فهرست مطالب

مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی - پیاپی 37 (پاییز 1395)

نشریه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی
پیاپی 37 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد بهنامیان*، روناک محمدی، امید رضایی صفحه 1
    هدف از این مقاله یافتن توالی بهینه به منظور کمینه کردن فاصله زمانی ساخت برای مسئله زمانبندی جریان کارگاهی بدون صفهای میانی میباشد. مسائل زمانبندی بدون انتظار در آن دسته از محیطهای تولیدی رخ میدهد که در آن یک کار میبایست از آغاز تا پایان بر روی یک ماشین یا چند ماشین بدون وقفه پردازش شود. از آنجایی که ساختار این مسئله شباهت بسیاری با مسئله فروشنده دورهگرد دارد، در تحقیق حاضر از یک رویکرد جدید جهت بدست آوردن دیرکردها کمک گرفته شده به گونه ای که با هدف یافتن توالی بهینه عملیاتی که کمترین فاصله زمانی ساخت را داراست از ماتریس دیرکردهای بدست آمده از مسئله فروشنده دورهگرد استفاده شده است. همچنین از الگوریتم جستجوی تصادفی تطابقی حریصانه برای حل مسئله تعیین توالی جریان کارگاهی بدون صفهای میانی استفاده و کارایی آن پس از تعیین پارامتر از طریق روش فاکتوریل، با الگوریتم کلونی مورچگان مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: زمانبندی، الگوریتم جستجوی تصادفی تطابقی حریصانه، جریان کارگاهی بدون صف های میانی، مسئله فروشنده دوره گرد
  • حسین عزیزی* صفحه 13
    تکنیک های داده کاوی، یعنی استخراج الگوها از پایگاه های داده ای بزرگ، در تجارت به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از این تکنیک ها ممکن است قواعد زیادی حاصل شوند و فقط تعداد کمی از آنها به دلیل محدودیت بودجه و منابع برای پیاده سازی در نظر گرفته شوند. ارزیابی و رتبه بندی جالب بودن و مفید بودن قواعد انجمنی در داده کاوی اهمیت زیادی دارد. در مطالعات قبلی که در مورد شناسایی قواعد انجمنی جالب از نظر ذهنی انجام شده است، اکثر روش ها مستلزم وارد کردن دستی یا پرسیدن از کاربر برای افتراق صریح قواعد جالب از ناجالب بوده است. این روش ها نیازمند محاسبات بسیار زیادی هستند و حتی ممکن است به نتیجه گیری های ناسازگار منتهی شوند. برای غلبه بر این مشکلات، این مقاله پیشنهاد می کند که از رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA) با مرز دوگانه برای انتخاب کارآترین قاعده ی انجمنی استفاده شود. در این رویکرد علاوه بر بهترین کارآیی نسبی هر قاعده ی انجمنی، بدترین کارآیی نسبی آن نیز در نظر گرفته می شود. در مقایسه با DEAی سنتی، رویکرد DEA با مرز دوگانه می تواند کارآترین قاعده ی انجمنی را به درستی و به آسانی شناسایی کند. به عنوان یک مزیت، رویکرد پیشنهادی از نظر محاسباتی کارآمدتر از کارهای قبلی در این زمینه است. با استفاده از مثالی از تحلیل سبد بازار، قابلیت کاربرد روش مبتنی بر DEAی ما برای اندازه گیری کارآیی قواعد انجمنی با معیارهای چندگانه نشان داده خواهد شد.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، DEA با مرز دوگانه، داده کاوی، قاعده انجمنی، جالب بودن، کارآیی های خوشبینانه و بدبینانه
  • داود خسروانجم*، آمنه خدیور، شقایق توکلی صفحه 31
    با توجه به تغییرات مستمر و مداوم فضای کسب و کار، محدود شدن مجاری دسترسی به سود و رقابت تنگاتنگ بانکها و موسسات مالی و اعتباری، ضرورت همسویی اهداف، استراتژی ها و ساختارها با چنین محیط متلاطم و متغیری بیش از پیش شده است. لذا از منظر طراحی ساختار می بایست بستر مناسب جهت انسجام و همگونی ساختار با محیط و استراتژی های سازمان فراهم گردد. بدین منظور این پژوهش بر آن است تا با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی(FAHP)، ابعاد ساختار سازمانی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد و تاثیر ابعاد محتوایی شامل استراتژی ها، محیط و فناوری را بر ابعاد ساختاری بررسی نماید. به دلیل تعدد شاخصها و پیچیدگی تصمیم گیری ها از روش FAHP بهره گرفته شده است. نتایج بررسی ها نشان میدهد که تمرکز از اهمیتی بیشتر در طراحی ساختار سازمانی بانک تجارت برخوردار است و رسمیت از اهمیتی کمتر نسبت به دیگر گزینه ها برخوردار است و همچنین نتیجه گرفته شد که شاخص محیط نسبت به دیگر شاخصها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: سارختار سازمانی، بانک، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی، تمرکز، رسمیت، محیط
  • سهیل حسین زاده*، ساسان بیگ اینالویی صفحه 43
    در دو دهه اخیر به کارگیری مفهوم مدیریت زنجیره تامین در صنایع و موضوع انتخاب تامین کننده، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. زنجیره تامین عاملی حیاتی برای رقابت پذیری سازمان ها است. هدف این پژوهش بیان روشی ساختاریافته برای ارزیابی و انتخاب تامین کننده است. بر این اساس و طی یک فرایند گام به گام تامین کننده مناسب از میان تامین کنندگان فروشگاه زنجیره ای رفاه قم در خصوص محصولات لبنی و نوشیدنی با استفاده از داده های مربوطه انتخاب میشود. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارکنان فروشگاه رفاه می باشد. لذا پس از مشخص شدن شاخص های کلیدی، به کمک روش AHP گروهی اوزان شاخصها را مشخص می کنیم. همچنین برای مقایسه و رتبه بندی تامین کنندگان از روش QUALIFLEX استفاده خواهیم کرد که در تجزیه وتحلیل تصمیمگیری ها به دلیل انعطافپذیری معیارهای چندگانه تصمیمگیری و اطلاعات ترتیبی مفید است. بر اساس نتایج پژوهش، رتبه بندی نهایی تامین کنندگان در محصولات نوشیدنی به صورت C > A > D > B و رتبه بندی نهایی تامین کنندگان در محصولات لبنی به صورت F > E > G است.
    کلیدواژگان: انتخاب تامین کنندگان، فروشگاه زنجیره ای رفاه قم، تصمیم گیری چند شاخصه، روش AHP گروهی، روش QUALIFLEX
  • فرهاد وفایی، امیر مرادی، سینا فرجی* صفحه 55
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اثربخشی زنجیره ارزش مدیریت نگهداری و تعمیرات در افزایش درآمد و بهره وری در شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه بود. به این منظور تعداد 126 نفر از کارکنان شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گرد آوری داده ها از پرسش نامه زنجیره ارزش قاسمی (1391) و پرسش نامه بهره وری سازمانی هرسی و گلداسمیت (2005) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده گردید. نتایج نشان دادکه زنجیره ارزش مدیریت نگهداری و تعمیرات در افزایش درآمد و بهره وری شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه تاثیر داشته است. و نیز عوامل زنجیره ارزش مدیریت نگهداری و تعمیرات ، افزایش درآمد و بهره وری در شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه را پیش بینی می کند. همچنین نتایج نشان داد که فعالیت های زنجیره ارزش مدیریت نگهداری و تعمیرات در شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه به درستی صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: زنجیره ارزش، نگهداری و تعمیرات، درآمد، بهره وری، پتروشیمی
  • علیرضا علی نژاد* صفحه 63
    در مدلهای کلاسیک تصمیمگیری چندمعیاره، فرض بر این است که هنگام گرفتن یک تصمیم، تصمیم گیرنده مجموعه ثابتی از معیارها را از پیش تعریف و با تصویر روشنی از همه گزینه های موجود، گزینه های ثابتی را ارائه کرده است، سپس با محاسبه امتیاز هر گزینه و ایجاد یک رتبهبندی، در پایان گزینهای که دارای حداکثر امتیاز است را انتخاب میکند. اما در دنیای واقعی و شرایط پویا، تصمیم در یک محیط دائما در حال تغییر (پویا) گرفته می شود و گزینه های موجود در طی دوره های زمانی میتوانند تغییر کنند. این نوع تصمیم گیری که آن را تصمیم گیری پویا می نامیم در بسیاری از زمینه ها ازجمله نظامی، پزشکی، مدیریت، ورزش و موقعیتهای اورژانسی کاربرد دارد. این مقاله به ارائه چارچوبی انعطاف پذیربرای حل مسائل تصمیم گیری چندمعیاره پویا، براساس تئوری مجموعه-های فازی و روش ویکور میپردازد که به منظور ایجاد روشی عقلانی، علمی و سیستماتیک برای اولویتبندی بیماران در بخش اورژانس و تحت شرایط فازی انجام شده و در آن عدم قطعیت و ابهام فازی توسط متغیرهای زبانی (با اعداد فازی مثلثی) توصیف شده است.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری چند معیاره پویا، روش ویکور، متغیرهای زبانی، اعداد فازی مثلثی، بخش اورژانس، اولویتبندی بیماران
  • رحیم قاسمیه، امیرعباس سامی نیا، محمدحسن همتی طاحونه*، ابوالفضل کویری بیدگلی صفحه 81
    باید مختص سازمان طراحی شود زیرا از طرفی ساختار، فرهنگ، استراتژی ها و اهداف از سازمانی به سازمان دیگر متفاوت است و از دیگر سو نیاز سازمان های مختلف به چابکی نیز متفاوت است. مدل حاضر توجه به ویژگی های سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز بومی سازی شده و برای اندازه گیری سطح چابکی فعلی این سازمان مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به کیفی بودن ماهیت پژوهش برای طراحی مدل، روش فرا ترکیب مورد استفاده قرار گرفته است. در ابتدا مدل های چابکی مختلف مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از روش فراترکیب ابعاد و مولفه های اندازه گیری چابکی سازمان استخراج شده است. معیارها و مولفه های اصلی مدل عبارتند از: محرک ها، توانمند سازها، قابلییت های کلیدی و راهبردهای چابکی ، تعیین سطح چابکی مورد نیاز، اهداف چابکی و نتایج چابکی. سپس تمامی سطوح مدل (سه سطح معیار، زیرمعیار و نکات راهنما) با استفاده از روش گروه متمرکز نهایی شده و ابزار اندازه گیری چابکی سازمان بر اساس سطح سوم مدل(نکات راهنما) طراحی شده است. در نهایت سطح چابکی سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز به وسیله ی این مدل توسط ارزیابان سازمانی مورد سنجش قرار گرفت که نتایج ارزیابی نشان می دهد سطح چابکی سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز در حال حاضر متوسط می باشد.
    کلیدواژگان: چابکی، مدل اندازه گیری چابکی، سطح چابکی سازمان، روش فراترکیب، سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز
  • فاطمه کدخدایی، سید مسعود سیدی* صفحه 101
    ارگونومی یا مهندسی فاکتورهای انسانی، سعی دارد محیط کار و مشاغل را با توجه به توانایی هایی جسمی – فکری و محدودیت ها و علائق انسانها، طراحی نماید. این علم با هدف افزایش بهره وری، با عنایت بر سلامتی، ایمنی در محیط، شکل گرفته است. همچنین این علم در تلاش است بجای متناسب سازی انسان با محیط، محیط را با انسان متناسب سازد. در این راستا پژوهش حاضر بررسی نقش عوامل فیزیکی محیط کار(ارگونومی) و افزایش بهره وری کارکنان بانک تجارت شیراز را مورد بررسی قرار میدهد. به منظور جمع آوری اطلاعات میدانی از دو پرسش نامه استاندارد یک پرسشنامه تی.ال.ایکس- ناسا برای ارزیابی ابعاد شرایط فیزیکی محیط کاری (ارگونومی) و دیگری پرسشنامه مدل آجیو برای ارزیابی بهره وری کارکنان استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش در سطح آمار استنباطی و با استفاده از نرم افزار SPSS19 صورت گرفته است. به منظور آزمون فرضیه ها از رگرسیون ساده و ضریب همبستگی استفاده شد و معنی دار بودن آن ها با استفاده از آماره t و z صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان میدهد که در ابتدا بین شرایط فیزیکی محیط کار (ارگونومی) و ابعاد آن (بار فیزیکی، با ذهنی، تلاش، عملکرد، بار زمانی) و افزایش بهره وری کارکنان بانک تجارت شیراز ارتباط معناداری وجود دارد. و هرگونه افزایش بار فیزیکی،با ذهنی و بار زمانی باعث کاهش بهره وری میگردد و بالعکس و هرگونه افزایش تلاش و عملکرد باعث افزایش بهره وری میگردد و بالعکس.
    کلیدواژگان: عوامل فیزیکی، ارگونومی، بهره وری، بانک تجارت
  • فرزاد معیری*، محسن زاینده رودی، سید عبدالمجید جلایی اسفند آبادی، حسین مهرابی بشرابادی صفحه 117
    تکانه های نرخ ارز به دلیل افزایش ریسک و نا اطمینانی درتولید می تواند به عنوان یک متغیر پیشرو در ایجاد بی ثباتی اقتصادی درکشور مطرح باشد. لذا اثبات این مساله می تواند به اتخاذ سیاستهای ثبیت اقتصادی در کشور کمک نمایند. در طی سالهای 91-1368کشور بارها با تکانه های پولی نرخ ارز روبرو شده است لذا مقاله در صدد پاسخ گویی به این سئوال است که آیا تکانه های پولی نرخ ارز می توانند متغیر پیشرو در وقوع تکانه های تولید در ایران بوده باشند. دراین راستا از روش فیلترینگ هادریک – پرسکات برای برآورد روند بلندمدت نرخ ارز و gdp و محاسبه تکانه های آنها در بازه زمانی فوق استفاده گردید و چهار چرخه کامل ارزی (اوج- اوج) شناسایی شدند. سپس از روش تجربی لوکاس، به بررسی رابطه تکانه های اقتصادی با تکانه های ارزی در فاصله زمانی هر یک ازچهار چرخه ارزی پرداخته شد و معلوم گردید که در هرچهار چرخه ارزی، تکانه های ارزی متغیر پیشرو در وقوع تکانه های gdp بوده اند.
    کلیدواژگان: جهش پولی نرخ ارز، سیکل تجاری، روش تجربی لوکاس، ضریب همبستگی متقابل
  • محمد مهدی موحدی، نیما سعیدی* صفحه 129
    رکود اقتصادی و ورشکستگی در صنایع مختلف به خصوص حمل و نقل ریلی، منجر به این شده است تا سازمانها برای بحران آماده شده و به فکر رفع موانع اقتصادی باشند. در این خصوص سازمانها باید شگردهای مدیریت تغییر را به گونهای بیاموزند که در تلاطمات محیطی، آسیب کمتری دیده و سمتگیری آنها باید در راستای کیفیت برتر، بهره وری بیشتر و هزینه های تولیدی و ادارای پایینتر باشد. در این مقاله سعی بر آن است تا استراتژی برونسپاری به عنوان ابزاری جهت ارتقای به رهوری سازمان معرفی و از تلفیق آن با تحلیل پوششی داده ها، ابزاری برای شرکتهای حمل و نقل ریلی مهیا شود تا با استفاده از آن بتوان تامین کننده های مورد نیاز را انتخاب نمود. برون سپاری با استفاده از منابع برون سازمانی، اگر با مطالعه انجام شود باعث کاهش هزینه های تولید، افزایش کیفیت، رضایت کارکنان، افزایش اشتغال و در نهایت باعث افزایش بهره وری سازمان گشته و در نتیجه با استفاده از برونسپاری و تلفیق آن با تحلیل پوششی داده ها و برنامه ریزی آرمانی انتخاب تامین کننده با استفاده از کارایی بدست آمده از این ابزار مهیا و آسان میگردد.
    کلیدواژگان: حمل و نقل ریلی، برونسپاری، تحلیل پوششی داده ها، انتخاب تامین کننده، برنامه ریزی آرمانی
|
  • Javad Behnamian*, Ronak Mohammadi, Omid Rezaei Page 1
    The aim of this paper is to minimize the period of manufacturing in the flow shop scheduling problem without intermediate queues. Scheduling problem without intermediate queues occurs when the process of one job should be processed on the machines from start to finish without interrupting. Since this structure is similar to standard traveling salesman problem, in the present study, a new approach was applied to calculate the tardiness, in which the tardiness matrix obtained from salesman problem is used to find the optimal sequence of operations that has a shortest distance time. Furthermore, the greedy random adaptive search algorithm (GRASP) as meta-heuristic algorithm is applied to solve the sequencing workflow without queues central workshop problem and its performance is compared to the ant colony algorithm after determining the its parameters through full factorial experimental design method.
    Keywords: Scheduling, GRASP, Folw shop without intermediate queues, TSP
  • Hossein Azizi* Page 13
    Data mining techniques, i.e. extraction of patterns from large databases, are extensively used in business. Many rules may be obtained by these techniques and only a few of them may be considered for implementation due to limitation of budgets and resources. Evaluating and ranking attractiveness and usefulness of the association rules are of paramount importance in data mining. In the earlier studies carried out on identifying mentally interesting association rules, most methods required writing information or asking users for explicit differentiation of interesting rules from uninteresting ones. These methods involve detailed calculations and they may even lead to inconsistent conclusions. To solve these problems, this article proposes the application of the double frontiers Data Envelopment Analysis (DEA) Approach for selecting the most effective association rule. In this approach, in addition to the best relative efficiency of each association rule, its worst relative efficiency is considered. Comparing with the traditional DEA, double frontiers DEA Approach is capable of identifying the most efficient association rule correctly and easily. As an advantage, the proposed approach is more efficient than the earlier works in this concern, as far as calculations are concerned. Applicability of our DEA-based method for measuring efficiency of association rules will be shown by multiple criteria using an example of market basket analysis.
    Keywords: data envelopment analysis, DEA with double frontiers, Data mining, association rule, interestingness, optimistic, pessimistic efficiencies
  • Davod Khosroanjom*, Ameneh Khadivar, Shaghaygh Tavakoli Page 31
    Due to continuous changes in business environment, constraints in achieving profit, and severe competition among banks and credit and financial institutions, there is an increasing need for congruity between goals, strategies and structures. From structure designing viewpoint, therefore, proper channel must be provided for harmony and Standardization of structures with organization’s environment and strategies. This study is set out to analyze organization’s structural aspects using FAHP and examines the effect of substantive aspects including strategies, environment and technology on structural aspects. Due to severalty in indexes and complexity in decisions FAHP method is used. Results show that concentration is the most important factor in designing organizational structures and formality is the least important one. We also concluded that environment index is the most important factor.
    Keywords: organizational structure, Bank, fuzzy analytic hierarchy process, centralization, formalization, environment
  • Sohil Hossinzadeh*, Hashem Moazzez, Sasan Beiginaloei Page 43
    Over the two recent decades utilizing out of the concept of management of supply chain on the industry and the subject of option of supplier has attracted too much attention towards itself. Supply chain is a vital factor for the competitiveness of organizations. This probe aimed at to elucidation of structured method for the evaluation and option of supplier. Based on this issue and over the one step by step process the appropriate supplier is being choice among the Qom Refah chain store’s suppliers of dairy and beverage, by usage and employment out of related data. The universal statistics of this survey are the mangers and staff of Refah store of Qom. Thus after recognition of key indicators by the method of group AHP, weight of indicators is being specified. As well for the comparison and ranking of suppliers the method of QUALIFLEX is being used, which it is useful on the decision explanation, because of flexibility of multiple criteria of decision-making and sequential information. Based upon search consequences the final ranking of suppliers on the beverage products is being formed as C > A > D > B and the final ranking of suppliers on the dairy products as well ranked as F > E > G.
    Keywords: Supplier selection, Qom Refah chain store, multi-attribute decisions, group AHP method, QUALIFLEX method
  • Farhad Vafaei, Amir Moradi, Sina Faraji* Page 55
    This study examined the effectiveness of maintenance management value chain in Kermanshah Petrochemical Industries Company which can lead to revenue enhancement and productivity. A total number of 126 employees of Kermanshah Petrochemical Industries Company were selected by simple random sampling. Ghasemi's (2014) value chain questionnaire and Hersey and Goldsmith’s (2005) organizational efficiency questionnaire were used to collect data. Afterwards, SPSS software was used to analyze the data. The results showed that the revenue enhancement and maintenance management value chain were effective. Moreover, the maintenance management value chain can predict the amount of revenue enhancement and efficiency in Kermanshah Petrochemical Industries Company. The results showed that the maintenance management value chain has been done properly in Kermanshah Petrochemical Industries Company.
    Keywords: value chain, maintenance, revenue, productivity, petrochemical
  • Alireza Alinezhad* Page 63
    The classic multiple-criteria decision making (MCDM) model assumes that, when taking a decision, the decision maker has defined a fixed set of criteria and is presented with a clear picture of all available alternatives. The task then reduces to computing the score of each alternative, thus producing a ranking, and choosing the one that maximizes this value. However, most real-world decisions take place in a dynamic environment, where the final decision is only taken at the end of some exploratory process. Dynamic decisions arise in many applications including military, medical, management, sports and emergency situations. This study proposes a flexible framework for dynamic MCDM, based on the concept of fuzzy sets theory and the VIKOR method to provide a rational, scientific and systematic process for prioritizing patients in Emergency Department (ED) under a fuzzy environment where the uncertainty, subjectivity and vagueness are addressed with linguistic variables parameterized by triangular fuzzy numbers.
    Keywords: dynamic multiple attribute decision making, VIKOR method, intuitionistic variables, triangular fuzzy numbers, emergency department, patient sorting
  • Rahim Ghasemie, Amirabas Saminia, Mohammad Hasan Hemati*, Abolfazl Kaviri Bidgoli Page 81
    Among the current production management issues, the ability of handling the unexpected changes, survive the unexpected threats in business market and suitable use of environmental fluctuation as an opportunity are the most challenges of the production organizations. This ability is agility. The first step to achieve the agility is to measure the current agility level of organization. As each organization has its own structure, culture, strategies and goals, the agility differs from one organization to others. Furthermore, the required agility level differs from one organization to another regarding the competition environment in which they compete. In this paper, a model presented in order to measure the agility level in Shiraz municipality waste management organization. Based on this goal, first through the comprehensive literature review, different agility model studied and relevant dimensions and components of agility measurement model extracted using meta- synthesis method. The main criteria and the principal components of these models include Agility drivers, agility enablers, key capabilities, agility strategies, required agility level, agility goals and results. Then all levels of model (three levels) have been Finalized using Focus Group method and the agility measurement tools designed according to third level of model (Guide tips). Finally, the agility level of Shiraz municipal waste management organization measured and results show a moderate level of agility in this organization.
    Keywords: agility, agility measurement model, organization agility level, Meta- synthesis method, Shiraz Municipality Waste Management organization
  • Fatemeh Kadkhodaie, Seyed Masoud Seyedi * Page 101
    Ergonomics or human factors engineering tries to design workplace and jobs according to the physical and mental abilities limitation and human interests. This science is formed with the aim of increasing productivity, according to the health, and safety in the environment. This science is also trying to coordinate the environment with human than to coordinate human with the environment. Along this, the present study investigates the role of physical factors of workplace (ergonomics) and increase of productivity of Tejarat Bank employees in Shiraz. In order to collect field data, two standard questionnaires-one TLX.NASA questionnaire to evaluate the physical dimensions of workplace (ergonomics) and Ajio Model questionnaire to evaluate the employees’ productivity – applied. Data analysis was inferential statistics through SPSS.19 software program. To test the theories, simple regression and correlation coefficient were used and to know the significance t-test and z-test were applied. Research findings have shown that there is primarily a significant difference between workplace physical conditions (ergonomics) and its dimensions (physical load, mental load, effort, performance, and time load), and the increase of the productivity of Tejarat Bank employees. Any increase in (physical, mental or time load decrease the productivity and vice versa. And any increase in effort and performance increase the productivity and vice versa.
    Keywords: Ergonomics, Physical Factors, Productivity, Tejarat Bank
  • Farzad Moayeri*, Mohsen Zayandeh Roodi, Seed Abdolmajid Jalaei Esfandabadi, Hossien Mehrabi Basharabadi Page 117
    Exchange rate shocks due to increased risk and uncertainty of production is concerned as a leader variable in creating economic instability in the country. The proof of this can help to adopt economic policies. During 1989 -2013, this has repeatedly been met with Exchange rate overshooting. This article attempts to answer this question that the exchange rate overshooting plays a key role as a leading variable in business cycles in Iran economy. In this regard, using Hodrick-Prescott filtering method, trends and exchange rate shocks and economic cycles in 1989 -2013 calculated. Then, four complete cycles of currency (peak-peak) were identified. Next, applying Lucas experimental method, the relationship between Log of gdp shock and the exchange rate cycles was investigated at the time of each four cycles. The results showed that exchange rate shocks played as a leading variable in all periods
    Keywords: Exchange rate overshooting, Business cycle, Lucas experienced method, Cross-correlation coefficient
  • Mohammad Mehdi Movahedi, Nima Saeedi* Page 129
    Due to the competitive condition of the private environment of the organizations, the newly arrived services providing companies have gained a huge growth. The issues of economic recession as well as the bankruptcy of different industries, the railway industry in particular, have forced the organizations to make themselves ready for the critical days trying to remove the economic barriers by their own. So, these organizations must be familiar with the methods and tricks of the change management. This measure must be performed in such a way to make them less vulnerable to the turbulences which happen and to help them for the better quality, higher productivity with less administrative an production costs. In this paper it is aimed to introduce the outsourcing strategy as a tool for enhancing the organizational productivity and through combining it with the DEA to provide a tool for the railway transportation companies to select their required suppliers. If the process of outsourcing by using the external resources is performed based on the certain studies, it would lead to the reduction of production costs, quality improvement, employee satisfaction, employment growth and finally to the increase of organization productivity. Therefore, through outsourcing and combining it with DEA and GP for selecting the supplier the process of using this acquired efficiency tool would be available.
    Keywords: Rail transport, outsourcing, Data Envelopment Analysis, Supplier selection, Goal Programming