فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1396)

نشریه راهبرد توسعه
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 50، تابستان 1396)

  • 294 صفحه، بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/07/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سخن سردبیر
    حسن سبحانی صفحه 5
  • آزاده جلالی، محمدرضا پورجعفر صفحه 29
    جهانی شدن حرکت تمام جوامع به سوی جهانی وحدت یافته است که در آن همه چیز در سطح جهانی مطرح و نگریسته می شود. هاروی جهانی شدن را فشردگی مکان و زمان می پندارد و گیدنز آن را شدت یافتن روابط اجتماعی در سطح جهانی. به نظر رابرتسون مردم جهانی می اندیشند و محلی عمل می کنند. این پدیده منجر به رقابت میان شهرها شده است و هر شهری تلاش می کند تا از طریق خلاقیت از مزیت رقابتی جهت تبدیل شدن به شهری خلاق بهره بگیرد. از طرفی شهرها محل پیوند نیروهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی بوده، بنابراین تلاش کلیه ارکان یک شهر جهت دستیابی به هدف مذکور امری مهم می باشد. لذا هدف این مقاله بررسی و نقد نقش مدیر شهر، برنامه ریز شهر و طراح شهر به عنوان سه رکن اصلی شهر در تجلی یافتن مفهوم و نظریه های مرتبط با خلاقیت در شهر و شهر خلاق می باشد. روش پژوهش حاضر تحلیلی- اسنادی می باشد که پس از بررسی ادبیات مورد نظر، مهم ترین نکات مورد توجه آراء نظریه پردازان و منتقدین در این زمینه استخراج و سپس مفاهیم در سه سطح کلان، میانی و خرد دسته بندی می شود و جایگاه مدیریت شهری، برنامه ریزی شهری و طراحی شهری مورد نقد قرار می گیرد. در انتها نتیجه گرفته می شود که در سطح خرد به منظور طراحی های محلی و شکل گیری فضاهای موفق شهری، طراح شهر نقش به سزایی دارد، اما این امر زمانی محقق می شود که سیاست ها و راهبردهای مناسب توسط مدیران شهر و برنامه ریزان شهری اندیشیده شده باشد.
    کلیدواژگان: جهانی شدن، شهر خلاق، مدیریت شهری، برنامه ریزی شهری، طراحی شهری
  • محمدرحیم رهنما، بهنام عطا صفحه 50
    شهر ایرانی اسلامی مفهومی برای معرفی شهرهایی متاثر از فرهنگ و آموزه های دینی و ارزش های اسلامی است. شهرهایی که در کالبد، بافت، وضعیت اجتماعی و همچنین شهرنشینی کاملا رنگ بوی فرهنگ غنی ایران آمیخته با اسلام را دارد، حقیقت و روح عصر جدید، مدرنیته است و تحقق آن مبتنی بر تاسیس مبانی مدرن در تفکر بشر است، و در مسیر تاریخی خود با مسئله تغییر شکل شهرها و رشد شهرنشینی و پیدایش نهادهای جدید اجتماعی، حضور مردم در عرصه های مختلف و ایجاد نظامهای قانونی همراه شده است. ولی شهر اسلامی دارای کمبودهایی از جمله مصالح ساختمانی و تجهیزات مدرن میباشد که با ورود مدرنیته این کمبودها برطرف میشود، ولی در مقابل استفاده ناصحیح از مدرنیته که امروزه شاهد آن هستیم باعث دگرگونی هایی در شهر اسلامی شده است. هدف اصلی این مقاله، حفظ و توسعه ارزشهای شهر ایرانی اسلامی با استفاده صحیح از مدرنیته و فناوری های ارتباطات نوین میباشد، که به جای دگرگونی کامل در شهر و ایجاد ساختمانهای بی روح، شهرنشینی سرد و بیروح، شهر غرب زده کامل، یک شهر ایرانی اسلامی توسعه یافته مدرن و با روح کامل ایرانی اسلامی بر اساس سنت های قدیمی با همکاری های اجتماعی و ارزش های محله ای و همسایگی ایجاد و آن را تقویت نمود.
    کلیدواژگان: ایرانی اسلامی، مدرنیته، شهرنشینی، توسعه، محله ای
  • ملیحه ایزدی، مهسا اکرمی صفحه 66
    نظام شهری برای زیبایی جایگاه ویژه ای را تبیین نموده است. در عصر حاضر، دامنه شهر و شهرنشینی همه بخش های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی را در برگرفته است. اعم از آنکه اصولا فضای شهری را فضایی با تناسبات زیبایی شناسانه تلقی کنیم، یا اینکه عوامل دیگری را در تعریف فضای شهری دخیل بدانیم، نفس زیبا بودن یک فضای شهری(همانند هر فضا و هر اثر انسانی دیگر) واجد اهمیت درخور توجهی است. بر این اساس فرض این است که برنامه ریزی شهری جایگاه ویژه ای را برای زیبایی در شهر مدنظر قرار داده است. بر این اساس، پرسش این است که زیبایی در تفکر حاکم بر مکتب شهرسازی و برنامه ریزی شهری چه جایگاهی دارد؟ در برنامه ریزی شهری، محوریت شهر به پدید آورنده آن یعنی انسان و ساکنان آن تعریف شده و در نخستین گام برای تعریف شهر از سایر مکان های جمعیتی به عوامل اجتماعی مانند امنیت، رفاه و فراوانی و از منظر کالبدی عواملی مانند نظم، زیبایی، تقارن، تباین و استحکام توجه کرده است. روش تحقیق این مطالعه از نوع توصیفی و به صورت کتابخانه ای است. در نهایت تحقیق حاضر به بررسی مفاهیم زیبایی از دیدگاه های مختلف و جایگاه آن در قرآن، اهمیت زیبایی در نظام شهری و بهره گیری از آن به عنوان یک هدف مهم در شهرسازی و برنامه ریزی شهری می پردازد.
    کلیدواژگان: شهر، زیبایی، برنامه ریزی شهری، فضای شهری
  • سعید کیان پور صفحه 86
    در مقاله حاضر، تلاش شده ضمن مروری بر تجارب موفق جهانی، سازوکار بانکداری کسب وکارهای کوچک و متوسط، بررسی شود. با توجه به اهمیت نقش آفرینی کسب وکارهای کوچک و متوسط در اقتصاد، مرتفع ساختن تنگناهای موجود در حوزه تامین مالی این کسب وکارها امری ضروری است و به منزله پیش نیاز اثربخشی فعالیت های آنها در توسعه اقتصاد محسوب می شود. امروزه توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط به عنوان رمز توسعه اقتصادی کشورها شناخته شده است. این کسب وکارها از طریق ایجاد کارآفرینی، خلق نوآوری و تحول در فناوری، پویایی بخشیدن به صنعت، ایجاد اشتغال و رشد درآمدها، بر اقتصاد ملی کشورها و متعاقبا بر اقتصاد جهانی تاثیرگذارند. با این وجود، کسب وکارهای کوچک و متوسط، با چالش های اساسی و دشواری هایی در زمینه تامین مالی مواجهند. با توجه به بانک محور بودن نظام تامین مالی تولید در ایران، توسعه بانکداری به ویژه کسب وکارهای کوچک و متوسط می تواند با شناسایی دقیق نیازهای این بخش و ارائه مجموعه ای از خدمات، نقشی موثر در تامین مالی این کسب وکارها ایفا کند. این در حالی است که بانک های تجاری به طور معمول، ارائه خدمات بانکی به کسب وکارهای کوچک و متوسط را امری پرخطر و چالش برانگیز تلقی می کنند. بدین ترتیب، تحقق بانکداری ویژه کسب وکارهای کوچک و متوسط، مستلزم ریشه یابی مشکلات و مهیاسازی بسترسازی های اجرایی لازم است.
    کلیدواژگان: کسب و کار، توسعه اقتصادی، بنگاه های کوچک و متوسط، توسعه کارآفرینی
  • منصور پروین، حمید برقی، بهمن شفیعی، امیرعلی ذوالفقاری صفحه 116
    توجه به روستا و روستانشینی در جهان از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا این نوع از سکونتگاه های بشری به عنوان اجتماعات پایه، نقش اساسی در شکل گیری و شکوفایی جوامع و تمدن ها داشته اند. استان کرمانشاه نیز با برخورداری از روستاهای متعدد و نقش آنها در تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در طول زمان و حال حاضر نیازمند بررسی و توجه اساسی می باشد. هدف از انجام این پژوهش رتبه بندی درجه توسعه یافتگی روستاهای بخش مرکزی(بالا دربند، میان دربند، قره سو و درود فرامان) شهرستان کرمانشاه با استفاده از روش تاکسونومی عددی می باشد. برای محاسبه توسعه یافتگی روستاهای بخش مرکزی از شاخص های محیطی، اجتماعی- جمعیتی، اقتصادی و شاخص های کالبدی- فضایی (زیربنایی و رو بنایی) استفاده شده است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و با توجه به مولفه های مورد بررسی، رویکرد حاکم بر آن ترکیبی از روش های اسنادی و تحلیلی میباشد. نتایج بررسی ها بیانگر آن می باشند که هیچ کدام از روستاهای بخش مرکزی در جایگاه توسعه یافته قرار نداشته و تنها 21 روستا در جایگاه در حال توسعه، 33 روستا کمتر توسعه یافته و 36 روستا توسعه نیافته می باشند. اکثر روستاهای در حال توسعه متعلق به دهستان بالادربند و برخی روستاهای درود فرامان می باشند. اغلب روستاهای دهستان میان دربند در جایگاه روستاهای توسعه نیافته و بیشتر روستاهای دهستان درود فرامان و قره سو در سطح روستاهای کمتر توسعه یافته هستند.
    کلیدواژگان: توسعه روستایی، شاخص های توسعه، تاکسونومی عددی، بخش مرکزی، شهرستان کرمانشاه
  • هادی آجیلی، مهدی رضایی صفحه 142
    بحث در خصوص مفهوم توسعه و ابعاد مختلف آن در علوم اجتماعی و علوم انسانی همواره موضوعی مناقشه برانگیز بوده است و به خصوص با ظهور رویکردهای انتقادی در علوم اجتماعی و سیاسی بر دامنه مناقشات در خصوص آن افزوده شده است. حتی در روابط بین الملل به دلیل غلبه مسایل روش شناسانه و معرفت شناسانه و گستردگی مسائل انتزاعی، یافتن یک چارچوب مفهومی که با کمک آن بتوان مسایل و موضوعات بسیار متنوع و گسترده در خصوص توسعه اقتصادی و سیاسی در کشورهای مختلف را مطالعه نمود، دشوار است؛ ضمن آن که این دیسیپلین لزوما مباحث توسعه ای نظیر توسعه سیاسی یا اقتصادی را در اولویت یا کانون توجه خود قرار نمی دهد. این در حالی است که در «دنیای جهانی شده» امروز اقتصاد سیاسی بین الملل همچنان به عنوان یک دیسیپلین مطالعاتی مستقل سعی دارد متغیرهای کلان سیاسی و اقتصادی بین المللی را در قالب رویکردهای متنوع و چندگانه خود مورد مطالعه و بررسی قرار دهد.
    با توجه به آن که به منظور انجام مطالعات مقایسه ای در ارتباط با جایگاه کشورها یا واحدهای سیاسی در نظام بین الملل نیازمند چارچوب نظری روشنی می باشیم و با توجه به تنوع و گستردگی مسایل سیاسی و اقتصادی امروز، سئوال اصلی آن است که «مفهوم توسعه در رویکردهای روابط بین الملل و اقتصاد سیاسی بین الملل چه جایگاهی دارد و امروزه کدام یک از این دو دیسیپلین مطالعاتی از قدرت تبیین و توضیح دهندگی بیشتری در خصوص مفهوم مناقشه برانگیز توسعه برخوردار هستند؟»
    در پاسخ، فرضیه این مقاله بر این شالوده استوار گردیده است که «مفهوم توسعه در کانون توجه دیسیپلین مطالعاتی اقتصاد سیاسی بین الملل قرار دارد و اقتصاد سیاسی بین الملل به دلیل ترجیح در دوری جستن از چالش ها و دشواری های روش شناسانه و معرفت شناسانه و تمرکز بر فهم و تبیین مسایل محسوس و عینی در عرصه سیاست و اقتصاد بین الملل دیسپلین مطالعاتی کارآمدتری برای مطالعات توسعه است».
    کلیدواژگان: اقتصاد سیاسی بین المللی، روابط بین الملل، توسعه، جهانی شدن
  • وحید مهربانی صفحه 170
    تاکید بر اقتصاد دانش محور ایجاب می کند که منابع رشد دانش شناخته شده، زمینه های سرمایه گذاری و تخصیص منابع مالی به آنها فراهم آید. با این وصف و با عنایت به اهمیت بخش صنعت در توسعه اقتصادی، این مقاله به منظور بررسی اثر نهاده های دخیل در خلق دانش بر سطح تولید و فروش صنایع ایران نگاشته شده است. بر این اساس با اتکا بر الگوی رشد درونزا و داده های تلفیقی صنایع در فاصله سالهای 86-1382 و استفاده از روش آثار تصادفی در تخمین رگرسیونی مشخص شد که ارتقای سطح آموزش رسمی منجر به رشد تولیدات صنایع میگردد اما مخارج تحقیق و توسعه بر میزان تولید و فروش هیچ اثری ندارد. بر خلاف آموزش، مهارت نهادهای است که بر میزان تولید و فروش اثر منفی دارد. یافته اخیر میتواند نشانه ای باشد از اشتغال اضافی کارگران ماهر در بخش صنعت ایران.
    کلیدواژگان: دانش، نهاده های دانش، رشد درون زا، صنعت، رشد اقتصادی
  • مجید یاسوری، اسماعیل آقایی زاده، سپیده زارع صفحه 193
    رشد و توسعه شهر و شهرنشینی در کنار ایجاد امکانات و رفاه برای زندگی انسان ها، باعث افزایش هر چه بیشتر تخریب ها و آلودگی های زیست محیطی شده است. از این رو، نظریه توسعه پایدار شهری با توجه به اثرات منفی رشد شهرها مطرح شد و راهکارهایی را برای به حداقل رساندن مسائل شهری مطرح کرده است. از جمله این راهکارها، تلاش در جهت ایجاد پایداری در مسکن شهری است. مسکن به عنوان مهمترین کاربری در شهرها که درصد بالایی از مساحت شهر را به خود اختصاص می دهد، کیفیت زندگی و رفاه و آسایش مردم را مشخص می کند. نحوه طراحی و ساخت مسکن در محیط، جامعه، فرهنگ، اقتصاد و همچنین بر زندگی روزانه مردم، سلامتی و امنیت آنها تاثیر می گذارد. براین اساس پایداری مسکن گامی مهم در نیل به توسعه پایدار شهری در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و زیست محیطی می باشد. هدف از پژوهش حاضر آشنایی با مسکن پایدار، ابعاد و شاخص های آن از یک طرف و همچنین بررسی و مطالعه نمونه هایی از مسکن پایدار در کشورهای مختلف می باشد. بدین منظور از روش تحقیق توصیفی و مطالعه کتابخانه ای استفاده شده است. نتایج مطالعات در کنار معرفی شاخص های مهم دستیابی به توسعه پایدار، نشان می دهد که توسعه مسکن علاوه بر محیط زیست بر اقتصاد، فرهنگ و مسائل اجتماعی تاثیر می گذارد و از این رو تحقق مسکن پایدار، تدوین برنامه های ویژه ای را در جهت توسعه شهری می طلبد.
    کلیدواژگان: مسکن، پایداری، توسعه پایدار، مسکن پایدار، شاخص های مسکن پایدار
  • مهدی صادقی شاهدانی، عبدالله علم خواه صفحه 224
    نظریه پردازان، ظهور عصر جدید اقتصادی را پیش بینی کرده اند که در آن، دانش منبع اصلی ثروت و تولید اقتصادی به شمار می آید. به بیان دیگر، اقتصاد در عصر جدید از اقتصاد منبع بنیاد فاصله گرفته و به اقتصاد دانش بنیان نزدیک شده است. اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که براساس تولید، توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات شکل گرفته و سرمایه گذاری در دانش و صنایع دانش پایه مورد توجه خاص قرار می گیرند. به دلیل جایگاه اقتصاد دانش بنیان، تاکیدات مقام معظم رهبری و توجه ویژه سیاست گذاران به تحقق آن، مقاله حاضر به روش تحلیلی و توصیفی مبتنی بر اسناد علمی مکتوب - از جمله کتب، مقالات علمی و طرح های پژوهشی- به مرور ادبیات اقتصاد دانش بنیان و بررسی بهره گیری از فناوری هسته ای در رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان پرداخته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد به دلیل کاربردهای گوناگون و متنوع فناوری هسته ای در بخش های مختلف، تطابق آن با تعریف کمیته اقتصادی APEC از اقتصاد دانش بنیان و به عبارت دیگر دانشبر بودن فناوری هسته ای، داشتن اثرات جانبی مثبت بر سایر بخش ها و از همه مهمتر دارا بودن ویژگی های یک اقتصاد دانش بنیان، فناوری هسته ای بدون کمترین شک و تردیدی از مصادیق فناوری های دانش بنیان محسوب شده و لذا توسعه و رشد هرچه بیشتر فناوری هسته ای و سرمایه گذاری در آن، به منزله رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان تلقی میگردد.
    کلیدواژگان: اقتصاد دانش بنیان، رشد و توسعه، فناوری هسته ای
  • سعید ملکی، صادق مختاری، حسین طاهری، لیلا کشتکار صفحه 254
    کاهش محرومیت و نابرابری به دلیل داشتن تبعات اقتصادی و سیاسی، امری مهم و درخور توجه به شمار می رود. در واقع نیل به پیشرفت و توسعه پایدار در آینده مستلزم شناخت موقعیت مناطق و نواحی مختلف است. به کارگیری معیارها و روش های کمی و کیفی به منظور سطح بندی سکونتگاه ها در سیستم فضایی مناطق از سویی منجر به شناخت میزان نابرابری نقاط سکونتگاهی می شود، و از سوی دیگر معیاری است برای تلاش در زمینه کاهش و رفع نابرابری های موجود میان آنها. هدف اصلی این پژوهش، سنجش درجه توسعه یافتگی و رتبه بندی دهستان های شهرستان کرمانشاه می باشد. ماهیت و هدف پژوهش نظری - کاربردی و روش مطالعه آن توصیفی و تحلیلی است. همچنین داده های مورد نیاز جهت بررسی سطح توسعه یافتگی دهستان ها به روش کتابخانه ای با استفاده از اطلاعات موجود در سالنامه آماری استان و مرکز آمار استانداری کرمانشاه در سرشماری سال 1390گردآوری شده است. این پژوهش به رتبه بندی شاخص های انتخابی توسعه مورد نظر پرداخته و پراکنش این شاخص ها در 13دهستان شهرستان کرمانشاه در قالب 76 شاخص فرعی و 8 شاخص اصلی مورد مطالعه و تحلیل قرار گرفته است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها مدل فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی(Fuzzy AHP) که از بهترین تحلیل ها جهت رتبه بندی می باشد و نرم افزارهای EXCEL و GIS استفاده شده است. نتایج به دست آمده از پژوهش حاکی از تفاوت و شکاف عمیق میان دهستان های شهرستان کرمانشاه از لحاظ سطح توسعهیافتهگی نشان می دهد، به نحوی که دهستان درود فرامان، رازآور و میان دربند از نظر شاخص های انتخابی نسبت به دهستان های شهرستان کرمانشاه از سطح توسعه بالایی برخوردار است و دهستان های هفت آشیان و عثمانوند پایین ترین سطح توسعه را بین 13 دهستان شهرستان کرمانشاه به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: توسعه، GIS، AHP FUZZY، دهستان، شهرستان کرمانشاه
|
  • Azadeh Jalali, Mohammadreza Pourjafar Page 29
    Globalization is the movement of all of the societies towards unified world that everything can be seen on a global level. Harvey Expresses globalization as the compression of place and time and Giddens defines it as intensification of worldwide social relations. Robertson says people think globally and act locally. This phenomenon has led to competition among cities and each city tries to use competitive advantage in order to become a creative city. Cities are connection of social, economical, cultural and political dimentions, therefore all of the elements of a city tries to achieve this goal. The aim of this article is to review and critique the role of the urban manager, urban planner and urban designer in manifestation of concepts and theories related to creativity in city and creative city. Method of research is analytical and descriptive which review literature and the most important ideas of theorists and critics, then it classified to three levels: macro, middle and micro ones. The role of urban management, urban planning and urban design are criticized. The results indicate that urban designer has an important role in the local levels in order to design local and successful urban spaces, but this would be achieved when urban managers and urban planners offer appropriate policies and strategies.
    Keywords: Globalization, Creative City, Urban Mnagement, Urban Planning, Urban Design
  • Dr. Mohammad Rahim Rahnama, Behnam Ata Page 50
    Islamic Iranian city concept for the introduction of the cities affected by the culture and religious teachings and values of Islam. Cities in the body, texture, color, social status, as well as urbanization perfectly mixed with the smell of the rich culture of Iran is Islam, the truth and the spirit of the modern age, modernity and its realization based on the founding principles of modern human thought, and in its historical path the issue of cities and urbanization and the emergence of new institutions of social transformation, the people and create different fields systems is legal. But Islamic city has shortcomings such as building materials and modern equipment in which a modernity to overcome these deficiencies exist, but the misuse of modernity that we see today has been transformed-Islamic in the city. The main objective of this paper is to maintain and develop the values of Islamic Iran is the use of modern communication technologies modernity, rather than the complete transformation of the city and create soulless buildings, urban cool and soulless City West has a full-Islamic Iranian city developed a modern and complete in the spirit of the Islamic Iranian-old tradition and values with social Cooperation Neighborhood and neighborhood and make it strengthened.
    Keywords: Islamic Iran, Modernity, Urbanization, Development, Neighborhood
  • Malihe Ezadi, Mahsa Akrami Page 66
    The urban system for beauty has a special place. In the present age, the urban and urban span has embraced all economic, social, cultural and physical areas. As a matter of fact, urban space is considered to be a cosmopolitan paradigm, or we might consider other factors involved in the definition of urban space. The beautiful breath of an urban space is important. Accordingly, it is assumed that urban planning has a special place for beauty in the city. Accordingly, the question is: what is the position of beauty in the thinking of the school of urban planning and urban planning? In urban planning, the city focuses on its creator, that is, man and its inhabitants, in the first step, in order to define the city from other demographic sites, social factors such as security, prosperity and abundance, and from the physical point of view, have taken into account factors such as order, beauty, symmetry, contrast, and strength. Research method this study is descriptive and library-based. Finally, the present study examines the concepts of beauty from different perspectives and its place in the Quran, the importance of beauty in the urban system and its use as an important goal in urban planning and urban planning.
    Keywords: City, Beauty, Urban Planning, Urban Space
  • Dr. Saeed Kianpoor Page 86
    This article attempts to summarize the successful experience of international banking mechanism of small and medium businesses. According to role of SMEs in the economy, remove the existing bottlenecks in the financing of these businesses is essential and as a prerequisite is for the effectiveness of their activities in the development of economy. Today, development of small and medium-sized businesses is as the key to economic development, these businesses effect on the national economy and consequently the global economy by through entrepreneurship, innovation and technological development, industry dynamics up, creation of employment and income growth. However, small and medium businesses, faced in the main challenges and difficulties financing. According to bank-BASED IN financing of the production system in Iran, Banking development, especially small and medium businesses can play an effective role in financing businesses with accurately identify the needs of this sector and provide a range of services. While commercial banks, providing banking services are called risky and challenging to small and medium businesses. Thus, especially banking realization for SMEs, requires the roots of the problems and provides the necessary administrative infrastructure.
    Keywords: Business, Economic Development, SMEs, Entrepreneurship Development
  • Dr. Mansor Parvin, Dr. Hamid Barghi, Bahman Shafiee, Amir Ali Zolfaghari Page 116
    According to the villages and rural inhabitants in the world, is very important. Because this type of human settlements, as a basic social, play a fundamental role in the formation and prosperity of societies and civilizations have had. Kermanshah province, with its numerous villages, and their role in social transformation, culture and economy over time, and now, in need of major attention. The purpose of this study is to evaluate and rank the degree of development of the central rural area (Baladarband, Miandarband, Gharehsoo and Dorud Faraman), the city of Kermanshah, using numerical taxonomy. To calculate the central rural development, indicators of environmental, social - demographic, economic and physical indicators - space (infrastructure and superstructure), is used. Applied research, and considering the components of the review, the dominant approach is a combination of documentary and analytical methods. The results show that it is, none of the central rural area, the position has not been developed, and only 21 villages in the developing, least of developed 33 villages, and 36 villages are underdeveloped. Most developing villages, belonging to the villages of Baladarband, and some villages of dorudfaraman. Most villagers of Miandarband, in the underdeveloped villages, and more villagers of Dorudfaraman and Gharesoo, in less developed rural areas are.
    Keywords: Rural Development, Development Indicators, Numerical Taxonomy, Central District, City of Kermanshah
  • Dr. Hadi Ajili, Mahdi Rezaee Page 142
    Development has always been considered as a very controversial issue in Social Science and other related academic disciplines. Even in International Relations studies due to the domination of epistemological and methodological Issues in recent decades, complexities and conceptual debate over this subject have been intensified and it has been very difficult to find a conceptual framework to deal with development issues. Furthermore Political Science and International Relations do not necessarily consider development studies as an academic priority. So development studies require an independent academic discipline in an age of globalization and in a globalized world, concentrating on most tangible issues in the realm of global politics and economics. In this regard this article has tried to reassess the position of International Political economy as an independent academic discipline mainly concerned of development issues based on this hypothesis that International political economy is yet considered the best academic discipline to deal with development issues and in comparison with international relations it is enjoying the most explanatory power. On the Other hand it is so crucial establishing the course of International political economy in Iranian academic centers and faculties given the ongoing rise of discipline worldwide and the vital importance of development studies.
    Keywords: International Political Economy, International Relations, Development, Globalization
  • Dr. Vahid Mehrbani Page 170
    The evolution of economic growth and development theories has led to considering the investment in knowledge and new ideas rather than in physical capital and employment of labor. Concentrating on knowledge-based economy requires knowing the resources of growth in knowledge so that provide their investment basis and financial allocation. Regarding to the importance of industry in economic development, this paper investigates the impact of knowledge inputs on production and sale of Iranian industries. By using an endogenous growth model and panel data in period 1382-86, it is found that enhancement of education level and R&D expenditures leads to growth of industry output but it is just R&D expenditures that has positive impact on level of sale. Skilled labors have been negatively correlated with both of dependant variables.
    Keywords: Knowledge, Knowledge Inputs, Endogenous Growth Model, Industry, Economic Growth
  • Dr. Majid Yasori, Dr. Esmaeel Aghaeezadeh, Sepideh Zaree Page 193
    Urban and Urbanization development, In spite of providing facilities and welfare for human life has caused to increasing environmental destruction and pollution. Therefore, urban sustainable development theory has been raised due to negative impacts of urban growth and has proposed strategies to minimize urban problems. Attempting for urban housing sustainability is including these strategies. Housing as the most important land use in the cities, which is included high percentage of the city's area, determines the citizen’s quality of life and welfare. The housing design and construction, effect on urban environment, society, culture, economy as well as people Everyday life and their health and safety. Hence, housing sustainability is an important step towards urban sustainable development in different dimensions including social, economic, physical and environmental. The purpose of this paper is understanding sustainable Housing, its dimensions and Indicators on the one hand and to study samples of sustainable housing in different countries on the other hand. For this purpose, descriptive research method and document study have been used. The results among introduction of important indicators for sustainable development, show that housing development In addition to affecting on environment, effects on the economy, culture and social issues and therefore, the realization of sustainable housing, requires the development of special programs for urban development.
    Keywords: Housing, Sustainability, Sustainable Development, Sustainable Housing, Sustainable Housing Indicators
  • Dr. Mahdi Sadeghi Shahedani, Abdollah Elmkhah Page 224
    Theorists predicted the emergence of the new economic era that which knowledge is the main source of wealth and economic output. In other words, in a new era the economy is away from the resource economics foundation and is close to the knowledge-based economy. Knowledge-based economy based on the production, distribution and use of knowledge and formed information and investment in knowledge and knowledge-based industries are particular interest. Because of the position of the knowledge-based economy, emphasis Leader and special attention to the implementation, this paper was provided according to the analytical and descriptive based on documents, has been reviewed the literature of the knowledge economy and the use of nuclear technology in the growth and development of knowledge-based economics. The results show that due to the diverse applications of nuclear technology in different sectors, its adaptation to the definition of the APEC economic committee on the knowledge-based economy, having positive externalities on other sectors and, most importantly, having characteristics of the knowledge-based economy, nuclear technology is considered as an example of the knowledge-based technology. The further, development of nuclear technology and invest in it is considered to be the growth and development of the knowledgebased economy.
    Keywords: Knowledge-Based Economy, Growth, Development, Nuclear Technology
  • Dr. Saeed Maleki, Sadegh Mokhtari, Hossein Taheri, Leila Keshtkar Page 254
    Reducing the deprivation and inequality is a significant issue because of its economic and political consequences. In fact, attaining the development and invasive growth requires the knowledge about the condition of different areas and regions.in one hand, applying the quantitative criteria and methods for grading the residents in the space system of the regions results in recognizing the inequality of the resident and on the other hand, it is a criterion for trying to reduce and remove the inequalities among them. Major aim of this study is to measure the development grade and grading the towns of Kermanshah. The investigation is theoretical and its method is descriptive –analytical. Required data are gathered as library. The aim of this study is an implicational one and examines the rating of the condition of stable development indices and distribution of these indices in 13 towns of Kermanshah in the form of 76 secondary and 8 major indices. TOPSIS, Fuzzy AHP and Excell software were used for analyzing the data. Results of obtained from the study show the different and heterogeneity and deep gap among the towns of Kermanshah province, so that Dorood Farman and Razavar towns have strong difference with the other towns in respect of selective indices and Haftashiyan and Osmanvand have the lowest level in 13 towns of Kermanshah.
    Keywords: Development, Fuzzy AHP, GIS, Rural district, Kermanshah city