فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1384)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، زمستان 1384)

  • 102 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/03/05
  • تعداد عناوین: 13
|
  • فروزان رحمانی صفحه 1
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین عوارض مصرف داروهای ضد صرع در دوران بارداری خطر افزایش ناهنجاری های جنینی در نوزادان می باشد. لاموتریژین یکی از داروهای جدید ضد صرع می باشد که علاوه بر درمان صرع در درمان بسیاری از بیماری های مزمن عصبی نیز استفاده می شود. در مورد اثرات تراتوژنیک این دارو گزارش های کم و متناقضی در دسترس می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیرات تراتوژنیک داروی لاموتریژین بر روی اسکلت جنین موش های تحت درمان این دارو انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع تجربی است که 150 سر موش سوری حامله به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول (کنترل) هیچ ماده ای دریافت نکردند گروه دوم (شم) اتانول به صورت داخل صفاقی دریافت کردند، گروه سوم (مورد 1) 25 mg/kg و گروه چهارم (مورد 2) mg/kg 75 لاموتریژین سه مرتبه در روز به روش داخل صفاقی دریافت کردند. شروع تزریق برای هر سه گروه از روز 9 تا 18 حاملگی بود. در روز 18 جنین ها از رحم مادر خارج شده و با استفاده از آلزارین رد و آلسین بلو رنگ آمیزی گردیدند. در این روش استخوانها قرمز، غضروفها آبی و بافت نرم شفاف می گردد. سپس ناهنجاری های موجود در ستون مهره ها، استرنوم و دنده در چهار گروه بررسی و با استفاده از تست آماری کای دو و به کمک نرم افزار SPSS مقایسه شدند.
    یافته ها
    در گروه های تحت درمان با لاموتریژین انواع ناهنجاری های اسکلتی افزایش یافته (p<0.001) و با افزایش دوز دارو میزان این ناهنجاری ها افزایش یافت (p<0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این بررسی نشان داد که لاموتریژین احتمالا یک ریسک فاکتور در بروز ناهنجاری های اسکلتی در جنین موش می باشد.
    کلیدواژگان: تراتوژن، جنین، لاموتریژین، ناهنجاری اسکلتال، موش
  • مجتبی رحیمی، سید مرتضی حیدری، سیدجلال هاشمی، زهرا زلفی صفحه 8
    زمینه و هدف
    به اعتقاد بسیاری از محققین علت بروز سردرد بعد از سوراخ شدن سخت شامه، نشت مایع مغزی نخاعی (CSF= Cerebrospinal Fluid) و کاهش فشار داخل مغز (ICP= Intracranial Pressure) است. تغییرات همودینامیک می تواند بر دینامیک CSF و وضعیت ICP تاثیر گذار باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط نوسانات فشار خون، نبض، میزان مایع دریافتی و افدرین مصرفی با سردرد بعد از سوراخ شدن سخت شامه طراحی و اجرا شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی بر روی 95 بیمار با شکستگی ساق پا، نامزد بیهوشی نخاعی، با استفاده از سوزن نوعQuincke شماره 23 انجام شد. فشار خون و نبض در دقایق 1، 2، 4، 8 و 16 پس از انجام بیهوشی نخاعی اندازه گیری و ثبت شد. همچنین جمع مایع وریدی و افدرین دریافتی نیز محاسبه و ثبت گردید. سپس بروز، شدت (بر اساس پرسشنامه VAS=Visual Analog Scale) و مدت سردرد (روز) تا 5 روز بعد از انجام بیهوشی مورد بررسی قرار گرفت. در پایان ارتباط میزان بروز و شدت سردرد با نوسانات فشار خون، نبض، میزان مایع وریدی دریافتی و افدرین مصرفی با استفاده از آزمون های t مستقل و پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از بیماران مورد مطالعه 33.3% دچار سردرد بعد از سوراخ شدن دورا شدند. میانگین شدت و طول مدت سردرد به ترتیب 2.11±5.83 (سانتیمتر) و 1.40±3.66 (روز) بود. بین درصد نوسانات فشارخون سیستول، دیاستول، متوسط شریانی، تعداد نبض، میزان مایع دریافتی و افدرین مصرفی با میزان بروز و شدت سردرد متعاقب بیهوشی نخاعی، رابطه معنی داری بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    عدم ارتباط معنی دار بین نوسانات همودینامیکی با میزان بروز و شدت سردرد می تواند نشان دهنده این موضوع باشد که علیرغم تاثیر عوامل همودینامیک بر دینامیک و وضعیت ICP، این عوامل احتمالا از قدرت کافی جهت تغییر در میزان نشت CSF از سوراخ دورا برخوردار نبوده و عامل تعیین کننده اصلی همان اندازه و شکل سوراخ ایجاد شده توسط سوزن های نخاعی است.
    کلیدواژگان: بیهوشی نخاعی، سردرد، نوسانات همودینامیک
  • سیدکمال صولتی دهکردی، آذر دانش، فروزان گنجی، احمد عابدی صفحه 16
    زمینه و هدف
    ناباروری یک بیماری است که در آن، زنان در خلال یک سال فعالیت جنسی، بدون استفاده از روش های پیشگیری، قادر به بارداری نباشند. عزت نفس، یک روش روانشناختی است که به وسیله آن یک شخص خودش را ارزیابی می نماید. پاسخ های مقابله ای، روش های ادراکی هستند که برای برخورد و مقابله با نگرانی های زندگی به کار می روند. مطالعات روانشناختی در زوجین نابارور نشان داده که ناباروری، یک بحران بیولوژیکی - روانشناختی است که می تواند مشکلات روانشناختی در این افراد ایجاد کند. به همین دلیل، هدف از این بررسی، مقایسه عزت نفس و پاسخ های مقابله ای در زوجین نابارور در شهرکرد در سالهای 82 تا 83 بوده است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی - تحلیلی 50 زوج نابارور که به کلینیک زنان بیمارستان هاجر یا مطب پزشک متخصص زنان به دلیل مشکلات ناباروری مراجعه کرده بودند و 50 زوج بارور که به طور تصادفی از بین زوجین بارور مراجعه کننده به کلینک زنان و متخصص زنان انتخاب شدند. افراد مورد پژوهش با استفاده از آزمون های عزت نفس کوپر اسمیت، آزمون مقابله ای بیلینگز و موس و همچنین چک لیست ویژگی های دموگرافیک و سایر اطلاعات مربوط به زوجین مورد بررسی قرار گرفتند و اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون t مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات عزت نفس در زوج های نابارور 8.9±27.3 و در زوج های بارور 8±32.7 بود (p<0.05). میانگین نمرات پاسخ های مقابله ای مساله مدارانه و هیجان مدارانه در زوجین بارور و نابارور اختلاف چندانی با یکدیگر نداشتند (p<0.05). علاوه بر این بین سن و عزت نفس در زنان نابارور همبستگی منفی بدست آمد (p<0.05). اما بین عزت نفس با متغیرهای مدت ازدواج، مدت نازایی و مدت درمان همبستگی وجود نداشت. همچنین بین مهارت های مقابله با متغیرهای سن، مدت ازدواج، مدت نازایی و مدت درمان نازایی هیچگونه همبستگی بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    پیامدهای ناشی از ناباروری در زمینه مسایل روانشناختی یکی از مسایل مهمی است که زوجین نابارور با آن روبرو هستند و بی توجهی به این مساله آثار زیانباری را به دنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: پاسخ های مقابله ای، زوجین، عزت نفس، ناباروری
  • اکبر بهداد، بی تا عابدی، مهرداد حسین پور صفحه 23
    زمینه و هدف
    کمبود باز (Base deficit) به عنوان یک عامل مرتبط با کاهش پرفیوژن نسجی مخفی شناخته شده است، لیکن نقطه بحرانی موثر در ایجاد این حالت و مرگ و میر به دنبال تروما تعیین نشده است. در این مطالعه ارزش پیشگویی کننده کمبود باز در مرگ و میر و نقطه برش آن در افراد سالمند مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تحلیلی - آینده نگر 300 بیمار سالمند (سن بالاتر یا مساوی 65 سال) مبتلا به تروما در مرکز پزشکی الزهرا (س) دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. از هر بیمار گازهای خونی آنالیز شده و مقدار کمبود باز محاسبه گردید و عوامل موثر در تغییرات کمبود باز مورد ارزیابی قرار گرفت. وضعیت بیماران تا زمان ترخیص و یا مرگ پیگیری شد و عوامل موثر در مرگ بیماران نیز مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از محاسبه رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که در افراد سالمند مبتلا به تروما و علایم حیاتی پایدار، کمبود باز تنها عامل پیشگویی کننده مرگ می باشد (p<0.01) و نقطه بحرانی آن نیز 2.55 میلی مول در لیتر است. عوامل موثر در تغییرات کمبود باز نیز شامل ترومای لگن، GCS (Glasgow Coma Score) و بیماری زمینه ای قلبی بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    تغییرات کمبود باز حتی در دامنه نرمال (3-2.55) در افراد سالمند مبتلا به تروما نشان دهنده کاهش پرفیوژن نسجی مخفی و افزایش شانس مرگ و میر می باشد.
    کلیدواژگان: تروما، سالمند، کمبود باز
  • شایسته بناییان، افسانه کاظمیان، سلیمان خیری صفحه 28
    زمینه و هدف
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است. به طوری 16% کل سرطان ها را در ایران به خود اختصاص می دهد و در ایالات متحده آمریکا چهارمین علت مرگ زنان به شمار می آید. از آنجایی که روش های غربالگری از جمله بهترین روش های تشخیص زودرس سرطان پستان می باشند که انجام آنها به طور چشمگیری از شیوع سرطان پیشگیری می کند، لذا این مطالعه به منظور بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر بروجن نسبت به روش های غربالگری سرطان پستان انجام گردید.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی - تحلیلی تعداد 400 زن بالای 20 سال از طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از یک پرسشنامه که شامل مشخصات دموگرافیک و سولات آگاهی، نگرش و عملکرد بود جمع آوری گردید. این اطلاعات توسط آزمون های رگرسیون لوجستیک و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 37.8% افراد از خودآزمایی، 7.8% از معاینه فیزیکی و 6% افراد از ماموگرافی آگاهی داشتند. نگرش کلی در مورد روش های غربالگری 15.6% منفی 67.7% در حد متوسط و 16.7% مثبت بود. 47.1% افراد به انجام خودآزمایی، 71.2% به معاینه فیزیکی و 68.9% به انجام ماموگرافی تمایل داشتند. 4.5% افراد خودآزمایی را بطور مرتب و ماهیانه انجام می دادند. در 16.3% افراد معاینه فیزیکی توسط پزشک و کارکنان بهداشتی انجام شده بود که فقط 4% به منظور غربالگری صورت گرفته بود. 4.3% افراد ماموگرافی غربالگری انجام داده بودند. مهمترین عامل موثر بر خودآزمایی، سابقه وجود بیماری خوش خیم پستان در فرد بود (p<0.05). عواملی چون سابقه بیماری خوش خیم پستان در فرد، سطح تحصیلات و تعداد حاملگی بر انجام معاینه کلینیکی موثر بودند (p<0.05). همچنین سابقه بیماری خوش خیم پستان در فرد و سابقه مصرف هورمون با انجام مامو گرافی در ارتباط بود (p<0.05).
    نتیجه گیری
    به دلیل اینکه میزان آگاهی از روش های غربالگری کم و عملکرد افراد مورد مطالعه ضعیف بود لذا توصیه می شود برنامه آموزشی مدون تنظیم و اجرا گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، روش های غربالگری، سرطان پستان، عملکرد، نگرش
  • مهرداد شهرانی، فاطمه نبوی زاده، هدایت الله شیرزاده، حسین یوسفی، محمدتقی مرادی، جعفر مقدسی صفحه 35
    زمینه و هدف
    گیاه گلپر (Heracleum persicum) از دسته گیاهانی است که به طور وسیعی در دنیا و بخصوص جامعه ایرانی به عنوان یک گیاه معطر در ترشیجات مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه استفاده از ترشیجات در رژیم غذایی خود سبب تحریک معده می گردد سوال اینست که آیا استفاده از این گیاه در ساخت ترشیجات اساسا از قدرت تحریک کنندگی این دسته مواد غذایی می کاهد و یا سبب افزایش ترشح شیره معده شده و طبق چه مکانیسم سلولی عمل می نماید. لذا در این مطالعه اثر عصاره این گیاه بر میزان ترشح اسید و پپسین معده در موش صحرایی بررسی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه بصورت تجربی بر روی دو گروه 12 تایی موش صحرایی (گروه کنترل و گروه گلپر) صورت گرفت. حیوانات پس از بیهوشی توسط تزریق داخل صفاقی 50 mg/kg تیوپنتال سدیم (نسدونال)، تراکئوستومی، لاپاراتومی و گاسترودئودنوستومی شدند. عصاره گیاه گلپر که در سرم فیزیولوژی 0.9 درصد حل شده بود، با دوز 12.5 mg/kg از طریق مجرای گاسترودئودنوستوم به درون معده حیوانات گروه گلپر وارد شد. ترشحات معده به روش Wash out شامل «پایه اول، پایه دوم، تحریک با پنتاگاسترین و برگشت به پایه» بدست آمده و اسید آن به روش تیتریمتری و پپسین این ترشحات به روش Anson بررسی شد.
    یافته ها
    عصاره متانولی گیاه گلپر سبب افزایش معنی داری در میزان ترشح اسید و پپسین معده در موشهای گروه گلپر نسبت به گروه کنترل گردید (p<0.001). پنتاگاسترین در گروه کنترل توانست میزان ترشح اسید و پپسین معده را بطور معنی داری افزایش دهد (p<0.001). میزان ترشح اسید در گروه گلپر نه تنها بادادن پنتاگاسترین افزایش نیافت بلکه در هر سه مرحله بعد از پایه اول یعنی «پایه دوم، تحریک با پنتاگاسترین و برگشت به پایه» به صورت معنی داری نسبت به پایه اول کاهش پیدا کرد (p<0.001). میزان ترشح پپسین در گروه گلپر در تمامی مراحل نسبت به گروه کنترل از افزایش معنی داری برخوردار بود. تحریک با پنتاگاسترین میزان ترشح پپسین را در گروه کنترل و گلپر به طور معنی داری افزایش داد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    استفاده از گیاه گلپر در ترشیجات سبب افزایش ترشح اسید و پپسین معده در مصرف کنندگان می گردد و همچنین مواد موجود در عصاره متانولی این گیاه میزان ترشح اسید معده را از طریق اشغال گیرنده های گاسترینی افزایش می دهد ولی افزایش پپسین معده از طرق دیگری غیر از اشغال این گیرنده ها اتفاق می افتد.
    کلیدواژگان: اسید معده، پپسین معده، پنتاگاسترین، عصاره گلپر
  • علی فانی، عبدالطیف معینی، مرضیه حیدری باطنی، ایمان فانی، علی چهره ای، پریسا فانی صفحه 42
    زمینه و هدف
    نظریه بیماری زا بودن میدان های الکترومغناطیسی بر روی ساکنان و کارکنان مجاور این میدان ها بخصوص کارسینوژن بودن آنها مورد مطالعات زیادی قرار گرفته است. ولی نتایج آنها قطعیت نیافته و هنوز مناقشات زیادی در این مورد وجود دارد. این تحقیق به منظور بررسی اثر میدان های الکترومغناطیسی با شدت بالا بر شاخص های خون محیطی افرادی که بطور طولانی مدت (حداقل سه سال) در مجاورت این میدان ها بوده اند طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    در یک مطالعه آینده نگر کارگرانی که در کارگاه الکترولیز کارخانه آلومینیوم اراک کار می کنند مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا با کمک گروه بهداشت صنعتی از قسمت های مختلف کارگاه الکترولیز گوس متری به عمل آمد و سپس دویست نفر از کارگران شاغل در کارگاه انتخاب و دویست نفر نیز از افرادی که در سایر قسمت ها شاغل بوده و در معرض میدان مغناطیسی نبودند با رعایت معیارهای ورود انتخاب شدند و هر دو گروه از نظر شرح حال، معاینه بالینی بررسی و پرسشنامه برای آنها تکمیل شد. سپس در دو نوبت به فاصله یکسال برای هر دو گروه CBC و شمارش پلاکت انجام شد. نهایتا داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (t مستقل) و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    افراد دو گروه از نظر میانگین سنی و جنسی تفاوتی نداشتند. میانگین شاخص های خونی گروه مواجهه یافته در دو سال متوالی در رده گلبول های سفید، نوتروفیل ها، گلبول های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت و MCV بیشتر از گروه مواجهه نیافته بود (p<0.05). همچنین بین میانگین های موجود در رده مونوسیت ها با گلبول های قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت تفاوت معنی داری در دو گروه مذکور در این پریود وجود داشت (p<0.05). با وجود این، در معاینه بالینی، در هیچکدام از دو گروه مورد مطالعه یافته بالینی که موید وجود آنمی، بدخیمی یا اختلال انعقادی باشد ملاحظه نگردید.
    نتیجه گیری
    هر چند بین شاخص خونی گروه مواجهه یافته و مواجهه نیافته تفاوت های معنی دار وجود داشت ولی همه اندکس های خونی در محدوده نرمال بوده و یافته های غیر طبیعی دال بر بیماری های هماتولوژیک در این مطالعه بدست نیامد.
    کلیدواژگان: الکترومغناطیس، الکترولیز آلومینیوم، خون محیطی
  • سیمین طهماسبی، فضل الله غفرانی پور، کیوان رواقی، جعفر مقدسی، لیلا صادق مقدم، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 50
    زمینه و هدف
    تالاسمی ماژور با توجه به مزمن بودن و درگیری مادام العمر آن می تواند بر تصویر ذهنی افراد مبتلا به این بیماری که اکثریت آنها در ایران در گروه سنی زیر هیجده سال می باشند اثر بگذارد و این تغییر در تصویر ذهنی می تواند بر شیوه سازگاری فرد، نحوه زندگی وی و تعاملات اجتماعی او اثر گذاشته و او را نسبت به همسالان خود بیشتر در معرض خطر مشکلات روانی اجتماعی مانند تصویر ذهنی ناخوشایند و ترس از طرد شدن و غیره قرار دهد. لذا این پژوهش با هدف تعیین و بررسی تاثیر روش بحث گروهی بر تصویر ذهنی نوجوانان 18-11 سال مبتلا به تالاسمی ماژور در شهرستان شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک تحقیق نیمه تجربی از نوع آزمون قبل و بعد است که بر روی 35 نوجوان مبتلا به تالاسمی ماژور مراجعه کنندگان بخش تالاسمی بیمارستان هاجر شهرکرد شامل 21 نفر دختر و 14 پسر که به صورت غیر تصادفی انتخاب شده بودند انجام شد. تصویر ذهنی نمونه های مورد مطالعه با استفاده از پرسشنامه تصویر ذهنی افراد قبل از هر نوع مداخله ای مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس نمونه ها در گروه های 12-8 نفری به مدت 8 هفته و هر هفته دو جلسه یک ساعته در جلسات بحث گروهی قرار گرفتند و پرسشنامه مورد نظر بلافاصله و یکماه بعد از مداخله ارزیابی و نتایج حاصل با استفاده از آزمون t تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نمره تصویر ذهنی قبل از مداخله 7.66±180.10 بود که بعد از مداخله 5.19±187.9 و یک ماه بعد از مداخله به 5.6±187.83 افزایش یافت (p<0.001). در حیطه خود روانشناختی و خود سازگاری در هر دو گروه پسران و دختران قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری وجود داشت (p<0.001) ولی در حیطه خود اجتماعی، خود جنسی و خود خانوادگی این اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    بکارگیری روش بحث گروهی موجب بهبود تصویر ذهنی نوجوانان تالاسمیک می شود و به عنوان یک روش مناسب در بهداشت روانی بیماران مزمن از جمله تالاسمی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بحث گروهی، تالاسمی، تصویر ذهنی، نوجوانان
  • حمیدرضا خضرایی*، سروش امانی صفحه 58
    زمینه و هدف

    اوتیت میانی حاد یکی از شایع ترین بیماری های دوران کودکی است. عوارض بیماری شامل عفونت مزمن گوش میانی، فلج عصب فاسیال، لابیرنتیت، کری حسی - عصبی و عوارض داخل جمجمه ای می باشد. درمان بیماری با آنتی بیوتیک مناسب باعث پیشگیری از عوارض آن و نیز کاهش دوره بیماری می گردد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه اثر درمانی آموکسی سیلین و سفتریاکسون در این بیمار انجام گرفت.

    روش بررسی

    در یک کارآزمایی بالینی تعداد 160 نفر از کودکان زیر 6 سال مبتلا به اوتیت میانی حاد از بین مراجعه کنندگان به کلینیک انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 80 نفری تقسیم شدند. گروه اول با آموکسی سیلین خوراکی 50 تا 80 میلی گرم به ازا هر کیلوگرم وزن بدن روزانه به مدت 10 روز و گروه دوم با 50 میلی گرم سفتریاکسون به ازا هر کیلوگرم وزن بدن به صورت تک دوز درمان شدند. جهت پیگیری و ارزیابی پاسخ به درمان دو هفته و چهار هفته بعد از شروع درمان بیماران مجددا معاینه شدند. برای مقایسه دو گروه از آزمون کای اسکوار استفاده شد.

    یافته ها

    فراوانی بیماری در پسرها 58.8% و در دخترها 41.2% و بیشترین فراوانی در سن 2 سالگی به دست آمد. نتایج حاصله نشانگر اثر یکسان دو روش درمانی و برابر 80% بهبودی می باشد (p>0.05). بین ریسک فاکتورهای بیماری و میزان بهبودی رابطه ای یافت نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه که نشانگر اثر یکسان و مطلوب دو روش درمانی در بهبودی اوتیت میانی حاد است هنوز آموکسی سیلین داروی موثر و مناسبی در درمان این بیماری می باشد.

    کلیدواژگان: آموکسی سیلن، اوتیت میانی حاد، سفتریاکسون
  • فاطمه افشاری، حسن مقیم، فروزان گنجی صفحه 64
    زمینه و هدف
    درماتوفیتوز سر عبارت است از عفونت قارچی پوست سر که در اثر تهاجم درماتوفیت ها به ساقه مو ایجاد می شود. از میان درماتوفیت های پاتوژن فقط انواع میکروسپوروم و ترایکوفایتون باعث آلوده شدن موها می شوند. یکی از داروهای مصرفی برای درمان عفونت های قارچی، تربینافین می باشد که تداخلات واضح با سایر داروها و مصرف غذا ندارد و بسته به حساسیت گونه قارچ و شدت عفونت طول درمان با آن 2 تا 6 هفته پیشنهاد شده است. ولی بهترین دوره درمانی مشخص نشده است. لذا این مطالعه با هدف تعیین پاسخ عفونت های قارچی سر به درمان 2 هفته ای تربینافین خوراکی انجام گرفت.
    روش بررسی
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی روی 29 بیمار با تشخیص بالینی ابتلا به عفونت قارچی سر، آزمایش مستقیم با محلول پتاس 10% و کشت روی محیط سابورو و دکستروز آگار به عمل آمد. سپس این بیماران تحت درمان دو هفته ای با تربینافین خوراکی قرار گرفتند و در سه نوبت (قبل از درمان، بعد از درمان و ده هفته بعد از شروع درمان) تحت معاینه و آزمایشات تشخیصی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون دقیق فیشرتجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    ارگانیسم های مولد عفونت در 9 مورد میکروسپوروم و 20 مورد ترایکوفایتون بودند. بعد از دو هفته درمان و گذشت ده هفته از شروع درمان، در آزمایش مستقیم از نمونه بالینی 29 بیمار مراجعه کننده 7 مورد اکتوتریکس یافت شد و بقیه موارد منفی بودند. نتایج به دست آمده از کشت نمونه ها همه 20 مورد بیمار مبتلا به گونه ترایکوفایتون درمان شدند در حالی که 100% میکروسپوروم ها (9 مورد) به درمان جواب نداده و درمان نشدند.
    نتیجه گیری
    جهت درمان بیماران مبتلا به درماتوفیتوز سر در گونه های ترایکوفایتون می توان از تربینافین خوراکی به مدت 2 هفته استفاده کرد. ولی این رژیم درمانی برای میکروسپوروم ها موثر نیست.
    کلیدواژگان: ترایکوفایتون، تربینافین، درماتوفیتوز، میکروسپوروم
  • افسر فرود، افسانه فرود، سیمین مهدی پور صفحه 70
    زمینه و هدف
    زایمان یک تجربه مهم در زندگی زن محسوب می شود وکیفیت این تجربه اثرات کوتاه مدت و دراز مدتی بر جای می گذارد. تجارب منفی آن سبب بروز مشکلات روحی - روانی و اختلالات جنسی در دوره بعد از زایمان شده و بر رابطه عاطفی بین مادر و نوزاد تاثیر شگرف می گذارد. از طرفی ترس و اضطراب از درد زایمان منجر به افزایش روزافزون مداخلات جراحی می شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثرات الگوهای تنفسی و ماسا بر نگرش و شدت درد زایمان انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این بررسی که به روش کارآزمایی بالینی صورت گرفته است، 50 زائوی نخست زا که جهت زایمان واژینال به بیمارستان ارجمند شهر کرمان مراجعه کرده بودند به صورت تصادفی به دو گروه مساوی آزمون و کنترل تقسیم شدند. برای گروه آزمون از ابتدا تا پایان مرحله دوم زایمان ماساژ و تکنیک های تنفسی مختلفی اجرا گردید در صورتی که برای گروه کنترل این مداخلات صورت نگرفت. شدت درد زایمان به کمک پرسشنامه Visual Analogue Scale (VAS) توسط زائوها در دیلاتاسیون های 2، 4، 6، 8 و 10 سانتی متر مشخص گردید. داده ها از طریق VAS، فرم مشاهده رفتاری و فرم مصاحبه بعد از زایمان جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری تی تست، کای دو، ضریب همبستگی پیرسون و ANOVA توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که میانگین شدت درد در مرحله اول زایمان در گروه آزمون و کنترل به ترتیب 0.67±5.22 و 0.72±6.23 بدست آمد (0.05>p). نگرش مادران نسبت به پروسه زایمان در گروه آزمون مثبت تر بود (0.05>p) و تغییرات رفتاری در طول مرحله فعال زایمان مثل گریه بلند، جیغ زدن، بیان ترس، و غیره در مادران گروه کنترل بیشتر از گروه آزمون بود (0.05>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق، بکارگیری الگوهای تنفسی و ماسا روش های مداخله گر مقرون به صرفه ای بوده که می تواند بطور موثری در کاهش شدت درد زایمان و ایجاد نگرش مثبت به آن مفید باشد.
    کلیدواژگان: الگوهای تنفسی، حمایت ماما، درد زایمان، نگرش مثبت، ماساژ
  • معصومه دل آرام، فرانک صفدری، نسرین فروزنده، افسانه کاظمیان صفحه 78
    زمینه و هدف
    با توجه به افزایش شیوع بستری کردن زودرس زنان، القا انتخابی زایمان و عوارض ناشی از این اقدام، پژوهش حاضر به منظور مقایسه القا انتخابی و شروع خود به خود زایمان از نظر سرانجام مادر و جنین انجام شده است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تحلیلی - آینده نگر، 50 خانم اول زا که جهت القا انتخابی زایمان بستری شده بودند با 50 خانم اول زا که به علت شروع دردهای زایمانی بستری شده بودند، با استفاده از پرسشنامه خود ساخته و چک لیست از نظر میزان نمره بای - شاپ سرویکس، مدت مراحل زایمانی، دفعات معاینه واژینال، شدت انقباضات رحم، زجر جنین، نوع زایمان، آپگار و وزن نوزاد مورد مقایسه قرار گرفتند. شرایط خروج از مطالعه شامل حاملگی چند قلو، نمایش های غیر طبیعی جنین، پارگی زود رس کیسه آب، زایمان زودرس وجدا شدن زودرس جفت بود. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون های آماری تی، کای دو و ضریب همبستگی، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن، شغل، سن حاملگی، میانگین مدت مراحل زایمانی، دفعات معاینه بیماران، وزن و آپگار نوزادان، تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. در 98% زنانی که مورد القا زایمان واقع شده بودند، نمره بای - شاپ سرویکس کمتر از 5 بود. انقباضات تتانیک رحم، زجر جنین و زایمان به روش سزارین در گروه القا انتخابی، القا بیشتر اتفاق افتاده بود (p<0.001).
    نتیجه گیری
    القا انتخابی زایمان باید تنها در مواردی بکار گرفته شود که دلیل موجه طبی برای ختم بارداری وجود داشته باشد. تنها در این صورت می توان انقباضات تتانیک رحم، زجر جنین، عمل سزارین و عوارض متعاقب آن را کاهش داد. راهکار پیشنهادی در این مورد پذیرش به موقع بیماران جهت زایمان و ایجاد یک تغییر فرهنگی در بینش مردم نسبت به فواید شروع خود بخود زایمان و مضرات القا انتخابی زایمان است تا آگاهانه نسبت به انتخاب این روش تصمیم بگیرند.
    کلیدواژگان: القاء انتخابی زایمان، شروع خودبخود زایمان، وضعیت سرویکس
  • خلاصه انگلیسی مقالات
    صفحه 1
|
  • Froozan Rahmani Page 1
    Background And Aim
    One of the most important complications of anti-epileptic drugs (AEDs), used during pregnancy, is the increasing of congenital malformation in neonates. One of these drugs, lamotrigine (LTG), in addition to treatment of epilepsy, is used in many of the chronic neural diseases. There are a few controversial reports about teratogenic effect of this drug. Based on these reports, oral usage of this drug is not teratogenic. Therefore, the aim of this study was to investigate about the teratogenic effect of this drug on a number of mice fetuses following the interaperitoneal injections.
    Methods
    In this study, 150 mice were divided in four groups: 1) control 1, no material administration, 2) control 2, ip ethanol solution was administrated, 3) case 1, LTG was administrated ip (25 mg/kg, tid) 4) fourth group (case 2), LTG was administrated ip 3 time/day (75 mg/kg) from the 9th to 18th day of gestation. Fetuses were collected on the GD 18 and then some of embryos were used for alizarin red and alcian blue staining. By this method of staining soft tissue would become clear, cartilages become blue, and bones turn to red. Then malformations in vertebral column, sternum and ribs were considered in four groups and were compared.
    Results
    In the group treated with LTG, different types of skeletal malformations were increased (p<0.001) and the incretion was drug dose-dependent. Conculusion: The results of this study showed that LTG is likely a risk factor in occurrence of skeletal malformation in mice fetus.
    Keywords: Lamotrigine, Teratogen, Skeletal malformation, Mice, Fetus
  • Mojtaba Rahimi, Smortaza Heidari, Sjalal Hashemi, Zahra Zalaghi Page 8
    Background And Aim
    Most of researchers believe that post dural puncture headache (PDPH) is resulted of excessive leakage of cerebrospinal fluid (CSF) which leads to decrease intracranial pressure (ICP) or cerebral hypotension. Hemodynamic factors can alter ICP and CSF dynamics. The aim of this study was to determine the relationship between PDPH and hemodynamic fluctuation in patients under spinal anesthesia for orthopedic surgery.
    Method
    This prospective observational study was performed on 95 patients, candidate for leg orthopedic surgery, under spinal anesthesia through 23-gauge Quince needle. Blood pressure and pulse rate were recorded at 0 (before anesthesia), 1, 2, 4, 8 and 16 minutes after spinal anesthesia. Total intravenous fluid intake and ephedrine consumption during operation were assessed. Incidence, duration (day) and intensity (VAS) of PDPH were determined during 5 days after spinal anesthesia. Finally, correlation of hemodynamic fluctuation, fluid intake and ephedrine consumption with incidence, duration and intensity of PDPH were analyzed using Pierson and independent sample test. Results were considered meaningful if p<0.05.
    Results
    The overall incidence of PDPH was 33.3%. The mean severity and duration of PDPH were 5.83±2.11 (VAS) and 3.66±1.40 (day) respectively. There was no correlation between the occurrence and intensity of PDPH and presence of hemodynamic fluctuation, fluid intake and ephedrine consumption.
    Conclusion
    The results demonstrate relatively high incidence of PDPH compared with other studies, which may be due to effect of many factors that alter this incidence. Although the hemodynamic parameters variation can effect on CSF dynamics and ICP, there is no correlation between hemodynamic fluctuations and PDPH. Also, the needle size and hole shape are the potent factors for producing the PDPH.
    Keywords: Headache, Hemodynamic fluctuation, Spinal anesthesia
  • Skamal Solati, Azar Danesh, Froozan Ganji, Ahmad Abedi Page 16
    Background And Aim
    Infertility is an illness in which, women during a years of sexual intercourse and without the use of contraceptive methods, are unable to become pregnant. Self–esteem is a psychological method by which a person assesses oneself. Coping responses are conscious rational ways for dealing with the anxieties of life. Psychological researches in infertile couples showed that infertility is a bio-psychosocial crisis that can create psychological problems in these individuals. Therefore, the aim this study was to compare self-esteem and coping responses in fertile and infertile couples from Shahrekord during 2003-2004.
    Methods
    In a cross-sectional study so couples of fertile and so couplas of infertile referred to gynecology clinic of Hojar hospital in Shahrekord were selected, randomly, during 6 month period. Questionnaire included Coper Smith self-esteem, Billings and Moos coping responses. Sata were analyzed by t-test and Spearman correlation.
    Results
    The results showed that the average of self-esteem scores in infertile couples (27.3) is less than (32.7) fertile couples (p<0.05). Also there was no significant difference between infertile and fertile couples on the coping responses (p>0.05).
    Conclusion
    Psychologic effects of infertility is very important and should be considered intensivery in in fertile couples to decrease the following problems.
    Keywords: Coping responses, Couples, Infertility, Self, esteem
  • Akbar Behdad, Bita Abedi, Mahrdad Hosseinpour Page 23
    Background And Aim
    Base deficit is a well-characterized feature of occult tissue hypo-perfusion. However, its cut off point value for mortality in geriatric trauma has not been determined. In this study, the prediction value of base deficit and its cut off point were evaluated in old aged patients.
    Methods
    In a prospective study, 300 old age (>=65 year) patients with trauma referred to All–Zahra hospital of Isfahan were studied. In each patient, arterial blood gas was taken and base deficit was checked. Risk factors of base deficit changes were determined. Patients were followed until death or discharge. The predictive probability of significant variables of mortality was tested by regression analysis. P value less than 0.05 was considered significant.
    Results
    Our results showed that in stable old aged traumatic patients base deficit was the only significant predictor of death (p<0.01). A cutoff value of 2.55 mmol/L had the best accuracy. Pelvis–AIS, GCS and cardiac disease were significant coefficient of base deficit changes (p<0.05).
    Conclusion
    Base deficit changes in range of 2.55-3 in old aged traumatic patients indicates occult tissue hypo-perfusion and increased mortality.
    Keywords: Base deficit, Geriatric, Trauma
  • Shayesteh Banaeian, Afsaneh Kazemian, Solyeman Kheiri Page 28
    Background And Aim
    Breast cancer is common cancer in women and in the USA it is the forth cause of death. Breast cancer screening is the best method for early detection of this cancer. His study designed to assess knowledge, attitude and practice about breast cancer screening and dependent factors in women referred to health care centers in Boroujen city.
    Method
    This research was descriptive-analytic study in 400 women aged above 20 years. Data collected by a questionnaire and analized with SPSS. Deta analysis done using logistic regression and chi-square tests.
    Result
    Knowledge of records about breast self-exam, physical exam and mammography were 37.8%, 7.8%, 6%, respectively. 47.1% of records had tendency to BSE, 71.2% to physical exam and 68.9% to mammography. 4.5% of cases performed breast self-examination (BSE) monthly. In 16.3% physical exam performed for screening. 4.3% of women screened by mammography. The most important factor for performance of BSE was history of benign breast diseases in herself (p<0.05). There was significant relation between history of benign breast disease, education level parity and clinical examination (p<0.05). History of benign breast disease and history of using hormone were important factors on performance of mammography (p<0.05).
    Conclusion
    Because of low knowledge and poor practice, educational program to train women is most recommended.
    Keywords: Attitude, Breast cancer, Knowledge, Practice, Screening
  • Mehrdad Shahrani, Fatemeh Nabavizadeh, Hedaytolah Shirzad, Hosin Yousefi, Mohammad Taghi Moradi, Jafar Moghaddasi Page 35
    Background And Aim
    The Heraclleum persicum is widely used as an odorant in pickles around the world and particularly in Iran. As pickle is a gastric stimulator, the question is whether this plant which is used in making pickles, decreases gastric stimulation of this group of foods, or increases it, and in general, what is the cellular mechanism of this plant on acid and pepsin secretion. Therefore, in this study the effect of plant entrants on the secretion rate of acid and pepsin surveyed in the stomach in rats.
    Methods
    This study involves two groups (12 in each group) of rats in experimental method (Control group and Heracleum group). After anesthesia with nesdonal, 50 mg/kg IP, rats were gone under surgical process, tracheotomy, laparatomy and gasteroadeodenostomy and the Heraclleum extract (12.5 mg/kg) was send into the stomach from gasterodeodenostomy canula in Herculean group.
    Results
    The amount of both acid and pepsin in both basal and stimulated condition were significantly increased in heracleum group compared to control group (p<0.001). Pentagastrin also increased acid and pepsin secretion in control group (p<0.001) and increased pepsin in heraclleum group (p<0.05) but did not significantly change in acid secretion in heraclleum group.
    Conclusion
    The Heracleum persicum increases acid and pepsin secretion when is used in food regimen. Its extract also increases gastric acid secretion via blockage of gastric receptor. However, a different mechanism is involved in the increasing of pepsin secretion
    Keywords: Heracleum persicum, Pentagasterin, Gastric acid, Gastric pepsin
  • Ali Fani, Abdltyef Moieni, Iman Fani, Ali Chehrei, Parisa Fani, Marzeyeh Heidari Bateni Page 42
    Background And Aim
    The effect of electromagnetic fields on human health and especially the risk of carcinogenesis have been comprehensively studied. However, the vast majority of findings of these studies were controversial. Therefore, the aim of this study was to determine the effects of electromagnetic fields on the hematological determinants in individuals who exposed to these fields during long-term period.
    Methods
    This was a prospective study carried out in an aluminum processing factory in Arak, Iran. First, the magnetic strength of the field was measured about 25-32 mTesla. Subsequently, 200 workers from the exposed group (case) and 200 workers from non-exposed group (control) were chosen from the same factory with age and sex match. Both groups were examined and followed up using physical exam, data gathering sheet and CBC during two consecutive years. Using SPSS, the data were analyzed and P values less than 0.05 were considered statistically significant.
    Results
    There was no difference between mean age or sex of the two groups studied. Means of hematological determinants in the exposed group were more than those of the non-exposed group in the cases of neutrophiles, red blood cells (RBC), haemoglobine and hematocrite during two consecutive years. Also, the means of monocytes, RBC, Hb and HCT were statistically different between the two groups during this period (p<0.05). However, no case of malignancy, anemia, polycytemia or coagulopathy was detected in the two groups.
    Conclusion
    Although there was statistically significant difference between the two groups, all the blood indices were in the normal range in both groups and no pathological abnormality was detected in their hemalopoietic system. Conclusively, to determine the hematological disorders in exposed workers, more comprehensive studies during long-term period may be required
    Keywords: Aluminum electrolysis, Electromagnetic field, Peripheral blood indices
  • Simin Tahmasebi, Fazlolah Ghofranipoor, Kyevan Ravaghi, Jafar Moghadasi, Lyela Sadegh, Moghadam, Anooshirvan Kazemnejad Page 50
    Background And Aim
    Major thalassaemia, which is a chronic, and ever lasting illness may has permanent effect on self-image of these patients, which most of them in our country are under 18 years old. These effect in self-image of may cause psychosocial problems such as unpleasant image for threat, isolation, etc. Therefore this study was carried out to investigate the effect of group discussion on intellectual image of 11-18 year old patient with major thalassemia in the city of Shahrekord.
    Method
    In a quasi experiment, 35 teenagers (13-19 years old) with major thalassaemia referred to thalassaemia ward of Hajar Shahrekord hospital were selected none-randomly. Their intellectual images of selected patients were collected with questionairs. The patients were first divided into groups of 8-12 individuals, and participated in-group discussion sessions twice a week, for 8 weeks. The collected questionairs were analyzed using x2 and ANOCA tests just and one month after intervention.
    Results
    Our results showed that self-image marks were 180.1±7.66 and 187.9±5.9 before and after intervention, respectively. This was equal to 187.83±5.6 (p<0.001), after one month of intervention. There were significant relationship before and after intervention in psychological self and adaptation self of both male and female groups, but there were no significant relationship in scope of social self, sexual self as well as familial self (p<0.001).
    Conclusion
    Using of group discussion method causes intellectual image improvement in thalassaemic teenagers, and is suggested as a health measures for chronic mentally ill patients such as people with thalassaemia.
    Keywords: Group discussion method, Teenage, Thalassaemia patient, Self, image
  • Hamidreza Khazraei, Soroosh Amani Page 58
    Background And Aim

    Acut Otitis Media (AOM) is one of the most frequent diseases in children. Antibiotic therapy prevents the complications and decreases the period of the disease. This study was conducted to compare the efficacy of a single dose of intramuscular ceftriaxone and oral amoxicillin in treatment of this infection.

    Methods

    This study was carried out on 160 children under 6 years suffering from AOM. They divided in two groups of 80s. The first group was treated with 50-80 mg/kg/day of oral amoxicillin for 10 days and the second group with a single dose (50 mg/kg) of intramuscular ceftriaxone. The patients were evaluated for responding to treatment with the antibiotics, 2 and 4 weeks after the first visit.

    Results

    Our results showed that 58.8% of patients were boys and 41.2% were girls and the efficacy of the two drugs were similar with %80 efficacy (p>0.05). There was no significant relationship between risk factors and the resolution of the disease.

    Conclusion

    Amoxicillin is as effective as ceftriaxone in the treatment of AMO. Therefore its vsage in the treatment of AOM is recemended.

    Keywords: Acute Otitis Media (AOM), Amoxicillin, Ceftriaxone
  • Fatemeh Afshari, Hasan Moghim, Froozan Ganji Page 64
    Background And Aim
    Dermatophytosis is a superficial infection caused by a group of closely related fungi, Dermatophytes. Trichophyton and Microsporum species are only Dermatophytes with the capacity of invasion to hair (tinea capitis). Terbinafine, one of the anti-dermatophytosis drugs which is recommended for the treatment of this infection for a period of 2 to 6 weeks depends on the sensitivity and severity of the infection. The best duration of therapy is not clear yet. Therefore, the aim of this study was to evaluate the response of tinea capitis to treatment with a two-week oral terbinafine regimen.
    Methods
    We tested 29 clinical isolates of dermatophytes using both direct smear (%10 KOH solutions) and culture (saburow and dextrose agar medium). Nine cases were Microsporum and twenty cases were Trichophytons. Patients were treated with oral terbinafine for two weeks and then tested clinically by the same method three times during 2.5 months for detection of the fungi. SPSS software and Fisher-test were used for data analysis.
    Results
    At the end of treatment period, direct Smear showed that 7 cases of ectotria and culture was negative for 20 (100%) cases of Trichophytons and positive for 9 (100%) cases of Microsporums.
    Conclusion
    A two-week oral terbinafine regimen is recommended for treatment of Trichophyton infections but not for Microsporum infections.
    Keywords: Microsporum, Tinea capitis, Terbinafine, Trichophytons
  • Afsar Foroud, Afsaneh Foroud, Simin Mehdipour Page 70
    Background And Aim
    Childbirth is an important experience in a woman’s life and the quality of this experience has both short and long-term effects on their life. The negative birth experiences have been shown to negatively impact postpartum psychiatric symptoms, sexual functioning and the bond between mother and infant. On the other hand, fear and anxiety from labor pain are resulted in increase of surgical interventions. Therefore, we examined the efficacy of breathing patterns and massage on the pain and perception of labor.
    Methods
    In this study, a randomized control trial was conducted. It involved 50 patients referred to Kerman Arjmand Hospital, of which 25 were used as the experimental and 25 as the control group. The experimental group received breathing patterns and massage intervention format from the beginning of labor until the end of second stage whereas the control group did not. The severity of labor pain was measured using the Visual Analogue Scale (VAS) at 2, 4, 6, 8, 10 cm of cervical dilatation. Data were obtained through the VAS, inspection and postnatal interview form. Descriptive statistics, Chi-square, t-test, ANOVA and Pearson correlation were used for data analysis
    Results
    The mean pain score in case and control group were 5.22±0.67 and 6.23±0.72, respectively (p<0.05). The experimental group had more positive perception and less behavioral changes than those of the control group. Therefore, maternal perception of labor and behavioral changes were significantly different (p<0.05).
    Conclusions
    The findings of this study suggest that breathing patterns and massage are cost-effective interventions for decreasing of labor pain and more satisfactory birth perception.
    Keywords: Breathing patterns, Labor pain, Midwife support, Massage, Perception of labor
  • Masomeh Dalaram, Franak Safdari, Nasrin Froozandeh, Afsaneh Kazemian Page 78
    Background And Aim
    With attention to increasing of the early hospitalization of women, induction of labor and its complications, the present study designed to compare the elective induction and spontaneous labor considering the mother and infant outcome.
    Methods
    In a prospective and analytical study using of questionnaire and check list, 50 nulliparous women who were hospitalized for elective induction were compared with 50 nulliparous women with spontaneous labor in terms of Bishop score of cervix, duration of labor stages, number of vaginal examinations, intensity of uterine contractions, fetal distress, mode of delivery, Apgar score and birth weight of infants. The exclusion criteria were, multifetal pregnancy, abnormal presentation, premature rupture of membrane, preterm labor and placenta abruption. Data analyzed by t, Chi square and Pearson correlation tests.
    Results
    There was no significant difference between two groups in terms of age, job and gestational age, mean of duration of labor stages, number of vaginal examinations, birth weight and Apgar score. In 98% of women with induced labor, Bishop score was <5. In this study group tetanic contractions, fetal distresses and cesarean sections were more than those of women with spontaneous labor (p<0.001).
    Conclusion
    Elective induction of labor must be applied when there is a medical indication for termination of pregnancy. Onetime admission of women for delivery and change the women’s attitude towards the benefits of spontaneous labor and complications of elective induction are suggestive ways until they decide with knowledge and select these methods.
    Keywords: Bishop score, Elective induction, Spontaneous labor