فهرست مطالب

نوید نو - پیاپی 65 (بهار 1397)

فصلنامه نوید نو
پیاپی 65 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سوگل ارجمند، شبنم محمدی*، بهاره رضوانی، مریم محمدی، زهرا خاکساریان، افسانه رستم کلایی، مجید غیور مبرهن، علی علی دلشاد، فاطمه محمدزاده، علی جوان دوست، مهدی مشکی صفحات 1-10

    چکیده

    مقدمه

    شیوع سندرم متابولیک در جهان رو به افزایش است. بیماران سندرم متابولیک دارای چاقی شکمی، دیس لیپیدمی، هایپرگلیسمی و فشار خون بالا می باشند. در این ارتباط هدف از پژوهش حاضر، تعیین عوامل پیش بینی کننده سندرم متابولیک در زنان مبتلای شهرستان گناباد است. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در سال 1393 بر روی 239 زن مبتلا به سندرم متابولیک در شهر گناباد صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه "سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت" (HPLP2: Health Promoting Lifestyle Profile 2) بود. شایان ذکر است که داده ها وارد نرم افزار SPSS 16 شدند. یافته ها: ارتباط معناداری بین میانگین امتیاز کسب شده سبک زندگی با سن، مصرف سیگار، میزان در آمد و شغل بیماران مشاهده شد (05/0P<)؛ اما ارتباط معناداری بین میانگین امتیاز کسب شده سبک زندگی با مدت زمان ابتلا به بیماری، محل سکونت، سطح تحصیلات، نحوه زندگی، وضعیت مسکن و مصرف الکل وجود نداشت (05/0P<). از سوی دیگر کمترین امتیاز مربوط به فعالیت فیزیکی 99/2± 97/10 و بیشترین امتیاز مربوط به روابط بین فردی 19/7±38/27 بود. علا وه براین، تمام سازه ها بر سبک زندگی تاثیر مستقیم داشتند که بیشترین تاثیر مربوط به روابط بین فردی (329/0=r2) بود و کمترین آن به تغذیه (164/0=r2) تعلق داشت. شایان ذکر است که در بین سازه ها، روابط بین فردی با اثر (331/0r2=) قوی ترین پیش بینی کننده سندرم متابولیک بر اساس سازه های الگوی Walker بود. نتیجه گیری: با توجه به ارتباط بیماری سندرم متابولیک با سبک زندگی می توان در برنامه ریزی ها و مداخلات برای کاهش ابتلا به سندرم متابولیک، بیشترین تاکید را بر فعالیت فیزیکی در بیماران داشت.

    کلیدواژگان: ارتقای سلامت، زنان، سبک زندگی، سندرم متابولیک
  • یوسف اسمری برده زرد، دانا محمدامین زاده، فریده حسین ثابت* صفحات 11-22
    چکیده
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان بر افسردگی و اضطراب زنان مبتلا به اختلال پرخوری بود. مواد و روش ها:پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با پیگیری 6 هفته ای با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش، زنان مبتلا به اختلال پرخوری مراجعه کننده به مراکز درمان چاقی شهر تهران بودند که از بین آن ها نمونه ای به روش هدفمند شامل 16 نفر انتخاب شدند و به صورت تصادفی در 2 گروه آزمایش (8 نفر) و کنترل (8 نفر) قرار گرفتند.سپس،پرسشنامه های افسردگی و اضطراب Beckتوسط هر 2 گروه تکمیل گردید. پس از گردآوری داده ها، به منظور تجزیه و تحلیل آن ها از تحلیل کواریانس چندمتغیره در نرم افزار SPSS 24 با سطح معناداری (05/0≥α) استفاده شد. یافته ها:نمرات میانگین افسردگی در گروه آزمایش در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری به ترتیب 7/42، 8/31 و 5/31 و در گروه کنترل 1/41، 42 و 1/40 بود. همچنین میانگین اضطراب در گروه آزمایش در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری به ترتیب 7/37، 1/25 و 6/27 و در گروه کنترل 2/36، 2/35 و 3/37 به دست آمد؛ از این رو می توان گفت که کاهش میانگین در دو متغیر اضطراب و افسردگی در گروه آزمایش وجود دارد و این تفاوت در سطوح و در بین دو گروه در سطح (05/0≥α) معنادار می باشد. نتیجه گیری:درمان متمرکز بر هیجان با تقویت پردازش و خودآگاهی هیجانی باعث تغییر در طرحواره های هیجانی شده و با جانشین کردن پاسخ های سازگار منجر به کاهش افسردگی و اضطراب در زنان مبتلا به اختلال پرخوری گردیده است.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، پرخوری، درمان متمرکز بر هیجان زنان
  • هادی مرادی*، مهدی سهرابی، فریبا مرادی صفحات 23-33
    چکیده
    مقدمه
    آرام سازی Jacobson و Benson از جمله تکنیک های سیستماتیکی هستند که می توانند برای به دست آوردن حالت آرامش عمیق استفاده شوند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر دو روش آرام سازی (Jacobson و Benson) بر میزان افسردگی سالمندان انجام شد. مواد و روش ها: روش انجام پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود. از بین تمامی سالمندان سرای جهان دیدگان شهرستان بروجن که شرایط ورود به پژوهش حاضر را داشتند، 30 نفر انتخاب شدند و پس از تکمیل پرسشنامه افسردگی Beck به عنوان پیش آزمون به 3 گروه 10 نفره (کنترل، آرام سازی Benson و آرام سازی Jacobson) تقسیم گردیدند. در ادامه گروه های تجربی تمرینات آرام سازی را به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه انجام دادند. در انتها پرسشنامه افسردگی Beck دوباره به عنوان پس آزمون توسط سالمندان تکمیل گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده های آماری از آزمون تی وابسته و آزمون اندازه های تکراری استفاده شد. یافته ها: براساس نتایج آزمون تی زوجی مشخص شد که میانگین نمرات افسردگی قبل و بعد از مداخله در دو گروه تجربی تفاوت معناداری دارد (001/0P=)؛ درحالی که این تفاوت در گروه کنترل معنا دار نمی باشد (34/0P=). همچنین بر مبنای نتایج آزمون اندازه های تکراری، تفاوت معنا داری بین دو گروه آرام سازی Jacobson و Benson مشاهده شد (04/0P=)؛ بدین معنا که گروه آرام سازی Jacobson باعث بهبود بیشتری نسبت به گروه Benson گردید. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش دریافت می شود که روش های آرام سازی Jacobson و Benson تاثیر مطلوبی بر افسردگی سالمندان دارند و می توانند به عنوان روش هایی مفید در بهبود افسردگی در مراکز نگهداری از سالمندان، اجرا شده و آموزش داده شوند.
    کلیدواژگان: آرامسازی Benson، آرامسازی Jacobson، افسردگی، سالمند
  • هاله قائم، شیرین ریاحی*، مهناز یداللهی صفحات 34-41
    چکیده
    مقدمه
    خشونت علیه زنان یک مشکل بهداشت عمومی و نقض حقوق بشر است؛ از این رو این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک ضرب و جرح در زنان مراجعه کننده به بیمارستان شهید رجایی شیراز در سال 95-1394 انجام شد. مواد و روش ها: روش انجاماین پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی است و ابزار گردآوری داده ها چک لیست می باشد که دارای 22 سوال در 2 بخش (اطلاعات دموگرافیک و بالینی) است. این مطالعه در ارتباط با 120 نفر از زنان و دختران بالای 15 سال شهر شیراز صورت گرفت. اطلاعات توسط نرم افزار 16 SPSS آنالیز گردید و سطح معناداری معادل 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سنی زنان مورد مطالعه 13±44/34 سال بود و 5/72 درصد از آن ها متاهل بودند. بر مبنای نتایج، بیشترین محل آسیب دست ها (3/33 درصد) بود و 2/69 درصد از موارد جهت انجام مراقبت های بیشتر در بیمارستان بستری شدند. بیشترین میزان ضرب و جرح نیز در سال 1394 و در فصل بهار (2/24 درصد) گزارش گردید. افزون بر این از نظر زمان مراجعه به مرکز درمانی، بیشترین مراجعه بیماران (5/37 درصد) بین ساعت 18 تا 23:59 رخ داده بود و کمترین مراجعه (8/10 درصد) بین ساعت 6 تا 11:59 صورت گرفته بود. 8/65 درصد از زنان از طریق آمبولانس و 2/34 درصد توسط خودروی شخصی عازم بیمارستان شده بودند. باید عنوان نمود که 2/69 درصد از زنان مورد مطالعه بستری گردیده و 8/30 درصد به صورت سرپایی درمان شده بودند. نتیجه گیری: با توجه به اینکه خشونت علیه زنان منجر به وارد آمدن جراحات جسمی و ضربه های روحی به آن ها می گردد و این مساله تبعات فراوانی را برای زندگی آن ها و جامعه به همراه دارد، توجه به آن امری ضروری است؛ از این رو سرمایه گذاری ، برنامه ریزی و فرهنگ سازی جهت فایق آمدن بر این معضل توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: زنان، شیراز، ضرب و جرح
  • کرم شریفی، کریم شریفی، راضیه حسینی فراش، آزاد خالدی* صفحات 42-48
    چکیده
    مقدمه
    توکسوپلاسما گوندی یک پروتوزویید داخل سلولی با شیوع جهانی می باشد که طیف گسترده ای از میزبان ها مانند انسان، پستانداران خانگی و پرندگان را آلوده می کند. انسان ها و سایر مهره داران به وسیله اووسیت به طور غیرمستقیم آلوده به انگل می شوند. در این ارتباط، پژوهش حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژی بیماری توکسوپلاسما گوندی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان قایم مشهد در سال 1394 انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در ارتباط با 306 زن و مرد مراجعه کننده به بیمارستان قایم در سال 1394 انجام شد. در صورت رضایت فرد، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک توسط یک فرد آموزش دیده تکمیل می گردید و به طور هم زمان خون گیری برای تشخیص توکسوپلاسموز انجام می شد. بدین منظور، از هر فرد پنج سی سی خون گرفته شد و به مدت 10 دقیقه با 2000 دور در دقیقه سانتریفوژ گردید. در ادامه، از آزمونELISA  برای اندازه گیری IgG (Immunoglobulin G) و IgM (Immunoglobulin M) ضد توکسوپلاسما گوندی استفاده گردید و داده ها توسط نرم افزار SPSS 22 و آزمون های T-test وFisher-exact  تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین سنی بیماران 8/5±56/25 سال بود. از میان 306 بیمار، 270 نفر (2/88 درصد) زن و 36 نفر (8/11 درصد) مرد بودند. بر مبنای نتایج اختلاف معناداری بین سن و شیوع توکسوپلاسما گوندی وجود داشت (05/0P<)؛ اما بین جنس و شیوع این تک یاخته اختلاف معناداری مشاهده نشد (05/0<P). همچنین، شیوع کلی IgG معادل 34 درصد به دست آمد که این میزان در بین زنان و مردان به ترتیب برابر با 4/34 و 6/33 درصد بود. شیوعIgM  نیز در مجموع معادل 6/6 درصد محاسبه گردید. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که شیوع توکسوپلاسموز در مشهد مانند دیگر مناطق و شهرهای ایران بالا می باشد و در این زمینه می بایست اقدامات لازم جهت پیشگیری انجام شود.
    کلیدواژگان: ایران، توکسوپلاسما گوندی، شیوع سرمی
  • فاطمه مسعودی*، معصومه هاشمیان، علی مهری صفحات 49-58

    چکیده

    مقدمه

     بارداری به عنوان یکی از حساس ترین مراحل زندگی زنان با تغییرات فیزیولوژیکی و بیومکانیکی زیادی همراه می باشد که باعث شکایتهایی می شود. هر نوع برنامه ریزی برای کاهش مشکلات بارداری نیازمند شناخت دقیق این مشکلات و عوامل موثر بر آنها است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف تعیین فراوانی شکایتهای شایع دوران بارداری و عوامل موثر بر آنها در مادران باردار 24-20 هفته شهر مشهد در سال 1396 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی 107 زن باردار نخست زا 24-20هفته باردار مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر مشهد با استفاده از روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها نیز از طریق نرم افزار SPSS 20صورت گرفت.

    یافته ها

    حدود 67 درصد از زنان باردار تحت مطالعه گرفتار مشکلات شایع بارداری بودند. مشکل شایع نخست، خستگی غیرمعمول بود (میانگین نمره 1±71/2 و ورم پاها کمترین میزان فراوانی را داشت (میانگین نمره1/0±11/4)در بررسی عوامل موثر بر کاهش شکایات نیز برخی از عوامل موثرتر شناخته شدند؛ از جمله در شکایت ورم پا: نگهداشتن پاها کمی بالاتر از سطح بدن (33درصد)، در گرفتگی عضلات پا: مصرف روزانه شیر و لبنیات (9/34 درصد) در سوزش سر دل: پرهیز از خالی یا پر نگهداشتن معده (5/28 درصد) و در یبوست: مصرف میوه و سبزی (3/43درصد) و مایعات فراوان (3/38درصد) موثرتر از سایر عوامل بودند.

    نتیجه گیری

    با بررسی مادران باردار نتیجه گرفته می شود که بر مبنای سه ماهه ای که مادران باردار در آن قرار دارند و نیز به دلیل عوامل فردی، زنان باردار دچار برخی از شکایتهای شایع میگردند. در نمونه مورد بررسی در پژوهش حاضر 67 درصد از مادران دچار این مشکل بودند که شایعترین آن خستگی غیرمعمول بود. با ارایه توصیه ها و تمرینات بدنی موثر بر کاهش شکایتها میتوان بدن زن باردار را با تغییرات بارداری هماهنگ نمود و بروز شکایتهای شایع را به حداقل رساند

    کلیدواژگان: بارداری، شکایات شایع، مادران باردار
  • حمید شهابی، حسن ممتاز*، الهه تاجبخش صفحات 59-69

    چکیده

    مقدمه

    از آنجایی که استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مهمترین گونه از استافیلوکوکهای کواگولاز منفی میباشد و عفونتهای مختلف بیمارستانی از جمله عفونتهای دستگاه ادراری را ایجاد میکند، توجه به الگوی مقاومتی این ارگانیسم به ویژه مقاومت به متیسیلین از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مقاوت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جداسازی شده از نمونه های ادراری در بیمارستانهای سطح استان چهارمحال و بختیاری انجام شد.

    مواد و روش ها

    تعداد 50 نمونه ادرار از افراد مبتلا به عفونتهای دستگاه ادراری (در حجم 20 میلیلیتر) در ظرف استریل نمونه گیری ادرار از بیمارستانهای سطح استان چهارمحال و بختیاری گرفته شد و به روش کشت میکروبی و مولکولی آزمایش گردید. پس از تایید مولکولی ایزوله های جداشده از آزمایش انتشار دیسکی ساده جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و از روش PCR (Polymerase Chain Reaction) به منظور تعیین تیپهای کاست کروموزومی ژن mecAاستفاده شد.

    یافته ها

    از میان نمونه های مورد بررسی، 23 نمونه (46درصد) آلوده به استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس بودند و بر مبنای آزمایشPCRواجد ژن 16srDNAشناخته شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی این نمونه ها به روش آنتی بیوگرام مطابق با معیار CLSI (Clinical & Laboratory Standards Institute) تعیین گردید. تمام ایزوله های مورد مطالعه دارای مقاومت آنتی بیوتیکی چندگانه بودند که در این میان بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به دو آنتی بیوتیک پنیسیلین (65/95درصد) و تتراسایکلین (30/91درصد) و کمترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک نیتروفورانتویین (78/34درصد) بود. همچنین، 91/73 درصد از ایزوله ها حامل ژن mecA بودند که تیپ SCCmecШبا فراوانی 05/47 درصد شایعترین تیپ کاست کروموزومی ژن mecAدر ایزوله های مقاوم به متیسیلین بود.

    نتیجه گیری

    شیوع مقاومت به طیف وسیعی از آنتی بیوتیکهای خطوط اول و دوم درمانی در میان سویه های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس نشاندهنده پراکندگی و انتشار این سویه ها در بیمارستانهای استان چهارمحال و بختیاری می باشد و لازم است که داروی مورد نیاز براساس نتیجه آنتی بیوگرام انتخاب گردد

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، تیپهای، SCCmecعفونتهای دستگاه ادراری، مقاومت آنتی بیوتیکی
|
  • Sogol Arjmand, Shabnam Mohammadi *, Bahareh Rezvani, Maryam Mohammadi, Zahra Khaksarian, Afsaneh Rostamkolai, Majid Ghayour Mobarhan, Ali Delshad, Fatemeh Mohammadzadeh, Ali Javandost, Mahdi Moshki Pages 1-10

    Abstract

    Introduction

    Prevalence of metabolic syndrome is increasing in the world wide. Patients withmetabolic syndrome have abdominal obesity, dyslipidemia hyperglycemia, and hypertension. Thepurpose of this study was to determine the predictor factors of metabolic syndrome based on WalkerHealth-Promoting lifestyle in women in Gonabad, 2014.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 239 women who weresuffering from metabolic syndrome in Gonabad city, in 2014. HPLP (health promotion lifestyleprofile) questionnaire was used for data gathering. Data were analyzed using SPSS 16.

    Results

    Statistical analysis showed a significant difference between lifestyle average score and age,smoking, income, and occupation (P<0.05). There was not a significant association between lifestyleaverage score and the duration of illness, place of residence, education, type of living and alcoholconsumption (P>0.05). The lowest score was for physical exercising 10.97 ±2.99 and the highest forinterpersonal relationships 27.38±7.19. The most direct effect was social relations (R2= 0.329) andthe least direct effect was nutrition (R2= 0.164) and in the overall social relations (R2= 0.331) wasstrongest predictor of metabolic syndrome based on the Walker.

    Conclusion

    By considering relationship between metabolic syndrome and its life style, it seems necessary attention need to life style.

    Keywords: Females, Life style, metabolic syndrome
  • Yousef Asmaribardezard, Dana Mohamadaminzade, Faride Hosiesabet * Pages 11-22
    Abstract
    Introduction
    The aim of this study is to determine the effectiveness of Emotion-focused therapy (EFT) on depression and anxiety in women with binge eating disorder.
    Materials and Methods
    This study was semi experimental pretest - posttest with follow-up session after 6 weeks with the control group. The population of the study include all women with binge eating disorder in Tehran that referred to the obesity treatment, and 16 people were selected by purposeful sampling and randomly divided into two groups (8 control) and (8 experimental). Then two groups completed the Beck Anxiety Inventory ( BAI) and Beck Depression Inventory (BDI). After data collection, analysis was done by multivariate covariance analysis )MANCOVA) using SPSS-24 software. The significance level was considered at (α>0.05)
    Results
    The mean scores of depression in the experimental group in the pre-test, post-test, follow up, were respectively (42.7, 31.8, 31.5) and in the control group were (41.1, 42.1, 40.1) also, the mean of anxiety in the experimental group in the pre-test, post-test, follow up were (37.7, 25.1, 27.6) and in the control group (36.2, 35.2, 37.3). It can be said that reduction in mean score of anxiety and depression is seen in the experimental group. And these differences were significant between two groups (α ≤ 0.05).
    Conclusion
    Emotion-focused therapy by strengthening emotional processing and emotional awareness makes changes in the emotional schemas and by replacing compatible response, led to reduction in anxiety and depression in the women with binge eating disorder.
    Keywords: Anxiety, Depression, Emotion-focused therapy, Overeating, Women
  • Hadi Moradi *, Mehdi Sohrabi, Fariba Moradi Pages 23-33
    Abstract
    Introduction
    The Jacobson and Benson relaxation are systematic techniques that can be used to obtain deep relaxation. The aim of this study was to compare the effect of two relaxation techniques (Jacobson & Benson) on depression in the elderly.
    Materials and Methods
    The method of this study was semi-experimental. Among all elderly in JahanDideghan home of Boroujen, who had the conditions to enter the present study, 30 people selected and after completing the Beck Depression Inventory as a pre-test, they were divided into three groups of 10 people (controls, Benson relaxation and Jacobson relaxation). In the following, experimental groups performed relaxation exercises for 8 weeks and 3 sessions per week. In the end, Beck Depression Inventory was completed again as a post-test by the elderly. To analyze the statistical data, paired t-test and repeated measures test were used.
    Results
    According to the results of paired t-test, mean scores of depression before and after intervention significantly different in the two experimental groups (P=0/001). However, this difference was not significant in the control group (P=0/34). Also, based on the results of repeated measures test, there was a significant difference between Benson and Jacobson relaxation groups (P=0/04), which means that the Jacobson relaxation group improved more than the Benson relaxation group.
    Conclusion
    According to the results of this study, Jacobson and Benson relaxation methods have a significant effect on depression in the elderly and can be used as useful tools for depression improvement in elderly care centers.
    Keywords: Benson relaxation, Depression, Elderly, Jacobson relaxation
  • Haleh Ghaem, Mahnaz Yadollahi Pages 34-41
    Abstract
    Introduction
    Violence against women is a public health problem and a human rights violation of worldwide significance. The aim of this study was to determine the prevalence of violence against women referring Shiraz ShahidRajae hospital in 2016.
    Materials and Methods
    A descriptive cross-sectional study was conducted on 120 adult women inShiraz in 2015-16. Data were collected by a checklist of 22 questions in two parts (clinical anddemographic information). Statistical analysis was done using SPSS 16. The significance level wasconsidered at 0.05.
    Results
    The mean age of women was 34.44 ±13 years. 72.5% of them were married.The findings of the study showed that the majority of the women (33.3%) had hand trauma.Also, the results of this study showed that, 69.2% of cases were confinement to the hospital forfurther care. Most of the assaults (24.2%) reported in the spring.65.8% of women referred to the hospital by ambulance and others went to it by private car.
    Conclusion
    As regards to that violence against women has physical and emotional injuries, so it isnecessary to pay attention to it. To overcome this problem, investment, planning and building aculture in the field of respecting women's rights is recommended.
    Keywords: assault, Women, shiraz
  • Karam Sharifi, Karim Sharifi, Razieh Hoseini Farrash, Azad Khaledi * Pages 42-48
    Abstract
    Introduction
    Toxoplasma gondii is an obligate intracellular protozoan with a global prevalence, which infects a wide range of hosts such as humans, domestic mammals, and birds. Humans and other vertebrates are indirectly infected with the parasite through ingesting oocytes. We aimed to evaluate the sero-epidemiology of Toxoplasma gondii in patients visiting Ghaem Hospital, Mashhad, Iran, in 2015.
    Materials and Methods
    We performed a descriptive cross-sectional study of 306 patients visiting Ghaem Hospital, Mashhad, Iran, in 2015. In case of the patients’ consent, a demographics form was completed by a trained individual, and 5 cc of blood was simultaneously drawn for the detection of toxoplasmosis. The blood samples were centrifuged at 2000 rpm for 10 min. Then, ELISA was carried out for measuring the anti-Toxoplasma gondii immunoglobulin G (IgG) and immunoglobulin M (IgM). Finally, to analyze the data, t-test and Fisher’s exact test were run in SPSS, version 22.
    Results
    The mean age of the patients was 25.56±5.8 years. Of the 306 patients, 270 (88.2%) were female and 36 (11.8%) were male. We found a significant relationship between age and the prevalence of Toxoplasma gondii (P<0.05). However, there was no significant association between gender and the prevalence of this parasite (P˃0.05). The overall prevalence of IgG specific for T. gondii was 34%, this rate among women and men was 34.4% and 33.6%, respectively. In total, the prevalence of IgM for T. gondii was 6.6%.
    Conclusion
    Our study showed that the seroprevalence of toxoplasmosis in Mashhad, like other regions of Iran, is high. Thus, preventive measures should be adopted
    Keywords: Iran, Seroprevalence, Toxoplasma gondii
  • Fatemeh Masoudi *, Masoumeh Hashemian, Ali Mehri Pages 49-58
    Introduction

    Pregnancy, as one of the most sensitive stages of women's lives, is associated with a plethora of physiological and biomechanical changes, which leads to complaints. Any type of planning for the elimination of pregnancy problems requires exact recognition of these problems and their effective factors. Therefore, this study was carried out to determine the common complaints during pregnancy and their effective factors among pregnant mothers at 24-20 week’s gestation in Mashhad, Iran, 2017.

    Materials and Methods

    In the cross-sectional descriptive study, 107 primiparous women at 20-24 weeks gestation who presented to comprehensive health care centers in Mashhad were selected through the simple random sampling method and then were assessed. Data analysis was performed in SPSS version 20.

    Results

    About 67% of the participants had common complaints during pregnancy. The first most frequent complaint was exhaustion and fatigue (mean: 2.71±1) and swollen feet had the least frequency rate (mean: 4.11±0.1). Also, in the investigation of the factors affecting the reduction of complaints some factors were more effective (i.e., swollen feet: keeping the legs slightly higher than the body level [33%], leg cramps: daily intake of milk and dairy products [34.9%], heartburn: avoiding empty or full stomach [28.5%], and constipation: consuming plenty of fruits and vegetables [37.3%) and fluids (38.3%]).

    Conclusion

    Based on trimester, pregnant women have some common complaints due to their individual characteristics. For instance, 67% of the participants complained of unusual fatigue. By providing recommendations and physical exercises effective on reducing complaints, the body of pregnant women can adapt to pregnancy changes, which minimizes the incidence of common complaints.

    Keywords: Pregnancy, common complaints, Pregnant Women
  • Hamid Shahabi, Hassan Momtaz *, Elahe Tajbakhsh Pages 59-69
    Introduction

    Staphylococcus epidermidis is the most important species of coagulase-negative Staphylococci and causes various nosocomial infections, such as urinary tract infections. Therefore, attention to the resistance pattern of this organism, especially resistance to methicilin, is of particular importance. The aim of this study was to determine the antibiotic resistance pattern of Staphylococcus epidermidis strains isolated from urine specimens in hospitals of Chaharmahal and Bakhtiari province, Iran.

    Materials and Methods

    This study was conducted on 50 urine samples (in volumes of 20 ml) obtained from patients with urinary tract infections from ChaharMahal and Bakhtiari hospitals in sterile containers. The samples were tested by culture and molecular methods. After the molecular confirmation of the isolated strains, a simple disk diffusion test was used to determine the antibiotic resistance pattern. In addition, polymerase chain reaction (PCR) method was employed to determine the Staphylococcal cassette chromosome mec (SCCmec) types.

    Results

    Out of the 50 samples, 23 specimens (46%) were infected with Staphylococcus epidermidis, which had 16srDNA gene in the PCR test. Antimicrobial resistance pattern was determined according to the Clinical and Laboratory Standards Institute. All isolates had multi-antibiotic resistance. In this regard, the isolates showed the highest resistance to penicillin (95.65%) and tetracycline (91.30%) and the lowest resistance to nitrofurantoin (34.78%). Furthermore, 73.91% of the isolates were the carriers of mecA gene. The SCCmec III (47.05%) was the most common type of chromosomal cassette mecA gene in methicillin-resistant isolates.

    Conclusion

    The prevalence of resistance to a wide range of antibiotics in the first- and second-line treatment among strains of Staphylococcus epidermidis shows the distribution and dissemination of these strains in the hospitals of ChaharMahal and Bakhtiari province. Consequently, it is necessary to select the medication based on the antibiogram result.

    Keywords: Antibiotic resistance, SCCmec types, Staphylococcus epidermidis, Urinary tract infections