فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 59، امرداد و شهریور 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • ابوالفضل قلی پور، سید مجتبی موسویان، حمید گله داری، منوچهر مکوندی، سیدعلی مرد، حمید رجبی معماری، رضا ایمانی، ندا سلیمانی، امیر هوشنگ الوندی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    اکثر تست های موجود برای تشخیص پنومونی لژیونلایی، با مشکلات زیادی از جمله حساسیت و ویژگی پائین و عدم توانایی در فراهم نمودن نتیجه در یک زمان کلینیکی مناسب مواجه هستند. از آنجایی که لیپوپروتئین مرتبط با پپتیدوگلیکان (PAL) لژیونلا پنوموفیلا در درون ادرار ترشح شده و به عنوان یک آنتی ژن در تمام سویه های آن وجود دارد. لذا برای تشخیص بیماری لژیونر از طریق ادرار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بهینه سازی بیان و تخلیص پروتئین نوترکیب PAL باکتری لژیونلا پنوموفیلا بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی بیان پروتئین PAL با تغییر در پارامترهای دانسیته سلولی، مدت زمان القاء، دمای رشد، غلظت ایزوپروپیل بتا دی تیوگالاکتوپیرانوزید (IPTG) و نوع محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت. پس از کلونینگ، عصاره پری پلاسمی تهیه و پروتئین نوترکیب PAL با استفاده از ستون رزین نیکل نیتروتری استیک اسید (NTA) تخلیص گردید. در نهایت پروتئین نوترکیب PAL با آزمایش وسترن بلاتینگ بررسی شد.
    یافته ها
    با استفاده از محیط کشت Terrific Broth، شروع القاء در جذب نوری 6/0 (طول موج 600 نانومتر)، غلظت یک میلی مولار ماده القاء کننده IPTG، دمای رشد 25 درجه سانتیگراد و مدت زمان 15 ساعت پس از القاء، بهترین بیان پروتئین PAL بدست آمد. پروتئین پری پلاسمی نوترکیب PAL با استفاده از ستون رزین NTA با خلوص بیش از 80% تخلیص گردید. نتایج آزمایش وسترن بلاتینگ نیز نشان داد که پروتئین نوترکیب PAL تخلیص شده به طور اختصاصی با آنتی بادی anti-His6-peroxidase شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    با تخلیص پروتئین PAL به میزان بیش از 80% می توان به منظور بررسی پتانسیل آن در تشخیص بیماری لژیونر و تهیه کیت تشخیصی بر اساس الایزا از آن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، بیان، تخلیص، لیپوپروتئین مرتبط با پپتیدوگلیکان، لژیونلا پنوموفیلا _
  • مریم قربانی، حمید کاظمی، مجید بحرینی بروجنی، طاهره قربانی، کبری سپهری بروجنی صفحات 12-19
    زمینه و هدف
    رضایت از رابطه زناشویی عامل مهمی در استحکام و حفظ بهداشت روانی خانواده است. یکی از عوامل موثر در تجربه رضایت مندی از رابطه زناشویی و افزایش کیفیت زندگی و بهداشت روان در خانواده وجود یا عدم تعارضات شدید زناشویی بوده و تعارضات زناشویی یکی از مشکلات شایع در بیماران وابسته به مواد می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای تعارضات زناشویی در سه گروه سوء مصرف کننده شیشه، کراک و تریاک انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 70 نفر از بیماران مبتلا به وابستگی به مواد (16 نفر تریاک، 18 نفر کراک و 17 نفر شیشه) مراجعه کننده به کلینیک اعصاب و روان اصفهان (کلینیک پارسه) و بخش ترک اعتیاد بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) اصفهان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. تعارضات زناشویی در بیماران با استفاده از مقیاس شیوه های تعارض در اختلافات زناشویی اشتراوس (CTS-II) بررسی و با 19 نفر در گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفت. داده ها به کمک آزمون های آماری آنالیز واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی شفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین نمرات گروه ها در نمره کل و نیز در تمامی خرده مقیاس های خشونت روانی، خشونت جسمانی، آزار کلامی، آزار جنسی و آسیب اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0 P<). وابستگان به شیشه در تمامی خرده مقیاس ها، میانگین نمرات بالاتری نسبت به گروه کنترل و نیز گروه وابسته به تریاک نشان می دادند (05/0 P<). تفاوت بین نمرات افراد وابسته به کراک و شیشه فقط در خرده مقیاس خشونت جسمانی معنی دار بود (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد درمان مشکلات زناشویی در این بیماران و آموزش شیوه های موثر کنترل خشم، آموزش ارتباط جنسی سالم، آموزش حل تعارض و حل مساله نقش مهمی در افزایش رضایتمندی و به دنبال آن افزایش حمایت های خانوادگی و کاهش تعارضات و نارضایتی از روابط زناشویی ایفا خواهد کرد.
    کلیدواژگان: تعارضات زناشویی، تریاک، شیشه، کراک، وابستگی به مواد
  • ناهید بیژه، محسن جعفری صفحات 20-29
    زمینه و هدف
    مکانیزم های التهابی و انعقادی نقشی محوری در توسعه آترواسکلروز ایفا می کنند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر سه ماه تمرین هوازی بر فیبرینوژن، فیبرین دی دایمر، اسیداوریک، تعداد گلبول های سفید (WBC)، وسعت توزیع گلبول های قرمز (RDW)، شاخص توده بدن (BMI) و آمادگی قلبی تنفسی مردان میانسال سالم و غیر فعال بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 21 مرد میانسال شاغل در دانشگاه فردوسی مشهد به روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (11 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی به مدت سه ماه و هفته ای سه روز یک برنامه تمرین هوازی را با شدت 75 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب انجام دادند. قبل و بعد از تمرینات میزان توان هوازی و متغیرهای ترکیب بدن و سطوح متغیرهای خونی آزمودنی ها در حالت ناشتا اندازه گیری شد. داده ها به کمک آزمون های آماری t مستقل و وابسته تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه تجربی میزان توان هوازی، وسعت توزیع گلبول های قرمز و تعداد گلبول های سفید به طور معنی داری افزایش و میزان شاخص توده بدنی و اسیداوریک کاهش یافت (05/0 P<)، ولی تغییر معنی داری در میزان فیبرینوژن و فیبرین دی دایمر مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه ورزش هوازی منظم در مردان میانسال باعث کاهش عوامل التهابی شده که این تغییرات تاثیر مطلوبی بر سلامت قلب گذاشته و خطر بیماری های قلبی – عروقی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: اسیداوریک، تمرین هوازی، فیبرینوژن، فیبرین دی دایمر، مردان میانسال
  • گل اندام بنی طالبی، مصطفی منتظر ظهور، عفت فرخی، مرضیه ابوالحسنی، سمیه رئیسی، ثریا حیدری، زهره عطایی، فاطمه آزادگان، اعظم حسینی پور، مرتضی هاشم زاده صفحات 30-39
    زمینه و هدف
    ناشنوایی یکی از شایع ترین اختلالات حسی –عصبی است که در هر 1000 تولد زنده رخ می دهد. بیشتر ناشنوایی ها منشا ژنتیکی داشته و حدود 2-0% موارد ناشنوایی مربوط به جهش در ژن های میتوکندریایی است. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی سه جهش میتوکندریایی A1555G، A3243G و A7445G در ناشنوایان غیر سندرمیک استان خوزستان انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 62 دانش آموز ناشنوای غیر سندرومیک با الگوی اتوزومی مغلوب عرب استان خوزستان به روش آسان انتخاب شدند. DNA با روش استاندارد فنل کلروفرم استخراج و جهش های احتمالی در سه ژن میتوکندریایی شامل A1555G، G3243A و A7445G با روش چند شکلی طول قطعه محدود (PCR-RFLP) غربالگری شد. در نهایت جهش های احتمالی به روش توالی یابی مستقیم مورد بررسی و تائید قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه هیچ یک از جهش های A1555G، A3243G و A7445G یافت نشد، با این حال دو جهش G3316A و A7445C در دو بیمار مورد مطالعه یافت شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که جهش های میتوکندریایی G3316A و A7445C مسئول تعداد کمی از ناشنوایی های قبل از زبان باز کردن در جمعیت استان خوزستان می باشند و جهش های A1555G، A3243G و A7445G در ایجاد ناشنوایی در این جمعیت نقشی نداشته اند. مطالعه ی حاضر خواهد توانست مشاوران ژنتیک در استان خوزستان را در برنامه مشاوره ژنتیک ناشنوایی خانواده ی بیماران ناشنوا یاری کند.
    کلیدواژگان: استان خوزستان، جهش، میتوکندریایی، ناشنوایی، چند شکلی طول قطعه محدود
  • فیروزه علویان، سهراب حاجی زاده، محمدرضا بیگدلی، محمد جوان صفحات 40-50
    زمینه و هدف
    اخیرا نشان داده شده هیپراکسی نورموباریک متناوب اثر درمانی قابل ملاحظه ای در درمان ایسکمی حاد دارد. در مطالعه حاضر اثر هیپراکسی نورموباریک متناوب و فعالیت پروتیئن کیناز C در نفوذپذیری سد خونی – مغزی، همچنین ارزیابی رفتاری در رت بررسی شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 36 رت نژاد ویستار به 6 گروه شش تایی شامل: نورموکسی (شم)، نورموکسی + Chelerythrin chloride (CHEL)، نورموکسی +سکته، نورموکسی + سکته + CHEL، هیپراکسی + سکته و هیپراکسی + سکته+ CHEL تقسیم شدند. از CHEL مهارگر سیستمیک پروتیئن کیناز C، به منظور بررسی اثر پروتیئن کیناز C استفاده شد، در گروه های هیپراکسی، اکسیژن خالص با غلظت 95% و گروه های نورموکسی اکسیژن 21% به مدت 24 ساعت و 6 روز پیوسته فراهم شد. 24 ساعت بعد رت های گروه سکته به مدت 60 دقیقه تحت انسداد شریان کاروتید اصلی راست قرار گرفتند. پس از 24 ساعت از جریان خون مجدد، نفوذپذیری سد خونی - مغزی و نقایص رفتاری مورد بررسی قرار گرفت. داده ها به کمک آزمون های آماری آنالیز واریانس دو راهه و Bonferroni تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    پیش شرطی سازی با هیپراکسی نورموباریک نقص های نورولوژیک و نفوذپذیری سد خونی - مغزی را کاهش داد. با مهار پروتیئن کیناز C، نقص های نورولوژیک افزایش یافت که با به کارگیری هیپراکسی، کاهش معنی داری داشت (001/0 P<). مهار پروتیئن کیناز C بدون ارتباط با هیپراکسی باعث بهبود عملکرد سد خونی - مغزی شد (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    با به کارگیری هیپراکسی و زیرواحدهای ویژه ای از پروتیئن کیناز C، استحکام سد خونی - مغزی بیشتر شده و امتیاز نقص های رفتاری در جریان سکته بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: سکته، پیش شرطی سازی، هیپراکسی، پروتیئن کیناز C، کلریترین کلراید
  • عباسعلی گائینی، سیروس چوبینه، لیلا شفیعی نیک*، صادق ستاری فرد، مریم محمودزاده، خدیجه الله یار بیگی صفحات 51-61
    زمینه و هدف

    اطلاعات کمی پیرامون تاثیر ریز مغذی ضروری روی بر عملکرد ورزشی وجود دارد. مطالعات انجام شده بیشتر بر توزیع این عنصر در بدن، در پاسخ به فعالیت ورزشی متمرکز شده اند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر 4 هفته مکمل سازی روی بر مقادیر تستوسترون سرم و لاکتات پلاسمای دوچرخه سواران پس از یک وهله فعالیت ورزشی درمانده ساز بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه نیمه تجربی 16 نفر از اعضای تیم دوچرخه سواری جاده ترافیک تهران که در بررسی اولیه دارای وضعیت طبیعی روی بودند به صورت داوطلبانه انتخاب و بر اساس شاخص توده بدن به دو گروه مکمل روی (30 میلی گرم در روز) و دارونما تقسیم شدند. پس از گذشت 4 هفته مکمل سازی روی از آزمودنی ها قبل و پس از یک وهله فعالیت ورزشی درمانده ساز نمونه خون سیاهرگی تهیه و میزان روی، تستوسترون تام، تستوسترون آزاد سرم و لاکتات پلاسما اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و همبسته تحلیل شد.

    یافته ها

    مقادیر تستوسترون تام و تستوسترون آزاد و لاکتات پلاسما در دو گروه به دنبال یک وهله فعالیت ورزشی درمانده ساز افزایش یافت (05/0P<). بین مقادیر تستوسترون تام و لاکتات در دو گروه، قبل و پس از فعالیت ورزشی اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0P).

    نتیجه گیری

    مکمل سازی روی در پاسخ به فعالیت ورزشی درمانده ساز، موجب افزایش مقادیر تستوسترون تام و کاهش لاکتات آزمودنی هایی که از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کردند، نشد و تنها به افزایش مقادیر تستوسترون آزاد پس از فعالیت ورزشی درمانده ساز منجر گردید.

    کلیدواژگان: تستوسترون سرم، لاکتات پلاسما، دوچرخه سواران جاده، فعالیت ورزشی درمانده ساز، مکمل روی
  • عباس قاری علویجه، محمد عرب، سلیمان خیری، علی اکبری ساری، مرضیه عسکری مقدم، غلامرضا محمدی فارسانی، محمد قاری علو صفحات 62-71
    زمینه و هدف
    فرسودگی شغلی، شامل خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و کاهش موفقیت فردی است و زمانی که توانایی های فرد برای تقاضاهای محیط کار کافی نباشد علائم آن آشکار می شود. کارکنان نظام سلامت به دلیل مواجهه با استرس های فیزیکی و روانی در معرض فرسودگی می باشند. این مطالعه با هدف تعیین میزان فرسودگی شغلی بهورزان و بررسی ارتباط خصوصیات جمعیت شناختی با آن انجام گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی-تحلیلی، بر روی همه بهورزان شهرستان کوهرنگ (81 نفر) در آبانماه سال 1389 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای شامل اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه فرسودگی شغلی مازلاک (MBI) بود. پرسشنامه توسط بهورزان تکمیل و داده ها با استفاده از آزمون های آماری ANOVA، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون تی مستقل تحلیل گردید.
    یافته ها
    از نظر فراوانی، کاهش موفقیت فردی زیاد (5/24 %)، خستگی عاطفی زیاد (6/4 %) و مسخ شخصیت زیاد (7/2 %)، به ترتیب از بیشترین فراوانی و از نظر شدت، خستگی عاطفی شدید (7/6 %) و مسخ شخصیت شدید (3/1 %)، به ترتیب از بیشترین شدت برخوردار بودند. هیچ یک از بهورزان کاهش شدید موفقیت فردی را گزارش ننمود. میزان خستگی عاطفی با مسخ شخصیت و میزان کاهش موفقیت فردی با خستگی عاطفی رابطه معنی داری داشت (001/0 > P). بین جنس، سن، وضعیت تاهل، سابقه کار، نوع استخدام و میزان تحصیلات بهورزان و فرسودگی رابطه معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که فراوانی و شدت فرسودگی شغلی در بهورزان شهرستان کوهرنگ پایین است که از دلایل آن می توان به موقعیت اجتماعی مناسب، نزدیکی محل کار و زندگی، درآمد متناسب با حجم کار و تحصیلات، امنیت شغلی، سطح توقع پایین و شرایط آب و هوایی و فرهنگی منطقه اشاره کرد
    کلیدواژگان: بهورز، خستگی عاطفی، فرسودگی شغلی، کاهش موفقیت فردی، مسخ شخصیت
  • هادی سرخی، ناهید زمانی، علی بیژنی صفحات 72-80
    زمینه و هدف
    ریفلاکس وزیکویورترال (VUR) مهمترین علت زمینه ساز عفونت ادراری در کودکان است. جهت جلوگیری از عفونت ادراری در کودکان با ریفلاکس وزیکویورترال، از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی استفاده می شود که می تواند با عدم پذیرش خانواده به دلیل مصرف طولانی مدت دارو همراه باشد. این مطالعه با هدف مقایسه قطع و عدم قطع داروی پروفیلاکسی در کودکان با ریفلاکس وزیکویورترال درجه 1 و 2 انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 54 کودک مبتلا به ریفلاکس وزیکویورترال درجه 1 یا 2 و بالای 5 سال که طی یکسال گذشته فاقد عفونت ادراری بودند به روش در دسترس انتخاب شدند. کودکان به صورت یک در میان به دو گروه قطع (32 کودک) و ادامه (21 کودک) درمان تقسیم و حداقل به مدت 12 ماه پیگیری شدند. میزان عود عفونت در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. جهت بررسی آماری از آزمون های آماری کای دو، t، Logrank و تحلیل رگرسیون کاکسی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن کودکان 5/2 ± 8/7 سال و 8/77% دختر بودند. در گروه قطع درمان 5 مورد و در گروه ادامه درمان 7 مورد عود عفونت وجود داشت (05/0 P>). شانس عود عفونت در دختران 5/1 برابر پسران (05/0 P>) و در کودکان زیر 7 سال 5 برابر کودکان بالای 7 سال بود (033/0= P).
    نتیجه گیری
    قطع دارو در کودکان بالای 5 سال با ریفلاکس وزیکویورترال درجه 1یا2 ریسک عود عفونت ادراری را افزایش نداده و قطع درمان پروفیلاکسی می تواند یک روش مطمئن و بی خطر باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، پروفیلاکسی، ریفلاکس وزیکویورترال، کودکان، عفونت ادراری، عود
  • مصطفی منتظر ظهوری، مرتضی هاشم زاده چالشتری، محمد تقی اکبری صفحات 81-91
    زمینه و هدف
    اگرچه اکثر ناشنوایی های غیر سندرومی ارثی به علت جهش در ژن های هسته ای می باشند، در سال های اخیر مشارکت مهم جهش های DNA میتوکندریایی (mtDNA) واضح تر شده است. مطالعه حاضر با هدف غربالگری جهش های شایع mtDNA شامل A1555G، C1494T، A3243G و A7445G در ناشنوایان اکتسابی و غیرسندرومی مغلوب اتوزومی پیش از زبان باز کردن در استان چهارمحال و بختیاری و ناشنوایان غیرسندرومی پس از زبان باز کردن در استان بوشهر انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-آزمایشگاهی 150 ناشنوای اکتسابی و مغلوب اتوزومی پیش از زبان باز کردن از استان چهارمحال و بختیاری و 46 پروباند غیر خویشاوند با ناشنوایی غیرسندرومی پس از زبان باز کردن از استان بوشهر (با نتیجه منفی برای جهش های GJB2) به روش آسان انتخاب شدند. نمونه ها با روش PCR –RFLP برای جهش های شایع mtDNA غربالگری شدند. جهش های مشاهده شده، برای تایید تعیین توالی گردیدند.
    یافته ها
    هیچکدام از جهش ها در ناشنوایان اکتسابی و غیرسندرومی مغلوب اتوزومی پیش از زبان باز کردن در استان چهارمحال و بختیاری یافت نشدند، لیکن جهشA1555G با فراوانی 35/4% در ناشنوایان غیر سندرومی پس از زبان باز کردن در استان بوشهر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان می دهد که جهش های میتوکندریایی نقش برجسته تری در منشاء ناشنوایی غیر سندرومی پس از زبان باز کردن در مقایسه با پیش از زبان باز کردن در جمعیت مورد مطالعه را ایفاء می کنند.
    کلیدواژگان: جهش، دی ان ای میتوکندریایی، ناشنوایی غیر سندرومی، ناشنوایی پس از تکلم
  • لعبت جعفرزاده، شیدا شبانیان، فاطمه جعفری، فروزان گنجی صفحات 92-99
    زمینه و هدف
    درد زایمان از جمله شدیدترین دردهایی است که توسط انسان تجربه می شود و ترس از این درد باعث انتخاب سزارین در مادران می گردد. یکی از روش های دارویی سالم و ارزان جهت تسکین درد زایمان گاز انتونکس است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات انتونکس بر شدت درد و وضعیت همودینامیک مادر و آپگار جنین در زایمان طبیعی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 60 زن کاندید زایمان طبیعی مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی هاجر شهرکرد که شرایط یکسان برای ورود به مطالعه داشتند، به طور در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. پس از شروع فاز فعال زایمان انتونکس توسط ماسک در اختیار مادران گروه مداخله قرار گرفت و مادران تا پایان مرحله دوم زایمان از این گاز استنشاق کردند. میانگین شدت درد، وضعیت همودینامیک مادر در حین دریافت گاز و آپگار جنین پس از تولد ثبت و با گروهی که انتونکس دریافت نکردند، مقایسه شد. داده ها با استفاده از آزمونt مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین شدت درد درمرحله اول زایمان در گروه مداخله 7/2±98/3 و در گروه شاهد 8/3 60/5 بود (03/0=P) و در مرحله دوم زایمان به ترتیب 6/0±20/7 و 10 (04/0P=) بود. بین دو گروه تفاوت معنی داری در میزان فشار خون مادر، میانگین ضربان قلب جنین و نمره آپگار دقایق 1 و 5 جنین وجود نداشت. میانگین تعداد تنفس و ضربان قلب مادر در گروه مداخله بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<)، ولی در وضعیت طبیعی قرار داشت. میزان تهوع و استفراغ مادر در هر دو مرحله زایمان در گروه مداخله بیشتر از گروه شاهد بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    در طی زایمان انتونکس می تواند بی دردی کافی و موثر برای مادر و بدون عارضه عمده در جنین ایجاد نماید که این موضوع ممکن است بتواند باعث کاهش موارد سزارین و عوارض ناشی از آن شود.
    کلیدواژگان: آپگار جنین، انتونکس، شدت درد، وضعیت همودینامیک مادر
  • بتول پورقیصری، پژمان بشکار، فاطمه آزادگان صفحات 100-107
    زمینه و هدف
    تعدادی از پلی مورفیسم های ارثی فاکتور های انعقادی با پاتوژنز ترومبوآمبولی وریدی و سایر پیامد های جانبی آن ارتباط دارد. با توجه به اینکه اطلاعات محدودی از فراونی این پلی مورفیسم ها در جمعیت های ایرانی در دست است، لذا این مطالعه با هدف بررسی دو مورد از پلی مورفیسم های فاکتور 13 یعنی XIIIA - V34L و XIIIB-H95R در جمعیت سالم انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 150 فرد سالم اهداکننده خون در شهر شهرکرد که سابقه ای از ترومبوآمبولی وریدی نداشتند، شرکت کردند. تعیین ژنوتیپ با خون وریدی گرفته شده با EDTA برای پلی مورفیسم های مورد نظر با روش PCR-RFLP انجام شد.
    یافته ها
    51 مورد (34%) هتروزیگوت VL و و 8 نفر هموزیگوت LL برای زیر واحد A فاکتور 13 بودند. 26 نفر (33/17%) و 1 نفر (67/0%) به ترتیب هتروزیگوت و هموزیگوت RH و RR از زیرواحد B فاکتور 13 بودند. 67/48% از افراد مورد مطالعه حداقل یکی از پلی مورفیسم های فوق را دارا بودند و موردی از هموزیگوت هر دو پلی مورفیسم با یکدیگر وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    فراوانی پلی مورفیسم های مورد مطالعه ی فاکتور 13 در افراد سالم تا حدی مشابه نتایج موجود از نژاد قفقازی و کاملا متفاوت از نتایج مطالعات محدود انجام شده در چین و نیز در سیاهپوستان بود. این موضوع می تواند به شباهت ها یا تفاوت های موجود بین نژاد های مختلف نسبت داده شود.
    کلیدواژگان: ترومبوآمبولی وریدی، پلی مورفیسم XIIIA، V34L، پلی مورفیسم XIIIB، H95R
  • سرور پرویزی، فضل الله احمدی، سیده فاطمه میربازغ صفحات 107-119
    زمینه و هدف
    نوجوانی یکی از مهم ترین مراحل رشد و تکامل انسان است. ویژگی ها و شرایط رشد و تکامل نوجوانان و نگرش آنها نسبت به مفهوم سلامت و ابعاد آن می تواند زمینه ساز بروز اختلالات و انحراف از سلامتی باشد. این مطالعه با مرور جامع بر متون مربوطه و با هدف بررسی مفهوم سلامت و عوامل موثر بر آن از دیدگاه نوجوانان انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مروری با استفاده از شبکه جهان گستر و جستجوی با کلید واژه های مفهوم نوجوان، مفهوم سلامت و عوامل موثر برآن در پایگاه های ایرانی و بین المللی (Elsevier، ProQuest، Springer، Pub Med، Iran Medex، SID Ebsco،) انجام گرفت.
    یافته ها
    مرور بر متون مربوطه مشخص ساخت که نوجوانان ابعاد استقلال، ارتباطات، شرایط اجتماعی - اقتصادی، سلامت روان، عوامل مذهبی و تسهیلات آموزشی را مترادف با مفهوم سلامت دانسته اند. همچنین نتایج نشان داد که نوجوانان اهمیت بیشتری برای ابعاد روانی اجتماعی سلامت نسبت به سلامت فیزیکی قائل هستند.
    نتیجه گیری
    برای داشتن جامعه ای سالم کشف دیدگاه های نوجوانان در مورد سلامت ضروری است. سیاست گذاران در حوزه سلامت به منظور توسعه برنامه های مداخله ای و پیشگیرانه موثر در مورد نوجوانان بایستی دیدگاه آن ها در مورد سلامت را درنظرگیرند
    کلیدواژگان: دیدگاه سلامت، عوامل سلامت، نوجوان، مفهوم سلامت
|
  • Abolfazl Gholipour, Seyedmojtaba Moosavian, Hamid Galehdari, Manoochehr Makvandi, Seyedali Mard, Hamid Rajabimemari, Reza Imani, Neda Soleimani, Amir Hooshang Alvandi Pages 1-11
    Background And Aims
    There are many problems with most of the available diagnostic tests used to diagnose Legionella pneumonia, including inadequate sensitivity and specificity, and inability to provide a result in a clinically useful time period. Legionella pneumophila PAL protein has been considred as a target for detecting of Legionella infection from urine specimen, because it is conserved sequence and is secreted into the urine. The aim of this study was to optimize expression and purification of L. pneumophila PAL protein.
    Methods
    In this experimental study, optimizing of 5 parameters (cell density, induction time, growth temperature, IPTG concentration and type of medium) was performed. After expression, periplasmic extract was prepared and recombinant PAL protein purified using Ni2+-charged resin column. Finally, recombinant PAL protein was verified by Western blotting.
    Results
    In terrific broth medium, the optimum condition of r-PAL protein induction was occurred at an OD600 of 0.6, 1mM IPTG concentration and 15 hours incubation at 25ºC Recombinant periplasmic PAL protein was highly purified (>80%) using Ni-NTA column. Western blotting analysis showed that recombinant PAL protein was also specifically recognized by anti-His6-peroxidase antibody.
    Conclusion
    By purification of recombinant PAL protein in purity greater than 80% it can be used to evaluate its capacity in diagnosis of Legionella infection and preparation of diagnostic kit.
    Keywords: Optimization, Expression, Purification, Peptidoglycan associated lipoproteinLegionella pneumophila
  • Maryam Ghorbani, Hamid Kazemi, Majid Bahraini, Borujeni, Tahere Ghorbani, Kobra Sepehri, Borujeni Pages 12-19
    Background And Aims
    Satisfaction of marital relation is a fundamental factor in strength and mental health of family. Marital conflicts are of the most prevalent problems among addicted patients. The aim of this study was to compare marital conflicts among 3 groups of drug users (shishe, crack, opium).
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 71 drug users (16 opiumusers, 18 crack users, 17 shishe users), who referred to nerve and psyche clinic in Isfahan, were randomly selected. The marital conflicts were evaluated using "CTS-11" scale and then we compared to a control group of 19 parcipitants. Data were analyzed using Anova and Shafe tests.
    Results
    Analysis between groups showed a significant difference in five subscales: Psychological aggression, Physical assault, Negotiation, Sexual coercion and Injury (P<0.05). The mean of five subscales indicated that the Shishe abusers in all of the five subscales have higher mean score than control group and opium abusers group. Difference between opium abusers group and control was significant in all subscales except injury. The difference between scores in Crack and Shishe abusers was also significant just in physical assault (P<0.05).
    Conclusion
    It seems that marital problems treatment in these patients and training of anger control effective techniques, safe sexual relation training, conflict resolution training and problem resolution will perform the main role in the increase of satisfaction followed by the increase of family supportsand decrease of conflicts and dissatisfaction of marital relationships.
    Keywords: Marital conflict, abuse, consumer materials, glass, crack, opium
  • Nahid Bizheh, Mohsen Jaafari Pages 20-29
    Background And Aims
    The aim of this study was to investigate the effects of three months regular aerobic exercises on the levels of fibrinogen, fibrin D-dimer, uric acid, white blood cells count (WBC), red blood cell distribution width (RDW), body mass index (BMI) and cardiorespiratory fitness in middle aged healthy and inactive men.
    Methods
    To implementation of this semi-experimental research, from employees in Ferdowsi university, 21 middle aged men with available method were selected and assigned into experimental (N=11, age: 44.7±4.3 y, height: 1.73±0.04 m, weight: 81.8±9.36 kg) and control (N=10, age: 41.2±8 y, height: 1.73±0.07 m, weight: 78.2±14.8 kg) groups. The experimental group performed an aerobic exercise protocol with the intensity of 75% to 85% of their maximum heart rate for three months (three days a week). Before and after trainings, aerobic power, body composition variables and fasting levels of blood variables were measured.
    Results
    Data analysis showed a significant elevation of RDW, aerobic power and WBC and significant reduction of BMI and uric acid in experimental group (P<0.05), but no significant change was observed in the levels of fibrinogen and fibrin D-dimer.
    Conclusion
    Considering reduction of some inflammatory atherosclerosis risk factors, aerobic exercise may be recommended for improvement of cardiovascular health in middle aged men.
    Keywords: Aerobic exercise, Fibrinogen, Fibrin D, dimer, Uric acid, Middle aged man
  • Golandam Banitalebi, Mostafa Montazerzohor, Efat Farokhi, Marzeyeh Abolhasani, Somayeh Reissi, Soraya Heydari, Zohreh Ataii, Fatemeh Azadegan, Azam Hoseinipoor, Morteza Hashemzadeh, Chaleshtory Pages 30-39
    Background And Aims
    Hearing Impairment (HI) is the most prevalent neurosensory disorder occurs in 1/1000 newborn. The majority of hearing deficiencies are of genetic origin. About %0-2 of the genetic HI cases are due to mutations in mitochondrial genes. In the present study we investigated the frequency of 3 mtDNA A1555G, A3243G and A7445G mutation of 62 patients with nonsyndromic hearing loss in Khuzestan province.
    Methods
    In this descriptive study, we investigated the presence of three mitochondrial mutations; A1555G, A3243G and A7445G in 62 Arab subjects with autosomal recessive non syndromic hearing loss in Khuzestan province. DNA was extracted using standard phenol –chloroform method. The screening of the mitochondrial gene mutations was performed by PCR-RFLP procedure.The possible mutations were confirmed by direct sequencing.
    Results
    None of the investigated mutations; A1555G, A3243G and A7445G were detected in this study. However PCR-RFLP revealed two mutations; G3316A, A7445C in 2 deaf subjects studied.
    Conclusion
    This study is shown that mtDNA mutations consist of G3316A and A7445C are responsible for few of ARNSHL in sample studied and none of the A1555G, A3243G and A7445G mutations are responsible for ARNSHL in this population. The data presented here will improve the genetic counseling of hearing impaired patients in Khuzestan province
    Keywords: Khuzestan province, Hearing loss, Mitochondrial, Mutation, PCR, RFLP
  • Firoozeh Alavian, Sohrab Hajizadeh, Mohammad Reza Bigdeli, Mohammad Javan Pages 40-50
    Background And Aims
    Studies have recently shown that intermittent normobaric hyperoxia has a significant therapeutic effect on the treatment of acute ischemia. In this study intermittent normobaric effect of hyperoxia and protein kinase C (PKC) activity in the blood - brain barrier (BBB) permeability and behavioral assessment were evaluated.
    Methods
    In this experimental study 36 wistar rat were divided to 6 groups as follow: normoxi (shem), normoxi+CHEL, normoxi+halt, normoxi+halt+CHEL, hyproxi+halt, hyperoxi+halt+CHEL, n=6 in each group. Chelerythrin chlorid (CHEL) was used as a systemically inhibitor of PKC. 24 hours later, rats were subjected to 60 min of right middle cerebral artery occlusion (MCAO). The hyperoxia and normoxia groups were exposed to 95% and 21% respectively, for 4 h/day, 6 continuous days. After 24 h reperfusion, neurological deficit scores and BBB permeability was assessed. Data were analyzed using two way ANOVA and Bonferroni test.
    Results
    Preconditioning with intermittent normobaric hyperoxia decreased neurologic deficit scores and BBB permeability. Inhibition of PKC resulted in the increase of neurologic deficit scores; which improved with hyperoxia (P<0.001). PKC inhibition, independent of hyperoxia improved the BBB function (P<0.001).
    Conclusion
    With the deployment of hyperoxia and specific subunits of PKC during the stroke, stability of BBB integrity and improvement of neurological deficit scores occur
    Keywords: Chelerythrin chloride, Stroke, Preconditioning, PKC, Hyperoxia
  • Abas Ali Gaeini, Siroos Choobineh, Leila Shafiei Neek, Sadegh Satarifard, Maryam Mahmoodzadeh, Khadijeh Alah Yar Beigi Pages 51-61
    Background And Aims

    There is fairly scarce information about the effects of zinc, an essential trace element, on exercise performance. Studies concentrate mostly on the distribution of this element in the body in response to exercise. The purpose of this study was to investigate the effect of exhaustion exercise on the testosterone levels and plasma lactates in road cyclists who are supplemented with oral zinc for 4 weeks.

    Methods

    In this semi experimental sixteen male road cyclists, who were healthy in the first evaluation were selected from the Tehran traffic team and were divided into two groups according to mass body index; zinc group and control group. After 4 weeks zinc supplementation (30 mg/day), blood samples were collected from each subject before and after an exhaustive exercise bout. Data were analyzed by independent and paired sample t test.

    Results

    Total testosterone, free testosterione and lactate levels in two groups were increased by exercise (P<0.05) and there was no significant differences between total testosterone and lactate levels in two groups before and after exhaustion exercise (P>0.05). There was a significant difference between effects of exhaustion exercise on free testosterone levels between two groups (P<0.05).

    Conclusion

    According to this study, zinc supplementation has no significant effects on testosterone and lactate levels in response to exercise in subjects with a balance diet. However, free testosterone levels were increased by exercise after zinc supplementation.

    Keywords: Exhaustion exercise, Plasma lactate, Road cyclists, Serum testosterone, Zinc supplementation
  • Abbas Qari Alavijeh, Mohammad Arab, Soleiman Kheiri, Ali Akbari Sari, Marziyeh Asgari Moqadam, Gholamreza Mohammadi, Mohammad Qari Alavijeh Pages 62-71
    Background And Aims
    Emotional exhaustion, depersonalization and lack of personal accomplishment are three dimensions of job burnout. Symptoms occur when employee's abilities and skills are not match with job demands. In a health care organization, staffs are exposed to physical, mental and emotional stresses and predisposed to job burnout. In this survey we studied Job burnout and some of its risk factors among Koohrang county Rural Health Workers (RHW or Behvarz) in 2010.
    Methods
    This descriptive-analytical study designed to assess job burnout dimensions in RHW of Koohrang county in 2010. Total koohrang county RHW (n=81) entered to the study. Two types of questionnaires were used for data collection: 1) Demographic data questionnaire include of age, sex, marriage status, level of education, type of employment and working years. 2) Maslach Burnout Inventory (MBI) as a common valid questionnaire for assessment of job burnout. The reliability and internal validity of MBI questionnaire had been proved in previous studies. Data were analyzed by SPSS using ANOVA, spearman correlation and simple t tests.
    Results
    In different dimensions of job burnout, frequency of high lack of accomplishment, high emotional exhaustion and high depersonalization were 24.5%, 4.6% and 2.7% respectively but severity of emotional exhaustion and depersonalization were 6.7% and 1.3%. None of them reported severe lack of personal accomplishment. The relation between demographic factors and job burnout was not statistically significant (P>0.05). There were significant correlation between emotional exhaustion and depersonalization and between personal accomplishment and emotional exhaustion (P<0.001).
    Conclusion
    The study shows that frequency and severity of job burnout in different dimensions are low. It could be explained by their appropriate socioeconomic status, short distance to workplace as one of its advantages, job security, low level of life expectations accompanying with nice climate.
    Keywords: Burnout, Emotional exhaustion, Depersonalization, Reduced of personal accomplishment, Rural Health Worker (Behvarz)
  • Hadi Sorkhi, Nahid Zamani, Ali Bijani Pages 72-80
    Background And Aims
    Vesicoureteral reflex is the most important factor in urinary tract infection. For prevention of urinary tract infection (UTI) in children with vesicoureteral reflux (VUR), prophylactic antibiotics are used, but maybe accompany with uncompliance of the parents and also it must use for long time. So, this study aimed at comporison of evaluation of discontinuation of antibacterial prophylaxis in children with VUR.
    Methods
    This semi experimental study was done in 54 children with low grade VUR (1, 2) and higher than 5 years old. None of them have had any episode of UTI since last year. They were divided in two groups, continue and discontinue of prophylactic drugs and were followed for at least one year. Then the risk and episode of recurrent UTI were compared in 2 groups. The data were analyzed by SPSS and P<0.05 was determined as significant.
    Results
    mean age of patients were 7.8±2.5 years. Forty two (77.8%) children were girls and others (22.2%) were boys. Five episode of UTI were diagnosed in first group and 7 episodes for second group (P>0.05). Also the risk of recurrent UTI was 1.5 time in girls.
    Conclusion
    According to this study, discontinuing of prophylactic drug in children with grade І and grade П of VUR and after 5 years old is safe and there isn’t increased risk of recurrent UTI.
    Keywords: Antibiotics, Children, Urinary tract infection, Vesicoureteral reflux, Relapse Prophylaxis
  • Mostafa Montazer- Zohour, Morteza Hashemzadeh-Chaleshtori, Mohammad Taghi Akbari Pages 81-91
    Background And Aims
    Although، most hereditary non-syndromic hearing impairment (NSHI) is due to mutation in nuclear genes، role of mtDNA mutations in causing deafness becoming much more clear in recent years. The aim of the present study was to screen the A1555G، C1494T، A3243G and A7445G mutations in non-syndromic hearing impairment patients in two provinces of southwest of Iran.
    Methods
    In this descriptive laboratory study، 150 subjects with acquired and prelingual autosomal recessive NSHI from Chaharmahal va Bakhtiari province and 46 unrelated probands with postlingual NSHI from Bushehr province (negative for GJB2 mutations) were screened for the presence of the common mtDNA mutations using PCR-RFLP method that followed by direct sequencing for confirming the observed mtDNA mutations.
    Results
    None of these mutations was found in subjects with acquired and prelingual autosomal recessive NSHI from Chaharmahal va Bakhtiari province، but mutation A1555G with frequency of 4. 35% was found in postlingual NSHI patients in Bushehr province.
    Conclusion
    This investigation shows that apparently، mtDNA mutations play a more significant role role in the etiology of postlingual NSHI in comparison with prelingual NSHI
    Keywords: Mitochondrial DNA, Mutation, Non, syndromic hearing impairment, Postlingual deafness
  • Lobat Jafarzadeh, Sheida Shabanian, Fatemeh Shabanian, Foroozan Jafari Pages 92-99
    Background And Aims
    Labor pain, is one of the severe pains which is experienced by humans. Fear of this pain is caused elective cesarean for delivery in women. One of the safe and inexpensive drug methods for pain relief in delivery is entonox. In this study, the effect of entonox on the severity of pain, mothers hemodynamic and fetus apgar in natural vaginal delivery was investigated.
    Methods
    In this clinical trial study, 60 women with an equal qualification who refferd to hajar hospital in Shahrekord were randomly chosen for vaginal delivery. They were randomly divided into two groups, one group (case) received entonox gas and other group (control) did not. Entonox was given to mothers by a mask after start of active phase of labor. The case group received entonox up to the end of the second phase of delivery, and the effect of entonox was recorded on the severity of pain and mother hemodynamic condition. Fetus apgar in natural vaginal delivery was compared between two groups. Data were analyzed using descriptive and analytic tests.
    Results
    The mean of pain scores in case group was 3.98±2.7 and 5.60±3.8 for control group (P=0.03) and it was 7.20±0.6 and 10 for each group in the second phose of delivery respectively. There were no significant differences between two groups in the maternal blood pressure, fetal heart rate and apgar scores. The mean of maternal heart rate and respiratory rate in case group were more than control group, but nausea and vomiting in the first and second stages of labor in case group were more than control group.
    Conclusion
    In vaginal delivery, entonox can create adequate and effective analgesia without major complications for mothers and fetuses, and this can reduces the complications of cesarean section.
    Keywords: Entonox, Fetus apgar, Mothers hemodynamic, Pain severity
  • Batoul Pourgheysari, Pezman Beshkar, Fatemeh Azadegan Pages 100-107
    Background And Aims
    Some of the inherited coagulation factor polymorphisms have been related to the pathogenesis of venous thromboembolism and other adverse outcomes. As there are limited data on the prevalence of these polymorphisms in Iranian populations this study aimed to assess two factor XIII polymorphisms, FXIIIA-V34L and FXIIIB-H95R, in healthy individuals.
    Methods
    In this cross sectional study 150 healthy blood donors from Shahrekord, Iran with no history of venous thromboembolism were recruited to the study. Genotyping from EDTA taken venous blood for the above polymorphisms was under taken by PCR – RFLP.
    Results
    Fifty one (34%) of participants were heterozygous for VL and 7(4.67%) were homozygous LL. 26 (17.33%) and 1(0.67%) were heterozygous and homozygous for RH and RR of FXIIIB respectively. 48.67% of the study population carried at least one of the above polymorphisms and there was no carrier of both as homozygous.
    Conclusion
    The prevalence of these FXIII polymorphisms in healthy subjects is somehow similar to previously published data in Caucasian populations, but quite different than limited existing data from China and other ethnic groups. Such findings could be relevant to the ethnic similarities and differences.
    Keywords: Factor XIII, AV34L polymorphism, Factor XIII, BH95R polymorphismvenous thromboembolism
  • Soror Parvizy, Fazlolah Ahmadi, Seyede Fatemeh Mirbazegh Pages 107-119
    Background And Aims
    Health is a dynamic concept and its definition differs according to age, sex and developmental stages. Adolescence period is one of the most crucial stages of development during ones life time. Adolescent developmental situation and attitude about health concept can be underlying factors in health deviation. The aim of this review study was to explor the concept of health and the related factors in an adolescent's point of view.
    Methods
    A comprehensive review of literature was performed in databases of Science direct, ProQuest, Springer, PubMed, IranMedex and SID using keywords of adolescence, health concept, health perspectives and factors during 1990-2011.
    Results
    The review indicated that adolescents defined concept of health as independence, communication, socio-economic situation, mental health, religion and educational facilities. Psychosocial health related factors were also more important for them than physical factors.
    Conclusion
    Exploring adolescent perspectives on health is important for maintaining healthy society. Policy makers should consider Adolescents’ perspectives on health for developing effective prevention and intervention programs about adolescent's health.
    Keywords: Adolescence, Health concept, Health perspectives, Health factors