فهرست مطالب

نوید نو - پیاپی 39 (بهار 1387)

فصلنامه نوید نو
پیاپی 39 (بهار 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمانه اکبرزاده، فهیمه قانعی، مریم توسی نیا صفحه 5
  • مریم رحیمیان، مهسا بشارت صفحه 14
    مقدمه
    عسل روی فلور میکروبی روده، مایکوتوکسین ها و باکتری هایی نظیر اشریشیاکلای، سالمونلا، استافیلوکوک ها و باسیلوس ها اثر ضدمیکروبی دارد. با توجه به شیوع و اهمیت بیماری های اسهالی ناشی از سویه های شیگلا، در این مطالعه اثرات عسل خالص روی سه گونه شیگلا(دیسانتری، فلکسنری و سونئی) بررسی شد.
    مواد و روش ها
    سه سویه شیگلا شامل دیسانتری، فلکسنری و سونئی از موارد بالینی تهیه شده و روی محیط مولر هینتون آگار کشت داده شدند. اثر ضدمیکروبی عسل خالص و رقت های 2/1، 4/1 و 8/1 با روش انتشار در آگار(چاهک) در مقایسه با آنتی بیوتیک سفتریاکسون به عنوان کنترل بررسی شد. پس از یک روز انکوباسیون باکتری در 37 درجه سانتیگراد، قطر هاله عدم رشد خوانده شد. قطر هاله عدم رشد بیشتر از 10 میلی متر کاملا حساس در نظر گرفته شد.
    نتایج
    شیگلا سونئی نسبت به عسل خالص و نیز رقت های آن کاملا حساس بود. گونه دسانتری و فلکسنری نسبت به نمونه خالص و رقت 2/1 کاملا حساس بوده و در رقت های 4/1 و8/1 مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعاتی که روی عسل انجام شده بود و نیز مطالعه حاضر عسل خواص ضد میکروبی دارد. به همین جهت مطالعات روی حیوانات آزمایشگاهی و نیز کارآزمایی های بالینی برای تکمیل نتایج ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اثر ضدمیکروبی، عسل، سفتریاکسون، شیگلا، روش چاهک
  • سارا صفار صفلایی، سمانه اکبرزاده صفحه 19
    بیمار یک مرد سفید پوست 22 ساله، راست دست، که با شکایت ناتوانی در راه رفتن مراجعه کرده است. وی تا صبح روز مراجعه در شرایط مطلوب به سر می برد. حدود ساعت 8 صبح از خواب بیدار شد و متوجه شد که نمی تواند از تخت خارج شود. در تلاش برای حرکت دادن پاهایش درد شدیدی در قسمت های فوقانی ساق پا و تحتانی پشت حس می کرد. در ابتدا درد بیمار شدید و خنجری بود که با ثابت نگاه داشتن پا تخفیف می یافت. ولی با وجود چندین ساعت استراحت درد همچنان شدیدتر می شد و به تدریج به یک درد خنجری مداوم با درجه 10/10 تبدیل شد.
    بیمار با درد شدید در حالی به بخش اورژانس آورده شد که به هیچ وجه قادر به حرکت دادن پاهایش نبود. او ادعا می کرد اگر دردش کمتر بود می توانست پاهای خود را حرکت دهد.
  • آرش درویش صفحه 27
    استروئیدها، گروهی از ترکیبات شیمیایی هستند که در ساختمان مولکولی خود حلقه استروئیدی دارند. ساختار مزبور، از سه حلقه شش کربنی متصل به یک حلقه پنج کربنی تشکیل شده است. کلسترول ساده ترین فرم و نیز پیش ساز این ترکیبات است.
    استروئید، نامی است که همه ترکیبات دارای حلقه استروئیدی را در بر می گیرد. اما در این مقاله منظور از استروئیدها، تنها تستوسترون و استروئید های آنابولیک آندروژنی (ASSs) خواهد بود.
    تستوسترون هورمون عمده ای است که در انسان صفات ثانویه جنسی جنس مذکر را ایجاد می کند. این ترکیب از سوی دیگر، نقش مهمی در حفظ تعادل نیتروژن بافت ها دارد که از این طریق در روند بهبود بافت ها و نیز حفظ حجم عضلات تاثیرگذار است. این ماده عملکردی دوگانه دارد، به طوری که می توان آن را در غالب قابلیت های عملکردی آنابولیک و آندروژنیک آن تعریف کرد.
    ترکیبات AAS ترکیباتی هستند که از تغییر مولکول تستوسترون و با هدف تشدید و یا محدود کردن برخی از آثار فیزیولوژیک آن ایجاد می شوند. به بیان کلی تر، در مولکول تستوسترون به منظور ساخت دارو هایی که از لحاظ آثار آندروژنیک و یا آنابولیک به مقدار دلخواه قوی تر و یا ضعیف تر هستند، تمایل بیشتر و یا کمتر برای اتصال به گیرنده تستوسترون دارند، مسیر های تجزیه متفاوت دارند و... تغییراتی ایجاد می گردد.
  • سید مهرداد معتمدالشریعتی صفحه 39
    پیری برنامه الگوبندی شده ای از کاهش عملکرد و توانایی بدن در حفظ هموستاز می باشد. پیشرفت در زیست شناسی مولکولی دیدگاه جدیدی را در زمینه فرآیند پیری در سطح سلولی فراهم آورده است. در این مقاله، در زمینه مدل هایی که با کمک متد ها و تکنیک های مولکولی در ارتباط با فرآیند پیری به دست آمده اند بحث خواهیم کرد.
    پیری را می توان مجموعه ای از تغییرات مخرب، پیش رونده و عمومی دانست. طی این فرایند مولکول ها (DNA، پروتئین ها و لیپید ها)، سلول ها و در نهایت اندام ها تخریب می شوند و به دنبال آن بیماری های مخربی (مثل آرتریت، سرطان، بیماری های قلبی و...) بروز می کنند. حتی اگر فرآیند پیری از بیماری های مربوط به دوران پیری مجزا باشد، می توان گفت تخریب حاصل از این فرآیند که بر بدن اعمال می شود احتمال بروز بیماری ها را در این دوران افزایش می دهد. برخی تغییراتی که در این دوران برای اغلب افراد رخ می دهد، به شرح زیر می باشد:
  • اسدالله آزاد، پروانه مدیرامانی صفحه 47
  • سمانه نوروزی صفحه 57
    ناباروری چنین تعریف می شود که پس از یک سال مقاربت بدون پیشگیری حاملگی اتفاق نیافتد. حدود 10 تا 15 درصد از زوج هایی که در سن باروری هستند، دارای چنین مشکلی هستند. ناتوانی در باردار شدن این احساس را در بسیاری از زوج ها بر می انگیزد که تسلط خود را بر بخش مهمی از زندگی خود از دست داده اند و معمولا به علت این مشکل متحمل فشارهای روحی و روانی و هزینه های سنگین مالی می شوند. طبق آمار به دست آمده میزان باروری در حال حاضر نسبت به گذشته کاهش یافته که به دلایلی مانند تاخیر در ازدواج، سن بالای بچه دار شدن، استفاده روزافزون از روش های ضد بارداری و... می باشد.
    با توجه به اهمیت مسئله ناباروری برای یک زوج، تحقیقات زیادی به شناسایی علل نازایی، درمان های کمکی و روش های حمایت از یک زوج نابارور اختصاص می یابد. طبق اطلاعات موجود وضعیت تغذیه ای و سلامت یک خانم بر روی کیفیت و ظرفیت تکاملی اووسیت و امبریو تاثیر عمیقی دارد و کمبود عناصری مثل آهن، روی، مس، کبالت، سلنیم، ویتامین های E و C باعث کاهش باروری در زن و مرد می شود.
  • علی وفایی نجار، بهروز خیابانی تنها صفحه 64