فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 66، مهر و آبان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/19
  • تعداد عناوین: 13
|
  • حسن احمدوند، امیر مجدالدین امیر جوانبخت، حسین مطوریان پور صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    داروی ایزوترتینوئین یک داروی معمول در درمان آکنه ولگاریس است. در این مطالعه اثر داروی ایزوترتینوئین بر میزان لیپیدهای سرم وآنزیم های شاخص کبدی در بیماران مبتلا به آکنه ولگاریس مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، از بین بیماران مراجعه کننده به پزشک متخصص پوست، 44 بیمار مبتلا به آکنه متوسط و شدید با میانگین سنی 0/6 ± 6/23 سال که با درمان های معمول بهبود نیافته بودند به روش در دسترس انتخاب شدند و به آنها روزانه 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدنشان داروی ایزوترتینوئین به مدت 120 روز تجویز شد. میزان قند خون ناشتا، کلسترول، تری گلیسرید و فعالیت آنزیم های آلانین ترانس آمیناز، آسپارتات ترانس آمیناز و گاماگلوتامیل پپتیداز در قبل و بعد از درمان با کیت های تجاری موجود اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری تی زوجی در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که بعد از درمان بیماران به مدت 120 روز با ایزوترتینوئین سطح سرمی کلسترول 02/12% (001/0=P)، تری گلیسیرید 9/57% (001/0=P) و گاما گلوتامیل ترانس پپتیداز 55/33% (001/0=P) افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه ایزوترتینوئین اثرات منفی روی وضعیت لیپیدی و آنتی اکسیدانی روی بیماران مبتلا به آکنه که از این دارو استفاده می کنند دارد، لذا توصیه می شود در مطالعات آتی همزمان با مصرف ایزوترتینوئین مصرف آنتی کسیدان هایی مانند ویتامین E در بیماران مورد ارزیابی قرار گیرد.
    واژه های کلیدی:
    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، ایزوترتینوئین، لیپید سرم، گاما گلوتامیل ترانس پپتیداز
  • لیلا کریمی، پژمان بشکار، هدایت الله شیرزاد، سلیمان خیری، مریم راستی، سید محمد کاظم نوربخش، بتول پورقیصری صفحات 7-15
    زمینه و هدف
    از راهکارهای رایج درمانی در بیماران تالاسمی تزریق خون های مکرر و درمان دفع آهن است. عوارض عفونی از مشکلات جدی در بیماران تالاسمی به حساب می آید که می تواند ناشی از ناهنجاری های ایمیونولوژیکی باشد. در مطالعه حاضر فراوانی زیر گروه های اصلی لنفوسیت های T و ارتباط آن ها با سن، میزان تزریق خون، فریتین سرم و درمان دفع آهن مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 27 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور مراجعه کننده به بیمارستان هاجر شهرکرد در سال 1390 با محدوده سنی 30-10 سال که بر اساس معیارهای بالینی و آزمایشگاهی تشخیص داده شده بودند، شرکت کردند. گروه شاهد نیز شامل یک گروه 26 نفره از افراد سالم بودند که از لحاظ سن و جنس با بیماران مطابقت داشتند. نمونه خون وریدی در لوله های حاوی سدیم هپارین جمع آوری و پس از لیز گلبول های قرمز با آنتی بادی های منوکلونال نشاندار فلورسنت رنگ آمیزی گردید و مورد آنالیز فلوسایتومتریک قرار گرفت. تعداد سلول ها با توجه به نتایج آنالیز فوق و شمارش خونی محاسبه گردید. نتایج در نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های M ann-Withney و همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد مطلق لنفوسیت ها در بیماران به صورت معنی داری بیش از گروه شاهد و درصد لنفوسیت های T به صورت معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (001/0>P). تعداد لنفوسیت های T در هر دو گروهCD4 و CD8 بین بیماران و گروه شاهد تفاوت معنی داری نداشت (05/0)
    کلیدواژگان: لنفوسیتT، پیری ایمنی، لنفوسیت CD27، تالاسمی ماژور
  • محبوبه علیخانزاده، مریم طهرانی پور، جینا خیاط زاده صفحات 16-25
    زمینه و هدف
    بدنبال آسیب اعصاب محیطی، مواد آزاد شده در اثر ضایعه، به سمت جسم سلولی نورون ها در سیستم عصبی مرکزی برگشته و منجر به آپوپتوز می شوند. از آنجا که گیاه بومادران دارای اثرات ضد التهابی است، احتمال می رود از شدت ضایعه بکاهد. حفاظت نورونی آبی گ گونه ای از گیاه بومادران (Achillea biebersteinii) حرکتی ز موش صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش تجربی،30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به گروه های شاهد، کمپرسیون و تیمار کمپرسیون همراه با دوزهای 50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. عصب سیاتیک با استفاده از قیچی قفل دار به مدت 60 ثانیه در معرض کمپرسیون قرار گرفت. تزریق عصاره بصورت درون صفاقی طی هفته های اول و دوم پس از کمپرسیون در دوزهای فوق صورت گرفت. پس از 28 روز از زمان کمپرسیون، موش ها تحت روش پرفیوژن، مورد نمونه برداری از نخاع ناحیه کمری قرار گرفتند. مراحل پاساژ بافتی، برش و رنگ آمیزی و دانسیته نورونی با روش دایسکتور صورت پذیرفت. آنالیز آماری با استفاده از آزمون های ANOVA و t-test در نرم افزار minitab انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها دانسیته آلفاموتونورون ها در گروه کمپرسیون نسبت به شاهد کاهش معنی داری نشان داد (001/0=P) و در گروه های تیمار 50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم در مقایسه با گروه کمپرسیون افزایش معنی دار داشت (01/0)
    کلیدواژگان: بومادران، ترمیم، عصب سیاتیک، نورون حرکتی آلفا
  • سعید حبیبیان، فرنوش شادنوش، مهران عربی، بهناز صفار صفحات 26-34
    زمینه و هدف
    اگرچه امروزه به طور گسترده از نانو ذرات نقره در صنعت و پزشکی استفاده می گردد، اما هنوز اطلاعات اندکی درباره سمیت نقره خصوصا بر سیستم تولید مثلی نر وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات سمی و تغییراتی که به واسطه نانو ذرات نقره در پروتئین های داخل سلولی، در دستگاه تولید مثلی نر ایجاد می گردد، انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه های تجربی 1،2 و 3 نانو نقره به صورت خوراکی به مدت 45 روز متوالی به ترتیب با غلظت ppm1، 10 و 20 داده شد. موش های صحرایی گروه 4 (گروه شاهد) نیز اتیلن گلیکول با غلظت ppm20 را به مدت 45 روز از راه دهان (گاواژ) دریافت کردند. نتایج بدست آمده از مطالعات روش سنجش میزان انتشار DNA (DNA Diffusion Assay) با آزمون آماری ANOVAو تست تعقیبی Tukey مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند؛ نتایج حاصله از انجام الکتروفورز نیز با استفاده از نرم افزار Image J مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج بررسی رخداد آپوپتوز به روش DNA diffusion assay در گروه های تجربی نشان دهنده افزایش معنی دار در تعداد اسپرم هایی داشت که آپوپتوز در آن ها رخ داده بود (05/0>P). همچنین نتایج بررسی تغییر بیان پروتئین ها در سلول های بیضه، افزایش بیان پروتئین های داخل سلولی با افزایش غلظت نانوذرات را در مقایسه با گروه شاهد نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه نانو ذرات نقره می توانند موجب القای آپوپتوز در اسپرم و تغییر بیان پروتئین های سلولی در بیضه های موش های صحرایی شوند.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، اسپرم، الکتروفورز، موش صحرایی، نانو نقره
  • ثریا حیدری، ارسلان خالدی فر*، راضیه پوراحمد، مرتضی هاشم زاده چالشتری، سمیه حیدری، نادر باقری، سمیه رئیسی، مرضیه ابوالحسنی صفحات 35-44
    زمینه و هدف

    کاردیومایوپاتی هایپرتروفی (HCM) رایج ترین نوع از بیماری های قلبی است که 2/0 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داده و همچنین رایج ترین علت مرگ قلبی ناگهانی در جوانان زیر 35 سال است. حدود 35 درصد موارد بیماری مربوط به اگزون های 24- 8 از ژن MYH7 است. هدف این مطالعه بررسی احتمال حضور جهش های مربوط به ژن MYH7 در اگزون های 23-19 در بیماران HCM استان چهارمحال و بختیاری بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی 30 بیمار مبتلا به HCM به روش نمونه گیری آسان از بین مراجعین به کلینیک قلب دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انتخاب شدند. در این بیماران DNAبه روش استاندارد فنل-کلروفرم استخراج شد. اگزون های مورد نظر با استفاده از روش PCR تکثیر و با روش SSCP به صورت تک رشته تبدیل شد و همراه نمونه های دو رشته ای روی ژل پلی آکریل آمید الکتروفورز گردید. سپس باندهای مشکوک تعیین توالی گردید و نتایج با استفاده از نرم افزار Chromas تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در اگزون های 20، 21 و 23 تغییری مشاهده نشد، اما در اگزون های 19 و 22 دو جهش R719W و R870H یافت شد که به ترتیب در دو و یک نفر از بیماران وجود داشتند.

    نتیجه گیری

    از آنجا که تغییرات در اگزون های 19 و 22 باعث تغییر اسید آمینه ای در میوزین بتا می شود، جهش های ژن MYH7 در این اگزون ها، احتمالا سهم به سزایی در بیماران HCM این استان دارند. به هر صورت، لازم است برای نتیجه گیری بهتر، بیماران بیشتری مورد مطالعه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: کاردیومایوپاتی هایپرتروفی، ژن MYH7، جهش، SSCP، HA
  • مریم دلفی، آرش بیات، وفا دلفی، فروغ ریاحی صفحات 45-53
    زمینه و هدف
    مطالعات مختلف نشان داده اند که سیستم وابران شنیداری در توجه انتخابی نقش دارد و از این رو بررسی این سیستم در کودکان اوتیسمی بسیار ارزشمند است. هدف از این مطالعه بررسی مسیر وابران شنوایی در کودکان مبتلا به اوتیسم در مقایسه با کودکان با رشد هنجار بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی تعداد 34 کودک 11-5 ساله در قالب دو گروه هنجار (17 نفر) و مبتلا به اوتیسم (17 نفر) مورد بررسی قرار گرفتند. کلیه کودکان در آزمون های ادیومتری تون خالص (Pure-tone audionetry)، ادیومتری گفتاری (Speech audiometery)، تمپانومتری (Tympanometry) و گسیل های صوتی گوشی گذرا (otoacoustic emissions=TEOAE-evoked Transient)دارای نتایج طبیعی بودند. عملکرد سیستم وابران از طریق ثبت پاسخ های TEOAE در دو حالت ارائه نویز دگر طرفی و بدون ارائه نویز بررسی گردید. جهت آنالیز نتایج از از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های تی مستقل و تی زوجی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که تفاوت قابل ملاحظه ای بین میانگین میزان مهار در دو گروه وجود دارد (001/0=P). میانگین دامنه TEOAE در حالت بدون نویز دگر طرفی در گروه هنجار (09/4 ± 63/17) و در گروه اوتیسم (78/3 ± 40/17) به دست آمد که از لحاظ آماری نشان دهنده تفاوت معنی داری نبود (83/0=P).
    نتیجه گیری
    یافته های کسب شده در مطالعه حاضر نشان دهنده کاهش فعالیت سیستم وابران شنوایی در کودکان مبتلا به اوتیسم نسبت به کودکان با رشد هنجار بود. با توجه به اینکه آزمون مورد استفاده در این مطالعه، مهار گسیل های صوتی گوشی گذرا (TEOAE suppression) است، می توان نتیجه گرفت این آزمون ابزار بالینی حساس، غیر تهاجمی، عینی و مناسب برای بررسی عملکرد سیستم وابران در کودکان مبتلا به اوتیسم است.
    کلیدواژگان: اوتیسم، سیستم وابران شنوایی، گسیل های صوتی گذرا
  • مرضیه حسینی طهماسبی، سارا حسینی طهماسبی، اکرم کرمی دهکردی، معصومه دل ارام، جواد مالک انزابی، فاطمه فتاحی صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    یکی از علل عمده مرگ و میر و ناتوانی در دنیا سوختگی و ضایعات حاصل از آن می باشد. از زمان های گذشته تاکنون درمان صحیح سوختگی مورد توجه اطباء بوده است و در مطالعات مختلف خواص برخی از گیاهان دارویی در بهبود زخم های سوختگی ثابت شده است. گیاه ابوخلسا یا هواچوبه (Arnebia euchroma) از گیاهانی است که غنی از آنتی اکسیدان می باشد و ممکن است در بهبود سوختگی موثر باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر ابوخلسا بر بهبود زخم سوختگی درجه دو در موش کوچک آزمایشگاهی طراحی و اجرا شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی، 105 سر موش کوچک آزمایشگاهی بالغ نر (5 گروه 20 تایی، 1 گروه 5 تایی) با وزن تقریبی 20 گرم مورد بررسی قرار گرفتند. موش ها در 5 گروه وازلین 1 گرم، سولفادیازین نقره 1 گرم، بدون مداخله، ابوخلسا 1% و ابوخلسا 10% روزانه 2 بار به مدت 21 روز تحت درمان موضعی سوختگی درجه 2 عمقی قرار گرفتند. اندازه زخم، درصد زخم و درصد بهبودی زخم در روزهای 7،14 و 21 بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کروسکال والیس و تعقیبی دان تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشترین بهبودی به ترتیب در گروه های سولفادیازین نقره، بدون مداخله، وازلین، ابوخلسا 1% و ابوخلسا 10% مشاهده شد. گروه سولفادیازین نقره بیشترین اثر را در بین گروه های مطالعه نشان داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که ریشه گیاه ابوخلسا نمی تواند در بهبود زخم سوختگی درجه دو در موش تاثیری داشته باشد و مطالعات بیشتری در خصوص ارزیابی انواع دیگر عصاره و دوزهای دیگر این گیاه در درمان سوختگی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: گیاه ابوخلسا، زخم سوختگی، موش کوچک آزمایشگاهی
  • عبدالرسول نامجو، محمد میروکیلی، محمود رفیعیان کوپایی، مصطفی فغانی صفحات 62-72
    زمینه و هدف
    گیاه بادرنجبویه در بسیاری از کشورها به عنوان آرام بخش، ضد اسپاسم و ضد باکتری مورد استفاده قرار می گیرد. به هر حال، مطالعات بیشتری جهت تعیین اثرات سمی این گیاه ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه اثرات سمی عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه بر تعدادی از آنزیم های بیوشیمیایی خون و تغییرات بافتی موش های سوری نر بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 21 سر موش سوری ماده به صورت تصادفی در سه گروه هفت تایی تقسیم شدند. به گروه اول، تحت عنوان گروه شاهد، نرمال سالین و به گروه های دوم و سوم عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه به ترتیب با دوزهای روزانه 450 و 1350 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 14 روز به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در پایان دوره مطالعه (روز 15) مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی سرم با استفاده از دستگاه اتوآنالیزور مورد اندازه گیری و نمونه بافت های کبد و کلیه موش ها پس از تثبیت در فرمالین بافر 10% و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تست تعقیبی توکی و آزمون کروسکال والیس در سطح معنی داری 05/0>P استفاده شد.
    یافته ها
    عصاره هیدروالکلی گیاه بادرنجبویه باعث کاهش معنی دار ALT و ALP به صورت وابسته به دوز در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد شد، اما تغییر معنی داری را در آنزیم های کراتینین و اوره نشان نداد. تغییرات آسیب شناسی کبد و کلیه در گروه دریافت کننده گیاه بادرنجبویه آسیب های خفیف، متوسط و شدیدی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج آزمایشات آنزیمی و تغییرات هیستوپاتولوژیک کبد نشان داد که عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه در دوزهای بالا باعث آسیب های کبدی در موش ها می شود؛ لذا باید از مصرف دوزهای بالای گیاه اجتناب نمود.
    کلیدواژگان: بادرنجبویه، موش سوری، کبد، کلیه، مسمومیت تحت حاد، هیستوپاتولوژی
  • رضا رئیسی، اصغر بیاتی، جلال کرمی، علی سرکارگر اردکانی، شلیر کاتورانی، پانته آرمضانی نژاد، محمود مباشری صفحات 73-82
    زمینه و هدف
    مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری نورولوژیکی مزمن سیستم اعصاب مرکزی می باشد که بوسیله التهاب، تخریب میلین و آسیب اکسونی مشخص می شود. هدف از این تحقیق تعیین کلی شیوع مکانی-فضایی این بیماری در استان چهار محال و بختیاری می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی و تحلیلی 479 مورد بیمار که بین سال های 1371 تا پایان سال 1390 بر اساس فاکتورهای تشخیصی MC Donald WI به طور قطعی در گروه تشخیصی بیماری قرار گرفته بودند وارد مطالعه و اطلاعات سن، جنس، سال تشخیص بیماری و آدرس آن ها از پرونده بیماران استخراج گردید. پس از جمع آوری اطلاعات بیماری و داده های مکانی، شروع به ساختن نقشه توزیع جغرافیایی بیماری نموده و با محاسبه شیوع و استاندارد کردن بیماری بر حسب جمعیت، نقشه شیوع بیماری در شهرستان ها و بخش های استان تهیه شد. نقشه سازی در محیط نرم افزار Arc GIS صورت گرفت. برای نقشه سازی شیوع بیماری از روشquantitie (مقادیر موجود) استفاده گردید.
    یافته ها
    شهرستان شهرکرد با 7/59% بیشترین و شهرستان کوهرنگ با 1% کمترین تعداد بیماری را داشتند. در بخش های بازفت، میانکوه و منج هیچگونه مورد بیماری وجود نداشت. توزیع بیماری بیشتر در سمت شرق و شمال شرق استان بود. میزان شیوع در شهرستان شهرکرد 95/87 و در لردگان 84/11 در هر صدهزار نفر بود که بیشترین و کمترین میزان شیوع را به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    توزیع و شیوع بیشتر بیماری در نیمه شرقی استان می تواند به دلیل شهرهای بزرگی همچون شهرکرد، بروجن و فرخشهر باشد، لذا به نظر می رسد MS یک بیماری است که بیشتر در مناطق شهری شیوع پیدا می کند، همچنین در این مطالعه با توجه به شیوع پایین تر بیماری در مناطق سردسیر، لازم است در مطالعات بعدی علاوه بر وجود جمعیت، عوامل محیطی مکانی نیز بررسی گردند.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی مکانی، توزیع مکانی، شیوع، سیستم اطلاعات جغرافیایی نقشه سازی، مالتیپل اسکلروزیس
  • اکرم رنجبر، مریم بعییری صفحات 83-92
    زمینه و هدف
    مالاتیون از حشره کش های ارگانوفسفره ای است که استرس اکسیداتیو را از طریق تولید رادیکال های آزاد و تغییر سیستم آنتی اکسیدانی ایجاد می نماید. هدف این مطالعه بررسی اثرات حفاظت احتمالی پنتوکسی فیلین (PTX) در آسیب اکسیداتیو القاء شده در اثر مالاتیون بر میتوکندری کبد موش صحرایی نر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 20 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 200 تا 250 گرم به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. گروه اول (شاهد) نرمال سالین، گروه دوم مالاتیون به میزان ‎mg/kg/day 200، گروه سوم پنتوکسی فیلین به میزان day / mg/kg 50 و گروه چهارم پنتوکی فیلین و مالاتیون با هم دریافت نمودند. بعد از دو هفته درمان، بافت کبد و میتوکندری های آن جدا شدند. فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT)، سوپراکسیددیسموتاز (SOD) ‎، میزان پراکسیداسیون لیپیدی (LPO) و درصد بقاء میتوکندری کبد اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و توکی در نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز در گروه مالاتیون به همراه پنتوکسی فیلین، نسبت به گروهی که فقط مالاتیون دریافت کردند، در کبد کاهش معنی داری نشان داد (05/0<‎ P). مالاتیون فعالیت آنزیم CAT را در کبد به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داد (05/0P<‎). گروه هایی که پنتوکسی فیلین و مالاتیون با هم و پنتوکسی فیلین به تنهایی دریافت نمودند، نیز کاهش معنی داری در فعالیت این آنزیم در کبد نشان دادند (05/0P<‎). درصد بقاء میتوکندری در گروهی که پنتوکسی فیلین به تنهایی و مالاتیون به همراه پنتوکسی فیلین دریافت نمودند، نسبت به گروهی که مالاتیون دریافت کردند، افزایش معنی داری نشان داد (05/0P<‎).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق به نظر می رسد مکانیسم سمیت مالاتیون در کبد به وسیله مواد آنتی اکسیدانی همانند پنتوکسی فیلین بهبود یابد.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، پنتوکسی فیلین، کبد، مالاتیون، میتوکندری
  • مسعود حفیظی، رضا ایمانی راستابی، محمد موسوی، علی کریمی صفحات 93-100
    زمینه و هدف
    بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) که ترکیبی از آمفیزم و برونشیت مزمن است، چهارمین علت مرگ و میر در جهان می باشد. بیماری انسدادی مزمن ریوی شدید (AECOPD) بیماران را مجبور به پیگیری مراقبت های پزشکی می نماید. یکی از عوامل مهمی که در بروز این بیماری نقش دارد، باکتری کلامیدیا پنومونیه است. این تحقیق با هدف بررسی شیوع عفونت حاد با کلامیدیا پنومونیه (Chlamydia pneumoniae) در بیماران پذیرش شده به علت AECOPD در بیمارستان هاجر شهرکرد صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی تعداد 100 بیمار مبتلا به AECOPD شرکت داشتند. علاوه بر معاینات بالینی و رادیولوژی دو نمونه خونی به فاصله سه هفته از بیماران گرفته شد و تیترهای آنتی بادی کلامیدیا پنومونیه به روش الایزا (ELISA) تعیین گردید و آنالیز آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری فیشر و من ویتنی انجام شد.
    یافته ها
    شیوع عفونت کلامیدیا پنومونیه در بیماران مبتلا به AECOPD 7% بود که رابطه ای بین شیوع این بیماری با سن، جنسیت، طول مدت بیماری و علایم بالینی مشاهده نشد (05/0P).
    نتیجه گیری
    نقش کلامیدیا پنومونیه در تشدید حاد بیماری انسدادی مزمن ریوی به عنوان یک پاتوژن سببی نسبت به سایر عوامل ایجاد کننده از اهمیت کمتری برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: کلامیدیا پنومونیه، AECOPD، الایزا، عفونت حاد
  • مهدی عسگری، شهنام عسکرپور، محمد علی صانعی صفحات 101-106
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این مطالعه مقایسه نتایج دو روش ترمیم لیختن اشتاین و کوگل در بیماران مبتلا به فتق مغبنی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 42 بیمار مبتلا به فتق مغبنی با میانگین سنی 11 ± 9/49 سال وارد مطالعه و به طور تصادفی به دو گروه ترمیم کوگل و لیختن اشتاین تقسیم شدند. بیماران در طی عمل جراحی از نظر طول برش جراحی، مدت زمان عمل، بروزهماتوم، سروما، عفونت، احتباس ادراری و اختلالات حسی ناحیه اینگوئینال بوسیله آزمون t مستقل و آزمون دقیق فیشر مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که طول برش و زمان عمل جراحی در روش کوگل به طور معنی داری کمتر از لیختن اشتاین بود 001/0 >pسایر متغیرها تفاوت آماری معنی داری نداشتند 05/0 < P
    کلیدواژگان: ترمیم فتق مغبنی، لیختن اشتاین، کوگل
  • سید محمد کاظم نوربخش، ابوالفضل خوشدل، مریم خیری صفحات 107-111
    زمینه و هدف
    عفونت واریسلای اولیه ندرتا در دوره شیرخوارگی دیده می شود. به دلیل نادر بودن این عفونت در شیرخوارگی، موردی که در نتیجه عود مجدد عفونت واریسلای اولیه در رحم ایجاد شده بود گزارش می شود.
    گزارش مورد: شیرخوار 8 ماهه با وزن زمان تولد 3200 گرم و حاصل زایمان واژینال طبیعی به علت ضایعه اریتماتو اطراف چشم چپ، ابتدا با تشخیص سلولیت اوربیت چشم چپ بستری گردید. ضایعه سریعا انتشار پیدا کرد و به اندازه 8 در 14 سانتی متر رسید و چندین وزیکول پر از مایع که بعدا به مایع زرد رنگ تبدیل گردید، ایجاد شد. در تاریخچه بیمار، مادر شیرخوار در ماه پنجم حاملگی دچار عفونت واریسلایی با ضایعات ژنرالیزه ماکولووزیکولر در ناحیه شکم، صورت و اندام ها شده بود. آزمایشات شیرخوار از جهت حضور ایمنوگلوبولین M ویروس واریسلا زوستر(VZV IGM) مثبت شد. درمان با داروهای سفالوتین، آسیکلوویر و قطره سولفاستامید چشمی انجام شد و ضایعات در عرض یک هفته به صورت کامل بهبود یافتند.
    نتیجه گیری
    در بیمار معرفی شده به علت مواجهه با عفونت واریسلایی در دوران جنینی، 8 ماه پس از تولد در نتیجه عود مجدد عفونت واریسلای اولیه، علائم بیماری هرپس زوستر ظاهر شده بود و با تشخیص بیماری، درمان با موفقیت انجام شد.
    کلیدواژگان: شیرخوار، هرپس زوستر، واریسلای داخل رحم
|
  • Hasan Ahmadvand, Amirmagdodin Amir, Javanbakht, Hosein Matooriyan Pour Pages 1-6
    Background And Aims
    Isotretinoin is a common drug in treatment of acne vulgaris. In the present study، the effect of isotretinoin on serum lipids and index hepatic enzymes in patients with acne vulgaris was examined.
    Methods
    In this clinical trial study، 44 patients with moderate to severe acne vulgaris with mean age of 23. 6 ± 6. 0 years referred to dermatologist and resistant to conventional treatment were enrolled according to availability method. The patients were administered with oral isotretinoin in 0. 5 mg/kg/day dose for 120 days. Fasting blood glucose، cholesterol، triglyceride، and the activity of ALT، AST، and gamma glutamyl transpeptidase (GGT) were measured by commercially available kits prior to and after treatment. The obtained data were analyzed by software using paired t-test in SPSS software.
    Results
    This study indicated that serum level of cholesterol، triglyceride، and GGT increased by 12. 02% (P=0. 001)، 57. 9% (P=0. 001) and 33. 55% (P=0. 001)، respectively.
    Conclusion
    The results of the present study indicated that isotretinoin has negative effects on lipid and antioxidant status in patients with acne vulgaris consuming this drug. Therefore، it is recommended to examine the administration of some antioxidants like vitamin E alongside isotretinoin in patients in the future studies.
    Keywords: Acne vulgaris, Isotertinoin, Serum lipid, Gamma glutamyl transpeptidase
  • Leila Karimi, Pejman Beshkar, Hedayatollah Shirzad, Soleiman Kheiri, Maryam Rasti, Seyed Mohammad Kazem Nourbakhsh, Batool Pourgheysari Pages 7-15
    Background And Aims
    Of common therapeutically methods among thalassemia patients are repeated transfusion and iron-chelation therapy. Infectious complications are considered as serious problems among thalassemia patients، which could be derived from immunologic abnormalities. In the present study، the frequency of main subsets of T lymphocytes and CD3+ CD27+ lymphocytes and the association between these changes and age، blood transfusion rate، serum ferritin، and iron-chelation therapy were examined.
    Methods
    In this cross-sectional study، 27 patients (10-30 years old) with major thalassemia، according to clinical and experimental criteria، referring to Hajar Hospital of Shahrekord in 2011 were enrolled. Control group included 26 healthy people matched with the patients by age and gender. Venous blood samples were collected in the tubes containing sodium heparin، stained with labeled monoclonal fluorescent antibodies after red cells’ lysis، and analyzed by flowcytometrically. The number of cells was calculated according to the above analysis’ results and blood cell count. The data were analyzed by SPSS using Mann-Whitney and Spearman correlation.
    Results
    The absolute number of lymphocytes in the patients was significantly higher than that in the control group and the percentage of T lymphocytes was significantly lower in the patients compared to the control group (P<0. 001). The number of T lymphocytes in both groups of CD4 and CD8 was not significantly different between the patients and the control group (P>0. 05). The frequency of CD3+ CD7+ lymphocytes in both cell types of CD4 and CD8 was lower in the patients compared to the control group. This difference was partially significant only in CD4 subset (P=0. 07). The number of CD3+CD4+CD27+ lymphocytes was inversely correlated with blood transfusion rate and desferal consumption، and the number of CD3+CD8+CD27+ lymphocytes was inversely correlated with age، blood transfusion، and desferal consumption.
    Conclusion
    Regarding the results، it can be concluded that the patients with major thalassemia who are hepatitis B- and hepatitis C-negative have T cell mild disorders. The moderate increase in CD3+CD27- lymphocyte subset possibly reflects unspecific antigenic stimulation، probably explained by negative association between age، blood transfusion rate، and iron-chelation and the frequency of CD3+CD27+ cells.
    Keywords: CD27, lymphocyte, T lymphocyte, Immunoscenesence, Major thalassemia
  • Mahboube Alikhanzade, Maryam Tehranipour, Jina Khayatzade Pages 16-25
    Background And Aims
    Following peripheral nerves injury، materials freed from injury return to the cell body of neurons in the central nervous system and lead to apoptosis. Since the Achillea biebersteinii has anti-inflammatory effects، it could reduce the severity of injury. The aim of this study was to investigate the neuroprotective effects of A. biebersteinii aqueous extract on α motoneurons of anterior horn in rats’ spinal cord after sciatic nerve compression.
    Methods
    In this experimental study، 30 male wistar rats were divided randomly into five groups: control، compression، and comperession+treatment (with 50، 75، 100 mg/kg doses). Sciatic nerve was exposed to compression for 60 second using locker pincers. Extract injection was done intraperitoneally in the first and second week after compression. Then، 28 days after compression under profusion method the lumber spinal cord was sampled. After tissue passaging، cutting، and coloring، the density of motoneurons was measured using dissector method and statistical analysis was done using t-test and ANOVA in minitab software.
    Results
    Density of α motoneuros in compression group decreased significantly compared to the control group (P=0. 001) and increased significantly in all treatment (50، 75، and 100 mg/kg doses) groups compared to the compression group (P=0. 01).
    Conclusion
    Aqueous extract of A. biebersteinii leaves containing growth and regeneration factors had neuroprotective effect on spinal cord α motoneurons after injury. The extract with 75mg/kg dose had the largest impact on prevention from degeneration.
    Keywords: Achillea biebersteinii, Alpha motoneuron, Sciatic nerve, Repair
  • Saeed Habibian, Farnoush Shadnoush, Mehran Arabi, Behnaz Safar Pages 26-34
    Background And Aims
    Despite increasing application of silver nanoparticles in industry and medicine، there is still little information about their potential toxicity، particularly to male genital system. Therefore، the present study was carried out to investigate the cytotoxicity and protein expression alteration induced by nanoparticles of silver in the male rat genital system.
    Methods
    In this experimental study، 24 male wistar rats were randomly divided in 4 equal groups. In experimental group one، two، and three، nanosilver was given orally for 45 consecutive days at the doses of 1، 10 and 20 ppm respectively. Rats in group four (control group) received 20 ppm ethylene glycol orally for 45 consecutive days. Results from DNA diffusion assay studies were analyzed statistically using ANOVA، and Tukey test. Also results of the electrophoresis were compared using Image J software.
    Results
    DNA diffusion assay results about apoptosis showed a significant increase in the experimental group in the number of sperms that occurred apoptosis (P<0. 05). Furthermore، the assessment results of an alteration in protein expression of testis cells showed an increase in expression of intracellular proteins with nanoparticles concentration increasing compared to control group.
    Conclusion
    Based on the present study، it can be concluded that nanoparticles of silver can increase the incidence of apoptosis in rat sperm and cause alteration in protein expression in rat testis.
    Keywords: Apoptosis, Electrophoresis, Nanosilver, Rat, Sperm
  • Soraya Heydari, Arsalan Khaledifar, Razie Pourahmad, Morteza Hashemzadeh-Chaleshtori, Somaye Heydari, Nader Bagheri, Somaye Reisi, Marzie Abolhasani Pages 35-44
    Background And Aims

    Hypertrophic cardiomyopathy (HCM) is the most prevalent heart disease، affecting 0. 2% of the global population. HCM is also the most common cause of sudden cardiac death in individuals younger than 35 years old. Approximately 35% of affected cases are associated with exons 8-24 of MYH7 gene. The aim of this study was to investigate the possible presence of mutation in exons 19-23 MYH7 gene in patients with HCM in Chaharmahal va Bakhtiyari province.

    Methods

    In this experimental study، 30 HCM patients referred to cardiology clinic in Shahrekord University of Medical Sciences were selected by simple sampling. DNA was extracted using standard phenol-chloroform method. Certain exons were amplified by PCR method and converted to single stranded DNAs by SSCP procedure and، along with double stranded DNAs، were electrophorized on polyacryl amid gel. Then، the suspected bands were sequenced and the results were analyzed using Chromas software.

    Results

    In exons 20، 21، and 23، there was no change، but two mutations including R719W and R870H، were observed in exons 19 and 22 in 2 and 1 patient، respectively.

    Conclusion

    Because these changes of exons 19 and 20 result in amino acid changes in beta myosin، the mutations of MYH7 gene in these exons have a significant role in patients in this province. However، it is necessary to study more patients for a better conclusion.

    Keywords: Hypertrophic cardiomyopathy, MYH7 gene, Mutation, SSCP, HA
  • Maryam Delphi, Arash Bayat, Vafa Delphi, Forough Ryahi Pages 45-53
    Background And Aims
    Several studies indicated that auditory efferent system is effective on selective attention. Therefore، examining this system in children with autism would be very valuable. This study was aimed to investigate auditory efferent system in autistic children compared to children with normal development.
    Methods
    In this descriptive-analytical study، 34 children with 5 to 11-year-old assigned into two normal and autism groups were enrolled، both consisting of 17 children. All children had normal pure-tone audiometry; speech audiometery، tympanometry، and transient otoacoustic emission (TEOAE) test results. Auditory efferent function was evaluated through TEOAE measurement، with and without contralateral acoustic stimulation (CAS). To analyze the results، independent t-test، paired t-test، and SPSS software was used.
    Results
    The study revealed a significant difference in mean of suppression amplitudes between the two groups (P=0. 001). Without CAS condition، amplitude mean of TEOAE was 17. 63±4. 09 dB in normal group and 17. 40 ± 3. 78 dB in autism group، in having no statistically significant difference (P=0. 83).
    Conclusion
    The obtained findings showed a diminished auditory efferent activity in children with autism compared to children with normally development. Regarding that the test used in this study was TEOAE suppression، it could be concluded that TEOAE suppression is a sensitive، non-invasive، objective، and appropriate clinical tool for the study of the efferent system function in children with autism.
    Keywords: Auditory efferent system, Autism, Transient evoked otoacoustic emission
  • Marziyeh Hoseini-Tahmasbi, Sara Hoseini-Tahmasbi, Akram Karami-Dehkordi, Masoume Delaram, Javad Malekanzabi, Fateme Fatahi Pages 54-61
    Background And Aims
    One of the major causes of mortality and disability in the world is burning. The proper treatment of burns has been considered by physicians from past to present. Properties of medicine plants in burn wound healing have been proven in various studies. Arnebia euchroma is a rich source of antioxidants. This study was carried out to investigate the effect of Arnebia euchroma on second-degree burn wound healing in Balb/C.
    Methods
    In this experimental study، 105 Balb/C male mice (5 groups of 20 equal mice and 1 group with 5 mice) weighing 20gr were studied. Mice in 5 groups with Vaseline 1 gr، Silver sulfadiazine 1 gr، without intervention، Arnebia euchroma 1%، and 10% were treated topically for 21 days two times per day. Wound size and healing percentage at day 0، 7، 14 and 21 were measured. Data were analyzed using Kruskal-Wallis and Dunn''s post hoc statistical tests.
    Results
    Results showed that the most recovery was observed in Silver groups، without intervention، Vaseline، Arnebia euchroma 1%، and Arnebia euchroma 10%، respectively. Silver group showed the best healing effects between other study groups (P<. 0. 05).
    Conclusion
    This study shows that Arnebia euchroma root did not have any effect on healing of second degree burn wounds in Balb/C. More study was recommended for evaluating the effects of other dose and extracts of the plant on burn healing.
    Keywords: Arnebia euchroma, Burn wound, Balb, C mice
  • Abdolrasoul Namjoo, Mohammad Mirvakili, Mahmoud Rafieian, Kopaei, Mostafa Faghani Pages 62-72
    Background And Aims
    Lemon balm (Melissa officinalis) in many countries is used as a nerve calming، spasmolytic، and antibacterial agent. Anyway، more investigations are needed to determine toxic effects of this plant. In this study، we investigated the effects of lemon balm hydroalcoholic extract on some biochemical enzymes and tissue changes (in kidney and liver) in mice.
    Methods
    In this experimental study، 21 male mice were randomly divided into three groups of seven mice each. Group I was treated with normal saline as control and experimental groups II and III were treated with hydroalcoholic extract of lemon balm daily for two weeks intraperitoneally in doses of 0. 450 and 1. 350 g/kg، respectively. At the end of the experimental period (15 days)، blood samples were obtained from the heart and centrifuged، and then the sera were evaluated to determine the concentrations of aspartate aminotransferase، alanine aminotransferase، alkaline phosphatase، creatinine، and urea using autoanalyzer and commercial kits. In addition، the liver and kidney tissues were removed and examined after fixation in formalin buffer 10% and hematoxyline-eosin staining. The data were analyzed at a significance level of p<0. 05 by one-way ANOVA، Tukey''s post hoc test، and Kruskal-Wallis.
    Results
    Lemon balm caused a significant reduction in alanine aminotransferase and alkaline phosphatase levels compared to the control group. Also، it showed a dose-dependent effect. Furthermore، lemon balm extract had no effect on the amount of urea and creatinine compared to the control group. Histopathological changes of the liver and kidney in the groups that received different doses of the extract showed mild، moderate، and severe tissue injuries.
    Conclusion
    The biochemical analysis in this study indicates that the extract of lemon balm causes liver tissue damage in mice; therefore، plant’s consumption in high doses should be avoided.
    Keywords: Surri mice, Subcute touicity, Kidney, Liver, Melissa officinals, Histopathology
  • Reza Raiesi, Asghar Baiat, Jalal Karami, Ali Sarkaregar-Ardakani, Shalir Katorani, Pantea Ramezannezhad, Mahmoud Mobasheri Pages 73-82
    Background And Aims
    Multiple Sclerosis (MS) is a chronic neurological disease of the central nervous system characterized by inflammation، demyelization and axonal damage. The aim of this study was to estimate the amount of spatial prevalence of this disease in Chaharmahal va Bakhtiari province.
    Methods
    In this descriptive-analytical study، 479 patients with definite diagnosis of MS according to the diagnostic factors of MC Donald WI from 1992 to the end of 2011 were enrolled into the study. The data regarding age، gender، the years of MS diagnosis، and the patients’ address were extracted from their medical files. After gathering of diseases information and location data، it was started to map geographical distribution in the towns and rural regions of the province through calculating the prevalence and standardizing the disease with respect to the population. Mapping was performed in Arc GIS software. For mapping of the disease prevalence، quantitie method was used.
    Results
    Shahrekord (59. 7%) and Kuhrang (1%) had the highest and lowest prevalence. In Bazoft، Miankouh، and Monj، no case of MS was observed. The disease prevalence tended to exist in east and northeast of the province. The rate of prevalence in Shahrekord and Lordegan was 87. 95 (highest) and 11. 84 (lowest) per one hundred thousand people، respectively.
    Conclusions
    The distribution and prevalence of MS in eastern half of the province could be attributed to the presence of large cities such as Shahrekord، Borujen and Farokhshahre. It is likely that MS is a disease being mainly prevalent in urban regions. Moreover، regarding the lower prevalence of disease in cold region in this study، it is necessary to investigate of environmental، locational factors in addition to the population in the next studies.
  • Akram Ranjbar, Maryam Baeeri Pages 83-92
    Background And Aims
    Malathion is one of the toxic organophosphorus insecticides (OPIs). OPIs induce oxidative stress in various tissues through the generation of free radicals and alteration in antioxidant system. This study was aimed to investigate the possible protective effects of pentoxifylline (PTX) as a phosphodiesterase-5 inhibitor on malathion-induced oxidative damage to rat liver mitochondria.
    Methods
    In this experimental study، 20 male Wistar rats weighing 200-250 g were randomly assigned to 4 groups. The first group received normal saline and the second group with malathion (200 mg/kg/day). The third group received pentoxifylline (50 mg/kg/day) alone and the forth group with pentoxifylline (50 mg/kg/day) and malathion in combination. After two weeks of treatment، whole liver tissue، and liver mitochondria were isolated. The activity of antioxidant enzymes such as catalase (CAT) and superoxide dismutase (SOD) was measured. The extents of cellular lipid peroxidation (LPO) and the viability were determined in liver and liver mitochondria. Data were analyzed using analysis of variance (ANOVA) and Tukey test in SPSS software.
    Results
    The activity of SOD enzyme decreased significantly in the group received malathion and pentoxifylline compared to the group received malathion alone (P<0. 05). Malathion increased significantly the activity of CAT enzyme in liver (P<0. 05). The groups received malathion and pentoxifylline in combination and alone showed a significant decrease in the activity of CAT enzyme in liver (P<0. 05). The viability determined in mitochondria in the groups received malathion and pentoxifylline in combination and alone showed a significant increase (P<0. 05).
    Conclusion
    It is concluded that the mechanism of toxicity of malathion in liver can be recovered by antioxidants included PTX.
    Keywords: Malathion, Mitochondria, Oxidative stress, Pentoxifylline, Liver
  • Masoud Hafizi, Reza Imani-Rastabi, Mohmmad Mousavi, Ali Karimi Pages 93-100
    Background And Aims
    The chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is the 4th cause of morbidity in world. Acute exacerbation of COPD (AECOPD) represents a common complaint that leads patients to seek medical attention. One of the major agents that cause AECOPD is Chlamydia pneumoniae. This study was aimed to investigate the prevalence of acute C. pneumoniae infection in patients admitted with AECOPD at Hajar hospital in Shahrekord.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study، 100 patients with AECOPD were studied. In addition to clinical and radiological examinations، two blood samples were taken three weeks apart. Antibody titers against C. pneumoniae determined by enzyme- linked immunosorbent assay (ELISA).
    Results
    The prevalence of C. pneumoniae infection in AECOPD was 7% and no relation with age، sex، duration of disease، and clinical signs were observed (P>0. 05). However، a significant relationship between diabetic diseases: having family history and high pressure and similar diseases in family with AECOPD was observed (P<0. 05).
    Conclusion
    Our results showed Acute C. pneumoniae infection is a low significant causative pathogen in AECOPD.
    Keywords: Chlamydia pneumoniae, AECOPD, ELISA, Acute infection
  • Mehdi Asgari, Shahnam Askarpour, Mohammad Ali Saneie Pages 101-106
    Background And Aims
    The purpose of this study was to compare outcome of two techniques، Lichtenstein repair and Kugel in patients with inguinal hernia.
    Methods
    In this semi-experimental study، 42 consecutive patients in age mean 49±11 years old with inguinal hernia randomly entered and divided in two groups، Kugel and Lichtenstein. They were compared during the operation based on incision length، operative time، incidence of hematoma، seroma، infection، urinary retention، and sensory disorders of inguinal area using independent t-test and Fisher exact test.
    Results
    The results showed that incision length and operative time in Kugel was significantly less than Lichtenstein technique (P<0. 001). Other variables showed no significant difference between the two methods (P>0. 05).
    Conclusion
    According to the results of this study، it can be concluded that the Kugel hernia repair can be a safe alternative technique for Lichtenstein.
    Keywords: Inguinal herniorrhaphy repair, Lichtenstein, Kugel
  • Seyed Mohammad Kazem Nourbakhsh, Abolfazl Khoshdel, Maryam Khairi Pages 107-111
    Background And Aims
    Primary varicella infection which is rarely seen among infants appears as chicken pox in children and zona in adults due to its reactivation. Considering its rarity in infants، an 8-month case infected with varicella due to reactivation of intrauterine primary infection is reported. Case report: An 8-month infant with 3200gr weight at a vaginal delivery was hospitalized for erythematous lesion around the left eye، diagnosed as orbital cellulitis initially. The lesion spread rapidly to 8×14cm and several fluid -filled vesicules (which then turned into yellow) developed. Referring to case history، the mother was infected to varicella with generalized macrovesicular lesions involving stomach، face، and limbs. Infant tests of varicella zoster virus about the existence of immunoglobulin M were positive. Treatment was done by cephalotine، acyclovir، and sulfacetamide eye drop. The lesions disappeared within one week.
    Conclusion
    In this patient، because of exposure to varicella infection in utero period، reactivation of primary infection after birth in 8-month appeared herpes zoster symptoms. After diagnosis، the treatment was successful.
    Keywords: Infant, Intrauterine varicella, Herpes zoster