فهرست مطالب

فصلنامه علوم و فنون نظامی
پیاپی 43 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرضا کریمی قهرودی، سعید رضایی * صفحات 5-30
    ایده های نوآورانه و ارزشمندی در دنیای پیرامون ما وجود دارند که غالبا در هیاهوی روزمره زندگی و به دلایلی چون عدم انتقال از کانال صحیح و یا عدم بررسی توسط سازمان ذیربط به نتیجه نرسیده و از بین می روند. از سوی دیگر، روند رو به افزایش مشارکت و بکارگیری مشتریان از سوی بنگاه ها نشان می دهد که بنگاه ها گزینه های سازمانی جدیدی را برای افزایش نوآوری و مزیت رقابتی خود به کار گرفته اند. یک راه حل بسیار کارآمد و اثربخش در این راستا، به کارگیری استراتژی جمع سپاری در جهت بهره برداری از ایده های مردمی در حل مسائل مختلف (و پیچیده) می باشد. بر این اساس، در پژوهش پیش رو، مطالعه جامعی در حوزه شناخت عملیات نوین جمع سپاری و ابعاد مختلف آن صورت گرفته است. در این راستا، ضمن کسب آگاهی از کاربردهای عملیاتی جمع سپاری در حوزه های مختلف، از عملیات فرابارانداز در ساختار شبکه جمع سپاری و به منظور تسهیل فرآیندهای پالایش، طبقه بندی اطلاعات و هم چنین پوشش ضعف های نرم افزاری و سخت افزاری موجود استفاده گردیده است. نهایتا، مزایا و کارکردهای عملیات جمع سپاری – در قالب ساختار شبکه ارائه شده برای آن– در عملیات و صنایع دفاعی کشور مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: عملیات جمع سپاری، عملیات فرابارانداز، نوآوری، شبکه جمع سپاری، کارکردهای دفاعی
  • مجید قاسمی * صفحات 31-54
    برای مقابله با تهدیدات سرزمینی در مناطق مختلف کشور پوشش و فریب تاکتیکی گردان های توپخانه صحرائی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. هدف این پژوهش تبیین چگونگی اجرای پوشش و فریب تاکتیکی گردان های توپخانه صحرائی نزاجا در عملیات ناهمتراز می باشد. این مقاله کاربردی و روش اجرای آن توصیفی و با رویکرد تحلیل آمیخته نگاشته شده و تلاش دارد پوشش و فریب تاکتیکی گردان های توپخانه صحرائی در عملیات ناهمتراز را مشروحا بیان نماید. جامعه آماری این تحقیق شامل 110 نفر از فرماندهان، جانشینان و معاونین اداری قرارگاه های منطقه ای نزاجا و گروه های توپخانه و همچنین کارشناسان عملیات و آموزش آجا و نزاجا می باشد. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه ای 23 گویه ای، دارای دو مولفه پوشش و فریب تاکتیکی می باشد. تجزیه و تحلیل کمی داده ها از تحلیل کمی (آزمون کای دو) استفاده شده است. در سطح معنی داری 05/0 صحت فرضیه های پژوهش مورد تایید قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد سازمانی در حد یک گروه عملیات دود جهت گردان های توپخانه صحرایی می تواند تاثیرگذار باشد و استفاده از ماکت جنگ افزارهای توپخانه باعث نمایش تعداد یگان های بیشتر توپخانه شده و دشمن را وادار به گسترش بیش از حد خواهد نمود.
    کلیدواژگان: پوشش و فریب تاکتیکی، توپخانه صحرائی، عملیات ناهمتراز، عملیات دود
  • ابراهیم رحیمی *، نجیبه عباسی رستمی، فرانک صفری شاد، حجت ایاصوفی صفحات 55-74
    رهبری و رفتار شهروندی سازمانی نقشی حیاتی در ایجاد مدیریت کارآمد دارند و ویژگی های رهبری مدیران، تاثیر مستقیم و بسیار مهمی بر رفتار کارکنان دارند. براین اساس هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شایستگی های رهبری بر رفتار شهروندی سازمانی می باشد. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کارکنان نیروی انتظامی در استان مرکزی تشکیل می دهد. با توجه به محدود بودن حجم جامعه، نمونه گیری انجام نشد و تمامی افراد به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش شایستگی های رهبری از پرسشنامه تدوین شده توسط بوش و کاردونا (2010) و برای سنجش رفتار شهروندی سازمانی از پرسشنامه لی و آلن (2002) استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار Smart-PLS انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد که شایستگی های رهبری بر رفتار شهروندی سازمانی با ضریب مسیر 814/. تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: رهبری، شایستگی های رهبری، رفتار شهروندی سازمانی، مدلسازی معادلات ساختاری
  • علیرضا کرامتی پور*، حسین مسلمی صفحات 75-96
    با نگرش به اینکه روش ها و فناوری های مورداستفاده در حمله به زیرساخت های داده ای به ویژه شبکه های رایانه ای، روز بروز پیچیده تر می شوند، طراحی و پیاده سازی یک مرکز عملیات امنیت کارا، می تواند تا حد قابل قبولی، آسودگی خاطر را برای فرماندهان و مدیران فناوری اطلاعات و ارتباطات که از این شبکه ها استفاده می کنند، در حوزه امنیت به ارمغان آورد.
    پژوهش حاضر با هدف تبیین عوامل موثر بر طراحی فرایندهای مدیریتی مرکز عملیات امنیت، به دنبال پاسخ گویی به این سوال اساسی است که «میزان تاثیر عوامل موثر بر فرایندهای مدیریتی مرکز عملیات امنیت چگونه است؟» به منظور جمع آوری اطلاعات از ابزارهایی مانند مصاحبه، پرسش نامه و مطالعه اسناد و مدارک استفاده به عمل آمده است. جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات و داده ها در بخش اسنادی روش تجزیه وتحلیل اطلاعات کیفی بوده و با کمک تحلیل محتوی انجام شده است و برای تحلیل داده های حاصل از پرسش نامه هایی که در بین 65 نفر از جامعه آماری توزیع گردیده بود، با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی با کمک نرم افزارهای اکسل و اس پی اس اس تحلیل های آماری لازم صورت گرفته و اطلاعات به دست آمده از جامعه نمونه به تعداد 150 نفر جامعه آماری تعمیم داده شده است؛ و درنهایت به صورت آمیخته تحلیل گردیده است.
    طبق نتایج پژوهش، مدیریت پروژه، مدیریت دانش و تداوم فعالیت در بین عوامل موثر در طراحی فرایندهای مدیریتی مرکز عملیات امنیت، از اهمیت زیادی برخوردارند. محقق بر اساس نتایج و یافته های تحقیق، پیشنهاد های خود را در دو دسته پیشنهاد های اجرایی و تحقیقی ارائه نموده است.
    کلیدواژگان: طراحی فرایند، مرکز عملیات امنیت، فرایندگرایی
  • مجید رجب پور*، احمدمهدی جمالی، محمد ابراهیم خلیلی صفحات 97-128
    نظر به این که در جنگ های ترکیبی، ارتش های دنیا به دنبال تغییر روند ماموریت آمادرسانی وسایل پرنده خود می باشند، بنابراین لزوم تغییر در نحوه این ماموریت برای بالگردهای فعلی هوانیروز امری اجتناب ناپذیر می باشد. براین اساس هدف از انجام این پژوهش تبیین چگونگی پشتیبانی از بالگردهای کبرا در جنگ ترکیبی می باشد. جامعه مورد مطالعه در این تحقیق مشتمل بر کلیه اسناد و مدارک معتبر و دست اول در کتابخانه تخصصی دافوس آجا، ستاد هوانیروز، ستاد آجا و دانشگاه عالی دفاع ملی بوده است. جامعه آماری تحقیق به علت در دسترس نبودن تمامی کارکنان هوانیروز، کارکنان مهندس نگهداری و خلبانان در ستاد هوانیروز و پایگاه های عمده هوانیروز که همگی از تجربیات فراوان و ارزنده ای پیرامون موضوع پژوهش برخوردار هستند، با احتساب ضریبی150 نفر می باشند. حجم جامعه نمونه با استفاده از محاسبات کوکران تعداد 78 نفر به دست آمد. برای انجام این پژوهش، جمع آوری اطلاعات به دو روش میدانی و کتابخانه ای و با استفاده از ابزارهای مطالعه اسناد و مدارک، مصاحبه با صاحب نظران و پرسش نامه خود ساخته صورت گرفته است؛ پایایی سئوالات پرسش نامه با استفاده از روش تنصیف (دو نیمه کردن) ، 89 درصد محاسبه گردید. در پایان تحقیق انجام شده، پیشنهادهای کاربردی و اجرایی پژوهش گران جهت پشتیبانی کارآمد و موثر از بالگردهای کبرای هوانیروز در جنگ ترکیبی تبیین و تشریح گردیده است.
    کلیدواژگان: هوانیروز، پشتیبانی، آمادرسانی، نگهداری و تعمیر، جنگ ترکیبی
  • سلمان عباسیان نقنه *، محمد ایزدی صفحات 129-155
    ارزیابی و انتخاب تامین کننده، یکی از موضوعات مهم در حوزه مدیریت زنجیره تامین نظامی به شمار می رود. اقدامات یک سازمان نظامی برای ارزیابی و انتخاب تامین کنندگان کارا، نقش مهمی در ایجاد مزیت رقابتی و بهبود عملکرد آن سازمان دارد. این موضوع، زمانی که کالاهای مختلف برای خرید وجود داشته باشد و همچنین محدودیت هایی مانند میزان تقاضای هر محصول، توان تامین کنندگان در تحویل کالا، زمان تحویل، کیفیت محصولات و قیمت وجود داشته باشد پیچیده تر می شود. در این مقاله، برای حل مساله انتخاب تامین کننده و تامین کالاها، از روش تلفیقی فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی و یک مدل ریاضی انتخاب با رویکرد حل الگوریتم ژنتیک استفاده شده است. این روش در سه مرحله به حل مسئله می پردازد. در مرحله اول با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی، وزن نسبی هر کدام از معیارها برای هر کالا محاسبه می شود. در مرحله دوم، امتیاز هر شرکت در هر معیار و هر کالا محاسبه می شود. از خروجی های مرحله اول و دوم به عنوان ورودی در مدل تخصیص استفاده می شود تا تامین کنندگان و مقادیری که از هرکدام باید فراهم کنند تعیین شوند. جهت اجرای مدل، این روش در صنایع هفتم تیر اصفهان پیاده سازی شده است و نتایج عددی برای انتخاب بهترین تامین کننده از میان 3 شرکت، برای خرید 3 محصول و با داشتن 4 معیار بررسی شده است. نتایج نشان داد، استفاده از روش ترکیبی الگوریتم ژنتیک و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی، قادر است مسئله برنامه ریزی خطی مختلط انتخاب تامین کننده را بخوبی حل نماید.
    کلیدواژگان: انتخاب تامین کننده، مدیریت زنجیره تامین نظامی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی، الگوریتم ژنتیک
  • مسعود مطاعی * صفحات 157-184
    نقش مهم و حیاتی توپخانه در پیروزی جنگ های مختلف بر هیچ کس پوشیده نیست به طوری که فرماندهان یگان های عمل کننده توانایی خود را برای انجام ماموریت با توجه به عامل اصلی توان رزمی و قدرت آتش موردسنجش قرار می دهند. این قدرت آتش در میدان نبرد به وسیله توپخانه صحرایی به دست می آید. هدف این پژوهش تبیین چگونگی عملکرد توپخانه صحرایی نزاجا در هشت سال دفاع مقدس می باشد. نوع پژوهش کاربردی و روش اجرای آن تاریخی با رویکرد تحلیلی- توصیفی نگاشته شده و تلاش دارد عملکرد توپخانه صحرایی نزاجا در هشت سال دفاع مقدس مشروح بیان نماید. جامعه آماری پژوهش شامل تعداد 14 نفر از کارکنان رسته توپخانه صحرایی نزاجا که از افراد شاخص و برجسته حال حاضر بوده و در عملیات های مختلف هشت سال دفاع مقدس حضورداشته می باشد. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه با صاحب نظران و مطالعه منابع موجود صورت پذیرفته است. نتایج پژوهش نشان داد که در بیشتر عملیات ها نقش توپخانه ارتش یک نقش تعیین کننده و سرنوشت ساز بود و یگان های توپخانه صحرایی نزاجا ماموریت خود را در هشت سال دفاع مقدس در پشتیبانی از یگان های مانوری به خوبی به انجام رسانیده اند و در تمام عملیات هایی که ارتش یا سپاه پاسداران جداگانه و یا به صورت مشترک انجام داده اند حضور فعال و تعیین کننده ای و اثرگذار داشته اند.
    کلیدواژگان: توپخانه صحرایی، نزاجا، دفاع مقدس، عملیات، آتش
|
  • Mohammadreza Karimi Ghahroudi, Saeid Rezaei * Pages 5-30
    There are innovative and valuable ideas in the world around us that often fail to survive in the daily routine of life for reasons such as non-transferring from the right channel or non-reviewing by the relevant organization. On the other hand, the growing trend of companies' Inclination in using customers’ participation shows that firms have taken new organizational choices to increase their innovation and competitive advantage. A very effective solution in this regard is the use of crowdsourcing strategy to exploit popular ideas in solving various (and complex) issues. Accordingly, in the forthcoming research project, a comprehensive study is under way on the understanding of the modern operations of the crowdsourcing and its various dimensions. In this regard, while gaining knowledge of the operational uses of crowdsourcing in different domains of defensive-security, cross-docking operations is utilized in the network of crowdsourcing to facilitate the processes of refinement and classification of information, as well as the coverage of software weaknesses and lack of sufficient infrastructures. Ultimately, the benefits and functions of the crowdsourcing operations – based on the network structure provided for it - are discussed in the defense operations and industries of our country.
    Keywords: Crowdsourcing, Cross-docking operations, Open innovation, Crowdsourcing network, Defensive functions
  • Majid Ghasemi * Pages 31-54
    It is important to use artillery units to counter terrestrial threats in different parts of the country. The purpose of this study is to explain how the coverage and tactical deception of Nazaja field artillery battalions in an unpleasant operation. This paper is applied and its implementation method is descriptive and with mixed approach analysis and attempts to cover the tactical deception of artillery battalions in an uneven operation. The statistical population of this research includes 110 commanders, successors and deputies of regional offices of Nizja and artillery groups as well as operations and training experts in Aja and Nazaja. Data collection was done through a questionnaire of 23 balloons with two components of tactical coverage and deception. Quantitative quantitative analysis of data was used for quantitative analysis (Chi-square test). At the 5% significance level (5%), the validity of the research hypotheses was confirmed. The results of the study showed that the organization could be effective as a group of smoke operations for artillery battalions, and the use of a replica of artillery weapons would show more artillery units and force the enemy to spread too much.
    Keywords: tactical deception, field artillery, abnormal operation, smoke operation
  • Ebrahim Rahimi *, Najibeh Abbasi Rostami, faranak safari shad, Hojjat Ayasoufy Pages 55-74
    The purpose of this research is to investigate the effect of leadership competencies on organizational citizenship behavior. The research method is descriptive correlational. The statistical population of this study is police forces in Markazi province. Due to the limited population size, sampling was not performed and all individuals were selected as samples. For collecting data, standard questionnaires were used. To assess leadership competencies, a questionnaire developed by Bush and Cardona (2010) and to measure organizational citizenship behavior from the Lee and Allen questionnaire (2002) used. Data analysis was performed by structural equation modeling using Smart-PLS software. The results showed that leadership competencies on organizational citizenship behavior has a positive and significant impact with a path coefficient of 0.814. The results showed that leadership competencies on organizational citizenship behavior has a positive and
    Keywords: leadership, leadership competencies, organizational citizenship behavior
  • alireza keramatipour *, HOSEIN MOSLEMI Pages 75-96
    With the view that the methods and technologies used to attack data infrastructures, especially computer networks, are becoming more and more complex, the design and implementation of an efficient security operations center can, to the extent acceptable, be easy for commanders and IT managers to These networks are used in the security field.
    The purpose of this study is to explain the factors affecting the design of the management processes of the Center for Security Operations, seeking to answer this fundamental question, which is "the extent of the impact of factors affecting the management processes of the security operations center?" In order to collect information from tools such as interviews , A questionnaire and a study of the documents used. In order to analyze information and data in the documentary sector, the information analysis method was qualitative and content analysis was carried out. To analyze the data from questionnaires distributed among 65 statistical population, using descriptive and inferential statistics with soft help Excel and SPSS software are needed for statistical analysis and the information obtained from the sample population has been generalized to 150 people in the statistical community and has been analyzed in a mixed way.
    According to research results, project management, knowledge management and continuity of activities are important factors in designing the management processes of the Center for Security Operations. Based on the results and findings of the research, the researcher presented his proposals in two categories of executive and research proposals
    Keywords: Process design, security operations center, Processualism
  • Majeed Rajabpour *, AHMAD MEHDI JAMALI, Mohammad ebrahim Khalili Pages 97-128
    In the present study how to support of Cobra in the hybrid war. The variables influencing the research consists of update 3 class Logistics and update 5 class Logistics and maintenance. According to the nature of the research subject, this research hs applied and its method is consistent with the descriptive method, for the analysis of data from the analysis of images is necessary to take advantage. To the this research, data collection and field tow ways a library using the tools of the study documents, interviews with experts and taken the self qustionnaire.
    Considering that the size of statistical community with equal 150 people(N=150), so by using the formula sample size, the Cochrane communtity was calculated(n=78), validity of questionnaire using the method halve, 89% was caculated.
    Test research on the heveh of error assume 5 persent, shows that between the individual influencing variables with the support of Cobra helicpter, there is a direct relationship.
    At end of the investigation, the researcher applied the suggestion regarding how support of the Cobra in the hybrid war has been described as effective combhnation.
    Keywords: Aviation_Support_update 3 class Logistics_update 5 class Logistics_Maintenance_hybrid war
  • Salman Abbasian Naghneh *, Mohammad Izadi Pages 129-155
    Evaluation and supplier selection is one of the important issues in the field of military supply chain management. The actions of a military organization to evaluate and select efficient suppliers play an important role in creating a competitive advantage and improving the organization's performance. This is more complicated when there are different goods to buy, as well as restrictions such as the demand for each product, the supplier's ability to deliver the goods, delivery time, product quality, and price. In this paper, the fuzzy analytic hierarchy process (FAHP) method and a choice mathematical model with genetic algorithm (GA) solving approach are used to solve the supplier selection and supply problem. This method solves the problem in three steps. In the first step, using the FAHP, the relative weights of each criterion are calculated for each commodity. In the second step, the score of each company is calculated for each criterion and for each commodity. Outputs from the first and second steps are used as inputs in the allocation model to determine the suppliers and the amounts that each should provide. In order to implement the proposed model, this method has been implemented on Haft Tir Industry of Isfahan and numerical results have been investigated to select the best supplier from 3 companies to purchase 3 products and have 4 criteria. The results showed that using the combined method of GA and the FAHP can solve the problem of mixed linear programming of supplier selection.
    Keywords: Supplier Selection, Military Supply Chain Management, FAHP, GA