فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 52، تابستان 1398)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 52، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی قاسمی*، پروین کدیور، هادی کرامتی، مهدی عربزاده صفحات 7-30
    هدف پژوهش: معلمان با استفاده از ارزیابی های اولیه و ثانویه از بافت مدرسه و کلاس درس، تجارب موثر هیجانی خود را بدست می آورند. هدف اصلی اجرای پژوهش بررسی روایی و پایایی پرسشنامه هیجانات چهار عاملی معلم است. روش پژوهش: پژوهش حاضر یک طرح توصیفی - همبستگی است. دو گروه از معلمان مرد و زن در این پژوهش شرکت کردند برای تعیین نسبت جنسیت، از بین 501 نفر گروه نمونه، 298 نفر معلم مرد و 203 نفر معلم زن به روش نمونه گیری تصادفی - طبقه ایی از بین معلمان پارسیان، عسلویه و شیبکوه از توابع استانهای هرمزگان و بوشهرانتخاب شدند.
    یافته ها
    تحلیل عامل اکتشافی با استفاده از عامل یابی مولفه اصلی و چرخش پروماکس انجام شد و چهار مولفه لذت، اضطراب، عصبانیت وافتخار بدست آمد. بار عاملی همه سئوالات روی عاملها بیشتر از 0/30 بود و لذا هیچ کدام از سئوالات حذف نشدند. نتایج حاصل از تحلیل عامل تاییدی نشان داد که شاخصهای برازش استخراج شده مطلوب است و حاکی از این بود که داده های پژوهش با مدل نظری چهار عاملی هیجانات معلم برازش دارد. با استفاده از روش ضریب آلفا کرونباخ، پایایی مولفه های پرسشنامه آن بدست آمد و مقدار آنها مطلوب بود.
    نتایج
    نتایج بدست آمده حاصل از پژوهش نشان داد که پرسشنامه هیجانات معلم ابزاری معتبرو با پایایی و روایی مطلوب بوده و قابلیت کاربرد در پژوهشهای آموزشی و روانشناختی در جامعه معلمان دبیرستان دارد.. کاربرد پرسشنامه در مقطع ابتدایی با احتیاط صورت گیرد
    کلیدواژگان: پرسشنامه هیجانات معلم، لذت، اضطراب، عصبانیت، افتخار
  • زهرا قموشی، جواد پورکریمی*، میترا عزتی صفحات 31-70
    پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش شایستگی اخلاقی در فضیلت سازمانی انجام شده است. پژوهش حاضر از نوع کمی، از نظر هدف، کاربردی و به روش توصیفی- همبستگی از نوع رگرسیون انجام شده است. جامعه پژوهش، کلیه کارکنان (3591 نفر) دانشگاه تهران است که به شیوه نمونه گیری طبقه ای متناسب 347 نفر به عنوان نمونه و به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه محقق ساخته شایستگی اخلاقی و پرسشنامه محقق ساخته فضیلت سازمانی استفاده گردید. روایی محتوایی و روایی سازه پرسشنامه ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرار گرفت. پایایی ابزار نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه شایستگی اخلاقی 0.98 و برای فضیلت سازمانی نیز 0.98 بدست آمد. یافته ها نشان داد که وضعیت موجود شایستگی اخلاقی مدیران بالاتر از سطح متوسط قرار دارد. در حالی که وضعیت موجود فضیلت سازمانی در سطح متوسط است. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که از میان مولفه های شایستگی اخلاقی، تنها مولفه شایستگی اخلاقی نسبت به دیگران قابلیت پیش بینی مثبت فضیلت سازمانی را داشته است. بر این اساس می توان نتیجه گرفت که اخلاق، که رویکردی فردی بوده در سطح نسبتا مناسبی قرار دار؛د در صورتی که فضیلت سازمانی، که رویکردی سازمانی تلقی می شود؛ در سطح پایین تری قرار دارد. همچنین از میان مولفه های شایستگی اخلاقی، مولفه شایستگی نسبت به دیگران، که یک مولفه ارتباطی محسوب می شود؛ قابلیت پیش بینی فضیلت سازمانی را دارد؛ لذا این امر نشان دهنده لزوم توجه به جنبه های اجتماعی و تعاملی بین کارکنان سازمان ها و به ویژه دانشگاه برای ارتقای فضیلت در سازمان است.
    کلیدواژگان: شایستگی اخلاقی، فضیلت سازمانی، دانشگاه، مدیران دانشگاهی
  • سید سجاد طباطبائی*، بدرالسادات دانشمند، زهرا عظیمی، حمیده جهانگرد صفحات 71-98
    هدف از این پژوهش، ارتباط عامل های شخصیت بر سازمان دهی مطالعه، استرس و فشار زمانی با تمرکز بر راهبرد مقابله ای (مقابله برنامه ریزی شده و عقب نشینی ذهنی) در دوران استرس زای ورود به دانشگاه فرض شده است. این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی (مدل یابی معادلات ساختاری) بود، جامعه آماری دانشجویان ورودی جدید دانشگاه شهیدباهنر کرمان بود. با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای، تعداد 273 نفر از دانشجویان انتخاب شدند. ابزار شامل مقیاس های 5عامل شخصیت BFI (گلدبرگ، 1999)، مهارت مقابله ای COPE (کارور، شییر و وینتراب، 1989) و یادگیری دانشجویی CLEI (کیم، نیوتن، دونی و بنتون، 2010) بودند. تحلیل داده ها به روش حداقل مربعات جزئی که شامل: مدل های اندازه گیری (آلفا کرونباخ، پایایی مرکب، روایی همگرا و واگرا) و مدل ساختاری (معناداری مسیر و ضریب تعیین، شاخص پیش بینی مدل و نیکوی برازش) است. جهت ارزیابی فرضیه مورد استفاده قرارگرفت. یافته های پژوهش نشان داد وظیفه گرایی و گشودگی درتجربه با مقابله برنامه ریزی ارتباط مستقیم و مثبت (01/0>p) دارد؛ اما با عقب نشینی ذهنی ارتباط مستقیم و منفی (01/0>p) دارد. همچنین ارتباط وظیفه گرایی و گشودگی درتجربه با سازمان دهی مطالعه به واسطه میانجی گری مقابله برنامه ریزی غیرمستقیم و مثبت (05/0>p) است؛ اما با استرس به واسطه میانجی گری عقب نشینی ذهنی ارتباط غیرمستقیم و منفی (05/0>p) دارد. همچنین روان نژندگرایی با عقب نشینی ذهنی ارتباط مثبت (01/0>p) دارد اما با مقابله برنامه ریزی ارتباط معنی داری وجود ندارد. نتایج حاکی از آن است که راهبردهای مقابله برنامه ریزی و عقب نشینی ذهنی با تمرکز به صفات شخصیتی دانشجویان منجر به سازمان دهی مطالعه یا استرس و فشار زمانی می شود. این مطالعه بر اهمیت توسعه راهبردهای مقابله ای که می تواند به عنوان سرمشقی موثر در یادگیری یا استرس تحصیلی درنظر گرفت.
    کلیدواژگان: شخصیت، راهبرد مقابله ای، سازمان دهی در مطالعه، استرس و فشار زمانی
  • ذکیا عباسی*، حسن ملکی، سعید بهشتی صفحات 99-122

    پژوهش حاضر باهدف «طراحی الگوی برنامه درسی تربیت اخلاقی در آموزش عالی بر مبنای آموزه های اخلاقی قرآن کریم از دیدگاه علامه طباطبائی با روش داده بنیاد» انجام شده است. روش پژوهش، کیفی و از نوع داده بنیاد است چون شکل گیری الگوی برنامه درسی تربیت اخلاقی در آموزش عالی پدیده دینی-فرهنگی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه آیات قرآن کریم و تفاسیر مرتبط باتربیت اخلاقی تفسیر المیزان است، کلیه آیات قرآن کریم به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شد و آیات مربوط به تربیت اخلاقی به عنوان نمونه آماری مورد شناسایی و تبیین قرار گرفت. بررسی نتایج آزمون t (تی همبسته) به منظور بررسی وضعیت موجود و مطلوب مولفه های شناسایی شده تربیت اخلاقی نشان داد که در خصوص وضعیت موجود و مطلوب برنامه درسی تربیت اخلاقی در آموزش عالی، تفاوت معناداری بین میانگین نمونه و میانگین فرضی جامعه در سطح معناداری 01/0 وجود دارد. همچنین یافته های داده بنیاد نشان داد که بر مبنای الگوی برنامه درسی تربیت اخلاقی در آموزش عالی توانمند سازهای اجرای الگوی برنامه درسی تربیت اخلاقی در آموزش عالی شامل فرهنگ تربیت اخلاقی، ویژگی های تربیت اخلاقی، سیاست ها و اهداف محیطی، عوامل تسهیل کننده و موانع و ویژگی پذیرندگان منجر به تحقق نتایج تحقیق الگوی برنامه درسی تربیت اخلاقی در آموزش عالی می شوند. یافته های روش دلفی جهت اعتبار یابی حاکی از آن است که شاخص های شیوه شناسی تربیت اخلاقی، ویژگی دانشجویان، عوامل تسهیل کننده، شرایط زمینه ساز، اصول تربیت اخلاقی و موانع پیش روی تربیت اخلاقی که از مبانی نظری استخراج شده بودند، مورد تایید قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی، آموزش عالی، روش داده بنیاد
  • مهران عزیزی محمودآباد*، محمدرضا نیلی صفحات 123-146
    ارزشیابی وضعیت برنامه درسی ریاضی به منظور بررسی میزان شایستگی و ارزش آن در تامین نیازهای فردی و اجتماعی امری ضروری است. نتایج مرور منابع در دسترس، نشان می دهد که تمرکز بیشتر ارزشیابی ها بر میزان توفیق برنامه ها بوده و کمتر به تعیین ارزش و شایستگی برنامه ها پرداخته شده است و این وضعیت در درس ریاضی هم کاملا محسوس است. لذا در راستای پر کردن این خلا به ویژه ضرورت دستیابی به الگوهای ارزشیابی مبتنی بر شرایط بومی و فرهنگی، هدف این پژوهش تدوین الگوی ارزشیابی مناسب برنامه درسی ریاضی ابتدایی می باشد. روش پژوهش تفسیری یا به عبارتی بررسی و تحلیل نظری است. در این رابطه با توجه به ماهیت برنامه درسی ریاضی و مبانی فلسفی، اعتقادی و خط مشی های آموزش و پرورش و سند برنامه درسی ملی، وضعیت مطلوب عناصر سازنده برنامه یعنی ملاک ها استنباط شد و اساس طراحی الگوی ملاک محور قرار گرفت. این الگو از نظر شفافیت مفهومی، واقعی بودن، جذابیت ساختاری و جنبه اقناعی مورد ارزیابی، اصلاح و سرانجام تایید 16 نفر از متخصصان آموزش ریاضی و برنامه ریزی درسی قرار گرفته است. نتایج پزوهش نشان می دهد در الگوی ملاک محور پیشنهادی پس از تعیین سطح ارزشیابی برنامه درسی ریاضی باید به تعیین عناصر برنامه درسی و سپس موضوع مورد ارزشیابی در حوزه برنامه پرداخت و بر اساس ملاک های استخراج شده متناسب با حوزه عناصر برنامه درسی، نقاط اشتراک و افتراق برنامه با ملاک های ارزشیابی استخراج شده، بررسی و با بازخورد به مخاطبین به اصلاح و بازسازی برنامه پرداخت.
    کلیدواژگان: برنامه درسی ریاضی، ارزشیابی برنامه درسی، ملاک های ارزشیابی، الگوهای ارزشیابی
  • رضا جعفری هرندی*، سیده فاطمه رجایی موسوی صفحات 147-172
    هدف پژوهش حاضر ، بررسی رابطه بلوغ عاطفی، حمایت اجتماعی ادراک شده و جوعاطفی خانواده، در بین دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه و روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری پژوهش،کلیه دانش آموزان دخترسال سوم متوسطه شهرقم، درسال تحصیلی 96- 1395 ودرحدود 4980 نفر از دانش آموزان دخترراشامل می شد. 357 دانشجوی دختر با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از بین کلیه دانش آموزان دختر انتخاب شدند ابزار های پژوهش، سه پرسشنامه ی جوعاطفی خانواده (هیل برن،1964)، حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران(1988) و مقیاس بلوغ عاطفی (سینک و بهارگاوا،1991) بودند.طبق نتایج به دست آمده: 1.بین «بلوغ عاطفی» ،«حمایت اجتماعی ادراک شده» و«جو عاطفی خانواده» همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد.2. حمایت اجتماعی ادراک شده و جو عاطفی خانواده می توانند بلوغ عاطفی را پیش بینی کنند. 2. تنها در متغیر«بلوغ عاطفی» تفاوت معناداری بین دانش آموزان ناحیه 1 و 4 مشاهده شد اما درمتغیرهای دیگر، تفاوت معناداری بین این دو ناحیه وجود نداشت. جهت پیشگیری از مشکلات تحصیلی و شغلی میتوان با برنامه ریزی صحیح درجهت ارتقای بلوغ عاطفی، جوعاطفی خانواده وحمایت اجتماعی ادراک شده بیش از پیش کوشید.
    کلیدواژگان: بلوغ عاطفی، حمایت اجتماعی ادراک شده، جوعاطفی خانواده، دانش آموزان دختر متوسطه، شهر قم
  • حسین جعفریان*، اکبر رهنما، محمدحسن میرزا محمدی صفحات 173-202
    هدف از پژوهش حاضر تبیین رابطه علم و دین با توجه به آراء علامه طباطبایی و استنتاج دلالت های آن در تعیین روش های تدریس بوده است که در قالب دو سوال پژوهشی مطرح گردید : 1- رابطه علم و دین از منظر علامه طباطبایی چگونه رابطه ای است ؟ 2- دلالت های رابطه علم و دین از منظر علامه طباطبایی در تدوین روش های تدریس در چیست؟ این پژوهش به شیوه تحلیلی - استنتاجی انجام یافته و ابزار آن از نوع اسنادی می باشد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که: از نظر علامه علم و دین با یکدیگر تعامل دارند و معارف دین شامل اعتقادات ، اخلاق و احکام در بستر علم مطلق ظهور می یابند. سه روش بیان معارف دین(ارشاد مولوی، استدلال منطقی و کشف و شهود) از علم مطلق می باشند همچنین در سیر آفاقی و انفسی ، انسان از علوم تجربی ، استدلال منطقی و شهود بهره می برد.میزان یقینی بودن علم و معرفت بر اساس انطباق آن با واقعیت مشخص می گردد.بر این اساس روش های تدریس در تعلیم و تربیت شامل: روش تدریس حکمی به عنوان یک روش کلی ، روش سقراطی که مبتنی بر عقلانیت می باشد ، روش مباحثه و پرسش و پاسخ ، روش های مبتنی بر تجربه و آزمایش، روش تدریس مبتنی بر ادراک شهودی و نفی روش مبتنی بر حفظ می باشد.
    کلیدواژگان: علم و دین، آراء علامه طباطبائی، دلالت، روش های تدریس
  • کامران پورمحمد قوچانی، عزت الله قدم پور، مهدی یوسف وند*، پیمان پادروند، آرمان آج صفحات 203-216

    هدف اصلی این پژوهش، تعیین میزان اثربخشی آموزش راهبردهای شناختی - فراشناختی بر تغییر سطح سبک های حل مساله و تفکر ارجاعی دانش آموزان دوره متوسطه دوم شهر خرم آباد بود. این پژوهش به صورت شبه تجربی بود که در آن از طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. نمونه پژوهش 40 آزمودنی بود که از میان دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر خرم آباد انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند. در مرحله مداخله گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 2 ساعته تحت آموزش راهبردهای شناختی - فراشناختی قرار گرفتند. در طی این مدت گروه کنترل هیچ نوع مداخله ای دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه تفکر ارجاعی و سبک های حل مساله در مراحل پیش آزمون و پس آزمون برای دو گروه آزمایشی و گواه استفاده شد. داده های پژوهش با روش تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل کوواریانس تفاوت معنی داری بین دو گروه نشان داد. یافته ها نشان داد که آموزش راهبردهای شناختی - فراشناختی در تغییر سطح تفکر ارجاعی و سبک های حل مساله دانش آموزان، اثربخش بوده است. بنابراین می توان گفت، چنانچه معلمان به آموزش راهبردهای شناختی - فراشناختی آگاهی وتسلط پیدا کنند، می توانند به کاهش تفکر ارجاعی و افزایش استفاده از سبک های حل مساله دانش آموزان کمک کنند.

    کلیدواژگان: آموزش راهبردهای شناختی - فراشناختی، تفکر ارجاعی، سبک های حل مساله
  • افسانه عزیزی علویجه، علیرضا عصاره* صفحات 217-242
    پژوهش حاضر با هدف بررسی مولفه های برنامه درسی انسانگرا بر اساس نظریه مک نیل و میزان بهره مندی از آن در روش تدریس معلمان دوره ابتدایی(چهارم و پنجم) انجام شده است. روش تحقیق از نوع ترکیبی و طرح اکتشافی متوالی می باشد. در بخش کیفی و بر مبنای فصل اول کتاب برنامه درسی معاصر که به عنوان واحد زمینه انتخاب شد. ، به کمک تحلیل تم (انتخاب واحد تحلیل-خلاصه کردن ،شفاف سازی و ساختار بندی)، و بر اساس روش تلخیصی - استقرایی، 133کلید واژه استخراج گردید. مقولات احساسات،تجربه،اخلاقیات،همکاری،توانایی و مهارت،خلاقیت و نوآوری،ارزش ها و باور عاطفی دسته بندی شدند. به کمک مولفه های مشخص شده ازروش کیفی، پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر مقیاس لیکرت طراحی گردید تادیدگاه های معلمان در مورد مولفه ها و میزان بهره مندی آنها را مشخص نماید. روایی پرسشنامه بر اساس نظرات متخصصین انجام گرفت و برای پایایی. همسانی درونی پرسشنامه توسط ضریب آلفای کرونباخ=%76 سنجیده شد در پایان نظرات معلمان بر اساس مصاحبه و یادداشت سایر نظرات لحاظ گردید .بر اساس نرم افزار spss22، ودرصد فراوانی مولفه ها ،عمده ترین یافته ها حکایت از آن داشت که معلمین در حد خوب و بسیار خوب از مولفه های طبقه بندی شده ، بهره گرفته اند.بیشترین حالتی که معلم در مولفه های انسانگرایی مختار به اجرای آن است پرورش احساسات که شامل احساسات مذهبی که ریشه در عقاید و فرهنگ ما دارد.پرورش حس هم نوعی است . پرورش رشد اخلاقی و ایجاد حس اعتماد متقابل . اما محدودیت هایی در استفاده از مولفه ها وجود دارد
    کلیدواژگان: مولفه های برنامه درسی، نظریه انسانگرای مک نیل، روش های تدریس، معلم
  • عباس جدی کار، مریم تقوایی یزدی*، رضا یوسفی سعیدآبادی صفحات 243-272
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه مدیریت مالکیت فکری با تجاری سازی آموزش عالی از طریق روش آمیخته اکتشافی انجام گرفت. جامعه آماری آن در بخش کیفی، گروهی از اساتید دانشگاه های صنعتی برتر کشور در سال 1397، 25 نفر و در بخش کمی کلیه اعضاء هیئت علمی استادیار به بالای دانشگاه های صنعتی کشور و مدیران و کارشناسان دفاتر ارتباط با صنعت تعداد 1525 نفر می باشد. در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 14 نفر و در بخش کمی با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر اساس فرمول کوکران تعداد 306 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده ها در بخش کیفی از طریق اجرای مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از طریق اجرای پرسشنامه های محقق ساخته مدیریت مالکیت فکری و تجاری سازی آموزش عالی بر روی نمونه آماری استخراج و با استفاده از نرم افزار Spss و Smart Pls تجزیه و تحلیل گردید. روایی هر دو پرسشنامه به صورت محتوایی و سازه تایید شد. پایایی و پایایی ترکیبی نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ برآورد و تایید شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از دو روش آمار توصیفی (میانگین،...) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی، مدل یابی معادلات ساختاری با PLS) استفاده شد. یافته ها نشان داد، مدیریت مالکیت فکری در شش مولفه بر تجاری سازی آموزش عالی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت مالکیت فکری، تجاری سازی، آموزش عالی
|
  • Ali Ghasemi *, Parvin Kadiwar, Hadi Keramati, Mehdi Arabzadeh Pages 7-30
    Purpose
    The teachers earn effectiveness experiences with using primary and secondary appraisal in the classroom and school context. The main purpose of this article is investigation of validity and reliability of four factors teacher emotions questionnaire.
    Method
    Questionnaires were administered between teachers, of Asalouyeh, Parsian and Shibkooh cities in Hormozgan and Bushehr Zone of Iran. For determinig sex proportion, 501 teachers selected with randomized stratified sampling. 298 men and 203 women responded to questionnaire.
    Results
    The exploratory factor analysis (EFA) is done with principal components and rotated with promax method. Four factors is earned consist enjoyment, anxiety, anger, proud with principal components and rotated with promax method. Loading factors was than 0/30. None of items is omitted. Result of confirmatory factor analysis (CFA) also showed that the goodness fit of the four factors were good fit of the data to the hypothesized model. Reliability of teacher emotions questionnaire is earned with Alpha Cronbach’s Coefficient method. Alpha Cronbach’s coefficient dimensions consist enjoyment, anxiety, anger and, proud were good and acceptable.
    Conclusion
    The result showed that the four factors of teacher emotion questionnaire has good validity and reliability. It can be used in instructional and psychological research in Iranian high schools teachers. Results of this research is generalized with caution to primary schools teachers.
    Keywords: Emotion creativity, enjoyment, Anxiety, anger, proud
  • Zahra Ghamooshi, Javad Pourkarimi *, Mitra Ezati Pages 31-70
    The main goal of this study was explained of ethical competencies role in organizational virtuousness. The present study is quantitative, purposeful, applied and descriptive-correlation method of regression type. The population of the study consisted of all the staff (N=3591) using a Proportional stratified sampling method and 347 people were selected as sample and randomly. For data collection, a researcher-made questionnaire based on ethical competencies of the academic managers, and the Researcher-made questionnaire based on organizational virtuousness. The questionnaires content validity and construct validity was confirmed using confirmatory factor analysis. Reliability was for ethical competencies 0.98 and was for organizational virtuousness 0.98. The findings showed that the current status of ethical competence of managers were above average level. While the current status of organizational virtuousness was middle. Also, the results of multiple regression showed that among the components of ethical competence, the only component of ethical competence of towards others was the predictive ability on organizational Virtuousness. Accordingly, it can be concluded that ethics, which is considered an individual approach, is at average level, and organizational virtuousness, which is considered an organizational approach, is less than average. Also, among all components of ethical competency, ethical competency toward others, which is a communicative component, can be used to expect organizational virtuousness. This, therefore, indicates the need to pay attention to the social and communicative aspects of the employees of organizations, especially the university, to increase the organizational virtuousness.
    Keywords: : Ethical Competency, Organizational Virtuousness, University, Academic managers
  • Seyyed Sajjad Tabatabaei *, Badrosadat Daneshmand, Zahra Azimi, Hamideh Jahangard Pages 71-98
    Purpose
    Structural relationships of the role of personality with college learning dimensions with a focus on coping strategies during stressful entering the university is assumed.
    Methods
    This descriptive correlational, the population of new students of the University of Kerman. The multi-stage cluster sampling, 273 persons were selected. Scales consists of five personality factors, (BFI) (Goldberg, 1999), coping strategies (COPE) (Carver, Scheier, & Weintraub, 1989), College Learning Effectiveness Inventory (CLEI) (Kim, Newton, Downey & Benton, 2010). Data analysis partial least squares method, which includes: Measurement models (Cronbach's alpha, loadings, composite reliability, convergent and divergent validity) and Structural Model (significant factor "T-values" and "R Square", the prediction model〖" Q" 〗^"2" "Stone-Geisser", Quality Indexes Redundancy, GOF "Goodness of fit"). Was used to evaluate the hypothesis.
    Results
    showed that Conscientiousness and openness to experience a direct and positive correlation with Planning coping; But the Mental disengagement negative correlation. The Conscientiousness relationship and openness to experience with the Organization and Attention to Study By mediation Planning coping correlation indirect positive; But with stress through mediation Mental disengagement correlation indirect negative. Neuroticism is a significant and positive relationship with Mental disengagement, But there is no significant connection with the Planning coping. Deduction: indicate Planning coping strategies and disengagement with a focus on personality traits that leads to Organization and Attention to Study, Stress and Time Pressure. This study emphasizes the importance the development of coping strategies that can be considered as pattern of effective learning or academic stress.
    Keywords: : personality, coping strategies, organizing study, stress, Time Pressure
  • zakiya abbasi *, hasan malaki, Saeed Beheshti Pages 99-122

    The present study with the aim of "designing of moral education in higher education based on the ethical teachings of the Holy Quran and view of Allameh Tabatabai with the Grand the theory" done. The research method is qualitative with G.T. The statistical population of the research includes all Quranic verses and related interpretations of the ethical interpretation of al-Mizan's . All verses of the Holy Qur'an were considered as a statistical society, and the verses related to moral education as a statistical sample were identified. The results of t-test in order to investigate the present and desired status of identified components of moral education showed that there was a significant difference between the mean of the sample and the hypothesized mean of the situation regarding the existing and desirable moral education curriculum in higher education There is. Also, the findings of the foundation data showed that the model of moral education curriculum in higher education, the empowerment of implementing of moral education in higher education, including the culture of moral education, the characteristics of moral education, environmental policies and objectives, facilitating factors, and the barriers and characteristics of the recipient leads To achieve the results of the research, model of moral education in higher education is achieved.
    Findings of the Delphi method show that indicators of ethical education, students' characteristics, facilitators, underlying conditions, principles of moral education and barriers to ethical education, which were extracted from theoretical foundations, were confirmed.

    Keywords: moral education, higher education, Grounded Theory
  • MEHRAN AZIZI MAHMOODABAD *, Mohammad Reza Nili Pages 123-146
    evaluation the state of the curriculum in order to assess its worthiness And worth in the provision of individual and social needs is essential. The results of the review resources indicate that the focus of most evaluations was on the success rate of the programs and less is considered to determine the value and competency of the programs, and this situation is quite tangible in the mathematical course . Therefore , in order to fill this gap especially the necessity of achieving evaluation patterns based on native and cultural conditions, the purpose of this study is to develop a suitable evaluation model of the maths curriculum. The method of this study is descriptive analysis or theoretical analysis. In this regard, Upper mathematical documents, the desired state of program maker namely the criteria was in ferred. And because the basis of criterion -oriented model. This pattern has been refined in Some Dimensions aspect of assessment, reform, and finally approved by 16 experts. The result of this study reveals that in the proposed criterion - based pattern, the elements of the syllabus showd be determined after designing the evaluation level of the math subject. Afterwards, we should select the subject wich should be evaluation in the program. Then, the common and uncommon areas between the program and the evaluation criteria should be extracted based on the already extracted criteria finally, the program feedback, reform and restore should be take into account.
    Keywords: Mathematical curriculum, evaluation of the curriculum, measures of assessment, evaluation patterns
  • Reza Jafariharandi *, Seyede Fatemeh Rajaie Moosavi Pages 147-172
    The purpose of the present study was to investigate the relationship between emotional maturity, perceived social support and family preferences among high school female students and research method was descriptive correlational. The statistical population of the study included all 3rd grade high school students in Khorram, in the academic year 1395-96 and about 4980 female students. 357 female students were selected through multi-stage cluster sampling from all female students. The research tools were three family-specific questionnaires (Hill Bron, 1964), perceived social support (Zimt et al., 1988) and emotional maturity (Sink and Bahargawa, 1991). According to the
    results
    1. There is a positive and significant correlation between "emotional maturity", "perceived social support" and "emotional atmosphere of the family". Perceived social support and family emotional atmosphere can predict emotional maturity. 2. There was a significant difference in the "emotional maturity" variable between the students in District 1 and 4, but in other variables, there was no significant difference between the two areas. In order to prevent educational and occupational problems, you can be more successful with the proper planning to promote emotional maturity, family affectivity and perceived social security.
    Keywords: Emotional Maturity, Perceived Social Support, Family Guidance, high school students, Qom City
  • Akbar Rahnama, Mohammad Hasan Mirza Mohammadi Pages 173-202
    The aim of this study was to investigate the relationship between Knowledge and religion, according to the ideas of Allameh Tabatabaei and derive its implications for the attain ment methods of teaching . In the form of two research question was raised: (1) the relationship between Knowledge and religion from the viewpoint of Allameh Tabatabai How is the relationship? 2. The implications of the relationship between Knowledge and religion from the viewpoint of Allameh Tabatabaei in the appointment of teaching methods ? methds of This research is conceptual and documental analysis . The results suggest that the Knowledge and religion interact and religious are beliefs ethics and commandents. That all of them emergent in the context of absolute knowledge. Molavi direction logical reasoning and intiution are Three methods of presents of religious concepts. degree of certainty of religious knowledges based on adaptation with reality. Therefore methds of teaching in the field of religion are : wise based teaching Socratic method that it based on rationality controversy in the form of question and rebut. Furthermore experimental methods and methods of teaching based on intuitional perception and reject of memorization also are main methods of teaching that asserted by allameh tabatabaei.
    Keywords: knowledge, religion, allameh Tabataba'i, implications, Teaching Methods
  • Kamran Pourmahammadghoochani, Ezatollah Ghadampour, Mahdi Yousefvand *, Peyman Padervand, Arman Aj Pages 203-216

    The aim of this study was to determine the effectiveness of cognitive – metacognitive strategies education the difference of Problem solving styles and referential thinking in high school female students in the second Khorramabad. this quasi-experimental study in which the pretest - posttest control group was used. The sample consisted of 40 subjects among female high school students Khorramabad were selected and randomly assigned to experimental groups (cognitive – metacognitive strategies education) and control group were assigned. Intervention in the experimental group for 8 sessions of 2 hours Intervention cognitive strategies - were metacognitive. During this period, the control group received no intervention. To collect the data from the questionnaire referred thinking and Problem solving styles in the pretest and posttest for both test and control groups were used. Data were analyzed using of covariance. analysis showed significant differences between the two groups. Results showed that cognitive – metacognitive strategies education in increasing the level referential thinking and Problem solving styles is effective. Therefore, it can be said that as teachers learn and master the cognitive-meta-cognitive strategies of teaching, they can help reduce referral thinking and increase the use of student problem solving style.

    Keywords: Problem solving styles, Cognitive – metacognitive strategies training, referential thinking
  • Afsaneh Azizialavijeh, Alireza Assareh * Pages 217-242
    The purpose of this study was to investigate the components of the humanistic curriculum based on McNeil's theory and the extent of its benefit in the teaching method of elementary school teachers (fourth and fifth). The research method is a combination and sequential exploratory design. In the qualitative section, based on the first chapter of the contemporary curriculum, which was selected as the field unit. Using the theme analysis (selection-analysis, summarization, and structuring), 133 key words were extracted based on the inductive-inductive method. Then, in the process of analysis, the code is codified, expanded and categorized. Finally, by category, categories of emotions, experience, ethics, collaboration, ability and skill, creativity, innovation, values, and emotional beliefs are categorized. They were Using the specified components of the qualitative method, a researcher-made questionnaire based on the Likert scale was designed to determine the teacher's readings about the components and their utility rates. Validity of the questionnaire was based on experts' opinions and for reliability. The internal consistency of the questionnaire was measured by Cronbach's alpha coefficient = 76%. In the end, teachers' comments were based on interviews and notes of other comments. Based on the spss22 software, and the frequency of components, the most important findings were that teachers were at a good level And very well from the classified components. The most important condition in which the teacher is capable of executing in the components of humanism is the development of emotions that embody religious feelings that are rooted in our culture.
    Keywords: Curriculum Components, McNeil Humanist Theory, Teaching Methods, Teacher
  • Abbas Jeddikar, Maryam Taghvaee Yazdi *, Reza Yousefi Saeed Abadi Pages 243-272
    The purpose of this study was to investigate the relationship between intellectual property management and commercialization of higher education through exploratory blend method. The statistical population of this study is 25 people in the qualitative section of the faculty members of the top industrial universities of the country in 1397. In this section, there are 1525 people in the small section of all faculty members who are assistant professors at the top of the industrial universities of the country and managers and experts in the field of communication with industry. In the qualitative section, a sample of 14 people was selected and a sample of 306 was selected using stratified random sampling based on Cochran formula. The data in the qualitative section were implemented through semi-structured interviews and in the quantitative section, through the implementation of researcher-made questionnaires of intellectual property management and commercialization of higher education, questionnaires on statistical sample was extracted and analyzed using spss and smart pls software. Validity of both questionnaires was confirmed by content and structure. The reliability and reliability of the combination were also estimated and confirmed by the Cronbach's Alpha coefficient. For data analysis, descriptive statistics (mean…) and inferential statistics (correlation coefficient, structural equation modeling with pls) were used. The findings show that intellectual property management in six components affects on commercialization of higher education.
    Keywords: intellectual property management, Commercialization, higher education