فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 72، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عفت دستی گردی*، شهلا خسروان، غلامرضا شریف زاده، احمد نصیری فورگ، منصور سلطانی صفحات 158-169
    زمینه و هدف
    رفتارهای خانوادگی در بیماری های مزمنی که خود مدیریتی مداوم نیاز دارند، بسیار مهم است. مدیریت بیماری های مزمن اغلب شامل تغییراتی در رویه های روزانه است که در تنظیمات خانوادگی رخ می دهد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مراقبین خانوادگی، بر رفتارهای حمایتی و انسدادی خانواده مبتلایان به دیابت نوع 2 انجام گرفت.
    روش تحقیق: در این مطالعه کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی، تعداد 60 نفر از مراقبان خانوادگی بیماران مبتلا دیابت نوع 2 براساس معیارهای ورود به صورت در دسترس انتخاب و با روش تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. برای گروه آزمون، 7 جلسه آموزشی به همراه پیگیری تلفنی براساس تشخیص های پرستاری برگزار شد. پرسشنامه مقیاس حمایت خانوادگی اختصاصی دیابت(Schafer) توسط بیماران، قبل و دو ماه بعد از مداخله تکمیل گردید. داده ها با کمک نرم افزار SPSS (نسخه 18) و با کمک آزمون های تی، کای–دو و ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    دو گروه قبل از آموزش، تفاوت معنی داری نداشتند؛ ولی بعد از مداخله، در گروه آزمون در تمام آیتم های رفتارهای حمایتی افزایش معنی داری نسبت گروه کنترل مشاهده گردید (005/0>P). میانگین نمره رفتار انسدادی به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    استفاده از برنامه آموزشی رفتارهای حمایتی و انسدادی مراقبین خانوادگی، به عنوان یک مداخله پرستاری اثربخش، رفتارهای حمایتی را ارتقا و رفتار انسدادی مراقبین خانوادگی را کاهش می دهد؛ بنابراین اجرای این برنامه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: حمایت خانواده، رفتار حمایتی خانواده، رفتارهای بازدارنده، دیابت نوع 2
  • زهره رضایی، در محمد کردی تمدانی، احمدرضا سبزاری، کاظم دستجردی صفحات 170-178
    زمینه و هدف
    مقاومت به تراستوزوماب (هرسپتین)، تبدیل به یک مانع بزرگ برای درمان هدفمند سرطان پستان از نوع HER2 مثبت (Human Epidermal Growth Factor Receptor 2) شده است. میکرو آر ان ای ها به عنوان تنظیم کننده های کلیدی مقاومت دارویی شناخته شده اند که در تنظیم انتقال از حالت اپی تلیالی به حالت مزانشیمی Epithelial to Mesenchymal Transition (EMT و پاسخ های ایمنی مرتبط با سرطان نقش دارند. هدف از این مطالعه، بررسی بیان miR-141 در سلول های BT-474 سرطان پستان مقاوم و حساس به تراستوزوماب بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، سلول های BT-474 سرطان پستان مقاوم به تراستوزوماب، توسط کشت مداوم شش ماهه سلول ها در آزمایشگاه در حضور تراستوزوماب ایجاد شدند. بیانmiR-141 به عنوان میکرواران ای کاندید نسبت به U6 RNA با روش Real Time PCR Relative در سلول های مقاوم و حساس به تراستوزوماب بررسی گردید. تست من ویتنی برای مقایسه بین دو گروه استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی دار میزان زنده ماندن سلول های BT-474 مقاوم نسبت به سلول های حساس در تست MTT در حضور غلظت های متفاوت تراستوزوماب نشان داد که این سلول ها تحت کشت طولانی مدت با تراستوزوماب، به این دارو مقاوم شدند (0/001P=). همچنین میزان بیان miR-141 در سلول های مقاوم به تراستوزوماب در مقایسه با سلول های والدی BT-474 با تفاوت بیان چهار برابری، به صورت معنی داری کاهش یافت (0/049P=).
    نتیجه گیری
    کاهش بیانmiR-141 در سلول های BT-474 مقاوم به تراستوزوماب، می تواند یکی از مکانیسم های ایجاد مقاومت به تراستوزوماب و نشانه نقش این میکرو آر ان ای در کنترل مسیر متاستاز باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، فاکتور شماره 2 اپیدرمال انسان، مقاومت به تراستوزوماب، میکرو آر ان ای 141
  • شهین شادیانی، جواد بهارآرا *، علیرضا ایرانبخش، طیبه رمضانی صفحات 179-189
    زمینه و هدف
    سولفورافن نوعی ایزوتیوسیانات با اثرات ضد سرطانی است. در این مطالعه، اثر سولفورافن بر رگ زایی در پرده کوریوآلانتوئیک جوجه و فعالیت آنتی اکسیدانی آن بررسی شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، تخم مرغ نطفه دار به طور تصادفی در 7 گروه هشت تایی شامل گروه های: شاهد، شاهد آزمایشگاهی و پنج گروه تیمار با دوزهای 50، 100، 200، 400 و μg/ml 800 سولفورافن در سه تکرار تقسیم شدند. در روز دوم انکوباسیون، پنجره ای روی تخم مرغ ها ایجاد و در روز هشتم تیمار انجام شد .روز دوازدهم، از تمام نمونه ها عکس تهیه شد و تعداد و طول انشعابات عروقی روی پرده کوریوآلانتوئیک و نیز در جنین ها، وزن و طول سری-دمی محتوی هموگلوبین عروق، با آزمون درابکین اندازه گیری شد. اثرات آنتی اکسیدان سولفورافن با آزمون DPPH و ABTS بررسی شد. نتایج با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و نرم افزارSPSS (نسخه 16) در سطح معنی داری 05/0، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد، در غلظت μg/ml50 سولفورافن، اثرات معنی داری بر روند رگ زایی مشاهده نشد؛ در حالی که در غلظت های 100، 200، 400 و μg/ml 800 از سولفورافن به صورت وابسته به دوز منجر به مهار تعداد، طول و محتوی هموگلوبین عروق خونی و کاهش وزن جنین ها و طول سری-دمی در مقایسه با گروه کنترل گردید. نتایج حاصل از آزمون های آنتی اکسیدان DPPH و ABTS نشان داد که این ماده به صورت وابسته به دوز منجر به مهار رادیکال های آزاد می گردد.
    نتیجه گیری
    سولفورافن دارای خواص ضد رگ زایی و آنتی اکسیدانی است و می تواند کاندیدای مناسب برای درمان بیماری های مرتبط با رگ زایی باشد.
    کلیدواژگان: رگ زایی، پرده کوریوآلانتوئیک، سولفورافن، فعالیت آنتی اکسیدانی
  • اسما سلیمانی*، سعید شاکریان، روح الله رنجبر صفحات 190-198
    زمینه و هدف
    ازآنجاکه شدت و مدت تمرین ازعوامل اثرگذار بر آسیب هاو سازگاری ها می باشد، این پژوهش تغییرات برخی شاخص های آسیب عضله پسران فعال دارای اضافه وزن متعاقب تمرین توان برهوازی و بی هوازی را بررسی کرد.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 22 دانشجوی پسر دارای اضافه وزن، به طور تصادفی به دو گروه تجربی (12n=) و کنترل (10n=) تقسیم شدند. افراد مورد مطالعه ابتدا آزمون هوازی آستراند (شامل دویدن بر روی نوار گردان با سرعت 5 تا 8 مایل درساعت با شیب صفرو به مدت 3دقیقه وبعد از3دقیقه هر2دقیقه افزایش شیب به میزان 2/5%، با سرعت ثابت و تارسیدن به حد توان بری) و یک هفته بعدآزمون بی هوازیRast (شامل 6 تکرار دوی سریع در مسافت 35متر و با حداکثر شدت، با فاصله استراحت 10 ثانیه در بین هر تکرار) را انجام دادند. گروه کنترل نیز بدون مداخله به فعالیت های روزانه خود ادامه دادند. درنهایت داده ها با تحلیل کواریانس و T-وابسته در سطح معنی داری 0/05≥α تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بودکه مقادیر LDH(0/9±17/19)، AST (5/61±140)، ) CPK 7/65±147/5( با انجام یک جلسه فعالیت ورزشی هوازی و بی هوازی در پیش آزمون- پس آزمون گروه تجربی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان داد. مقدار CPK و LDH بین دو گروه تجربی و کنترل بر اثر فعالیت ورزشی هوازی به ترتیب (0/005P=)( 0/01P=) و بی هوازی به ترتیب(0/004P=)(0/006P=) معنی دار بود؛ ولی مقادیر ASTبین دو گروه با وجود افزایش، با انجام یک جلسه فعالیت ورزشی هوازی و بی هوازی معنی دار نبود (0/7P=)(0/1P=).
    نتیجه گیری
    معلوم شد که آسیب عضلانی در فعالیت توان بر هوازی کمتر از فعالیت توان بر بی هوازی است؛ بنابراین شاید بهتر باشد در افراد دارای اضافه وزن، فعالیت توان بر هوازی و بی هوازی با فواصل استراحتی مناسب اجرا شود.
    کلیدواژگان: ورزش هوازی و بی هوازی، آسپارتات آمینوترانسفراز، لاکتات دهیدروژناز، کراتین فسفوکیناز
  • سیده راضیه خبیری، کوکب نمکین*، سجاد رحیمی پردنجانی صفحات 199-206
    زمینه و هدف
    کم کاری مادرزادی تیروئید، یکی از عمده ترین علل قابل پیشگیری و درمان اختلالات رشد و تکاملی باشد که اجرای برنامه غربالگری پیشگیری از عقب ماندگی را در پی دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه شاخص های تکامل کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید تحت درمان با کودکان سالم خراسان جنوبی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مورد- شاهدی، 30 نفر از کودکان 18 تا 24 ماه مبتلا به هیپوتیروئید که توسط طرح غربالگری تشخیص داده شده بودند، به عنوان گروه مورد انتخاب شدند؛ همچنین 30 نفر کودک سالم همسان با گروه مورد، از مراکز بهداشتی که کودکان مبتلا به کم کاری تیروئید تحت پوشش آن مراکز بودند، به صورت تصادفی به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. این کودکان از نظر شاخص های تکاملی، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه سنین و مراحلASQ بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 15) و با کمک آزمون های آماری کولموگروف- اسمیرنف و t دو نمونه ای مستقل، در سطح معنی داری 0/05 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین امتیاز شاخص های تکامل در کودکان مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید نسبت به گروه سالم به طور معنی داری کم تر بود؛ ولی سطح امتیاز همه کودکان بالاتر از یک واحد انحراف استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    هر چند میانگین شاخص های تکاملی بر اساس ASQ در کودکان مبتلا به کم کاری تیروئید تحت درمان کمتر از گروه کنترل بود، ولی در حد قابل قبول بود.
    کلیدواژگان: کم کاری مادرزادی تیروئید، تکامل کودکان، پرسشنامه ASQ
  • محمدرضا حسینی زاده، عبدالجواد خواجوی*، مهدی مشکی صفحات 207-217
    زمینه و هدف
    کم خونی فقر آهن، شایع ترین بیماری خونی درشیرخواران و کودکان بوده و یکی از مشکلات مهم بهداشتی به شمار می رود. ساده ترین راه پیشگیری از این بیماری، مصرف مکمل آهن به صورت روزانه (آهن یاری) می باشد. از آنجاییکه تاثیر آموزش مبتنی بر تئوری (TPB) در مطالعات دیگر مثبت بوده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مادران مبتنی بر تئوری (TPB) بر مصرف قطره آهن در کودکان 6 - 24 ماهه اجرا شد.
    روش تحقیق: این مطالعه یک کارآزمایی میدانی شاهددار تصادفی شده بوده که بر روی 100 نفر از مادران دارای کودک 6-20ماهه شهر فردوس، انجام شد. ابتدا 2 مرکز بهداشتی و درمانی به روش تصادفی ساده به عنوان گروه آزمون و کنترل انتخاب، سپس در هر مرکز نمونه ها به صورت سیستماتیک با شروع تصادفی و بر اساس معیارهای ورود، انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته، براساس ویژگی های جمعیت شناختی و سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده بودکه روایی و پایایی آن توسط متخصصین تایید گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS(ویرایش19) و با بهره گیری از آزمون های آماری کای اسکوئر، تی مستقل، آزمون دقیق فیشر، تی زوجی و کوکران، موردتجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    قبل از مداخله آموزشی، دو گروه آزمون و کنترل از نظر میانگین نمره سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده، اختلاف معنی داری نداشتند. اما پس از مداخله، در گروه آزمون، میانگین نمره نگرش از3/391±34/69به4/260±39/82، هنجارهای انتزاعی از2/532±23/58به 2/942±26/60، کنترل رفتاری درک شده از 2/109±14/20به 2/082±17/56و قصد رفتاری از 2/293±19/26به 2/691±22/32افزایش یافت که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود؛ ولی در گروه کنترل این اختلاف معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    آموزش مادران، مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده می تواند در پیشگیری ازرفتارهای منجربه بروزکم خونی فقر آهن در کودکان موثر باشد.
    کلیدواژگان: کم خونی فقر آهن، آموزش، تئوری رفتار برنامه ریزی
  • پروین عسکری، کیارش قزوینی*، محمدحسن نمایی، احسان آریان، هادی صفدری، مسعود یوسفی صفحات 218-226
    زمینه و هدف
    استافیلوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA)، از جمله عوامل مهم عفونت های بیمارستانی و اکتسابی از جامعه بوده که تشخیص به موقع و صحیح آن ضروری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جداشده از بیماران بستری در بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، تعداد 102 جدایه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس با روش های متداول میکروب شناسی و همچنین روش PCR (ژن coa) تایید شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن براساس رهنمودهای CLSI تعیین گردید. مقاومت به متی سیلین در جدایه ها، با روش PCR (ژن mceA) مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت داده ها توسط نرم افزار SPSS (نسخه 16) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر به ترتیب: 50/9 درصد و 58/8 درصد جدایه استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از روش دیسک دیفیوژن و PCR مقاوم به متی سیلین گزارش شد. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های MRSA، نسبت به پنی سیلین (96/6%)، اریترومایسین (45%) و سیپروفلوکساسین (36/6%) بود. در مطالعه حاضر، مقاومت به آنتی بیوتیک های آزیترومایسین، اریترومایسین، سیپروفلوکساسین، جنتامیسین، مینوساکیلین و ریفامپین به طور معنی داری در سویه های MRSA نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی سیلین (MSSA) بیشتر گزارش شد (0/05P<).
    نتیجه گیری
    درصد جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس در بیماران بستری از نوع سویه مقاوم به متی سیلین بوده که این موضوع حتی با دامنه وسیع تری در ژنوتیپ آن ها مورد تایید می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، مقاومت آنتی بیوتیکی، واکنش زنجیره پلی مراز
  • بهروز حیدری، غلامحسین یعقوبی*، سید عباس حسینی راد، محمدحسین داوری، اصغر زربان صفحات 227-235
    زمینه و هدف
    بسیاری از علل نابینایی یا اختلال در بینایی قابل درمان می باشند و با تشخیص به موقع و درمان مناسب می توان از عوارض غیرقابل برگشت آنها پیشگیری کرد؛ بنابراین این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک انواع بیماری های چشمی در بیماران مراجعه کننده به کلینیک چشم پزشکی بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، کلیه بیماران مراجعه کننده به کلینیک چشم پزشکی بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند از تاریخ 93/10/1 تا 94/3/30 (شامل 760 نفر)، به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابتدا برای کلیه بیماران فرم مشخصات دموگرافیک تکمیل شد؛ سپس افراد مورد مطالعه توسط متخصص چشم پزشکی تحت معاینه و بررسی تخصصی قرار گرفتند و نتیجه در فرم چک لیست ثبت گردید. داده ها در نرم افزار آماریSPSS (نسخه 18) وارد شد؛ از آمار توصیفی برای شرح و توصیف داده ها و از آزمون آماری رگرسیون لجستیک برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. سطح معنی داری 0/05p≤ در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    شیوع بیماری های چشمی کاتاراکت 31/4 درصد، بیماری عصب و شبکیه 13/7 درصد، تروما 13/4 درصد، رتینوپاتی 11/3 درصد و گلوکوم 6/2 درصد به دست آمد. نتایج نشان داد بین سن و محل سکونت با ابتلا به بیماری های کاتاراکت و بیماری عصب شبکیه، بین سن با ابتلا به بیماری گلوکوم و بین محل سکونت، سابقه ابتلا به دیابت و سابقه بیماری تیروئید با ابتلا به بیماری تروما، ارتباط معنی داری وجود داشت (0/05P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، برنامه ریزی در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی نظیر تیروئید و دیابت و ترویج الگوی سبک زندگی سالم، می تواند در کاهش بیماری های چشمی موثر باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های چشمی، کاتاراکت، تروما، گلوکوم، اختلال عصب و شبکیه
  • اردلان علیخانیان، بهنام باریک بین* صفحات 236-242
    زمینه و هدف
    کروم شش ظرفیتی، فلزی است که در آب های سطحی و زیرزمینی، مخاطرات جدی را به وجود می آورد و حذف آن از آب های آلوده و فاضلاب با روش های مختلف، در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی جذب سطحی فلز سنگین کروم شش ظرفیتی از محیط های آبی با استفاده از کربن عامل دار تهیه شده از پوسته برنج به عنوان جاذب ارزان قیمت و زیستی بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه آزمایشگاهی اثر پارامترهایpH (2-10)، مقدار ماده جاذب (5-20 گرم در لیتر)، غلظت اولیه کروم شش ظرفیتی (5-20 میلی گرم در لیتر)، زمان تماس (5-60 دقیقه)، دما (10-40 درجه سانتی گراد) و سرعت اختلاط (100-500 دور در دقیقه) در حذف کروم شش ظرفیتی از محلول های آبی با استفاده از کربن عامل دار تهیه شده از پوسته برنج بررسی شد. نتایج حاصل از جذب در شرایط تعادل، توسط مدل ایزوترم لانگمیر تحلیل گردید. برای سنجش کروم شش ظرفیتی از اسپکتروفتومترUV/Vis Spectrophotometer (T80+) در طول موج nm 540 استفاده شد و نمودارها توسط نرم افزار Excel رسم گردید.
    یافته ها
    بیشترین حذف کروم شش ظرفیتی در 2pH= و دوز بهینه 10گرم بر لیتر به دست آمد. همچنین با افزایش غلظت اولیه کروم شش ظرفیتی از 5 میلی گرم در لیتر به 20 میلی گرم در لیتر، درصد حذف از 97/3 درصد به 85/7 درصد کاهش یافت. سایر نتایج حاکی از آن بود که با افزایش زمان تماس و سرعت اختلاط، کارآیی حذف افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    استفاده از کربن عامل دار تهیه شده از پوسته برنج با حداکثر راندمان حذف 97درصد، روشی موثر برای حذف کروم شش ظرفیتی از محلول های آبی است.
    کلیدواژگان: جاذب، کروم شش ظرفیتی، کربن عامل دار تهیه شده از پوسته برنج
|
  • Effat Dastigerdi *, Shahla Khosravan, Gholamreza Sharifzadeh, Ahmad Nasiri-Fourg, Mansoor Soltani Pages 158-169
    Background And Aim
    Family behaviors are of great importance in the case of chronic diseases that require constant self-management. Chronic diseases management often involves changes in daily procedures that occur in family settings. This study aimed to determine the effect of education provided to family caregivers on supportive and obstructive behaviors of the family of individuals with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    In this randomized controlled clinical trial) IRCT2017053017756N15(, 60 family caregivers of type 2 diabetes patients were selected based on inclusion criteria and via convenience sampling method. They were allocated to intervention and control groups through simple randomization. For the intervention group, seven educational sessions were conducted along with telephone follow-up based on nursing diagnosis. The diabetes-specific Family Support Scale by Schafer et al. was completed by the patients before and two months after intervention. Data were analyzed in SPSS software) version 18(using T-test, Chi-square, and Wilcoxon tests.
    Results
    There was no significant difference between the two groups before the training. However, after the intervention, all the items of supportive behavior enhanced significantly in the intervention group compared with the control group (p
    Conclusion
    Using the supportive and obstructive behavior training protocol of family caregivers, as an effective nursing intervention, promoted supportive behavior and reduced the obstructive behavior of family caregivers. Therefore, the implementation of this program can be recommended.
    Keywords: Family support_Family supportive behavior_Inhibitory behaviors_Type 2 diabetes
  • Zohreh Rezaei, Dor Mohammad Kordi-Tamandani, Ahmadreza Sebzari, Kazem Dastjerdi Pages 170-178
    Background And Aim
    Resistance to trastuzumab has been a critical barrier to targeted therapy of HER 2-positive (Human Epidermal Growth Factor Receptor 2) breast cancers. MicroRNAs (miRNAs) are known as decisive core regulators of drug resistance that modulate the epithelial-to-mesenchymal transition (EMT) and cancer-related immune responses. The present study aimed at examining the expression of miR-141 in trastuzumab-resistant and trastuzumab-sensitive BT-474 breast cancer cells.
    Materials And Methods
    In this experimental study, trastuzumab-resistant BT-474 cells were generated by continuous in-vitro culture of BT-474 cells in the presence of trastuzumab for six months. The relative expression of miR-141 to U6 RNA was then evaluated in trastuzumab-resistant and trastuzumab-sensitive cells using Relative Real-Time PCR. Mann-Whitney test was used to compare the difference between the two groups.
    Results
    There was a significant difference between the survival rates of resistant BT-474 cells and sensitive cells in the MTT test in the presence of different concentrations of trastuzumab showing that BT-474 breast cancer cells have turned resistant to this drug under long-term culture (P=0.001). Also, the expression of miR-141 in trastuzumab-resistant cells was significantly reduced by four times compared with the BT-474 parent cells (P=0.049).
    Conclusion
    Down-regulation of miR-141 in trastuzumab-resistant BT-474 cells might be one possible mechanism for resistance against trastuzumab and an indication of the role of this microRNA in controlling the metastasis pathway.
    Keywords: Breast cancer, erbB2-HER2, Trastuzumab resistance, miR-141
  • Shahin Shadiani, Javad Baharara *, Alireza Iranbakhsh, Tayebeh Ramezani Pages 179-189
    Background And Aim
    Sulforaphane is a type of isothiocyanate with anticancer effects. In the present study, the effect of sulforaphane in angiogenesis in chick's chorioallantoic membrane was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, a total of 56 fertilized eggs were divided into 7 groups of eight with three replications: control, control-Experimental and five treatment groups treated with sulforaphane (50,100,200,400 and 800µg/ml, respectively). On the 2nd day of incubation, a window opened on every egg. On the 8th day, treatment was done.On the 12th day, all CAMs were examined and photographed and the number and length of the vessels around the sponges, weight, and length (CR) of chick embryo were determined. Besides, every vessel hemoglobin content was measured using Drabkyn, s test. The antioxidant effect of sulforaphane was assessed by means of ABTS and DPPH assay. The obtained data were statistically analyzed using ANOVA and SPSS software (V: 16) at the significant level of 0.05.
    Results
    It was found that 50 µg/ml of sulforaphane did not have any significant effect on the angiogenic process, but 100, 200, 400 and 800 µg/ml of sulforaphane; i.e in a dose-dependent manner led to a decrease in number, length, and hemoglobin content of the blood vessels. Moreover, embryo weight and CR decreased compared with the control. The results from DPPH and ABTS assay showed that Sulforaphane, dose-dependently, inhibits the activity of free radicals.
    Conclusion
    Sulforaphane has anti-angiogenic and anti-oxidant properties, and it can be a suitable candidate for the treatment of diseases associated with angiogenesis.
    Keywords: Angiogenesis, Chorioallantoic Membrane, Sulforaphane, Antioxidant Activities
  • Asma Soleimani *, Seed Shakerian, Ruhollah Ruhollah Pages 190-198
    Background And Aim
    Since the intensity and duration of exercise and recovery time are one of the influencing factors on injuries and adaptations, the current study examined changes in muscle damage active in overweight male students after exhaustive aerobic and anaerobic exercises.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, 22 overweight male students were randomly divided into experimental (n = 12) and control (n = 10) groups.The subjects first tested the aerobic test of astrand (including running on a treadmill at the rates of 5 to 8 mph with a gradient of 0, for 3 minutes, and after 3 minutes every 2 minutes, a steep gradient of 2.5%, and the rate was constant and the activity continued until the time of exhaustion, and one week after an anaerobic Rast test (including 6 repetitions of two fast running 35 meters and with a maximum intensity performed after the rest interval of 10 seconds in each repetition) The control group continued to their daily activities without any interruption. Finally, the obtained data were analyzed through covariance and T-dependent analyses at the significant level of 0.05.
    Results
    It was found that in the pre-test, post-test LDH(17.16±0.9), AST(140±5.61) and CPK(147.5±7.65) levels in the experimental group, compared to the control, due to aerobic and anaerobic exercise, showed a significant increase. The level of CPK and LDH between the experimental and control groups was significant in aerobic exercise (P≤ 0.05), (P≤ 0.01); respectively, and in anaerobic exercise (P = 0.004), (P = 0.006) ; respectively, but the AST values between the two groups increased except for the aerobic exercise sessions (P = 0.7), (P = 0.1); respectively.
    Conclusion
    In general, the study showed that the muscle damage in exhausted aerobic exercise is less than that in anaerobic exercise. Thus, it is recommended that performing aerobic and anaerobic activities should be done at appropriate resting intervals.
    Keywords: Aerobic exercise, anaerobic exercise, Aspartate aminotransfrase, Creatine phosphokinase, Lactate dehydrogenase
  • Seyedeh Raziyeh Khabiri, Kokab Namakin *, Sajjad Rahimi Pordanjani Pages 199-206
    Background And Aim
    Congenital hypothyroidism is one of the most important preventatives and curative causes of the growth and developmental disorder, which results in the implementation of a screening program for prevention of retardation. The purpose of this study was to compare the developmental indices of children with congenital hypothyroidism treated with healthy children in South Khorasan.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 30 children aged 18-24 months with hypothyroidism were diagnosed with screening Selected as a case group. Also, 30 healthy children were matched with the case group, From health centers that children with hypothyroidism were covered by those centers, They were randomly selected as control group. These children were examined for evolutionary indicators. The data collection tool was a questionnaire for ages and stages of Ages & Stages Questionnaire(ASQ). Data were analyzed by SPSS software (version 15) and analyzed by means of Kolmogorov-Smirnov statistical tests and t-test. Independent samples were analyzed at the significant level of P=0.05.
    Results
    It was found that mean somatic developmental indicators in congenital hypothyroid children, compared with those in the healthy group were significantly lower. However, the score for all children was above a standard deviation one unit.
    Conclusion
    Although the mean developmental indices in hypothyroid children under treatment, based on Ages & Stages Questionnaires were lower than those in the control group, it was acceptable
    Keywords: Congenital hypothyroidism, Child development, Ages, Stages Questionnaires
  • Mohammadreza Hosseinizadeh, Abdoljavad Khajavi *, Mehdi Moshki Pages 207-217
    Background And Aim
    Iron deficiency anemia is the most common hematic disorder in infants and children, and is regarded as a major health problem. The easiest way to prevent this disorder is to take iron supplements on a daily basis (i.e., iron supplementation). The current study aimed to determine the effect of education to mothers based on the theory of planned behavior (TPB) on iron drop intake of infants and children aged 6 to 24 months.
    Materials And Methods
    This is a randomized, controlled field clinical trial incorporating 100 mothers with 6-20 month infants from Ferdows city. Two healthcare centers were selected as case and control groups by simple randomization method. Eligible participants were then selected from each center by systematic sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect data based on demographics and TPB constructs. Reliability and validity of the questionnaire was validated according to expert view. The data were analyzed in IBM SPSS software using Chi-Square, Independent T, Fisher’s exact T, Paired T, and Cochran tests.
    Results
    Before the educational intervention, control and case groups were not significantly different in terms of TPB constructs’ mean scores. However, after intervention, mean scores of attitude increased from 34.69±3.391 to 39.82±4.260; abstract norms increased from 23.58±2.532 to 26.60±2.942; perceived behavioral control from 14.20±2.109 to 17.56±2.082; and behavioral intention from 19.26±2.293 to 22.32±2.691. While these differences were significant in the case group, the differences were not significant in the control group.
    Conclusion
    TPB-based education provided to mothers can be contributory to the prevention of behaviors leading to iron deficiency anemia in children.
    Keywords: Iron Deficiency Anemia, education, planned behavior theory
  • Parvin Askari, Kiarash Ghazvini *, Mohammad Hassan Namaee, Ehsan Aryan, Hadi Safdari, Masoud Yousefi Pages 218-226
    Background And Aim
    As one of the major causes of hospital and community acquired infections, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) requires accurate and timely diagnosis. This study aimed to investigate the prevalence and antibiotic resistance patterns of MRSA in patients hospitalized in the Birjand-based Imam Reza hospital.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a total of 102 clinical Staphylococcus aureus isolates were evaluated. Staphylococcus aureus isolates were confirmed via conventional microbiological and PCR methods (coa gene). The antimicrobial resistance patterns of the isolates were determined using the Kirby-Bauer disk-diffusion based on CLSI guidelines. Resistance to methicillin in the isolates was confirmed by means of PCR method (mceA gene). Finally, the obtained data was analyzed using SPSS software (version 16).
    Results
    In this study, 50.9% and 58.8% of Staphylococcus aureus isolates were reported as methicillin-resistant using the Kirby-Bauer disk-diffusion and PCR methods, respectively. The highest antibiotic resistance in MRSA strains was found to penicillin (96.6%), to erythromycin (45%), and to ciprofloxacin (36.6%). In present study, resistance to azithromycin, erythromycin, ciprofloxacin, gentamicin, minocycline, and rifampin in MRSA isolates was significantly greater than Methicillin-sensitive Staphylococcus aureus (P
    Conclusion
    A significant percentage of MRSA isolates in the hospitalized patients was resistant to methicillin, which is confirmed even with a wider range in their genotype.
    Keywords: Methicillin-resistant Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance, Polymerase chain reaction
  • Behrouz Heydari, Gholamhossein Yaghoubi *, Seyed Abbas Hosseini Rad, Mohammad Hossein Davari, Asghar Zarban Pages 227-235
    Background And Aim
    Many causes of blindness or vision impairment are treatable, and their irreversible complications can be prevented by early diagnosis and proper treatment. Thus, the current study aimed at investigating the epidemiology of various eye diseases in patients (i.e.760 cases) referring to the ophthalmic clinic of Vali-e-Asr hospital in Birjand (Dec.22, 2014-Jun 20, 2015).
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, all patients referring to the ophthalmic clinic of Vali-e- Asr hospital between Dec.22, 2014 and Jun 20, 2015 (including 760 subjects) were enrolled through census method. The respective demographic form was completed for every patient. The patients were examined by an ophthalmologist, and results were recorded in the check-list form. Finally, the obtained data was fed into SPSS (V: 18), using statistical tests descriptive statistics and logistic regression at the significant level of P≤0.50.
    Results
    The prevalence of eye diseases including cataract, nerve and retinal disease, trauma, retinopathy and glaucoma were 31.4%, 13.7%, 13.4%, 11.3%, and 6.2%, respectively. A significant relationship was found between age and habitation, cataract and retinal nerve disease, age and glaucoma, location and history of diabetes; and thyroidism and trauma (P
    Conclusion
    According to the results, planning for the prevention of diseases such as thyroidism and diabetes, and advocating a healthy lifestyle can be effective in reducing eye diseases.
    Keywords: Eye diseases, Prevalence, Cataract, Trauma, Glaucoma, Retinal, nervous disorder
  • Ardalan Alikhanian, Behnam Barikbin * Pages 236-242
    Background And Aim
    Hexavalent chromium is a heavy metal with harmful effects on surface and ground water. Its removal from contaminated water and waste water has received great interest in recent years. This study aimed to evaluate the absorption of hexavalent chromium from aquatic environments using functionalized carbon produced from rice husk as an inexpensive and biological adsorbent.
    Materials And Methods
    This experimental study investigated the effects of pH (2-10), adsorbent dose (5-20 g/l), initial chromium concentration (5-20 mg/l), contact time (5-60 min), temperature (1-40 °C), and mixing rate (100-500 rpm) on removal of hexavalent chromium from aqueous solutions using functionalized carbon made from rice husk. The results of absorption in equilibrium conditions were analyzed by Langmuir isotherm model. UV/V Spectrophotometer T80 was employed to assess the obtained samples of hexavalent chromium at a wavelength of 540. The diagrams were drawn using the Excel software.
    Results
    The most efficient removal of hexavalent chromium occurred at pH=2 and optimal dose of 10 g/l. As the initial hexavalent chromium concentration increased from 5 to 20 mg/lit, the removal percentage from reduced from 97.3 to 85.7%. Additionally, along with increased contact time and mixing speed, the removal efficiency improved.
    Conclusion
    Functionalized carbon derived from rice husk with a maximum efficiency of 97% is very effective in the removal of hexavalent chromium from aqueous solutions.
    Keywords: Absorbent, Hexavalent chromium, Functionalized carbon produced from rice husk