فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال دوازدهم شماره 5 (1395)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال دوازدهم شماره 5 (1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • فاطمه حسن زاده، حمید حجتی صفحات 252-258
    مقدمه
    وجود کودک کم توان ذهنی، گاهی بر هم زننده سلامت روانی خانواده است و سبب آسیب جدی به والدین می گردد. بررسی و توجه به وضعیت سلامت روانی والدین کودکان استثنایی با توجه به بار های روانی، اجتماعی و مالی ناشی از مراقبت و افزایش بار مراقبتی در خانواده های دارای کودک کم توان ذهنی، ضروری به نظر می رسد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. نمونه های پژوهش را 200 نفر از والدین دانش آموزان مشغول به تحصیل در مدارس استثنایی استان گلستان در سال 1395 تشکیل داد. نمونه ها با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس تاب آوری Conner-Davidson (Connor-Davidson Resilience Scale یا CD-RISC) و مقیاس بار مراقبتی Elmstahl (Caregiver Burden Scale) استفاده گردید. داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS و در سطح معنی داری 05/0 > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تاب آوری والدین کودکان کم توان ذهنی، 27/17 ± 86/51 و بار مراقبتی آنان 27/14 ± 89/56 بود. بر اساس آزمون رگرسیون خطی ساده، بین تاب آوری و بار مراقبتی ارتباط معنی داری مشاهده شد [(1/8- تا 2/4-) 6- = Confidence interval (CI) 95 درصد، 010/0 > P، 39/0 = Beta، 32/0 = B])؛ به طوری که به ازای هر یک درجه کاهش تاب آوری، میزان بار مراقبتی 3/0 نمره بیشتر شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، میزان بار مراقبتی بالاتر و تاب آوری پایین تر از حد متوسط بود و با کاهش میزان بار مراقبتی، می توان تاب آوری والدین دانش آموزان کم توان ذهنی را افزایش داد. از میان متغیرهای پیشگویی کننده، تاثیر میزان درامد بر بار مراقبتی از سایر متغیرها در والدین دارای کودک کم توان ذهنی به میزان بیشتری مشهود بود که این امر نشان دهنده این است که با بالا بردن سطح درامد و رفاه اقتصادی، می توان بار مراقبتی را کاهش و تاب آوری را افزایش داد. بنابراین، پیشنهاد می شود که تمهیدات اقتصادی و مشاوره لازم در جهت کاهش میزان بار مراقبتی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: تاب آوری، بار مراقبتی، کم توان ذهنی
  • کریم صالح زاده، سعیده اسرافیل زاده صفحات 259-266
    مقدمه
    انجام تمرینات پیلاتس در افراد سالم باعث افزایش استقامت قلبی- تنفسی، عضلانی و انعطاف پذیری می شود که به این نکته در پژوهش های مختلف اشاره شده است. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین اثر تمرین پیلاتس بر برخی شاخص های آمادگی جسمانی و عملکرد حرکتی دانش آموزان دختر کم توان ذهنی بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت تجربی بر روی 40 آزمودنی کم توان ذهنی که به طور داوطلبانه و در دسترس در پژوهش شرکت کردند، انجام شد. آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه 20 نفره شاهد و تجربی قرار گرفتند. نمونه های گروه آزمایش تمرینات پیلاتس را به مدت هشت هفته 3 جلسه ای یک ساعته انجام دادند و گروه شاهد در طول پژوهش در هیچ برنامه منظم ورزشی شرکت نکردند و در طول انجام مطالعه به زندگی طبیعی خود ادامه دادند. 24 ساعت قبل و بعد از برنامه تمرینی، استقامت قلبی- تنفسی، قدرت عضلانی، استقامت عضلانی، انعطاف پذیری، شاخص های ترکیب بدن [(قد، وزن، درصد چربی بدن، شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، نسبت دور کمر به دور باسن (Waist to Hip Ratio یا WHR)] و عملکرد حرکتی اندازه گیری شد. جهت مقایسه تغییرات درون گروهی و میانگین داده های جمع آوری شده از آزمون Paired t استفاده گردید.
    یافته ها
    در گروه شاهد بین میانگین های پیش آزمون و پس آزمون، در هیچ یک از متغیرها تفاوت معنی داری مشاهده نشد، اما تمرینات پیلاتس در گروه تجربی بر روی همه متغیرهای دانش آموزان دختر کم توان ذهنی تاثیر معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که انجام هشت هفته تمرین پیلاتس، باعث ارتقای شاخص های آمادگی جسمانی دانش آموزان دختر کم توان ذهنی و پیشرفت در عملکرد حرکتی آن ها شد و در نتیجه، بهبود کیفیت زندگی کودکان کم توان ذهنی را به دنبال داشت.
    کلیدواژگان: تمرین کششی عضلانی، آمادگی جسمانی، حرکت، معلولین ذهنی
  • کبری هاشمی مقدم، محمدرضا امیر سیف الدینی، فریبرز محمدی پور صفحات 267-273
    مقدمه
    راه رفتن به عنوان یک فعالیت عضلانی مستمر، تاثیر فراوانی در شکل گیری وضعیت بدنی افراد دارد و وضعیت بدنی افراد نیز به گونه ای متقابل، می تواند راه رفتن آنان را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه ویژگی های کینماتیکی اندام تحتانی حین راه رفتن در افراد دچار ناهنجاری هایپرلوردوزیس کمری با افراد سالم انجام شد.
    روش
    این تحقیق از نوع توصیفی- مقایسه ای بود و در آن 38 نفر از دانشجویان دختر به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه سالم و هایپرلوردوزیس قرار گرفتند. زاویه لوردوز کمری با استفاده از خط کش منعطف و اطلاعات راه رفتن آزمودنی ها با استفاده از سیستم اپتوالکتریک سه بعدی Motion Analysis به وسیله شش دوربین اندازه گیری شد. داده های مطالعه با استفاده از آزمون های Independent t و تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 05/0 ≥ P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    جابه جایی زاویه ای و سرعت زاویه ای مفصل ران و مچ پا و همچنین، زاویه والگوس مفصل زانو در فاز استانس راه رفتن در افراد دارای ناهنجاری هایپرلوردوزیس کمری نسبت به افراد سالم افزایش معنی داری را نشان داد، اما تغییری بین جابه جایی زاویه ای و سرعت زاویه ای مفصل زانو در فاز استانس راه رفتن دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ناهنجاری لوردوز کمری در صفحه ساجیتال، موجب تغییر در دامنه حرکتی مفصل مچ پا و ران و در صفحه فرونتال، موجب تغییر در زاویه والگوس زانو می شود.
    کلیدواژگان: جابه جایی زاویه ای، سرعت زاویه ای، راه رفتن، هایپرلوردوزیس کمری
  • حسین تاجدینی کاکاوندی، حیدر صادقی، علی عباسی صفحات 274-282
    مقدمه
    راستای نامناسب اندام تحتانی به ویژه زانو، به دلیل تاثیر بر عملکرد عضلات، می تواند منجر به وقوع آسیب شود. از این رو، هدف از انجام مطالعه حاضر، مقایسه فعالیت عصبی- عضلانی و زمان بندی عضلات منتخب اندام تحتانی در ورزشکاران مبتلابه ژنوواروم و طبیعی حین دویدن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 ورزشکار مرد با دامنه سنی 20 تا 25 سال در دو گروه ژنوواروم و طبیعی مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از اطلاعات حاصل از دستگاه الکترومایوگرافی (Electromyography یا EMG)، میزان و زمان شروع فعالیت عضلات محاسبه شد. جهت بررسی اختلافات بین گروهی از آزمون MANOVA و برای بررسی اختلافات درون گروهی از آزمون Paired t در سطح معنی داری 05/0 > P استفاده گردید. داده ها در نرم افزار MATLAB و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    عضله گلوتئوس مدیوس در گروه ورزشکاران دارای ژنوواروم به طور معنی داری میزان فعالیت بیشتری نسبت به گروه طبیعی در اندام برتر (032/0 = P) و غیر برتر (039/0 = P) داشت، اما میزان فعالیت عضلات رکتوس فموریس و گاستروکنمیوس داخلی بین دو گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد (050/0 < P). همچنین، بین زمان شروع فعالیت عضلات اختلاف معنی داری مشاهده نشد (050/0 < P). در میزان و زمان شروع فعالیت عضلات بین اندام های برتر و غیر برتر تفاوت معنی داری وجود نداشت (050/0 < P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افراد دارای بدشکلی ژنوواروم، فعالیت بیشتری در عضله گلوتئوس مدیوس نسبت به افراد طبیعی دارند و این افزایش فعالیت می تواند با افزایش نیروهای فشاری و بارهای مفصلی همراه باشد که در طولانی مدت باعث بروز بیماری های تخریب مفصلی مانند استئوآرتریت مفصل ران می شود.
    کلیدواژگان: ژنوواروم، دویدن، پاسخ های عصبی - عضلانی
  • فریبا حسن بارانی، مهدی شهبازی، شهزاد طهماسبی بروجنی، محمدعلی سنجری، جمال فاضل کلخوران صفحات 283-289
    مقدمه
    مطالعات اکتساب مهارت حرکتی نشان داده اند که عملکرد یک تکلیف حرکتی بعد از تمرین روان تر می شود و نوع تمرین مورد استفاده از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرین با چالش ناپایداری تکلیف- ویژه بر عملکرد و اکتساب یک مهارت پرتابی بود.
    مواد و روش ها
    طرح تحقیق حاضر نیمه تجربی و نوع آن کاربردی بود. 16 شرکت کننده نیمه ماهر بسکتبال، تحت دو شرایط تمرینی با و بدون بازخورد بینایی قرار گرفتند. هر مرحله تمرینی شامل سه بلوک ده کوششی بود. قبل و بعد از مراحل تمرینی، عملکرد پرتابی افراد در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون بررسی شد. برای بررسی تفاوت افراد در مراحل تمرینی و آزمون از دو تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری و t همبسته در سطح معنی داری 05/0 استفاده گردید.
    یافته ها
    بین بلوک های تمرینی در هر دو مرحله تمرین تفاوت معنی دای وجود نداشت، اما در مرحله دوم تمرینی بین پیش آزمون و سایر بلوک ها و پس آزمون تفاوت معنی داری مشاهده شد (001/0 = P). به علاوه، بین پس آزمون های هر دو مرحله تمرینی تفاوت معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    ایجاد ناپایداری تکلیف- ویژه با حذف بازخورد بینایی، علاوه بر این که منجر به کسب مهارت پرتابی می شود، فرد را برای مقابله با شرایط ناپایدار حرکتی آماده می کند. به مربیان و درمانگران پیشنهاد می شود که برای آموزش مهارت های حرکتی و یا بازتوانی این مهارت ها، ورزشکاران و بیماران را تحت شرایط ناپایدار تمرین دهند؛ به طوری که آنان برای مقابله با این شرایط بهتر آماده شوند.
    کلیدواژگان: یادگیری حرکتی، سوبرتری کارکردی، تمرین، مهارت پرتابی، بازخورد، حسی
  • عباسعلی آهنگر، مهرداد مظاهری، محدثه سلطانی نژاد صفحات 290-298
    مقدمه
    هم معنایی زمانی رخ می دهد که دو کلمه معنی مشابهی داشته باشد. از آن جایی که درک گفتار بر تولید آن مقدم است و با در نظر گرفتن این مساله که کودکان با کم توانی ذهنی آموزش پذیر به دلیل مشکلات ذهنی و پایین بودن بهره هوشی در درک زبان با مشکلاتی روبه رو هستند، بنابراین انجام پژوهشی در زمینه چگونگی درک هم معنایی می تواند در امر ارتباط زبانی این کودکان مثمر ثمر واقع گردد. در نتیجه، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی مقایسه درک هم معنایی با کودکان کم توانی ذهنی آموزش پذیر و کودکان عادی فارسی زبان بود.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. داده های پژوهش از طریق آزمون محقق ساخته درک هم معنایی به دست آمد. بدین منظور، از 15 کودک با کم توانی ذهنی آموزش پذیر از مدارس استثنایی و 15 کودک عادی از مدارس عادی شهر جیرفت خواسته شد تا به این آزمون پاسخ دهند. به منظور تجزیه و تحلیل و همچنین، آزمون فرضیه پژوهش در درک هم معنایی، از آزمون Independent t و جهت مقایسه درک انواع هم معنایی از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره استفاده گردید.
    یافته ها
    نتیجه آزمون t Independent در ارتباط با درک هم معنایی در کودکان با کم توانی ذهنی آموزش پذیر نشان داد که تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    کودکان با کم توانی ذهنی آموزش پذیر در درک هم معنایی نسبت به کودکان عادی با مشکلاتی مواجه هستند. با وجود این، کودکان با کم توانی ذهنی آموزش پذیر در درک هم معنایی دو کلمه متعلق به گویش های متفاوت و دو کلمه هم معنی متعلق به دو زبان متفاوت تفاوتی نشان ندادند.
    کلیدواژگان: درک هم معنایی، کودکان با کم توانی ذهنی آموزش پذیر، کودکان عادی
  • رباب صحاف، پروانه شمسی پور دهکردی، مرضیه انتظاری صفحات 299-305
    مقدمه
    طراحی برنامه های پیشگیری از استئوآرتریت زانو، مستلزم شناخت عوامل خطرزای آن است. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین ارتباط متغیرهای سن، شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، تحصیلات، افسردگی، فعالیت بدنی و جنسیت با میزان خطر ابتلا به استئوآرتریت زانو در سالمندان بود.
    مواد و روش ها
    220 سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو و 220 سالمند سالم به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند و با استفاده از پرسش نامه‏ جمعیت شناختی، مقیاس افسردگی سالمندان (Geriatric Depression Scale یا GDS) و پرسش نامه بین المللی فعالیت بدنی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    ارتباط همه متغیر‏ها با میزان خطر ابتلا به استئوآرتریت زانو، با استفاده از آنالیز رگرسیون لجستیک مدل پیش رونده و نسبت شانس بررسی شد. بین متغیرهای سن و جنسیت با خطر ابتلا به استئوآرتریت ارتباط معنی داری وجود داشت و زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به آسئوآرتریت بودند (050/0 > P). اضافه وزن و چاقی در سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو بیشتر از سالمندان سالم مشاهده شد (001/0 > P). سطوح افسردگی ارتباط معنی داری را با خطر ابتلا به استئوآرتریت زانو نشان داد (005/0 > P). سطوح فعالیت بدنی با خطر ابتلا به استئوآرتریت زانو ارتباط معنی داری داشت و تعداد سالمندان غیر فعال مبتلا به استئوآرتریت زانو بیشتر از سالمندان سالم بود. هرچه سطح تحصیلات افزایش می یابد، احتمال ابتلا به استئوآرتریت زانو کمتر می شود و افراد با سطح تحصیلات پایین‏تر از دیپلم، شانس بیشتری برای مبتلا شدن به استئوآرتریت زانو داشتند (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    جنسیت، چاقی، افسردگی، عدم فعالیت بدنی، افزایش وزن، تحصیلات پایین‏تر از دیپلم و عدم بینش و آگاهی، از جمله عوامل خطر برای مستعد کردن افراد جامعه به استئوآرتریت زانو می باشد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، سالمند، فعالیت بدنی
  • مقاله مروری
  • عباسعلی پورمومنی، سمانه آل بویه، آناهیتا ترک زاده صفحات 306-317
    مقدمه
    مشکلات بیومکانیکی عضلات کف لگن با توانبخشی ارزیابی و درمان می شود. ابزارهای ارزیابی و درمان مشکلات مجرای تحتانی ادرار علاوه بر ماهیت پاتالوژی بیماری، به فرهنگ بیمار نیز وابسته است. هدف از انجام مطالعه حاضر، معرفی ابزارهای ارزیابی و تحقیق مجرای تحتانی ادرار و کاربرد آن ها در مطالعات توانبخشی بود.
    مواد و روش ها
    کلیه مطالعات بالینی که از اوایل سال 2000 تا پایان سال 2016 به زبان انگلیسی، مرتبط با تحقیق و درمان توانبخشی ثبت شده بود، با کلیدواژه های Pelvic floore dysfunction، Physical therapy، Rehabilitation، Urinary incontinence، Over active bladder، Pelvic floor muscle trainning، Lower urinary tract symptoms، Questionnaire و Instrument در پایگاه های اطلاعاتی معتبر جستجو شد. معیارهای ورود شامل مقالات از نوع کارآزمایی بالینی بود که به تحقیق و یا درمان توانبخشی مشکلات مجرای تحتانی ادراری پرداخته بود. مقالاتی که به زبانی غیر از انگلیسی نوشته شده بود، از مطالعه خارج گردید. سپس، منشا هر ابزار جستجو و تعریف شد و در نهایت، تعداد هر ابزار جمع آوری، مورد تفکیک و ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد 181 مطالعه بین سال های 2000 تا 2016 به زبان انگلیسی چاپ شده بود. 142 مطالعه مربوط به انواع بی اختیاری ادراری، جراحی پروستات و بیش فعالی مثانه هر کدام به ترتیب 18 و 14 مقاله استخراج شد. در 71 درصد مطالعات حداقل یک پرسش نامه مربوط به کیفیت زندگی سوال شده بود و در برخی از مطالعات پد تست و دیگر ابزارها به کار گرفته شد.
    نتیجه گیری
    با وجودی که ارزیابی های کمی در تحقیقات توانبخشی به کار گرفته می شود، ولی ابزارهای پرسش نامه ای به خصوص پرسش نامه همراه ارزیابی کیفیت زندگی نقش مهمی در ارزیابی ها دارد.
    کلیدواژگان: آموزش عضلات کف لگن، ابزار اندازه گیری، بی اختیاری ادراری، علایم مجرای ادراری تحتانی، کیفیت زندگی
|
  • Fatemeh Hassanzadeh, Hamid Hojjati Pages 252-258
    Introduction
    Children with intellectual disabilities sometimes disrupt the mental health of the family and cause serious damages in their parents. Consideration of the mental health of parents of exceptional children is important due to the psychological, social, and financial burden of care and increased care burden on families of children with intellectual disabilities.
    Materials And Methods
    This was a descriptive-correlation study. The subjects consisted of 200 parents of students in special schools of Golestan Province, Iran, in 2016. The participants were selected through multistage random sampling method. A demographic information questionnaire, the Conner-Davidson Resilience Scale (CD-RISC), and Elmstahl’s Caregiver Burden Scale were used to collect data. The collected data were analyzed using descriptive and inferential statistics in SPSS software at the significance level of P
    Results
    In this study, the resilience and burden of care scores of parents of children with intellectual disabilities were 51.86 ± 17.27 and 56.89 ± 14.27, respectively. Simple linear regression test showed a significant relationship between resilience and burden of care [B = 0.32, Beta = 0.39, P
    Conclusion
    In this study, the burden of care was higher and resilience was lower than average and resilience of parents of students with intellectual disabilities could be increased with reduction in the amount of burden of care. Among the predictive variables, the effect of income on the burden of care was evident to a greater extent in parents of children with intellectual disabilities compared to other variables. This indicates that the burden of care can be reduced and resilience can be increased by raising income levels and economic well-being. Therefore, it is suggested that the necessary economic and counseling measures be taken to reduce the burden of care.
    Keywords: Resilience, Burden of care, Intellectual disability
  • Karim Salehzadeh, Saeideh Esrafilzadeh Pages 259-266
    Introduction
    Many studies have reported improved cardiorespiratory stamina, muscular strength, and flexibility as a result of Pilates workouts in healthy individuals. Thus, the present study aimed to investigate the effects of these workouts on physical fitness factors and kinetic performance in girl students with intellectual disability.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on 40 volunteer subjects with intellectual disability. The subjects were selected through convenience sampling. The subjects were randomly divided into control and experimental groups (n = 20 subjects). The experimental group took part in an 8-week program of 1-hour exercising sessions, 3 times a week. The control group did not have any exercise program during the study and kept their routine life. Subjects’ cardiorespiratory stamina, muscular strength, muscular stamina, flexibility, and body composition indices of height, weight, body fat percentage, Body mass index (BMI), waist to hip ratio (WHR), and kinetic performance were measured 24 hours before and after the exercising program. Paired t-test was utilized to compare intragroup changes and means of the collected data.
    Results
    No significant difference was observed in means of pretest and posttest in any of the variables in the control group. Nevertheless, Pilates workouts significantly influenced all variables in female students with intellectual disability in the experimental group.
    Conclusion
    It seems that the 8-week Pilates workout program significantly improved physical fitness factors and kinetic performance in the subjects under study, and thus, enhanced their quality of life (QOL).
    Keywords: Muscle stretching exercises, Physical fitness, Movement, Intellectual disability
  • Kobra Hashemi-Moghaddam, Mohammad Reza Amir-Seyfaddini, Fariborz Mohammadipour Pages 267-273
    Introduction
    Walking, as a continuous muscular activity, has a grave effect on formation of individual's body configuration. The body configuration can also affect the individual's walking. The purpose of this study was to compare the kinematic characteristics of the lower extremity in walking among individuals with hyperlordosis lumbar malformation with that of healthy individuals.
    Materials And Methods
    This descriptive-comparative study was conducted on 38 female students. The subjects were selected through purposive and convenience sampling and were divided into two groups of healthy and hyperlordosis. Lumbar lordosis angle was measured using a flexible ruler and data on the subjects’ walking was obtained using a three-dimensional epto electric system with six cameras. Data were analyzed using independent t-test and ANCOVA at the significance level of P ≤ 0.05.
    Results
    Angular relocation and angular velocity of the hip and ankle, and knee joint valgus angle in stance phase of walking in individuals with lumbar hyperlordosis showed a significant increase compared to healthy individuals. However, no change was observed in the angular relocation and angular velocity of the knee joint at the stance phase of walking.
    Conclusion
    Lumbar lordosis abnormality in the sagittal plane causes change in the motion range of talus and hip joints. This abnormality in the frontal plane causes change in valgus angle of the knee.
    Keywords: Angular relocation, Angular velocity, Walking, Waistline hyperlordosis
  • Hosein Tajdini-Kakavandi, Heidar Sadeghi, Ali Abbasi Pages 274-282
    Introduction
    Malalignment of the lower extremity, especially at the knee, can lead to injury due to its impact on muscle activity. Therefore, the aim of the present study was to compare the pattern and activity of selected muscles of the lower extremity in athletes with genu varum and healthy athletes during running.
    Materials And Methods
    The present quasi-experimental study was conducted on 30 male athletes (two groups of genu varum and healthy) with the age range of 20-25 years. The amount and the time of onset of muscle activity were calculated using electromyography (EMG). To evaluate differences between and within groups, MANOVA and paired samples t-test were utilized, respectively, at the 0.05 level of significance. Data were analyzed in MATLAB and SPSS software.
    Results
    The results showed that the gluteus medius muscle in the athletes with genu varum had significantly higher levels of activity compared to the control group in the dominant (P = 0.032) and non-dominant limbs (P = 0.039). However, the rectus femoris and medial gastrocnemius muscles’ activity was not significantly different between the two groups (P > 0.050). In addition, there was no significant difference between the groups in terms of onset of muscle activity (P > 0.050). Moreover, no significant difference was observed between dominant and non-dominant limbs in the amount and onset of muscle activity (P > 0.050).
    Conclusion
    Based on the results of this study, it can be concluded that the gluteus medius muscle had greater activity in subjects with genu varum deformity than healthy subjects. This increase in activity can be accompanied with increase in compressive forces and articular loads which can cause osteoarthritis in the long run.
    Keywords: Genu varum, Running, Neuromuscular responses
  • Fariba Hasanbarani, Mehdi Shahbazi, Shahzad Tahmasebi-Broujeni, Mohammadali Sanjari, Jamal Fazel-Kalkhoran Pages 283-289
    Introduction
    Motor skill acquisition studies have shown that the performance of a motor task will be smoother after practice; however, the type of practice is very important. Thus, the aim of this study was to investigate the effect of practice with task-specific instability on performance and acquisition of a throwing skill.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 16 semi-skilled subjects under 2 practice conditions, with and without availability of visual feedback. Each practice stage involved 3 blocks of 10 trials. The subjects’ throwing skill was evaluated in pretest and posttests, before and after the practicing stages. Two repeated measures ANOVA and paired t-test were used to examine the differences between subjects in practicing and test stages at a significance level of 0.05.
    Results
    No significant difference were observed between practice blocks in the two stages of practice; however, there were significant differences between pretest and posttest with blocks in the second stage (P = 0.001). Moreover, no significant differences were observed between the posttests of the two practice stages.
    Conclusion
    Task-specific instability with blocking of visual feedback not only induces the acquisition of complex motor skills, but also prepares the individual for confronting unstable conditions. It is suggested that coaches and therapists train athletics and patients for performing complex skills under unstable conditions to better prepare them for confronting these conditions.
    Keywords: Motor learning, Functional laterality, Practice, Throwing skill, Feedback, Sensory
  • Abbas Ali Ahangar, Mehrdad Mazaheri, Mohaddeseh Soltaninezhad Pages 290-298
    Introduction
    Synonymy occurs when two words have a similar meaning. Language perception is superior to language production. Moreover, considering that, due to some mental problems and low IQ, intellectually disabled children suffer from some difficulties in language comprehension, conducting a research on the perception of synonymy can help these children in their language communication. Thus, the purpose of the present research was to examine and compare the perception of synonymy in educable children with intellectual disability and typically developing children.
    Materials And Methods
    The present study was a casual-comparative research. The data used in this research were gathered using the researcher-made Perception of Synonymy Questionnaire. To this end, 15 educable children with intellectual disability from exceptional schools and 15 typically developing children from ordinary schools of Jiroft, Iran, were asked to complete this questionnaire. The independent t-test was used to investigate and analyze the hypothesis of the present research and MANOVA was used to compare the perception of different kinds of synonymy.
    Results
    The result of independent t-test showed that there was a significant difference between the mean of synonymy perception in educable children with intellectual disability and typically developing children (P
    Conclusion
    Educable children with intellectual disability had difficulty in the perception of synonymy compared to typically developing children. However, the results of the present study showed no difference between educable children with intellectual disability and typically developing children in the understanding of two synonymous words belonging to different dialects and two synonymous words belonging to different languages.
    Keywords: Perception of synonymy, Educable intellectually disabled children, Typically developing children
  • Robab Sahaf, Parvaneh Shamsipour-Dehkordi, Marzieh Entezari Pages 299-305
    Introduction
    Designing programs for the prevention of osteoarthritis of the knee requires an understanding of its risk factors. This study was aimed to determine the relationship between the risk of knee osteoarthritis among the elderly with age, BMI (body mass index), education, depression, physical activity, and gender of the elderly.
    Materials And Methods
    Two hundred and twenty elderly candidates suffering from knee osteoarthritis and Two hundred and twenty healthy ones were selected based on voluntary sampling methods and asked to answer the demographic and depression questionnaires as well as IPAQ Questionnaire.
    Results
    The relationship all variables with the risk of knee osteoarthritis was investigated through logistic regression analysis of a progressive model considering odds ratio (OR) and confidence interval (CI). There was a significant relationship between factors of age and gender on the one hand and risk of developing osteoarthritis (P
    Conclusion
    Gender, obesity, depression, lack of physical activity, weight gain and low level of diploma and lack of insight, as risk factors for people susceptible to knee osteoarthritis.
    Keywords: Osteoarthritis, Aged, Exercise
  • Abasali Pourmomeny, Samaneh Alebouyeh, Anahita Torkzadeh Pages 306-317
    Introduction
    Rehabilitation is the treatment of choice for biomechanical problems of pelvic floor muscle. In rehabilitation, assessment and outcome measures in Lower urinary tract symptoms are dependent on pathological nature and cultural conflicts of patient. The aim of the present study is to review and introduce the research and clinical instruments for rehabilitation in lower urinary tract symptoms.
    Materials And Methods
    A computerized data base search was performed at the Pubmed, Medline, Cinhal, and Science Direct using the following keywords: Lower Urinary tract symptoms, urinary incontinence, Rehabilitation, Pelvic floor muscle training, over active bladder, physiotherapy. Clinical trial articles which had evaluated the effect of rehabilitation were included in this study.
    Results
    181 papers have been published between 2000 and end of 2016 that was clinical trial. 142 articles obtained urinary incontinence. Multiple sclerosis, Cerebral Vascular Accident and incontinence during pregnancy was published. 71% of the studies used At least one questionnaire as outcome measurement. In most study, the quality of life was also investigated. Some Research was used Quantities tools such as pad test or voiding diary.
    Conclusion
    Although quantitative tools in most studies are superior tools. However, Questionnaire with evaluation of Quality of life is the basic of research and treatment.
    Keywords: Pelvic floor muscle training, Instrument, Urinary incontinence, Lower urinary tract symptoms