فهرست مطالب

پژوهش و توسعه جنگل - سال چهارم شماره 4 (زمستان 1397)

مجله پژوهش و توسعه جنگل
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لیلا سلیمان نژاد *، امیراسلام بنیاد، رامین نقدی، هومن لطیفی صفحات 415-434
    هدف این پژوهش بهینه سازی الگوریتم Random Forest به منظور طبقه بندی مشخصه های کمی جنگل های مانشت در استان ایلام است. برای ایجاد مدل بهینه در مشخصه های سطح مقطع، تاج پوشش و تراکم، تعداد برآورد کننده بهینه در هر گره معادل هشت و هشت و شش، هم چنین تعداد درخت بهینه معادل 300 و 800 و 200 به دست آمد. بررسی نتایج حاصل از طبقه بندی با استفاده از معیار های تعیین صحت نشان داد دقیق ترین طبقه بندی برای مشخصه تاج پوشش (صحت کلی 83 درصد و ضریب کاپا 73/0) و سپس برای سطح مقطع (صحت کلی 78 درصد و ضریب کاپا 72/0) و تراکم (صحت کلی 69 درصد و ضریب کاپا 75/0) انجام گرفته است. بررسی اهمیت متغیرها نشان داد شاخص های گیاهی فاصله ای در مقایسه با شاخص های گیاهی نسبی، در مشخصه های سطح مقطع و تراکم از اهمیت بالاتری برخوردارند. درمجموع می توان اذعان داشت الگوریتم ناپارامتریک Random Forest روش به نسبت مناسبی در برآورد مشخصه های سطح مقطع، تاج پوشش و تراکم جنگل های زاگرس با تصاویر OLI لندست 8 است.
    کلیدواژگان: تاج پوشش جنگل، زاگرس، سطح مقطع درخت، Random Forest، سنجنده OLI
  • سید معین الدین زمانی، رقیه ذوالفقاری *، سهراب الوانی نژاد صفحات 435-447
    در این پژوهش تنوع زیستی، اشکال زیستی و کورولوژی در گروه های اکولوژیک مختلف در جنگل های منطقه حفاظت شده دنای غربی با مساحت 600 هکتار بررسی شد. در این پژوهش 50 قطعه نمونه، 450 مترمربعی به ابعاد 30 ×15 متر به صورت منظم- تصادفی پیاده شد. نتایج آنالیز TWINSPAN نشان داد که چهار گروه اکولوژیک آوندول-کمای بیابانی (گروه اول)، گوش بره (گروه دوم)، جاشیرستان (گروه سوم) و ارس-چویلستان (گروه چهارم) به ترتیب از ارتفاع پایین به بالا در منطقه حفاظت شده دنای غربی حضور دارند. شاخص های مختلف تنوع زیستی آلفا در بین گروه های اکولوژیک تفاوت معنی داری نداشتند، هرچند که غنا در گروه اکولوژیک چهارم کمترین مقدار بود. نتایج تنوع بتا نیز نشان داد که گروه اول دارای بیشترین و گروه چهارم دارای کمترین مقدار تنوع بتا است. بررسی شکل زیستی نشان داد که درصد فراوانی گونه های تروفیت در گروه های اول و دوم نسبت به گروه سوم و چهارم بیشتر، اما برعکس نسبت فانروفیت در آنها کمتر است. از طرف دیگر، گروه چهارم دارای بیشترین کوروتیپ ایرانی - تورانی و کمترین درصد کوروتیپ ایرانی - تورانی و اروپایی - سیبریایی را داشت. به طورکلی نتایج مشخص کرد که با توجه به تنوع بتای بالا در گروه اکولوژیک آوندول-کمای بیابانی (گروه اول) می بایست موردحفاظت بیشتری از نظر تنوع گونه های گیاهی قرار گیرد و نیز بر اساس کوروتیپ و شکل زیستی این گروه در منطقه ای با شرایط خشک تر نسبت به دیگر گروه های اکولوژیک قرار دارد.
    کلیدواژگان: اجتماعی- اقتصادی، دیمتل، زاگرس، مدیریت مشارکتی و مردم محلی
  • امید رفیعیان * صفحات 449-462
    با توسعه شهرنشینی، انسان ها به تدریج از طبیعت دور می شوند و به همان نسبت، نیازهای زیست محیطی، جسمی و روحی شان به فضای سبز افزایش می یابند. هدف این پژوهش؛ مکان یابی مناطق مستعد توسعه جنگلداری شهری کلان شهر تبریز از دیدگاه ضرورت توسعه و نیاز شهروندان (نه از منظر اکولوژیک) و ارائه راهکارهای توسعه ای است. 14 معیار در قالب نقشه های رستری استاندارد شده بر مبنای پژوهش های پیشین و نظرات کارشناسی انتخاب شدند. جدول مقایسه زوجی معیارهای مذکور تشکیل و وزن و اهمیت هر معیار محاسبه شد. پس از انجام فرآیند ارزیابی چند معیاره، نقشه نهایی اولویت بندی مناطق مناسب توسعه جنگلداری شهری تولید و مساحت و درصد هر یک از اولویت های اول، دوم و سوم نسبت به کل مساحت شهر محاسبه شد. بر این اساس 8/29 درصد از مساحت تبریز دارای بیشترین اولویت برای توسعه فضای سبز است. در مرحله بعد با روی هم گذاری نقشه نهایی اولویت بندی شده با نقشه کاربری اراضی فعلی، مساحت و درصد هر یک از اولویت های اول، دوم و سوم در کاربری های مختلف فعلی به دست آمد. مقایسه نقشه های مذکور نشان داد که 50 درصد از مناطق اولویت دار برای توسعه جنگلداری شهری، در مناطق مسکونی فعلی، 39 درصد در زمین های خالی، 5/9 درصد در اراضی زراعی و باغ و 5/1 درصد در فضای سبز فعلی قرار گرفته اند. این نتایج نشان دهنده انباشتگی ساختمانی بیش ازحد و نامتعادل در بیشتر مناطق شهرداری تبریز است که باید سیاست کلی در این مناطق؛ توقف ساخت وسازهای جدید و اولویت دادن تغییر کاربری بافت فرسوده به احداث فضای سبز باشد.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری چندمعیاره، جنگلداری شهری، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مکان یابی
  • بهارک عبدالله زاده کارگر *، سید محمد حجتی، خسرو ثاقب طالبی، یحیی کوچ صفحات 463-476
    این پژوهش برای بررسی تاثیر دو گونه کاج تهران و اقاقیا بر روی مشخصه های خاک و انتشار دی اکسید کربنخاک در پارک جنگلی خرگوش دره تهران انجام شد. از هر توده، چهار قطعه نمونه به ابعاد 20×20 متر به صورت تصادفی انتخاب شد. نمونه برداری خاک از مرکز هر قطعه نمونه تا عمق 10 سانتی متری خاک انجام شد. همچنین در هر توده، مقدار انتشار گاز دی اکسید کربن در 35 نقطه اندازه گیری شد. برای بررسی اثر تغییر فصل در انتشار گاز دی اکسید کربن، اندازه گیری در دو فصل بهار و پاییز انجام گرفت. نتایج نشان داد که گونه اقاقیا نسبت به گونه کاج تهران، سبب افزایش پتاسیم، نیتروژن، فسفر، هدایت الکتریکی، کربن آلی و ترسیب نیتروژن در خاک شد، ولی بین مشخصه های اسیدیته، مقدار ماده آلی، کربنات کلسیم، جرم مخصوص ظاهری، رطوبت، بافت خاک و ترسیب کربن اختلاف معنی داری بین دو گونه وجود نداشت.
    کلیدواژگان: پارک جنگلی خرگوش دره، ترسیب کربن، تنفس خاک، خصوصیات خاک
  • آزاده دلجویی، احسان عبدی *، باریس مجنونیان، ماسیمیلیانو شوارتز صفحات 477-488
    هدف از این پژوهش بررسی پراکنش مکانی ریشه درختان ممرز در بخش پاتم جنگل خیرود بود. بدین منظور تعداد پنج درخت از سه طبقه قطری کم قطر، میان قطر و قطور به روش کاملا تصادفی انتخاب شد (در مجموع 15 درخت). برای بررسی و اندازه گیری نسبت سطح ریشه به سطح خاک (RAR)، با استفاده از روش مقطع پروفیل در اطراف هر پایه، سه پروفیل در سمت بالای درخت و سه پروفیل در سمت پایین درخت (ابعاد 50 × 100 سانتی متر) به فواصل افقی 1، 2 و 5/3 متر از تنه درخت حفر شد (در مجموع 90 پروفیل). دیواره های پروفیل ها به افق های 10 سانتی متری تقسیم و قطر کلیه ریشه های بیرون زده اندازه گیری شد. در آخردرصد نسبت سطح ریشه به سطح خاک در هر افق محاسبه شد. نتایج نشان داد با افزایش عمق مقدار شاخص نسبت سطح ریشه به سطح خاک به صورت رابطه لگاریتمی کاهش می یابد. نتایج حاصل از آنالیز کوواریانس نشان داد که پراکنش ریشه در سه طبقه کم قطر، میان قطر و قطور، دارای اختلاف معنی داری است. نتایج آزمون t نشان داد که مقدار شاخص در دیواره اول، دوم و سوم طبقه کم قطر در سمت بالا به طور معنی داری بیشتر از سمت پایین درخت است. در طبقه میان قطر تنها دیواره سوم در سمت بالا به صورت معنی داری بیشتر از دیواره پایین بود. در طبقه قطور دیواره اول در سمت بالا به طور معنی داری بیشتر از دیواره اول سمت پایین بود.
    کلیدواژگان: روش مقطع پروفیل، کم قطر، میان قطر، قطور، نسبت سطح ریشه به سطح خاک
  • الهه زمانی، مریم دهستانی اردکانی *، کاظم کمالی علی آبادی صفحات 489-499
    در این پژوهش امکان جایگزینی بذور گیاهی بالنگو، اسفرزه و تخم شربتی همچنین کتیرا (50، 100 و 150 گرم در لیتر)، نشاسته گندم و نشاسته ذرت (100، 150 و 200 گرم در لیتر) به جای آگار (6، 7 و 8 گرم در لیتر) در محیط کشت موراشیک و اسکوگ در ریز نمونه های سرو چهارهزارساله ابرکوه بررسی شد. سی روز پس از استقرار ریز نمونه های سرشاخه گیاه در محیط کشت، شاخص های درصد قهوه ای شدن، درجه سبزینگی و تعداد جوانه جدید مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، بیشترین و کمترین درصد قهوه ای شدن به ترتیب در غلظت های 50، 100 و 150 گرم در لیتر تیمار تخم شربتی و آگار به دست آمد که با نشاسته ذرت، اسفرزه و بالنگو اختلاف معنی داری نشان نداد. همچنین با افزایش غلظت مواد درصد قهوه ای شدن ریز نمونه ها کاهش یافت. بیشترین درجه سبزینگی در تیمارهای 150 گرم در لیتر بالنگو و اسفرزه و 200 گرم در لیتر نشاسته ذرت مشاهده شد که با آگار (6 گرم در لیتر) اختلاف معنی دار نشان نداد. کمترین درجه سبزینگی در دو غلظت 50 و 100 گرم در لیتر تیمار تخم شربتی به دست آمد. بیشترین تعداد جوانه نیز در شاهد آگار با غلظت های 6 و 7 گرم در لیتر مشاهده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، نشاسته ذرت کاراترین جایگزین بوده و از نظر هزینه نیز نسبت به آگار مقرون به صرفه است.
    کلیدواژگان: اسفرزه، بالنگو، تخم شربتی، کتیرا، نشاسته
  • زینب جوکار، مصطفی مرادی *، رضا بصیری صفحات 501-513
    این پژوهش با هدف بررسی توزیع اجزای باران (ساقاب، باران ربایی و تا ج بارش) در گونه گز (Tamarix arceuthoides) در طی یک دوره بارندگی (آذر 94 تا اردیبهشت 95) در جنگل های کنار رودخانه ای مارون انجام شد. برای اندازه گیری بارندگی کل، از سه جمع آوری کننده پلاستیکی استفاده شد که در فضای باز نزدیک قطعه نمونه مورد بررسی قرار داده شدند. برای اندازه گیری ساقاب نیز، توده موردنظر به سه طبقه قطری تقسیم شد و از هر طبقه سه درخت برای اندازه گیری ساقاب انتخاب شد. برای اندازه گیری مقدار تاج بارش، از 50 جمع آوری کننده که با فواصل 10 متری از هم قرار گرفته اند، استفاده شد. نتایج نشان داد که مقدار ساقاب، تاج بارش و باران ربایی در فصل خزان و رویش به ترتیب 3، 62، 35 و 2، 53، 45 درصد است. بین بارندگی کل و باران ربایی در فصل خزان و رویش همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد (01/0P<). همچنین نتایج نشان داد که با افزایش مقدار بارندگی کل، مقدار ساقاب، تاج بارش و باران ربایی افزایش می یابد، اما درصد باران ربایی با افزایش مقدار بارندگی کاهش می یابد. این پژوهش نشان داد که با افزایش قطر درختان، مقدار ساقاب افزایش می یابد. همچنین در توده گز حدود 45 درصد از بارندگی کل از دسترس جنگل خارج شده و به کف جنگل نمی رسد و در اثر تبخیر از تاج پوشش دوباره به اتمسفر برگشته است.
    کلیدواژگان: باران ربایی، تا ج بارش، جنگل کنار رودخانه ای، ساقاب
  • علی مهدوی * صفحات 515-532
    با نگاهی به مراحل مختلف عملیات بهره برداری در جنگل های شمال ایران می بینیم که حجم عظیمی از داده ها و اطلاعات گردآوری شده و به روش های مختلف سنتی و رقومی ذخیره می شوند. امروزه می بینیم با وجود پیدایش سامانه های جدید پایگاه داده و بانک های اطلاعاتی، متاسفانه بیشتر ادارات کل منابع طبیعی حتی در استان های شمالی کشور فاقد هرگونه سیستم اطلاعاتی و پایگاه داده جامع و هوشمند هستند تا بتوان از آن حجم عظیم اطلاعاتی که از مراحل مختلف عملیات بهره برداری جمع آوری و ذخیره می شوند، به طور کارآمد استفاده کرد. به منظور تسهیل در ذخیره، پردازش و ارائه اطلاعات بهره برداری جنگل های شمال، یک سیستم پایگاه داده های بهره برداری با کمک مدل کلی مفهومی موجودیت رابطه طراحی شد. برای طراحی فیزیکی پایگاه داده یا همان اجرای مدل داده رابطه ای از نرم افزار اکسس 2016 کمک گرفته شد. سیستم طراحی شده شامل چندین مولفه یا زیر سیستم (نشانه گذاری، پروانه قطع، تجدید حجم، استحصال، خروج چوب از عرصه و دپوی جنگل، شناسنامه سری ها، اطلاعات طرح های جنگلداری، اطلاعات مجریان طرح های جنگلداری و اطلاعات پروانه قطع خارج از طرح ها) است. با استفاده از سیستم طراحی شده می توان نیازمندی های اطلاعاتی را برای بررسی ها و پردازش های بعدی از داده های بهره برداری جنگل به منظور کمک به تصمیم گیری های مدیریتی فراهم کرد.
    کلیدواژگان: پایگاه داده، جنگل های شمال، داده های بهره برداری، مدل داده موجودیت - رابطه
  • بهروز کرمدوست، امیراسلام بنیاد، فرزام توانکار * صفحات 533-547
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شدت بهره برداری بر رویش حجمی جنگل های با ارزش راش در شمال ایران بود. برای این منظور، رویش حجمی درختان در یک دوره 10 ساله در سه پارسل بهره برداری شده با شدت های کم، متوسط و زیاد (به ترتیب با شدت های برداشت شش، 1/13 و 18 m3/ha) و در یک پارسل حفاظت شده (شاهد) به روش قطعات نمونه ثابت در توده های راش آمیخته در جنگل های ناو اسالم برآورد شد. نتایج نشان داد شدت بهره برداری بر رویش حجمی درختان تاثیر معنی داری دارد (01/0 >P). میانگین رویش حجمی درختان در پارسل بهره برداری شده با شدت متوسط (m3/ha/yr 3/9) بیشتر از پارسل بهره برداری شده با شدت کم (m3/ha/yr 4/7)، بهره برداری شده با شدت زیاد (m3/ha/yr 8/4) و پارسل شاهد (m3/ha/yr 8/6) بود (05/0>P). رویش حجمی درختان با افزایش حجم سرپای توده باقی مانده پس از قطع، کاهش یافت. شدت برداشت همچنین تاثیر معنی داری بر مقدار رویش حجمی درختان در طبقه های مختلف قطری داشت (01/0>P). درختان کم قطر (کمتر از 25 سانتی متر) در پارسل بهره برداری شده با شدت زیاد، درختان با قطر متوسط (25 تا 50 سانتی متر) در پارسل بهره برداری شده با شدت متوسط و درختان قطور و خیلی قطور (بزرگ تر از 50 سانتی متر) در پارسل بهره برداری شده با شدت کم، بیشترین مقدار رویش حجمی را داشتند. حجم سرپای پارسل های بهره برداری شده حدود 26 تا 42 درصد در ابتدا دوره و حدود 21 تا 33 درصد در انتهای دوره کمتر از پارسل شاهد بود.
    کلیدواژگان: توده راش آمیخته، حجم سرپا، رویش حجمی، شیوه تک گزینی، ناو اسالم
|
  • Leila Soleimannejad *, Amir Eslam Bonyad, Ramin Naghdi, Hooman Latifi Pages 415-434
    Proper forest management needs quantitative and precise estimates of forest stands characteristics. Remotely sensed imageries, due to accurate and broad spatial information, has become a cost-effective tool in forest management. Classification of forest attributes and generation of thematic maps are among the common applications of remote sensing. The objective of this study was to optimize Random Forest algorithm for classification of quantitative attributes of Manesht forest in Ilam Province. Two parameters including mtry= 8, 8, 6 and ntree =300, 800, 200 were used as the optimum numbers to classify basal area, canopy cover and density, respectively. The results showed the more accurate classification in canopy cover (overall accuracy=83%, Kappa coefficient=0.73), basal area (overall accuracy=78%, Kappa coefficient=0.72) and density (overall accuracy=75%, Kappa coefficient=0.69), respectively. Furthermore, variable importance index indicated distance-based vegetation indices are more important for basal area and density classification. It is concluded that the Random Forest algorithm as a non-parametric method could classify basal area, canopy cover and density properly.
    Keywords: Forest canopy cover, Zagros forest, Tree basal area, Random Forest, OLI sensor
  • Seyyed Moeinedin Zamani, Roghaye Zolfaghari *, Sohrab Alvaninejad Pages 435-447
    Study on different parameters of vegetation, especially, on ecological groups can help us to understand environmental factors affecting it. In order to studying of biodiversity, life forms and chorology in different ecological groups in protected area of western Dena forests with 600 ha area were done. Then 50 plots of 450 m2 with dimensions 15×30 meters were established by random-systematic method. TWINSPAN analysis results showed that there were four ecological groups, Smyrnieto-Schumanniatum (first group), Phlometum olivieri (second group), Prangoetum ferula (third group) and Junipereto – Ferulagatum (fourth group) in this area from low to high altitudes, respectively. Different parameters of alpha biodiversity between groups were not significant, although richness value of fourth group was lowest. Beta biodiversity results showed that first group and fourth groups had highest and lowest amount. Also results of life form showed that the first and second groups had higher amount of Therophyt, but phanerophyt species of third and fourth groups were higher than other two groups. On the other hand, fourth ecological groups had the lowest Irano- touranian chorotype and the highest Irano- touranian and Euro-Siberian chorotype. In addition, results showed that first group should be conserved in aspect of plant diversity. Also climate of this group is drier than other ecological groups.
    Keywords: Altitude, Beta diversity, Ecological group, Life form, Zagros forests
  • Omid Rafieyan * Pages 449-462
    With the development of urbanization, humans gradually shifted away from nature and, to the same extent and the environmental, physical and spiritual needs of man to the green space are increased. The objective of this study is to locate areas prone to developing urban forestry in the metropolis of Tabriz, from the point of view of the necessity of development and the need of citizens (not ecologically) and present developmental solutions. 14 criteria were chosen as standardized in format of Raster maps based on previous research and expert opinions. The pair comparison table comprised the criteria and the weight and importance of each criterion were calculated. After completing the multi-criteria evaluation process, the final map of the priority areas for the development of urban forestry was produced and the area and the percentage of the first, second and third priorities were calculated. Accordingly, 29.8% of the Tabriz area has the highest priority for the development of green space. In the next step, by overlaying the finalized map with the current land use map, the area and percentage of each of the first, second and third priorities located in the current land use classes were obtained. Comparison of these maps showed that 50% of the priority areas for urban forest development, were located in the existing residential areas, 39% were in vacant fields, 9.5% were in agricultural lands and gardens, and 1.5% were in the current green space. These results indicate excessive and unbalanced construction accumulation in most municipality districts of Tabriz. Therefore the general policy in these areas should be stopping new construction and prioritize changing the worn out texture of the city to green space.
    Keywords: Multi-criteria decision making, Urban forestry, GIS, Site selection
  • Baharak Abdollahzadeh *, Seyed Mohammad Hojjati, Khosro Sagheb Talebi, Yahya Kooch Pages 463-476
    The present study was carried out to investigate the effect of two species of Pinus eldarica and Robinia pseudoacacia on soil properties and carbon dioxide emission in the Khargoosh dareh forest park in Tehran. For this purpose, four plots of 20 × 20 meters sample were selected randomly and soil sampling was carried out from the center of each sample plot at a depth of 10 cm. Also the carbon dioxide emissions were measured at 35 points per stand. In order to investigate the effect of seasonal variation on Co2 emissions, measurements were done in both spring and autumn. The results showed that Robinia pseudoacacia increased potassium, nitrogen, phosphorus, electrical conductivity, organic carbon and nitrogen sequestration in soil compared to Pinus eldarica, but the acidity, organic matter, calcium carbonate, bulk density, moisture content, soil texture and carbon sequestration did not show any significant difference between two species.
    Keywords: Khargoosh dareh forest park, carbon sequestration, Soil respiration, soil properties
  • Azadeh Deljouei, Ehsan Abdi *, Baris Majnounian, Massimiliano Schwarz Pages 477-488
    e aim of this study was to assess spatial distribution of roots by Carpinus betulus trees in Patom district of Kheyrud forest. For this purpose, five trees at small, medium and large diameter classes were selected randomly (totally 15 trees). In order to measure root area ratio (RAR), three soil profiles were dug at both up and down sides of trees (size 50×100 cm) by wall trench method at the horizontal distance of 1, 2, and 3.5 m from tree stem (totally 90 profiles). 10 cm horizons were identified on wall trenches and all of the root diameters were measured. Finally, RAR was calculated for each soil horizon. The RAR was decreased logarithmically by increasing the soil depth. The results of ANCOVA showed significant difference between roots distribution at small, medium and large classes. The results of t-test showed that the value of the index at first, second and third trenches wall of small class at upside significantly more than down side. At medium diameter class only third trench of upside significantly more than down side. At large diameter class, first trench of upside was significantly greater than first trench of down side. The results of this study increase our information about vegetation role in stabilizing slopes and will improve the modeling of slope stability accordance to the DBH classes.
    Keywords: Wall trench method, Root area ratio, Small diameter, Medium diameter, Large diameter
  • Elahe Zamani, Maryam Dehestani, Ardakani *, Kazem Kamali Aliabadi Pages 489-499
    In this article, possibility of using of plant seeds of Lallemantia, Sand plantain and chia also tragacnth (50, 100 and 150 g/l), starch of wheat and corn (100, 150 and 200 g/l) instead of agar (6, 7 and 8 g/l) in MS medium by 4000 years old of Abarkooh cypress explant (Cupressus sempervirens var. horizontalis) was investigated. After 30 days of shoot explant establishment in culture medium, percentage of browning, degree of greening and the number of new buds were evaluated. According to the results, the highest and the lowest percentage of browning were obtained in 50, 100 and 150 g/l of chia and agar treatment respectively and it did not show significant difference with starch of corn, sand plantain and lallemantia seeds treatments. With increasing the concentration of materials, percentage of browning decreased. The highest degree of greening was observed in 150 g/l lallemantia and sand plantain seeds and 200 g/l starch of corn treatments and it did not show significant difference with agar (6 g/l). The lowest degree of greening was obtained in two concentrations of 150 and 200 g/l of chia seeds treatments. The highest number of buds was observed in agar treatment by concentrations of 6 and 7 g/l. According to the results, among different investigated materials in this paper, starch of corn was the best and it is also cost-effective compared to the agar.
    Keywords: Lallemantia, Sand plantain, Chia, Tragacnth, Starch
  • Zeynab Joukar, Mostafa Moradi *, Reza Basiri Pages 501-513
    Arid and semi-arid ecosystems cover about one-third of the world's dryland and is one of the most vulnerable ecosystems due to periodic droughts and increased use of water resources. This study aimed to evaluate the distribution of rain (stemflow, Interception loss and throughfall) in the Tamarix arceuthoides over a period of rainfall (December 2015 to April 2016) in the riparian forests of Maroon. In order to measure the total rainfall, three plastic collectors were placed in open field and closed to the study stand to collect the gross rain. Tress were divided in three classes based on the tree diameter. Three individual tree were selected in each diameter classes for stemflow measurement. Througfall was calculated using the 50 plastic collectors that were placed 10 m apart in the studied stand. The results showed that the stemflow, throughfall and interception in the fall and growth seasons, are, 3, 62, 35, 2, 53, 45 percent respectively. There was significant positive correlation between gross rain (GR) and interception in growing and non-growing seasons. Furthermore, increasing in the total rainfall values, will result in the stemflow, throughfall and rainfall interception increment. But the interception had reduction trend by increasing the gross rainfall. Our result indicated that increasing in tree diameter can result in stemflow reduction. Our result showed that about 45 percent of precipitation will be out of reach by forest floor and return to the atmosphere by evaporation.
    Keywords: Rainfall Interception, Throughfall, Riparian Forest, Stemflow
  • Ali Mahdavi * Pages 515-532
    Looking at the different stages of wood logging operations in north forest of Iran we will see that a huge amount of data is collected and in various traditional and digital methods are stored. Todays, despite the emergence of new database and databank systems, unfortunately, most of the General Natural Resource offices of Iran even in the northern provinces, do not have any comprehensive and smart information system and database so that massive amount of information from various stages of harvesting operations could be collected and stored efficiently. To facilitate in storage, processing and delivery of harvesting information of north forest, a harvesting database system using Entity – relationship data model was designed. Access software version.2016 was used to implement the entity- relationship data model or physical design of database system. The designed system includes several components or subsystems (marking of trees, cutting, re-measuring, grading, wood extraction from the forest field and depot, districts certification, forestry plans, forestry plans executives, and out of forestry plans cutting licenses). Using the designed system, the information and data requirements for further investigation and processing from forest harvesting data for forest management decision making can be provided. Entity – relationship data model was designed. Access software version.2016 was used to implement the entity- relationship data model or physical design of database system. The designed system includes several components or subsystems (marking of trees, cutting, re-measuring, grading, wood extraction from the forest field and depot, districts certification, forestry plans, forestry plans executives and out of forestry plans cutting licenses). Using the designed system, the information and data requirements for further investigation and processing from forest harvesting data for forest management decision making can be provided.
    Keywords: Database, North forests, Harvesting data, Entity-relationship data model
  • Behroz Karamdost Marian, Amireslam Bonyad, Farzam Tavankar * Pages 533-547
    The aim of this research was analysis of the effect of harvest intensity on the volume growth of valuable beech forests in the North of Iran. For this reason, volume growth of stand trees were estimated by permanent sample plots during a 10 year period in three parcels with different harvest intensities of Low, medium, and high (6, 13.1 and 18 m3/ha, respectively), and in a protected parcel (control) in Asalem Nav mixed beech forests. Results indicated the harvest intensity had significant effect on the stand volume growth (P
    Keywords: Mixed beech stand, standing volume, Volume growth, selection cutting, Nav forest