فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1387)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال دهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1387)

  • 108 صفحه، بهای روی جلد: 25,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/10/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • کسری حمدی، علیرضا شعاع حسنی، نگار اردوزاده، امیر قائمی صفحه 1
    زمینه و هدف
    چای از پرمصرف ترین نوشیدنی ها در ایران است. اثرات ضد میکربی چای روی میکروارگانیسم های متعددی به اثبات رسیده است و یافتن فرآورده های طبیعی مانند مشتقات چای، که فاقد مخاطرات بر سلامت انسان باشند جهت کاهش ارگانیسم های پاتوژن ضروری بنظر می رسد. لذا این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره چای سیاه و سبز ایرانی بر استرپتوکوک های دهانی (استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس میتیس و استرپتوکوکوس سنگوییس) و اثر بازدارندگی آنها از تشکیل بیوفیلم، روی عوامل ایجاد کننده پلاک های دندانی و پوسیدگی دندان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی پس از عصاره گیری نمونه ها با حلال متانول50% و جدا نمودن مجدد در فاز اتیل استات، عصاره ها توسط فیلتر 44/0 میکرون استریل شده و در 4 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. از روش تهیه رقت های متوالی در محیط مایع برای محاسبه حداقل غلظت بازدارندگی و با تلقیح باکتری ها به درون ارلن های حاوی لام های شیشه ای برای سنجش تشکیل بیوفیلم استفاده شد. تشکیل بیوفیلم با کشت نمونه از روی لام ها و شمارش کلنی ها و همچنین مقایسه آنها در زیر میکروسکوپ فاز کنتراست با نمونه شاهد (محیط های تیمار نشده) مقایسه گردید. میانگین اندازه گیری ها در سه بار تکرار بیان و خطاها در هر نمونه با استفاده از آزمون آماری استاندارد (ANOVA) تعیین گردید.
    یافته ها
    میکروسکوپ فاز کنتراست کاهش فوق العاده ای را در چسبیدن میکروارگانیسم های تیمار شده به یکدیگر در مقایسه با نمونه شاهد نشان داد. در غلظت 1 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره چای سیاه بیوفیلم تشکیل نشد و غلظت 5/1 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره چای سبز نیز بازدارنده کامل تشکیل بیوفیلم بود. عصاره های چای سیاه و سبز، به ترتیب در غلظت 5/2 و 3 میلی گرم در میلی لیتر اثر باکتریسایدی روی استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس میتیس و استرپتوکوکوس سنگوییس داشتند.
    نتیجه گیری
    عصاره های چای به هر دو صورت چای سیاه و سبز خاصیت باکتریسایدی داشتند و اثر ضد میکربی چای سیاه بر روی استرپتوکوک های دهانی و ممانعت از تشکیل بیوفیلم توسط آنها بیشتر از چای سبز است.
    کلیدواژگان: استرپتوکوک های دهانی، بیوفیلم، پلاک دندانی، کاملیا سینتسیس، عصاره چای
  • سعید مرندی، ندا پروین صفحه 9
    زمینه و هدف
    کورتون موضعی درمان انتخابی اگزما بوده ولی استفاده از این داروها مشکلات خاصی مانند آتروفی، دپیگمانتاسیون و... را بدنبال دارد. بعلاوه مصرف این داروها در یک دوره مستمر موجب کاهش اثربخشی کورتون موضعی می گردد. با توجه به این مشکلات و گرایش به مصرف داروهای گیاهی، این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه تاثیر کرم ترکیبی گیاهی AJMT (Trigonella شنبلیله،Matricaria بابونه،Juglans گردو و Althaea ختمی) با کرم فلوسینولون استوناید براگزمای دست انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی64 نفر بیمار مبتلا به اگزمای دست که به کلینیک پوست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد مراجعه کردند بطور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. یک گروه با کرم AJMT و گروه دیگر بوسیله کرم فلوسینولون استوناید تحت درمان دو هفته ای قرارگرفتند. نتایج حاصله با کمک آزمون های مک نمار و کای دو تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد AJMT باعث بهبود معنی دار علایم سوزش، خارش، قرمزی، برجستگی، پوسته ریزی و شقاق و فلوسینولون علایم سوزش و خارش و قرمزی پوست نسبت به قبل از درمان گردید (05/0P<). مقایسه دو گروه مورد مطالعه نشان داد که بعد از مداخله اثرات درمانی AJMT در زمینه سوزش، خارش و قرمزی با گروه فلوسینولون برابر بود (05/0P>) در حالی که اثرات درمانی AJMT در علایم برجستگی، پوسته ریزی و شقاق به شکل معنی داری بهتر از گروه فلوسینولون بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر بهتر کرم گیاهی AJMT نسبت به فلوسینولون استوناید بر علایم اگزما و از طرفی عوارض کورتون موضعی در دراز مدت، جهت درمان اگزما استفاده از کرم گیاهی AJMT توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اگزما، بابونه، ختمی، شنبلیله، فلوسینولون استوناید، گردو
  • جواد بهارآراء، فرهنگ حداد، محمدعلی شریعت زاده، تکتم رضوی صفحه 17
    زمینه و هدف
    پراکسید هیدروژن یکی از متداول ترین انواع پراکسیدانت ها می باشد که در محیط های آرایشگاهی زنانه و کارخانه های شیمیایی مواد شوینده به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. اثرات ژنوتوکسیک این نوع مواد که تحت عنوان واکنش و تقابلات ژن و محیط نامیده می شود یکی از دغدغه های بهداشت و سلامت جهانی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر پراکسید هیدروژن در ایجاد صدمات کروموزومی در اریتروسیت های مغز استخوان موش ماده نژاد Balb/C انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 63 سر موش ماده نژاد Balb/C به عنوان مدل آزمایشگاهی استفاده شد. موش های مذکور در گروه های کنترل، شاهد آزمایشگاهی و تجربی تقسیم شدند. موش های تجربی به مدت یک هفته، هر روز 2 و یا 5/3 ساعت به طور استنشاقی تحت تیمار با پراکسید هیدرو‍ژن (H2O2) قرار گرفتند. پس از انجام تیمار موش های تجربی و شاهد آزمایشگاهی و کنترل تشریح و سلول های مغز استخوان آنها به کمک سرم جنینی گوساله خارج و بعد از گسترش، فیکساسیون و رنگ آمیزی، بوسیله میکروسکوپ نوری تعداد اریتروسیت های پلی کروماتیک دارای میکرونوکلئوس شمارش گردید. داده های کمی به دست آمده توسط آزمون t تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته های حاصل نشان داد میانگین تعداد اریتروسیت های پلی کروماتیک میکرونوکلئوس دار به ترتیب در گروه شاهد 1 و تجربی 1 (تیمار شده به مدت 2 ساعت با پراکسید هیدروژن) 01/1±87/8 و 05/3±75/35 (05/0P<)، و در گروه شاهد 2 و تجربی 2 (تیمار شده به مدت 5/3 ساعت با پراکسید هیدروژن) 36/2±8 و 8/4±37/42 (01/0P<) بود. همچنین افزایش مدت زمان تیمار با پراکسید هیدروژن باعث افزایش میزان آسیب های کروموزومی می گردد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه بیان گر اثر ژنوتوکسیک پراکسید هیدروژن بر اریتروسیت های مغز استخوان موش ماده کوچک آزمایشگاهی می باشد.
    کلیدواژگان: اریتروسیت، پراکسید هیدروژن، زنوتوکسیک، میکرونوکلئوس
  • تهمینه صالحیان، معصومه دل آرام، فرانک صفدری، اعظم علوی محبوبه نوربخشیان، علی ضامن صالحی فرد صفحه 23
    زمینه و هدف
    وسیله داخل رحمی (IUD) یکی از روش های قابل برگشت پیشگیری از بارداری است. افزایش حجم خونریزی و درد قاعدگی یکی از شایع ترین عوارض وسایل داخل رحمی است که ممکن است منجر به قطع استفاده و ایجاد آنمی فقر آهن در مصرف کنندگان این وسایل شود. با توجه به تاثیر نوع آی یو دی بر حجم خونریزی، این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر دو نوع آی یو دی T380A Cu و Cu Safe300 بر حجم خونریزی و درد قاعدگی در زنان مراجعه کننده به کلینیک تنظیم خانواده بیمارستان هاجر(س) شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه مداخله ای بوده که روی 70 نفر از زنان متقاضی و واجد شرایط IUD به صورت تصادفی در دو گروه T380A Cu و Cu Safe300 صورت گرفت. پس از جایگذاری IUD عوارض آن شامل درد و خونریزی در فواصل 1، 2 و 3 ماه بعد کنترل شد. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون های t مستقل، کای اسکوئر، ویلکاکسون و آزمون من ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان خونریزی و شدت درد بعد از گذاشتن هر دو آی یو دی افزایش معنی داری داشت (001/0P<). میزان خونریزی و شدت درد بعد از گذاشتن آی یو دی Cu Safe 300 به طور معنی داری کمتر از گروه Cu T 380A بود (01/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که شدت درد و خونریزی قاعدگی در طی 3 ماه پیگیری در مصرف کنندگان آی یو دی Cu Safe 300 کمتر از مصرف کنندگان Cu T 380A بود. بنابراین توصیه می شود در صورت امکان این نوع آی یو دی در اختیار مراکز بهداشتی درمانی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آی یو دی، خونریزی، درد
  • عظیم هنرمند، محمدرضا صفوی، کیوان باقری، سیده فاطمه بذرخواهان صفحه 29
    زمینه و هدف
    چندین فاکتور فیزیولوژیکی علاوه بر معیارهای مکانیکی ریوی، بر روی جدا سازی بیماران بستری در واحد مراقبت های ویژه از دستگاه ونتیلاتور موثراست. هیپرگلیسمی باعث افزایش بیشتری در نیاز به ونتیلاتور می شود و به طور بارزی روزهای اتصال به دستگاه را افزایش می دهد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر هیپوآلبومینمی یا هیپرگلیسمی در پیش بینی نیاز به ونتیلاتور و جدا سازی از ونتیلاتور در واحد مراقبت های ویژهبوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی بر روی 600 بیمار بالای 16 سال در افرادی که بمدت بیش از 3 روز در واحد مراقبت های ویژه مرکز پزشکی الزهرا(س) اصفهان بستری شده بودند انجام شد. پارامترهای آلبومین سرمی، قند خون، نیاز به ونتیلاتور، مدت اتصال به ونتیلاتور بالانس مایعات و ضریب اپاچی سه(APACHE-3= Acute –physiology and chronic health evaluation) بیماران ثبت و داده ها با استفاده از آزمونهای آماری تی استیودنت، کای دو، رگرسیون کاکس، رگرسیون لوجستیک یک طرفه، آنالیز رگرسیون Multilinear و آنالیز رگرسیون لوجستیکی مولتیپل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در بدو ورود میانگین غلظت قند سرمی mmol/L 2/0±3/9 و آلبومین سرمی g/l 02/0±2/30 بود. در بیماران فوت شده غلظت آلبومین سرمی بطور معنی دار کمتر و غلظت قند سرمی بطور معنی دار نسبت به افراد زنده بالاتر بود (001/0P<)، ولی غلظت آلبومین سرمی (05/0r=، 05/0P>) و قند خون (05/0r=، 05/0P>) حین بستری در واحد مراقبت های ویژه نتوانست پیش بینی کننده مدت زمان اتصال به ونتیلاتور باشد. بیماران با غلظت آلبومین سرمی کمتر از 3/30 نسبت به افراد با آلبومین سرمی نرمال با افزایش نیاز به ونتیلاتور در حد 2/0-1/0 برابر روبرو شدند. (31/1-06/1=95%CI و 2/1=OR) خطر نیاز به ونتیلاتور با قند خون بالایmg/dl 200 افزایش نیافت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه آلبومین و قند خون می تواند اندکس هایی از وضعیت متابولیکی بیماران باشد که در تعیین نیاز به ونتیلاتور و جداسازی از آن در دوره های طولانی مدت تنفس مکانیکی اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: آلبومین سرمی، پیش بینی، تنفس مکانیکی، قند خون، نارسایی تنفسی، ونتیلاتور
  • ندا پروین، اعظم علوی، عصمت علیدوست، نسرین فروزنده، شهریار حسین زاده، امیر فرهاد کامخواه، فرانک صفدری، تهمینه صالحیان، محمود اخلاقی، حسینعلی مهرعلیان، جعفر مقدسی صفحه 37
    زمینه و هدف
    تالاسمی شایع ترین کم خونی مزمن ارثی در انسان است. این اختلال تاثیرات نامطلوبی بر سلامت روان اعضاء خانواده بویژه مادران بر جای می گذارد. با توجه به کم عارضه و به صرفه بودن روان درمانی گروهی پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر گروه درمانی بر سلامت روان مادران بیماران تالاسمیک مراجعه کننده به بخش های تالاسمی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 60 مادر بیماران تالاسمیک مراجعه کننده به بیمارستان هاجر(س) شهرکرد و سیدالشهدا(ع) فارسان، دو پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ (28GHQ) و دوموگرافیک را ابتدا و انتهای مطالعه تکمیل نمودند و افراد دارای نمرات بالاتر از 23 در پرسشنامه (28GHQ) به شکل تصادفی در دو گروه شاهد و مورد قرار گرفتند. برای اعضای گروه مورد 8 جلسه گروه درمانی به شکل هفتگی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار SPSS و آزمون های آماری ANOVA، پیرسون، t مستقل و t زوجی انجام شد.
    یافته ها
    بین دو گروه قبل از مداخله اختلاف معنی داری در متغیرهای دموگرافیک و نمره سلامت روان در همه ابعاد وجود نداشت. (05/0P>) پس از مداخله در تمام ابعاد سلامت روان بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد. (05/0P<).بعلاوه نتایج نشان داد که بین متغیرهای دموگرافیک و سلامت روان ارتباطی وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد که درمانهای روانشناختی و به ویژه گروه درمانی می تواند در بهبود و ارتقاء ابعاد مختلف سلامت روان بیماران مزمن از جمله تالاسمی موثر باشد.
    کلیدواژگان: تالاسمی، سلامت روان، گروه درمانی
  • بابک امرا، مهری فقیهی، محمدرضا ساوج، محمد گلشن، مسعود امینی، حمید روحی صفحه 44
    زمینه و هدف
    افزایش ضخامت غشاء پایه آلوئولی در مبتلایان دیابت تیپ یک و دو همراه با درگیری عروق کوچک ریه در آتوپسی ها گزارش شده است. برای ارزیابی فونکسیون غشاء پایه آلوئولی از اندازه گیری ظرفیت انتقال گاز منواکسید کربن در ریه استفاده می شود. هدف این مطالعه بررسی ظرفیت انتشار منواکسید کربن ریه در بیماران مبتلا به دیابت می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی - تحلیلی ظرفیت انتشار منواکسید کربن ریه در 70 (55 زن و 15 مرد) بیمار مبتلا به دیابت بدون سابقه بیماری قلبی، ریوی، کلیوی، کم خونی و بدون شکایت از علایم تنفسی اندازه گیری شد. 55 زن و 15 مرد سالم با خصوصیات مشابه بیماران برای گروه کنترل انتخاب شدند. در گروه بیماران و کنترل که اسپیرومتری طبیعی داشتند. ظرفیت انتشار منواکسید کربن ریه بصورت متد یکبار تنفس انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری t-student تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان متوسط ظرفیت انتشار منواکسید کربن ریه در بیماران مبتلا به دیابت بدون علایم تنفسی و گروه کنترل به ترتیب 4/2±65/9 و 79/1±10/9 میلی مول بر دقیقه بر کیلو پاسکال بود (05/0P>). همچنین میزان ظرفیت اصلاح شده حجمی تبادل منواکسید کربن در ریه نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی دار نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان دهنده عدم کاهش ظرفیت انتشار منواکسید کربن در ریه در بیماران دیابتی بدون علایم تنفسی است که نشان دهنده سلامت بستر آلوئول و کاپیلرهای ریه ای می باشد. با استناد به این مطالعه به نظر می رسد انسولین استنشاقی در بیماران دیابتی بدون عوارض عروقی بخوبی جذب شود.
    کلیدواژگان: دیابت، فونکسیون ریه، طرفیت انتشار غشاء پایه آلوئولی، منواکسید کربن
  • قربانعلی رحیمیان، حسین یوسفی، جعفر نصیری، فروزان گنجی صفحه 49
    زمینه و هدف
    هلیکوباکتر پیلوری یکی از عفونت های شایع در انسان است که در ایجاد گاستریت حاد و مزمن، زخم پیتیک و سرطان معده نقش دارد. شیوع عفونت در کودکی 10 تا 80 درصد بوده و بیشترین شیوع در کشورهای در حال توسعه می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین میزان آلودگی به هلیکوباکتر پیلوری در کودکان شش ساله شهرکرد و عوامل موثر بر آن بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی تعداد 215 نفر از کودکان 6 ساله مراجعه کننده برای طرح سنجش کودکان بدو ورود به دبستان شهرکرد وارد مطالعه شدند. نمونه مدفوع جمع آوری و با استفاده از روش ELISA از نظر آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج 3/23% (50 مورد) از نمونه ها از نظر آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری مثبت بودند. شیوع عفونت هلیکوباکترپیلوری رابطه معنی داری با جنس، مصرف سیگار والدین، درد شکم، رشد، تهوع، بی اشتهایی، زخم معده و یا اثنی عشر در والدین و سابقه استفاده از شیر مادر نداشت. ولی با تحصیلات والدین و سابقه سرطان معده در فامیل درجه اول رابطه معنی داری وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع این عفونت در کودکان و ارتباط آن با سرطان معده پبشنهاد می گردد ضمن تلاش برای ارتقای خدمات بهداشتی اولیه در جامعه، در طرح سنجش سلامت قبل از دبستان این بیماری غربالگری و موارد مثبت درمان گردد.
    کلیدواژگان: تست آنتی ژن، کودکان، مدفوع، هلیکوباکتر پیلوری
  • صدیقه عسگری، نجمه کبیری، حسین مدنی، پروین محزونی، پریوش رحیمی صفحه 55
    زمینه و هدف
    آترواسکلروز یکی از عوامل مرگ و میر در جهان می باشد. افزایش سطح کلسترول و لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL) از فاکتورهای خطرزای مهم این بیماری است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد آترواسکلروزی ترکیب عصاره های دو گیاه راعی و تاج خروس در مقایسه با لوستاتین در خرگوش های هایپرکلسترولمی انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 20 خرگوش نر بالغ از نژاد نیوزیلندی به طور تصادفی در چهار گروه پنج تایی تقسیم شدند، این گروه ها با رژیم های غذایی پایه، پرکلسترول، رژیم پرکلسترول به همراه ترکیب عصاره های دو گیاه راعی و تاج خروس هر کدام به طور مساوی با دوز mg/kg75، رژیم پر کلسترول به همراه لواستاتین با دوز mg/kg 10، به مدت 60 روز تیمار شدند. در ابتدا، اواسط و پایان دوره از خرگوش ها خون گیری بعمل آمد و فاکتورهای سرمی آنها مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری ANOVA و آزمون تعقیبی دانکن تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ترکیب عصاره ها و همچنین لوستاتین سبب کاهش سطح مالون دی آلدیید (MDA)، آپولیپوپروتئین B، نسبت آپولیپوپروتئین B به آپولیپوپروتئین A، (apoB/apoA) و افزایش سطح آپولیپوپروتئین A نسبت به گروه پرکلسترول می گردد (05/0P<). در گروه تیمار ترکیب عصاره در مقایسه با لوستاتین سطح apoB کاهش و سطح apoA افزایش داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق، عصاره تاج خروس و راعی با کاهش برخی از ریسک فاکتورهای ایجاد بیماری های قلبی عروقی موجب جلوگیری از آترواسکلروز می شود
    کلیدواژگان: آپولیپوپروتئین، تاج خروس، خرگوش، راعی، مالون دی الدیپد
  • کتایون وکیلیان، مهتاب عطارها، رضا بخردی، فریبا قبله، زهرا حاتمی، ابوالفضل سراج صفحه 63
    زمینه و هدف
    اپی زیاتومی برش ناحیه فرج است که شایع ترین برش جراحی در مامایی است و مانند هر عمل دیگری نیاز به مراقبت دارد. امروزه استفاده از روش های جایگزینی و مکمل در درمان و مراقبت از زخم ها جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. اسانس های روغنی از جمله اسطوخودوس به دلیل وجود موادی از جمله ترپونن ها، منوترپونن ها، و لینالول، خاصیت ضد میکروبی و ضد دردی داشته و به نظر می رسد جایگزینی مناسبی جهت شستشوی زخم ها، به جای استفاده از موادی مثل بتادین باشند. لذا این تحقیق به منظور تعیین تاثیر اسانس روغنی اسطوخودوس در پایه روغن زیتون در مقایسه با بتادین در بهبود زخم اپی زیاتومی طراحی و اجرا شده است.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی 120 نفر به صورت در دسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی به دو گروه شستشوی زخم اپی زیاتومی با اسطوخودوس و شستشوی زخم اپی زیاتومی با محلول بتادین (هر گروه 60 نفر) تقسیم شدند. اسانس روغنی اسطوخودوس (Lavendula officinalis) به روش تقطیر و با روغن حامل زیتون تهیه شد. پس از زایمان با دادن آموزش به مادران در مورد مراقبت زخم٬ در یک گروه از بتادین و در گروه دیگر اسانس روغنی اسطوخودوس (10-5 قطره در پنج لیتر) با استفاده از حمام نشسته 2 بار در روز استفاده شد. در روز پنجم پس از زایمان 2 گروه از نظر بهبود زخم بررسی شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری t و کای دو انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین قرمزی روز پنجم در گروه لاوندر (6/2±88/1) کمتر از گروه بتادین (12/3±3) بود (05/0P<). ولی ادم به طور معنی داری بیشتر بود (01/0P<). میزان درد، عفونت و باز شدگی زخم بین دو گروه تفاوت معنی دار نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد که می توان به جای بتادین برای مراقبت از زخم اپی زیاتومی از ترکیب اسانس روغنی لاوندر با پایه روغن زیتون استفاده کرد. زیرا این ترکیب میزان بروز درد و عفونت را افزایش نداد و میزان قرمزی زخم که می تواند نشانه التهاب زخم باشد را کاهش داد.
    کلیدواژگان: اپی زیاتومی، اسطوخودوس، بتادین، زایمان
  • محمدعلی سلیمانی، رضا مسعودی، طاهره صادقی، نسیم بهرامی، مصطفی قربانی، علی حسن پور دهکردی صفحه 70
    زمینه و هدف
    توجه به سلامت پرستاران که خود مسئول سلامت بیماران و جامعه هستند از اهمیت بسزایی برخوردار است. پرستاران به دلیل ماهیت شغلی خویش با انواع تنیدگی ها در محیط کار روبرو هستند و به دلیل اینکه در شیفت های کاری صبح، عصر و شب و در اکثر موارد بطور شیفت در گردش کار می کنند از جمله افرادی هستند که مستعد ابتلاء به انواع اختلالات خواب می باشند. پژوهش حاضر با هدف بررسی سلامت عمومی و ارتباط آن با کیفیت خواب پرستاران شیفت ثابت و در گردش شاغل در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی 520 نفر از پرستاران شاغل در شیفت های مختلفبیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای در پژوهش شرکت کردند. داده ها با استفاده از ابزار سلامت عمومی (28GHQ) و کیفیت خواب پیتسبرگ (PSQI) جمع آوری شد. اطلاعات بدست آمده با آزمون های آماری کای دو، t مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بطور کلی سلامت عمومی 3/67% از واحدهای پژوهش مطلوب، 5/22% تا حدی مطلوب و 2/10% نامطلوب بود. 9/62% پرستاران کیفیت خواب خوب و 1/37% کیفیت خواب بدی داشتند. بین سلامت عمومی و کیفیت خواب ارتباط مستقیم معنی داری وجود داشت (001/0P<، 692/0=r). کیفیت خواب 6/69% پرستاران شیفت ثابت و 2/56% پرستاران شیفت در گردش خوب بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش مدیریت مناسب و کارآمد و برنامه ریزی دقیق شیفت کاری جهت کاهش اختلالات خواب پرستاران ضروری است. بهبود کیفیت خواب پرستاران می تواند سلامت عمومی و نهایتا کیفیت مراقبت های بعمل آمده از بیماران را ارتقاء دهد.
    کلیدواژگان: پرستاران شیفت کاری، سلامت عمومی، کیفیت خواب
  • عباسعلی جعفری ندوشن، محمدحسین فلاح زاده، سیدمحمدتقی طباطبایی، محمدرضا وظیفه شناس، علی جعفری صفحه 76
    زمینه و هدف
    گندم از مهمترین غلات مورد استفاده در ایران بوده که بسیار حساس به آلودگی با قارچ ها از جمله قارچ های مولد آفلا توکسین می باشد. استفاده از ارقام بذر گندم مقاوم در برابر آلودگی با این قارچ ها می تواند نقش مهمی در پیشگیری و کنترل آلودگی گندم و مواد غذایی که از آرد گندم تهیه می شوند داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان حساسیت ارقام مختلف گندم که جهت کشت از طرف جهاد کشاورزی استان یزد به کشاورزان توصیه می شود. نسبت به آلودگی با شایع ترین قارچ مولد آفلاتوکسین (آسپرژیلوس فلاووس) انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی میزان حساسیت 10 رقم بذر گندم که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد برای کشت به کشاورزان گندمکار توصیه می شود. در شرایط برون تنی (In vitro) در برابر آلودگی تجربی آنها با تعداد 103×1 کونیدی قارچ آسپرژیلوس فلاووس مولد سم آفلاتوکسین بررسی گردید. پس از 48 ساعت آلودگی میزان کلونیزاسیون و تکثیر قارچ بر روی هر گندم با شمارش کونیدی های تولید شده توسط قارچ به عنوان معیاری برای میزان حساسیت در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری کروسکال والیس، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون مقایسات چندگانه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    گندم کویر، روشن و شیراز به ترتیب با میانگین 118500، 152500 و 122000 CFU/ml (Colony forming units) پس از 48 ساعت مجاورت با کونیدی های قارچ آسپرژیلوس فلاووس به ترتیب از مقاوم ترین گونه ها به این قارچ بودند. گندم سیستان (9 شوری) و اکبری به ترتیب با میانگین CFU/ml 561000، 460500 بیشترین حساسیت نسبت به آلودگی به این قارچ را نشان دادند (001/0P<). از نظر آماری هیچگونه ارتباط معنی داری بین میزان حساسیت ارقام گندم مورد مطالعه با میزان پروتئین آنها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    صرف نظر از نگهداری و انبار گندم در شرایط مناسب که مانع از رشد میکرو اورگانیسم های مختلف از جمله قارچ ها می شود، استفاده از ارقام مقاوم در برابر آلودگی با قارچ های مولد آفلا توکسین برای کشت و تولید محصول مقاوم می تواند کمک موثری در پیشگیری از آلودگی گندم تولیدی به این قارچ باشد.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس فلاووس، آفلاتوکسین، حساسیت، گندم
  • سام ترکان، حسن ممتاز، رحمان عبدی زاده صفحه 83
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسما گوندی ای عامل توکسوپلاسموز یک انگل کوکسیدیایی داخل سلولی اجباری است که تقریبا تمام گونه های حیوانی خونگرم و انسان را مبتلا می کند. گربه ها به عنوان میزبان نهایی یکی از منابع عمده و برجسته ی انتشار عفونت و آلودگی انسان در طبیعت تلقی می گردند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی به توکسوپلاسما در صاحبان گربه های خانگی و مقایسه آن با میزان آلودگی در افرادی که سابقه نگهداری از این حیوان را نداشته اند، انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی_ تحلیلی 120 نفر (60 نفر بدون تماس با گربه و 60 نفر دارای گربه خانگی) از مراجعین درمانگاه دام کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد واقع در اصفهان در فاصله زمانی آغاز سال 1384 تا انتهای فصل پاییز همان سال به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. نمونه های سرمی تهیه شده از آنان از نظر وجود آنتی بادی های ضد توکسوپلاسمایی با استفاده از روش الایزا و ایمنوفلورسانس غیرمستقیم مورد بررسی قرار گرفت و داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در مجموع تعداد 35 نمونه (13 نمونه از افراد در تماس و 22 نمونه از افراد بدون تماس با گربه خانگی) دارای IgG ضد توکسوپلاسما بودند. هیچکدام از نمونه ها پادتن IgM ضد انگل را نشان ندادند. همچنین میزان آلودگی در مردها 17/34 درصد و در زنها 51/19 درصد برآورد گردید. ارتباط آماری معنی داری بین میزان آلودگی به توکسوپلاسما و سابقه نگهداری گربه های خانگی و نیز بین جنسیت و سن با میزان آلودگی وجود نداشت (05/0P>).
    نیتجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه بخش عمده ای از صاحبان گربه های خانگی تاکنون با انگل مواجهه نداشتند و نسبت به آن حساس می باشند. لذا آموزش صاحبان گربه های خانگی و ارتقاء سطح آگاهی آنها در مورد راه های انتقال عفونت و بررسی آلودگی گربه های خانگی و جلوگیری از آلودگی آنها توصیه می گردد
    کلیدواژگان: الایزا، ایمنوفلورسانس غیر مستقیم، توکسوپلاسموز، گربه های خانگی
  • کرمعلی کثیری، ابوالفضل خوشدل، کبری مختاریان صفحه 90
    مقدمه
    بیماری کاوازاکی، التهاب عروق (Vasculitis) حاد و وسیع در اعضای مختلف بدن می باشد. سن شیوع بیماری کاوازاکی بین 1 تا 5 سالگی است و زمانی که خارج از این محدوده باشد، تشخیص آن دشوار و شانس عوارض بیماری بخصوص عوارض قلبی افزایش می یابد.
    معرفی بیمار: شیرخوار 9 ماهه ای بود که با علایم مننژیت در بخش اطفال بیمارستان هاجر شهرکرد بستری و پس از دریافت درمان دارویی و بهبود علایم، مجددا در روز هشتم بستری دچار تب بالا، فارنژیت و اسهال و بی قراری گردید. در معاینه بیمار کنژنکتیویت غیر چرکی دو طرفه، ترک خوردگی لب ها، لنفادنوپاتی و دیگر علایم تیپیک کاوازاکی را نداشته ولی قلب تاکی کارد و سرعت سدیمانتاسیون اریتروسپتی (ESR) بیمار نیز افزایش یافت. کودک با تشخیص بیماری کاوازاکی آتیپیک تحت درمان ایمونوگلوبولین وریدی قرار گرفت، پس از 24 ساعت تب بیمار کاهش و علایم بالینی وی بهبود یافت. ESR بیمار ده روز پس از ترخیص mm/hr10 گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس این گزارش بالینی در زمان ابتلا به مننژیت باکتریال اگر مجددا بیمار دچار تب بالا و افزایش ESR گردید باید بیماری کاوازاکی، علاوه بر دیگرعوارض مننژیت مد نظر باشد.
    کلیدواژگان: بیماری کاوازاکی، شیرخوار، مننژیت
  • خلاصه انگلیسی مقالات
    صفحه 1
|
  • Kasra Hamdi, Alireza Shoae Hassani, Ngar Ordouzadeh, Amir Ghaemi Page 1
    Background And Aim
    Tea is one of the most consumed beverages in Iran. The antimicrobial effects of tea have been confirmed on variety of microorganisms. Finding new antimicrobial agents like tea derivatives that has no side effects on the human health seems necessary. This study aimed to evaluate the antimicrobial effect of black and green tea extracts on the oral streptococci and their biofilm formation that is responsible for dental plaques and dental caries.
    Methods
    In this experimental study, after extraction of the samples with 50% methanol and re-extraction in ethyl acetate, the extracts filter sterilized (0.44μ) and stored in 4oC. Minimum inhibitory concentrations of both tea extracts were assessed by Broth dilution method and examination of cell adherence (Biofilm inhibitory concentrations) was observed on the glass slides under phase contrast microscope. Colony counts were done from the scratching of glass slides surfaces. Data were analyzed using statistical ANOVA test.
    Results
    Phase contrast microscopy revealed extraordinary decrease in the attachment of treated microorganisms. Concentration of 1 mg/ml of black tea extract completely biofilm inhibitor and 1.5 mg/ml of green tea extract was inhibited the biofilm formation by these bacteria, too. 2.5 mg/ml of black tea and 3 mg/ml of green tea extracts had bactericidal effects on the Streptococcus mutans, S. mitis and S. sanguis.
    Conclusion
    Both tea extracts were bactericidal to oral streptococci. The antibacterial efficiency and antibiofilm effect of black tea extract was higher than those of green tea extract.
  • Saeid Marandi, Neda Parvin Page 9
    Background And Aim
    Topical glycocorticoid therapy is the first choice for the treatment of eczema. Eczema is the most common inflammatory skin disease. Different degrees of itching is the outstanding feature of this disease. In this study we have tried to investigate the efficacy of herbal drug AJMT in comparison with fluocinolone acetonide on hand eczema.
    Methods
    In this study 64 patients with hand eczema that referred to dermatology clinic, were randomly divided in two 32 patients group. One group was treated with topical fluocinolone actinide cream and the other with AJMT cream. After 2 weeks of treatment we analyzed the data with SPSS software, using Macnemar and X2 tests.
    Results
    This study showed, there was significant statistical difference regarding to pruritus and erythema in pre and post therapy (P<0.05). The difference was not significant for other symptoms. The results of therapy in AJMT group is superior for symptoms of skin lichenification, scalliness and fissure compared to fluosinolone acetonide group.
    Conclusion
    AJMT cream is more effective than fluosinolone acetonide in hand eczema. On the other hand due to more side effects with long usage of topical corticosteroids we prefer the AJMT cream for topical therapy on hand eczema.
  • Javad Baharara, Farhang Haddad, Mohamadali Shariatzadeh, Takatom Razavi Page 17
    Background And Aim
    Hydrogen peroxide is a strong oxidant which is being widely used in hairdresser places. Genotoxic effect of such substances, referred to as interaction between gene & environment, is one of the most worrying problems of international health society. On the basis of the wide use of hydrogene peroxide, its capability on induction of chromosomal damages on polychromatic erythrocytes of bone marrow of exposed female Balb/C mice was investigated.
    Methods
    The female Balb/C mice were used as experimental model. The mice were divided to three different groups including: control, sham-exposed & experimental groups. The experimental group was exposed to inhalation of 9% oxidant vapor, containing hydrogen peroxide, for 2 and 3.5 hours per day for 7 days. Bone marrow cells of exposed as well as control and sham-exposed mice were collected using FCS, and micronucleus assay was performed. The chromosomal aberration was investigated by scoring the micronucleus containing polychromatic erythrocytes. The data was statistically analyzed by t-test.
    Results
    The results showed that mean No. of polychromatic erythrocytes in sham-exposed 1 and treated 1 (2 hours exposure to H2O2) were 8.87±1.01 and 5.75±3.05 respectively (P<0.05), and sham-exposed 2 and treated 2 (3.5 hours exposed to H2O2) were 8±2.36 and 42.37±4.8 respectively (P<0.01). Also increasing the exposure treatment time with H2O2 could increase the chromosomal abnormality (P<0.05).
    Conclusion
    Results of this study revealed the genotoxic effects of inhalation of 9% H2O2 on bone marrow cells of female Balb/C mouse.
  • Tahmineh Salehian, Masomeh Delaram, Faranak Safdari, Mahboobeh Noor Bakhshian, Alireza Salehifard, Azam Alavi Page 23
    Background And Aim
    The intrauterine device (IUD) is the most widely used reversible method of contraception in the world. One of the most common side effects of intrauterine device is increasing of menstrual blood loss, which may cause discontinuation and iron – deficiency anemia. BY considering the effects of IUD type on menstrual bleeding this study was conducted to compare the side effects of T Cu 380A and Cu safe300 IUDs including bleeding, pain on during 3-month period in clients referring to family planning center of Shahrekord Hajar hospital.
    Methods
    This study was a randomized single–blind clinical trial, during which 70 candidates applied for IUD were randomly placed in two groups of IUD T Cu 380A and Cu safe300. The major side effects were recorded in the following 1,2,3 months. The comparisons were made using t-test, Mann-Whitney, Chi-Square and Wilcoxon tests by SPSS soft ware.
    Results
    Menstrual bleeding and dysmenorrheal was more commonly occurred during the 3 month of implantation in both groups but bleeding and pain was significantly lower in Cu safe300 group than the other group.
    Conclusion
    With regard in this study showed menstrual blood loss and dysmenorrheal in the 3 months after IUD insertion a in Cu safe300 users were less than T Cu380A users therefore recommending to be possible this kind IUD to distribute in the health centers.
  • Azim Honarmand, Mohamadreza Safavi, Kyvan Bagheri, Sfatemeh Badrkhahan Page 29
    Background And Aim
    In addition to lung mechanics measurements, many physiological factors also have impact on weaning of critically ill patients, but are often overlooked. Hyperglycemia is common in critically ill patients. The purpose of this study was to assess the utility of hypoalbuminaemia or hyperglycemia as predictors for need ventilator and weaning success in critically ill patients.
    Methods
    A single center, descriptive- analytical trial was done on 600 patient’s ≥16 years old admitted for 3 or more days to intensive care unit. Patients were classified into five different groups based on the cause of respiratory failure. The following parameters were recorded: serum albumin and glucose concentration; Acute Physiology and Chronic Health Evaluation III score; need ventilator, ventilation days, and fluid balance.
    Results
    The initial mean serum glucose concentration was 9.3±0.2 mmol/l and the initial mean serum albumin concentration was 30.2±0.02 (0.2 g/dl) g/l. Although the circulating albumin concentration was significantly lower and serum glucose concentration was significantly higher in ICU nonsurvivors than in ICU survivors, albumin (r=-0.031, P>0.05) and blood glucose concentration (r=0.050, P>0.01) on ICU admission were not a predictor of the length of time spent receiving mechanical ventilation. Patients with serum albumin concentration less than 30.3 (3.03 g/dl) g/l were one and two tenth times more likely to need ventilator than normoalbuminemic patients (relative risk 1.2, 95 % confidence interval 1.06 to 1.31). The risk of need to mechanical ventilation did not raise with blood glucose concentration more than 11 mmol/l (200 mg/dl).
    Conclusion
    These findings suggest that albumin or blood glucose may be an index of the metabolic status of the patient, which could be important in determining the need ventilator and wean ability of the patients who are mechanically ventilated for prolonged periods of time.
  • Neda Parvin, Azam Alavi, Esmat Alidost, Nasrin Forozandeh, Shahriar Hosseinzadeh, Amir Farhad Kamkhah, Faranak Safdari, Tahmineh Salehian, Mahmood Akhlaghi, Hosenali Mehralian Page 37
    Background And Aim
    Thalassemia is the most common hereditary chronic anemia in human. It causes terrible effects on psychological health condition of family members, especially mothers. Due to the advantages and a very few side effects of group therapy, the current study aimed at determining the effects of group therapy on mental health condition of the thalassemic patients’ mothers.
    Methods
    A clinical trial was conducted on 60 mothers of thalassemic patients in Hajar hospital of Shahrekord medical university and Seieed Al Shohada hospital in Farsan. At the beginning of the study all mothers were administered a demographic and mental health questionnaire (GHQ28) and among those who scored higher than 23, were randomly designated to the experimental and control groups. In the treatment period of the study the participants in the experimental group attended 8 weekly sessions of group therapy. Data were analyzed using ANOVA, t-test, paired t-test, and Pearson Correlation.
    Results
    Before the experiment there was no significant difference between the two groups of subjects in both questionnaires in all dimensions (P>0.05). After the treatment period a significant difference was observed between the two groups in all dimensions of mental health (P<0.05). The results also showed that there was no correlation between demographic variables and mental health conditions.
    Conclusion
    The results of this study showed that group therapy has a considerable positive effect on recovery and improvement of mental health of mothers of the chronic patients, like thalassemia in all dimensions.
  • Babak Amra, Mehri Faghihi, Mohammadreza Savoj, Mohammad Golshan, Masoud Amini, Hamid Roohi Page 44
    Background And Aim
    The thickening of alveolar basement membrane is found in autopsies, along with microvascular pathologies, in type 1 and 2 diabetes mellitus (DM). To detect the function and permeability of alveolar basement membrane carbon monoxide diffusion capacity (DLCO) can be used. The aim of this study was to determine alveolar basement membrane damage using this method.
    Methods
    In this descriptive and analytical study, fifty five women and 15 men, nonsmoking, type 2 DM cases, without any lung and / or heart disease who had neither anemia nor renal failure and no respiratory symptoms, made up the patients group. They were compared with 55 female and 15 male healthy cases who had the same characteristics as the diabetes cases. For all of the cases who had normal spirometry, DLCO were measured by single- breath method. Data were analyzed using t-student test.
    Results
    The amounts of measured DLCO in the patients with diabetes and in the control group were 9.65±2.4 and 9.1±1.79 milimlo/min/kilopascal, respectively (P>0.05). Also, there was no significant relationship between the volume corrected transfer factor in the patients and the control group.
    Conclusion
    DLCO was not reduced in patients with diabetes without complication who had no clinical respiratory symptoms. We can use DLCO as indicator of microangiopathy in diabetic patients.
  • Ghorbanali Rahimian, Hosen Yousofi, Jafar Nasiri, Frozan Ganji Page 49
    Background And Aim
    Helicobacter pylori is a common bacterial pathogens in human. The organism is associated with development of acute and chronic gastritis, peptic ulcer diseases, and gastric cancer. The prevalence of Helicobacter pylori in children ranges from 10% to more than 80%. High prevalence occurs in developing countries. This aimed to determine the frequency and risk factors of Helicobacter pylori in children of 6 years old from Shahrekord in 2006.
    Methods
    In this descriptive and analytical study, a total of 215 stool samples from children selected none randomly at age of 6 years. Infection was determined based on antigen immunoassay in stool using the enzyme-linked immunosorbent assay method. (Diaper kit, Italy). Data were analyzed using X2 and Regression Logistic tests.
    Results
    According the results, 50 of 215 (23.3%) children, were positive for the H.pylori. There were no significant differences between the prevalence of H.pylori infection and sex, smoking of parent, abdominal pain growth of children, nausea, vomiting, loss of appetite, peptic ulcer in parents and history of breast milk (P>0.05). But there was a significant relationship between the prevalence of H.pylori infection and history of stomach cancer in their family and level of education in their parents (P<0.05).
    Conclusion
    Less than a quarter of the children studied tested positive for H.pylori. Thus, the promosion of health services should be considered.
  • Sedigheh Asgary, Najmeh Kabiri, Hosen Madani, Parvin Mahzoni, Parivash Rahimi Page 55
    Background And Aim
    Atherosclerosis is one of the most common causes of death throughout the world. In this study, anti-atherosclerotic effect of combination extracts of Hypericum and Amaranth on hypercholesterolemic rabbits was compared with that of lovastatin.
    Methods
    Twenty adult male Newzeland rabbits were randomly divided into four groups of five and were fed for 60 days as follows: basic diet, high cholesterol, high cholesterol along with combination Hypericum and Amaranth (HA) extract (75 mg/kg) and high cholesterol along with lovastatin (10 mg/kg). Blood samples were taken at the beginning, one month later and at the end of the study in order to measure their serum factors. Data were analyzed using ANOVA and Danken tests.
    Results
    The extract and lovastatin decreased the levels malondialdehyde (MDA) and apolipoprotein B (apoB), apoB/apoA and increased the levels apolipoprotein A (apoA) in rabbits compared to high cholesterol group (P<0.05).
    Conclusion
    The extract by decreasing cardiovascular risk factors especially apoB that is one of the most important risk factors of cardiovascular diseases, prevent progression of atherosclerosis. The extract is more effective in decreasing the level of cardiovascular risk factors than Lovastatin in hypercholesterolemic rabbits.
  • Kataun Vakilian, Mahtab Atarha, Reza Bekhradi, Fariba Ghebleh, Zahra Hatami, Abolfazl Ceraj Page 63
    Background And Aim
    Episiotomy is a perineal incision which is the commonest surgical incision in midwifery field. This wound like others need to be cared. Nowadays, using alternative and complementary methods like essential oils which are named aromatherapy have been established as a deserving stance. Essential oils such as lavender compounded of many substances like terponents, mono terponents and linalool which are antimicrobial and pain killer. It seems this substance is very suitable for washing of wounds. So, this research carried out compare the essential oils of lavender in comparison to povidon iodine in repairing of episiotomy.
    Methods
    This studying is randomized control trial which is carried out in 120 women. allocated in Povidon Iodine and lavender essential oil groups. At first lavender essential oil 1.5% (stoeches acae) was prepared by Barij Essence Pharmaceutical Company in distillation method with Olive oil carrier. After Child bearing to the educated women about episiotomy care, was proposed to wash wound in sitzbath by Povidon Iodine in one group and with lavender essential oil in another group. After 5th day incision was assessed. The data were analyzed by SPSS soft ware, t-test and χ2.
    Results
    Data showed that the redness in 5th day reduced significantly (P<0.05). But, rate of edema increased significantly in lavender group (P<0.001). There is not difference between two groups for infection, pain, dehiscence.
    Conclusion
    It seems that lavender essential oil is on appropriate alternative instead of Povidon Iodine, because it reduced redness and it doesn’t increase infection and dehiscence.
  • Mohamadali Soleimany, Reza Masoodi, Tahereh Sadeghi, Nasim Bahrami, Mostafa Ghorban, Ali Hassanpoor Page 70
    Background And Aim
    The health condition of nurses as caregivers influences the quality of care received by patients. To reach the maximum performance, nurses themselves need be health. Nurses, because of the nature of their career confront many types of stresses in their work environment and they are among people that are prone sleep disorder because of working in morning, evening, night and especially, rotation shifts. The aim of this study is comparison of the general health and sleep quality of nurses in two groups of without shift and with shift working in IUMS- 2006.
    Methods
    It was a descriptive - analytical study. The setting was hospitals affiliated to IUMS. Five hundreds and twenty nurses were recruited using stratified random sampling. To survey the general health and sleep quality of nurses General Health Questionnaire - 28 and Pitsberg Sleep Quality Index tools were used.
    Results
    Chi – Square test indicatod that there was a significant difference between general health of without shift and with shift workers, so that general health of without shift workers was better than rotation shift ones. The sleep quality of without shift nurses was also better than rotation shift ones (r=0.692, P<0.001). There was a direct correlation between general health state and sleep quality (P<0.001).
    Conclusion
    Based of the finding of this study, appropriate and efficient managmant and careful planning of working shifts is suggest to reduce sleep disturbances in nurses. Promotion of nurse’s quality of sleep can promote their general health and eventually promotes the quality care of patients.
  • Page 76
    Background And Aim
    Wheat is one of the most common and important cereals with the highest cultivation rate in Iran, which highly is susceptible to contaminate with fungi particularly aflatoxinogen fungi. Using the resistant wheat lines for cultivation can be useful in controlling of wheat and food contamination to aflatoxin. The aim of the current study was to evaluate the susceptibility of the wheat، which introduced by agricultural research centre for cultivation in Yazd, against contamination with Aspergillus flavus aflatoxinogen fungi.
    Methods
    In the current experimental study ten lines of wheat, which introduced by Yazd agricultural research centre for cultivation in Yazd province were used for an In vitro evaluation of their susceptibility to contamination with 1×103 conidia of Aspergillus flavus. After 48 hours the final conidia of fungus on the wheat were counted and data analyzed using Kruskal-wallis, Pearson correlation and other statistical tests. Results and
    Conclusion
    Kavir, Rhosan and Shiraz wheat samples with the mean counting of 118500, 152500, and 122000 CFU/ml (colony forming units) of Aspergillus conidia، known as the most three resistant wheat strain respectively in this study. Sistan and Akbari wheat strains with the mean561500 and 460500 CFU/ml showed the highest susceptibility rate to contamination with Aspergillus flavus conidia (P<0. 001). There wasn seen any statistical significant correlation between the protein percent of wheat lines with their susceptibility to Aspergillus flavus (P>0. 05).
    Conclusion
    However proper storage of wheat can prevent growth of microorganisms, cultivation of the resistant wheat lines can produce the resistant products and help for controlling and prevention of contamination with fungi.
  • Page 83
    Background And Aim
    Toxoplasma gondii, the cause of Toxoplasmosis, is an obligate intracellular coccidian parasite that infects virtually all species of warm blooded animals, including human being. House cats, as the final hosts, are one of the main sources of infection in human. In order to determine Toxoplasmosis in house cat owners and compare the results with infection in individuals who do not have the history of keeping this animal, the present study was conducted.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 120 house cat owners referring to Shahrekord Azad University Small Animal Clinic in early 1384 to the end of fall were selected randomly and serum samples collected and examined for anti- Toxoplasma antibodies through ELISA. The results were then analyzed by Instate software program, Chi square test and Fisher’s exact test.
    Results
    Totally, 35 samples (13 from people in contact and 22 from people without any contact with house cats) had anti- Toxoplasma IgG. However, none of the samples showed anti-parasite IgM antibodies. Infection in men was %34.17 and in women %19.51. The statistical analysis of the results did not show any significant relationship between being infected and having the history of owning house cats and between age and infection (P>0.05).
    Conclusion
    According to the above mentioned results, the following points could be considered. It is recommended to test house cat owners or those planning to own house cats for the existence of anti-toxoplasma antibodies, and in case of the lack of immunity, to offer necessary training to prevent the infection. Training of house cat owners and informing them of various ways of transmission. The examination of the infections in house cats and prevention of these infections.
  • Karamali Kasiri, Abolfazl Khoshdel, Kobra Mokhtariyan Page 90
    Background And Aim
    Kawasaki syndrome is an acute, sometimes fatal vasculitis of young children. The ethiology of the illness is unknown, but its clinical and epidemiologic features are most consistent with an infectious cause. We treated a 9-month-old infant with diagnosis of bacterial meningitis. He received wide spectrum antibiotics. He was clinically improved but in 8th day of admission he again developed pharyngitis, diarrhea and high grade fever. He has had raising of erythrocyte sedimentations rate (ESR) and thrombocytosis. According to these clinical manifestation with impression of atypical Kawasaki disease, treatment was started for him and after 24 hours his fever subsided and other clinical signs relieved.
    Conclusion
    On the basis of this case report in the course of bacterial meningitis if the patient developed elevated ESR and fever, Kawasaki syndrome with the other complications of meningitis should be considered.