فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 64، خرداد و تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/05
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مصیب رستمیان، سید جعفر موسوی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    مطالعه توده ای شدن حرارتی پروتئین یک روش ساده و مفید برای مطالعه مقاومت پروتئین به واسرشتگی حرارتی است و اطلاعات ارزشمندی در مورد ساختار پروتئین ارائه می دهد. از آنجایی که تا به حال هیچگونه اطلاعاتی در مورد ساختار زیر واحد اتصال دهنده ی نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E (rBoNT/E-HCC) گزارش نشده است، لذا این مطالعه با هدف بررسی ساختاری پروتئین مذکور، یافتن شرایط pH بهینه برای آن و توده ای شدن حرارتی پروتئین طراحی شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی، توده ای شدن حرارتی پروتئین با روش طیف سنجی مرئی- فرابنفش در pH های 2، 5، 4/7 و 9 مورد مطالعه قرار گرفت. نهایتا به منظور ارزیابی نتایج توده ای شدن حرارتی، مطالعات طیف سنجی فلورسانس نیز صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که زیر واحد اتصال دهنده ی نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E در pH های اسیدی فشرده تر و در pH های بالاتر بازتر است.
    نتیجه گیری
    هر چند بر اساس نتایج زیر واحد اتصال دهنده ی نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E در pH های اسیدی فشرده تر است، با این حال فشرده تر بودن پروتئین، لزوما به معنای پایداری بیشتر پروتئین نیست، چرا که ممکن است مکانیسم های دخیل در فشردگی و پایداری پروتئین بسیار متفاوت باشند.
    کلیدواژگان: توده ای شدن حرارتی، فلورسانس، نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E
  • احسان حیدری سورشجانی، مینا حیدری، عباس دوستی صفحات 9-15
    زمینه و هدف
    عفونت دستگاه ادراری یکی از شایع ترین عفونت های بیمارستانی است که الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در مناطق گوناگون متفاوت است. هدف این مطالعه تعیین فراوانی عوامل باکتریال ایجاد کننده عفونت ادراری و الگوی حساسیت و مقاومت آنتی بیوتیکی اشرشیاکلی (E. coli) در مراجعین سرپایی به مجتمع بیمارستانی امام علی(ع) فرخشهر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، در یک مدت 5 ماهه (بهمن1390 تا خرداد 1391) از تعداد 848 نفر بیمار مشکوک به عفونت ادراری مراجعه کننده به بیمارستان امام علی(ع)، نمونه ادرار جمع آوری شد. پس از جدا سازی عامل عفونت، با روش Clinical and Laboratory Standards Institute آزمون حساسیت به آنتی بیوتیک انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از میان 848 نمونه واجد شرایط، نتیجه آزمایش کشت ادرار 74 نفر (72/8%) مثبت بود. باکتری E.coli با 52 مورد (27/70%) و باکتری استافیلوکوکوس با 15 مورد (27/20%) شایع ترین باکتری های جداسازی شده بودند. از 52 نفر آلوده به باکتری E.coli 34 نفر (38/65%) زن و 18 نفر (62/34%) مرد بودند. بر اساس نتایج آنتی بیوگرام بیشترین موارد مقاومت، به ترتیب مربوط به آنتی بیوتیک آمپی سیلین (71/85%)، نالیدیسیک اسید (78/78%) و سیپروفلاکسین (51/46%) بود. از سوی دیگر، بیشترین حساسیت مربوط به آنتی بیوتیک های نیتروفورانتوئین (30/92%)، آمیکاسین (67/66%) و جنتامایسین (50/62%) بود. بیشترین موارد عفونت در رده ی سنی بالاتر از 47 سال مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    آمپی سیلین و نیتروفورانتوئین به ترتیب دارای بیشترین میزان مقاومت و حساسیت آنتی بیوتیکی بوده اند و براساس نتایج بدست آمده، درمان تجربی با آمپی سیلین در اکثر بیماران مبتلا به عفونت ادراری مناسب نیست.
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت دستگاه ادراری
  • اسحق رحیمیان بوگر، ناصر گودرزی صفحات 16-26
    زمینه و هدف
    آمادگی برای درمان، متاثر از عواملی است که تعیین آنها کمک ارزنده ای به امکان تشخیص میزان آمادگی درمان و طراحی مداخلات ایجاد آمادگی درمان برای بیماران خواهد بود. هدف مطالعه حاضر سنجش عوامل پیش بین آمادگی برای درمان در سوء مصرف کنندگان مواد محرک بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 123 فرد مبتلا به سوء مصرف مواد محرک از میان بیماران مراجعه کننده به کلینک های سرپایی و خود معرف سوء مصرف مواد شهر تهران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و توسط مقیاس آمادگی قبل از درمان، پرسشنامه موانع درمانی و پرسشنامه خصوصیات جمعیت شناختی مورد سنجش قرار گرفتند. داده ها توسط رگرسیون چندگانه به روش گام به گام با نرم افزار PASW Predictive Analytics Software= «تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین تشخیص مساله و میل به تغییر با آمادگی برای درمان رابطه مثبت معنادار و بین شدت اثرات ماده مورد سوء مصرف و موانع ادراک شده درمان با آمادگی برای درمان رابطه منفی معنی دار وجود داشت (001/0P<). تشخیص مساله، میل به تغییر، شدت اثرات ماده مورد سوء مصرف و موانع ادراک شده درمان نقش معنی داری در پیش بینی آمادگی برای درمان داشتند (001/0>P) و در مجموع 86% واریانس آمادگی برای درمان را تبیین می کردند (866/0R2=).
    نتیجه گیری
    تشخیص مساله، میل به تغییر، شدت اثرات ماده مورد سوء مصرف و موانع ادراک شده درمان در آمادگی برای درمان سوء مصرف مواد محرک مهم هستند. سنجش و مداخله مناسب در آمادگی برای درمان در میان سوء مصرف کنندگان مواد محرک قبل از پذیرش کامل آنان برای درمان مهم و ضروری است.
    کلیدواژگان: آمادگی برای درمان، سوء مصرف مواد، موانع درمان
  • فاطمه فرهمند، محمد علی کیانی، احمد خداداد، مهری نجفی، غلامحسین فلاحی، فرزانه معتمد، پویا استاد رحیمی، محمد واسعی، غلامرضا خلیلی، مجید غیور مبرهن صفحات 27-32
    زمینه و هدف
    در بررسی های تشخیصی بیماری های التهابی روده، یکی از موارد تشخیصی انجام آندوسکوپی فوقانی است که علاوه بر تایید تشخیص، در افتراق کولیت های نامشخص نیز کمک کننده است. هدف از این مطالعه بررسی لزوم انجام آندوسکوپی فوقانی در بیماران مبتلا به التهاب روده بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 30 کودک در بیمارستان مرکز طبی به صورت سرشماری از مهر 1388 تا اسفند 1389 که به عنوان بیماری کرون و کولیت اولسراتیو به تشخیص قطعی رسیدند؛ تحت انجام آندوسکوپی فوقانی قرار گرفتند و داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون آماری t-test تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از30 کودک با تشخیص بیماری التهابی روده، تعداد 15 بیمار دچار کرون و مابقی کولیت اولسراتیو داشتند. نتایج مطالعه حاضر حاکی از درگیری ماکروسکوپی مری در 93% بیماران، درگیری معده در 87% و درگیری دئودنوم در 26% بیماران با تشخیص کرون بود. در بیماران کولیت اولسراتیو درگیری مری 80%، معده 66% و دئودنوم 20% بود. از نظر میکروسکوپی در بیماران کرون درگیری مری 94%، درگیری معده 80% و در نهایت درگیری دئودنوم 47% مشاهده شد. در بیماران کولیت اولسراتیو از نظر میکروسکوپی 94% درگیری مری، 87% درگیری معده و 67% درگیری دئودنوم داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به درصد قابل توجه درگیری دستگاه گوارش فوقانی در بیماران با بیماری التهابی روده، انجام آندوسکوپی در تمام بیماران جدا از نوع و محل درگیری و بررسی هیستوپاتولوژیک کاری منطقی و لازم بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: آندوسکوپی، بیماری کرون، بیماری التهابی روده، دستگاه گوارش فوقانی، کولیت اولسراتیو
  • صادق باران اولادی، علی نویدیان*، ذبیح الله کاوه فارسانی صفحات 33-42
    زمینه و هدف

    ویژگی های شخصیتی و همنوایی از عوامل روان شناختی مهم در گرایش به رفتارهای پر خطر از جمله اعتیاد به شمار می روند. این پژوهش با هدف بررسی رابطه اعتیادپذیری با شخصیت، همنوایی و نقش جنسیت در بین دانش آموزان مقطع متوسطه شهر کرمان انجام شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 118 دانش آموز مقطع پیش دانشگاهی ناحیه 2 شهر کرمان با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل: آزمون پنج عامل بزرگ شخصیت (فرم کوتاه)، همنوایی ال_72 و اعتیاد پذیری بود. داده ها به کمک ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیره و آزمون t مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بین همنوایی و اعتیاد پذیری رابطه مثبت معنادار وجود داشت (01/0>P). همچنین اعتیاد پذیری با ویژگی شخصیتی روان رنجوری رابطه مثبت و معنی دار و با ویژگی های شخصیتی وجدانی بودن و توافق گرایی رابطه منفی معنی دار وجود داشت (01/0>P). نتایج تحلیل t نشان داد که از لحاظ همنوایی در بین دختران و پسران تفاوتی وجود ندارد (05/0P).

    نتیجه گیری

    افراد همنوا و افرادی که از لحاظ شخصیتی آسیب پذیرند مستعد اعتیاد می باشند. بنابراین ضروری است که در برنامه های آموزشی، پیشگیری و درمانی اعتیاد بر این ویژگی های روانشناختی تاکید گردد.

    کلیدواژگان: اعتیاد پذیری، جنسیت، همنوایی، ویژگی های شخصیت
  • مهدی نوروزی، عابدین ثقفی پور، امیر اکبری، پروین خواجات، علی اکبر خادم معبودی صفحات 43-52
    زمینه و هدف
    آلودگی به شپش سر یکی از بیماری های شایع در تمام سنین و دارای انتشار جهانی است. آلودگی به شپش سر در مراکز تجمعی مانند مدرسه ها، پادگان ها و خوابگاه ها زیاد و در مدارس، بویژه مدرسه های ابتدایی دخترانه در حد قابل توجهی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع آلودگی به شپش سر و عوامل موثر بر آن در دانش آموزان مدارس ابتدایی دخترانه مناطق روستایی استان قم در سال 1390 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 900 نفر از دانش آموزان دختر ساکن در مناطق روستایی استان قم که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند، انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه و معاینه موی سر از نظر آلودگی به شپش جمع آوری شدند و با آزمون های آماری کای اسکور و رگرسیون لجستیک چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بین 900 دانش آموز مورد بررسی، 120 نفر (3/13%) آلوده به آلودگی با شپش سر تشخیص داده شدند. در آنالیز بین متغیرهای محل سکونت، شغل و تحصیلات پدر، میزان تحصیلات مادر، تعداد افراد خانوار، وجود حمام در منزل، تعداد دفعات استحمام، تعداد دفعات شانه زنی، سابقه ابتلا به شپش سر، وجود یا عدم وجود مربی بهداشت در مدرسه، دسترسی یا عدم دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی و ابتلا به آلودگی با شپش سر ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    علل شیوع این بیماری در بین دانش آموزان استان قم با عواملی مثل عدم وجود مربی بهداشت در مدرسه، عدم دسترسی کافی به خدمات بهداشتی درمانی، عدم توجه کافی به رعایت بهداشت فردی مرتبط بود. بنابراین رعایت بهداشت فردی، آموزش دادن در مورد راه های آلودگی و پیشگیری از بیماری و فراهم کردن امکانات بهداشتی می تواند در کاهش آلودگی و عوارض ناشی از آن نقش مهمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، دانش آموزان، شپش سر، مناطق روستایی
  • مهرداد آقایی، سیما صدیقی، ناصر بهنام پور، شرابه هزارخوانی، پرندوش هاشمی زاده، ملیحه شیرآشیانی، آیلی آق، مهدیه شجاع صفحات 53-60
    زمینه و هدف
    کاهش تراکم مواد معدنی موجب بروز پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت تراکم معدنی استخوان بر اساس رده های مختلف سنی در زنان یائسه مبتلا به آرتریت روماتوئید انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر، بر روی 98 زن یائسه مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کرده به بیمارستان آموزشی درمانی 5 آذر شهرستان گرگان که نتایج سنجش تراکم استخوانی آنان در پرونده موجود بود، انجام شد. اطلاعات لازم به وسیله پرسشنامه از پرونده های بیماران استخراج گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آماره های توصیفی (فراوانی نسبی و فراوانی مطلق، میانگین و انحراف معیار) و آزمون های تحلیلی (رگرسیون، کای دو، ضریب همبستگی اسپیرمن و ANOVA)، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 98 زن یائسه مبتلا به آرتریت روماتوئید با میانگین سنی39/9 ± 88/57 سال مورد بررسی قرار گرفتند. شیوع کلی استئوپروز 3/13% گزارش شد که با افزایش سن به طور معنی داری افزایش یافت (001/0P<). T-Scoreدر مهره های کمری و گردن استخوان ران به ترتیب 44/1 ± 45/2- و 26/1 ± 45/1- بود. بین سن و T-Score مهره های کمری (51/0-r=، 001/0P<) و گردن ران (39/0-r=، 001/0P<) همبستگی منفی و معنی داری وجود داشت. مدت یائسگی و مدت بیماری با تراکم استخوان رابطه معنی داری داشتند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر شیوع نسبتا بالای پوکی استخوان در مهره های کمری و اثر منفی سن را بر دانسیته استخوانی تائید می کند، بنابراین توصیه می گردد در زنان در معرض خطر برنامه های پیشگیرانه انجام شود.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، پوکی استخوان، دانسیته استخوانی، سن، یائسگی
  • بلال تقی پور، حسین هنری، دانیال جهان تیغ، مهدی رضایی صفحات 61-69
    زمینه و هدف
    ترکیب یا اتصال ژنتیکی آنتی ژن ها با زیر واحد B کلرا توکسین =cholera toxin B) (ctB پاسخ آنتی بادی موکوسی قوی ای را ایجاد می کند. هدف از این مطالعه اتصال ctB به ژن کد کننده ناحیه 4 آنتی ژن حفاظت کننده (Protective antigen Domain 4=PaD4) به منظور بیان پروتئین کایمریک به عنوان کاندیدا واکسن علیه بیماری سیاه زخم می باشد.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی آزمایشگاهی واکنش PCR با پرایمرهای اختصاصی برای ژن های ctBو PaD4 انجام شد و ژن های تکثیر شده به طور جداگانه در PGEM-T easy vector کلون شدند. سپس ژن PaD4 به انتهای ''3 ژن ctB با روش هضم آنزیمی متصل شد و ژن امتزاج شده ctB-PaD4 در PET28a زیر همسانه سازی گردید. سویه BL21 باکتری E.coli توسط وکتور نوترکیب ترانسفورم شد و بیان پروتئین کایمر تحت القای ایزوپروپیل- بتا-D-1-گالاکتوپیرانوزید IPTG)) قرار گرفت و به وسیله تکنیک SDS.PAGE و وسترن بلات مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    ژن امتزاج شده ctB-PaD4 ساخته شد و با تکنیکPCR و تعیین توالی مورد تایید قرار گرفت. این ژن در باکتری E.coli سویه BL21در دمای بهینه 37 درجه سانتیگراد بیان گردید و پروتئین کایمر با موفقیت تولید شد. باند مربوط به این پروتئین با تکنیک SDS.PAGE و وسترن بلات تایید گردید.
    نتیجه گیری
    این پروتئین نوترکیب بعد از بررسی ایمنی زایی می تواند به عنوان واکسن زیر واحدی کایمر جدید و موثر علیه باکتری باسیلوس آنتراسیس به صورت خوراکی یا استنشاقی استفاده شود.
    کلیدواژگان: امتزاج، آنتی ژن حفاظت کننده، _ باسیلوس آنتراسیس، کلرا توکسین B، واکسن کایمر
  • عبدالله شکیبادستگردی، محمود رفیعیان کوپایی، ناهید جیواد، مرتضی سدهی، مرتضی یوسفی دارانی، فریدون شیرانی صفحات 70-76
    زمینه و هدف
    درد شایع ترین شکایت بالینی بیماران است. با توجه به مکانیسم های پیچیده و چندگانه ایجاد درد، هنوز هم یافتن راه های غلبه بر درد مورد توجه محققان می باشد. به علت کاربردهای گیاه شوید در طب سنتی به عنوان مسکن، در این پژوهش اثر عصاره هیدروالکلی برگ گیاه شوید (Anethum graveolens) بر زمان پاسخ به محرک درد در موش های سوری مورد مطالعه قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 84 موش سوری به سه دسته و 12 گروه 7 تایی تقسیم شدند. هر دسته شامل یک گروه کنترل منفی (سالین)، یک گروه کنترل مثبت (مورفین) و دو گروه مورد بودند که دوزهای mg/kg200 و mg/kg500 دریافت کردند. از دسته اول، دوم و سوم برای اندازه گیری تاخیر در عکس العمل حیوانات به ترتیب در زمان های 15 و 30 و 60 دقیقه پس از تزریق استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    در فاصله زمانی 15 دقیقه بعد از تزریق، بین گروه سالین و گروه هایی که عصاره دریافت کرده بودند، اختلاف معنی داری در مدت زمان بی دردی مشاهده شد (05/0>P). در فاصله زمانی30 دقیقه بعد از تزریق، فقط در گروه دریافت کننده mg/kg500 عصاره، اختلاف معنی داری با گروه دریافت کننده سالین در مدت زمان بی دردی مشاهده شد (05/0>P). در فاصله زمانی60 دقیقه بعد از تزریق بین گروه کنترل و گروه های دریافت کننده عصاره اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0)
    کلیدواژگان: زمان پاسخ، گیاه شوید، محرک درد، موش سوری
  • فرنوش رشوند، زهرا مشتاق عشق، محمد علی سلیمانی، میترا ابتهی، ملیحه نصیری، حسین مدنی صفحات 77-85
    زمینه و هدف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) شایع ترین بیماری نورولوژیک در بالغین جوان است که آنها را ناتوان می سازد. خستگی یکی از شایع ترین علائم این بیماری است که نه تنها فعالیت و توانایی بیماران بلکه کیفیت زندگی آنها را نیز کاهش می دهد. تغذیه صحیح یکی از روش هایی است که می تواند برای کاهش خستگی مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر الگوی تغذیه ای طراحی شده بر خستگی بیماران مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به انجمن MS ایران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 40 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته بود. آموزش رعایت الگوی غذایی به مدت 12 هفته بر روی بیماران انجام شد. پرسشنامه ها توسط بیماران قبل و بعد از مداخله تکمیل گردیدند. آنالیز داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی نظیرt زوجی، انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه های مورد مطالعه 5/1 ± 8/35 سال بود. میانگین شدت خستگی نمونه های مورد پژوهش قبل از مطالعه 77/0 ± 9/14 و بعد از رعایت الگوی غذایی 44/0 ± 6/25 بود که نشان می دهد شدت خستگی کاهش معنی داری داشته است (001/0>P).
    نتیجه گیری
    الگوی غذایی ارائه شده در این مطالعه به عنوان یک روش ساده، ارزان، بدون عارضه و غیر تهاجمی برای کاهش خستگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس موثر و قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: الگوی تغذیه ای، خستگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • رضا ایمانی راستابی، قربانعلی شهابی، علی فاضل صفحات 86-93
    زمینه و هدف
    سپسیس یکی از متداول ترین علل مرگ و میر در میان بیماران تحت مراقبت های ویژه در سرتاسر جهان است. با وجود درمان های حمایتی جدید و بکارگیری آنتی بیوتیک های قوی، سپسیس همچنان از جمله عوامل خطرزا در زندگی مبتلایان می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه ارزش برخی از روش های خونی تشخیص سپسیس و بررسی ارتباط آن ها با یکدیگر به منظور انتخاب روش تشخیصی کاربردی تر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی -تحلیلی، تعداد 30 نفر بیمار مبتلا به سپسیس بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان کاشانی شهرکرد انتخاب شدند. در این بیماران میزان رسوب اریتروسیت (ESR)، سطح پروتئین واکنش دهنده C (CRP)، تعداد پلاکت (PLT)، تعداد گلبول های سفید خون (WBC)، سطح پروکلسیتونین (PCT) و سطح پلاسمایی جزیی از سیستم کمپلمان (C3) در سه مرحله شامل پیش از سپسیس، حین سپسیس و پس از سپسیس اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون های آماری ANOVA و تی زوجی انجام گرفت.
    یافته ها
    میزان ESR، PLT، CRP، C3 و WBC در مرحله حین سپسیس به صورت معنی داری بالاتر از دو مرحله پیش و پس از سپسیس بود (05/0>P). میانگین PCT در مرحله پس از سپسیس به طور معنی داری پایین تر از دو مرحله پیش و حین سپسیس بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تفاوت معنی دار میان ESR، CRP و WBC در مرحله حین سپسیس در مقایسه با مراحل پیش و پس از سپسیس در این مطالعه، ممکن است بتوان از این تست ها به عنوان تست هایی ساده و ارزان به جای تست های P CT و C3 برای تشخیص سپسیس در بخش مراقبت های ویژه استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنش دهنده C، پلاکت، پروکلسیتونین سپسیس، میزان رسوب اریتروسیت
  • فرشاد روغنی دهکردی، حسین غبریس، رضا درعلی صفحات 94-99
    زمینه و هدف
    مرگ و میر در اثر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در اکثر مناطق جهان در صدر ده علت اول مرگ و میر می باشد. هدف در این مطالعه تعیین ارتباط عوارض کوتاه مدت ناشی از عمل استنت گذاری و ارتباط آن با سطح پروتئین واکنش های C با حساسیت بالا (hs-CRP) در بیماران تحت استنت گذاری عروق کرونر بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی-تحلیلی بود که در بیمارستان شهید چمران اصفهان انجام شد. 87 نفر (62 نفر مرد و 25 نفر زن) از بیماران مبتلا به تنگی عروق کرونر که تحت عمل استنت گذاری قرار گرفته بودند با استفاده از روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. آزمایش سطح پروتئین واکنش های C با حساسیت بالا با نمونه گیری خون بیماران قبل از انجام عوارض کوتاه مدت عروق کرونر انجام شد و سطح پروتئین واکنش های C با حساسیت بالا مورد ارزیابی قرار گرفت. عوارض کوتاه مدت بیماری بلافاصله بعد از عمل استنت گذاری تا 24 ساعت بعد از عمل بررسی شد و در چک لیست ثبت گردید و بوسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی این بیماران 1/3 ± 5/56 سال بود. در بیماران مورد مطالعه 2 مورد انفارکتوس میوکارد، 3 مورد پارگی کرونر و 1 مورد سوراخ شدن کرونر مشاهده گردید. مقدار عوارض در سطح سرمی بیش از 3 میلی گرم در لیتر افزایش نشان داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بیمارانی که کاندید عوارض کوتاه مدت عروق کرونر می باشند، اگر مقدار سطح پروتئین واکنش های C با حساسیت بالا بیشتر از 10 میلی گرم در لیتر باشد پس از رد وجود بیماری های التهابی و عفونی، نیاز به مراقبت بیشتری در حین انجام عوارض کوتاه مدت عروق کرونر از نظر بروز حوادث حین عمل دارند.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، پروتئین واکنش C، عروق کرونر
  • محمدرضا مسعودی نژاد، عبدالعظیم علی نژاد، حامد محمدی، احسان آقایانی، حسین نجفی، فیاض مهدی پور، ایمان پارسه، سجاد فاضلی صفحات 100-108
    زمینه و هدف
    طیف وسیعی از منعقد کننده ها، اکسیدان ها و گندزداها در تصفیه آب و فاضلاب استفاده می شوند. یون فرات به عنوان یک اکسیدان قوی بالاترین پتانسیل اکسیداسیون-احیاء را بین همه اکسیدان ها و گندزداها در تصفیه آب و فاضلاب داراست. یون فرات (شش ظرفیتی) در آب به یون هیدروکسید فریک احیا می شود و می تواند در یک فرآیند چند منظوره به عنوان منعقد کننده، اکسیدان و گندزدا مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این مطالعه بررسی فرآیند تصفیه پیشرفته پساب فاضلاب شهری با استفاده از فرات پتاسیم بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی تصفیه پیشرفته فاضلاب شهری توسط فرات پتاسیم در مقیاس آزمایشگاهی روی پساب فاضلاب گندزدایی نشده با تعیین اثر متغیرهای pH و غلظت بر میزان حذف کدورت، ترکیبات ارگانی آب (COD) و فسفر مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین کارایی گندزدایی فرات پتاسیم نیز اثر سه متغیر زمان تماس، غلظت فرات و pH روی فرآیند گندزدایی با استفاده از شاخص (MPN (Most Probable Number مشخص شد.
    یافته ها
    بهترین راندمان حذف ترکیبات ارگانی آب و کدورت با استفاده از فرات پتاسیم در شرایط بهینه (5=pH و غلظت mg/L10) به ترتیب 65 و 90% بود. pH و غلظت بهینه فرات پتاسیم در حذف فسفر نیز 5=pH و غلظت mg/L 12 بود که موجب حذف 72 درصدی فسفر شد. بهترین شرایط کاربرد فرات پتاسیم به عنوان گندزدا در غلظت mg/L 4 و زمان تماس های 25 دقیقه و 6=pH بود.
    نتیجه گیری
    فرات پتاسیم به عنوان یک ماده شیمیایی موثر اکسید کننده، گندزدا و منعقد کننده می تواند در تصفیه انواع پساب های شهری و صنعتی مورد استفاده قرار گیرد و با این کار دسترسی به چند هدف در یک فرآیند را میسر گرداند.
    کلیدواژگان: پتانسیل اکسیداسیون، احیا، تصفیه پیشرفته فاضلاب، فرات پتاسیم، فاضلاب شهری
|
  • Mosayeb Rostamian, Dr. Seyed Jafar Mousavy Pages 1-8
    Background And Aims
    Thermal aggregation study of proteins is a useful and simple method to evaluate protein resistance to thermal denaturation and presents valuable information about protein conformation. There is no reported information about botulinum neurotoxin type E (rBoNT/E-HCC) structure. The aim of this study was to examine the structure of rBoNT/E-HCC، to find the best pH for it، and to study thermal aggregation of protein.
    Methods
    In this descriptive laboratory study، thermal aggregation was studied using UV-visible spectrometry in different pH (2، 5، 7. 4، and 9). Finally، fluorescence spectrometry was also carried out to evaluate the thermal aggregation results.
    Results
    The results showed that rBoNT/E-HCC is more compact in acidic pH and more open in alkaline pH.
    Conclusion
    According to the results، although rBoNT/E-HCC is more compact in acidic pH، it is notable that being more compact is not necessarily equal to being more stable. The mechanisms involving in compactness and stability may be completely different.
    Keywords: Botulinum neurotoxin type E Fluorescence_Thermal aggregation
  • Ehsan Heidari-Soureshjani, Mina Heidari, Abbas Doosti Pages 9-15
    Background And Aims
    Urinary tract infection (UTI) is one of the most common nosocomial infections. Antibiotic resistance patterns vary in different regions. The aim of this study was to determine the prevalence of bacterial agents causing UTI and antibiotic resistance pattern of E. coli in outpatients referred to the Imam Ali Hospital of Farokhshahr.
    Methods
    In this descriptive-analytical study، 848 urine samples were examined during a five-month period. After the separation of infection agents، the test of sensitivity to antibiotic was performed according to Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) method.
    Results
    The urine test result was positive in 74 (8. 72%) patients of 848 eligible ones. The most common isolated bacteria were E. coli and Staphylococcus; 52 (70. 27%) and 15 (20. 27%)، respectively. 34 (65. 38%) were female and 18 (34. 62%) were male from 52 patients infected with E. coli. Based on the results of antimicrobial resistance test، the highest resistance was with ampicilin (85. 71%)، nalidixic acid (78. 78%)، and ciprofloxacin (46. 51%). Furthermore، the highest sensitivities belonged to nitrofurantoin (92. 30%)، amikacin (66. 67%) and gentamicin (62. 50%)، respectively. Most cases of infection were in over 47 years.
    Conclusion
    The highest sensitivity was to nitrofurantoin and the highest resistance was to ampicilin. According to the UTI، data obtained from experimental treatment with antibiotics، ampicilin is not appropriate in most patients with UTI.
    Keywords: Antibiotic resistance pattern, E. coli, Urinary tract infections
  • Isaac Rahimian Boogar, Naser Godarzi Pages 16-26
    Background And Aims
    Readiness for treatment is affected by some factors that their identification helps greatly to detect the rate of treatment readiness among substance abusers and to plan interventions for effective treatment readiness. The aim of this study was to assess the predictive factors of treatment readiness in stimulant substance abusers.
    Methods
    In this cross-sectional study، 123 stimulant substance abusers in outpatients and self-referred to clinics of substance abuse in Tehran were selected by convenience sampling. Assessment was performed by the Pre-treatment Readiness Scale (PRS)، Barriers Questionnaire and Demographical Characteristic Questionnaire. Data were analyzed using stepwise multiple regressions by PASW software.
    Results
    There was a significantly positive relationship between problem recognition and desire for change with treatment readiness. There was a significantly negative relationship between severity of substance abuse’s effects and perceived barriers for treatment with treatment readiness as well (P<0. 001). Using problem recognition، desire for change، severity of substance abuse’s effects، and perceived barriers for treatment significantly predicted the treatment readiness (P<0. 001). All of them explained 86% of the treatment readiness variance (R2=0/866).
    Conclusion
    Problem recognition، desire for change، severity of substance abuse’s effects، and perceived barriers for treatment are important for the treatment readiness of stimulant substances abusers. Assessment and appropriate intervention in readiness for the treatment of stimulant substance abusers are important and necessary before their complete admission for treatment.
    Keywords: Treatment barriers, Treatment readiness, Substance abuse
  • Fatemeh Farahmand, Mohammadali Kiani, Ahmad Khodadad, Mehri Najafi, Gholamhossein Falahi, Farzaneh Motamed, Pooya Ostad, Rahimi, Mohammad Vasei, Gholamreza Khalili, Majid Ghayour, Mobarhan Pages 27-32
    Background And Aims
    In diagnosing inflammatory bowel disease، one of diagnostic way is upper gastrointestinal endoscopy، which helps in differential diagnosis of unspecified colitis as well. The aim of this study was to investigate the necessity of upper gastrointestinal endoscopy in patients with inflammatory bowel disease.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study، 30 children with definite diagnosis of Crohn''s disease and ulcerative colitis underwent upper endoscopy in Medical Center Hospital from October 2009 to March 2011 and the data were analyzed using SPSS software and T-test.
    Results
    Of 30 children with inflammatory bowel disease، 15 patients were diagnosed with Crohn''s disease and fifteen patients with ulcerative colitis. The present results demonstrated that esophageal، stomach، and duodenum involvements in patients were 93%، 87%، and 26%، respectively. Esophageal، stomach، and duodenum involvements with ulcerative colitis were observed in 80%، 66%، and 20% of patients، respectively. Patients’ involvements with Crohn''s disease were in esophageal (94%)، stomach (80%)، and duodenum (47%).
    Conclusion
    Regarding the high percentage of upper gastrointestinal involvement in patients with inflammatory bowel disease، endoscopy and histopathological examinations seem necessary for all patients irrespective of the type and locality of involvement
    Keywords: Crohn´s disease, Endoscopy. Ulcerative colitis, Inflammatory bowel diseaseUpper gastrointestinal tract
  • Sadegh Baron-Oladi, Ali Navidian, Zabihollah Kaveh-Farsani Pages 33-42
    Background And Aims

    Personality characteristics and conformity are the most important factors in the psychological predispositions to high-risk behaviors like addiction. This study was performed to study the relationship between addiction potentiality and personality، conformity، and gender among pre-university students in Kerman، Iran.

    Methods

    In this descriptive–analytic study، 118 students were selected by cluster sampling in region 2، Kerman. Data were collected by the five big personality factors، Conformity 72-L، and addiction potentiality tests. Data were analyzed using the mean، standard deviation، Pearson correlation co-efficienct، multi regression، and t-test.

    Results

    The findings showed a significant positive relationship between conformity and addiction potentiality (P<0. 01). In addition، addiction potentiality had a significant positive correlation with neuroticism personality traits and a significant negative correlation with conscientiousness and agreeableness as personality characteristics (P<0. 01). T-test analysis showed that there was no difference in terms of conformity among girls and boys (P<0. 05)، but boys were more prone to addiction potentiality than girls in a significant difference (P<0. 05).

    Conclusion

    Those who have high conformity and vulnerability in terms of their personality are prone to addiction. Therefore، it is necessary in educational، preventive and treatment programs of addiction to emphasize on these psychological characteristics

    Keywords: Addiction potentiality, Conformity, Personality characteristics, Gender
  • Mehdi Noroozi, Abedin Saghafipour, Amir Akbari, Parvin Khajat, Ali Akbar Khadem Maboodi Pages 43-52
    Background And Aims
    Pediculosis capitis is one of the prevalent infections in all ages and has a worldwide distribution. Pediculosis capitis is common in collective centers such as schools، garrisons، and campuses; and in schools، especially in female elementary ones، it is dramatically high. The current study was conducted to determine the prevalence of Pediculosis capitis and its associated risk factors in feminine primary schools of rural districts of Qom province in 2011.
    Methods
    This descriptive–analytic study was performed on 900 female elementary students from 45 schools in rural districts of Qom province by a multi-stage random sampling. Data collection was done by questionnaires and physical examination of the hairs. Analysis was done by Chi-square and Multiple logistic regressions model tests، using SPSS software.
    Results
    120 of 900 students (%13. 3) were infected by pediculosis. A statistical significant correlation was observed between Pediculosis capitis and residence، fathers’ occupation and his education level، mothers’ education level، and the number of family individuals. In addition، this significant relationship was observed between Pediculosis capitis and each of these factors: bath at home، bath times، daily comb، history of Pediculosis capitis، presence or absence of health educators in school، access or no access to primary health services (P<0. 05).
    Conclusion
    The high prevalence of pediculosis capitis among students in the majority of schools in Qom province is attributable to inadequate access to health educators، sanitation facilities، inattention to personal health، and other related factors. Thus، personal health، education about morbidity and control of the disease، and sanitation facilities can have an important role to reduce pediculosis capitis and its complications.
    Keywords: Epidemiology, Pediculosis capitis, Students, Rural districts
  • Mehrdad Aghaei, Sima Sedighi, Naser Behnam Pour, Sharabe Hezar Khani, Parandoosh Hashemizadeh, Malihe Shirashiani, Aili Agh, Mahdie Shojaa Pages 53-60
    Background And Aims
    Low bone mass density leads to osteoporosis and the incidence of complications. The aim of this study was to assess the bone mineral density in postmenopausal women with different ages suffering from rheumatoid arthritis.
    Methods
    This descriptive- analytical study was carried out on 98 postmenopausal women with rheumatoid arthritis who were referred to 5 Azar medical and educational centers affiliated to Gorgan University of Medical Sciences، 2009. Their medical records were studied to assess their bone mineral density. Data were collected from patients’ medical records. The data were analyzed using descriptive statistical tests (frequency، mean and standard deviation) and analytic tests (Regression، K2، Spearman correlation، ANOVA).
    Results
    98 postmenopausal women suffering from rheumatoid arthritis were studied in whom their mean age was 57. 88±9. 39 years. The overall prevalence of osteoporosis in this group was 13. 3 percent. There was a significant positive correlation between osteoporosis and increasing age (P<0. 001). T-Score mean in the femoral neck and lumbar spine was -1. 45±1. 26 and -2. 45±1. 44، respectively. A significant negative relationship was observed between T-Score of lumbar spine (P<0. 001، r=-0. 51)، and femoral neck (P<0. 001، r=-0. 39). A significant correlation was found between duration of disease or menopause with bone mineral density (P <0. 05).
    Conclusion
    Results show the high prevalence of osteoporosis in lumbar spine and a negative effect of age on bone mineral density. Therefore، it is recommended to imply prevention programs for women at high risk.
    Keywords: Age, Bone mineral density, Osteoporosis, Postmenopausal, Rheumatoid arthritis
  • Belal Taghipour, Hosein Honari, Danial Jahantigh, Mehdi Rezai Pages 61-69
    Background And Aims
    The combination or genetic connection of the antigens with cholera toxin B (ctB) subunit creates a strong mucosal antibody response. The aim of this study was to connect ctB to protein in domain 4 encoding gene of Protein arginine Domainases (PaD4) to express chimeric protein as a candidate vaccine against anthrax.
    Methods
    In this experimental study، polymerase chain reaction (PCR) using specific primers for genes ctB and PaD4 was performed and amplified genes were cloned separately in PGEM-T easy vector. Then، PaD4 gene was connected to the 3'' end of ctB by the enzymatic digestion method and then، ctB-PaD4 fusion genes were sub-cloned into the pET28a. The strain BL21 of E. coli bacteria was transformed by the recombinant vector. The expressed chimeric protein was induced by Isopropyl β-D-1-thiogalactopyranoside and evaluated by sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE) and Western blot techniques.
    Results
    CtB-PaD4 fusion gene was constructed، confirmed by PCR techniques، and sequencing. This gene was expressed in the E. coli bacteria of strain BL21 at optimum temperature of 37°C، and the chimeric protein was produced successfully. The bond in this protein was confirmed by Western blot technique and SDS. PAGE.
    Conclusion
    After immunogenicity assay، this recombinant protein can be used as a new and effective chimeric subunit vaccine against Bacillus anthraces for oral or nasal consumption in future studies.
    Keywords: Bacillus anthraces, Cholera toxin B, Chimeric vaccine, Fusion, Protective antigen
  • Abdollah Shakiba Dastgerdi, Mahmood Rafieian- Kopaei, Nahid Jivad, Morteza Sedehi, Morteza Yousefi Darani, Fereidoun Shirani Pages 70-76
    Background And Aims
    Pain is the most common clinical complaints of the patients. Due to multiple and complex mechanisms of causing pain، finding new ways to overcome the pain is one of the biggest concerns of scientists. Because of applications of Anethum graveolens in traditional medicine، the effect of hydroalcoholic extract of Anethum graveolens on response time to pain stimuli in mice was studied.
    Methods
    In this experimental study، 84 mice were divided into 3 categories. Each category contained a negative control (saline)، a positive control (morphine)، and two case groups of 200 ml/kg and 500 ml/kg extract of Anethum graveolens. Delay reaction was evaluated in groups 1، 2، and 3 in 15، 30 and 60 minutes after injection، respectively. The data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey tests.
    Results
    This study showed that 15 minutes after injection، between saline group and the group that received the extract، significant difference was observed in duration of analgesia (P<0. 05). 30 minutes after injection، just the group that received 500ml/kg extract، showed a significant difference in duration of analgesia compared with saline group (P<0. 05). 60 minutes after injection، between saline group and the group that received the extract، no significant difference was observed in duration of analgesia (P>0. 05).
    Conclusion
    Based on the results of this study، it can be concluded that extract of Anethum graveolens has a short analgesic effect. So، more research in this regard is recommended
    Keywords: Anethum graveolens, Delay reaction, Pain stimulus, Mice
  • Farnoush Rashvand, Zahra Moshtagh-Eshgh, Mohammad Ali Soleimani, Mitra Abtahi, Malihe Nasiri, Hosein Madani Pages 77-85
    Background And Aims
    Multiple Sclerosis)MS) disease is the most common neurological demyelization disorder in young adults that makes them disable. Fatigue is one of the most common symptoms of MS. It not only reduces activity level and the patient''s ability، but also it decreases the quality of life. Correct nutrition is one of methods that can be used for reducing fatigue. The aim of this research was to determinate the effect of designed feeding patterns on fatigue in MS patients referred to Iranian MS society in 2010.
    Method
    In this quasi-experimental study (before and after investigation)، 40 MS patients were selected based on purposive and convenience sampling. The data were collected via validated questionnaires by researcher. The intervention had been contained correct nutrition algorithm education in 12 weeks. Questionnaires were filled out before and after the intervention by subjects. Data analysis was performed including descriptive statistics (mean and standard deviation)، and inferential statistics، paired t-test.
    Results
    The age mean of samples was 35. 8 ±1. 5. The mean fatigue scores were 14. 9±0. 77 before the intervention and 25. 6 ± 0. 44 after the intervention. The results showed the mean fatigue scores in MS patients decreased significantly after intervention (P<0. 001).
    Conclusion
    According to Results، this presented feeding pattern is recommended as simple، inexpensive، without side effects and noninvasive procedure for reduction of fatigue in MS patients.
    Keywords: Feeding patterns, Fatigue, Multiple sclerosis
  • Reza Imani-Rastabi, Ghorbanali Shahabi, Ali Fazel Pages 86-93
    Background And Aims
    Sepsis is one of the most common reasons of mortality among patients in intensive care unit، worldwide. Despite new supportive treatments and administration of high potent antibiotics، sepsis is overwhelmingly one of the risky factors in patient’s life. This study was carried out to compare values of some of the blood tests in sepsis diagnosis and to examine their interrelations in order to select a more practicable diagnosis method.
    Methods
    In this descriptive-analytical study، 30 patients with sepsis، hospitalized at ICU were selected. Erythrocyte sedimentation rate (ESR)، C-reactive protein (CRP)، Platelet (PLT)، and White blood cells (WBC) were measured in three stages: pre-sepsis، peri-sepsis، and post sepsis. Data analysis was conducted by SPSS using repeated measures ANOVA and paired t-test.
    Results
    ESR، CRP، PLT، and WBC in peri sepsis were significantly higher than those in pre sepsis and post-sepsis (P<0. 05). Comparing PCT mean level in post-sepsis was significantly lower than those in pre sepsis and post sepsis (P<0. 05).
    Conclusion
    Regarding the significant difference in ESR، CRP، and WBC in peri sepsis compared to pre - and post-sepsis in this study، these tests might be used as simple and inexpensive ones instead of PCT and C3 tests for the diagnosis of sepsis in ICU.
    Keywords: C, Reactive Protein, Erythrocyte sedimentation rate procalcitonin, Platelet, Sepsis
  • Farshad Roghani-Dehkordi, Hosein Ghebris, Reza Dorali Pages 94-99
    Background And Aims
    Cardiovascular disease is one of the 10 leading causes of death in most regions of world. The purpose of this study was to evaluate the complications resulting from stent opration. No similar study has been conducted so far on high sensitivity C-Reactive Protein (hs-CRP) association with short-term complications of Precutaneous Coronary Intervention (PCR).
    Methods
    This analytical-descriptive study was performed in Shahid Chamran Hospital of Isfahan، Iran. 87 patients with PCI underwent stent operation were selected according to simple sampling and short-term complications of PCI، were collected from hospitalized patients in need. Prior to short- term complications of PCI، hs-CRP test was conducted through taking patients، serum samples and hs-CRP levels were evaluated. Short-term complications of the disease were examined immediatelty after stent operation continuing for 24 hours post operatively and recorded in acheclist، and the data were analyzed by SPSS.
    Results
    In this study، 62 males and 25 females were selected. The mean age of patients was 56. 5 ±3. 1 years. 2 patients of patients under study had myocardial infarction، 3 patients coronary dissection، and one patient coronary perforation. The rate of complications in serum level of high hs-CRP >3mg/l increased more than the other group (P<0. 05).
    Conclusions
    In the patients who are candidate for short-term complications of PCI، if the level of hs-CRP>10mg/l، more care is needed while conducting short-term complications of PCI in terms of pre-operative incidents after setting aside the possibility of inflammatory and infectious diseases.
    Keywords: Percutaneous coronary intervention, High, sensitivity CRP, Myocardial infarction
  • Mohamadreza Masoudinejad, Abdol Azim Alinejad, Hamed Mohammadi, Ehsan Aghayani, Hossin Najafi, Feeaz Mehdipour, Iman Parse, Sajjad Fazeli Pages 100-108
    Background And Aims
    A wide range of coagulants، oxidants، and disinfectants are used for water and wastewater treatment. Ferrate ion as a strong oxidant has the highest oxidation potential among all oxidants and disinfectants in water and wastewater treatment. Ferrate (VI) ions are reduced to Fe (III) ions or hydroxide ferric in water، which can simultaneously serve as a coagulant and oxidant or a disinfectant in a versatile process. The aim of this study was to determine the effectiveness of potassium ferrate use for advanced treatment of sewage.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted in laboratory scale. An advanced wastewater treatment was studied by potassium ferrate on the effluent wastewater through determining the effect of pH and concentration on the removal of turbidity، the chemical oxygen demand (COD) and phosphorus. In order to determine the efficiency of disinfection of the ferrate، the effect of three varables، contact times، ferrate concentrations، and pH on disinfection processes was determined by the most probably number index (MPN).
    Results
    The results showed that the best condition for COD removal efficiency and the removal of turbidity was %65 and %90 using potassium ferrate with pH=5 and optimum concentration of 10 mg/l. pH and concentration of potassium ferrate for optimum performance of phosphorus removal was 5 and 12 mg/L، which caused phosphorus removal %72. The optimum condition for potassium ferrate applied as disinfectant was in 4/mg/l concentration، contact time of 25 minute، and pH=6.
    Conclusion
    Potassium ferrate can be used as an effective oxidant، disinfectant and coagulant chemical for treating a variety of municipal and industrial wastewaters. It will allow access to multiple targets in a process.
    Keywords: Advanced wastewater treatment, Potassium ferrate, Potential, oxidantMunicipal wastewater effluents