فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 76، فروردین و اردیبهشت 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/27
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقالات تحقیقاتی کوتاه
  • مریم کرمی خیرآباد، فروغ آذرنیوشان، لیدا قلی زاده، کوروش داوری صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    لگجی گیاهی است حاوی فیتواستروژن ها که تاثیر تعدیل کننده بر هورمون ها دارند و ممکن است؛ بر محور هیپوفیز گناد تاثیرگذار باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر احتمالی این گیاه بر هورمون های تستوسترون و گنادوتروپین (FSH و LH) انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر بالغ به پنج گروه (8 =n) شامل: گروه کنترل، گروه شاهد با دریافت آب مقطر، و سه گروه دریافت کننده عصاره لگجی به میزان 100، 200 و mg/kg 400 تقسیم شدند. حیوانات عصاره را به مدت 28 روز از طریق گاواژ دریافت کردند. 24 ساعت پس از آخرین گاواژ حیوانات تحت بیهوشی با اتر قرار گرفتند و خونگیری از قلب آن ها انجام شد. سطوح هورمون های جنسی تستوسترون، LH و FSH در سرم با استفاده از کیت الیزا مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    غلظت پلاسمایی هورمون تستوسترون در گروه تیمار با دوز mg/kg 100 کاهش معنی دار نسبت به گروه شاهد و کنترل داشت (05/0>P). غلظت سرمی هورمون FSH و LH در گروه های تجربی نسبت به شاهد و کنترل هیچ تغییری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    عصاره هیدرو الکلی گیاه لگجی می تواند بر عملکرد هورمون تستوسترون موثر باشد و می تواند در درمان اختلالات محور هیپوفیز گناد موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: لگجی، تستوسترون، فیتواستروژن، هورمون های گنادوتروپین
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • اعظم حقی، مسعود قنبری، حاجیعلی یارتیره، حسن رجبی وردنجانی، یاسر جلیل پور صفحات 7-15
    زمینه و هدف
    اختلالات اسکلتی- عضلانی (Musculoskeletal disorders= MSDs) از مهمترین عوامل ناتوانی شغلی در جهان هستند. این موضوع باعث شده که امروزه در دنیا تحقیقات زیادی در زمینه ارزیابی و کنترل این اختلالات انجام شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و ارزیابی ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی در کارگران مشاغل فضای سبز در شهر اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، وظایف مختلف کارگر در فیلد فضای سبز مطالعه شدند. در هر عنوان وظیفه 12 کارگر و در مجموع 108 نفر انتخاب و به مطالعه راه یافتند. میزان شیوع درد ناشی از اختلالات اسکلتی- عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک و برای ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی از روش QEC (Quick exposure check) استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل از پرسشنامه نوردیک، 4/82 درصد از افراد این مطالعه در دستگاه اسکلتی- عضلانی دچار درد و ناراحتی بودند که بیشترین شیوع این اختلالات در ناحیه زانو (3/59 درصد) و کمر (8/52 درصد) گزارش شد. در جامعه مورد مطالعه بین سطح ریسک ارگونومیک کار و شیوع علایم اختلالات اسکلتی- عضلانی، ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که در 2/47 درصد از گروه های کاری مطالعه شده، سطح ریسک بالا و بسیار بالاست لازم است اقدامات اصلاحی و کنترلی هرچه زودتر شروع گردد. بر اساس، عمده ترین مشکل ارگونومیکی در مشاغل فضای سبز پوسچر (Posture) نامطلوب، کارهای توام با حرکات تکراری، خمش و پیچش کمر می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، روش ارزیابی سریع مواجهه، فضای سبز، پرسشنامه نوردیک
  • امیر شاکریان صفحات 16-23
    زمینه و هدف
    بروسلوز یکی از شایعترین بیماری های عفونی در ایران بوده که مشترک بین انسان و دام می باشد و توسط گونه های جنس بروسلا ایجاد می گردد. یکی از راه های انتقال بروسلوز به انسان مصرف شیر و فرآورده های سنتی آلوده به باکتری بروسلا می باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان آلودگی شیر خام گاو و فرآورده های سنتی آن به بروسلا آبورتوس و بروسلا ملی تنسیس در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری در سال 1391 انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالع توصیفی آزمایشگاهی، مجموعا 200 نمونه شامل شیر خام گاو (100 =n)، پنیر (50 =n)، بستنی (25 =n) و خامه (25 =n) سنتی از شهرستان های استان های اصفهان و شهرکرد جمع آوری و سپس با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    از 200 نمونه مورد آزمایش میزان آلودگی شیر خام گاو (1 درصد بروسلا آبورتوس)، پنیر محلی (5/2 درصد بروسلا آبورتوس و ملی تنسیس) و خامه سنتی (1 درصد بروسلا آبورتوس) گزارش گردید، هیچگونه آلودگی در بستنی یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به آلودگی شیر و فراورده های آن به باکتری بروسلا و با عنایت به زیان های بهداشتی و اقتصادی این بیماری، لازم است برنامه های کنترلی و نظارتی دقیق تر و کارآمد تری جهت پیشگیری و کنترل بیماری اتخاذ گردد.
    کلیدواژگان: بروسلا آبورتوس، بروسلا ملی تنسیس، بروسلا اویس، واکنش زنجیره ای پلی مراز، فراورده های سنتی شیر
  • عبدالمجید طاهری، مرتضی طهماسبی، محمد علی دیانی، مجید مهسا، صغری سلیمان صفحات 24-32
    زمینه و هدف
    تصویر برداری تشخیصی نقش اساسی در تشخیص غیر تهاجمی علل انسداد صفراوی و غربالگری بیماران با ریسک بالا را دارا می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه ارزش سی تی اسکن مولتی اسلایس در تشخیص علل انسداد صفراوی با یافته های حاصل از روش های تهاجمی انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش سرشماری، کلیه بیمارانی که از بهمن ماه 1388 تا خرداد ماه 1390، (50 بیمار)، دارای تشخیص انسداد صفراوی، بر مبنای یافته های کلینیکی و سونوگرافیک بودند، با روش سی تی اسکن مولتی اسلایس (MDCT) بررسی شدند و گزارش رادیولوژی آن ها با یافته های حاصل از سایر روش های تهاجمی شامل تکنیک کلانژیوگرافی معکوس از طریق آندوسکوپ (ERCP)،PTC (Percutaneous transhepatic cholangiography) و یا جراحی مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که حساسیت، ویژگی و دقت سی تی اسکن مولتی اسلایس در تشخیص علل بدخیم انسداد صفراوی به ترتیب 100%، 4/88% و 94%، در تشخیص علل خوش خیم انسداد صفراوی به ترتیب 75%، 100% و 96%، در تشخیص سنگ صفراوی به ترتیب 4/94%، 100% و 98% بود و رابطه معنی داری بین شدت اتساع مجاری صفراوی و خوش خیم بودن یا بدخیم بودن عامل انسدادی وجود داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    بر مبنای یافته های این مطالعه، سی تی اسکن مولتی اسلایس روشی سریع، غیر تهاجمی و با دقت بالا در تشخیص علل انسداد صفراوی و افتراق عوامل انسدادی خوش خیم از عوامل بدخیم بوده و برنامه ریزی قبل از عمل جراحی مفید می باشد.
    کلیدواژگان: انسداد صفراوی، سی تی اسکن مولتی اسلایس، روش تهاجمی، کلانژیوگرافی معکوس از طریق آندوسکوپ
  • ولی اکبری، رضا حیدری، رشید جامعی، مجید اسدی سامانی صفحات 33-40
    زمینه و هدف
    گردوها منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری و توکوفرول ها می باشند. ترکیبات شیمیایی بویژه اسیدهای چرب و توکوفرول ها وابسته به نوع ژنوتیپ و شرایط محیطی مختلف هستند. این مطالعه با هدف بررسی ترکیبات اسیدهای چرب و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی پوسته محاط کننده مغز گردو (Pellicle) در ژنوتیپ های مختلف گردوی ایرانی (Juglans regia L.) طراحی و اجرا شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی شش ژنوتیپ گردو (K1، G1، B1، K2، K3، B2) از نقاط مختلف منطقه کلیایی در استان کرمانشاه جمع آوری گردید. ترکیب اسیدهای چرب (9 ترکیب) با استفاده از کروماتوگرافی گازی کوپل شده با آشکارساز یونیزاسیون شعله ای آنالیز شد. برای بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی از روش مهار فعالیت رادیکال DPPH (2،2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) استفاده شد.
    یافته ها
    روغن کل در دامنه ای از3/63 تا 5/78% قرار داشت. اسیدهای چرب دارای چند پیوند دوگانه (PUFA) مهمترین گروه اسیدهای چرب در روغن ژنوتیپ های مختلف مورد مطالعه را شامل می شدند که در دامنه ای از 6/57 تا 2/70% بودند. بالاترین میزان PUFA در ژنوتیپ کوره گردگان (B2) مشاهده شد. ژنوتیپ B2 نسبت به سایر ژنوتیپ ها فعالیت جمع آوری رادیکال بیشتری داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، ترکیب اسیدهای چرب وابسته به ژنوتیپ است. پوسته نازک دور مغز سرشار از ضد رادیکال می باشد و به عنوان یک لایه محافظت کننده، اسیدهای چرب به خصوص اسیدهای چرب PUFA را در برابر رادیکال ها محافظت می کند.
    کلیدواژگان: گردو، اسید های چرب، آنتی اکسیدان، پوسته نازک دور مغز
  • ابوالفضل خوشدل، کرمعلی کثیری، سلیمان خیری، عباس دوستی، جواد فدایی صفحات 41-50
    زمینه و هدف
    هموفیلوس آنفلوآنزا یکی از عوامل بیماری زای مهم در سیستم تنفسی بوده که می تواند باعث عوارض متعدد به ویژه در کودکان شود. این مطالعه با هدف تعیین شیوع سروتیپ های هموفیلوس آنفلوآنزا در مخاط حلق کودکان سالم مراجعه کننده به کلینیک امام علی (ع) شهرکرد انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 378 نمونه حلقی به صورت تصادفی از کودکان 1 تا 5 سال مراجعه کننده به کلینیک امام علی شهرکرد در سال 1391 گرفته و با دو روش کشت و PCR بررسی گردید. سروتیپ کل نمونه های مثبت با روش PCR بررسی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 42 مورد (1/11 درصد) حامل هموفیلوس آنفلوآنزا بودند (فاصله اطمینان 95 درصد) که در بین آن ها 34 مورد بدون طبقه بندی و 8 مورد کپسول دار بود. در میان انواع کپسول دار 4 مورد سروتیپ f، 2 مورد سروتیپ b و 2 مورد سروتیپ d داشتند. بین شیوع هموفیلوس آنفلوآنزا با وجود برادر یا خواهر زیر 5 سال (044/0=P) و تحصیلات پدر (041/0=P) ارتباط معنی دار آماری دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سروتیپ غالب نوع بدون طبقه بندی (بدون کپسول) می باشد. علی رغم شیوع بیشتر سروتیپ نوع f، وفور سروتیپ b به عنوان یک از مهمترین عوامل تهاجمی در کودکان حامل باکتری در این مطالعه، لزوم توجه بیشتر مسئولین بهداشتی- درمانی نسبت به این عامل بیماری زا را خاطر نشان می نماید.
    کلیدواژگان: شیوع، هموفیلوس آنفلوآنزا، کودکان، سروتیپ
  • فرزین خوروش، آرزو یوسفی، محسن میدانی، سعید عباسی، مجید یاران، محمدرضا ذوالفقاری، سیدعلی رضایی، بهروز عطایی صفحات 51-58
    زمینه و هدف
    لژیونلا پنوموفیلا به خاطر توانایی آن در ایجاد پنومونی ناشی از ونتیلاسیون مکانیکی مورد توجه مراکز درمانی است. هدف از این مطالعه ردیابی گونه های لژیونلا پنوموفیلا در نمونه های بدست آمده از برونکوآلوئولار لاواژ با روشReal Time PCR در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان الزهرا(س) اصفهان می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی تحلیلی سی و نه نمونه برونکوآلوئولار لاواژ در بیماران مبتلا به پنومونی همراه با ونتیلاتور بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بیمارستان الزهرای اصفهان در سال 1390 گرفته و تا زمان آزمایش در 20- درجه سانتیگراد نگهداری شد. DNA به روش فنل کلروفرم استخراج و آزمایش Real Time PCR در 45 چرخه شامل oC95 برای 4 ثانیه و oC58 برای 30 ثانیه انجام شد. در حالی که پروب به روش Taq Man عمل می کرد.
    یافته ها
    نتیجه برای حضور باکتری لژیونلا پنوموفیلا در همه نمونه ها منفی شد. حداقل سن افراد در مطالعه 20 و حداکثر 86 سال بوده است. مدت زمان بستری افراد مورد مطالعه در ICU حداقل 2 روز و حداکثر 65 روز است. مدت زمان ونتیلاسیون افراد مورد مطالعه حداقل 2 روز و حداکثر 65 روز بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه عدم حضور لژیونلا پنوموفیلا در بیماران دچار پنومونی وابسته به ونتیلاتور در ICU بیمارستان الزهرای اصفهان رادریک مقطع زمانی نشان می دهد؛ لذا بر اساس مطالعه فوق، شناخت الگوی میکروبیولوژیک لژیونلا پنوموفیلا در سایر مراکز درمانی نیز امری منطقی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پنومونی، لژیونلا پنوموفیلا، برونکوآلوئولار لاواژ
  • عبدالمطلب صیدمحمدی، قربان عسگری، محسن اربابی، مهندس محمد احمدیان، مهندس اشکان عبدلی، علی پورمحمدی صفحات 59-69
    زمینه و هدف
    وجود اسید هیومیک در آب آشامیدنی می تواند به عنوان یک ترکیب پیش ساز سبب تولید ترکیبات جانبی گندزدایی گردد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر کیتوزان به عنوان کمک منعقد کننده کم هزینه و موثر در فرآیند انعقاد الکتریکی به همراه الکترود آلومینیم، برای حذف ماده آلی اسید هیومیک از محیط های آبی انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، آزمایشات انعقاد الکتریکی با الکترود آلومینیوم در pH های 10-2 با و بدون حضور کیتوزان مورد مطالعه قرار گرفت. اثرات مقادیر متغیر پارامتر های دانسیته جریان، غلظت اولیه اسید هیومیک وغلظت کیتوزان به عنوان کمک منعقد کننده در فرآیند انعقاد الکتریکی در یک راکتور پایلوت از جنس پلکسی گلاس با جریان ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. در مراحل مختلف مطالعه، غلظت اسید هیومیک با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد.
    یافته ها
    دانسیته جریان برابر با 20 میلی آمپر بر سانتی متر مربع و pH معادل 6 به عنوان شرایط بهینه برای حذف اسید هیومیک از محیط آبی بدون کیتوزان حاصل شد. همچنین حضور کیتوزان در غلظت mg/l 5/2 به عنوان کمک منعقد کننده در فرآیند انعقاد الکتریکی باعث حذف حداکثری میزان اسید هیومیک (90 درصد) گردید.
    نتیجه گیری
    ماده کیتوزان به عنوان یک کمک منعقد کننده مناسب و موثر در فرآیند انعقاد الکتریکی در حضور الکترود آلومینیم عمل می کند و می تواند سبب افزایش کارایی فرایند های انعقادی در حدف ماده آلی اسید هیومیک گردد.
    کلیدواژگان: کیتوزان، اسید هیومیک، انعقاد الکتریکی، الکترود آلومینیمی
  • نعیمه اکبری ترکستانی صفحات 70-77
    زمینه و هدف
    گرگرفتگی علامتی شایع و ناراحت کننده در زنان یائسه است که درمان اصلی آن هورمون درمانی جایگزین می باشد. هورمون درمانی به علت عوارض متعدد مورد بحث قرار گرفته و استفاده از فیتواستروژن ها مطرح شده است. با توجه به وجود منابع غنی فیتواستروژن در گیاهانی از جمله سویا و شنبلیله، مطالعه حاضر با هدف مقایسه سویا و بذر شنبلیله بر گرگرفتگی زنان یائسه انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده دو سوکور، 60 زن یائسه که با شکایت گرگرفتگی به درمانگاه های شهر اراک مراجعه کرده بودند و رضایت و شرایط ورود به مطالعه را داشتند. به طور تصادفی در دو گروه 30 نفره بذر شنبلیله (6 گرم روزانه) و سویا (25 گرم روزانه) قرار گرفتند. قبل از مداخله و در پایان ماه دوم (8 هفته)، شدت و تعداد دفعات گرگرفتگی ارزیابی و با آزمون تی زوجی و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 60 زن یائسه مطالعه را به پایان رساندند. از نظر شدت و تعداد دفعات گرگرفتگی بین دو گروه قبل از مداخله تفاوت معنی داری وجود نداشت. در هر دو گروه در پایان ماه دوم پس از مداخله نسبت به قبل از مداخله، شدت و تعداد گرگرفتگی کاهش معنی داری داشت. در بررسی تعداد و شدت گرگرفتگی پس از دو ماه استفاده از دانه های گیاهی بین دو گروه اختلاف معنی دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش به نظر می رسد، مصرف روزانه 25 گرم سویا و یا 6گرم دانه شنبلیله طی دو ماه در کاهش تعداد و شدت گرگرفتگی زنان یائسه یکسان است. همچنین عارضه جانبی خاصی توسط شرکت کنندگان برای هیچ یک از گیاهان تحت مطالعه گزارش نشد.
    کلیدواژگان: دانه شنبلیله، گرگرفتگی، یائسگی، سویا
  • محمد فتحی، رضا قراخانلو، راضیه رضایی صفحات 78-86
    زمینه و هدف
    فعالیت استقامتی موجب تجدید ساختار قلب می شود و بیان بسیاری از ژن ها را القاء می کند، ضمن اینکه فاکتور رونویسی(Serum Response Factor= SRF) نقش مهمی در تجدید ساختار قلب در سطح سلولی بازی می کند، هدف این پژوهش بررسی اثر تمرینات استقامتی بر بیان ژن فاکتور پاسخ سرم (srf) بطن چپ موش های صحرایی نر نژاد ویستار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 14 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، بعد از آشناسازی با پروتکل تمرینی به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی یک برنامه (14 هفته ای) استقامتی را روی نوارگردان اجرا کرد و سپس 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرینی بی هوش و تشریح شدند، سپس قلب و بطن چپ آن ها خارج و با استفاده از روشReal time PCR میزان بیان ژن srf قلب آن ها اندازه گیری شد. با استفاده از آزمون آماری t، اطلاعات به دست آمده تحلیل شد.
    یافته ها
    شاخص های ارزیابی هایپرتروفی نشان داد که نسبت وزن بطن چپ به وزن بدن گروه تجربی (18/0±3/2) در مقایسه با گروه کنترل (12/0±049/2) بیشتر بود (05/0>P). نسبت وزن بطن چپ به سطح رویه بدن در گروه تجربی (008/0±168/0) در مقایسه با گروه کنترل (006/0±153/0) بیشتر بود (01/0>P). میانگین بیان ژن srf بطن چپ گروه تجربی به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (006/0P=).
    نتیجه گیری
    تمرین استقامتی موجب افزایش هایپرتروفی و بیان ژن srf در بطن چپ موش های صحرایی تمرین کرده می شود که با توجه به نقش این ژن در تجدید ساختار قلب، به نظر می رسد افزایش آن نشانه ای از سازماندهی مجدد سارکومرهای قلب جهت سازگاری به تمرینات استقامتی است.
    کلیدواژگان: ژن فاکتور پاسخ سرم، تمرین استقامتی، قلب
  • زهرا خسروی، محمد علی نصیری خلیلی*، رضا حسن ساجدی، مهدی زین الدین، غلامرضا اولاد صفحات 87-96
    زمینه و هدف

    آلزایمر یکی از بیماری های تحلیل سیستم عصبی است که عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند. تشکیل تجمعات پروتئین تاو (TAU) یکی از شایع ترین مشاهدات این بیماری در مغز افراد مبتلا است. رویکردهای مختلفی برای هدف گیری تجمعات پروتئینی تاو در نورون های بیماران آلزایمری پیشنهاد شده است که از میان آن ها چاپرون ها اخیرا مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته اند. هدف این مطالعه، بررسی اثر یک چاپرون ریز مولکول به نام دی اتیل تیا تری کربوسیانین یدید بر تجمعات پروتئین تاو می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه بنیادی آزمایشگاهی، پروتئین تاو در باکتری ها بیان شد، سپس به روش کروماتوگرافی تعویض یونی و کروماتوگرافی تمایلی تخلیص شد و خلوص آن باSDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفت. هپارین به عنوان القاگر تجمع اضافه شد و القای تجمع آن، با روش دورنگ نمایی دورانی (CD) بررسی شد. سپس به تجمعات حاصل، چاپرون دی اتیل تیا تری کربوسیانین یدید اضافه شد و تاثیر آن بر این تجمعات با استفاده از SDS-PAGE و نیز روش سنجش فلئورسانس تیوفلاوین T ارزیابی گردید.

    یافته ها

    الکتروفورز SDS-PAGE، بیان پروتئین تاو و خلوص آن را تایید نمود. روش CD، القای تشکیل تجمعات توسط هپارین را نشان داد. همچنین به دنبال تیمار تجمعات حاصل با دی اتیل تیا تری کربوسیانین یدید، نتایج SDS-PAGE نشان دادند که تجمعات القاشده، به میزان چشمگیری در مقایسه با نمونه کنترل کاهش می یابند. سنجش فلئورسانس تیوفلاوین T نیز برای تایید نتایج حاصل از SDS-PAGE استفاده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهند که چاپرون دی اتیل تیا تری کربوسیانین یدید قادر است تجمعات پروتئینی تاو را که در حضور القاگر هپارین تولید شده اند، مهار نماید. این یافته، می تواند ریزمولکول چاپرون دی اتیل تیا تری کربوسیانین یدید را به عنوان یک داروی بالقوه در هدف گیری تجمعات تاو در بیماران آلزایمری مطرح کند.

    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، پروتئین تاو، چاپرون، دی اتیل تیا تری کربوسیانین یدید
  • مقالات مروری
  • فرشته سالاری مقدم، طهمورث طهماسبی، لادن عرب یعقوبی صفحات 97-104
    زمینه و هدف
    یکی از اختلالات شایع حرکتی به دنبال سکته مغزی، افتادگی مچ پا می باشد. درمان اولیه آن استفاده از ارتوز مچ پاست. اخیرا تحریک الکتریکی عملکردی نیز به عنوان درمان این بدشکلی و به منظور بازگرداندن راه رفتن طبیعی به بیماران دچار ضعف یا فلج عضلات به دنبال سکته مغزی و یا آسیب طناب نخاعی به کار می رود. هدف از این مطالعه بررسی نقش این تکنیک در مقایسه با ارتوز مچ پا در اصلاح الگوی راه رفتن بیماران سکته مغزی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مروری، جست و جوی نظام مندی در پایگاه های الکترونیکی مختلف (Googlescholar، Pubmed، Sciencedirect) انجام و مقالات انگلیسی چاپ شده بین سال های 1989-2013 به وسیله ی انتخاب کلمات کلیدی تحریک الکتریکی عملکردی، سکته مغزی، اورتوز مچ پا، افتادگی پا و راه رفتن در چند حیطه (روش PICO) و ترکیب بین آن ها، انجام شد. مقالاتی که شامل بیماری عصبی غیر از سکته مغزی و یا دفورمیتی به جز افتادگی پا بود، حذف گردید.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده از 32 مقاله استخراجی، بر اساس تغییرات مثبت رخ داده در پارامترهای راه رفتن و میزان فعالیت عضلانی و کاهش اسپاسیتی به دنبال استفاده از سیستم تحریک الکتریکی عملکردی تفسیر شده-اند. این سیستم موجب افزایش سرعت راه رفتن، طول گام و تعداد قدم در واحد زمان می شود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تکنیک تحریک الکتریکی عملکردی، موجب بهبود کیفیت راه رفتن افراد دچار افتادگی پا به علت سکته مغزی خواهد شد؛ راحتی و ظاهر بهتر این تکنیک در مقایسه با ارتز مچ پا می تواند توجیه مناسبی برای پذیرش بهتر و تحمل این سیستم در میان بیماران باشد.
    کلیدواژگان: تحریک الکتریکی عملکردی، سکته مغزی، اورتوز مچ پا، افتادگی پا، راه رفتن
|
  • Maryam Karami Kheriabad, Forogh Azarneushan, Lida Goolizadeh, Korosh Davari Pages 1-6
    Background And Aims
    Capparis spinosa is a plant containing phytoestrogens which have moderating influence on hormones and may effect on the pituitary-gonadal axis. This study was aimed to investigate the effects of Capparis spinosa on testosterone, FSH and LH hormones.
    Methods
    In this experimental study, 40 adult male rats were randomly divided into 5 equal groups control; received distilled water, and other 3 groups received different doses of hydroalcoholic extract of Capparis spinosa flower bud (100, 200 and 400 mg/kg), respectively. Rats received the extract during 28 days by gavage. They anesthetized 24 hours after the last gavage using ether, and blood samples were collected from the heart. Then, serum levels of testosterone, FSH and LH hormone were measured using Elisa kit.
    Results
    The results showed a significant reduction in plasma concentration of testosterone hormone in the group treated with a dose of 100 mg/kg compared to control and observed groups (P<0.05). Serum concentrations of FSH and LH hormones showed no change in other experimental groups compared to control and observed groups.
    Conclusion
    Capparis spinosa hydroalcholic extract could be effective on the function of testosterone hormone and in the treatment of pituitary-gonadal axis disorders.
    Keywords: Capparis spinosa, Testosterone, Phytoestrogen, Gonadotropine hoemones
  • Azam Haghi, Masoud Ghanbari, Haji Ali Yartireh, Hassan Rajabi, Vardanjani, Yaser Jalilpour Pages 7-15
    Background And Aims
    Musculoskeletal disorders (MSDs) are a major cause of disability in world. For this reason, many studies have been conducted on these disorders. The aim of this study was to determine the prevalence of musculoskeletal disorders and risk assessment of these disorders in municipality workers in Isfahan.
    Methods
    In this cross-sectional study, different tasks of municipality workers were studied. 12 workers in each task and totally 108 persons were selected. The prevalence of musculoskeletal disorders was studied with Nordic questionnaire. QEC (Quick Exposure Check) methods were used to assess the risk of musculoskeletal disorders.
    Results
    Based on the Nordic questionnaire results, 82.4% of the workers suffered from musculoskeletal memberat least a symptom of the disorders that the most of symptoms was reported in knees (59.3%) and lower back (52.8%). Prevalence of musculoskeletal disorders was higher. In other word, there was a significant relationship between the level of exposure to the risk and prevalence of musculoskeletal disorders symptoms. (P<0.001)
    Conclusion
    Because 47.2% of working groups were in high and very high risk level, control actions should be initiated as soon as possible. The main ergonomic problems in municipality workers were improper posture, work with repetitive motions, back rotation and bending. Implementation interventional and corrective actions are essential to improve the working situation.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, QEC technique, Municipality, Nordic questionnaire
  • Amir Shakerian Pages 16-23
    Background And Aims
    Brucellosis is the most common infectious disease in Iran that is common between humans and animals and is caused by Brucella species. One of the transmission ways of brucellosis to human is consuming of milk and its traditional products contaminated with the Brucella bacteria. This study was aimed to investigate the contamination rate of cow's craw milk and its traditional products with Brucella abortus, and Brucella mellitensis in Isfahan and Chaharmahal and Bakhtiari provinces in 2012.
    Methods
    In this laboratory descriptive study, a total of 200 samples of raw cow's milk (n=100), traditional cheese (n=50), ice cream (n=25), and cream (n=25) were collected from Isfahan and Shahrekord and they were examined by PCR method.
    Results
    The rate of contamination in raw cow's milk (1% Brucella abortus), cheese (2.5% B. abortus, B. mellitensis), and cream (1% B. abortus) was reported of 200 experimented samples, and no brucella contamination was found from the ice cream.
    Conclusion
    According to the contamination of milk and dairy products to Brucella bacteria and health and economic damages of this disease, it is necessary to make more accurate and efficient control and supervision to prevent this disease.
    Keywords: Brucella abortus, Brucella mellitensis, Brucella ovis, PCR, Traditional Dairy Product
  • Abdol, Majid Taheri, Morteza Tahmasbi, Mohammadali Dayani, Majid Mahsa, Sogra Soleiman Pages 24-32
    Background And Aims
    Diagnostic imaging has a fundamental contribution to non - invasive diagnosis of the reasons for biliary obstruction and screening the patients at high risk. So, this study was aimed to compare the value of multidetector-row computed tomography (MDCT) in diagnosis of biliary obstruction reasons with the results obtained from invasive procedures.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 50 patients were selected by stratified sampling from January 2010 to May 2011 with diagnosis of biliary obstruction based on per clinical and sonographic results and they were evaluated by MDCT. Their radiology report was compared with the results obtained from other invasive procedures including Percutaneous Transhepatic Cholangiography (PTC), Endoscopic Retrograde Cholangiopancreaticography (ERCP), and/or surgery.
    Results
    Findings indicated that sensitivity, specificity, and accuracy of MDCT was 100%, 88.4%, and 94%, respectively in diagnosis of malignant reasons for biliary obstruction, 75%, 100%, and 96% in diagnosis of benignant reasons for biliary obstruction, and 94.4%, 100%, and 98% in that of gallstones. No significant relationship was found between severity of bile duct dilatation and obstructive agent’s benignancy or malignancy (P<0.001).
    Conclusion
    Based on this study findings, MDCT is found a rapid, non-invasive, and highly accurate method in diagnosis of biliary obstruction reasons, differentiation between benignant obstructive agents and malignant ones, and is useful for planning prior to surgery.
    Keywords: Biliary obstruction, Multidetector, row computed tomography, Invasive method, Endoscopic retrograde cholangiopancreaticography
  • Vali Akbari, Reza Heidari, Rashid Jamei, Majid Asadi, Samani Pages 33-40
    Background And Aims
    Walnuts are a good source of essential fatty acids and tocopherols. Chemical compounds especially fatty acids and tocopherols are different depending on the genotype and environmental conditions. This study aimed to study the fatty acid compositions and pellicle antioxidant properties of different Persian walnut (Juglans regia L.) genotypes.
    Methods
    In this experimental study, the fatty acid compositions of six walnuts (Juglans regia L.) genotypes (K1, G1, B1, K2, K3, B2) were collected from different areas of Koliaie in Kermanshah. Fatty acid compounds were analyzed using gas chromatography coupled to a flame ionization detector. Also, (2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) DPPH radical scavenging activity was used to analyze antioxidant properties.
    Results
    Total oil ranged from 63.3 to 78.5%. Polyunsaturated fatty acids (PUFAs) included the most important group of fatty acids in the studied oil of different genotypes that they were in the range of 57.6% to 70.20%. The highest range of PUFA in the B2 genotype was observed. B2 genotype showed more radical than the other genotypes in collection activities (P<0.05).
    Conclusion
    These results demonstrate that fatty acid composition is genotype dependent. Pellicle is replete of antiradical and a necessary protecting layer that fatty acids particular PUFA protect against radicals.
    Keywords: Walnut, Fatty acids, Antioxidant, Pellicle
  • Abolfazl Khoshdel, Karam Ali Kasiri, Soleiman Kheiri, Abas Doosti, Javad Fadaee Pages 41-50
    Background And Aims
    Haemophilus influenza is one of the most important pathogens in the respiratory system that can cause several complications especially in children. So, this study was aimed to determine the prevalence of Haemophilus influenza serotypes in the pharyngeal mucosa of healthy children.
    Methods
    In this analytic- descriptive study, 378 pharyngeal samples were randomly selected from 1 to 5 years old children referred to Imam Ali Clinic in 2012. Samples were analyzed by two methods of culture and polymerase chain reaction (PCR). All the positive samples serotypes were evaluated by PCR.
    Results
    There was 42 (11.1%) positive numbers of Haemophilus influenza serotypes in the samples in this study (95% Confidence interval). 8 cases were encapsulated and 34 cases nonencapsulated among them. Among the encapsulated ones, 4 cases were serotype f, 2 cases were serotype b and 2 cases were serotype d. There was a significant relationship between the incidence of Haemophilus influenza and having brother or sister under 5 years old (p=0.044) and father’s education (P=0.041).
    Conclusion
    the results of this study indicated that the nonencapsulated serotype has the highest frequency. The frequency of serotype b is one of the most important invasive serotype in carrier's children, although serotype f has more prevalence. Thus, the findings of this study emphasize that responsible managers need to pay more attention to these pathogens.
    Keywords: Prevalence, Hemaphilus influenza, Children, Serotype
  • Farzin Khorvash, Arezoo Khorvash, Mohsen Meidani, Saeid Abassi, Majid Yaran, Mohammad Reza Zolfaghari, Seyed Ali Rezaei, Behroz Ataei Pages 51-58
    Background And Aims
    Legionella pneumophila is an organism of public health interest because of its ability to cause mechanical ventilation. The aim of this research was determination of Legionella pnemophila in bronchoalveolar lavage samples in patients with ventilator-associated pneumonia by real time PCR in ICU at Al Zahra hospital.
    Methods
    In this descriptive analytic study, Pneumonia patients hospitalized in ICU of Isfahan Al Zahra hospital were studied in one year in 2011. Thirty-nine Bronchoalveolar lavage specimens were collected from patients with ventilator associated Pneumonia and kept in- 20°C until the test. DNA was extracted by phenol chloroform and Real time PCR process was done in 45 cycles consist of 95°C for 4 seconds in the first step and 58°C for 30 seconds, while experiments were performed using Taq Man method.
    Results
    The results for presence of Legionella pneumophila bacteria in all samples were negative. Minimum age of patients was 20 and maximum age was 86 years. Duration of hospitalization in ICU was at least 2 days and maximum was 65 days. Maximum ventilation period was 65 days and minimum period was 2 days.
    Conclusion
    This study demonstrates the absence of Legionella pneumophila in patients with ventilator associated pneumonia in ICU of this hospital. It seems that Legionella pneumophila microbiological pattern recognition is also logical for other medical centers.
    Keywords: Pneumonia, Legionella pneumophila, Bronchoalveolar lavage
  • Dr Abdol Motaleb Seid Mohammadi, Dr Ghorban Asgari, Dr Mohsen Arbabi, Engineer Mohammad Ahmadian, Engineer Ashkan Abdoli, Ali Poormohammadi Pages 59-69
    Background And Aims
    Presence of humic acids in drinkable water resources as a precursor can lead to the formation of disinfection by products. This study aimed to evaluate the effectiveness of chitosan as an effective coagulant with low cost in the electrocoagulation process with aluminum electrode for removal of humic acid from aqueous solutions.
    Methods
    In this experimental study, electrocoagulation experiments with the aluminum electrode were studied in pH range of 2-10, in the presence and absence of chitosan. Moreover, the effects of pH values, current density parameters, initial humic acid concentrations, and various concentrations of chitosan as coagulant aid in the electrocoagulation process were investigated in a batch reactor. The used pilot made of plexiglass and equipped with an electricity generator device. Humic acid concentrations were determined by spectrophotometer.
    Results
    A current density equal to 20 mA/cm2 and PH equal to 6 was obtained as the optimal conditions for the removal of humic acid from aqueous solutions in presence and absences of chitosan. The presence of chitosan in concentration of 2.5 mg/l as a coagulant aid in electrocoagulation process led to remove the maximum amount of humic acid (90%).
    Conclusion
    Chitosan has acted as an appropriate and effective coagulant aid in the electrocoagulation process with the aluminum electrode. Moreover, it can increase the efficiency of coagulation processes in removing humic acid natural substances.
    Keywords: Chitosan, Humic acid, Electrocoagulation, Aluminum electrode
  • Naimeh Akbari Torkestani Pages 70-77
    Background And Aims
    Hot flashes are common and distressing symptoms in postmenopausal women that its major treat is replacement therapy hormone. In order to its various complications, these hormones discuss and the use of phytoestrogens proposes. Due to rich sources of phytoestrogens in herbal plants such as soy and fenugreek, a comparative study of soybean and fenugreek seeds was aimed on hot flashes in postmenopausal women.
    Methods
    This randomized, controlled, double-blind clinical trial was conducted on 60 postmenopausal women with hot flashes who were referred to the clinic centers in Arak city and they had written satisfaction, and included the entrance criteria. They were divided randomly into two groups and in each group, 30 postmenopausal women. One group used fenugreek seeds (6 gr daily) and another group used soy (25 mg daily). Before the intervention and at the end of the second month (8 weeks), the severity and frequency of hot flashes were evaluated and were analyzed using paired t- test and independent t-test.
    Results
    60 postmenopausal women continued the study to the end in total. There was no significant difference in the intensity and frequency between two groups before the intervention P>0.05). Following the intervention in two groups reduced significantly both the severity and number of hot flushes at the end of the second month (P<0.001). There was not a significant difference after two months in frequency and severity of hot flushes by using plant seeds between the two groups (P>0.05).
    Conclusion
    The results of this study seem to have a daily intake of 25 grams of soy or 6 gr of fenugreek seeds after two months is effective in reducing the number and severity of hot flashes, although there was no difference between the two groups. Moreover, no specific complication was observed using these herbal plants under study.
    Keywords: Fenugreek seed, Hot flashes, Menopause, Soy
  • Mohammad Fathi, Reza Gharakanlou, Raziye Rezaei Pages 78-86
    Background And Aim
    Endurance training causes cardiac remodeling and also induces genes expression. Meanwhile, the serum response factor (SRF) is a transcription factor which plays an important role in the remodeling of myocardium at the cellular level. The aim of this study was to investigate the effect of endurance training on cardiac expression of SRF gene in wistar male rats.
    Methods
    In this experimental study, 14 wistar male rats which were maintained under controlled conditions [temperature, light/dark (12:12) cycle, with ad Libitum access to food and water] were randomly assigned to control and Experimental groups, after the familiarization process. The experimental group performed (a 14 -week) endurance training program on motorized treadmill, and 48 hours after the end of the last session were anesthetized and sacrificed. The left ventricle of the heart was removed. To determine the expression levels of srf gene, Real time RT-PCR method was used and collected data were evaluated using t-test.
    Results
    The hypertrophy evaluation indexes showed that the ratio of left ventricle to the body weight in experimental group (2.3±0.18) was significantly (p=0.05) higher compared to control group (2.049±0.12) and the ratio of left ventricle to body surface area in experimental group (0.168±0.008) was significantly (p=0.01) higher compared to control group (0.153±0.006). Finally the mean of srf gene expression level of left ventricle in experimental group was significantly (p=0.006) higher than control group.
    Conclusion
    Given to the role of this gene in heart remodeling and obtained results that showed endurance training induce cardiac hypertrophy and increase of srf gene expression in left ventricle of trained wistar rats, It seem increase in srf gene expression is a sign for sarcomeres reorganization for adaptation to endurance training.
    Keywords: SRF gene, Endurance training, Heart, Left ventricle
  • Zahra Khosravi, Mohammad Ali Nasiri Khalili, Reza Sajedi Hasan, Mehdi Zeinoddini, Gholam Reza Olad Pages 87-96
    Background And Aims

    Alzheimer’s disease is a neurodegenerative disorder that is affected by different factors. Forming aggregations of the tau proteins in the brain is one of the most commonly observation in the patients’ brains suffered from this disease. Several strategies have been devised to target the tau aggregates in the neuronal cells of the patients. Recently, chaperones have drawn the attention of the researchers as a tool to inhibit or disaggregate the tau protein aggregations. The aim of this study was to investigate the effect of small molecule chaperone called Diethylthia tri carbocyanine iodide on the formation of tau aggregates.

    Methods

    In this basic laboratory study, Tau protein was expressed in bacteria. Then, Tau protein was purified by the ion-exchange chromatography and affinity chromatography, and its purity was evaluated by SDS-PAGE. Heparin was added as the inducer of tau aggregation, and the inductive effect of heparin on tau aggregation was examinated by circular dichroism (CD) method. Then, Diethylthia tri carbocyanine iodide chaperones was added to the aggregated tau and its effect was evaluated using SDS-PAGE and thioflavin T fluorescence assay.

    Results

    Electrophoresis SDS-PAGE confirmed the expression of tau protein and its purity. CD validated the successful induction of tau aggregation by heparin. Following treatment of the tau aggregates with Diethylthia tri carbocyanine iodide, the results of SDS-PAGE showed that induced aggregation, remarkably reduced compared to the control sample. Thioflavin T fluorescence assay was used to confirm the results of SDS-PAGE analysis.

    Conclusion

    The results of this study showed that Diethylthia tri carbocyanine iodide could inhibit the aggregation of the tau protein which they were produced in the presence of heparin inductor. These results can propose Diethylthia tri carbocyanine iodide as a potential treatment to target the tau aggregates in people with Alzheimer’s disease.

    Keywords: Alzheimer, 's disease, Tau protein, Chaperone, Diethylthiatricarbocyanine iodide
  • Fereshteh Salari Moghadam, Tahmoures Tahmasebi, Ladan Arab Yaghoub Pages 97-104
    Background And Aims
    One of the most common movement disorders after stroke is foot drop. Its initial treatment is the use of ankle foot orthosis. Recently, Functional Electrical Stimulation (FES) is used as a treatment of this deformity and restoring normal gait in patients with weakness or paralysis of the muscles due to stroke or spinal cord injury. The aim of this study was to investigate the role of this technique compared with ankle – foot orthosis by correction of gait in stroke patients.
    Methods
    In this review of the literature, a systematic search in different electronic databases (Pubmed, Science direct, and Google scholar) by key words selected such as FES, Stroke, ankle-foot orthosis, foot drop and gait was conducted and extracted English articles published between 1989-2013 in some areas (using PICO) and the combination between them. Articles containing non- stroke neurological diseases and deformity rather than foot drop were excluded.
    Results
    The results of extracted 32 articles based on positive changes in parameters of gait kinematics, the rate of muscular activities, and spasticity reduction after using FES were reported. So, FES system increases gait velocity, level of motor activity, stride length, and cadence.
    Conclusion
    It seems FES can improve quality of gait in patients with drop foot caused by stroke. Convenience and better cosmetics in FES comparing with ankle-foot orthosis could be suitable justifications for better acceptance and tolerance of FES system.
    Keywords: Functional Electrical Stimulation, Stroke, Ankle, foot orthosis, Foot drop, gait