فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 85، امرداد و شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقالات تحقیقاتی کوتاه
  • نسرین فروزنده، یوسف اصلانی *، حسینعلی مهرعلیان، فاطمه دریس صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    استرس و تنش قسمتی از زندگی انسان را به خود اختصاص داده است. این مطالعه با هدف ارتباط استرس تحصیلی با حیطه های مختلف کیفیت زندگی دانشجویان مقیم خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1391 انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه ی مقطعی است که به صورت نمونه گیری چند مرحله ای بر روی206 نفر از دانشجویان انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مشخصات فردی، پرسشنامه استرس تحصیلی دانشجویان و پرسشنامه ی کیفیت زندگی SF36 استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی با نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کل کیفیت زندگی آنان 72/16±76/56 بود؛ همچنین میانگین نمره استرس تحصیلی دانشجویان 68/19±5/55 می باشد. با افزایش استرس، نمره کیفیت زندگی در تمام ابعاد آن کاهش می یابد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    استرس تحصیلی دانشجویان می تواند کیفیت زندگی دانشجویان را تحت تاثیر خود قرار دهد؛ لازم است مداخلات لازم در دانشجویان مقیم خوابگاه ها صورت گیرد.
    کلیدواژگان: استرس، تحصیل، کیفیت زندگی، دانشجویان
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • اعظم پوراحمدیان، محمد امین طباطبایی فر، سمیه رئیسی، پریا علی پور، نجمه فتاحی، مرتضی هاشم زاده* صفحات 8-18
    زمینه و هدف
    ناشنوایی متداول ترین نقص حسی در انسان است. ناشنوایی ممکن است هدایتی، حسی- عصبی یا ترکیبی از هر دو، سندرومی یا غیرسندرومی، پیش از تکلم یا پس از تکلم باشد. به دلیل پیچیدگی مکانیسم شنوایی جای تعجب نیست که چند صد ژن در ایجاد ناشنوایی توارثی نقش داشته باشند. تاکنون 152 لوکوس شناسایی شده که با رایج ترین نوع ناشنوایی یعنی ناشنوایی غیرسندرومی مرتبط هستند. هدف از این مطالعه تجزیه و تحلیل پیوستگی ژنتیکی لوکوس DFNB7/11 در خانواده هایی با ناشنوایی غیرسندرومی مغلوب اتوزومی از استان همدان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی، 24 خانواده با ناشنوایی غیر سندرومی مغلوب اتوزومی از استان همدان بررسی شد. خانواده های انتخاب شده در این مطالعه، ازدواج خویشاوندی داشتند و از نظر جهش های ژن GJB2 منفی بودند. تجزیه و تحلیل پیوستگی ژنتیکی توسط 7 نشانگر برای لوکوس DFNB7/11 صورت گرفت.
    یافته ها
    پس از بررسی خانواده های مختلف، یک خانواده از 24 خانواده (16/4%) با لوکوس DFNB7/11 پیوستگی نشان داد، ولی در بررسی اگزون های مختلف و پروموتر ژن TMC1 جهشی یافت نشد. عدم مشاهده ی جهش در ژن TMC1 در خانواده ی مذکور، وجود جهش در نواحی غیر کد کننده ی ژن TMC1 و یا وجود ژن جدیدی در این لوکوس را پیشنهاد می کند. ارزش SLINK و امتیاز LOD این خانواده به ترتیب 45/1 و 54/0 بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، لوکوس DFNB7/11 اهمیت چندانی در بروز ناشنوایی در جمعیت مورد ندارد، ولی برای تعیین نقش دقیق تر این لوکوس در جمعیت ایرانی مطالعات بیشتر ضروری است.
    کلیدواژگان: لوکوس DFNB7، 11، ژن TMC1، ناشنوایی غیر سندرومی مغلوب اتوزومی
  • سعید حبیبیان *، جمال مشتاقیان، ایرج کریمی، فرزانه حسینی، رشید امامی، حامد صادقی، زینب نظریان سامانی صفحات 19-30
    زمینه و هدف
    نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در سطح وسیعی در جهان کاربرد دارند. مطالعه ی حاضر، برای ارزیابی مدت ماندگاری سمیت ریوی حاصل از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 60 سر موش صحرایی نر در 3 گروه (هر گروه شامل 4 زیر گروه 5 سری) تقسیم شدند. حیوانات در زیر گروه های اول، دوم و سوم هر یک از گروه ها به ترتیب 25، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم از نانو ذرات و در زیر گروه چهارم (گروه کنترل) هر گروه حجم برابری از نرمال سالین را به صورت داخل نایی دریافت کردند. در روزهای 15، 30 و 45، به ترتیب حیوانات گروه های اول، دوم و سوم بی هوش شدند. پس از گرفتن گراف های رادیولوژی حیوانات کشته و نمونه های خونی و بافتی جمع آوری شد. نتایج به دست آمده از
    بررسی های هماتولوژی و بیوشیمیایی با آزمون آماری ANOVA و تست تعقیبی Tukey و نتایج حاصله از مطالعات پاتولوژی و رادیولوژی نیز با استفاده از آزمون آماری Fisher exact test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج، اختلاف معنی داری را در شمارش کلی گلبول های سفید، لنفوسیت ها، مونوسیت ها و گرانولوسیت ها و در فعالیت آنزیم های LDH و ALP را در روز 15 آزمایش نشان داد. بررسی های هیستوپاتولوژی و رادیولوژی دلالت بر پاسخ ریه ها به صورت ضایعات آماسی وابسته به دوز مصرفی می کرد. این ضایعات بیشتر به شکل نفوذ سلول های آماسی و ضخیم شدن بافت بینابینی بود.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر پیشنهاد می کند که دوز مصرفی نقش مهمی را در سمیت ریوی بازی می کند و اثرات التهابی نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم برای زمان محدودی باقی مانده و حیوان می تواند بعد از طی یک دوره زمانی مجددا به حالت طبیعی باز گردد.
    کلیدواژگان: دی اکسید تیتانیوم، نانو ذرات، تزریق داخل نایی، سمیت ریوی، فیبروز ریوی
  • حسین قمری گیوی، علی خالق خواه *، عیسی جعفری، نجمه جوکار کمال آبادی، مرتضی رضایی صوفی صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    اختلال اسکیزوفرنی از اختلالات شایع روان پزشکی است و تحریف در ادراک زمان یکی از علایم این اختلال محسوب می شود. این مطالعه با درک این موضوع و با هدف تعیین اثربخشی تمرینات حرکتی بر بهبود ادراک زمان در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشی60 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی از بین جامعه آماری بیماران روانی که در سال 1392 در بخش اعصاب و روان بیمارستان فاطمی و بیمارستان روانپزشکی ایثار شهرستان اردبیل بستری بودند، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند و پس از مصاحبه بالینی، مطالعه پرونده بیمار، اجرای مقیاس PANSS و بررسی ادراک زمان با استفاده از 2 محرک دیداری و شنیداری و دستگاه زمان سنج، گروه آزمایش تمرینات حرکتی را به صورت قدم زدن آهسته در 3 گام به همه جهات انجام دادند. داده ها با آزمون آماری تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل در نمره ی پس آزمون تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0>P). به این معنی که تمرینات حرکتی بر بهبود ادراک زمان گروه آزمایش موثر بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نیز نشان داد که با آموزش تمرینات حرکتی به بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی، می توان در ادراک زمان آنان تغییر ایجاد کرد که این یافته در توان بخشی بیماران روانی قابلیت کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: تمرینات حرکتی، ادراک زمان، بیماران، اسکیزوفرنی
  • ارسلان خاتدی فر، پیمان صدری، سیده صغری احمدی سودجانی، علی احمدی * صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    با وجود پیشرفت های وسیع تشخیصی و درمانی، هنوز یک سوم بیمارانی که دچار انفارکتوس حاد میوکارد می شوند، فوت می کنند.آریتمی های قلبی شایع ترین علت مرگ در جریان انفارکتوس حاد میوکارد و بلوک های قلبی دسته مهمی از این آریتمی ها هستند. هدف از این مطالعه، تعیین بروز بلوک های شاخه ای قلب و عوامل خطر دموگرافیک و سوابق بالینی مرتبط با آن در بیماران انفارکتوس قلبی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی پرونده 263 بیمار مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد بستری شده در بخش مراقبت ویژه قلب مورد بررسی قرار گرفت و اطلاعات دموگرافیک و سوابق بالینی بیماران جمع آوری شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی و آزمون های تی مستقل، کای اسکور و آنالیز واریانس یک طرفه در نرم افزار STATA مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی نسبی بروز بلوک شاخه ای کامل 97/15% (42 بیمار) بود. 23/45% بیماران بلوک شاخه راست کامل و 76/54% بلوک شاخه چپ کامل داشتند. بروز بلوک شاخه راست و چپ در کل جمعیت مورد مطالعه به ترتیب 22/7 و 75/8% بود. بروز بلوک شاخه ای چپ و راست قلبی با متغیرهای جنسیت، سن، محل سکونت افراد، فشارخون بالا و سابقه بیماری ایسکمیک ارتباط معنی داری نداشت (05/0P).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه بروز بلوک های شاخه ای قلب در بیماران بستری گزارش شد. با توجه به بروز بالای پیامد مورد بررسی، توصیه می شود بیماران با انفارکتوس حاد میوکارد قلب به طور جدی از نظر عوامل مساعد کننده نظیر دیابت و آریتمی های بطنی مانند وجود اختلالات الکتریکی بررسی شوند. در نهایت اقدامات درمانی مناسب، از ایجاد آریتمی های خطرناک جلوگیری نمایند.
    کلیدواژگان: سکته قلبی، بلوک شاخه ای راست، بلوک شاخه ای چپ
  • آرزو کمالی، کیومرث امینی * صفحات 48-56
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب و عامل عفونت های بیمارستانی و مرگ و میر به خصوص در بیماران با ضعف سیستم ایمنی می باشد و مقاومت ذاتی به مواد ضد میکروبی منجر به مشکلاتی در درمان عفونت های آن می شود. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژن های حدت سودوموناس آئروژینوزا به روش Multiplex-PCR می باشد.
    روش بررسی
    60 نمونه سودوموناس آئروژینوزا شامل 40 نمونه از کلکسیون آزمایشگاه میکروبیولوژی پاسارگاد و 20 نمونه از بیمارستان های استان کرمان جمع آوری و در محیط های اختصاصی کشت داده و با آزمون های بیوشیمیایی تایید شد. واکنش PCR بر روی تمامی نمونه ها برای شناسایی ژن های حدت gyrB، oprL، ETAو شناسایی جنس و گونه 16SrDNA صورت گرفت.
    یافته ها
    از میان 60 نمونه سودوموناس آئروژینوزا، 38 نمونه (3/63%) دارای ژن gyrB و oprL، 37 نمونه (6/61%) دارای ژن ETA و هر 60 نمونه (100%) دارای ژن 16SrDNA بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت تشخیص سریع این باکتری به جهت بروز مقاومت و مشکلات موجود در
    روش های بیوشیمیایی، شناسایی همزمان چندین ژن با روش Multiplex-PCR به عنوان روشی حساس و دقیق در شناسایی این باکتری به شمار می رود.
    کلیدواژگان: Multiplex، PCR، ژن های حدت، سودوموناس آئروژینوزا
  • زهرا حجتی ذی دشتی *، نیما اتحادی صفحات 57-67
    زمینه و هدف
    امروزه استفاده از مکمل های پروتئینی و آمینواسیدی جهت کاهش آسیب های عضلانی متعاقب جلسات تمرینی شدید بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر مصرف 7 روزه مکمل اسیدهای آمینه شاخه دار (BCAA) بر شاخص های کوفتگی تاخیری بازیکنان مبتدی فوتسال بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق نیمه تجربی دوسوکور، از جامعه آماری پژوهش شامل فوتسالیست های مبتدی مجموعه ورزشی انقلاب تهران، 20 نفر (با میانگین سنی 72/4±67/28 سال و وزن 09/12±17/90 کیلوگرم) به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی و به 2 گروه مکمل (10n=) و دارونما (10n=) تقسیم شدند. آزمودنی ها مکمل یا دارونما را به مدت 7 روز قبل از یک جلسه کار با وزنه با شدت 80% یک تکرار بیشینه (1RM) در 3 نوبت و هر نوبت 8 بار تکرار، مصرف کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که کراتین کیناز پس از 48 ساعت در گروه مکمل با اینکه افزایش کمتری نسبت به گروه دارونما داشت. از 33/86±83/238 به 77/184±17/417 IU/L در گروه مکمل و از 98/58±83/229 به 44/227±0/445 IU/L در گروه دارونما؛ اما این تفاوت معنی دار نبود (767/0=P). از طرفی لاکتات دهیدروژناز نیز در هیچ یک از مراحل اندازه گیری تفاوت معنی دار بین 2 گروه را نشان نداد (قبل 42/58±33/301، بلافاصله بعد 43/56±33/333 و 48 ساعت بعد 82/47±33/337 IU/L در گروه مکمل و قبل 28/43±83/297 بلافاصله بعد 75/69±17/297 و 2 روز بعد 02/60±17/292 IU/L در گروه دارونما) (280/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد مصرف 7 روزه مکمل BCAA قبل از فعالیت مقاومتی شدید، تاثیری بر شاخص های کوفتگی عضلانی تاخیری بازیکنان مبتدی فوتسال نداشت.
    کلیدواژگان: اسید آمینه شاخه دار، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز
  • مرتضی دهقان، عباس عبدلی تفتی *، ساناز رزی، مسعود امیری صفحات 68-77
    زمینه و هدف
    اضطراب شایع ترین احساس قبل از عمل جراحی می باشد که می تواند بر پیامدهای بعد از عمل تاثیرگذار باشد. اثرات ضد اضطرابی گیاه گل ساعتی در مطالعات قبلی گزارش شده است و این مطالعه به منظور تعیین اثرات داروی گیاهی گل ساعتی Passiflora incarnate L. بر اضطراب قبل از عمل جراحی ارتوپدی در بیماران بستری در بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 60 بیمار کاندید جراحی ارتوپدی 50-25 ساله مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد، به طور تصادفی به 2 گروه 30 نفره مورد و شاهد تقسیم شدند. شب قبل از عمل گروه مورد قطره خوراکی گل ساعتی (ترکیب موثره Passiflora incarnate L.500 میلی گرم) و گروه شاهد پلاسبو دریافت کردند. روز عمل بر اساس پرسش نامه اضطراب اشپیل برگر میزان اضطراب پنهان (صفت اضطرابی فرد) و آشکار (حالت اضطرابی فرد) ثبت شد؛ همچنین اطلاعات دموگرافیک بیماران نیز به صورت پرسشنامه اخذ گردید.
    یافته ها
    2 گروه از نظر سن، جنس و وضعیت تاهل اختلاف آماری نداشتند. میانگین نمره اضطراب آشکار در گروه مورد (25/7±86/40) کمتر از گروه شاهد (58/4±63/50) بود (001/0=P)؛ اما در 2 گروه میانگین نمره اضطراب پنهان تفاوت معنی داری را نشان نداد (303/0=P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه استفاده از قطره خوراکی گیاه گل ساعتی قبل از عمل جراحی ارتوپدی به کاهش میزان اضطراب بیمار کمک می کند. استفاده از عصاره گیاه گل ساعتی جهت درمان های ضد اضطراب و آرام بخشی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اضطراب، گیاه گل ساعتی، جراحی ارتوپدی
  • جواد فردمال، محمد ابراهیم غفاری، سید رسول زکوی، قدرت الله روشنایی *، نیلوفر جوانروح صفحات 78-86
    زمینه و هدف
    سرطان تیروئید نوعی بدخیمی غدد درون ریز است که بروز آن به طور پیوسته در بسیاری از مناطق جهان در حال افزایش است. با توجه به این که ممکن است، عوامل متفاوتی بر بقای عاری از بیماری در مبتلایان به سرطان تیروئید موثر باشد؛ لذا هدف این مطالعه شناسایی این عوامل است.
    روش بررسی
    در این مطالعه هم گروهی تاریخی، 785 بیمار مبتلا به سرطان تیروئید تمایز یافته مراجعه کننده به بخش پزشکی هسته ای بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد طی سال های 1357 تا 1391 مورد بررسی قرار گرفت. پیگیری تمام بیماران از طریق مراجعات دوره ای و تماس تلفنی انجام شد. اثر عوامل مختلف دموگرافیکی و بالینی بر بقای عاری از بیماری مبتلایان با استفاده از مدل بقای وایبل ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانه زمان بقای عاری از بیماری مبتلایان برابر 05/1±15 سال به دست آمد. ارزیابی ویژگی های کلینیکی و پاتولوژی در حالت یک متغیره نشان داد که تاثیر متغیرهای جنس، سن در زمان تشخیص، نوع سرطان، مرحله سرطان، نوع درمان، تیروگلوبولین اولیه، اندازه تومور، وضعیت گره های لنفاوی درگیر، وضعیت متاستاز و جراحی ناکامل و در حالت چندگانه نیز اندازه تومور، وضعیت متاستاز، وضعیت گره های لنفاوی درگیر و سن در زمان تشخیص رابطه معنی داری بر بقای عاری از بیماری مبتلایان داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به عوامل متعدد تاثیرگذار بر خطر عود مجدد بیماران و تاثیرگذار بودن وضعیت متاستاز، اندازه تومور، وضعیت گره های لنفاوی درگیر و سن در زمان تشخیص در حالت تعدیل شده، به نظر می رسد افرادی که دارای متاستاز دوردست می باشند و در مرحله چهارم مرحله بندی اندازه تومور، دارای درگیری غدد گره های لنفاوی و بالای 45 سال می باشند، در خطر عود مجدد بیشتری قرار دارند.
    کلیدواژگان: سرطان تیروئید، تحلیل بقای عاری از بیماری، مدل وایبل
  • مجید ضرغام حاجبی، سعید پورعبدل *، شهزاد سراوانی صفحات 87-97
    زمینه و هدف
    اختلال نقص توجه/ بیش فعالی یکی از اختلالاتی می باشد که توجه بسیاری از روان شناسان، روان پزشکان و پژوهشگران را به خود جلب کرده است. ازجمله عواملی که می تواند در تداوم این اختلال دخیل باشد، تنظیم نامناسب انگیزه ها و رفتارهای پرخطر است؛ لذا هدف پژوهش حاضر، مقایسه خودتنظیمی انگیزشی و رفتارهای پرخطر در دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی و دانش آموزان عادی است.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پسر مبتلا اختلال نقص توجه/ بیش فعالی و دانش آموزان عادی کلاس سوم دبیرستان تشکیل دادند که در سال تحصیلی 94-93 در شهر اردبیل مشغول به تحصیل بودند. نمونه پژوهش به حجم 80 نفر (شامل 40 دانش آموز عادی و 40 دانش آموز مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی) بودند که به صورت نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند، برای جمع آوری داده ها از مقیاس خودتنظیمی انگیزشی، مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی، مقیاس تشخیصی کوتاه اختلال نقص توجه/ بیش فعالی بزرگسالان کانرز و مصاحبه تشخیصی بر اساس DSM-5 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) نشان داد که میانگین نمرات خودتنظیمی انگیزشی (در تمامی مولفه ها) دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی به طور معنی داری از دانش آموزان عادی کمتر است (001/0>P)؛ همچنین نتایج نشان داد که میانگین نمرات رفتارهای پرخطر (در تمامی مولفه ها) دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی به طور معنی داری از میانگین نمرات دانش آموزان عادی بیشتر است (001/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این یافته ها نشانگر اهمیت راهبردهای خودتنظیمی انگیزشی و تنظیم و تعدیل این انگیزه ها در جهت پیشرفت تحصیلی و کاهش رفتارهای پرخاشگرانه، بی توجهی، حواس پرتی و درنهایت پیشگیری و کاهش رفتارهای پرخطر در دانش آموزان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی است.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، خودتنظیمی انگیزشی، رفتارهای پرخطر
  • زینب دهقان، هدا آیت *، علی محمد احدی صفحات 98-108
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر مطالعات متعددی بر روی سموم حیوانات و حشرات برای یافتن مولکول هایی با خواص دارویی انجام شده است. سموم عقرب دارای مولکول های کوچکی با خواص زیستی و دارویی مختلف می باشند. یکی از این توکسین ها پپتید آنتی تومور- ضددرد (AGAP) است که در درمان سرطان و تسکین درد موثر می باشد. در این مطالعه تحقیقی به تعیین توالی و بررسی های بیوانفورماتیکی ژن کدکننده ی پپتید شبه AGAP از عقرب زرد ایرانی پرداخته شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، نمونه های عقرب زرد ایرانی Mesobuthus eupeus جمع آوری و پس از استخراج DNA با پرایمرهای اختصاصی نواحی حفاظت شده، تکثیر ژن کدکننده ی پپتید سمی مشابه AGAP انجام شد و(MeI AGAP) Mesobuthus eupeus Iranian AGAP نام گرفت. سپس توالی ژن شبه AGAP جهت بررسی های قرابتی با کمک نرم افزار CLC main workbench 5 با توالی های سموم مشابه از گونه های دیگر عقرب مقایسه شد؛ همچنین توالی اینترون، عناصر تنظیمی، جایگاه های پیرایش و موقعیت آدنین نقطه ی شاخه ساز این توکسین با توالی های مشابه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    توالی ژنی MeI AGAP درحدود 507 نوکلئوتید دارد. توالی ژنی این توکسین کوتاه تر از توالی ژنی توکسین BmK AGAP به دست آمده از عقرب Buthus martensii می باشد که علت آن حذف بزرگی در توالی اینترونی آن است. توالی کدکننده ی پپتید بالغ در این توکسین تشابه 93 % با توکسین BmK AGAP دارد. مطالعه ی توالی ژنی توکسین MeI AGAP از عقرب ایرانی مزوبوتوس اوپئوس تاکنون انجام نشده و گزارش توالی آن برای نخستین بار، در این مطالعه صورت گرفت.
    نتیجه گیری
    بررسی همولوژی این توکسین با توکسین های دیگر از عقرب های مختلف، تفاوت های متعددی نشان داد که می تواند خاص گونه ی ایرانی باشد؛ همچنین تشابه زیاد با توکسین BmK AGAP، MeI AGAP را به عنوان دارویی برای درمان سرطان و تسکین درد مطرح می کند.
    کلیدواژگان: پپتید مشابه آنتی تومور، ضددرد، توالی یابی ژنی، فاکتورهای تنظیمی اینترون، عقرب مزوبوتوس اوپئوس ایرانی
  • سید محمد عابدی، سمیه باقری، رضاعلی محمدپور *، علیرضا مردانشاهی، علی قائمیان صفحات 109-117
    زمینه و هدف
    بیماری های عروق کرونر موجب مرگ و میر، ناتوانی و تحمیل هزینه های زیادی می شود. ارزش تشخیصی اسکن قلب برای تنگی عروق کرونر متفاوت گزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی ارزش تشخیصی اسکن در مقایسه با آنژیوگرافی است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی بوده و جامعه آماری بیماران مراجعه کننده به بخش پزشکی هسته ای بیمارستان قلب ساری بودند. 115 بیمار که نتیجه آنژیوگرافی آن ها معلوم بود انتخاب شدند. داده های مربوط به عوامل خطر بیماری عروق کرونر به وسیله پرسش نامه، جمع آوری گشت. نتایج با استفاده از آزمون t و کای اسکور با SPSS و استفاده از شاخص های حساسیت و ویژگی و ارزش پیشگویی مثبت و منفی مقایسه شدند.
    یافته ها
    62 نفر (9/53%) زن و میانگین و انحراف معیار سن بیماران 67/9±85/56 سال بود که در گروه نرمال و گروه مبتلا به بیماری عروق کرونر اختلاف معنی دار داشته است (001/0>P). فراوانی سایر عوامل خطرزا به ترتیب فشارخون بالا (7/55%)، سابقه خانوادگی بیماری قلبی (1/46%) و دیابت (33%) به دست آمد. بین فشارخون سیستولیک، کلسترول، HDL، LDL، تری گلیسیرید و شاخص توده بدنی با نتیجه آنژیوگرافی ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد. حساسیت اسکن پرفیوژن میوکارد قلب در تشخیص بیماری عروق کرونر در مقایسه با آنژیوگرافی برابر با 84% و ویژگی آن برابر 92% به دست آمد؛ همچنین ارزش پیشگویی کننده مثبت 5/95% و ارزش پیشگویی کننده منفی 75% محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه و بالا بودن میزان حساسیت و ویژگی اسکن پرفیوژن میوکارد در مقایسه با آنژیوگرافی، اسکن پرفیوژن میوکارد به عنوان روشی غیر تهاجمی در تشخیص تنگی عروق کرونر کمک کننده می باشد؛ ولی باید شرایط انتخاب بیماران استاندارد و بدون اوریبی در انتخاب باشد.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، آنژیوگرافی، اسکن پرفیوژن میوکارد
  • مهسا کیانی زاده، عبدالمجید فدایی *، محسن اربابی، رمضان صادقی، علی احمدی، گشتاسب مردانی صفحات 118-127
    زمینه و هدف
    هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs)، از جمله آلاینده های بسیار سمی، سرطان زا و پایدار می باشند که از 2 یا چند حلقه بنزنی ساخته شده اند؛ همچنین به علت حلالیت پائین و پایداری آن ها در محیط زیست، در دسته آلاینده های آلی پایدار (POPs) قرار می گیرند. پرخطر ترین ترکیب این گروه بنزو (a) پیرن است که سرطان زایی آن توسط سازمان بهداشت جهانی تایید شده است. در این تحقیق میزان تجزیه بنزو (a) پیرن با استفاده از فرآیند اکسیداسیون فتوفنتون و بهینه سازی شرایط تصفیه با استفاده از طراحی آزمایش مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، اثر غلظت اولیه بنزو (a) پیرن 5/0، 5/1، 5/2، 5/3، 5/4 میلی گرم بر لیتر، pH بهینه 3، زمان تابش 45، 35، 25، 15، 5 دقیقه، مقدار سولفات آهن 05/0، 15/0، 25/0، 35/0، 45/0 میلی مولار و مقدار H2O2 5/0، 5/1، 5/2، 5/3، 5/4 میلی مولار مورد بررسی قرار گرفت. 31 نمونه با استفاده از روش آماری مرکب مرکزی تعیین شد. غلطت بنزو (a) پیرن با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) مجهز به ستون 18C اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Design Expert انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که راندمان حذف بنزو (a) پیرن با افزایش مقدار سولفات آهن، H2O2 و زمان تابش افزایش و با افزایش غلظت بنزو (a) پیرن کاهش یافت. حداکثر کارآیی حذف در شرایط 5/3 میلی گرم بر لیتر بنزو (a) پیرن، 35/0 میلی مولار سولفات آهن، 9/2 میلی مولار پراکسید هیدروژن و زمان تابش 45 دقیقه، 93% به دست آمد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج به دست آمده، فرآیند فتوفنتون یک روش موثر در حذف بنزو (a) پیرن از محلول های آبی است و با بهینه سازی عوامل عملیاتی موثر، می توان این فرآیند پاک را در مقیا س بزرگ تر انجام داد.
    کلیدواژگان: بنزو (a) پیرن، استخراج فاز جامد، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
  • زهرا فاتحی، منوچهر توسلی *، سیمین همتی، فروزان صفری صفحات 128-136
    زمینه و هدف
    تغییرات ژنتیکی در ژن p53 با تومورزایی به خصوص تومورهای جامد مانند کولون، ریه و پستان در ارتباط می باشند. تاکنون مطالعه ای در مورد ارتباط تعداد تکرارهای TAAAA واقع در اینترون 1 ژن p53 و سرطان کولورکتال صورت نگرفته است. هدف این پژوهش، بررسی پلی مورفیسم TAAAA واقع در اینترون 1 ژن p53 در بین مبتلایان به سرطان کولورکتال و افراد سالم و ارتباط آن با سرطان کولورکتال می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش، نمونه خون 151 فرد مبتلا به سرطان کولورکتال و 180 فرد سالم جمع آوری و بررسی شد. پس از استخراج DNA ژنومی از خون محیطی و تکثیر توالی مورد نظر، تعداد تکرار و توالی TAAAA به وسیله الکتروفورز بر روی ژل پلی آکریل آمید و تعیین توالی به دست آمد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 5 آلل متفاوت از تکرار TAAAA بین 6 تا 10 تکرار و 13 ترکیب آللی (ژنوتیپ) مختلف در بین افراد شاهد و مورد مشاهده شد. بیشترین فراوانی آللی در میان افراد مورد و شاهد مربوط به آلل 8 تکرار بود. تعداد ژنوتیپ های هموزیگوت مساوی یا کوچک تر از 8 در افراد شاهد بیشتر از بیمار می باشد.
    بر عکس تعداد ژنوتیپ های مساوی و بزرگ تر از 9 (9/9 و 1/9) در افراد بیمار بیشتر است. به علت تعداد کم نمونه ها محاسبات آماری ارتباط معنی داری را نشان نمی دهد. هیچ ارتباطی بین این ژنوتیپ ها با متاستاز و سن فرد مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مطالعات ما ارتباط معنی داری را بین پلی مورفیسم تکرار TAAAA در ژن p53 و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال نشان نداد.
    کلیدواژگان: p53، سرطان کولورکتال، تکرار TAAAA، پلی مورفیسم
  • پریوش نوری، هاشم نیری *، غلامعلی نادری صفحات 137-147
    زمینه و هدف
    پاراکسوناز آنزیم مربوط به HDL است که به نظر می رسد در محافظت آنتی اکسیدانی در بدن انسان نقش داشته باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثرات رژیم غذایی دش (DASH)، که رژیمی سرشار از آنتی اکسیدان است، بر فعالیت آنزیم پاراکسوناز در زنان دارای اضافه وزن و چاق بود.
    روش بررسی
    این مطالعه، یک کارآزمایی شاهد دار بالینی موازی بود که بر روی 44 زن (22 نفر مداخله، 22 نفر شاهد) دارای اضافه وزن و چاق سالم ساکن اصفهان انجام شد. افراد پس از قرار گرفتن در یک دوره run-in، به مدت 3 ماه در یکی از 2 گروه مداخله ی رژیم غذایی دش یا شاهد قرار می گرفتند. اندازه گیری فاکتورهای آنتروپومتریک، فشارخون و تبعیت از رژیم در افراد، هر 2 هفته یکبار صورت می گرفت. فعالیت پاراکسونازی و فنیل استاتی آنزیم پاراکسوناز در ابتدا و انتهای مطالعه سنجیده شد.
    داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS با یکدیگر مقایسه شدند. جهت بررسی نتایج 05/0≥P به عنوان معنی دار بودن تفاوت ها در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    هیچ تغییر معنی داری در فعالیت پاراکسونازی یا فنیل استاتی بین 2 گروه مورد بررسی مشاهده نشد (به ترتیب 26/0=P و 13/0=P)؛ همچنین رژیم غذایی دش باعث کاهش نمایه توده بدنی و دور کمر به صورت معنی داری شده بود (به ترتیب 03/0=P و 01/0=P)؛ اما تغییرات قند خون، کلسترول تام و LDL معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    احتمال می رود که فعالیت پاراکسوناز تحت تاثیر رژیم غذایی دش قرار نگیرد. با این حال اثرات فاکتورهای غذایی بر فعالیت این آنزیم نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: چاقی، رژیم غذایی دش، پاراکسوناز
|
  • Nasrin Forouzandeh, Yousef Aslani *, Hossainali Mehralian, Fatemeh Drees Pages 1-7
    Background And Aims
    Stress and tension have allocated a part of human life to itself. This study was aimed to investigate the association between educational stress and different domains of quality of life in the students staying in dormitories of Shahrekord University of Medical Sciences in 2012.
    Methods
    This research was a cross-sectional study, which was performed by multistage sampling on 206 students. To gather data, questionnaire of demographic data, questionnaire of academic stress and questionnaire of quality of life SF36 were used. Data were analyzed using SPSS through descriptive and analytical statistics.
    Results
    Mean score of their total quality of life was 56.76±16.72. Also, mean score of academic stress was 55.5±19.68. With increase in stress, the score of quality of life decreased in all of its domains (P
    Conclusion
    Academic stress could influence students’ quality of life; it is necessary to implement required interventions in the students staying in dormitories.
    Keywords: Stress, Education, Quality of life, Students
  • Azam Pourahmadiyam, Mohammad Amin Tabatabaefar, Somayeh Reiisi, Pariya Alipour, Najmeh Fattahi, Morteza Hashemzadeh Chaleshtori * Pages 8-18
    Background And Aims
    Hearing loss is a most common sensory deficit in humans. The hearing loss may be conductive, sensorineural, or mixed (syndromic or nonsyndromic), prelingual or postlingual. Due to the complexity of the hearing mechanism, it is not surprising that several hundred genes might be involved in causing hereditary hearing loss. So far 152 loci have been identified which are associated with the most common type of hearing loss. This study aimed to analyze genetic linkage of DFNB7/11 locus in families with autosomal recessive nonsyndromic hearing loss from Hamedan province.
    Methods
    In this descriptive laboratory study, 24 families from Hamedan province with autosomal recessive nonsyndromic hearing loss were examined. Selected families in this study had consanguinity and they were negative for GJB2 gene mutations. Linkage analysis was performed by 7 markers (STR) for DFNB7/11 locus.
    Results
    After examining different families, one family of the 24 families (4.16%) showed linkage to the DFNB7/11 locus, but in examining different exons and promoter of TMC1 gene, no mutation was found. Lack of TMC1gene mutations in mentioned familyy suggests mutations exist in noncoding regions of TMC1 genes or new gene exists in this locus. SLINK value and LOD score of this family was 1.45 and 0.54 respectively.
    Conclusion
    Based on the results of this study, DFNB7/11 locus may not have important role in causing hearing loss of population studied, but further studies are necessary to determine more precisely the role of this locus in hearing loss in Iranian population.
    Keywords: DFNB7, 11 locus, TMC1 gene, Autosomal recessive nonsyndromic hearing loss
  • Saied Habibian *, Jamal Moshtaghian, Iraj Karimi, Farzaneh Hoseini, Rashid Imami, Hamed Sadeghi, Zeynab Nazarian Samani Pages 19-30
    Background And Aims
    Titanium dioxide (TiO2) nanoparticles are used widely in the world. The present study was conducted to evaluate the lasting of pulmonary toxicity induced by nano-TiO2 particles.
    Methods
    In this experimental study, 60 male rats were randomly divided in three groups. Furthermore, rats in each group were subdivided in four subgroups of 5 in each. Rats in subgroups 1, 2 and 3 of each group were intratracheally instilled with 25, 50, or 100mg/kg of TiO2 particles, respectively. Rats in subgroup 4 (control group) of each group received the same volume of normal saline, intratracheally. On days 15, 30 and 45 after injection, rats in groups 1, 2 and 3 were anaesthetized, respectively. Radiographic pictures were taken and rats were then sacrificed. Blood and tissue samples were collected, subsequently. Results from hematologic and biochemical studies were analyzed statistically using ANOVA and Tukey test, results of the radiographic and pathological studies were analyzed statistically using Fisher exact test.
    Results
    The results showed significant difference of total WBC, Lymphocytes, monocytes, Granulocytes percentages and serum activity of LDH and ALP on day 15 of experiment. Moreover, histopathologic and radiographic examination of lung tissues indicated that the pulmonary response to exposure to TiO2 particles in rats manifested as dose-dependent inflammatory lesions, which mainly consisted of infiltration of inflammatory cells and interstitial thickening.
    Conclusion
    These results suggest that consumed dose may have important role in pulmonary toxicity and inflammatory effects of TiO2 nanoparticles sustained for a limited time and rat recovered from these effects after a length of time.
    Keywords: Titanium dioxide, Nanoparticles, Intratracheally instillation, Pulmonary toxicity, Pulmonary fibrosis
  • Hossein Ghamari Givi, Ali Khaleghkhah *, Eisa Jafari, Najmeh Jokar Kamalabadi, Morteza Rezaei Soufi Pages 31-39
    Background And Aims
    Schizophrenia is a common psychiatric disorder. Distortions in time perception is one of the symptoms of this disorder. This study with the understating of this issue was aimed to determine the effectiveness of motor exercises in improvement of the perception of time in patients with schizophrenia.
    Methods
    In this pilot study, 60 patients with schizophrenia among psychiatric patients who were hospitalized in the Fatemi and Isar psychiatric hospitals in 2013 in the city of Ardabil were selected by simple sampling and randomly assigned into experimental and control groups and after clinical interviews, study patient records, the implementation of the scale of PANSS and study time perception using auditory and visual stimuli and devices, timers, intervention groups carried out motion workouts as walking slowly in three steps in all directions. Data were analyzed using multivariate analysis of variance.
    Results
    Multivariate analysis of variance showed a significant difference between the experimental and control groups at post-test scores (P
    Conclusion
    The results of this study showed that motor exercise training to patients with schizophrenia disorder can bring about change in the perception of time that it will be applicable the rehabilitation of the mentally patients.
    Keywords: Physical exercise, Time perception, Patients, Schizophrenia
  • Arsalan Khaledi Far, Peyman Sadri, Seyede Soghra Ahmadi Soodejani, Ali Ahmadi * Pages 40-47
    Background And Aims
    Despite all wide improvement in diagnosis and treatment, one third of patients with acute Myocardial infarction lose their life. Cardiac arrhythmia is the most common cause of death in acute myocardial infarction, and cardiac blocks are of the important groups of these arrhythmia. This study was planned to determine the incidence of branch block of the heart and its demographic risk factors and related clinical history in patients with myocardial infarction.
    Methods
    In this cross-sectional study, 263 patients with acute myocardial infarction, who were admitted in CCU ward were studied and data of demographic characteristics and medical history were collected. Data were analyzed by STATA software and central tendency and dispersion using descriptive statistics, t-test, chi square and ANOVA.
    Results
    Relative frequency of incidence of total branch block was 15.97% (42 patients). 45.23% had right bundle branch block and 54.76% left bundle branch block. The incidence of right and left bundle branch block in total population under study were 7.22 and 8.75%. There was no significant relationships between the incidence of the right and left cardiac bundle branch block and sex, age, place of residence, high blood pressure and history of ischemic diseases (P>0.05), but there is a significant relationship between the incidence of the right and left cardiac bundle branch block and diabetes (P
    Conclusion
    In this study, the incidence of branch block among patients was reported. Regarding to the high incidence of the factor under study, it is recommended to check patients with myocardial infarction seriously regarding to positive factor including diabetes and detection of ventricular arrhythmias including electrolyes disorders so that could be prevented by good clinical measurement.
    Keywords: Arrhythmia, Right bundle branch block, Left bundle branch block
  • Arezo Kamali, Kumarss Amini * Pages 48-56
    Background And Aims
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen causing nosocomial infections and mortality, especially in patients with a weakened immune system and leads to problems inherent resistance to antimicrobial agents in the treatment of infections. The aim of this study was to evaluate the prevalence of Pseudomonas aeruginosa virulence genes in Multiplex-PCR method.
    Methods
    A total of 60 samples of Pseudomonas aeruginosa including 40 samples from Passargad microbiology lab collection and 20 samples of hospitals in Kerman collected and cultured in specific media and were confirmed with biochemical tests. PCR reaction was done on all samples to identify virulence genes ETA, oprL, gyrB and the species 16SrDNA.
    Results
    Of the 60 isolates of Pseudomonas aeruginosa, 38 samples (63.3%) contains gene gyrB and oprL, 37 samples (61.6%) had the gene ETA, and all had 60 isolate (100%) gene 16SrDNA.
    Conclusion
    Considering the importance of rapid detection of this bacterium due to the incidence of resistance and presence of problems in biochemical methods, concurrent identification of multiple genes by Multiplex-PCR is a sensitive and accurative way in detecting the bacteria.
    Keywords: Multiplex PCR, Virulence genes, Pseudomonas aeruoginosa
  • Zahra Hojjati Zidashti *, Nima Etehadi Pages 57-67
    Background And Aims
    Nowadays, usage of protein and amino acid supplements is focused for decreasing muscular injuries after intensive exercise sessions. The aim of the present research was to indicate the effect of 7-day branched-chain amino acids (BCAAs) consumption on the delayed onset muscle soreness (DOMS) in beginner futsal players.
    Methods
    In this semi-experimental double blind study, the population included the beginner futsal players of Tehran’s Enghelab Sports Complex. 20 volunteers (with an average age of 28.67±4.72, average weight of 90.17±12.09 Kg) were randomly divided into 2 groups of supplement (n=10) and placebo (n=10). The participants consumed the supplement (S) or the placebo (P) 7 days before one session of weight exercises with 80% one repetition maximum (1RM) in 3 sets and each set with 8 repetitions. Repeated measurement ANOVA was used for data analysis.
    Results
    The results showed that after 48 hours CK had a lower increase in S group compared to P group (from 238.83±86.33 to 417.17±184.77 IU/L in S group and 229.83±58.98 to 445.0±227.44 IU/L in P group), but there was no significant difference (P=0.767). On the other hand, LDH didnot show any difference in measurement phases between two groups (before 301.33±58.42 immediately after 333.33±56.43 and 48 hours after 337.33±47.82 IU/L in S group and before 297.83±43.28 immediately after 297.17±69.75 and 48 hours after 292.17±60.02 IU/L in P group) (P=0.280).
    Conclusion
    The results indicate that 7-day BCAAs consuming before vigorous resistance exercise did not have a significant effect on the DOMS indices in beginner futsal players.
    Keywords: BCAA, Creatine kinase, Lactate dehydrogenase
  • Morteza Dehghan, Abbas Abdoli Tafti *, Sanaz Razi, Masoud Amiri Pages 68-77
    Background And Aims
    Anxiety is the most prevalent feeling before surgery which could affect postoperative outcomes. Anti-anxiety properties of Passiflora incarnate have been reported in previous studies and this study was designed and conducted to determine properties of medicinal plant Passiflora incarnate on anxiety before orthopedic surgery in patients hospitalized in Ayatollah Kashani Hospital, Shahrekord.
    Methods
    In this experimental study, 60 patients aged 25-50 years candidate for orthopedic surgery referring Ayatollah Kashani Hospital, Shahrekord were randomly assigned into two 30-individual groups of case and control. At the night before surgery, case group received oral Passiflora caerulea drop (500 mg, Passipy) and control group received placebo. On the day of surgery, by Spielberger Anxiety Inventory, the level of trait anxiety (individual anxious property) and state anxiety (individual anxious state) was recorded, and the patient's demographic characteristics were gathered by questionnaire.
    Results
    There was no significant difference between two groups regarding to age, sex, and marital status. Mean score of state anxiety in case group (40.86±7.25) was lower than control group (50.63±4.58) (P=0.001), but mean score of trait anxiety was not significantly different between the two groups (P=0.303).
    Conclusion
    Based on the results of this study, use of oral drop of Passiflora incarnate before orthopedic surgery helps to relieve patient's anxiety. Use of this extract is recommended for Anti-anxiety and sedative treatments.
    Keywords: Anxiety, Passiflora caerulea, Orthopedic surgery
  • Javad Fardmal, Mohammad Ebrahim Ghafari, Seyed Rasoul Zakavi, Ghodratolah Roshnaei *, Nelofar Javanroh Pages 78-86
    Background And Aims
    Thyroid cancer is a malignancy of the endocrine system that its incidence has been raising steadily in many parts of the world. Regarding to existence of many factors affecting on disease-free survival in patients suffering from thyroid cancer, this study was aimed to identify this factors.
    Methods
    In this historical cohort study, 785 cases of differentiated thyroid cancer patients referred nuclear medicine wards of Imam Reza and Ghaem hospitals, Mashhad during the 1978-2012 were assessed. The follow-up of all patients was performed through periodic visits and telephone. The effect of various demographic and clinical factors on disease free survival of patients was evaluated using Weibull regression model.
    Results
    The median disease-free survival time of patients was resulted in 15±1.05 years. Evaluating the clinical and pathological features using univariate analysis showed that the impact of gender, age at diagnosis, type of cancer, stage of cancer, type of treatment, the primary of Thymoglobulin, size of motor, the status of involved Lymph nodes and status of metastasis, incomplete surgery had a significant association with disease free survival of patients(P
    Conclusion
    Regarding to the numerous factors that impact the risk of recurrence and affect the status of metastasis, size of motor and the status of involved Lymph nodes and age at diagnosis at the moderate status, it seems that those with distant metastases as well as those in the fourth stages and aged over 45 years are at greater risk of recurrence.
    Keywords: Thyroid cancer, Disease, free survival analysis, Weibull model
  • Majid Zargham Hajebi, Saeed Pourabdol *, Sahzad Saravani Pages 87-97
    Background And Aims
    Attention deficit/hyperactivity disorder is one of the disorders that gains attention of psychologists, psychiatrists and researchers. Among the factors that could be involved in the persistence of this disorder is to improper adjust the motivation and high-risk behaviors. Therefore, the aim of the current study was to compare the motivational self-regulation and high-risk behaviors in students suffering from attention deficit/hyperactivity disorder and normal students.
    Methods
    This is a descriptive-analytic study. The statistical population of this research includes all male students in the Third grade of high schools (ADHD and normal students) in Ardabil city in the 2014-2015 academic year. The research subjects consisted of 80 students (n=40 for each group). Students in these schools were selected by multistage cluster sampling. To collect data, motivational self-regulation scale, high-risk behavior questionnaire, conner's scale and diagnostic interview based on DSM-5 were used.
    Results
    The results of multivariate analysis of variance (MANOVA) showed that the mean of motivational self-regulation scores (all components) in students with attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD) was significantly lower than normal students (P
    Conclusion
    The results of these findings in indicative of the importance of motivational self-regulation strategies and regulation of these incentives is for academic achievement and reduction of aggressive behavior, inattention, distractibility, and ultimately prevention and reduction of high-risk behavior in students with ADHD.
    Keywords: Attention deficit, hyperactivity disorder, Motivational self, regulation, High, risk behavior
  • Zeynab Dehghan, Hoda Ayat *, Ali Mohammad Ahady Pages 98-108
    Background And Aims
    In recent years, several studies have been conducted on animal and insect poisons with the aim of finding molecules with medicinal properties. Scorpion toxins have small molecules with different biological and pharmacological properties. One of these toxins is the analgesic- antitumor peptide (AGAP) that is effective in the treatment of cancer and pain. In this study, gene sequencing and bioinformatics analysis was performed to evaluate analgesic-antitumor like peptide from Iranian yellow scorpion Mesobuthus eupeus.
    Methods
    In this experimental study, Iranian scorpion Mesobuthus eupeus samples were isolated and the total DNA was extracted. AGAP-like gene was amplified with specific primers for conserved sequences and named MeIAGAP Mesobuthus eupeus Iranian AGAP. Then MeIAGAP sequences were compared with other similar gene from other species of scorpion by CLC main workbench 5 software. Furthermore, the introns sequence, regulatory elements, and the adenine branches point of this toxin examined with the same sequences.
    Results
    The sequence of MeI AGAP was 507 nucleotides long. The sequence of MeIAGAP gene is shorter than BmK AGAP gene sequences isolated from Buthus martensii, because MeI AGAP has a large deletion in intron sequences. Mature peptide sequences were similar about 93%. MeI AGAP gene sequences from Iranian yellow scorpion Mesobuthus eupeus was reported for the first time in this study.
    Conclusion
    Homology analysis showed multiple differences in sequences that can be specific for Iranian subspecies of this scorpion. Furthermore, MeIAGAP relief acts as drug for cancer and pain treatment due to its high similarity with analgesic-antitumor drug.
    Keywords: Peptide like analgesic, antitumor, Gene sequencing, Intron regulatory factors, Mesobuthus eupeus Iranian scorpion
  • Seyed Mohammad Abedi, Somayeh Bagheri, Reza Ali Mohammadpour *, Ali Reza Mardanshahi, Ali Ghaemian Pages 109-117
    Background And Aims
    Coronary artery disease causes mortality, disability, and impose huge costs. Diagnostic value of myocardial perfusion imaging for coronary artery stenosis is reported. The aim of this study was to evaluate the diagnostic value of myocardial perfusion imaging in comparison with angiography.
    Methods
    This research was a cross-sectional study and the population was patients referred to nuclear medicine section affiliated with heart hospital of Sari that 115 patients having their angiographic result were selected. Data related to risk factors for coronary artery disease were collected through questionnaire. The results were analysed by SPSS 18 through t-test, Chi square and indicators of sensitivity, specificity, positive and negative predictive value.
    Results
    62 patients (53.9%) were female and the mean mean and standard deviation of the patients was 56.85±9.67 years, which had a significant relationship in both normal and coronary artery disease groups (P0.05). Sensitivity of myocardial perfusion scan in the detection of coronary artery disease compared with coronary angiography was 84% and its specificity was equal to 92%. Also, the positive predictive value was calculated 95.5% and negative predictive value was 75%.
    Conclusion
    Regarding to the results of this study and the high sensitivity and specificity of myocardial perfusion imaging in comparison with angiography, myocardial perfusion imaging as a noninvasive technique in the diagnosis of coronary artery disease is helpful, but the patient must be determined in standard condition and many limitations such as selection bias.
    Keywords: Coronary artery disease, Angiography, Myocardial perfusion scan
  • Mahsa Kianizadeh, Abdolmajid Fadaei *, Mohsen Arbabi, Ramezan Sadeghi, Ali Ahmadi, Ghoshtaseb Mardani Pages 118-127
    Background And Aims
    Polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) are among the most toxic and carcinogenic, made up of two or more benzene ring. Also, due to low solubility and viable pollutants in the environment, they are in class Organic Pollutants Persistent (POPs). The most hazardous compound of this group is benzo (a) pyrene, the carcinogenicity of which has been approval by the World Health Organization. In this study, degradation of benzo (a) pyrene was examined using Photo-Fenton Oxidation Process and optimization of treatment conditions using experimental design.
    Methods
    In this experimental study, the effect of initial concentration benzo (a) pyrene 0.5, 1.5, 2.5, 3.5, 4.5 mg/L, optimal pH 3, exposure time 5, 15, 25, 35, 45 min, the amount of iron sulfate, 0.05, 0.15, 0.25, 0.35, 0.45 mM, and H2O2 levels 0.5, 1.5, 2.5, 3.5, 4.5 mM in Photo-Fenton process. 31 samples were determined using the central composite testing method. The concentration of benzo (a) pyrene was measured by high performance liquid chromatography (HPLC) device equipped with column C18. Data were analyzed using the software Design Expert.
    Results
    Results showed that the removal efficiency of benzo (a) pyrene increased with increases in iron sulfate, H2O2 ,and Exposure Time but it reduced with elevating benzo (a) pyrene concentration. A maximum removal efficiency of 93 percent was obtained in the following conditions: 3.5 mg/L of benzo (a) pyrene, 0.35 mM of iron sulfate, 2.9 mM of hydrogen peroxide, and an exposure time of 45 min.
    Conclusion
    According to the results, Photo Fenton process is an effective method to remove benzo (a) pyrene from the queous solution; with optimizing the effective operational parameters, these clean processes can be implemented in large-scale.
    Keywords: Benzo (a) pyrene, Solid phase extraction, Chromatography high pressure liquid
  • Zahra Fatehi, Manoochehr Tavassoli *, Simin Hemati, Forouzan Safari Pages 128-136
    Background And Aims
    Genetic alternation in p53 gene is associated with tumorgenesis, specially breast, colon and lung tumors. To our knowledge, there has been no study on the relationship between TAAAA repeat in the first intron of p53 gene and cancer risk. The aim of this study was to investigate polymorphism of TAAAA in the first intron of p53 gene among colorectal cancer patients and healthy individuals and its relation to risk of colorectal cancer.
    Methods
    In this research, 151 blood samples of patients with colorectal cancer and 180 healthy samples were studied. After DNA extraction from peripheral blood samples by salting out method and amplification of desired sequence, the number of TAAAA repeats was determined by Polyacrylamide gel electrophoresis and direct sequencing.
    Results
    In this study, five different length of TAAAA repeat in the range of 6-10 and 13 allele combinations (genotypes) were observed among patients and controls. The most frequent allele in both patients and controls was the 8-TAAAA repeat. Results of homozygous genotypes equal or below 8 are higher among the controlled than the case subjects. In the contrary, number of genotypes equal or higher than 9 (9.10, 9.9) was higher among the patients. Due to the insufficient number of samples, the statistical analysis didnot not show a meaningful relationship. There is no meaningful relationship between genotype, metastasis and age.
    Conclusion
    Our study did not show a strong association between the TAAAA repeat polymorphism in p53 gene and the risk of colorectal cancer.
    Keywords: p53, Colorectal cancer, TAAAA repeat, Polymorphism
  • Parivash Nouri, Hashem Niri *, Gholamali Naderi Pages 137-147
    Background And Aims
    Paraoxonase is a HDL related enzyme, which seems to have roles in antioxidant protection in the human body. The present study was set with the aim of investigating the effects of DASH diet, rich in antioxidants, on paraoxonase enzyme activity in obese or overweight women.
    Methods
    This study is a randomized parallel controlled trial, carried out on 44 (22 intervention and 22 control) healthy overweight and obese women in Isfahan. The intervention period consisted of 3 months of a control or a DASH diet. Diet adherence, anthropometric parameters and blood pressure were checked every 2 weeks. Paraoxonase activity, phenylacetate of paraoxonase was analyzed at the beginning and end of the trial. The data were analyzed using SPSS software. P≤0.05 was considered statistically significant.
    Results
    No significant change was observed in paraoxonase activity or phenylacetate of paraoxonase between two groups (P=0.26 and P=0.13). Besides, The DASH diet resulted in significant decrease in BMI and Waist circumference (P=0.03 and P=0.01, respectively) but fasting blood sugar, total cholesterol and LDL cholesterol changes were not statistically significant in both groups.
    Conclusion
    It is likely that paraoxonase activity do not change in response to DASH diet. However, the effects of nutritive factors on activity of this enzyme need further studies.
    Keywords: Obesity, DASH diet, Paraoxonase