فهرست مطالب

نشریه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران
سال ششم شماره 2 (پیاپی 12، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/05/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • روح الله بهزاد، خلیل بهزاد، مصطفی مظاهری تهرانی، مصطفی شهیدی نوقابی صفحه 77
    از مهمترین عوامل موثر بر کیفیت چغندر قند به لحاظ تکنولوژی تولید قند و شکر میزان سدیم و پتاسم آن است، زیرا این ترکیبات به شدت ملاس زا بوده و راندمان تولید را کاهش می دهند. با توجه به عواملی که باعث تغییر این ترکیبات در چغندر و در نتیجه در شربت تولیدی در کارخانجات تولید قند و شکر می شود، به لحاظ تکنولوژیکی بسیار حائز اهمیت است. در این تحقیق به بررسی اثر اندازه چغندر قند و منطقه کاشت آن بر روی تغییرات سدیم و پتاسیم چغندرهای نگهداری شده در سیلو پرداخته شده است. برای این منظور چغندر های حاصل از سه منطقه کاشت در چهار اندازه (درشت، متوسط، ریز و مخلوط) سورت شد و در سه مرحله و هر مرحله 18 روز در سیلوهای صنعتی قند شیروان نگهداری گردید و میزان سدیم و پتاسیم آن اندازه گیری شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که مقدار سدیم و پتاسیم چغندر های شاهد وابسته به منطقه کاشت چغندر بوده و در اثر نگهداری در سیلو مقدار آن نسبت معکوس با اندازه چغندر دارد، بطوریکه افزایش مقدار ترکیبات مذکور در چغندرهای ریز در طی نگهداری بیشتر است.
    کلیدواژگان: اندازه چغندر قند، سدیم، پتاسیم، مناطق مختلف کاشت، ذخیره سازی در سیلو
  • فاطمه ضابطیان حسینی، سیدعلی مرتضوی، بی بی صدیقه فضلی بزاز، آرش کوچکی، شادی بلوریان صفحه 84
    آویشن باغی گیاهی از تیره نعناعیان است که دارای ترکیباتی با اثر ضد میکروبی از جمله کارواکرول و تیمول می باشد. این ترکیبات در عصاره و اسانس حاصل از این گیاه وجود دارند. بنابراین می توان از این گیاه بعنوان یک ماده ضد میکروبی در فراورده های غذایی بعنوان جایگزین نگهدارنده-های شیمیایی استفاده کرد. در این بررسی اثر ضد میکروبی غلظت های مختلف (0، 1/0، 2/0و4/0 درصد) عصاره آویشن باغی بر سالمونلا اینتریتیدیس PT4 موجود در سس مایونز در دو دمای 4 و25 درجه سانتیگراد در طی زمان نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت.آزمایشات بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد و مدل های بدست آمده با استفاده از روش RSM نمایش داده شد. نتایج نشان دادکه اثر ضد میکروبی عصاره آویشن در سس مایونز در دمای 25 درجه سانتیگراد نسبت به دمای 4 درجه سانتیگراد بیشتر بود. این اثر با افزایش درصد عصاره در نمونه ها افزایش یافت. آزمون ارزیابی حسی نشان داد که در محدوده غلظت مورد نظر عصاره آویشن اثر نامطوبی بر پارامتر های حسی سس مایونز نداشت.
    کلیدواژگان: سس مایونز، عصاره تیموس ولگاریس، سالمونلا انتریتیدیس، مدلسازی
  • یونس زاهدی، ناصر صداقت، بابک قنبرزاده صفحه 91
    فیلم خوراکی مرکب با استفاده از پروتئین گلوبولین پسته و اسید چرب پالمیتیک (2، 4 و 6 درصد وزنی پروتئین) و با افزودن امولسیفایر و هوموژنیزاسیون تهیه شد تا نفوذپذیری به بخار آب و حلالیت در آب فیلم پروتئینی را کاهش دهند. افزودن اسید چرب باعث شد نفوذپذیری به بخار آب به مقدار زیادی کاهش یابد (37 تا 40 درصد). غلظت اسید چرب اختلاف معنی داری (05/0P>) در نفوذپذیری به بخار آب فیلم های امولسیونی ایجاد نکرد. حلالیت در آب فیلم پروتئینی 8/44 درصد بود و به مقدار کمی کاهش یافت. نفوذپذیری به اکسیژن فیلم های امولسیونی کمتر از فیلم پروتئینی بوده ولی اختلاف معنی داری (05/0P>) در نفوذپذیری به اکسیژن فیلم ها وجود نداشت. مقاومت به کشش و ازدیاد طول فیلم ها توسط اسید چرب تضعیف گردید. اضافه کردن اسید چرب منجر به تولید فیلم های مات شده و کدورت فیلم ها به عنوان تابعی از غلظت اسید چرب افزایش یافت. کالریمتری روبشی افتراقی نشان داد دمای انتقال شیشه ای فیلم پروتئین گلوبولین پسته °C19/127 بود و افزودن اسید پالمیتیک تاثیری روی آن نداشت.
    کلیدواژگان: پروتئین گلوبولین پسته، اسید پالمیتیک، نفوذپذیری، ویژگیهای مکانیکی و حرارتی
  • مرضیه موسوی نسب، نازنین داراب زاده صفحه 100
    لایزین اسید آمینه ای ضروری در تغذیه انسان ها و حیوانات است که به صورت بیولوژیکی در بدن سنتز نمی شود و بایستی به منظور بهبود کیفیت پروتئین، به غذا و مکمل های غذایی افزوده شود. لایزین دارای کاربردهای دارویی در فرموله کردن رژیم هایی با ترکیب اسیدهای آمینه به میزان مشخص نیز می باشد. فرایندهای شیمیایی، آنزیمی و بیوتکنولوژیکی برای تولید لایزین مورد استفاده قرار گرفته اند. به نظر می رسد، روش بیوتکنولوژیکی (تخمیر) اقتصادی ترین و قابل اجرا ترین روش در تولید لایزین باشد. در پژوهش حاضر، تولید لایزین توسط بروی باکتریوم لیننس4 با استفاده از آب پنیر و ملاس، با هدف استفاده از ضایعات کشاورزی به عنوان مواد اولیه ارزان قیمت برای تولید محصولات با ارزش افزوده، مورد مطالعه قرار گرفت. آماده سازی آب پنیر از طریق هیدرولیز لاکتوز به وسیله اسید کلریدریک و آماده سازی ملاس از طریق افزودن مواد شیمیایی به آن صورت گرفت. ارزیابی کمی و کیفی لایزین تولیدی توسط روش کروماتوگرافی لایه نازک بالا رونده5 و استفاده از اسپکتروفوتومتری انجام شد. نتایج نشان داد که غلظت لایزین با گذشت زمان به صورت معنی داری در هر دو محیط افزایش یافت. بیشترین مقدار لایزین تولیدی 8/11 و 5/10 گرم در لیتر به ترتیب در محیط حاوی آب پنیر یا ملاس به دست آمد. با افزایش میزان لایزین pH در محیط حاوی ملاس، افزایش و در محیط حاوی آب پنیر، کاهش یافت. در روز ششم، میزان لایزین تولیدی در محیط آب پنیر در مقایسه با ملاس به صورت معنی داری بیشتر بود.
    کلیدواژگان: لایزین، تخمیر، بروی باکتریوم لیننس، آب پنیر، ملاس
  • محمد الهی، سید محمد علی رضوی، زهره براتیان قرقی، پرنیان پزشکی صفحه 105
    قند انورت، مخلوطی از گلوکز و فروکتوز می باشد و از هیدرولیز اسیدی و یا آنزیمی ساکارز بدست می آید. قند انورته به علت خصوصیات خاص خود نظیر میزان شیرینی، خاصیت رطوبت پذیری، میزان کریستاله پذیری، مزه و طمع ویژه آن در صنایع مختلف غذایی، نوشابه ها و دارو سازی استفاده می گردد. میزان انورسیون ساکارز طی هیدرولیز آن تحت اثر پارامترهای زمان، دما و pH می باشد که مقدار فروکتوز – گلوکز تولید شده و ساکارز باقیمانده، نمایانگر خصوصیات فیزیکی محلول قندی و کیفیت شربت انورته تولید شده می باشد. تحقیق انجام شده با دوهدف استفاده از تغییرات خصوصیات فیزیکی محلول صنعتی ساکارز، طی انورتاسیون نظیر پارامترهای فیزیکی فعالیت نوری محلول و ویسکوزیته جهت اندازاه گیری سریع میزان درجه انورسیون در حین فرآیند صنعتی و همچنین کنترل کیفی قند انورت تولید شده با توجه به زمان و دمای انورتاسیون جهت تولید این محصول جانبی بصورت صنعتی در ایران صورت گرفته است. نتایج حاصل از این تحقیق مشخص می کند که با توجه به زمان انورسیون در دمای ثابت، مقدار درجه خلوص ساکارز باقیمانده کاهش پیدا نموده که این پارامتر به کمک روش پلاریمتری برای مشخص نمودن میزان انورسیون قابل اندازه گیری می باشد. در اثرانورسیون، میزان ویسکوزیته محلول نسبت به محلول صنعتی ساکارز پس از یک کاهش شدید اولیه، دارای تغییرات کمتری می باشد. همچنین کیفیت قند مایع و شربت انورته تولید شده از نظر رنگ، میزان قندانورت تشکیل شده، میکروبی و میزان هیدروکسی متیل فورفورال با توجه به زمان (1، 2، و 3 ساعت) ودمای انورسیون (60، 70 و 80 درجه سانتیگراد) انجام گردید که مشخص کننده تولید این محصول در دمای 60 و 70 درجه سانتیگراد با کیفیت مطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: انورسیون ساکارز، قند مایع انورته، شربت انورته، ویسکوزیته شربت انورته
  • الناز میلانی، هاشم پورآذرنگ، رسول کدخدایی، حنه وکیلیان، شهرزاد وطن خواه صفحه 113
    اینولین به علت دارا بودن ویژگی های مفید تغذیه ای و اثرات پروبایوتیک به طور گسترده ای در جهان مورد استفاده می باشد. گیاه سیب زمینی ترشی یکی از منابع مهم استخراج صنعتی اینولین می باشد. امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات مؤثر آن در نگهداری و فرآیند مواد غذایی رو به گسترش می باشد. اثرات مکانیکی امواج فراصوت و کاویتاسیون های تولید شده در اثر این امواج باعث افزایش نفوذپذیری حلال به داخل سلول های گیاهی و افزایش انتقال جرم و به دنبال آن افزایش بازدهی استخراج در دماهای پایین تر می گردد. هدف از این مطالعه بررسی کارآیی امواج فراصوت در استخراج اینولین از غده سیب زمینی ترشی و بهینه یابی شرایط استخراج به روش سطح پاسخ بود، در این بررسی اعمال امواج فراصوت به صورت مستقیم بوده و ترکیب های مختلف زمان (5-40 دقیقه)، دما (20- 60 درجه سانتی گراد) و شدت صوت (20 -100٪) مورد مطالعه قرار گرفت. طراحی آزمایش شامل استفاده از نرم افزار رویه سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی بود. با توجه به مدل تجربی به دست آمده توسط روش سطح پاسخ، ارتباط میان متغیرهای مورد مطالعه مناسب تشخیص داده شد. بر اساس آزمایش های انجام شده شرایط بهینه استخراج اینولین با اعمال امواج فراصوت مستقیم و دستیابی راندمان 85 درصد، دمای 43 درجه سانتی گراد، زمان37 دقیقه و شدت صوت 20٪ تعیین گردید.
    کلیدواژگان: سیب زمینی ترشی، اینولین، استخراج، امواج فراصوت، روش سطح پاسخ
  • مهدی ذوالفقاری، بهاره شعبانپور، ساناز فلاح زاده صفحه 121
    امروزه استفاده از نگهدارنده های طبیعی نسبت به ترکیبات سنتتیک در حال افزایش است. هدف از این پژوهش مقایسه اثر عصاره آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss)، پیاز (Allium cepa) و کاکوتی کوهی (.Ziziphora clinopodioides L) بر افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نمک سود شده سبک و بسته بندی شده در خلاء در دمای C°4 بود. بدین منظور فیله این ماهی در 4 تیمار نمک سود در آب نمک 10% و بسته بندی در خلاء (V)، تیمار V به همراه 1% عصاره آویشن (T)، تیمار V به همراه 1% عصاره کاکوتی (Z) و تیمار V به همراه 4% عصاره پیاز (O) طی 20 روز در دمای 1±C°4 نگهداری و در تناوب های زمانی 3 روزه اسیدهای چرب آزاد (FFA)، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)، بار میکروبی کل (TVC) و ویژگی های حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به طور کلی در طول دوره نگهداری میزان FFA، TVB-N، TBA و TVC در تیمارهای مورد بررسی به ترتیب تیمار T≤ Z< O< V بود (05/0 و 01/0>p). بر اساس استاندارهای شیمیایی و میکروبی و ارزیابی های حسی انجام شده، تیمار T 6 روز، Z 6 روز و O 3 روز نسبت به V ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان را در دمای C°4 افزایش دادند. با توجه به نتایج این پژوهش از سه عصاره مورد مطالعه، عصاره آویشن کارآیی بیشتری در افزایش زمان ماندگاری، رنگ، بو، بافت و قابلیت پذیرش کلی فیله این ماهی داشت.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، عصاره آویشن، عصاره پیاز، عصاره کاکوتی، ماندگاری فیله
  • زهرا امام جمعه، رسول قاهری، غلامحسن اسدی صفحه 130
    در این تحقیق به بررسی اثر جایگزینی ساکارز و گلوکز با شیرین کننده های رژیمی بر خواص فیزیکی محصول گز پرداخته شد. در این بررسی شیرین کننده های رژیمی سوربیتول و ایزومالت بجای گلوکز و شکر در تولید گز رژیمی استفاده شده، بررسی بافت گز توسط دستگاه بافت سنج اینسترون و مشاهده ریز ساختار با استفاده از میکروسکوپ الکترونی انجام گرفت، نتایج ارزیابی بافت نشان دادند که بیشترین شباهت را نمونه حاوی 25% سوربیتول و 65% ایزومالت نسبت به نمونه شاهد دارا می باشد و افزایش سطح سوربیتول باعث افزایش نرمی بافت می شود. در بررسی ریزساختار بافت مشخص شد که بافت گز معمولی دارای حباب های هوای زیادی در درون خود می باشد که باعث کمتر شدن دانسیته آن نسبت به نمونه رژیمی شده، در جایگزینی با قندهای رژیمی این حباب های هوا مشاهده نشد و همین امر باعث افزایش دانسیته محصول نسبت به نمونه شاهد است که علت آن را می توان به خواص کاری سوربیتول از جمله خاصیت روان کنندگی و نرم کنندگی آن نسبت داد.
    کلیدواژگان: گز، شیرین کننده های کم کالری، سوربیتول، ایزومالت، بافت
  • بابک قنبرزاده، ویدا اسپرن، سید ابراهیم حسینی صفحه 136
    پنیرسویا (تافو) یکی ازمهمترین فرآورده های پروتئینی گیاهی است و سالهای بسیار طولانی است که در کشورهای جنوب شرقی آسیا تولید می شود. در این تحقیق، اثر هیدروکلوئید پکتین در دو غلظت 1/0 و 2/0 درصد (وزنی- وزنی، بر پایه شیرسویا) و نمک های منعقدکننده کلریدکلسیم و گلوکونودلتالاکتون (GDL) در دو غلظت 1/0 و 2/0 درصد بر راندمان استحصال و ویژگی های مختلف کیفی تافو مورد مطالعه قرار گرفت. راندمان نمونه های تافوی بدون هیدروکلوئید (نمونه های شاهد) حاوی GDL، بیشتر از نمونه های حاوی CaCl2 بود. افزودن پکتین، موجب افزایش راندمان تمام نمونه ها گردید و بر خلاف نمونه های شاهد، در بین فرمولاسیون های حاوی هیدروکلوئید، فرمولاسیون های حاوی CaCl2 راندمان بیشتری را نشان دادند. بین نمونه های شاهد، از نظر فاکتور روشنایی (L*)، تفاوت معنی داری (05/0P) بود.
    کلیدواژگان: تافو، پکتین، رنگ سنجی، رئولوژی
  • معصومه قطبی، صبیحه سلیمانیان زاد، محمود شیخ زین الدین صفحه 145
    باکتری های لاکتوباسیلوس هتروفرمنتاتیو اختیاری با شرکت در مکانیسم های بیوشیمیایی، عامل ایجاد خصوصیات منحصر به فرد عطری و طعمی در فراورده های لبنی سنتی از جمله پنیر لیقوان هستند. یکی از اهداف عمده ی شناسایی فلور میکروبی غیرآغازگر در فراورده های لبنی سنتی، ضمن حفظ ذخایر ژنتیکی بومی، تولید صنعتی فراورده هایی با ویژگی های عطری و طعمی مشابه فراورده های لبنی بومی است. بر اساس مطالعه انجام شده با استفاده از روش های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی برروی پنیر با دوره ماندگاری 4 ماهه، باکتری های Lb. plantarum، Lb. pentosus، Lb. paraplantarum،Lb. paracasei و Lb. casei شناسایی شدند. گستردگی لاکتوباسیلوسهای هتروفرمنتاتیو در پنیر لیقوان با توجه به زمان رسیدگی متغیر بود.
    کلیدواژگان: پنیر لیقوان، Lb، plantarum و Lb، casei
|
  • R. Behzad, Kh. Behzad, M. Mazaheri Tehrani, M. Shahidi Noghabi Page 77
    On of the most important of sugar beets quality is amount of sodium and potassium, because this compounds are strongly molassogenic and reduction of yield. So, attention on reasons that change this compound in sugar beets and consequently in produced juice are very important. In this study, effect of size of sugar beet (obtained from different areas) on changes of sodium and potassium are investigated. Sugar beets that obtained from 3 areas, are sorted (big size, medium size, small size and mixed size) and stored during 18 days industrial silo in Shirvan sugar factory. The results shown that amount of sodium and potassium related to cultivation areas and during storage amount of this compound change with size of sugar beets inversely. Namely, increasing of this compound in small size of sugar beets were more than others.
  • F. Zabetian Hosseini, S. A. Mortazavi Fazli Bazaz, A. Koocheki, Sh. Bolorian Page 84
    Thymus vulgaris is a plant from Lamiasceae family. The antimicrobial activities of T. vulgaris essential oil and extract depend on the phenolic compounds like carvacrol, thymol, γ-terpinene and p-cymene, which are reported to have antibacterial properties. In this research the antimicrobial effect of different concentration (0, 0.1, 0.2, 0.4%)of Thymus vulgaris extract was studied on Salmonella enteritidise PT4 presence mayonnaise at two different temperatures (4oC and 25oC) during storage time. This test was evaluated as a completely randomized factorial design with 3 replicates and the models were shown using RSM. The results showed that the antimicrobial effect of T.vulgaris extract was higher for the mayonnaise kept at 25oC. This effect increased with increase in concentration of extract. These concentrations of T.vulgaris extract didn’t have any unfavorable effect on the sensory parameters in mayonnaise.
  • Y. Zahedi, N. Sedaghat, B. Ghanbarzadeh Page 91
    Novel edible emulsified films were made using pistachio globulin protein (PGP) and palmitic fatty acid at concentrations of 2, 4, and 6 % w/w protein by Tween-80 and homogenization technique. Addition of palmitic acid to the PGP filmogenic solution resulted in great reduction of WVP in the emulsified films (37-40 %). Concentration of palmitic acid did not create significant difference (P>0.05) among WVP of the emulsified films. The WVP decreased as function of palmitic acid concentration. Water solubility of PGP films was 44.8 % and slightly decreased in the emulsified films. Oxygen permeability of the emulsified films were lower than the PGP films, but the differences were not significant (P>0.05). Tensile strength and elongation at break of the emulsified films were diminished as a result of palmitic acid addition. Incorporation of palmitic acid led to produce the opaque films, which opacity increased as function of palmitic acid concentration. Glass transition temperature (Tg) was determined by differential scanning calorimetry. The Tg of the PGP film revealed at 127.19 °C and was not affected by palmitic acid.
  • M. Moosavi-Nasab, N. Darabzadeh Page 100
    Lysine is nutritionally essential for humans and animals. It cannot be synthesized biologically in body. Children and growing animals have a high requirement of lysine, since it is needed for bone formation. Therefore, it must be added to food and feed supplement to improve the protein quality. In addition, lysine has some pharmaceutical applications in the formulation of diets with balanced amino acid composition. Chemical, enzymatic and biotechnological processes have been used to synthesize lysine. However, biotechnological methods (fermentation) seem to be the most economical and practicable means of producing lysine. In the present study, production of lysine by Brevibacterium linens PTCC 1603 from whey and molasses medium, in the purpose of using agricultural by-products as low-cost sources for production of value-added products, was investigated. Whey medium was prepared by hydrolyzing of lactose with HCl and molasses medium was prepared by addition of some chemicals to it. The production of lysine was examined qualitatively and quantitatively using ascending thin layer chromatography (TLC) and spectrophotometry. Results showed that lysine concentration in both media was increased significantly by the time. The highest concentration of lysine produced from whey and molasses media were 11.8 and 10.5 g.L-1, respectively. Increasing lysine concentration resulted in pH increment in molasses medium, while the pH of whey medium was decreased. After 6 days of fermentation, the amount of lysine in whey medium was significantly higher than in molasses medium.
  • M. Elahi, S. M. A. Razavi, Z. Baratian, P. Pezeshki Page 105
    Invert sugar is the result of sucrose of hydrolysis of sucrose by acid or enzyme, that is, the splitting of sucrose molecules into their glucose and fructose components.Invert sugar is used in different industries such as; food industry, soft drinks and Pharmaceutical, due to its special characteristics such as; sweetness level, moisture ability’s property, crystallization level and special taste and flavor.The level of inversion sucrose into glucose and fructose during hydrolysis, is effected time, temperature and pH that amount of produced glucose and fructose and as well as residual sucrose, is shown physical properties of sugar solution and quality of final inverted syrup. Experimental assay of hydrolyzed sucrose level along with variable methods such as enzymatic methods, HPAEC, HPLC, need long time for testing and high cost. This paper is applied in two fields, first, usage of variation in physical properties of industrial sucrose solution during inversion process such as physical properties of solution optical action and viscosity for fast determination inversion grade level in duration industrial process. Another field is survey of achieved invert sugar quality control with respect to temperature and time of inversion process to producing this by-product industrially in Iran. Results of this article are indicated amount of residual sucrose purity grade is decrease by inversion time in constant temperature that it measured with polarimetry method for determination inversion level. As result of inversion process, amount of viscosity of solution ratio to industrial sucrose solution had lower differences after initial severe loss. Quality of liquid sugar and produced inverted syrup applied viewpoint color, amount of final invert sugar, microbial characteristics and hydroxyl methyl furfural (HMP) with respect to time (1,2 and 3 hours) and inversion temperature (60,70 and 80 ºC), had been shown desirable quality of this product was in 60 and 70 ºC.
  • E. Milani, H. Poorazarang, R. Kadkhodaii, H. Vakilian, Sh. Vatan Khah Page 113
    Inulin is widely distributed throughout the plant kingdom. It has been increasingly used in various foods due to its beneficial nutritional attributes as prebiotic ingredient. The Helianthus tuberosus could be a source of inulin, but scarce studies about its extraction exist. Ultrasound has attracted considerable interest in food science and technology due to its promising effects in food processing and preservation. The use of power ultrasound significantly improves the extraction of organic compounds contained within the body of plants and seeds. The mechanical effects of ultrasound provide a greater penetration of solvent into cellular materials and improve mass transfer. In some cases sonication increased the efficiency of extraction at lower temperatures producing a purer product in a shorter time. It seems that the application of ultrasound would be a promising method to enhance the extraction process. The objective of this study was to develop a set of optimum extraction conditions for Helianthus tuberosus with an aim towards improving inulin extraction yield. Experiment design employed central composite design (CCD) and response surface methodology (RSM). Determination of inulin content was measured with the difference between total carbohydrate and reducing sugars. Then, Inulin extraction yield (%) was calculated too. Based on canonical analysis, the optimal conditions for maximizing inulin extraction yield (91.26%) were at 45.95 °C for 31.44 min and amplitude of 100%.
  • M. Zolfaghari, B. Shabanpoor, S. Fallahzadeh Page 121
    Nowadays, using natural preservatives than synthetic ones is increasing. The present study was aimed to compare the effect of thyme (Zataria multiflora Boiss), onion (Allium cepa) and Ziziphora clinopodioides extracts on shelf-life extending of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) salted, vacuum packaged fillet, kept at 4°C. For this purpose fish filets were kept in 4 treatment: salted in brine 10% and vacuum packaged (V), V treatment with 1% thyme extract (T), V treatment with 1% Ziziphora clinopodioides extract (Z) and V treatment with 4% onion treatment (O) during 20 days at 4°C and were assessed by the changes of free fatty acid (FFA), tiobarbitoric acid (TBA), total volatile nitrogenic basic (TVB-N), total microbial viable count (TVC) and sensory assessments in 3 days ferequencies. In general the results showed that the value of FFA, TVB-N, TBA indices and TVC in investigated treatments was V> O> Z ≤ T during storage period
  • Z. Emam-Djomeh, R. Ghaheri, Gh. H. Asadi Page 130
    In this research the effect of substituting sugars (glucose and sucrose) by low caloric sweeteners (sorbitol and isomalt) on the physical properties of Gazz was studied. Textural properties of Gaz were investigated using Instron and micro-structure was studied by Scanning Electron Microscope (SEM). The results of texture investigation showed that the sample containing 25% of sorbitol and 65% of isomalt had the most similarity with the control sample. Increasing the content of sorbitol will soften the texture. Micro-structural studies showed that the texture of control sample has lots of bubbles inside, and this will decrease its density in comparison with dietary Gazz. No bubbles were observed when low caloric sugars were replaced which can be explained by the functional properties of sorbitol including its lubricant characteristics. This fact can led to a decrease in the density of the product in comparison with the control one.
  • B. Ghanbarzadeh, V. Espern, S. E. Hosseini Page 136
    Tofu (soy bean curd) is one of the most important vegetable protein products. It has been produced in the south-east of Asia for a long time. In the current research, the effects of pectin (0.1 and 0.2 % W/W of soya milk) and two types of coagulants (glucono delta lactone (GDL) and calcium chloride (CaCl2)) on the yield and quality parameters of Tofu were investigated. In comparison between control samples, the samples containing GDL had higher yield than those containing CaCl2. On the other hand, adding of pectin increased the yield of all samples and in contrast to control ones, in comparison between samples containing hydrocolloid, samples containing CaCl2 had higher yield in comparison to those containing GDL. There was no significant difference between control samples in L*- hunter parameter. Addition of pectin increased L* in all samples and magnitude of increase in CaCl2-Tofu was higher than GDL-Tofu samples. Compression test showed that texture of CaCl2-Tofu was firmer than GDL-Tofu. In both concentration, adding of pectin led to about a significant (P
  • M. Ghotbi, S. Soleimanian Zad, M. Sheikh-Zeinoddin Page 145
    Facultative Heterofermentative Lactobacilli (FHL) are responsible for enhancing unique flavour properties in traditional dairy products such as Lighvan cheese through biochemical mechanisms. In addition to saving domestic genetic resources, industrial production of semi-traditional dairy products is one of the major objectives of non starter microflora identification in indigenous dairy products. In this study performed on the Lighvan cheese at 4 months ripening period Based on morphologicaland biochemical methods were identified Lb. plantarum group (Lb.pentosus, Lb. plantarum, Lb. paraplantarum) and Lb. casei group (Lb. casei, Lb. paracasei). Moreove the development of the FHL in Lighvan cheese varied according to ripening time.