فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1383)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، تابستان 1383)

  • 83 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/05/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید کمال صولتی دهکردی، محمدرضا عابدین زاده، مسعود نیک فرجام، فاطمه دریس صفحه 1
    زمینه و هدف
    یکی از آثار شوم مصرف مواد مخدر به هم ریختن بهداشت روانی جامعه و در محدوده کوچکتر آن سیستم خانواده است. هدف اصلی این پژوهش بررسی مصرف مواد (سوء مصرف یا وابستگی) توسط یک یا بیش از یک عضو خانواده و تاثیر روانی آن روی سایر اعضا خانواده است.
    روش مطالعه
    نوع پژوهش توصیفی – تحلیلی و تعداد نمونه ها 724 نفر از بیماران ارجاعی و مراجعه کننده به مراکز مشاوره و روانشناسی کلینیک ویژه آیت الله کاشانی شهرکرد بود که طی مدت یک سال به صورت تصادفی انتخاب شدند. این افراد پس از آنکه از طرف سایر متخصصین جهت مشاوره به مرکز ارجاع داده می شدند، بوسیله چک لیست علائم اختلالات روانی و همچنین چک لیست سوء مصرف یا وابستگی به مواد مورد ارزیابی قرار می گرفتند.
    نتایج
    از تعداد کل نمونه ها 514 نفر (71 %) زن و 210 نفر (29 %) مرد و محدوده سنی نمونه ها 61-6 سال با میانگین سنی 24 سال بود. از تعداد کل مراجعین 358 نفر (49.4%) اذعان کردند که حداقل یکی از اعضای خانواده دارای سوء مصرف یا وابسته به مواد است که این مساله در بروز یا عود علائم بیماری آنها نقش اساسی داشته است. از این گروه تعداد 238 نفر (66.5%) زنان و تعداد 120 نفر (32.2%) مردان وجود سوء مصرف یا وابستگی به مواد را در همسر و فرزند خود گزارش و 33.5% زنان و 27.7% مردان چنین مساله ای را در خانواده بیمار گزارش کردند. همچنین ارتباط معنی داری (0.05>p) بین سو مصرف و وابستگی به مواد در همسر و فرزند و خانواده بیمار با متغیرهای جنس، وضعیت تاهل و شغل بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نتیجه می گیریم که بین اختلالات روانی مراجعین به مرکز مشاوره و سوء مصرف و وابستگی به مواد اعضای خانواده آنها ارتباط وجود دارد که در این میان افسردگی نقش بیشتری دارد به عبارت دیگر در خانواده هایی که برخی اعضا دارای سوء مصرف یا وابستگی به مواد هستند احتمال ابتلای سایر اعضای خانواده به افسردگی نسبت به سایر اختلالات بیشتر است.
    کلیدواژگان: اختلال روانی، سوء مصرف مواد، خانواده، وابستگی به مواد
  • محمدرضا عابدین زاده، محمود اخلاقی صفحه 9
    زمینه و هدف
    از عوارض مهم بعد از عمل جراحی تانسیلکتومی لارنژیت، لارنگوسپاسم و خونریزی از محل عمل است. این عوارض شایع ترین علل مرگ و میر به دنبال تانسیلکتومی می باشد. در این مطالعه بروز هر یک از این عوارض و ارتباط آنها با کاربرد ژل لیدوکائین، سن و جنس بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش مطالعه
    این مطالعه به صورت مداخله ای بر روی 100 بیمار 15-5 ساله ای که در مدت 6 ماه (تابستان و پائیز1380) در بیمارستان رسالت شهرکرد تحت تانسیلکتومی قرار گرفتند، انجام شد. بیماران به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه مساوی شاهد (لوله گذاری بدون ژل لیدوکائین) و مورد (لوله گذاری با ژل لیدوکائین 2%) قرار گرفتند. در هر دو گروه، بیماران از نظر خونریزی حین عمل، لارنگواسپاسم در طی دو ساعت اول پس از عمل و لارنژیت در طی 24 ساعت اول پس از عمل بررسی شدند.
    نتایج
    در مطالعه انجام شده بروز لارنگواسپاسم و لارنژیت به ترتیب 8 درصد و 17 درصد به دست آمد. ارتباطی بین لارنگواسپاسم و لارنژیت با سن و جنس بیماران وجود نداشت. بروز خونریزی 16 درصد بود که با گروه های سنی ارتباط مستقیم داشت. همچنین خونریزی در جنس مونث بیشتر از مذکر بود. در این مطالعه مشخص شد ژل لیدوکائین در کاهش لارنگواسپاسم موثر می باشد اما بر بروز لارنژیت و خونریزی تاثیری ندارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه استفاده از ژل لیدوکائین 2% برای پیشگیری از لارنگواسپاسم بعد از تانسیلکتومی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تانسیلکتومی، خونریزی، لارنژیت، لارنگواسپاسم
  • اسحق ایلدرآبادی، محمدرضا فیروزکوهی، سید رضامظلوم، علی نویدیان صفحه 15
    زمینه و هدف
    افسردگی یکی از چهار بیماری عمده در دنیا و شایع ترین علت ناتوانی ناشی از بیماری ها می باشد. افسردگی یکی از علل خودکشی است و در سال های اخیر، در جمعیت جوان حتی نوجوان رشد فزآینده ای داشته است. افسردگی زمینه هایی مثل موفقیت، جذابیت، سلامتی و توانایی که بیشترین ارزش را برای یک جوان دارد، تحت تاثیر قرار می دهد. از مخرب ترین عوارض آن کاهش میل به کار و فعالیت می باشد. نظر به اهمیت به حساب آوردن شیوع افسردگی بین دانشجویان جهت برنامه ریزی انواع پیشگیری ها، پژوهش حاضر به منظور تعیین میزان شیوع افسردگی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی زابل در سال تحصیلی 81-80 انجام گرفت.
    روش مطالعه
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. جامعه مورد پژوهش 240 نفر از دانشجویان بودند که از بین آنها 157 نفر به طور آگاهانه در پژوهش شرکت کردند. به منظور جمع آوری داده ها از فرم مشخصات فردی و پرسشنامه سنجش افسردگی بک (Beck) استفاده شد.
    نتایج
    64.3% دانشجویان به درجات مختلفی از افسردگی مبتلا بودند و میانگین نمره افسردگی در دانشجویان پرستاری 10.5±16.1 در دانشجویان مامایی 8.9 ± 19.5 در دانشجویان بهداشت خانواده 5.8±8.7 و در دانشجویان مبارزه با بیماری ها 11.1±13.6 بود که آزمون آنالیز واریانس یک طرفه بین میانگین نمره افسردگی دانشجویان تفاوت معنی داری را نشان داد ((p=0.004.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر که بیانگر فراوانی افسردگی در بین دانشجویان است، باید تدابیری اتخاذ گردد تا عواملی که در بروز افسردگی موثر هستند، کاهش یابند و با شناخت سریع و به موقع از عواقب آن پیشگیری شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، آزمون بک، دانشجویان، زابل
  • محمد ربانی، عباس جعفریان دهکردی، فرشید حسن زاده، سید هاظم هاشمی، عبدالرسول حقیرابراهیم آبادی، صدیقه سادات ثابت صفحه 22
    زمینه و هدف
    اساس کنترل صرع امروزه دارو درمانی است و در این ارتباط داروهای زیادی ساخته شده اند که هر یک دارای عوارض جانبی بعضا شدید می باشند. افزایش چربی دوستی داروهای ضد صرع باعث افزایش نفوذپذیری آنها به مغز و اثر بخشی بهتر آنها می گردد. در این مطالعه اثرات ضد صرع و سداتیو داروی سنتز شده که کونژوگه فنی توئین و والپروئیک اسید می باشد مورد بررسی قرار گرفت.
    روش مطالعه
    اثرات دوزهای مختلف فنی توئین، والپروئات سدیم و کمپلکس فنی توئین - والپروئیک اسید بر حملات ایجاد شده در مدل (Maximum Electroshock) MES و کاینیک اسید مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی اثرات سداتیو این دارو از دستگاه اندازه گیری حرکت استفاده شد.
    نتایج
    در مدل صرع کاینیک اسید، فنی توئین به تنهایی یا کونژوگه فنی توئین-والپروئیک اسید تاثیری بر حملات صرعی نداشته در حالی که والپروئیک اسید به تنهایی به طور معنی داری بروز اینگونه حملات صرعی را کاهش داد. هیچکدام از داروهای مورد بررسی قرار گرفته تغییر معنی داری در میزان حرکت حیوانات در مقایسه با کنترل ایجاد نکردند.ED50 محاسبه شده برای فنی توئین، والپروئات سدیم و کمپلکس فنی توئین - والپروئیک اسید به ترتیب معادل mg/kg 15.2،293.8 mg/kg وmg/kg 13.5 بود.
    نتیجه گیری
    در بررسی نتایج حاصل از آزمایشات انجام شده بر روی داروی کونژوگه و مقایسه آن با فنی توئین و والپروئیک اسید به نظر می رسد که داروی کونژوگه از لحاظ اثر بخشی تفاوت قابل توجهی با داروی فنی توئین نداشت، یکی از علل آن می تواند شکسته شدن پیوند استری در این ترکیب و تبدیل آن به فنی توئین و والپروئیک اسید توسط استرازها در بدن باشد.
    کلیدواژگان: صرع، کاینیک اسید، کونژو گه فنی توئین، والپروتیک اسید، MES
  • ناهید رئیسی، امیرعباس کارگشایی صفحه 31
    زمینه و هدف
    تالاسمی یک کم خونی ارثی است که یکی از عوارض آن اختلالات گوش می باشد. این اختلال عمدتا به صورت کاهش شنوائی (انتقالی یا حسی عصبی) تظاهر نموده و با بزرگی لوزه سوم، تراکم آهن و اثر سمی دسفرال در ارتباط می باشد. علیرغم آنکه با تغییر روش های درمانی و کنترل بهتر بیماران تالاسمی از نظر بار آهن و میزان مصرف دسفرال شیوع این عارضه بخصوص نوع حسی عصبی در طول زمان کاهش یافته ولی هنوز هم گزارشاتی در مورد آن وجود دارد. مطالعه اخیر با هدف بررسی شیوع اختلالات شنوائی بعنوان یک شاخص نسبی از وضعیت کنترل این بیماران در سال 1380 بر روی 80 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور بخش تالاسمی بیمارستان هاجر (س) شهرکرد انجام شد.
    روش مطالعه
    این بررسی به روش توصیفی تحلیلی بر روی 80 بیمار تالاسمی ماژور که از هنگام تشخیص (حدود شش ماهگی) ماهیانه جهت دریافت خون به بخش تالاسمی بیمارستان هاجر (س) شهرکرد مراجعه می کردند به مدت 6 ماه انجام گرفت، در طی انجام این مطالعه 2 نفر از بیماران فوت کردند. از طریق یک پرسشنامه اطلاعات فردی بیماران و میزان مصرف دسفرال آنها و مدت آن ثبت شده، سطح فریتین سرم به عنوان ملاک تراکم آهن اندازه گیری شد و نهایتا شاخص درمانی به عنوان معیار نسبت دسفرال با بار آهن محاسبه گردید. از نظر وضعیت شنوائی تمامی بیماران توسط تست اودیومتری مورد ارزیابی قرار گرفتند و در بیماران با اختلال شنوائی عکس طرفی گردن از نظر بزرگی لوزه سوم گرفته شد.
    نتایج
    از 80 بیمار مورد بررسی حدود 89 % کنترل مناسب از نظر تناسب بین بار آهن و میزان مصرف دسفرال داشته اند (شاخص درمانی کمتر از 0.025). کاهش شنوایی در 10.3% بیماران دیده شد که از نوع انتقالی و در حد خفیف (40-20 دسی بل) بوده ولی کاهش شنوائی حسی عصبی در این بیماران دیده نشد. در موارد با کاهش شنوائی انتقالی بین بزرگی لوزه سوم و اختلال شنوائی رابطه معنی داری یافت شد (p<0.05). ولی بین این اختلال و سطح فریتین سرم و میزان مصرف دسفرال رابطه معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به مسائل فوق می توان نتیجه گرفت که در صورت کنترل مناسب بیماران از نظر بار آهن و میزان مصرف دسفرال می توان تا حدودی شیوع عوارض گوشی به خصوص نوع حسی عصبی در این بیماران را کاهش داد و با ارزیابی دوره ای بیماران تالاسمی از نظر وضعیت شنوائی می توان به اختلالات زمینه ای و همراه، مثل بزرگی لوزه سوم پی برد و جهت اصلاح آنها اقدام نمود.
    کلیدواژگان: بتالاسمی ماژور، دسفرال، کاهش شنوائی
  • رضا مقصودی، حمیدرضا خضرایی، بهنام زمانزاد صفحه 37
    زمینه و هدف
    عفونت های عمقی گردن به عندان عفونت های نسبتا شایع و دارای عوارض و مرگ و میر قابل توجه شناخته می شوند. در این مطالعه نوع باکتری ایجاد کننده این عفونت ها و الگوی حساسیت این عوامل نسبت به آنتی بیوتیک ها مورد بررسی قرار گرفت.
    روش مطالعه
    در این مطالعه از 50 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان های کاشانی و رسالت شهر کرد با تشخیص ابتلا به عفونت عمقی گردن نمونه گیری و آزمایش های باکتریولوژی از نظر جداسازی باکتری های هوازی و بی هوازی انجام گرفت...
    کلیدواژگان: باکتروئید ها، عفونت های عمقی گردن، فوزوباکتروم ها
  • طاهره اشرفگنجویی صفحه 44
    زمینه و هدف
    این تحقیق به منظور ارزیابی عاقبت حاملگی هایی که به وسیله پیچ خوردگی بندناف به دور گردن یا بدن جنین عارضه دار شده بودند، انجام شد.
    روش مطالعه
    خانم های بارداری که جهت زایمان به زایشگاه نیک نفس دانشگاه علوم پزشکی کرمان مراجعه کردند و دارای معیارهای حاملگی ترم، یک قلو و ورتکس بودند جهت بررسی انتخاب شدند. حاملگی هایی با جنین های بدون پیچ خوردگی بند ناف به عنوان گروه مقایسه در نظر گرفته شدند. مقایسه فرکانس ها به کمک آزمون کای دو و مقایسه میانگین ها به وسیله آنالیز t-student انجام شد.
    نتایج
    در 478 بیمار بررسی شده فرکانس کلی پیچ خوردگی بند ناف 40.2% بود. شیوع پیچ خوردگی بند ناف به دور گردن 34.3% و به دور اندام 5% بود. در 6.49% موارد پیچ خوردگی دو دور بند ناف گردنی مشاهده گردید. حاملگی های با پیچ خوردگی بند ناف در طول پیشرفت زایمان به میزان بیشتری الگوی غیر طبیعی ضربان قلب جنین را نشان دادند ((p<0.001. در گروه دارای پیچ خوردگی میانگین آپگار دقیقه اول و پنجم به طور معنی داری از گروه کنترل کمتر بود(p <0.05). میانگین تعداد پیچ خوردگی بند ناف در گروه با دفع مکونیوم به طور معنی داری بیش از گروه فاقد دفع مکونیوم بود ((P<0.05.
    نتیجه گیری
    پیچ خوردگی بند ناف به دورگردن یا اندام های جنین در رابطه با ریسک بیشتر دفع مکونیوم، الگوی غیرطبیعی ضربان قلب جنین در طول زایمان و آپگار پایین دقیقه اول و پنجم می باشد. در صورت پیچ خوردگی بند ناف احتمال عوارض جنینی و نوزادی وجود دارد در حالی که با سونوگرافی داپلر می توان پیچ خوردگی بند ناف را قبل از تولد تشخیص داد.
    کلیدواژگان: آپگار اسکو، اولتراسونو گرافی، بند ناف، ضربان قلب جنین، عوارض Labor
  • علی کریمی، محمدرضا نفیسی، حسن تمیزی فر صفحه 50
    زمینه و هدف
    پا سخ سلولی به عفونت ویروسی بک واکنش پیچیده ای است که شامل القاء اینترفرون می باشد. اینترفرون ها اجزا مهم و کلیدی پاسخ های ایمنی طبیعی میزبان به عفونت ویروسی بوده و از طریق چندین مکانیزم تکثیر ویروس در سلول و در نتیجه ویرولانس آن را مهار می کند. در سلول های آلوده با ویروس های مختلف، RNA دو رشته ای سنتز می شود که القا کننده اینترفرون است. آنزیم پروتئین کیناز PKR) R) بوسیله اینترفرون القا شده و یک واسطه مهم و عمده پاسخ سلولی به عفونت ویروسی است. فعالیت این آنزیم منجر به فسفوریله شدن جزء آلفا فاکتور آغاز گر (eIF2-α) و در نتیجه توقف سنتز پروتئین در سلول می گردد. در سلول آلوده با هرپس سیمپلکس ویروس نوع یک (HSV-1)، نیز این عمل منجر به توقف زودرس سنتز پروتئین سلول میزبان می شود ولیکن این ویروس دارای ژنی بنام 34.5 ICP است که مانع این عمل در سلول آلوده با این ویروس می گردد. این ژن عامل تکثیر و ویرولانسHSV-1 در سیستم عصبی مرکزی (CNS) نیز بوده ولیکن برای تکثیر ویروس در تعدادی از کشت های سلولی ضروری نیست، نقش این ژن در کشت سلولی با منشاء عصبی بنام SK-N-SH آلوده با موتانت های نوترکیبی از HSV-1 که اختصاصا ژن مذکور را بیان کند، بررسی نشده است. لذا هدف از این تحقیق، بررسی این نقش بوده است.
    روش مطالعه
    بر اساس خاصیت نوترکیبی ژنتیکی، یک موتانت نو ترکیب از ویروس فوق الذکر ساخته شد، درستی اسیدنوکئیک آن با روش ساترن بلاتینگ تایید و سپس با روش های وسترن بلاتینگ و جلوگیری از توقف سنتز پروتئین، خصوصیات آن بررسی گردید.
    نتایج
    جلوگیری از توقف سنتز پروتئین بوسیله موتانت نوترکیب مذکور در مقایسه با یک موتانت حذفی فاقد این ژن و نیز یک سویه وحشی ازHSV-1 بنام (+ 17) در کشت سلولی SK-N-SH نشان داد که ژن مذکور برای حفظ سنتز پروتئین و در نتیجه تکثیر HSV-1 در این کشت سلولی ضروری می باشد.
    نتیجه گیری
    احتمالا این ژن مسوول جلوگیری از توقف سنتز پروتئین در سلول های فوق الذکر پس از عفونت با HSV-1 می باشد.
    کلیدواژگان: روغن ماهی، ویتامین A، ویتامین D، کوسه ماهی، ماهی کیلکا
  • سهیلا هنری، مهندس محمود معموری، جعفر اکبری، رضا عنایتی فرد، مهناز حیدری صفحه 60
    زمینه و هدف
    روغن ماهی و کبد کوسه ماهی منابع غنی از ویتامینهای A وB میباشند. ویتامین A در شب کوری تقویت سیستم ایمنی، رشد استخوانی و رشد سلول های بدن ضروری بوده و ویتامین D در جذب کلسیم و فسفر دخالت دارد و برای رشد استخوان ها لازم است. روغن ماهی و کبد کوسه ماهی حاوی اسیدهای چرب ضروری ایکوزاپنتانوئیک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید بوده که در کاهش بروز بیماری های قلبی - عروقی تاثیر بسزائی دارد. این پژوهش با هدف بررسی روش های مختلف استخراج و میزان روغن کبد کوسه ماهی و ماهی کیلکا و نیز تعیین مقدار ویتامین های A وD در آنها، برای استفاده بهینه از منابع زیستی موجود در کشور طراحی گردید.
    روش مطالعه
    روغن از کبد کوسه ماهی و ماهی کیلکا با استفاده از روش های مکانیکی، هضم قلیایی، استخراج با حلال و روش Bligh & Dyer استخراج شد. ویتامین های A وD در روغن حاصله با استفاده از روش های مدون تعیین مقدار گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد از بین روش های انجام شده، بیشترین بازده روغن متعلق به روش Bligh & Dyer می باشد. (45.3% در نمونه کبد کوسه ماهی و 6.63% در نمونه ماهی کیلکا) و نیز میزان ویتامین های D و A در روش مذکور نسبت به سایر روش های انجام گرفته بالاتر می باشد. این مقدار برای استفاده در مورد ماهی کیلکا به علت میزان کم روغن در آن مناسب نمی باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این تحقیق مشخص گردید، روغن کبد کوسه ماهی دارای مقادیر مناسبی از ویتامین های D و A بوده که استخراج آن از کبد کوسه ماهی به منظور استفاده در فرمولاسیون فرآورده های دارویی مورد نظر سودمند می باشد.
    کلیدواژگان: HSV، توقف سنتز پروتئین، هرپس سیمپلکس ویروس
  • لاله سلیمانی زاده_آذر دانش_ناهید بصری گ عباس عباس زاده_منصور عرب صفحه 67
    زمینه و هدف
    توجه به بهداشت مادران باردار در خلال حاملگی یکی از اساسی ترین و مطمئن ترین راه های حفظ سلامت مادر و جنین است. لذا شناسایی هرچه زودتر گروه پرخطر، اساس مراقبت های پیش از زایمان است.
    روش مطالعه
    به منظور تعیین فراوانی حاملگی های پرخطر و عوامل موثر بر آن در زنان باردار مطالعه ای توصیفی مقطعی صورت گرفت که در آن 850 نفر از مراجعین به زایشگاه مهدیه شهر بم طی سال 80 به صورت تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. متغیرهای مورد بررسی شامل سن مادر، وزن نوزاد، بیماری های زمینه ای مادر، تعداد حاملگی و سن حاملگی بود که با برنامه آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان می دهد که %11.8 نمونه ها زیر سن 18 سال و %6.6 بالای 35 سال بودند. %8.8 نمونه ها برای نوبت پنجم و بیشتر از آن حامله شده اند. %5.4 نمونه ها دچار زایمان زودرس بودند و %6.3 نمونه ها زایمان دیررس داشتند. %2 نمونه ها در حاملگی قطعی دچار خونریزی شدند. %4.2 موارد علایم پره اکلامپسی را در حاملگی اخیر نشان دادند. فراوانی بیماری های مختلف در نمونه های مورد بررسی بدین شرح بود: %12.3 عفونت دستگاه ادراری، %0.8 درصد اعتیاد به مواد مخدر، %0.4 بیماری مقاربتی، %0.4 آنمی، %0.6 بیماری تیروییدی، %0.6 بیماری قلبی و %0.1 بیماری کبدی، %0.1 بیماری دیابت، ضمنا 4.3 از نمونه ها به بیش از یکی از بیماری های فوق الذکر مبتلا بودند. %22.9 نوزادان این مادران کم وزن بودند. با توجه به یافته های این بررسی مشخص شد که حاملگی در سن نامناسب و ابتلا به بعضی بیماری ها به ویژه عفونت ادرار و پرفشاری خون مهم ترین مشکلات بهداشتی زنان حامله این شهر می باشد.
    نتیجه گیری
    توصیه می شود در جهت پیشگیری از حاملگی های پرخطر آموزش و مراقبت های پری ناتال در سن باروری بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بم، سلامت مادر، حاملگی پر خطر، زنان باردار
|
  • Skamal Solati, Mohammad Reza Abedin Zadeh, Masud Nikfarjam, Fatemeh Deris Page 1
    Background And Aim
    One of the consequences of substance abuse is psychiatric disorder in the society and family. The aim of this study was to find the possible relationship between substance abuse and mental disorders of the other family members.
    Method
    This descriptive and study was performed on 724 (514 female and 210 male) outpatients referred to counseling center of the Kashani clinic, Shahrekord. The data was analyzed by descriptive statistics, chi–square, Fishers test and adds Ratio.
    Results
    The results showed that 49.4% of the patients stated that at least one of their family members was substance abuser. Chance of a depressive person to have a family member abuser was 1.97 times more than patients with other mental disorders. This chance ratio for anxiety was 0.45, for conversion disorder was 2.77, and for interpersonal problems and conduct disorders was 0.38. These differences were statistically significant. But the odd ratios for social phobia, sleep disorder and impotence were nonsignificant.
    Conclusion
    There was a significant deference between patient mental disorders with members family substance abuse and dependent.
    Keywords: Family, Substance abuse, Substance dependent, Mental disorder
  • Mohammad Reza Abedin Zadeh, Mahmood Akhlaghi Page 9
    Background And Aim
    Laryngospasm, laryngitis and bleeding are the most serious complications after tonsillectomy. In this study, the frequency of these complications and their correlation with age, sex and application of lidocaine jelly has been assessed.
    Method
    The sample consisted of 100 patients aged from 5 to15 years undergoing tonsillectomy in Resalat hospital of Shahrekord, during 6 months. The subjects were divided randomly into two groups. Case group intubated with 2% lidocaine gel via the endotracheal tube, and control group intubated without lidocaine gel. Laryngospasm, laryngitis and bleeding were recorded during the first postoperative day.
    Results
    The incidence of laryngospasm and laryngitis was 8% and 17% respectively. There were no correlations between these problems and age or sex. The incidence of bleeding was 16% that was higher in older and female patients. The endotracheal tube lubrication with 2% lidocaine gel attenuated laryngospasm during recovery after tonsillectomy in children but it was not effective on laryngitis and bleeding.
    Conclusion
    The application of lidocaine gelly after tonsilectomy for prevention of laryngospasm is recomended.
    Keywords: Intratracheal intubation, lidocaine, Tonsillectomy
  • Eshagh Ildarabady, Mohammad Reza Firouzkouhi, Sreza Mazloom, Ali Navinean Page 15
    Background And Aim
    Depression is one of the four main diseases in the world and it is the most common cause of disability due to mental diseases. Also it is one of the causes of suicide. In the recent years, suicide appears to be increasing especially among young adults and adolescents. Clinical depression affects the physical well being, intelligence, success, attractiveness and abilities that are important for young adults. Another effect of depression is loss of interest in usual activities. The present survey was performed to estimate the prevalence of depression among students of Zabol medical school in year 2002.
    Method
    This analytical and descriptive study was performed on 127 students out of 240 students. The Beck depression questionnaire was used to assess depression.
    Results
    The prevalence of depression was 64.3%. The mean score was 16.1±10.5 for nursing students, 19.5±8.9 for obstetrician students, 8.7±5.8 for family health students and 13.6±11.1 for challenge of diseases students. There was significant difference (ANOVA) between the mean scores of students with different subjects
    Conclusion
    The high prevalence of depression among students requires recognizing the risk factors and implementing some preventive measures.
    Keywords: Beck depression test, Depression, Student, Zabol
  • Mohammad Rabani, Abas Jafarian, Farshid Hasanzadeh, Shashem Hashemi, Abdolrasool Haghirabadi, Sedighehsadht Sabet Page 22
    Background And Aim
    The drugs that are currently available for treatment of epilepsy are far from perfect, and the side effects that accompany the use of these drugs are also quite significant in some cases. Therefore, there is a great demand for the design of novel, effective antiepileptic drugs to combat epilepsy in its various forms. The aim of this study was to synthesize and test the anticonvulsant activity of the conjugate of valproic acid and phenytoin in mice.
    Method
    The maximal electroshock seizure (MES) and kainic acid test were used. The MES model involves the induction of seizures through the application of an alternating current using ear-clip electrodes whereas the kainic acid seizure was generated chemically by injection of kainic acid. Neurotoxicity (at administered dose) is reported using the locomotor activity test.
    Results
    In the MES model of seizure, the intraperitoneal administration of phenytoin, valporic acid and the conjugate of them protected against the induction of seizure with different ED50 values (15.2 kg/mg, 293.8 kg/mg and 13.5 kg/mg, respectively). In the kainic acid model of seizures, only valporic acid (at doses greater than 300 mg/kg) was effective in protecting against the induction of seizures. No significant effects were observed on locomotor activity by any of the compounds tested.
    Conclusion
    The results of this study showed that there is not a significant difference between the effectiveness of the compounds tested in protecting against the MES induced seizures.
    Keywords: Conjugate of phenytoin, valporic acid, Epilepsy, Kainic acid, MES, Phenytoin, Valporic acid
  • Nahid Reissi, Amirabas Kargoshaie Page 31
    Background And Aim
    Thalassemia Major or cooley’s anemia is a hereditary anemia and its treatments have high incidence of complications in long term. One of these complications is hearing loss (conductive and sensory neural). Adenoid hypertrophy is the most important cause of conductive hearing loss and toxic effect of desferal is the most common cause of sensory neural hearing loss. The aim of this study was to find the prevalence of hearing loss in thalassemic patients referred to Hajar hospital of Shahrekord in 2002.
    Method
    This survey was performed on 78 patients with beta thalassemia major that regularly received transfusion therapy from about 6 months of age. For all of the patients audiometry were performed, serum ferritin level were measured, desferal dosage were asked and therapeutic index were calculated.
    Results
    Therapeutic index was lower than 0.025 at 89% of the patients, conductive hearing loss (CHL) was observed in 8 patients (10.3%) and sensory neural hearing loss (SNHL) was not seen. In patients with CHL, adenoid X-ray performed, and there was a significant correlation between CHL and adenoid hypertrophy (P<0.05). There was no correlation between hearing loss and age, serum ferritin level or desferal dosage. Absence of SNHL indicated good management of the patients.
    Conclusion
    Appropriate control of thalassemic patients for level of serum ferritin and dosage of desferal and detection of therapeutic index can reduce sensory neural hearing loss. Also periodic control of these patients for hearing disorders can detect CHL and adenoid hypertrophy
    Keywords: B–Thalassemia major, Desferal, Hearing loss
  • Reza Maghsoodi, Hamid Reza Khazraie, Behnam Zamanzad Page 37
    Background And Aim
    Deep neck infections are relatively common infections with severe mortality and morbidity outcome. The aim of this study was to determine the type of causing bacteria and their sensitivity pattern to routine antibiotics.
    Methods
    Samples were obtained by aspiration from the neck abscesses of 50 patients with deep neck infection referred to Shahrekord Kashani and Resalat hospitals. The samples were then cultured in aerobic and anaerobic media.
    Results
    From 66 bacterial isolates, 35 cases (54%) were identified as strict and 31 cases (46%) were facultative anaerobic bacteria. No strict aerobic bacteria were isolated. Bacteroides and Fusobacterium spp. were the most common strict and coagulase negative staphylococci were the most common facultative anaerobic isolates. In five cases we were not able to identify the causative organisms. In antibiogram testing, cloxacillin, ceftizoxime and chloramphenicol were the most effective antibiotics on the anaerobic bacteria.
    Conclusion
    With respect to fatal nature of deep neck infections, rapid diagnosis and treatment play a main role in reducing the mortality and morbidity of the disease. Ceftizoxime, chloramphenicol and clindamycine antibiotics are recomended for therapeutic purposes of these patients.
    Keywords: Bacteroides, Deep neck infection, Fusobacteriums
  • Tahereh Ashraf Page 44
    Background And Aim
    The purpose was to evaluate the outcomes of pregnancies complicated by umbilical cord entanglement.
    Methods
    Pregnant women referred to Niknafs maternity hospital of Kerman with singleton, vertex and term pregnancies were selected for the study. Pregnancies with no umbilical cord entanglement served as comparison group. A comparison of the frequencies between the two groups was performed by c2 testing and a comparison of means by student t-test.
    Results
    Of the 478 deliveries, the frequency of umbilical cord entanglement was 40.2%, frequency of nuchal cord entanglement was 34.3% and around limbs or trunk was 5%. The frequency of two or more cord entanglements was 6.49%. Pregnancies with umbilical cord entanglement were more likely to exhibit an abnormal fetal heart rate pattern (P<0.001). The inflicted infants were also more likely to have low 1- and 5-minute Apgar scores < 7 (P<0.05) and to have mecunium (P<0.05). The mean of umbilical cord entanglements among infants with mecunium was more than that of the infants without mecunium (P<0.05).
    Conclusion
    Umbilical cord entanglement was associated with a greater risk of mecunium, abnormal fetal heart pattern during labor, low 1- and 5-minute Apgar sores < 7 and adverse fetal outcomes. It is possible to detect this problem with Doppler ultrasonography during prenatal scan.
    Keywords: Apgar score, Fetal heart rate, Labor complications, Umbilical cord entanglement, Ultrasonography
  • Ali Karimi, Mohamadreza Nafisi, Hasan Tamizi Page 50
    Background And Aim
    The cellular response to virus infection is a complex process and includes induction of interferons (IFNs). IFNs are key components of the host innate immunity to virus infection and act through several pathways to block virus growth and virulence. Cells infected with a variety of viruses synthesize double stranded RNA, which induces an IFN response. Protein kinase R (PKR) is induced by IFNs and is a major mediator of the cellular response to virus infection. PKR becomes activated and phosphorylates initiation factor-2α (eIF-2α). This leads to the loss of functional eIF-2α, which results in inhibition of protein synthesis. In herpes simplex virus type-1 (HSV-1) infected cells, activation of the PKR pathway results in premature shut-off of host protein synthesis. However, HSV-1 encodes a gene, ICP34.5, which blocks the shut-off of the host protein synthesis. This gene is the virulence factor of this virus in the central nervous system of the mice. This gene is not essential for replication of this virus in some cell lines. However, its role in neuronal cell lines such as SK-N-SH cells following infection with recombinant mutant expressing ICP34.5 specifically, has not been investigated. The aim of this research was to investigate this role.
    Method
    Based on homologous recombination, a number of HSV-1 recombinants constructed, their DNA analyzed by using Southern blotting and they were characterized by using Western blotting and host shut-off techniques. Following infection of SK-N-SH cells, inhibition of host protein synthesis shut-off by this mutant compared with a deletion mutant lacking this gene and an HSV-1 wild type has been investigated.
    Results
    the results showed that ICP34.5 is essential for maintenance of host protein synthesis and thus replication of HSV-1 in this cell line.
    Conclusion
    In cells infected with HSV-1, the function of this gene is the inhibition of host protein synthesis shut-off, induced by infected cell.
    Keywords: HSV, Host, Shut, off
  • Sohela Honary, Mahmood Mamouri, Jafar Akbari, Reza Anayati Fard, Mahnaz Hedari Page 60
    Background And Aim
    Shark liver oil and fish oil are good sourcse of vitamins A & D. Vitamin A is essential for the immune system, bone growth, night vision and cellular growth. Vitamin D is essential for the absorption of calcium and phosphor, which are required for skeletal growth. Fish and shark liver oil contains essential fatty acids such as EPA and DHA, which may reduce the risk of coronary heart disease.
    Method
    In this research, different methods of extraction of oil (mechanical system, extraction with solvent, alkaline digestion and Bligh & Dyer) from shark (Carcharhinus Macloti) liver and clupeonolla grimi were applied and compared. Vitamin A and D were determined by pharmacological methods.
    Results
    The results showed that Bligh & Dyer was the best method due to higher stability of vitamins. More than 45% w/w oil was obtained from 100g of liver by this method. This method was not suitable for clupeonolla grimi because of less oil content. The mechanical method was preferred for low quality oil with lower price.
    Conclusion
    The shark liver has a high percentage of A and D vitamins and could be used as a raw materials for pharmaceutical aims. The amounts of vitamin D3 and oil extracted from shark liver, were higher than cultrirntris fish, but its vitamin A content was lower than the cultrirntris fish oil.
    Keywords: Clupeonolla grimi, Fish oil, Shark liver oil, Vit A, Vit D
  • Laleh Soleimani Zadeh, Azar Danesh, Nahid Basri, Abas Abaszadeh, Mansoor Arab Page 67
    Background And Aim
    Attention to health of mother during pregnancy is essential for the health of both mother and infant. Early detection of high-risk pregnancies is fundamental for prenatal care. This survey was performed to find the prevalence of the high-risk pregnancies and causing factors in the maternity hospital of Bam in 2001.
    Method
    This descriptive and cross sectional study was performed on 850 randomly selected pregnant women.
    Results
    We found that 11.8% of the cases were younger than 18 years, 6.6% were older than 35 years, 8.8% had five or more pregnancies, 5.4% had pre-term, 6.3% had post-term labor, 2% had hemorrhaged pregnancy and 4.2% indicated signs of preeclampsia. The prevalence of various diseases were as follows: 12.3% afflicted with urinary infection, 0.8% had addiction. 0.4% had sexual transmitted disease, 0.4% had anemia, 0.6% had thyroid disease, 0.6% had cardiac diseases, 0.1% had liver disease, 9.1% had diabetes mellitus and 4.3% afflicted with more than one disease. Also 22.9% had low birth weight.
    Conclusion
    Inappropriate age, urinary tract infection, hemorrhage and hypertension were the most important health problems of the pregnant women. For prevention of the high-risk pregnancies, education and prenatal care are necessary.
    Keywords: Bam, High, risk pregnancy, Mother, Pregnant women