فهرست مطالب

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 49، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم نادری، طیبه ماهروزاده، سید مهدی سجادی، پروین صمدی صفحات 7-35
    هویت هر ملت از مهم‏ترین عوامل شکل‏گیری جامعه می‏بلشد. تقویت هویت ایرانی– اسلامی در عصر جهانی شدن ، از مهم ترین راهکارهای مقابله با تهاجم فرهنگی نسبت به ایران اسلامی است. معلم در فرایند شکل‏گیری هویت ایرانی-اسلامی جوانان کشور، نقش کلیدی دارد. کاملا آشکار است که معلمان برای تحقق این اهداف باید خود، شایسته و برخوردار از هویت ایرانی- اسلامی باشند. هدف پژوهش این است که پس از تبیین مبانی فلسفی هویت ایرانی-اسلامی، مولفه‏های هویت ایرانی- اسلامی را در دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان آسیب‏شناسی کرده سپس جهت تقویت آنها راهکارهایی ارائه نماید. در پژوهش حاضر از طرح تحقیق آمیخته و با روش کیفی؛ توصیفی– تحلیلی به تبیین مبانی فلسفی هویت ایرانی-اسلامی و با روش کمی؛ پیمایشی به بررسی آسیب‏های مولفه‏های هویت ایرانی-اسلامی در دانشجومعلمان پرداخته‏ایم. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق‏ساخته است که روایی محتوایی آن توسط صاحبنظران و ضریب نسبی CVR، تایید شده است و روایی سازه‏ای آن با ازمون تحلیل عاملی سنجیده شده است. اعتبار به‏دست امده با آلفای کرونباخ، 91/0 می‏باشد. جامعه آماری دانشجومعلمان دختر و پسر شهر تهران؛2833 نفر هستند که با نمونه‏گیری طبقه‏ای 348 نفر پرسشنامه هویت ایرانی- اسلامی را پاسخ دادند. در تحلیل آماری داده‏ها از ازمون T تک‏نمونه‎ای استفاده شد و یافته‏ها حاکی از آن بود که دستیابی دانشجومعلمان به 85% از مولفه‏های مبانی سه‏گانه فلسفی؛ انسان‏شناختی، معرفت‏شناختی و ارزش‏شناختی حاصل شده است اما در تحلیل آماری گویه‎‏ها، در هفت گویه که در بردارنده مولفه‏های تعلق به میهن، آثار ملی، لباس ملی، خودکفایی و اخلاقیات است، آسیب‏هایی مشاهده گردید که برای تقویت آنها راهکارهایی ارائه شد.
    کلیدواژگان: هویت، مبانی فلسفی، هویت ایرانی- اسلامی، دانشجومعلم
  • رحم خدا جوادی صفحات 37-58
    این پژوهش با هدف شناسایی و تحلیل روابط ساختاری عوامل موثربرکیفیت زندگی کاری معلمان اجرا گردید.
    پژوهش حاضرازنوع پژوهشهای ترکیبی بوده که با استفاده از طرح اکتشافی متوالی ابتدا درمرحله کیفی با مصاحبه نیمه ساختاربامعلمان، عوامل موثربرکیفیت زندگی کاری معلمان، شناسایی شده اند. 12 معلم (9 مرد و 3 زن) به روش نمونه گیری دردسترس که در مقاطع سه گانه (ابتدایی، متوسطه اول و دوم) آموزش وپرورش شهر کرج در سال تحصیلی 95-94 مشغول کار بودند، در مصاحبه نیمه ساخت دارشرکت کردند. نمونه ای شامل 760 معلم نواحی چهارگانه شهرکرج به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و پرسشنامه محقق ساخته عوامل موثربرکیفیت زندگی کاری معلمان و پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون را پرکردند.
    داده های به دست آمده در مرحله کیفی پژوهش شامل 5 شاخص فردی، اجتماعی، خانوادگی، شغلی وسازمانی و 17مقوله و 102 زیرمقوله بود. بر اساس این مقوله ها، پرسشنامه عوامل موثربرکیفیت زندگی کاری معلمان طراحی شد روایی سازه بااستقاده از تحلیل عاملی اکتشافی هشت عامل استخراج گردید که در تحلیل عاملی تاییدی با شاخص های برازش مطلوب مورد تایید قرار گرفتند. در نهایت این عوامل به عنوان متغیرهای برونزاد و نمره حاصل از پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون به عنوان متغیردرونزاد دریک مدل تحلیل مسیر بررسی شدند. بر این اساس عوامل مزایای شغلی، توازن کار-خانواده و حمایت مدیران هم به طور مستقیم و هم با واسطه نگرش های شغلی برکیفیت زندگی کاری موثر بودند. عوامل توسعه حرفه ای، حمایت همسر و مشارکت موثر هم از طریق نگرشهای شغلی بر کیفیت زندگی کاری معلمان موثر بودند. شاخصهای برازش مدل نشان دهنده تطابق مدل پژوهش باداده ها بود.
    کلیدواژگان: زندگی کاری، کیفیت زندگی کاری، معلمان
  • هاشم محمدی چمردانی، محمد نور رحمانی * صفحات 59-97

    این پژوهش به منظور مدل یابی معادلات ساختاری رابطه اثر بخشی فعالیت های قبل ، ضمن و پس از تدریس با بهبود دوره های آموزشی شرکت گاز استان هرمزگان انجام شد. روش تحقیق کمی و کیفی (آمیخته) و از نوع پژوهش همبستگی بود. جامعه آماری شامل 212 نفر کارکنان شرکت ملی گاز استان هرمزگان بود. که از این جامعه نمونه ای با حجم 140 نفر بر حسب جدول مورگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و برای استاندارد سازی پرسشنامه از روش های روایی محتوایی،صوری،سازه و همگرا استفاده شد، و برای تعیین پایایی آن از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد و تحلیل داده ها با استفاده از روش آماری t تک نمونه ای و تحلیل عاملی تاییدی که جزئی از معادلات ساختاری است، صورت گرفت،برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماریSPSS و AMOS استفاده شد، یافته های پژوهش نشان داد که فعالیت های قبل ، ضمن و پس از تدریس در دوره های آموزشی اثر بخش بوده و مدل ساختاری از برازش مطلوب برخوردار بود و اثر بخشی فعالیت های قبل از تدریس ، ضمن تدریس و پس از تدریس با بهبود دوره های آموزشی رابطه معنی داری داشتند

    کلیدواژگان: فعالیت های قبل از تدریس، فعالیت های ضمن تدریس، فعالیت های پس از تدریس، دوره آموزشی
  • فاطمه آذربادکان، محمد جواد اصغری ابراهیم آباد صفحات 99-115
    هدف پژوهش حاضر پیش‎بینی اهمال‎کاری تحصیلی دانش‎آموزان از طریق خودناتوان‎سازی و استرس‎ناشی‎از انتظارات تحصیلی بود. روش این تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد نظر کلیه دانش‎آموزان پسر مقطع متوسطه دوم شهر مشهد در سال تحصیلی 96-95 بودند. گروه نمونه شامل 175 نفر که به شیوه نمونه‎گیری خوشه‎ای انتخاب شدند. مقیاس‎های اهمال‎کاری تحصیلی، استرس ناشی از انتظارات تحصیلی و خودناتوان‎سازی اجرا شد. داده‎ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‎به‎گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که متغیرهای خودناتوان‎سازی و استرس‎ناشی از انتظارات تحصیلی، همبستگی مثبت و معناداری با متغیر اهمال‎کاری دارند. در بررسی نقش پیش‎بینی‎کنندگی هر یک از متغیرها می‎توان گفت که متغیر خودناتوان‎سازی بیشترین میزان پیش‎بینی را دارد. بنابراین می‎توان اهمال‎کاری تحصیلی دانش‎آموزان را از روی خودناتوان‎سازی و استرس ناشی از انتظارات تحصیلی آنها، پیش‎بینی کرد. همچنین با کاهش استرس و مدیریت خودناتوان‎سازی، می‎توان از افزایش اهمال‎کاری در بین دانش‎آموزان پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: استرس ناشی از انتظارات تحصیلی، اهمال‎کاری تحصیلی، خودناتوان‎سازی تحصیلی
  • ماریا قربانیان، مژده وزیری صفحات 117-136
    هدف از این مطالعه شناسایی مولفه های نظارت مبتنی بر سوء استفاده در میان کارکنان غیر هیات علمی در نظام آموزش عالی ایران بود. در راستای این هدف با استفاده از الگوی نظارت مبتنی بر سوء استفاده لیانگ هو (2017) ، دو گروه عوامل شخصیتی مربوط به مدیران (سرپرستان) و عوامل سازمانی اعم از گرایش به سلطه طلبی، احترام درونی ادراک شده، بی ثباتی موقعیتی و انگیزه برای حفظ جایگاه شغلی به عنوان عوامل شخصیتی مدیران (سرپرستان) و همچنین ساختار مکانیکی سازمان و جو خصومت آمیز به عنوان عوامل سازمانی اثر گذار بر نظارت مبتنی بر سوء استفاده مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. به منظور این بررسی، یکی از دانشگاه های جامعه شهر تهران انتخاب گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی کارکنان غیر هیات علمی دانشگاه مذکور بودند که به گزارش امور اداری و پشتیبابی دانشگاه، جمعا مشتمل بر 441 نفر، اعم از کارکنان صف و ستاد می باشند که از این تعداد 200 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردید. اطلاعات دریافت شده الگوی لیانگ هو را حمایت و تایید کرد. اولین پیش بینی کننده نظارت مبتنی بر سوء استفاده، بی ثباتی موقعیتی بود. همچنین متغیرهای ساختار مکانیکی و گرایش به سلطه طلبی مدیران از دیدگاه دو گروه کارکنان صف و ستادی مورد مطالعه تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند.
    کلیدواژگان: نظارت مبتنی بر سوء استفاده، مدیران مراکز آموزش عالی، کارکنان غیر هیات علمی
  • رضا جعفری هرندی صفحات 137-162
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تحلیل محتوای کتاب های درسی علوم تجربی دوره ابتدایی ایران بر اساس مولفه های تفکر ادوارد دوبونو انجام شد.
    روش
    این پژوهش به روش توصیفی، از نوع تحلیل محتوا انجام شد. جامعه پژوهشی، کلیه کتاب های درسی علوم تجربی دوره ابتدایی در سال تحصیلی 96- 1395 است که با توجه به ماهیت موضوع پژوهش و محدودیت جامعه آماری از نمونه گیری صرف نظر گردید و کل جامعه آماری (شش کتاب) به عنوان نمونه در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری، چک لیست تحلیل محتوای محقق ساخته بود و نتایج پژوهش با استفاده از شاخص های آمار توصیفی در فرایند تحلیلی آنتروپی شانون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    عمده ترین یافته های پژوهش بیان گر آن بود که کتاب های علوم تجربی 499 مرتبه به مولفه های تفکر، توجه کرده اند که توزیع آن در مولفه های آمار و ارقام و واقعیت ها؛ احساسات، عواطف و حس ششم؛ قضاوت منفی و تظاهر به مخالفت؛ روشنایی و خوش بینی و برخورد سازنده و مثبت؛ تفکر خلاق، ایجاد انگیزه و حرکت؛ کنترل، خونسردی و رهبری به ترتیب 174، 81، 53، 36، 85، 70 فراوانی بوده است.
    نتیجه گیری
    در بین پایه های تحصیلی شش گانه، پایه اول با میزان بار اطلاعاتی 946/0 و ضریب اهمیت 175/0 بیشترین توجه را به مولفه های تفکر و پایه پنجم با میزان بار اطلاعاتی 849/0 و ضریب اهمیت 157/0 کمترین توجه را به مولفه های تفکر به خود اختصاص داده بودند.
    کلیدواژگان: تفکر، ادوارد دوبونو، کتاب های علوم دوره ابتدایی، تحلیل محتوا
  • فرناز رادمهر، لیلا یوسف وند، عزت الله قدم پور صفحات 163-180
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش برنامه جرات-ورزی بر میزان بهزیستی تحصیلی دانش آموزان دختر متوسطه اول انجام گرفت. مطالعه حاضر به شیوه نیمه-آزمایشی با طرح پیش-آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه دوم دوره متوسطه اول شهر خرم آباد در سال تحصیلی 95- 1394 بود. حجم نمونه برابر دو کلاس 22 دانش-آموز به تعداد 44 نفر (یک کلاس(22 نفر) گروه آزمایش و یک کلاس (22 نفر) گروه گواه) به صورت تصادفی و با استفاده از روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردید. ابزار اندازه-گیری در این پژوهش، پرسشنامه بهزیستی تحصیلی پیترینن و همکاران (2014) بود. گروه آزمایش، تحت آموزش برنامه جرات-ورزی قرار گرفت. بعد از اتمام جلسات آموزشی، از هر دو گروه آزمایش و گواه، پس آزمون و مجددا 2 ماه بعد، پیگیری به عمل آمد. تحلیل داده ها با استفاده از spss-19و اجرای آزمون-های توصیفی و استنباطی از جمله تحلیل واریانس با اندازه-گیری مکرر و t گروه های مستقل صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان داد آموزش برنامه جرات-ورزی بر بهزیستی تحصیلی تاثیر دارد (001/0>P). این نتایج در مرحله پیگیری حفظ گردید.
    کلیدواژگان: جرات-ورزی، بهزیستی تحصیلی، دانش-آموزان دختر
  • اصغر سلطانی صفحات 181-213
    هدف پژوهش حاضر، بررسی روابط ساختاری پنداشت های یادگیری و رویکردهای یادگیری علوم دانشآموزان متوسطه بود. جامعه آماری، دانش آموزان متوسطه رشته های علوم تجربی و ریاضی و فیزیک شهر کرمان بودند و 350 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روایی پرسشنامه های پنداشت های یادگیری علوم و رویکردهای یادگیری علوم (اقتباس از لی، یوهانسن و تی سای، 2008) با روش تحلیل عاملی تاییدی بررسی شد. پبر این اساس، ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه پنداشت های یادگیری علوم 80/0 و برای پرسشنامه رویکردهای یادگیری علوم 73/0 برآورد شد. ضریب روایی همگرا (AVE) نیز برای هر یک از مولفه های پژوهش بین 51/0 تا 63/0 در نوسان بود. نتایج تحلیل عاملی مدل شش مولفه ای پنداشت های یادگیری علوم و مدل چهار مولفه ای رویکردهای یادگیری علوم نشان داد که میزان شاخص های برازش تحلیل عاملی تاییدی در حد مطلوب و نسبتا مطلوب بوده و بنابرین این دو ابزار، الگوهای اندازه گیری قابل قبولی در جامعه دانش آموزان متوسطه ایرانی هستند. همچنین نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که «افزایش دانش» قوی ترین پیش بین انگیزه سطحی و «فهمیدن و دیدن به شیوه ای جدید» قوی ترین پیش بین انگیزه عمیق بود ولی سایر مولفه های مربوط به پنداشت های یادگیری علوم، به طور مستقیم پیش بین معناداری برای راهبرد سطحی نبودند. از میان مولفه های مربوط به سطوح بالای پنداشت های یادگیری علوم نیز تنها اثر مستقیم مولفه «به کارگیری» بر راهبرد عمیق معنادار بود. از سوی دیگر، اثر غیرمستقیم «افزایش دانش» بر راهبرد سطحی (با میانجی انگیزه سطحی) بیشتر از تاثیر غیرمستقیم «به خاطرسپاری» بر راهبرد سطحی با همین میانجی بود. این نتایج نشان داد که پنداشت های یادگیری علوم دانش آموزان متوسطه، رویکردهای یادگیری آن ها در علوم را پیش بینی می کند
    کلیدواژگان: مدل معادلات ساختاری، پنداشت های یادگیری علوم، رویکردهای یادگیری علوم، دانش آموز متوسطه
  • افسانه عزیزی علویجه، فروزان ضرابیان صفحات 215-235
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر دو روش تدریس ترکیبی (سنتی ویادگیری تحت شبکه (بلاگ, تالار گفتگو) )و روش تدریس (سنتی و کتابچه الکترونیکی محقق ساخته تلفن همراه) برای یادگیری مفاهیم تعلیمات اجتماعی دانش آموزان پایه نهم انجام شد. روش پژوهش نیمه تجربی با گروه گواه و شاهد است. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر پایه نهم منطقه 20 تهران در سال تحصیلی 95-1394 می باشند که 50 نفر آنها به شکل تصادفی خوشه ایرتبه ای از مدارس دولتی انتخاب شده اند. وبه 2 گروه26نفر, استفاده از کتابچه الکترونیکی تلفن همراه در کنار یادگیری سنتی و24 نفر گروه دوم استفاده از وبلاگ و تالار گفتگو در کنار روش تدریس سنتی دسته بندی شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته به منظور سنجش میزان پیشرفت و درک دانش آموزان از مفاهیم کتاب تعلیمات اجتماعی تهیه شده است که شامل 30 سوال از 6 مولفه مفاهیم کتاب که به شکل تصادفی از سه بخش جغرافی, تاریخ, اجتماعی تهیه شده است برای تعیین روایی محتوایی پرسشنامه از نظر معلمان و متخصصان استفاده شد. برای تحلیل داده های آماری در مورد هر یک از فرضیه های پژوهشی به علت تعیین تفاوت و محاسبه و مقایسه نمره های پیش آزمون و پس آزمون درگروه های آزمایش وگواه از آزمون ANCOVA (کوواریانس) استفاده گردید. . یافته های پژوهش حاکی از آن است که در بخش تاریخ و تعلیمات اجتماعی روش کتابچه محقق ساخته تحت تلفن همراه موثر تر از روش وبلاگ و تالار گفتگو است و در درس جغرافیا روش وبلاگ وتالار گفتگو و کتابچه تحت تلفن همراه تفاوت چشمگیری در میزان پیشرفت تحصیلی ندارد و هر دو روش موثر هستند.
    کلیدواژگان: یاددهی یادگیری ترکیبی، تدریس سنتی، یادگیری تحت شبکه، یادگیری سیار
  • احد نویدی صفحات 237-265
    هدف این پژوهش، تعیین تاثیر تراکمی تجربه نظام ارزشیابی توصیفی بر اضطراب و خودکارآمدی دانش آموزان بود. بدین منظور70 نفر دانش آموز (35 پسر و 35 دختر) که چهار سال متوالی نظام ارزشیابی توصیفی را تجربه کرده بودند و 70 نفر دانش آموز (35 پسر و 35 دختر) مشمول نظام ارزشیابی کمی، از تهران انتخاب و به پرسشنامه اضطراب (ابوالقاسمی و همکاران(1375) و مقیاس خودکارآمدی دانش آموز (مورگان- جینکز،1999) پاسخ دادند. برای هر متغیر، شاخص های مرکزی و پراکندگی محاسبه و از تحلیل واریانس دو راهه استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که ارزشیابی توصیفی بر کاهش اضطراب دانش آموزان تاثیر دارد. اثر اصلی نوع ارزشیابی بر اضطراب امتحان معنادار است. صرف نظر از جنس، میانگین اضطراب دانش آموزان مشمول ارزشیابی سنتی بیشتر از دانش آموزان گروه ارزشیابی توصیفی است. اثر اصلی نوع ارزشیابی و جنس دانش آموزان بر خودکارآمدی معنادار نیست. باوجود این، خودکارآمدی برحسب جنس دانش آموزان از نوع ارزشیابی متاثر می شود. بنابراین، جنس دانش آموز با نوع ارزشیابی رابطه داشته و می تواند اثرات ارزشیابی را تعدیل کند. به نظر می رسد دختران بیش از پسران به اشارات و توصیف های کلامی آموزگاران حساس بوده و از آن متاثر می شوند. کابردهای این یافته ها به تفصیل مورد بحث قرار گرفته و برای انجام تحقیقات بعدی پیشنهادهایی ارائه شد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی کمی، ارزشیابی کیفی، اضطراب، خودکارآمدی، دوره ابتدایی
|
  • Maryam Naderi, Tayyibeh Mahrouzadeh, Mahdi Sajadi, parvin samadi Pages 7-35
    A nation's identity is one of the factors in the formation of a society.In the current globalization era, enhancing the Iranian-Islamic identity is among the strategies to confront the cultural invasion against the Islamic Iran.A teacher plays a key role in the formation process of this identity among the youth. Obviously,teachers themselves should deserve and have the privilege of the mentioned identity to meet the objectives. The aim of stady is After delineating the philosophical fundamentals of this kind of identity,the research aims to study and pathologize the identity components among Farhangian University teacher_students and, accordingly, present strategies to enhance the relevant components. The research design is of a mixed type with the qualitative approach focusing on the delineation of the identity philosophical fundamentals and the quantitative approach surveying the pathology of the identity components among the teacher-students.The instrument is a researcher-developed questionnaire, the validity of which was verified by the experts and CVR and the reliability of which was 0.91 through Cronbach alpha.The statistical population of male and female teacher-students in Tehran comprised 2833, the sample of which (i.e.348 participants)was chosen through stratification to respond the questionnaire.One-sample t-test was employed to analyze the data. The findings revealed that teacher-students achieved %85 of the components of the three philosophical fundamentals: anthropology, epistemology and value-recognition. However,the results of pathology showed that there exist pitfalls in seven components: belonging to Iran, national heritage, national dress, self-sufficiency and moral ethics.The paper ends with some suggestions regarding the relevant strategies to reinforce the identity.
    Keywords: identity, Philosophical Fundamentals, Iranian-Islamic Identity, Teacher-Students
  • Rahm khida Javadi Pages 37-58
    This study aims to identify and analyze the structural relation of factors effecting teachers quality of work life.
    This was a combined study that using qualitative stage exploration project, first row by interviewing with teachers factors influencing quality of work life, have been identified. 12 teachers (9 men and 3 women) convenience sampling method in three educational level were working in Karaj City contributed in an interview. Interview conducted by researcher, notes and recordings and verbatim coding techniques through Strauss and Corbin (1998) were analyzed. Questionnaire of influencing factors that derived from qualitative phase was tested in quantitative stage . A sample of 760 teachers selected by multistage cluster sampling and using a questionnaire including influencing factors of teachers quality of working life and quality of work life questionnaire (Walton,1973) were completed. Data were analyzed through exploratory factor analysis, path analysis and software verification of SPSS16 and AMOS16 were used.
    The qualitative data obtained through the analysis of the transcripts of the experiences and feedback of teachers in semi-structured interviews, including five individual, social, family, occupational and organizational indicators, 17 categories and 102 sub-categories. Accordingly, a questionnaire factors effecting teachers quality of working life was designed.The factors of fringe benefits, work-family balance and management support directly effected quality of work life. These variables affected quality of work life through job attitudes. Factors of professional development, spousal support and effective participation through job attitudes were effective on quality of work life. Research model was fit indices indicate compliance
    Keywords: work life, quality of work life, teachers
  • hashem mohamadichemardani, mohamadnoor rahmani Pages 59-97

    The purpose of this study was to model the structural equation of the relationship between the effectiveness of the activities before, during and after teaching with the improvement of training courses in Hormozgan Gas Company. The research method was quantitative and qualitative (mixed) And The research was correlational. The statistical population consisted of 212 employees of the National Gas Company of Hormozgan Province. A sample of 140 people was selected using the Morgan table And simple random sampling method was used, A researcher-made questionnaire was used to measure the variables in the research, The content, form, construct and convergent content validity methods were used to standardize the questionnaire, The Cronbach's alpha test was used to determine of reliability, Data analysis was performed using the statistical method of confirmatory factor analysis, which is part of the structural equation, Data were analyzed using SPSS and AMOS software, The findings showed that activities before, during and after teaching in educational programs were effective and the structural model had a favorable fit. And the effectiveness of pre-teaching activities, During the teaching and after teaching, had a meaningful relationship with the improvement of educational courses

    Keywords: Activities before of the teaching, Activities During the teaching, Activities after of the teaching, training course
  • fatemeh azarbadkan, Mohaamad Javad Asgari Ebrahimabad Pages 99-115
    The aim of this research was to predict the academic procrastination of students by assessing self-handicapping behavior and Academic Expectations Stress. This research is descriptive and uses correlation methods. The statistical population consisted of male students who were high school students in Mashhad during the 2016-2017 academic years. 175 students were in the sample group; the sampling was by cluster sampling methods. The following scales were used in this research: academic procrastination, Academic Expectations Stress, and self-handicapping. The data was analyzed with Pearson’s correlation coefficient and stepwise regression. The results showed that self-handicapping and Academic Expectations Stress have a positive correlation with academic procrastination. In determining which of these variables was a better predictor for academic procrastination, we found that self-handicapping was the most reliable predictor. Therefore, we can conclude that student’s academic procrastination can be predicted using self-handicapping, Academic Expectations Stress. Furthermore, we conclude that by lowering their stress levels, and control self-handicapping, the increase of student’s procrastination can be prevented.
    Keywords: Academic Expectations Stress, Procrastination, Self-handicapping
  • maria ghorbanian, Vaziri Mojdeh Pages 117-136
    The purpose of this study was to identify the components of abusive supervision between non-faculty staff in Iran's higher education system. To this end, using Liang Hu's (2017) abusive surveillance model, two groups of personality factors related to managers (supervisors) and organizational factors, including tendency toward domination, perceived inner respect, situational instability and motivation for Maintaining the job position as the personality factors of managers (supervisors) as well as the organizational structure and hostile atmosphere as organizational factors influencing the abuse-based monitoring were analyzed and analyzed. In order to study, one of the universities of Tehran was selected. The statistical population of this study was all non-faculty staff of this university which according to the reports of the administrative affairs of the university, consists of 441 people, including queue staff and headquarters. Of these 200 people using the Cochran formula as a research sample selected. The received information supports and validates Liang Hu's pattern. The first predictor of abuse-based monitoring was situational instability. Also, the variables of mechanical structure and tendency towards domination of managers were significantly different from the viewpoint of the two groups of queue staff and staff members.
    Keywords: Abusive supervision, Heads of Higher Education Institutions, Non-Academic Staff
  • reza jafariharandi Pages 137-162
    Research aimed at An Analysis of Thinking Edward de Bono Components in the Content of Science Textbooks of Elementary School of Iran descriptive method content analysis was performed. The study population included all the textbooks of primary school in school year 2015- 16 is due to the nature of the subject matter and limitations of the sample from the sample, and the total population (Six textbooks) was considered as an example. Measurement tool, self-made content analysis checklist and results using descriptive statistics were used in the process of Shannon entropy analysis. The major findings of the study showed that experimental science books 499 times the components of thinking, attention has The distribution component figures and facts, feelings, emotions and intuition, judgment and pretend to oppose negative, brightness and optimism and positive attitude, creative thinking, motivation and movement control, composure and led by 174 , 81, 53, 36, 85, 70 have been great. Also in grades six, first base and the amount of information load factor of 0/946 and 0/175 of the most attention to the components of thinking and fifth grade at the time the information 0/849 and 0/157 important factor were the least attention to the components of thinking.
    Keywords: Thinking, Edward de Bono, Science Textbooks of Elementary School, Content Analysis
  • ezatollah ghadampour, farnaz radmehr, leila yousefvand Pages 163-180
    The purpose of this study was to investigate the effect of educational program on the educational well-being of high school female students.. The present study was a semi-experimental design with pretest-posttest design and follow-up with the control group. The statistical population of this study included all female primary school students in Khorramabad city in the academic year 2015-16. The sample size was divided into two classes: 22 students (44 students) (one class (22 individuals) and one group (22 individuals), control group). They were randomly selected using multi-stage cluster sampling.The instrument of measurement in this research was the Peertin et al. (2014) Educational Welfare Questionnaire. The experimental group was trained by the program. After completing the training sessions, both the experimental and control groups, the post-test, and again 2 months later, were followed up. Data analysis was performed using spss-19 and descriptive and inferential tests such as Variable analysis with repeated measurements and t independent groups. The results of the study showed that the education program has a significant effect on educational well-being (P <0.001). These results were maintained at the follow-up stage.
    Keywords: Assertiveness program, Academic well-being girl, Students girl
  • Asghar Soltani Pages 181-213
    The purpose of the present study was examining the structural relations of secondary students’ conceptions of and approaches to learning science. Statistical population were all of secondary students in Kerman city enrolled in science and mathematics courses. The sample consisted of 350 participants. The questionnaires (adopted fromLee, Johanson and Tsai, 2008) were validated employing CFA Method. Accordingly, cronbach’s alph coefficient estimated to be .80 for the conceptions of learning science questionnaire and .73 for the approach to learning science questionnaire. The AVE validity coefficient for research variables also measured to be between.51 to .63. Results of six factors model of conceptions of learning science and four factors model of approaches to learning science revealed that the fit indexes of confirmatory factor analysis were favorable and relatively favorable and so these two instruments are acceptable measurment models among Iranian students. SEM analysis also revealed that “increase of knowledge” was the strongest predictor for surface motive and “understanding and seeing in a new way” was the strongest predictor for deep motive, but other variables of COLS were not directly significant predictors to surface strategy. Among the variables of higher level conceptions of learning science, only the direct effect of “applying” on deep strategy was significant. The indirect effect of “increase of knowledge” on surface strategy (mediated by surface motive) was stronger than the indirect effect of “memorizing” on surface motive that mediated by the same mediator. The results showed that secondary students’ conceptions of science learning predict their approaches to learning science.
    Keywords: Structural equation modeling, Conceptions of learning science, Approaches to learning science, secondary student
  • afsaneh azizialavijeh, forouzan zarabian Pages 215-235
    The purpose of this study was to investigate the effect of combined teaching methods (traditional blogging, forum) and teaching methods (traditional and electronic book researched mobile phones) to learn the concepts of social education of 9th grade students. Semi-experimental research method Experimental with control and control group. The statistical population of all nineteenth-grade female students in the 20th district of Tehran in the academic year 2012-2013 is 50, of which 50 were selected randomly in a cluster of public schools. In addition to the 2 groups of 26, the use of mobile electronic booklet along with learning Traditional and 24 other groups of blogging and forum use were combined with traditional teaching methods. The research instrument includes a researcher-made questionnaire designed to measure students' progress and understanding of the concepts of social science education. This includes 30 questions from 6 components of book concepts that are randomly drawn from three sections: geography, history, social, for determining the validity The content of the questionnaire was used by experts and practitioners. ANCOVA (covariance test) was used to analyze the statistical data about each of the research hypotheses due to the difference in the calculation and comparison of the pre-test and post-test scores in the experimental and control groups. An analysis of the results showed that In the section on history and social studies, the methodology of a mobile booklet is more effective than the blog and forum methodology, and in the geography lesson, the method of blogging and dialogue with the mobile phonebook and booklet is not significantly different in terms of academic achievement and both methods are effective.
    Keywords: Combined learning lessons, traditional teaching, network learning, mobile learning
  • A. Naveedee Pages 237-265
    In this study we examine the effects of experiencing descriptive/qualitative system of evaluation on test anxiety and self-efficacy in the fifth grade students. the required data were gathered using two questionnaires (test anxiety and self-efficacy).Subjects included 140 students in Tehran who belong to traditional(35 female, 35 male) and new descriptive(35 female, 35 male) systems. Each of these two groups during the four past years covered by the mentioned evaluation systems. Two-way ANOVA was used for comparison means of anxiety and self-efficacy. Findings show that the main effect of evaluation system on anxiety is significant. Anxiety scores in the traditional group is greater than descriptive evaluation group. The main effect on students' self-efficacy and gender were not significant. However, interaction effect of sex and type of evaluation is significant. Self-efficacy is affected by the type of assessment in terms of the gender of the students. Therefore, the gender of the student is related to the type of evaluation and can modify the effects of the evaluation. Girls seem to be more sensitive than the boys to the hints and verbal descriptions of teachers, and they are affected. Implications of these findings were discussed in detail and further research in the future studies were suggested.
    Keywords: descriptive evaluation, quantitative evaluation, anxiety, self-efficacy, elementary school