فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و چهارم شماره 6 (پیاپی 95، بهمن و اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/28
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محمدرضا نوری دلویی *، نازنین رحیمی راد، سعیده کاوسی صفحات 1-12
    درمان های برپایه گیرنده های آنتی ژن کایمری(CAR) سلول های T، به عنوان یکی از روش های نوین ایمنی درمانی، تحول شگرفی را در درمان سرطان پدید آورده اند. ازآنجا که CAR از یک آنتی بادی ایجاد می شوند، سلول حاصل دارای ویژگی هدف گیری مطلوب یک آنتی بادی مانند نیازنداشتن به شناسایی توسط مجموعه سازگاری بافتی (MHC) و توانایی شناسایی آنتی ژن های خودی است. این مزایای بالقوه، به شناسایی آنتی ژن های ویژه سلول های توموری منجر می شود که با فراخواندن سیتوکین ها و مولکول های کمک تحریکی دیگر، سلول های توموری را از بین می برد. در مقاله پیش رو، ساختار پایه ای و کارکرد CARها و چگونگی انتخاب اهداف آنتی ژنی آنها توصیف شده و پیشرفت و توسعه این فن از ابتدا تاکنون برای بهبود کارکرد در ریزمحیط تومور بررسی شد. در ادامه، چندین نمونه از درمان های موفق با کمک این فناوری ارائه شده و در انتها، نگاه اجمالی به عوارض جانبی این روش شده است.
    کلیدواژگان: ایمنی درمانی، درمان هدفمند، فناوری زیستی، پزشکی، گیرنده آنتی ژن کایمری(CAR)، گیرنده سلول (T(TCR
  • هومن بهاروحدت *، پیام ساسان نژاد، محمود محمدزاده شبستری، فرزاد فاضلی صفحات 13-18
    مطالعات نشان داده اند که رکانالیزاسیون سریع عروق مغزی در بیماران دچار سکته مغزی موجب بهبودی و عملکرد بهتر این بیماران می گردد. رکانالیزاسیون عروق مغزی یا به کمک تزریق وریدی داروهای ترومبولیتیک (rtPA) یا به کمک روش های اندوواسکولار انجام می شود. تزریق وریدی rtPA در 3 ساعت اول شروع علایم موجب بهبودی پیشاگهی بیماران سکته مغزی ایسکمیک می گردد ولی پاسخ آن بر روی عروق بزرگ ناچیز می باشد. مطالعات اخیر نشان دادند که روش های آندوواسکولار و حذف مکانیکال لخته در عروق بزرگ مغز در بیماران سکته های مغزی در 6 ساعت اول شروع علائم موجب بهبودی این بیماران و عملکرد انها در دراز مدت می گردد. در حال حاضر ترومبکتومی مکانیکال قدم اول درمان حاد سکته های مغزی در بسیاری از کشورها و گایدلاینها می باشد. روش های مختلفی برای انجام آن بوجود امده است که هر کدام فواید و مضرات خاص خود را دارند. بنابراین شناخت روش های مختلف ترومبکتومی و انتخاب مناسب انها قدم مهمی در درمان حاد سکته های مغزی می توانند باشد.
    کلیدواژگان: ترومبکتومی، سکته مغزی، اندوواسکولار، روش
  • سارا آقابابا *، بهزاد دماری صفحات 19-28
    مقدمه
    در سال های اخیر مطالعات تعیین اولویت های پژوهشی در موضوعات مختلف مورد اقبال پژوهشگران حوزه سلامت واقع شده است. هدف از پژوهش حاضر ارائه تصویری جامع از پژوهش های علمی منتشر شده در کشور به منظور سیاستگزاری های آتی بوده است.
    روش ها
    اسناد منتشر شده با استفاده از کلیدواژه های مربوط به اولویت های پژوهشی در پایگاه های معتبر SID و Magiran به زبان فاسی جستجو و پس از در نظر گرفتن معیارهای ورود به مطالعه و خروج از مطالعه و بدون اعمال محدودیت زمانی مرور شدند.
    نتایج
    در این مطالعه 21 سند پژوهشی از سال 1381 احصا شدند. این مطالعات بر اساس روند زمانی خلاصه-سازی، تحلیل کیفی، جمع بندی و گزارش شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    به دلیل گستردگی موضوع های حوزه سلامت انتشار مستندات بیشتری در این عرصه انتظار می رفت. واکاوی پژوهش های اجرا شده حاکی از آن است که توجه سیاستگزاران حوزه سلامت به تعیین اولویت های پژوهشی، اقدام منسجم و موثری در پاسخگویی به نیازها و ابهامات بوده و منجر به طراحی خلاقانه پژوهش های کاربردی و تولید دانش در کشور خواهد بود. در این راستا توجه نظام مدیریت تحقیقات کشور، و به تبع آن معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور با مشارکت ذینفعان در تدوین این اولویت ها حرکتی در راستای هدایت و حمایت مدون از طرح های پژوهشی، پایان نامه ها و رساله های تحصیلات تکمیلی حوزه سلامت خواهد بود.
    کلیدواژگان: اولویت های پژوهشی، سلامت، مرور انتقادی، ایران
  • رها صالح آبادی، فرحناز محمدی شاهبلاغی *، مرجان وجدانی، مسعود فلاحی خشکناب، احمد دلبری صفحات 29-35
    زمینه و هدف
    قدرت بینایی نقش مهمی در ارتباط افراد سالمند با محیط اطراف دارد. کاتاراکت یکی از علل اصلی کاهش شدت بینایی در سالمندان است. سالمندان منتخب عمل جراحی کاتاراکت مانند هر نوع عمل جراحی دیگر، اضطراب فراوانی را تجربه می کنند. یکی از روش هایی که می تواند به کاهش اضطراب منجر شود، استفاده از تکنیک های آرام سازی است که سبب ایجاد راحتی و احساس آرامش افراد می شود. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر تصویرسازی هدایت شده بر تغییرات فیزیولوژیک ناشی از اضطراب سالمندان تحت عمل جراحی کاتاراکت، انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده است که طی آن پنجاه بیمار سالمند منتخب عمل جراحی کاتاراکت در بیمارستان واسعی سبزوار که واجد شرایط ورود به مطالعه بودند در بازه مرداد ماه تا آذر ماه سال1393 به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه مداخله، آرام سازی به روش تصویرسازی هدایت شده را از طریق فایل صوتی طراحی شده و گروه شاهد مراقبت معمول را دریافت کردند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه استاندارد اضطراب اشپیل برگر و چک لیست ثبت تغییرات فیزیولوژیک بود. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه شانزده در سطح معناداری پنج درصد تجریه و تحلیل شد و از آزمون های آماری تی مستقل، مجذور کای، دقیق فیشر و آنالیز واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین هر یک از متغیرهای فیزیولوژیک مورد مطالعه در دو گروه مداخله و شاهد قبل از مداخله تفاوت معناداری نداشت (p>0.05) که پس از مداخله کاهش معناداری در میزان فشارخون سیستولیک (P<0.001)، فشارخون دیاستولیک (P<0.01) و تنفس (p<0.001) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    آرام سازی به روش تصویرسازی هدایت شده در کاهش تغییرات فیزیولوژیک ناشی از اضطراب قبل از عمل جراحی در سالمندان موثر است. لذا، پیشنهاد می شود پرستاران بالینی و دانشجویان پرستاری از این مهارت برای ارائه بهتر خدمات پرستاری بهره گیرند.
    کلیدواژگان: اضطراب، تصویرسازی هدایت شده، سالمند، عمل جراحی، متغیر های فیزیولوژیک
  • محمدرسول توحیدنیا *، مازیار جلالوندی، یاسر عزیزی، میلاد مرادی، سیامک محبی صفحات 37-43
    زمینه و هدف
    بیماری های عروق کرونر قلبی در حال حاضر از مهم ترین عوامل مرگ و میر در جهان هستند. آنژیوگرافی روش تشخیصی کم خطر و با هزینه منفعت مناسب در شناسایی زود هنگام مشکلات عروق کرونری است. حتیبیماران بدون علامت در معرض خطر نیز این روش را پذیرفته اند. لذا هدف این مطالعه بررسی نتایج آنژیوگرافی عروق کرونر و عوامل مرتبط با آن در مراجعین به مرکز قلب و عروق امام علی (ع) کرمانشاه در سال 1392 بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش نمونه گیری در دسترس و با استفاده از چک لیست مشخصات دموگرافیک و اطلاعات بیماری 415 نفر از مراجعه کنندگان برای انجام آنژیوگرافی عروق کرونر به مرکز قلب و عروق امام علی(ع) کرمانشاه در سال 1392 ثبت شد. سپس تجزیه و تحلیل داده ها به کمک بسته آماری SPSS نسخه 16 و آزمون کای اسکوئر در سطح معناداری 05/0 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 7/47 درصد از افراد درگیری یک رگ کرونری داشتند. بین پرفشاری خون (05/0p=) و سطح تحصیلات (02/0p=) با تعداد رگ مبتلا رابطه معناداری یافت شد. بیشترین شدت درگیری (4/56 درصد) نیز مربوط به شاخه کرونری نزولی چپ بود.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این پژوهش پرفشاری خون و سطح تحصیلات افراد را می توان به عنوان عوامل تاثیرگذار بر درگیری عروق کرونر دانست. لذا بررسی راه های پیشگیری و آموزش جامعه به منظور کاهش ضایعات انسدادی عروق کرونر به مسئولین پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، بیماری های قلبی، عروق کرونر
  • محمد فتحی * صفحات 45-51
    زمینه و هدف
    ژنmef2cالقاءکننده تارهای کند انقباض در عضلات اسکلتی است که در بسیاری از فرآیندهای سلولی درگیر است، فعالیت های استقامتی بر بیان این ژن در عضله اسکلتی تاثیر می گذارد، هدف این مطالعه بررسی اثر دوره فعالیت استقامتی بر بیان ژن mef2cقلب بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی 14 موش صحرایی تحت شرایط استاندارد (دما، چرخه روشنایی و تاریکی و دسترسی آزاد به آب و غذا) نگهداری و بعد از آشنا سازی با پروتکل فعالیت بدنی به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی برنامه ای (14 هفته ای) فعالیت استقامتی را روی تردمیل اجرا کرد، سپس 48 ساعت پس از پایان آخرین جلسه فعالیت استقامتی بی هوش و تشریح شدند. قلب و بطن چپ آنها خارج شد. از روشReal time-PCR برای اندازه گیری بیان ژن mef2cقلب (در ناحیه بطن چپ) استفاده شد. در پایان با استفاده از آزمون آماری t اطلاعات به دست آمده تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتیجه این پژوهش نشان داد فعالیت استقامتی موجب افزایش بیان ژن mef2cدر قلب گروه تجربی شد اما این افزایش در بیان ژن mef2cقلب گروه تجربی نسبت به گروه کنترل معنا دار (148/0p=) نبود.
    نتیجه گیری
    احتمالا فعالیت استقامتی بر القای تارهای کند انقباض و در نتیجه افزایش آن ها در عضله قلب تاثیر ندارد و از این طریق برای حفظ شرایط مطلوب بافت قلب، مکانیزم هایی در تلاشند که میزان بیان ژنmef2cدرسطح ثابتی حفظ شود.
    کلیدواژگان: بطن چپ، ژنmef2، عضله قلبی، فعالیت استقامتی
  • منصوره فیض آبادی *، حمیده گوهری، ایوب سخایی، محمدرضا وصفی صفحات 51-62
    زمینه و هدف
    امروزه اینترنت به یکی از منابع مهم برای جستجوی اطلاعات سلامت تبدیل شده است که یکی از مهمترین گروه های استفاده کننده از آن برای جستجوی اطلاعات سلامت را زنان تشکیل می دهند.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش کمی از نوع توصیفی- تحلیلی است و استفاده از اینترنت برای جستجوی اطلاعات سلامت در میان زنان را با استفاده از مدل پذیرش فناوری مورد ارزیابی قرار داده است. ابزار مورد استفاده پرسشنامه بود و جامعه آماری آن را 200 زن شاغل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها نرم افزار لیزرل مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نگرش مثبت کاربران نسبت به اینترنت، منجر به استفاده بیشتر از آن برای کسب اطلاعات و مدیریت سلامت می شود و برداشت ذهنی از سودمندی و سهولت استفاده از اینترنت علاوه بر استفاده از اینترنت اثر دارد و همچنین به عنوان یک واسط بر نگرش مثبت کاربران نسبت به استفاده از اینترنت برای کسب اطلاعات و مدیریت سلامت تاثیر غیر مستقیم دارد.
    نتیجه گیری
    علی رغم موثر بودن برداشت ذهنی از سهولت استفاده از اینترنت و برداشت ذهنی از سودمندی اینترنت بر استفاده از اینترنت برای یافتن اطلاعات سلامت، برداشت ذهنی از سودمندی اینترنت در قیاس با برداشت ذهنی از سهولت استفاده از اینترنت، رابطه قوی تری دارد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که باید بر روی سواد اینترنتی و دیجیتال، همچنین سواد سلامت و خودکارآمدی زنان کار شود.
    کلیدواژگان: اینترنت، اطلاعات سلامت، مدل پذیرش فناوری، زنان
  • مریم عیدی *، الهام حاجیان، حسین عباسپور صفحات 63-69
    هدف
    سنگ کلیه یک بیماری جهانی است. در طب سنتی ایران، گیاهان دارویی بسیاری برای درمان سنگ‏های کلیوی استفاده می‏شوند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره هیدرومتانلیبذرتره خوراکی بر درمان سنگ کلیه القاء شده توسط اتیلن گلیکول در موش های صحرایی نر نژاد ویستار است.
    مواد و روش ها
    در پژوهش تجربی حاضر، نخست عصاره هیدرومتانولی (80 درصد) گیاه در غلظت های 100، 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم تهیه شد. کریستالیزاسیوناگزالات کلسیم با اضافه کردن کلرید آمونیوم و اتیلن گلیکول در آب آشامیدنی به ترتیب به مدت 3 و 35 روز القاء شد. گروه شاهد توسط آب آشامیدنی تیمار شدند. گروه های تجربی علاوه بر آب آشامیدنی حاوی کلرید آمونیوم و اتیلن گلیکول، توسط عصاره گیاه به روش خوراکی به مدت 38 روز تیمار شدند. سپس، حیوانات توزین و توسط اتر بیهوش شده و نمونه گیری خون از قلب انجام شد، کلیه و کبد خارج و توزین شدند. مقاطع بافتی نمونه های کلیه توسط هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی شدند. تعداد کریستال های اگزالات کلسیم در مقاطع کلیه و پارامترهای سرم اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تیمار خوراکی عصاره گیاه موجب کاهش موثر ضریب کلیوی، تعداد کریستال های اگزالات کلسیم در بافت کلیه، سطح سرمی آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و کراتی نین و افزایش سطح پروتئین توتال سرم در حیوانات تجربی در مقایسه با گروه کنترل بیمار می شود.
    نتیجه گیری
    بنابراین، عصاره تره خوراکی موجب بهبود علایم سنگ کلیه در موش های صحرایی بیمار شده است. لذا، تحقیق حاضر کاربرد سنتی گیاه تره خوراکی را برای درمان سنگ کلیه تایید می کند.
    کلیدواژگان: اگزالات کلسیم، تره خوراکی، سنگ کلیه، کریستالیزاسیون، موش صحرایی
  • هاجر صادقی *، محمود حسین زاده، مسعود بهرامی، فاطمه مهرابی، رضا فروزان صفحات 71-79
    مقدمه
    اضطراب مرگ به عنوان ترس از مردن خود و دیگران تعریف می گردد. آگاهی از مرگ غیرقابل گریز بوده و اضطراب همراه آن به رفتارهای گوناگونی منجر می شود . در این میان مراقبین بهداشتی درمانی بیش از سایرین در معرض این نوع اضطراب قرار دارند.به ویژه زمانی که مرگ ناگهانی و غیرمنتظره ای روی می-دهد، اختلال عملکرد واضحی در میان کارکنان بخش اورژانس دیده می شود.این پژوهش با هدف بررسی اضطراب مرگ و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان فوریت پزشکی و تکنسین های اورژانس انجام گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی مقطعی و نمونه گیری به روش سرشماری بود، که بر روی 157 نفر تکنسین اورژانس (75 نفر) و دانشجویان فوریت پزشکی(82 نفر)شهرستان سبزوار انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، پرسشنامه ی دو قسمتی شامل مشخصات فردی- اجتماعی و عوامل موثر بر میزان اضطراب مرگ و پرسشنامه استاندارد اضطراب مرگ تمپلر بود. داده ها از طریق نرم افزار آماری Spssبااستفاده از آزمون های تی تست، همبستگی و رگرسیون تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان داد بین میانگین نمره اضطراب مرگ دانشجویان فوریت (6/2±41/.24) و تکنسین های اورژانس (7/6±27/26) تفاوت آماری معنی داری وجود دارد( 0.000=P). همچنین میانگین اضطراب مرگ در دانشجویان با تاهل، وضعیت استخدامی، مدرک تحصیلی، سن و شغل (دانشجو / تکنسین) (0.000=p) رابطه آماری معنی دار داشت و در تکنسین های اورژانس میانگین اضطراب مرگ با حیات والدین (0.088>P )، علاقه به رشته و تعداد نوبت های کاری و ماموریتها ( 0.123>P )رابطه آماری معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اضطراب مرگ بر کیفیت عملکرد و سلامت پرسنل علوم پزشکی تاثیر گذار است، لذا توجه به میزان شیوع آن و ارائه راهکارهای تعدیل آن ضروریست. سیستم های حمایتی از کادر اورژانس و فوریت پزشکی باید وارد عمل شده و در حیطه ی آموزشی نیز تکنیک های مقابله با استرس و اضطراب آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: اضطراب? مرگ، دانشجو، فوریت پزشکی، تکنسین اورژانس
  • امیر شعبانلو *، مینا خورشیدی، عبدالمطلب صیدمحمدی صفحات 81-93
    زمینه و هدف
    رنگ های آزو به دلیل حضور حلقه های آروماتیک در ساختار خود از مشکلات عمده زیست محیطی به شمار می روند. در این مطالعه تجربی اثر هم افزایی پرسولفات (S2O82-) و نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی (nZVI) بر تجزیه رنگ اسید بلو 113 در حضور تابش امواج اولتراسونیک (US) بررسی شد.
    مواد و روش ها
    تاثیر پارامتر های موثر در فرآیند نظیر: pH اولیه محلول، غلظت پرسولفات، غلظت نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی و غلظت نخستین رنگ با استفاده از محفظه ای منقطع مولد اولتراسوند در فرکانس KHz 40 بررسی شد. بعد از بهینه کردن فرآیند، هم افزایی تجزیه و کاهش اکسیژن خواهی شیمیایی (COD) مطالعه شد. برای تعیین ویژگی nZVI سنتز شده از تصویر میکروسکوپ عبور الکترونی (TEM) استفاده شد.
    یافته ها
    شرایط بهینه برای حذف 99 درصد رنگ در پایان min 30 از فرآیند شامل pH برابر 3، غلظت S2O82- و nZVI به ترتیب mM 5 و mg/L 50 بود. در همین شرایط با افزایش pH به 11 کارآیی فرآیند به 17 درصد کاهش یافت. میزان کاهش COD در شرایط بهینه و بعد از min 120 برابر 95درصد بود. هم افزایی تجزیه در فرآیند US/S2O82-/Fe0 59درصد مشاهده شد. تصویر TEM از nZVI سنتز شده ایجاد مقیاس نانو را تایید کرد.
    کلیدواژگان: اسید بلو 113، اولتراسونیک، آهن صفر ظرفیتی، پرسولفات
  • مجید طاهری، محمود عباسی، مهری محمدی، ابوالفضل محمدبیگی، ابوالفضل جوکار، محسن مختاری، امیر الماسی حشیانی * صفحات 95-102
    مقدمه
    نیاز روزافزون به فنون نوین آموزش الکترونیکی و مجازی در علوم پزشکی به صورتی که بتوان بدون محدودیت زمانی در هر نقطه از امکانات کامل آموزشی استفاده کرد، هر روز بیشتر از قبل احساس می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر وب بر روی یادگیری شناختی در درس روش تحقیق کارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1393 است.
    روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای کارآزمایی بالینی و به صورت parallel با طرح پیش آزمون - پس آزمون است که 60 نفر از کارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک به صورت کاملا تصادفی به دو گروه سنتی و مبتنی بر وب تقسیم شدند. روش مداخله برای گروه نخست شامل یک دوره آموزش به صورت سخنرانی 3 روزه در مورد روش تحقیق و برای گروه دوم شامل یک دوره آموزشی مبتنی بر وب بود. در شروع و پایان هر دوره میزان دانش فراگیران هر دو گروه با انجام پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد و برای تحلیل آماری و آزمون فرضیات پژوهش از شاخص های آمار توصیفی و آزمون t در استنباط داده ها بهره گرفته شد.
    یافته ها
    آموزش الکترونیکی در ایجاد یادگیری شناختی فراگیران موثر بود و بین یادگیری شناختی فراگیران دو گروه مورد مطالعه تفاوت معناداری وجود داشت (001/0=p). در سطح دانش (001/0=p)، فهمیدن (001/0=p) و کاربستن (001/0=p) فراگیرانی که آموزش الکترونیکی دیده اند و فراگیرانی که آموزش سنتی دیده اند تفاوت معناداری وجود داشت. همچنین در سطح تحلیل (714/0=p)، ترکیب (628/0=p) و ارزشیابی (181/0=p) فراگیرانی که آموزش الکترونیکی دیده اند و فراگیرانی که آموزش سنتی دیده اند تفاوت معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش های آموزش مجازی باعث افزایش یادگیری در حیطه شناختی می شود و به کار بردن آموزش الکترونیکی با توجه به پیشرفت علوم، از ضروریات است ولی در کنار آن به منظور افزایش میزان یادگیری در سطوح بالاتر استفاده از روش های سنتی مانند سخنرانی نیز توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، آموزش الکترونیکی، آموزش سنتی، روش تحقیق، طبقه بندی حوزه شناختی بلوم، یادگیری
  • سارا رفیعی *، در محمد کردی تمندانی صفحات 103-109
    محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) یکی از علل مهم و خاموش بیماری ها و مرگ و میر در جمعیت جنینی و نوزادان است، که در آن نوزادان پتانسیل رشدشان کمتر از حالت طبیعی می باشد. اصطلاح IUGR و کوچک برای سن حاملگی (SGA) اغلب بجای یکدیگر استفاده می شوند، گرچه تفاوت های ظریف بین این دو وجود دارد. IUGR/SGA در نتیجه اتیولوژی های مختلف شامل عوامل مادری، جفت و جنین بوجود می آید که اخیرا فاکتورهای ژنتیکی هم به آن اضافه شده است. IUGR ممکن است بر اثر عوامل عفونی، کروموزومی یا ناهنجاری های ژنتیکی و ناهنجاری های مادرزادی و یا سیگار کشیدن مادر ایجاد شود، اما در اکثر موارد علت ثانویه، نارسایی جفت است. IUGR اغلب موجب بروز عوارضی در سه ماهه سوم بارداری می شود که با نشانه های پره اکلامپسی همراه است. پاتوفیزیولوژی IUGR که با نارسایی جفت همراه است به طور کامل شناسایی نشده است. اما این آسیب معمولا بدلیل ناموفق بودن حمله تروفوبلاست ایجاد می شود که موجب جریان خون متناوب در فضای Intervillous (بین پرزها) می شود که این نیز به نوبه خود موجب استرس اکسیداتیو موضعی می شود.
    کلیدواژگان: محدودیت رشد داخل رحمی، کوچک برای سن حاملگی، محدودیت رشد جنینی، پره اکلامپسی
  • ارزیابی تاثیر ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی آمیدوآمین- G5 بر روی باکتری های اشرشیاکلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از محیط بیمارستانی
    شهرام نظری، سوسن باقری، لیلا محمدی، غریب مجیدی، پیمان آذغانی، زهره درخوش، زهره نظری، سودابه علیزاده متبوع * صفحات 112-120
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی آثار ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی آمیدوآمین–G5 بر روی باکتری های اشرشیا کلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از محیط بیمارستانی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی اثر ضدباکتریایی نانو دندریمر پلی آمید و آمین-G5 به روش انتشار دیسک و رقت لوله ای بررسی شد. غلظت های مختلفی از نانو دندریمر پلی آمید و آمین-G5 بر روی دیسک های بلانک تلقیح شد و در داخل محیط کشت مولر هینتون آگار که در آن تلقیح باکتری ها مطابق با غلظت استاندارد 5/0 مک فارلند صورت گرفته بود، قرار داده شد، سپس هاله های عدم رشد بررسی شد. حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی نانو دندریمر پلی آمید و آمین-G5 ، به روش رقت لوله ای در محیط کشت نوترینت براث تعیین شود.
    یافته ها
    قطر هاله عدم رشد در غلظت25 میکروگرم بر میلی لیتر از نانو دندریمر پلی آمید و آمین-G5 برای اشرشیاکلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر 22، 28، 21، 16 و 20 میلی متر بود. در مورد قطر هاله عدم رشد در باکتری های گرم منفی با باکتری های گرم مثبت اختلاف معناداری مشاهده نشد (2/0p=). حداقل غلظت بازدارندگی برای پروتئوس میرابیلیس و سالمونلا تیفی برابر 5/2 میکروگرم بر میلی لیتر و برای اشرشیاکلی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس برابر 25 میکروگرم بر میلی لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی برای سالمونلا تیفی برابر 50 میکروگرم بر میلی لیتر و برای پروتئوس میرابیلیس، اشرشیا کلی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس برابر 100 میکروگرم بر میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، نانو دندریمر پلی آمید و آمین-G5 برای حذف اشرشیا کلی، پروتئوس میرابیلیس، سالمونلا تیفی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس بسیار موثر است.
    کلیدواژگان: باکتری های گرم منفی و گرم مثبت، پلی آمیدوآمین- G5، تاثیر ضد باکتریایی، محیط بیمارستانی
  • مریم کریمی، مریم کازرانی *، مریم شکفته، حسن جهانی هاشمی صفحات 121-130
    زمینه و هدف
    به جهت بازتاب بین المللی دستاوردهای پژوهشی در پایگاه های اطلاعاتی، تعیین میزان انطباق چکیده ها با استانداردهای جهانی یکی از راه های بهینه سازی اطلاعات آنها و ایجاد زمینه هم سویی و هماهنگی با استانداردهای جهانی به شمار می آید، لذا پژوهش حاضر قصد دارد ضمن معرفی استاندارد چکیده نویسی(Z39.14 (R2015 ANSI/NISO ، چکیده های فارسی پایان نامه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را با استاندارد مورد مقایسه و ارزیابی قرار دهد.
    مواد و روش ها
    نوع پژوهش پیمایش تحلیلی از نوع کاربردی است. جامعه پژوهش شامل 386 عنوان چکیده های فارسی پایان نامه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی سال های 93-89 است. ابزار پژوهش، چک لیست تهیه شده از متن استاندارد (ANSI/NISO Z39.14 (R2015 است. روش نمونه گیری، طبقه ای متناسب با اندازه با استفاده از جدول اعداد تصادفی است. برای آنالیز داده ها از آمار توصیفی، آزمونهای2Anova،Chi،Tukey HSD استفاده شد.
    یافته ها
    بین میزان رعایت مولفه های محتوایی استاندارد و پایان نامه های مقاطع مختلف تحصیلی و نیز دانشکده های مختلف، اختلاف معناداری مشاهده شد(P<0.05) ولی بین سالهای 89 الی 93 تفاوت معناداری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش، میزان عدم رعایت پنج مولفه محتوایی استاندارد شامل «بیان هدف بطور واضح و روشن»(2/6 %)،«عدم استفاده از کلمات عنوان در بیان هدف پژوهش»(45/7 %)، «روش شناسی»(31/1 %)، «نتیجه گیری»(12/6%) و «یافته ها»(8/5 %) است. یافته ها نشان می دهد که نحوه نگارش چکیده ها در پایان نامه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تطابق کامل با استاندارد ندارد. لذا پیشنهاد می شود برای بهبود وضعیت تدوین چکیده ها، دستورالعمل و الگویی منسجم براساس استانداردهای بین المللی تدوین شده و ضمن آموزش، دانشجویان و اساتید ملزم به رعایت آنها شوند.
    کلیدواژگان: چکیده، چکیده نویسی، پایان نامه ها، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استاندارد ANSI، NISO Z39، 14 (R2015)
  • مجتبی فتاحی عبدی زاده *، وجیهه قارزی، سحر کلاته، رحیم اکرمی، محمد شوریده یزدی، مریم لطیف نیا صفحات 131-137
    زمینه و هدف
    بیماری هپاتیت B از عفونت های منتقله از راه خون بوده وپیش بینی می شود حدود دو میلیارد نفر از جمعیت دنیا در معرض ویروس هپاتیت B قرار گرفته باشند. به خاطر مسائل شغلی، دانشجویان و کارکنان علوم پزشکی بیش از سایر افراد جامعه در معرض مواجهه وابتلا به این بیماری می باشند.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی- تحلیلی بوده و بطور تصادفی 238 نفر از کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار انتخاب و نمونه گیری شدند. سپس تیترآنتی بادی ضد پروتئین سطحی ویروس هپاتیت B(HBs- Ab) به روش ELISA اندازه گیری وپس از ثبت نتایج واطلاعات دموگرافیک ، نتایج با استفاده از نرم افزار Stata12 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 238 مورد ، 156 نفر زن (65/5%) و82 (34/5%) مرد بودند. 66درصد از افراد آنتی بادی بالای mu/ml10 داشته ودر4/37 درصد افراد پاسخ مناسب بالای u/ml 100 مشاهده شد.رابطه بین شغل، جنس وتاهل با پاسخ ایمنی معنادار بود.100% افرادی که دوز کامل بعلاوه یادآور واکسن را دریافت کرده بودند، ایمن بودند. با گذشت زمان، از درصد افراد ایمن، کم شده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش پاسخ به واکسن به مرور زمان ونیز در معرض خطر بودن پرسنل بهداشتی درمانی توصیه می شود تیتر آنتی بادی در این افراد بصورت دوره ای 5 الی 10 ساله بررسی شده تا در صورت کاهش تیتر، دوز یادآور تجویز شود.
    کلیدواژگان: هپاتیت B، انتی بادی HBs، واکسن، کارکنان بهداشتی درمانی
|
  • Mohammad Reza Noori-Daloii *, Nazanin Rahimi Rad, Saeedeh Kavoosi Pages 1-12
    Chimeric antigen receptor- (CAR-) based immunotherapies (CARs), as one of the newest methods for immunotherapy, have heralded a new era of treating cancer. When the CAR is derived from an antibody, the resultant cell should combine the desirable targeting features of an antibody (e.g. lack of requirement for major histocompatibility complex recognition, ability to recognize self antigens). These potential benefits result in the identification of tumor-sprcific antigens which in turneliminates tumor cells by summoning cytokines and co-stimulatory molecules that kill other tumor cells.
    This review briefly describes basic CAR structure and function, how their antigenic targets are selected, and the development and advancements of this technology to improve their function intumor micro-environment. Afterwards, several examples of successful treatments with the help of this technology are presented and finally, we take a glance at the side effects of this method.
    Keywords: Chimeric Antigen Receptor (CAR), immunotherapy, medical biotechnology, targeted therapy, T, cell receptor (TCR)
  • Human Baharvahdat *, Payam Sasannejad, Mahmud Mohammadzade Shabestari, Farzad Fazeli Pages 13-18
    Background and Objectives
    Several studies confirmed that early recanalization of intracranial arteries during ischemic strokes result in better recovery of these patients after three months of treatment.
    Materials and Methods
    Recanalization of cerebral arteries is performed using intravenous tPA or mechanical thrombectomy.
    Results
    Intravenous tPA injection within 3 hours of ischemic stroke is associated with better outcome in three months follow-up. Intravenous tPA has less effect on large cerebral arteries, like internal carotid arteries. Recent studies showed that mechanical thrombectomy of large cerebral arteries within 6 hours of stroke onset is associated with better outcome three months after operation. Since 2015, mechanical thrombectomy has been entered in first-line of acute phase of ischemic stroke in several guidelines and countries. Mechanical thrombectomy included several different endovascular techniques, as thrombosuction and stent retrieval for clot removal.
    Conclusion
    Understanding several these different techniques, thier benefits, and their safety could help better selection of suitable method for endovascular treatment of stroke patients.
    Keywords: endovascular, stroke, technique, thrombectomy
  • Sara Aghababa * Pages 19-28
    Background
    Research priorities in different disciplines are considered by scholars in recent years. The objective of this study is to illustrate a comprehensive image of research priorities papers in health care of Iran to policymaking in the future.
    Methods
    the review involved relevant keywords searches of electronic databases, including Magiran and Scientific Information Database in Persian. After inclusion and exclusion criteria without time boundary, the extracted documents were analyzed analytically.
    Results
    twenty-one articles were included in the analysis since 2002. These documents summarized, categorized, reported and analyzed broadly by trend.
    Conclusion
    Considering to the span disciplines of healthcare, we expected more published articles. The analysis indicates that policymakers could focus on research priorities. In this regrard, an integrated action is needed to response the needs and ambiguities. This leads to creative design of applied research and creation of knowledge. accordingly, the research management of the country, Deputy of Research and Technology in Ministry of Health and Medical Education and Deputy of Research and Technology in medical faculties across the country along with the cooperation of all stakeholders in setting priorities. This is the line with direction and support of thesis, dissertations and research project in health care industry.
    Keywords: research priorities, health, narrative review, Iran
  • Raha Saleh Abadi, Farahnaz Mohammadi Shahboulaghi *, Marjan Vejdani, Masoud Fallahi Khoshknab, Ahmad Delbari Pages 29-35
    Background and Objectives
    Visual acuity has an important role in the elderly’s communication with the environment. Cataract is a major cause of reduced visual acuity in the elderly, which can be treated only through surgery. Like in any other surgery, the elderly who should undergo cataract surgery experience a lot of anxiety. Relaxation techniques are of the procedures that can lead to stress reduction and create comfort and relaxated people. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of guided imagery on pre-operation anxiety and hemodynamic factors in the elderly undergoing cataract surgery.
    Materials and Methods
    The present randomized clinical trial recruited 50 elderly patients undergoing cataract surgery who met the inclusion criteria in the period of August to December 2014 through purposive sampling from patients at Vasei Hospital in Sabzevar, Iran, and randomly assigned them to the case and control groups. The control group received routine care and the case group received guided imagery using an audio file. Spielberger’s anxiety inventory and checklist of physiological changes were used to collect data. The data were analyzed using statistical tests by SPSS 16 software at a desirable significance level, independent t tests, chi-square test, fisher exact test and ANOVA.
    Result
    The mean of hemodynamic factors did not significantly differ in the two groups before intervention (p>0.05), but significantly reduced systole blood pressure (p
    Conclusion
    Guided imagery can effectively reduce physiological responses of anxiety before surgery in the elderly. Hence, it is suggested that clinical nurses and nursing students use it for better nursing services.
    Keywords: anxiety, elderly, guided imagery, physiological variables, surgery
  • Mohammad-Rasoul Tohidniya *, Maziyar Jalalvandi, Yaser Azizi, Milad Moradi, Siyamak Mohebi Pages 37-43
    Background and Objectives
    Visual acuity has an important role in the elderly’s communication with the environment. Cataract is a major cause of reduced visual acuity in the elderly, which can be treated only through surgery. Like in any other surgery, the elderly who should undergo cataract surgery experience a lot of anxiety. Relaxation techniques are of the procedures that can lead to stress reduction and create comfort and relaxated people. Therefore, the present study was conducted to determine the effect of guided imagery on pre-operation anxiety and hemodyna mic factors in the elderly undergoing cataract surgery.
    Materials and Methods
    The present randomized clinical trial recruited 50 elderly patients undergoing cataract surgery who met the inclusion criteria in the period of August to December 2014 through purposive sampling from patients at Vasei Hospital in Sabzevar, Iran, and randomly assigned them to the case and control groups. The control group received routine care and the case group received guided imagery using an audio file. Spielberger’s anxiety inventory and checklist of physiological changes were used to collect data. The data were analyzed using statistical tests by SPSS 16 software at a desirable significance level, independent t tests, chi-square test, fisher exact test and ANOVA.
    Result
    The mean of hemodynamic factors did not significantly differ in the two groups before intervention (p>0.05), but significantly reduced systole blood pressure (p
    Conclusion
    Guided imagery can effectively reduce physiological responses of anxiety before surgery in the elderly. Hence, it is suggested that clinical nurses and nursing students use it for better nursing services.
    Keywords: angiography, coronary arteries, coronary disease
  • Mohammad Fathi * Pages 45-51
    Background and Objectives
    Mef2c gene induces slow twitch fibers in skeletal muscles which involves in various cellular processes. Endurance activity effects on expression of this genein skeletal muscle. The aim of this study was to investigate the effect of a course of endurance activity on Mef2c expression in cardiac .
    Materials and Methods
    In this experimental research, 14 rats under controlled conditions (temperature, light/dark (12:12) cycle, with ad Libitum access to food and water) were housed and randomly were divided into control and experimental groups after familiarization to endurance activity protocol. The experimental group performed 14 weeks endurance activity on motorized treadmill. They were anesthetized and sacrificed after 48 hours from the end of the last session of endurance activity. The heart and left ventricle of rats were removed. Using real time PCR, the expression levels of Mef2c gene was determined. The data were analyzed by t-test.
    Results
    Endurance activity induces the increase of Mef2c gene expression in heart but it was not significant (p= 0.148) in experimental group compared with control group.
    Conclusion
    The endurance training possibly does not effect on induction of slow twitch and increasing of them in heart muscle. Therefore, there are unknown mechanisms attempt that the rate of Mef2c gene expression do not much change, to maintain optimal conditions of heart tissue.
    Keywords: endurance activity, left ventricle, Mef2c gene, muscular heart
  • Mansoureh Feizabadi *, Hamideh Gohari, Ayoub Sakhaei, Mohammadreza Vasfi Pages 51-62
    Background and Objectives
    Now days the Internet has become one of the most important source of information for searching health information. One group of the users who using it for searching health information are women.
    Materials and Methods
    This research is a descriptive – analytical work. In this study, using Internet for searching health information among women has been investigated by using the Technology Acceptance Model (TAM). The data of this study have collected from 200 employed women at the Ministry of Culture and Islamic Guidance. LISREL software is used to analyze the data.
    Results
    The results showed that positive attitude of users towards the Internet leads to using Internet to get health information and management. On the other hand, attitude toward the Internet totally mediates the relationship between perception of the usefulness of the Internet and its use.
    Conclusion
    Despite effectiveness of the perception of easy use of the Internet and perception of the usefulness of it to find health information, perception of the usefulness of the Internet in compare with the perception of the usefulness of the Internet have stronger relation by using the Internet to get information. So it can be concluded that on the Internet and digital literacy of women as well as e-health of them should be worked.
    Keywords: Technology Acceptance Model, Health Information, internet, Women
  • Elham Hajian, Maryam Eidi *, Hossein Abbaspour Pages 63-69
    Background and Objectives
    Urolithiasis is a worldwide problem. Kidney stones have different chemical components. Calcareous stones are still by far the most common nephroliths accounting to more than 80% of stones. In Iranian folk medicine, many plants are used for treatment of kidney stones. In the present study, effect oral treatment of Allium porrum L. seeds hydro-methanolic extract on number of calcium oxalate crystals was studied in ethylene glycol-induced kidney stone in male rats.
    Materials And Methods
    Hydro-methanolic extract of plant at doses of 100, 200 and 300 mg/kg were prepared. Crystallization of calcium oxalate was induced by adding ammonium chloride and ethylene glycol in drinking water for 3 and 35 days, respectively. Control group was treated by drinking water. Experimental groups were treated by plant extract at different doses for 35 days, in drinking water. After 38 days, animals were anesthetized by either and blood sampling was done by heart. Liver and left kidney were removed, weighted and put in buffered formaldehyde. Specimens were prepared for histological studies and stained by H&E staining method. Number of calcium oxalate crystals and serum parameters were measured.
    Results
    The present results showed that treatment of extract decreased kidney coefficient, number of crystals in kidney sections, serum aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, creatinine levels, while increased serum total protein level in treated experimental animals in comparison with control group.
    Conclusion
    The plant could be as a good candidate to prevent formation of calcium oxalate crystals in kidney.
    Keywords: Allium porrum L, calcium oxalate, crystallization, kidney stone, rat
  • Hajar Sadeghi *, Mahmoud Hoseinzade, Fateme Mehrabi, Masoud Bahrami, Reza Frouzan Pages 71-79
    Background and Objectives
    The death anxiety is defined as the fear of your death and others. The students of medical emergency and emergency technicians are encountered with the scenes of sudden death and sometimes terrifying scenes more than other people. This research was done to study the death anxiety and its related factors. The study examined the death anxiety in students of medical emergencies and emergency technicians performed.
    Materials and Methods
    The present cross-sectional study was done on 157 students in Sabzevar, 75 emergency technicians and 82 emergency medical students. Sampling was done using enumeration and gathering information took place by a two-part questionnaire including demographic characteristics and Templer’s standard questionnaire of death anxiety. The data was analyzed by using T-test, correlation and regression.
    Results
    The results showed that there’s a significant difference (p=0.000) between the medical emergency students’ mean score of death anxiety (6.2±41.24) and the emergency technicians (7.6±27.26). The mean score has also a significant statistical relationship with the students’ marital status, employment status, educational certification, age and occupation (student/ technician; p=0.000), but in emergency technicians, the mean score didn’t have a significant statistical relationship with the parents’s (p
    Conclusion
    Since the death anxiety is impressive on the medical personnel’s’ performance and health, it’s vital to pay attention to its spread level and presenting the modification solutions. The supportive systems of emergency and emergency medical teams should step in the process and the techniques of dealing with stress and anxiety should also be trained.
    Keywords: death anxiety, student, emergency medical, emergency technician
  • Amir Shabanlo *, Mina Khorshidi, Abdolmotaleb Seid Mohammadi Pages 81-93
    Background and Objectives
    The Azo dyes due to presence of aromatic rings in structure are considered major problems into the environment. In this experimental study, the synergistic effect of persulfate and nano zero-valent iron in degradation of Acid Blue 113 in presence of ultrasonic irradiation was investigated.
    Materials And Methods
    The effect of operating parameter such as initial pH, different concentration of S2O82-, nZVI and initial dye using a batch ultrasound reactor at 40 kHz frequency was investigated. After the optimize process, synergistic dye degradation and COD reduction of colored solution was studied. For characterization of the prepared nZVI particle, transmission electron microscope (TEM) image was used.
    Results
    To remove 99% dye with initial concentration of 50 mg/L, the optimal condition in the end of 30 min of reaction was pH 3, concentration of S2O82- and nZVI 5 mM and 50 mg/L, respectively. In the same of condition with increasing pH to 11 the dye removal efficiency decreased to 17%, respectively. After 120 min of reaction in the optimal condition, the COD reduction was 95%. Synergistic dye degradation in US/S2O82-/Fe0 process was observed 59%. The TEM image of the synthesized nZVI confirmed the nanoscale Creation.
    Conclusion
    The US/S2O82-/Fe0 combined process due to high synergistic degradation, can be promising process to industrial wastewater treatment.
    Keywords: Acid Blue 113, Persulfate, Ultrasonic, Zero, valent iron
  • Majid Taheri, Mahmoud Abbasi, Mehri Mohammadi, Abolfazl Mohammadbeigi, Abolfazl Jokar, Mohsen Mokhtari, Amir Almasi-Hashiani * Pages 95-102
    Background and Objectives
    Electronic learning is a pre-constructed and programmed use of electronic system and computer for supporting the process of learning. This study aimed to investigate the effect of electronic education on cognitive learning of health pratitioners and compares this new education with traditional one in research methodology in Arak University of Medical Sciences in 2014.
    Materials and Methods
    This was a quasi-experimental study with a pre-and-post test design. All of health practitioners of Arak University of Medical Sciences (60 people) were chosen as the study sample, and randomly divided into two, conventional and web-based groups. The intervention method for the first group was a 3-days workshop on research methodology and for the second group it consisted of a web-based education course on same subject. The students’ knowledge in both groups was measured at the beginning and end of each course with pre and post tests and the scores was compared through paired T- test.
    Results
    The cognitive learning is measured with 81% significance in pre and post-test processes (p=0.001). We use the descriptive statistics indexes and T-test to understand the data with purpose of statistics analysis and hypothesis test. The result shows that electronic education in cognitive learning is successful. There is significant different between students with electronic education and traditional one. In addition electronic education increases student’s knowledge (p=0.001) and understanding (p=0.001). Ability of analysis and assessment in students who pass electronic learning is very high in comparison with those who don’t pass it.
    Conclusion
    Using web-based education as a training method causes promotion of student’s cognitive learning and paves the way for using this method along with classic training methods in research methodology. A combination of the mentioned factors is effective on e-learning for higher education.
    Keywords: Acid Blue 113, Persulfate, Ultrasonic, Zero, valent iron
  • Sara Rafiee *, Dor Mohammad Kordi Tamandani Pages 103-109
    IUGR is a major causes and silent illness and death in the embryonic and infants population, which in it infants growth potential is less than natural state. IUGR phrase and small for gestation age often used interchangeably; Although there is small difference between these two. IUGR/SGA as a result different etiology including maternal factors, placenta and fetus arise. That recently genetic factors added to it. IUGR may be caused by maternal smoking, infections agents and chromosomal or genetic abnormalities, maternal abnormalities, but in most cases secondary cause is placenta insufficiency. IUGR often causes complications in the third trimester of pregnancy which is associated with symptoms of preeclampsia. the Pathophysiology of IUGR is associated with placenta insufficiency it remains unclear, but the damage is usually caused due to failure of trophoblast invasion which causes intermittent blood flow the space between the intervillous that this also in turn causes local oxidative stress.
    Keywords: IUGR, SGA, FGR, Preeclampsia
  • Assessment of antibacterial effect of nano polyamidoamine-G5 (NPAMAM-G5) dendrimer on escherichia coli, proteus mirabilis, salmonella typhi, bacillus subtilis and staphylococcus aureus isolated from the hospital environment
    Shahram Nazari, Sosan Bagheri, Lila Mohammadi, Gharib Majidi, Payman Azghani, Zohreh Darkhosh, Zohreh Nazari, Soudabeh Alizadeh Matboo * Pages 112-120
    Background and Objectives
    This study aimed to examine the antibacterial effect of Nano Polyamidoamine-G5 (NPAMAM-G5) dendrimer on Escherichia Coli, Proteus Mirabilis, Salmonella Typhi, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus isolated from the hospital environment.
    Materials and Methods
    In this study, the antibacterial effects of NPAMAM-G5 dendrimer were studied by disc diffusion and micro-dilution method. Different concentrations of Polyamidoamine-G5 inoculated onto blank disks and were placed in Mueller-Hinton agar media. Zone of inhibition was investigated by bacterial inoculation according to the McFarland standard 0.5. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of NPAMAM-G5 dendrimer were determined by micro-dilution method.
    Results
    Zone of inhibition in Polyamidoamine-G5 dendrimers concentration of 25 μg/mL for Escherichia Coli, Proteus Mirabilis, Salmonella Typhi, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus were 22, 28, 21, 16 and 20 mm, respectively. Regarding the zone of inhibition in gram negative bacteria with gram positive ones was p=0.16 and was not significant different. The minimum inhibitory concentration for both Proteus Mirabilis and Salmonella Typhi was 2.5 μg/mL and for Escherichia Coli, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus was 25 μg/mL. The Minimum Bactericidal Concentration (MBC) for Salmonella Typhi was 50 μg/mL and for all Proteus Mirabilis, Escherichia Coli, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus was 100 μg/mL.
    Conclusion
    According to the results, NPAMAM-G5 dendrimer can effectively eliminate Escherichia Coli, Proteus Mirabilis, Salmonella Typhi, Bacillus Subtilis and Staphylococcus Aureus.
    Keywords: antibacterial effect, gram negative, gram positive bacteria, hospital environment, nano polyamidoamine, G5
  • Maryam Karimi, Maryam Kazerani *, Maryam Shekofteh, Hassan Jahanihashemi Pages 121-130
    Background
    Abstracts are valuable tools in assessing the relevance of documents during information retrieval. Determination of abstract compliance with international standards is one of ways of generating qualified information, reducing costs and establishing aligned coordination with international standards. this study aims to assess persian theses abstracts of different educational levels with ANSI/NISO Z39.14 standard at Shahid Beheshti University of Medical Sciences (SBMU) from 2010-2014.
    Material and
    Methods
    This analytical survey consists of 386 titles of Persian abstracts of master’s, professional doctorate ,and specialized medicine theses abstract of different schools at SBMU from 2010-2014. Standard text of ANSI / NISO Z39.14 is used as a research tool which includes 5 content elements. Stratified sampling using random number table (commensurate with the size) was the method of this study. Descriptive statistics along with Anova test, Chi2 and Tukey’s HSD tests of SPSS 19 software were used for data analysis.
    Results
    Results showed that there is a significant difference among the consistency of content elements of the standard with theses abstract of different educational levels in different schools using ANOVA and chi-square test while there was insignificant difference between the years 2010 to 2014.
    Conclusion
    The findings suggest that writing style of thesis abstracts at SBMU, in some content elements, is not in accordance with the standard ANSI/NISOZ39.14 (R2015). Therefore, it is recommended to develop an instruction and a coherent model based on international standards which are mandatory to be followed by all centers in order to improve the writing style.
    Keywords: Key Words: Abstract, Thesis, Shahid Beheshti University of Medical Sciences (SBMU), ANSI, NISO Z39.14 (R2015) Standard, Abstracting
  • Vajihe Gharzi, Sahar Kalateh, Rahim Akrami, Maryam Latifnia, Mohammad Shoorideh Yazdi, Mojtaba Fattahi Abdizadeh * Pages 131-137
    Background
    Hepatitis B is a bloodborne infections and it is predicted that about two billion people in the world have been exposed to the hepatitis B virus. Because of occupational reasons, medical students and staffs are more susceptible to expose to this disease than other members of society.
    Materials And Methods
    This study is a descriptive-analytic study and 238 staffs and students of Sabzevar University of Medical Sciences were randomly selected and sampled. Then, the antibody titer of surface anti-protein of hepatitis B virus (HBs- Ab) was measured using ELISA method and the results were analyzed using the software Stata 12 after recording the demographic results and information.
    Results
    Out of 238, 156 persons were female ( 65.5%) and 82 persons ( 34.5%) were male. 66% of individuals had antibody higher than 10 mu/ml and 37.4 % of individuals showed the appropriate answers higher than 100 u/ml. The relationship between job, sex and marital status with the immune response was significant. 100% of people who received full dose along with the booster vaccine were immune. Over time, the percentage of immune people has been decreased.
    Conclusion
    Considering the reduction of response to vaccines over time and healthcare personnel being at risk, it is recommended that antibody titer was periodically examined in these individuals in 5 to 10 years to administer a booster dose in the case of a decrease in antibody titers.
    Keywords: Hepatitis B, HBs, Ab, Vaccine, Health care worker