فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی - پیاپی 26 (پاییز و زمستان 1396)

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 26 (پاییز و زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/13
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مقاله پژوهشی
  • مریم کوشکی جهرمی*، شهرزاد اصغری صفحات 15-24
    سابقه و هدف
    برخی تحقیقات نشان داده اند که کم خوابی بر عملکردهای ورزشکاران آثار مختلفی دارد. اما کمتر به تاثیر نواخت شبانه روزی در شرایط کم خوابی بر عملکرد توجه شده است. هدف از این تحقیق بررسی اثر حدود 4 ساعت محرومیت از خواب بر توان بی هوازی؛ برخی شاخص های قلبی عروقی شامل ضربان قلب، فشار خون و میزان درک تلاش دختران ورزشکار متعاقب یک وهله ورزش بی هوازی در صبح و عصر بود.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های این تحقیق شامل 23 زن (سن: 730/0 ±52/21 سال، قد: 82/4±4/160 سانتی متر، وزن: 07/1 ±26/56 کیلوگرم) بودند که به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند.
    آزمون های مربوط به اندازه گیری توان بی هوازی (آزمون وینگیت) ، فشار خون و ضربان قلب (استراحت و بعد از آزمون بی هوازی) و میزان درک تلاش در چهار جلسه مجزا اجرا گردید. برای ارزیابی اطلاعات از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن فرونی استفاده شد.
    یافته ها
    چهارساعت محرومیت از خواب موجب افزایش معنی دار میزان درک تلاش آزمودنی ها در هنگام عصر در مقایسه با خواب کامل شد (03/0P=). اما بر درک تلاش صبح، توان بی هوازی، فشار خون و ضربان قلب صبح و عصر تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    از آنجا که کم خوابی می تواند منجر به افزایش میزان درک تلاش ورزشکاران در هنگام عصر شود، توصیه می شود که در مسابقات ورزشی زمان عصر، ورزشکاران خواب کافی داشته باشند.
    کلیدواژگان: کم خوابی، توان بی هوازی، ضربان قلب، فشار خون، درک تلاش
  • الهه ممشلی، معرفت سیاه کوهیان * صفحات 25-40
    سابقه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر شدت های متوسط یک وهله فعالیت هوازی حاد بر بسیج سلول های بنیادیCD34+ در مردان میانسال بود.
    مواد و
    روش
    24 مرد میانسال (با میانگین سنی 51/3 ± 21/51 سال، قد: 67/ 5± 71/174 سانتی متر و وزن 94/8 ± 15/82 کیلوگرم) به عنوان نمونه ی تحقیق انتخاب و به صورت تصادفی به 3 گروه 8 نفره (گروه کنترل، گروه تجربی الف و گروه تجربی ب) تقسیم شدند. گروه های تجربی (الف:60% و ب: 70% VO2max) به مدت 30 دقیقه روی نوارگردان دویدند. برای اندازه گیری سلول های بنیادی CD34+، قبل و 10 دقیقه بعد از فعالیت نمونه های خونی جمع آوری شد. برای مقایسه بین و درون گروهی به ترتیب از آزمون های تحلیل واریانس یک راهه و تی همبسته استفاده کردیم.
    یافته ها
    هر دو شدت فعالیت هوازی باعث افزایش معنی دار در تعداد سلول های CD34+ شد، در گروه الف این افزایش 14% ( 002/0P= ) بود، در حالی که این اثرگذاری در گروه ب با 22% افزایش بیشتر بود (003/0 P=)، ولی بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد و گروه کنترل هیچ گونه تغییر معنی داری از پیش آزمون به پس آزمون (084/0 =P) نداشت. همچنین ارتباط بین تغییرات سطوح سلول های CD34+ با نسبت LDL/HDL و Chol/HDL معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    فعالیت بدنی با شدت های 60 و 70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی می تواند به طور معنی داری موجب افزایش تعداد سلول های CD34+ در گردش خون محیطی شوند و به سبب نقش بالقوه ی این سلول ها در آنژیوژنز و نئوواسکولوژنز احتمالا می توانند به ترمیم و نوزایی عروق کمک کنند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادیCD34+، آنژیوژنز، نئوواسکولوژنز، شدت فعالیت هوازی
  • محمدرضا کردی*، بهروز خدایاری، عباسعلی گائینی، رضا نوری صفحات 41-54
    مقدمه و هدف
    افزایش سطح سرمی شاخص های بیوشیمیایی سلول های عضله قلبی با شدت و مدت تمرین ارتباط دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فعالیت های تداومی و تناوبی شدید بر سطح CK-MB و cTnI سرم در افراد دارای اضافه وزن بود.
    روش شناسی: 40 مرد 30 تا 40 ساله با BMI 27 تا 29 به طور تصادفی به سه گروه آزمایشی (تداومی، تناوبی30 و تناوبی 60 ثانیه) و گروه کنترل تقسیم شدند. تمرین ها ی تداومی و تناوبی دویدن به ترتیب با شدت VO2peak 60 % و VO2peak 90 % به مدت هشت هفته سه جلسه ای انجام شد. نمونه های خونی آزمودنی ها در پنج زمان (پیش، چهار و 24 ساعت پس از جلسه اول و جلسه آخر) جمع آوری شد. داده ها با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در سطح معناداری (0.05 ≥ P) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    افزایش معنا دار میزان CK-MB سرم پس آزمون ها در گروه های تمرینی نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل را نشان داد (0.05 ≥ P) . مقادیر cTnI سرم پس آزمون های چهار ساعته گروه های تمرینی تداومی و تناوبی 60 ثانیه نسبت به پیش آزمون و پس آزمون های 24 ساعته افزایش معنادار نشان داد (0.05 ≥ P) اما در گروه تناوبی 30 ثانیه معنا دار نبود. مقادیر cTnI سرم پس آزمون چهار ساعته هفته آخر گروه تداومی نسبت به پس آزمون چهار ساعته هفته اول کاهش معنادار داشت (0.05 ≥ P). همچنین در همه گروه های تمرینی، مقادیر cTnI سرم پس آزمون 24 ساعته هفته آخر نسبت به پس آزمون 24ساعته هفته اول تفاوت معناداری مشاهده نشد .
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد هیچ کدام از فعالیت های مذکور سبب آسیب قلبی پایدار نمی شود و اتفاق مذکور در نتیجه اختلال ناپایدار غشاء سلول های قلبی می باشد و انجام فعالیت ، به ویژه فعالیت های تداومی سبب کاهش این وضعیت خواهد شد
    کلیدواژگان: تمرین تداومی، تمرین تناوبی با شدت بالا، cTnI، CK-MB
  • شاهصنم غیبی، اصغر توفیقی*، زهرا صمدیان، یلدا صنیعی، مژگان حاجی احمدی صفحات 55-66
    سابقه و هدف
    امروزه شیوع چاقی و اضافه وزن که زاییده ی سبک زندگی بدون تحرک و رژیم های غذایی نامناسب می باشد، از مشکلات اصلی سلامت محسوب می شود که یکی از عوارض آن، بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) است، هدف این مطالعه بررسی تغییرات شاخص های بافتی، سرمی کبد و سندروم متابولیک در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی طی یک دوره تمرین ورزشی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تصادفی، 29 زن اضافه وزن و چاق دارای استئاتوز کبد با دامنه ی سنی 22 تا 52 سال، به طور تصادفی به دو گروه فعالیت ورزشی هوازی (13 نفر) و کنترل (16نفر) تقسیم شدند. گروه هوازی (12 هفته تمرین هوازی را 3 جلسه در هفته، هرجلسه 50 -20 دقیقه، با شدت 70-50 % حدکثر ضربان قلب) انجام دادند. گروه کنترل طی این 12 هفته بدون تمرین بودند. نمونه های خونی جهت تعیین سطوح آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (SGOT)، آلکالین فسفاتاز (ALK)، آلانین آمینوترانسفراز (SGPT) و تری گلیسیرید (TG)، کلسترول (CHO) ،HDL ، LDL در مراحل پیش و پس آزمون جمع آوری شدند. تحلیل آماری نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 انجام گرفت.
    یافته ها
    با توجه به نتایج، از شاخص های آنتروپومتریکی، تنها دور کمر و از متغیرهای بیوشیمیایی، تنها آنزیم ALK و کلسترول تام بین دو گروه تجربی و کنترل، دارای تغییرات معنی دار بودند (05/0≥P) و تغییرات شاخص های دیگر غیر معنی دار بود(05/0˃P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تغییرات معنی دار شاخص های معدودی از پژوهش، به نظر می رسد اجرای 12 هفته تمرینات هوازی به روش مذکور، حداقل راهکار مناسب برای مدیریت و کنترل کبد چرب و عوارض ناشی از آن باشد.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی هوازی، بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)، نیمرخ لیپیدی
  • سودابه چکاچاک، مهدیه ملانوری*، سارا صعودی، کیا رنجبر صفحات 67-77
    مقدمه و هدف
    کاچکسی سرطان به عنوان از دست دادن وزن، بی اشتهایی، آتروفی عضلانی، کاهش قدرت و عملکرد عضلانی و خستگی تعریف می شود. با توجه به اثرات آنتی اکسیدانی نانوذرات سلنیوم و تمرینات ورزشی استقامتی هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین اینتروال هوازی به همراه نانوذرات سلنیوم به صورت خوراکی بر کاچکسی عضلانی در موش های مبتلا به سرطان پستان بود.
    روش شناسی پژوهش: تعداد 64 سر موش بالب سی به شکل تصادفی به 8 گروه سالم - کنترل، تومور - کنترل، سالم - تمرین، تومور - تمرین، سالم - نانو ذرات سلنیوم، تومور - نانو ذرات سلنیوم، سالم - تمرین - نانو ذرات سلنیوم، تومور- تمرین - نانو ذرات سلنیوم تقسیم شدند. نمونه های پژوهش در گروه های تمرینی و مصرف کننده نانوذره تمرین اینتروال هوازی و نانوذرات سلنیوم را به مدت 6 هفته دریافت کردند. وزن غذای مصرفی، وزن بدن، وزن بدن بدون وزن تومور، وزن عضله دوقلو و همچنین تست های وزنه و صفحه معکوس برای برآورد عملکرد عضلانی از موش ها گرفته شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان دهنده کاهش معنادار وزن بدن بدون تومور در اثر استفاده از نانوذره بوده است (P
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نانوذرات سلنیوم به تنهایی در تشدید وضعیت کاچکسی تاثیر دارند ترکیب این نانوذرات با تمرینات ورزشی توانسته است تا حدی از ایجاد کاچکسی و کاهش قدرت عضلانی جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، نانوذرات سلنیوم، سرطان، کاچکسی، عضله اسکلتی
  • مهدی قیطاسی*، زهرا پسندیده، مهناز لردگویی، مریم سماوی، ناهید علافان صفحات 78-90
    سابقه و هدف
    ناهنجاری اسکولیوزیس انحنای جانبی ستون فقرات همراه با چرخش مهره ای است و بدشکلی سه بعدی ستون فقرات و مهمترین علت عدم تقارن تنه می باشد. تغییرات وضعیتی عامل مشکلات تعادلی در مبتلایان به اسکولیوز است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات اصلاحی پیلاتس بر بهبود راستای استاتیک ستون فقرات و تعادل دانشجویان دختر مبتلا به اسکولیوزیس غیرساختاری بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش و پس آزمون روی 25 دختر مبتلا به اسکولیوز غیرساختاری با میانگین سن 65/3±4/27 سال، قد 20/5± 82/161 سانتی متر و جرم 59/4±93/54 کیلوگرم و تقسیم به طور تصادفی به دو گروه تمرین و کنترل انجام گرفت. برنامه تمرینات پیلاتس، متغیر مستقل و درجه اسکولیوز و امتیاز آزمون تعادل پویا متغیرهای وابسته در نظر گرفته شد. از روش فتوگرامتری برای تعیین درجه اسکولیوز و از آزمون تعادلی Y جهت تعیین میزان بهبود تعادل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون t زوجی پس از هشت هفته تمرینات پیلاتس تفاوت معنا داری را در متغیر انحنای جانبی (درجه اسکولیوز) بین گروه های پژوهش نشان داد. همچنین نتایج حاصل از آزمون عملکردی تعادل Y در دو مرحله پیش و پس آزمون دارای اختلاف معناداری بود (05/0 P≤).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر و ماهیت تمرینات پیلاتس که بر تقسیم متقارن جرم بین دو نیمه بدن و تقویت ناحیه مرکزی تاکید دارد، انحنای جانبی ستون فقرات در آزمودنی های دارای اسکولیوز غیرساختاری کاهش یافت و بهبود در تعادل مشاهده شد. بنابراین پروتکل تمرینات پیلاتس به عنوان یک روش تمرینی جهت اصلاح اسکولیوز غیرساختاری و بهبود تعادل پویا پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اسکولیوزیس، تمرینات اصلاحی پیلاتس، تعادل پویا و فتوگرامتری
  • وحید قاسمی پایین دهی*، سید صدرالدین شجاع الدین، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، امیر لطافت کار، منصور اسلامی صفحات 91-104
    سابقه و هدف

    موقعیت زوایای زانو در فرود، از عوامل آسیب بازیکنان فوتبال است و تمرینات پیشگیرانه می تواند میزان آسیب را در این ورزش کاهش دهد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته برنامه فیفا 11+ بر زوایای سه بعدی مفصل زانو در فرود بر روی یک پا در بازیکنان مرد جوان فوتبال بود.

    مواد و روش ها

    اندازه گیری شاخص های کینماتیکی زانو در فرود بر روی یک پا، از 24 فوتبالیست مرد جوان (12نفر گروه تجربی و 12 نفر گروه کنترل) در پیش آزمون و پس آزمون به عمل آمد. پس از اجرای هشت هفته تمرینات گرم کردن فیفا11+ بر روی گروه تجربی، از آزمون هایt زوجی و مستقل برای تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.

    یافته ها

    در پیش آزمون گروه تجربی، زاویه فلکشن اولیه، زاویه والگوس و زاویه چرخش داخلی زانو به ترتیب 07/5±16/12، 30/3±73/10 و 79/5±40/16 درجه بودند که در پس آزمون بطور معنی داری به 76/5±10/19، 27/3±20/5 و 39/5±94/9 درجه تغییر پیدا کردند.

    نتیجه گیری

    با در نظر گرفتن افزایش معنادار در زاویه فلکشن اولیه زانو و کاهش والگوس و چرخش داخلی زانو می توان عنوان کرد که احتمالا برنامه تمرینات فیفا 11+ بتواند تاثیرگذاری مثبت در تعدیل عوامل خطرساز آسیب رباط متقاطع قدامی داشته باشد.

    کلیدواژگان: برنامه پیشگیری آسیب فیفا 11+، آسیب رباط متقاطع قدامی، کینماتیک زانو
  • زهرا علیپور، مهرزاد مقدسی * صفحات 105-114
    مقدمه و هدف
    ممکن است تغییر شیوه زندگی و به خصوص انجام فعالیت های ورزشی در بهبود عملکرد کلیوی و کاهش عوامل خطرزای قلبی- عروقی در بیماران دریافت کننده پیوند کلیه موثر باشد؛ هرچند این موضوع به درستی مشخص نیست. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین ورزشی هوازی بر عملکرد کلیوی و عوامل خطرزای قلبی عروقی در زنان دریافت کننده پیوند کلیه بود.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر، 20 زن 20 تا 30 ساله دریافت کننده پیوند کلیه انتخاب و بر اساس آمادگی هوازی، به طور تصادفی در دو گروه تمرین (10 = n) و کنترل (10 = n) تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته با شدت 75 – 60 درصد ضربان قلب بیشینه و هر جلسه به مدت 30 دقیقه تمرین هوازی انجام دادند. طی این مدت آزمودنی های گروه کنترل تنها به انجام فعالیت های روزمره پرداختند. ترکیب بدن، عوامل خطرزای قلبی عروقی و میزان فیلتراسیون گلومرولی آزمو دنی ها قبل و پس از اتمام دوره تمرین اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد پس از اتمام دوره تمرین، میزان تری گلیسیرید (001/0=P)، لیپوپروتئین کم چگال (04/0=P) و فشارخون سیستول (002/0=P) در دریافت کنندگان پیوند کلیه نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری پیدا کرد. اما میزان فیلتراسیون گلومرولی، کلسترول تام، لیپوپروتئین پر چگال، نسبت لیپوپروتئین پر چگال به کم چگال و فشارخون دیاستول تغییر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    به طور کلی به نظر می رسد تمرینات هوازی در بهبود عوامل خطرزای قلبی عروقی زنان دریافت کننده پیوند کلیه موثر است اما تاثیر معنی داری بر عملکرد کلیوی آنها ندارد. لزوم انجام تحقیقات بیشتر در خصوص ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دریافت کنندگان پیوند کلیه، تمرین هوازی، میزان فیلتراسیون گلومرولی، عوامل خطرزای قلبی- عروقی
  • سحر محمودی حمیدآباد، بابک نخستین روحی * صفحات 115-124
    زمینه و هدف
    کوفتگی تاخیری (DOMS) علت اصلی آسیب عضلانی، کاهش عملکرد و کاهش قدرت عضلانی در ورزشکاران و غیرورزشکاران می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مکمل یاری کورکومین بر شاخص های منتخب کوفتگی تاخیری ناشی از فعالیت شدید برون گرا در مردان جوان سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    ده مرد جوان و سالم به طور داوطلبانه در این مطالعهمتقاطع شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی و با الگوی دوسوکور با گروه کنترل به دو گروه دارونما و کورکومین تقسیم شدند. پس از اولین خون گیری، آزمودنی ها یک دوره فعالیت اسکات شدید انجام دادند. بلافاصله پس از فعالیت خون گیری دوم انجام شده، سپس آزمودنی ها 150 میلی گرم کورکومین و یا دارونما مصرف نمودند. 24، 48 و 72 ساعت بعد مجددا خون گیری صورت گرفت. پس از یک دوره بازیافت دوهفته ای، مراحل ذکر شده مجددا با تعویض مکمل آزمودنی ها مجددا انجام پذیرفت. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)، آنزیم لاکتات دهیدروژناز (LDH)، میزان درد بصری (VAS)، دامنه حرکتی مفاصل زانو (ROM) و تورمران ها (محیط دور ران) در تمامی مراحل مورد اندازه گیری قرار گرفتند.
    یافته ها
    TAC، 24 و 48 ساعت پس از فعالیت در گروه کورکومین نسبت به گروه دارونما افزایش معنی داری نشان داد (05/0>P). آنزیم LDH، 72 ساعت پس از فعالیت در گروه کورکومین کاهش معنی داری نسبت به گروه دارونما نشان داد (05/0>P).میانگین ادم دور ران ها پس از فعالیت نسبت به قبل از فعالیت کاهش و میانگین ROM زانوها افزایش معنی داری نشان داد (05/0>P)، اگرچه تفاوت بین گروهی مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    مطابق نتایج تحقیق حاضر، به نظر می رسد مصرف 150 میلی گرم کورکومین بلافاصله پس از فعالیت برونگرای شدید توانسته استبا خواص ضددرد، ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی خود باعث کاهش آسیب عضلانی و احساس درد شود.
    کلیدواژگان: کورکومین، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، فعالیت برونگرا
  • محمد فلاح محمدی *، صدرالدین شجاع الدین، امیر لطافت کار، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، منصور اسلامی صفحات 125-138
    مقدمه و هدف
    آسیب رباط متقاطع قدامی یکی از رایج ترین آسیب های ورزشی بوده که به دلایل مختلف روی می دهد و تحقیقات تاکنون به بررسی علت های احتمالی پرداخته اند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین ثبات ناحیه مرکزی بدن و قدرت ایزومتریک ابداکشن و چرخش خارجی ران با بیومکانیک پرش-فرود افراد فعال از طریق سیستم امتیازدهی خطای فرود بود.
    روش شناسی: ثبات ناحیه مرکزی بدن و قدرت اندام تحتانی 30 آزمودنی فعال (سن 12/2±27/21 سال، قد 59/6±77/177 سانتی متر، وزن 94/6±42/69 کیلوگرم) به ترتیب از طریق آزمون های میدانی و معتبر مک گیل و دینامومتری دستی ارزیابی گردید. سپس افراد آزمون سیستم امتیازدهی خطای فرود را به منظور ارزیابی بیومکانیک پرش-فرود اجرا کردند. برای بررسی ارتباط مقادیر ثبات ناحیه مرکزی و قدرت ایزومتریک ابداکشن و چرخش خارجی ران با امتیاز LESS از آزمون همبستگی پیرسون و ارتباط پیش بین این متغیرها با امتیاز LESS از آزمون رگرسیون چند متغیره استفاده گردید (05/0≥P).
    یافته ها
    همبستگی و ارتباط پیش بین معناداری بین آزمون های فلکسور تنه (4/0=P)، اکستنسور تنه (46/0=P)، پلانک (49/0=P)، پلانک از سمت راست (41/0=P)، پلانک از سمت چپ (4/0=P)، قدرت ایزومتریک ابداکشن ران (44/0=P) و چرخش خارجی ران (07/0=P)، و نمرات کلی آزمون سیستم امتیازدهی خطای فرود مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین استقامت و ثبات ناحیه مرکزی بدن و قدرت ایزومتریک عضلانی با بیومکانیک پویای پرش-فرود ارتباط معناداری ندارد که این یافته احتمالا به دلیل تفاوت میان ماهیت آزمون های استقامت و ایزومتریک با حرکات عملکردی پویا می باشد. به طور کلی، اجرای پژوهش های مربوط به غربالگری ورزشکاران در معرض خطر به منظور پیشگیری از وقوع آسیب های جدی که دوران ورزشی و نیز زندگی فردی ورزشکاران را تهدید می کنند امری لازم و ضروری می باشد. بدون تردید، بهره گیری از روش های کاربردی در ارزیابی الگوهای خطرزا که بتوانند جایگزینی برای سیستم های آزمایشگاهی گران قیمت بوده و در گروه های بزرگ به آسانی قابل اجرا باشند، در این جهت برای متخصصین پزشکی-ورزشی بسیار کمک کننده خواهد بود.
    کلیدواژگان: ثبات ناحیه مرکزی بدن، قدرت ایزومتریک، سیستم امتیازدهی خطای فرود، بیومکانیک پرش-فرود
  • کریم آزالی علمداری، هادی روحانی * صفحات 139-152
    سابقه و هدف
    آپلین در بیماری های متابولیک افزایش می یابد و سطوح آن می تواند به عنوان یک شاخص ویژه برای حساسیت انسولینی و همچنین علت شناسی آن به کار رود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح آپلین سرمی و شاخص های خطر متابولیک در زنان دارای سندرم متابولیک بود.
    مواد و روش ها
    24 زن دارای سندرم متابولیک به طور تصادفی به دو گروه تمرین هوازی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته با شدت 50-60 درصد ضربان قلب ذخیره به مدت 20-40 دقیقه به اجرای تمرینات هوازی پرداختند. قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری های ترکیب بدنی و خون گیری انجام شد. برای مقایسه درون گروهی میانگین ها از آزمون t همبسته، برای مقایسه بین گروهی تغییرات نیز از آزمون t مستقل و برای بررسی همبستگی بین متغیرها از آزمون پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    بین مقدار آپلین پایه کل آزمودنی ها در پیش آزمون و کلیه شاخص های خطر متابولیک همبستگی معنی داری مشاهده شد (05/0p
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی می تواند باعث کاهش آپلین سرم و بهبود مقاومت انسولینی و برخی شاخص های خطر متابولیک در زنان دارای سندرم متابولیک شود. اما کاهش آپلین همراه با بهبود وضعیت متابولیکی، از نقش آپلین به عنوان یک عنصر واسطه ای احتمالی در بروز آثار تمرین بدنی بر نارسایی های متابولیک دلالت می کند.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اپلین، مقاومت انسولین، نیمرخ چربی، سندرم متابولیک
  • بهاره محمودیه چم پیری*، محمدحسین علیزاده، مهدیه آکوچکیان، حمید امامی صفحات 153-160
    زمینه و هدف
    کاهش قدرت عضلانی از شایع ترین عوارض جانبی سرطان پستان و درمان آن می باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر 6 هفته تمرین مقاومتی با کش بر قدرت ایزومتریک عضلات اندام فوقانی و تحتانی زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
    روش بررسی
    50 زن مبتلا به سرطان پستان با دامنه سنی 65-29 سال که جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی را، حداقل 6 ماه قبل از اجرای پژوهش تکمیل کرده بودند، به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله برنامه تمرین مقاومتی با کش را به مدت 6 هفته اجرا کرد و گروه شاهد در طول دوره مطالعه، فقط فعالیت های عادی روزانه خود را داشتند. اندازه گیری قدرت ایزومتریک عضلات در وضعیت های فلکشن شانه، آبداکشن شانه و چرخش خارجی شانه در بالاتنه و فلکشن ران، آبداکشن ران و اکستنشن زانو در پایین تنه با استفاده از دستگاه داینامومتر دستی انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری ANCOVA انجام گرفت (05/0 p≤).
    یافته ها
    پس از 6 هفته، قدرت ایزومتریک در حرکات فلکشن (04/0 p=)، آبداکشن (04/0 p=) و چرخش خارجی شانه (001/0 p=) و در حرکات فلکشن (04/0 p=)، آبداکشن ران (02/0 p=) و اکستنشن زانو (03/0 p=) در گروه مداخله به طور معنادار افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که قدرت عضلانی در اثر ابتلا به سرطان و درمان های آن کاهش می یابد، به نظر می رسد تمرین مقاومتی با کش بتواند قدرت عضلانی را در این افراد افزایش داده و برای بهبود قدرت ایزومتریک زنان مبتلا به سرطان پستان مفید باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تمرین، کش تمرینی، قدرت عضلانی، داینامومتر دستی
  • مطهره مختارزاده، روح الله رنجبر *، عبدالحمید حبیبی، محمد مومن غریبوند، رئوف نگارش صفحات 161-172
    مقدمه و هدف
    ارزیابی سطح مقطع و حجم عضله چهارسر ران از ارزش تسخیصی بالایی برخوردار است. هدف از این پژوهش ارائه مدلی برای پیش بینی سطح مقطع و حجم عضله چهار سر ران براساس اندازه های آنتروپومتریکی در مردان سالمند و جوان بود.
    روش شناسی: 101 نفر مرد (52 سالمند با دامنه سنی 50 تا 70 سال و 49 جوان با دامنه سنی 20 تا 49 سال) سالم و غیر فعال در این پژوهش شرکت کردند. از تصویربرداری تموگرافی رایانه ای بعنوان روش مرجع و از اندازه گیری های آنتروپومتریکی ناحیه ران به عنوان متغیرهای پیش بین استفاده شد. برای طراحی مدل پیش بین از رگرسیون چند عاملی استفاده شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین متغیرهای پیش بین و معیار مشاهده شد (P≤0.05). مدل رگرسیونی تخمین حجم عضلانی در سالمندان 144/2639– (1-10× TSF)895/39 – (L) 544/26+ (TTC) 142/40+ 2(TTC) 125/0- و در جوانان 579/7242+ (1-10× TSF)908/53– (L) 131/26 + (TTC) 217/88- 2(TTC) 295/0 می باشد. در این مدل ها منظور از TTC، مجموع دور ران در سه ناحیه بالایی، میانی و پایینی به سانتی متر، منظور از L، طول ران به سانتی متر و منظور از TSF، مجموع چربی زیر پوستی در سه ناحیه بالایی، میانی و پایینی به میلی متر، در ناحیه قدامی ران می باشد. ضریب همبستگی و خطای استاندارد برآورد برای مدل گروه سالمندان بترتیب 781/0 و 195/5 درصد و برای جوانان بترتیب 845/0 و 169/3 درصد بود.
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد نتایج پژوهش مدل های نسبتا معتبری را برای برآورد سطح مقطع و حجم عضله چهار سر ران براساس متغیر آنتروپومتریکی در مردان جوان و سالمند ارائه داد، که می تواند برای پژوهش ها در زمینه های بالینی، فیزیولوژی ورزشی و علم تمرین سودمند است.
    کلیدواژگان: آنتروپومتریک، عضله چهار سر ران، آنالیز رگرسیون
  • علی امامی*، اصغر توفیقی، سیامک عصری رضایی صفحات 173-190
    سابقه و هدف
    فعالیت ورزشی شدید و طولانی در محیط گرم و شرجی، محرک عروق احشایی در جهت تولید نامنظم گونه های فعال اکسیژن (ROS) می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی پیش سرمایی و مکمل یاری دو هفته ای کوآنزیم Q10 (CoQ10) بر مالون دی آلدئید (MDA)، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC) و دمای مرکزی بدن (Tc) شناگران نوجوان نخبه بود.
    مواد و روش ها
    32 شناگر پسر نخبه به صورت تصادفی در چهار گروه مکمل یاری، پیش سرمایی، مکمل یاری+پیش سرمایی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها طی پروتکل 18 جلسه ای صبح و عصر در تمرینات شنای سرعتی و استقامتی، هر جلسه به مسافت 5 کیلومتر شرکت کردند. آزمون های آماری آنکووا، اندازه گیری مکرر و تی وابسته برای تحلیل داده ها استفاده شد (α=0.05).
    یافته ها
    تفاوت معنادار بین گروهی برای شاخص های MDA، TAC و Tc در مرحله اول اندازه گیری مشاهده نشد (P˃0.05)؛ اما در مراحل دوم و سوم تفاوت معناداری مشاهده شد (P˂0.05). MDA و TAC گروه های مکمل یاری و پیش سرمایی+مکمل یاری نسبت به سایر گروه ها، به ترتیب کاهش و افزایش معنادار نشان دادند. Tc گروه کنترل نسبت به سایر گروه ها افزایش معناداری یافت.
    نتیجه گیری
    مکمل یاری CoQ10با افزایش سطح TAC از تغییرات نامطلوب MDA سرمی و Tc شناگران حین تمرینات سنگین و رکورگیری ممانعت به عمل می آورد. اگرچه، این نتایج برای پیش سرمایی حاصل نشد، اما توانست Tc را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: کوآنزیم Q10، پیش سرمایی، مالون دی آلدئید، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، دمای مرکزی بدن، تمرینات سنگین
  • مجید خدادادی*، نادر رهنما، عارف طیبی صفحات 191-202
    مقدمه و هدف
    تعادل به عنوان شاخصی برای تعیین میزان استقلال سالمندان در انجام فعالیت های روزمره محسوب می شود. هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر تمرینات تعادلی با و بدون لباس فضایی بر تعادل و الگوی راه رفتن سالمندان بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 36 سالمند با میانگین سن 86/6 ± 94/76 سال و وزن 90/45 ± 80/72 کیلوگرم به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب و سپس به طور تصادفی در سه گروه کنترل، بدون لباس فضایی و با لباس فضایی قرار گرفتند. گروه های با و بدون لباس فضایی به مدت شش هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه به انجام تمرینات تعادلی پرداختند، در حالی که گروه کنترل در این مدت هیچ فعالیت بدنی موثر نداشتند. در ابتدا و انتهای تحقیق تعادل با آزمون برگ و الگوی راه رفتن با آزمون تینیتی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آنوا با اندازه های تکراری تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بین تعادل سه گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (202/0=P). بین الگوی راه رفتن سه گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد (047/0=P)، به طوری که گروه با لباس فضایی بهبود معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت (012/0=P).
    نتیجه گیری
    انجام تمرینات تعادلی با لباس فضایی مفید تر از انجام ندادن آن در بهبود الگوی راه رفتن سالمندان است. انجام تمرینات تعادلی با لباس فضایی به عنوان یک روش موثر برای سالمندان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات تعادلی، لباس فضایی، تعادل، الگوی راه رفتن، سالمندان
  • وحید ولی پور ده نو *، آتوسا الیاسی زاده، مصطفی بهرامی، علی یاور عزیزپور صفحات 203-212
    مقدمه و هدف
    پژوهشگران و مربیان در جستجوی موثرترین روش ها برای بهبود اجرای ورزشی هستند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی پاسخ توان هوازی و توان بی هوازی با اسیدلاکتیک به دو نوع تمرین تناوبی با شدت بالا (HIT) بود.
    روش شناسی: در این پژوهش، 16 نفر از دوندگان نیمه استقامت زن خرم آباد (سن: 89/2±22 سال، قد: 76/4± 8/165 سانتیمتر، وزن 52/8±58 کیلوگرم) به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تمرین HIT دو و گروه دوم تمرین HIT دو-شنا را به صورت ترکیبی، سه روز در هفته (دو روز دو و یک روز شنا)، به مدت چهار هفته انجام دادند. برای تعیین توان هوازی و توان بی هوازی با اسیدلاکتیک به ترتیب از آزمون های Bruce بیشینه و RAST استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون هایt زوجی و تحلیل کواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که در دو گروه توان هوازی افزایش غیرمعنادار و توان بی هوازی با اسیدلاکتیک در دو گروه افزایش معنادار داشت (P
    نتیجه گیری
    دو نوع تمرین HIT اثر مشابهی بر توان هوازی و توان بی هوازی با اسیدلاکتیک دوندگان زن نیمه استقامت دارد.
    کلیدواژگان: آزمون بروس، آزمون RAST، تمرین تناوبی با شدت بالا، توان بی هوازی با اسیدلاکتیک، توان هوازی
  • فیزیولوژی، بیومکانیک،آسیب شناسی ورزشی
  • نادر فرهپور*، محسن شایسته، امیرعلی جعفرنژادگرو صفحات 213-224
    سابقه و هدف
    موقعیت مرکز فشار و مقدار نیروی عمودی عکس العمل زمین (GRFz) در فعالیت های مختلف روزمره ازجمله راه رفتن و تردد از پله ها با آسیب های اندام تحتانی و کمر مرتبط است. هدف این پژوهش بررسی اثر دو شیوه تمرینات مقاومتی مختلف بر متغیرهای بیومکانیکی نظیر تغییرات نیروی عمودی عکس العمل زمین و جابه جایی داخلی-خارجی مرکز فشار پاها (COPx) طی پایین آمدن از پله بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 20 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه بوعلی سینای همدان در دو گروه اسکات و پرس پا به ترتیب با میانگین سنی 7/2±1/25 و 2/3±8/23 سال قرار گرفتند. تغییرات GRFz و COPx قبل و بعد از 12 جلسه تمرین توسط صفحه نیرو با فرکانس نمونه برداری 1000 هرتز ثبت شد. گروه اسکات، حرکت اسکات را همراه با حداکثر آداکشن ران و گروه پرس پا، حرکت پرس پا را همراه با حداکثر آدکشن ران طی 12 جلسه تمرین کردند. جهت مقایسه درون گروهی و بین گروهی داده ها به ترتیب از دو آزمون t همبسته و t مستقل استفاده شد. سطح معناداری برابر 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه پرس پا، مقدار جابجایی داخلی-جانبی COP بعد از تمرین به طور معناداری کاهش یافت (030/0=P)؛ همچنین میزان GRF در قله دوم منحنی نیرو بعد از تمرینات پرس پا به طور معنی داری کاهش یافت (027/0=P). با وجود این، مقادیر GRF و COP بین دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    تمرینات پرس پا می تواند سبب بهبود کاهش جابجایی COP و کاهش مقدار GRFz در نقطه اوج نیروی دوم، و در نتیجه کنترل وضعی پاسچر بهتر در هنگام پایین آمدن از پله شود.
    کلیدواژگان: پایین آمدن از پله، اسکات، پرس پا، مرکز فشار، نیروی عکس العمل زمین
  • مهری محمدی، نادر فرهپور *، علی احسان صالح، فرید بحرپیما صفحات 225-236
    زمینه و هدف
    بررسی فعالیت عضلانی در بیماران اسکولیوز اهمیت کلینیکی دارد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر نحوه الکترودگذاری بر اساس توصیه های SENIAM با روش اولتراسوند بر میزان فعالیت ثبت شده در عضلات نگهدارنده ستون مهره ای بود.
    روش شناسی: تعداد 10 دختر مبتلا به اسکولیوز نوجوانی ناشناخته با انحنای دوبل در این مطالعه شرکت کردند. در وظایف حرکتی سوپرمن، ابداکشن بازو و Quadruped فعالیت الکترومیوگرافی عضلات نگهدارنده ستون مهره ای در سطوح مهره های ششم و دهم سینه ای، و سوم کمری با استفاده از دستگاه الکترومیوگرافی سطحی 16 کاناله مدل BTS FREE EMG 300 ساخت کشور ایتالیا اندازه گیری شدند. راستای الکترودها در روش اول بر اساس توصیه های SENIAM و در روش دوم منطبق بر راستای فیبرهای عضلانی مشاهده شده در تصاویر التراسوند تعیین گردیدند.
    یافته ها
    در روش اولتراسوند جهت الکترودها نسبت به روش SENIAM حدود22/8±°3/13 انحراف نشان داد، اما در هیچ یک از آزمون های حرکتی تفاوت معناداری در فعالیت الکترومیوگرافی عضلات مختلف ستون مهره ای هنگام اندازه گیری با این دو روش مشاهده نشد. در هر دو روش عضلات در سمت دست حرکت کننده، فعالیت بالاتری از عضلات سمت مخالف نشان دادند (05/0>p).
    نتیجه گیری
    جهت قرارگیری الکترودها در روش اولتراسوند نسبت به روش SENIAM تغییر معناداری داشتند، اما این تغییر در مقادیر اوج RMS تفاوتی ایجاد نکرد. به نظر می رسد برای اندازه گیری اوج فعالیت الکترومایوگرافی همسان سازی شده عضلات نگهدارنده ستون مهره ای در بیماران اسکولیوز ضرورتی برای استفاده از التراسوند وجود ندارد. هرچند که در سایر متغیرهای الکترومیوگرافی از جمله فرکانس و یا زمان شروع فعالیت عضلانی نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد.
    کلیدواژگان: اسکولیوز نوجوانی ناشناخته، عضلات نگهدارنده ستون فقرات، اولتراسوند، فعالیت عضلانی، پروتوکل سنیام
  • مقاله پژوهشی
  • اکبر اعظمیان، علی مقصودی، سمیرا عمادی صفحات 237-248
    سابقه و هدف
    گرچه فعال شدن پروسه های التهابی در اولین مقطع زمانی پس از انفارکتوس میوکارد (MI) ضروری است، اما اگر بیش از حد ادامه یابد، می تواند وقوع مجدد MI را تسهیل نماید. با توجه به اثرات مثبت برنامه های تمرین ورزشی منظم هوازی بر التهاب، به نظر می رسد تمرینات ورزشی استقامتی تاثیر مثبتی بر وضعیت التهابی بیماران مبتلا به MI داشته باشد. بر این اساس، تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین ورزشی استقامتی بر بیان ژن های TNF-α و IL-10 در موش های صحرایی نر پس از انفارکتوس تجربی میوکارد انجام شد.
    مواد و روش ها
    18 سر موش صحرایی به طور تصادفی در گروه های کنترل، کنترل کاذب و تمرین ورزشی استقامتی تقسیم شدند. MI با تزریق زیرجلدی ایزوپرنالین (150 میلی گرم/کیلوگرم) در دو روز متوالی القاء شد. مداخله تمرین ورزش استقامتی، 2 روز پس از MI شروع و به مدت 4 هفته تداوم یافت. پس از استخراج RNA از بافت قلب و سنتز cDNA، با استفاده از روش Real time-PCR، بیان ژن های TNF-α و IL-10 به صورت کمی محاسبه شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح 05/0 >P تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیان ژن TNF-α در گروه تمرین ورزشی استقامتی نسبت به گروه های کنترل (002/0=P) و کنترل کاذب (001/0=P) به طور معنی داری کمتر بود. بیان ژن IL-10 در گروه تمرین ورزشی استقامتی نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کمتر بود (023/0=P) و بیان این ژن در گروه کنترل نسبت به گروه کنترل کاذب به طور معنی داری بیشتر بود (011/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که تمرینات ورزشی استقامتی به واسطه تعدیل بیان ژن های TNF-α و IL-10 ممکن است فرایند بهبود وضعیت التهابی پس از MI را تسریع نماید.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی استقامتی، IL-10، TNF-α، انفارکتوس میوکارد، موش صحرایی
  • فرزانه ساکی * صفحات 249-260
    مقدمه و هدف
    تحقیقات اندکی ارتباط بین نمرات غربال گری حرکتی عملکردی و فاکتورهای آمادگی جسمانی را در تکواندو مورد بررسی قرار داده اند. هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط نمرات غربال گری حرکتی عمکلردی و فاکتورهای منتخب آمادگی جسمانی پسران تکواندوکار نوجوان بود.
    روش شناسی: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی است. جامعه آماری تحقیق پسران نوجوان تکواندوکار شهر همدان بود . 60 ورزشکار (میانگین سنی 41/892/13 سال، جرم 24/8913/45 کیلوگرم، قد 35/3214/156 سانتی متر) با روش نمونه گیری تصادفی به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. آزمودنی ها بوسیله آزمون های غربال گری حرکتی عملکردی و آزمون های آمادگی جسمانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کلموگراف اسمیرنف بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون های رگرسیون خطی چند متغیره و همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند ( 05/0P≤).
    نتایج
    مدل نهایی رگرسیون نشان داد آزمون های نشستن و رسیدن (001/0 p=) و اسکات تک پا (027/0 p=) توانستند به طور معنی داری نمرات ترکیبی غربال گری حرکتی عملکردی را پیش بینی کنند (32/0 R Square=، 003/0 p=، 85/3 F=) . ارتباط معنی داری بین زمان دو سرعت 20 متر (069/0 p=)، پرتاب توپ مدیسین به عقب (447/0 p=)، پرش عمودی جفت پا (094/0 p=) و چابکی (502/0 p=) با نمرات ترکیبی ترکیبی غربال گری حرکتی عملکردی مشاهده نشد ( 05/0P≤).
    نتیجه گیری
    بر اساس مدل رگرسیون، از بین فاکتورهای آمادگی جسمانی، انعطاف پذیری و استقامت اندام تحتانی با نمرات ترکیبی آزمون های غربال گری حرکتی عملکردی ارتباط معنی دار داشتند. علت احتمالی این ارتباط را می توان به آزمون های لانچ خطی، گام برداشتن از روی مانع و بالا آوردن فعال پاها بصورت مستقیم که به انعطاف پذیری نیاز دارند، نسبت داد. از این رو جهت بهبود نمرات غربال گری حرکتی عملکردی تکواندوکاران توصیه می شود انعطاف پذیری و استقامت اندام تحتانی در برنامه تمرینی آنها گنجانده شود.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، استقامت عضلانی، غربال گری حرکتی عملکردی
|
  • Maryam Koushkie Jahromi *, Shahrzad Asghari Pages 15-24
    Background&
    Purpose
    Some studies have indicated that sleep deprivation induce different effects on athlete's performance. However, little attention has been paid to the effects of circadian rhythm on sleep deprivation. The aim of this study was to investigate the effect of 4 hours of sleep deprivation on anaerobic power, some cardiovascular factors including heart rate, blood pressure and perceived exertion following a boat of exercise in the morning and evening.
    Material and
    Methods
    23 female collegiate athletes (21.47±0.730 year, 160.4± 4.82 cm, 56.26± 1.07 kg) voluntarily participated in this study. Anaerobic power (wingate test), blood pressure and heart rate (rest and following exercise test), and perceived exertion tests were performed during four separated sessions. ANOVA with reapeated measures and post hoc test of Bonferroni were used for data analysis.
    Results
    4 hours of sleep deprivation caused significant reduction of perceived exertion (p=0.03), but did not cause any significant effect on morning perceived exertion, morning and evening anaerobic power, heart rate and blood pressure.
    Conclusions
    Since sleep deprivation increases athlete’s perceived exertion in evening, enough sleep is recommended for evening competitions.
    Keywords: Sleep Deprivation, Anaerobic Power, Heart Rate, Blood Pressure, Perceived Exertion
  • Elahe Mamashli, Marefat Siahkouhian * Pages 25-40
    Background&
    Purpose
    The purpose of this study was to investigate the effect of acute bout of aerobic activity with moderate intensities on CD34 stem cells circulating numbers in middle-aged men.
    Methodology
    24 middle aged men (Age 51.21 ± 3.51 yrs, Height 174.71 ± 5.67 cm and Weight 82.15 ± 8.94 kg) selected as the samples in this study and randomly divided into 3 groups (control group N: 8, experimental group A N: 8, experimental group B N:8). experimental groups (A:60% and B:70% VO2max) ran for 30 minutes on the treadmill. To measuring CD34 stem cells, befor and 10 minutes after the test protocol, blood samples were taken. To compare variation between and within the groups, we used One-Way analysis of variance test (ANOVA) and paired- samples T Test, respectively.
    Results
    Both intensity of aerobic activity significantly increased the number of CD34 cells, in group A, this increase was 14% (P = 0.002), while this effect was higher in group B with 22% (P =0.003), but no significant difference was observed between the two groups and the control group no significant change from pre-test to post-test (P= 0.082). The relationship between changes in levels of CD34 cells with LDL/HDL and Chol/HDL ratios was not significant.
    Conclusion
    aerobic activity with intensities 60% and 70% of Vo2max can significantly increased the number of circulating CD34 cell in the peripheral blood and because of the potential role of these cells in neo-angiogenesis and vasculogenesis, they can possibly help repair and regeneration vessels.
    Keywords: stem cells CD34+, Angiogenesis, neo vasculogenesis, aerobic activity intensity
  • Mohammad Reza Kordi *, Behrooz Khodayari, Abbasali Gaeini, Nuri Reza Pages 41-54
    Background &
    Purpose
    Exercise duration and intensity associated with increases in serum Biochemical Markers of Cardiac Cells levels. The aim of this study was to evaluate the effect of continuous and intermittent intense running activity on the level of serum CK-MB and cTnI of overweight men.
    Methodology
    40 subjects of 30-40 years old with a BMI 27-29 were randomly divided into three experimental groups (continuous, intermittent alternating 30 and 60 seconds) and control group. Exercises were done for eight weeks, each three sessions. Blood samples of the subjects takes for five times (before, four and 24 hours after the first session and the last session). Data were analyzed with repeated measures analysis variance at a significance level (P≤0. 05).
    Results
    The results showed a significant increase in serum CK-MB in Posttest of training groups with no increase in control group (P≤0. 05). Serum cTnI levels of four-hour posttest of continuous, intermittent exercise 60 seconds group showed a significant increase compared to the pretest and 24-hour posttest (P≤0. 05) but not significant in the interval of 30 seconds (P>0. 05). Serum cTnI levels of posttest of four-hour of continuous groups on the last week was a significant reduction than the four-hour of first week (P≤0. 05). Serum cTnI levels of all training groups was no significant difference, between 24-hour test of last week and first week.
    Conclusion
    It seems that none of these activities can be sustained heart damage. Temporary increase in the index as a result of impaired cardiac cell membrane is unstable. Activities, especially continuous activities will be situation to reduce this.
    Keywords: continuous training, high intensity interval training, cTnI, CK-MB
  • Gheibi Shahsanam, Asghar Tofighei *, Zahra Samadian, Yalda Saniei, Mojgan Hajahmadi Pour Rafsanjani Pages 55-66
    Background and
    Purpose
    Prevalence of overweight and obesity caused by a sedentary lifestyle and poor diet is the problem of health that one of its side effects is Non-Alcoholic Fatty Liver Disease (NAFLD). The aim of this study was to investigate of tissue and blood indices of liver and metabolic syndrome in patients with nonalcoholic fatty liver during a period of exercise training.
    Methodology
    In this randomized controlled trial, 29 overweight and obese women with liver steatosis with an age range of 22 to 52 years, were randomly divided into two groups: aerobic exercise (n = 13) and control (n = 16). Aerobic group accomplished (12 weeks of aerobic training, 3 times a week, for 20-50 minutes at 50-70% of maximum heart rate). The control group was sedentary during the same period. Blood samples to determine levels of liver enzymes (SGOT, ALK, SGPT) and serum lipid profile (TG, CHO, HDL, LDL) were collected before and after the test. Data were analyzed using SPSS version 21.
    Results
    The results show significant changes of anthropometric parameters (waist circumference) and biochemical variables (ALK and total cholesterol) between the two-experimental and control groups(p≤0/05).
    Conclusion
    Due to significant changes in a few indicators of the study, 12 weeks of aerobic exercise seems to be at least appropriate way to manage and control the fatty liver and its complications.
    Keywords: Aerobic exercise training, non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD), Lipid Profile
  • Soodabeh Chekachak, Mahdieh Molanouri Shamsi *, Sara Soudi, Kia Ranjbar Pages 67-77
    Back graund &
    Purpose
    Cancer cachexia has introduced as anorexia, weight loss, skeletal muscle atrophy, decreases in strength and action in skeletal muscle and fatigue. With considering to antioxidant effects of selenium nano-particles and exercise training, the aim of this study was to examine the effects of aerobic interval exercise training and oral supplementation of selenium nanoparticles on cachexia situation in mice with breat cancer.
    Material and
    Methods
    64 mice were randomly divided into 8 group includes Control-Health, Control-Tumor, Training-Healthy, Training-Tumor, Selenium Nanoparticles-Health, Selenium Nanoparticles-Tumor, Selenium Nanoparticles-Training-Health and Selenium Nanoparticles–Training-Tumor. Samples in traning and nanparticles groups have done aerobic interval training and have supplemented with selenium nanoparticles. Muscle mass, body weight, food intake, and weight and inverted performance exercise tests were used to confirm cachexia in animals.
    Results
    The results of this study have shown that body weight without tomur significantly decreased in mice that supplemented with Selenium nanoparticles (P
    Conclusion
    skeletal muscle cachexia was observed in current study in breast cancer mice. It seems that selenium nano-particles intensified cachexia situation but combination of exercise training and nano-particles maintained skeletal muscle mass and prevented cachexia.
    Keywords: Endurance Training, Selenium Nanoparticles, Cancer, Cachexia, Skeletal muscle
  • Mehdi Gheitasi *, Zahra Pasandideh, Mahnaz Lordgouie, Maryam Samavi, Nahid Allafan Pages 78-90
    Purpose &
    Background
    Scoliosis is a lateral deviation in spinal column with a vertebral rotation, and a three-dimensional deformity and the most important factor in trunk asymmetry. Postural changes are cause balance problems in scoliotic subjects. The aim of this study was to investigate the effect of Pilates corrective exercise to improve static alignment of spine and dynamic balance in female students with non-structural scoliosis.
    Methodology
    This study was semi experimental with research design pre and post-test on 25 girls with non-structural scoliosis with average age of 27/4±3/65 yrs., height of 161/82±5/20 cm, and mass of 54/93±4/59 kg that were randomly divided into experimental and control groups. Pilates exercises program was the independent variable, the degree of scoliosis and score of dynamic balance test were dependent variables. Photogrammetry method was used to determine the degree of scoliosis and Y Balance Test to determine of balance improvement.
    Results
    Results of paired t- test showed a significant difference between experimental and control groups in lateral deviation (degree of scoliosis) after an eight-week Pilates corrective exercises. The results of Y Balance Test showed a significant difference between pre-test and post-test (P≤0.05).
    Conclusion
    Based on the results of this study it could be said that Pilates exercises, with emphasis on symmetrical division of body weight and strengthen of the Core, significantly decreased lateral deviation of the spinal column in subjects with non-structural scoliosis and developed the balance. Therefore, Pilates corrective exercises as a method to correct non-structural scoliosis and improve the dynamic balance are suggested.
    Keywords: Scoliosis, Pilates Corrective Exercises, Dynamic Balance, Photogrammetry
  • Vahid Ghasemi Paeendehi *, Sadroddin Shojaeddin, Esmaeil Ebrahimi Tekamejani, Amir Letafatkar, Mansour Eslami Pages 91-104

    Background&

    Purpose

    The knee positions in landing could be parameters for injury of soccer players and the preventive programs may decrease the injury of this sport. This study aimed to investigate the effect of 8 weeks Fifa11 program on knee joint 3D angles in young male soccer players in single leg drop Landing.

    Methodology

    knee kinematic data in single leg drop landing of 24 (12 control and 12 experimental) young male soccer players acquired in pre-test and post-test. After completing 8 weeks of Fifa11 training in experimental group, the independent and paired t tests used for statistical analysis.

    Results

    In pretest of training group, the initial knee flexion, knee valgus and knee internal rotation were 12.16±5.07°, 10.73±3.30° and 16.40±9.79° respectively that in posttest meaningfully were changed to 19.10±5.76°, 5.20±3.27° and 9.94±5.39°.

    Conclusion

    Considering the significant increment in knee initial flexion and decrement of knee valgus and internal rotation, it can be concluded that Fifa11 exercise program may have a positive effect in modifying anterior cruciate ligament injury risk factors..

    Keywords: FIFA11+ Injury Prevention Program, Anterior Cruciate Ligament Injury, Knee Kinematics
  • Zahra Alipour, Mehrzad Moghadasi * Pages 105-114
    Introduction
    Lifestyle changes, especially exercise training may be effective on renal function and cardiovascular risk factors reduction in renal transplant recipients; however this is not well known. The aim of present study was to examine the effect of eight weeks aerobic training on renal function and cardiovascular risk factors in renal transplant recipients’ women.
    Materials And Methods
    Twenty transplant recipients aged 20 to 30 years were randomly assigned to one of the training (n = 10) or control (n = 10) group based on their aerobic fitness. Training group was performed 30 min aerobic training per session with 60 – 75% of their maximum heart rate, 3 days a week for 8 weeks. The subjects in the control group were instructed not to change their physical activity. Body composition, cardiovascular risk factors and glomerular filtration rate (GFR) were measured before and after the intervention.
    Results
    The results demonstrated that TG (P = 0.001), LDL (P = 0.04) and systolic blood pressure (SBP) (P = 0.002) were decreased after 8 weeks training in the transplant recipients (P
    Conclusion
    In conclusion, it seems that aerobic training caused an improvement in cardiovascular risk factors in women with renal transplant recipients but it had not significant effect on their GFR. Additional research is needed in this topic.
    Keywords: Renal transplant recipients, Aerobic training, Glomerular filtration rate, Cardiovascular risk factors
  • Sahar Mahmoodi-Hamidabad, Babak Nakhostin-Roohi * Pages 115-124
    Background
    Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS), is the main cause of muscle damage, dysfunction, and muscle strength reduction in athletes and non-athletes. The purpose of this study was to assess the effect of 150mg curcumin supplementation just after intensive eccentric exercise on selected markers of DOMS.
    Methods
    Ten healthy young men were recruited to participate in this cross over study. Participants were randomized in a double-blind placebo-controlled fashion in two placebo (P), and curcumin (C) groups. After first blood sampling, subjects did an intensive squat exercise. Immediately after exercise, second blood sampling was conducted and afterward, subjects took 150 mg curcumin or placebo. Twenty-four, 48, and 72h after exercise sampling were performed again. Total antioxidant capacity (TAC), lactate dehydrogenase (LDH), visual analogue scale (VAS), range of motion of knee joints (ROM), and thigh swelling (Thigh circumference) were measured at all time series.
    Results
    TAC remained significantly higher in C group compared with P group, 24 and 48h after exercise (P0.05).
    Conclusions
    According to the results of current study, it seems150mg curcumin managed to reduce muscle damage and pain owing to its antioxidant, anti-inflammatory and analgesic properties.
    Keywords: Curcumin, Total Antioxidant Capacity (TAC), Lactate Dehydrogenase (LDH), Eccentric Exercise
  • Mohammad Fallah Mohammadi *, Sadraldin Shojaadin, Letafatkar Amir, Esmail Ebrahimi Takomjani, Eslami Mansour Pages 125-138
    Purpose &
    Background
    Anterior cruciate ligament injury is one of the most prevalent injuries in sport which has many potential causes and several studies have examined these causes. The purpose of the present study was to investigate relationship between core stability and isometric hip abduction and external rotation strength, and jump-landing biomechanics using Landing Error Scoring System (LESS).
    Methodology
    Core stability/endurance and isometric lower extremity muscle strength of 30 active men (age of 21.27±2.12 years, height of 177.77±6.59 cm, weight of 69.42±6.94 kg) have been assessed through McGill core stability tests and dynamometry, respectively. Then, subjects have performed LESS test for analysis of their jump-landing biomechanics. Pearson correlation and multivariate regression tests were performed to examine predictive relationship between core stability and isometric hip abduction and external rotation strength values and LESS scores (P≤ .05).
    Results
    There have been observed no significant relationship between trunk flexor (P=.4), trunk extensor (P=.46), plank (P=.49), side plank to right (P=.41), side plank to left (P=0.4) abduction (P=.44) and external rotation (P=.07) isometric strength and overall LESS score (P
    Conclusion
    The findings of the present study showed that there is no significant relationship between core stability/endurance and isometric strength measurements and dynamic biomechanics of jump-landing. This is probably due to the difference in nature of isometric and endurance measurements and dynamic functional movements. Conducting studies regarding screening at-risk athletes is essential in order to reduce serious injuries that threaten athletes career and life. Undoubtedly, using applicable metheods in high-risk technique assessment that can substitute expensive laboratory equipments and can be performed easily in large sample groups are very helpful for sports medicine professionals.
    Keywords: Core Stability, Isometric Strength, Landing Error Scoring System, Jump-Landing Biomechanics
  • Karim Azali Alamdari, Hadi Rohani * Pages 139-152
    Background &
    Purpose
    Circulatory Apelin increases in metabolic disorders and its levels could be used as a specific index for insulin sensitivity and its etiology. The aim of this study was to investigate the effects of eight weeks aerobic training on serum Apelin and metabolic risk factors in women with metabolic syndrome.
    Methodology
    24 women with metabolic syndrome were randomly assigned into exercise (n=12) or control (n=12) groups. Subjects in exercise group carried out 20-40 min aerobic exercise program at 50-60% of heart rate reserve 3 sessions per week for 8 weeks. Body composition was assessed and blood samples were taken prior to the training program and 48 h after the last training session. Paired t-test was used for within-group comparison and independent t-test was used for between-group comparison, and Pearson's correlation test was used to evaluate the relationship between variables.
    Results
    Significant correlations were observed between Apelin levels and all the metabolic risk factors at the baseline where all subjects included in the analysis (p0.05). Body weight, Apelin, glucose, insulin resistance index, mean atrial pressure and waist circumference were significantly decreased (p
    Conclusions
    Aerobic training can reduce serum Apelin levels and improve insulin resistance and also some of the metabolic risk factors in women with metabolic syndrome. However, the decreased Apelin levels in accompany with an improved metabolic profile indicates on its mediatory role to induce metabolic improvements by physical exercise.
    Keywords: Aerobic training, Apelin, Insulin Resistance, Lipid Profile, Metabolic Syndrome
  • Bahare Mahmudieh Champiri *, Mohammad Hossein Alizadeh, Mahdieh Akoochakian, Hamid Emami Pages 153-160
    Purpose &
    Background
    One of the most common side effects of breast cancer and its treatment is the decreased muscle strength. The aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks resistance training with theraband on upper and lower extremity muscles isometric strength in women with breast cancer.
    Methodology
    Fifty patients with breast cancer with age range 29-65 years, who had completed period of surgical treatment, chemotherapy and radiation treatments, at least 6 months before, were randomly divided in to two intervention and control groups. The intervention groups were performed resistance training with theraband for 6 weeks and the control group during study period just had their normal daily activities. Muscle isometric strength were measured at shoulder flexion, shoulder abduction and external rotation in the upper extremity and hip flexion, hip adduction and knee extension in lower extremity sing by Lafayette electronic manual muscle tester. The data were analyzed using by ANCOVA statistical tests (p≤ 0/05).
    Results
    After six months, muscle strength for upper extremity flexion movements (p =0.04), abduction (p =0.04) and external rotation of the shoulder (p =0.00) and lower extremity flexion movements (p =0.04), hip abduction (p =0.02) and knee extension (p =0.03) was increased significantly in intervention group.
    Conclusion
    It seems that decreased muscle strength caused by cancer and its treatments, was increased by six weeks resistance training with theraband in patients with breast cancer and could be useful to improvement of muscles isometric strength in women with breast cancer.
    Keywords: Breast Cancer, Exercise, Theraband, Muscle strength, Hand dynamometer
  • Motahare Mokhtarzade, Rohollah Ranjbar *, Abdolhamid Habibi, Mohammad Momen Gharibvand, Raoof Negaresh Pages 161-172
    Background &
    Purpose
    Assessment of quadriceps muscle cross-section area and volume is of great diagnostic value. The purpose of this study was to provide a model to predict quadriceps muscle cross-section area and volume based on anthropometric parameters in old and young men.
    Methodology
    101 sedentary and health male subjects (52 old men aged 50 to 70 and 49 young men aged 20 to 49) participated in this study. Computed tomography imaging scans as basic method and thigh anthropometric parameters as predictor variable were taken from thigh. Multiple regressions was used to designing estimation models.
    Result
    A significant correlation between criterion variable with predictor variable was shown (P≤0.05). Regression model to estimate muscle volume was -0/125(TTC)2 (TTC) �泥(L) -39/895(TSF×10-1) -2639/144 in the elderly subjects and -0/295(TTC)2 -88/217(TTC) �(L) -53/908(TSF×10-1) 㛿黽 in the young subjects. In these models, the TCC means the total tight circumference in three areas of upper, middle and lower to centimeter, the L means thigh length in centimeter and the TSF means skinfold thickness in three areas of upper, middle and lower in millimeter in the anterior region of the thigh. The correlation coefficient and standard error of the estimate was 0/781 and 5/195 percent respectively for the elderly subjects and 0/845 and 3/169 percent respectively for the young subjects.
    Conclusion
    It seem that results are provide relatively valid models for estimating the cross section area and volume of quadriceps based on anthropometric variables in young and old men, that can useful for research in the field of clinical, exercise physiology and science.
    Keywords: Anthropometric, quadriceps muscle, regressions analysis
  • Ali Emami *, Asgar Tofigi, Siyamak Asri Rezayi Pages 173-190
    Background and
    Purpose
    Severe and long physical activity especially in a hot and humid environment produces reactiveoxygenspecies. The aim of this study was to determine the use of two weeks coenzyme Q10 (CoQ10) supplementation and pre-cooling strategy on serum oxidative stress (MDA), total antioxidant capacity (TAC) and body core temperature (Tc) indices during recording in elite swimmers.
    Methodology
    Thirty-two healthy male were randomly divided into four equal groups including supplementation, supplementation with pre-cooling, pre-cooling and placebo. All subjects were participated in 18 session’s protocol with speed and endurance swim workouts, a distance of 5 Km per session. Sampling were immediately obtained before first recording and before and after second recording. ANCOVA and Repeated measurement tests and Paired T-Testwere used for data statistical analysis (α= 0.05).
    Results
    The results showed that there was no significant statistical difference between MDA, TAC and Tc indices in the first stage among four groups (P>0.05). But there was a significant statistical difference for indices in the second and third stages (P˂0.05).
    Conclusion
    CoQ10 supplementation increases serum total antioxidant capacity and adverse changes swimmer’s malondialdehyde and Tc during drills and recording. Meanwhile, these results were no observed for the precooling but could reduce Tc.
    Keywords: Coenzyme Q10, Pre-cooling, Malondialdehyde, Total antioxidant capacity, Body core temperature, Heavy trainings
  • Majid Khodadadi *, Nader Rahnama, Aref Tayebi Pages 191-202
    Background And Aim
    Balance is an index to determine the level of independency of elderly in their daily activities. The purpose of this study was to investigate comparision effect of balance training with and without suit therapy on balance and gait in elderly.
    Materials And Methods
    Thirty-six elderly with the mean age of 76.94±6.86 years and weight of 72.80±45.90 Kg, voluntarily and purposefully were recruited in this study and then were randomly assigned into three groups of control, without suit therapy and with suit therapy. The groups with and without suit therapy received 6 weeks of balance training including 3 sessions per week, each session; 60 minutes, while the elderly of the control group havent been receiving traning during this period. Balance with berg tesst and gait with Tinetti test were evaluted at the beginning and the end of study. All data were analysed using ANOVA test with repeated measures.
    Results
    The result of study showed no significant difference in balance between three groups. The result of study showed significant difference in gait between three groups (P=0/047), the group with suit therapy was significantly more effective than the group control (P=0/012).
    Conclusion
    In elderly's gait improvement, to do balance training with suit therapy is better than not to do it. To do balance traning with suit therapy is adviced to elderly as a effective method
    Keywords: Balance training, Suit therapy, Balance, Gait, Eelderly
  • Nader Farahpour *, Mohsen Shayeste, Amirali Jafarnezhadgero Pages 213-224
    Background &
    Purpose
    The location of center pressure and the amplitude of vertical ground reaction force (GRFz) during daily activities such as walking and step descent and ascent is associated with lower limb and lumbar injuries. The aim of this study was to examine the effects of two different resistance training programs on the biomechanical variables such as vertical ground reaction forces and center of pressure (COPx) during stair descent.
    Methodology
    Twenty healthy male students of Bu Ali Sina University were randomly divided into squat (average age: 25.1±2.7 year) and leg press (average age: 23.8±3.2 year) groups. GRFz and COPx values before and after 12 sessions of exercise recorded by force plate at sampling rate of 1000 Hz. The squat group performed squat movement with maximum hip adduction, while the leg press group performed leg press movement with maximum hip adduction during 12 sessions. Paired and independent sample t tests were used for within and between groups comparisons, respectively. The significant level was set at p
    Results
    In leg press group, mediolateral displacements of COP after training program was decreased (P=0.027). However, GRF and COP values were not statistically different between both groups.
    Conclusion
    Leg press training could improve center of pressure (COP) displacement, and the second peak of GRFz, and consequently lead to improvement in postural control during step descent.
    Keywords: Stair descent, Squat, Leg press, Ground reaction force, Center of pressure
  • Mehri Mohamadi Dangharalo, Nader Farahpour *, Ali Ehsan Saleh, Farid Bahrpyma Pages 225-236
    Background &
    Purpose
    Measurements of muscle activity in scoliosis has clinical importance. The aim of this study was to compare the effects of electrode placement method based on SENIAM with ultrasound method on the activation levels of erector spinae muscles in patients with adolescent idiopathic scoliosis.
    Methodology
    10 female idiopathic scoliosis patients with double curvature participated in this study.
    During superman, upper arm abduction, and quadrupt exercises, the activity of erector spinae muscles at T6, T10, and L3 levels were measured using a 16 channel BTS FREE EMG 300 EMG system with surface electrodes. In the first method, electrodes’ direction was placed based on SENIAM protocol, and then in the second method, they were based on the ultrasound images.
    Results
    The differences between the directions of electrodes in two methods were 13.3º ± 8.22º. There was not any significant difference between methods on the amplitudes of the EMG activities of erector spinae muscles (p>0.05).
    In both methods, the ipsilateral muscles to the arm movements displayed higher activity than the contralateral muscles.
    Conclusion
    The direction of electrodes in ultrasound method was significantly different from that of the SENIAM method. However, this difference did not alter the amplitudes of the EMG signals. It seems that the application of ultrasound in EMG measurements in scoliosis is not necessary. However, the effects of ultrasound technique on EMG parameters other than the amplitude need further analysis.
    Keywords: Adolescent idiopathic scoliosis, erector spinae muscles, ultrasound, muscle activity, SENIAM protocol
  • Akbar Azamian Jazi *, Ali Maghsoudi, Samira Emadi Pages 237-248
    Background &
    Purpose
    Although the inflammatory process activation is necessary in the first period after myocardial infarction (MI), but it's over continuing can facilitate the recurrence of MI. Due to the positive effects of aerobic exercise training programs on inflammation, it seems that endurance exercise training (EET) have a positive effect on inflammatory condition in patients with MI. Accordingly, the aim of the present study was to investigate the effect of endurance exercise training on TNF-α and IL-10 genes expression following experimental MI in male rats.
    Methods
    18 rats were randomly divided to 3 groups: Sham, control and EET. MI was induced by subcutaneous injection of isoprenaline (150 mg/kg) in two consecutive days. EET intervention was initiated 2 days after MI and continued for 4 weeks. After extracting RNA from cardiac tissue and synthesizing cDNA, expression levels of TNF-α and IL-10 genes were relatively quantified using Real time-PCR. Data were analyzed by using one-way analyses of variance (ANOVA) at P
    Results
    The TNF-α gene expression in the EET group were significantly lower than the control (P=0.002) and sham (P=0.001) groups. The IL-10 gene expression in the EET group was significantly lower than the control group (P=0.023), and the expression of this gene in the control group was significantly higher than the sham group (P=0.011).
    Conclusion
    It seems that EET may accelerate the process of improving the inflammatory status, through modulating the expression of TNF-α and IL-10 genes, after MI.
    Keywords: Endurance exercise training, IL-10, TNF-? Myocardial infarction, Rat
  • Farzane Saki * Pages 249-260
    Background and
    Purpose
    There is a little research about relationship between the Functional Movement Screen (FMS) and physical fitness factors in taekwondo. The aim of this study was to investigate the relationships between the functional movement screen scores and selected physical fitness factors in the adolescent taekwondo athletes.
    Methodology
    This study is a descriptive-correlational research. The statistical population of the research was adolescent taekwondo athletes in the Hamadan city. Sixty athletes (age = 13.89 ± 2.41 years; height = 156.32 ± 14.35 cm; body mass = 45.89 ± 13.24 kilograms) were randomly selected as the subject. The subjects were assessed by functional movement screening and physical fitness tests. The normality of data was tested by the Kolmogorov–Smirnov test. Spearman’s correlation and linear multiple regression tests were used for data analysis (p ≤ 0.05).
    Result
    The final regression model indicated that sit-and-reach (p=0.001) and single leg squat tests (p=0.027) would significantly predict functional movement screen composite scores (F = 3.85, p= 0.003, R Square=0.32). No significant correlation observed between the composite functional movement screen scores and 20-m sprint time (p=0.069), backward medicine ball throws (p=0.447), bilateral vertical jump (p=0.094) and agility (p=0.502).
    Conclusion
    Among the physical fitness factors, flexibility and lower extremity endurance had significant relationship with composite functional movement screen scores, based on regression model. The probable cause of this relationship can be attributed inline lunge, active straight leg raises and hurdle step tests which require flexibility. Therefore, in order to improve the functional movement screen scores of the taekwondo athletes, it is recommended that the flexibility and endurance of the lower extremity be included in their training program.
    Keywords: flexibility, muscle endurance, functional movement screen