فهرست مطالب

فصلنامه علوم زراعی ایران
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، پائیز 1381)

  • تاریخ انتشار: 1381/08/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدشاهوردی، اسدالله حجازی، حمیدرحیمیان مشهدی، عباس ترکمانی صفحه 152

    به منظور تعیین دوره بحرانی کنترل علفهای هرز در آفتاب گردان در سال 1378 این پژوهش در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهرستان بروجرد در قالب یک طرح بلوک کامل تصادفی با ده تیمار و در چهار تکرار به اجراء درآمد. تیمارها شامل دو سری: کنترل و تداخل تا 10، 20، و 40 روز پس از سبز شدن و تیمارهای شاهد (تداخل و کنترل تمام فصل) بودند. در این آزمایش از علفهای هرز جهت تعیین تراکم در واحد سطح، وزن خشک در واحد سطح و اهمیت گونه ها برحسب غالبیت و از گیاه زراعی نیز جهت تعیین شاخصهای رشد در دوره های مزبور نمونه گیری صورت گرفت. رقابت علفهای هرز با گیاه زراعی موجب کاهش شاخصهای مورفولوژیک (مانند ارتفاع ساقه)،عملکرد دانه و روغن در واحد سطح گردید. تنها صفتی که تحت تاثیر رقابت قرار نگرفت درصد روغن بود. نتایج حاکی از وجود یک دوره بحرانی کنترل علفهای هرز با حداکثر 5% کاهش عملکرد مجاز براساس معادلات برازش داده شده اجزاء دوره بحرانی یعنی دوره عاری از علف هرز (معادله گامپرتز) و دوره بحرانی حذف علفهای هرز (معادله لجستیک) از 43-10 روز پس از سبز شدن معادل مرحله دو برگی (V2) تا شروع طبقدهی (R1) و برابر با GDD=250-1250 و با 10% افت عملکرد از 18 تا 33 روز پس از سبز شدن معادل مرحله چهار برگی (V4) تا 9 برگی (V9) یا GDD=300-950 به دست آمد.

    کلیدواژگان: آفتاب گردان، دوره بحرانی کنترل علف هرز و رقابت
  • سید سعید پورداد، جی. ان. ساچان صفحه 163

    تئوری و نحوه تجزیه تلاقی های دی آلل توسط تعداد زیادی از دانشمندان بیان و توسعه داده شده است.
    گریفینگ (Griffing 1956) تجزیه دی آلل را در چهار روش مختلف بیان نمود. هر یک از این چهار روش در چهار مدل آماری توضیح داده شده است. هدف از این بررسی مقایسه بین برآورد پارامترهای ژنتیکی در این چهار روش مختلف در گیاه کلزا ((Brassica napus L. است. در این بررسی هفت لاین کلزا در تمامی حالات ممکن (تلاقی های مستقیم و متقابل) با یکدیگر تلاقی داده شدند. نتاج حاصله که شامل 42 F1و تلاقی متقابل بود به همراه هفت والد مربوطه در قالب یک طرح بلوک های کامل تصادفی در دو تکرار به مقایسه گذارده شدند. تجزیه ترکیب پذیری لاین ها از نظر دوازده صفت زراعی با استفاده از روش های چهار گانه گریفینگ انجام شد. واریانس های افزایشی(σA2) و غالبیت(σD2) و درجه غالبیت (σA2/ σD2) برای هر یک از صفات تحت بررسی در چهار روش دی آلل گریفینگ برآورد شد. نتایج نشان داد که در روش سوم، برآورد واریانس ژنتیکی برای تمامی صفات منفی بود. در روش دوم و چهارم نیز این برآورد برای تعدادی از صفات منفی شد اما تنها در روش اول برآورد واریانس افزایش و به طبع آن درجه غالبیت برای تمامی صفات تحت بررسی مثبت بود. مقدار عددی واریانس می بایست همواره مثبت باشد اما با توجه به فرمول های برآورد واریانس افزایشی، دیده شد که هرگاه در جدول های تجزیه واریانس میانگین مربعات ترکیب پذیری خصوصی (SCA) بزرگ تر از میانگین مربعات ترکیب پذیری عمومی (GCA) شود برآورد واریانس افزایشی منفی خواهد بود. این وضعیت در روش های 2، 3 و 4 مشاهده شد اما در روش اول (دی آلل کامل با والدین) برای صفات تحت بررسی دیده نشد. این امر به عنوان معیاری جهت مقایسه روش های دی آلل گریفینگ در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که در این بررسی روش اول گریفینگ نسبت به سایر روش ها برآورد بهتری از اجزاء واریانس ژنتیکی را به دست می دهد.

    کلیدواژگان: کلزا، ترکیب پذیری عمومی، ترکیب پذیری خصوصی، واریانس ژنتیکی، واریانس ژنتیک افزایشی
  • سعید وزان، ذبیح الله رنجی، محمدحسن هوشدار تهرانی، امیر قلاوند، محمد صانعی شریعت پناهی صفحه 176

    خشکی یکی از عوامل اصلی تهدید کنندهمحصولات زراعی است. غلظت اسید آبسزیک همراه با تنش خشکی در چغندرقند و سایرگیاهان افزایش می یابد و قادر است فیزیولوژی گیاه را در مقابل تنش تنظیم نماید. به منظور ارزیابی اثر تنش خشکی بر میزان تجمع اسید آبسزیک در چغندر قند آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی (با سه تکرار) در دو منطقه کرج و مشهد در سال 1378 به اجرا درآمد. در این آزمایش نه ژنوتیپ چغندر قند با اعمال تنش خشکی (قطع آبیاری به مدت 50 روز در اوایل دوره رشد) و بدون تنش خشکی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تجمع ABA در شرایط تنش در برگ ها بیشتر شد و با افزایش تنش خشکی میزان آن افزایش یافت. ژنوتیپهای مختلف نیز از نظر میزان تجمعABA اختلاف معنیدار داشتند و اثرات متقابل ژنوتیپ × نوع تنش نیز از نظر تجمعABA معنیدار بود. با اعمال تنش خشکی، قند قابل استحصال کاهش یافت ولی در ژنوتیپ ها معنی دار نشد. بین عملکرد ریشه و ABA همبستگی پایین به دست آمد که علت آن به خاطر بازسازی گیاه و جبران خسارت وارده در اوایل رشد پس از بر طرف شدن تنش خشکی بود. هم چنین هدایت روزنهای نیز با افرایش ABA کاهش نشان داد که علت آن بسته شدن روزنه ها و کاهش تعرق بود.

    کلیدواژگان: چغندرقند، تنش خشکی، اسید آبسزیک و هدایت روزنه ای برگ
  • علی سپهری، سید علی محمد مدرس ثانوی، بهزاد قره یاضی، یدالله یمینی صفحه 184

    گیاهان در معرض عوامل تنش زای محیطی قرار دارند. در این رابطه مقدار آب و نیتروژن قابل دسترس از مهم ترین عوامل محدود کننده تولید گیاهان زراعی محسوب می شوند. به منظور بررسی اثر تنش کمبود آب و مقادیر مختلف نیتروژن بر مراحل نمو و رشد، عملکرد و اجزاء عملکرد ذرت دانه ای دو آزمایش مزرعه ای مستقل از هم به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال زراعی 1380 انجام شد. ارقام ذرت سینگل کراس 108 و سینگل کراس 301 تحت تنش کمبود آب و نیتروژن طی مراحل رشد رویشی و زایشی در دو منطقه همدان و کرج مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمایش ها نشان داد که مراحل فنولوژیکی رشد و نمو، تحت تاثیر تنش کمبود آب و مقادیر مختلف نیتروژن مصرفی به تاخیر افتاد و طول دوره تاخیر در تیمار های مختلف متفاوت بود. شاخص سطح برگ با کاهش رطوبت خاک و نیتروژن قابل دسترس به شدت کاهش یافت. اختلاف معنی داری در عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و اجزاء عملکرد در شرایط مختلف تنش رطوبتی ملاحظه شد. کمترین مقدار بیوماس کل و عملکرد دانه متعلق به گیاهانی بود که در هر دو مرحله رویشی و زایشی در معرض تنش آب قرار گرفتند. تنش رطوبت در مراحل رویشی و زایشی به ترتیب عملکرد دانه را به مقدار 15 و 20 درصد نسبت به شاهد کاهش داد. کاربرد مقادیر مختلف نیتروژن نیز تفاوت معنی داری در عملکرد دانه ایجاد نمود. هم چنین حدود 15 تا 18 درصد کاهش در محتوی رطوبت نسبی برگ در شرایط مختلف تنش کمبود آب و مقادیر مختلف نیتروژن در تیمار های مورد بررسی مشاهده شد. شاخص برداشت تحت تاثیر عوامل تنش زا قرار نگرفت ولی شاخص حساسیت تنش (SI) در تیمار های مختلف متغیر بود. بیشترین شاخص حساسیت تنش (SI) مربوط به رقم سینگل کراس 301 در شرایط تنش رطوبتی در دوره رویشی و زایشی بود.

    کلیدواژگان: ذرت، تنش آب، نیتروژن، نمو و رشد، عملکرد، اجزاء عملکرد
  • احمدرضا گل پرور، محمدرضا قنادها، عباسعلی زالی، علی احمدی صفحه 202

    به منظور ارزیابی و تعیین موثرترین صفات در بهبود عملکرد دانه ژنوتیپ های گندم نان، آزمایشی بر روی 567 ژنوتیپ صورت گرفت. بدین ترتیب که ژنوتیپ ها همراه با شاهد های کرج 1 و سرداری در یک طرح آگمنتد (Augmented design) با دو تکرار کشت شدند. نتایج تجزیه همبستگی نشان دهنده همبستگی مثبت و معنی دار اکثر صفات با عملکرد دانه گیاه بود. رگرسیون گام به گام نشان داد که هفت صفت عملکرد دانه: سنبله، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت گیاه، وزن هزار دانه، تعداد دانه در گیاه،تعداد دانه در سنبله و طول سنبله وارد مدل شده و در مجموع 99 درصد از تغییرات عملکرد دانه در گیاه را توجیه می کنند. با انجام تجزیه علیت مشخص شد که صفات تعداد دانه در گیاه، عملکرد بیولوژیک و وزن هزار دانه بیشترین اثر مستقیم مثبت را بر عملکرد دانه گیاه دارند. بنابراین از نتایج تجزیه های آماری استنباط می شود که انتخاب غیر مستقیم برای این صفات در شرایط آبیاری متداول باعث بهبود صفت عملکرد دانه گیاه خواهد شد.

    کلیدواژگان: انتخاب غیر مستقیم، وزن هزاردانه، شاخص برداشت، تعداد دانه در گیاه و عملکرد دانه
  • سید محمدرضا حاج سید هادی، ناصر خدابنده، نرگس یاسا، محمدتقی درزی صفحه 208

    به منظور بررسی اثر تاریخ کاشت و تراکم گیاه بر روی عملکرد گل و مقدار ماده موثره بابونه، آزمایشی به صورت فاکتوریل با استفاده از فاکتورهای تاریخ کاشت (5، 15 و 25 فروردین) و تراکم گیاه (20*50، 30*50 و 40*50 سانتیمتر) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با نه تیمار و سه تکرار در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی خجیر استان تهران در سال 1377 انجام گرفت. مقایسه میانگین تیمارها توسط آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح احتمال درصد انجام شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بیشترین عملکرد گل تازه (9/2132کیلوگرم در هکتار)، عملکرد گل خشک (8/389 کیلوگرم در هکتار)، عملکرد اسانس (470/2 لیتر درهکتار)، درصد کامازولن (4/6 درصد) و عملکرد کامازولن (152 میلیلیتر در هکتار) در تاریخ کاشت اول حاصل شد، ولی میزان اسانس در گل، تحت تاثیر سطوح مختلف تاریخ کاشت قرار نگرفت. تراکم گیاه نیز بر روی میزان اسانس در گل و درصد کامازولن تاثیر معنی داری نداشت. بیشترین عملکرد گل تازه (6/2233 کیلوگرم در هکتار)، عملکردگل خشک (4/412 کیلوگرم در هکتار)، عملکرداسانس (444/2 لیتر در هکتار) و عملکرد کامازولن (150 میلیلیتر در هکتار) در تراکم اول به دست آمد. طبق نتایج حاصله در بین سطوح مختلف تاریخ کاشت و تراکم گیاه به کار رفته در این تحقیق، تاریخ کاشت پنج فروردین و تراکم گیاه 20 *50 سانتیمتر بهترین نتیجه را داشته است.

    کلیدواژگان: بابونه، ماده موثره، تاریخ کاشت، تراکم گیاه، عملکرد گل، اسانس و کامازولن
  • سید مرتضی عظیم زاده، علیرضا کوچکی، مصطفی پالا صفحه 209

    به منظور بررسی اثر روش های مختلف شخم بر وزن مخصوص ظاهری خاک، تخلخل،تغییرات رطوبت خاک و عملکرد گندم دیم، آزمایشی از سال زراعی 65-1364 تا سال زراعی 77-1376 در مرکز بین المللی ایکاردا به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای شخم شامل شخم برگردان دار، شخم با گاوآهن قلمی، شخم با گاوآهن پنجه غازی و سیستم بدون شخم بود. نتایج آزمایش نشان داد که شخم برگردان دار در عمق صفر تا ده سانتیمتری خاک در مقایسه با سایر روش های شخم دارای وزن مخصوص ظاهری کمتری بود و در عمق 10تا20 سانتیمتری سیستم بدون شخم بیشترین وزن مخصوص ظاهری را دارا بود. در عمق 20 تا 30 و 30 تا 40 سانتیمتری خاک، شخم با گاوآهن پنجه غازی در مقایسه با سایر تیمارها دارای وزن مخصوص ظاهری بیشتری بود. برعکس در لایه صفر تا ده سانتیمتری خاک در تیمار شخم با گاوآهن برگردان در مقایسه با سایر تیمارها تخلخل بیشتری داشت. در عمق 10 تا 20 سانتیمتری، سیستم بدون شخم دارای کمترین درصد تخلخل بود و در عمق 20 تا30 و 30 تا40 سانتیمتری کمترین درصد تخلخل مربوط به شخم با گاوآهن پنجه غازی بود. ذخیره رطوبت خاک در تیمار های مختلف شخم در سال زراعی67- 1366 که یک سال پر باران بود در هیچ یک از تاریخ های نمونه برداری اختلاف زیادی نداشت ولی در سال زراعی 69-1368 که یک سال کم باران بود،اختلاف موجود در ذخیره رطوبت در تیمارهای مختلف شخم به طور معنی داری بیشتر بود. در این سال زراعی در تمام تاریخ های نمونه برداری، تیمار شخم با گاوآهن برگردان دار در مقایسه با سایر تیمارها رطوبت کمتری داشت و سیستم بدون شخم بیشترین مقدار رطوبت را دارا بود.
    در سال زراعی 72-1371 که سالی با بارندگی متوسط بود، تیمار شخم با گاوآهن برگردان دار در مقایسه با سایر تیمارها رطوبت کمتری داشت. متوسط عملکرد بیولوژیک، عملکرد کاه و عملکرد دانه در سال های آزمایش در تیمار بدون شخم به صورت معنی داری از سایر تیمار های شخم کمتر بود ولی بین سه تیمار شخم برگردان دار، قلمی و پنجه غازی اختلاف معنی دار وجود نداشت.

    کلیدواژگان: شخم، وزن مخصوص ظاهری، تخلخل، رطوبت خاک و عملکرد بیولوژیک گندم
  • صفحه 1
|
  • M. Shahverdi, A. Hejazi, H. Rahimian Mashhadi, A. Torkamani Page 152

    A field experiment was conducted to determaine the critical period for weed control in sunflower in Borugerd in southwestern Iran in 1999 cropping season. Treatments included weed free and weed interferance periods up to 10, 20, 30, 40 days after emergence and weed free during growing season. Treatmensts were replicated four times in a complete randomized block design. Gampertz and Logestic equations were fitted to weed free and weed interference data. Results showed a critical period of weed control based on 5% and 10% of acceptable yield loss from 10-43 and 18-33 days after emergence (DAE) equal to 250-1250 and 300-950 GDD or V2 to R1 and V2 to V9 stages, respectively. Weed inteference reduced the height, oil and kernel yield. Oil percent was not affected by weed interference or control.

    Keywords: Sunflower, Critical period, Weed control, Weed interferance, Weed free, Competition, oil percent
  • S. S. Pourdad, J. N. Sachan Page 163

    The theory and analysis of diallel crosses have been defined and developed by many scientists. Griffing in 1965 described the diallel analysis in four methods with four models. In this study estimation of genetic parameters through different methods of Griffing approach was compared. Seven lines of Brassica napus L. were crossed in all possible combinations including reciprocal crosses. Forty two F1s together with seven parents were planted using randomized complete block design with 2 replications. Combining ability analysis was carried out for 12 agronomic characters on the basis of four methods of Griffing’s approach. Estimation of additive (σA2) and dominance (σD2) genetic variances and calculation of dominance ratio (σD2/σA2) was carried out for these methods. The estimation of additive and dominance genetic variances in the method 3 were negative for all characters and in method 2 and 4 they were negative only for some characters. However, in method 1 additive genetic variance was positive for all characters. Considering the estimation formula for additive and dominance genetic variances it was concluded that, when mean square specific combining ability (SCA) is greater than mean square of general combining ability (GCA), estimation of additive genetic variance is negative. This situation was observed in methods 2, 3,and 4 but not in method 1. It was indicated that components of genetic variances was better estimated in method 1 than the other methods in this study. Results indicated that the method 1 provided consistent estimation of additive and dominance genetic variance and was superior in comparison with the other Griffing methods.

    Keywords: Canola, Combining ability, Specific combining ability, Genetic variance, Additive genetic variance
  • S.Vazan, Z. Ranji, M. H. Houshdar Tehrani, A. Ghalavand, M. Sanei Shariat Panahi Page 176

    Drought stress is one of the limiting factors in crop producton. In order to estimate drought stress effects on ABA accumulation and stomatal conductivity of sugar beet (Beta vulgaris L.) leaves, an experiment was conducted in Karaj and Mashhad, in 1999. Research was carried out in factorial experiment based on RCBD with 3 replications. In this experiment 9 genotypes of sugar beet were tested. Treatments were water stress (50 days non irrigation in early growth period) and non stress. Results showed that drought stress significantly affected the ABA accumulation in leaves, and genotype × stress interaction was also significant. White sugar yield genotypes decreased as ABA increased in drought stress treatment. The correlation coefficient between root yield and ABA accumulation was low and non-significant. It is concluded that genotypes had enough time after drought stress to compensate for their yields. Stomatal conductivity decreased when ABA increased. It was due to stomatal closure and decreasing the transpiration.

    Keywords: Sugar yield, Drought stress, Abscisic acid, Stomatal conductivity, Transpiration
  • A. Sepehri, S. A. Modarres Sanavi, B. Gharehyazi, Y. Yamini Page 184

    Plants are exposed to environmental stresses. Water and nitrogen availability are two major factors for crop production under different conditions. In order to determine the effects of water deficit and different nitrogen rates on growth and developmental stages, yield and yield components of corn, two field experiments were conducted using a randomized complete block design in 2001 growing seasons. Two corn hybrids (KSC 108 and KSC 301) were used under water and nitrogen stresses at vegetative and reproductive growth stages in two locations (Hamedan and Karaj). The result indicated that phenological stages delayed under water and nitrogen stresses in different treatments. Leaf area index decreased as availability of water and nitrogen decreased. Significant differences were observed between two hybrids for biological yield, grain yield and yield components. The lowest biomass and grain yield were produced in water stressed plants at both vegetative and reproductive stages. The different rates of nitrogen utilization shown significant effect on grain yield. Water deficit at vegetative and reproductive growth stages decreased the grain yield by 15% and 20%, respectively in comparison with controls. Relative water content reduced by 15-18% under water and nitrogen stresses. There were no significant differences in harvest index, but stress index (SI) was different between stressed treatments. The maximum stress index (SI) belonged to KSC 301 under water stress at the vegetative and reproductive growth stages.

    Keywords: Maize, Water stress, Nitrogen, Growth, development, Grain yield, Yield components
  • A. R. Golparvar, M. R. Ghannadha, A. A. Zali, A. Ahmadi Page 202

    In order to evaluate and determine the most effective traits for improvement of grain yield in bread wheat genotypes, an experiment was conducted with 567 genotypes. The experiment was conducted using augmented with two replications in which cv. Karadj1 and cv. Sardari were used as control. Analysis of variance indicated non-significant difference between blocks for all the traits. Results of correlation analysis showed that majority of the traits had positive and significant correlation with single plant kernel yield. Step-wise regression analysis indicated that seven traits (spike grain yield, biological yield, harvest index, 1000 kernel weight, grain no./plant, grain no./spike and spike length) entered to the model and estimated 99% of grain yield varation in plant. Path analysis determined that grain no./plant, biological yield and 1000 kernel weight had the most positive direct effect on plant grain yield. Therefore, results indicated that indirect selection for these traits under irrigation condition will lead to improvement in plant grain yield.

    Keywords: Bread wheat, Indirect selection, 1000 kernel weight, Harvest index, Grain no., plant, Grain yield
  • M. R. Hadj Seyed Hadi, N. Khodabandeh, N. Yasa, M. T. Darzi Page 208

    Chamomile is an annual plant that belongs to Asteraceae (Compositae)family. The flowers have an active substance which is called "essential oil". The most important constituent in essential oil is "chamazulene" that is used widely in pharmaceutical, food, perfumery and flavouring industries. The main aim of this study was determine the effects of sowing date and plant density on flower yield and active substance of Chamomile. The experiment was carried out at Khojir Research Station, in 1998. The treatments were three sowing dates (25 March, 4 April and 14 April) and three plant densities (5020, 5030 and 5040 cm). The experimental design was in randomized complete blocks with three replications (treatments were arranged in factorial combinations). Characteristics such as fresh and dried flower yield, essential oil content of flower, chamazulene percentage and essential oil and chamazulene yield. Mean comparison was carried out using Duncan Multiple Range Test (at 5% level). Results showed that the highest fresh and dried flower yield, essential oil yield, chamazulene percentage and chamazulene yield were obtained from the first sowing date (25 March). Plant density also showed significant effects on these characters (except essential oil in flower and chamazulene percentage). The highest fresh and dried flower yield, essential oil yield and chamazulene yield were obtained from the plant density (5020 cm). According to the results of this study‚ the best sowing date was 25 March and the most suitable plant density was 5020 cm

    Keywords: Chamomile, Active substance, Sowing date, Plant density, Flower yield, Essential oil, Chamazulene
  • S. M. Azimzadeh, A. Koochakie, M. Pala Page 209

    In order to study the effect of tillage methods on soil bulk density, soil porosity, soil moisture and yield of wheat an experiment as a complete block design with 4 replications was counducted in ICARDA from 1985-86 to 1997-98 growing season. Tillage methods were: no tillage, sweep, moldboard and chisel plough. Results showed that in depth of 0-10 cm of soil, moldboard had lower bulk density than other tillage methods but in 10-20 cm of soil depth, no tillage treatments had the highest bulk density. In 20-30 and 30-40 cm of soil depth,sweep had the highest bulk density compared with other tillage methods. However, in 0-10 cm of soil surface, moldboard had higher porosity than other tillage methods. In 10-20 cm of soil depth, no tillage had the lowest porosity and in 20-30 and 30-40 cm of soil depth, sweep had the lowest porosity. Soil moisture content in 1987-88 growing season, that was a wet season, in all tillage methods in all dates of samplling was not significant, but in 1989-90 growig season which was a dry season the differences in soil moisture content between tillage methods were significant.In this growing season in all dates of samplling, soil in moldboard treatment compared with the other treatments had the lowest moisture and no tillage had the highest. In 1992-93 growing season, a moderate season, also soil moisture content in moldboard treatment the lowest. Biological, straw and grain yield in all years in no tillage treatment was significantly lower than the other tillage methods, however, there were no significant differences between sweep, chisel and moldboard.

    Keywords: Plaugh, Soil bulk, Porosity, Soil moisture, Biological yield, Grain yield, Tillage