فهرست مطالب

خون - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 59، بهار 1397)

فصلنامه خون
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 59، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا ولاشجردی، محمدرضا دیهیم *، فرهاد رازجو، اکرم عیدی صفحات 1-11
    سابقه و هدف
    کنسانتره پلاکتی، یکی از مهم ترین فرآورده های درمانی مشتق از خون می باشد. دمای نگهداری پلاکت ها (2 ± 22 درجه سانتی گراد) باعث شده که پلاکت ها بیشتر از سایر فرآورده های خونی در معرض خطر آلودگی باکتریال قرار گیرند. در این مطالعه برای اولین بار تاثیر ال - کارنیتین در کاهش آلودگی باکتریایی پلاکت و متابولیسم پلاکت ها بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 10 عدد کنسانتره پلاکتی تهیه شده در مرکز نوآوری انتقال خون، به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. سپس اثر آنتی باکتریایی ال کارنیتین در پلاکت های کنسانتره با تلقیح باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس بررسی شد و هم زمان نیز به تاثیر ال کارنیتین بر پارامترهای متابولیکی پلاکت در طول مدت نگهداری تا 5 روز پرداخته شد.
    یافته ها
    ال - کارنیتین در غلظت 50 میلی مولار سبب کاهش رشد CFU/mL 106 ×5/1 باکتری استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس نسبت به گروه کنترل خود گردید(001/0 p<). فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز(LDH) در پلاکت های تیمار با ال کارنیتین افزایش کمتری را نسبت به پلاکت های گروه کنترل در طول مدت نگهداری نشان داد(002/0 = p روز پنجم ، 003/0 p= روز سوم)، هم چنین توانست سبب حفظ غلظت اسید لاکتیک (008/0 p= روز پنجم) و pH محیط در پلاکت ها گردد. شمارش پلاکت نیز در پلاکت های تیمار شده با ال-کارنیتین نسبت به کنترل کاهش کمتری در روز پنجم نگهداری نشان داد(007/0 p= روز پنجم).
    نتیجه گیری
    ال– کارنیتین به عنوان ماده افزودنی سبب بهبود متابولیسم و کیفیت پلاکت در طول مدت زمان نگهداری همراه باکاهش رشد باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در پلاکت ها گردید.
    کلیدواژگان: ال، کارنیتین، پلاکت های خون، متابولیسم
  • علی وحید دستجردی *، شیوا سلیمی، محسن جعفریان، ناهید اکبری، فخرالملوک یاوری، سیده سارا هاشمی صفحات 12-20
    سابقه و هدف
    سیستم Rh با بیش از 50 آنتی ژن، یکی از پلی مورفیک ترین سیستم های گروه خونی می باشد که پس از ABO به لحاظ بالینی بیشترین اهمیت را داراست. شایع ترین آنتی ژن های این سیستم e،c،E،C،D می باشند، با توجه به این که گزارش ها در مورد فروانی این آنتی ژن ها در جمعیت اهداکنندگان مستمر مرکز انتقال خون اصفهان محدود است لذا هدف از این مطالعه تعیین فنوتیپ و فراوانی آن ها، شناسایی افراد دارای فنوتیپ نادر و تشکیل بانک اطلاعاتی آن ها بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه انجام شده از نوع توصیفی بود. نمونه گیری به روش غیر احتمالی آسان بر روی 310 نفر از اهداکنندگان مستمر گروه خونی Oمراجعه کننده به مرکز انتقال خون اصفهان در سال 1395 انجام گرفت. سوسپانسیون خونی 5-3 درصد در سرم فیزیولوژی تهیه شده با آنتی سرم های سیستم Rh به روش آگلوتیناسیون مستقیم مواجه گردید. سپس فنوتیپ Rh بر اساس شایع ترین ژنوتیپ تعیین شد.
    یافته ها
    از میان کلیه واکنش های مشاهده شده، بیشترین فراوانی مربوط به آنتی ژن e (16/95%) بود. فراوانی سایر آنتی ژن ها به ترتیب D (1/87%)، C (29/71%)، c (19/74%) و E (9/32%) و هم چنین شایع ترین فنوتیپ رایج R1r (27.42%) و کمترین آن ها r«r (32/0%) و R2RZ (32/0%) بودند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، انجام مطالعه های تعیین فنوتیپ و درصد فراوانی آنتی ژن های گلبول قرمز در جمعیت اهداکنندگان مستمر خون، موجب یافتن خون سازگار برای گیرندگان مکرر خون در حداقل زمان شده و منجر به کاهش واکنش های همولیتیک آلوایمیون می شود.
    کلیدواژگان: فنوتیپ، اهداکنندگان خون، ایران
  • مهسا نجف زاده، محمود زردست، فهیمه عصاری، غلامرضا عنانی سراب، سید مهدی سجادی * صفحات 21-27
    سابقه و هدف
    درخواست بیش از حد خون و تزریق غیر ضروری آن، از معمول ترین مشکلات در بیمارستان ها بوده و باعث زیان های زیادی می شود. بنابراین، بررسی مداوم میزان مصرف از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطالعه، میزان مصرف خون و فرآورده های خونی در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) بیرجند در بازه زمانی یک ساله مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، کلیه فرم های درخواست خون ارجاع شده از بخش های مختلف و نیز فرم های ارسالی از بانک خون از شهریور 1394 تا شهریور 1395 مورد بررسی قرار گرفت و میزان مصرف خون و فرآورده ها و نیز نسبت خون های کراس مچ شده به تزریق شده(C/T) محاسبه گردید. جهت تحلیل یافته ها از آزمون کای دو و 16 SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    در مدت زمان مورد بررسی در مجموع، 8173 واحد خون و فرآورده های خونی به بیماران تزریق شده بود. C/T مجموع 35/1 به دست آمد. میزان C/T در بخش جراحی قلب 13/2% و در بخش های اعصاب و داخلی 07/1% بود. در مورد مصرف گلبول قرمز فشرده، بخش اورژانس 801 واحد و بخش گوش، حلق و بینی میزان مصرف 9 واحدی را نشان دادند. از نظر نوع فرآورده نیز 3200 واحدگلبول قرمز فشرده، 2770 واحدپلاکت، 1876 واحد FFP و 327 واحد کرایو مورد مصرف قرار گرفته بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که الگوی تقاضا و مصرف خون در بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) بیرجند از وضعیت مطلوبی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: انتقال خون، سلول های خونی، بیمارستان ها
  • پرویز فلاح، مجتبی ملایی، علی احسان حیدری، مسعود سلیمانی، مهدی جاهدی برزگر، احسان عارفیان، طاهره مدنی، موژان اسدی، بهزاد پوپک * صفحات 28-35
    سابقه و هدف
    لوسمی حاد لنفوبلاستی، شایع ترین بدخیمی دوران کودکی می باشد. سالانه در کل دنیا به ازای هر 100 هزار نفر،1 تا 7/4 نفر به این بیماری مبتلا می شوند. Long non-coding RNA ها (lncRNAs)، گروهی از RNAهای غیرکدشونده هستند که در فرآیندهای زیستی از جمله تغییرات اپی ژنتیکی، کنترل رونویسی و ترجمه نقش دارند. استفاده از lncRNA های اختصاصی خونی و شناسایی عملکرد آن ها می تواند در شناخت بیشتر پاتوفیزیولوژی این بیماری و به دنبال آن در درمان کمک کننده باشد. از جمله lncRNA های مهم در روند خونسازی، LncRNA HOX transcript antisense RNA (HOTAIR) می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان بیان آن در بیماران تازه تشخیص داده شده لوسمی لنفوبلاستیک حاد رده سلولی B (B-ALL)بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، میزان بیان HOTAIR در نمونه مغز استخوان 40 بیمار تازه تشخیص داده شده B-ALL و هم چنین در 15 فرد سالم به عنوان گروه کنترل با روش Real Time PCR سنجیده شد. یافته ها توسط برنامه REST 2009، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان بیان HOTAIR در گروه بیماران نسبت به گروه کنترل به طور معناداری 121 برابر افزایش داشت (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    میزان بیان افزایشی HOTAIR در لوسمی لنفوبلاستیک حاد نوع B می تواند پیشگوکننده این باشد که افزایش بیان آن با پاتوفیزیولوژی این بیماری در ارتباط می باشد. اگر چه به مطالعه های بیشتری جهت بررسی میزان بیان آن در لوسمی های دیگر و مشخص کردن نقش آن نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: خونسازی، LncRNA، لوسمی لنفوبلاستیک حاد
  • طاهر اکبری سعید، میثم احمدی زیدآبادی، احمد فاطمی، علیرضا فارسی نژاد * صفحات 36-46
    سابقه و هدف
    مهندسی بافت به عنوان یک روش بالقوه برای ترمیم بافت های آسیب دیده ابداع گردید. پیش شرط لازم برای مهندسی بافت در شرایط آزمایشگاهی، رشد کافی سلول ها بر روی داربست سلولی می باشد. یکی از بیومتریال های جدید و مهم که از سال 2006 معرفی شد و هم اکنون فقط به صورت اتولوگ استفاده می شود، غشای فیبرینی است. با این وجود، استفاده از غشای فیبرینی به صورت آلوژن به دلیل خطر انتقال بیماری های ویروسی و باکتریایی مختلف توسط آن بسیار محدود می باشد. شاید بتوان استریلیزه کردن غشای فیبرینی را کلیدی ترین راه کار برای رفع محدودیت های کاربردی آن در مهندسی بافت دانست.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، غشای فیبرینی از پلاسمای تازه منجمد(FFP) تهیه شده و با سه روش استریل گردید. میزان بقای سلولی و سمیت غشاهای فیبرینی استریل شده بر سلول های فیبروبلاستی رده 3T3 با آزمایش MTT ارزیابی و تجزیه و تحلیل آماری داده های به دست آمده با استفاده از آزمون Paired-Sample t-test انجام شد.
    یافته ها
    غشاهای فیبرینی استریل شده و نشده، بقای سلول های فیبروبلاستی را 24 و 48 ساعت پس از مجاورت با غشا به طور معناداری افزایش دادند، ولی 72 ساعت پس از مجاورت با غشا، از مقدار تکثیر سلولی کاسته و شواهدی از مرگ سلولی دیده شد(به ترتیب 004/0 p= و 006/0 p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج می توان چنین استنباط کرد که غشای فیبرینی با فراهم نمودن بستری مناسب و آزادسازی فاکتورهای رشد، سبب تقویت پتانسیل تکثیر و افزایش بقای سلول ها می گردد و استریلیزاسیون تاثیری بر این ویژگی غشای فیبرینی ندارد.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت، فیبرینوژن، استریلیزاسیون، اشعه گاما
  • صالحه تجلی، پروین تترپور *، مینو فلاحی صفحات 47-54
    سابقه و هدف
    تولد زودرس نوزادان و بستری شدن آنان در بخش مراقبت ویژه نوزادان نسبت به دهه های گذشته افزایش چشمگیری داشته است. آنمی یکی از رایج ترین عوارض نارسی است. هدف این پژوهش، برررسی تزریق گلبول قرمز متراکم در نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان کودکان مفید تهران سال 1395 بود.
    مواد و روش ها
    برای انجام این پژوهش توصیفی مقطعی، 116 نوزاد نارس با وزن کمتر از 1500 گرم و سن حاملگی کمتر از 35 هفته که سابقه جراحی و ناهنجاری های مادرزادی نداشته و سابقه تزریق خون داشتند، وارد مطالعه شدند و بعد از جمع آوری اطلاعات جمعیت شناسی، تظاهرات بالینی قبل و بعد از تزریق خون جمع آوری و توسط نرم افزار 20 SPSS و آزمون تی وابسته مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش، میزان وقوع آپنه قبل و بعد از تزریق خون به ترتیب 31/79% و 82/19% ، تاکی کاردی 17/80% و 27/48% و وجود باقی مانده شیر در معده 73/55% و 34/21% بود. میانگین میزان هموگلوبین قبل و بعد به ترتیب mg/dL 1/9 و mg/dL 8/11 و میزان هماتوکریت قبل و بعد نیز به ترتیب 6/25% و 5/32% بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد بین وقوع آپنه، تاکی کاردی، وجود باقی مانده شیر در معده، میزان هموگلوبین و میزان هماتوکریت قبل و بعد از تزریق خون تفاوت آماری معناداری وجود دارد(به ترتیب 001/0 p= ، 004/0 p= ، 005/0 p= ، 001/0 p=). بنابراین تزریق گلبول قرمز متراکم بر اساس دستورالعمل فعلی، سبب اصلاح شرایط بالینی و آزمایشگاهی نوزاد می شود.
    کلیدواژگان: آنمی، انتقال خون، گلبول های قرمز
  • عفت سبزیکار *، عسگر باقرنژاد نشل، فاطمه حسنی، علی اکبر کیانی، سمیه علیجانی، مجید نظامی، مهسا امامی فرد صفحات 55-58
    سابقه و هدف
    سیستم گروه خون Rh یکی از پیچیده ترین سیستم های گروه های خونی و دارای حدود 50 آنتی ژن است. دو ژن Rh D و Rh CE مسئول کد کردن آنتی ژن های سیستمRh هستند. فنوتیپ Rh null قادر به عرضه هیچ یک از این آنتی ژن ها نیست و شیوع آن یک در شش میلیون نفر است. می توان با تعیین فنوتیپ سایر افراد خانواده، خون مناسب را در موارد مورد نیاز تهیه کرد.
    مورد: در سال 1392 خانمی 39 ساله با گروه A منفی با آنمی همولیتیک به بیمارستان بوعلی قزوین مراجعه کرد. به علت ناسازگاری در کراس مچ، نمونه وی مورد بررسی قرار گرفت و بعد از بررسی های تکمیلی، گروه خونی Rh null او مشخص شد. مورد به وسیله انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی سرم بیمار و تعیین فنوتیپ آنتی ژن های Rh شناسایی شد. پس از بررسی سایر افراد خانواده، برادر وی به عنوان دومین موردRh null شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    دو فرد شناسایی شده در این مطالعه، اولین موارد Rh null در ایران بودند که به وسیله غربالگری آنتی بادی سرم بیمار شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: انتقال خون، فنوتیپ، آنتی ژن، ایران
  • ملیحه روزبهانی، حسن جمشیدیان، اسماعیل محمودی، اصغر عرشی * صفحات 59-70
    سابقه و هدف
    رگ زایی به تشکیل عروق خونی جدید از عروق موجود اطلاق می شود. رگ زایی یک رویداد مهم در انواع فرآیندهای فیزیولوژیکی مانند رشد جنین، چرخه ماهیانه، تولید مثل و ترمیم زخم است. هم چنین در تعدادی از فرآیندهای پاتولوژیکی مانند تومور، بیماری چشم، رتینوپاتی، نفروپاتی دیابتی و چاقی دارای نقش مرکزی است. رگ زایی توسط ترکیبی از عوامل رشد و محرک های رگ زایی هدایت و توسط گروهی به همان اندازه متنوع از مهارکننده های رگ زایی، تعدیل می شود.
    مواد و روش ها
    به دلیل اهمیت فرآیند رگ زایی در ایجاد بیماری های وابسته به آن، در این مقاله مروری به بررسی ابعاد مختلف فرآیند رگ زایی و مکانیسم ها و عوامل مربوط به آن و هم چنین مطالعه های پیرامون آن ها که بالغ بر 50 مقاله می باشد، پرداخته شده است. برای جستجوی مقاله ها از پایگاه های خارجی و داخلی مورد اطمینان نظیر NCBI و SID استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس کارهای اخیر از چندین آزمایشگاه، واضح است که فرآیندهای رگ زایی و بیماری های مرتبط با ایجاد رگ، نه تنها نتیجه تولید نامحدود فرم های طبیعی و غیر طبیعی از واسطه های محرک رگ زایی است بلکه نتیجه کمبود نسبی مولکول های مهارکننده رگ زایی نیز می باشد. به طور کلی، این فرآیند تحت تاثیر عوامل مختلف بوده و دربرگیرنده یک سری رخدادهای سلولی از قبیل مهاجرت، تکثیر و تمایز سلول های اندوتلیال و در نهایت تشکیل عروق، بلوغ و بازسازی نهایی آن ها است.
    نتیجه گیری
    فاکتور کلیدی و موثر در تکثیر و مهاجرت سلول های اندوتلیال که اساس تشکیل هر رگ جدیدی می باشد، فاکتور رشد اندوتلیوم عروقی است. رگ زایی درمانی شامل مهار رگ زایی غیر طبیعی در مواردی مثل تومورها و تحریک رگ زایی در بیماری های ایسکمی مثل ایسکمیک قلبی و یا بیماری های عروق محیطی است.
    کلیدواژگان: پاتولوژی، فاکتور رشد اندوتلیوم عروقی، رگ های خونی
  • غربالگری سیفلیس در خون های اهدایی / دکتر مریم خیراندیش*، دکتر علی اکبر پورفتح الله، دکتر مهتاب مقصودلو، دکتر صدیقه امینی کافی آباد، دکتر سیامک اسدی، دکتر محمدحسین برادران /...
    صفحات 71-86
|
  • Z. Velashjerdi, M.R. Deyhim *, F. Razjou, A. Eydi Pages 1-11
    Background And Objectives
    Platelet concentrate is one of the important blood products. The platelets are stored at that is an optimum temperature for bacterial growth, so the platelet bacterial contamination is considered to be the most common infective risk factor in blood transfusion.
    Materials And Methods
    In this experimental study, we selected ten platelet concentrates from healthy donors prepared by Iranian Blood Transfusion Inovation Center and stored at 22º C with gentle agitation up to 5 days. Then, the antibacterial effects of LC on the platelet concentrates inoculated with the gram-positive Staphylococcus epidermidis as well as the effects of LC on the metabolic parameters of the platelets were measured.
    Results
    The results showed that L-carnitine in concentration of 50 mM could significantly decrease the growth of 1.5×106CFU/ml Staphylococcus epidermidis (p Conclusions : L-carnitine can improve the metabolism and quality of the platelet concentrates, as an additive, during the storage and it can decrease bacterial growth in the platelet concentrates during the storage.
    Keywords: L, Carnitine, Blood Platelets, Metabolism
  • V. Dastjerdi *, Sh. Salimi, M. Jafarian, N. Akbari, F. Yavari, S.S. Hashemi Pages 12-20
    Background And Objectives
    Having more than 50 antigens, the Rh system is one of the most polymorphic blood group systems where clinically it is the second important blood group system after ABO. E,C,D,e,c are the most frequent antigens of this system. Considering the few reports on the high frequency of these antigens in regular donors of Isfahan Blood Center, the aim of the study was to determine their phenotype and frequency, identify people with rare antigens, and form the data bank.
    Materials And Methods
    The study was descriptive with 310 regular O type donors referring to Isfahan Blood Center in 2016 included by Nonprobability-Convenience sampling. A blood suspension of 3-5% in the normal saline 0.9% was prepared and exposed to Rh anti sera by direct agglutination. Then, the Rh phenotype was determined based on the most common genotype.
    Results
    Among all the observed reactions, the highest frequency was e (95.16%) and the frequency rates of other antigens were 87.1%, 71.29%, 74.19%, and 32.9% for D-, C-, c-, and E-, respectively. The most common phenotype was R1r (27.42%), while the lowest being r"r (0.32%), and R2RZ (0.32%).
    Conclusions : Generally, the research on phenotype determination & RBC antigen frequencies in regular blood donor population would lead to accessible compatible blood types for regular blood recipients in minimum time and to reduction in hemolytic- alloimmune reactions.
    Keywords: Phenotype, Blood Donors, Iran
  • M. Najafzadeh, M. Zardast Dr., F. Assari, Gh. Anani Sarab, S.M. Sajjadi * Pages 21-27
    Background And Objectives
    Unnecessary transfusions and excessive use of blood and blood products are some of the most common problems in hospitals, causing much material and spiritual damage. Therefore, continuous monitoring of blood use is of great importance. In this study, the use of blood and blood products in Vali-e-Asr Hospital in Birjand was evaluated over a one-year period.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, all forms of blood transfusion from different wards of the Vali-e-Asr Educational Hospital from Shahrivar 1394 through Shahrivar 1395 (According to Iranian Calendar) were reviewed. Using extracted data, the use of blood and blood products as well as the cross-match transfusion ratio (C/T) was calculated. The data were analyzed by K2 test & SPSS 16.
    Results
    During the study, a total of 8173units of blood and blood products were transfused to patients. The overall C/T ratio was 1.35. C/T ratio in the heart surgery ward was 2.13% while it was 1.07% in the neurology and internal wards. In regard to packed cell utilization, the emergency and ENT wards had the highest (801 units) and the lowest (9 units) rates, respectively. In terms of the types of transfused blood and blood products, 3200 units of packed cell, 2770 units of platelet, 1876 units of FFP, and 327 units of cryoprecipitate were transfused.
    Conclusions : The results showed that the pattern of blood use in BirjandVali-e-Asr Hospital abides by the standards. However, the quality of blood management must be improved and the existing errors reduced.
    Keywords: Blood Transfusion, Blood Cells, Hospitals
  • P. Fallah Dr., M. Molaie, A. Ehsan Heidari, M. Soleimani, M. Jahedi Zargar, Ehsan Arefian, T. Madani, M. Asadi, B. Poopak * Pages 28-35
    Background And Objectives
    Acute lymphoblastic leukemia (ALL) is the most common malignancy in childhood. The prevalence of ALL is 1 to 4/7 per 100,000 population every year world-wide. Long non-coding RNAs (LncRNAs) are a group of non-coding RNAs involved in many biological processes, such as epigenetic changes, regulation of mRNA transcription and translation. Identification of their function can be helpful to understand the pathophysiology and treatment of ALL. One of the important LncRNAs in hematopoiesis regulation is HOTAIR (LncRNA HOX transcript antisense RNA). The purpose of this study was to determine the expression of HOTAIR LncRNA in newly diagnosed B-ALL patients.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional descriptive study, 40 newly diagnosed B-ALL patients as well as 15 healthy individuals as control were given 1mL of bone marrow specimen with EDTA anticoagulant. RNA (patients and control) was extracted and Real-time quantitative PCR was used to examine the expression of LncRNA HOTAIR in ALL patients. The results was analyzed by REST 2009.
    Results
    The findings showed that expression of HOTAIR in patients with Acute Lymphoblastic Leukemia type B increased significantly as compared to healthy controls (p 0.05).
    Conclusions : In conclusion, the increase expression of HOTAIR in acute lymphoblastic leukemia can be attributed to potential role of LncRNA HOTAIR in pathophysiology of the disease.
    Keywords: Hematopoiesis, LncRNAs, Lymphocytic Leukemia, Acute
  • T. Akbari Saeed, M. Ahmadi Zeydabadi, A. Fatemi, A.R. Farsinezhad * Pages 36-46
    Background And Objectives
    Tissue engineering as a potential method was developed for the repair of tissue damages. The basic prerequisite for tissue engineering is in vitro growth and proliferation of cells on the scaffolds. One of the important new biomaterials that was introduced in 2006 by Choukroun and colleagues is fibrin membrane and now is only used as an autologous biomaterial. However, the use of fibrin as allogeneic membrane due to the risk of transmission of viral and bacterial diseases is very limited. Perhaps the decontamination of fibrin membranes be a key solution to overcome the limitations of its application in tissue engineering.
    Materials And Methods
    In this experimental study, fibrin membranes prepared of FFP by three methods were decontaminated. Cell viability and toxicity of 3T3 fibroblast cell on membranes of fibrin that was decontaminated were evaluated by MTT assay. Statistical analysis of data was performed by using Paired-Sample t-test.
    Results
    In case of both decontaminated and contaminated fibrin membranes, the survival of fibroblast cells 24 and 48 hours after exposure to the membrane increased significantly (P>0.01); however, 72 hours after exposure, the proliferation reduced and there were evidence of cells apoptosis.
    Conclusions : Based on these findings it can be concluded that Fibrin membranes by providing an appropriate background and releasing growth factors enhance the proliferative potential and increased survival of the cells. This feature is not affected by the decontamination methods of fibrin membranes.
    Keywords: Tissue Engineering, Fibrinogen, Sterilization, Gamma Rays
  • S. Tajali, P. Tatarpour *, M. Fallahi Pages 47-54
    Background And Objectives
    Premature neonates are extremely vulnerable in the neonatal pe­riod, as is attested to by the high rates of infant mortal­ity. Infants that are hospitalized are likely to have at least one blood transfusion. Anemia is one of the most common side effects. The purpose of this cross sectional descriptive study was outcome of red blood cell injection in preterm infants admitted to the NICU of the Mofid Hospital at 2016.
    Materials And Methods
    For this descriptive cross-sectional study, 116 preterm infants weighing ≤ 1500 grams and gestational age ≤ 35 weeks who had no history of surgical and congenital anomalies were admitted to NICU. The data were analyzed by SPSS 20 and dependent t-test.
    Results
    Data were collected, apnea 79.31%, 19.82% ,tachycardia 80.17% ,48.27% and residue 55.73%, 21.34% before and after blood transfusion respectively according to nursing reports. Before and after transfusion mean of hemoglobin was 9.1 mg/dl and 11.8 mg/dl and hematocrit was 25.6% and 32.5%, respectively.
    Conclusions
    Finding show apnea (p = 0.001), tachycardia (p = 0.004), residue (p = 0.005), hemoglobin (p = 0.001) and hematocrit (p = 0.001). For prescription, Considering Clinical manifestations and laboratory findings, improves laboratory, clinical and ventilator conditions in premature infants.
    Keywords: Anemia, Blood Transfusion, Red Blood Cells
  • E. Sabzikar *, A. Baghernejad Neshel, F. Hasani, A.A. Kiani Dr., S. Alijani, M. Nezami, M. Emamifard Pages 55-58
    Background And Objectives
    Rh blood group system is one of the complex systems of blood groups and composed of nearly 50 antigens. The two gens of Rh D and Rh CE are responsible for coding of Rh system. Rh null genotype does not express any of these antigens. The prevalence of phenotype Rh null is 1 person per every 6×106 individuals and it is rather difficult to find compatible blood for the recipients in need. However, as there are probably members with similar characteristics in a given family, it would be plausible to diagnose the phenotype in family members to prepare compatible blood in time of need.
    Case : In 2014, a 39-year-old negative female patient with hemolytic anemia referred to BoAli Hospital in Qazvin. Her sample, due to incompatibility in cross matching was further tested and her Rh null group was determined.
    Conclusions : This case was identified by antibody screening tests and the subsequent determination of Rh antigen phenotype. After checking other family members, her brother was identified as the second Rh null group case in the country.
    Keywords: Blood Transfusion, Phenotype, Antigen, Iran
  • M. Roozbahani, H. Jamshidian, E. Mahmoudi, A. Arshi * Pages 59-70
    Background And Objectives
    Angiogenesis is the formation of new blood vessels from pre-existing ones. Angiogenesis is an important event in a variety of physiological processes such as embryonic development, menstrual cycles, reproduction, and wound repair. It is also involved in pathological conditions such as solid tumors, diseases of the eye, diabetic retinopathy and nephropathy, hypertension psoriasis, endometriosis and obesity. Angiogenesis is dependent on a delicate equilibrium between endogenous angiogenic and antiangiogenic factors.
    Materials And Methods
    Because of the angiogenesis importance in the development of its dependent diseases, in this Review article we examined the different dimensions of the angiogenesis process, mechanisms and factors. The data were extracted from NCBI and SID.
    Results
    Angiogenesis has driven by a cocktail of growth factors and pro-angiogenic cytokines and is tempered by an equally diverse group of inhibitors of neovascularization based on recent work from several laboratories; it is now eminently clear that angiogenesis and unrestricted production of normal or aberrant forms of pro-angiogenic mediators but also the result of a relative deficiency in angiogenic-inhibitory molecules. In general, the process of angiogenesis is a multi-factorial and highly structured sequence of cellular events comprising migration, proliferation and differentiation of endothelial cells and finally vascular formation, maturation and remodeling
    Conclusions : The key factor that regulates proliferation and migration of endothelial cells is the Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF). Angiogenic therapy includes inhibition of abnormal angiogenesis in some conditions such as tumors and stimulation of angiogenesis in conditions of ischemia, such as in ischemic heart disease or peripheral vascular disease.
    Keywords: Pathology, VEGF, Blood Vessels