فهرست مطالب

Annals of Military and Health Sciences Research - Volume:13 Issue: 2, Spring 2015

Annals of Military and Health Sciences Research
Volume:13 Issue: 2, Spring 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/06/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • نجمه لشگری*، علی نوروزی عقیده، کتایون گوهری مقدم، لیلا گودرزی، سمیرا بهمنی صفحات 50-55
  • مهری سیف الاسلامی، فرشاد حیدری* صفحات 56-61
    سابقه و هدف
    از آنجا که رفتارهای جنسی و محدودیت های عقیدتی و مذهبی درکشور ما با غرب تفاوت آشکار دارد و همچنین روش های مرسوم پیشگیری از حاملگی در کشور ما با آمار غربی آن متفاوت است، لازم است در مورد ریسک فاکتورهای موثر در بروز بیماری التهابی لگن در کشورمان تحقیقات بومی صورت پذیرد. هدف اصلی تحقیق بررسی شیوع ریسک فاکتورهای بیماری التهابی لگن در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های ژنیکولوژی در سه کلینیک زنان شهید فلاحی،کلینیک زنان بیمارستان خانواده و کلینیک زنان و مامائی شهر ری می باشد.
    مواد و روش ها
    نوع مطا لعه مقطعی – توصیفی است. جامعه هدف خانمهای بیمار دچار بیماری التهابی لگن است و جامعه مورد مطالعه خانمهای بیمار دچار بیماری التهابی لگن، مراجعه کننده به مراکز فوق الذکر، می باشند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده پواسن است. حجم نمونه در نظر گرفته شده، مجموعا در سه مرکز ذکر شده، هزار و صد چهار نفر است.یک پرسشنامه که در بر گیرنده موارد ذیل (اهداف اختصاصی طرح) باشد تهیه می گردد:سن، وضعیت تاهل، تعداد بارداری های قبلی، میزان تحصیلات، وضعیت اقتصادی خانواده، تعدد شریک های جنسی، تغییر شریک جنسی اخیر، تعدد مقاربت، روش جلوگیری از بارداری، سن بیمار در اولین تجربه جنسی، سابقه ابتلا به بیماری های مقاربتی، سابقه ابتلا به بیماری های التهابی لگن، استفاده از روش های تشخیصی تهاجمی اخیر، مصرف سیگار، استفاده از دوش واژینال، آیا همسر بیمار شریک جنسی دیگری دارد؟.سپس از خانمهای بیمار وارد شده در طرح خواسته می شود که در صورت رضایت ٬ پرسشنامه مذکور را پر کنند.کلیه اطلاعات اخذ شده کاملا محرمانه خواهد بود.پس از تکمیل اطلاعات هر یک از اهداف اختصاصی طرح که در قالب یک سوال از بیمار پرسیده شده است تک تک مورد بررسی قرار می گیرد و شیوع هر متغیر در جامعه مورد مطالعه محاسبه می گردد
    یافته ها
    اکثریت بیماران متاهل بودند(82.34%)، بیماران در فاصله سنی 20-30 سال بیشتراز سایر گروه های سنی هستند (49.37%)، سن اولین تجربه جنسی در اغلب بیماران بین 15-20 سال بود(54.89%)،اکثریت قریب به اتفاق بیماران فقط یک شریک جنسی دارند (98.10%)، و اغلب شریک جنسی جدید نیز نداشته اند (75.54%)،در اغلب موارد نیز همسر بیمار شریک جنسی دیگری نداشته است (90.22%)، بیماران با 2-3 بار مقاربت در هفته بیش از سایر گروه ها بودند(49.37%)، بیماران با یک یا دو بارداری قبلی بیش از سایر گروه ها بودند (48.46%)،شایعترین روش جلوگیری از بارداری در این تحقیق استفاده از کاندوم است (31.06%). پس از آن به ترتیب روش طبیعی(27.27%)، استفاده از آی یو دی(17.76%)، و مصرف قرص ضد بارداری(15.76%)قرار دارد.هیچ یک از بیماران از دیافراگم استفاده نمی کردند،اکثریت بیماران مدرک تحصیلی دیپلم و پایین تر از دیپلم داشته اند(70.65%)، 45.65% بیماران درآمد ماهانه کمتر از 4000000 ریال و 41.39% بیماران درآمد ماهانه 4000000 ریال الی 10000000 ریال داشته اند(لازم به ذکر است که نمونه گیری در سال 89 و 90 انجام شده است و اعداد مورد بحث در مورد درآمد خانوار مربوط به این سال ها می باشد.)،سایر موارد همچون سابقه ابتلا به بیماری های مقاربتی، سابقه ابتلا به بیماری های التهابی لگن، سابقه استفاده از روش های تهاجمی تشخیصی در یک ماه گذشته، سابقه استفاده مرتب از سیگار، سابقه استفاده از دوش واژینال، همگی در این تحقیق ناشایع بودند و اکثریت بیماران این سوابق را نداشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    بیماری التهابی لگن در بانوان متاهل ایرانی شایع تر است، بانوانی که در در فاصله سنی 20-30 سال قراردارندو اغلب تجربه اولین تماس جنسی را در سن زیر 20 سال داشته اند. اغلب بیماران مدرک تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم داشتند و متاسفانه جزو اقشار کم درآمد و فقیر اجتماع بودند، در واقع عموما از سطوح اجتماعی و اقتصادی پایین تری برخوردار بودند. اغلب سابقه ابتلا به بیماری های مقاربتی و بیماری التهابی لگن نداشته اند واولین نوبت ابتلا آنها بوده است. این بانوان در واقع گروه هدف ما برای برنامه ریزی های هدف مند بهداشتی خواهند بودتا با برنامه ریزی مناسب جهت آموزش پیشگیری از بروز بیماری التهابی لگن و در نتیجه کاستن از عوارض بعدی آن بتوان از هزینه های درمان بیماری التهابی لگن و هزینه کنترل و درمان عوارض بعدی آن کاست. سایر نتایج به دست آمده در این تحقیق برای قطعیت یافتن نیاز به تحقیقات تکمیلی دارند، این نتایج به شرح ذیل می باشند:قریب به اتفاق بیماران فقط یک شریک جنسی داشته اند و باز هم در اغلب افراد همسرانشان نیز شریک جنسی دیگری نداشته اند. بانوان ایرانی وارد شده در تحقیق ما اغلب 2-3 بار نزدیکی در هفته و1-2 بار بارداری قبلی داشته اند. افراد وارد شده در تحقیق ما اغلب از کاندوم به عنوان روش جلوگیری از بارداری استفاده می کنند. پس از آن روش طبیعی و استفاده از آی یو دی روش های شایع بعدی است. استفاده از روش های تهاجمی تشخیصی، با توجه به انکه هنوز در تمام مراکز درمانی عمومیت نیافته است به عنوان عامل اصلی بروز در ایران به شمار نمی رود. سیگاری بودن و استفاده از دوش واژینال، با توجه به اینکه در حال حاضر در بین بانوان ایرانی چندان شایع نیست هنوز به عنوان عوامل مستعد کننده بروز بیماری التهابی لگن به شمار نمی رود.
  • معصومه حمیدی، مرجان قاضی سعیدی، محمدرضا خدایی، رضا صفدری صفحات 67-71
    هدف
    استفاده ازسیستم اطلاعات بالینی یک روش مناسب برای حل مشکلات درمانی بیماران است.سیستم اطلاعات بالینی به این خاطرطراحی می شود که مدیریت داده های بیمار را با دقت بیشتروسرعت بالاتری هماهنگ کند.درواقع سعی براین است که نظام اطلاعات بالینی جایگزین بخش مدارک پزشکی یک موسسه پزشکی شود وکاربردها،ذخیره،پردازش وتوزیع اطلاعات بالینی را درسرتاسرمرکز درمانی حمایت وپشتیبانی کند.درهمین راستا، هدف این تحقیق نیز تعیین حداقل داده های مورد نیاز درکارت الکترونیک سلامت بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی است.
    روش بررسی
    این تحقیق درسال 1393-1392 ودربیمارستان روانپزشکی رازی انجام شد. جامعه آماری تحقیق بالغ بر40 نفراز روانپزشکان متخصص بوده اند. داده ها به روش میدانی و با طراحی پرسشنامه ومراجعه به روانپزشکان،جمع آوری وبا بکارگیری نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مختلف نظیر کولموگروف اسمیرنوف، آزمون t یک نمونه ای وآزمون توزیع دوجمله ای، داده ها مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است.
    یافته ها
    به منظور مشاهده فراوانی پاسخ های داده شده به سوالات پرسشنامه از آزمون کای – اسکوئر استفاده گردید. با توجه به خروجی جداول و فراوانی های مشاهده شده،چون سطح معناداری برای تمامی شاخص های تعریف شده متعلق به مولفه های دموگرافیک- جزئیات روانپزشکی- جزئیات پزشکی از سطح خطای 01 /0 کمتر به دست آمده است لذا، فرض نیاز به درج کلیه شاخص ها در کارت سلامت بیماران اسکیزوفرن مورد تایید قرارگرفت.
    نتیجه
    برابر ارزیابی به عمل آمده ازنحوه کارکرد سیستم کارت الکترونیک سلامت بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی،درج حداقل داده های مورد تحقیق دراین مقاله درکارت الکترونیک سلامت بیماران اسکیزوفرنیک، موجبات ارتقاء کارآمدی کارت الکترونیک سلامت بیماران اسکیزوفرنیک را بهمراه داشته، بگونه ای که با ایجاد دسترسی به موقع وسریع به اطلاعات موردنیاز، ضمن آنکه تیم درمان را در ارائه خدمات درمانی موثر یاری می نماید،کادر مدارک پزشکی وپذیرش بیمارستان را نیز در مدیریت هرچه بهتر اطلاعات بیماردروضعیت مطلوبی قرارداده است.همچنین، موجب کاهش مشکلات بستگان وهمراهان بیمار به هنگام مراجعه به مرکز درمانی شده و روند درمان بیماران اسکیزوفرن را نیز به نحو قابل توجهی تسهیل می نماید.
  • افسانه کریمی *، لیلا عرفان نیا، یوسف مهدی پور، عایشه زارعی، ناهید مهرابی صفحات 72-75
  • فرزانه صادقی*، جمیله سالارآملی، حسن گیلان پور، مهرناز آذرنیا، طاهره علی اصفهانی صفحات 76-81
    هدف
    رنگ آمیزی سیستم اسکلتی به عنوان روشی مطمئن در مطالعات سیستم اسکلتی در مواجه با مواد شیمیایی و یا گیاهی و بررسی اثرات احتمالی این مواد بر رشد و تکامل اجزای استخوانی (غضروف و استخوان) شناخته می شود. پژوهش حاضر پس از تحلیل تمامی پروتوکل های ارائه شده تا کنون، اصلاحیه ای بیان می کند که از طریق آن می توان سیستم اسکلتی حیوانات آزمایشگاهی را در سنین مختلف مورد مطالعه قرار داد.
    مواد و روش کار
    نکته مهم در رنگ آمیزی سیستم اسکلتی در نمونه های جنینی فیکس کردن با اتانول و شفاف سازی با هیدروکسید پتاسیم است در حالی که در نمونه های بالغ فیکس کردن در طی دو مرحله و با فرمالین بافر خنثی و اتانول و شفاف سازی نیز در طی دو مرحله و با استفاده از هضم آنزیمی و هیدروکسید پتاسیم انجام می گیرد. نکته متفاوت دیگر در رنگ آمیزی نمونه ها در سنین مختلف (جنینی، نوزادی و بالغ) غلظت مورد استفاده رنگ های آلیزارین رد و آلسین بلو می باشد که مقادیر مناسب رنگ سبب حصول نتیجه مطلوب می گردد.
    یافته ها
    ماحصل روش های ذکر شده در این مقاله جهت رنگ آمیزی دوگانه ی سیستم اسکلتی با آلیزارین رد و آلسین بلو، نمونه های کاملا رنگ شده و شفاف با اجزای غضروفی آبی و استخوانی قرمز می باشد.
    نتیجه گیری
    رنگ آمیزی سیستم اسکلتی در نمونه های جنینی و بالغ از لحاظ مواد مورد استفاده و غلظت کاربردی هر کدام متفاوت می باشد در حالی که بسیاری از محققین روش یکسانی جهت رنگ آمیزی سنین مختلف ارائه کرده اند.
|
  • Najmeh Lashgari*, Ali Noroozi Aghideh, Katayoon Goharimoghaddam, Leila Goudarzi, Samira Bahmani Pages 50-55
    Purpose
    Urinary tract infection is acommon infectious presentation in the community practice.It is also the most common cause of antimicrobial resistance in the society. The aim of this study was to investigate the frequencyand antimicrobial resistance pattern of the uropathogens isolated from patients with urinary tract infection.
    Materials And Methods
    This study was conducted on the patients with urinary tract infectionat a hospital in Tehran from March 2010 to March 2013.Mid-stream urine samples were collected in sterile disposable containers. Then, specimens weretransferred to 5%blood agar and Eosine-Methylene Blue (EMB).Identification of uropathogens was done on the basis of Gram reaction, morphologyand biochemical features. Antimicrobial susceptibility test was performed according to Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) guidelines.
    Results
    A total of 8200 urine samples (545 inpatients and 850 outpatients) were collected and 1395 uropathogens were recovered from them. Most of the pathogens were more prevalent in women.Gram negative bacteria (81.8%) were the main cause of urinary tract infection.Escherichia coli (60.5%) was the predominant pathogen associated with urinary tract infection,while pseudomonas aeruginosa(0.3%)had the least occurrence.Escherichia coli isolatesshowed high resistance to Ceftriaxone, Amoxicillin and Ciprofloxacin and high sensitivity to Nitrofurantoin, Amikacin and Gentamicin.
    Conclusion
    Antimicrobial resistance is becoming a big challenge for the public health with significant morbidity and health costs. Therefore it seems that a periodic monitoring of etiologic agents of urinary tract infection and their susceptibility pattern in the community is necessary.
    Keywords: Urinary tract infection, antimicrobial, resistance, frequency, Imam Reza hospital
  • Mehri Seifoleslami, Farshad Heidari* Pages 56-61
    Purpose
    Risk factors of pelvic inflammatory disease can be different in different countries because of different sexual behaviors and religious restrictions. This study investigated the risk factors of this disease in Iranian women in Tehran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional, descriptive study 1104 women with pelvic inflammatory disease were assessed from May 2010 to March 2011. The data were gathered by a questionnaire.
    Results
    Among the studied women 82.34% were married and 49.37% were 20-30 years old. Of them 54.89% had their first sexual encounter between the ages of 15-20 years old. 98.10% had only one sexual partner and 75.54% had not had any new sexual partner one year before the beginning of study. In 90.22%of cases their spouse had no other sexual partner as well. The number of women experiencing two to three intercourses per week was high (49.37%). Also, 48.46% had one or two previous pregnancies. The most common contraception method was condom (31.06%). Among them, 70.65% had high school diploma or less degrees and 87.04% were in low to middle socio-economic status.
    Conclusion
    Pelvic inflammatory disease is more common in married Iranian women aged 20 to 30 years old who have had their first sexual encounter before the age of 20 years old.
    Keywords: pelvic inflammatory disease, risk factors, prevalence, disease control planning, Tehran
  • Saber Saedmocheshi*, Parvin Zareyian Pages 62-66
    Purpose
    To investigate the effects of sodium bicarbonate (NaHCO3) on exhaustive activity and physiological parameters of fatigue in conscripts.
    Materials And Methods
    Thirty conscripts did Wingate test in two groups: sodium bicarbonate group (treatment) and placebo (control) group. In both groups, sodium bicarbonate (0.3 g/kg of body mass) or placebo was ingested 60 minutes before the training in 250 mL solution. Blood sample was collected before and after doing Wingate test. All parameters were compared using two-way analysis of variance (ANOVA), followed by Tuke y’s post-hoc test. Significance level was set at. 05.
    Results
    After sodium bicarbonate supplementation, the La Anion in Wingate test was significantly higher in the treatment group than the control group (17.93 ± 3.8 mmol/L vs 15.67 ± 3.29 mmol/L P <. 01). Sodium bicarbonate supplementation had no significant effect on heart rate in both groups.
    Conclusion
    Sodium bicarbonate improves conscripts’ performance by increasing glycolytic capacity but does not improve fatigue indicators.
    Keywords: Conscript, sodium bicarbonate supplementation, lactate, PH, exercise
  • Masoumeh Hamidi, Marjan Ghazi Saedi, Mohammad Reza Khodae, Reza Safdari Pages 67-71
    Purpose
    Having a clinical information system is a good solution for monitoring medical problems. This system is designed to improve the speed and accuracy of data management. The goal is to replace medical records with a clinical information system to support storing, processing and distributing data in all the sections of a healthcare center. The purpose of this research was to determine the minimum data that is needed in the schizophrenia electronic health card.
    Materials And Methods
    A number of 40 psychiatrists were surveyed in 2014. The information was gathered by a questionnaire and interviews. All data were analyzed using descriptive statistics.
    Results
    According to the results table and observed frequencies, from the 29 items had been questioned. All elements with the consent of more than 75% as key elements in electronic health card of schizophrenia were approved.
    Conclusion
    An electronic health card for schizophrenic patients can help the treatment team in providing effective healthcare and better medical records for the hospital admission staff to better manage patient information. It also reduces the problems of a patient’s family members and relative’s and simplifies the treatment process for schizophrenics.
    Keywords: health electronic card, information technology, minimum data set, schizophrenia, Iran
  • Afsaneh Karimi *, Leila Erfannia, Yousef Mehdipour, Ayesheh Zarei, Nahid Mehrabi Pages 72-75
    Purpose
    Nurses can directly influence health services quality and outcomes. They need correct information in due time to provide an effective service for the patient and other healthcare personnel. Nursing information system is a subsystem of hospital information system that can help nurses to have better performances. The goal of this study was to evaluate nursing information system of hospitals of Zahedan city, Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive, cross-sectional study was done in 2013. Nursing information systems of four teaching hospitals in Zahedan were evaluated. A verified checklist was used to gather the data.
    Results
    The studied nursing information systems had 42.19% of general data specifications and 72.33% of nursing data set. None of them had classification system standards. They had 45% of nursing data register priorities and 61.12% of report requirements.
    Conclusion
    Based on the pitfalls in general aspects, data register and classification, holding educational workshops, classes, and bulletins are recommended for hospital nurses of Zahedan city regarding nursing information system. Providing nurses with enough hardware requirements, supervising their system use, providing nursing information systems based on nursing classification standards and contribution of nurses in selection and implementation of this system is also suggested.
    Keywords: nursing information system, hospital information system, nurse, Iran
  • Farzane Sadeghi *, Jamile Salar Amoli, Hasan Gilan Poor, Mehrnaz Azarnia, Tahereh Aliesfehani Pages 76-81
    Purpose
    Skeletal staining is a way to study the effect of many chemical or herbal substances on development of bones and cartilages in order to record the level of probable deformity.This article aimed to present a modified protocol to make all skeletal studies on laboratory animals possible.
    Materials And Methods
    The important notes about skeletal staining were fixing by ethanol and clearing by potassium hydroxide in embryonic and newborn samples. In adults it was fixing by neutral formalin buffer, then ethanol after washing the samples in ddH2O, and clearing the samples by trypsin and potassium hydroxide in separated stages. The amount of colors used for cartilages and bones was differentin animals with different ages for a good stained sample.
    Results
    The mentioned procedures resulted in completely clear stained samples whose skeletal parts, i.e. cartilages and bones,were stained blue and red, respectively.
    Conclusion
    Although most reviewed investigations have used the same protocol in different laboratory animals with different ages, the used materials and also their concentrations for skeletal staining procedures differ in embryos and adults.
    Keywords: Alizarin red, Alcian blue, double skeletal staining