فهرست مطالب

خون - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 56، تابستان 1396)

فصلنامه خون
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 56، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سلمان دانشی، حسین مولوی وردنجانی، فاطمه جهانگیری مهر، عصمت رضا بیگی داورانی * صفحات 77-83
    سابقه و هدف امروزه مصرف خون و فرآورده های خونی افزایش یافته است، بنابراین به موازات آن باید تعداد اهداکنندگان خون نیز افزایش یابد، هدف این مطالعه تحلیل عوامل موثر بر اهدای خون در شهرستان کرمان بود.
    مواد و روش هااین مطالعه به صورت آینده نگر بر روی 2010 داوطلب اهدای خون که برای اولین بار جهت اهدا در سال 1388 مراجعه کرده بودند و تا پایان سال 1392 به منظور بررسی عوامل موثر بر اهدای خون مورد پی گیری قرار گرفتند، انجام شد. سپس با استفاده از آزمون های کای دو و t و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته هااز مجموع نمونه های مورد مطالعه، 50%، 7/33% و 2/16% به ترتیب اهداکننده بار اول، با سابقه و مستمر بودند. میانگین و انحراف معیار طول مدت اهدای خون بر حسب ماه و تعداد دفعات اهدای خون در این مدت به ترتیب برابر با 72/20 ± 19/35 و 89/3 ± 36/5 بود. در این مطالعه بین سن، سطح تحصیلات و مستمر شدن جهت اهدای خون، ارتباط آماری معناداری وجود داشت(03/0 p=) ولی در سایر متغیرها ارتباط معنادار نبود.
    نتیجه گیریبا توجه به معنادار شدن اثر تحصیلات بالا، سن بالا و وضعیت تاهل در مستمر شدن اهدای خون، نیاز است که این گروه ها جهت تبدیل شدن به اهداکنندگان مستمر، بیشتر مد نظر قرار گیرند و آموزش و فرهنگ سازی لازم و هم چنین تشویق هایی جهت تداوم رفتار اهدای خون در این گروه ها انجام شود.
    کلیدواژگان: اهدای خون، آموزش، داوطلبان، ایران
  • عطیه خسروی، کریم شمس اسنجان، مژگان شایگان *، شهرام سمیعی، زهرا عطایی کچویی، مریم عبدالهی، مهناز کواری، محبوبه شفیعی الماسیان، پریسا حسین زاده صفحات 84-91
    سابقه و هدف آنتی ژن های نوتروفیلی انسانی، شامل 5 سیستم آنتی ژنی است که بر روی غشای گلیکوپروتئینی گلبول های سفید قرار دارند. هدف از مطالعه، اطلاع از وفور آللی HNA در یک جمعیت به منظور تخمین شیوع بیماری های مربوط به HNA-5 بود.
    مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی، از 190 اهداکننده آذری غیرخویشاوند ساکن تبریز مراجعه کننده به پایگاه انتقال خون تبریز، نمونه خون دریافت شد. با استفاده از کیت تجاری پارس طوس، DNAها استخراج و سپس بررسی مولکولی HNA-5a-(or HNA-5b) وHNA-5a+ به روش PCR-RFLPانجام شد. محصول PCR با استفاده از آنزیمSdu1 Bsp1286I هضم شد. وفور ژنی آنتی ژن های HNA-5a وHNA-5b با استفاده از معادله هاردی واینبرگ محاسبه شد.
    یافته هافنوتیپ های مشاهده شده HNA-5a(+/+) به ترتیب در 93 نفر، (+/-) HNA-5 در 10 نفر وHNA-5a (-/-) در 87 نفر مشاهده گردیدند. فراوانی مشاهده شده با قانون هاردی واینبرگ تطابق داشت. فراوانی آللی HNA-5a طبق قانون مذکور برابر با 51/0 و HNA-5a- (یا HNA5-b) برابر با 49/0 به دست آمد.
    نتیجه گیریفراوانی آلل های HNA-5 در این مطالعه، مشابه نتایج به دست آمده برای سایر جمعیت ها نمی باشد.
    کلیدواژگان: نوتروفیل ها، PCR، اهداکنندگان خون
  • مهناز عباسعلی زاده، پریسا نهضتی، مهدی الله بخشیان، محسن حمیدپور *، علی اکبر خادم معبودی، محمدرضا طباطبایی صفحات 92-100
    سابقه و هدف SR-B1 به عنوان رسپتور اصلی HDL عمل کرده و در انتقال معکوس کلسترول نقش مهمی دارد. بر عکس افزایش میزان LDL سرم که خطر بروز آترواسکلروزیس را افزایش می دهد، غلظت پلاسمایی HDL و افزایش رسپتور مربوطه با بروز بیماری های آترواسکلروزیس ارتباط معکوس دارد. با توجه به نقش توام پلاکت ها و پلاک آترواسکلروزیس، در این مطالعه بیان SR-B1 در پلاکت و نقش این رسپتور بر فعالیت پلاکت بررسی شد.
    مواد و روش هااین تحقیق به روش مورد- شاهد(case-control) صورت گرفت. 24 نفر از بیماران قلبی عروقی واجد پلاک آترواسکلروتیک و 24 نفر از افراد داوطلب سالم به عنوان کنترل انتخاب شدند. پس از جمع آوری پلاکت نمونه ها، میزان بیان رسپتور با استفاده از روش وسترن بلات و میزان فعالیت پلاکت ها با روش اگریگومتری ارزیابی شد. نتایج داده ها با استفاده از آزمون t-test و 16 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته هانتایج حاصل از وسترن بلات بیانگر کاهش بیان پروتئین SR-B1 در افراد بیمار Arbitrary Unit (AU) (4/0) در مقایسه با نمونه های کنترل بود(AU 4/1)(001/0 p<). میزان تجمع پلاکتی با استفاده از آگونیست ADP در گروه بیماران(85%) نسبت به گروه کنترل(51%) افزایش معناداری نشان داد(001/0 p<).
    نتیجه گیریدر بیماران قلبی عروقی کاهش بیان رسپتور SR-B1 انسانی در پلاکت ها و همین طور افزایش فعالیت و اگریگاسیون پلاکت ها مشاهده شد.
    کلیدواژگان: پلاکت ها، آترواسکلروزیس، بیماران
  • زهرا تراب، بهزاد پوپک *، علی اکبر موثق پور اکبری، محمدرضا یونسی، امیرحسین امامی، فاضل الهی صفحات 101-108
    سابقه و هدف پلی سایتمی ورا، یکی از نئوپلاسم های میلوپرولیفراتیو BCR-ABL1 منفی می باشد که از پروژنیتورهای هماتولوژیک به وجود می آید. در حدود 4%-3% بیماران پلی سایتمی ورا، دارای موتاسیون هایی در اگزون 12 ژن JAK2 می باشند. با توجه به اهمیت این موتاسیون ها در تشخیص بیماران مبتلا به پلی سایتمی ورا، مطالعه حاضر انجام گرفت.
    مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی تحلیلی، موتاسیون های اگزون 12 ژن JAK2 در 58 بیمار مبتلا به پلی سایتمی ورا V617F منفی در آزمایشگاه پیوند مورد ارزیابی قرار گرفتند. تمامی بیماران واجد شرایط پلی سایتمی ورا و V617F منفی وارد مطالعه شدند. علاوه بر این، فایل 60 بیمار دارای موتاسیون V617F بررسی شدند. بعد از کنترل کیفی DNA ژنومیک استخراج شده، اگزون 12 به روش واکنش زنجیره پلی مراز تکثیر شد، غربالگری موتاسیون ها به وسیله تعیین توالی مستقیم انجام گرفت و سپس با آزمون کای دو و نرم افزار 13 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته هادر این مطالعه، 58 بیمار پلی سایتمی ورا V617F منفی مورد بررسی قرار گرفتند. 45 نفر(6/77%) مرد و 13 نفر(4/22%) زن بودند. متوسط ​​سن بیماران 2/4 ± 8/46 سال بود. بعد از تجزیه و تحلیل های لازم، موتاسیون E543-D544del در یک خانم 72 ساله مشاهده شد.
    نتیجه گیریشیوع پایینی از موتاسیون های اگزون 12 ژن در جمعیت ایرانی وجود دارد که ممکن است به دلیل تعداد کم بیماران و یا شیوع پایین در جمعیت ایرانی مرتبط باشد. بنابراین مطالعه بر روی جامعه بزرگتر آموزنده خواهد بود.
    کلیدواژگان: پلی سایتمی ورا، نئوپلاسم ها، اگزون ها
  • احسان حیدری سورشجانی، صادق ولیان، سیده فاطمه میراحمدی باباحیدری، فروغ عباسیان * صفحات 109-117
    سابقه و هدف تنوع فنوتیپی قابل توجهی از بتا تالاسمی وجود دارد که شناخت جهش های شایع آن، پیشگیری از سندرم های خاص تالاسمی را تسهیل می کند. هدف از انجام مطالعه، تعیین جهش های شایع بتا تالاسمی در استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان و ارتباط آن با پارامترهای خونی بود.
    مواد و روش هادر یک مطالعه توصیفی، از 321 نفر از ناقلین به بیماری بتا تالاسمی مراجعه کننده به مرکز خصوصی ژنتیک پزشکی اصفهان در سال 1394، نمونه خون وریدی گرفته شد و جهت قطعیت بیماری بتا تالاسمی در این افراد، شاخص های خونی MCV و MCH با دستگاه Mindary و هم چنین HbA1، HbA2، HbF و RBC با روش الکتروفورز مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها توسط آزمون های کای دو و t و 22 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته هاجهش Fr36/37(-T) در جمعیت مورد بررسی استان چهار محال و بختیاری و اصفهان به ترتیب با فراوانی 34 (35/26%) و 22 (35/32%) بیشترین فراوانی را در بین جهش های مورد بررسی داشتند و جهش های مورد بررسی بیشترین ارتباط را با شاخص های خونی HbA2 و MCV نشان دادند. در حدود 80% موارد جهش در ژن بتاگلوبین در افراد دارای 5/3 HbA2> و در 100% موارد دارای 27 MCH< و 80 MCV< قابل تشخیص می باشد.
    نتیجه گیریجهش بتا تالاسمی در جمعیت استان های چهار محال و بختیاری و اصفهان، تنوع و توزیع گسترده دارد. میانگین جهش های مورد بررسی بر اساس شاخص های خونی بسیار متفاوت بود. در مجموع نتایج، ارتباط مثبتی بین موتاسیون های بتا تالاسمی و شاخص های گلبول های قرمز نشان دادند که می تواند در غربالگری سریع و کار آمد این موتاسیون های شایع، موثر باشد.
    کلیدواژگان: بتا تالاسمی، پارامترهای خونی، جهش، شیوع
  • برهان مرادویسی، حکیمه صفری، دائم روشنی، بهزاد خلفی، راضیه تقی زاده سروستانی * صفحات 118-125
    سابقه و هدف بدخیمی های خونی، شایع ترین شکل سرطان های کودکان هستند که حدود 45% از سرطان های تشخیص داده شده درکودکان را تشکیل می دهند. اختلالات کروموزومی در بیشتر بیماران مبتلا به لوکمی لنفوبلاستیک حاد یافت می شود. این اختلالات، اطلاعات با ارزشی در مورد پیش آگهی بیماری ارائه می دهند.
    مواد و روش هااین مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر روی تمام کودکان مبتلا به لوسمی حاد مراجعه کننده به بخش انکولوژی بیمارستان بعثت سنندج در سال های 1385 تا پایان شش ماهه اول 1394، انجام شد. از تمام کودکان مراجعه کننده به بخش انکولوژی با تشخیص لوسمی حاد، یک نمونه خون محیطی و آسپیره مغز استخوان تهیه شد و با روش RT-PCR و تعیین کاریوتایپ کروموزومی، انواع اختلالات کروموزومی مشخص گردید. داده ها با آزمون کای دو و نرم افزار 5/11 SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته هادر بین 75 نفر از بیماران، 12 نوع ژنوتیپ کروموزومی مشاهده شد. بیشترین مقدار مربوط به ژنوتیپ کروموزومی نرمال با 41 نفر(7/54%) بود. اختلال کروموزومی(21-12) t در 15 نفر(20%) دیده شد که شایع ترین اختلال کروموزومی بود. (17-15)t با 5 مورد(7/6%) در رتبه بعدی قرار داشت. تنها اختلال کروموزومی دیده شده در لوکمی لنفوسیت T، اختلال 21 + ،xy ، 47 با فراوانی 1 نفر بود.
    نتیجه گیریبا توجه به نتایج این تحقیق، 7/54% ازکودکان هیچ نوع اختلال کرومووزمی نداشتند. در مطالعه های مختلف نتایج متفاوتی گزارش شده است. با توجه به اهمیت کشف انواع جابه جایی های کروموزومی در تعیین پیش آگهی کودکان مبتلا به لوسمی، انجام مطالعه های بیشتر در این زمینه ضروری است.
    کلیدواژگان: لوسمی، اختلالات کروموزومی، کودکان
  • مریم داداشی، داود بشاش * صفحات 126-134
    سابقه و هدف مسیر PI3K/Akt که در تنظیم رشد سلولی و تکثیر نقش مهمی ایفا می کند، تقریبا در 70%-50% بیماران APL فعالیت بالایی را نشان می دهد. مشخص شده است که در سلول های لوسمیک این بدخیمی، فعالیت PI3K عمدتا ناشی از افزایش بیان ایزوفرم p110δ می باشد. در این مطالعه بر آن شدیم تا اثر بخشی داروی Idelalisib را که یکی از مهم ترین مهارکننده های p110δمی باشد، در سلول های NB4 مشتق از APL بررسی کنیم.
    مواد و روش هادر یک مطالعه تجربی، اثرات مهاری دارو بر فعالیت متابولیک و زنده مانی سلول های NB4 بررسی شد. هم چنین از روش فلوسایتومتری جهت بررسی آپوپتوز و از روش Quantitative RT-PCR جهت بررسی تغییر بیان mRNA ژن های دخیل در آپوپتوز استفاده شد.
    یافته هانتایج نشان داد که Idelalisib نه تنها باعث کاهش زنده مانی و فعالیت متابولیک سلول های NB4 به صورت وابسته به دوز و زمان شد، بلکه متوجه شدیم که اثرات سایتوتوکسیک این دارو از طریق فعال کردن مسیر آپوپتوتیک می باشد. هم چنین در بررسی مکانیسم مولکولی دخیل در القای مرگ سلولی مشخص شد که داروی Idelalisib از طریق افزایش بیان ژن های پروآپوپتوتیک Bax و PUMA و کاهش بیان ژن آنتی آپوپتوتیک Mcl-1 اثر خود را اعمال می کند.
    نتیجه گیریبا توجه به فعال بودن p110δ در بیماران APL و هم چنین اثر بخشی داروی Idelalisib در القای اثرات سایتوتوکسیک در سلول های پرومیلوسیتیک NB4، می توان چنین پیشنهاد کرد که این دارو می تواند به عنوان یک راهکار درمانی مناسب، چه به صورت منوتراپی و چه به صورت داروی مکمل همراه با داروهای متداول مورد استفاده، در بیماران APL مد نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: لوسمی پرومیلوسیتیک حاد، مهارکننده، آپوپتوز
  • شعله قلی پور *، شیرین قلی پور، علی ضرغام صفحات 135-139
    سابقه و هدف بروز نواقص در زمان تولد را، ناهنجاری های مادرزادی می نامند. از عوامل موثر بر بروز ناهنجاری در کودکان، عوامل ارثی - محیطی و عفونت های مادر می باشند. بعضی مطالعه ها، عامل ناسازگاری های خونی و Rh بین مادر و کودک را ازعوامل احتمالی بروز ناهنجاری ها برشمرده اند.
    مواد و روش هادر مطالعه توصیفی گذشته نگر حاضر، پژوهشگر به مدارک پزشکی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) مراجعه و پرونده تمام بیماران با تشخیص ناهنجاری مادرزادی بستری شده در بخش جراحی کودکان را استخراج نمود. پس از نمونه گیری تصادفی، داده ها با تفکیک گروه خونی ثبت و توسط 16 SPSS و آزمون های t و کای دو تحلیل گردید.
    یافته ها455 کودک بستری شده بررسی گردیدند. نتایج نشان داد در بین آن ها(9/74%)341 نوزاد پسر با ناهنجاری در دستگاه ادراری تناسلی و (1/25%) 114 نوزاد دختر با ناهنجاری در سروگردن بودند. شایع ترین ناهنجاری ها شامل ناهنجاری سیستم ادراری تناسلی(1/41%) و ناهنجاری سر و گردن(9/29%) بود. کمترین شیوع آنومالی در دستگاه های تنفسی و عصبی بود.
    نتیجه گیریارتباط معنا داری میان ناهنجاری در دستگاه های مختلف و Rh خون در کودکان وجود دارد اما ارتباط معناداری میان ناهنجاری در دستگاه های مختلف و گروه های خونی ABO دیده نشد. ناهنجاری سیستم های گوارشی و ادراری تناسلی در کودکان دارای Rh منفی و ناهنجاری های صورت در کودکان دارای Rh مثبت به نسبت بیشتر است.
    کلیدواژگان: سیستم گروه خونی ABO، گروه خونی Rh، ناهنجاری های مادرزادی
  • علی حسنی *، معصومه قربانی صفحات 140-146
    سابقه و هدف دیابت نوع 2 با آسیب های متعدد در بافت های مختلف همراه است. هدف این مطالعه، مقایسه اثرات 8 هفته تمرینات ترکیبی با مصرف مکمل های امگا 3 و ال کارنیتین بر شاخص های هماتولوژی زنان دیابتی نوع 2 بود.

    مواد و روش هادر یک مطالعه نیمه تجربی، 58 زن مبتلا به دیابت نوع 2 از انجمن دیابت شاهرود با میانگین سنی 17/6 ± 7/52 سال در اردیبهشت 95 به صورت تصادفی به 6 گروه: تمرین + دارونما (10 نفر)، تمرین + مکمل امگا 3 (10 نفر)، تمرین + مکمل ال کارنیتین(10 نفر)، تمرین + مکمل امگا3 + ال کارنیتین(10 نفر)، مکمل امگا3 + ال کارنیتین(10 نفر) و گروه کنترل(8 نفر) تقسیم شدند. تمرینات به صورت استقامتی مقاومتی اجرا شد.

    یافته هادر مقایسه بین گروهی، تعداد گلبول های سفید در گروه های 1، 3 و 4 و هماتوکریت در گروه های 3 و 4 کاهش معنادار و گلبول های قرمز در گروه های 2، 3 و 4 افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل داشتند.

    نتیجه گیریبه نظر می رسد 8 هفته تمرینات ترکیبی همراه با مصرف مکمل امگا 3 و ال کارنیتین بر مقادیر گلبول های سفید و گلبول های قرمز تاثیر به سزایی داشته و میزان اکسیژن رسانی گلبول های قرمز در بیماران دیابتی نوع 2 بهبود یافته است.
    کلیدواژگان: L کارنیتین، ورزش، هماتولوژی، زنان
  • مهتاب مقصودلو *، علی اکبر پورفتح الله، سهیلا خسروی، سیامک اسدی، فاطمه سادات مهدویانی، مرتضی طباطبایی، محمدزضا مهدی زاده، میرمحمد علی حسینی، روح الله میرزایی، ایمان زارعی، مجید زینلی صفحات 147-154
|
  • S. Daneshi, Dr. H. Molavi Vardanjani, F. Jahangiri Mehr, E. Rezabeigi Davarani * Pages 77-83
    Background and ObjectivesNowadays, the use of blood and blood products has increased; thus, the efforts should be made to raise the number of blood donors. The aim of this study was to analyze the determinants of blood donation in the city of Kerman.
    Materials and MethodsThis is a prospective study in which 2010 new first time voluntary blood donors having referred to Kerman Blood Center in the year 2009 participated; they were evaluated for the factors effective on the blood donation attempt from then until 2013. Then, the statistical analysis was performed using SPSS software version 21.
    ResultsOut of the total number of participants, 50.1%, 33.7% and 16.2% were first-time, experienced, and regular donors, respectively. The mean and the standard deviation of the duration of blood donation attempts in monthly intervals and the frequency of blood donation attempts within the same period were 35.19 ± 20.72 and 5.36 ± 3.89, respectively. The correlation between the age and the level of education of blood donors and regular blood donation was statistically significant (p 0.0.5).
    Conclusions Given the significant effect of high level education status, high age, and the marital status on the regular blood donation, it is imperative for the groups with these attributes to be considered for being changed into regular blood donors; the necessary education and culture promoting efforts should be made together with adequate praising measures to assure the continuing of regular blood donors.
    Keywords: Blood Donation, Education, Volunteers, Iran
  • Atieh Khosravi, Dr. Karim Shams Asanja, Dr. Mojgan Shaiegan *, Shahram Samiei, Zahra Ataee, Maryam Abdollahi, Mahnaz Kavari, Mahboobeh Shafiei Almasian, Parisa Hosseinzadeh Pages 84-91
    Background and ObjectivesHuman neutrophil antigens include 5 antigen systems. These antigens are on the plasma membrane of white blood cells. The aim of the study is to know about HNA allele frequency in the population in order to estimate the prevalence of the diseases related to HNA-5.
    Materials and MethodsIn this descriptive study, blood samples were taken from 190 Azari unrelated blood donors having referred to Tabriz Blood Center. DNA extraction was performed using commercial kit Pars Tous. HNA-5a and HNA-5b molecular were then evaluated by PCR-RFLP. PCR products were digested using enzymes Sdu1 Bsp1286I. HNA-5a and HNA-5a- (or HNA-5b) antigen gene frequencies were calculated using the Hardy-Weinberg equation.
    ResultsHNA-5a (), HNA-5a () and HNA-5a (-/-) phenotypes were observed in 93, 10 and 87 patients, respectively. The observed frequencies were consistent with Hardy-Weinberg equilibrium; allele frequencies of HNA-5a and HNA-5a- (or HNA-5b) were equal to 0.51 and 0.49, respectively.
    ConclusionsHNA-5 alleles frequency rates were in the same range reported for the other populations
    Keywords: Neutrophils, PCR, Blood Donors
  • Mahnaz Abasalizadeh, Dr. Prisa Nehzati, Dr. Mehdi Allahbakhshian, Dr. Mohsen Hamidpour *, Ali Akbar Khadem Mabudi, Mohammad Reza Tabatabaie Pages 92-100
    Background and ObjectivesSR-B1 acts as the main receptor for HDL and plays an important role in reverse cholesterol transport. In contrast to LDL level which causes Atherosclerotic plaque in artery, plasma concentration of HDL correlates inversely with the incidence of coronary artery disease and atherosclerosis. This study investigates the expression of Scavenger Receptor-B1 and its role on the function of platelets in patients with atherosclerotic disease.
    Materials and MethodsThe present case-control study evaluated the SR-B1 receptor of 24 patients with atherosclerotic plaque and 24 healthy volunteers as the normal control. After separation of platelet, the expression of SR-BI was detected using western blotting. Platelet function in response to agonists was examined by aggregometry. Finally, the data were statistically analyzed using SPSS version 16 software and the student T-test.
    ResultsThe western blotting assay showed a significant reduction of SR-BI protein expression in AD patients (0.4 AU) compared with the healthy control (1.4 AU), (p Conclusions The levels of SR-B1expression correlate inversely with platelet aggregation.
    Keywords: Platelets, Atherosclerosis, Patients
  • Zahra Torab, Dr. Behzad Poopak *, Ali Akbar Movassagh Pour, M.R. Younesi, A.H. Emami, Fazel Elahi Pages 101-108
    Background and ObjectivesPolycythemia Vera (PV) is one of the negative BCR-ABL1 myeloproliferative neoplasms arising from hematopoietic progenitors. About 3-4% of PV patients have some mutations in the exon 12 of JAK2 gene. Considering the importance of these mutations in diagnosis of patients with PV, the present study was conducted.
    Materials and MethodsIn this descriptive analytical study, JAK2 exon 12 mutations were evaluated in 58 patients with diagnosis of PV in Payvand Laboratory and all of them were negative for V617F mutation. In addition, we had 60 detailed patient files who had V617F mutation. After quality control of extracted genomic DNA, the exon 12 were amplified by PCR. The screening for mutations was performed by direct DNA sequencing. The data were analyzed by SPSS 13 & c2 test.
    ResultsIn this study 58 V617F-negative PV patients were studied. 45 (77.6%) cases were male and 13 (22.4%) were female. The mean age of patients was 46.8 ± 4.2. After needed analysis Mutation (E543-D544del) was seen in a 72 years old woman .
    Conclusions There is low frequency of exon 12 mutation in Iranian population which can be as a result of low number of patients or low frequency in Iranian population. So study on larger population should be informative.
    Keywords: Polycythemia Vera, Neoplasms, Exons
  • E. Heidari Soureshjani, S. Vallian, S.F. Mirahmadi Babaheidari, F. Abasian* Pages 109-117
    Background and ObjectivesThere is considerable phenotypic variation of Beta-thalassemia with common mutations whose understanding would facilitate the prevention of the specific syndromes. The aim of this study was to determine the common Beta-thalassemia mutations in Isfahan and Chaharmahal Bakhtiari province and thier relationship with blood parameters.
    Materials and MethodsIn this descriptive study, 10 ml venous blood samples were taken from 321 Beta thalassemia carriers having referred to the private Isfahan Center of Medical Genetics in 2016. For the confirmation of the diagnosis of Beta thalassemia in these patients, the indices of MCV and MCH with Mindary device and HbA1, HbA2, Hbf and RBC with the electrophoresis method were measured. c2, t-test and SPSS 22 were used in analyzing data.
    ResultsMutation Fr36/37 (-T) in the population studied in Isfahan and Chaharmahal Bakhtiari with the frequency rates of 34 (26.35%) and 22 (32.35%) showed the highest in the studied mutations. About 80% of cases were detectable mutations in the beta globin gene in the people with HbA2 > 3.5 and in 100% of cases with MCH Conclusions Beta-thalassemia mutations among Chaharmahal Bakhtiari and Isfahan populations show diversity and wide distribution. Average mutations studied based on blood indices showed a wide variety. The results showed a positive correlation between beta-thalassemia mutations and red blood cells indices which can be effective in fast and efficient screening of these common mutations.
    Keywords: Beta thalassaemia, Haematological parameters, Mutation, Prevalence
  • B. Moradveisi, H. Safari, D. Roshani, B. Khalafi, R. Raghizadeh Sarvestani * Pages 118-125
    Background and ObjectivesBlood Malignancies are the most frequent cancers in children including about 45% of diagnosed cancers in children. Chromosome disorders are found in most of patients with acute lymphoblastic leukemia. These disorders present valuable information for prognostic determinants.
    Materials and MethodsThis descriptive study includes all the children with acute leukemia having referred to the oncology ward of Besat Hospital of Sanandaj from 1385 to the end of the first half of 1394. Peripheral blood smear and bone marrow aspirations were taken from the children; RT-PCR method was used for determination of chromosome karyotypes so as to detect chromosome disorders. The data were analyzed by SPSS 11.5 & c2 test.
    ResultsAmong 75 cases, 12 chromosome genotypes were observed. Normal chromosome genotype has the highest frequency with 41 cases (54.7%). t(12-21) chromosome disorder observed in 15 cases (20%) was the most frequent disorder. t(15-17) chromosome disorder observed in 5 cases (6.5%) was the next most frequent disorder. The only chromosome disorder observed in T lymphocyte leukemia was 47xy 21 with the frequency of 1 case.
    ConclusionsBased on the research findings, 54.7% of the children have no chromosome disorders. Different results are reported in different researches. Due to the importance of finding the types of chromosome translocation for prognostic determinants in children with leukemia, more research is required.
    Keywords: Leukemia, Chromosome Disorders, Children
  • M. Dadashi, D. Bashash* Pages 126-134
    Background and ObjectivesPI3K/Akt pathway plays a key role in cell growth and proliferation. Constitutive activation of this pathway is detectable in 50-70% of patients with acute promyelocytic leukemia (APL). Previous studies showed that PI3K activity in APL cells is mainly due to overexpression of p110δ isoform. In an effort to investigate the effect of PI3K inhibition in acute promyelocytic leukemia, APL-derived NB4 cells were subjected to different concentrations of Idelalisib, as a potent p110δ-specific inhibitor.
    Materials and MethodsIn this experimental study, we examined the effect of Idelalisib on the viability and metabolic activity of NB4 cells. Moreover, flowcytometery and quantitative RQ-PCR were applied to investigate both induction of apoptosis and transcriptional activity of apoptosis-related genes, respectively.
    Results The results revealed that Idelalisib not only decreased cell viability and metabolic activity in a dose- and time-dependent manner, but also induced cell death through the apoptotic pathway in NB4 cells. Our data also delineated that Idelalisib-induced apoptosis was mediated through induction of Bax and PUMA coupled with decreased expression of Mcl-1.
    ConclusionsBased on P110δ activity in APL patients and the potent efficacy of Idelalisib in NB4 cells, it is tempting to suggest this inhibitor, as either single agent or in combination with common medications, for the treatment of patients with APL.
    Keywords: Acute Promyelocytic Leukemia, Inhibition, Apoptosis
  • Shoaleh Gholipour *, Shirin Gholipour, Dr. Ali Zargham Pages 135-139
    Background and ObjectivesThe correlation between ABO blood group distribution and congenital abnormalities has not been evaluated in the past studies. This study investigated the correlation between the frequency of congenital abnormalities and ABO/Rh blood groups in a sample population over a period of 6 years.
    Materials and MethodsIn this descriptive and retrospective study, the ABO and Rh blood groups of 455 admitted children were determined in Alzahra Hospital, Isfahan, Iran, from 2008 to 2014. Demographic data were collected in the medical record unit. We analyzed the demographic data and ABO/Rh frequencies based on the patients file information by SPSS 16, c2 and t-Test.
    ResultsIn this study, we observed an overall trend of anomaly in both male and female newborns: with the urinary tract anomalies in 341 male newborns (74.9%) and the head and neck defects in 114 female newborns (25.1%). The anomalies in the gastrointestinal and urinary systems of Rh-negative children and the facial anomalies in Rh-positive children were more significantly frequent compared to others.
    Conclusions There was a significant positive correlation between the Rh distribution and congenital abnormalities; however, no significant correlation was observed between ABO blood groups and anomalies in different organs.
    Keywords: ABO Blood group system, RH Blood group, congenital abnormalities
  • Ali Hassani *, Masoumeh Ghorbani Pages 140-146
    Background and ObjectivesThe purpose of this quasi-experimental study was to compare the effects of 8 weeks of supplementation with omega-3 and L-carnitine with the combination exercise on hematology parameters of type 2 diabetic women.
    Materials and MethodsIn this semi-experimental study, 58 patients with type 2 diabetes having referred to Diabetes Association of Shahrood with the mean age of 52.7 ± 6.17 years were randomy divided into six groups: (1) exercise placebo [10 patients], (2) exercise omega-3 [10 patients], (3) exercise L carnitine [10 patients], (4) exerciseꉧ 3 L carnitine [10 patients], (5) omega-3 Lcarnitine [10 patients], and (6) the control group [8 patients]. The patients underwent endurance-resistance exercises.
    ResultsThe number of WBCs in groups 1, 3, and 4 and that of HCT in the groups 3 and 4 compared to the control showed a significant decrease. However for RBCs, a significant increase in the groups 2, 3, and 4 compared to the control group was observed.
    Conclusions It seems that 8 weeks of supplementation with omega-3 and L-carnitine combined with the combination exercises place an impact on the amount of WBCs and RBCs improving the oxygen carrying capacity in the patients with type 2 diabetes.
    Keywords: L-Carnitine, Exercise, Hematology, Women
  • Dr. M. Maghsudlu *, Dr A.A. Pourfathollah, Dr. S. Khosravi, Dr. S. Asadi, Dr. F.S. Mahdaviani, Dr. M. Tabatabaie, Dr. M. Mehdizadeh, Dr. M. Hosseini, Dr. R. Mirzaie, Dr. I. Zareie, Dr. M. Zeinali Pages 147-154