فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1396)

نشریه راهبرد توسعه
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1396)

  • 310 صفحه، بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/09/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسن سبحانی صفحه 5
  • هادی حکیمی، محمدتقی معبودی صفحه 29
    نوسازی واژه ای مختصر است برای تنوعی از دیدگاه ها که به وسیله غیر مارکسیست ها برای جهان سوم به کار برده می شود و از طریق آن رشد تکنولوژی، صنعتی شدن، مصرف انبوه، شهرنشینی، و حومه نشینی زندگی انسانی، ارتباط انبوه، تمرکز گرایی دولتی و توسعه سیستم های آموزش رسمی اتفاق می افتد. این پژوهش با هدف بررسی و نقد رویکرد نوسازی توسعه انجام یافته است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و برای جمع آوری داده ها از مطالعات اسنادی(کتابخانه ای) استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که با توجه به ماهیت دیدگاه نوسازی انتقادهایی را مطرح می کنند، از جمله؛ نگاه خطی به فرآیند توسعه، نادیده گرفتن نقش عوامل خارجی در عقب-ماندگی کشورها، از بین بردن استقلال سیاسی- اقتصادی کشورها، ابزاری برای نفوذ سرمایه داری غرب، از بین رفتن شخصیت فرهنگی- تاریخی در مقابل رویکرد نوسازی، انتزاعی بودن مطالعات، از بین رفتن بنیان های معنابخش در اثر دیدگاه نوسازی، سنت را مانع توسعه قلمداد کردن، ناامنی هستی شناسی و نادیده گرفتن نقش طبقه. علی رغم این انتقادات باید اذعان داشت که بسیاری از پیشرفت های جوامع بشری بعد از جنگ جهانی دوم براساس مبانی تئوریک این رویکرد اتفاق افتاده و هنوز هم جهان توسعه یافته، جهانی صنعتی و شهرنشین می باشد که این موارد از شاخص های مورد تاکید تئوری نوسازی می باشد.
    کلیدواژگان: نوسازی، تئوری، توسعه
  • ابوالفضل شاه آبادی، فریبا مهری تلیابی، راضیه داوری کیش صفحه 60
    همه جوامع در مسیر رشد و توسعه، توجه منحصر به فردی بر خوشبختی و کامیابی داشته اند که با تمام ارکان زندگی بشر گره خورده است. یکی از عوامل موثر بر شاخص خوشبختی منابع طبیعی است که با مدیریت منابع طبیعی و کنترل درآمدهای ارزی حاصل از صادرات منابع طبیعی میتوان موجبات خوشبختی افراد را تامین نمود. بنابراین پژوهش حاضر در نظر دارد، به بررسی تاثیر مدیریت منابع طبیعی بر شاخص خوشبختی کشورهای منتخب اوپک در مقایسه با نروژ به عنوان یکی از خوشبختترین کشورها در جهان طی دوره زمانی 2014-2011 بپردازد. بر طبق آمار منتشره از شاخص خوشبختی 142 کشور جهان توسط موسسه لگاتوم، به ترتیب امارات متحده عربی (با میانگین رتبه جهانی 24) و عراق (با میانگین رتبه جهانی 130) دارای بهترین و ضعیفترین رتبه شاخص خوشبختی هستند و براساس آمار منتشره WDI، طی همین سالها کشور نروژ و امارات متحده عربی به ترتیب دارای بهترین و ضعیفترین مدیریت منابع طبیعی در بین کشورهای منتخب اوپک بودهاند، همچنین آمارها بیانگر اختصاص رتبه یک شاخص خوشبختی به نروژ است که این امر بیانگر جایگاه مناسب این کشور در استفاده مناسب از فراوانی منابع طبیعی است و از جایگاه مناسبی در مدیریت منابع طبیعی برخوردار است. بنابراین بر اساس آمار منتشره موسسه لگاتوم و WDI کشورهای منتخب اوپک فاصله زیادی با نروژ دارند. همچنین بررسی ضریب همبستگی بین رتبه شاخصهای خوشبختی و مدیریت منابع طبیعی در بین کشورهای منتخب اوپک نیز نشان دهنده رابطه قوی و منفی است، به طوری که ضریب همبستگی بین رتبه شاخص کلی خوشبختی و مدیریت منابع طبیعی برای کشورهای منتخب اوپک 91/0 - است.
    کلیدواژگان: شاخص خوشبختی، موسسه لگاتوم، مدیریت منابع طبیعی، اوپک، نروژ
  • محمدنقی نظرپور، سیدمهدی میرحسینی صفحه 90
    طراحی کلاسهای آزمایشگاهی برای تدریس سرفصل های درسی رشته اقتصاد چند سالی است که در دستور کار دانشکده های اقتصاد دانشگاه های معتبر جهان قرار گرفته است. استفاده از آزمایشگاه های اقتصاد در جهان باعث شده است دانشجویان با تجربه های عملی در تدریس مفاهیم کلیدی اقتصادی روبرو شوند. کلاس های آزمایشگاهی سعی در اثبات این مسئله دارند که اگر مباحث درسی رشته اقتصاد از حالت صرفا شفاهی و تئوریک به حالت تئوریک-کارگاهی تبدیل شوند، شاهد افزایش توانایی دانشجویان در رویاوریی با شرایط اقتصادی مختلف خواهیم بود و این مهم، گامی بزرگ در مسیر انتقال ساده و کاربردی مفاهیم خواهد بود.
    پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی و تحلیل محتوی به بررسی این مسئله میپردازد که «چگونه اقتصاد آزمایشگاهی می تواند با برگزاری کلاس های آزمایشگاهی به توسعه نظام آموزشی رشته اقتصاد کمک کند». همچنین در صحنه آزمایشگاه، الگویی بومیسازی شده برای دانشجویان مقطع کارشناسی اقتصاد در کشور در جهت تدریس مفهوم مشارکت داوطلبانه و سواری مجانی طراحی و ارائه گردید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که تجربه های موفق آموزشی در کشورهای پیشرفته نشان میدهدکه برگزاری کلاسهای آزمایشگاهی علاوه بر تاثیرگذاری مثبت در افزایش فهم و یادگیری دانشجویان، سبب تربیت مدیران وکارشناسان خبره اقتصادی خواهد بود که قبل از ورود به بدنه حقیقی اقتصاد با مباحث علمی این رشته به صورت عملی ارتباط برقرار کرده اند و بدین ترتیب هزینه های ناشی از آموزش های ضمن خدمت در سازمان های دولتی و غیر دولتی به شکل چشمگیری کاهش می یابد. این فرآیند می تواند در توسعه نظام آموزشی اقتصاد در کشور موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: اقتصاد آزمایشگاهی، آزمون های تجربی، ابزارهای آموزشی، آموزش علم اقتصاد، کلاس آزمایشگاهی تدریس علم اقتصاد
  • مهندس مرتضی صالحی سربیژن صفحه 121
    از اهداف اصلی هر کشوری داشتن رشد اقتصادی بالا و رسیدن به سطوح توسعه یافتگی می باشد که از ضرورت های دسترسی به این اهداف، استفاده بهینه از منابع موجود در کشور و راهکار آن بهبود و ارتقای بهره وری است. از این رو این مقاله به بررسی و مدل سازی منابع بهره وری نیروی کار با بکار بردن داده های سری زمانی از سال 1338 تا سال 1394 می پردازد. بهره وری نیروی کار با استفاده از اطلاعات تکنولوژیکی، موجودی واقعی سرمایه و تجارت آزاد در دو حالت کوتاه مدت و بلندمدت به وسیله مدل های اقتصاد سنجی تخمین زده می شود. نتایج تخمین بلندمدت و کوتاه مدت نشان می دهد اگر ارزش موجودی واقعی سرمایه، تجارت و اطلاعات تکنولوژیکی برای هر واحد نیروی کار به اندازه 10% افزایش یابد، بهره وری نیروی کار به تقریبا 9 % ، 2% و1 % در بلند مدت و اندازه 7/2 % و2/6 % در بهره وری نیروی کار کوتاه مدت می شود. ثبات ساختاری ضرایب و مدل تخمین زده شده کوتاه مدت با استفاده از آزمون کاسام و تخمین های بازگشتی این کار انجام شده است. نتایج حاکی از ثبات بودن مدل و ضرایب کوتاه مدت به لحاظ ساختار هستند.
    کلیدواژگان: بهره وری نیروی کار، رشد اقتصادی، اطلاعات تکنولوژیکی، موجودی واقعی سرمایه
  • فریبرز ارغوانی پیرسلامی، فاطمه فروتن صفحه 143
    هدف این مقاله آن است تا ضمن بحث از زمینه های ظهور مدل اجماع پکن و برشمردن شاخص های این مدل در مسیر توسعه همچون بومی سازی فرآیند توسعه متناسب با شرایط داخلی کشور، ادغام بازار و برنامه، احترام به حقوق سیاسی سایر کشورها، تاکید بر عنصر ابتکار، آزادسازی مالی محتاطانه و در نظر گرفتن همبستگی میان رشد اقتصادی و توازن اجتماعی، به این سوال پاسخ دهد که مهم ترین مبانی فکری و اندیشگی الگوی اجماع پکن چیست؟ در قالب فرضیه، این مقاله بر این ادعا است که اگرچه توسعه و تکامل این مدل در مقایسه با مدل اجماع واشنگتن فاقد نظرورزی های معاصر و آکادمیک است، اما این مدل دارای مبانی گسترده فکری همچون انسان گرایی، میانه روی، تدریج گرایی، اقتصاد گرایی، اقتدارگرایی و تجربه گرایی است که در اندیشه دوران باستان، میانه و معاصر چین ریشه دارد. بر این اساس، بررسی الگوهای مطرح در عرصه رشد و توسعه اقتصادی با اتکا به رویکردی نظری، بحث از زمینه ها و شاخص های مدل اجماع پکن در کنار پرداختن به اصول و مبانی فکری موثر بر ظهور این مدل از توسعه، بخش های اصلی این نوشتار را تشکیل می دهند.
    کلیدواژگان: توسعه، چین، اجماع پکن، انسان گرایی، کنفوسیوس
  • ندا ابراهیمی مقدم، محمد خوش چهره صفحه 172
    کیفیت آموزش و پرورش همواره از جمله دغدغه های اصلی نظام های آموزش و پرورش در اغلب کشورهای دنیا بوده است. نقش سرمایه انسانی در توسعه اقتصادی، رشد بهره وری، و نوآوری به طور روزافزونی مورد تاکید قرار گرفته و از این طریق، اختصاص یارانه یا سوبسید دولتی برای آموزش، مهارت آموزی و آموزش حین کار توجیه می شود. در این پژوهش سعی داریم ضمن معرفی ویژگی های کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه، چالش های آموزشی عصر جدید را در این کشورها بررسی نماییم. همچنین با عنوان کردن آموزش و پرورش به عنوان یکی از مولفه های سرمایه انسانی، ویژگی های عمومی آموزش و پرورش در ایران و کشورهای منتخب را بررسی نموده و شاخص های اقتصادی در این کشورها را به صورت تطبیقی مقایسه نماییم. هدف اصلی از انجام چنین مطالعه ای این است که آموزش و پرورش به عنوان یک سرمایه گذاری ملی پربهره در بین دولتمردان و سیاست گذاران مطرح شود و به آموزش و پرورش از آن جهت که باعث رواج بازار علم شده و با بارور ساختن اندوخته های علمی و فنی جامعه منجر به رشد اقتصادی می شود، توجه بیشتری شود.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، آموزش و پرورش تطبیقی، کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه
  • مرتضی اسمعیل نژاد، فهیمه شهرکی، ابراهیم رضایی صفحه 199
    یکی از عناصر اصلی توسعه، گردشگری است و تشویق مشارکت جوامع محلی به عنوان کانون توسعه پایدار صنعت گردشگری تلقی می شود. شرایط به وجود آمده در ایران پس از تحریم و توجه ویژه گردشگران خارجی و ورود آنان به ایران، می تواند فرصت مناسبی برای استفاده و جذب آنها در مکان های گردشگرپذیر را فراهم کند. در این میان نقاطی که دارای انزوای جغرافیایی بوده و بافت اقتصادی ضعیفی دارند، ولی از مزیت های نسبی بالایی برای جذب گردشگر برخوردارند، می توانند در اولویت قرار گیرند. توسعه اجتماع محله ای می تواند ظرف مناسبی برای حرکت جدید تزریق توسعه یا به عبارت صحیح همراه کردن و شکوفا کردن توسعه را فراهم کند و مشارکت آگاهانه روستاییان را در فرایندهایی که زندگی شان را شکل می دهد، از جمله گردشگری برانگیزاند. استان سیستان و بلوچستان با داشتن خرده جاذبه های ناب و متنوع و روستاهای بکر که دارای فرهنگ بومی ویژه ای می باشند می تواند یکی از قطب های جذب گردشگر باشد، اما توسعه گردشگری و رشد اقتصادی روستاهای استان نیاز به ایجاد زیرساخت های مناسب دارد. این پژوهش با روش تحلیلی- کاربردی و مشاهده مستقیم و با استفاده از ماتریس ارزیابی به بررسی گردشگری و تاثیر آن بر توسعه گردشگری روستایی استان سیستان و بلوچستان پرداخته است. نتایج پژوهش نشان داد که بین تنوع جاذبه های گردشگری در مناطق روستایی و تقاضا و انگیزه سفر، رابطه مستقیمی وجود دارد و توسعه جوامع محلی استان سیستان و بلوچستان با توجه به ویژگی های محیطی وابستگی شدیدی به صنعت گردشگری دارد.
    کلیدواژگان: گردشگری، توانمندسازی، اجتماعات محلی، سیستان و بلوچستان
  • علی قاسمی اردهایی، قربان حسینی، ولی الله رستمعلی زاده صفحه 219
    کشاورزی به عنوان یکی از سه بخش اقتصادی هر کشور، نقش مهمی در استقلال معیشتی و حتی استقلال امنیتی آن کشور دارد. کشور ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و تاریخ اجتماعی و اقتصادی، وابستگی عمده ای به این بخش اقتصادی دارد. یافته های به دست آمده از تحلیل ثانویه داده های سرشماری های 90-1365 نشان می دهد سهم جمعیت شاغل در بخش کشاورزی مناطق روستایی از 58 درصد در سال 1365 به ترتیب به 48 و 51 درصد در سالهای 1385 و 1390 کاهش یافته است. این روند کاهشی محسوس، توام با تغییراتی در نسبت جنسی و ساختار سنی نیروی کار کشاورزی بوده است. در سال های مورد مطالعه، به سهم زنان روستایی به ویژه زنان سالمند در مشارکت در بخش کشاورزی به شدت افزوده شده، به طوری که نسبت جنسی نیروی کار کشاورزی روستائیان از 1062 در سال 1365 به 642 در سال 1390 کاهش یافته است. درصد سالخوردگی جمعیت مورد مطالعه نیز در مدت زمان مشابه از حدود 7 به 16 افزایش داشته است. از مهمترین دلایل این تغییرات می توان به تحولات مهاجرتی در مناطق روستایی و سهم عمده جوانان و مردان از مهاجران خارج شده، عدم تمایل جوانان روستایی به انجام فعالیتهای کشاورزی و هژمونی شهر و سبک زندگی شهری اشاره کرد. ادامه روند این ترکیب جمعیتی در نیروی کار کشاورزی و نیز وضعیت اقتصادی و اجتماعی روستاها، می تواند منجر به ضعف ساختاری این بخش در آینده گردد. با توجه به برآورد مقوله های نیروی کار کشاورزی برای همه نقاط روستایی استان ها، پیشنهاداتی ارائه شده است تا بتوان زنجیره فقر نیروی کار کشاورزی مناطق روستایی را از بین برد و گامهایی برای توسعه پایدار روستایی برداشت.
    کلیدواژگان: نقاط روستایی، بخش کشاورزی، نیروی کار کشاورزی، جوانان روستایی، زنان سالمند کشاورز، توسعه پایدار روستا
  • محمد غفاری فرد صفحه 243
    در ادبیات اقتصادی، تئوری های تمرکززدایی در راستای افزایش بهره وری و کارایی دولت ها و گسترش تعادل و توازن منطقه ای مورد توجه قرار گرفته است به همین منظور از اوایل 1351 با اجرای برنامه های خاص ناحیه ای فرایند اجرایی شدن سیاست های تمرکززدایی مالی و تفویض اختیار به مناطق کشور آغاز و با ایجاد کمیته برنامه ریزی و سپس شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها و نظام درآمد-هزینه استانی،گام های اساسی در جهت گسترش تمرکززدایی در ایران برداشته شد. در این تحقیق با استفاده از مدل شاه، بر اساس سطوح تحلیل اجتماعی مدل ویلیامسون قوانین مربوط به برنامه های عمرانی و توسعه ای به روش تحلیل نهادی و محتوای مضمونی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد تهیه و تدوین اسناد ملی توسعه استان ها، ایجاد نظام تنظیم بودجه استان ها، تمرکززدایی در زمینه وظایف عمرانی دولت، وابسته کردن اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استانی هر استان به درآمد آن استان و همچنین واگذاری اختیار تعیین اولویت های سرمایه گذاری در بخش های مختلف به نهادهای استانی، پنج رویکرد مهم در نظام برنامه ریزی و بودجه ریزی کشور به شمار می روند که در برنامه های سوم و چهارم توسعه تجلی یافت. مقایسه ارکان تمرکززدایی مالی موجود در مدل نماینده بانک جهانی با ایران نشان می دهد که مجموعه فعالیت هایی که در سطح ملی باید صورت گیرد، عمدتا مشابه مدل نماینده است و سیاستگذاری ها، تعیین اولویت ها و تدارک فعالیت هایی که ماهیت منطقه ای و محلی دارد عمدتا توسط نهادهای استانی صورت می گیرد. اما فرایند واگذاری درآمدی در ایران در سطح بسیار نازلی قرار دارد.
    کلیدواژگان: تمرکززدایی مالی، واگذاری مخارج، واگذاری درآمد، مکانیسم انتقالات، تحلیل نهادی
  • مجید یاسوری، نادر افقی، سیده فاطمه امامی صفحه 267
    در مقاله حاضر به بررسی وضعیت اقتصادی برنج و همچنین بررسی دو شیوه کشت سنتی و مکانیزه در این بخش و تاثیری که هر کدام از این روش ها برجای گذاشته، پرداخته شده است. متغیر مستقل این تحقیق میزان اعتبارات و متغیر وابسته نیز اثرات اقتصادی(افزایش تولید، افزایش درآمد، کاهش ضایعات محصول، کاهش هزینه تولید و...) می باشد. شیوه بهره برداری شامل سنتی، مکانیزه و نیمه مکانیزه نیز به عنوان متغیر میانجی این پژوهش می باشد. (به عبارتی میزان تمایل هر یک از افراد را برای گرفتن وام برای کشت برنج سنجیده شد). در این پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است و به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز از روش پیمایشی (جمع آوری پرسشنامه از 400 خانوار روستایی) که به شیوه خوشه ایانتخاب گردیده، استفاده شده است. همینطور برای تجزیه و تحلیل یافته ها و دستیابی به مدل نهایی پژوهش در فرضیه اصلی از مدل جدول تقاطعی سه بعدی با استفاده از نرم افزار Spss IBM SPSS Statistics20 استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان دهنده اطمینان 95 درصدی از این موضوع می باشد که با افزایش میزان اعتبار دریافتی میزان تاثیرات اقتصادی ناشی از کشت برنج هم افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: کشاورزی، برنج، اثرات اقتصادی، جدول تقاطعی سه بعدی
|
  • Hadi Hakimi, Mohammad Taghi Maaboodi Page 29
    Modernization is a short term for a variety of views that used by non- Marxists for the Third World and through it occurs the Growth of technology, industrialization, mass consumption, urbanization and suburbanization of human life, mass communication, government centralization and formal education systems development. This study was conducted to evaluate and critique of modernization approach. The method of research was descriptive - analytical and for collect data is used documentary (library) method. The results show that due to the nature of modernization approach, criticism Pose, such; Linear perspective to the development process, ignoring the role of external factors in the backwardness of the country, destroying the economic and political independence, A tool for influence West capitalism, Destruction of cultural and historical character In contrast modernization approach, Abstract studies, destruction of meaning foundations ,Tradition as Obstacle to development, Ontological insecurity and Ignoring the role of class. Despite these criticisms should be noted that most of the human societies progress After World War II Happened Based on the theoretical foundations of this approach and still the developed world, Is the industry and urban world that this cases is emphasized Indicators of modernization theory.
    Keywords: modernization, Development, Theory
  • Abolfazl Shahabadi, Fariba Mehry Talyabi, Razieh Davarikish Page 60
    All societies in path of growth and development, have a unique attention on prosperity and success that with all aspects of human life been tied. One of the factors influencing the prosperity index of natural resources that with management of natural resources and control of hard currency earnings from exports of natural resources can be provide grounds prosperity people. Therefore present study intends pay to investigate the impact of management of natural resources on prosperity index in selected countries of OPEC in comparison with Norway as one of the most prosperous countries in the world over the period 2011-2014. According to statistics published of 142 countries prosperity index by the Legatum Institute, respectively United Arab Emirates (with average world rank 24) and Iraq (with average world rank 130) have the best and worst ranking prosperity index and according statistics published of WDI during the same year these two countries to have the best and worst management of natural resources between selected countries of OPEC. Also statistics analysis show average ranking 1 in prosperity index is owned by the Norway that is position proper management of natural resources. Therefore According to statistics released by the Institute Legatum and WDI selected countries of OPEC are far away from Norway. Also review correlation coefficient between ranking indicators of prosperity and management of natural resources in selected countries of OPEC is also illustrates strong and negative relationship, so that is correlation coefficient between the overall ranking prosperity index and management of natural resources for selected countries of OPEC -0/91.
    Keywords: Prosperity Index, Legatum Institute, Management of Natural Resources, OPEC, Norway
  • Mohammad Naghi Nazarpoor, Seyed Mahdi Mirhoseini Page 90
    This research with using descriptive method and content analysis studies this issue that” How can the experimental economics help in developing the educational system of economics by holding laboratory classes”. Also in the laboratory, the native model was designed and presented for undergraduate economics students in Teaching the concept of voluntary participation and free riding. Results showed succeeding educational experiences in advanced countries In addition to the positive impact of increasing student's understanding and learning, it will lead to the training of managers and experts in the field of economics and Students have come up with practical topics in the field before entering the labor market. This causes it the costs of in-service training in government and nongovernmental organizations are dramatically reduced. This process can be effective in developing the educational system of the economy in the country.
    Keywords: Experimental Economics, Empirical Experiments, Educational Tools, Economy Education, Lab Class, Teaching Economy
  • Morteza Salehi Sarbijan Page 121
    The main objectives of any country is having high economic growth and reaching to high development levels. Necessities to aiming these targets are the optimum use of available resources in the country and the solution is improvement of productivity. Therefore, this paper investigates and modeling the resource of labor force productivity by using time series data from 1338 to 1386. Labor force productivity is estimated with the use of information technology, real capital stock and free trade by econometric models in both short and long term periods. Experimental results show that long-run relationship between labor force productivity and these variables is positive. In other words, whatever the information technology, real capital stock and free trade being increased will lead to improved labor force productivity. The impact of information technology on labor force productivity is negligible. Estimation of long run relationship shows that every 10% increase in free trade and capital stock growth, will lead to increase in labor force productivity growth as 2.8% and 6.2% respectively.
    Keywords: Labor Force productivity, Economic Growth, Information Technology, Real Capital Stock
  • Fariborz Arghavani Pirsalami, Fateme Forotan Page 143
    The main goal of the article is discussion about some context of Beijing consensus development model and description of the model characteristics such as nativism in development process, attention to internal sphere, market and planning integration, respect to the other countries political rights, emphasis on innovation, cautious financial deregulation and perpending to correlation between economic growth social balances. The question that the article trying to answer it, is what is the main intellectual basis of Beijing consensus development model? The article, as a hypothesis, argues Beijing consensus has not contemporary and academicals theories and intellectual basis like Washington consensus development model. However, it has some intellectual characteristics that rooted in china ancient, middle and contemporary eras. humanism, moderation, gradualism, economist, authoritarianism and empirism are the most important of them. theoretical framework with emphasis on development model, discussion about foundations and characteristics of the Beijing consensus and evaluation of intellectual basis of the model are the main sections of the article.
    Keywords: Development, China, Beijing Consensus, Humanism, Confucian
  • Neda Ebrahimi Moghadam, Mohammad Khoshchehreh Page 172
    The quality of education is one of the main concerns in most of the world's education systems. The role of human capital in economic development, increase productivity, and innovation is increasingly emphasized and by the way, justified allocated government subsidies for education & training. In this research, we introduce characteristics of developed and developing countries & educational challenges in this country. Also, general characteristics of education and economic indicators in Iran and selected countries were comparative. The main purpose of this study is to be discussed education as a national investment with high return among politicians and policy makers.
    Keywords: Human Capital, Comparative Education, Developed, Developing Countries
  • Morteza Esmaeel Nejad, Fahomeh Shahraki, Ebrahim Rezaee Page 199
    One of the main elements of development is tourism and encouraging the participation of local communities as the focal point for the sustainable development of the tourism industry. The conditions created in Iran after the embargo and the special attention of foreign tourists and their entry into Iran can provide a good opportunity for their use and attraction in tourist destinations. In the meantime, the points that are geographically isolated and have poor economic fabric, but have high relative benefits to attract tourists, can be prioritized. Neighborhood community development can provide a suitable container for the new development movement, or in the right way, to accompany and foster development, and provide for informed participation of villagers in processes that shape their lives, including tourism. Sistan and Baluchistan province, with its subtle attractions and varied villages, which has a special native land and can be one of the hubs of tourist attraction. But the development of tourism and rural economic growth in the province requires the establishment of appropriate infrastructure. This research was conducted using analytical-practical and direct observation method and using the evaluation matrix to study the empowerment of local communities and its impact on rural tourism development in Sistan and Baluchistan province. The results of the study showed that there is a direct relationship between the diversity of tourist attractions in rural areas and the demand and motivation of travel. Development of local communities of Sistan and Baluchistan province has a strong dependence on the tourism industry due to its environmental characteristics.
    Keywords: Tourism, Empowerment, Local Communities, Sistan, Baluchistan
  • Ali Ghasemi Ardahaee, Ghorban Hosseini, Valiollah Rostamalizadeh Page 219
    Secondary analysis of data from censuses 1986-2011 show that the share of the population employed in agriculture in rural areas from 58 percent in 1986 to 48 and 51 percent respectively in the years 2006 and 2011 declined. This significant decline, coupled with changes in sex ratio and age structure of the agricultural labor force. In this period, the share of rural women, especially elderly women to participate in the agricultural sector significantly increased, so that the sex ratio in rural agricultural labor force from 1062 in 1986 to 642 in 2011 decreased. Percentage of population aging in the same period has increased from about 7 to 16. The main reasons for these changes may include changes in immigration in rural areas and the major share of international migrants are young men, The unwillingness of rural youth to undertake agricultural activities, The hegemony of the city and urban lifestyle.
    Keywords: Rural Areas, Agricultural Sector, Agricultural Labor Force, Rural Youths, Elderly Women Farmers
  • Mohammad Ghaffary Fard Page 243
    Decentralization theories in the economic literature are considered as promoting government’s productivity and efficiency and establishing regional balances.by applying special regional programs in 1351, decentralization is started in Iran. After Islamic revolution in Iran and especially after the imposed war, fiscal and economic decentralization was officially considered as a strategic policy for the developing of provinces. In this study, using Shah Model, based on analysis of Williamson's model, development plans were studied with institutional and thematic content analysis. Firstly, they founded planning committee and then planning council to step up towards decentralization .preparing the provincial development documents, creation of provincial revenue-expenditure system, decentralization of government services, relation of expenditure to provincial revenues and devolution of determining preference investment in different sector are five approach in planning and budgeting system in Iran that is founded in 3th and 4th plans. Compare pillars of fiscal decentralization on the model of the World Bank shows that the activities at the national level should largely be the same models representing and Policies, priorities and provision of local and regional nature of the work that is being done mainly by the provincial authorities but the process of Revenue assignment level is very low.
    Keywords: Fiscal Decentralization, Expenditure Assignment, Revenue Assignment, Intergovernmental Transfers, Institutional Analysis
  • Majid Yasouri, Nader Ofoghi, Seyyedeh Fatemeh Emami Page 267
    At present paper study rice economic status and also two traditional and mechanize methods and their effects. This research independent variable is credit rate and dependent variable is economic effects (produce increasing, revenue increases, yield extra decreasing, and produce cost decreasing…). Operation method including traditional, mechanize and semi- mechanize is research mediatory variable. (Each person tendency to loan for rice planting evaluated). In this research has used descriptive- analytical method and to collect data has used questionnaire for 400 rural householders. To analyze data and research final model in the main hypothesis has used 3d crossing table model by using IBM SPSS statistics 20 SPSS. Research result indicate 95% reliability about this subject that as increases credit rate increases rice planting economic effects.
    Keywords: Agriculture, Rice, Economic Effects, 3D Crossing Table