فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 86، مهر و آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • راضیه کرمی اشکفتکی، عفت فرخی، نوشا ضیا، مرتضی هاشم زاده چالشتری صفحه 1
    زمینه و هدف
    کراتوکونوس، یک اختلال دژنراتیو در چشم است که منجر به نامنظم شدن سطح قرنیه، نازک شدن آن، تغییر شکل مخروطی تر و خارج شدن از شکل طبیعی خود و کاهش بینایی می شود. بروز آن بین 1 در 500 نفر تا 1 در 2000 نفر در سراسر جهان برآورد شده است. ژن های مختلفی در ارتباط با این بیماری بررسی شده اند؛ اما شواهدی مبنی بر نقش بیشتر ژن (Visual system homeobox1= VSX1) در اتیولوژی کراتوکونوس وجود دارد. در این مطالعه پلی مورفیسم rs6050307 در اگزون شماره یک ژن VSX1 در 100 بیمار مبتلا به کراتوکونوس در استان چهارمحال و بختیاری بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی پلی مورفیسم rs6050307 ژن VSX1 در 100 فرد مبتلا به کراتوکونوس و 100 فرد سالم از نظر بیماری کراتوکونوس بررسی شد. DNA با روش استاندارد فنل کلروفرم استخراج شد و پلی مورفیسم ژن VSX1 با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز- پلی مورفیسم طولی قطعات محدود (PCR-RFLP) بررسی گردید؛ سپس فراوانی ژنوتیپی و آللی پلی مورفیسم rs6050307 در 2 گروه بیمار و سالم با استفاده از آزمون آماری کای اسکوئر تجزیه و تحلیل گردید و ارتباط فراوانی ژنوتیپی و آللی در پلی مورفیسم با بیماری بررسی شد.
    یافته ها
    در این مطالعه بین توزیع ژنوتیپ ها و آلل های مختلف پلی مورفیسم rs6050307 ژن VSX1 با بیماری کراتوکونوس ارتباطی به دست نیامد (0/05
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق به نظر می رسد که پلی مورفیسم rs6050307 از ژن VSX1، به عنوان یک ریسک فاکتور در بیماری زایی کراتوکونوس نقش نداشته باشد.
    کلیدواژگان: کراتوکونوس، ژن PCR، RFLP، VSX1
  • مرضیه تولایی، کاظم پریور، محمدحسین نصر اصفهانی، عبدالحسین شاهوردی، کامران قائدی صفحه 9
    زمینه و هدف
    مهم ترین علل عدم فعال شدن تخمک پس از تکنیک های کمک باروری، عدم رهایش فاکتورهای اسپرمی فعال کننده تخمک و آسیب به DNA اسپرم است. PLCζ یکی از فاکتورهای اسپرمی است که در فعال شدن تخمک نقش دارد. هدف از این مطالعه مقایسه PLCζ، کمبود پروتامین (مارکر بلوغ کروماتین اسپرم) و آسیب DNA اسپرم در 2 گروه افراد بارور و نابارور الیگوآستنوتراتوزواسپرمی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه شاهد کنترل، نمونه مایع منی از 10 فرد نابارور الیگوآستنوتراتوزواسپرمی و 10 فرد بارور جمع آوری گردید. پارامترهای اسپرمی (غلظت، تحرک و مورفولوژی)، بیان پروتئین PLCζ، آسیب DNA و کمبود پروتامین به ترتیب بر اساس پروتکل سازمان بهداشت جهانی، فلوسایتومتری، رنگ آمیزی TUNEL و کرومایسین A3 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    درصد اسپرم های PLCζ مثبت، سلامت DNA و محتوی پروتامین در افراد نابارور الیگوآستنوتراتوزواسپرمی نسبت به افراد بارور، به طور معنی داری کمتر بود؛ همچنین ارتباط معنی داری بین درصد اسپرم های PLCζ مثبت با پارامترهای اسپرمی و درصد کمبود پروتامین مشاهده گردید. ارتباط معنی داری نیز بین درصد آسیب DNA اسپرم و کمبود پروتامین مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این افراد نابارور، سلامت کروماتین اسپرم و درصد اسپرم ها با PLCζ مثبت به شدت کاهش یافته است که می تواند یکی از دلایل عدم لقاح در این افراد باشد؛ لذا روش فعال سازی مصنوعی تخمک برای این نوع ناباروران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: PLCζ، کمبود پروتامین، آسیب DNA، الیگوآستنوتراتوزواسپرمی
  • محمدعلی زمانی، کرمعلی کثیری، فاطمه دریس، فریدون شیرانی بیدآبادی، مسعود لطفی زاده صفحه 20
    زمینه و هدف
    آلرژی به مواد غذایی به عنوان یکی از مشکلات بهداشت جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد و میزان آن همانند بقیه ی اختلالات آلرژیک رو به افزایش می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی آلرژن های غذایی شایع بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی که با استفاده از روش نمونه گیری آسان، بر روی 230 نفر از کودکان 6-1 سال مراجعه کننده به کلینیک امام علی (ع) شهرکرد در سال 1393 انجام شد، کودکان در 2 گروه 115 نفره شامل افراد مشکوک به آلرژی غذایی و 115 نفر بدون علایم آلرژی غذایی قرار گرفتند و آلرژن های غذایی شایع شامل شیر گاو، تخم مرغ و بادام زمینی از نظر آزمون پوستی بررسی شدند. برای آنالیز داده ها از آزمون های آماری T-test و کای دو استفاده گردید.
    یافته ها
    بین آلرژی به بادام زمینی، تخم مرغ و دیگر آلرژن ها (فلفل، موز، ماهی، کیوی، خربزه، گندم، هلو، بادمجان، کدو، گوجه فرنگی و هندوانه) با گروه های مورد مطالعه ارتباط معنی داری مشاهده گردید (001/0>P). 79 نفر (7/68%) از کودکان گروه مورد و 22 نفر (1/19%) از کودکان گروه کنترل حداقل به یک آلرژن واکنش نشان دادند. بیشترین حساسیت 79 نفر (3/34%) مربوط به دیگر آلرژن ها و کمترین آن 2 نفر (9/0%) مربوط به آلرژی نسبت به شیر بود.
    نتیجه گیری
    دیگر آلرژن ها به عنوان بیشترین و شیر گاو به عنوان کمترین فراوانی حساسیت غذایی کودکان شناسایی شد. این حساسیت در کودکان مشکوک به آلرژی غذایی نسبت به گروه شاهد بیشتر بود.
    کلیدواژگان: آلرژن های غذایی، آلرژی، تست پوستی پریک
  • کمال صولتی، محمد موسوی، سلیمان خیری صفحه 27
    زمینه و هدف
    لوپوس اریتماتوی سیستمیک (SLE)، بیماری خود ایمنی سیستمیک با علت ناشناخته است. مطالعه ی حاضر با هدف تاثیر شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی روی کیفیت زندگی این بیماران انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه ی تجربی با طرح کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود که بر روی 46 بیمار مبتلا به لوپوس مراجعه کننده به کلینیک فوق تخصصی امام علی (ع) بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، طی مدت یکسال انجام شد. بیماران به ترتیب ورود به مطالعه، به تصادف در یکی از گروه های تجربی و شاهد تقسیم شدند (در مجموع 46 نفر در 2 گروه 23 نفری). هر 2 گروه تحت مراقبت پزشکی معمول قرار گرفته و گروه تجربی علاوه بر آن، 8 جلسه به صورت گروهی تحت شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفتند. بیماران قبل، بعد و 6 ماه پس از مداخله با استفاده از آزمون کیفیت زندگی (SF-36) مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین مجموع نمرات ابعاد روانی کیفیت زندگی در گروه تجربی نسبت به گروه شاهد در مرحله ی پس آزمون به طور معنی داری بیشتر بود (به ترتیب P=0/001 و P=0/004 ). میانگین مجموع نمرات ابعاد جسمانی کیفیت زندگی در گروه تجربی نسبت به شاهد در مرحله ی پس آزمون به طور معنی داری بیشتر (P<0/001)؛ اما در مرحله ی پیگیری این اختلاف معنی دار به دست نیامد (P=0/157).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در بهبود کیفیت زندگی بیماران لوپوس موثر بوده و استمرار این تاثیر در ابعاد روانی بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، ذهن آگاهی، کیفیت زندگی، لوپوس اریتماتوز سیستمیک
  • سیدعلی درخشان، فردوس منتظرالظهور، حجت الله مرادی پردنجانی، آزیتا ظاهری صفحه 38
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر کیفیت آموزش تئوری و بالینی از دیدگاه دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد است.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه آماری پژوهش را دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تشکیل می دهد که به روش نمونه گیری تصادفی تعداد 330 دانشجو (214 زن و 116 مرد) و 125 استاد (44 زن و 81 مرد) به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاد در این پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته می باشد و شیوه تجزیه و تحلیل اطلاعات آزمون های فریدمن و آزمون t مستقل می باشد.
    یافته ها
    از نظر اعضای هیئت علمی مهم ترین عامل موثر بر کیفیت آموزش دروس تئوری حضور به موقع دانشجویان در کلاس درس و از نظر دانشجویان علاقه و رغبت دانشجویان به رشته تحصیل بوده که میانگین نمرات این 2 مولفه در بین اساتید و دانشجویان اختلاف معنی دار داشته است (P<0/001). از نظر اعضاء هیئت علمی و دانشجویان مهم ترین عامل موثر بر کیفیت آموزش دروس بالینی استفاده از مدرس دروس تئوری جهت مدرس بالینی بوده است که میانگین نمره این مولفه در بین اساتید و دانشجویان اختلاف معنی دار داشته است (0/01=P).
    نتیجه گیری
    با به کارگیری مدرسین دروس تئوری جهت دروس بالینی می توان کیفیت آموزش بالینی را افزایش داد؛ همچنین با ایجاد انگیزه و افزایش علاقه و رغبت دانشجویان می توان هم در حضور به موقع آن ها در کلاس درس ثاتیر مثبت گذاشت هم کیفیت آموزش تئوری را بالا برد.
    کلیدواژگان: کیفیت آموزش، آموزش تئوری، آموزش بالینی، آزمون فریدمن
  • حسین کارسازی، محمد نصیری، میعاد عصفوری، مجید محمودعلیلو صفحه 46
    زمینه و هدف
    جستجوی اینترنتی اطلاعات پزشکی، جز فعالیت های متداول به شمار می رود. اخیرا پژوهشگران شروع به مطالعه درباره چرخه ای آزار دهنده از نگرانی های مرتبط با سلامت جسمانی و جستجوی اینترنتی اطلاعات پزشکی تحت عنوان «سایبرکندوریا» کرده اند. هدف از مطالعه حاضر معرفی حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی به عنوان 2 پیش بین مهم برای سایبرکندوریا است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که بین دانشجویان دانشگاه های تبریز (سراسری تبریز و پیام نور) در سال 1394 انجام شد؛ 228 نفر (154 نفر پسر و 74 نفر دختر) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به پرسش نامه شدت سایبرکندوریا، مقیاس حساسیت اضطرابی و مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی همبستگی نسبتا بالایی با سایبرکندوریا دارند. از میان مولفه های حساسیت اضطرابی، نگرانی های بدنی و نگرانی های شناختی توان پیش بینی سایبرکندوریا را داشتند؛ همچنین هر 2 مولفه عدم تحمل بلاتکلیفی، یعنی IU بازدارنده و IU آینده نگرانه به خوبی توانستند علائم سایبرکندوریا را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش بر اهمیت حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی در شکل گیری و تداوم سایبرکندوریا صحه گذاشت؛ بنابراین این 2 عامل را می توان به عنوان ریسک فاکتورهای مهمی برای سایبرکندوریا مطرح کرد.
    کلیدواژگان: سایبرکندوریا، حساسیت اضطرابی، عدم تحمل بلاتکلیفی، اجبار، اطمینان مجدد، افراط، پریشانی
  • زهرا بدر، زیور صالحی، علی جزایری، صادق ولیان بروجنی صفحه 57
    زمینه و هدف
    گلوتاریک اسید یوریای نوع 1 نوعی اختلال متابولیکی عصبی می باشد که در اثر جهش در ژن رمز کننده آنزیم گلوتاریل کوآدهیدروژناز (GCDH) ایجاد می شود. اصولا تعیین توالی به منظور شناسایی جهش های نقطه ای و دیگر تنوعات توالی موجود در این ژن استفاده می شود که بسیار وقت گیر و پر هزینه می باشد. روش دیگر بررسی پیوستگی با استفاده از مارکرهای چند شکلی مانند چند شکلی های تک نوکلئوتیدی (SNP) است که برای تعیین افراد ناقل و همچنین تشخیص پیش از تولد در خانواده های دارای فرد مبتلا به کار می رود. در پایگاه های داده تعداد زیادی از مارکرهای SNP برای ناحیه ژنی GCDH معرفی شده است. در مطالعه حاضر خصوصیات و همچنین اطلاع دهندگی مارکر rs9384 واقع در ناحیه ژنی GCDH مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    مارکر rs9384 در 100 فرد سالم غیر خویشاوند با روش ARMS PCR با بهره گیری از پرایمرهای جدید طراحی شده تعیین ژنوتیپ شد. در این مطالعه تخمین فراوانی آللی و درجه هتروزیگوسیتی با استفاده از پایگاه GenePop انجام شد؛ همچنین از نرم افزار Power Marker برای تخمین وجود تعادل هاردی واینبرگ و میزان محتوی اطلاع دهندگی چند شکلی (PIC) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر فراوانی آللی مینور (MAF) 0/34%، درجه هتروزیگوسیتی 0/53% و مقدار 0/35=PIC برای مارکر rs9384 در جمعیت مورد مطالعه بود. به علاوه بررسی تعادل هاردی واینبرگ نشان داد که جمعیت برای این مارکر در تعادل می باشد.
    نتیجه گیری
    در مجموع با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر می توان مارکر rs9384 را به عنوان یک مارکر تک نوکلئوتیدی مناسب جهت تشخیص مولکولی گلوتاریک اسید یوریای نوع 1 در جمعیت اصفهان به عنوان نمونه ای از جمعیت ایرانی معرفی کرد.
    کلیدواژگان: گلوتاریل کوآدهیدروژناز، چند شکلی تک نوکلئوتیدی، پیوستگی ژنتیکی
  • فیروزه حیدرپور دهکردی، سمیه حسام، شقایق وحدت صفحه 67
    زمینه و هدف
    ارزیابی جزء لاینفک هر فعالیت و کار اجرایی به شمار می رود، ارزیابی عملکرد بیمارستان نیز نقش مهمی در بهبود کمی و کیفی خدمات ارائه شده دارد و موجب می گردد پاسخگویی و مسئولیت پذیری در ارائه خدمات درمانی تقویت شده و حداکثر بهره برداری از منابع محدود و در دسترس سازمان میسر گردد. هدف این پژوهش تعیین نقش تعرفه های خدمات درمانی بر عملکرد بیمارستان تامین اجتماعی امام علی(ع) استان چهارمحال و بختیاری می باشد.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بوده و جامعه آماری پژوهش را کارکنان بیمارستان امام علی (ع) استان چهارمحال و بختیاری تشکیل می دهد که تعداد 186 نفر به شیوه طبقه ای تصادفی به عنوان نمونه در نظر گرفته شده اند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته می باشد. پس از تایید روایی جهت تعیین پایایی پرسشنامه 0/88 برآورد شده است. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های t تک متغیره، آزمون t مستقل و آزمون فریدمن تحلیل شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داده است که میانگین عملکرد بیمارستان امام علی (ع) در حد متوسط بالا (3/73 از 5) بوده است. نقش تعرفه های خدمات درمانی بر عملکرد بیمارستان به ترتیب عبارت است از: عملکرد مالی (3/96)، ارائه خدمات بهتر به بیماران (3/72)، رضایتمندی کارکنان (3/65)، بهره وری منابع (3/85) و اثربخشی سطح کلینیکال (3/61).
    نتیجه گیری
    تعرفه های خدمات درمانی نقشی قابل توجهی (در حد متوسط بالا) بر روی عملکرد بیمارستان داشته و می تواند به عنوان یکی از مهم ترین ملاک های ارزیابی عملکرد جهت برنامه ریزی های بهبود عملکرد مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عملکرد، بهره وری، تعرفه های درمانی، بیمارستان، تامین اجتماعی
  • پگاه میرزاییان، فهیمه اسفرجان، سید جمال مشتاقیان، سید محمد مرندی، کامران قائدی، نجمه قربانی صفحه 74
    زمینه و هدف
    گزارش های پژوهشی اثر ورزشی را به عنوان عاملی مهم در پیشگیری از سرطان سینه نشان می دهند. در فرآیند پیشرفت سرطان، سایتوکین ها در فرآیند التهاب به عنوان پروتئین های تنظیمی، دارای نقش حیاتی هستند. هدف این مطالعه به گونه ای بود که اثر یک دوره استقامتی با شدت متوسط قبل از تشکیل تومور بر میزان غلظت سایتوکین اینترلوکین-1 (IL-1) در سرم و همچنین طول عمر در موش بالب سی مدل سرطان سینه بررسی شود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک پروژه تجربی بود. تعداد 17 balb c ماده به صورت تصادفی به 2 گروه تجربی (ورزش + تومور) و کنترل (استراحت + تومور) توزیع شدند. برنامه تمرینی موش های گروه تجربی شامل 12 هفته تمرین، 5 روز در هر هفته و هر جلسه به مدت 40-35 دقیقه بود. شدت تمرین در هفته اول 15/4 متر بر دقیقه شروع و به تدریج در حین هفته آخر به 23/8 متر بر دقیقه افزایش داشت. به منظور ایجاد سرطان، یک روز پس از پایان برنامه تمرین، رده سلولی سرطانی 1T4 به صورت زیر جلدی به همه موش های هر 2 گروه تزریق گردید. پس از ایجاد تومور میزان IL-1 سرم با روش الیزا و میزان حجم تومور از طریق کولیس اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در مقایسه 2 گروه، میانگین میزان IL-1 در سرم در گروه تجربی کاهش معنی داری داشته است (0/001=P)؛ همچنین حجم تومور موش های مبتلا به سرطان در گروه تجربی کاهش معنی داری را نشان داده است (0/003=P).
    نتیجه گیری
    ورزش با شدت متوسط می تواند نقش پیشگیری در سرطان پستان ایفا نماید و باعث کاهش التهاب ناشی از سرطان در مبتلایان به سرطان سینه شود.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، تمرین استقامتی، اینترلوکین، 1، موش بالب سی
  • نازنین واسعی، جواد بهارآرا، سعیده ظفر بالانژاد، الهه امینی صفحه 81
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده است، برخی مواد طبیعی در جلوگیری از آسیب های میدان های الکترومغناطیسی موثر هستند، در پژوهش حاضر اثر حفاظتی عصاره بدن خیار دریایی خلیج فارس در برابر آسیب میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 50 هرتز، بر پارامترهای اسپرم موش Balb/C بررسی شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش تجربی آزمایشگاهی 56 سر موش در 7 گروه شاهد، شاهد آزمایشگاهی (حالت خاموش میدان الکترومغناطیسی)، گروه تجربی 1 (تیمار با میدان) و گروه های تجربی 5،4،3،2 (تیمار با غلظت های عصاره خیار دریایی و میدان) تقسیم بندی شدند. کلیه گروه ها 10 روز، روزانه 4 ساعت در معرض میدان قرار گرفتند. گروه های تجربی 2 تا 5،6 ساعت قبل تیمار با میدان، تحت تیمار عصاره بدن خیار دریایی (25، 50، 100، 200 میلی گرم در کیلوگرم) قرار گرفتند؛ سپس سطح تستوسترون، LH و همچنین مورفولوژی، تحرک پذیری و حیات اسپرم ها اندازه گیری شد. تحلیل داده های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS، آزمون آنالیز داده های یک طرفه و تست توکی در سطح 0/05>P انجام شد.
    یافته ها
    تیمار با میدان الکترومغناطیسی بر سطح LH تغییر معنی دار نداشت (0/05
    نتیجه گیری
    یافته ها بیانگر آن است که عصاره خیار دریایی در مقابل اثرات مخرب میدان الکترومغناطیسی با فرکانس کم بر پارامترهایی نظیر تحرک، حیات و مورفولوژی اسپرم اثر حفاظتی دارد.
    کلیدواژگان: خیار دریایی، میدان مغناطیسی، اسپرم، موش
  • سمیرا پورطیب، سید میثم ابطحی فروشانی صفحه 94
    زمینه و هدف
    تاثیر سلول های بنیادی مزانشیمال بر عملکرد سلول های نوتروفیل به تازگی مشخص شده است؛ همچنین نشان داده شده است که سلول های بنیادی مزانشیمال قادر به بیان برخی از تحت واحدهای گیرنده های نیکوتینی می باشند. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات نیکوتین بر روی عملکرد فاکتورهای مترشحه از سلول های بنیادی مزانشیمال بر روی نوتروفیل ها می باشد.
    روش بررسی
    بعد ازجداسازی سلول های بنیادی مزانشیمال از مغز استخوان رت ها، این سلول ها با غلظت های متفاوتی از نیکوتین (0،5/0،1/0،1 میکرو مولار) به مدت 48 ساعت مجاور شدند؛ سپس نوتروفیل های جدا شده با مایع رویی این سلول ها به مدت 4 ساعت انکوبه شدند، آنگاه عملکرد نوتروفیل ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    به نظر می رسد که مایع رویی سلول های بنیادی تیمار شده با نیکوتین به طور معنی داری موجب افزایش زنده مانی و قابلیت فاگوسیتوز سلول های نوتروفیل در سطحی به مراتب بیشتر از مجاورت نوتروفیل ها با مایع رویی سلول های بنیادی مزانشیمال بدون تیمار می گردد. به علاوه مایع رویی سلول های بنیادی مزانشیمال تیمار شده با نیکوتین به طور معنی داری موجب کاهش انفجار تنفسی و تولید نیتریک اکساید توسط نوتروفیل ها نسبت به مایع رویی سلول های بنیادی تیمار نشده شد.
    نتیجه گیری
    در مجموع این یافته ها ممکن است که افق جدیدی را در ارتباط با درک سازوکارهای ضد التهابی و ایمنومدولاتوری منتسب به نیکوتین نشان دهد.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی مزانشیمال، نوتروفیل، نیکوتین
  • مریم شیرزاد، عباس اسلامی راسخ، عزیزاله دباغی صفحه 106
    زمینه و هدف
    واژگان نقش اساسی در یادگیری زبان دارند، به طوری که بدون دانش لغات هیچ گونه ارتباطی برقرار نمی شود. در این تحقیق به بررسی تاثیر آموزش واژگان به 3 روش ابتدا درون داد و سپس برون داد، ابتدا برون داد و سپس درون داد و روش درون داد صرف بر یادگیری لغات انگلیسی تخصصی زبان آموزان فارسی پرداخته شده است.
    روش بررسی
    به منظور انجام مطالعه شبه تجربی ذیل 45 زبان آموز سطح پیشرفته در رشته ای مختلف پزشکی پس از شرکت در امتحان تعیین سطح تافل انتخاب شدند. پس از گذراندن آزمون ارزیابی (وی ک اس لغات مورد نظر جهت آموزش تعیین شدند. زبان آموزان به صورت رندوم به 3 گروه مختلف آموزشی تقسیم شدند و آزمون پیش از دوره را گذراندند؛ سپس آموزش های مختلف را در طول 3 هفته برای یادگیری و حفظ لغات تخصصی دریافت کردند. آزمون پس از دوره، 2 روز پس از پایان آموزش برگزار شد.
    یافته ها
    تحلیل نتایج نشان داد که هر 3 روش تاثیر معنی داری بر یادگیری و حفظ لغات تخصصی انگلیسی دانشجویان پزشکی دارند و آموزش و طرح درس به هر یک از این 3 روش می تواند به یادگیری واژگان این دانشجویان کمک کند. با این وجود آنالیز واریانس یک طرفه نشان می دهد که 2 مدل ترکیبی تاثیر بیشتری بر یادگیری واژگان تخصصی دانشجویان داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که آموزش به 2 روش ترکیبی بیشترین تاثیر را بر یادگیری لغات تخصصی دانشجویان داشته است و اساتید درس زبان در تهیه و تدوین مطالب درسی با استفاده از 2 نوع تمرین می توانند باعث پیشرفت بیشتر دانشجویان شوند.
    کلیدواژگان: تکالیف برون داد، تکالیف درون داد، آموزش بر پایه درون داد، آموزش بر پایه برون داد، واژگان تخصصی پزشکی
  • محمد ابراهیم مینایی، مجتبی سعادتی، مصطفی نجفی، حسین هنری صفحه 114
    زمینه و هدف
    علائم بالینی بیماران آلوده به باکتری اشریشیاکولی O157:H7 دامنه وسیعی دارد و تشخیص بیماری از روی علایم آن دشوار است. روش های تشخیص متعارف عوامل بیولوژیک دارای معایب بسیاری می باشند. هدف از انجام این تحقیق، تشخیص توالی ژن rfbE در نمونه واقعی باکتری اشریشیاکولی O157:H7 به وسیله نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، برای آماده سازی نمونه قبل از سنجش با نانوبیوسنسور، ژنوم باکتری اشریشیاکولی O157 به روش CTAB-NaCl و با استفاده از کیت تخلیص DynaBioTM DNA Extraction Mini Kit استخراج گردید. هضم آنزیمی DNA ژنومی باکتری اشریشیاکولی O157 در دمای 37 درجه سانتی گراد و به مدت 4 دقیقه و دناتوراسیون حرارتی صورت گرفت. به منظور اطمینان، ژن rfbE باکتری اشریشیاکولی O157: H7 توسط واکنش PCR تشخیص داده شد. توالی ژن rfbE در نمونه واقعی باکتری اشریشیاکولی O157: H7 به وسیله نانوبیوسنسور مبتنی بر هیبریداسیون DNA مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از مقاومت انتقال بار بیانگر بر هم کنش مناسب بین ssDNA تثبیت شده روی الکترود با DNA ژنوم هضم شده باکتری اشریشیاکولی O157:H7 و محصول PCR بوده و نشان دهنده تشخیص موفقیت آمیز قطعه ای از ژن rfbE باکتری اشریشیاکولی O157:H7 می باشد. این نانوبیوسنسور قادر به تشخیص ژنوم هضم شده باکتری تا رقت 6-10 بود که این رقت متناظر با غلظت 102 باکتری اشریشیاکولی در میلی لیتر است.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق، نانوبیوسنسور مبتنی بر هیبریداسیون DNA برای تشخیص توالی ژن rfbE در نمونه واقعی باکتری اشریشیاکولی O157:H7 با دقت و حساسیت مطلوب به کارگیری شد که می تواند زمینه ای برای ساخت ابزار تشخیص DNA باشد.
    کلیدواژگان: باکتری اشریشیاکولی O157:H7، نانوبیوسنسور، هیبریداسیون
  • سها سیدی ابهری، مهدی شهریاری نور، معصومه انوری، فرید عزیزی جلیلیان صفحه 125
    زمینه و هدف
    این تحقیق به روش تخمیر در بستر جامد به منظور بررسی انواع بسترهای جامد در تولید آنزیم آسپارژیناز توسط سویه ی جداسازی شده از منطقه لاکان استان گیلان از جنس باسیلوس انجام گردید.
    روش بررسی
    در این بررسی تجربی جهت جداسازی باکتری های تولید کننده ال آسپارژیناز از محیط کشت M9 استفاده شد. جهت غربالگری در بستر جامد از بسترهای مختلف سبوس برنج، ساقه برنج، سبوس گندم و ساقه گندم به عنوان منابع کربن و همچنین از عصاره مخمر، پپتون، آسپارژین، تریپتون به عنوان منابع نیتروژن استفاده شد. جهت بهینه سازی محیط کشت و بررسی اثر منابع کربن و نیتروژن بر میزان تولید آنزیم آسپارژیناز با استفاده از روش Plackett-Burman تعداد 12 آزمایش در 2 سطح طراحی شد؛ سپس انواع بسترهای جامد با تغییر فاکتورهای تاثیرگذار در تولید آنزیم مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    بهترین بستر جامد، بستر سبوس برنج و بهترین منبع ازت آسپارژین، بیشترین تاثیر را در افزایش تولید آنزیم از خود نشان دادند. بهترین شرایط تولید آنزیم به دست آمده در بستر جامد در میزان غلظت سبوس برنج 5/1% وزنی/ وزنی و میزان غلظت آسپاراژین 5/0% وزنی/ وزنی و دمای 30 درجه سانتی گراد و به مدت زمان 72 ساعت به میزان 24/69 واحد آنزیم بر گرم مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق میزان تولید آنزیم با استفاده از سبوس برنج به عنوان منبع کربن در بستر جامد پس از بهینه سازی نسبت به شرایط بهینه سازی نشده افزایش قابل ملاحظه داشت.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، آنزیم آسپارژیناز، ضایعات سبوس برنج، تخمیر در بستر جامد
  • حمزه علی جمالی، مریم مرادنیا، محمد مهدی امام جمعه، مسعود پناهی فرد * صفحه 135
    زمینه و هدف
    نیترات یکی از مهم ترین آلاینده های موجود در طبیعت است که تهدیدی جدی برای بهداشت و سلامت انسان و کیفیت منابع آبی محسوب می شود. یکی از کارآمدترین روش های حذف این آلاینده، الکتروکواگولاسیون می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی، در مقیاس پایلوت انجام گردید. نمونه ها به صورت سنتتیک و در غلظت های 300-100 میلی گرم بر لیتر نیترات تهیه گردید. متغیرهای مستقل شامل زمان واکنش، اختلاف پتانسیل الکتریکی و pH بودند. عملکرد فرایند بر اساس درصد حذف نیترات ارزیابی شد. تعیین تعداد آزمایشات، آنالیز آماری داده های آزمایشگاهی و بهینه سازی کارآیی حذف نیترات با به کارگیری روش پاسخ سطح و طرح مرکب مرکزی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که غلظت نیترات، زمان واکنش، اختلاف پتانسیل الکتریکی و pH، مربع غلظت نیترات و اثرات متقابل غلظت نیترات- اختلاف پتانسیل الکتریکی، غلظت نیترات- زمان واکنش، غلظت نیترات– pH و اختلاف پتانسیل الکتریکی- زمان واکنش، مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار بر روی حذف نیترات به روش الکتروکواگولاسیون بودند. کارایی حذف نیترات در شرایط بهینه (زمان واکنش 68 دقیقه، اختلاف پتانسیل الکتریکی 17 ولت و pH برابر با 10، 88% بود. درجه مطلوبیت مدل در این شرایط 98% بود.
    نتیجه گیری
    الکتروگواگولاسیون فرایندی موثر در کاهش نیترات است؛ همچنین روش پاسخ سطح با استفاده از طرح مرکب مرکزی برای بهینه سازی متغیرهای موثر در فرایند حذف نیترات به روش الکتروکواگولاسیون مناسب است.
    کلیدواژگان: حذف نیترات، الکتروکوگولاسیون، روش پاسخ سطح، طرح مرکب مرکزی، بهینه سازی
|
  • Raziyeh Karami, Eshkaftaki, Effat Farrokhi, Noosha Zia, Morteza Hashemzade, Chaloshtari Page 1
    Background And Aims
    Keratoconus (KC) is a degenerative eye disorder, which is leading to irregular corneal surface, thinning of cornea, changing the shape of a cone and decreased vision. The disease incidence between 1/500 to 1/2,000 people worldwide is estimated. Several genes associated with the disease have been studied, but evidence suggests a major role of visual system homeobox1 (VSX1) in the etiology of KC. The aim this study was to investigate the relationship between rs6050307 single nucleotide polymorphisms (SNP) in exon 1 of the VSX1 gene with keratoconus disease in Chaharmahal and Bakhtiari province.
    Methods
    In this laboratory discriptivel study, rs6050307 polymorphisms of VSX1 gene in 100 KC patients and 100 healthy individuals have been studied. DNA was extracted using standard phenol chloroform method and rs6050307 were determined by polymerase chain reaction restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP). Allele frequency of this polymorphism were analyzed using chi-square test and the relevance between allele frequency polymorphism were evaluated with the disease.
    Results
    Genotype distribution of diferent allels of rs6050307 VSX1 gene between patient and control samples was not significant (P>0.05).
    Conclusion
    Regarding to the findings in this research, it seems that rs6050307 of VSX1 gene not involved as a risk factor in the pathogenesis of keratoconus.
    Keywords: Keratoconus, VSX1 gene, PCR restriction fragment length polymorphism
  • Marzeie Tavalaee *, Kazem Parivar, Mohammad Hossein Nasr, Esfahani, Abdolhossein Shahverdi, Kamran Ghaedi Page 9
    Background And Aims
    The most important cause of fertilization failure after assisted-reproduction techniques are lack of releasing sperm-associated oocyte activating factors (SAOAFs) and sperm DNA damage. PLCζ is one of the sperm factors that plays important role in oocyte activation. The aim of this study was to compare expression of PLCζ, protamine deficiency (maturity marker of sperm chromatin) and sperm DNA damage between fertile men and oligoasthenoteratozoospermic subfertile men.
    Methods
    In this case-control study, semen samples were collected from 10 subfertile oligoasthenoteratozoospermic and 10 fertile men. Sperm parameters (concentration, motility, morphology), expression of PLCζ, DNA damage, and protamine deficiency were assessed by World Health Organization protocol, flow cytometery, TUNEL and chromomycin A3 staining, respectively.
    Results
    Percentage of PLCζ- positive sperm, DNA integrity and protamine content significantly was lower in oligoasthenoteratozoospermic men compared to fertile men. In addition, significant correlations were observed between percentage of PLCζ- positive sperm with sperm parameters and percentage of protamine deficiency. A significant correlation was also observed between percentage of DNA fragmentation and protamine deficiency.
    Conclusion
    In these infertile men, sperm chromatin integrity and percentage of PLCζ-positive sperm decreased extremely. This could be one cause of fertilization failure in these individuals. Therefore, the artificial oocyte activation is recommended for these type of infertile men.
    Keywords: PLC? Protamine deficiency, DNA damage, Oligoasthenoteratozoospermic.
  • Mohammad Ali Zamani, Karamali Kasiri, Fatemeh Drees, Fereydoun Shirani, Bidabadi, Masoud Lotfizadeh Page 20
    Background And Aims
    Allergy to food substances is considered as one of global health problems particularly in developing countries and its rate, as with other allergic disorders, is growing. The aim of this study was to study frequency of common food allergens in the region.
    Methods
    In this descriptive-analytical study conducted on 230 children 1 to 6 years referring Imam Ali Clinic, Shahrekord in 2014 enrolled by convenience sampling. The children were assigned to two groups of 115 each, those with suspected food allergy and those without food allergy symptoms, and the common food allergens consisting of cow milk, egg, and groundnut were investigated for skin test. T-test and chi-square statistics were used for data analysis.
    Results
    There was a statistically significant difference between allergic to peanuts, eggs and other allergens (Pepper, banana, fish, kiwi, melons, wheat, peaches, eggplant, squash, tomato and watermelon) in studied groups (P
    Conclusion
    Other allergens were identified with the highest and cow’s milk with the lowest frequency of food allergy in the children. This allergy was higher in food allergy-suspected children compared to the control group.
    Keywords: Food allergens, Allergy, Skin prick testing.
  • Kamal Solati, Mohammad Mousavi, Soleyman Kheyri Page 27
    Background And Aims
    Systemic Lupus Erythematosus (SLE) is an inflammatory multi systemic autoimmune disease with auto antibodies. The aim of this study was to consider the effect of Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) on quality of life in patients with SLE.
    Methods
    In this experimental study with randomized clinical trial design which was conducted on 46 SLE patients referring Imam Ali Clinic in Shahrekord, southwest Iran within one year, the patients (totally 46 patients in 2 groups of 23 each) were assigned into one of the treatment and control groups alternately. Both groups underwent routine medical care. The treatment group underwent eight group sessions of MBCT, as well. The patients were assessed by Quality of Life Test (SF-36) prior to, after, and six months after intervention. The data were analyzed using analysis of covariance.
    Results
    The mean scores of mental quality of life in trial group were significantly more than control group at post-intervention and follow-up stage (P=0.001, P=0.004). The mean scores of somatic quality of life in trial group were significantly more than control group at post-intervention but weren’t significantly at follow-up intervention (P=0.001 vs P=0.157).
    Conclusion
    The results demonstrated that MBCT has persistent and continuum effect on access scores of mental quality of life in patients with SLE.
    Keywords: Cognitive Therapy, Mindfulness, Quality of Life, Systemic Lupus Erythematosus
  • Seyed Ali Derakhshan, Ferdos Montazerolzohoor, Hojatolah Moradi, Pardanjany *, Azita Zaheri Page 38
    Background And Aims
    The present study was conducted to identify the effective factors on quality of theoretical and clinical education from students and teachers viewpoints in Shahrekord University of Medical Sciences (SKUMS.(
    Methods
    The method to conduct this study was descriptive-survey and the study population consisted of all students and teachers in SKUMS, of whom 330 (214 female and 116 male) students and 125 (44 female and 81 male) teachers were enrolled by random, stratified sampling.
    Results
    From the faculty member's perspectives, the most important effective factor on theoretical education quality was the student's attending classes on time and from the student's perspectives, tendency toward field of study. The mean scores of these two factors was significantly different between the faculty members and the students (P
    Conclusion
    By using theoretical lessons lecturers to teach clinical lessons, clinical education quality can be enhanced. Moreover, we can affect their attending classes on time and enhance theoretical education quality through triggering motivation and increasing interest in students.
    Keywords: Education quality, Theoretical education, Clinical education, Friedman test
  • Hossein Karsazi, Mohammad Nasiri, Miad Osfouri, Majid Mahmood Alilou Page 46
    Background And Aims
    Online medical information seeking is one of the common activities. Researchers have recently begun to investigate a disturbing cycle of concerns related to physical health and online medical information seeking as “cyberchondria”. The aim of this study was to introduce anxiety sensitivity and intolerance of uncertainty as two important predictors for cyberchondria.
    Methods
    In this descriptive- analytic study that was conducted among students of Tabriz universities (University of Tabriz, Payame Noor) 228 volunteers (154 males and 74 females) selected by convenience sampling and responded to the cyberchondria severity scale, Anxiety Sensitivity Index and Intolerance of Uncertainty Scale. For data analysis, Pearson correlation and regression analysis were used.
    Results
    The results showed that anxiety sensitivity and intolerance of uncertainty relatively have high correlation with cyberchondria. Among the components of anxiety sensitivity, physical concern and cognitive concerns were able to predict cyberchondria. Also, both components of intolerance of uncertainty, the IU Inhibitory and IU Prospective are well able to predict cyberchondria symptoms.
    Conclusion
    The results of the current study endorsed on the importance of anxiety sensitivity and intolerance of uncertainty in the development and maintenance of cyberchondria. Sothese 2 factors can be proposed as important risk factors for cyberchondria.
    Keywords: Cyberchondria, Anxiety Sensitivity, Intolerance of Uncertainty, Compulsion, Reassurance, Excessiveness, Distress
  • Zahra Badr, Zivar Salehi, Ali Jazaeri, Sadeq Vallian, Brojeni Page 57
    Background And Aims
    Glutaricaciduria type 1 (GA1) is an inherited neurometabolic disorder caused by mutations in the GCDH gene encoding glutaryl-CoA dehydrogenase (GCDH). Direct sequencing is usually used to detect point mutations and other sequence variations in the gene, which is expensive and time-consuming. Alternatively, linkage analysis of polymorphic markers such as single nucleotide polymorphism (SNP) has been used in heterozygous carrier detection and prenatal diagnosis of the disease in families with an affected individual. A large number of SNP markers have been introduced in the GCDH gene region in the electronic databases. In the present study, the characteristics of rs 9384 as an informative marker located in GCDH gene region were investigated.
    Methods
    Genotyping was carried out by ARMS PCR technique in 100 unrelated healthy individuals using newly designed primers. Estimation of allelic frequency and heterozygosity rate was performed using GenePop website and the presence of Hardy Weinberg Equilibrium (HWE) as well as the amount of polymorphism information content (PIC) was computed by Power Marker software for the marker.
    Results
    The results indicated 0.34% minor allele frequency (MAF), 0.53% heterozygosity rate and 0.3498% PIC for rs9384 marker in the population. Moreover, analysis of Hardy-Weinberg Equilibrium showed the presence of equilibrium for this marker in this population.
    Conclusion
    In total, according to the results of this study, rs9384can be considered as an informative SNP marker for molecular diagnosis of GCDH related GA1 by indirect genetic analysis in the Isfahan population as a representative sample of the Iranian population.
    Keywords: Glutaryl, CoA dehydrogenase, Single nucleotide polymorphism, Genetic Linkage
  • Firoozeh Heidarpour, Dehkordi, Somayeh Hesam, Shaghayegh Vahdat Page 67
    Background And Aims
    Assessment is an integral part of any exercise enforcement, Hospital performance evaluation is also an important role in improving the quality and quantity of services provided and would be strengthened accountability in treatment services and maximize the utilization of limited resources available to the organizations. The aim of this study was to determine the effects of medical services tariffs on hospital performance in Imam Ali (AS) hospital of Chaharmahal and Bakhtiari Province.
    Methods
    The research method is descriptive and the study population includes Imam Ali (AS) hospital personnel that the number of random stratified sample of 186 people are intended. The instrument used in this study is a questionnaire. After confirmation of validity to determine the reliability, coefficient of 0.88 is estimated. Collected information using single-parameter t-test, t-test and Friedman test were analyzed.
    Results
    The project results show that the average performance of Imam Ali (AS) hospital was moderate to high (3.73 out of 5), respectively. The role of therapy Tariff on hospital performance respectively is: financial performance (3.96), provide better service to patients (3.72), employee satisfaction (3.65), efficiency (3.85) and the effectiveness of the clinical level (3.61).
    Conclusion
    A significant role in health care tariffs (on average) in the hospital and can function as one of the main criteria used to evaluate the performance improvement plan.
    Keywords: Performance, Efficiency, Medical services teriffs, Hospital, Social security
  • Pegah Mirzaeian, Fahimeh Esfarjani, Seyed Jamal Moshtaghian, Seyed Mohammad Marandi, Kamran Ghaedi, Najmeh Ghorbani Page 74
    Background And Aims
    The research reports indicate the effect of exercise as an important factor in the prevention of breast cancer. In the process of cancer development, the cytokines are playing the vital role as regulatory proteins. The aim of this study was to investigate the effect of a one-term moderate intense endurance exercise before tumor formation on serum concentration content of a cytokine, Interleukin-1 (IL-1) as well as life span in the breast cancer balb/c mouse model.
    Methods
    This research was an experimental project. 17 female BALB/c mice were randomly distributed into two groups of experimental Group (exercise뛩) and control Group (rest뛩). Prior to the tumor formation, the EG mice performed a daily session of 35-40 minutes endurance exercise protocol for 12 consecutive weeks and 5 days a week. The exercise intensity began with 15.4 meter per minutes in the first week and then it was gradually raised up to 23.8 meters per minutes during the last week. In order to induce cancer, one day after the end of the exercise protocol, all animals in both groups received subcutaneous injections of T410 cell line. After the formation of cancerous tumor, the ELISA method applied to measure the serum content of IL-1 and the volum of tumor was measured by caliper.
    Results
    Comparing the 2 groups, a significant difference (P=0.001) between the average serum IL-1 content was observed and also the volume of tumor in mice suffered from cancer in experimental group was significant (P=0.003).
    Conclusion
    Moderate intense endurance exercise can play a preventive role in breast cancer causing reduction of the cancerous inflammation in the patients suffering from breast cancer.
    Keywords: Breast cancer_Endurance exercise_Interleukin_1_Balb c mice
  • Nazanin Vaseie, Javad Baharara, Saiedeh Zafar Balanezhad, Elaheh Amini Page 81
    Background And Aims
    The studies has been shown that some natural compounds are effective in preventing injuries induced by electromagnetic fields (EMFs). The aim of this study was to investigate the protective effect of the Persian Gulf sea cucumber body extract against injuries induced by 50 Hz EMF on sperm parameters in Balb/C mice.
    Methods
    In this experimental study, mice were divided randomly into 7 groups including control (without treatment), sham (exposed to a power off EMF) and experimental groups 1,2,3,4 and 5. The experimental groups were exposed to EMF 4 h/day for 10 days. The experimental groups 2 to 5 received sea cucumber body extract (25,50,100,200 mg/kg) 6 h before radiation exposure. Then, the testosterone levels, LH, sperm morphology, motility and viability were measured. Statistical analysis was performed using SPSS software, one way ANOVA and Tukey post test (P
    Results
    Electromagnetic fields did not exert significant changes in LH level (P>0.05), but EMF induced abnormalities in sperm morphology (22±0.008), reduced sperm motility (12%), viability (57±0.16), testosterone level (0.25±0.04) and increased their body weight (38%) in electromagnetic group as compared with control. The hormonal and sperm evaluations showed that under exposure groups treated with sea cucumber extract had optimize reduction of sperm abnormalities in experimental group 4 (%6±0.012), motility elevation in experimental group 5 (%64±0.008) and elevation of sperm viability (%77±0.01) and the testosterone levels (1.12±0.26) in experimental group 4 as compared with experimental group.
    Conclusion
    The results demonstrated that the sea cucumber extract possess protective effect against harmful effects of low frequency electromagnetic field in parameters such as sperm motility, viability and morphology in Balb/C mice.
    Keywords: Sea cucumber, Electromagnetic field, Sperm, Mice
  • Samira Pourtayeb, Seyed Meysam Abtahi Froushani Page 94
    Background And Aims
    The effects of the mesenchymal stem cells (MSCs) on the neutrophil functions has been revealed in recent documents. Moreover, it has been showed that mesenchymal stem cells (MSCs) express some of the nicotinic receptor subunits. The aim of the present study was to determine the effects of the secretory factors from mesenchymal stem cell pulsed with nicotine on the neutrophil functions.
    Methods
    After isolation of mesenchymal stem cells from bone marrow of rats, these cells pulsed with different concentration of nicotine (0, 0.1, 0.5 and 1 µM) for 48h. Then, neutrophils were co-cultured with MSCs supernatants for 4 h and the functions of neutrophils were evaluated.
    Results
    The results showed that MSCs supernatants pulsed with nicotine could significantly enhance the viability and phagocytic activity of neutrophils more profound that MSCs supernatants without treatment. Furthermore, supernatants of MSCs treated with nicotine significantly reduced the respiratory burst and nitric oxide production of neutrophils more prominent than and /or supernatants of the MSCs without treatment.
    Conclusion
    Collectively, these findings may offer new insight into the potential mechanisms underlying the immunomodulatory and anti-inflammatory effects of nicotine.
    Keywords: Mesenchymal Stem cell, Neutrophil, Nicotine
  • Maryam Shirzad, Abbass Eslami Rasekh, Azizolah Dabaghi Page 106
    Background And Aims
    Vocabulary plays the main role in the foreign language learning and without vocabulary knowledge is not established any communication. The current study was aimed to investigate the effect of input tasks, input plus output tasks, and output plus input task on vocabulary learning of advanced medical students.
    Methods
    The participants of this pre-experimental study were 45 advanced students majoring different fields of medicine, selected after taking a TOEFL proficiency test. To collect the relevant data the students were randomly divided into three groups. After taking VKS test for choosing the vocabulary which the students don’t know, a pretest was administered. In the following three weeks the students received different types of treatment based on their group to learn the meaning of the intended vocabulary. A post-test was administered two days after the treatments were completed.
    Results
    The analysis of the results showed that all three methods of treatment had an effect on the learning of students. However, one way ANOVA showed that the two groups receiving both input and output tasks with different sequences had a more significant improvement in their vocabulary learning.
    Conclusion
    The results showed that the two mixed methods proved to be the most effectiveness to improve the learning of EAP vocabulary learning in students. The result of this study is useful for material developers and EFL teachers, especially those teaching English for academic purposes.
    Keywords: Input Tasks, Output Tasks, Input, based Instructions, Output, based Instructions, EAP Vocabulary
  • Mohammad Ebrahim Minaei, Mojtaba Saadati, Mostafa Najafi, Hossein Honari Page 114
    Background And Aims
    Clinical symptoms of patients infected with Escherichia coli O157:H7 is a wide range and diagnosis of the symptoms is difficult. to detect conventional methods of biological agents have many disadvantages. The aim of the current study was detection of rfbE gene in real samples of Escherichia coli O157 by by DNA hybridization-based nanobiosensor.
    Methods
    In this experimental study, for sample preparation prior to the measurement by the biosensor, the genome of the Escherichia coli O157 was extracted by the CTAB-NaCl method and DynaBioTM DNA Extraction Mini Kit. Enzymatic digestion of genomic DNA of Escherichia coli O157 was perform at 37°C for 4 minutes and thermal denaturation. To be sure, rfbE gene Escherichia coli O157:H7 was detected by PCR. The rfbE gene sequence in real samples of Escherichia coli O157:H7 was measured by DNA hybridization-based nanobiosensor.
    Results
    The results of the charge transfer resistance indicate proper interaction between ssDNA immobilized on the electrode with the DNA digested genomic of Escherichia coli O157:H7 and PCR product that is represents of successful detection of the rfbE gene Escherichia coli O157:H7. The nanobiosensor was able to detect bacteria digested genome to 10-6 dilution that this dilution is corresponding to the concentration of 102 of Bacterium Escherichia coli.
    Conclusion
    In this study, the nanobiosensor based on DNA hybridization was used for the detection of rfbE gene sequences in the real sample of Escherichia coli O157:H7 with high sensitivity and accuracy that could be a basis for making DNA detection tool.
    Keywords: Escherichia coli O157:H7, Nanobiosensor, DNA hybridization
  • Soha Seyedi Abhari, Mahdi Shahriarinour, Masumeh Anvari, Farid Azizi Jalilian Page 125
    Background And Aims
    In this study was carried out solid substrate fermentation to evaluate a variety of solid substrates in the production of asparaginase enzyme isolated strain of Bacillus from LAKAN region of Gilan.
    Methods
    In this experimental study, the screening of bacteria producing L-asparaginase of was used by M9 medium. For screening of different substrates in the solid bed, rice bran, rice stalks, wheat bran and wheat stalks as carbon sources and yeast extract, peptone, asparagine and tryptone as nitrogen sources were used. To optimize the culture medium and the effect of carbon and nitrogen sources on the production of enzymes asparginase using Plackett-Burman total of 12 experiments were designed on two levels. Then, the enzyme production was evaluated by changing the factors affecting the production in a variety of solid substrates.
    Results
    As the best solid substrate, rice bran and the best source of nitrogen, asparagine showed the greatest effect on enzyme production. The best production of the enzyme in 1.5% (w/w) rice bran concentration and 0.5% (w/w) asparagine concentration was achieved 69.24 U/g in 30ºC for 72h.
    Conclusion
    In the current study, the rate of enzyme production increased substantially using rice bran as carbon source in the solid state fermentation after optimizations conditions rather than not to optimized conditions.
    Keywords: Optimization, Asparaginase enzyme, Rice bran waste, Solid state fermentation
  • Hamzeh Ali Jamali, Maryam Moradnia, Mohammad Mehdi Emamjomeh, Masoud Panahifard Page 135
    Background And Aims
    Nitrate is one of the most important contaminants in nature that makes serious threats to health and quality of water resources. Electrocoagulation is one of the most efficient methods to remove this pollutant.
    Methods
    This experimental study was conducted in a pilot scale. The samples were prepared using synthetic water at 100-300 mg/l initial concentration of nitrate. The independent variables were reaction time, electrical difference potential and pH. The process performance was evaluated based on nitrate removal efficiency. The number of experiments, statistical analysis of experimental data and optimization of nitrate removal efficiency were determined by using central composite design (CCD) and response surface methodology (RSM).
    Results
    The results showed that nitrate concentration (A), reaction time (B), voltage (C), pH (D), square terms of nitrate concentration (A2), and interaction terms of AB, AC, AD, BC was the most effective parameters on nitrate removal efficiency using electrocoagulation. The efficiency of nitrate removal at optimal conditions (reaction time 68 minutes, the electric potential difference 17 volts and at pH 10) was obtained 88%. In these conditions, model validation was 98%.
    Conclusion
    Electrocoagulaion was an effective process for nitrate removal and also RSM (CCD) was appropriate to optimization of the variables affecting nitrate removal using electrocoagulation process.
    Keywords: Nitrate removal, Electrocoagulaion, Response surface methodology, Central composite design optimization