فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال سیزدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1396)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال سیزدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • فاطمه عبدالمجیدی، سمیه فلاح زاده، علیرضا گلچین نامداری، ثریا کهزادی صفحات 118-124
    مقدمه
    آزمون های ادیومتریک مرسوم، می توانند آسیب شنوایی یا عدم وجود آسیب را بررسی کنند، اما نمی توانند تاثیر ناتوانی یا معلولیت ناشی از کم شنوایی، میزان رضایت فرد از توان بخشی انجام شده یا تاثیر ناتوانی و یا معلولیت ناشی از نقص شنوایی را بررسی نمایند. پرسش نامه های خودارزیاب، این موارد را برای فرد کم شنوا مورد مطالعه قرار می دهند. پژوهش حاضر با هدف استفاده از پرسش نامه خودارزیاب Profile of Aided Loudness (PAL) جهت بررسی میزان رضایتمندی و بلندی اصوات برای افراد دارای سمعک و مقایسه کم شنوایی متوسط و شدید در افراد جوان و سالمند انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 20 نفر در محدوده سنی 40-20 سال به عنوان افراد جوان و 20 نفر در بازه سنی 80-60 سال به عنوان افراد سالمند شرکت نمودند. میزان رضایتمندی و بلندی از سمعک با استفاده از پرسش نامه خودازیاب PAL در گروه انتخابی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها در نرم افراز تحلیل اطلاعات آماری تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین امتیازات بلندی در جوانان و سالمندان و مردان و زنان وجود نداشت. همچنین، اختلاف معنی داری در امتیازات بلندی صداهای آهسته مشاهده نشد، اما این تفاوت در صداهای متوسط و بلند معنی دار بود. تفاوت امتیازات رضایتمندی در کم شنوایی متوسط و شدید و در مردان و زنان معنی دار نبود، اما این امتیاز در جوانان و سالمندان اختلاف معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    مقیاس PAL جهت ارزیابی میزان بلندی درک شده توسط فرد در دو وضعیت بدون سمعک و با سمعک به کار می رود. نتایج به دست آمده از این پرسش نامه در مقایسه با مقادیر هنجار در تنظیم سمعک کاربرد دارد. همچنین، نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که احساس بلندی تحت تاثیر میزان کم شنوایی و احساس رضایتمندی تحت تاثیر سن قرار دارد.
    کلیدواژگان: درک بلندی، نظرسنجی و پرسش نامه، کم شنوایی
  • فرانک کیانفر، فاطمه کریمیان، مهسا بکتاشیان صفحات 125-130
    مقدمه
    گفتار، مهارت حرکتی بسیار پیچیده ای است که به کنترل و هماهنگی سیستم های مختلف تنفس، آواسازی و تولید نیاز دارد. یکی از روش های اندازه گیری تکالیف حرکتی دهان که در هر واحد زمان محاسبه می شود، دیادوکوکینتیک می باشد. اطلاعات مربوط به سرعت دیادوکوکینتیک، در تعیین وضعیت فیزیولوژیک تولید گفتار مفید است و شاخصی جهت ارزیابی، تشخیص و درمان بیماران دچار نقایص نورولوژیک سیستم گفتار محسوب می شود. سلامت عمومی می تواند با تغییر سن، بر سرعت و صحت حرکات بدنی و دهانی تاثیر بگذارد. با توجه به این که داده هایی از این معیار در سالمندان فارسی زبان در دسترس نیست، مطالعه حاضر با هدف تعیین سرعت حرکات متناوب (Alternating motion rate یا AMR) و سرعت حرکات متوالی (Sequential motion rate یا SMR) در سالمندان 60 تا 80 ساله طبیعی شهر اصفهان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    42 شرکت کننده توالی های /pa/، /ta/ و /ka/ را به مدت 5 ثانیه و تناوب هجایی /pataka/ را به فاصله یک دقیقه استراحت، سریع و درست تکرار نمودند. نمونه ها با استفاده از ضبط کننده دیجیتال ضبط گردید و سپس سرعت بر حسب هجا بر ثانیه مورد محاسبه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سرعت تکرار هجاهای /pa/، /ta/ و /ka/ به ترتیب 06/4، 90/3 و 66/3 هجا بر ثانیه بود. روند کاهش سرعت از جایگاه قدام به خلف مشاهده شد. میانگین AMR هجایی /pataka/ نیز 58/1 هجا بر ثانیه به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر در جهت جبران بخشی از کمبود اطلاعات طبیعی، نتایج توصیفی از سرعت دیادوکوکینتیک سالمندان فارسی زبان اصفهانی را ارایه نمود تا قضاوت بهتر و مطمئن تری از مقادیر غیر طبیعی بودن سرعت حرکات گفتاری سالمندان 60 تا 80 سال و اختلال حرکتی گفتار آن ها امکان پذیر شود. نتایج به دست آمده موید تفاوت های بین زبانی دیادوکوکینتیک، کندی سرعت در سالمندی و کاهش سرعت حرکت در خلف دهان می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی های تولید گفتار، شیوایی گفتار، سالمند، ایران
  • نازنین مقدادی، علی یلفانی، هومن مینونژاد صفحات 131-137
    مقدمه

    آسیب های شانه در ورزشکاران تنیس روی میز و سایر ورزش هایی که اندام فوقانی بالاتر از سطح شانه فعالیت می کند، بسیار شایع است. از طرف دیگر، عملکرد ضعیف یا نامناسب عضلات شانه، با بروز آسیب ارتباط دارد. هدف از انجام تحقیق حاضر، مقایسه سطح فعالیت عضلات منتخب کمربند شانه ای بازیکنان تنیس روی میز حرفه ای در دو گروه سالم و دارای سندرم گیرافتادگی شانه در حین اجرای ضربه Forehand topspin بود.

    مواد و روش ها

    30 بازیکن تنیس روی میز حرفه ای مرد 20 تا 28 ساله به صورت هدفمند انتخاب شدند و در دو گروه با و بدون ابتلا به سندرم گیرافتادگی شانه قرار گرفتند (هر گروه 15 نفر). سپس فعالیت سطحی عضلات منتخب کمربند شانه ای در حین انجام ضربه Forehand topspin، از سمت غالب اندام فوقانی نمونه ها ثبت گردید.

    یافته ها

    سطح فعالیت عضله سراتوس انتریور (007/0 = P) و سوپرااسپیناتوس (001/0 = P) در گروه مبتلا نسبت به گروه سالم کاهش معنی داری داشت. سطح فعالیت عضله تراپزیوس فوقانی نیز در گروه مبتلا نسبت به گروه سالم افزایش معنی داری را نشان داد (090/0 = P). در همین راستا، تفاوت معنی داری بین دو گروه در سطح فعالیت عضلات تراپزیوس تحتانی (301/0 = P)، دلتوئید قدامی (314/0 = P) و دوسر بازویی (291/0 = P) مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    بیماران دارای علایم گیرافتادگی شانه، سطح فعالیت غیر طبیعی را در عضلات این ناحیه هنگام اجرای ضربه Forehand topspin نشان می دهند. نتایج به دست آمده، این تئوری را که گیرافتادگی شانه ممکن است با تغییر در سطح فعالیت عضلات اسکاپولوتوراسیک و گلنوهومرال مرتبط باشد، تصدیق می کند.

    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، سندروم گیرافتادگی شانه، تنیس
  • فرنوش فطروسی، محمود شیخ، رسول حمایت طلب، داود حومنیان صفحات 138-144
    مقدمه
    مهارت های حرکتی در کودکان با گذراندن مراحل رشد و نمو به بیشترین میزان ممکن برای پیشرفت در هر فرد نزدیک می گردد. با این وجود، رسیدن به این هدف به صورت خودکار حاصل نمی شود. از این رو، توجه به فعالیت های بنیادی در کودکان ضروری می باشد؛ چرا که عدم دسترسی به سطح پیشرفته این حرکات، فعالیت های دوران کودکی را کاهش می دهد و مانع دستیابی به حرکات تخصصی می گردد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر مهارت های بدمینتون بر جبران عقب ماندگی فعالیت های بنیادی در کودکان بود.
    مواد و روش ها
    شرکت کنندگان این پژوهش را دختران 7 تا 12 ساله شهر تهران که با عقب ماندگی حرکتی مواجه بودند، تشکیل داد. در ابتدا و انتهای تحقیق، پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از آزمون حرکات درشت Ulrich (2-Test of Gross Motor Development یا 2-TGMD) به عمل آمد. گروه آزمایش به مدت 12 هفته تحت آموزش مهارت های بدمینتون قرار گرفتند.
    یافته ها
    گروه آزمایش در مهارت های جابه جایی، به مراتب عملکرد بالاتری را نسبت به گروه شاهد که بدون تمرین در سطح فعالیت های روزمره نگهداشته شده بودند، نشان داد (001/0 = P). همچنین، یافته ها در رابطه با مهارت های دستکاری نیز تکرار گردید که بیانگر تاثیر تمرین بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    تاکید بر لزوم جبران عقب ماندگی حرکتی در سنین مدرسه ضروری می باشد و آموزش مهارت های بدمینتون، تاثیر مثبتی در جبران عقب ماندگی فعالیت های بنیادی کودکان دارد.
    کلیدواژگان: بدمینتون، فعالیت های بنیادی، عقب ماندگی حرکتی
  • سحر جاسمی، مینا احمدی کهجوق، مهدی رهگذر، ابراهیم پیشیاره صفحات 145-152
    مقدمه
    اختلال طیف اوتیسم، توانایی فرد برای برقراری ارتباط با دیگران و پاسخ مناسب به محیط بیرون را تحت تاثیر قرار می دهد. از جمله رویکردهای درمانی در کودکان مبتلا به این اختلال، برنامه Son-Rise است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی برنامه Son-Rise بر بهبود تعاملات اجتماعی و ارتباط کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی شبه بالینی با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه شاهد بود. 30 کودک مبتلا به اختلال اوتیسم با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. کودکان به صورت تصادفی در دو گروه مداخله برنامه فشرده Son-Rise و شاهد (تحت مداخلات توان بخشی رایج) قرار گرفتند (در هر گروه 15 کودک). از ویرایش دوم آزمون Gilliam Autism Rating Scale (2-GARS) و مقیاس رشد اجتماعی Vineland به عنوان پیش آزمون و از آزمون 2-GARS برای ارزیابی مجدد استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون های Independent t، Mann-Whitney، Paired t و Wilcoxon مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    برنامه Son-Rise در مقایسه با مداخلات توان بخشی رایج، سبب بهبود تعامل اجتماعی کودکان مبتلا به اوتیسم شد (001/0 = P). اگرچه تفاوت معنی داری در مقایسه نتایج ارتباط شرکت کنندگان در دو گروه مشاهده نگردید (110/0 = P).
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گیری کرد که برنامه Son-Rise باعث بهبود تعامل اجتماعی کودکان مبتلا به اوتیسم می شود، اما تاثیر این برنامه بر بهبود تعامل اجتماعی این گروه از کودکان، به بررسی بیشتر و تحقیقات مداخله ای تجربی آزمایشی با تعداد بیشتری از کودکان مبتلا به اوتیسم نیاز دارد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، ارتباط، نتیجه درمان، تعامل اجتماعی، کار درمانی، کودکان
  • حامد زارعی، علی اصغر نورسته، الهام حاجی حسینی صفحات 153-161
    مقدمه
    ناشنوایان رفتارهای حرکتی و اجتماعی متفاوتی دارند که البته بعضی از آن ها مشهود است. این مشخصه ها بیشتر در حفظ تعادل بدن، هماهنگی، قدرت و استقامت مشاهده می شود که در واقع، می توان این مشخصه های متفاوت را در حیطه شاخص های آمادگی جسمانی طبقه بندی کرد که ناشنوایان در مقایسه با همتایان عادی خود در این شاخص ها از آمادگی کمتری برخوردار هستند. بنابراین، مطالعه حاضر به بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی ترکیبی (استقامتی و ثبات مرکزی) بر عوامل آمادگی جسمانی دانش آموزان ناشنوا پرداخت.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری پژوهش شامل 24 دانش آموز ناشنوای پسر بود که به صورت تصادفی در دو گروه تجربی (12 نفر) و شاهد (12 نفر) قرار گرفتند. تعادل ایستا با استفاده از آزمون ارزیابی خطاهای تعادل، تعادل پویا با استفاده از آزمون تعادلی Y، استقامت عضلانی تنه با استفاده از آزمون Sorensen، استقامت عضلانی شکم با استفاده از آزمون دراز و نشست و استقامت قلبی- تنفسی با استفاده از آزمون پله اندازه گیری شد. گروه تجربی یک دوره برنامه تمرینی ترکیبی را به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه (هر جلسه 60 دقیقه) انجام داد. به منظور تحلیل داده ها، از آزمون های Independent t و Paired t استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون Paired t، در گروه تجربی اختلاف معنی داری بین نتایج پیش آزمون و پس آزمون تعادل ایستا، پویا، استقامت عضلانی تنه، استقامت عضلانی شکم و استقامت قلبی- تنفسی مشاهده شد (001/0 > P). نتایج آزمون Independent t در زمینه تاثیر تمرینات ترکیبی (استقامتی و ثبات مرکزی) بر تعادل ایستا، پویا، استقامت عضلانی تنه، استقامت عضلانی شکم و استقامت قلبی- تنفسی پسران، تفاوت معنی داری را بین گروه های تجربی و شاهد نشان داد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که مجموعه ای از تمرینات استقامتی و ثبات مرکزی، منجر به بهبود وضعیت جسمانی در دانش آموزان ناشنوا می شود.
    کلیدواژگان: تمرین، تمرینی ترکیبی، آمادگی جسمانی، ناشنوایی
  • اکبر طاهریان، معصومه شجاعی، افخم دانشفر، مریم شریف دوست صفحات 162-170
    مقدمه

    ویژگی های ساختاری بدن، اطلاعات مهمی همچون رشد طبیعی بدن، نوع فعالیت بدنی متناسب با اندازه بدن، استعدادیابی ورزشی و همچنین، پیش بینی ابتلا به برخی بیماری ها مانند مشکلات قلبی- تنفسی و سرطان را در اختیار پزشکان، مراقبان سلامت، مربیان و والدین قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف تعیین و مقایسه میانگین ویژگی های قامتی شامل طول قد در دو موقعیت خوابیده و ایستاده، قد نشسته و نیز نسبت قد نشسته به قامت ایستاده انجام شد.

    مواد و روش ها

    از میان کل 315987 دانش آموز ابتدایی تا دبیرستان شهر اصفهان، 768 کودک و نوجوان به روش خوشه ایانتخاب شدند و بر حسب گروه سنی و جنسیت، در چهار گروه قرار گرفتند. متغیرهای قامتی با متر استاندارد ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون های Levene و One-way ANOVA و همچنین، آزمون های تعقیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    قد خوابیده، روند مشابهی با قامت ایستاده داشت و از قامت ایستاده بیشتر بود. با وجودی که اندازه قد نشسته پسران بیشتر از دختران گزارش گردید، اما نسبت قد نشسته به قامت ایستاده پسران، نسبت به دختران کمتر بود. دختران و پسران نوجوان به ترتیب بیشترین و کمترین نسبت قد نشسته به قامت ایستاده را داشتند. تفاوت معنی داری بین نسبت قد نشسته به قامت ایستاده در گروه ها مشاهده گردید (001/0 > P).

    نتیجه گیری

    تفاوت معنی داری بین میانگین قد خوابیده، قامت ایستاده و قد نشسته کودکان دختر و پسر وجود ندارد. از نظر میانگین قد نشسته به قامت ایستاده، نوجوانان دختر و کودکان، در یک طبقه و نوجوانان پسر در طبقه دیگر قرار گرفتند. یافته ها با استانداردهای قامت مراکز کنترل و پیش گیری بیماری ها (Centers for Disease Control and Prevention یا CDC) مطابقت دارد.

    کلیدواژگان: پیکرسنجی، کودک، نوجوان
  • فرانک امیرخانی، امیرحسین براتی، ملیحه حدادنژاد، سید صدرالدین شجاع الدین صفحات 171-178
    مقدمه
    سر به جلو، یکی از شایع ترین ناهنجاری های وضعیتی است که منجر به عدم سازماندهی عضلات مشترک بین گردن و شانه می شود و در نهایت، ظرفیت ششی و تنفس صحیح افراد را با مشکل مواجه می سازد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات عملکردی بر ناهنجاری سر به جلو و شاخص های اسپیرومتری در افراد مبتلا به این عارضه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 40 فرد دارای ناهنجاری سر به جلوی بیشتر از 46 درجه به صورت هدفدار انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه 20 نفره تجربی و شاهد قرار گرفتند. قبل و پس از 12 هفته تمرینات عملکردی (کششی- ثباتی و خوداصلاحی فعال- تکلیف محور)، زاویه سر به جلو با استفاده از روش عکس برداری از نمای نیم رخ و محاسبه زاویه خط میان تراگوس و 7C با خط عمودی (زاویه سر به جلو) اندازه گیری و شاخص های اسپیرومتری ثبت گردید. از آزمون تحلیل کواریانس جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد (05/0 > α).
    یافته ها
    در گروه تجربی، میانگین زاویه سر به جلو بعد از تمرینات به طور معنی داری کاهش یافت و از 14/4 ± 25/55 به 24/4 ± 30/51 درجه رسید (001/0 > P). همچنین، افزایش معنی داری در ظرفیت های تنفسی Forced expiratory volume (FEV1) (از 50/4 ± 50/87 به 51/4 ± 95/92 درصد)، Forced vital capacity (FVC) (از 04/6 ± 05/89 به 83/4 ± 10/94 درصد) و Peak expiratory flow (PEF) (از 08/4 ± 55/86 به 00/4 ± 65/91 لیتر بر دقیقه) مشاهده گردید (001/0 > P)، اما چنین تغییراتی در گروه شاهد ایجاد نشد.
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات عملکردی به عنوان یک روش ساده و غیر تهاجمی جهت اصلاح عارضه سر به جلو و در نتیجه، بهبود وضعیت تنفسی در افراد دارای این ناهنجاری توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تمرینات عملکردی، سر به جلو، شاخص های اسپیرومتری
|
  • Fatemeh Abdolmajidi, Somayeh Falahzadeh, Alireza Golchin-Namdari, Soraya Kohzadi Pages 118-124
    Introduction
    Common audiometric tests can assess if there is any hearing injury or not, but they can not assess the impact of disability due to hearing loss, individual's satisfaction level from rehabilitation services, and the impact of disability on life, due to hearing loss. These items can be assessed using self-assessment questionnaires. This study aimed to use self-assessment Profile of Aided Loudness (PAL) questionnaire to compare satisfaction and loudness levels of sounds in young individuals and elderlies with moderate and severe hearing loss using hearing aid.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 20 young individuals with age range of 20 to 40 years and 20 elderlies with age range from 60 to 80 years were enrolled. Satisfaction and sound loudness levels of the hearing aid were assessed using self-assessment PAL questionnaire. Data were collected and analyzed using computer statistical information analysis software.
    Results
    Loudness level had no significant differences among young individuals and elderlies, and women and men. Loudness level had no significant differences for soft sounds, but for average and loud sounds, the differences were significant. Satisfaction levels did not show any significant differences between moderate and severe hearing loss, and between women and men; but the difference between young individuals and elderlies was significant.
    Conclusion
    PAL index is efficient to assess the understood sound loudness in an individual with and without hearing aid. Comparing the outcomes of this questionnaire with normal levels is used to select and adjust the hearing aid. The results of this study show that loudness understanding is affected by the level of hearing loss, and satisfaction level is affected by age factor.
    Keywords: Loudness perception, Surveys, questionnaires, Hearing loss
  • Faranak Kianfar, Fatemeh Karimian, Mahsa Baktashian Pages 125-130
    Introduction
    Speech is a complex motor skill that requires control and coordination of different systems such as respiration, vocalization, and articulation. Diadochokinesis is one of the oral motor measurements which is calculated per time. Diadochokinesis data are useful in determining the physiological state of speech production. This is an indicator for assessment, diagnosis and treatment of patients with neurological speech disorders. General health can affect the speed and accuracy of body and oral motor by age. Considering that there are no data on this criterion in Persian-speaking elderly people, in this study, the average rate of alternating and sequential motion rates (AMR and SMR) of the syllables were studied in a 60- to 80-year old adults in Isfahan City, Iran.
    Materials And Methods
    42 participant repeated /pa/, /ta/, /ka/, and /pataka/ sequences, quickly and accurately for five seconds with one minute rest between each task. Speech samples were collected using a digital recorder, then rate of diadochokinesis was calculated in syllable per seconds.
    Results
    Mean rate of each task per seconds was obtained as 4.06, 3.90, and 3.66 syllable per seconds for /pa/, /ta/, /ka/, and /pataka/ sequences, respectively. The reduction in velocity was seen from anterior to posterior. Mean alternating motion rate was 1.58 syllable per seconds for /pataka/ sequence.
    Conclusion
    This study compensates the lack of normal information via providing descriptive results of the diadochokinesis rates of Persian-speaking Isfahanian elderlies. Therefore, a better and more reliable judgment of speech movement rate abnormalities and motor speech disorders in elderly people aged 60-80 years would be possible. The results confirm the inter-lingual differences of diadochokinesis, slowness of rates by aging, and the gradual reduction of the diadochokinesis rate towards the back of the oral cavity.
    Keywords: Speech production measurement, Speech intelligibility, Elderly, Iran
  • Nazanin Meghdadi, Ali Yalfani, Hooman Minoonejad Pages 131-137
    Introduction

    Shoulder injuries are very common in sports such as table tennis in which the athletes’ upper limb operates higher than shoulder level. On the other hand, weak or inappropriate shoulder muscle activity can be related to incidence of an injury. The purpose of this study was to compare the activation of selected scapulohumeral muscles in table tennis athletes between healthy and shoulder impingement syndrome group during a strike of forehand topspin.

    Materials And Methods

    Thirty national-level male table tennis players aged 20 to 28 years were selected purposefully and divided into shoulder impingement syndrome (n = 15), and healthy (n = 15) groups. The surface electromyographic activity of selected muscles from scapulothoracic and glenohumeral joints was recorded during the strike of forehand topspin.

    Results

    The level of the activity of the serratus anterior muscle (P = 0.007) and supraspinatus muscle (P = 0.001) in the shoulder impingement syndrome group was significantly lower and the level of upper trapezius muscle activation in the shoulder impingement syndrome subjects was significantly higher (P = 0.009) in shoulder impingement syndrome group compared to the healthy group. However, no significant differences were observed in the activation level of lower trapezius (P = 0.301), anterior deltoid (P = 0.314), and biceps brachii (P = 0.291) muscles.

    Conclusion

    The results of this study showed that patients with impingement syndrome demonstrated unnatural and changed levels of muscle activity in scapulohumeral articulation during the forehand topspin strike. The findings confirm the theories that shoulder impingement may be related to changes in the activity level of scapulothoracic and glenohumeral muscles.

    Keywords: Electromyography, Shoulder impingement syndrome, Tennis
  • Farnoosh Fotrousi, Mahmoud Sheikh, Rasoul Hemayattalab, Davood Homanian Pages 138-144
    Introduction
    Motor skills in children reach to their maximum degree by going through stages of development; but this progress does not happen automatically. Being unable to reach advanced levels of these movements, decreases childhood activities and prevents reaching the ability of specialized movements. The aim of this study was to investigate the impact of badminton skills on compensating fundamental activities for children.
    Materials And Methods
    Girls, seven to twelve years old with lagging in movement, were participants of this study. Pretest and posttest were performed at the beginning and end of the study, using Test of Gross Motor Development (TGMD-2) method. The experiment group was trained badminton skills for 12 weeks. The control group took the same training after the tests.
    Results
    There was a significantly higher performance in locomotor skills in the experimental group, compared with the control group which did not participated in any training (P = 0.001). Results were the same with the manipulation skills, indicating the impact of training (P = 0.001)
    Conclusion
    It is necessary to pay attention to compensating motor lag in the early ages, whereas training badminton skills has positive impact on this compensation of fundamental activities in children.
    Keywords: Badminton, Psychomotor performance, Motor skills disorders
  • Sahar Jasemi, Mina Ahmadi-Kahjoogh, Mehdi Rahgozar, Ebrahim Pishyareh Pages 145-152
    Introduction
    Autism affects the person's ability to communicate with others, and appropriate response to the outside environment. One of the therapeutic approaches in children with autism is the Son-Rise Program. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of the Son-Rise Program on improving social interactions and communication status among the children with autism.
    Materials And Methods
    This was a quasi-experimental study with pretest and posttest design, and a control group. 30 children with autism were selected using convenience sampling method, and were assigned randomly to equal groups of experimental (with intensive Son-Rise Program) and control (with common rehabilitation interventions). The Gilliam Autism Rating Scale (GARS2) and the Vineland Social Maturity Scale (VSMS) were used as pretest for assessment, and Gilliam Autism Rating Scale was use for re-evaluation. Paired and independent t tests were used for statistical analysis.
    Results
    The Son-Rise Program had a significant effect on the social interaction of children with autism compared with common rehabilitation interventions (P = 0.001). In addition, the effect of this approach on communication status in children with autism was not significant compared to the control group (P = 0.110).
    Conclusion
    It can be concluded that Son-Rise Program could improve social interaction in children with autism. However, the influence of this program on communication status among this group of children needs to be assessed more in future interventional clinical trial studies with larger sample sizes.
    Keywords: Communication, Treatment outcome, Social interactions, Occupational therapy, Children
  • Hamed Zarei, Aliasghar Norasteh, Elham Hajihosseini Pages 153-161
    Introduction
    The deaf usually have different motion and social behaviors, some of which are quite evident to detect. These characteristics are usually seen in balance, strength, and stability of body. These characteristics can be categorized in the field of physical fitness factors; the deaf are reportedly seen as less capable in these factors than their normal counterparts. This study aimed to evaluate the effect of the combined training program (endurance and core stability) on the physical fitness of deaf boy students.
    Materials And Methods
    24 deaf boy students were randomly divided into two equal groups of experimental and control. Static balance was examined via evaluating balancing errors, dynamic balance via using Y balancing test, trunk muscular endurance by using Sorensen test, abdominal muscular endurance using sit-up, and cardiorespiratory endurance by using stairs. The experimental groups did a combined training program (endurance and core stability) for 8 weeks, 3 sessions a week (each session 60 minutes). In order to analyze the data, dependent and independent t tests were used.
    Results
    In the experimental group, using paired t test, there were significant differences between pretest and posttest results of static and dynamic balances, trunk muscular endurance, abdominal muscular endurance, and cardiorespiratory endurance (P
    Conclusion
    According to the findings, it is notable that a set of core stability and endurance exercises leads to improvement of health status among deaf students.
    Keywords: Exercise training, Physical fitness, Deafness
  • Akbar Taherian, Masoumeh Shojaei, Afkham Daneshfar, Maryam Sharifdoust Pages 162-170
    Introduction

    The structural body features provide physicians, health care professionals, educators, and parents with important information like natural body development, physical activities in accordance through body size, sport talent identification, and prediction of certain diseases such as cardiovascular and cancer problems. This study was run to determine and compare the features of average body stature as height at both lying and standing positions, sitting height, and sitting height to standing height ratio.

    Materials And Methods

    Among 315,987 elementary to high school students in Isfahan City, Iran, 768 children and adolescents were selected through cluster sampling, and were categorized in four groups, according to age and gender. Postural variables were measured using a standard meter. To describe and analyze the data, one-way ANOVA, Levene, and Post Hoc tests were run at a significance level of less than 0.05.

    Results

    Although lying height was higher than standing height, their increasing trends remained the same. Although the boys’ sitting height was higher than the girls’, the sitting height to standing height ratio of the boys was lower than girls. Adolescent girls and boys had the most and the least sitting height to standing height ratio, respectively. Sitting height to standing height ratio was different in each category (P

    Conclusion

    There was no significant difference in the mean lying height, standing height, and sitting height between boy and girl children. As to the sitting height to standing height ratio, girl adolescent with both boy and girl children were at the same level, and boy adolescent were on another. The findings have correspond to standards of Centers Disease Control and Prevention (CDCs) for height.

    Keywords: Child, Adolescent, Anthropometry
  • Faranak Amirkhani, Amirhosein Barati, Maliheh Hadadnezhad, Seyed Sadredin Shojaedin Pages 171-178
    Introduction
    Forward head posture (FHP) is one of the most common abnormalities of postures which leads to improper alignment of the neck and shoulder mutual muscles, and make it difficult to breathe properly. The aim of the current study was to evaluate the effect of 12 weeks of functional exercises on forward head posture and spirometry parameters.
    Materials And Methods
    In this quasi-interventional study, 40 patients with forwarding head posture angle of greater than 46 degrees were selected purposefully. They were randomly divided into two equal groups of control and experimental. Before and after 12 weeks functional exercises, forward head posture was assessed using the lateral view image and calculating forward head angle (angle between vertical line and the line between the tragus and C7); spirometry parameters were noted, too. The research findings were analyzed using descriptive and comparative methods at the significant level of less than 0.05.
    Results
    In experimental group, the mean forward head angle was significantly decreased (from 55.25 ± 4.14 to 51.30 ± 4.24 degrees); while respiratory capacity of forced expiratory volume for first second (FEV1) (from 87.50 ±4.50 to 92.95± 4.51 percent), forced vital capacity (FVC) (from 89.05± 6.04 to 94.10 ±4.83 percent), and peak expiratory flow (PEF) (from 86.55 ± 4.08 to 91.65± 4.00 liter/minute) significantly increased (P
    Keywords: Functional exercises, Forward head, Spirometry parameters