فهرست مطالب

فصلنامه نوید نو
پیاپی 58 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/15
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ارزیابی بیماران مشکوک به سل مراجعه کننده به مرکز بهداشت استان مازندران
    الهام بیرانوند*، محمد آهنجان، عباس قاهری صفحه 1
    مقدمه
    سل مهمترین بیماری عفونی است که در سراسر جهان، سالیانه موجب مرگ میلیونها نفر می شود. با توجه به این که سل می تواند ارگان های مختلفی را درگیر کند، افتراق این بیماری از عفونتهای مزمن کار دشواری است. لذا هدف از این مطالعه شناخت هرچه سریعتر افراد مسلول مراجعه کننده به مرکز بهداشت استان مازندران با استفاده از روش های استاندارد و رایج، به کار گرفته طبق پروتکل سازمان بهداشت جهانی بود.
    روش کار
    در طی یک مطالعه توصیفی- مقطعی تمامی افراد مشکوک به سل مراجعه کننده به مرکز بهداشت استان مازندران بررسی شدند. شناخت مسلولینبر اساس مشاهده باسیل اسیدفست در اسمیر تهیه شده، مثبت شدن نتیجه کشت و تست پوستی توبرکولین و علائم بالینی بود.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که از بین 893 فرد مشکوک به سل،183 نفر شامل 99 مرد و 84 زن بیمار بودند که فراوانی سل خارج ریوی در این بیماران49/23% و سل ریوی5/76% بود. هم چنین بین شیوع سل در زنان در مقایسه با مردان تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (p=0.002،OR=2.9.CI=1.4±6). علاوه بر این در موارد سل خارج ریوی شایعترین عضو مبتلا مربوط به غدد لنفاوی و کم ترین شیوع مربوط به مغز بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع نسبتا بالای سل در ایران و خاورمیانه و تشابهاتی که بین سل و سایر بیماری ها وجود دارد، پیشنهاد می شود دربررسی های بالینی بیماری های مزمناحتمال ابتلا به سل خصوصا در افراد مسن در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سل ریوی، غدد لنفاوی، سل خارج ریوی، تست پوستی توبرکولین
  • بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان نسبت به غربالگری سرطان پستان در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1389
    زینب توکل، سیده زهرا بنی حسینی، آسیه منصوری* صفحه 2
    زمینه و هدف
    سرطان پستان، شایع ترین نوع سرطان و نئوپلازی بدخیم در جمعیت زنان بوده و علت مرگ 548000 زن در کل دنیا می باشد، از آنجایی که دانشجویاندختردانشگاه های علومپزشکی از جمله افراد کلیدی در ترویج روش های غربالگری سرطان پستان هستند، این مطالعه به هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان نسبت به غربالگری سرطان پستان در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1389 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک بررسی مقطعی-تحلیلی بوده که بر روی 415 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای با 4 بخش مشخصات دموگرافیک، سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد بود. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی(آزمون تی مستقل، آزمون آنوا و رگرسیون خطی) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 03/22 با انحراف معیار 8/2 سال بود. از میان شرکت کنندگان 62٪ دانشجویان دکترای حرفه ای، 38٪ دانشجوی سایر رشته های علوم پزشکی بودند. 76٪ از دانشجویان چهارمین سال تحصیل خود را سپری میکردند. نتایج نشان داد که آگاهی اکثر دانشجویان(6/50%) درحد متوسط بوده و نگرش(4/96%) افراد نسبت به این مسئله مثبت است. در رابطه با انجام دو روش خودآزمایی پستان و معاینه بالینی توسط پزشک یا مراقب بهداشتی اکثر افراد(1/91%) عملکرد ضعیفی داشتند. همچنین 9/62٪ از دانشجویان اطلاعات خود را در این زمینه ناکافی دانسته اند.
    نتیجه گیری
    آگاهی ناکافی و نگرش متوسط روبه منفی و عملکرد ضعیف دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشان دهنده عدم ارائه آموزش های لازم به ایشان بوده و بیانگر ضرورت برگزاری دوره های آموزشی در مورد سرطان پستان و روش های غربالگری آن در این دانشگاه می باشد. پیشنهاد می شود مطالعات بیشتر جهت بررسی روش های آموزشی موثر بر دانشجویان انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان، غربالگری سرطان پستان - خودآزمایی پستان، دوره های آموزشی
  • عوامل مرتبط با مصرف سیگار بر اساس سازه های مدل اعتقاد بهداشتی در دانش آموزان پسر مقطع پیش دانشگاهی شهر اصفهان
    مهنوش رئیسی، سید همام الدین جوادزاده، حسین شهناری، عبدالرحمان چرکزی، میترا مودی، غلامرضا شریفی راد* صفحه 3
    مقدمه
    هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین سازه های مدل اعتقاد بهداشتی (حساسیت درک شده، موانع درک شده، منافع درک شده، خودکارآمدی درک شده و راهنما برای عمل) و مصرف سیگار در میان دانش آموزان پسرمقطع پیش دانشگاهی در شهر اصفهان بود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی و به شیوه مقطعی بر روی 382 نفر از دانش آموزان پسر شهر اصفهان انجام شد. در این مطالعه آزمودنی ها از میان 8 مدرسه در سطح شهر اصفهان به شیوه تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی بود. برای تحلیل داده ها از نرم افزار spss. 18، آمار توصیفی و آزمون های کای اسکوئر و tمستقل استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سنی دانش آموزان62/0 ±72/17 سال بود. در کل 2/7% از آزمودنی ها در طول 30 روزگذشته سیگار کشیده و 7/32% از آنها در طول زندگی خود مصرف سیگار را تجربه کرده بودند. نتایج آزمون تی تست نشان داد که تفاوت آماری معناداری بین حساسیت درک شده(03/0 p=)، منافع درک شده(01/0 p=)، خودکارآمدی درک شده (001/0 p=) و راهنما برای عمل (007/0 p=) بین افراد سیگاری و غیر سیگاری وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سازه های مدل اعتقاد بهداشتی می تواند عوامل پیشگویی کننده مصرف سیگار در دانش آموزان را بیازماید و جهت توسعه برنامه های پیشگیری کننده از مصرف سیگار موثر واقع شود. با شناسایی بهتر عوامل موثر بر رفتارهای پیچیده ای چون مصرف سیگار می توان گامی موثر در جهت کاهش میزان مرگ و میر و هزینه های ناشی از این رفتار برداشت.
    کلیدواژگان: مدل اعتقاد بهداشتی، سیگار کشیدن، دانشجویان
  • کارآیی انواع گیاهان نی در وتلند مصنوعی زیر سطحی جهت حذف پاتوژن های شاخص از فاضلاب شهر یزد
    داود حسین شاهی، اصغر ابراهیمی، هادی اسلامی*، شیرین آیت اللهی صفحه 4
    مقدمه
    استفاده از روش های طبیعی مانند وتلند مصنوعی، یکی از روش های تصفیه فاضلاب شهری است که علاوه بر کاهش هزینه تصفیه دارای راندمان بالایی نیز در حذف آلاینده ها می با شد. هدف از این مطالعه کارآیی حذف پاتوژن های شاخص در وتلند مصنوعی زیر سطحی فاضلاب شهر یزد بود.
    روش ها
    این بررسی نوعی مطالعه ی کاربردی است که در آن تعداد 100عدد نمونه از چهار وتلند زیرسطحی که با سه گیاه نی بافق، یزد بافت و علی آباد پوشیده شده و یک وتلند شاهد، در دو فصل زمستان و بهار برداشت شد. سپس در ظروف مخصوص میکروبی و شیمیایی در درمجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. سرانجام آزمایشهای کلیفرم کل، اشریشیاکلی، استرپتوکوک مدفوعی و پارامترهای دیگری نظیر TSS،pH وDOمطابق روش استاندارد روی نمونه های ورودی و خروجی از وتلندها انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میانگین راندمان حذف کلی چهار وتلند برای کلیفرم کل، اشریشیاکلی و ا سترپتوکوک مدفوعی به ترتیب 43/80، 11/74 و 08/69 درصد می باشد. همچنین وتلند گونه علی آباد برای کلیفرم کل و اشریشیاکلی به ترتیب با میزان حذف 22/98 و27/99 بیشترین راندمان را داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    راندمان بدست آمده از وتلندها نشان داد که استفاده از وتلند مصنوعی زیر سطحی با گونه نی علی آباد میتواند در حذف کل کلیفرمها و اشرشیاکلی بسیار موثر باشد و در نتیجه میتوان از وتلندها جهت تصفیه ثانویه فاضلاب و همچنین جهت گندزدایی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: وتلند مصنوعی، گیاه نی، فاضلاب شهری، گندزدایی
  • بررسی برخی از جنبه های اپیدمیولوژیک آلودگی به شپش سر در بین کودکان افغانی شهرستان سیرجان در سال 89-1388
    سعیده یوسفی، فائزه شمسی پور، یاسر سلیم آبادی* صفحه 5
    مقدمه و هدف
    شپش سر (Pediculus humanus capitis) متعلق به راسته آنوپلورا و خانواده پدیکولیده بوده که در واقع اکتوپارازیت اجباری پستانداران بوده و عمدتا از طریق تماس مستقیم انتقال می یابد. این مطالعه به منظور بررسی شیوع آلودگی به شپش سر و برخی ریسک فاکتور های مرتبط با آن در بین کودکان زیر 13 سال افغانی شهرستان سیرجان در سال 89-1388 برای اولین بار در این منطقه صورت گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه به صورت توصیفی –تحلیلی و به روش مقطعی درطول سال 89-1388 در بین 95 نفر از کودکان زیر 13 سال افغانی شهرستان سیرجان، استان کرمان با استفاده از نمونه برداری سیستماتیک انجام گرفت. هم چنین به منظور ثبت اطلاعات دموگرافیک هر فرد، با استفاده از یک پرسشنامه اطلاعات آنها ثبت گردید و در نهایت با استفاده از آزمون مجذورکای و نرم افزار SPSSنسخه 11.5 جواب ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. و در نهایت در این مطالعه به منظور برقراری ارتباط معنی دار(P< 0.05) به عنوان معنی دار قلمداد گردید.
    نتایج
    به طور کلی از تعداد 95 نفر کودک مورد بررسی (30پسر و 65دختر) با میانگین سنی8.61، آلودگی به شپش سر در 16 نفر از آنها (%16.84) مشاهده شدو تمام 16 نفری که دارای آلودگی به شپش سر بودند دختر بوده و این تفاوت آلودگی به شپش سر در بین دو جنس از نظر آماری معنا دار بود. هم چنین نتایج مشخص کرد که بین آلودگی به شپش سر با وضعیت موها از لحاظ آماری رابطه معنی داری وجود دارد. در این مطالعه هم چنین کودکان از نظر وضعیت بهداشتی و آلودگی به شپش سر نیز مورد پرسش قرار گرفتند و با توجه به اینکه در تمامی کودکان و ضعیت بهداشتی متوسط بود و همه کودکان آلوده به شپش از نظر وضعیت بهداشتی متوسط به پایین بودندنتایج آنالیز در این مطالعه بین آلودگی به شپش سر با سطح بهداشت از لحاظ آماری رابطه معنی داری را نشان نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه این مطالعه برای اولین بار در بین کودکان افغانی شهرستان سیرجان انجام شده است و فقط چند فاکتور خطر مرتبط با آلودگی به شپش سر در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است و به دلیل این که فاکتور های زیادی در شیوع آلودگی به شپش سر تاثیر دارند نیاز به مطالعات بیشتری برای تعیین دقیق عوامل موثر در شیوع آلودگی به شپش سر در بین کودکان افغانی به منظور ارائه راهکار و برنامه کنترل مناسب، هم چنین دادن آگهی به خانواده های تحت تاثیر شپش سر ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، شپش سر، و ضعیت بهداشتی
  • بررسی روش های بیوجذب فلزات سنگین کروم و کادمیوم از پساب های صنعتی با استفاده از زائدات کشاورزی (مطالعه مروری)
    سید محمدرضا طیبان، الهام ترابی، علی اصغر نجف پور، حسین علیدادی، محمدعلی ززولی صفحه 6
    مقدمه و هدف
    فلزات سنگین ا زجمله کروم و کادمیوم رایجترین آلاینده هایی هستندکه معمولادرغلظت های بالا درفاضلاب صنایع یافت می شوندوموجب آسیب به محیطهای آبی وبه مخاطره افتادن سلامت موجودات زنده به خصوص انسان میگردند. روش های متداول حذف این فلزات به دلیل هزینه بالا، نیاز مبرمی به توسعه روش های جدید، ارزان قیمت و اقتصادی ایجاب می نماید. درسالهای اخیراستفاده ازجاذبهای ارزان قیمت موردتوجه بسیاری ازمحققین قرارگرفته است.این بیوجاذب ها عمدتا از مواد زائد حاصل از فعالیت های صنعتی و به خصوص کشاورزی تهیه می شوند. این پژوهش با هدف تعیین روش ها و انواع ضایعات کشاورزی به عنوان پتانسیل های جذب در جداسازی فلزات سنگین کروم و کادمیوم از پساب های صنعتی به بیان مزایا و معایب و میزان راندمان حذف بدست آمده در پژوهش های انجام شده قبلی، صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مرور منابع(Review Article) بوده و بااستفادهازکلماتکلیدی Biosorption، adsorption، biodegradation،Heavy metal، Chromium، Cadmium مقالات مرتبط در پایگاه های اینترنتی science direct، google scholar، madscape، iranmedex، SID، جستجو شد و در مجموع تمامی 50 مقالهیافت شده بین سالهای 1997 تا 2011 در تهیه این مقاله استفاده شد.
    یافته ها
    مطالعات متعددی در مورد استفاده از ضایعات کشاورزی در حذف فلزات سنگین کروم و کادمیوم انجام شده که می توان به استفاده از سبوس برنج، شلتوک برنج، پوست موز، پوست پرتقال، پوست سیب، پوست فندق، پوست گردو، برگ و پوست درختان، جوهر درخت بلوط، تفاله، نیشکر، ذرت، سبوس گندم، خاک اره، پوست بادام زمینی، ساقه آفتابگردان، ساقه انگور، یونجه، خردل، گل اقاقیا و غیره اشاره نمود.
    بحث و نتیجه گیری
    بیوجاذب های حاصل مواد زائد کشوارزی هزینه بسیار پایینی داشته و در دسترس و تجدید پذیر می باشند. در برخی از مطالعات اصلاح این جاذب ها می تواند باعث افزایش راندمان آن ها گردد. در بیشتر این پژوهش ها در مورد بیوجذب یون کروم با افزایش pH، افزایش زمان ماند و افزایش دوز مواد جاذب میزان جذب افزایش یافته، در صورتی که در مورد بیوجذب یون کادمیوم با افزایش pH به حدود pH، 8، وافزایش زمان ماند و دوز ماده جاذب افزایش می یابد و در هر دو مورد pH به عنوان یک عامل تعیین کننده در میزان جذب مطرح می باشد. در زمینه حذف کروم موادی مانند خاک اره درخت راجی، پوست برنج، زائدات چای، تفاله نیشکر. پوست درخت اکالیپتوس بیشترین میزان حذف را داشته اند (حذف بالای %90). و در مورد حذف فلز کادمیوم گرانول مرجان آهکی، پوست برنج، ساقه ذرت، خاک اره و بیومس گیاه رازیانه بالاترین میزان حذف این فلز را به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: بیوجذب، کروم، کادمیوم، زائدات کشاورزی
|
  • Evaluation of suspect to TB patient refer to health center of mazandaran province
    Elham Biranvand*, Mohammad Ahanjan, Abbas Ghahri Page 1
    Introduction
    Tuberculosis is the most infectious diseases worldwide، killing nearly two million people annually. Given that TB can affect many difference organs، this disease is difficult to differentiate from chronic infection. So the purpose of this study was to identify TB case as soon as possible refers to province health center using by standard and common procedure، the world health center organization standard protocol was used.
    Material And Method
    during a cross-sectional study of all suspected case of TB were refer to health center of mazandaran province. Identification of TB patients based on acid fast bacilli seen in smears prepared، culture and tuberculin skin test result was positive.
    Results
    The result of this study showed that among the 893 persons with suspect TB، 183 TB patients including 99 men and 83 women that frequency of extra pulmonary tuberculosis was 23. 49% and in pulmonary tuberculosis was 76. 9%، Also the prevalence TB women compared with TB men، there was significant difference (p=0. 002،OR=2. 9. CI=1. 4±6). Furthermore، in extra pulmonary tuberculosis the most commonly affected organs of lymph gland and the brain was the lowest prevalence.
    Conclusion
    Given the relativity high prevalence of TB in Iran and Middle East and similarities between pulmonary tuberculosis and other diseases are recommended in clinical studies of chronic diseases risk of tuberculosis، especially in the elderly should be considered.
    Keywords: Pulmonary tuberculosis, lymph gland, extra pulmonary tuberculosis, tuberculin skin test
  • Factors affecting cigarette smoking based on health belief model structures in pre-university students in Isfahan, Iran
    Mehnoosh Raeisi, Seyed Homamoddin Javad Zadeh, Hossein Shahnazi, Abdolrahman Charkezi, Mitra Modi, Gholam Reza Sharifi Rad* Page 3
    Introduction
    The goal of this study was to determine the association between constructs of the Health Belief Model (HBM) (i. e. perceived susceptibility to smoking-health related problems، perceived barriers to non-smoking، perceived benefits of non-smoking، perceived self-efficacy to non-smoking and cues to action of non-smoking) and cigarette smoking among male pre-college students.
    Method
    A cross-sectional survey of 382 pre- college students was conducted in Isfahan in 2010. The method of sampling was systematic randomized and students were selected from 8 schools. The instrument was developed by the researchers based on health belief model. Statistical analyses were carried out using SPSS. V. 18، chi square and independent t tests.
    Results
    The mean age of students was 17. 72 ± 0. 62 years. Overal7. 2% of subjects reported having smoked in the past 30 days and 32. 7 percent of the samples reported ever having smoked in their life time. Results of t-test showed that there were significant differences in knowledge، perceived susceptibility (p =. 03)، benefits (t (246) = -2. 51، p =. 01)، self- efficacy (p<0. 001) and cues to action (p=0. 007) between smokers and non-smokers.
    Conclusion
    These results suggested that constructs of HBM can be incorporated when examining the predictors of cigarette smoking and developing smoking prevention programs among pre-college students. And with a better understanding of factors affecting on this complex behavior (cigarette smoking)، it can be a useful step to reduce rate of death، costs، and improve community health outcomes.
    Keywords: Health Belief Model, Cigarette smoking, Students
  • Efficiency of straw plants in Sub Surface Flow Constructed Wetland for Indicator Pathogens Removal in Yazd Municipal Wastewater
    Davood Hossein Shahi, Asghar Ebrahimi, Hadi Eslami*, Shirin Aiattollahi Page 4
    Introduction
    Using of natural methods such as constructed wetland، is one of the methods for municipal wastewater treatment that In addition to reducing the cost of treatment، it have high efficiency in removing pollutants. The purpose of this study is the efficiency of Indicator pathogens removal in sub surface flow constructed wetland in Yazd municipal wastewater.
    Methods
    This is a practical study that 100 samples were taken from four wetland that were covered by three straw plants Includes Bafgh، Yazdbaft and Ali Abad and a control wetland in two seasons of winter and spring. Then in container microbial and chemical in the vicinity of ice was transferred to the laboratory. Finally the experiments of total coliform، E. coli، Fecal streptococcus and other parameters such asTSS، pH and DO according to the standard methods was performed on samples was performed on samples of input and output of wetland.
    Results
    Results shown that the average total removal of four wetland for total coliform، E. coli، Fecal streptococcus for total coliform، E. coli، Fecal streptococcus were 80. 43، 74. 11، 69. 08%; respectively. Also the highest Removal efficiency in Aliabad species wetland for total coliform and E. coli were 98. 22 and 99. 27%.
    Conclusion
    The obtained efficiency from wetlands shown that using the sub surface constructed wetland with Aliabad Straw species can be very effective in removing total coliform and E. coli. Therefore we can be used from wetland for secondary wastewater treatment، especially disinfection.
  • Epidemiological study of some aspects of head lice infestation among Afghanian children in Sirjan county during 2010 - 2011
    Saeedeh Yousefi, Faezeh Shamsi Poor, Yaser Salimabadi* Page 5
    Introduction
    Head lice (Pediculus humanus capitis) belongs to the Anoplura order and Pediculidae family mainly transmitted through direct contact. This study for first time conducted to survey the prevalence of head lice infestation rate and some related risk factors among Afghanian children under 13 years from Sirjan county during 2010-2011.
    Material And Methods
    This present study is a descriptive - analytical (cross-sectional study) that conducted during 2010 - 2011among 95 Afghanian children under 13 years belong to Sirjan county، Kerman province using systematic sampling. And Also for recording related demographical data from each children، data were recorded using a standard questionnaire and finally using chi-square test and SPSS software version 11. 5، the answers were analyzed. Finally in this study to establish a significant relationship، (P <0. 05) was considered as significant.
    Results
    From The total number of 95 children (30 boys and 65 girls) with mean age 8. 61that surveyed about infestation with head lice. in 16 cases (% 16. 84) of them infestation were observed and also All 16 children who have a louse infestation in head were girl moreover this difference between girls and boys and infestation was statistically significant. And also Results showed that between infestation of head lice with hair condition there are statistically significant relationship. In this study sanitary status of children and infestation were also questioned and As regards that all of children lived in moderate sanitary condition and sanitary status of children who infested with lice from moderate to low result showed that there are no statistically significant between infestation rate and sanitary status.
    Conclusions
    this present study conducted for first time among Afghanian children in the Sirjan county and in present study only some related risk factors of head lice infestation were studied، and because of many related factors affect on prevalence of heal lice، it is seems that more studies is necessary for exact detection of risk factors that related to prevalence of head lice among Afghanian children as a clue for appropriate control program and also for families who affected with head lice.
    Keywords: Epidemiology, head lice, sanitary condition
  • Survey of Biosorption Chromium and Cadmium from industrial effluent, by using agricultural waste material-A Review Article
    Seyed Mohammad Reza Taieban, Elham Torabi, Ali Asghar Najafpoor, Hossein Alidadi, Mohammad Ali Zezoli Page 6
    Introduction
    Heavy metals such as chromium and cadmium are the most common pollutants such high concentrations usually are found in industrial wastewater and cause damage to the liquid environment and health risk of falling living creatures، especially human beings are. Conventional methods of removal these metals because of high cost، need for new method development، economic and cheap to create. In recent years the use of absorbent cheap attention of many researchers has been. This Biosorption mainly of waste from industrial activities، especially agriculture and are preparing. This study determined methods and types of agricultural waste as a potential absorption in the separation of heavy metals chromium and cadmium from industrial wastewater to the advantages and disadvantages of expression and the rate of removal efficiency obtained in previous research done in this field pay.
    Methods
    This study reviewed sources (Review Article) and the resulting article، published results of research and information gathered from Internet resources، published articles and books in the field remove heavy metals from industrial wastewater in and the world، and practices to eliminate these metals and related metals removal methods of preparation and has been developed in total from 58 as the number of articles reviewed in the preparation of this paper is used.
    Results
    Several studies about the use of agricultural waste to remove heavy metals، chromium and cadmium that can be done using rice bran، rice، rice، banana skin، orange skin، apple skin، skin hazelnuts، walnut skin، leaves and bark، ink oak tree، pulp، sugar cane، corn، wheat bran، sawdust، bark peanut، sunflower stalk، stem grapes، alfalfa، mustard، acacia flowers، etc. has been done.
    Conclusion
    Biosorption of resulting very low cost agricultural waste are available، are renewable. Some studies maintain this adsorbent can increase the efficiency of it. In further research on chromium ion Biosorption increasing pH، increasing the time will increase the amount of absorbent material absorbed dose is increased if the Biosorption cadmium ion with increasing pH to about pH، 8، will increase the time and dose of Article absorber increases in both pH as a determining factor in the rate of absorption is discussed. Remove substances such as chromium in the tree sawdust، rice Husk، tea residue، bagasse. Eucalyptus bark Most have rate remove (remove the top 90%). And remove the metal cadmium in calcareous coral granules، rice skin، Corn stalk، sawdust and plant biomass fennel highest metal removal rates have been allocated to.
    Keywords: Biosorption, Chromium, Cadmium, agricultural residue