فهرست مطالب

اخبار فلزات - پیاپی 5 (آبان 1387)

ماهنامه اخبار فلزات
پیاپی 5 (آبان 1387)

  • 26 صفحه، بهای روی جلد: 12,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/10/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحه 4
    ضررهای هنگفت در غیاب ابزارهای مالی پوشش ریسک در سه سال گذشته افزایش بی سابقه قیمت فلزات شرایط پر سودی را برای تولیدکنندگان معدنی فراهم کرد. اما کاهش ناگهانی قیمت کالاها و انواع فلزات در سه ماه گذشته، زیان قابل توجهی را برای فعالان بازار به خصوص کسانی که موجودی کالا داشتند، به ارمغان آورد. اما سوال اینجاست که در مقابل چنین تغییرات قیمتی چه می توان کرد؟ آیا می توان شرکت ها را در مقابل نوسانات قیمت محافظت کرد یا خیر؟ اصولا فعالان بازار را باید به سه دسته تقسیم کرد. تولید کنندگان، مصرف کنندگان و دیگری تجار. افزایش قیمت ها، سود شرکت های تولید کننده معدنی را افزایش و کاهش آن، سودشان را کاهش می دهد. تغییر قیمت ها برای مصرف کننده چه در حالت صعودی و چه در حالت نزولی، غیر جذاب می باشد، مگر آنکه موجودی کالای قابل توجهی داشته باشند که در آن صورت یا ضرر می کنند و یا سود. اگر هم سود کنند، خود می دانند که در بلند مدت، بازار و قیمت های با ثبات منفعت بیشتری برای آنها دارد. از این رو ثبات قیمت ها، ایده ال شرکتهای مصرف کننده است.
    کلیدواژگان: بورس، ریسک، افزایش قیمت، ضرر مالی، معاملات آتی، ذخیره بازار
  • فولاد
  • صفحه 5
    اتحادیه های صنفی زیر مجموعه ای از نهادهای مدنی و مردمی بزرگ و موثر در اقتصاد کشور محسوب می شوند که براساس قانون نظام صنفی، وظایف مشخص و معینی بر عهده می گیرند تا بتوانند ضمن ایفای نقش و وظیفه خود، از حقوق تمامی اصناف و مصرف کنندگان نیز دفاع کنند. مجموعه امور اصناف در سال های قبل از انقلاب، یعنی تا سال 1350 در شهرداری متمرکز بود، صدور پروانه کسب نیز توسط شهرداری ها انجام می شد. در سال 1350 اولین قانون نظام صنفی تصویب و به موجب آن اتاق اصناف تاسیس گردید که متولی امور اصناف و صدور مجوز کسب برای واحد های صنفی بود. از سال 1351 به بعد اتحادیه های صنفی که قبلا به طور خودجوش برای انجام هماهنگی بین کار اعضای هر صنف به وجود آمده بودند، عهده دار صدور پروانه کسب و رسیدگی به امور صنف مورد نظر شدند.
    اتحادیه آهن فروشان یکی از باسابقه ترین اتحادیه های موجود می باشد که با توجه به قدمت کسب و کار مربوط به آهن آلات، برای حل و فصل مشکلات این صنف سعی فراوانی کرده است. اتحادیه آهن فروشان شهرستان تهران به ریاست آقای محمد آزاد و با دارا بودن بیش از 5000 عضو، یکی از مهم ترین اتحادیه های آهن فروشان و اتحادیه های صنفی کشور است که رسیدگی به امور مربوط به فعالان تجارت آهن آلات در شهرستان تهران را بر عهده دارد. ایشان با بیش از 14 سال تجربه در این مقام، در زمره موفق ترین روسای اتحادیه های صنفی جای دارد.
    کلیدواژگان: صنعت فولاد کشور، آهن فروشان، واردات فولاد، تعرفه فولاد، بخش خصوصی، بورس
  • صفحه 8
    کشور چین با بیشترین رشد اقتصادی در چند سال اخیر به یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انواع محصولات تبدیل شده است. این کشور با استفاده از پتانسیل موجود، نظیر نیروی کار فراوان و ارزان و همچنین بهره گیری از منابع و فرصت های موجود توانسته است خود را به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده فولاد، مس تصفیه شده و روی مطرح نماید. طبق آخرین برآوردها میزان تولید فولاد خام این کشور در سال 2007 میلادی معادل 491 میلیون تن بوده است که سهم 6/36 درصدی از تولید جهانی را برای چین به همراه داشت. این کشور از لحاظ مصرف نیز اولین کشور مصرف کننده محصولات فولادی به شمار می رود. کاملا مشخص است که تغییر و تحولات بازار داخلی چین تاثیر مستقیم خود را بر بازار جهانی و قیمت ها خواهد گذاشت. البته شرایط به وجود آمده در بازار جهانی نیز تاثیر متقابلی بر بازار داخلی این کشور دارد که با توجه به تعدد پارامترهای موجود در بازار جهانی می توان نقش بازار چین را مهم تر ارزیابی کرد.
    بروز رکود در اقتصاد جهانی و تاثیر آن بر اکثر بازارها نظیر بازار فلزات، باعث کاهش چشمگیر تقاضا برای اغلب فلزات و به دنبال آن افت شدید قیمت فلزات به ویژه فلزات پایه شده است. به طوری که قیمت بیلت فولادی از مرز 1100 دلار بر تن به کمتر از 400 دلار بر تن رسید. این کاهش قیمت ها، صنعت تولید فولاد و محصولات فولادی را با چالشی عظیم روبرو کرده است. بسیاری از شرکت های بزرگ با در پیش گرفتن سیاست کاهش تولید و عدم شفافیت بازار، برای کنترل قیمت ها تلاش کردند ولی تا کنون موفق به کنترل بازار و توقف روند نزولی قیمت ها نشده اند.
    کلیدواژگان: چین، صنعت فولاد، بزرگترین تولید کننده، مصرف، بائو استیل، کاهش قیمت
  • صفحه 10
    افزایش تعرفه فولاد، چرا نه؟
    دنیای اقتصاد- بر کسی پوشیده نیست که با افزایش بیسابقه و بیرویه قیمت نفت، قیمت محصولات فولادی و شمش فولاد نیز سیر صعودی به خود گرفت و کارخانجات قدیمی و نوپای صنعت نورد به رغم کمبود نقدینگی شدید، وجود تحریم های پی درپی بین المللی و عدم قبول اعتبارات اسنادی ایران از سوی فروشندگان و تامینکنندگان خارجی، به هر وسیله ممکن اقدام به واردات مواد اولیه کردند که گاه قیمت آن به حدود 1200 دلار می رسید. همزمان با رسیدن مواد اولیه مذکور به کشور، بحران اقتصادی آمریکا آغاز شد و به سرعت به سایر نقاط دنیا گسترش یافت و صنایع مادر از جمله صنایع فولاد دنیا و همچنین صنعت فولاد ایران را دربر گرفت. قیمت محصولات فولادی در سراشیبی تندی قرار گرفت و از این رهگذر، صنعت فولاد کشور متحمل خسارت سنگینی شد، به طوری که عملا تمام نقدینگی موجود واحدهای فولادسازی از بین رفت.
    مدیرعامل ذوبآهن اصفهان: «روح تازه در بازار آهن دمیده می شود.»موج- قیمت محصولات آهنی در حال حاضر به پایین ترین سطح خود رسیده است و با آغاز فصل ساخت و ساز، بازار آهن جان دوباره می گیرد.
    بهرام سبحانی، مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان، با بیان این مطلب اظهار داشت: «افت قیمت آهنآلات از بازارهای جهانی تبعیت می کند.»وی افزود: «رکود فعلی بازار آهن ناشی از کاهش تقاضا است که به دلایل مختلفی چون آغاز فصل سرما، محدودیت ساخت و ساز و کند شدن روند اجرای طرح های عمرانی ایجاد شده است.»ایران کمترین و آمریکا بیشترین تعرفه واردات فولاد را دارندگروه بورس کالا- هر کشوری برای حمایت از بازار داخلی فولاد خود در برابر نوسان قیمت ها در بازارهای جهانی، تعرفهای برای واردات فولاد در نظر می گیرد. البته انواع آهن آلات نیز، با توجه به میزان مصرف و تولید آن در کشور تعرفه متفاوتی دارد.
    با توجه به رکود بازارهای جهانی در مقطع کنونی و روند پرشتاب افت قیمتها، در حال حاضر اکثر کشورها برای حفظ بازار داخلی خود از گزند بحرانهایی که از طریق واردات تحمیل میشود، تعرفه های سنگین وضع کردهاند، به طوری که آمریکا برای واردات آهن، تعرفهای بین 30 تا 130 درصد مقرر کرده است و که این رقم در برابر محصولات وارداتی چین به حداکثر میرسد. این کشور سومین تولیدکننده فولاد در جهان به شمار میرود، اما برای حفظ بازار خود از دامپینگ، اقدام به وضع تعرفه های سنگین کرده است.
    برای تنظیم بازار فولاد؛ سه هزار و پانصد میلیارد ریال برای واردات آهن اختصاص یافت هیات وزیران به منظور تنظیم بازار فولاد کشور مبلغ سه هزار و پانصد میلیارد ریال برای واردات آهن موافقت کرد.
    به گزارش روابط عمومی وزارت امور اقتصادی و دارایی، براساس این مصوبه، هیات وزیران به منظور تنظیم بازار فولاد کشور و جلوگیری از نوسانات غیرمنطقی بهای آهن مورد نیاز طرحهای عمرانی، وزارت امور اقتصادی و دارایی را موظف کرد از محل اعتبارات ردیفهای 503610 (وجوه اداره شده برای طرحهای تولیدی) و 601105 (بخشی از سود بانکی برای تامین مسکن اقشار کم درآمد و سازندگان بخش خصوصی و سود اوراق مشارکت) منظور در قسمت چهارم قانون بودجه سال جاری به طوری مساوی و مجموعا مبلغ سه هزار و پانصد میلیارد ریال تنخواهگردان برای واردات آهن مورد نیاز کشور، در اختیار وزارت بازرگانی (شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران) قرار دهد.
  • صفحه 12
    ساختمان دفاتر شهری کورک (Cork) که توسط معماران موسسه AKK طراحی شده است، برنده نهایی شانزدهمین رقابت سالانه گالوانیزه شد. این بنا در میان ساختمان شهرداری و ساختمان های هم جوار آن واقع شده است و مجموع زیر بنای دفاتر آن به 9200 متر مربع می رسد. قدمت ساختمان شهرداری به دهه 30 قرن گذشته باز می گردد.
    برندگان سایر دسته ها:ساختمان کنسورت (Consort) در پکهام (Peckham) برنده مسابقه گالوانیزه در بخش معماری بود که براساس معیار کارایی و زیبایی سازه ها انتخاب شد.
    ساختمان مدرسه امانوئل (Emanuel) که در ونوسورس (Wandsworth) واقع است، جایزه ویژه بخش دوپلکس را به خود اختصاص داد.
    برنده گالوانیزه در بخش مهندسی، یک درخت آواز خوان لوله ای است، اثر شخصی به نام تونکین لیو (Tonkin liu). این طرح در شمال انگلیس واقع است.
    برنده جایزه گالوانیزه در بخش ظریف کاری، آلاچیق چمنزار آرابونو (Arbonr) بود که توسط شخصی به نام جانسون و شرکت تابعه اش ساخته شده است.
    کلیدواژگان: گالوانیزه، ساختمان، ورق، مسابقه، آلاچیق
  • صفحه 16
    سرب، قربانی سقوط بازار روی به گزارش متالبولتن، پل وایت رییس بخش آمار و پیشبینی های موسسه بین المللی مطالعات سرب و روی (ILZSG) در کنفرانسی گفت: «حدود 80 درصد از تولیدکنندگان سرب جهان، این فلز را به عنوان محصول جانبی، از روی و نقره استحصال میکنند. برای مثال در چین، بسیاری از شرکتها به طور مشترک پروسه استحصال و فرآوری سرب و روی را انجام میدهند.» ژائوسویکین، رییس بخش سرب و روی در سازمان صنعت فلزات غیرآهنی چین با اشاره به این مساله گفت: «در نتیجه وقتی که قیمت روی به شکل چشمگیری کاهش پیدا کرد، تولید سرب نیز به همان نسبت کمتر شد.»25 میلیون تن باطله در انگوراندر حال حاضر تغذیه کننده صنایع سرب و روی، معدن انگوران است که کار باطله برداری از محل ریزش دیوار ناحیه شمال آن همچنان ادامه دارد. اواخر شهریور ماه سال 85 بر اثر رانش زمین از سطحی که گفته میشد با لایه های آب در تماس بود، 25 میلیون تن از حجم معدن ریزش کرد.
    طی دو سال گذشته بیش از 12 میلیون تن باطله برداشته شده است و امسال نیز طبق سخنان سعدمحمدی، 10 میلیون تن باطله برداشته خواهد شد. اگرچه آن حادثه دلهرهای در کار ایجاد کرد، اما روند استخراج سهل تر شد. در شرایط حاضر ماده معدنی بیشتری در اختیار صنعت سرب و روی قرار گرفته است، اما افت قیمت های جهانی، بزرگ ترین ناحیه صنعتی سرب و روی کشور را که همان شهرک روی زنجان است، به تعطیلی کشانده و اکنون مدیران این صنعت، از آن ناحیه به عنوان شهرک مرده نام می برند.
    سرب و روی: صنعت مظلومهوشنگ احمد پور در مصاحبه با خبرنگار ماهنامه اخبار فلزات می گوید: «صنعت سرب با ایجاد حدود 20 هزار فرصت شغلی به صورت اشتغال مستقیم، زمانی در خاورمیانه مقام اول را داشت و قادر بود رضایت مندی چهار میلیون سهام دار خود را، چه از نظر اقتصادی و چه اجتماعی فراهم کند. قرار بود طی برنامه پنچ ساله چهارم، تولید این صنعت از مرز 300 هزار تن بگذرد، اما این صنعت هم اکنون با چالش جدی روبرو است که به کمک و همراهی مسوولین محترم نیاز دارد.»
  • صفحه 17
    با فراگیر شدن رکود در بازار فولاد، پرمصرف ترین فلز دنیا در طوفانی سهمگین گرفتار شد که پس از رکوردهایی که قیمت فولاد در تابستان به جا گذاشت، هیچ کس پیش بینی آن را نمی کرد. رکود اقتصاد جهانی و گرفتار شدن کشورهایی نظیر آمریکا، آلمان، ایتالیا و به دنبال آن ژاپن و کره باعث شد تا شدید ترین افت قیمت ها را در بازار فلزات و به ویژه در بازار فولاد شاهد باشیم. حتی کاهش تولید شرکت های بزرگ تولیدکننده نیز نتوانست از سقوط قیمت ها جلوگیری کند و هم اکنون سرمستی تابستانی تولیدکنندگان فولاد جای خود را به استرس پاییزی داده است.
    پیش بینی افزایش قیمت ها در دسامبربا توجه به افزایش 70 دلار بر تن قیمت بیلت صادراتی از روسیه و اوکراین در هفته آخر ماه سپتامبر، تحولات بازار نشان از بهبود نسبی شرایط خرید دارد و برخی از فعالان بازار پیش بینی می کنند بیلت دریای سیاه در ماه دسامبر تا 450 دلار بر تن معامله شود. طبق برآوردهای موسسه SBB Steel، قیمت اسلب صادراتی کشورهای آسیای میانه در ماه دسامبر همانند ماه های قبل در محدوده 400 تا450 دلار بر تن خواهد بود. هم اکنون کارخانه های فولادسازی روسیه و اوکراین تنها با 40 درصد ظرفیت کار می کنند.
    کاهش حجم ذخیره سنگ آهن بازاردر اواسط ماه اکتبر، ذخیره سنگ آهن در اکثر بنادر چین رو به کاهش گذاشت (7/68 میلیون تن) و در این ماه برای اولیه بار از ابتدای سال میلادی جاری، حجم آن کاهش یافت. در نیمه نوامبر، حجم ذخیره به 5/65 میلیون تن رسید که دلیل آن ادامه کاهش تقاضای تولیدکنندگان داخلی فولاد است.
    با کاهش حجم ذخیره سنگ آهن در بازار، به تدریج اطمینان به بازار سنگ آهن بازگشته و قیمت سنگ معدن مقداری رشد نشان داده است. قیمت سنگ معدن که در نیمه ماه نوامبر 65 تا 72 دلار بر تن بود، در هفته آخر ماه به 70 تا 73 دلار بر تن رسید.
    احیای بازار قراضه در ترکیه و افت قیمت ها در اروپابا کاهش یافتن قیمت انواع مختلف قراضه صادراتی به دنبال کاهش قیمت فولاد، واردکنندگان ترکیه به بازار بازگشتند و در هفته اول ماه نوامبر 10 تا 12 محموله کشتی قراضه خریداری کردند. حجم این مقدار قراضه بیش از 300 هزار تن است که نشان از رونق گرفتن بازار قراضه دارد و باعث افزایش نسبی قیمت قراضه شده است. قیمت خرید محموله فوق 180 دلار بر تن برای قراضه گرید 80:20 (درجه دو:یک) بوده است.
    ادامه روند کاهش قیمت فولاد زنگ نزندر ادامه رکود حاکم بر بازار فولاد، قیمت انواع مختلف فولادهای آلیاژی نیز در حال کاهش است. ورق فولاد زنگ نزن 202 چینی با ضخامت 2 میلیمتر که در نیمه اکتبر با بهای 2،637 تا 2،666 دلار بر تن معامله می شد، در هفته دوم نوامبر به محدوده 2،124 تا 2،154 دلار بر تن رسید. کاهش قیمت برای گرید 200 بیشتر از گرید 300 بود.
  • صفحه 18
    کاهش وابستگی به گاز ترکمنستان با خط لوله شمال و شمال شرق کشورعلیرضا غریبی با تاکید بر شتاب گیری روند اجرایی طرح خط انتقال گاز 48 اینچ شمال و شمال شرق کشور گفت: «احداث این خط انتقال، علاوه بر تقویت شبکه گاز استان های شمال و شمال شرق، واردات گاز از ترکمنستان را به میزان چشمگیری کاهش خواهد داد.»مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه خط انتقال شمال و شمال شرق در مسیری به طول تقریبی 800 کیلومتر از پارچین استان تهران تا سنگ بست استان خراسان رضوی در دست اجراست، افزود: «این خط انتقال گاز، ضمن تقویت شبکه گازسانی استان های سمنان، مازندران و گلستان، موجب خواهد شد وابستگی به گاز وارداتی از ترکمنستان، به طور چشمگیری کاهش یابد.»تاثیر کاهش قیمت نفت بر بازار لوله های فولادیبه رغم آشفتگی بازارهای جهانی و کاهش قیمت های نفت، مصرف لوله های فولادی در هند و آمریکا هنوز رو به رشد است.
    از آنجایی که پروژه های لوله کشی تحت تاثیر مستقیم این جریانات و موقعیت ها قرار نمی گیرد، پیش بینی می شود در سه سال آینده، مصرف لوله در آمریکا همچنان به قوت خود باقی بماند. اما بازار خاورمیانه احتمالا در میان مدت، تحت تاثیر بی ثباتی هر روزه نفت قرار خواهد گرفت. پیش بینی می شود تا سال 2012 تقاضا برای لوله های قطور از سوی آمریکا پیوسته افزایش یابد.
    چشمداشت چینی ها به بازار آمریکای جنوبیگروه صنعتی چیانکسو سوجیا (Jiangsu Sujia) در حال برنامه ریزی برای افتتاح دفتری در پرو است تا بتواند محصول لوله خود را در این منطقه به فروش برساند. طبق اظهارات فیلیپ گونگ (Philip Gong)، مدیرعامل این شرکت، علت انتخاب پرو برای افتتاح دفتر فروش، تسلط بر بازار منطقه آمریکای لاتین، نظیر بازار اکوادور، ونزوئلا، برزیل و آرژانتین بوده است.
    افزایش 6 درصدی تولید بوروسان مانسمان در 9 ماهه اول سالشرکت بوروسان مانسمان (Borusan Mannesmann) که یکی از بزرگ ترین شرکت های تولید لوله های فولادی ترکیه می باشد، در 9 ماهه اول سال جاری، موفق به فروش 569 هزار تن انواع لوله شد که این میزان نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، 4 درصد رشد نشان می دهد. میزان تولید در همین مدت نسبت به سال قبل 6 درصد رشد داشته و حجم صادرات امسال نیز به 243 هزار تن رسیده است.
    شرکت هندی ولسپان، طرح توسعه تولید ورق را به تعویق نمی اندازدمقامات شرکت ولسپان (Welspun Gujarat Stahl Rohren) هند می گویند: «رکود اقتصاد جهانی باعث نخواهد شد تا شرکت ولسپان در طرح توسعه تولید ورق دچار تزلزل شود.» طرح توسعه این شرکت، تولید انواع ورق ضخیم (Plate) و ورق طومار نورد گرم به ظرفیت 5/1 میلیون تن را شامل می شود که در آنجار (Anjar) و در نزدیکی چندین کارخانه بزرگ لوله سازی این شرکت اجرا خواهد شد و پیش بینی می شود تا پایان سال قادر به تولید ورق نورد گرم باشد. طبق اظهارات مسوولین این شرکت، وضعیت بازار تاثیر کمی بر فعالیت های آنها داشته است.
    تولید کننده فرانسوی، نسبت به وضعیت بازار لوله در 2009 خوش بین استمسوولین شرکت والورک (Vallourec) اعلام کردند این شرکت علی رغم رکود موجود در بازارهای جهانی، فروش بهتری در فصل پاییز امسال نسبت به سال 2007 داشته است. میزان سرمایه در گردش این شرکت در سه ماهه سوم سال معادل 6/1 میلیارد یورو بود که نسبت به سال قبل، 7 درصد رشد نشان می دهد.
  • آلومینیم
  • صفحه 19
    در حالی که تقاضای جهانی برای آلومینیم روز به روز در حال افزایش است، تامین انرژی و هزینه مربوط به آن، بازار این فلز را تحت الشعاع قرار داده و بسیاری از پروژه های جدید ذوب آلومینیم را غیر اقتصادی نموده است. هم اکنون مناطقی از جهان که به انرژی و نیروی کار ارزان قیمت دسترسی دارند، از امتیاز ویژه ای برای احداث واحدهای جدید آلومینیم برخوردار هستند که ایران نیز یکی از این مناطق می باشد. آیا صنعت تولید آلومینیم کشور خواهد توانست از این فرصت به وجود آمده استفاده لازم را نماید؟
    بخش ذوب آلومینیم اولیه یک صنعت جهانی است که از دو عامل هزینه های تولید و تقاضا تاثیر پذیرد. در این زمینه نیز مانند بسیاری از کالاهای دیگر، چین بزرگ ترین بازار به حساب می آید. روسیه نیز به یک تولیدکننده مهم تبدیل شده است و کشورهای حاشیه خلیج فارس هم قصد دارند با همکاری یکدیگر خود را به عنوان تولیدکننده اصلی، به بازارهای داخلی و بین المللی معرفی کنند.
    براساس آمار منتشره دفتر جهانی آمار فلزات (WBMS)، تولید آلومینیم اولیه با 9/11 درصد افزایش به 05/38 میلیون تن در سال 2007 رسید و بازار چین به تنهایی حدود 80 درصد از این افزایش را به خود اختصاص می داد. در نیمه نخست امسال نیز 89/19 میلیون تن آلومینیم اولیه تولید شد که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 1/8 درصد افزایش نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آلومینیوم، انرژی، برق، دوبال، قطر، امارات، روسال، عربستان
  • صفحه 21
    رشد 14 درصدی تولید شمش آلومینیم کشورجهان صنعت: پیشبینی می شود تا پایان امسال میزان تولید شمش آلومینیم به 231 هزار و 169 تن برسد. به گزارش جهان صنعت به نقل از وزارت صنایع و معادن، تولید شمش آلومینیم با 14 درصد افزایش نسبت به سال گذشته به 28 هزار و 389 تن در سال جاری رسیده است. آمار دریافتی حاکی از آن است که در هفت ماه اول سال، میزان تولید آلومینیم در واحدهای تابعه شرکت سهامی آلومینیم ایران نیز در مجموع به 136 هزار و 687 تن رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 26 درصد افزایش داشته است.
    ایرالکو، صادرکننده نمونه کشوربه نقل از روابط عمومی شرکت آلومینیم اراک، مدیر عامل شرکت آلومینیم ایران در مراسم تجلیل از صادرکنندگان، لوح صادر کننده نمونه کشور را از دست ریاست جمهوری دریافت کرد. براساس این گزارش، شرکت آلومینیم ایران در سال گذشته 33 هزار و 864 تن شمش آلومینیم به ارزش بیش از 832 میلیارد ریال به کشورهای متقاضی صادر کرده است
  • روی
  • صفحه 23
    فلز روی یکی از ملزومات جامعه پیشرفته و صنعتی امروزی است که از آن غالبا در صنایع گالوانیزاسیون، اتومبیل سازی، ساختمان سازی، ساخت آلیاژهای گوناگون، به ویژه برنج و برنز، صنایع شیمیایی و دارویی، تولید پودر روی و بسیاری صنایع دیگر استفاده میشود. مهم ترین کاربرد این فلز در صنعت گالوانیزاسیون است که تقریبا نیمی از مصرف جهانی این فلز را به خود اختصاص می دهد.
    شرکت توسعه معادن روی ایران با 12 شرکت تحت پوشش خود، بزرگ ترین مجموعه تولیدکننده شمش سرب و روی در خاورمیانه است. میزان ذخایر معدنی قابل استحصال روی در ایران که تا کنون شناسایی شده اند بیش از 11 میلیون تن است، اما طبق برآوردها حجم ذخایر، بسیار بیشتر از مقدار ذکر شده می باشد. براساس آمار، ایران از نظر حجم ذخایر معدنی سرب و روی رتبه پنجم را داراست و سهم 1 درصدی آن از تولید روی نشان از به کار گرفته نشدن پتانسیل موجود در داخل کشور دارد. علی رغم اینکه ادعا می شود فناوری تولید روی به یک فناوری بومی تبدیل شده است، تولیدات داخلی روی کیفیت پایینی دارند و سالانه مقادیر زیادی روی با کیفیت SHG وارد می شود، در حالی که تولید روی در داخل بیش از نیاز کشور است و سالانه مقداری از آن صادر می شود. این مطالب بیانگر مشکلاتی است که ریشه بخشی از آنها را باید در فرایندهای تولید روی جستجو کرد.
    کلیدواژگان: صنعت روی، استخراج، زنجان، فراوری، اسید سولفوریک، کشاورز عملداری، انگوران، مهدی آباد