فهرست مطالب

فصلنامه نوید نو
پیاپی 62 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اصیل
  • سجاد رحیمی پردنجانی، مهدی کیانی*، پریا عزتی، بهراد پورمحمدی، جواد بیابانی، حسن ترابی، ظاهر خزایی صفحات 1-7
    مقدمه
    رنگ های خوراکی گروهی از افزودنی ها هستند که به صورت طبیعی و یا مصنوعی تهیه می شوند. رنگ ها می توانند منجر به ایجاد عوارض وخیمی از جمله آسم، تضعیف سیستم ایمنی ، سرطان ، آلرژی ، رتینوپاتی و اختلالات کبدی در بدن انسان شوند. هدف از این مطالعه تعیین میزان فراوانی رنگ های مصرفی در مواد غذایی زعفرانی شهر یزد در سال 1394 با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک می باشد
    روش کار
    این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی - تحلیلی بوده که به روش مقطعی در سال 1394 در شهر یزد انجام شده است. تعداد 125 نمونه از 5 نوع ماده غذایی حاوی زعفران به صورت تصادفی نمونه برداری شد و پس از استخراج رنگ با اسید کلریدریک و تخلیص با استفاده از روش کروماتوگرافی با لایه نازک مورد آنالیز نوع رنگ قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار Excelمورد آنالیز توصیفی قرار گرفتند.
    نتایج
    تعداد 63 نمونه (4/50%) حاوی رنگ بودند که از این میان تعداد 30 نمونه (62/47%) حاوی رنگ مصنوعی غیر مجاز خوراکی ، تعداد 23 نمونه (5/36%) حاوی رنگ های مجاز خوراکی و تعداد 10نمونه (87/15%) نیز حاوی رنگ مجاز و غیر مجاز به صورت همزمان بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میزان رنگهای استفاده شده در مواد غذایی زعفرانی شهر یزد ، ارتقاء سطح آگاهی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این مواد به منظور کاهش تولید ، مصرف و پیشگیری از عوارض آنها ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: رنگ خوراکی، مواد غذایی، زعفران، کروماتوگرافی، یزد
  • سمانه شمسی پور* صفحات 8-15
    مقدمه
    هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر 8 هفته ورزش صبحگاهی بر ایمونوگلوبولین A و کورتیزول سرم و رابطه ی بین آنها در بانوان بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع تجربی بوده و تعداد 32 زن غیر فعال سالم 30 تا 40 ساله، متوسط وزن 5. ±3 5.60 کیلوگرم و متوسط قد 5. ±4 165 سانتی متر به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمون به مدت 8 هفته و هفته ای 3 جلسه در ساعت 6 صبح ورزش صبحگاهی را اجرا کردند و گروه شاهد فعالیت عادی روزمره ی خود را انجام دادند. نمونه های خون به صورت ناشتا در روز قبل از ورزش و در روز ورزش پس از پایان برنامه ی تمرینی در زمانی یکسان (8 صبح) جمع آوری شده و مورد آزمایش قرار گرفتند. اطلاعات و داده های به دست آمده با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون در سطح (P<0.001) تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد یک دوره ی 8 هفته ای ورزش صبحگاهی موجب افزایش معنی دار سطح کورتیزول سرم خون بانوان با میانگین μg/dl 02.6 ± 7.17 در گروه آزمون شد (P<0.001). هیچ گونه تغییری در سطح ایمونوگلوبولین A خون آزمودنی های دو گروه مشاهده نشد(P>0.05). همبستگی معنی داری بین ایمنوگلوبولین A و کورتیزول سرم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتیجه گیری می شود که هشت هفته ورزش منظم، کورتیزول سرم خون بانوان را افزایش داده که ناشی از استرس های فیزیولوژیکی و پاسخ های هورمونی بانوان باشد ولی تاثیری در تغییر ایمونوگلوبولینA سرم ندارد.
    کلیدواژگان: سرم، ایمنوگلوبولین، کورتیزول، ورزش صبحگاهی
  • احمد مقصودی، فریبا محمدی باوریانی، سعیده سلیم، الهه نژاد حقیقی، حدیثه عربی، زهره فروزان فر* صفحات 16-23
    مقدمه
    در حال حاضر نسبت جمعیت سالمنددر ایران با توجه به کاهش میزان باروری و افزایش امید زندگی، به سرعت در حال افزایش است. با توجه به نیازهای خاص دوران سالمندیو تاثیر عمده یرفتارهای ارتقاء دهنده سلامت بر سلامت ، مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین رفتار های ارتقاء دهنده سلامتبا کیفیت زندگی در سالمندان شهر اوز پرداخت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی بر روی 115 نفر از افراد بالای 60 سال شهر اوز انجام گرفت. روش نمونه گیری در این مطالعه از نوع چند مرحله ای بود. اطلاعات توسط فرم کوتاه پرسش نامه کیفیت زندگی(SF12) و چک لیست رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت جمع آوری گردید و سپس داده ها توسط نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری آزمونهای آماری 05.0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    بر اساس نتیجه مطالعه حاضر، میانگین نمره کیفیت زندگی در افراد مورد مطالعه 23.34 محاسبه گردید و از بین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت رفتارهایی همانند مصرف غذای کم نمک، مصرف میوه و سبزیجات و مصرف غذای کم چرب بطور معنی داری با افزایش کیفیت زندگی سالمندان همراه بودند (p<0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر و ارتباط معنی دار رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت با کیفیت زندگی سالمندان، لازم است تمهیدات لازم در زمینه بررسی و ارتقاء رژیم غذایی سالم جهت ارتقاء کیفیت زندگی این افراد انجام گیرد.
    کلیدواژگان: سالمندی، کیفیت زندگی، رفتار های ارتقاء دهنده سلامت
  • علی بزی، سیمین شرفی* صفحات 24-32
    مقدمه
    پرستاران علاوه بر مراقبت از بیمار وظایف متعددی را بر عهده دارند که گاها برخی از این وظایف آنها را از رسالت اصلی شان که همان مراقبت از بیمار می باشد، دور می کند.بنابراین هدف این مطالعه بررسی صرف زمان پرستاران برای کارهای غیر پرستاری و خدمات نوشتاری در شیفت های پرستاری می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. جامعه پژوهش را پرستاران شاغل در بیمارستان امام رضا (ع) و قائم (عج) و منتصریه شهر مشهد تشکیل دادند. ابزار گرداوری داده ها شامل: پرسشنامه پژوهشگر ساخته که برگرفته از چک لیست مراقبت مستقیم و غیر مستقیم برادشا و هاریسون و منابع معتبر پرستاری بود. این پرسشنامه پس از بررسی روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت و نتایج با استفاده از نرم افزار spss16 تحلیل گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان داد از دیدگاه پرستاران بیشترین زمانپرستاران صرف جواب دادن به تلفنهای مختلف و کارهای مختلف تلفنی(60.3%) و جوابگویی به به سوالات مکرر بیماران و همراهیان آنها در مورد زمان ویزیت توسط متخصص(7.56%) مربوطه می گردد. طبق آزمون همبستگی اسپیرمن ارتباط مستقیم معنی داری بین نمره عملکرد پرستاران در زمینه انجام کارهای غیرضروری با رده سنی( p=0.01، r=0.22) و با سابقه کار(P>0.001، r=-0.39) رابطه معنی دار معکوس وجود داشت.
    نتیجه گیری
    از آنجا که نتایج نشان دهنده صرف زمان زیاد پرستاران جهت انجام تکالیف نوشتاری و غیر پرستاری است لذا پیشنهاد می گردد مدیران پرستاری با اصلاح مقررات و کاهش برخی از وظایف غیرپرستاری موجب ارائه مراقبتهای هدفمندتر و افزایش کیفیت مراقبت ها گردند.
    کلیدواژگان: پرستاری، تکالیف نوشتاری، تکالیف غیرپرستاری، شیفت های پرستاری
  • سیمین شرفی، حمید چمنزاری، زهره پوراسماعیل، محمد رجب پور*، مهدیه راضی صفحات 33-40
    مقدمه
    در حال حاضر، همه تلاش صاحب نظران بر این است که در دانشکده ها و محیط های آموزش بالینی، شرایطی فراهم شودکه به کسب تخصص در دانشجویان منجر گردد، چرا که آموزش بالینی مهمترین بخش یادگیری رفتارهای حرفه ای دانشجویان علوم پزشکی است. لذا این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه مدرسین پرستاری در رابطه با هماهنگی آموزش نظری با بالینی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. ابزار پژوهش پرسشنامه ی اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه پژوهشگر ساخته «بررسی تطابق تئوری و بالین» بود. پس از تایید روایی محتوا و پایایی ابزار با آلفای کرونباخ(α=0.8)، پرسشنامه در اختیار همه مربیان بالینی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد (29 نفر) که در طی مدت نمونه گیری در دانشکده مشغول به تدریس بودند، قرار داده شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS16 تجزیه تحلیل گردید.
    نتایج
    میانگین سنی مربیان 99/11± 53/41، 82.8% (24 نفر) متاهل و 62.1% (18 نفر) مذکر بودند. 89.7% (26 نفر) دارای مدرک کارشناسی ارشد و مابقی دکترا بودند. از نظر اساتید درس هایی که از نظر مدت زمان کارآموزی با کسب مهارت در آن درس بیشترین تطابق را دارند شامل بهداشت جامعه (47/1±88/3)، روان پرستاری(15/1±77/3) و مدیریت (31/1±77/3) و درس هایی که کمترین تطابق را دارند بخش های ویژه (9/0±14/2) و اورژانس (28/1±26/2) بودند (P<0.001).
    نتیجه گیری
    برطبق نتایج حاصل از این مطالعه مدت زمان اکثر کارآموزی ها (به جز بخش های ویژه و اورژانس) برای کسب مهارت در آن دروس کافی است. از آنجایی که در حال حاضر اساس ارایه ی خدمات و آموزش پرستاری، سنتی می باشد، به نظر می رسد اصلاح کوریکولوم دوره پرستاری یا تخصصی نمودن حرفه پرستاری راهکاری برای حل مشکلات موجود باشد.
    کلیدواژگان: آموزش نظری، آموزش بالینی، پرستاری
  • علی رائفی، صبا امیری کجوری، محمدحسن رجبی، ابراهیم نقی پور، سلیمان مکرری، نسیم عرب سرحدی، ابراهیم کوهساری* صفحات 41-48
    مقدمه
    عفونت مجاری ادراری یکی از رایج ترین عفونت باکتریایی تاثیرگذار بر سلامت انسان می باشد. افزایش مقاومت دارویی، ضرورت ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جهت بهبود درمان تجربی را مشخص ساخته است. هدف از این مطالعه شناسایی عوامل شایع باکتریایی و تعیین الگوی مقاومت دارویی آن ها در بیمارستان شهدای شهر گنبد است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی- توصیفی که در بیماران سرپایی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای شهر گنبد طی یک دوره ی شش ماهه از بهمن ماه1393 الی تیرماه 1394 انجام گرفت. تشخیص باکتری های مورد نظر با استفاده از روش های مرسوم میکروب شناسی و بیوشیمیایی صورت گرفت. فعالیت ضد میکروبی آنتی بیوتیک ها به روش انتشار از دیسک در محیط مولر هینتون آگار، مطابق دستورالعمل موسسه استاندارد بالینی و آزمایشگاهی 2015 (Clinical and Laboratory Standards Institute 2015) تعیین گردید.
    نتایج
    از تعداد 138 بیمار ، شایع ترین باکتری های جدا شده از ادرار شامل 94 ایزوله اشریشیا کلی (11/68 درصد)، 16 ایزوله کلبسیلا پنومونیه (59/11 درصد)، 16 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس (59/11 درصد) و 10 ایزوله گونه از انتروکوکوس (24/7 درصد) بودند. بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری ها نسبت به نیتروفورانتوئین به میزان 14/65 درصد و همچنین بالاترین مقاومت باکتری ها در مقابل آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، سفالوتین و کوتریموکسازول به ترتیب به میزان 7/56 درصد، 82/44 درصد و 76/43 درصد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    باکتری های شناسایی شده مقاومت به مراتب پایین تری در برابر سیپروفلوکساسین به میزان 47/27 درصد از خود نشان دادند. همچنین توصیه می شود که از آنتی بیوتیک های آمپی سیلین و کوتریموکسازول به جهت مقاومت بالای آنها در درمان اولیه عفونت های ادراری کمتر استفاده شود.
    کلیدواژگان: عفونت مجاری ادراری، حساسیت، آنتی بیوتیک ها، عوامل باکتریایی
  • گزارش موردی
  • گزارش یک مورد پارگی کیست هیداتیک کبد به درون پریتوئن به دنبال ضربه به شکم
    محمد هادی ملصقی، حلیم بردی طعنه* صفحات 49-53
    مقدمه
    کیست هیداتیک یک بیماری انگلی است که بیشتر موارد درکبد دیده می شود و می تواند بی علامت تا طیف گسترده ای از علائم ایجاد کند.معمولا بیمار با شکایت ناشی از اثرات فشاری توده یا پارگی کیست مراجعه می کند.
    معرفی مورد: بیمار کودک پسر 11 ساله که با شکایت درد شکم مراجعه و بستری شده بود. بیمار شرح حالی از تروما به شکم 2 روز قبل از مراجعه را ذکر می کرد.درمعاینه بیمار ضایعات کهیری ژنرالیزه بخصوص در تنه و ران داشت که خارش دهنده بودند.در سونوگرافی شکم، یک توده هیپواکو همراه با مایع آزاد فراوان در شکم دیده شد.در CT اسکن بعمل آمده نمای Water lily sign دیده شد . بیمار تحت جراحی بازشکم قرار گرفت.توده خارج شد و حفره صفاق توسط بتادین و مایع هیپرتونیک لاواژ شد. 7روز پس از جراحی بیمار با حال عمومی خوب و توصیه دارویی آلبندازول مرخص شد.
    بحث: پارگی کیست هیداتیک به دنبال تروما جدی ترین عارضه این بیماری است که می تواند باعث آنافیلاکسی و مرگ بیمار شود و غالبا نیازمند جراحی اورژانس می باشد.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، خارش، ترومای شکم
|
  • Sajjad Rahimi, Mehdi Kiani *, Pariya Ezati, Behrad Pourmohammadi, Javad Biabani, Hasan Torabi, Zaher Khazaei Pages 1-7
    Introduction
    Food colors are additives that produced naturally or artificially and are used to create, preserve or intensify food colors. Colors can cause allergic reactions and even lead to cancer in the body. The purpose of this study was to determine the frequency of consumption colors Saffronal food in Yazd city in 1394 using TLC .
    Materials And Methods
    125 samples from 5 types of food containing Saffron were sampled randomly. and after color extraction with hydrochloric acid and Purification by TLC were analyzed.
    Results
    A total of 125 samples, 62 samples (49.6%) were without color and 63 samples (50.4%) containing colors. Of the total colored samples, 30 samples (47.62%) containing synthetic non- admissible edible colors, and 23 samples (36.5%) containing admissible edible colors and 10 samples (15.87%) were also contains a admissible and non- admissible color concurrently. Most of use from color was in the Saffronal roast and minimal of use from color is the color of Saffronal food.
    Conclusion
    Due to the increasing of artificial colors and inattention to the type of used color and its complications, Increasing of awareness of producers and consumers to reduce consumption of artificial colors and replacing natural colors has an important role in maintaining the health of society.
    Keywords: food colors, saffron, thin layer chromatography (TLC)
  • Samaneh Shamsipour* Pages 8-15
    Introduction
    The purpose of this study was to determine changes in serum immunoglobulin A concentrations & cortisol levels in women's after eight weeks exercise in the morning.
    Material and
    Methods
    This study was experimental study and 32, healthy, adult inactive women's (aged 30-40 years, main weight 60.5± 3.5 kg and main height 165± 4.5 cm) were randomly selected and assigned to either the control and the exercise group their exercise program consisted of three sessions a week, for eight weeks. Each subject performed exercise at 06:00 a.m during the study, while controls continued their normal life style. Changes in fasting IgA concentrations and cortisol serum levels were monitored at the beginning and end of exercise at every session. Data Analysis was performed based on descriptive and analytical methods.
    Results
    There were not any significant differences between the mean levels of serum IgA in the exercise group than control group (P>0.05), while, the levels of serum cortisol (17.7±6.2 μg/dl ) significantly greater in the exercise group than control group (P
    Conclusion
    The results of this study showed that participation in training the control and the exercise group has no effect on serum levels of IgA, but change levels of serum cortisol that may be due to hormonal response and physiological stress.
    Keywords: Serum, Immunoglobulin, Cortisol, morning exercise
  • Ahmad Maghsoudi, Fariba Mohammadi Bavariani, Saeedeh Salim, Elahe Nejad, Haghighi, Hadiseh Arabi, Zohreh Foruzanfar* Pages 16-23
    Introduction
    Currently, due to declining fertility rate and increasing life expectancy, the proportion of elderly population in Iran is rapidly increasing. According to the special needs of the elderly and the importance of health promotion behaviors to the health, this study examines the relation between health promotion behaviors and quality of life of elderly people living in Ewaz.
    Material and
    Methods
    A cross-sectional study was conducted on 115 elderly people in Ewaz by multi-stage sampling. Data were collected by the short form of quality of life questionnaire (SF.12) and a checklist of health promoting behaviors. Statistical analysis was done using SPSS software version 18. The significance level was considered at 0.05.
    Results
    Our results show that the mean of quality of life was 34.23 and health promotion behaviors, including Low salt diet, eating fruits and vegetables and low fat diet were significantly associated with improved quality of life (p
    Conclusion
    According to our results and significant association of health promotion behaviors with quality of life, it is necessary that basic preparations to the review and promotion of a healthy diet in elderly people be provided.
    Keywords: Aging, Quality of life, Health promotion behaviors
  • Ali Bazi, Simin Sharafi* Pages 24-32
    Introduction
    for patient care, nurses are responsible for numerous tasks that sometimes some of these tasks away them from their primary mission, which is patient care. Therefore, the aim of this study is, evaluated time nurses for non-nursing tasks and text services in nursing shifts.
    Material and
    Methods
    This study is a descriptive-analytic study. Community nurses working in Imam Reza and Ghaem and Montaserieh hospital in Mashhad city. Questionnaire derived from the checklist Bradshaw & Harrison and reliable sources nursing. After assessing the validity and reliability of the questionnaire was used and results were analyzed using the software spss16.
    Results
    The results showed that from the perspective of nurses, nurses spend more time answering phone calls and different things (3.60%) and in response to repeated questions about patients and their family appointment by specialists (7.56%). The Spearman correlation coefficient direct connection between the nurses on unnecessary tasks with age (p=0.01, r=0.22) and work experience (P>0.001, r=-0.39) there was a significant inverse relation.
    Conclusion
    The results indicate a lot of time nursing and non-nursing for written assignments, it is recommended Nursing managers with a better understanding of the scientific principles of business management and ability to apply these skills to more accurate monitoring and the use of management time, with regulatory reform and reduce some of the non-nursing tasks by designing a care plan correctly, to provide care targeted and enhance the quality of care and more satisfied patients.
    Keywords: nursing, written assignments, duties non, nursing, nursing shifts
  • Simin Sharafi, Hamid Chamanzari, Zohre Pouresmail, Mohammad Rajabpour *, Mahdiye Razi Pages 33-40
    Introduction
    Now, all efforts of mediapunditsin schools and clinical Environments are immobilized conditions that the students give to specialize, because the clinical training of medical students is the most important part of learning professional performances. Therefore, this study aimed to determine the viewpoints of nursing teachers with regard to the coordination of theoretical and clinical training.
    Material and
    Methods
    This study is descriptive. The research tools are Demographic questionnaire and "check compliance theory and practice" whose three parts. After confirming the validity and reliability by Cronbach's Alpha(0.08) the questionnaire was given to all of coaches Clinical Nursing and Midwifery Mashhad (29members) during the sampling period were taught in school. Data were analyzed using SPSS 16 software.
    Results
    The average age of coaches 41/53±11/99, 82.8% (24 members) were married and 62.1% (n = 18) were male 89.7% (n = 26) had a master's degree and the others were PhD. The professors lessons Duration of training with the skill that most closely matches their lessons including public health (3/88± 1/47), Psychiatric Nursing (3/77 ± 1/15) and management (3/77±1/31) and lessons that are least adapted to particular sectors intensive care (2/14 ± 0/9) and emergency (2/26 ± 1/28) (P
    Conclusions
    According to the results of this study, the duration of most of the workshops to become proficient enough in those lessons. Since now on nursing care and nursing education are traditional and basic needs students are not taught to them in the workplace, It seems that the modified curriculum or specialized nursing course is way to solve problems.
    Keywords: Theoretical education, clinical education, nursing
  • Ali Raefi, Saba Amiri Kojouri, Ammad Hasan Rjabi, Ebarhim Naghi Pour, Soleiman Mokarrar, Nasim Arab Sarhadi, Ebrahim Kouhsari* Pages 41-48
    Introduction
    Urinary tract infection is the most common bacterial infection affecting human health. Early diagnosis, proper treatment and appropriate follow-up the patient can result in significant reduction in symptoms. Increase of drug resistance need for evaluation of antibiotic resistance patterns had revealed to improve empirical treatment. The purpose of this study is to identify common bacterial agents and evaluate their drug resistance pattern in Gonbad.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in outpatients admitted to Shohada hospital, Gonbad during a six-month period from February 2014 to July 2015. Identification of bacterial based on microbiological and biochemical tests was performed. Disk diffusion method performed on Mueller Hinton Agar was used to determine antibacterial activity of antibiotics in accordance with Clinical and Laboratory Standards Institute (2015) guidelines.
    Results
    Of 138 outpatients,the most common bacteria isolated from urine samples were including Escherichia coli 94 (%68.11), Klebsiella pneumoniae 16 (%11.59), Staphylococcus aureus 16 (%11.59) and Enterococus species 10 (%7.24) respectively. The most of isolated bacteria were susceptible to nitrofurantoin 65.14% and high resistance rates were observed for ampicillin, cotrimoxazole and cephalotin 56.70%, 43.76% and 44.82%, respectively.
    Conclusion
    Theidentified bacteria showed much lower rates of resistance to ciprofloxacin with prevalence rate of 47.27%. It is also recommended to lower ampicillin and co-trimoxazole use for initial treatment of urinary tract infections as high resistance.
    Keywords: Urinary tract infection, susceptibility, Antibiotics, bacterial agents
  • A Case Report on the Intraperitoneal Rupture of Liver Hydatid Cyst due to the Abdominal Trauma
    Mohammad Hadi Molseghi, Halim Berdi Taneh* Pages 49-53
    Introduction
    Hydatid disease is a parasitic disease that occurs mostly in the liver and can be asymptomatic to a wide range of symptoms. The patient usually complains of the mass pressure effects or cyst rupture.
    Case: The patient was 11-year-old boy who presented with abdominal pain. Patients noted a history of trauma to the abdomen 2 days before admission. On physical examination, patient has generalized urticarial rashes, especially on the trunk and thighs that were pruritus. In abdominal ultrasound image of a hypoechoic mass with a lot of free fluid in the abdomen was seen. In CT scan a view of the Water lily sign was seen. For patient open abdominal surgery was performed. Masses were removed and the peritoneal cavity was lavaged with povidone iodine and hypertonic fluid. 7 days after surgery, the patient was discharged with good condition and Albendazole order.
    Discussion
    Traumatic rupture is themost serious complication of hydatid cyst that can cause anaphylaxis and death and usually needs emergent surgery.
    Keywords: hydatid cyst, pruritus, Abdominal trauma