فهرست مطالب

مدیریت اطلاعات سلامت - سال پانزدهم شماره 5 (پیاپی 63، آذر و دی 1397)

نشریه مدیریت اطلاعات سلامت
سال پانزدهم شماره 5 (پیاپی 63، آذر و دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • اکبر مرادی *، زهرا نصیری صفحات 201-207
    مقدمه
    امدادگران برای امدادرسانی سریع تر در زمان وقوع زلزله، به اطلاعات ساختار یافته ای نیاز دارند که در هر لحظه و هر مکان در دسترس آن ها باشد. این اطلاعات به آن ها کمک می کند تا موقعیت خود را نسبت به مناطقی که در اثر زلزله آسیب دیده اند، توجیه نمایند. از این رو، هدف از انجام پژوهش حاضر، پیاده سازی سیستمی برای هدایت نیروهای امدادی در شهر مراغه بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی و در سال 1396 با محوریت شهر مراغه انجام گرفت. اطلاعات مورد نیاز از طریق مشاهدات میدانی و مختصات مربوط به مکان ها از Google Map اخذ گردید و کدنویسی در محیط Android صورت گرفت.
    یافته ها
    یک سیستم بافت آگاه برای هدایت نیروهای امدادی شهر مراغه پس از وقوع زلزله و بر اساس بافت های موقعیت، جهت و سرعت حرکت پیاده سازی شد. این سیستم، اطلاعاتی همچون موقعیت امدادگران، مکان های حساس، تعداد افرادی که در یک ساختمان زندگی می کنند و همچنین، کوتاه ترین مسیر رسیدن به این مکان ها را به صورت آنلاین به امدادگران نمایش می دهد.
    نتیجه گیری
    استفاده از بافت موقعیت، سرعت و جهت حرکت برای هدایت امدادگران، منجر به افزایش کارایی و سرعت بخشیدن به عملیات امداد و در نهایت، نجات افراد زیر آوار مانده می شود.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات جغرافیایی، نرم افزار موبایل، زلزله، امداد و نجات، ایران
  • سمانه پورمهر، حمیدرضا پیکری *، پرستو گلشیری صفحات 208-213
    مقدمه
    حفظ حریم بیماران و خانواده های آن ها توسط کادر درمان در بیمارستان های روان پزشکی، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که افشای اطلاعات آن ها می تواند وجهه اجتماعی بیمارستان ها را مخدوش کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه عدالت سازمانی ادراک شده و رعایت حریم شخصی با نقش تعدیل گر مولفه های بازدارندگی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی و جامعه آماری آن متشکل از 445 نفر از کادر درمان بیمارستان های روان پزشکی شهر اصفهان (فارابی و مدرس) بود. نمونه ها بر اساس جدول Morgan، 205 نفر برآورد گردید و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم، از بیمارستان های مدرس و فارابی به ترتیب 76 و 129 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، چهار پرسش نامه بومی شده در طیف پنج درجه ای لیکرت بود که روایی آن با استفاده از روایی محتوایی، صوری و تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن از طریق ضریب Cronbach's alpha مورد بررسی قرار گرفت. آمار توصیفی و فرضیه ها با روش حداقل مربعات جزیی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    ارتباط مثبت و معنی داری بین عدالت رویه ای (05/0 > P) ، عدالت تعاملی (01/0> P) و عدالت توزیعی (01/0> P) با رعایت حریم شخصی مشاهده شد. همچنین، عدالت رویه ای (01/0> P) ، عدالت تعاملی (05/0 > P) و عدالت توزیعی (05/0 > P) و حفظ حریم شخصی با نقش تعدیل گر مولفه های بازدارندگی رابطه داشت.
    نتیجه گیری
    مدل ارایه شده می تواند به عنوان ابزاری جهت پیش بینی و سیاست گذاری در زمینه نقض حریم خصوصی بیماران مورد استفاده قرار گیرد. برقراری نظام عادلانه در برخورد با کادر درمان و تدوین و اجرای آیین نامه هایی در خصوص قطعیت و شدت برخورد با موارد نقض حریم خصوصی، می تواند احتمال نقض حریم خصوصی بیماران را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: عدالت، حریم شخصی، بیمارستان های روان پزشکی
  • فاطمه مکی زاده *، محمد توکلی زاده راوری، نگار منصوری، فرامرز سهیلی صفحات 214-219
    مقدمه
    ارتباط بین علم و فن آوری، ارتباطی متحول و متغیر می باشد و ممکن است از یک حوزه به حوزه دیگر و یا از یک زمان به زمان دیگر متفاوت باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی و تببین رابطه بین علم و فن آوری در حوزه ایمپلنت های دندانی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش تحلیل محتوا و استفاده از رویکرد تحلیل هم رخدادی واژگانی انجام شد. برای بازیابی پروانه های ثبت اختراع، از پایگاه United States Patent and Trademark Office و برای بازیابی مقالات حوزه ایمپلنت های دندانی نیز از پایگاه PubMed استفاده گردید. در مجموع، 1479 مقاله و 433 پروانه ثبت اختراع مورد بررسی قرار گرفت؛ به این صورت که عبارت «Dental implants» در سرعنوان های موضوعی پزشکی MeSH (Medical Subject Headings) جستجو و به نوع مدارک Clinical trial محدود شد.
    یافته ها
    بررسی شباهت نامتقارن اصطلاحات به کار رفته در مقالات کارآزمایی بالینی با پروانه های ثبت اختراع و بر عکس نشان داد که 15/39 درصد از اصطلاحاتی که در پروانه های ثبت اختراع به کار رفته بود، در این نوع مقالات نیز مورد استفاده قرار گرفت. به عبارت دیگر، 15/39 درصد از اصطلاحات پروانه های ثبت اختراع شبیه به اصطلاحات مقالات کارآزمایی بالینی بود؛ در حالی که تنها 31/5 درصد از اصطلاحات این مقالات، همان اصطلاحاتی بود که در پروانه های ثبت اختراع نیز استفاده شده است.
    نتیجه گیری
    در دسترس بودن یک مدرک، میزان رویت پذیری و استفاده از آن را بیشتر می کند. به عبارت دیگر، می توان گفت که فن آوری از علم متاثر می شود. به طور کلی، مسیر علم و فن آوری در حوزه ایمپلنت های دندانی به هم پیوسته است و بین آن ها ارتباط مستقیم، دوسویه و همزی وجود دارد، اما تاثیرپذیری علم از فن آوری بیشتر است.
    کلیدواژگان: فن آوری، ایمپلنت های دندانی، تحلیل، علم
  • فریده عصاره، محمد توکلی زاده راوری، زاهد بیگدلی، رقیه قضاوی * صفحات 220-225
    مقدمه
    به منظور انجام تحلیل های موضوعی در حوزه علم سنجی، این سوال مطرح می گردد که کدام یک از فیلدهای کتاب شناختی حاوی موضوعات مورد تحلیل قرار گیرد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه فیلدهای موضوعی مدارک و تعیین فیلد و یا ترکیبی از فیلدهای کامل و مناسب به منظور انجام تحلیل های مذکور انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی و تحلیل واژگانی و با رویکرد علم سنجی انجام گرفت. به منظور انجام تحقیق، تولیدات علمی حوزه طب عملکردی گوارش به عنوان نمونه از پایگاه Scopus استخراج و تحلیل های مورد نظر بر روی 13798 مقاله دارای سه فیلد عنوان، کلید واژه و موضوعات کنترل شده انجام شد. پس از یکسان سازی داده ها، خوشه بندی به روش K-Means صورت گرفت و با محاسبه شاخص دربردارندگی برای خوشه های ایجاد شده، مشابهت موضوعات بین سه فیلد مورد نظر مشخص گردید.
    یافته ها
    بین فیلدهای کلید واژه عنوان و کلید واژه نویسندگان مشابهت بالایی (71/87 و 71/85) مشاهده شد. همچنین، پایین بودن مقدار شاخص دربردارندگی فیلد عنوان و موضوعات کنترل شده (صفر) حاکی از آن بود که مشابهت کمی بین زبان کنترل شده و واژگان مورد استفاده توسط نویسندگان در عنوان وجود داشت و نویسندگان واژگان مرجح را در عنوان استفاده نمی کنند.
    نتیجه گیری
    در صورت استفاده از واژگان فیلد عنوان، نتایج تحلیل زبان طبیعی را نشان خواهد داد، اما در صورتی که هدف، دسته بندی موضوعات به صورت منسجم باشد، استفاده از فیلد موضوعات کنترل شده، مناسب ترین فیلد خواهد بود.
    کلیدواژگان: تحلیل موضوعی، علم سنجی، عنوان، واژگان کنترل شده، کلید واژه ها
  • فرامرز سهیلی *، پریسا حسن زاده، افشین موسوی چلک، علی اکبر خاصه صفحات 226-232
    مقدمه
    از آن جا که نارسایی مزمن قلب یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سطح جهان به شمار می رود، بررسی ساختار فکری حاکم بر تحقیقات این حوزه ضرورت دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، ترسیم ساختار دانش در حوزه نارسایی مزمن قلب و عروق بر اساس تحلیل های هم استنادی مدارک بود.
    روش بررسی
    این مطالعه با استفاده از روش علم سنجی و تحلیل شبکه اجتماعی انجام شد. جامعه آماری متشکل از 11967 رکورد حوزه نارسایی مزمن قلب و عروق بود که طی سال های 2000 تا 2015 منتشر و در پایگاه Web of Science نمایه شده بود. جهت انجام تحلیل هم استنادی، از ماتریس همبستگی و تحلیل خوشه بندی سلسله مراتبی استفاده گردید.
    یافته ها
    Anker SD با 194 مقاله فعال ترین پژوهشگر حوزه نارسایی مزمن قلب می باشد. او در مجموع با دریافت 12820 استناد، پراستنادترین پژوهشگر نارسایی مزمن قلب در پایگاه Web of Science به شمار می رود. از نظر زوج های استناد شونده نیز زوج «Bristow M و Cleland J» با 634 هم رخدادی، بیشترین هم استنادی را در سطح پژوهش های نارسایی مزمن قلب داشتند.
    نتیجه گیری
    ساختار فکری حوزه بیماری های قلب و عروق یک ساختار در حال تحول و تکامل است. خوشه های شناسایی شده در پژوهش حاضر می تواند به عنوان سرفصل هایی برای آموزش این حوزه در نظر گرفته شود و به سیاست گذاران کمک می کند تا موضوعاتی را که مورد بررسی قرار نگرفته و یا به تکامل رسیده است، شناسایی نمایند.
    کلیدواژگان: علم سنجی، استناد، نارسایی قلب
  • فاطمه فهیم نیا، محبوبه ممتازان * صفحات 233-239
    مقدمه
    سواد سلامت از دیرباز مورد توجه سازمان یونسکو و کلیه جوامع انسانی قرار گرفته و به علت اهمیت آن در سلامت فرد و جامعه، مطالعات بسیاری بر روی توسعه آن در زمینه های مختلف بهداشتی و پزشکی انجام شده است. خودکارامدی می تواند فرد را در ارتقای سواد سلامت یاری دهد و از طرف دیگر، این اطمینان را حاصل کند که فردی دارای سواد سلامت می باشد. بنابراین، هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین مولفه های خودکارامدی سواد سلامت مورد توجه در تحقیقات مذکور بود.
    روش بررسی
    این مطالعه با استفاده از روش فراترکیب، به تجزیه و تحلیل نتایج و یافته ها پرداخت. پس از تعیین کلید واژه ها و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی داخلی SID و Magiran و پایگاه خارجی PubMed، 649 مقاله یافت شد. با بررسی مقالات و اعمال فیلترهای زبان، سال و نوع مطالعه، 25 مقاله انتخاب و مقوله ها با استفاده از جدول Shannon Entropy و ضریب Cohen's Kappa استخراج گردید.
    یافته ها
    کدها در سه مقوله و هشت مفهوم دسته بندی شد. مقوله عوامل روان شناختی شامل مفاهیم «مدیریت خود، مهارت های فردی و مهارت های اجتماعی» ، مقوله ارتباطی شامل مفاهیم «امکانات ارتباطی و تبادل اطلاعات سلامتی» و مقوله عوامل آموزشی نیز شامل مفاهیم «مفاد و منابع آموزشی، موانع و محدودیت های آموزشی و نظارت و اثربخشی آموزشی» بود. کدهایی همچون خودکارامدی، خودمدیریتی، آگاهی از علایم بیماری ها و آگاهی از اقدامات پیشگیرانه، بیشترین فراوانی را در مقوله های مختلف داشت.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، مولفه های تاثیرگذار بر خودکارامدی سواد سلامت شناسایی شد که می توان از آن جهت برنامه ریزی ارایه آموزش های سواد سلامت اثربخش و ارتقای سلامت استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، خودکارامدی، فراترکیب
  • مقاله مروری نقلی
  • حسن اشرفی ریزی، محمدرضا سلیمانی، محمدرضا هاشمیان * صفحات 240-246
    پژوهش، سرمایه گذاری مهمی جهت ترویج نوآوری، پیشرفت دانش و توسعه اقتصادی- اجتماعی به ویژه در حوزه سلامت محسوب می شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین موانع اقتصادی پژوهش های سلامت در ایران بود. تحقیق به روش مروری روایتی انجام گرفت و بر اساس آن، پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar، Web of Science، Scopus، PubMed، Magiran، ScienceDirect و SID با استفاده از کلید واژه های «اقتصاد پژوهش، اقتصاد تحقیق، آسیب شناسی پژوهش، آسیب شناسی تحقیق، بازار پژوهش، بازار تحقیق، اقتصاد تحقیق و توسعه، موانع پژوهش و چالش های پژوهش» مورد جستجو قرار گرفت. پس از مطالعه و ارزیابی محتوای مقالات، موانع اقتصادی پژوهش شناسایی گردید. بررسی موانع اقتصادی پژوهش های حوزه سلامت نشان داد که عواملی مانند کمبود بودجه پژوهشی، کاهش سرمایه گذاری در بخش پژوهش، ارتباط نامناسب با صنعت و عدم تجاری سازی نتایج پژوهش، از جمله موانع اثرگذار اقتصادی در انجام پژوهش های سلامت به شمار می رود. با توجه به رویکردهای جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص پژوهش های حوزه سلامت، لازم است مواردی همچون جذب منابع مالی خارج از دانشگاه، تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، ارزشیابی کیفی پژوهش ها و تجاری سازی نتایج پژوهش ها، مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پژوهش، سلامت، ایران
  • مسعود فردوسی، محمدرضا رضایتمند، عباس فیض بخش، حمیدرضا دهقانی، گلنوش عقیلی دهکردی * صفحات 247-252
    مصرف مراقبت های سلامت را «بهره مندی» می نامند. مطالعات بهره مندی در سازمان های بیمه گر برای مدیریت مصرف خدمات درمانی جمعیت تحت پوشش استفاده می شود. پژوهش حاضر از نوع مروری نقلی بود که با هدف آشنایی با مطالعات بهره مندی و کاربرد آن در سازمان های بیمه گر در سال 1397 صورت گرفت. در این مطالعه، مقالات پایگاه های ProQuest، ScienceDirect، PubMed، Scopus و ISI Web of Science بدون محدودیت زمانی انتخاب گردید و از 50 مقاله مرتبط، ماهیت، ضرورت، انواع و موانع انجام مطالعات بهره مندی استخراج شد. در مجموع می توان گفت که در حال حاضر سازمان های بیمه بیشترین تمرکز خود را بر بررسی رفتار ارایه دهندگان قرار داده اند و از بررسی رفتار مصرف کنندگان (مطالعات بهره مندی) غفلت می ورزند. استانداردسازی فرمت داده های دریافتی از مراکز ارایه دهنده، ذخیره سازی یکپارچه داده ها و حساس بودن نرم افزارهای بیمه ای به افراد با مصارف غیر عادی، انجام مطالعات بهره مندی را تسهیل می نماید.
    کلیدواژگان: بهره مندی، خدمات سلامت، بیمه سلامت
|
  • Akbar Moradi *, Zahra Nasiri Pages 201-207
    Introduction
    The earthquake causes thousands of people to fall under the rubble, and if we do not help them as soon as possible, they will lose their lives. On the other hand, rescuers for quicker relief need to have more structured information available at any time and any place. This information helps them justify their position in areas destroyed by an earthquake. The aim of the present study was to implement a system for guiding relief forces in Maragheh City, Iran.
    Methods
    The current research was a descriptive analytical study conducted in the city of Maragheh, East Azerbaijan Province, Iran, in 2018. The information needed in this research was obtained through field observations and location coordinates from Google Maps. Coding was done in the Android environment using Basic4android and SQLite software.
    Results
    Considering the contexts of position, direction, and speed of movement, a context-aware system was implemented for guiding relief forces in the city of Maragheh after the earthquake. This system could show the rescuers online information, such as the position of rescuers, sensitive locations, and the number of people living in a building, and also the shortest route to reach these locations.
    Conclusion
    The results of this study indicate that the use of position, direction, and speed of movement contexts to guide rescuers will increase the efficiency and speed of relief operations and ultimately save people who have been remained under rubble.
    Keywords: Geographic Information Systems, Mobile Applications, Earthquakes, Rescue Work, Iran
  • Samaneh Pourmehr, Hamid Reza Peikari *, Parastoo Golshiri Pages 208-213
    Introduction
    Protecting patients’ privacy by psychiatry hospitals’ staff has a high priority due to possible negative effects of the disclosure of their information on patients’ reputation. This research aimed to assess the relationship between perceived organizational justice and privacy observation with the moderating role of deterrent factors in psychiatry hospitals in Isfahan City, Iran.
    Methods
    This was a descriptive-correlation research, and study population consisted of 445 medical staff in two psychiatry hospitals in Isfahan City (Farabi and Modarres). Sample size was set to 205 staff members, following Morgan table, and classified sampling method was used to select 126 and 79 participants from Farabi and Modarres hospitals, respectively. The questionnaire was a five-point Likert scale, adapted from four different questionnaires and the face, content, and confirmatory factor analyses were used to determine its validity, and Cronbach’s alpha for its reliability. Descriptive analyses were performed and partial least square modeling was employed to test the hypotheses.
    Results
    There was a positive significant correlation between distributive (P < 0.05), procedural (P < 0.01), and interactional organizational justice (P < 0.01) with intention of privacy observation. Moreover, the correlation of distributive (P < 0.01), procedural (P < 0.05), and interactional organizational justice (P < 0.05) with intention of privacy observation found to be moderated by deterrent.
    Conclusion
    This model can be used to predict privacy breach in hospitals, and make policies regarding patients’ privacy. Implementing a fair system for supervision of treatment staff in hospitals, as well as compilation and execution of instructions regarding the certainty and severity of sanctions against violation of patients’ privacy can reduce the likelihood of privacy breaches in hospitals.
    Keywords: Justice, Privacy, Psychiatric Hospitals
  • Fatemeh Makkizadeh *, Mohammad Tavakolizadeh, Ravari, Negar Mansoori, Faramarz Soheili Pages 214-219
    Introduction
    The relationship between science and technology is of evolving and changing type, and it might vary from discipline to discipline and from time to time. Therefore, this study aimed to investigate and explain the relationship between the science and technology in dental implants field.
    Methods
    This study was implemented through content analysis, using co-word analysis approach. The database on the United States Patent and Trademark Office was used to retrieve patents, while the PubMed was used to retrieve the papers in dental implants field. In total, 1479 papers as well as 433 patents were studied. The phrase "dental implants" was searched as a Mesh descriptor, and the document type was filtered by "clinical trial".
    Results
    Assessment of the asymmetric similarity of the phrases used in clinical trial with patents and vice versa revealed that 39.15% of the terms used in patents were also used in these papers. In other words, 39.15% of the terms of patents were similar to the ones used in papers of clinical trial. This was while only 5.31% of the terms in these papers were the same terms used in patent papers.
    Conclusion
    The accessibility of a document will increase its application and its visibility. In other words, it can be inferred that technology is affected by science. In general, in dental implants field, the path to science and technology is interconnected, and there is a direct relationship between them; however this is a two-way relationship, but technology has more influence on science.
    Keywords: Technology, Dental Implants, Analysis, Science
  • Farideh Osareh, Mohammad Tavakolizadeh, Ravari, Zahed Bigdeli, Roghayeh Ghazavi * Pages 220-225
    Introduction
    One problem in conducting scientometric thematic analysis is selecting which of the bibliographic fields containing the topics can be analyzed. This study aimed to compare subject fields of documents to determine the field or a combination of fields which are suitable for conducting a complete and proper thematic analysis in scientometrics.
    Methods
    This was a descriptive research with content analysis approach. Scientific products in the field of functional gastrointestinal disorders were extracted from the Scopus database. The analysis was done on 13798 documents, which included title, author keywords, and index keywords. After clustering using the K-Means method, and calculating the inclusion index for created clusters, the similarity of keywords between the three fields was determined.
    Results
    There was a high similarity between the index and the author keywords (87.71 and 85.71). The low amount of the index in the title field and the index keywords (0) also suggested that there was little similarity between the controlled vocabulary and the keywords used by the authors in the title, and that authors did not use the preferred vocabulary in the title.
    Conclusion
    Using the words of the title field will show the results of the natural language analysis. However, if the purpose of a study is categorizing terms, the use of index keywords field will be the most appropriate.
    Keywords: Thematic Analysis, Scientometrics, Title, Controlled Vocabulary, Keywords
  • Faramarz Soheili *, Parisa Hasanzadeh, Afshin Mousavi, Chelak, Ali Akbar Khasseh Pages 226-232
    Introduction
    Since chronic heart failure is considered as one of the main causes of death around the world, it is necessary to map the intellectual structure of studies in this area. This study attempted to map the knowledge structure of chronic heart failure using document co-citation analysis.
    Methods
    Bibliometric methodology and social network analysis were used as the research methods. The study population comprised 11967 records in the field of chronic heart failure published during the period of 2000-2015, which were retrieved from Web of Science database. The correlation matrix and hierarchical clustering were used for document co-citation analysis.
    Results
    “Anker SD”, with 194 papers, was the most productive researcher in chronic heart failure. Again, “Anker SD”, with 12820 citations, was the most cited scientist in this field in Web of Science. “Bristow M” and “Cleland J” were the most frequent co-citation pairs within chronic heart failure, with 634 co-occurrences.
    Conclusion
    The intellectual structure of knowledge in chronic heart failure is an evolving structure, and the clusters identified in this study can be included in the curriculum of the field. Furthermore, these results can help policymakers to identify both unaddressed and matured topics.
    Keywords: Scientometrics, Citation, Heart Failure
  • Fatemeh Fahimnia, Mahboobeh Momtazan * Pages 233-239
    Introduction
    Health literacy has been attended by UNESCO and all human societies from years ago. Due to the importance of this kind of literacy in individual and society health status, many studies have been conducted on the development of this type of literacy in various fields of health and medicine. Self-efficacy can help the people to promote their health literacy, and on the other hand, is related to the ability of individuals to maintain their own, family, and community health. This study reviewed the self-efficacy of health literacy and affecting factors in previous studies.
    Methods
    The present study used a far-reaching approach to analyze the findings of qualitative studies on health literacy. After identifying the keywords and searching the internal and external databases including Magiran, Scientific Information Database (SID), and PubMed, 649 articles were found. By reviewing articles and applying language, years, and study type filters 25 papers were selected, and the categories were extracted using Shannon's table and Cohen's Kappa coefficient.
    Results
    Codes were classified into three categories and eight concepts. The category of psychological factors included three concepts of self-management, individual skills, and social skills, the category of communication components included two concepts of communication and health information exchange, and the category of educational factors included three concepts of educational content and resources, educational barriers and constraints, and educational effectiveness. Codes such as self-efficacy, self-management, awareness of disease symptoms, and awareness of preventive measures had the most prevalence among various categories.
    Conclusion
    In this study, factors affecting the self-efficacy of health literacy were identified, that could be used to plan effective health literacy training programs to promote health status.
    Keywords: Health Literacy, Health Services, Metasynthesis
  • Hassan Ashrafi, Rizi, Mohammadreza Soleymani, Mohammadreza Hashemian * Pages 240-246
    Research is considered as an important investment for promoting innovation, knowledge development and economic development of countries. The aim of this study was to determine the economic barriers of health research in Iran. This was a narrative review. The data was collected through studying the articles published on information databases like Scopus, Web of Science, ScienceDirect, Google Scholar, SID, Magiran, and PubMed. The keywords used in this research included "Barriers to Research", "Research”, “Economics", "Research Market" "Health" and other similar keywords. The study of economic barriers of health researchers showed that four factors including lack of research funding, lower investment in research, inadequate relationship with industry, and the non-commercialization of research results are considered as economic barriers in health research. Considering the new approaches of the Ministry of Health and Medical Education in the field of health research, it is necessary to attract funds from outside universities, strengthen the relationship between industry and academic sectors, improve the quality of researches, and increase commercialization of research results.
    Keywords: Research, Health, Iran
  • Masoud Ferdosi, Mohammad Reza Rezayatmand, Abbas Feizbakhsh, Hamid Reza Dehghani, Golnoosh Aghili, Dehkordi * Pages 247-252
    Consuming medical services is labeled as utilization. Utilization studies are used by insurance companies to study the behavior of medical service consumers. Currently, insurance companies focus more on caregivers' behavior, and neglect the consumers’ side. This was a narrative review study carried out in year 2018 to emphasize the necessity of utilization reviews and their importance. In this study, we used ProQuest, ScienceDirect, PubMed, Scopus, and ISI Web of Science databases without any time limitation. We chose 50 articles and reviewed them to found 5 essential questions about utilization reviews, and their importance, differences, and challenges, as well as factors affecting them. Our study revealed that having standardized data formats for service providers, integrated data pools, and relevant software sensitive to unusual service consumers, facilitate the utilization review studies.
    Keywords: Utilization, Health Services, Health Insurance