فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی - پیاپی 27 (بهار و تابستان 1397)

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 27 (بهار و تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/30
  • تعداد عناوین: 20
|
  • معرفت سیاه کوهیان *، لطفعلی بلبلی، حبیب الله دشتی صفحات 15-27
    : ایزوکپنیک بافری و هایپوکپنیک پرتهویه ای نقش مهمی در ارزیابی عملکرد ورزشی و سلامت قلب و عروق دارند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مکمل یاری کوآنزیمQ10 بر فازهای ایزوکپنیک بافری (IB) و هایپوکپنیک پرتهویه ای (HHV) مردان جوان ورزشکار استقامتی بود.
    14 مرد جوان ورزشکار انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مساوی قرار گرفتند. بمدت 4 هفته، گروه تجربی کوآنزیمQ10 و گروه کنترل دارونما را به مقدار60 میلی گرم در روز مصرف کردند. در سه نوبت از هر دو گروه آزمون بیشینه فزاینده (‍CXP) برای اندازه گیری آستانه تهویه (VT) و نقطه جیران تنفسی (RCP) در روزهای 1، 14و 28 گرفته شد. گازهای تنفسی آزمودنی ها توسط دستگاه گازآنالیزر جمع آوری و بطور خودکار مقادیر O2، CO2، معادل تهویه ای اکسیژن (EqO2) و معادل تهویه ای دی اکسید کربن (EqCO2) معادل با VT و RCP اندازه گیری و ثبت شد. برای مقایسه متغیرها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و t مستقل استفاده شد (05/0P
    در فاز ایزوکپنیک بافری اختلاف معنی داری بین مراحل زمانی در گروه کوآنزیم Q10 (28/0=P، 40/1 = F) و گروه کنترل (74/0=P) وجود نداشت. در فاز هایپوکپنیک پرتهویه ای اختلاف معنی داری بین مراحل زمانی در گروه کوآنزیم Q10 (01/0=P، 00/7 = F) وجود داشت که مربوط به مرحله زمانی پس آزمون با پیش آزمون بوده است (02/P=) ، در حالی که در گروه کنترل این اختلاف معنی دار نبود. نتایج آزمون t مستقل اختلاف معنی داری را بین مراحل مختلف زمانی IB و HHV بین دو گروه نشان نداد.
    کلیدواژگان: کوآنزیمQ10، فاز ایزوکپنیک بافری، فاز هایپوکپنیک پرتهویه ای، مکمل یاری
  • عین الله نادری * صفحات 29-48
    : پاسچر پشت تابدار یکی از شایع ترین ناهنجاری ستون فقرات در قشر جوان جامعه است که نسبت به ناهنجاری های چون؛ کایفوز، لوردوز و پشت صافی به خاطر ماهیت غیرفعالش با احتمال بیشتری کمردرد و کایفوز شوئرمن را به دنبال خواهد داشت. هدف از تحقیق حاضر ارائه و مقایسه تاثیر سه روش تمرینات اصلاحی بر راستای ستون فقرات افراد مبتلابه پاسچر پشت تابدار می باشد.
    تحقیق حاضر از نوع تحقیقات نیمه تجربی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر را دانشجویان مبتلا به پشت تابدار و آزمودنی های تحقیق را 52 دانشجو با میانگین سن، 17/1±61/20، وزن، 34/12±47/67 و قد، 62/6±25/172 تشکیل می داد که به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 13 نفری تجربی و یک گروه کنترل تقسیم بندی شده بودند. راستای ستون فقرات در سطح ساجیتال توسط شاخص های؛ زاویه سر به جلو، زاویه کایفوز، زاویه لوردوز، زاویه تیلت لگن خاصره و زاویه تاب اندازه گیری شد. گروه های تجربی 1، 2 و 3 برای مدت زمان 12 هفته، هر هفته 3 جلسه و برای 40 تا 80 دقیقه در تمرینات متمرکز بر ناحیه مرکزی بدن، تمرینات متداول و تمرینات ترکیبی شرکت نمودند و گروه کنترل طی این مدت زمان فعالیت های متداول روزانه خود را انجام دادند. داده های جمع آوری شده با روش آماری MANCOVA در سطح معنی داری 05/0 تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته های تحقیق نشان داد که هر سه روش تمرینی تاثیر معنی داری بر راستای ستون فقرات افراد مبتلابه پشت تابدار دارد، اما تمرینات ترکیبی نسبت به دو روش تمرینی دیگر اثربخشی معنی دارتری (بر اساس اندازه اثر) بر راستای ستون فقرات آزمودنی های مبتلابه پشت تابدار دارد.
    کلیدواژگان: پاسچر پشت تابدار، تمرینات اصلاحی، راستای ستون فقرات
  • محسن برغمدی *، امیرعلی جعفرنژاد گرو، مهری گمار صفحات 49-63
    افرادی که دچار ناهنجاری به ویژه در اندام تحتانی هستند، علاوه بر استراتژی فرود مناسب نیاز به اصلاح راستای قامتی می باشند. هدف این مطالعه بررسی اثرات برنامه تمرین اصلاحی بر شاخص عدم تقارن مولفه های نیروی عکس العمل زمین در افراد سالمند دارای ژنووالگوس طی حرکت فرود دو پا بود.
    13 مرد سالمند دارای ژنووالگوس (میانگین سنی: 21/2±92/63 سال؛ قد: 04/0±69/1 متر؛ جرم: 59/4±15/71 کیلوگرم) جهت شرکت در این پژوهش داوطلب شدند. داده های نیروی عکس العمل طی حرکت فرود دوپا توسط دو دستگاه صفحه نیرو کیستلر (1000 هرتز) طی پیش آزمون و پس آزمون جمع آوری شد. مدت اجرای برنامه تمرینی اصلاحی (شامل تمرینات کششی و تمرینات مقاومتی به وسیله تراباند) 35 تا 40 دقیقه در هر جلسه، سه جلسه در هفته، و به مدت 16 هفته بود. متغیرهای وابسته شامل شاخص عدم تقارن مربوط به اوج نیروهای عکس العمل زمین، زمان رسیدن به اوج نیروها، نرخ بارگذاری، ضربه و گشتاور آزاد بود. جهت مقایسه آماری نتایج در پیش و پس آزمون از آزمون تی زوجی استفاده شد.
    شاخص عدم تقارن ضربه عمودی (9/1 درصد؛ 047/0=p) و قدامی-خلفی (8/26 درصد؛ 026/0=p) طی پس آزمون کمتر از پیش آزمون بود. با وجود این ختلاف معناداری بین شاخص تقارن سایر متغیرهای نیروی عکس العمل زمین (نیروهای عکس العمل زمین و زمان رسیدن این نیروها به اوج، نرخ بارگذاری عمودی (97/0=p) ، گشتاور آزاد (76/0=p) و ضربه داخلی-خارجی (14/0=p) ) در پیش آزمون و پس آزمون مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: تمرینات اصلاحی، ژنووالگوس، نیروی عکس العمل زمین، ایمپالس، تراباند
  • حسین تاجدینی کاکاوندی *، حیدر صادقی، علی عباسی صفحات 65-76
    : دفورمیتی ژنوواروم به عنوان عاملی برای برهم زدن خط جاذبه و الگوی نیرو در اندام تحتانی معرفی شده است که می تواند موجب اختلال در کنترل پاسچر و افزایش خطر آسیب دیدگی حین فعالیت های ورزشی شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر دفورمیتی ژنوواروم بر شاخص کنترل پاسچر بدن حین راه رفتن و دویدن بود.
    p استفاده شد.
    تغییرات مرکز جرم به فشار در جهت قدامی- خلفی بین گروه های آزمایشی حین راه رفتن (038/0=p) و دویدن (01/0=p) در اندام برتر و دویدن در اندام غیربرتر (002/0=p) معنادار بود، اما در جهت داخلی- خارجی اختلاف معناداری در هیچ کدام از متغیرها مشاهده نشد. همچنین بین اندام برتر و غیربرتر در هیچ کدام از جهات در هر دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ژنوواروم، کنترل پاسچر، راه رفتن، دویدن، مردان فعال
  • موسی پیری *، سیروس اسدیان، سوران درخشانی صفحات 77-85
    : ارزشیابی مهم ترین فرایند مورد استفاده بهبود کیفیت برنامه درسی است. هدف از پژوهش حاضر، ارزشیابی کیفیت برنامه درسی تربیت بدنی (گرایش فیزیولوژی ورزشی) دوره کارشناسی ارشد با تاکید بر عناصر عمومی برنامه درسی هدف، محتوا، راهبردهای اجرایی (راهبردهای یاددهی-یادگیری، راهبردهای مدیریتی) و راهبردهای ارزشیابی بود.
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی– پیمایشی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه های دولتی کردستان، همدان، آذربایجان شرقی و غربی در نیمسال تحصیلی 95-94 بود که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی 100 نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه 68 سوالی حسینی (1388) استفاده شد. برای برآورد روایی پرسشنامه از روایی محتوایی و صوری استفاده شد. پایایی پرسش نامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ در حد 97/0 تعیین گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که در ارتباط با هدف و محتوا، نیازها و انتظارات دانشجویان در حد متوسط برآورد شده است؛ اما در ارتباط با راهبردهای اجرایی (راهبردهای یاددهی- یادگیری، راهبردهای مدیریتی) و راهبردهای ارزشیابی برنامه درسی نتوانسته است نیازها و انتظارات آن ها را برآورد سازد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، کیفیت، برنامه درسی، تربیت بدنی، فیزیولوژی ورزش
  • فاطمه سالاری اسکر، منصور اسلامی *، سید اسماعیل شفیعی صفحات 87-97
    : تجویز مداخلات برای درمان درد کشککی رانی با توجه به علت بروز بیماری امری ضروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثرات نواربندی کینزیو عضلات شکم بر متغیرهای کینماتیکی سه بعدی مفاصل اندام تحتانی طی فاز اتکای دویدن در زنان دارای درد کشککی رانی بود.
    23 زن مبتلا به سندرم درد کشککی رانی (20-25 سال) 3 تلاش دویدن را با سرعت 2/0±3 متر بر ثانیه طی دو شرایط دویدن با پای برهنه و دویدن با پای برهنه همراه با نواربندی کینزیو عضلات شکم اجرا نموند. زوایای سه بعدی مفاصل اندام تحتانی محاسبه و مقایسه بین شرایط مختلف از طریق تست آماری تی زوجی انجام شد.
    نواربندی به طور معناداری میزان اوج اکستنشن ران را کاهش داد (021/0=p). بعلاوه، نواربندی عضلات شکم میزان دامنه هر دو اینورژن (013/0=p) اورژن (004/0=p) مچ پا را به طور معنی داری در حدود 9 درجه افزایش داد. نواربندی همچنین میزان آداکشن ران (011/0=p) را حدود 2 درجه و میزان آبداکشن ران (041/0=p) را حدود 5/1 درجه کاهش داد.
    کلیدواژگان: کینماتیک سه بعدی، نواربندی، سندرم درد کشککی رانی، دویدن
  • علی اکبرنژاد *، مرتضی یاری، محمد محمدی، علی رجبی صفحات 99-110
    زمینه و هدف

    امروزه تمرینات مقاومتی به عنوان روشی موثر برای بدست آوردن سازگارهای مختلف ناشی از  فعالیت ورزشی بکار می روند. در اکثر مطالعات افزایش قدرت و حجم عضلانی به دنبال این شیوه تمرینی مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال، اخیرا سازگاری های قلبی عروقی نظیر آنژیوژنز، افزایش خون رسانی به بافت و بهبود در عملکرد هوازی متعاقب با آن نیز مورد توجه محقیق قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه پاسخ VEGF به دو نوع تمرین مقاومتی با و بدون محدودیت جریان خون پس از یک وهله فعالیت بود.

    مواد و روش ها

     به این منظور 36 پسر ژیمناستیک کار 10 تا 14 ساله در یک طرح تحقیق نیمه تجربی شرکت کردند. آزمودنی ها با میانگین (وزن 8/11±37/11کیلوگرم، قد 16/58±145/11سانتی متر، شاخص توده بدن 1/77±17/40کیلوگرم بر مترمربع) به طور تصادفی به سه گروه کنترل (n=12)، تمرین مقاومتی سنتی (n=12)، و تمرین مقاومتی همراه با محدودیت جریان خون (n=12)، تقسیم شدند. تمرین شامل سه حرکت باز شدن زانو، خم شدن آرنج و پرس سینه بود. نمونه های خونی قبل و نیم ساعت بعد از اجرای تمرین گرفته شد. از آزمون آماری تی وابسته برای بررسی نتایج درون گروهی و از آنالیز واریانس یک راهه با تست تعقیبی LSD برای بررسی نتایج بین گروهی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج درون گروهی نشان داد که پس از یک وهله فعالیت ورزشی متغیر VEGF در هر دو گروه تمرین مقاومتی شدت بالا (0/001=P) و گروه انسدادی افزایش معنی داری داشت (0/001=P). نتایج بین گروهی عدم تفاوت بین دو گروه مقاومتی شدت بالا و مقاومتی کم شدت همراه با محدودیت جریان خون را نشان داد (p=0/33).

    نتیجه گیری

     یک جلسه فعالیت مقاومتی با محدودیت جریان خون در مقایسه با فعالیت مقاومتی شدت بالا، تاثیر مشابهی در افزایش VEGF سرمی کودکان ورزشکار دارد و به همین دلیل، جهت سازگاری های آنژیوژنیک ناشی از عامل رشد اندوتلیال عروقی و بهبود در عملکرد هوازی به دنبال آن، همانند تمرینات مقاومتی شدت بالا مناسب بنظر می رسد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی سنتی، محدودیت جریان خون، عامل رشد اندوتلیال عروقی، پسران ورزشکار
  • سعید کشاورز *، محمد کریمی صفحات 111-122
    سابقه و هدف

    فعالیت های ورزشی مختلف اثرات متفاوتی بر عوامل التهابی دارد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر یک وهله تمرین تناوبی شدید بر نشانگرهای پیش التهابی و ضدالتهابی در بازیکنان فوتبال مرد بود.

    مواد و روش ها

    19 فوتبالیست مرد باشگاهی (میانگین سنی 16/4±68/21سال، قد 6±62/180 سانتیمتر، حداکثر اکسیژن مصرفی 89/4±16/62 میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی در آزمون فوتبال کپنهاگ شرکت کردند و گروه کنترل تمرینات معمول را انجام دادند. قبل، بلافاصله بعد و 24 ساعت پس از انجام آزمون از کلیه آزمودنی ها خونگیری به عمل آمد. سطوح سرمی IL-6، IL-1β و TNF-α و IL-10 به روش الایزا و با استفاده از کیت های تجاری معتبر ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر تجزیه و تحلیل شدند (05/0>p).

    یافته ها

    سطوح IL-6 بلافاصله بعد (001/0=p) و 24 ساعت بعد (003/0=p) و IL-10 بلافاصله بعد (021/0=p) و 24 ساعت بعد (015/0= p) از تست افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت. سطح TNF-α بلافاصله پس از آزمون افزایش معنی دار یافت (001/0=p) اما 24 ساعت بعد به میزان استراحتی خود بازگشت (101/0=p). سطح IL-1β بلافاصله پس از آزمون افزایش معنی دار یافت (001/0=p) و 24 ساعت بعد به میزان کمتر از سطح استراحتی رسید (041/0=p).

    نتیجه گیری

    نتایج بیانگر افزایش سطوح سایتوکاین های پیش التهابی و ضدالتهابی پس از یک وهله تمرین تناوبی شدید در بازیکنان فوتبال بود بنابراین برای بدست آوردن بهترین دوره ریکاوری برای این بازیکنان به تحقیقات بیشتر نیاز است.

    کلیدواژگان: آزمون کپنهاگ، سایتوکین های التهابی، سایتوکین های ضدالتهابی، بازیکنان فوتبال
  • مصطفی عمیدیان، امیرحسین حقیقی *، سید علیرضا حسینی کاخک صفحات 123-137
    زمینه و هدف
    روش های تمرینی مختلف می تواند تاثیرات متفاوتی بر عملکرد جسمانی ورزشکاران داشته باشد. هدف تحقیق حاضر مقایسه اثر تمرینات مقاومتی معمول و مقاومتی بالستیک بر برخی شاخص های آمادگی جسمانی بازیکنان فوتبال بود.
    مواد و روش ها
    25 بازیکن فوتبال داوطلب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه تمرین مقاومتی معمول (13 نفر) و تمرین مقاومتی بالستیک (12 نفر) قرار گرفتند. تمرینات به تعداد 3 جلسه در هفته و برای مدت 6 هفته انجام شد. شاخص های توان بی هوازی، توان انفجاری پایین تنه، دو سرعت (5 و 30 متر) ، قدرت پا، چابکی، توان انفجاری بالاتنه و مهارت، قبل از اجرای تمرینات و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین با استفاده از آزمون های ویژه اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون های شاپیرو ویلک، t مستقل و t همبسته در سطح معنی داری P≤0. 05، تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تمرینات مقاومتی بالستیک در مقایسه با تمرینات مقاومتی معمول موجب بهبود معنی دار در شاخص های حداکثر توان، حداقل توان، میانگین توان، شاخص خستگی، توان انفجاری پایین تنه، چابکی و توان انفجاری بالاتنه شد. اما در شاخص های قدرت پا، سرعت 5 متر، 30 متر و مهارت، بین دوگروه تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    برای توسعه شاخص های آمادگی جسمانی، به ویژه توان انفجاری بازیکنان فوتبال، استفاده از تمرینات مقاومتی بالستیک موثرتر از تمرینات مقاومتی معمول می باشد؛ اما اولویتی در استفاده از این تمرینات برای توسعه شاخص های قدرت پا، دو سرعت (5 و 30 متر) و مهارت وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی بالستیک، تمرین مقاومتی معمول، آمادگی جسمانی، فوتبال
  • حمید علی زاده، علیرضا صفرزاده *، الهه طالبی گرکانی صفحات 139-151
    سابقه و هدف

    تغییر فنوتیپ بافت چربی بر اثر تمرین تئوری جدیدی است که به تازگی مطرح گردیده، با این وجود شناسایی سازوکار سلولی– مولکولی آن در حال بررسی است. هدف پژوهش حاضر بررسی تمرین تناوبی سرعتی بر سطوح سرمی هورمون شبه متئورین در پسران نوجوان دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

    بیست پسر نوجوان دارای اضافه وزن با میانگین سن 5/1±0/18 سال، وزن 3/4±8/81 کیلوگرم و شاخص توده ی بدن 8/0±6/27 کیلوگرم بر مترمربع در این تحقیق شرکت و به دو گروه کنترل (تعداد=10) و تمرین تناوبی (تعداد=10) تقسیم شدند. گروه تجربی شش هفته تمرین تناوبی سرعتی را 3 روز در هفته انجام دادند. شاخص های پیکرسنجی و سطوح ناشتای نیم رخ لیپیدی، انسولین، گلوکزخون و هورمون شبه متئورین سرمی در ابتدا و پایان مطالعه اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل آماری در سطح 05/0>P انجام شد.

    یافته ها

    افزایش معنی دار سطوح سرمی هورمون شبه متئورین در اثر شش هفته تمرین تناوبی سرعتی مشاهده شد (05/0 >P). این برنامه ی تمرینی سبب کاهش معنی دار وزن بدن، شاخص توده ی بدن، درصد چربی بدن و بهبود نیم رخ لیپیدی، گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین گردید (05/0 >P). افزون بر این، ارتباط معکوس و معنی داری بین تغییرات سطوح سرمی هورمون شبه متئورین با تغییرات وزن بدن، شاخص توده ی بدنی، درصد چربی بدن، گلوکز خون، لیپوپروتئین کم چگال، تری گلیسیرید و کلسترول تام مشاهده شد (05/0 >P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که شش هفته تمرین تناوبی سرعتی می تواند سطح استراحتی در گردش هورمون شبه متئورین را تغییر و هم چنین شاخص مقاومت به انسولین و ترکیب بدنی را در پسران نوجوان دارای اضافه وزن بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: هورمون شبه متئورین، هزینه انرژی، حساسیت انسولینی، چاقی
  • سارا چشمی *، محمدحسین علی زاده، امیر حسین براتی، مهدیه آکوجکیان صفحات 153-166
    مقدمه و هدف

    فعالیت جسمانی و ورزش، باعث سازگاری های اسکلتی -عضلانی در بدن ورزشکاران می شوند. ایمبالانس های عضلانی ای که در اثر فعالیت های مکرر بالای سر ایجاد می شوند، پاسچر فوقانی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. این الگوی عدم تعادل عضلانی که در ورزش های پرتابی و بالای سر دیده می شود، به عنوان سیندروم متقاطع فوقانی، توسط جاندا مطرح گردید،که غالبا با ناهنجاری های سر و شانه به جلو، کتف های دور شده و کایفوزیس افزایش یافته سینه ای همراه است و به مرور زمان دردناک شدن شانه را به دنبال دارد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرینات اصلاحی منتخب بر سیندروم متقاطع فوقانی ورزشکاران بالای سر بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق حاضر نیمه تجربی بود. نمونه ها به صورت هدفمند انتخاب و جهت اندازه گیری زاویه کایفوز از خط کش منعطف و زوایای سر و شانه به جلو از روش تصویربرداری نیم رخ بدن استفاده شد. بر اساس این اندازه گیری 33 ورزشکار با سابقه فعالیت 6 الی 15 سال و دامنه سنی 18 الی 35 سال که دارای سه ناهنجاری سر و شانه به جلو و کایفوز سینه ای افزایش یافته به طور همزمان بودند به عنوان نمونه انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که میزان زاویه سر به جلو، زاویه شانه به جلو و زاویه کایفوز سینه ای به ترتیب، در دو گروه تجربی و کنترل اختلاف معنی داری دارد (F1,30 = 23.564, sig = 0.000, Eta = 0.440،  F1,30 = 117.376, sig = 0.000, Eta = 0.796، F1,30 = 59.195, sig = 0.000, Eta = 0.664).  نتایج نشان داد که زاویه سر به جلو، زاویه شانه به جلو و زاویه کایفوز سینه ای گروه تجربی بعد از شرکت در برنامه تمرینی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافته است.

    نتیجه گیری

    بنابراین در طراحی و اجرای برنامه اصلاحی با هدف رفع سیندروم متقاطع فوقانی در ورزشکاران بالای سر، انجام یک برنامه تمرینی منتخب که همزمان بر اصلاح سه ناهنجاری سر و شانه به جلو و کایفوز سینه ای افزایش یافته تمرکز داشته و همزمان نیز با تمرینات تخصصی ورزشکاران اجرا گردد، می تواند موجب کاهش میزان سیندروم متقاطع فوقانی در ورزشکاران بالای سر گردد.

    کلیدواژگان: تمرین اصلاحی، سیندروم متقاطع فوقانی، ورزشکاران بالای سر
  • علیرضا رستمی، ناصر به پور، ناصر احمدی اصل، وحید تادیبی * صفحات 167-182
    زمینه و هدف

    سندروم متابولیک خطر ابتلا به بیماری قلبی- عروقی را افزایش می دهد. تحقیق حاضر به منظور مقایسه ی آثار هشت هفته تمرین استقامتی، مقاومتی و مکمل سازی عصاره ی سیر بر پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا، هموسیستئین و لیپوپروتئین (a) در رت های نر ویستار مبتلا به سندروم متابولیک انجام شد.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر در قالب طرح های کاربردی با مقایسه ی بین گروهی روی 48 سر رت مبتلا به سندروم متابولیک (سن: 12هفته، دامنه ی وزنی: 22/25±36/325 گرم) به گونه ای که هشت سر به طور تصادفی در شش گروه همگن شده به این شرح توزیع شدند. گروه کنترل مبتلا به سندروم متابولیک، تمرین استقامتی، تمرین مقاومتی، مصرف عصاره سیر، تمرین استقامتی + مصرف عصاره سیر و تمرین مقاومتی + مصرف عصاره سیر. مداخله های تمرینی و خوراکی به مدت 8 هفته اجرا شد. مصرف عصاره سیر روزانه و به میزان 500 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بود. تمرین مقاومتی با استفاده از نردبان مخصوص رت و تمرین استقامتی با استفاده از نوارگردان ویژه جوندگان، هر کدام 3 بار درهفته انجام شد.

    نتایج

    نتایج حاکی است که پروتئین واکنشگر-C با حساسیت بالا در همه ی گروه ها به جز گروه مقاومتی+ سیر به طور معنی دار کمتر از گروه کنترل است 05/0< p .(به علاوه، میزان پروتئین واکنشگر-Cبا حساسیت بالادر گروه تمرین استقامتی +سیر و گروه استقامتی به تنهایی کمتر از گروه مقاومتی +سیر است p<0/05 هموسیستئین نیز در گروه استقامتی به تنهایی، گروه استقامتی +سیر و گروه مقاومتی +سیر به طوری معنیدار کمتر از گروه کنترل است p<0/05 .(هیچکدام از گروه های مداخلهای تاثیر معنی داری در میزان لیپوپروتئین)a (نسبت به گروه کنترل نداشت

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که تمرین استقامتی و تمرین مقاومتی با و بدون مصرف عصاره سیر می تواند درکاهش التهاب و بیماری سرخرگ کرونری موثر باشد ولی به نظر می رسد تمرین استقامتی+ سیر نسبت به گروه های مداخله ای دیگر مفیدتر باشد.

    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، عصارهسیر، بیماری سرخرگ کرونری و سندروم متابولیک
  • سیده سعیده نصیری، امین عیسی نژاد *، اسماعیل نصیری صفحات 183-194
    سابقه و هدف

    با توجه به استفاده گسترده از شیوه های تمرینی ایمن و موثر برای تقویت آمادگی جسمانی و روانی در سالمندان، تمرینات مقاومتی با کش الاستیک به عنوان ممکن است یک روش موثر و ایمن برای سالمندان باشد. علاوه براین، بر اساس شواهد موجود فعالیت ورزشی می تواند کیفیت خواب و عوامل التهابی مانند اینترلوکین یک بتا (IL-1β) را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی وکیفیت خواب شود. لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین مقاومتی با کش براین سایتوکاین وکیفیت خواب و ارتباط بین کیفیت خواب با اینترلوکین-1بتا در زنان سالمند بود.

    مواد و روش ها

    نوزده زن سالمند با میانگین سنی 50/8 ±78/ 77 سال به صورت هدفمند انتخاب و تصادفا در یکی از دو گروه تجربی (10 (n=و کنترل (9 (n=قرار گرفتند. برنامه تمرین مقاومتی شامل 8 هفته تمرین مقاومتی باکش تراباند با شدت متوسط (به مدت 45 دقیقه با تواتر 3 جلسه در هفته) بود. نمونه گیری خونی در حالت ناشتا از ورید بازویی انجام شد. سطح سرمیIL-1β با روش الایزا و کیفیت خواب با استفاده از پرسشنامه پیتزبورگ اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آنکوا و همبستگی پیرسون) 05/0≥P (تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج حاضر، تمرینات مقاومتی با کش تراباند موجب کاهش معنا دار سطوح IL-1β (04/0P=) و (اندازه اثرعامل گروه = 28/0) و بهبود کیفیت خواب (001/0P=) و (اندازه اثر عامل گروه= 47/0) وافزایش قدرت تنه (001/0P=) واندازه اثر عامل گروه (63/0) شده بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می رسد تمرین مقاومتی با کش تراباند بر بهبود کیفیت خواب وکاهش یکی ازعوامل التهاب سیستمیک (اینترلوکین یک بتا) در زنان سالمند موثر باشد و می تواند به عنوان یک روش مداخله ای موثر برای بهبود کیفیت خواب سالمندان مورد استفاده قرار گیرد.  

    کلیدواژگان: اینترلوکین یک بتا، کیفیت خواب، کش تراباند، سالمندان
  • مصطفی زارعی *، نیلوفر رحمانی، عاطفه قربانی صفحات 195-207
    سابقه و هدف

    اخیرا برنامه فیفا 11+ کودکان توسط فیفا برای پیشگیری از آسیب های بازیکنان نونهال معرفی شده است اما تاکنون اثر این برنامه بر بیومکانیک پرش و فرود بازیکنان نونهال بررسی نشده است. بنابراین هدف این مطالعه بررسی تاثیر برنامه فیفا 11+کودکان بر بیومکانیک پرش-فرود بازیکنان نونهالان به وسیله آزمون LESS است.

    مواد و روش ها

    آزمودنی های مطالعه حاضر 72 نفر از بازیکنان رده سنی 16-9 سال شهر تهران تشکیل می دادند. این بازیکنان به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. بازیکنان گروه مداخله به مدت 8 هفته در هر هفته دو جلسه برنامه تمرینی گرم کردن فیفا 11+ کودکان را انجام دادند. بازیکنان گروه کنترل نیز برنامه گرم کردن عادی خود را اجرا کردند. بیومکانیک پرش و فرود بازیکنان هر 2 گروه بعد از اتمام 10 هفته تمرینات با آزمون LESS اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که نمرات LESS بازیکنان گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. (05/0≥p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد اجرای برنامه +11 کودکان می تواند مکانیسم پرش- فرود بازیکنان نونهال را بهبود دهد. بنابراین پیشنهاد می شود مربیان و بازیکنان فوتبال نونهال و نوجوان، جهت پیشگیری از آسیب های اندام تحتانی، از این برنامه تمرینی، به جای برنامه گرم کردن عادی، استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: برنامه تمرینی فیفا11+، آزمون امتیاز دهی خطای فرود، نونهالان، بازیکنان فوتبال
  • سید مجتبی عسگری، محمدحسین علیزاده *، شهناز شهربانیان صفحات 209-222
    مقدمه و هدف

    در ارتباط با میزان اثربخشی برنامه (+11) بر پیشگیری از بروز آسیب در نواحی مچ پا و ران سوالات جدی وجود دارد. همچنین در باب میزان اثربخشی برنامه بر بهبود عملکرد بازیکنان فوتبال نیز اطلاعات محدود و متناقضی وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان اثربخشی برنامه (+11) بر سرعت دریبلینگ، میزان چابکی و پیشگیری از آسیب در بازیکنان فوتبال مرد جوان بود.
    روش شناسی: دو تیم حاضر در مسابقات لیگ دسته سوم جوانان کشور (96-95) به صورت نمونه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو تیم تجربی (29نفر) و کنترل (30نفر) تقسیم شدند و در طول فصل مورد ارزیابی قرار گرفتند. از روش های آماری خی دو و اگزکت فیشر برای مقایسه میزان بروز آسیب و از روش تی مستقل و همبسته برای ارزیابی عملکرد بازیکنان دو گروه استفاده شد.

    یافته ها

    بین میزان چابکی بازیکنان گروه کنترل (54/0 ±91/16) و تجربی (48/79±0/16) و سرعت دریبلینگ بازیکنان گروه کنترل (37/1±88/13) و تجربی (95/0±46/13) تفاوت معنی‏داری مشاهده نشد. بین میزان بروز آسیب دو گروه نیز تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه‏ گیری

     پژوهش حاضر نشان داد برنامه (+11) بر بهبود سطح عملکرد و پیشگیری از آسیب در بازیکنان فوتبال مرد جوان تاثیر ندارد.

    کلیدواژگان: فوتبال، پیشگیری از آسیب، برنامه (+11)، چابکی، دریبلینگ
  • راضیه بخشایی، محمد فرامرزی *، ابراهیم بنی طالبی، مریم کامران صفحات 223-236
    سابقه و هدف
    نشان داده شده است برنامه های تمرین قدرتی در شرایط ناپایدار برای بهبود قدرت و توان و توانایی پرش مناسب هستند. با این حال ، در مورد تاثیر تمرین مقاومتی ناپایدار TRX بر عوامل رشدی در مطالعات بسیار اندکی مورد توجه قرار گرفته است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی ناپایدار TRX به همراه تمرین هندبال بر سطوح IGF-I وIGFBP-3 بازیکنان دختر نوجوان هندبال بود.
    مواد و روش ها
    19 بازیکن هندبال دختر باشگاهی با حداقل 2 سال سابقه تمرین مداوم و دامنه سنی 17-14 سال انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه تجربی اول (9 نفر) تمرین TRX به همراه تمرینات هندبال را انجام دادند و گروه تجربی دوم (10 نفر) تنها در تمرینات هندبال شرکت کردند. پروتکل تمرینی TRX به صورت دو ماکروسیکل چهار هفته ای مجزا ، سه روز در هفته (به جز روز های تمرینی هندبال) اجرا شد؛ ماکروسیکل اول شامل 9 و ماکروسیکل دوم 11 حرکت بود که به مدت 15 دقیقه تمرین اصلی برای هر آزمودنی در هر جلسه در 8 هفته انجام شد. شدت تمرین با افزایش تعداد تکرار ها، تغییر شیب آزمودنی از سطح زمین و ارتفاع باند کنترل شد. 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از دوره تمرینی به منظور اندازه گیری مقادیر IGF-I و IGFBP-3 خون گیری در حالت ناشتا انجام شد. از آزمون تی وابسته جهت تغییرات درون گروهی و از آزمون تحلیل کوواریانس آنکووا جهت بررسی تفاوت های بین گرو هی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد اگر چه میزان IGF-I در گروه تمرین هندبال افزایش معنی داری را نشان داد (014/0P=) با این حال ، در مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری مشاهده نشد. میزان IGFBP-3 در هر دو گروه کاهش معنی داری داشت (تمرین TRX به همراه تمرین هندبال012/0 P=و تمرین هندبال001/0P=). با این حال ، تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر هشت هفته تمرین مقاومتی TRX به همراه تمرین مداوم هندبال موجب پروتئولیز IGFBP-3 و افزایش دسترسی زیستی IGF-I شده که می تواند در اثرات آنابولیک این شیوه تمرین موثر باشد.
    کلیدواژگان: IGF-I، IGFBP-3، تمرین مقاومتی ناپایدار TRX، بازیکنان هندبال
  • ابوذر جوربنیان، حمید محبی * صفحات 237-248
    مقدمه و هدف
    بی تحرکی با متابولیسم ناقص چربی درون عضلانی ارتباط دارد که منجر به تجمع متابولیت های اسید چرب و مقاومت به انسولین می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی آثار تمرین هوازی و محدودیت کالری بر چربی درون عضلانی، پروفایل لیپیدی و مقاومت به انسولین پس از 18 هفته رژیم غذایی پرچرب در موش های صحرایی نر بود.
    روش شناسی: نمونه آماری تحقیق حاضر را 48 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با میانگین وزن 6/12±5/194 گرم تشکیل دادند. نمونه برداری بافت و خون پس از ناشتایی شبانه در هفته های 18 و 28 صورت گرفت. پس از اندازه گیری وزن موش ها در هفته اول، موش ها رژیم غذایی پرچرب مصرف کردند. موش های تغذیه شده با غذای پرچرب پس از 18 هفته، به گروه های کنترل و تعادل منفی انرژی شامل تمرین هوازی و محدودیت رژیم غذایی تقسیم شدند. گروه های تعادل منفی انرژی به مدت 10 هفته، به ترتیب تحت تمرین هوازی (دویدن) با شدت70 تا 75 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی و 25% محدودیت رژیم غذایی قرار گرفتند. سطوح تری گلیسرید لیپاز بافت چربی، دی و تری آسیل گلیسرول عضله نعلی و همچنین سطوح سرمی گلوکز، انسولین و نیمرخ لیپیدی اندازه گیری شدند. شاخص مقاومت به انسولین نیز محاسبه گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که روش های تعادل منفی انرژی سبب کاهش معنی دار سطوح دی آسیل گلیسرول عضله و سطوح سرمی انسولین، گلوکز و شاخص مقاومت به انسولین، در موش های صحرایی چاق شد (05/0>P). همچنین تنها در گروه محدودیت رژیم غذایی کاهش معنی دار تری آسیل گلیسرول درون عضلانی مشاهده شد (05/0>P). کاهش سطوح تری آسیل گلیسرول و کلسترول نیز فقط در گروه تمرین هوازی نشان داده شد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که روش های تعادل منفی انرژی حتی در زمان مصرف غذای پرچرب می توانند سبب کاهش دی آسیل گلیسرول عضله اسکلتی شوند که تا حد زیادی با بهبود مقاومت به انسولین همسو است.
    کلیدواژگان: مقاومت به انسولین، تعادل منفی انرژی، رژیم غذایی پرچرب، تری آسیل گلیسرول، دی آسیل گلیسرول
  • مهدی خورشیدی حسینی *، لطفعلی بلبلی صفحات 249-265
    مقدمه و هدف

    شاخص های دامنه واکنش عروقی می توانند اطلاعات مهمی درباره چگونگی توزیع جریان خون بدن در طی افزایش استرس های متابولیک فراهم آورند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه شاخص های دامنه واکنش عروقی شریان براکیال در ورزشکاران نخبه با افراد غیر ورزشکار می باشد.

    مواد و روش ها

    هفت وزنه بردار نخبه، هفت قایقران استقامتی و هشت آزمودنی سالم غیرورزشکار به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. برای تعیین اندازه های شریان براکیال در حالت استراحت، پس از 5 دقیقه انسداد بازو و در طی تحریک سمپاتیکی حاد از اولتراسونوگرافی با وضوح بالا استفاده شد. پاسخ های اتساع و انقباض عروقی به ترتیب از اوج تغییرات اتساعی و انقباضی اندازه مجرای شریانی محاسبه شد. تفاوت های متغیرهای مورد اندازه گیری در گروه های آزمون، و با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0 ≥P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    اندازه مجرای شریان براکیال قایقرانان و وزنه برداران در هر سه حالت پایه ، اوج اتساع و اوج انقباض نسبت به گروه کنترل بزرگتر بود. هرچند، تفاوت معنی داری بین شاخص های اتساع عروقی وابسته جریان، انقباض شریانی وابسته به تون سمپاتیکی و دامنه عملیات فیزیولوژیک شریان براکیال در سه گروه قایقران، وزنه بردار و کنترل مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    این یافته ها با حمایت از فرضیه پارادوکس شریان ورزشکار، نشان می دهند که شاخص های دامنه واکنش عروقی شریان براکیال، تحت تاثیر تمرینات ورزشی مزمن استقامتی و توانی قرار نمی گیرند و عملکرد شریانی ورزشکاران نخبه طبیعی است. هرچند، ورزشکاران نخبه از اندازه مجرای شریان براکیال بزرگتری در حالت استراحت و در پاسخ به محرک های اتساعی و انقباضی عروق نسبت به افراد غیر ورزشکار برخوردارند.

    کلیدواژگان: واکنش عروقی، ورزشکاران نخبه، شریان براکیال
  • اکرم ارزانی *، شادمهر میردار، بابک اصغری صفحات 267-284
    مقدمه و هدف
    تحلیل استنادی از مهم ترین روش های ارزیابی مجلات علمی هستند. هدف از این مطالعه تحلیل محتوایی و استنادی نشریات فیزیولوژی ورزشی و مدیریت ورزشی و رفتارحرکتی دانشگاه مازندران است.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 379 مقاله در 12 دوره از بهار 1384 تا تابستان 1395 از نشریات دانشگاه مازندران مورد تحلیل قرار گرفت. ابزار تحقیق شامل یک چک لیست کدگذاری بود که روایی محتوایی و صوری آن توسط 6 نفر از اساتید متخصص در زمینه تحلیل محتوا تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از آمار توصیفی (فراوانی و درصد فراوانی در قالب جداول و نمودارها) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در دو نشریه مذکور اکثر مقاله ها به صورت سه نفری (6/32% و 43%) و با رتبه علمی استادیاری (1/27% و 4/34%) انجام گرفته است. همچنین از مجموع 11106 استناد داده شده تعداد استناد فارسی و انگلیسی هر مقاله در فیزیولوژی ورزشی (60/3،60/26) و مدیریت ورزشی و رفتارحرکتی (53/10،75/18) بود. کمترین زمان انتظار 4 هفته و بیشترین به ترتیب 24 و 28 ماه بود. از طرفی بیش از 94% از نویسندگان متخصص در حوزه علوم ورزشی بودند و گرایش فیزیولوژی ورزشی 6/73% از مقاله ها به چاپ رسیده در پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی و مدیریت ورزشی 2/60% از مقاله های نشریه مدیریت ورزشی را به خود اختصاص داده اند. علاه بر این،اکثر مطالعات در مراکز و موسسات آموزشی و بر روی ورزشکاران و دانشجویان و کمترین مقاله ها بر روی اقشار ویژه بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد میزان مشارکت بین رشته ای، کاهش زمان انتظار، میزان هم پژوهی و توجه به اقشار ویژه و بانوان نیازمند تدبیر و تامل شایسته است.
    کلیدواژگان: مشارکت بین رشته ای، علم سنجی، هم پژوهی، نشریه علمی پژوهشی
  • محمدحسین نظری، رضا قراخانلو *، علیرضا خوشدل صفحات 285-299
    مقدمه و هدف
    برخی مطالعات نشان داده اند که تمرینات مقاومتی به ویژه زمانی که میزان بار تمرینی در آنها زیاد باشد، می توانند باعث افزایش سختی شریان های مرکزی شوند. با این حال اثر پروتکل های تمرینی مختلف بر این شاخص هنوز کامل روشن نیست. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دو شیوه ی تمرین مقاومتی بر سختی شریانی در مردان جوان کم تحرک بود.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های (سن 2/5±4/26 سال، قد 05/0±78/1 متر، وزن 4/6±2/79 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 5/1±9/24 کیلوگرم بر متر مربع) شرکت کننده در این تحقیق به طور تصادفی به سه گروه تمرین مقاومتی با بار کم (50-30 درصد یک تکرار بیشینه، 3±25 تکرار در هر ست، 14 نفر) تا ناتوانی در ادامه هر ست (LLLF) ، تمرین مقاومتی با بار زیاد (85-65 درصد یک تکرار بیشینه، 3±10 تکرار در هر ست، 13 نفر) تا ناتوانی در ادامه هر ست (HLLF) ، و گروه کنترل (13 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های تمرینی هر جلسه تمرین مقاومتی که شامل اجرای 2 ست از 7 حرکت بود را 3 روز در هفته به مدت 10 هفته انجام دادند. آزمودنی های گروه کنترل در این مدت هیچ فعالیت ورزشی منظمی نداشتند. ارزیابی متغیرهای مورد نظر در دو مرحله قبل و بعد از 10 هفته صورت گرفت.
    یافته ها
    سختی شریان های مرکزی بعد از 10 هفته تمرین در گروه HLLF افزایش معنادار داشت (007/0P=) ، با این وجود در گروه LLLF (12/0P=) و گروه کنترل (177/0P=) تغییر معناداری در این متغیر مشاهده نشد. به علاوه، مقایسه های بین گروهی نشان داد که تغییرات سختی شریانی مرکزی در گروه HLLF در مقایسه با گروه LLLF (001/0P=) و گروه کنترل (001/0P=) افزایش معنادار داشته است.
    نتیجه گیری
    در حالی که تمرینات HLLF باعث افزایش سختی شریان های مرکزی مردان جوان می شود، تمرینات LLLF چنین اثر ناخواسته ای را در پی ندارند.
    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، سختی شریانی، سرعت موج نبض
|
  • Marefat Siahkuhian *, Lotfali Bolboli, Habibollah Dashti Pages 15-27
    Background &
    Purpose
    Isocapnic buffering (IB) and hypocapnic hyperventilation (HHV) have important effect in the sport performance and cardiovascular health evaluation. The aim of this study was to examine the effects of CoQ10 supplementation on the isocapnic buffering (IB) and hypocapnic hyperventilation (HHV) in young male endurance athletes.
    Materials And Methods
    14 young male athletes were selected and randomly divided in to two equal, Control and CoQ10 groups. For 4 weeks, experimental group and Control group consumed CoQ10 and placebo 60 mg CoQ10 daily, respectively. In three sessions, two groups performed GXT to measure ventilation threshold (VT) and respiratory compensation point (RCP) on the 1, 14 and 28 days. Subject’s respiratory gases collected through the mask and automatically the amount of the consumed O2, CO2, EqO2 and EqCO2, equivalent to VT and RCP at intervals of 10 seconds were recorded. For within and between group mean difference comparison, Repeated measures Anova and independent t-test were used, respectively (P
    Results
    A repeated measures ANOVA in CoQ10 group, determined that mean IB was not differed significantly between time points (F= 1.40, P=0.28). HHV range differed significantly between time points (F= 7.00, P=0.01). Post-test HHV increased significantly to pre-test (P =0.02). In Con, HHV differences wasn’t significant. There wasn’t between group significant mean difference at IB and HHV.
    Conclusion
    Although in theory coenzyme Q10 may be useful for exercise capacity and decrease oxidative stress, 14 and 28 day supplementation with 60 mg/d Q10 failed to show any significant effects on the isocapnic buffering (IB) and hypocapnic hyperventilation (HHV) phases in young male athletes.
    Keywords: Coenzyme Q10, Hypocapnic hyperventilation, Isocapnic buffering, Supplementation
  • Aynollah Naderi * Pages 29-48
    Background &
    Purpose
    Sway back posture is one of the most common spinal deformity in the young population. This deformity, due to its passive nature, was more likely to be associated back pain and Scheuermann kyphosis compared with the kyphosis, lordosis and flat back. The aim of the present study was to compare the effects of three corrective exercise methods on the spinal alignment of individuals with sway back posture.
    Methodology
    the study subjects included 52 sway back students with the average age, 20/61 ± 1/17, weight, 67/47 ± 12/34 and Height, 172/25 ± 6/62 that were purposefully selected and randomly classified into three experimental (each group with n=13) and one control groups(n=13). Pre- and post-exercise spinal postural alignment was measured by; forward head, kyphosis, lordosis, pelvic tilt and the sway angles. Experimental groups 1, 2 and 3 received core, routines and combined exercises for 12 weeks, three sessions per week and 40 to 80 minutes per session and control group participated in their daily routine activities. Data were analyzed by MANCOVA method at the 0.05 significant levels.
    Results
    The findings showed that each of the three methods of exercise has a significant effect on spinal alignment of sway back people, but a combined exercise has a significant better effectiveness than two other methods (Based on effect size).
    Conclusion
    So, combined corrective exercise can be recommended to correct spinal alignment of sway back, due to the better efficiency of these exercises.
    Keywords: Sway back posture, Corrective exercise, Spinal alignment
  • Mohsen Barghamadi *, Amirali Jafarnezhad, Mehri Gomar Pages 49-63
    Background &
    Purpose
    Individuals with malalignment (especially in lower limb) in addition to suitable landing strategy need to correct postural alignment. The purpose of this study was to identify the effects of the correction exercise program on asymmetry index of landing ground reaction force characteristics in elderly individuals with genu valgus during bilateral drop landing.
    Material and
    Methods
    Thirteen elderly males with genu valgus (mean age: 63.92±2.21 years; height: 1.69±0.04 m; mass: 71.15±4.59 kg) were volunteered to participate in this study. The ground reaction forces and kinematic data of bilateral drop landing were measured by two Kistler Force Platforms (1000 Hz) during pre and posttests. The subjects conducted corrective exercise program (including both flexibility and resistance training by Thera band) for 35-40 minutes at each session, 3 times a week, for 16 weeks. Dependent variables were included: asymmetry indices of ground reaction force characteristics, their time to peak, loading rate, impulse, and free moment. Paired sample T test was used for statistical analysis.
    Results
    Asymmetry indices of vertical (by 1.9 %; p=0.047) and anterior-posterior (by 26.8 %; p=0.026) impulses during posttest were lower than that pretest. However, asymmetry indices of other ground reaction force variables (ground reaction forces and their time to peaks in all axes, vertical loading rate (p=0.978), free moment (p=0.763), and medio-lateral impulse (p=0.149)) between pre and posttest were not statistically different.
    Conclusion
    Overall, corrective exercise program did not show significant effect on asymmetry indices of ground reaction forces. However, corrective exercise program may be suitable intervention to improve asymmetry indices of vertical and anterior-posterior impulses in elderly males with genu valgus during bilateral drop landing. Therefore, using of these trainings for improvement of symmetry index of impulse during daily activities was recommended.
    Keywords: Corrective training, Genu valgus, Ground reaction force, Impulse, Thera band
  • Hosein Tajdini Kakavandi *, Heidar Sadeghi, Ali Abbasi Pages 65-76
    Background&
    Purpose
    Genu varum deformity is known as a factor disrupting gravity line and force pattern in lower limb that can cause disorder in posture control and the increase of injury while doing sports. This study investigated the effect of genu varum deformity on posture control index during walking and running.
    Material and
    Methods
    Thirty active men were categorized into two groups of genu varum (15) and normal (15) based on their knee posture. Posture control index (center of mass changes to center of pressure) in two directions of anterior – posterior and medial-lateral using force plate was recorded and analyzed. Data were analyzed utilizing MANOVA for between-group differences and paired samples t-test for within-group differences at a.05 level of significance.
    Results
    Cop-com in anterior-posterior direction for the experimental groups while walking (p=0.038) and running (p=0.01) in the dominant limb and while running in the non-dominant limb (p=0.002) yielded a significant value, but in medial-lateral direction, no significant difference was observed for the variables. In addition, regarding the dominant and non-dominant limb, a significant value was observed for none of the directions.
    Conclusion
    The findings of this study indicated that mechanical departure resulting from genu varum deformity, though residing in frontal plate, can influence the sagittal plate too and cause the significant decrease of posture control in the sagittal plate. The findings imply that when designing balance schedules and exercising activities for those suffering from genu varum deformity, besides frontal plate in which deformity takes place, the sagittal plate be considered too.
    Keywords: Genu Varum, Posture Control, Walking, Running, Active Male
  • Musa Piri *, Sirous Asadian, Soran Derakhshani Pages 77-85
    Background &
    Purpose
    Evaluation is the most important process used to improve the quality of the curriculum. The aim of this study is to evaluate the quality of physical education (sport Physiology) curriculum in MA degree, emphasizing on these elements: goals, content, executive strategies (teaching-learning and management strategies) and the curriculum evaluation strategies.
    Methodology
    The current research is descriptive-survey study. The study population includes students of universities of Kurdistan, Hamedan, western and eastern Azerbaijan in 94-95 semester from which, by the stratified sampling method, (100) individuals were selected. A questionnaire of 68 questions made by Hosseini (1388) has been used for the gathering of the data. Content and face validity were used to estimate the validity of the questionnaire. The reliability of the questionnaire was measured by Cronbach's alpha coefficient at 0.97. Data were analyzed by the use of the SPSS software.
    Results
    The results of this study showed that, in relation to the goals and content, the needs and expectations of students are moderately estimated; but in relation to executive strategies (teaching-learning strategies, management strategies) and curriculum evaluation strategies, they have not been able to estimate their needs and expectations.
    Conclusion
    In the class, traditional teaching methods are used and less attention is paid to the use of active and participatory methods and the evaluation method does not have the necessary transparency.
    Keywords: Evaluation, Quality, Curriculum, Physical Education, sport Physiology
  • Fateme Salari, Esker, Mansour Eslami *, Seyed, Esmaeil Shafiei Pages 87-97
    Background&
    Purpose
    Considering the cause of injury is essential for prescribing the interventions for treatment.The aim of this study was to evaluate the effect of abdominal muscles Kinesio Taping on the lower extremity three dimensional joint kinematics during running in females with patellofemoral pain syndrome.
    Material and
    Methods
    23 females with patellofemoral pain syndrome (20–25 years) performed 3 running trials at speed of 3±0.2 m/s in two conditions, barefoot, and bare foot with abdominal muscles Kinesio Taping. Three dimensional lower extremity joints kinematics were calculated and between-condition comparisons were assessed by paired sample T test (p
    Results
    Kinesio Taping significantly reduced peak hip extension angle (p=0.021). Furthermore, abdominal muscular taping significantly increased ankle inversion (p=0.013) and eversion (p=0.004) about 9 degrees. Also, abdominal muscular taping significantly decreased hip adduction angle by 2° (p=0.011) and hip abduction angle by 1.5° (p=0.041).
    Conclusion
    The results of this study indicated that abdominal muscular taping can control the risk factors of PFPS by increasing subtalar inversion angle, decreasing knee abduction and hip adduction angles. These results indicate that the abdominal muscular taping along with other treatment interventions could be considered as an efficient nonsurgical treatment for patellofemoral pain syndrome.
    Keywords: Three dimensional kinematics, Taping, Patellofemoral pain syndrome, Running
  • Ali Akbarnejad *, Morteza Yari, Mohammad Mohammadi, Ali Rajabi Pages 99-110
    Background & Purpose

    Resistance training as an effective way to get different adaptations of exercise. In the most studies is taken into consideration the increase strength and muscle mass to follow this training method. Recently, it has been considered cardiovascular adaptations such as angiogenesis, increased blood flow to tissue and improve aerobic performance after resistance training. Therefore, the aim of this study was to compare the acute responses to endothelial growth factor-A in two types of resistance training with and without the blood flow restriction.
    Material and

    Methods

    For this purpose, adolescent gymnast boys aged 10 to 14 years participated in a quasi-experimental research design. The subjects (mean weight 37.11 ± 8.11 kg, height 145.16 ± 11.58 cm, body mass index 17.40 ± 1.77 kg m) were randomly divided into three groups; control (n=12), traditional resistance training (n=12), and resistance exercise with blood flow restriction (n=12), respectively. Training protocol includes three motions included leg extension, elbow flexion and bench press. Blood samples were taken before and half an hour after training. Using T-dependent test to check the results of intergroup and One-Way ANOVA with LSD test was used for evaluating the results of between groups.

    Results

    The results of inter-group showed that a variable VEGF after acute exercise in traditional resistance training groups (p=0.001) and resistance exercise with blood flow restriction (p=0.001), was significant. The results showed that in both of them protocol, there was no significant difference between groups in levels of VEGF, was not significantly different (p=0.33).

    Conclusion

    One session Resistance exercise with blood flow restriction compared to high intensity resistance exercise, a similar effect in increasing serum VEGF children athletes and for this reason, such as high intensity resistance exercise seems appropriate to provide Angiogenic adaptation of VEGF and improvement in aerobic performance.

    Keywords: Traditional Resistance Training, Blood Flow Restriction, Vascular Endothelial Growth Factor, Adolescent Athlete
  • Saeed Keshavarz*, Mohammad karimi, Baharak Moradi, Kalarde Pages 111-122
    Background & Purpose

    Various types of exercise have different effects on inflammatory factors. The aim of this study was to survey the effect of a single bout of intensive intermittent exercise on some pro-inflammatory and anti-inflamatory markers in male soccer player.

    Methodology

    Ninteen male soccer players (age 21.6±4/1 years, height 180/6±6 cm and VO2max 62/1±4/8 ml.kg-1.min-1) were selected randomly and divided into two groups of experimental and control. The experimental group participated in the Copenhagen football test and control group did regular training.Blood samples collected before, immediately and 24 hours after the test. Serum levels of IL-6, IL-1β, TNF-α and IL-10 were assayed using standard commercial ELISA kits. Data were analyzed by using ANOVA with repeated measure (p

    Results

    Serum levels of IL-6 immediately after (p=0.001) and 24 hours after (p=0.003) and IL-10 immediately after (p=0.021) and 24 hours after (p=0.015) the test increased significantly in compare to the control group. TNF-α levels increased significantly immediately after the test (p=0.001) but after 24 hours returns to the rest level (p=0.101). IL-1β levels increased significantly immediately after the test (p=0.001) and 24 hours later decreased lower than the rest levels (p=0.041).

    Conclusion

    The results showed levels of pro-inflammatory and anti-inflammatory cytokines increased after one bout of high intensity intermittent exercise in football players, so to get the best recovery period for these players more research is needed.

    Keywords: Copenhagen test, inflammatory cytokines, anti-inflammatory cytokines, football players
  • Mostafa Amidian, Amir Hossein Haghighi *, Seyed Alireza Hosseini kakhk Pages 123-137
    Background & purpose: Different training methods can affect the athletes’ physical performance in different ways. The aim of this study was to compare the effects of general resistance training and ballistic resistance training on some of physical fitness factors in soccer players.
    Methodology
    Twenty-five male football players from volunteered and divided into 2 groups of general resistance training (n=13) and ballistic resistance training (n=12). Training programs were 3 sessions for 6 weeks. Indicators of anaerobic power, explosive power of lower body, sprint (5 and 30 m), legs strength, agility, and explosive power of upper body and skill were measured before starting the training programs and 48 hours after the last session of the trainings. Data were analyzed using Shapiro-Wilk test, and independent and dependent T-tests (P≤0.05).
    Results
    The results showed that the ballistic resistance training, compared with general resistance training, significantly impproved the maximum power, minimum power, mean power, fatigue index, explosive power of lower body, agility, and explosive power of upper body indices. There was no significant difference in the leg strength, 5 and 30 m speeds, and skill between the groups (P>0.05).
    Conclusion
    To enhance the indices of physical fitness, specifically the explosive power of soccer players, the use of ballistic training program is more effective than the general resistance training; but they behave similarly in developing the leg strength, sprint (5 and 30 m), and skill.
    Keywords: Ballistic resistance training, general resistance training, physical fitness, Soccer
  • Hamid Alizadeh, Alireza Safarzade *, Elahe Talebi, Garakani Pages 139-151
    Background & Purpose

    Effects of phenotypic changes in adipose tissue due to exercise training are a new theory. However, the cellular– molecular mechanisms for these phenotypic changes are not yet clearly understood. The aim of this study was to investigate the effects of sprint interval training on serum Meteorin-like hormone level in overweight adolescent boys.

    Material and Methods

    Twenty overweight adolescent boys (aged: 18.0±1.5 year, weight: 81.8±4.3 kg, BMI: 27.6±0.8 kg/m2) voluntarily participated in this study. Then, the subjects were randomly assigned into two groups (n=10). Subjects in training group performed six weeks’ sprint interval training program 3 days/week. Anthropometrics parameters and fasting serum lipid profile, insulin, glucose, and Meteorin-like hormone levels were measured at the baseline and at the end of study. Data analysis was performed with p values

    Results

    The serum level of Meteorin-like hormone was significantly increased after six weeks’ sprint interval training.

    Conclusion

    The results showed that sprint interval training can change circulating Meteorin-like hormone level and improve insulin resistance index and body composition in overweight adolescent boys.

    Keywords: Meteorin-like hormone, Energy expenditure, Insulin sensitivity, Obesity
  • Sara Cheshomi *, Mohammad Hossein Alizadeh, Amir Hossein Barati, Mahdieh Akochakian Pages 153-166
    Background and Purpose

    The muscle imbalance caused by repeated overhead activities,affects the upper body posture and Over time, creates painful shoulder. The purpose of this study was to investigate the effect of six weeks corrective exercises on upper-crosssed syndrome in overhead athletes.

    Methodology

    The method of research was semi-experimental . 33 athletes who had forward head and shoulder and hyperkyphosis at the same time were selected. Then, randomly divided to two control and experimental groups.

    Result

    Ancova test showed, a significant difference in the angle of forward head and shoulder and kyphosis in two groups)F1,30 = 23.564, sig = 0.000, Eta = 0.440، F1,30 = 117.376, sig = 0.000, Eta = 0.796، F1,30 = 59.195, sig = 0.000, Eta = 0.664(. The results showed that forward head and shoulder and hyperkyphosis degree of experimental group were significantly decreasde after involving in the selected corrective exercise program.

    Conclusion

    Based on these findings for correcting upper crossed syndrome in overhead athletes it seems that designe and implement of corrective exerciser should be on correcting three abnormalities such as forward head and shoulder and hyperkyphosis and implemented with athletes special exercises at the same time. This program would result in decreasing upper crossed syndrome in overhead athletes

    Keywords: Corrective exercise, Upper-crossed Syndrome, Overhead Athletes
  • Alireza Rostami, Vahid Tadibi *, Naser Behpoor, Naser Ahmadiasl Pages 167-182
    Background and Purpose

    this study was conducted to assess and comparison of effects eight-weeks endurance training (ET) and resistance training (RT) and garlic extract supplementation on High-sensitivity C-reactive Protein, Lipoprotein(a) and Homocysteine in male wistar rats with metabolic syndrome.

    Methodology

    A total of 48 rats with metabolic syndrome (aged 12-wk, weight 331.94±13.67g) were randomly divided into 6 groups of 8 each: endurance training (ET), resistance training (RT), garlic extract supplementation (GE), endurance training with garlic extract supplementation (ET+GE), resistance training with garlic extract supplementation (RT+GE) and control (con). Exercise and dietary interventions for 8 weeks. After familiarization rats with metabolic syndrome, 8-weeks (3 session a week) in a exercise protocol (ET,RT) with and without GE (500 mg.kg-1.day-1).

    Results

    The results showed that hs-CRP in all groups except Group resistance + garlic is lower than the control group significantly (P˂0.05). Moreover, rang of The hs-CRP in the group of endurance training alone and enduance + garlic is lower than resistance+ garlic (P˂0.05). As well as, range of homocysteine in group of endurance alone, endurance+garlic and resistance garlic is lower compared to control group (P˂0.05). None of intervention was a significant effect on lipoprotein (a) compared to the control group (P>0.05).

    Conclusion

    Based on the findings of this study can be concluded that endurance training and resistance training with and without garlic extract can be effective in reducing inflammation and coronary artery disease. it would appear that the combination of garlic supplementation with endurance exercise is more helpful than the resistance exercise.

    Keywords: Exercise Garlic extract Coronary Artery Disease, Metabolic syndrome
  • Saeedeh Nasiri, Amin Isanezhad *, Esmaeil Nasiri Pages 183-194
    Background & Purpose

    Regarding the widespread use of effective and safe training methods to improve physical and mental fitness in the elderly, resistance training with Theraband may be a safe and effective method for aged people. In addition, exercise training can affect the quality of sleep and inflammatory factors such as interleukin1 (IL-1β) thereby improve the immune system and quality of sleep. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of Theraband resistance training on IL-1β and sleep quality and the relationship between sleep quality and IL-1β in elderly women.

    Methodology

    Nineteen healthy elderly women with average age of 77.78 ± 8.50 years were according study criteria selected and randomly assigned to either control ( n=9) and training ( n=10) groups. Training program consists of 8 weeks of resistance training with Theraband (for 45 minute whit 3 sessions per week). Blood samples were collected in fasting state from the venous vein. The level of IL-1β was measured by ELISA and sleep quality was measured by Pittsburgh questionnaire. Data were analyzed by Analysis of covariance (ANCOVA) test and Pearson correlation coefficient (P≤0.05).

    Results

    The serum level of IL-1β significantly decreased after of 8 week of training (P =0.04) also, we observed the significant improvement in quality of sleep by Theraband (P = 0.001).

    Conclusion

    According to the results of this study, resistance training with Theraband seems to be effective in improving sleep quality and IL-1β, so can be used as an effective intervention method for improving sleep quality in elderly people.

    Keywords: Interloukin-1β, Sleep Quality, Theraband, Elderly People
  • Mostafa Zareei *, Niloufar Rahmani, Atefe Ghorbani Pages 195-207


    Background and

    Purpose

    Recently FIFA 11+ KIDS program introduced by FIFA for prevention of soccer injuries among adolescent players. But there is limited studies about the effect of this program on adolescent player’s jump-landing biomechanics. Thus the purpose of this study was to evaluate the effect of FIFA 11+ Kids program on biomechanics of jump-landing of adolescent soccer players by LESS test.

    Methods

    The subjects of this study were 72 players 9 to 16 years old. Players were divided in control and training groups. Training-group subjects participated in 10 weeks “FIFA 11+ kids” twice a week for 10 weeks. Control group players followed a usual warm-up. Jump-land biomechanics evaluated by LESS test.

    Result

    The result of independent T- test showed that the LESS score of intervention group players significantly lower than the control group. (p≤0.05).

    Conclusion

    The results showed that conducting 10 weeks +11 kids exercises could improve jump-landing mechanism and consequently reduce the risk of ACL injury. So, it`s recommended that this exercise program is used in order to preventing injury in the young children Football players

    Keywords: FIFA 11+ Kids, Landing Error Scoring System, Adolescent Soccer Players
  • Seyed Mojtaba Asgari, Mohammad Hossein Alizade *, Shahnaz Shahrbanian Pages 209-222
    Background & Purpose

    There are serious questions about efficacy of (11+) warm up program on prevention of injuries in ankle and thigh. Also, there is a contradictory and limited information about (+11) program effectiveness on players` performance. The aim of this study was to investigate (+11) program effectiveness on speed dribbling, agility and injury prevention among young male football Players.

    Methodology

    Couple of Iranian youth football teams of the third division league (2016-2017) were randomly divided into experimental (n=29) and control (n=30) groups and were observed during the season. To compare the injury rate between two groups, chi-square and exact fisher test and to compare players’ performance between two groups, dependent and independent T test was used.

    Results

    There were no significant difference at 95% of confidence in agility (16.91±0.54VS 16.79±0.48) and speed dribbling (13.88±1.37 VS 13.46±0.95) tests between players of control and experimental groups. There were, also no difference in injury rate between two groups (p>0.05).

    Conclusion

    our research showed that (+11) warm up program is not effective on agility, speed dribbling and injury prevention among young male football players.

    Keywords: Football, Injury Prevention, +11 Program, Agility, Dribbling
  • Raziyah Bakhshaei, Mohammad Faramarzi *, Ebrahim Bani, talebi, Maryam Kamran Pages 223-236
    Background and Purpose: Unstable strength training programs are appropriate to improve strength, power and jumping ability. The aim of this study was to examine the effect of eight weeks of TRX instability resistance training with handball training on the levels of IGF-I, IGFBP-3 in adolescent girl's handball players.
    Methods
    19 handball players with the age range of 17-14 years old randomly assigned to two experimental (n = 9) and control (n = 10) groups. The TRX along with handball training group (n=9) and second experimental group (n=10) that only participated in handball training. TRX training protocol performed in two four-week separated macrocycles, three sessions per week (except handball training days). Macrocycle I include 9 and macrocycle II 11 drills that performed as 15 minutes of main exercise per session for each subject for in 8 weeks. The intensity of training was monitored by increasing the number of repletion, changing the subject slope from the ground and height of the band.
    Results
    The results showed that IGF-I neither in TRX training group nor in between group's comparison have significant change. The IGFBP-3 levels showed significant decrease in both groups (TRX training group, P=0.0120, handball training groups, P=0.001). However, between groups comparison showed no significant difference in IGFBP-3.
    Conclusion
    According to the results of this study eight weeks of TRX resistance training with handball training causes increasing IGFBP-3 proteolysis the bioavailability of IGF-I that can be influence on anabolic effects of the training method.
    Keywords: IGF-I, IGFBP-3, TRX instability resistance training, Handball player
  • aboozar jorbonian, Hamid Mohebbi * Pages 237-248
    Background& Purpose: Physical inactivity is associated with dysregulation of intramuscular triglyceride (IMTG) metabolism leading to the accumulation of fatty acid metabolites and insulin resistance. The purpose of this study was to evaluate the effects of aerobic training and caloric restriction on intramuscular lipid metabolism, lipid profile and insulin resistance after 18 weeks high fat diet in male rat
    Methodology
    Study sample were consisted of forty eight Wistar male rats with average weight; 194.5±12.6 g. Blood and muscle samples were collected at, 18th and 28th weeks after an overnight fasting. After weight rats in first week, rats consume high-fat-diet. After 18 weeks High-fat-diet group randomly divided into control (C), calorie restriction (CR) and aerobic training (T) groups. Negative energy balance groups underwent an aerobic training (running) with intensity of 70 to 75% of VO2max, and %25 calorie restriction for 10 weeks. Adipose Triglyceride Lipase, Triacylglycerol (TAG) and diacylglycerol (DAG) Levels in soleus, insulin and glucose levels and lipid profile were measured. HOMA-IR was also calculated.
    Results
    The results of this study indicated that negative energy balance methods, decreased muscle DAG levels and serum concentrations of insulin, glucose, triacylglycerol and insulin resistance index in obese male rats (P≤0.05). Serum triacylglycerol and cholesterol levels decreased only in T group (P≤0.05).
    Conclusion
    This study indicated that negative energy balance methods can actually decrease TAG and DAG levels even with simultaneous consumption of high-fat-diet which is largely congruent with improvement in insulin resistance.
    Keywords: Insulin Resistance, Negative-Energy-Balance, High-Fat-Diet, Triacylglycerol, Diacylglycerol
  • Mahdi khorshidi Hosseini*, Lotfali Bolboli Pages 249-265
    Background & Purpose

    Vasoreactivity range indices may provide important information about the manner in which blood flow is distributed within the body during times of increased metabolic stress. The aim of present study was to compare the brachial artery vasoreactivity range indices in elite athletes and non-athlete subjects.

    Methodology

    Seven elite weightlifters, 7 elite rowers, and 8 untrained healthy subjects voluntarily participated in this study. High-resolution ultrasound was used to determine brachial artery diameters at rest following 5 minutes of forearm occlusion and during acute sympathetic stimulation. Vasodilatory responses were calculated from the peak change in artery diameter, and vasoconstrictor responses were determined from the nadir values in response to stimuli, respectively. Differences in measured variables among the groups were analyzed using analysis of variance (ANOVA). A p-value <0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Baseline, peak and nadir values brachial artery diameters were significantly greater in weightlifters and rowers than control group. Despite no significant difference was observed in FMD%, CPT% and Vascular operating range (VOR) weightlifters, rowers and non-athlete subjects (P < 0.05).

    Conclusion

    These results provide support the ‘athlete paradox hypotheses’ and suggest that chronic power and endurance exercise training don’t affect brachial artery vasoreactivity range indices and elite athletes possess functionally ‘normal’ arteries. However, elite athletes possess larger conduit brachial artery diameter at rest and in response to vasodilator and vasoconstrictor stimuli than non-athlete subjects

    Keywords: Vasoreactivity, Elite Athletes, Brachial Artery
  • Akram Arzani *, Shadmehr Mirdar, babak Asghari Pages 267-284
    Background &
    Purpose
    Citation and content analysis are one of the most common methods for evaluating scientific journals. The aim of this study was analyzing content and citation of journals of Applied Exercise Physiology, Sport Management and Motor behavior at the University of Mazandaran.
    Methodology
    In order to analysis 379 Published articles in 12 issues at 1384 to 1395 in journals of university of Mazandaran. This study’s instrument was a coded checklist that its content and face validity was confirmed by six experts in this field. Regard to the quantitative data and non-interference of personal opinions, the agreement coefficient between coder was skipped. For data analysis descriptive statistical (frequency and present in the form of tables and graphs) and SPSS were used.
    Results
    Results showed that more of articles in the two journals were three authors (%43, %32/6) with academic rank of associate professors (%34/4, %27/1). Also, in total 11106 sources, the number of Persian and English citations in each article was in sports physiology (26/3, 60/60) and Sport Management and Motor behavior (18/10, 75/53).The minimum waiting time was 4 weeks and the highest was 24 and 28 months respectively. On the other hand, more than 94% of authors were physical education specialist, and 73.6% of the articles published in the sports physiology was sport physiology and 60.2% of the papers in the sports management was sports management. In addition, most studies were devoted to centers educational sports and on athletes and students and the lowest of studies have been in the field of Exercise in certain people.
    Conclusion
    Regarding to results, it seems that interdisciplinary participation rate, reduction of waiting time, the level of cooperation and attention to the special stratum and women need a plan.
    Keywords: Interdisciplinary partnership, Scientometrics, Co-researcher, Scientific journal
  • Mohammad Hossein Nazari, Reza Gharakhanlou *, Alireza Khoshdel Pages 285-299
    Background and
    Purpose
    It has been suggested that resistance training (RT), especially when using high loads, increases central arterial stiffness. The aim of this study was to investigate the effects of low- versus high-load RT on arterial stiffness in young healthy men.
    Methods
    Participants (mean age 26.4±5.2 yrs; mean height 1.78±0.05 m; mean weight 79.2±6.4 kg; mean body mass index 24.9±1.5 kg/m2) were randomly assigned to a low-load RT where 25±3 repetitions to lifting failure were performed per set of exercise (LLLF, n =14), a high-load RT where 10±3 repetitions to lifting failure were performed per set of exercise (HLLF, n =13), or a control group who maintained their regular activity habits (Ctrl, n =13). Subjects in LLLF and HLLF groups performed RT three times a week for 10 weeks.
    Results
    Central arterial stiffness significantly increased in HLLF group after training (P=0/007), but no such changes were observed in the LLLF (P=0/12) or the Ctrl (P=0/177) group. In addition, analyses of covariance revealed significant mean difference between HLLF and LLLF (P=0/001) groups and between HLLF and Ctrl (P=0/001) groups in central arterial stiffness.
    Conclusions
    These results suggest that, unlike the HLLF training protocol, LLLF protocol does not unfavorably affect central arterial stiffness in young men.
    Keywords: Resistance Training, Arterial Stiffness, Pulse Wave Velocity