فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1389)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • نعیمه اکبری ترکستانی، نسرین روزبهانی، طوبی حیدری، مهتاب عطارها صفحه 15
    زمینه و هدف
    تحقیقات متعدد نشان داده اند که میزان هورمون گنادوتروپین جفتی (HCG) با پره اکلامپسی ارتباط دارد و به عنوان روشی جهت تشخیص زودرس مورد استفاده قرار می گیرد، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین میزان هورمون گنادوتروپین جفتی در سه ماهه دوم بارداری و ابتلا به پره اکلامپسی، انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مورد شاهدی لانه گزیده در سال 1386-1385 انجام شده است. از 1200 خانم در سه ماهه دوم بارداری که جهت مراقبت بارداری به درمانگاه های شهر اراک مراجعه کرده بودند نمونه خون گرفته و نمونه سرمی آنها در 20- درجه سانتی گراد نگهداری شد. از بین واحدهای پژوهش نمونه های سرمی 50 نفر مبتلا به پره اکلامپسی (گروه مورد) و50 نفر با فشارخون طبیعی (گروه شاهد) تحت آزمایش تیتراژ هورمون گنادوتروپین جفتی قرار گرفت. داده ها به کمک آزمون های آماری کولموگراف اسمیرنوف وt مستقل تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    تمامی نمونه ها از نوع پره اکلامپسی خفیف بودند. میانگین میزان هورمون گنادوتروپین جفتی در گروه پره اکلامپتیک برابر با 56/32±08/43 و در گروه فشارخون طبیعی برابر با 97/25±48/27 واحد بین المللی در میلی لیتر بود (05/0P
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، سه ماهه دوم بارداری، هورمون گنادوتروپین جفتی
  • محمد مؤذنی بیستگانی، فرامرز محمد علی بیگی، شهلا شهرجردی صفحه 21
    زمینه و هدف
    از گازCO2 در عمل جراحی لاپاراسکوپی استفاده می شود. ترکیب این گاز با آب موجود در مایع شستشو در شکم باعث تولید اسید کربنیک و در نتیجه ایجاد دو نوع درد شکمی و درد ارجاعی به شانه راست می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر داروی خوراکی استازولامید بر روی درد این بیماران می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه بالینی بر روی 88 بیمار که به علت سنگ کیسه صفرای بدون عارضه کاندید عمل جراحی کوله سیستکتومی به روش لاپاروسکوپی بودند انجام شد. بیماران به صورت اتفاقی در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول تحت عنوان گروه استازولامید از 24 ساعت قبل از عمل جراحی و پس از ترخیص از ریکاوری و 24 ساعت بعد از عمل جراحی هر 8 ساعت، mg 250 استازولامید خوراکی دریافت نمودند. گروه دوم تحت عنوان گروه پلاسبو همزمان با گروه فوق، پلاسبو دریافت کردند. درد شکمی و شانه راست بیماران با استفاده از پرسشنامه McGill و توسط پرسشگر غیر مطلع نسبت به گروه های ذکر شده در چهار زمان مختلف بلافاصله قبل و 24 ساعت پس از عمل جراحی ثبت و سپس اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از تست های آماری مجذور کای و t تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بر خلاف انتظار مشاهده گردید که میانگین نمره درد بیماران گروه استازولامید 24 ساعت بعد از عمل جراحی نسبت به گروه پلاسبو بیشتر بود (05/0P
    کلیدواژگان: استازولامید، اسیدوز بافتی، درد بعد از عمل، لاپاراسکوپی
  • حامد مومنی مقدم، حسین انصاری، هادی استادی مقدم، حبیب الله نعمتی، مرضیه احسانی، سمیرا مسرور صفحه 27
    زمینه و هدف
    با توجه به نتایج ضد و نقیض در مورد ارتباط بین سردردهای میگرنی و اختلالات دید دوچشمی، این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین برخی از پارامترهای دید دو چشمی با میگرن انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 30 نفر بیمار میگرنی که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند به همراه 30 نفر بدون سردرد میگرنی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابتدا بیماران با استفاده از پرسشنامه استاندارد سردرد غربال شده و تایید نهایی توسط نورولو‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍ژیست انجام شد. عیوب انکساری به روش رتینوسکوپی تعیین و سپس نقطه نزدیک تقارب، تقارب پرشی، استریوپسیس، ذخایر فیوژنی، انحراف دور و نزدیک در دو گروه تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون های من- ویتنی و رگرسیون لجستیک تک متغیره و چندگانه تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین استریوپسیس در گروه مورد و شاهد به ترتیب 82/33±17/154 و 1/26±0/49 ثانیه بر کمان بود و به ترتیب در گروه مورد و شاهد میانگین فوریای نزدیک 72/6±3/8 و 85/2±5/6، ذخایر فیوژنی مثبت دور 76/2± 7/10 و 07/5±07/6، ذخایر فیوژنی منفی دور 7/4±2/18 و 37/7±0/11، ذخایر فیوژنی مثبت نزدیک 49/4±5/16 و 72/8±97/13 و ذخایر فیوژنی منفی نزدیک 22/5±7/22 و 25/9±67/14 پریزیوم دیوپتر بود. متوسط متغیرهای فوق و تقارب پرشی در دو گروه تفاوت معنی داری داشت (05/0>P) ولی متوسط سایر متغیرها در دو گروه معنی دار نبود. در رگرسیون لجستیک چندگانه فقط تقارب پرشی، تقارب فیوژنی مثبت در دور و نزدیک در مدل باقی ماند (05/0P
    کلیدواژگان: آنومالی های دید دوچشمی، سردرد، میگرن
  • عفت فرخی، کیهان قطره سامانی، سید اسدالله امینی، مرتضی هاشم زاده چالشتری، محمد تقی مرادی، حسین امینی نجف آبادی صفحه 35
    زمینه و هدف
    کلستریل استر ترانسفر پروتئین (CETP) نقش اساسی در متابولیسم لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL) و مسیر انتقال معکوس کلسترول دارد. واریانت های ژن CETP مانند -629C>A که مستقیما بر HDL کلسترول تاثیر می گذارد نسخه برداری از این ژن را تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر پلی مورفیسم -629C>A در پروموتر ژن CETP بر سطح کلسترول HDL در پاسخ به درمان با استاتین ها انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی از بین بیمارانی که سطح لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-C) بالاتر از mg/dl 120 داشتند و نیاز به درمان داشتند، 196 بیمار دریافت کنندگان لواستاتین یا آتورواستاتین انتخاب شدند. در همه بیماران قبل و بعد از درمان پروفایل لیپیدی اندازه گیری شد پلی مورفیسم 629C>A در پروموتر ژن توسط تکنیک چند شکلی طول قطعه محدود (PCR- RFLP) تعیین گردید. نتایج آزمایشات بیوشیمیایی قبل و بعد از درمان در پلی مورفیسم های مختلف با استفاده از آزمون های t زوجی، ANOVA و Tukey تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    پس از درمان با لواستاتین در ژنوتیپ AA سطح کلسترول کاهش بیشتر و سطح HDL افزایش بیشتری نسبت به دو ژنوتیپ دیگر نشان داد در حالی که غلظت آپولیپوپروتئین A1 (ApoA1) در ژنوتیپ CC نسبت به ژنوتیپ AA و AC افزایش بیشتری نشان داد (05/0P
    کلیدواژگان: آتورواستاتین، پلی مورفیسم، 629C>A، کلستریل استر ترانسفر پروتئین، لیپوپروتئین با دانسیته بالا، لواستاتین
  • سیدمصطفی رضوی، محسن نصیری نسب رفسنجانی، سمیه بهرامی صفحه 44
    زمینه و هدف
    کریپتوسپوریدیوم، یکی از انگل های مشترک انسان و دام با میزبان های متنوع، به عنوان یک عامل بیماریزا در انسان به ویژه در افراد دچار سرکوب یا نقص ایمنی به خوبی شناخته شده است. از نظر همه گیر شناسی راه های انتقال کریپتوسپوریدیوم شامل انتقال اووسیست مقاوم از راه آب آشامیدنی، سبزیجات و غذا است. هدف از مطالعه ی حاضر، مقایسه میزان آلودگی کریپتوسپوریدیایی کاهوهای عرضه شده (به عنوان یکی از منابع آلودگی انسان) در مناطق مختلف شهر شیراز است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 200 نمونه کاهو (هر نمونه 500 گرم) از چهار منطقه مختلف (کاهوی زرقان، کفترک، جهرمی و اهواز) در فصول بهار و تابستان سال 1385 مورد بررسی قرار گرفت. همه نمونه ها با رنگ آمیزی زیل نلسون اصلاح شده رنگ آمیزی شده و تعداد اووسیست در هر نمونه مورد شمارش قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری مربع کای و آزمون ناپارامتری کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 200 نمونه، 47 نمونه (5/23%) آلوده بودند. مقایسه ی آماری نتایج نشان داد که بجز کاهوی جهرم که آلودگی آن در بهار بیش از تابستان بود (05/0P
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، کاهو، آلودگی، شیراز
  • محمد اصغری جعفرآبادی، ابراهیم حاج یزاده، انوشیروان کاظم نژاد، سید رضا فاطمی صفحه 51
    زمینه و هدف
    عوامل تشخیصی سرطان کولورکتال بر بقای بیماران و تجویز درمان مناسب موثر است. با توجه به افزایش نرخ این سرطان در ایران مخصوصا در سنین جوانی و اینکه عوامل تشخیصی سرطان کولورکتال به عنوان یک سرطان واحد درک دقیقی از دو سرطان کولون و رکتوم و عوامل موثر بر آن فراهم نمی کند، بنابراین مطالعه حاضر به منظور تعیین عوامل خطر اختصاصی سرطان های کولون و رکتوم انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی تعداد 1219 بیمار مبتلا به سرطان های کولون و رکتوم طی دی ماه 1383 تا مهرماه 1387 مورد بررسی قرار گرفتند. متغیر های دموگرافیک و بالینی در قالب تحلیل های یک متغیره و چند متغیره با رویکرد الگوی زمان شکست شتابنده تحلیل بقا و با انجام تصحیح توسط پارامتر شکنندگی توسط نرم افزار STATA 10 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه برای سرطان کولون در زنان، بیماران بدون سابقه ی بیماری التهاب روده، بیماران با درجه ی تومور ضعیف متمایز شده و بیماران با مرحله ی پاتولوژیک I تومور احتمال بقای بالاتری به دست آمد و برای دو عامل سابقه ی مصرف الکل و اندازه ی تومور رابطه آماری معنی داری مشاهده نشد. همچنین برای سرطان رکتوم، بیماران با نوع اولین درمان عمل جراحی احتمال بقای بالاتری داشتند و برای دو عامل سابقه ی شخصی ابتلا به سرطان و مرحله ی پاتولوژیک تومور رابطه آماری معنی داری مشاهده نشد. همچنین برای هر دو نوع سرطان، رده های با شاخص توده بدنی 9/29–25 و بیشتر از 30 شاخص توده ی بدنی به ترتیب احتمال بقای بالاتر و رده ی کمتر از 5/18 احتمال بقای پایین تری را نشان دادند. در مجموع احتمال بقای بیماران مبتلا به سرطان رکتوم در مقایسه با بیماران مبتلا به سرطان کولون بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    ارزیابی جداگانه ی کولون و رکتوم، به درک بیشتری از عوامل موثر بر این سرطان ها می انجامد و می تواند در طراحی کارآزمایی های بالینی، تشخیص بهتر بیماری و یا تجویز درمان بهینه و اختصاصی کمک نماید.
    کلیدواژگان: الگوی زمان شکست شتابنده، بقا، رکتوم، شکنندگی، کولون
  • محمد امین طباطبایی فر، لاله شریعتی، مصطفی منتظر ظهور، کوروش اشرفی، جواد صفاری چالشتری، رضا قاسمی خواه، عفت فرخی صفحه 65
    زمینه و هدف
    بروز ناشنوایی پیش از تکلم در نوزادان یک در هزار است که بیش از 60% موارد ارثی است. تقریبا 80% موارد ناشنوایی غیر سندرمی (NSHL) می باشد. ناشنوایی غیر سندرمی بسیار هتروژن بوده و بیش از 100 لوکوس در آن شناخته شده که متداول ترین نوع آن مغلوب اتوزومی (ARNSHL) است. این مطالعه با هدف بررسی جهش های ژنی روی کانکسین 26 (GJB2) و کانکسین 30 (GJB6) و پیوستگی ژنتیکی سه لوکوس شایع ناشنوایی غیر سندرمی مغلوب اتوزومی (DFNB) در خانواده های ایرانی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی بر روی 36 شجره بزرگ از 7 استان انجام گردید. همه خانواده ها از نظر وجود جهش ها در ژن های GJB2 و GJB6 (del D13S1830 و del D13S1854) به ترتیب با تعیین توالی و Multiplex PCR بررسی گردیدند. سپس خانواده های منفی برای جهش های فوق الذکر، برای پیوستگی به 3 لوکوس DFNB3 (MYO7A)، DFNB4 (SLC26A4) و DFNB7/11 (TMC1) با استفاده از مارکرهای STR (Short tandem repeats) با PCR و ژل پلی اکریل آمید بررسی شدند.
    یافته ها
    شش خانواده (6/16%) دارای جهش های GJB2 بودند. هیچ یک از حذف های GJB6 یافت نشد. مجموعا 3 خانواده (10%) به DFNB4 و 1 خانواده (22/3%) به DFNB7/11 پیوستگی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج DFNB1 (GJB2) و DFNB4 علل اصلی ناشنوایی غیر سندرمی مغلوب در بیماران مورد مطالعه بودند و ظاهرا، حذف های GJB6 در جمعیت ایران حضور ندارند.
    کلیدواژگان: کانکسین 26، کانکسین 30، ناشنوایی، مطالعه پیوستگی
  • ندا پروین، مجید ولیدی، مهدی بنی طالبی، غلامرضا مبینی، کوروش اشرفی، عفت فرخی، محمود رفیعیان صفحه 76
    زمینه و هدف
    مقاومت دارویی امروزه یکی از مشکلات اساسی در درمان عفونت هاست و مقابله با این پدیده و استفاده از جایگزین های طبیعی اهمیت زیادی دارد. در این میان استفاده از دودهای طبی در درمان بسیاری از بیماری ها و از جمله بیماری های میکروبی و عفونی در ایران و بخصوص در استان چهارمحال و بختیاری از قدیم الایام رواج داشته که از جمله این دودها، دود حاصل از سوزاندن اسپند و سرگین می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه خواص ضد میکروبی دود حاصل از دانه های اسپند و سرگین بر روی سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوک اورئوس طراحی و انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، گروه های دود اسپند و سرگین الاغ ماده به عنوان مورد و گروه های آنتی بیوتیک و دود کاه به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. سوش های استاندارد سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوک اورئوس در محیط کشت های مناسب (مولر هینتون آگار، EMB و بلادآگار) کشت داده شدند. دیسک های بلانک آنتی بیوگرام دود دهی شده با سرگین، اسپند و کاه به طور جداگانه با کمک پنس استریل بر روی سطح پلیت های حاوی این سوش ها قرار داده شده و پس از 48 ساعت انکوباسیون در 37 درجه سانتی گراد از نظر وجود یا عدم وجود هاله رشد بررسی گردید. عمل دود دهی در محفظه های طراحی شده هر 20 دقیقه یکبار و حداکثر تا 24 بار تکرارگردید.
    یافته ها
    هر دو گونه نسبت به دود کاه مقاوم بودند. استافیلوکوک اورئوس نسبت به دود سرگین و اسپند و سودوموناس آئروژینوزا نسبت به سرگین حساس بودند. در گروه شاهد نیز استافیلوکوک اورئوس نسبت به کلوگزاسیلین مقاوم بوده و سودوموناس آئروژینوزا تنها نسبت به اریترومایسین و سیپروفلوکساسین حساس بود. با افزایش زمان دود دهی، قطر هاله عدم رشد در موارد حساس بزرگتر شده و به عبارت دیگر اثرات ضد میکروبی دود افزایش می یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش و اثرات ضدمیکروبی دود سرگین بر روی میکروب های بسیار مقاومی مانند استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا، لزوم انجام تحقیقات وسیع تر در مورد مواد موثره و خواص دود سرگین مطرح می گردد.
    کلیدواژگان: اسپند، دود، سرگین، ضد میکروبی
  • فروغ آذر نیوشان، مریم کرمی، لیدا قلی زاده، کوروش داوری صفحه 84
    زمینه و هدف
    فلاونوئیدها گروهی از ترکیبات پلی فنولیک با خاصیت آنتی اکسیدانی می باشند که دارای خاصیت ضد سرطانی، ضد توموری و ضد تیروئیدی هستند. گیاه بیلهر گیاهی است حاوی فلاونوئید که در این تحقیق اثر آن بر هورمون های تیروئیدی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 50 سر موش صحرایی نر بالغ به 5 گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه ها شامل گروه کنترل بدون دریافت ماده ای و گروه شاهد با دریافت آب مقطر و سه گروه دریافت کننده عصاره بیلهر به میزان 100، 200 و 400 mg/kg به مدت سه هفته به صورت خوراکی بودند. در پایان این مدت از موش ها خونگیری به عمل آمد و هورمون های تیروئیدی T3، T4 و TSH اندازه گیری و اطلاعات با کمک آزمون های آماری کروسکال والیس و دان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که غلظت پلاسمایی هورمون TSH در گروه دوز mg/kg 100 افزایش معنی دار (05/0P
    کلیدواژگان: بیلهر، عملکرد تیروئید، فلاونوئیدها، کومارین
  • محمود مباشری، معصومه معزی صفحه 89
    زمینه و هدف
    پیر شدن جمعیت و سالمندی موجب مطرح شدن مسایل مربوط به این دوره از زندگی می گردد. افسردگی از اختلالات شایعی است که در این دوره رواج دارد. این تحقیق با هدف بررسی میزان شیوع افسردگی در سالمندان مراکز شایستگان و جهاندیدگان شهرکرد صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی کلیه افراد ساکن در دو مرکز توانبخشی و نگهداری شایستگان و جهاندیدگان شهرکرد که هر دو تحت نظارت سازمان بهزیستی هستند، مورد بررسی قرار گرفتند. میزان افسردگی با استفاده از پرسشنامه استاندارد افسردگی بک ((Beck گردآوری و داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، من ویتنی و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 1/16±7/68 سال و میانگین نمرات افسردگی 2/9±11/23 بود. بر اساس یافته های تحقیق 9/64 درصد افراد به افسردگی خفیف، 8/15% به افسردگی متوسط، 8/15% فاقد علامت و فقط 5/3% دارای افسردگی شدید بودند. بر اساس یافته های پژوهش بین نمره افسردگی و سن و وضعیت تاهل ارتباط آماری معنی داری مشاهده گردید (05/0P
    کلیدواژگان: افسردگی، سالمندان، مراکز توانبخشی، مراکز نگهداری
  • حسن بسکابادی، غلامعلی معموری، محمد علی کیانی، عباس عبدالهی صفحه 95
    زمینه و هدف
    عفونت ادراری یک مشکل شایع و جدی در نوزادان است. مطالعات نشان داده اند که زردی می تواند یک علامت زودرس عفونت ادراری باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع عفونت ادراری در نوزادان مبتلا به زردی، سن بروز، شدت زردی، علایم و عوارض هیپربیلی روبینمی غیر مستقیم ناشی از عفونت ادراری در این نوزادان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سالهای 1382 الی 1388، کلیه نوزادان مراجعه کننده به بیمارستان قائم مشهد بعلت زردی بدون علامت از نظر عفونت ادراری بررسی شدند. از نوزادان مورد مطالعه آزمایش بیلی روبین مستقیم و غیر مستقیم، کامل ادرار و کشت ادرار و سایر آزمایشات لازم انجام گردید. در اغلب نوزادان با عفونت ادراری سونوگرافی کلیه ها انجام گردید. اطلاعات مربوط به حاملگی، زایمان و حوادث پس از تولد ثبت شد. داده ها با استفاده از تست دقیق فیشر، کای دو و t دانشجویی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 1487 نوزاد دچار زردی، 1061 نوزاد از نظر عفونت ادراری بررسی گردیدند که 74 مورد (97/6%) عفونت گزارش گردید. سن بروز زردی، سن مراجعه و سن بهبودی نوزادان دچار عفونت ادراری بطور قابل ملاحظه ای دیرتر از نوزادان فاقد عفونت بود (05/0P
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، زردی، نوزاد
|
  • Naeime Akbari Page 15
    Many researches have shown a relationship between levels of βHCG in pregnancy and preeclampsia which can be used as a method for early diagnosis. The aim of this study was to determine relationship between levels of HCG in second trimester of pregnancy and preeclampsia.
    Methods
    This study was conducted as a Nested case control study. Blood samples were taken from 1200 pregnant women who were in their second trimester of pregnancy and were admitted for prenatal care in Arak prenatal clinics. After isolation of serums blood samples were stored in -20◦C until delivery time. Finally serum HCG levels blood pressure proteinurea edema seizure and neonate statue were analyzed in 50 preeclamptic women (case group) and were compared with 50 normotensive women (control group).
    Results
    All women were complicated with mild preeclampsia. The mean of the βHCG in preeclamptic women was 43.08±32.56 Iu/ml and means of HCG in normotensive women was 27.48±25.97 mu/ml (P
  • M. Moazeni-Bistgani, F. Mohammad Ali-Beigi, Sh Shahrjerdi Page 21
    Carbon dioxide (Co2) is used during laparoscopy for producing pneumoperttoneum. Combination of this gas with irrigation fluid in the abdomen produces carbonic acid which creates two kinds of abdominal and referred pain to right shoulder. In the present research we have studied the effect of oral acetazolamide in reducing postoperative pain after laparoscopic cholecystectomy. This clinical trial was performed in 88 patients with cholelithiasis without any complication that were candidate for laparoscopic cholecystectomy. The patients devided randomly and equally in two groups. The experimental group received Acetazolamide (250mg orally 24 hours before surgery every 8 hours) and control group received placebo. Abdominal and shoulder pain measured using Mc Gill pain score by a person who was blind for both groups. Pain measurement was performed in four different times before and after the surgery discharge from recovery and 24 hours after surgery. Data were analyzed by using SPSS software.
    Results
    We observed that mean pain scores was significantly higher in acetazolamide group compared to the placebo group 24 hours after the operation (P0.05). Although acetazolamide can reduce abdominal pain referred to right shoulder by reducing acidity in peritoneal irrigation fluid but this drug can increase abdominal pain in the site of surgery with damaged tissues by producing tissue acidosis (as a side effect of drug).
  • H. Momeni-Moghadam, H. Ansari, H. Ostadi-Moghaddam, Ha Nemati, M. Ehsani, S. Masrur Page 27
    According to controversial results between migraine headaches and binocular vision anomalies this study was designed to investigate the relationship between some parameters of binocular vision refractive errors and migraine headache. In this case-control study 30 patients with neurologically diagnosed migraine who had inclusion criteria were selected as case group and 30 persons with no migraine headache were selected as control group. First patients were screened by standard headache questionnaire and diagnosis refined by neurologist. The Refractive errors were determined by retinoscopy and were corrected. Then near point of convergence jump convergence stereopsis fusional reserves and far and near deviation were determined. Data were analyzed by SPSS.15 software using Man-Withney U test and multiple logistic regressions. The mean of near phoria stereopsis far positive fusional reserve far negative fusional reserve near positive fusional reserve near negative fusional reserve in case and control groups were 6.5±2.85 8.3±6.72 pd 49.0±26.11 154.17±333.82 sec/arc 10.7±2.76 6.07±5.07 18.2±4.7 11.0±7.37 16.5±4.49 13.97±8.72 22.7±5.22 and 14.67±9.25 pd respectively. The means of above parameters and jump convergence was significantly different between two groups (P0.05). In multiple logistic regression only jump convergence far positive fusional reserve and near positive fusional reserve stayed in model (P
  • E. Farrokhi, K. Gatreh Samani, Sa Amini, M. Hashemzadeh Chaleshtori, Mt Moradi, H. Amini Najafabadi Page 35
    Cholesteryl ester transfer protein (CETP) plays pivotal role in HDL metabolism and in reverse cholesterol transport (RCT) pathway. CETP gene variants such as -629C/A that affect HDL cholesterol directly modulates CETP gene tranh1ional activity. This study was aimed to determine influence of -629C/A polymorphism of CETP in statin effects with regard to plasma HDL cholesterol levels.
    Methods
    In this deh1ive-analytical study 196 adult patients with LDL-C more than 120mg/dL were divided into two groups base on lovastatin and atorvastatin using. Lipid profile was measured in all subjects before and after treatment and -629C/A polymorphism of CETP promoter was studied using polymerase chain reaction/restriction fragment length polymorphism method. Data were compared with paired t-test and ANOVA in SPSS software.
    Results
    Cholesterol was decreased and HDL was increased in AA genotype more than other genotypes by lovastatin but ApoA1 was increased in CC genotype. ApoA1 also was increased in CC genotype more than AA or AC genotypes by atorvastatin. In CC genotype lovastatin and specially atorvastatin increased ApoA1 in HDL particles more than other genotypes. Therefore treatment with lovastatin and atorvastatin is more effective in patients with CC genotype for raising HDL particles activity.
  • Sm Razavi, M. Nasirinasab-Rafsanjani, S. Bahrami Page 44
    Cryptosporidium a zoonotic parasite with various hosts is well recognized as pathogen in humans particularly those with immune-suppression or immune-deficiency. The epidemiologic considerations for cryptosporidiosis emphasize on transmission of resistant oocystes via drinking water vegetables food etc. The present study was undertaken to study the Cryptosporidium contamination in lettuce from different regions as a source of infection for human beings in Shiraz. In a deh1ive–analytical study the cryptosporidium contamination of 200 lettuce samples from four different rigions was investigated during spring and summer 2006. All samples were processed and examined using modified Ziel-Neilsen staining and also by a quantitative method for counting oocystes per sample.
    Results
    From a total of 200 samples forty seven samples (23.5%) were positive. No significant difference was seen between contamination rate of lettuce and seasons except for samples from Jahrom where showed higher contamination rate in spring than summer. In addition no significant difference was observed among oocytes count in different samples except for lettuce from Ahwaz in summer with higher parasite intensity. Regarding to the high contamination of lettuce with Cryptosporidium as well as to sanitary washing of vegetables before consumption taking special procedures appear to be helpful for reducing the contamination rate at the farm level.
  • M. Asghari-Jafarabadi, E. Hajizadeh, A. Kazemnejad, Sr Fatemi Page 51
    Different diagnostic factors of colon and rectal cancer (CRC) affect the survival of patients prognosis and consequently treatment application. The rate of colorectal cancer is being increased in Iran especially in younger ages made it more valuable to study this type of cancer. However evaluation of the risk factors of the cancer as a whole would not provide thorough understanding of the cancer. Therefore the aim of this study was to determine specific risk factors affecting colon and rectum cancers
    Methods
    A total of 1219 patients with CRC diagnosis according to the pathology report of cancer registry of RCGLD from 1 January 2002 to 1 October 2007 were entered into the study. Data were analyzed using univariate and multivariate Accelerated Failure Time (AFT) parametric survival model with frailty utilizing STATA statistical software.
    Results
    Based on the results of this analysis for colon cancer females patients without inflammatory bowel disease (IBD) patients with poorly differentiated tumor grade and patients pathologic with stage of I had higher survival probability. For these patients there was not any correlation between history of alchol consumption and the size tumor. In the rectal cancer patients with surgery as the kind of first treatment used had higher survival probability. For these patients personal history and pathologic stage weren’t statistically significant. In addition in both types of cancers 25-29.9 and over than 30 categories of body mass index (BMI) had higher survival probability respectively and patients with BMI less than 18.5 had lower survival probability. In general the survival rate in rectal cancer patients was higher than those with colon cancer.
    Conclusions
    Site-specific evaluation of colon and rectum can lead to a deeper understanding of factors affecting these cancers. It may help design the clinical trials better diagnosis of diseases and optimal administration of specific treatments.
  • Mohammad Amin Tabatabaiefar, Laleh Shariati, Mostafa Montazer-Zohour, Kourosh Ashrafi, Javad Saffari-Chaleshtori, Reza Ghasemikhah, Effat Farrokhi Page 65
    The incidence of prelingual hearing loss (HL) is about 1 in 1000 neonates of which, more than 60% of cases are inherited. Non-syndromic HL (NSHL) is extremely heterogeneous: more than 100 loci have been identified. The most common form of NSHL is the autosomal recessive form (ARNSHL). Here, we have investigated CX26 (GJB2) and CX30 (GJB6) gene mutation and linkage analysis of 3 known loci in Iranian families.
    Methods
    A cohort of 36 big ARNSHL pedigrees from 7 provinces of Iran was investigated. All of the families were examined for the presence of GJB2 and GJB6 (del D13S1830 and del D13S1854) mutations using direct sequencing and multiplex PCR, respectively. The negative mutations pedigrees for the above- mentioned mutations, were then tested for the linkage to the 3 known loci, including DFNB3(MYO7A), DFNB4(SLC26A4) and DFNB7/11(TMC1), using STR markers and conventional PCR and PAGE.
    Results
    Six families had GJB2 mutations. No GJB6 mutation was found. Totally, 3 families showed linkage to DFNB4 and 1 family was linked to DFNB7/11. DFNB1 (GJB2) and DFNB4 are the main causes of ARNSHL in our study samples and GJB6 mutations are apparently absent in the Iranian population
  • N. Parvin, M. Validi, M. Banitalebi, Ghr Mobini, K. Ashrafi, A. Farrokhi, M. Rafieian Page 76
    Bacterial resistance to antibiotics is a main problem in the treatment of infectious diseases. Thus searching for alternative drug is essential in Iran and particularly Chaharmahal va bakhtiari province. People use medicinal smokes such as donkey dung and Peganum harmala seed smokes for treatment of infectious diseases. Therefore this study was aimed to evaluate the antimicrobial property of donkey dung and Peganum harmala seed smokes on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeroginosa.
    Methods
    In this interventional and laboratory study groups of Peganum harmala seed smoke and donkey dung were considered as case groups and antibiotic disks as positive control group. Pseudomonas aeroginosa and Staphylococcus aureus were cultured in suitable medium (Blood Agar EMB and Mueller-Hinton agar). Antibiobiogram blank disks were fumigated separately with Peganum harmala seed and female donkey dung smoke then placed on microbial plate with sterile methods. Following 48 hours incubation at 37°C the zone of growth inhibition evaluated by measuring the zone around the disks. Fumigation process was done in special chest that designed for this research. We repeated fumigation each 20 minutes for 24 times. Data about measuring the zone of growth inhibition were analyzed by using and mean statistic exam.
    Results
    Staphylococcus aureus was sensitive to Peganum harmala seed and fdonkey dung smokes and Pseudomonas aeroginosa was sensitive to female donkey dung smoke. Staphylococcus aureus was resistant to cloxacilllin and Pseudomonas aeroginosa was sensitive only to erythromycin and ciprofloxacin. The increasing time of fumigation in sensitive cases enhanced antimicrobial effects and the zone of growth inhibition.
    Conclusion
    Antimicrobial effects of donkey dung smokes on resistance pathogens such as Pseudomonas aeroginosa Staphylococcus aureus revealed the necessity of performing expanded research about composition and property of this smoke.
  • M. Mobasheri, M. Moezy Page 89
    The aging of the society and the senility highlights the issues related to this period of life. Depression is a common problem in elderly period. This study aimed to investigate the level of depression among the elderly population.
    Methods
    In this deh1ive-analytical study all the residents of Shaystegan and Jahandidegan nursing homes which were under the supervision of the State Welfare Organization in Shahrekord were studied. The data was collected using the standard Beck questionnaire for depression and analyzed using Pearson correlation Mann-Whitney and Cruscal-valis tests.
    Results
    The average age of the study population was 68.7±16.1 year and the average depression scale was 23.11±9.2. Based on the results 64.9% were slightly depressed 15.8% were moderately depressed 15.8% showed no sign of depression and only 3.5% were severely depressed. According to these findings significant relationship was seen between age marital status and the level of depression
  • H. Boskabadi, Gh Maamouri, Ma Kiani, A. Abdollahi Page 95
    Urinary tract infection (UTI) is a common and serious clinical problem in newborns. Previous studies have suggested that jaundice may be one of the signs of a UTI in infants. The aim of this study was to evaluate the incidence age presentation severity of jaundice signs and complications of UTI in newborns with asymptomatic unexplained indirect hyperbilirubinemia in the first month of life.
    Methods
    This case-control study was conducted at the Neonatal intensive care unit Ghaem Hospital in Mashhad from May 2004 to April 2009. We evaluated asymptomatic jaundiced infants for the evidence of having UTI. Some laboratory tests such as a serum fractionated bilirubin level as well as urinanalysis and a urine culture were performed in all patients. Renal ultrasound was performed in almost all the cases with UTI. Detailed questionnaires which were included demographic information prenatal intrapartum postnatal events and risk factors were filled. The control group was jaundiced- infants with unknown etiology. A total of 1487 patients were enrolled in this study. From these patients 1061 infants were evaluated for UTI. There was a statistically significant difference (P