in the field of curriculum and higher education, the course of the development of curriculum in five dimensions as process, as a system, as an academic field , As a profession and as a knowledge in the periods of pragmatism, religious-cultural, centralization, decentralization, Islamicization, evolution in the humanities with an analytical view. The field of research was all texts, researches and documents related to the curriculum and the results of the interview with the key knowledge of the field of education and curriculum. And the tools used for collecting information and articles related to the subject matter were research files that were all made by the researcher. The results show that the curriculum has gone through different orientations in the excellent ambiance system. The experience gained from the courses of academic curriculum before and after the Islamic Revolution is the transition from a relatively independent curriculum during the pre-revolutionary period to a centralized extremist system after the revolution, in the cultural-religious period, and centralization, and to head toward the divestiture The relative authority of the curriculum is in the period of decentralization.

    Keywords: Curriculum, Higher Education Curriculum, Curriculum Orientation, higher education
  • Leila Darvishi, Parivash Jafari *, Nader Soleimani Pages 77-104
    The present study was titled "Pathology of Factors Affecting the Education of Citizenship Competencies of High School Students" with the aim of inventing and extracting threats and identifying the weaknesses associated with citizenship education in schools. This research is descriptive and qualitative. In this research, the data from the interview were analyzed using content analysis technique. In this technique, raw data derived from speech messages based on inference, meaning, and categorization. The participants were selected through targeted sampling among education specialists in the two areas of higher education and education, and until data saturation was achieved. This study was conducted with the participation of 15 experts. Choosing contributors with the widest variety has increased the credibility of the data. Injuries identified in six main groups, including barriers due to the policy framework, the system failure, school failure, inefficient classroom management, poor school culture, and the principle of this principle in schools-reproduction in a faulty loop - (from the same jug that is in it)Key words: injuries, education, citizenship, secondary schools
    Keywords: injuries, education, Citizenship, secondary schools
  • Morteza Monadi * Pages 105-138
    Why do some people in the community think, feel and behave differently? The answer to this question is not so simple, and disciplines and schools of thought and theories, each one trying to find the answer to this key question have been. The purpose of this article is to examine this issue from the point of view of psychoanalysis.With the help of the literature and scientific literature available in relation to the concept of the subject and in a meta-analysis (FRA) method, we are librarians and criticize them in an effort to understand the subject matter.As a result, we believe that human beings are born alike, but different psychological and cultural environments around people (such as family, school, peer network, media, and society) are some of them as subject or as Jacques Lacan, French psychoanalyst With the help of large patterns (A large) it makes a subject and makes a number passive or individual. In other words, subjectivity and passivity are socially acquired or constructed, so it is learned.
    Keywords: Subjects, socially based, education, mental health, psychoanalysis
  • Naser Shirbagi *, Farhad Saeidi, Somayeh Nemati Pages 139-166
    The main aim of this survey was presenting a qualitative theory on factors and consequences of out of field teaching phenomenon by teachers. The main approach of survey was interpretational and its strategy was grounded theory. Therefore 25 of male and female teachers with more than three years’ experiences underwent semi-structural interview. The achieved data were analyzed via three-phase coding. The studied key subjects in this survey included teacher position, understanding emotions and expectations of teacher, factors and grounds causing this phenomenon, problems of handling a class, behavioral and mental issues happened for teacher-students. Main matters resulting in the phenomenon of out of field teaching were as follow: mismanagement of human resources, interference of other organs in organizing resources, repetitive changes in scholar levels of educational system, acceptance of this phenomenon since previous years, volunteer status of teachers for teaching in urban areas and being close to living area, lack of sensitivity and objection by families and students and changing population of students. Lack of motivation by teachers, decrement of educational affectivity, lack of professional development and lack non-satisfaction of headmasters are the consequences of out of field teaching.
    Keywords: out of field teaching, professional Development, Greanded Theory
  • Ali Zekavati * Pages 167-192
    The purpose of this article is to study and express of how to learn the verbal statements of organized knowledge ,the schemas of verbal and non-verbal patterns (effects of living experiences and situations within educational ecology) related to ethics.
    Method
    Language, specially the natural language, is full of semantic halo, fallacy, and virtual metaphors. Therefore, this critical analysis of the knowledge , attitudes and beliefs inspired by the position and knowledge are essential.
    Findings
    The cognitive purpose of each schema and ethical model in the early stages is familiarity with concepts, and then understanding the meaning is to construct the mindfulness, metacognition, and ultimately existential understanding.
    Results
    The moral and ideal society is a society in which actions are not driven "under the command of morality", but behng attracted by enthusiasm and ecstasy of morality. Verbal propositions of organized knowledge, non-verbal schemas, domination of the digital and virtual world, and the calculative rationality, will find new synergic engagement with morality; and, perhaps, some degree of possible collapse should be considered. Existential congeniality is the answer to the fragmentation of existential integrity and human identity.Suggestion:for synergic engagement of educational ecology with morality it is recommended the rules and regulations of the organization and the calculative rationality, university "success" at all costs, the organizational and academic culture –which neglect the relationship of ends and means to be revised. Important message of lessons is the emphasise on the evolutionary development of ethics( inseparability of ends and means).
    Keywords: ethics, important others, success at all costs, Existential congeniality, organizational culture
  • Imani Mohsen *, Shahnaz Hoseini, Khosro Bagheri Noparast, Reza Akbarian Pages 193-217

    This article seeks to consider "relativism" in Nietzsche's ethic which is one of the major challenges of moral education. Researchers are searching for relativistic in Nietzsche's thought, especially the theory of perspectivism, specify whether perspectivism based on the rejection of "the absolute" constant an universal principles٫ will lead to relativism in ethics or not، with critical study.
    The results of this study concluded that Nietzsche is not with to the traditional meaning and holds to the principles that are fixed acceptable in all perspectives. "Superior man" training beyond good and evil, is the ultimate moral purpose of Nietzsche that with the will to power and rejection of the absolute values and creation of the new values is available. The lack of to provide moral example, abstractive Nietzschean ethics, inventive, non-compliance of moral relativism with the practical consequences and lack of moral doctrine of Nietzsche.

    Keywords: prescriptivism, moral relativism, Nietzsche, moral education
  • Azadeh Moradi *, Abolghasem Yaghoobi, Mohammad Reza Yousefzadeh Pages 219-246
    The main purpose of this research was to predict student’s happiness based of hidden curriculum components. A correlation research method was used. The statistical population (N=1363) included all last year Bu-Ali sina university B.S students. Using ratio stratified sampling method and Kerjcie and Morgan table about 302 students were selected as study sample. The data gathering instrument were Oxford happiness questionnaire and research made Hidden curriculum components. The instrument validity reported acceptable by experts and their reliability using Cronbach Alpha coefficient computed equal to 0/94 and 0/79. The collected data were analyzed using descriptive statistic indices and inferential test such as Pearson correlation coefficient and multiple regression. The findings showed that except classroom management component, there was significant relation between hidden curriculum component and students happiness.Moreover, the results showed that in total, factors of hidden curriculum, significantly predict 22/7% of students happiness.
    Keywords: Happiness, Hidden Curriculum, Students
  • Nasrin Mojabi *, Farahnaz Kianersi Pages 247-261
    The aim of the present study was examining the contribution of sense of coherence and self-compassion in predicting flourishing in university students. This study was descriptive and correlational. In order to achieve the goals of the study, 347 university students were selected among all male and female undergraduate, masters and Ph.D. students of Islamic Azad University of Sciences and Research Branch of Tehran in the second semester of the academic year of 2016-2017 by multistage cluster sampling method. Neff’s Self- Compassion Scale, Sense of Coherence Scale by Antonovsky and Flourishing Questionnaire by Butler-Kern were used to collect the data. Pearson correlation analysis and simultaneous liner regression were used to analyze the data. The findings showed there is a positive and significant correlation between flourishing and mindfulness and there is a negative and significant correlation between comprehensibility, extreme identification and flourishing. Among self- compassion subscales, mindfulness, and among the sense of coherence subscales, comprehensibility and controllability could predict flourishing. Considering the importance of the sense of coherence and Self- Compassion in predicting Flourishing, it is recommended to consider these components in order to increase the Flourishing of different people.
    Keywords: flourishing, Sense of coherence, self-compassion
  • Mahsa Mosalman *, Mehdi Zemestani, Ali Mahdavi Pages 263-284
    Moral intelligence is a new concept in the field of science. Present study was aimed to predict the amount of moral intelligence based on positive and negative components of cognitive emotion regulation among students in Kurdistan University in the year 2015-2016. This study was a descriptive study and the statistical population included all Kurdistan university students in the school year 2015-2016. The sample consisted of 213 students by available sampling method. Moral intelligence and cognitive emotion regulation questionnaires were used as data collection instruments. Components of cognitive emotion regulation were considered as predictor variables and moral intelligence as the criterion variable. Data were analyzed using descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and multiple linear regression analysis. The results showed that there is a significant positive relationship between moral intelligence and positive cognitive emotion regulation component (P<0/05 & r= 0/517). Multiple regression analysis results in the level of 0/01 showed that among predictive variables, positive cognitive emotion regulation could explain the moral intelligence. Based on the findings of this research, it can be said that individuals with higher moral intelligence have a positive cognitive emotion regulation. Given that morality is a strategic investment for human collections and forms the precondition for efficient social life therefore, positive emotional regulation strategies can be useful in promoting moral intelligence.
    Keywords: Moral intelligence, positive cognitive emotion regulation, negative cognitive emotion regulation, Students, Kurdistan