فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1383)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1383)

  • 80 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/02/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی شریف زاده، فرهید همت زاده، عبدالرسول نامجو، آذر دانش صفحه 1
    زمینه و هدف
    بر اساس یافته های موجود و گزارشات مکرر مبنی بر حضور چشمگیر عفونت های سالمونلایی از سویه های مقاوم و برای مشخص نمودن وضعیت اسهال های سالمونلایی کودکان، توزیع سروتیپ های سالمونلا، تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی آنها و نحوه انتقال مقاومت به باکتری E.Coil k12 در شهرستان شهرکرد، این بررسی از ابتدای بهار 78 تا اواخر پاییز 79 صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در کل این دوره زمانی 400 نمونه مدفوع مربوط به کودکان مبتلا به اسهال اخذ شده و به روش کلاسیک جستجوی سالمونلاها در محیط های کشت باکتریایی کشت و پس از جداسازی و تشخیص، به روش کافمن وایت تعیین سروتیپ شده و در نهایت در آزمون بیوگرام به روش دیسک انتشاری تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی گردیدند.
    نتایج
    از بین نمونه های اخذشده تعداد 7 نمونه سالمونلا جدا گردید که متعاقب تایپینگ سالمونلاهای جداشده مشخص گردید که یک نمونه سالمونلا تیفی و 6 نمونه دیگر سالمونلا پاراتیفی B می باشد. جهت انجام آزمون آنتی بیوگرام از دیسک های آنتی بیوتیکی که بیشتر در درمان اسهال کودکان کاربرد دارند استفاده گردید و نتایج حاکی از آن بود که سفتی زوکسیم، سفتریاکسون، سفازولین سدیم و کلرامفنیکل هم چنان کارآیی لازم را بر سالمونلاهای مورد مطالعه در این تحقیق داشته اند. هم چنین در انتقال تجربی عامل مقاومت از سالمونلاهای جداشده به باکتری E.Coil k12 مشاهده شد که مقاومت به پنی سیلین در تمامی موارد مطالعه منتقل گردیده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق خود تایید دیگری بر منع تجویز بی رویه داروها که از اصلی ترین علل گسترش مقاومت دارویی است می باشد.
    کلیدواژگان: اسهال کودکان، انتقال مقاومت، سالمونلوز، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • داریوش شهبازی گهرویی، آذر دانش صفحه 7
    زمینه و هدف
    پرتوهای یونیزان با دوزهای پایین (پرتوهای زمینه طبیعی) یکی از عوامل شیوع برخی از سرطان ها می باشد.در کشورهای در حال توسعه مثل ایران، 94% پرتوگیری انسان از منابع طبیعی پرتو می باشد.در نواحی مرتفع همانند استان چهارمحال و بختیاری که دارای سطح اشعه زمینه طبیعی بالا (بالاتر از میانگین جهانی) می باشد، بررسی میزان شیوع سرطان های مرتبط با اشعه حائز اهمیت است که هدف این تحقیق می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تعداد 751 مورد بیمار مبتلا به سرطان در مدت 5 سال (81-1377) که برابر با معیارهای ICD10 لفظ بدخیم به آنها اطلاق می شد و در این استان به ثبت رسیده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.از این تعداد، 362 بیمار که مبتلا به سرطان های پوست، پستان، ریه، تیروئید و لوسمی بودند، انتخاب شدند.اطلاعاتی نظیر جنس، سن و دیگر اطلاعات لازم از مرکز بهداشت و بخش های پاتولوژی بیمارستان های استان جمع آوری گردید و داده ها توسط آزمون آماری Chi-sqaure مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در نتیجه این بررسی، شیوع سرطان های پوست، پستان، تیروئید، ریه و لوسمی نسبت به کل سرطان های ثبت شده به ترتیب 20.5%، 7.5%، 2.6%، 1.1% و16.2% تعیین گردید. از کل موارد بررسی شده 48.3% موارد مرد و 51.7 % موارد زن بودند.ارتباط آماری معنی داری بین جنس و نوع سرطان ها وجود داشت (P<0.05). میانگین سنی برای سرطان های پوست، پستان، تیروئید، ریه و لوسمی به ترتیب 62.98، 51.14، 44.6، 60.89 و 33.8 تعیین شد.
    نتیجه گیری
    شیوع سرطان های پوست، تیروئید و لوسمی در این استان از مناطق دیگر کشور بیشتر می باشد که می توان یکی از علل مهم آن را بالا بودن سطح اشعه زمینه طبیعی در این استان دانست.
    کلیدواژگان: اشعه زمینی طبیعی، سرطان پوست، سرطان پستان، سرطان تیروئید، سرطان ریه، لوسمی
  • مریم راد احمدی، فرخ شادان، سید شهاب الدین صدر، سید مرتضی کریمیان صفحه 14
    زمینه و هدف
    در تحقیق حاضر تاثیر استرس روانی مزمن بر تغییرات سطح سرمی گلوکز و کورتیزول و همچنین اختلاف وزن ابتدا و انتهای آزمایش و تاثیر آن در بروز و یا تشدید دیابت شیرین بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    بدین منظور در طی یک سری آزمایشات این متغیرها در 7 گروه هشت تایی ((n=8 از رات نرنژاد Wistar با وزن ابتدایی (250-200 گرم) تحت سنجش قرار گرفتند. در این تجربه از استرس روانی ترس از خفگی در آب به مدت یک دقیقه در هر ساعت و چهار ساعت در هر روز در طی 14 روز استفاده گردید.
    نتایج
    این تحقیق نشان داد که: 1) اگرچه این نوع استرس تکراری و مزمن باعث تغییر معنی داری حدود 22% در سطح گلوکز سرم شد(P<0.01) ولی با این مدت زمان ایجاد دیابت واقعی ننمود و صرفا یک موقعیت پیش دیابت در نمونه های غیردیابتی ایجاد کرد و ممکن است باعث تشدید این بیماری در نمونه های دیابتی شود. 1.میزان افزایش گلوکز سرم در نمونه های غیردیابتی تحت استرس حدود 22% و در نمونه های دیابتی تحت استرس حدود 16.4% بود که تقریبا مشابه بود. (P<0.01) 3) سطح کورتیزول سرم در این نوع استرس تکراری مزمن تغییر معنی دار نداشت. 4) افزایشی حدود 39.3% در سطح کورتیزول سرم در دیابت شیرین معنی دار بود(P<0.05). 5) میزان افزایش سطح کورتیزول سرم را در نمونه های غیردیابتی تحت استرس حدود 12.7% و در نمونه های دیابتی تحت استرس حدود 8.9% بود که تقریبا مشابه بود. 6) اثر دیابت شیرین در مقایسه با استرس بر تغییرات سطح کورتیزول سرم حدود 23.6% بود که به مراتب بیشتر از استرس روانی بود (P<0.05). به عبارتی دیابت شیرین یک استرسور قوی برای سیستم فیزیولوژیک بدن است. 7) استرس باعث کاهش وزنی حدود 37.42% در نمونه های غیردیابتی و کاهش وزنی حدود 2.94 برابر در نمونه های دیابتی شد. 8) دیابت نسبت به استرس اثر بیشتری بر کاهش وزن داشت (P<0.01). استرس در نمونه های دیابتی نسبت به نمونه های غیر دیابتی باعث کاهش وزن به مراتب شدیدتر شد (P<0.01) که این تغییر نشان دهنده اثر جمع شونده استرس و دیابت بر کاهش وزن بود که احتمالا به علت تغییرات هورمونی مانند هورمون رشد می باشد. باید یادآوری کرد که سطح گلوکز و کورتیزول سرم و اختلاف وزن در هیچکدام از نمونه های غیردیابتی و دیابتی شاهد (شاهد استرس و شاهد تزریق) اختلاف معنی داری در (P<0.01) نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    در مجموع استرس روانی مزمن باعث بروز هیپر گلیسیمی و ایجاد یک موقعیت پیش دیابت گردید ولی ایجاد دیابت ننمود از سوی دیگر دیابت باعث افزایش سطح کورتیزول سرم شد که این اثر به مراتب بیشتر از اثر استرس روانی بود. علاوه بر این دیابت نسبت به استرس اثر بیشتری بر کاهش وزن داشت و در نهایت استرس در نمونه های دیابتی نسبت به غیر دیابتی باعث کاهش وزن به مراتب شدیدتر شد.
    کلیدواژگان: اختلاف وزن، استرس، دیابت شیرین، کوربیزول، گلوکز
  • سیدعلی فاضلی، حاجیه قاسمیان صفایی، رضا میرنژاد صفحه 26
    زمینه و هدف
    در قسمت های مختلف جهان بیماری اسهال هنوز به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی مطرح می باشد.در کشورهای در حال توسعه اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک از عوامل مهم اسهال در بچه ها و مهم ترین عامل اسهال مسافرتی می باشد. اسهال ناشی از اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک بستگی به کلوانیزاسیون این باکتری در روده کوچک دارد.بنابراین کاهش کلوانیزاسیون اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک در انسان و حیوان به صورت بالقوه سبب کاهش بیماری می شود. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای (باکتری یا ویروس) هستند که وقتی توسط میزبان مصرف می شوند در سلامتی میزبان دارای اثرات مفیدی می باشد. هدف از بیان مطالعه بررسی کاربرد لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان یک ارگانیسم پروبیوتیکی برای کاهش دفع و کلوانیزاسیون اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک در لوله گوارش موش Balb/c می باشد.
    مواد و روش ها
    موش ها در دودسته قرار گرفتند: گروه دریافت کننده پروبیوتیک و گروه کنترل. گروه دریافت کننده پروبیوتیک برای 3 یا 6 روز پروبیوتیک CFU (colony forming unit (1×108 را به صورت خوراکی دریافت می کردند و گروه کنترل هیچ پروبیوتیکی دریافت نمی کردند. 72 ساعت بعد از آخرین تجویز خوراکی پروبیوتیک، به موش های گروه کنترل و آزمون اشرشیا کلی انتروتوکسیژنیک (108 cfu × 1) تلقیح خوراکی می شد. میزان دفع اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک در مدفوع با کلنی کانت کردن مدفوع بررسی شد.
    نتایج
    مشاهده شد موش هائی که به مدت 3 یا 6 روز پروبیوتیک دریافت کرده اند، کاهش معنی داری در میزان دفع و کلونیزاسیون اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک در مقایسه با گروه کنترل دارند (P=0.001). بنابراین استفاده از لاکتوباسیلوس کازئی میزان دفع و کلوانیزاسیون اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک را در موش کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه حاضر می توان از لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان یک کاندیدای احتمالی به عنوان یک پروبیوتیک بر علیه اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اشرشیا کلی انترو تو کسیژنیک، اسهال مسافرتی، پروبیوتیک، موش Balb، c، لاکتوباسیلوس کازئی
  • مریم خوشیده صفحه 34
    حاملگی در شاخ فرعی رحم که ارتباطی با حفره اصلی آندومتر ندارند، معمولا منجر به پارگی شاخ فرعی رحم می شود. پارگی رحم معمولا با خونریزی شدید پریتوئن همراه است و معمولا مداخله جراحی اورژانس لازم می گردد. بیماری که معرفی می گردد، گزارشی از یک مورد غیر معمول حاملگی همراه با سندرم نفروتیک شدید و ناهنجاری در رحم می باشد که دچار پارگی در شاخ فرعی گشته و سن حاملگی در زمان پارگی بالاتر از مواردی بوده است که تا به حال گزارش شده است.
    کلیدواژگان: پارگی رحم، خونریزی داخل پریتوئن، شاخ فرعی رحم
  • جعفر اکبری، محمدعلی ابراهیم زاده، حسین عسکری راد، عبدالحسین کوزه گرکالجی صفحه 37
    زمینه و هدف
    قبل از سال 1940 معمولی ترین مواد دافع خوشبو عبارت از روغن سترونلا، روغن دانه میخک و کامفر بودند. بروز جنگ جهانی دوم و نیاز ارتش ها در مناطق گرمسیری باعث تحقیقات و متعاقبا تهیه چندین ماده بسیار مناسب برای دفع حشرات شد. از جمله مواد دفع بسیار موثر که برای این امر تهیه شده است می توان به دی متیل فتالات اشاره نمود. با توجه به کارآیی مطلوب این ترکیب، سنتز و فرمولاسیون آن به صورت یک فرآورده دارویی انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    با شروع از فتالیک انیدرید در حضور متانول انیدر (بی آب) و در مجاورت اسید سولفوریک غلیظ دی متیل فتالات تهیه شد. سپس با کمک کاربوپل و هیدروکسی پروپیل متیل سلولز HPMC K15(Hydroxy propyl methyl cellulose) امکان فرمولاسیون آن به شکل لوسیون و ژل بررسی شد. در بهترین فرمولاسیون به دست آمده از هیدروکسی پروپیل متیل سلولز HPMC K15 (Hydroxy propyl methyl cellulose) به عنوان عامل ژلیفیان به میزان 2% استفاده شده بود که حاوی 45% اتانول و 30% دی متیل فتالات بود.
    نتایج
    دی متیل فتالات با راندمان 96% تهیه شد. ویکسوزیته ژل حاصل مناسب بود.
    نتیجه گیری
    امکان سنتز و تهیه فرآورده های حاوی دی متیل فتالات با استفاده از مواد در دسترس و ارزان قیمت داخلی بررسی شد. به نظر می رسد کاربوپل قادر به تشکیل ژل نباشد.
    کلیدواژگان: دافع حشرات، دی متیل فتالات، ژل، لوسیون
  • شهناز طبیعی، مریم نخعی صفحه 43
    زمینه و هدف
    سوختگی و عوارض حاصل از آن هنوز از علل مهم مرگ و میر و ناتوانی ناشی از حوادث در ایران و سایر کشورها می باشد.این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی به منظور بررسی اپیدمیولوژی سوختگی در بیماران بستری در بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند انجام شد.
    مواد و روش ها
    پرونده 342 بیمار بستری طی سال 1381-1377 مورد بررسی قرار گرفت، اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به سوختگی از این طریق جمع آوری گردید نتایج نشان دادند که از مجموع مصدومین سوختگی مراجعه کننده به اورژانس 13.7% بستری شده که بیشتر آنها را مردان (55.6%) تشکیل می دادند.
    نتایج
    متوسط سن بستری شدگان 23.1 سال، میانگین سطح سوختگی و میزان مرگ و میر در زنان بالاتر از مردان بود(P=0.000). اکثر سوختگی ها (83.9%) در منزل اتفاق افتاده بود.فراوانی خودسوزی در زنان (63.9%) و از بین رده های سنی در سنین 30-10 سال (69.4%) بیشتر بود.بین گروه های سنی، جنس و وسعت سوختگی با میزان مرگ و میر ارتباط معنی داری وجود داشت(P=0.000). از بین فاکتورهای موثر بر پیش آگهی سوختگی ها دو عامل ماهیت سوختگی (عمدی بودن (O.R:12.2608 CI:4.2600-302884) (و سطح سوختگی بالاتر از 40% سطح بدن (O.R:31.6546 CI:13.7134-73.0682) با مرگ و میر ارتباط داشتند.
    نتیجه گیری
    بالا بودن وقوع سوختگی در اطفال و جوانان به عنوان گروه های در معرض خطر، توجه به فاکتورهای موثر بر پیش آگهی سوختگی ها و میزان بالای مرگ و میر بیماران (29.8%)، لزوم آموزش در سطح جامعه برای پیشگیری و اجرای برنامه های بازآموزی تیم مراقبتی را مطرح می سازد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سوختگی
  • بهروز کاظمی، سید مصطفی جزایری شوشتری، سید محمدحسین آراد صفحه 52
    زمینه و هدف
    نوروپاتی یورومیک یکی از شایع ترین عوارض نارسایی مزمن کلیوی است که علاوه بر اختلال سیستم عصبی سمپاتیک، نوروپاتی محیطی نیز اتفاق می افتد. تست پاسخ پوستی سمپاتیکی یک تست غیر تهاجمی و ساده جهت بررسی فعالیت غدد عرقی اکرین پوست در اثر تحریک سمپاتیکی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اختلال سیستم عصبی اتونوم در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی به وسیله تست SSR و مقایسه نتایج آن با علائم بالینی اتونومیک بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تست پاسخ پوستی سمپاتیکی بر روی 35 فرد سالم و 31 فرد بیمار (38.7%) محو (Absent) و در 23 فرد بیمار (74%) غیرطبیعی بود. همبستگی خوبی بین تست پاسخ پوستی سمپاتیکی غیرطبیعی شدن پاسخ پوستی سمپاتیکی قبل از ظهور علائم بالینی دیس اتونومی رخ می دهد. سن، جنس، طول مدت همودیالیز و طول تاریخچه نارسایی مزمن کلیوی دیالیز در هفته روی پاسخ پوستی سمپاتیکی تاثیرگذار است.
    نتیجه گیری
    می توان چنین نتیجه گرفت که در نارسایی مزمن کلیوی اختلال سیستم اتونومیکی محیطی شایع است و دیالیز کافی در بهبودی آن موثر می باشد.
    کلیدواژگان: پاسخ پوستی سمپاتیکی، نارسایی مزمن کلیوی، نوروپاتی اتونومیک
  • سید محمدکاظم حسینی اصل، بابک امراء صفحه 58
    زمینه و هدف
    رابطه بین ریفلاکس معده به مری و بیماری های ریوی از مدت ها پیش شناخته شده است ولی مطالعه روی جمعیت تصادفی در دنیا بر روی رابطه ریفلاکس و علائم تنفسی نادر است. در ایران نیز اطلاعات کمی روی رابطه این دو بیماری وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی این ارتباط در سطح جامعه کل شهرکرد می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تعداد 5429 نفر از اهالی 20 ساله یا بالاتر شهرکرد که به صورت تصادفی انتخاب شدند مورد بررسی قرار گرفتند. 4762 نفر از این عده (88.7%) در مطالعه شرکت نمودند. افراد مورد مطالعه توسط دانشجویان پزشکی مورد مصاحبه قرار گرفتند.
    نتایج
    در بین افراد مورد مطالعه تعداد 317 نفر (6.7%) مبتلا به آسم فعال و 1186 نفر (25.5%) علائم ریفلاکس ماهانه را ذکر کردند. همبستگی آسم فعال و ریفلاکس با Odds Ratio=2.99(2.60-3.43) و برونشیت مزمن و ریفلاکس با (2.58-1.43)1.92 Odds Ratio=بود.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد که بسیاری از دردهای اپیگاستر بیماران تنفسی که به اولسر پیتیک نسبت داده می شود احتمالا از ریفلاکس می باشد. توجه به این نکته باعث کاهش اعمال تشخیصی برای بیماران تنفسی و کاهش هزینه و بهبود شرایط زیستی بیماران تنفسی می گردد.
    کلیدواژگان: اپیرمیولوژی، آسم، برونشیت مزمن، ریفلاکس
  • بهار شاکریان صفحه 63
    زمینه و هدف
    عمل سزارین به عنوان پدیده ای جهت کاهش مرگ و میر و بیماری مادر و نوزاد، امروزه به دلیل وسعت کاربرد، به یک معضل جهانی مبدل شده چرا که آمار سزارین در اغلب مناطق جهان، از میزان استاندارد سازمان بهداشت جهانی (15%) بسیار فراتر رفته است و این موجب شده تا حرکتی جهانی نیز برای کاهش آن ایجاد شود. در این پژوهش به عنوان اولین گام جهت کاهش میزان سزارین، به بررسی علل و فراوانی نسبی آن در استان چهارمحال و بختیاری پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه اطلاعات لازم شامل مشخصات فردی و علل سزارین طبق اظهارات کتبی پزشک معالج، از پرونده بیمارانی که در سال 1381 در کل استان سزارین شده بودند استخراج و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    44% کل زایمان های استان به روش سزارین انجام شده که 74% اورژانسی و 26% به صورت انتخابی (الکتیو) بوده است. شایع ترین علل سزارین اورژانس: زجر جنین (30.2%)، سزارین قبلی (22.1%) و عدم پیشرفت زایمان (20.6%) بود و در سزارین الکتیو: سزارین قبلی (43.3%)، تنگی لگن (20%)، حاملگی پرخطر (7.7%) و پرزنتاسیون غیرسفالیک (نمای جنینی غیر از سر) (6%) بوده است. فراوانی نسبی سزارین در بیمارستان های شهرکرد 46%، تامین اجتماعی 60%، بروجن 39%، فارسان 39% و لردگان 28% بوده است. در کل استان فراوانی نسبی سزارین در گروه سنی 25-20 سال 41%، 30-26 سال 29%، 35-30 سال 15%، زیر 20 سال 9% و بالای 35 سال 6%، در مادران با حاملگی اول 43.5% و با حاملگی دوم 25%، از نظر اشتغال: 91% خانه دار و 9% شاغل بوده است.
    نتیجه گیری
    آمار سزارین در استان چهارمحال بختیاری بالاست و گزارش صحیح دلایل انجام سزارین توسط پزشک با معیارهای دقیق علمی و نیز با ترویج زایمان بی درد و ارتقای کیفی زایشگاه احتمالا می تواند تقاضای مردمی جهت سزارین را کاهش داده و در کل باعث کاهش تعداد سزارین در بیمارستان ها گردد.
    کلیدواژگان: تنگی لگن، سزارین، حاملگی، زجر جنین
|
  • Ali Sharifzadeh, Farhid Hmatzadeh, Abdolrasool Namjoo, Azar Danesh Page 1
    Background And Aim
    The aim of this study was to detect the dominant serotypes of salmonellae in children and to find the antibiotic susceptibility and R-factor transmissibility among isolated salmonellae.
    Method
    This study was conducted on 400 diarrheic stool samples collected from children in Ayatollah Kashany hospital of Shahrekord, during spring of 1999 to autumn of 2000.
    Results
    After isolation and identification of salmonellae, seven serotypes were detected. One of them was S. typhi and other the six serotypes were S. paratyphi B. Then biogram test was performed by disk diffusion method. Best Results were taken from ceftizoxim, cephtriaxon, cephazolin and chloramphenicol. The R-factor had been transferred from isolated salmonellae to penicillin and ampicillin.
    Conclusion
    Results substanciate that unnessessary usage of antibiotics, which is the main cause of drug resistance, should be prevented.
    Keywords: Antibiotic resistance, Children diarrhea, Resistance transmissibility, Salmonellosis
  • Daruesh Shabazi, Azar Danesh Page 7
    Background And Aim
    The induction of cancer appears to be the most important effect of low-dose ionizing radiation occurring in an exposed population. The major cancers induced by whole-body radiation exposure are the breasts in women, thyroid, lung, skin cancers and leukemia. In developing countries 94% of the human radiation is from the natural sources. In Iran some high altitude regions such as Chaharmahal & Bakhtiari has a high level of the natural background radiation (higher than the world’s average). For this reason, investigation of the incidence of cancer, relevant to the radiation is very important in this province which is the aim of this study.
    Method
    In this study 751 cases suffering from malignant cancer (based on ICD10) were investigated during a 5-year period (from 1998 to 2002). Three hundred sixty-two cases suffering from skin, breast, lung, thyroid cancers or leukemia were selected. All data was obtained from health centers and pathological sections of relevant hospitals. Chi-square test was used for data analysis.
    Results
    The prevalence of skin, breast, thyroid and lung cancers and leukemia as compared with total recorded cancers were about 20.5%, 7.5%, 2.6%, 1.1% and 16.2%, respectively. From all studied cases, 48.3% were male and 51.7% were female. There was significance relationship between sex and the cancer type (p<0.05). The mean age of patients with skin, breast, thyroid and lung cancers and leukemia were found to be 62.98, 51.14, 44.6, 60.89 and 33.8 years, respectively. The total radiation induced cancer risk was greater for women than for men.
    Conclusion
    The prevalence of skin, thyroid cancers and leukemia in this province was more than the other areas of Iran due to the high levels of the natural background radiation in this province.
    Keywords: Breast cancer, Lung cancer, Leukemia, Natural background radiation, Skin cancer, Thyroid cancer
  • Mariam Radahmadi, Tarokh Shadan, S. Shahabdin Sadr, S. Morteza Karimian Page 14
    Background And Aim
    In this study the effects of chronic stress on the serum glucose level (SGL), serum cortisol level (SCL) and body weight were investigated to determine the possible causal link between stress and diabetes.
    Method
    The experiments were performed on nondiabetic and diabetic rats divided to control, sham, and stressed groups. Water immersion was used as chronic psychical stress (one minute every hour, 4 hours every day for a period of 14 days). After the experiment, a blood sample was collected. The serum glucose level was measured by the glucose oxidase method, and serum cortisol level was measured by radioimmunoassay method. Difference in body weight was also calculated.
    Results
    Our results showed that, this psychical stress caused a significant increase in glucose level in both nondiabetic and diabetic rats, but could not produce diabetes in nondiabetic rats. Diabetes caused significant increase in serum cortisol level. This stress caused a small but nonsignificant increase of cortisol level. Also, there was a significant weight loss in stressed rats, that was much higher in diabetic rats. Effect of diabetes on weight loss was much higher than that of the psychical stress.
    Conclusion
    Therefore stress exacerbated the disease in the diabetic rats and probably made the nondiabetic rats prone to diabetes.
    Keywords: Body weight, Cortisol level, Diabetes mellitus, Glucose level, Psychical stress
  • Sali Fazeli, Hajeih Ghasmian, Reza Mirnzhad Page 26
    Background And Aim
    Diarrhea still is one of the major health problems in many parts of the world. In developing countries Enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) is a major cause of severe disease in children and it is the most frequent cause of traveler’s diarrhea. Diarrhea caused by ETEC is dependent on its colonization in the small intestine, thus reducing its colonization can potentially reduce the disease. Probiotics are microorganisms (bacteria and yeasts) that have beneficial effects on the health of the host when ingested. The purpose of this study was to use the Lactobacillus casei as a probiotic organism for reducing the shedding and colonization of ETEC in the Balb/c mouse intestine.
    Method
    The mice allocated into either a probiotic-treated group or a control group. The treated group were given probiotic (1×108cfu) for either 3 or 6 days, and the control group were not given any probiotic. Seventy-two hours after the last oral administration of probiotic, the test and control mice were challenged with ETEC (1×108cfu). Frequency of shedding was evaluated by colony counting of fecal samples.
    Results
    The results indicated that mice given probiotic for 3 or 6 days had a significant reduction in the frequency of ETEC shedding (p<0.001) compared to the control group.
    Conclusion
    The findings suggests the Lactobacillus casei as a possible candidate for a probiotic against Enterotoxigenic Escherichia coli.
    Keywords: Balb, c mouse, Enterotoxigenic Escherichia Coli (ETEC), Lactobacillus casei, Probiotic, Traveler's diarrhea
  • Mariam Khooshideh Page 34
    Background And Aim
    Pregnancy in a noncommunicating rudimentary uterine horn frequently results in rupture. Uterine rupture usually causes a massive intraperitoneal hemorrhage, necessitating emergency operative intervention to control bleeding.
    Results
    This article is a report of an unusual pregnant patient who had severe nephrotic syndrome with an anomaly in uterus and asymptomatic rupture of a rudimentary horn. Also gestational age at the time of the occurrence of the rupture was more than other cases that have been reported.
    Keywords: Intraperitoneal hemorrhage, Rudimentary horn of uterus, Uterine rupture
  • Shahnaz Tabiee, Mariam Nakhaee Page 43
    Background And Aim
    Burn injuries still produce a significant morbidity and mortality in Iran and other countries. This cross-sectional study was carried out to find the epidemiology of burn patients admitted to Birjand Emam Reza Hospital burn unit.
    Method
    Medical records of 342 patients were assessed for demographic and burn characteristic data.
    Results
    The results indicated that the 13.7% of the patients were hospitalized with a mean age of 23.1 years, and 55.6% of them were men. The mean BBS (Body Burn Surface) and mortality rates were higher in females. Most of the burn injuries were caused by domestic accidents (83.9%). Self-inflicted burns were higher in females (63.9%) and in 10-30 years old patients. There was significant correlation between mortality rate and age groups, gender as well as BBS (p<0.001). Among the prognostic factors in our study, self-inflicting (O.R:12.2608; CI:4.2600-35.2884) and BBS more than 40% (O.R:31.6546; CI:13.7134-73.0682) were identified as strong predisposings to death.
    Conclusion
    Regarding to high-risk groups (children and young adults), prognostic factors and high mortality rate (%29.8) in burn patients, implementation of public educational programs for prevention and continuos education for care provider teams are essential.
    Keywords: Birjand, Burn, Epidemiology
  • Behrooz Kazemi, Smostafa Jzayeri, Smohamadhosin Arad Page 52
    Background And Aim
    Uremic neuropathy is one of the most common complications of chronic renal failure. Autonomic neuropathy occurs in addition to peripheral somatic system involvement. Sympathetic skin response (SSR) is a simple noninvasive test for evaluation of skin’s eccrine sweat glands activity in response to sympathetic stimulation. Pathway of this sympathetic response contains afferent myelinated fibers, central part and efferent unmyelinated sympathetic fibers.
    Method
    In this study SSR test was performed on 31 patients with chronic renal failure on regular hemodialysis and 35 normal controls.
    Results
    SSR was absent in 12 patients (38.7%) and abnormal in 23 patients (74%). No good correlation was found between abnormal SSR and clinical dysautonomic symptoms, but it seems that SSR becomes abnormal long before appearance of clinical dysautonomic symptoms in chronic renal failure. Age, Sex, duration of hemodialysis and duration of history of renal failure had no effect on SSR, but SSR seems to be affected by high weekly frequency of hemodialysis.
    Conclusion
    So we concluded that in chronic renal failure peripheral sympathetic system involvement is common and adequate dialysis has effect on its progression.
    Keywords: Autonomic neuropathy, Chronic renal failure, Sympathetic skin response
  • Smohamad Kazem Hosine Asl, Babak Amra Page 58
    Background And Aim
    Association between gastroesophageal reflux (GER) and respiratory diseases has been known for a long time. There are few epidemiological studies on general population in the world, and little is known about a possible association between respiratory symptoms and reflux in Iran.
    Method
    A sample of 5492 adults (more than 20 years old) was randomly selected for the study, from them 4762 subjects agreed to take part (86.7%). The medical students interviewed all of the subjects.
    Results
    The prevalence of monthly reflux symptoms and active asthma were 25.5% and 6.7% respectively. The correlation between reflux and asthma had a confidence interval of (2.60–3.43) and an odds ratio of 2.99. The correlation between chronic bronchitis and reflux had a confidence interval of (1.43–2.58) and an odds ratio of 1.92.
    Conclusion
    These findings indicates that epigastric pain in many asthmatic and chronic bronchitis patients may be due to reflux.
    Keywords: Asthma, Chronic bronchitis, Epidemiology, Gastroesophageal reflux