فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال دوازدهم شماره 1 (1395)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال دوازدهم شماره 1 (1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نامه به سردبیر
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • سید کاوس صالحی، محمود شیخ، رسول حمایت طلب، داود حومنیان صفحات 3-11
    مقدمه
    هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تغییرات وابسته به سن و آگاهی صریح و ضمنی بر عملکرد و تحکیم توالی حرکتی ترکیبی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، 96 پسر سالم از نظر سیستم عصبی و راست دست با دامنه سنی 18-6 سال، به صورت در دسترس انتخاب شدند. از تکلیف SRT (Serial reaction time) برای بررسی مقایسه ای عملکرد صریح و ضمنی آزمودنی ها در دو مولفه زمان و دقت پاسخ استفاده گردید. کل مداخله شامل دو فاز (اکتساب و تحکیم) بود که طی آن ها عملکرد گروه ها با یکدیگر مقایسه شد. مرحله اکتساب شامل انجام 8 بلوک و مرحله تحکیم شامل انجام 2 بلوک بود. داده ها با استفاده از آزمون Mixed ANOVA در یک طرح، (بلوک) 8 × (گروه سنی) 4 × (نوع یادگیری) 2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین، جهت انجام مقایسات زوجی از آزمون Bonferroni استفاده گردید.
    یافته ها
    در متغیر زمان پاسخ، بلوک (031/0 = P) و سن (001/0 = P) تاثیر معنی داری را نشان داد، اما شرایط یادگیری معنی دار نبود (431/0 = P). در متغیر دقت پاسخ، علاوه بر معنی داری اثر بلوک (001/0 = P) و سن (001/0 = P)، معنی داری در شرایط یادگیری (003/0 = P) نیز مشاهده شد. همچنین، عملکرد آزمودنی های گروه های سنی مختلف در دو بلوک ابتدایی روز دوم نسبت به انتهای روز اول، در دو مولفه زمان (001/0 = P) و دقت پاسخ (001/0 = P) بهتر بود که نشان دهنده تحکیم کلی یادگیری حرکتی می باشد.
    نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بین گروه های سنی مختلف، در اکتساب و تحکیم زمان و دقت پاسخ تکلیف توالی حرکتی، تغییرات عملکردی وابسته به سن وجود دارد. از طرف دیگر، اجزای مختلف حرکت (دقت و سرعت) به شیوه های متفاوتی اجرا، تثبیت و تحکیم می شوند. این موضوع باید هنگام آموزش و انجام مداخلات آموزشی و توان بخشی مرتبط با کودکان و نوجوانان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: یادگیری صریح، یادگیری ضمنی، تغییرات سنی، تحکیم یادگیری، عملکرد
  • صنم باقریان خسروشاهی، حمیدرضا پوراعتماد، جلیل فتح آبادی، نوشین فایضی، مریم محمدی صفحات 12-20
    مقدمه
    اوتیسم یکی از رایج ترین اختلالات عصبی- رشدی محسوب می شود که میزان استرس والدگری را به شدت افزایش می دهد. کاهش استرس والدگری، بر درمان کودک تاثیر مثبتی دارد. بر همین اساس، مطالعه حاضر با هدف تدوین برنامه آموزش والدین موثر بر کاهش استرس والدگری والدین کودکان مبتلا به اوتیسم انجام شد.
    مواد و روش ها
    بخش اول این مطالعه از نوع کیفی و حاصل سه دسته اطلاعات شامل مصاحبه عمقی با 11 متخصص، مصاحبه نیمه ساختار یافته با 30 والد و مرور 101 مقاله بود. بخش دوم مطالعه از نوع آزمایشی، همراه با گروه شاهد و گروه بدون مداخله بود که در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری انجام گرفت. بدین منظور، 42 والد کودک مبتلا به اوتیسم از میان والدین این کودکان که در زمان انجام پژوهش از مرکز تهران اوتیسم خدمات توا ن بخشی دریافت می کردند، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده پژوهش، شاخص استرس والدگری Abidin (Parenting Stress Index یا PSI) بود. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و تحلیل واریانس یک طرفه در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 05/0 > P به عنوان سطح معنی داری داده ها در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر، برنامه درمانی اوتیسم یکپارچه با خانواده، بر تقویت گری (032/0 = P)، خلق (010/0 = P)، پذیرندگی (013/0 = P)، سازش پذیری (004/0 = P) و نمره کل استرس کودک (004/0 = P) تاثیر معنی داری داشت. همچنین، با احساس صلاحیت (002/0 = P)، افسردگی (001/0 = P)، انزوای اجتماعی (002/0 = P)، دلبستگی (001/0 > P)، محدودیت نقش (001/0 = P)، سلامت والدین (003/0 = P)، نمره کل استرس والد (001/0 > P) و نمره کل استرس والد- کودک (001/0 > P) رابطه معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری: در مقایسه با آموزش های والدین پیشین از جمله پرنده کوچولو که به طور عمده بر استرس قلمرو کودک موثر بودند، برنامه درمانی اوتیسم یکپارچه با خانواده به دلیل پرداختن به مسایل خاص هر خانواده و نیز جامع بودن، بر کاهش استرس قلمرو والد نیز موثر می باشد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، برنامه آموزش والدین، استرس والدگری
  • مریم سعیدی، عفت بمبئی چی، ابراهیم صادقی صفحات 21-26
    مقدمه
    اختلالات تعادل، از جمله مشکلات حرکتی در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم است. با توجه به این که حرکت درمانی باعث بهبود توانایی های حرکتی کودکان دارای اوتیسم می شود، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تمرینات پایه ژیمناستیک بر ثبات پاسچر کودکان دارای اوتیسم انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی همراه با پیش آزمون، پس آزمون و گروه شاهد بود و در آن 20 پسر دارای اختلال طیف اوتیسم شرکت کردند. با استفاده از مقیاس تشخیصی اوتیسم Gilliam (Gilliam Autism Rating Scale-II یا GARS) (ویرایش دوم)، افراد از لحاظ شدت اختلال در دو گروه 10 نفره مورد و شاهد همگن سازی شدند. برنامه تمرینی گروه تجربی شامل 12 هفته تمرینات پایه ژیمناستیک به صورت سه جلسه 45 دقیقه ای در هفته بود که در مرکز اوتیسم شهر اصفهان اجرا شد. به منظور ارزیابی ثبات پاسچر، دستگاه صفحه نیرو مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، طول نوسان کمتری در مرکز فشار کودکان گروه مورد (143 ± 657 میلی متر) نسبت به کودکان گروه شاهد (311 ± 1057 میلی متر) مشاهده شد (013/0 = P). تمرینات پایه ژیمناستیک موجب کاهش معنی دار نوسان مرکز فشار در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم شد (001/0 = P)، اما این تغییرات در گروه شاهد معنی دار نبود (050/0 < P).
    نتیجه گیری: به نظر می رسد که تمرینات پایه ژیمناستیک در کودکان دارای اوتیسم، باعث کاهش طول نوسان بدن در حالت ایستاده و بهبود ثبات پاسچر می شود
    کلیدواژگان: اختلال طیف اوتیسم، ثبات پاسچر، تمرینات پایه ژیمناستیک
  • علیرضا فارسی، سنا سلطانی، الهام مهدی پور صفحات 27-35
    چکیده: هماهنگی دو دستی در انجام کارهای روزانه مانند پرتاب کردن، گرفتن و بسیاری از فعالیت های ورزشی بسیار مهم است. اجرای این اعمال به عوامل متفاوتی مانند ویژگی های حسی و توجهی وابسته می باشد. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی اثر مداخله حسی و بار شناختی بر زمان انتقال فاز نسبی الگوی هماهنگی دو دستی برون مرحله در میان زنان سالمند بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 12 زن سالمند سالم و راست دست (843/2 ± 66 سال) از بین 24 داوطلب شرکت کننده در تحقیق، بر اساس معیارهای ورود انتخاب شدند. شرکت کنندگان حرکت خود را بر روی دستگاه هماهنگی دو دستی با فرکانس 5/0 هرتز و با الگوی هماهنگی برون مرحله شروع کردند. سپس، بعد از هر 5 ثانیه به تدریج 25/0 هرتز به فرکانس افزوده شد و تا جایی ادامه یافت که الگوی برون مرحله به الگوی درون مرحله تبدیل گردید. این تکلیف در دو حالت با بار شناختی و بدون آن و با دستکاری حواس بینایی، شنوایی و لامسه انجام گرفت. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس 4 × 2 با اندازه گیری مکرر، تصحیح Bonferroni و آزمون Paired t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها، اثر اصلی بار شناختی (004/0 = P)، اثر اصلی دستکاری حواس (040/0 = P) و اثر تعاملی آن ها (02/0 = P) بر زمان انتقال فاز نسبی معنی دار بود. اثر دستکاری حواس در شرایط بدون بار شناختی نیز معنی دار به دست آمد (004/0 = P). در شرایط بدون بار شناختی، تنها مداخله در حس عمقی به صورت معنی داری (001/0 = P) بر زمان انتقال فاز نسبی تاثیر داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده نقش بارز بار شناختی بر تکلیف مورد نظر بود. در شرایط بدون بار شناختی، حس عمقی اثر قوی تری را نسبت به بینایی و شنوایی داشت، اما در شرایط اعمال بار شناختی، اثر مداخله حواس از بین می رود. با توجه به تغییر زمان انتقال با تغییر قیود تکلیف و قیود محیطی، نتایج این پژوهش با دیدگاه سیستم های پویا هم راستا است.
    کلیدواژگان: هماهنگی دو دستی، فاز نسبی، مداخله حسی، بار شناختی، سالمند
  • زینب تازیکه لمسکی، منصور اسلامی، فرشته حبیبی تیرتاشی صفحات 36-43
    مقدمه
    اثر کفی کفش با ویژگی های مختلف و در سرعت های مختلف دویدن، روی سفتی پایین تنه هنوز ناشناخته است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر دو نوع کفی (نرم و نیمه سخت) در دو سرعت مختلف دویدن بر سفتی پا طی فاز اتکای دویدن مردان فعال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 15 مرد بدون هیچ گونه سابقه آسیب در اندام تحتانی انتخاب شدند. از آزمودنی ها درخواست شد که با دو سرعت کنترل شده 2/0 ± 0/3 و 1/0 ± 0/5 متر بر ثانیه در شرایط کنترل و کفی (نرم و نیمه سخت)، بر روی صفحه نیرو که وسط یک باند 15 متری قرار داشت، بدوند. سینماتیک و سینتیک حرکت با استفاده از 5 دوربین ویدئو و یک صفحه نیرو اندازه گیری و محاسبه گردید. سفتی پا با تقسیم نیروی عکس العمل عمودی زمین بر تغییر طول پا به دست آمد. جهت تست فرضیات، آزمون ANOVA دوطرفه با اندازه گیری مکرر مورد استفاده قرار گرفت (050/0 ≥ P).
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین دو نوع کفی در سفتی پا وجود داشت و کفی نیمه سخت، سفتی پا را به طور معنی داری افزایش داد (001/0 > P)، اما این اختلاف به سرعت دویدن بستگی نداشت (990/0 = P). همچنین، تفاوت معنی داری در سفتی پا در دو سرعت مختلف مشاهده نشد (632/0 = P).
    نتیجه گیری: به نظر می رسد که با افزایش سفتی کفی کفش، ممکن است سفتی پا نیز افزایش یابد. همچنین، اثر کفی بر سفتی پا به سرعت دویدن بستگی ندارد و سفتی، با دویدن در سرعت پایین تا متوسط ثابت می ماند.
    کلیدواژگان: کفی، سفتی پا، سرعت
  • غزل خراجی، فاطمه باقری، حمزه بهارلویی صفحات 44-49
    مقدمه
    مالتیپل اسکلروزیس (Multiple sclerosis یا MS) بیماری از بین برنده میلین سیستم اعصاب مرکزی می باشد که در ایران به صورت قابل توجهی رو به افزایش است. مشکلات ایجاد شده در سیستم عصبی به همراه آسیب سیستم حسی، منجر به اختلالات تعادلی، زمین خوردن و شکستگی می شود. کینزیوتیپینگ یکی از روش های فیزیوتراپی به شمار می رود که اثر آن بر روی تعادل در گروه های مختلف بررسی شده است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر فوری کینزیوتیپینگ مهاری و تسهیلی بر روی تعادل افراد مبتلا به MS بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق یک سوکور، داوطلبان دارای معیارهای شرکت در مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه، کینزیوتیپینگ تسهیلی و گروه دیگر، کینزیوتیپینگ مهاری را برای عضلات گاستروکنمیوس دریافت کردند. قبل و 30 دقیقه بعد از چسباندن تیپ، آزمون های تعادلی برخواستن و راه رفتن (Timed Up and Go یا TUG) و دسترسی عملکردی (Functional reach) انجام گرفت. محقق ارزیابی کننده تعادل، نسبت به روش چسباندن تیپ ناآگاه بود.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل درون گروهی با استفاده از آزمون Paired t قبل و بعد از درمان، تفاوت معنی داری را در نتایج آزمون های TUG (001/0 > P) و دسترسی عملکردی (001/0 > P) در گروه تیپ مهاری (001/0 > P) و تیپ تسهیلی (020/0 = P) نشان داد. در مقایسه بین دو گروه نیز از آزمون Independent t قبل و بعد از درمان استفاده گردید که تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (050/0 < P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که استفاده از کنزیوتیپینگ عضله گاستروکنمیوس به هر دو روش مهاری و تسهیلی، باعث بهبود فوری تعادل افراد مبتلا به MS می شود.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، تعادل، کینزیوتیپینگ، گاستروکنمیوس
  • عاطفه دارویی فرد، پریسا احمدی، پریزاد جانقربان، آصفه معماریان، فاطمه ابناوی، مرضیه استادی صفحات 50-55
    مقدمه
    آسیب شناسان گفتار و زبان به عنوان یکی از کاربران حرفه ای صوت، از صدای خود به عنوان ابزار اصلی کارشان استفاده می نمایند. چنانچه راه های طبیعی نگه داشتن صوت را اعمال نکنند، به عوارض استفاده بد و نادرست صدا مبتلا خواهند شد. مطالعه حاضر با توجه به اهمیت و نقش صوت در عملکرد شغلی آسیب شناسان گفتار و زبان صورت گرفت. هدف آن تعیین کیفیت زندگی مرتبط با معلولیت صوت دو گروه از آسیب شناسان گفتار و زبان با سنوات خدمت کمتر و بیشتر از 10 سال بود.
    مواد و روش ها
    38 آسیب شناس گفتار و زبان شهر اصفهان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت هدفمند در دو گروه با سنوات خدمت کمتر و بیشتر از 10 سال قرار گرفتند. پرسش نامه VHI (Voice handicap index) با هدف بررسی کیفیت زندگی مرتبط با معلولیت صوت توسط آن ها تکمیل گردید. میانگین نمرات آزمون VHI دو گروه با استفاده ازآزمون Mann-whitney تجزیه و تحلیل شد. آزمون ضریب همبستگی Spearman جهت بررسی همبستگی نمره کلی VHI و سه زیرآزمون عملکردی، عاطفی و فیزیکی با سنوات خدمت مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نمره کلی VHI دو گروه کمتر از نمره برش پرسش نامه بود. همچنین، میانگین و انحراف معیار نمره کلی VHI و سه زیرآزمون گروه آسیب شناسان گفتار و زبان با سابقه بیشتر از 10 سال کمتر از گروه آسیب شناسان با سابقه کمتر از 10 سال به دست آمد (05/0 > P). ارتباط معکوسی بین نمره کلی و نمرات زیرآزمون های VHI با سنوات خدمت آسیب شناسان گفتار و زبان وجود داشت، اما این ارتباط تنها بین نمره کلی و زیرآزمون عملکردی از لحاظ آماری معنی دار بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری: آسیب شناسان گفتار و زبان در ابتدای زندگی حرفه ای به دلیل تجربه کمتر ممکن است مواردی از استفاده بد و نادرست صدا را نشان دهند؛ اما با کسب تجربه بیشتر و ثبات بیشتر در وضعیت شغلی، به تاثیرات استفاده بد و نادرست صدا توجه بیشتری می کنند.
    کلیدواژگان: آسیب شناس گفتار و زبان، شاخص معلولیت صوت، سنوات خدمت
  • مقاله مروری
  • طهمورث طهماسبی، فاطمه فرازمند، پگاه سادات حسینی صفحات 56-62
    مقدمه
    سندرم درد پاتلوفمورال (Patellofemoral pain syndrome یا PFPS) یا سندرم درد قدام زانو (Anterior knee pain syndrome)، یکی از شایع ترین اختلالات اسکلتی- عضلانی در میان افراد بالغ و جوان محسوب می شود. استفاده از انواع ارتزهای پا از جمله کفی، در درمان این سندرم بسیار رایج است. نتایج موجود در رابطه با تاثیر این نوع ارتزها بر درد و بیومکانیک مبتلایان به PFPS متفاوت می باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر کفی طبی بر درد، عملکرد و بیومکانیک افراد بالغ مبتلا به PFPS بود.
    مواد و روش ها
    جستجوی گسترده ای در پایگاه های اطلاعاتی IranMedex، Magiran، PubMed، ScienceDirect، Medline و ISI Web of Knowledge از سال 2000 تا 2015 انجام شد و کیفیت مقالات از طریق ابزار Black and Downs مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان 117 مقاله حاصل از جستجو در پایگاه های فارسی و انگلیسی بر اساس واژه های کلیدی و بررسی عنوان، سرانجام 12 مقاله با توجه به معیارهای ورود به پژوهش، جهت ارزیابی نهایی انتخاب شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از اشکال مختلف کفی، می تواند منجر به کاهش درد و بهبود عملکرد در افراد مبتلا به PFPS شود. با این وجود، تاثیر چنین ارتزهایی در بهبود علایم پاتلوفمورال افرادی که دارای پرونیشن پا هستند، بیشتر است. تاثیر کفی بر کینتیک و کینماتیک مفصل پاتلوفمورال ناچیز گزارش شد.
    کلیدواژگان: سندرم درد پاتلوفمورال، کفی، درد، عملکرد و بیومکانیک
|
  • Sayed Kavos Salehi, Mahmood Sheikh, Rasoul Hemayattalab, Davod Humaneyan Pages 3-11
    Introduction
    This study aimed to investigate the effects of age-related changes and explicit and implicit knowledge on mixed motor sequence learning and its consolidation.
    Materials And Methods
    In this study, 96 right-handed boys who were healthy considering nervous system with age range of 6-18 years were selected via convenience sampling method. Serial reaction time task (SRTT) was used to evaluate and compare the performance in two components of response time and accuracy. The intervention was consisted of 10 stages (8 blocks for acquisition and 2 blocks for consolidation) in which the performances of groups were compared. The data were analyzed using mixed ANOVA test in 2 (type of learning) × 4 (age groups) × 8 (blocks) and Bonferroni test was used for paired comparisons.
    Results
    In acquisition phase for response time, significant main effects were observed for block (P = 0.031) and age (P = 0.001), not learning conditions (P = 0.431). For response accuracy, significant main effects were observed for block (P = 0.001), age (P = 0.001) and learning conditions (P = 0.003). In addition, the performances of groups across the two first blocks of practice on the second day were better compared with the first day in response time (P = 0.001) and accuracy (P = 0.001), which represented the consolidation of motor learning.
    Conclusion
    The findings showed that among different age groups, there were age-related functional changes in the acquisition and consolidation of response time and accuracy for motor sequence task. Moreover, the various components of the movement (speed and accuracy) can be performed and consolidated in different ways. This matter should be considered in educational and rehabilitation interventions related to children and adolescents.
    Keywords: Explicit learning, Implicit learning, Age, related changes, Learning consolidation, Performance
  • Sanam Bagherian, Khosroshahi, Hamid Reza Pouretemad, Jalil Fathabadi, Noshin Fayezi, Maryam Mohammadi Pages 12-20
    Introduction
    Autism is one of the most famous neuro-developmental disorders and increases parental stresses. On the other hand, decrease of parental stress has positive effect on child response to treatment. So, the main goal of this study was to develop a family education program for parents of children with autism, which is effective on decreasing their parental stress.
    Materials And Methods
    The first part of the study was a qualitative research of three categories of information resulted from deep interviews with 11 specialists, semi-structured interviews with 30 parents and review of 101 articles. The second part was an experimental research on two intervention, and one control groups, with three examination stages: before, after and one-month fallow-up. To fulfill this goal, 42 parents were selected from the parents of autistic children who received services in Tehran Autism Center, Iran, during the study period, and then, were divided randomly to tree groups. The material used for this section of study was Parental Stress Index (PSI). The results were analyzed using covariate analysis and analysis of variance techniques via SPSS20 software.
    Results
    Our family integrated treatment method for autistic disorders was more efficient on decreasing reinforcing (P = 0.032), mood (P = 0.010), acceptability (P = 0.013), and adaptability (P = 0.004), and total score of child stress (P = 0.004). In addition, it showed significant effect on competence (P = 0.002), depression (P = 0.001), social isolation (P = 0.002), attachment (P
    Conclusion
    In comparison with previous parental training programs like little bird program which mostly focuses on stress of child domain, family integrated treatment method pays attention to special needs of every single family and its comprehensiveness; and is effective on decreasing parental domain of stress as well.
    Keywords: Autism, Parent training program, Parental stress
  • Maryam Saeedi, Effat Bambaeichi, Ebrahim Sadeghi Pages 21-26
    Introduction
    Balance disorders are major motor complications in children with autism spectrum disorder (ASD). Physical exercise can improve motor complications in patients with this disorder. The aim of this study was to investigate the effect of basic gymnastics exercises on the postural stability in children with autism spectrum disorder.
    Materials And Methods
    20 boys with autism spectrum disorder participated in a controlled pre-post clinical trial study. Participants were divided in two 10-participant groups of case and control based on their scores in Gilliam Autism Rating Scale-II. The participants in the case group were trained with basic gymnastic exercises for 12 weeks (three sessions per week), each session lasted 45 minutes. The control group did not participate in any exercise during this time. Postural stability was measured using a force plate. Data were analyzed using multivariate ANOVA test while significant level was set at 0.05.
    Results
    In post-test, less center of pressure oscillation was observed in the case group (657 ± 143 mm) compared to control group (1057 ± 311 mm) (P = 0.013). In the case group, the center of pressure oscillation was significantly reduced after gymnastic exercise (P = 0.001); but the changes were not significant in control group (P > 0.05).
    Conclusion
    It seems that gymnastic training improves the postural stability through the reduction in the length of postural sway.
    Keywords: Autism spectrum disorder, Postural stability, Basic gymnastic exercises
  • Alireza Farsi, Sana Soltani, Elham Mahdipour Pages 27-35
    Introduction
    Bimanual coordination is an important ability that is used in many daily tasks including throwing, catching and many sport skills. Performing these activities depends on many factors such as sensory and attentional features. The purpose of this study was to investigate the effect of sensory disturbance and cognitive load on time of the relative phase transition in anti-phase bimanual coordination pattern among elderly women.
    Materials And Methods
    Twelve right-handed healthy old women (66.0 ± 2.8 years old) of the twenty four voluntaries were selected based on the inclusion criteria in this study. Participants started their movement on bimanual coordination device with anti-phase pattern at the frequency of 0.50 Hz .Then, after each five seconds, 0.25 Hz was gradually increased to frequency and continued until the anti-phase pattern turned to in-phase pattern. This task was performed in two different conditions concluding with cognitive load and without it with the disturbance of visual, auditory and proprioceptive senses. Data were analyzed using 2 × 4 repeated-measures analysis of variences, Bonferroni correction and paired-samples t tests.
    Results
    The main effects of cognitive load (P = 0.004), sensory disturbance (P = 0.040) and interaction (P = 0.020) were mainly significant. The effect of sensory disturbance in the condition of without cognitive load was significant (P = 0.004). In the condition of without cognitive load, proprioceptive disturbance significantly affected the time of the relative phase transition.
    Conclusion
    Results indicated the prominent role of cognitive load on selected task. In the condition of without cognitive load, ýproprioceptive sense had a stronger effect than visual and auditory senses; but in the presence of cognitive load, the ýeffect of sensory disturbance was lost. In terms of change in time of transition of relative phase with change in task ýand environmental constraints, results of this study are in line with dynamic systems view.ý
    Keywords: Bimanual coordination, Relative phase, Sensory disturbance, Cognitive load, Old adult
  • Zeinab Tazike, Lemeski, Mansour Eslami, Fereshteh Habibi, Tirtashi Pages 36-43
    Introduction
    The effect of shoe insoles with different characteristics and in different running speeds on lower-limb stiffness is still ýcontroversial. The aim of this study was to investigate the effect of two types of insoles (soft and semi-rigid) in two ýdifferent running speeds on leg stiffness during stance phase of running among active men.ý
    Materials And Methods
    ý15 male students without any background of lower extremity injury were selected. Subjects were asked to run with ýtwo controlled velocities of 3.0 ± 0.2 and 5.0 ± 0.1 m/s in control and insole conditions (soft and semi-rigid) on a ýforce plate, placed on the middle of 15-meter runway. The cinematics and cinetics of motion were measured and ýcalculated using 5 video cameras and one force plate. The leg stiffness was achieved via dividing the vertical ýground reaction force by leg compression. Two-factor repeated measures ANOVA was used to test the hypothesis at ýthe significance level of P £ 0.050.ý
    Results
    There was a significant difference between the two types of insoles on leg stiffness. In fact, semi-rigid insole significantly increased leg stiffness (P
    Conclusion
    It seems that the increase in shoe insole stiffness may increase the leg stiffness. Furthermore, the effect of insole ýstiffness is not related to the running speed, and leg stiffness will remains constant in low to medium running speeds.ý
    Keywords: Insole, Leg stiffness, Velocity
  • Ghazal Kharaji, Fatemeh Bagheri, Hamzeh Baharlouei Pages 44-49
    Introduction
    Multiple sclerosis is a demyelinating disease of the central nervous system. Iran is considered to have a high prevalence of multiple sclerosis. Its consequences are balance deficiency, falling and fracture. Studies have shown that kinesiotaping promotes balance in patients with neurologic disorders. The aim of this study was to evaluate the immediate effect of kinesiotaping in patients with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    ýThe participants were randomly assigned into two groups. One group received facilitation kinesiotaping technique and the other group received inhibition techniques on gastrocnemius. The balance was evaluated using Time Up and Go and functional reach tests before and 30 minutes after taping. The assessor was blind to the method of taping.
    Results
    Within group analyses with paired t-test showed significant improvement in Timed Up And Go and functional reach records following taping in both groups. However, analysis showed no significant difference between the two experimental groups.
    Conclusion
    The results of present study showed that both facilitation and inhibition kinesiotaping technique of gastrocnemius muscle may immediately improve the dynamic balance in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: Multiple sclerosis, Postural balance, Kinesiotaping, Gastrocnemius
  • Atefeh Darooifard, Parisa Ahmadi, Parizad Janghorban, Asefeh Memarian, Fatemeh Abnavi, Marzieh Ostadi Pages 50-55
    Introduction
    Speech and language pathologists are the professional voice users who are using their voices as a primary tool to carry out their occupational duties. Professional voice users are considered to be at risk of developing voice disorders since they lack proper care of their vocal health and voice management. The aim of this study was to determine the voice handicap index (VHI) in two groups of speech and language pathologists with years of service less than and more than of ten years.
    Materials And Methods
    ýIn this analytical cross-sectional study, convenience sampling method was used and 38 speech and language pathologists in Isfahan city, Iran, were selected according to be available in the city. They were purposely divided into two groups. In addition; the data of voice handicap index application forms were collected to evaluate the voice handicap index in speech and language pathologists. The average scores of both acoustic parameters and voice handicap index for the two groups were analyzed using Mann-Whitney test.
    Results
    The total voice handicap index score for the two groups was less than the cut-off point in the questionnaire. ýMoreover, the mean and standard deviation scores of voice handicap index and three sub-tests of speech and ýlanguage pathologists with more than 10-year work experiences was fewer than those with work experiences less ýthan 10 years (P
    Conclusion
    Although, speech and language pathologists may abuse or misuse their voices at the beginning of their professions ýdue to the lack of knowledge and experience, they will realize significant impacts on vocal parameters after several ýyears of working in this area.ý
    Keywords: Speech, language pathologist, Voice handicap indexþ, Years of se
  • Tahmoores Tahmasbi, Fateme Farazmand, Pegahalsadat Hosseini Pages 56-62
    Introduction
    Patellofemoral pain syndrome (or anterior knee pain) is one of the most common musculoskeletal conditions in ýsport medicine clinics and one of the most common interventions in management of this syndrome is foot insoles. ýDespite the widespread use of foot orthoses, the efficacy of these interventions is controversial. Therefore, the aim ýof this study was to review the papers about the efficacy of foot insole on pain, function and biomechanics in ýindividuals with patellofemoral pain syndrome.ý
    Materials And Methods
    A literature search was carried out in some data bases such as Pubmed, Iran medex, Magiran and ISI Web of ýscience between the years 2000 and 2015. The quality of the research studies was evaluated using Black and ýDowns tool.ý
    Results
    After search in Persian and English databases, we found 117 papers. According to keywords and titles, 12 articles ýwere included in the final review.ý
    Conclusion
    Foot orthoses may improve pain and function in individuals with patellofemoral pain syndrome; although these ýinterventions are more effective in patients with foot pronation.ý
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Insole, Pain, Function, Biomechanics