فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1386)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مهرداد مدرسی، منوچهر مصری پور، دینا ظهرابی صفحه 1
    زمینه و هدف
    زمینه و هدف
    زنجبیل (Zingiber officinale) به عنوان ادویه در رژیم غذایی بسیاری از مناطق دنیا استفاده می شود. تحقیقات اخیر نشان داده است که زنجبیل بسته به ترکیبات فعال مختلف (شامل شوگاال ها و جینجرول ها)، اثرات دارویی مختلفی دارد. هدف این مطالعه تعیین اثر عصاره الکلی زنجبیل بر روی الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موش های کوچک آزمایشگاهی بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی چهار گروه موش کوچک آزمایشگاهی نر بالغ (8 موش در هر گروه) برای آزمایش استفاده شد. گروه یک (گروه کنترل) نرمال سالین و سه گروه دیگر سه دوز متفاوت mg/kg 10 (گروه 2)، mg/kg 20 (گروه 3) و mg/kg 40 (گروه 4) عصاره الکلی زنجبیل را هر 4 ساعت به مدت بیست روز از طریق تزریق داخل صفاقی دریافت نمودند. سپس خون گیری از طریق سینوس چشمی انجام و سطوح پروتئینی پره آلبومین، آلفا-1، آلفا-2، بتا و گاما گلبولین ها با روش الکتروفورز جدا و به کمک برنامه ویژه کامپیوتری تفکیک پروتئین های سرم اندازه گیری شد. نسبت A/G (نسبت آلبومین به گلبولین) با استفاده از الگوی الکتروفورتوگرام محاسبه گردید. داده ها با استفاده از آزمون توکی و آزمون تعقیبی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عصاره الکلی زنجبیل به طور معنی داری سطوح آلبومین و پروتئین تام سرم را در گروه سوم (g/dl 25/07/3) و چهارم (g/dl 37/071/3) در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد (05/0P<). اما در سطوح پره آلبومین و آلفا-1، آلفا-2، بتا و گاماگلبولین ها تغییرات قابل توجهی مشاهده نشد (05/0P>). نسبت A/G به طور معنی داری در گروه سه (g/dl 48/005/2) بیشتر از گروه کنترل (g/dl 16/037/1) بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه زنجبیل تاثیری در سنتز گلبولین ها نداشت به نظر می رسد بدون تحریک آنتی ژنیک نمی توانسته تاثیر قابل ملاحظه ای در تولید گلبولین ها داشته باشد. ولی با توجه به این که سنتز آلبومین در کبد انجام می گیرد، افزایش سنتز آلبومین را می توان به عنوان یک نشانه در بهبود فعالیت سلول های کبدی پیشنهاد نمود.
  • ابوالفضل خوشدل، سلیمان خیری، الهام طاهری، امیر قلی جعفری، مصطفی نجفی، جعفر نصیری، علی ضامن صالحی فرد، مسعود نیک فرجامی، مهری یوسفی صفحه 8
    زمینه و هدف
    تغذیه انحصاری با شیر مادر بهترین الگوی غذایی مناسب با رشد شیرخواران است. با توجه به اینکه بسیاری از مادران در ماه مبارک رمضان روزه دار هستند، بنابراین این مطالعه با هدف بررسی تاثیر روزه داری مادران بر شاخص های رشد شیرخوارانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه کوهورت در یک دوره 2 ماهه از ابتدای ماه رمضان تا انتهای ماه بعد در سال 1385 انجام گرفت. از بین شیرخواران سالم با سن 15 روز الی 6 ماه که منحصرا با شیر مادر تغذیه می شدند تعداد 60 شیرخوار وارد مطالعه شدند و بر اساس روزه داری مادرانشان به دو گروه مورد که مادران آنها در ماه رمضان روزه دار بودند (27 شیرخوار) و گروه شاهد که مادران آنها روزه دار نبودند (33 شیرخوار) تقسیم شدند. شاخص های رشد شیرخواران (قد، وزن و دور سر) در ماه مبارک رمضان و در ماه بعد اندازه گیری و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی آزمون آنالیز واریانس تکرار شده و t مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    توزیع سنی و جنسی شیرخواران در دو گروه برابر بود (05/0P>). در مجموع، وزن، قد و دور سر به ترتیب 21، 7 و 6 درصد طی مطالعه افزایش یافتند (05/0>P). آزمون آنالیز واریانس تکرار شده نشان داد که تفاوتی بین میزان افزایش شاخص های رشد شیرخواران مادران روزه دار و شیرخواران مادرانی که روزه دار نیستند وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به نظر می رسد روزه داری مادران شیرده بر شاخص های رشد شیرخوارانی که بطور انحصاری با شیر مادر تغذیه شده اند، تاثیر ندارد.
  • احمد یراقی، پروین ساجدی، دکترعلی اکبر بیگی صفحه 13
    زمینه و هدف
    دیالیز صفاقی روشی از دیالیز است که بیشتر در اطفال کاربرد دارد. برای کارگذاری کاتتر دیالیز صفاقی به آرام بخشی (Sedation) نیاز است که معمولا با دو داروی میدازولام و فنتانیل انجام می شود. ولی در بعضی از مطالعات از پروپوفول نیز در بیماران کلیوی در بخش مراقبت های ویژه استفاده شده است. با توجه به این که مطالعه ای در مورد مقایسه اثر سداتیو میدازولام با پروپوفول در جراحی کارگذاری کاتتر دیالیز صفاقی انجام نشده است، این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای اثر آرامبخشی میدازولام با پروپوفول به همراه فنتانیل در بیماران با نارسائی کلیه که نیاز به کارگذاری کاتتر دیالیز صفاقی دارند، انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 44 بیمار با رنج سنی 65-18 سال، وضعیت فیزیکی کلاس سه و چهار (ASA III، IV) که دارای نارسایی کلیه بوده و کاندیدای کارگذاری کاتتر دیالیز صفاقی بودند به طور تصادفی به دو گروه 22 نفره تقسیم شدند. به گروه اول پروپوفول (50 میکروگرم در کیلوگرم وزن بیمار) به همراه فنتانیل و به گروه دوم میدازولام (50 میکروگرم در کیلوگرم وزن بیمار) به همراه فنتانیل تزریق گردیده، سپس میزان اشیاع اکسیژن، ضربان قلب، فشارخون و سدیشن اسکور (با استفاده از اسکور Ramsay) قبل و بعد از مداخله مورد بررسی قرار گرفت. علائم بالینی مورد نیاز توسط محققین در پرسشنامه مخصوص جمع آوری و با استفاده از آزمون آماری من ویتنی وt-test بررسی شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، پروپوفول نسبت به میدازولام آرامبخشی بیشتر و بهتری را ایجاد کرد (001/0P<). در بررسی علائم حیاتی، میزان اشباع اکسیژن در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. فشارخون و ضربان قلب در گروه پروپوفول نسبت به پایه در طی مداخله کاهش ولی فشارخون و ضربان قلب در گروه میدازولام نسبت به پایه در طی مداخله افزایش داشت(001/0P<). میانگین درد بر اساس معیار VAS (Visual analog scale) در گروه پروپوفول 49/0±68/2 و در گروه میدازولام 4/0±64/3 بود (05/0P<). مدت زمان ریکاوری در گروه پروپوفول 98/2±86/25 دقیقه در مقابل 12/3±68/31 در گروه میدازولام بود (01/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه بیماران گروه پروپوفول نسبت به گروه میدازولام آرام بخشی بیشتر و درد کمتری داشتند. بنابراین در بیماران با نارسائی کلیه که نیاز به کاتتر گذاری دیالیز صفاقی دارند استفاده از پروپوفول پیشنهاد می شود.
  • آمنه صفرزاده، ناهید خداکرمی، ناهید فتحی زاده، فرانک صفدری ده چشمه صفحه 20
    زمینه و هدف
    درد زایمان شدیدترین دردی است که اغلب زنان آن را تجربه می کنند. با استفاده از روش های نوین و حمایتی کاهش درد زایمان می توان زایمان را به یک اتفاق خوشایند و لذت بخش تبدیل نمود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ درمانی بر شدت درد زایمان در زنان نخست زا انجام شده است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه کار آزمایی بالینی 60 خانم حامله نخست زا در حال زایمان از بیمارستان های مهدیه و هدایت شهر تهران به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و ماساژ درمانی (مورد) تقسیم شدند. گروه شاهد از مراقبت های روتین بدون هیچ مداخله ای و گروه مورد ماساژ درمانی با استفاده از تکنیک ماساژ درمانی افلوراج انجام شد. شدت درد قبل از مداخله (ابتدای فاز فعال) و بعد از مداخله در دیلاتاسیون های 4، 8 و 10 سانتی متر سرویکس با استفاده از مقیاس سنجش درد VAS (Visual analogue scale) اندازه گیری شد. طول مدت مرحله اول و دوم و نوع زایمان در هر دو گروه، مورد بررسی قرار گرفت. داده های هر دو گروه با استفاده از آزمونهای آماری کای دو و t مستقل با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج قبل از مداخله بین دو گروه از نظر شدت درد اختلاف معنی داری مشاهده نشد. میانگین شدت درد به ترتیب در گروه ماساژ و شاهد در ابتدای فاز فعال 07/188/5 و 39/175/6 (01/0P<)، در ابتدای فاز انتقالی 89/009/7 و 06/154/8 (05/0P<) و در پایان مرحله اول 69/016/9 و 58/073/9 (05/0P<) بود. طول مدت مرحله اول زایمان در گروه ماساژ 82/9816/246 دقیقه و در گروه شاهد 84/11150/362 دقیقه بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر روش ماساژ درمانی در کاهش درد زایمان و سرعت بخشیدن به روند زایمان، آموزش و استفاده از این روش در مراکز زایمانی می تواند سبب کاهش آمار سزارین های انتخابی گردد.
  • مریم آقابراری، فضل الله احمدی، حمید آقا علی نژاد، عیسی محمدی صفحه 26
    زمینه و هدف
    ترس از مرگ، عدم آگاهی و ترس از درمان و عوارض آن، عدم اطمینان به بازگشت به وضعیت سلامتی، تغییر در تصویر ذهنی از جسم خویش ناشی از روش های درمانی، احتمال به وجود آمدن مسائل و مشکلات خانوادگی، عاطفی و اقتصادی در خانواده، زمینه مناسبی را جهت بروز و تشدید واکنش های روانی نظیر استرس، اضطراب و افسردگی در زنان مبتلا به سرطان پستان فراهم می سازد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه ورزشی طراحی شده بر میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت نیمه تجربی بر روی 56 زن مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی مراجعه کننده به مرکز انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی شهر تهران در سال 1385 انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامه- اختصاصی استرس، اضطراب و افسردگی (DASS-21) و پرسشنامه دموگرافیک بود. در گروه آزمون، از برنامه ورزشی طراحی شده بصورت روزانه در منزل، 20 تا 30 دقیقه در روز، 3 تا 5 روز در هفته برای 9 هفته (3 سیکل شیمی درمانی) استفاده شد. در گروه شاهد تنها اقدامات روتین انجام شد و بیماران مورد پیگیری قرار گرفتند. از آزمون های آماری کای دو و t مستقل جهت بررسی داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بین دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و مرحله سرطان و نوع جراحی اختلاف معنی داری مشاهده نشد. تفاوت آماری معنی داری را در میزان استرس، اضطراب و افسردگی بین دو گروه قبل از مداخله وجود نداشت. اما بعد از مداخله به ترتیب در گروه آزمون و شاهد میانگین استرس 42/425/7 و 46/582/10، اضطراب 72/207/4 و 8/407/7 و افسردگی 83/882/3 و 12/532/7 بود (01/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، برنامه ورزشی طراحی شده در کاهش میزان استرس، اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی شرکت کننده در این پژوهش موثر بوده است.
  • ابوالقاسم زارع زاده، علی عندلیب، تقی رمضانیان صفحه 36
    زمینه و هدف
    معمولا برای درمان جراحی بیماران مبتلا به سندرم تونل کارپال از روش برش کلاسیک جراحی باز استفاده می شود که منجر به ایجاد اسکار دردناک و عوارض بعد از جراحی و تاخیر در بازتوانی بیمار می شود. روش دیگر استفاده از برش کوتاه کف دستی است که به نظر می رسد خسارت وارده کمتری به بافت ها نسبت به روش کلاسیک داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه اثربخشی و میزان عوارض این دو روش جراحی می باشد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی بیماران کاندید عمل جراحی سندرم تونل کارپال بطور تصادفی در دو گروه 51 نفری قرار گرفتند. گروه شاهد به روش برش کلاسیک جراحی باز و گروه آزمون به روش برش کف دستی کوتاه تحت عمل جراحی قرار گرفتند. نتایج از نظر میزان عفونت، بروز اسکار جراحی، تندرنس و درد در محل برش جراحی، پارستزی و خواب رفتگی اندام، تست تینل (Tinnel) و فالن (Phalen) و بهبود علایم حسی بیمار در دو نوبت 3 هفته و 3 ماه بعد از جراحی ثبت و با استفاده از آزمونهای آماری فیشر، کای دو و t-student مقایسه شدند.
    یافته ها
    از نظر بروز عفونت زخم، آسیب به عصب مدیان و شاخه کف دستی عصب مذکور، در دو روش موردی دیده نشد. در گروه آزمون و شاهد به ترتیب میزان تندرنس در محل برش جراحی در هفته سوم 8/7% و 8/58% و در ماه سوم 2% و 1/47% (05/0P<) بود. میانگین شدت درد در گروه آزمون و شاهد به ترتیب در هفته سوم 22/064/1 و 23/004/2 (001/0P<) و در ماه سوم 14/028/1 و 18/039/1 (05/0P>) بود. میزان پارستزی، خواب رفتگی اندام و میزان بهبود عملکرد حسی اندام (لمس سبک و افتراق دو نقطه) بین دو روش تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر بخشی مشابه دو روش برش کلاسیک و برش کوتاه کف دستی و عوارض کمتر پس از عمل جراحی در برش کوتاه کف دستی، استفاده از این روش در جراحی باز آزاد سازی عصب مدیان در ناحیه مچ دست توصیه می شود.
  • بهروز یزدان پناه، میترا صفری، شهرزاد یزدان پناه، اصغر شریفی صفحه 42
    زمینه و هدف
    سرخک یک عفونت ویروسی حاد، مسری و با قدرت انتشار زیاد است. با وجود کاهش چشم گیر موارد ابتلا بعد از کار برد گسترده واکسن آن، این بیماری در کشورهای در حال توسعه هنوز یک عامل مهم مرگ و میر کودکان به حساب می آید. نوزادان ایمنی بر علیه سرخک را با دریافت آنتی بادی از راه جفت مادری که مبتلا به سرخک بوده یا واکسینه شده است کسب می کنند، اما این که تا چه موقع با اتکا به این آنتی بادی نوزاد از ابتلا به سرخک مصون باقی خواهد ماند مورد سؤال است. این مطالعه به منظور تعیین ایمنی نسبت به سرخک نوزادان در بدو تولد و 6 ماهگی و برخی عوامل مرتبط با آن در شهر یاسوج انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کوهورت طولی در سال 1384-1383 به مرحله اجرا در آمد. از بین مادران مراجعه کننده به زایشگاه امام سجاد (ع) 94 نفر انتخاب و بعد از کسب رضایت آگاهانه، 3 میلی لیتر خون از آنان و بند ناف نوزادانشان جهت تعیین تیتر آنتی بادی سرخک با روش الیزا گرفته شد. با پیگیری های به عمل آمده 77 نفر از این نوزادان در 6 ماهگی به آزمایشگاه مراجعه و مجددا تیتر آنتی بادی سرخک در آنها تعیین گردید. اطلاعات به دست آمده با تست های آماری t، کای دو، فیشر و همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    6/43 درصد مادران و 9/48 درصد نوزدان در بدو تولد نسبت به سرخک ایمن بودند. از 77 نوزاد در 6 ماهگی 4/10 درصد ایمن بودند (05/0P<). میانگین میزان آنتی بادی نوزاد در بدو تولد با میانگین تیتر آنتی بادی مادر همبستگی آماری نشان داد (001/0P<). وضعیت میزان ایمنی نوزادان نسبت به سرخک در بدو تولد بر حسب وضعیت ایمنی مادران در موقع زایمان از اختلاف معنی دار آماری برخوردار بود (05/0P<). ایمنی نوزادان نسبت به سرخک بر حسب وزن تولد، جنس نوزاد، رتبه تولد، محل سکونت مادر و سن مادر اختلاف معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان ایمنی پایین نوزادان در بدو تولد و 6 ماهگی به نظر می رسد تاخیر انداختن سن شروع واکسیناسیون سرخک راهکار مناسبی نبوده و خطر ابتلا به بیماری سرخک را در کودکان زیر یک سال افزایش می دهد.
  • امرااله ابراهیمی، حمید طاهر نشاط دوست، مهرداد کلانتری، حسین مولوی صفحه 52
    زمینه و هدف
    نگرش های ناکارآمد ممکن است زمینه ساز بروز افسردگی باشد ولی پژوهش علمی در این زمینه اندک است. هدف این مطالعه تعیین سهم نگرش های ناکارآمد و شاخص های سلامت عمومی بر اساس پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) در اختلال افسردگی بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی 65 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و افسرده خویی از درمانگاه های روانپزشکی نور و نواب صفوی اصفهان و 65 فرد سالم همتا براساس سن، جنس و تحصیلات انتخاب شدند. هر دو گروه مقیاس های نگرش های ناکارآمد 26 گویه ای (DAS-26) و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) را تکمیل نمودند. داده ها توسط روش رگرسیون لجستیک، خطی و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقوله بندی نمرات مقیاس نگرش های ناکارآمد تحت دو مقوله پرخطر و کم خطر و تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد نسبت شانس بروز در افراد پر خطر 82/6 برابر افراد کم خطر (06/16-9/2، 95/CI و 82/6 = OR) و همبستگی دو رشته ای نقطه ای بین نمرات نگرش های ناکارآمد و تشخیص روانپزشک 44/0 بدست آمد. همچنین خرده مقیاس های سلامت عمومی به طور معنی داری پیش بینی کننده بروز اختلال افسردگی اساسی و افسرده خویی است (001/0P<).
    نتیجه گیری
    احتمالا نگرش های ناکارآمد عامل خطر بروز افسردگی است و جهت تعیین آسیب پذیری شناختی بیماران مبتلا به افسردگی می توان از مقیاس نگرش ناکارآمد 26 گویه ای در کارآزمایی بالینی استفاده کرد.
  • لاله سلیمانی زاده، فرزانه سلیمانی زاده، مصطفی جوادی، سکینه میری، منصور عرب، نورالله اکبری صفحه 59
    زمینه و هدف
    امروزه چاقی به عنوان یک مشکل بهداشت جهانی مطرح و شیوع آن در دهه های اخیر افزایش یافته است. چاقی به عنوان یک عامل خطر در بروز بیماری های متعدد از قبیل دیابت، پرفشاری خون، هیپرلیپیدمی، بیماری های قلبی-عروقی و سرطان شناخته است. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت چاقی و افزایش وزن در دانشجویان شهر بم انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی 327 دانشجو (139 پسر و 188 دختر) با میانگین سنی 61/2±78/21 به روش تصادفی- طبقه ای از بین کل دانشجویان مراکز دانشگاهی شهر بم انتخاب شدند. وزن و قد بدون کفش و لباس اضافی اندازه گیری و نمایه توده بدنی با استفاده از پروتکل استاندارد محاسبه شد. معیار مورد استفاده برای تعریف لاغری، وزن طبیعی، اضافه وزن و چاقی بر پایه حدود مرزی نمایه توده بدنی (BMI) پیشنهادی کمیته تخصصی سازمان بهداشت جهانی (WHO) بود. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیلی (آزمونهای t مستقل و مجذور کا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین BMI در نمونه مورد بررسی 216/3±82/21 بود که این میانگین در دختران 31/3±59/21 و در پسران 08/3±08/22 می باشد (05/0P>). 1/14% کل دانشجویان مورد بررسی کم وزن، 6/71% وزن طبیعی، 1/12% اضافه وزن و 1/2% چاق بودند. میانگین BMI در دانشجویان با سابقه چاقی در خانواده 47/3±3/22 و در افراد فاقد سابقه چاقی در خانواده 54/2±01/21 به دست آمد (001/0P<)
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود مواردی از سوء تغذیه (کم وزنی و اضافه وزن) در دانشجویان، لزوم توجه به ارائه برنامه های مناسب تغذیه ای و اصلاح شیوه زندگی و نیز آموزش مداوم مباحث تغذیه ای به دانشجویان ضرورت دارد.
  • شهرام براز، عیسی محمدی، بهروز برومند صفحه 67
    زمینه و هدف
    علی رغم پیشرفت های زیادی که در درمان بیماری نارسایی مزمن کلیه صورت گرفته کیفیت زندگی به عنوان یک مشکل بزرگ در این گروه از بیماران به مخاطره افتاده است. با توجه به شیوع بالای اختلال خواب و مشکلات وابسته به آن در بیماران دیالیزی، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین کیفیت خواب، کیفیت زندگی و بعضی فاکتورهای خونی در بیماران تحت درمان با همودیالیز نگهدارنده انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که در 85 بیمار تحت درمان با همودیالیز نگه دارنده در سال 84- 83 انجام گرفته است. نمونه ها از بخش های همودیالیز سه بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران و براساس نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. کیفیت خواب با استفاده از پرسشنامه کیفیت خواب پیتس برگ (PSQI) و کیفیت زندگی با استفاده از پرسشنامه کوتاه 36 سوالی (SF36) اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t، من ویتنی، کای دو، تست دقیق فیشر و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    63 بیمار (71%) کم می خوابیدند (نمره کل کیفیت خواب بیشتر از 5 بود). ابعاد روانی (MCS) و ابعاد فیزیکی (PCS)، ارتباط معکوسی با نمره کل کیفیت خواب داشت (01/0P<). بعد فیزیکی کیفیت زندگی ارتباط معنی دار و مثبت با هموگلوبین و ارتباط معکوس با سن (05/0P<) و نمره کل کیفیت خواب (01/0P<) داشت. ارتباط معکوس بین نمره کل کیفیت خواب با هموگلوبین (01/0P<)، آلبومین سرم (05/0P<)، ابعاد روانی و فیزیکی کیفیت زندگی (01/0P<) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    خواب کم یکی از مشکلات شایع در بیماران همودیالیزی است و باعث افت کیفیت زندگی در این بیماران می شود. توجه به تنظیم میزان هموگلوبین، آلبومین و سایر فاکتورهای خونی بیماران، می تواند خواب بهتری ایجاد کرده و در نتیجه موجب بالا رفتن کیفیت زندگی در بیماران همودیالیز شود.
  • شهناز نعمتی دهکردی، بهمن دشت بزرگی، سیروس پاک سرشت، عبدالرحمن راسخ صفحه 75
    زمینه و هدف
    افزایش طول عمر کیفیت زندگی و توانایی فرد برای زندگی مستقل را تحت تاثیر قرار داده و او را نیازمند مراقبت و حمایت دیگران می نماید. بنابراین برنامه ریزی مناسب جهت روبرو شدن با این وضعیت در سالمندان ضروری به نظر می رسد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر خاطره گویی گروهی بر کیفیت زندگی سالمندان انجام شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش که یک مطالعه مداخله ای است، 64 نفر از سالمندان مراجعه کننده به کانون بازنشستگان کشوری شهرکرد در سال 1385 به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. سپس هر یک از گروه های آزمون و شاهد نیز به گروه های 8 نفره تقسیم شدند. در گروه آزمون جلسات خاطره گویی گروهی و در گروه شاهد جلسات گروهی در 8 جلسه و هر جلسه به مدت یک و نیم ساعت برگزار شد. کیفیت زندگی واحدهای پژوهش قبل و بعد از مداخله با استفاده از پرسش نامه کیفیت زندگی سالمندان لیپاد ارزیابی گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (کای دو و t زوجی) استفاده شد.
    یافته ها
    بین دو گروه قبل و بعد از مداخله از نظر سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، میانگین سنی، میزان درآمد و کلیه ابعاد مورد مطالعه کیفیت زندگی اختلاف معنی داری وجود نداشت. در گروه آزمون میانگین کلی کیفیت زندگی قبل و بعد از مداخله به ترتیب 01/1±26/48 و 02/1±07/62 بود (01/0P<). همچنین میانگین امتیاز کیفیت زندگی بعد از مداخله در ابعاد فیزیکی، افسردگی و اضطراب، فعالیت شناختی، عملکرد اجتماعی و رضایت از زندگی در گروه آزمون نسبت به قبل از مداخله افزایش یافت (05/0P<) ولی در بعد خود مراقبتی قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون و در کلیه ابعاد مورد مطالعه کیفیت زندگی و کیفیت کلی زندگی در گروه شاهد اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، خاطره گویی گروهی بر کیفیت زندگی سالمندان موثر است. لذا این تکنیک را به طور آسان، ارزان قیمت و قابل اجرا می توان در تمام مراکز نگهداری سالمندان و یا در منزل به کار برد.
  • محمدرضا صفوی، عظیم هنرمند صفحه 82
    زمینه و هدف
    عدم موفقیت در لوله گذاری مناسب داخل تراشه یکی از مهمترین علل مرگ و میر مادران حین بیهوشی عمومی است. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین توانایی پیش بینی دید مشکل حنجره از طریق اندکس های پیش بینی کننده شامل آزمون تغییر یافته مالامپاتی (Modified Mallampati classification)، نسبت قد به فاصله تیرومنتال (RHTMD) و گاز گرفتن لب فوقانی (Upper- Lip-Bite test) بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت آینده نگر دو سوکور بر روی بیماران تحت عمل جراحی سزارین الکتیو با بیهوشی عمومی که نیاز به لوله گذاری داخل تراشه داشتند، انجام شد. آزمونهای نسبت قد به فاصله تیرومنتال، گاز گرفتن لب فوقانی و آزمون تغییر یافته مالامپاتی قبل از عمل جراحی بررسی گردید. یک متخصص بیهوشی با تجربه که اطلاعی از بررسی راه هوایی قبل از عمل جراحی بیماران نداشت، لارنگوسکوپی را انجام داد و بر اساس طبقه بندی کورماک-لی هان درجه بندی آن را مشخص کرد. سپس حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، منفی و نسبت بخت هر اندکس پیش بینی کننده راه هوایی به صورت منفرد و ترکیبی تعیین شد. جهت مقایسه داده های دموگرافیک از آزمون t و مقایسه بین آزمونها از آزمون من ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    لارنگوسکوپی مشکل (درجه 3 و 4) در 35 بیمار 75/8% مشاهده شد. نسبت قد به فاصله تیرومنتال دارای حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت بالاتر و منفی کاذب کمتری نسبت به سایر اندکس ها بود. بهترین نقطه قطع جهت پیش بینی لارنگوسکوپی مشکل با نسبت قد به فاصله تیرومنتال عدد 24/21 تعیین شد. نسبت بختی با فاصله اطمینان 95% برای نسبت قد به فاصله تیرومنتال (21/21-21/1)8/7، کلاس مالامپاتی (60/5-11/1)1/2 و تست گاز گرفتن لب فوقانی (1/4-6/0)5/1 تعیین شد.
    نتیجه گیری
    نسبت قد به فاصله تیرومنتال ممکن است تست غربالگیری مفیدی جهت پیش بینی لارنگوسکوپی مشکل در بیماران عمل سزارین باشد.
  • سعید حمیدی زاده، جعفر مقدسی، حسینعلی مهرعلیان*، اعظم علوی صفحه 91
    زمینه و هدف
    خانم های باردار و شیرده از جمله گروه های در معرض خطر کم خونی فقر آهن می باشند. با وجود برنامه مدون در ارتباط با مصرف قرص آهن توسط مادران، آمار به دست آمده نشان میدهد حدود 67 درصد زنان باردار و شیرده قرص آهن را صحیح و منظم مصرف نمی کنند. لذا این مطالعه با هدف بررسی علل مصرف نامنظم قرص آهن در خانم های باردار و شیرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر بروجن انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی که در مراکز بهداشتی درمانی شهر بروجن در سال 85-1384 انجام گرفت، 270 نفر خانم که در دوره 16 هفتگی حاملگی الی 2 ماهگی پس از زایمان قرار داشتند به روش دردسترس انتخاب و طی مصاحبه حضوری به سؤالات پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، چگونگی مصرف قرص آهن، نگرش و عملکرد مادران در این خصوص پاسخ دادند. از آزمونهای کای دو، من ویتنی و ویلکاکسون و کروسکال والیس جهت تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 1/33% مادران قرص آهن را مرتب و منظم مصرف می کردند، 8/56% نامنظم و 2/10% اصلا مصرف نمی کردند. بین مصرف نامنظم قرص آهن و سطح اقتصادی - اجتماعی خانواده و تعداد زایمان ارتباط معنی داری وجود نداشت. از علل مصرف نامنظم قرص آهن 4/48% مادران فراموش کردن وعده های مصرف دارو، 4/12% تهوع و استفراغ حاملگی و 4/16% عدم آگاهی نسبت به لزوم مصرف آهن را ذکر کردند. بین تعداد زایمان و یا حاملگی، سن فرد و شاغل بودن با آگاهی، نگرش و عملکرد آنان ارتباط معنی دار وجود نداشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده انجام اقداماتی جهت رفع فراموشی مصرف قرص مانند استفاده از علائم هشدار دهنده، استفاده از اشکال غیر محرک گوارشی آهن و افزایش آگاهی مادران دراین زمینه ضروری به نظر می رسد.
|
  • Mahrdad Modaresi, Manoochehr Mesri-Pour, Dina Zohrabi Page 1
    Background And Aim
    Ginger (Zingiber officinale) is used as a cooking spice in the diet in many parts of the world. Recent research has found ginger to have various pharmacological properties due to a variety of active constituents, including shogaols and gingerols. The aim of the present study was to assess the effect of alcohol extract of Zingiber officinale on the fractions of serum protein in mice.
    Methods
    In this experimental study, four groups of male adult mice (eight per group) were used. Group one (control) received normal saline, groups two, three, and four were received 10 mg/Kg, 20 mg/Kg and 40 mg/Kg alcohol extract of ginger, respectively every 4 hr. for 20 days interaperitoneally. Blood sample was obtained from ophthalmic sinus of the mouse. The levels of pre-albumin, alpha-1, alpha-2, beta, and gamma globulins were separated electrophoretically and total protein was measured. Then, albumin/ globulins (A/G) ratio was calculated from the pattern of electrophoretogram. Data were analyzed using Toki and Zemon tests.
    Results
    Extract of Zingiber officinale increased significantly levels of albumin and serum total protein in groups 3 (3.7±0.25g/dl) and 4 (3.71±0.37g/dl) compared with the control group (P<0.05). However, the levels of alpha-1, alpha-2, beta and gamma globulins were not significantly different in these groups (P>0.05). Also, A/G ratio in group 3 (2.05±48g/dl) was significantly more than that in the control group (1.37±0.16g/dl) (P<0.05).
    Conclusion
    It seems that without antigenic stimulation, Zingiber had no effect on the synthesis of globulin. Albumin synthesis occurs in the liver cells‚ therefore increasing of albumin synthesis would be a symptom indicating improvement of liver cells activity.
  • Abolfazl Khoshdel, Solyeman Kheiri, Alham Taheri, Amirghli Jafari, Mostafa Najafi, Jafar Nasiri, Alireza Salehifard, Masud Nikfarjam, Mehri Yousefi Page 8
    Background And Aim
    Breast feeding is the best feeding pattern for infants. As a large number of mothers are fasting during the Ramadan, the aim of this study was to determine the impact of maternal Ramadan fasting on growth parameters of the infants whom fed only with maternal breast milk.
    Methods
    This cohort study was performed from the beginning of Ramadan till the end of the following month in 1385. A total of 60 infants who fed only with maternal breast milk aged ranging from 15 days to 6 months were selected. Based on their mother fasting, they were divided in two groups of case (27 infants who their mothers were fasting) and control (33 infants who their mothers were not fasting). The growth statue of the infants were evaluated using parameters weight, height, head circumference, during Ramadan and the following month. Using descriptive and analytical statistics, analysis of variance and independent t-tests data were analyzed.
    Results
    The mean age and sex of the infants was the same (P>0.05). Weight, height and head circumference of the infants increased by 21, 7 and 6 percent, respectively during the study (P<0.05). The repeated analysis variance showed that there was no significant difference in increasing of growth parameters between fasting and non-fasting mothers (P>0.05).
    Conclusion
    Ramadan fasting of mothers with exclusively breast-feeding infants did not adversely affect on the growth parameters of their infants.
  • Hamad Yaraghi, Parvin Sajedi, Aliakbar Beigi Page 13
    Background And Aim
    Peritoneal dialysis (PD) is a form of dialysis which is used mostly in children. Insertion of PD devices catheter needs a sedation and midazolam and fentanyl usually are used for this purpose. In some studies propofol also used as a sedative in renal failure patients, hospitalized in intensive care units (ICU). No study has been conducted so far on comparison of midazolam with propofol in patients. Therefore, this study was aimed to compare the sedative effect of midazolam and propofol in the patients with renal failure, used PD device.
    Methods
    In this clinical trial study, a total of 44 patients aged ranged 18-65 years, with physical condition of class III and IV (based on ASA classification) and with chronic renal failure who needed peritoneal dialysis catheter were randomly designated into two groups of 22 individuals. The first group was injected with propofol (50 mg/kg) and fentanyl and the second one with midazolam (50 mg/kg) and fentanyl. Then, using Ramsay score, sedation score and vital markers, before and after the intervention, were evaluated. The required clinical symptoms were obtained using an appropriate questionnaire and using Man-Whitney and t test, the data were analyzed.
    Result
    According to the results of this study propofol induced a higher sedation level than that of midazolam (P<0.001). There was no significant difference in O2 saturation between the two groups. Blood pressure and pulse rate in the group received propofol were (P<0.001) decreased whereas in the group received midazolam were increased (P<0.05). The mean of pain, based on visual analog scale (VAS), in the groups received propofol and midazolam was 2.68±0.49 and 3.64±0.4, respectively (P<0.05). Durations of recovery in the groups received propofol and midazolam were 25.86±2.98 and 31.68±3.12, respectively (P<0.01).
    Conclusion
    Based on the results, the patients received propofol had more relief and less pain than those received midazolam. Thus, propofol is suggested to be used in the patients with renal failure who need PD catheterization.
  • Ameneh Safarzadeh, Nahid, Khodakarami, Nahid Fathizadeh, Faranak Safdari Page 20
    Background And Aim
    Labor pain is the most severe pain that most of women experience it. Using novel and supportive methods of relieving labor pains such as massage therapy, labor could be a pleasant and enjoyable experience. This study was conducted to determine the effect of massage therapy on the severity of labor pain in primiparous women.
    Method
    In this clinical trial study a total of 60 primiparous women who were hospitalized in Mahdieh and Hedayat hospitals of Tehran were selected using simple random sampling and randomly divided into two groups of control and case (massage therapy). The severity of pain before intervention (at the beginning of active phase) in the 4, 8, and 10 cm cervical dilation was measured in both groups by means of a Visual Analogue Scale (VAS). Duration of the first and the second and type of delivery in both groups were investigated. Data in the two groups were compared using independent t and Chai-square tests.
    Results
    Before intervention, the results indicated that there was no significant difference between the two groups. Mean of severity of pain (at the beginning of the active phase) was 5.88±1.07 and 6.75±1.39 in the case the control, respectively (P<0.01). At the beginning of transitional phase, it was 7.09±0.89 and 8.54±1.06 (P<0.05) and at the end of the first stage was 9.16± and 9.73, respectively (P<0.05). The duration of the first stage of the delivery in the case and control was 246.16±98.82 and 362.50±111.84, respectively.
    Conclusion
    Regarding the effect of massage therapy in both decreasing of labor pain and in the acceleration of delivery, education and then using of the method in labor centers would result in decreasing of proposed caesarean sections.
  • Page 26
    Background And Aim
    Fear of death, lack of knowledge and fear of treatment and its complications, lack of assurance of recovery, possibility of occurrence of problems in their family are predisposing factors in occurrence and intensity of psychological reactions such as stress, anxiety and depression in the women with breast cancer. Therefore, this study was carried out to determine the effect of designed exercise program on stress, anxiety and depression in women with breast cancer receiving chemotherapy.
    Methods
    This quasi–experimental study was conducted on a total of 56 women with breast cancer receiving chemotherapy, refereed to Imam Khomeini hospital of Tehran in 2006. Using DASS-21 and demographic questionnaires, data were collected. The patients in experimental group used the designed exercise program at home for 20 to 30 minutes every day, for 3 to 5 days per week for 9 weeks (3 cycles of chemotherapy). In control group, the routine helps were conducted. All patients were followed up. Data were analyzed using X2 and t test.
    Results
    There was no significant difference between the two groups in the cases of demographic characteristics, cancer stage, and method of surgery. Also, there was no significant difference between the two groups in the cases of stress, anxiety, and depression, before intervention. However, following intervention, the mean of stress, in the case and control groups were 7.25±4.42 and 10.82±5.46 for anxiety were 4.07±2.72 and 7.07±4.8, was and for depression were 3.82±8.83 and 7.32±5.12, respectively (P<0.01).
    Conclusion
    Based on the results, the designed exercise program was effective to reduce stress, anxiety and depression in women with breast cancer receiving chemotherapy in this research.
  • Abolghasem Zarezadeh, Ali Andalib, Taghi Ramazanian Page 36
    Background And Aim
    Classic open incision is used usually in surgical release of carpal tunnel syndrome, but its complications are painful scar and delayed rehabilitation. The other method used, short palmar incision seems to have fewer complication and easier rehabilitation. Therefore, the aim of this study was to compare the efficacy and complications of these two surgical methods.
    Methods
    In this clinical trial, the patients candidate for surgery were randomly divided in two groups of 51. One group was operated with classic incision and the other was operated with short palmar incision. The rate of Infection, surgical scar, tenderness and pain in incision, paresthesia and numbness, Tinnel test, Phallen test and recovery of sensory symptom postoperatively in the two groups in 3 weeks and 3 months after the operation were registrated and compared using Fisher, X2 and t-student tests.
    Results
    In the case of wound infection and damage to median nerve and its palmar branch no difference was seen in the two groups. Tenderness at the incision site in the case and control groups was 7.8% and 58.8% at the third week and was 2% and 47.1% in the third month, respectively (P<0.05). The mean of pain intensity in the case and control groups was 1.64±0.22% and 2.04±0.23% at the third week (P<0.001) and was 1.28±0.14% and 1.39±0.18% in the third month, respectively (P>0.05). There were no significant differences between the two groups in the cases of the amount of paresthesia, numbness and recovery of sensory symptoms.
    Conclusion
    Regarding the similar effectiveness in both classic and short palmar incision and less post-operation complication of the later method, this method is recommended for surgical release of median nerve of wrist.
  • Behrooz Yazdanpanah, Mitra Safari, Shahrzad Yazdanpanah, Asghar Sharifi Page 42
    Background And Aim
    Measles is an acute and highly contagious viral disease and although its morbidity remarkably decreased, it is still common in children of developing countries and is a main cause of mortality in children. The purpose of this study was to determine measles immunity in new-born infants and infants with 6 months age from Yasouj.
    Methods
    This longitudinal study was conducted in 2004-2005. A consent form was filled in by children’s parents and subsequently 3 ml of maternal and cord blood was collected from a total of 94 full-term pregnant women and their neonates who attended the labor ward of Emam Sajad hospital, Yasouj, to test using ELISA. Anti-Measles antibody was tested for 77 of the newborns. Data were analyzed using t, X2, Fisher and Correlation tests.
    Results
    43.9 % of the mothers and 48.9% of the newborns were immune to measles at the time of delivery, but only 10.4% of infants were immune at the age of 6 months (P<0.001). There was a significant relationship between mothers` antibody titer and their newborn (P<0.001). There was a significant difference in the level of measles immunity between the mothers and the newborns (P<0.05). Birth-weight, sex, birth order, place of mother’s residence and mother age had no significant effect on measles immunity of the infants.
    Conclusion
    Regarding the low immunity level of the neonates at the birth time and at the 6 month age, postpone of beginning of vaccination against measles is not good idea and it may increase the risk of the disease in the children under one year.
  • Amrolah Ebrahimi, Hamidtaher Neshatdoost, Mehrdad Kalantari, Hosien Molavi, Ghorbanali Asadollahi Page 52
    Background And Aim
    Dysfunctional attitude may be predispose factor for depression, but there are few investigations for that. The aim of this study was to determine contributions of dysfunctional attitude and general health index based on GHQ-28 to depression.
    Methods
    In this description and analytical study, a total of 65 patients with major depression and dythymic disorder from Noor and Navab-Safavi psychiatry clinics and 65 healthy individuals with age and sex, and education matched were randomly selected. Dysfunctional attitude scale and general health questionnaire were filled in by two groups. Data were analyzed using linear and logistic regression and correlation methods.
    Results
    Logistic regression analysis on categorized scores of DAS- 26 as high and low risk revealed that odds ration for high risk group was 6.89 fold than low risk one (OR=6.82, Cl/95, 2.9-16.06). Two point serial correlation between DAS-26 and psychiatrist diagnosis was 0.44. Also, major depression and dysthymic disorder was significantly predicted by general health subscales (P<0.001).
    Conclusion
    Dysfunctional attitude may be a predisposing risk factor of depression. Predict depression support and Becks cognitive diathesis stress theory of depression that dysfunctional attitude (26 options) can be used for determination of depression in this group.
  • Laleh Solaimanizadeh, Farzaneh Solaimanizadeh, Mostafa Javadi, Sekineh Miri, Mansoor Arab, Noorollah Akbari Page 59
    Background And Aim
    Nowadays obesity is assumed as a global health problem and its prevalence increased in recent decade. It is known as a risk factor for several diseases such as diabetes mellitus, hyperlipidemia, cardiovascular disease and cancer. This study was undertaken to evaluate the obesity and overweight in Bam students
    Methods
    330 students (140 male and 190 female) with mean age of 21.78±2.61 were selected from Bam educational centers in stratified sampling. Weight and height were measured without shoes and unneeded cloths. Weight and height were measured using a standard protocol and body mass index (kg/m²) was calculated. The criteria used to define body composition were based on BMI cut-off points of the WHO expert committee.
    Results
    The results shows the mean and SD BMI were 21.082±3.216 overall, and 22.08±3.08, 21.59±3.31, respectively, in male and female students. 14.1% of students were underweight, 70.9% normal weight, 12.1% overweight and 2.1% obese. 12.7% of females and 13.8% of males had visceral obesity. A significant relation between family history of obesity and BMI is seen (P<0.05).
    Conclusion
    As results show some of female and male students are in a degree of overweight and obesity, therefore launching nutritional services and life style modification program are recommended..
  • Sharam Baraz, Eisa Mohammadi, Behrooz Broumand Page 67
    Bacground and
    Aim
    Although considerable progress has been made in the treatment of chronic kidney disease, compromised quality of life continues to be a significant problem for patients receiving hemodialysis (HD). However, in spite of the high prevalence of sleep complaints and disorders in this population, the relationship between these problems and quality of life of patients on dialysis is not known in Iran. Therefore, this study was aimed to investigate correlation between quality of sleep and quality of life (HRQoL) and some of blood factors in hemodialysis patients.
    Methods
    This descriptive and analytical study was accomplished on 85 of hemodialysis patients in 1383-84. The samples were chosen on the basis of a non-randomized sampling selected from the educational hospitals of Iran and Tehran medical science universities. Quality of sleep was measured using the Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) and HRQoL was measured using the Medical Outcomes Study 36-item Short Form (SF-36). Data were analyzed using 2, two-tailed Fishers exact, Mann–Whitney, and Spearman correlation coefficient tests..
    Results
    Sixty-three (71%) of the patients were ‘poor sleepers (global PSQI>5). The SF-36 mental component summary (MCS) and physical component summary (PCS) correlated inversely with the global PSQI score (P<0. 05). The PCS score also correlated with age (P<0. 05, hemoglobin (P<0. 05). Global PSQI score correlated inversely with hemoglobin, serum albumin, mental component summary (MCS) and physical component summary (PCS) (P<0. 05). Subjects with global PSQI>5 had a lower hemoglobin and lower HRQoL in all SF-36 domains (P<0. 05).
    Conclusion
    Poor sleep is one of the common problems in these patients and causes low HRQoL. Low level of hemoglobin and albumin result in decreasing of quality of life and quality of sleep. Regulation of hemoglobin, albumin, and other blood factors in patients can lead to better sleep and thus increasing of quality of life in them.
  • Shahnaz Namati Dehkordy, Bahman Dasht Bozorgy, Siroos Pakseresht, Abdolrahman Rasekh Page 75
    Background And Aim
    Increasing of life span affects on the life quality and the ability of each individual to live independently with requirement of others supporting and thus, use of adequate programming to encounter the situation in aging seems to be necessary. Therefore, this study was aimed to investigate the effect of reminiscence therapy on elderly life quality.
    Methods
    In this interventional study, a total of 64 elderly referred to retirement center in Shahrekord city during 1358 were selected using random sampling and were divided randomly in two groups of case and control groups. Subsequently, each of the two groups were divided into 8-individual groups. Reminiscence meetings and group meetings were run for experimental and control group, respectively for eight sessions (one hour and a half, each). Quality of life of the individuals before and after the intervention was evaluated using lipid life quality questionnaires. Data were analyzed using Chi-square and paired t tests..
    Results
    There was no significant difference in educational level, marriage, age, income and life quality dimension between the two groups. Mean of life quality in the case group, pre and post intervention, was 48.26±1.01 and 62.07±1.02, respectively (p<0.05). Also, in this group, mean of post intervention (compared with pre intervention) life quality in the cases of physical activity, depression and anxiety, cognitive activity, social and life satisfaction dimension was increased (p<0/05). However, pre and post intervention, there was no significant difference in the cases of self care dimension in experimental group and in total life quality dimension in control group.
    Conclusion
    Based on the results, group reminiscence is effective on elderly life quality. Therefore, this technique can be used easily and inexpensively at home or elderly nursing homes.
  • Mohammad Reza Safavi, Azim Onarmand Page 82
    Background And Aim
    Unsuccessful intubations is important cause of anesthetic-related maternal mortality. Therefore, the purpose of this study was to determine the ability to predict difficult visualization of the larynx (DVL) from the following preoperative airway predictive indices: modified Mallampati test (MMT), the ratio of height to thyromental distance (RHTMD), and the upper- Lip-Bite test (ULBT).
    Methods
    This prospective and double-blind study was conducted on the patients undergone elective cesarean section under general anesthesia requiring endotracheal intubations. RHTMD, MMT and ULBT tests were used for them prior to the operation. An experienced anesthesiologist, not apprised of the recorded preoperative airway assessment, performed the laryngoscopy and grading (as per Cormack and Lehane’s classification). Then, sensitivity, specificity, positive and negative predictive value, and false negative value for each airway predictor in isolation and in combination were determined. T and Mann Whitney tests were used for comparing of demographic data and comparing among the tests, respectively.
    Results
    Difficult laryngoscopy (Grade 3 or 4) was observed in 35 patients (8.75%). RHTMD had a higher sensitivity, positive predictive value, and fewer false negatives than the other variables tested. A RHTMD=21.24 provided the best cutoff point for predicting subsequent difficult laryngoscopy. The odds ratio (95% confidence interval) of the RHTMD, Mallampati class, and ULBT were 7.8 (1.21-21.21), 2.1 (1.11–5.60), and 1.5 (0.6-4.1), respectively.
    Conclusion
    The RHTMD may prove a useful screening test for predicting difficult laryngoscopy in obstetric population.
  • Saeid Hamidizadeh, Jafar Moghadasi, Hosinali Mehralyan, Azame Alavi Page 91
    Background And Aim
    Both the pregnant and breast feeding women are of the groups who are predisposed to iron deficiency anemia (IDA). Although there is a regular program about consumption of ferrous sulfate tablet by these women, about 67 percent of them do not use their tablet regularly. Therefore, this study was aimed to investigate the reasons for irregular use of ferrous sulfate tablet in women referred to health centers in bourojen city.
    Methods
    In this descriptive and analytical study which conducted in health centers of boroujen in 1384-85, 270 pregnant women with 16th week of pregnancy to two mounts after delivery were selected and interviewed. A questionnaire, including their demographic information, tablet consumption, attitude and behavior was filled in. Data were analyzed using Chai-square, Mann Whitney, Wilkakson, and Cruscal-Valis.
    Results
    The results showed that %33.1 of the women used their tablet regularly, %56.8 of them consumed it irregularly and %10.2 did not take it at al. There was no relationship between regular consumption of the tablet and familial level of socio-economical statues. Some of the reasons for irregular consumption of this tablets were forgetting of time interval of consumption (48.4%), nausea and vomiting during pregnancy (%12.4), and lack of knowledge and attitude toward necessity of consumption (%16.4). There were no significant relationship between number of delivery or pregnancy and age, employment, knowledge and attitude of the women (P<0.05).
    Conclusion
    Our results showed that in mothers increasing knowledge and information by educational methods such as class and booklet, intermittent consumption of tablet can decrease forgotten dose of tablet and improve level of information.