فهرست مطالب

خون - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 57، پاییز 1396)

فصلنامه خون
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 57، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/07/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آزاده امیدخدا، صدیقه امینی کافی آباد، علی اکبر پورفتح الله، مهتاب مقصودلو صفحات 155-163
    سابقه و هدف
    در کشور ما خودکفایی در تهیه خون و فرآورده های آن وجود داشته و با استفاده از شبکه خون رسانی سراسری، امکان تامین نیاز کلیه بیماران وجود دارد. در راستای این امر مهم، در این مطالعه اطلاعات مربوط به تهیه و توزیع فرآورده های خون، ضایعات بیمارستانی و ضایعات پایگاه های انتقال خون از سال 1388 تا 1394 ارایه گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی و گذشته نگر بود. تمام مراکز جمع آوری خون، مراکز تهیه و فرآوری و پایگاه های انتقال خون در سراسر کشور(214 مرکز)، اطلاعات را در نرم افزار و یا در فرم های تحت کنترل ثبت و به ستاد مرکزی انتقال خون گزارش کردند. ستاد مرکزی این اطلاعات را پایش و بر مبنای آن برنامه ریزی نمود.
    یافته ها
    به طور متوسط تولید واحدهای گویچه های سرخ 9/1%± 8/94%، پلاسمای تازه منجمد 9/1%± 4/83% و پلاکت کنسانتره 4/4%± 7/50% از واحدهای خون اهدایی بوده و 8/2% ± 95% از واحدهای گویچه های سرخ تولیدی، 1/5% ± 41% از واحدهای پلاسمای تازه منجمد تولیدی و 7/2%± 79% از پلاکت کنسانتره به بیمارستان ها توزیع گردید. هم چنین به طور متوسط 18/0% ± 8/4% واحدهای گویچه های سرخ، 2/0% ± 4/1% پلاسمای تازه منجمد و 2/0% ± 8/2% پلاکت کنسانتره از بیمارستان ها برگشت داده شد. میانگین درصد واحدهای تاریخ مصرف گذشته و ضایعات پایگاه های انتقال خون نیز به ترتیب 7/0% ± 6/3% و 5/2% ± 9/2% بود.
    نتیجه گیری
    کاهش توزیع فرآورده ها و واحدهای برگشتی از بیمارستان ها نشان دهنده ارتقای مصرف خون در بیمارستان ها می باشد.
    کلیدواژگان: تولید، گلبول های قرمز، پلاسمای تازه منجمد، بیمارستان ها
  • مجتبی دهقانیان، حمیرا اعوانی، بهمن میرزایی، فرشته شاهچراغی، مریم زادسر صفحات 164-174
    سابقه و هدف
    آلودگی باکتریایی فرآورده های خونی، به عنوان یکی از مهمترین موانع عدم دستیابی به خطر صفر در طب انتقال خون، مطرح می باشد. با وجود پیشرفت های صورت گرفته؛ عفونت های میکروبی ناشی از تزریق پلاکت در مقایسه با تزریق سایر فرآورده های خون بیشتر خطرساز است. در این تحقیق میزان آلودگی باکتریایی پلاکت متراکم تولید شده در پایگاه انتقال خون تهران با استفاده از روش های کشت میکروبی بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مقطعی حاضر، 1500 نمونه پلاکت متراکم به صورت تصادفی جمع آوری گردید. این نمونه ها در زمان های مختلف ذخیره سازی، بررسی شدند. بعد از گرماگذاری، نمونه به دست آمده خالص سازی و خصوصیات آن بررسی شد. از کیت (API) 20 E Analytical Profile Index برای شناسایی سویه جدا شده استفاده شد. نتایج در 18 SPSS و Excel 2010 خلاصه و جمع آوری گردید. هم چنین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه جدا شده به روش دیسک دیفیوژن ارزیابی گردید.
    یافته ها
    از بین 1500 نمونه پلاکت متراکم کشت داده شده، یک مورد (07/0%) به عنوان نمونه آلوده تشخیص داده شد. این نمونه در آخرین روز ذخیره سازی تهیه شده بود. با توجه به نتایج به دست آمده، باکتری جدا شده سودوموناس آئروژینوزا تشخیص داده شد. بررسی نتایج معاینه پیش از اهدا، سابقه ای مبنی بر وجود باکتریمی در اهداکننده را رد کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده می تواند بیان کننده آلودگی محیطی در طول فرآیند جمع آوری، تهیه و ذخیره سازی پلاکت متراکم باشد. بهینه سازی روش های ضد عفونی محیطی و رعایت استانداردهای کاری می تواند در کاهش شیوع آلودگی باکتریایی در فرآورده های خون موثر باشد.
    کلیدواژگان: پلاکت ها، باکتری، انتقال خون
  • نوشین حلمی سیاسی، محمدرضا دیهیم، فاطمه امیری، صدیقه امینی کافی آباد صفحات 175-187
    سابقه و هدف
    آسیب اکسیداتیو، یکی از عوامل مهم در تشکیل آسیب ذخیره پلاکت می باشد که منجر به کاهش کیفیت فرآورده پلاکت و کاهش بازده تزریق پلاکت می شود. به همین دلیل در این مطالعه به تاثیر خواص آنتی اکسیدانی ال- کارنیتین بر آسیب اکسیداتیو در پلاکت ها در طول مدت نگهداری پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 10 کیسه کنسانتره پلاکتی تهیه شده در پایگاه انتقال خون تهران، به روش تصادفی ساده انتخاب گردید و با 100 میلی مول ال-کارنیتین تیمار شد. سپس ظرفیت آنتی اکسیدانی تام(TAC) و غلظت مالون دآلدئید(MDA) در پلاکت های تیمار با ال - کارنیتین در مقایسه با پلاکت های گروه کنترل(گروه فاقد ال - کارنیتین) در طول مدت زمان نگهداری پلاکت ها تحت شرایط آژیتاسیون ملایم در دمای 2 ± 20 درجه سانتی گراد تا 5 روز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در گروه تیمار با ال-کارنیتین نسبت به گروه کنترل تا روز پنجم نگهداری بهتر حفظ شده بود و اختلاف معناداری بین دو گروه از نظر آماری وجود داشت(005/0 p= روز پنجم و 007/0 p= روز سوم). غلظت مالون دآلدئید نیز در گروه تیمار با ال-کارنیتین نسبت به گروه کنترل کمتر افزایش یافته بود(005/0 p= روز پنجم و 008/0 p= روز سوم).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ال-کارنیتین با ممانعت از پراکسیداسیون لیپیدها و حفظ ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاکت ها، بتواند سبب کاهش آسیب اکسیداتیو در پلاکت ها در طول مدت نگهداری گردد و در آینده ممکن است بتوان از ال-کارنیتین به عنوان ماده افزودنی جهت ارتقای کیفیت پلاکت ها و کاهش آسیب ذخیره پلاکتی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پلاکت ها، استرس اکسیداتیو، ال، کارنیتین
  • معصومه شهبازی، آزیتا چگینی، مینو احمدی نژاد صفحات 188-194
    سابقه و هدف
    تزریق خون و فرآورده های خونی یک بخش مهم در عمل جراحی قلب محسوب می شود. با وجود این که تعداد کمی از بیماران(20%-15%) نیازمند عمل جراحی قلب هستند اما بیش از 80% فرآورده های خونی در این نوع اعمال مصرف می شود. هدف از مطالعه، بررسی مصرف خون در جراحی قلب در یکی از بیمارستان های تهران بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه آینده نگر، 92 بیمار جراحی قلب به روش سرشماری از مهر94 تا اسفند 94 در بیمارستان شهید مدرس تهران بررسی شدند. میزان مصرف خون در هر یک از اعمال جراحی، ارتباط متغیرهای سن، جنس، میزان هموگلوبین، هماتوکریت و سطح بدن بیمار در دو گروه زنان و مردان و تاثیر آن ها بر میزان مصرف(PRBC) گلبول قرمز متراکم در هر دو گروه ارزیابی شد. اطلاعات این بیماران به کمک جداول فراوانی، آزمون کای دو، من ویتنی و نرم افزار 22 SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیمارانی با هموگلوبین زیر gr/dL 11 و هماتوکریت کمتر از 33%، تعداد PRBC بیشتری دریافت کرده اند (010/0 p<). با کاهش مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت، تعداد PRBC دریافتی حین عمل افزایش پیدا کرد(به ترتیب(001/0 p<) و (01/0 p<)). نوع عمل جراحی بر میزان مصرف خون موثر بوده و شایع ترین عمل جراحی در بین بیماران پیوند شریان کرونر(CABG)(6/71%) مشاهده گردید که از یک تا هفت واحد PRBC و با میانگین 3/3 واحد استفاده شده است.
    نتیجه گیری
    با افزیش مقدار هموگلوبین و هماتوکریت، میزان نیاز به تزریق خون در حین عمل جراحی کاهش می یابد و هر چه میزان مساحت سطح بدن از میانگین افزایش پیدا کند، میزان نیاز به تزریق خون کمتر می شود.
    کلیدواژگان: جراحی قلب، تزریق گلبول های قرمز، تزریق خون
  • بی بی شهین شمسیان، نوید زوار، فرزانه احمدی خطیری، محمدتقی ارزانیان، احمدرضا شمشیری، محمد کاظمیان صفحات 195-203
    سابقه و هدف
    مدیریت بهینه ITP مزمن در گروه سنی کودکان به لحاظ عوارض دراز مدت درمان خصوصا سپیس، همیشه مد نظر محققان بوده است. هدف این پژوهش، شناسایی نتایج درمانی اسپلنکتومی و ریتوکسیماب در این بیماران بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی، پرونده بیماران با تشخیص اولیه ITP مزمن از سال 1380 الی 1391 انتخاب شدند. متغیرها شامل جنسیت، سن در زمان دریافت ریتوکسیماب یا اسپلنکتومی، پاسخ به ریتوکسیماب یا اسپلنکتومی، عوارض درمان، واکسیناسیون قبل از اسپلنکتومی و آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک بودند. اطلاعات استخراج شده توسط نرم افزار EXCEL و5/11 SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیماران ITP مزمن 39 مورد، 18 مونث و 21 مذکر بودند. 17(5/43%) بیمار داروی ریتوکسیماب با دوز mg/m2 375 و mg/m2 100 در 1 تا 9 نوبت دریافت کرده بودند. 3(6/17%) بیمار از گروه اول پاسخ کامل (پلاکت بالای 100000) داشتند. تب و پان سیتوپنی در دو بیمار مشاهده شد. بیماراول با درمان حمایتی تب، درمان را ادامه داد. بیمار دیگر پس از دریافت نوبت دوم ریتوکسیماب، دچار پان سیتوپنی شدید شد ولی پس از 7 ماه بهبود یافت. 6 بیمار(15%) طحال برداری شدند و 4 (7/66%) مورد پاسخ کامل دادند. 5 مورد (85%) واکسیناسیون کامل قبل از طحال برداری داشتند. هیچ موردی از سپسیس و ترومبوز وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    شاید تعداد کم بیماران طحال برداری شده در این مطالعه ناشی از توانایی درمان های دارویی اعم از ریتوکسیماب برای اجتناب از اسپلنکتومی باشد و ریتوکسیماب می تواند در شرایطی که در دسترس باشد، حتی جایگزین موارد طحال برداری شود. مطالعه های آینده نگر با تعداد بیشتر بیماران و چند مرکزی جهت نتیجه گیری نهایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ایمیون ترومبوسیتوپنیک پورپورا، ریتوکسیماب، طحال برداری
  • زهرا عامری، سعیده غیاثی، علیرضا فارسی نژاد، محسن احسان، ساناز آقاجانی، نوشین پوریزدانپناه، شیما کاظم زاده، احمد فاطمی صفحات 204-217
    سابقه و هدف
    تلومراز در اکثر سرطان های انسانی و میلوم مالتیپل بیان می شود و با توجه به عدم بیان آن در سلول های سوماتیک، هدف قرار دادن آن یک رویکرد درمانی موثر برای درمان سرطان می باشد. هدف از مطالعه ،بررسی تاثیر مهارکننده تلومراز MST-312 ،بر آپوپتوز سلول میلومی U266 بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، سلول های U266 با دوزهای مختلف MST-312 در زمان های مختلف تیمار شدند، سپس زنده مانی سلولی با آزمون دفع رنگ تریپان بلو، فعالیت متابولیک سلول با روش رنگ سنجی MTT و آپوپتوز سلولی به روش فلوسایتومتری با استفاده از اتصال به آنکسین-V /7AAD بررسی گردید. آپوپتوز در سطح ژن نیز با بررسی بیان ژن های BAX و BCL2 بعد از تیمار سلول ها با دارو و استخراج RNA با Real time PCR انجام گرفت.
    یافته ها
    بیش از 50% کاهش در زنده مانی سلول های تیمار شده در غلظت 8 میکرومولار به مدت 48 ساعت مشاهده شد. فعالیت متابولیک سلول بعد از تیمار 48 ساعته با دوز های 2، 4 و 8 میکرومولار MST-312 به ترتیب 25%، 46% و 62% کاهش یافت. تقریبا30 % افزایش آپوپتوز در سلول های U266 بعد از مواجهه 48 ساعته با 2 میکرومولار MST-312 مشاهده شد. تیمار سلول های میلومی با غلظت 2 میکرومولارMST-312 به مدت 48 ساعت، باعث افزایش بیان ژن BAX و کاهش بیان ژن BCL2 گردید.
    نتیجه گیری
    تیمار کوتاه مدت سلول های سرطانی میلومی با MST-312 باعث کاهش زنده مانی و فعالیت متابولیک و افزایش آپوپتوز سلولی می شود. این دارو با مهار تلومراز و القای آپوپتوز در سلول های میلومی می تواند به عنوان کاندیدی جهت درمان میلوم مالتیپل پیشنهاد شود.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، میلوم مالتیپل، تلومراز
  • فروزان مرادی، صادق باباشاه، مجید صادقی زاده صفحات 217-226
    سابقه و هدف
    بیان ژن Numb به عنوان ژن تعیین کننده سرنوشت سلول، سبب کاهش رشد سلول های لوکمیایی و سطوح بالای ژن Msi2 منجر به مهار بیان ژن Numb در سلول های لوکمی میلوئیدی مزمن می گردد. هدف[a1] از مطالعه، مهار ژن Msi2 توسط استراتژی RNAi و اثرات مهار Msi2 بر بیان محور Musashi2-Numb و ژن های درگیر در تکثیر و آپوپتوز سلول های لوکمیایی K562 بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، الیگونوکلئوتید siRNA سنتتیک که ژن Msi2 را هدف قرار می دهد، با استفاده از لیپوفکتامین به سلول های K562 به صورت دو بار تکرار ترانسفکت شد. تغییر بیان ژن های Msi2 ، Numb ، P21 و Bcl-2 ، 24 و 48 ساعت پس از ترانسفکشن، توسط Real-time PCR ارزیابی شد. از آزمون فلوسایتومتری Annexin V-PI جهت ارزیابی القای آپوپتوز استفاده شد. آنالیز آماری با آزمون t-test انجام گرفت.
    یافته ها
    با مهار ژن Msi2 ، بیان ژن Numb در رده سلولی K562 پس از 48 ساعت به بیش از دو برابر افزایش و متعاقب با آن، بیان ژن P21 به عنوان تنظیم کننده کلیدی چرخه سلولی افزایش و بیان ژن Bcl-2 به عنوان ژن ضد آپوپتوز کاهش یافت(05/0 p<). نتایج[a2] آزمون فلوسایتومتری، حاکی از افزایش القای آپوپتوز در سلول های K562 ، به بیش از 52% و 60% به ترتیب 24 و 48 ساعت پس از ترانسفکشن بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ژن Msi2 گزینه ای اختصاصی برای هدف گیری سلول های لوکمیایی بوده و مهار آن از طریق استراتژی RNAi منجر به القای آپوپتوز در سلول های لوکمیایی می گردد؛ که ممکن است گامی موثر به سوی درمان نهایی لوکمی به شمار آید.
    کلیدواژگان: لوکمی میلوئیدی مزمن، تزاید سلولی، آپوپتوز
  • بهاره شکوهیان، زهره شریفی، مهشید محمدی پور، فاطمه یاری صفحات 227-236
    سابقه و هدف
    CD40L ، پروتئینی غشایی و یکی از اعضای خانواده TNF است که نقش مهمی در انتقال پیام سلولی در ایمنی ذاتی و تطبیقی دارد. از آن جایی که این پروتئین نقش خود را از طریق تجمع گیرنده در سطح سلول هدف ایفا می کند، به نظر می رسد فرم مالتی مری آن بتواند اثر قوی تری نسبت به فرم طبیعی ترایمری ایجاد کند. بر این اساس در این مطالعه کلونینگ و بیان فرم کایمری و دودکامری CD40L محلول، از طریق پروتئین خود مالتی مر شونده سورفاکتانت پروتئین (SP-D) D، در رده سلولی HEK293 مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه انجام شده از نوع تجربی بود. پروتئین SPD-CD40L به صورت in silico طراحی و در پلاسمید pcDNA3.1(+) همسانه سازی شد. سلول های HEK293 به عنوان میزبان بیانی مورد استفاده قرار گرفته و ترانسفکت شدند. بیان CD40L نوترکیب در سطح RNA به وسیله RT-PCR بررسی شد. پس از تخلیص پروتئین نوترکیب با روش کروماتوگرافی تمایلی، وزن مولکولی آن توسط SDS-PAGE تعیین گردید. به منظور بررسی اختصاصیت پروتئین نیز از روش های ELISA وDot Blot استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان دهنده ترانسفکشن سلول های HEK293 و بیان پروتئین نوترکیب پس از 24 و 48 ساعت از زمان ترانسفکشن بود. هم چنین نتایج حاصل از روش ELISA و Dot Blot بیانگر اختصاصیت پروتئین کایمری SPD-CD40L بود.
    نتیجه گیری
    پروتئین کایمری SPD-CD40L از طریق وکتور بیانی pcDNA3.1(+) در رده سلولی یوکاریوتی HEK293 به طور موفقیت آمیز بیان شد و وزن مولکولی پروتئین 4-ترایمری(دودکامری) با مقدار مورد انتظار تطابق داشت.
    کلیدواژگان: CD40 لیگاند، رده سلولی HEK 293، ترانسفکشن
  • داوود پشوتن سرور، کریم شمس اسنجان، پروین اکبرزاده لاله، علی اکبر موثق پور، حمزه تیماری، سارا اقمشه صفحات 237-248
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی مزانشیمی، سلول هایی پرتوان بوده که قابلیت خودنوزایی و تمایز به انواع مختلف سلول های استرومایی را دارند. این سلول ها به واسطه اتصال مستقیم سلول- سلول و هم چنین ترشح فاکتورهای مختلف رشد و سایتوکاین ها نقش بسیار مهمی در هموستاز بافتی، خون سازی و تعدیل پاسخ های ایمنی دارند. وزیکول های مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی غنی از فاکتورهای رشد مختلف از قبیل پروتئین ها، سایتوکاین ها و میکروRNAهای متعددی بوده که تحت شرایط مختلف فیزیولوژیکی و یا پاتولوژیکی تولید و ترشح می شوند. قدرت بالای این وزیکول ها در ترمیم بافت های آسیب دیده و هم چنین تعدیل پاسخ های ایمنی باعث شده است که این وزیکول ها امروزه به عنوان ابزاری مناسب و کارآمد در طب ترمیمی مورد توجه قرار گیرند.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مروری حاضر، مقالات منتشر شده طی دو دهه اخیر در زمینه وزیکول های خارج سلولی بررسی گردید. در این مطالعه، به بررسی ساختار و هویت، روش های آزمایشگاهی جداسازی وزیکول های مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی و هم چنین اهمیت و کاربرد های این وزیکول ها در حوزه طب ترمیمی پرداخته شده است.
    یافته ها
    بررسی مقاله های مختلف نشان داد که سلول های بنیادی مزانشیمی اثرات پاراکرینی خود را از طریق ترشح سایتوکاین ها و وزیکول های مختلف اعمال می کنند. وزیکول های مشتق از سلول های بنیادی مزانشیمی اثرات محافظتی از قبیل بازسازی بافت های آسیب دیده، القاء آنژیوژنز، تحریک عصب زایی، سرکوب پاسخ های التهابی و تعدیل پاسخ های ایمنی را دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که وزیکول های مشتق از سلول های بنیادی غنی از فاکتورهای مختلف رشد بوده و هم چنین توان بالایی در ترمیم بافتی دارند لذا، از این وزیکول ها می توان جهت ترمیم بافت های آسیب دیده ناشی از اختلالات تخریب بافتی استفاده کرد. هم چنین این وزیکول ها را می توان به عنوان ناقل دارو یا ژن به سلول مورد هدف به کار برد.
    کلیدواژگان: طب ترمیمی، سلول درمانی، سلول های بنیادی مزانشیمی، وزیکول های خارج سلولی
  • صدیقه امینی کافی آباد، علی اکبر پورفتح الله، مهتاب مقصودلو، سیامک اسدی، محمدحسین برادران، اسماعیل پوریانی، نقی تقوایی، مجید حسینی، میر محمد علی حسینی، سهیلا خسروی، بابک رضازاده، ایمان زارعی صفحات 249-259
|
  • Dr. A. Omidkhoda, Dr. S. Amini Kafi-Abad, Dr. A.A. Pourfathollah, Dr. M. Maghsudlu Pages 155-163
    Background And Objectives
    In Iran, there is self-sufficiency for blood and blood components ensured by the widespread system of Iranian Blood Transfusion Organization (IBTO). To give a more comprehensive view, the status of blood collection, distribution, and the data on the discarded units in hospitals and blood centers in Iran from 2009 to 2015 were analyzed.
    Materials And Methods
    In this descriptive and retrospective study, all of the blood collection and blood processing centers over the country (totally 214 centers) collected the relevant data, registered them in the data base, and reported to the headquarters of IBTO.
    Results
    During the study period, the mean production percentage rates of RBC, FFP and PC were 94.8 ± 1.9, 83.4 ± 1.9, and 50.7 ± 4.4, respectively. The mean distribution percentage rates of RBC, FFP and PC were 95 ± 2.8, 41 ± 5.1, and 79 ± 2.7, respectively. In addition, 11.1 ± 2.8%, 4.8 ± 0.8%, 1.4 ± 0.2% and 2.8 ± 0.2% of WB, RBC, FFP and PC in order accounted for the returned units.
    Conclusions
    This study provides information about the status of blood collection, and components preparation and distribution in Iran. It seems that due to the improvement in blood component usage, the number of distributed and returned units has decreased.
    Keywords: Production, Red Blood Cells, Fresh Frozen Plasma, Hospitals
  • M. Dehghanian, H. Avani, B. Mirzaei, Dr. F. Shahcheraghi, Dr. M. Zadsar Pages 164-174
    Background And Objectives
    Bacterial contamination of platelet concentrates (PCs) is a longstanding problem in transfusion medicine. The present study aimed to evaluate the frequency of bacterial contamination in the platelet concentrates of Tehran Blood Center by culture-based method.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, totally 1500 platelet concentrates were randomly selected and assayed by standard aerobic and anaerobic bacterial culture methods. The PCs were collected at different time points during storage. One milliliter of each platelet concentrate was inoculated in 10 milliliter fluid Thioglycollate. The presence of bacteria was subsequently monitored. Any positive culture was further evaluated by subculture in the blood agar in both aerobic and anaerobic conditions.
    Results
    Of the 1500 PCs analyzed, one was found contaminated by gram negative bacteria. By further investigation it was confirmed that the responsible organism pertained to the pseudomonas spp. It was isolated on day 4 of incubation. No evidence of infection in donor was found by reviewing the donor questionnaire.
    Conclusions
    Based on the findings of the current study, our result the contamination rate of PCs has reduced dramatically; however, the isolationfinding of the Pseudomonas spp. is suggestive of environmental contamination. The previous studies have shown that improved donor screening, better skin disinfection, and removal of initial aliquot of donor's blood play an important role in controlling the bacterial contamination rate. OurThese findings suggest that more attention should be paid to optimizing new methods for disinfection techniques and sterilization procedures for preparation premises and storage equipment.
    Keywords: Platelets, Bacteria, Blood Transfusion
  • N. Helmi Siasi, Dr. M.R. Deyhim, Dr. F. Amiri, Dr. S. Amini Kafiabad Pages 175-187
    Background And Objectives
    Oxidative stress has a crucial role in formation of platelet storage lesion (PSL) which can lead to decreased platelet viability and quality for transfusion. In this study, we aimed to evaluate the L-carnitine (LC) antioxidant properties on platelet oxidative damage during storage.
    Materials And Methods
    In this experimental study, we selected ten platelet concentrated (PC) bags from healthy donors prepared from Iranian Blood Transfusion Organization (IBTO) and stored at 22º C with gentle agitation up to 5 days in the presence or absence of a 100 mM L-carnitine. For evaluation of oxidative damage, we measured total antioxidant capacity (TAC) and malondealdehyde concentration (MDA) in L-carnitine treated platelets and untreated platelets (control group); then, the results were compared between th etwo groups.
    Results
    According to the results, TAC in LC treated platelets was significantly higher than platelets without LC on day 3 and day 5 of storage (p day3 = 0.008, p day5 = 0.005). On the other hand, MDA concentration in LC treated platelets was less statistically significant compared with the control group on day 3 and 5 of storage (p day3 = 0.008, p day5 = 0.005).
    Conclusions
    According to our results, LC is able to decrease lipid peroxidation in platelets. What is more, the antioxidant effect of LC could modulate oxidative damage in platelets during storage. It seems that LC can be considered as a good additive solution in platelets to maintain platelet quality.
    Keywords: Platelets, Oxidative Stress, L-Carnitine
  • M. Shahbazi, Dr. A. Chegini, Dr. M. Ahmadinejad Pages 188-194
    Background And Objectives
    Blood transfusion plays an important role in cardiac surgery. Cardiac surgery, though being practiced for only a minority of hospitalized patients, accounts for the use of more than 80% of blood components.
    Materials And Methods
    A prospective study was carried out during October 2015 to March 2016 in Shahid Modares Hospital. Blood utilization trends in different types of cardiac surgery were observed and the variables such as age, gender, Hemoglubin (Hb), Hematocrit (Hct), Body Surface Area (BSA) and their effects on transfusion were studied. Data were analyzed by SPSS (version 22) software. K2 test and Mann-Whitney U test were used.
    Results
    The patients with Hb and Hct levels lower than 11 gr/dL and 33% were the ones who received transfusion more than the others (p value
    Conclusions
    A lower number of blood units was shown to be administered during surgery to the patients with higher Hb and Hct levels and larger BSA.
    Keywords: Cardiac Surgery, Red Blood Cell Transfusion, Blood Transfusion
  • Dr. B.Sh. Shamsian, Dr. N. Zavar, Dr. F. Ahmadi Khatiri, Dr. M.T. Arzanian, Dr. A.R. Shamshiri, Dr. M. Kazemian Pages 195-203
    Background And Objectives
    In this study, the treatment results of "Rituximab therapy and Splenectomy" in chronic patients of ITP were collected in Mofid Children's Hospital during the years of 1380-1391.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, the charts of patients with chronic ITP in years of 1380-1391 were studied. Variables including sex, age at rituximab therapy spelenectomy, treatment response, side effects, prespelenectomy vaccination and prophylactic antibiotics were assessed. The data were analyzed by EXCEL & SPSS 11.5.
    Results
    Chronic ITP patients were 39 cases, 18 males and 21 females; 17 (43.5%) patients received rituximab with 375 mg/mm2 and 100 mg/mm2, between 1-9 times. Three patients of the first group completely responded (plt > 100000/mm3). Complications, fever and pancytopenia were seen in 2 patients. The first patient with fever responded to the supportive treatment. The other patient showed severe pancytopenia after receiving the second dose of Rituximab but at last recovered after 7 months with the supportive therapy. Six out of 39 (15%) patients of chronic ITP with the history of variable treatments had been splenectomised and 4(66%) patients had completely responded. Five out of 6 (85%) patients received complete vaccination before splenectomy. No sepsis or thrombosis was seen.
    Conclusions
    Probably the low number of spelenectomised patients is the result of oral treatment success in prevention of spelenectomising and splenectomy could be replaced by rituximab therapy if accessible. On the other hand, because of the low number of cases, it was statistically impossible to compare the results of the two groups.
    Keywords: Immune Thrombocytopenic Purpura, Rituximab, Splenectomy
  • Z. Ameri, S. Ghiasi, Dr. A.R. Farsinejad, M. Ehsan, S. Aghajani, N. Pur Yazdan Panah, Sh. Kazemzadeh, Dr. A. Fatemi Pages 204-217
    Background And Objectives
    Telomerase-targeted therapy for cancer has received great attention because telomerase is expressed in almost all cancer cells but is inactive in most normal somatic cells. This study aimed to investigate the effects of telomerase inhibitor MST-312, a chemically modified derivative of epigallocatechin gallate (EGCG), on apoptosis of myeloma cell line U266.
    Materials And Methods
    In an Experimental study, U266 cells were treated with different concentrations of MST-312 at different times; then, cell viability by trypan blue exclusion assay, cell metabolic activity by MTT assay, and cell apoptosis by Annexin V Apoptosis Detection Kit were measured. To further investigate apoptosis, BAX and BCL2 gene expression of the treated cells was investigated by the quantitative Real-Time PCR.
    Results
    MST-312 exerted a dose-dependent short-term cytotoxic effect on myeloma cells. Over 50% decrease in the viability of treated cells was seen in 8 μM concentration of MST-312 within 48 h. The cytotoxic effect of MST-312 was concentration-dependent, with approximately 25, 46, and 62% reduction in metabolic activity after 48 h exposure to 2, 4, and 8 μM of MST-312, respectively. Gene expression analysis showed downregulation of antiapoptotic gene Bcl-2 and upregulation of apoptopic gene BAX.
    Conclusions
    Inhibition of telomerase activity by MST-312 represents a novel treatment strategy for Multiple Myeloma cancer.
    Keywords: Apoptosis, Multiple Myeloma, Telomerase
  • F. Moradi, Dr. S. Babashah, M. Sadeghizadeh Pages 217-226
    Background And Objectives
    The expression of Numb as a cell-fate determinant gene leads to inhibition of leukemic cell growth. The high levels of Musashi2 (Msi2) results in down-regulation of Numb in chronic myeloid leukemia cells. In this study we knocked down Msi2 using RNA interference (RNAi) strategy and investigated the effects of this knock down on the expression of Musashi2-Numb axis and genes involved in proliferation and apoptosis.
    Materials And Methods
    In this experimental study, synthetic double stranded siRNAs designed to target human Msi2 were transfected to K562 cells using Lipofectamine in duplicate. Changes in the expression levels of Msi-2, Numb, P21, and Bcl-2 genes 48h after transfection were evaluated by real-time PCR. Induction of apoptosis in transfected leukemic cells was determined using Annexin-PI staining and flowcytometry analysis. Data were analyzed by t-test.
    Results
    We found that upon Msi2 suppression, the expression levels of the cell-fate determinant Numb showed two-fold increase in K562 cells (p
    Conclusions
    It seems that Msi2 could be an option for targeting leukemic cells and its down-regulation through RNAi strategy may lead to induction of apoptosis in leukemic cells. This approach may open up new opportunities for leukemia therapy.
    Keywords: Leukemia, Chronic Myeloid, Cell Proliferation, Apoptosis
  • F. Shokoohian, Dr. Z. Sharifi, Dr. M. Mohammadi Pour, Dr. F. Yari Pages 227-236
    Background And Objectives
    CD40L is a membrane protein and a member of the tumor necrosis factor super family (TNFSF) that plays an important role in transferring cell signaling in innate and adaptive immunity. Since this protein plays its role through clustering the receptors on the target cell surface, it seems that the multimeric form of this molecule can have a stronger effect than the natural trimeric form. So in this study we describe cloning and expression of dodecameric soluble CD40L through self multimerizing protein, surfactant protein D (SP-D), in the HEK293 cell line.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the SPD-CD40L was designed in silico and cloned in pcDNA3.1() plasmid. HEK293 cells were transfected and used as the expression host cells. The expression of SPD-CD40L was determined at the RNA level by RT-PCR method. After the purification of the recombinant proteins by affinity chromatography, the molecular weight of the recombinant protein was determined by SDS-PAGE. To evaluate the specificity of protein, ELISA and Dot Blot were used.
    Results
    The results indicated that HEK293 cells were transfected and recombinant protein was expressed 24 and 48 hours after Transfection. Moreover, the results of ELISA and Dot Blot methods represented the specificity of recombinant SPD-CD40L chimeric protein.
    Conclusions
    Chimeric protein SPD-CD40L was expressed successfully by pcDNA3.1() in eukaryotic HEK293 cell line and the molecular weight of 4-trimeric (dodecameric) protein was shown to be consistent with the expected amount.
    Keywords: CD40 Ligand, HEK293 Cells, Transfection
  • D. Pashoutan Sarvar, Dr. K. Shamsasenjan, Dr. P. Akbarzadehlaleh, Dr. A.A. Movassaghpour, Hamze Timari, Sara Aqmasheh Pages 237-248
    Background And Objectives
    Mesenchymal stem cells are pluripotent cells characterized by self-renewal and the stromal multilineage differentiation potency. These cells play an important role in tissue homeostasis through direct cell-cell interaction and release of various growth factors and cytokines. Vesicles derived from mesenchymal stem cells rich in various growth factors such as proteins, cytokines and microRNAs are produced under different physiological or pathological conditions. Differentiation capability of these vesicles in repairing damaged tissues, as well as immune response modulation, has caused the vesicles to be considered as useful and efficient tools in regenerative medicine.
    Materials And Methods
    In the present review study, the authors investigated many articles over the past two decades published on the isolation and characterization of vesicles derived from mesenchymal stem cells, as well as on the application of these vesicles in regenerative medicine.
    Results
    The review of various articles showed that mesenchymal stem cells exert their paracrine effects by secreting different cytokines and vesicles. Mesenchymal stem cell-derived vesicles have protective effects such as regenerating damaged tissues, angiogenesis, neurogenesis, suppression of inflammatory reactions and modulation of immune responses.
    Conclusions
    Since the vesicles derived stem cells are supplemented with various growth factors and have tissue repairing potency, these vesicles can be used to repair the damaged tissues. In addition, these vesicles can be used as carriers of drugs or genes.
    Keywords: Regenerative Medicine, Cell Therapy, Mesenchymal Stem Cells, Extracellular Vesicles