فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، پاییز 1386)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال نهم شماره 3 (پیاپی 35، پاییز 1386)

  • 98 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/09/12
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمدکاظم غریب ناصری، مائده عربیان، زهرا غریب ناصری صفحه 1
    زمینه و هدف
    شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) گیاهی است که مطالعات فراوانی در مورد خواص و ترکیبات ریزوم آن انجام شده ولی خواص برگ شیرین بیان کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف این تحقیق تعیین اثر عصاره آبی الکلی برگ شیرین بیان بر انقباضات ایلئوم موش صحرایی می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تجربی، بخش انتهایی ایلئوم موش صحرایی نر نژاد ویستار تحت یک گرم کشش توسط 60 میلی مول (mM) کلرور پتاسیم و یا 10 میکرومول (μM) کارباکول منقبض و اثر غلظت های تجمعی عصاره آبی الکلی برگ شیرین بیان (625% تا 5/0 میلی گرم در میلی لیتر) بر انقباضات ایجاد شده مورد بررسی قرار گرفت. قطعات جدید ایلئوم به ترتیب در پروپرانولول (μM1)، نالوکسون (μM1)، مهار کننده نیتریک اکساید سینتاز (L-NAME،μM100)، گلی بن کلامید (μM10) و تترا اتیل آمونیوم (mM1) به صورت جداگانه اینکوبه و انقباض بافت و عملکرد ضد انقباضی عصاره ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و دو طرفه و آزمون تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    غلظت های تجمعی عصاره، انقباضات ناشی از کلرورپتاسیم و کارباکول را بصورت وابسته به غلظت کاهش داد (001/0P<). اینکوبه کردن بافت با پروپرانولول، نالوکسون، L-NAME و تترا اتیل آمونیوم تاثیر ضد انقباضی عصاره را کاهش ندادند. ولی گلی بن کلامید سبب کاهش اثر ضد انقباضی عصاره (mg/ml 125/0) گردید. در محلول تایرود فاقد کلسیم با پتاسیم بالا (mM 60)، غلظت های تجمعی کلرورکلسیم (5/0 تا mM 8) ایلئوم را منقبض کرد و عصاره (0156/0 تا mg/ml 0625/0) این انقباضات را کاهش داد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد عصاره آبی الکلی برگ شیرین بیان بدون دخالت رسپتورهای بتا آدرنرژیک، اوپیوئیدی و نیتریک اکساید سینتاز سبب مهار انقباض ایلئوم گردید. بخش عمده این اثر مهاری با دخالت کانال های کلسیمی و احتمالا بخشی کوچکی از آن نتیجه فعال شدن کانال های پتاسیمی وابسته به ATP باشد.
    کلیدواژگان: ایلئوم، برگ شیرین بیان، ضد انقباض، موش
  • سیده فاطمه بدرخواهان صفحه 10
    زمینه و هدف
    آپگار نوزادان در بدو تولد یکی از عوامل تعیین کننده در مرگ و میر پس از تولد است. از عوامل موثر در آپگار نوزادان سزارینی نوع داروی مورد استفاده جهت بیهوشی مادر می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات تیوپنتال و پروپوفول روی مادر و آپگار نوزادان سزارینی است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی 70 نفر از زنان کاندید عمل سزارین انتخابی که به صورت تصادفی به دو گروه 35 نفری تقسیم شدند انجام شد. در گروه اول القا بیهوشی با استفاده از 5 میلی گرم تیوپنتال سدیم و 2 میلی گرم سوکسینیل کولین به ازا هر کیلوگرم وزن مادر به صورت داخل وریدی انجام شد و پس از لوله گذاری از 4/0 میلی گرم در واحد وزن آتراکوریوم جهت شلی عضلات استفاده گردید. در گروه دوم القای بیهوشی بیماران ابتدا با 2 میلی گرم پروپوفول و 2 میلی گرم سوکسینیل کولین در واحد وزن انجام شد و در ادامه عمل بیهوشی با انفوزیون مداوم 1/0 میلی گرم در دقیقه به ازا هر کیلوگرم وزن مادر از پروپوفول استفاده گردید. آپگار دقایق اول و پنجم نوزادان و همچنین عوارض پس از عمل در مادران در هر دو گروه ثبت گردید. اطلاعات به کمک آزمون های آماری t مستقل، کای دو و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در دقیقه 5 پس از تولد 2/97% از نوزادان در گروه تیوپنتال و 100% از نوزادان در گروه پروپوفول آپگار 10 داشتند (05/0P>). 4 دقیقه بعد ار القا بیهوشی در گروه پروپوفول کاهش معنی داری در فشارخون سیستولیک مادران وجود داشت. اما این کاهش در آپگار نوزادان تاثیری نداشت. نیاز به مصرف مخدر در دو ساعت اول پس از عمل در گروه پروپوفول 4/51% و در گروه تیوپنتال 9/82% (01/0P<) و میانگین مدت زمان ریکاوری در گروه پروپوفول کوتاه تر از گروه تیوپنتال بود (01/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پروپوفول موجب کاهش مدت زمان ریکاوری و نیاز به مصرف مخدر در دو ساعت اول پس از عمل در مادر شده و تاثیری روی کاهش آپگار نوزاد ندارد.
    کلیدواژگان: آپگار نوزادان، بیهوشی، پروپوفول، تیوپنتال، سزارین
  • سید محمد علوی، فاطمه احمدی، محمدرضا قاسمی راد، عبدالرسول نیکخوی صفحه 15
    زمینه و هدف
    هپاتیت ویروسی E (HEV) در ایران اندمیک بوده و مواردی از نوع برق آسا (Fulminant) با مرگ و میر بالا در بیماران مزمن کبدی و زنان حامله گزارش شده است. HEVعمدتا از طریق مدفوعی- دهانی منتقل می گردد. ولی اخیرا مواردی از راه انتقال خونی آن نیز گزارش شده است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین شیوع سرمی HEV و اعتیاد تزریقی انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در کانون بازپروری شهر اهواز بین سالهای 1385-1384 انجام گرفت. از 114 نفر معتاد تزریقی و 114 نفر معتاد استنشاقی پس از معاینه فیزیکی کامل و پر کردن پرسشنامه حاوی اطلاعات فردی و متغیرهای مربوط به مطالعه، خونگیری انجام شد. نمونه ها جهت وجود آنتی بادی ضد HEV با روش الیزا مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصله با استفاده از آزمون های tو کای دو و نسبت شانس (OR) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی در دو گروه تزریقی و استنشاقی به ترتیب 04/824/33 و 59/72/31 سال بود (05/0P>). میانگین مدت اعتیاد در گروه تزریقی و استنشاقی به ترتیب 92/658/11 و 42/695/9 سال بود (05/0P>). فراوانی نسبی مثبت بودن آنتی بادی ضد HEV در گروه تزریقی 8/22% و در گروه استنشاقی 9/7% بود (01/0P<، 44/3OR=). بین سابقه زندان و مثبت شدن آنتی بادی ضد HEV ارتباط آماری معنی داری نبود (05/0P>، 15/1OR=).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که HEVاحتمالا از طریق خون منتقل می شود. لذا غربالگری خون های اهدا شده از نظر شیوع سرمی هپاتیت E می تواند از بروز اپیدمی این هپاتیت در دریافت کنندگان خون جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: انتقال خون، داخل وریدی، معتادان تزریقی، هپاتیت E
  • نسرین فروزنده، نسرین اکبری، افسانه کاظمیان علی حسن پور دهکردی، فرانک صفدری، مرضیه فروزنده، فاطمه دریس صفحه 21
    زمینه و هدف
    اسکیزوفرنیا نوعی اختلال روانی است که پاتوفیزیولوژی تخریب کننده عمیقی داشته و تفکر، ادراک، احساس، حرکت و رفتار را مختل می کند. اخیرا ترکیبی از درمانهای سایکوفارماکولوژی و مداخلات روانی اجتماعی مانند روان درمانی، خانواده درمانی و کار درمانی به عنوان بهترین روش های درمانی بیماران اسکیزوفرن پیشنهادگردیده است. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر کار درمانی بر علائم و نشانه های بیماران اسکیزوفرنیک مزمن بستری در بیمارستان با تاکید بر نوع علایم آنان انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه دو مرحله ای توصیفی و مداخله ای مجموعا 60 نفر بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن بستری در بیمارستان سینای جونقان مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا علائم مثبت و منفی بیماران بوسیله پرسشنامه علائم مثبت و منفی آندرسون بررسی و سپس بیماران به دو گروه 30 نفره مورد و شاهد تقسیم شدند. 20 ساعت فعالیت های شغلی و هنری در هفته به مدت 6 ماه به صورت کار درمانی برای گروه مورد اجرا گردید. بعد از اجرای کار درمانی مجددا علائم مثبت و منفی بیماران تعیین و داده ها با استفاده از آزمون های آماری t زوج، t مستقل و ویلکاکسون تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین علائم مثبت بیماران اسکیزوفرن 57/32±112، علائم منفی 5/19±5/72 بود. میانگین تفاوت قبل و بعد از مداخله، نمره کل علائم مثبت در گروه آزمون و شاهد به ترتیب 13/41±68/55 و 67/34±76/51- و علائم منفی 12/35±09/35 و 51/22±73/31- به دست آمد (001/0P<). از نظر نوع علائم مثبت کار درمانی بر توهمات و رفتارهای غریب بیماران اسکیزوفرن تاثیر مثبت داشته (001/0P<)، ولی بر هذیان ها و تفکر صوری تاثیری نداشت. از نظر نوع علائم منفی کار درمانی بر بی احساسی و بی ارادگی، اختلال توجه، فقدان لذت و اختلال تفکر بیماران اسکیزوفرن تاثیر مثبت داشته (001/0p<)، ولی بر عواطف نامتناسب تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    درمان های غیر دارویی و از جمله کار درمانی می تواند یکی از روش های موثر در جهت کاهش علائم مثبت و منفی بیماران اسکیزوفرنیک باشد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیک، پرسشنامه اندرسون، کار درمانی، علائم مثبت، علائم منفی
  • مهرداد کلاته جاری، حسین باقری، محمدرضا حسنی صفحه 28
    زمینه و هدف
    اسکیزوفرنی یک بیماری مزمن است که می تواند باعث بروز مشکلات جسمی، سایکولوژیک و اجتماعی گردد. ورزش نقش با ارزشی در بازتوانی و مدیریت درمان این بیماران به خاطر اثرات مثبت ذهنی و فیزیکی آن دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر برنامه ورزشی هوازی بر کیفیت زندگی بیماران اسکیزوفرنی انجام شد.
    روش بررسی
    در پژوهش حاضر که یک مطالعه کارآزمایی بالینی است تعداد 46 بیمار 60-20 ساله مبتلا به اسکیزوفرنی انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمون (23 نفر) و شاهد (23 نفر) قرار گرفتند.
    نمونه های گروه آزمون به صورت یک روز در میان و هر جلسه در مجموع 45 دقیقه در برنامه ورزشی طراحی شده شرکت نمودند. کیفیت زندگی بیماران هر دو گروه، در دو مرحله قبل از شروع برنامه ورزشی و همچنین پس از آن توسط پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی (Quality of Life Scale)، سنجیده شد و در دو گروه با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی، ویلکاکسون، کروسکال والیس و ضریب همبستگی پیرسون مقایسه گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته های پژوهش، میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 1/10±4/39 سال بود و 9/67% آنان را مردان تشکیل می دادند. میانگین طول مدت بیماری نمونه ها 2/4±9/12 سال بود و 6/53% آنان دارای علائم مثبت یا منفی بودند. بین دو گروه قبل از مداخله اختلاف معنی داری از نظر مشخصات دموگرافیک، علائم بیماری و ابعاد کیفیت زندگی مشاهده نشد. میانگین کل کیفیت زندگی پس از مداخله در گروه آزمون و شاهد به ترتیب 9/1567 و 3/1655 بود (05/0P<). میانگین نمره ابعاد مختلف کیفیت زندگی (ارتباطات بین فردی، سودمندی نقش، پایه های شخصیت، فعالیت ها و اهداف مشترک) پس از مداخله در گروه آزمون بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<). همچنین میانگین نمره ابعاد مختلف کیفیت زندگی و کیفیت زندگی کل در گروه آزمون پس از مداخله نسبت به قبل از آن افزایش معنی داری داشت (05/0P<) ولی در گروه شاهد این اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    برنامه ورزشی هوازی باعث بهبود کیفیت زندگی بیماران اسکیزوفرن در ابعاد مختلف آن می گردد، لذا استفاده از برنامه های ورزشی جهت پیشگیری و کاهش مشکلات و نیازهای بیماران اسکیزوفرن و افزایش سازگاری آنان یک ضرورت محسوب می گردد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، کیفیت زندگی، ورزش هوازی
  • شایسته بناییان، منیژه سرشتی صفحه 37
    زمینه و هدف
    ماماها در حیطه کاری خود با مسائل قانونی و شرعی مختلفی مواجه می باشند. با توجه به پیشرفت های مامایی در زمینه های مختلف از جمله: موارد سقط درمانی، روش های پیشگیری و روش های نوین درمان ناباروری، احکام شرعی و استفتائات جدیدی نیز از ناحیه فقها و مراجع تقلید صادر گردیده است، که این امر موجب ضرورت آگاهی ماماها از احکام شرعی و قانونی فوق می گردد. این تحقیق با هدف بررسی میزان آگاهی ماماهای استان چهارمحال و بختیاری نسبت به احکام شرعی و قانونی حیطه مامائی و برخی از عوامل مرتبط با آن صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 151 نفر مامای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی شهرهای استان چهارمحال و بختیاری از طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه ای که شامل مشخصات دموگرافیک و سؤالات مربوط به احکام قانونی و شرعی بود جمع آوری و سپس با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوار و t تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 8/7±9/26 سال و بیشتر افراد تحصیلات فوق دیپلم داشتند (2/66%). فقط 7/12% نسبت به کل احکام شرعی و قانونی آگاه بودند. آگاهی کافی نسبت به احکام قانونی در 3/15% و نسبت به احکام شرعی در 3/11% افراد دیده شد. 9/60% افراد طی خدمت خود به مسئله ای برخورد کرده بودند که حکم آن را نمی دانستند. 1/78% معتقد بودند که آموزش حین تحصیل نیازهای حرفه ای ماماها را در زمینه مسائل قانونی و شرعی تامین نمی کند. 1/88% گفته بودند که در صورت برگزاری برنامه بازآموزی در آن شرکت می کنند. بین هیچکدام از مشخصات دموگرافیک با آگاهی ارتباط معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به آگاهی کم، اعلام نیاز به بازآموزی و تمایل به شرکت در بازآموزی در اکثریت نمونه ها، تدوین برنامه های آموزشی مستمر در این زمینه ضروری است. همچنین توصیه می شود جهت پربارتر کردن محتوی درسی دانشجویان مامائی در زمینه مورد بحث در سر فصل دروس دانشگاهی تجدید نظر گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، احکام شرعی، احکام قانونی، ماما
  • منیژه مهدوی، محمد جلالی، روحا کسری کرمانشاهی صفحه 45
    زمینه و هدف
    بعضی از باکتری های پاتوژن و فاسد کننده مواد غذایی قادر می باشند به سطوح در تماس با مواد غذایی متصل شده و تشکیل بیوفیلم دهند، از این جهت به عنوان منبع آلودگی محصولات غذایی و انتقال بیماری ها در نظر گرفته می شوند. نیزین، باکتریوسین پپتیدی می باشد که برای کنترل بیولوژیکی بیوفیلم های میکروبی استفاده می گردد. همچنین امروزه نیزین در ادغام با مواد بسته بندی، مواد غذایی را از خطر فساد و ورود عوامل بیماریزا محافظت می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر غلظت های مختلف نیزین بر روی برخی از باکتری های بیماریزای غذایی بوده است.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی اثرات غلظت های مختلف نیزین بر باکتری های تشکیل دهنده بیوفیلم و بیماریزای Staphylococcus aureus، Listeria monocytogenes و Salmonella enteritidis با روش میکروتیترپلیت بررسی شد. میزان کاهش سلول های تشکیل دهنده بیوفیلم با استفاده از دستگاه الیزا ریدر و میزان کشته شدن سلول ها با به کاربردن رنگ TTC (Triphenyl Tetrazolium Chloride) تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس و آزمون مقایسه ای Kramer-Tukey و به کمک نرم افزار Minitab تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد نیزین در غلظتی که مصرف آن مجاز است (IU/ml1034)، بر بیوفیلم S. enteritidis نسبت به بیوفیلم باکتری های L. monocytogenes و Staph. aureus به ترتیب با 87، 57 و 30 درصد موثرتر می باشد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه افزایش غلظت بیش از حد مجاز نیزین تاثیری در میزان حذف و کشته شدن باکتری های مورد مطالعه ندارد و در حد مجاز بیشترین تاثیر را بر حذف بیوفیلم باکتری های S. enteritidis دارد.
    کلیدواژگان: بیوفیلم، ضد میکروبی، نیزین، میکروتیتر پلیت، مواد پلیمریک
  • مرتضی دهقان، حمیدرضا آرتی، سیلمان خیری، سیدلطف الله افضلی، افشین ادیب، سهراب کیهانی، حمید موسوی طادی، بهمن صادقی، مهرداد شهرانی صفحه 52
    زمینه و هدف
    سندرم قوس دردناک شانه به دو صورت جراحی و غیر جراحی درمان می شود. درمان غیر جراحی شامل استفاده از داروهای ضد التهابی استروئیدی و غیر استروئیدی و یا فیزیوتراپی است. لذا هدف این مطالعه بررسی مقایسه میزان اثربخشی تزریق کورتیکواستروئید و فیزیوتراپی در درمان این بیماری می باشد.
    روش بررسی
    در یک کار آزمایی بالینی دو سویه کور 124 بیمار که با شکایت درد یا محدودیت حرکت شانه به درمانگاه ارتوپدی بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد مراجعه و برای آنها بیماری قوس دردناک شانه تشخیص داده شد بطور تصادفی به دو گروه 62 نفری تقسیم شدند. در گروه اول 40 میلی گرم متیل پردنیزولون در محل حداکثر حساسیت درد تزریق و در گروه دوم، بیماران تحت 10 جلسه فیزیوتراپی طی 2 هفته قرار گرفتند. نتیجه درمان بر اساس پرسشنامه ناتوانی شانه و میزان درد بیماران در هفته های 2، 6 و 11 جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری کای دو، t و آزمون مشاهدات تکرار شده تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 5/93/42 سال بود. از نظر جنس و سن تفاوتی بین دو گروه مشاهده نشد. در یک بیمار گروه فیزیوتراپی و سه نفر از گروه تزریق کورتیکواستروئید عود بیماری مشاهده شد. روند کاهش معنی داری در میزان شاخص ناتوانی شانه و درد در هر دو گروه مشاهده شد (05/0P<). میزان ناتوانی شانه و درد بیماران دریافت کننده کورتیکواستروئید کمتر از گروه تحت فیزیوتراپی بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه در درمان قوس دردناک شانه تزریق کورتیکواستروئید موضعی موثرتر از فیزیوتراپی است و درد بیماران و ناتوانی شانه آنها بهتر و سریعتر بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: فیزیوتراپی، قوس دردناک شانه، کورتیکواستروئید
  • وحید خوری، محسن نایب پور، عباس میرعباسی، عارف صالحی صفحه 57
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی، به علت سهولت دسترسی، کاهش عوارض جانبی و قیمت مناسب، به عنوان جایگزین های شایسته داروهای شیمیایی، همواره مورد توجه بوده اند. مطالعات قبلی در مورد اثرات فارماکولوژیک و بیوشیمیایی گیاه سیر (Allium sativum) بیانگر اثرات کاهندگی فشارخون، اثرات آنتی آریتمیک، خاصیت اینوتروپ و کرونوتروپ منفی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین اثرات عصاره آبی سیر بر روی خواص پایه و کارکردی گره دهلیزی بطنی می باشد.
    روش بررسی
    در تحقیق حاضر از گستره بافتی جدا شده گره دهلیزی بطنی خرگوش (2-5/1 کیلوگرم) شامل دهلیز راست، سپتوم بین دهلیزی و دسته هیس جهت تعیین تاثیر غلظت های مختلف عصاره آبی سیر استفاده شد. پروتکل های انتخابی تحریکی (تسهیل، خستگی، ریکاوری) برای بررسی خواص گره دهلیزی – بطنی در 14 خرگوش (2 گروه) به صورت مستقل مورد استفاده قرار گرفتند. در گروه اول آزمایشی (8 خرگوش) غلظت های مختلف سیر (20، 30، 100 و 850 میلی گرم در لیتر) و در گروه دوم وراپامیل (1/0 میکرومولار) بکار برده شد.
    داده ها با استفاده از آزمون های آماری ویکاکسون و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق بیانگر تاثیر معنی دار غلظت های مختلف عصاره گیاه در افزایش پارامترهای الکتروفیزیولوژیک پایه (زمان هدایت دهلیزی–بطنی، ونکباخ، زمان تحریک ناپذیری کارکردی و زمان تحریک نپذیری موثر) و همچنین میزان خستگی می باشد (05/0P<). به طوری که به ترتیب در گروه کنترل و غلظت 20 میلی گرم بر لیتر زمان هدایت دهلیزی – گره ای از 3/53/41 میلی ثانیه به 1/56/45 میلی ثانیه و زمان تحریک ناپذیری کارکردی FRP از 4/146/108 به 1/1167 میلی ثانیه افزایش یافت (05/0P<). عصاره سیر توانست اثرات مهاری کمتری در شاخص های فوق در مقایسه با وراپامیل ایجاد کند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان دهنده نقش بالقوه ضد آریتمی عصاره آبی سیر به وسیله افزایش زمان خستگی و تحریک ناپذیری می باشد. بنابراین ممکن است در درمان آریتمی های فوق بطنی موثر باشد.
    کلیدواژگان: آریتمی، خواص کارکردی، سیر، گره دهلیزی، بطنی
  • داوود سهرابی، مهدی رهنما، مژگان شمس الدین، فرزانه فاخری صفحه 65
    زمینه و هدف
    بنزوات سدیم (C6H5COONa) به عنوان یک داروی ضد عفونی کننده بر علیه باکتری ها و میکروارگانیسم ها در انواع مواد غذایی و دارویی بهداشتی مصرف می شود. هدف از این مطالعه تعیین اثرات بنزوات سدیم بر روی تخمدان ها و هورمون های آن و گنادوتروپین ها در موش سوری (balb/c) ماده بالغ است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تجربی 18 سر موش سوری (balb/c) ماده بالغ در سه گروه 6 تایی قرار گرفتند. به گروه یک (کنترل) آب آشامیدنی طبیعی و به گروه دوم روزانه 280 میلی گرم در کیلوگرم و به گروه سوم روزانه 560 میلی گرم در کیلوگرم بنزوات سدیم محلول در آب آشامیدنی به مدت 60 روز داده شد. بعد از تهیه سرم های خونی سنجش هورمون های گنادوتروپین (LH)، هیپوفیز (FSH) و استرادیول و پروژسترون به روش رادیوایمنواسی (RIA) انجام گرفت. به کمک میکروسکوپ نوری و الکترونی ساختار و فرا ساختار تخمدانی در موش ها مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری برای مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون t انجام شد.
    یافته ها
    میانگین وزن تخمدان ها در موشهای گروه کنترل و گروه دوم پس از 60 روز به ترتیب 98/075/7 و 84/021/7 میلی گرم بود (05/0P>). اما میانگین وزن تخمدان ها در گروه سوم (72/041/6 میلی گرم) نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد (05/0P<). وزن بدن موشها در گروه دوم (31/26/35 گرم) و سوم (61/32/34 گرم) نسبت به گروه کنترل (75/45/39 گرم) کاهش معنی داری داشت (05/0P<). در گروه های دوم و سوم کاهش معنی داری در مقدار هورمون های پروژسترون نسبت به گروه کنترل وجود داشت (001/0P<). در صورتی که کاهش هورمون های LH و FSH فقط در گروه سوم نسبت به گروه کنترل معنی دار بود (001/0P<). تفاوت هورمون استرادیول در گروه های دوم و سوم نسبت به گروه کنترل معنی دار نبود. در نمونه های میکروسکوپ الکترونی کاهش ضخامت زونا پلوسیدا در گروه سوم دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه و مطالعات دیگران می توان گفت اسید بنزویک و بنزوات سدیم به عنوان یکی از عوامل شیمیایی محیطی می تواند موجب کاهش روند فولیکولوژنز شود و فرآیند تخمک گذاری را مختل نماید. لذا پیشنهاد می گردد در صورت نیاز از مواد جایگزین استفاده شود.
    کلیدواژگان: بنزوات سدیم، تخمدان، فولیکولوژنز، گونادوتروپین
  • فرانک صفدری ده چشمه، معصومه دل آرام، ندا پروین، سلیمان خیری، نسرین فروزنده، افسانه کاظمیان صفحه 71
    زمینه و هدف
    رشد و توسعه هر جامعه متاثر از نیروی آموزش دیده آن جامعه بود و شناسایی فاکتورهای موثر در پیشرفت تحصیلی دانشجویان و بذل توجه به آنها، گامی بسوی توسعه پایدار است. لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل و مقایسه دیدگاه دانشجویان و اساتید دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1383 تعداد 232 نفر از دانشجویان ترم سوم و بالاتر رشته های پرستاری، مامایی، تکنسین اتاق عمل و هوشبری و همچنین22 نفر از اساتید دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. نظرات آنان به وسیله پرسشنامه محقق ساخته (به روش قیاسی) و مشتمل بر ویژگی های دموگرافیک و 6 بخش و 47 سوال در زمینه عوامل موثر در پیشرفت تحصیلی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (آنالیز واریانس چند متغیره و مدل عمومی خطی) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از دیدگاه دانشجویان امتیاز مر بوط به حیطه محتوای آموزش بالاترین رتبه (63/0±46/4) و امتیاز مربوط به حیطه فراگیر کمترین رتبه (63/0±85/3) را کسب کرد. از نظر اساتید امتیاز مر بوط به حیطه محتوای آموزش بالاترین رتبه (68/0±33/4) و امتیاز مربوط به حیطه عوامل اجتماعی و اقتصادی پایین ترین رتبه (71/0±67/3) را کسب کرد. پس از مقایسه دیدگاه ها با آزمون چند متغیره بیشترین اختلاف نظر دانشجویان و اساتید، مربوط به دو حیطه عوامل اجتماعی و اقتصادی (05/0P<) و حیطه محیط آموزشی (01/0P<) بود. بین متغیرهای جنس، معدل دیپلم، ترم تحصیلی و رشته با پیشرفت تحصیلی ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    توجه به محتوای آموزشی توسط برنامه ریزان دروس رشته های علوم پزشکی تاثیر به سزایی در پیشرفت تحصیلی این دانشجویان خواهد داشت.
    کلیدواژگان: استاد، پیشرفت تحصیلی، دانشجو، عوامل موثر
  • علی حسن پور دهکردی، معصومه دل آرام، نسرین فروزنده، فروزان گنجی، احمدعلی اسدی نوغابی، فوزیه بخشا، بهمن صادقی صفحه 78
    زمینه و هدف
    سکته های قلبی از جمله شایع ترین و خطرناک ترین اختلالاتی هستند که زندگی انسانها را تهدید می کنند و در دراز مدت با ماهیت ناتوان کننده خود محدودیت های فراوان در ابعاد مختلف زندگی فرد مبتلا بوجود می آورد. پژوهش حاضر به منظور بررسی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سکته قلبی مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی درمانی هاجر شهرکرد انجام گرفته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی – تحلیلی 150 بیمار مبتلا به سکته قلبی که در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان آموزشی درمانی هاجر(س) شهرکرد بستری بودند، به صورت نمونه گیری آسان انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه دو قسمتی شامل ویژگی های دموگرافیک و بررسی ابعاد کیقیت زندگی (پرسشنامه استاندارد SF36) از طریق مصاحبه و مراجعه به پرونده بیمار گردآوری و با استفاده از آزمون کای اسکور تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 5/10±7/55 سال و کیفیت زندگی اکثریت واحدهای مورد پژوهش (53%) نسبتا مطلوب بود. اکثریت واحد های مورد پژوهش دارای کیفیت زندگی نسبتا مطلوب در بعد وضعیت عمومی (62%) و بعد وضعیت اجتمایی - عملکرد شغلی (65%) بودند. وضعیت خواب 61% واحدهای مورد پژوهش مطلوب و فعالیت جسمی 62% واحدهای مورد پژوهش نامطلوب بود. بین طول مدت بیماری با کیفیت زندگی ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (05/0P<). ولی بین سایر متغیرهای دموگرافیک نظیر سن، جنس، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال و وضعیت اقتصادی با کیفیت زندگی ارتباط معنی دار وجود نداشت. همچنین بین وضعیت عمومی، وضعیت اجتمایی- عملکرد شغلی، فعالیت جسمی و وضعیت خواب، با کیفیت زندگی ارتباط معنی دار وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    عدم توجه به هر کدام از ابعاد کیفیت زندگی باعث اختلال در کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سکته قلبی می شود. لذا کادر پزشکی مخصوصا پرستاران باید به ابعاد مختلف کیفیت زندگی آنان توجه کنند.
    کلیدواژگان: سکته قلبی، کیفیت زندگی، خواب
  • صفحه 85
|
  • Mohammad Kazem Gharib-Naseri, Maedeh Arabian, Zahra Gharib-Naseri Page 1
    Background And Aim
    Glycyrrhiza glabra is a type of plant that a lot of researches have been carried out on components and properties of its licorice but the effect of its leaf extract has not been evaluated. Therefore, this study was aimed to investigate the effect of Glycyrrhiza glabra leaf extract on rat ileum contractions.
    Methods
    In this experimental study, the terminal portion of ileum from male Wistar rat was contracted under 1 gram tension by 60 mM KCl and/or 10μM carbachol and then the effect of aquatic extraction of Glycyrrhiza glabra on the contractions was assessed. The new portions of the ileum were separately incubated with propranolol (1μM), naloxone (1μM), inhibitor of nitric oxide synthetize (L-NAME) (100μM), glibenclamide (10mM) and tetraethyl ammonium (1μM) and the tissue spasm and antispasmodic effect of the extract were recorded. Data were analyzed using one and two way analysis of variance and post hoc LSD tests.
    Results
    Cumulative concentrations of the extract (0.0625-0.5mg/ml) reduced the ileum contractions induced by KCl and carbacole, dose-dependently (P<0.001). Incubation of the tissue with propranolol, naloxone, L-NAME, and tetraethyl ammonium did not reduce the antispasmodic effect of the extract, but it was reduced by glibenclamide (0.125mg/ml). In Tyrode-containing solution, without calcium and with high concentrations of potassium (60μM), the cumulative concentrations of CaCl2 (0.5-8mM) contracted the ileum and the extract (0.0156-0.0625mg/ml) reduced the induced contractions (P<0.001).
    Conclusion
    Based on our results, the aqueous extract of Glycyrrhiza glabra inhibited the ileum contractions without involving β-adrenergic, opioid, and tetraethyl ammonium receptors. Calcium channels were involved in the main part of this inhibitory effect and probably activation of ATP-dependent potassium channels partially was involved in this process..
  • Fatemeh Badrkhahan Page 10
    Background And Aim
    Neonatal apgar, at the beginning of childbirth, is one of the most important causes of postnatal death. The aim of this study was to compare the effect of thiopental with that of propofol on neonate apgar and on their mothers.
    Methods
    In this clinical double blind trial, seventy women undergoing elective cesarean section were randomly divided into two equal groups. In the first group, general anesthesia was induced by interavenous (IV) injection of 5mg/kg thiopental and 2mg/kg of succinyl choline per kg of mother weight. After intubations, 0.4g of atracurium per kg was used. In the second group, general anesthesia was initially induced using 2 mg of each propofol and succinyl choline and followed by injection of propofol, 0.1mg/min per kg of mother weight. Neonates apgar in the first and fifth minutes and post operation complications in the mothers were recorded in both the groups. Data were analyzed using independent t, X2, and Fisher tests.
    Results
    Neonate’s apgar in the fifth minute after birth was 10 in 97.2% of group one and 100% of group two (P>0.05). There was a significant decrease in mothers systolic blood pressure in propofol group 4 minutes after anesthetic induction. In the group two, who received propofol, the post operative opioid usage and mean recovery time were significantly less than group one (P<0.01).
    Conclusion
    The results of this study showed that induction of anesthesia using propofol would decrease the time of maternal recovery and also reduce the amount of drug required for mother at the first two hours post-operation with no effect on decreasing neonate apgar.,
  • SMohammad Alavi, Fatemah Ahmadi, Mohammad Reza Ghasemirad, Abdolrasool Nikkhooi Page 15
    Background And Aim
    Hepatitis E virus (HEV) infection is endemic in Iran and some cases of fulminant hepatit with high mortality rate caused by this virus have been reported in patients with chronic hepatitis E and in pregnant women. Although HEV is mainly transmitted via fecal-oral route, but recently there have been some reports indicating transition of this virus via transfusion. Therefore, this study was aimed to investigate the association of hepatitis E seropositiveness and intravenous drug using in the drug users.
    Method
    This is an analytical-descriptive study which was conducted in a drug treatment center in Ahvaz from 2005 to 2006. A total of 114 intravenous drug users (IVDUs) and 114 inhaling addicts (IADs) were subjected to full physical examination. Subsequently a questionnaire including individual characteristics and related variations was filled in and also a blood sample was obtained. Using ELISA method, the samples were tested for anti-HEV antibody. Data were analyzed using Chi square, t and odds ration (OR) tests.
    Results
    The mean age of the two groups, IVDUs and IADs, were 33.24±8.04 and 31.2±7.59 years respectively, with no significant difference (P>0.05). The mean of duration of addiction in IVDUs and IADs groups was 11.58±6.92 and 9.95±6.42 years, respectively (P>0.05). Anti-HEV antibody was detected in 22.8% of IVDUs and 7.9% of IADs (P<0.01, OR=3.44). There was no significant relationship between previous imprisonment and anti-HEV antibody positiveness in the drug addicts studied (P>0.05, OR=1.15).
    Conclusion
    As it was shown in this study, HEV is probably transmitted via blood transfusion and thus screening of blood donors for anti-HEV antibody may block this route of infection.
  • Nasrin Froozandeh, Nasrin Akbari, Afsaneh Kazemian, Ali Hasanpoor, Franak Safdari, Marzeyeh Froozandeh Page 21
    Background And Aim
    Poor social, self-care, and vocational functioning are criteria for a diagnosis of schizophrenia in most diagnostic systems. Consequently, improving the social behaviors of persons with schizophrenia has been a key target of psychiatric rehabilitation. The occupational therapy is a non organic therapeutic that causes elevated self stem, foppishness and strengthening of occupational behaviour. The aim of this survey is the effect of occupational therapy on the positive and negative symptom’s of schizophrenic patients with bear out their symptoms.
    Methods
    This survey is an experimental study that, positive and negative symptom’s of schizophrenic patients assessed with scale for the assessment of positive and negative symptoms. Then the samples consisted of schizophrenic patients divided randomly into case (30) and control (30) groups. Occupational therapy was performed in case group within a period 20 hours in week for 6 months, then patiants assessed repeatly with SAPS.SANS. Quantative analysis of data was undertaken by using paired and dependent t students tesats and Willcoxon test.
    Results
    Results demonestrated the mean of the total score of negative symptom 72.5±19.5 and posetive symptom 112±32.57. Also occupational therapy effected on the posetive and negative symptom’s of schizophrenic patiants. In posetive symptom occupational therapy effected on the hallusination and bizzare behaviour (P<0.001), for all noeffected on dellusions and thought. In negative symptom occupational therapy effected on the apathy and involition, attention disorders, anhedonia and thought disorders (P<0.001), for all noeffected on inappropiate affect.
    Conclusion
    The occupational therapy is a non organic therapuitic that causes elevated self steem, foppishness and strengthening of occupational behaviour.
  • Mahrdad Kalateh-Jari, Hosin Bagheri, Mohammad Reza Hassani Page 28
    Background And Aim
    Schizophrenia is a chronic disease and may result in physical, psychological and social problems. Exercise play an important role in reability and treatment of the patients due to its physical and mental positive effects on their life. This study was carried out to evaluate the effect of aerobic exercise program on quality of life in schizophrenic patients.
    Methods
    In this clinical trial study, a total of 46 patients, aged 20-60 years old, with schizophrenia who were hospitalized were randomly divided in two equal groups of case and control. An aerobic exercise program, for 45 minutes. every other day, was performed in the case group. The quality of life, before and after the beginning of the program, in both groups was assessed using quality of life scale (QLS). This parameter was compared in the groups using statistical methods (Manwithny, Wilcaxon, Pearson and Kruskal-wallis).
    Results
    Mean age of the individuals studied were 39.4±10.1 years and 67.9% of them were male. The mean of disease duration was 12.9±4.2 years and 53.6% of subjects had positive or negative symptoms. There was no significant difference between the two groups before the intervention in demographic characteristics, the quality of life dimensions, and symptoms. Mean of life quality after, the intervention, in the case and control groups was 67±15.9 and 52.1±14, respectively (P<0.05). Mean quality of life dimensions (interpersonal relation, productivity role, intrapsychic foundations, common objects and activities), after the intervention in the case was more than that of the control group (P<0.05). Also, mean of score of life quality dimensions and overall life quality were increased significantly after the intervention compared with before that (P<0.05), but difference was not significant in the control group.
    Conclusion
    Aerobic exercise program can improve the quality of life in patients with schizophrenia in all dimensions. So, it is essential to use this program prevention and decrease of schizophrenic patients’ problems, needs and their adaptability.
  • Shayesteh Banaeian, Manizheh Sereshti Page 37
    Background And Aim
    Midwives always encounter the legal and religious orders in their area of work. Regarding progressions made in midwifery, and because of new indications in therapeutic abortion, contraception methods and new infertility managements, many religious commandments are explained from juriseonsults. Midwives are advised to note these legal- religious commandments. The aim of this study was to determine knowledge of midwives about midwifery legal and religious commandments in Chaharmahal and Bakhtiary province.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 151 midwives employed in health centers of the province, selected by simple sampling. Data were collected by questionnaires that included demographic characteristics and legal and religious questions. Data were analyzed using statistical tests include (t and Chi-square tests).
    Results
    Mean age of the individuals studied was 26.9±7.8 years. Level of education in 66.2% of records was associate degree. Enough knowledge about total legal and religious commandments was seen in only 12.7% of records. Enough knowledge to legal commandments was seen in 15.3% and to religious commandments in 11.3%. 78.1% told that training during education is not enough for their present needs. 88.1% were inclined to train. There was no significant relation between knowledge and age or education of records.
    Conclusion
    Because of low knowledge, need and inclination to train about legal and religious commandments, educational program to train midwives is most recommended. Also revision in matters that are trained to midwifery students is necessary.
  • Manizheh Mahdavi, Mohammad Jalali, Rooha, Kasra-Kermanshahi Page 45
    Background And Aim
    Some of pathogenic and food spoilage bacteria may attach on food contact surfaces and form biofilms, which is the sources of food contaminations and distribution of diseases caused by these bacteria. Nisin is a peptidic bacteriocin, which used for biological control of microbial biofilm formation. Also, nowadays, nisin is used in combination with packaging materials to protect food products from contamination with pathogenic bacteria and spoilage. The aim of this study was to assess the effect of different concentrations of nisin on biofilm-forming bacteria.
    Methods
    In this experimental research, using micro titer plate method, the effect of different concentrations of nisin on Salmonella enteritidis, Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus was investigated. Using ELISA reader and triphenyl tetrazolium chloride (TTC), the reduction of biofilm-forming bacteria and bactericidal effect of nisin were determined. Data were analyzed by ANOVA and Tukey-Kramer tests, using Minitab software.
    Results
    The results indicated that nisin, in permissive concentration (4´103 IU/ml), is more effective on S. enteritidis biofilm than on L. monocytogenes and S. aureus biofilms with the percentages of 87%, 57%, and 30%, respectively (P<0.05).
    Conclusion
    The finding of this study showed tat increase upper that permissive concentration of nisin isn’t effective on the amount of bacteria or bactericidal effect, however, in permissive concentration has more effect in deletion of bioflm bacteria (S. enteritidis).
  • Mortaza Dehghan, Hamid Reza Arti, Solyeman Khairi, Sltfolah Afzali, Afshin Adib, Sohrab Keyhani, Hamid Mosavi, Bahman Sadeghi, Mahrdad Shahrani Page 52
    Background And Aim
    Painful arch of shoulder is treated using both surgical and non-surgical methods. In the latter one, steroidal and non-steroidal analgesic drugs and/or physiotherapy are used. The aim of this study was to compare the effects of corticosteroid injection and physiotherapy in the treatment of disease.
    Methods
    In this double-blinded clinical trial, 124 patients who referred to Shahrekord Kashani hospital and suffered from shoulder pain or with having limitation in its movement were considered as the patients with painful arch of shoulder. They were divided in two equal groups of 62. In the first group, 40 mg of prednisolone was locally injected in the painful site. The second one was subjected to ten sessions of physiotherapy for two weeks. The outcomes of these treatments were assessed using a questionnaire including shoulder disability and the amount of pain in the patients, 2, 6, and 11 weeks after the treatment. Data were analyzed using statistical analysis (X2, t and repeated measures ANOVA).
    Results
    The mean age of the patients was 42.3±9.5 years. The two groups were age and sex matched. The pain was relapsed in one patient of the first and 3 patients of the second group. Pain and shoulder disability were significantly decreased in the two groups (P<0.05). The amount of shoulder disability and pain in the group received corticosteroid was less than that in the group subjected to physiotherapy (P<0.05).
    Conclusion
    Base on the results, injection of corticosteroid is more effective than using of physiotherapy in treatment of painful arch of shoulder. This cures pain and shoulder disability of the patients faster.
  • Vahid Khori, Mohsen Naebpour, Abbas Mir-Abbasi, Avef Salehi Page 57
    Background And Aim
    Herbal treatments are suitable replacement for synthetic drugs due to their availability, minimal side effects and low price. Previous studies about pharmacologic and biochemical effects of Allium sativum (garlic) have shown antihypertensive, anti arrhythmic, negative inotropic and chronotropic activities. The aim of this study was to assess the effects of liquid extract of Allium sativum on the basic and rate-dependent electrophysiological properties of isolated atrioventricular (AV) nodal of rabbit.
    Methods
    In the present study we used isolated perfused AV-Nodal rabbit (1.5-2 kg) preparation including right atrium, intra-atrial septum and His bundle of rabbit as an experimental model to determine the effects of various concentration of aqueous extract of Allium Sativum. Selective stimulation protocols (recovery, facilitation and fatigue) were used to independently assess AV nodal properties in 14 rabbits (two groups). In the first group of experiment (n=8 rabbits), different concentrations (20, 30, 100, 850 mg/lit) of Allium Sativum and in the second group verapamil (0.1 m) (n=6 rabbits) was applied. Data were analyzed using ANOVA and Wilcaxon tests.
    Results
    The results of this research indicate a significant effect of various concentrations of Allium sativum on basic electrophysiological parameters of atrioventricular node (WBCL, recovery, facilitation, fatigue) and fatigue (P<0.05). In the presence of garlic (20 mg/lit), AVCT (atrioventricular conduction time) increased from 41.3±5.3 to 45.6±5.1msec and FRP (functional refractory period) increased from 108.6±14.4 to 167±1.1msec (P<0.05). The Allium sativum extract has less inhibitory effect in comparison with verapamil on the basic parameters (P<0.05) of Node.
    Conclusion
    The above results showed potential antiarrhythmic properties of Allium sativum by increasing fatigue and refractory period. Therefore, it may be considered for treatment of supraventricular arrhythmias.
  • Davood Sohrabi, Mahdi Rahnama, Mozhgan Shamsedin, Fakheri Page 65
    Background And Aim
    Sodium benzoate (C6H5COONa) is used as a disinfectant against microorganisms existing in healthy foods and drugs. The aim of this study was to determine the effect of sodium benzoate on ovaries and its hormones and gonadotrophins on balb/C mice.
    Methods
    Eighteen adult female mice (balb/c) were divided into 3 groups of 6 animals each. Two groups of animals were treated with 280 or 560mg/kg/day sodium benzoate for 60 days (Group II and III, respectively). Animals of group I were administrated water without sodium benzoate for 60 days and served as the controls. On the 61st between 08:00 to 10:00, blood samples were collected from the left ventricle after anesthesia with diethyl ether. After that the mice were killed following ethical procedure, the ovaries were dissected out, then, it was immediately fixed in formalin 10% and embedded in paraffin. Sections of 5 µm thickness were taken from the mid portion of each ovary.
    Results
    Plasma levels of FSH and LH were significantly decreased in group III compared to control group (P<0.0001). Plasma level of progesterone was significantly decreased in treatment groups compared to control group (P<0.001). Decrease of oogenes and disorganization of ovaries in electron microscopy investigation determined.
    Conclusion
    The results of present study indicate that sodium benzoate affect and decrease the oogenesis and reduce of follicles and corpus luteum. Thus, it is suggested to replace it if necessity.
  • Faranak Safdari, Masomeh Delaram, Nada Parvin, Solyeman Kheiri, Nasrin Froozandeh, Afsaneh Kazemian Page 71
    Background And Aim
    The development of each community is influenced by its educated individuals. Therefore, recognition of influencing factors in academic improvement of students and attention to these factors are essential for persistent development. Therefore, this study was conducted to determine the effective factors and compare the viewpoints of the students and educators, in faculty of nursing and midwifery of Shahrekord University of Medical Sciences, about the effect of these factors.
    Method
    In this descriptive–analytical study which performed in 2004, a total of 232 students, from faculty of nursing and midwifery, educating in third semester or higher and 22 of their educators were examined based on census sampling. The viewpoints about influencing factors on academic improvement were collected by questionnaires including two sections: the first section included demographic questions and the second contained 47 questions in 6 fields. Data were analyzed using descriptive and analytical statistic (general linear model and multivariate analysis of variance).
    Results
    The findings showed that there was significant relationship between gender, diploma grade-point average, semester or course and academic improvement (P<0.05). Also from students’ viewpoints about influencing factors on academic improvement the upper score belongs to educational content (4.46±0.63) and the lower score belongs to students’ factors (3.85±0.63) although from educators’ viewpoints the upper score belongs to educational content (4.33±0.68) and the lower score belongs to socioeconomic factors (3.67±0.71). The most difference among viewpoints belongs to socioeconomic status (P<0.05) and educational environment domains (P<0.01).
    Conclusion
    Paying attention to educational quality by medical and science courses designers may have important effects on academic improvement in the students.
  • Ali Hasanpour, Masomeh Hasanpour, Nasrin Foruzandeh, Froozan Ganji, Ahmad Ali Asadi Noghani, Foozieh Bakhsha, Bahman Sadegi Page 78
    Background And Aim
    Myocardial infarction (MI) is a common and dangerous disorder that threat people life and affects their quality of life. The aim of this study was to assess quality of life in patients with MI were referring to Shahrekord Hagar hospital.
    Methods
    In this descriptive and analytical study, 150 patients who suffered from MI, were selected as sample from CCU patients in Shahrekord Hagar hospital. Via interview and referring to patients files data were collected using two sectional questionnaire that included demographic characteristic and standard questionnaire (SF36). Data were analyzed using Chi-square test.
    Results
    Mean age of the patients was 55.7±10.5 and quality of life in majority of subjects under investigation was fairly favorite (53%). Quality of life in majority of samples in general status (62%), social and occupational (65%) or sleep (61%) status was favorite. However, physical activity in 62% of samples was unfavorite. There was a meaningful correlation between period of diseases and quality of life (P<0.05). But there was no relation between other demographic variations such as: age, gender and marital status, occupational or economical status and the quality of life. Also there is a meaningful relation between general status, social status, sleep status or physical activity with quality of life (P<0.05).
    Conclusion
    Medical staffs, especially nurses should pay attention to all dimensions of quality of life in planning care in MI patients. Because unacceptable attention to all these dimensions may cause disturbance in patients’ quality of life.