فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences - Volume:6 Issue: 1, 2004

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:6 Issue: 1, 2004

  • 88 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/03/31
  • تعداد عناوین: 11
|
  • احمدرضا عسکری آشتیانی، مهدی محمدی، رامین سراوانی، محسن طاهری صفحه 1
    زمینه و هدف
    هنگام رقابتهای بزرگ ورزشی و بدنبال یک دوره تمرینات سنگین به ورزشکاران توصیه می شود تا میزان فشار تمرینات را در دوره های قبل از مسابقه به منظور حفظ آمادگی کاهش دهند که این روش Taper نامیده می شود. هدف از انجام این مطالعه مقایسه چهار روش مختلف و رایج آماده سازی Tapering و تاثیر آنها بر پاسخهای خونی با استفاده از Vo2max و شاخص های خونی و بیوشیمیایی است.
    مواد و روش کار
    تعداد 60 ورزشکار نیمه حرفه ای 20 تا 35 سال با Vo2max بین 30-45 m lit/kg/min انتخاب شدند. تمرین ورزشکاران در سه مرحله و 8 هفته به طول انجامید. در مرحله اول که چهار هفته طول کشید ورزشکاران تمرینات متوسطی را سه جلسه در هفته و هر جلسه 30 دقیقه انجام دادند. در مرحله دوم که دو هفته به طول انجامید تمرینات شدیدی را سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 45 دقیقه انجام دادند. در مرحله سوم که همان Taper می باشد ورزشکاران به صورت تصادفی به چهار گروه 15 نفری تقسیم شدند. برنامه گروه اول شامل دو جلسه تمرین در هفته و شدت تمرینات به ترتیب 85، 75، 65 و 55 درصد تمرینات شدید کاهش یافت (Taper I). برنامه تمرینی گروه دوم شامل دو جلسه تمرین در هفته و شدت تمرینات نیز به 50 درصد تمرینات شدید کاهش یافت (Taper II). برنامه تمرینی گروه سوم شامل دو جلسه تمرین در هفته و کاهش تمرینات به صورت تدریجی بود (Taper III). برنامه گروه چهارم شامل استراحت بود (Taper IV). در هفته های دوم، ششم و بعد از اتمام Taper از ورزشکاران نمونه خون جهت اندازه گیری گرفته شد.
    یافته ها
    بر اساس آنالیز واریانس برای داده های تکراری، مقادیر تست های آزمایشگاهی در Taper های مورد بررسی، تفاوت معنی داری نشان نداد. اما اختلاف معنی داری بین متوسط میزان Vo2max در Taper های مختلف مشاهده شد (0.04=P) همچنین بین زمانهای اندازه گیری هفته دوم، ششم بعد از انجام Taper، تست های آزمایشگاهی هماتوکریت، هموگلوبین، MCH،MCV، پلاکت،Vo2max، گلبولهای سفید خون اختلاف معنی داری مشاهده شد (p<0.05)
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که Taper III نسبت به سایر Taper ها توانسته است بیشترین تغییر را در فاکتورهای خونی ورزشکاران نیمه حرفه ای بوجود آورد.
    کلیدواژگان: روش آماده سازی، حداکثر ضربان قلب، Vo2max، تمرینات تناوبی
  • اصغر اکبری، حسین کریمی، انوشیروان کاظم نژاد، مژده قبایی صفحه 11
    زمینه و هدف
    یکی از علل عمده مرگ و ناتوانی در تمام جوامع سکته مغزی است و شایع ترین عارضه ناشی از سکته مغزی همی پلژی یا همی پارزی است. این مطالعه به منظور تعیین اختلال های کنترل پوسچر و تعادل در بیماران همی پارزی و تاثیر پروتکل تمرین های عملکردی، تعادلی و تقویتی (FBS) در درمان این اختلال ها انجام شد.
    مواد و روش کار
    این کارآزمایی بالینی در سال 1382 در آسایشگاه سالمندان کهریزک تهران انجام شد. 34 بیمار همی پارزی ثانویه به سکته مغزی با میانگین و انحراف معیار سنی 6.2±52.4 سال از طریق نمونه گیری در دسترس مورد مطالعه قرار گرفتند. بیمارانی انتخاب شدند که حداقل 12 ماه از زمان سکته مغزی آنها گذشته باشد. بیماران بصورت تصادفی در یکی از دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند و تعادل آنها با استفاده از بخش تعادلی مقیاس(FBSS) functional، balance & strength قبل و بعد از 12 جلسه درمان ارزیابی گردید. گروه آزمون پروتکل تمرین های FBS را دریافت کرد. به گروه شاهد پروتکل تمرین های FBS به استثنا تمرین های تقویتی داده شد. برای داده های با توزیع نرمال از آزمون t مستقل و t زوج و داده های ناپارامتری از آزمون من- ویتنی و ویلکاکسون به ترتیب برای مقایسه نتایج قبل و بعد درمان بین گروهی و درون گروهی استفاده گردید.
    یافته ها
    شاخص تعادل مجموع در گروه آزمون از 8.1±53.3 به 70.5±6.3 (مقیاس رتبه ای) و در گروه شاهد از 8.5±48.4 به 7.2±52.9 (مقیاس رتبه ای) ارتقا یافت (p<0.0001). ارتقا این شاخص بعد از درمان در گروه آزمون نسبت به شاهد قابل توجه (p<0.0001). آزمون من- ویتنی وجود اختلاف معنی دار(p<0.0001) در تفاضل میانگین متغیر تعادل مجموع را در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه از موثر بودن تمرین های تقویتی عضلات در بهبود کنترل پوسچر و تعادل در مراحل مزمن توانبخشی بعد از سکته مغزی حمایت می کند.
    کلیدواژگان: تعادل، کنترل پوسچر، همی پارزی، مقیاس FBSS، تمرین های FBS
  • طاهره مطیع الله ، فرحناز غفاری نژاد صفحه 23
    زمینه و هدف
    رایج ترین درمان بعد از ضربه به بافت نرم استفاده از سرما به منظور کاهش تورم و خونریزی است، ولی مدت استفاده از آن بدون ایجاد گشادی رفلکسی عروق مشخص نمی باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان گشادی رفلکسی عروق و اندازه گیری امپدانس پوست بعد از بیست دقیقه استفاده از کیسه ژل یخی می باشد.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر مطالعه ای تجربی است که بر روی 70 فرد سالم (39 مرد و 31 زن) با میانگین سنی 3.4±24.8 انجام شد. جهت آزمایش کیسه ژل یخی به مدت 20 دقیقه بر روی قسمت جلویی ساعد افراد تحت مطالعه گذاشته شد و شدت جریان پوست به وسیله مولتی متر دیجیتال قبل، در حین و بعد ار اعمال سرما اندازه گیری گردید. سپس امپدانس پوست با استفاده از قانون اهم محاسبه شد. روش آماری مورد استفاده آزمون مقایسه زوجها بود.
    یافته ها
    افزایش معنی داری در امپدانس پوست قبل و بعد از اعمال سرما مشاهده گردید که این روند افزایش در 15 دقیقه اول سریعتر بوده و سپس ریتم کندتری پیدا کرد. در مدت 20 دقیقه اعمال سرما هیچ گونه گشادی رفلکسی عروق مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که استفاده از کیسه ژل یخی به مدت 20 دقیقه باعث کاهش جریان خون می شود و بنابراین می توان از این مدت زمان در موارد ضایعات حاد جهت کاهش تورم استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کیسه ژل یخی، گشادی رفلکسی عروق، انقباض عروق، امپدانس پوست
  • محمود ایمانی، هوشنگ رفقیدوست، مهدی محمدی صفحه 31
    زمینه و هدف
    تعویض خون یکی از راه های درمانی هیپر بیلی روبینمی نوزادی است، اما علیرغم نقش درمانی بسیار مهم می تواند عوارض مهمی داشته باشد. یکی از عوارضی که بعضی از مولفین ذکر می کنند هیپوکلسمی است ولی در این مورد اتفاق نظر وجود ندارد، از اینرو برخی مطالعات تجویز گلوکونات کلسیم را در نوزادانی که تعویض خون می شوند توصیه می نمایند در حالیکه برخی مطالعات تفاوتی در میزان بروز هیپوکلسمی بین نوزادانی که کلسیم گرفته با آنانی که کلسیم نگرفته اند، مشاهده نکرده اند. از آنجائیکه در این مورد اتفاق نظر وجود ندارد مطالعه مذکور با هدف مقایسه میزان بروز هیپوکلسمی با و بدون تجویز کلسیم در حین تعویض خون انجام شده است.
    مواد و روش کار
    در یک کارآزمایی بالینی تعداد 40 نوزاد بستری شده در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) زاهدان در سال 1380 تا 1381 که به علت هیپربیلی روبینمی بستری شدند مورد مطالعه قرار گرفتند. این تعداد به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند بطوریکه هر دو گروه از نظر نارس بودن همسان شدند. به 22 نوزاد در حین تعویض خون به ازاء هر 100 سی سی خون تعویض شده، یک سی سی گلوکونات کلسیم 10 درصد تزریق شد و 18 نوزاد دیگر کلسیم دریافت نکردند. در هر دو گروه کلسیم سرم قبل از تعویض خون، بلافاصله بعد و 6 ساعت پس از تعویض خون به روش کملکسومتریک اندازه گیری شد و آنالیز یافته ها با استفاده از آزمون دقیق فیشر و کای اسکوئر انجام شد.
    یافته ها
    4 نوزاد در گروه بدون تجویز کلسیم (هر 4 نوزاد مذکورنارس بودند) پس از تعویض خون هیپو کلسمیک شدند که تفاوت آن معنی دار بود (P<0.03) در حالیکه در نوزادان ترم بدون تجویز کلسیم نیز کاهش سطح کلسیم نسبت به کلسیم قبل از تعویض خون مشاهده شد اما هیچ یک در حد هیپوکلسمیک نبود. در گروهی که کلسیم تجویز شده بود، پس از تعویض خون هیپوکلسمی مشاهده نشد اما بروز هیپرکلسمی افزایش معنی داری نسبت به گروه بدون تجویز کلسیم داشت، که بیشتر در نوزادان ترم اتفاق افتاد (p<0.028)
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مذکور می توان پیشنهاد نمود که در طی تعویض خون در نوزادان نارس کلسیم تجویز شود در حالیکه در نوزادان ترم بدلیل بروز احتمالی هیپرکلسمی لزومی به تجویز کلسیم حین تعویض خون وجود ندارد هر چند ممکن است نیاز باشد مطالعات وسیع تری در این زمینه انجام شود.
    کلیدواژگان: هیپوبیلیروبینمی، زردی نوزادی، تعویض خون، هیپوکلسمی، هیپرکلسمی
  • ناصر یگانه صفحه 37
    زمینه و هدف
    درد زایمان از شدیدترین دردهایی است که زنان آن را تجربه می کنند و یکی از قابل اعتمادترین و ایمن ترین روش ها برای غلبه بر این درد، بیدردی اپیدورال است. اگر چه در بسیاری کشورهای جهان این روش بعنوان بهترین انتخاب برای تسکین درد زایمان طبیعی به مادران پیشنهاد و مورد استفاده قرار می گیرد اما در ایران به علت نگرانی از اثرات بیدردی اپیدورال بر مادر و جنین چندان مورد استقبال قرار نگرفته است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر بیدردی اپیدورال بر پیشرفت و نتیجه زایمان می باشد.
    مواد و روش کار
    این کارآزمایی بالینی بر روی 90 خانم اول زا بین سنین 17 تا 30 سال انجام شده که مادران به دو گروه 45 نفری مورد و شاهد تقسیم شدند. روش انجام شده بصورت بیدردی اپیدورال قطعه ای متناوب با ترکیب بویی واکائین و سوفنتانیل بوده است. جمع آوری اطلاعات از طریق چک لیست و آنالیز یافته ها با نرم افزار SPSS انجام شد. تفاوت طول زایمان بین دو گروه در مرحله اول و دوم با آزمون t، موارد سزارین بعلت دیستوشی (توقف روند زایمان به علت اختلال عملکرد رحم یا وضعیت نامناسب جنین) یا زجر جنینی از طریق آزمون دقیق فیشر، کاربرد وسایل کمکی زایمان با آزمون کای دو، آپگار دقیقه اول نوزادان با آزمون کای دو اصلاح شده و میزان ببیدردی با استفاده از نمره قیاس بصری (Visual Analog Score) بررسی شده است.
    یافته ها
    در این مطالعه طول مدت زایمان و میزان سزارین بعلت دیستوشی یا زجر جنینی در دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند، هم چنین کاربرد وسایل کمکی زایمان و آپگار دقیقه اول نوزادان در دو گروه تفاوت معنی داری نشان ندادند. بیدردی حاصل در مادران گروه مورد در 97.8% موارد کامل و در 2.2% موارد بصورت نسبی حاصل شد.
    نتیجه گیری
    بنابراین اگر انتخاب مادران از ابتدا صحیح و موارد منع مطلق و نسبی اپیدورال کنار گذاشته شوند روش بیدردی اپیدورال قطعه ای، تاثیر سوئی بر روند زایمان و سلامت مادر و جنین ندارد.
    کلیدواژگان: اپیدرول، زایمان بدون درد، بی دردی اپیدورال
  • اسحق علی صابری، سعدالله توکلی صفحه 47
    زمینه و هدف
    بیمارانی که تحت درمان اندودانتیک قرار می گیرند، ممکن است در ضمن درمان و یا بلافاصله بعد از پر کردن کانال دچار درد یا تورم و یا هردوی آنها شوند (Flare-up). این پدیده عوامل ایجاد کننده متعددی داشته و اغلب هم چندین فاکتور در بروز آن دخیل می باشد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع Flare-up و ارتباط آن با متغیرهایی مانند شرایط پالپ و پری اپیکال، نوع درمان، تعداد جلسات و دندان تحت درمان می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تعداد 1168 بیمار که طی سالهای 1380 تا 1381 به بخش اندودانتیک دانشکده دندان پزشکی زاهدان مراجعه نموده و تحت درمان قرار گرفتند، انتخاب شدند. پس از تکمیل فرم های مربوطه داده ها به کمک آنالیز آماری کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شیوع Flare-up %3.2 می باشد و بین شیوع Flare-up و شرایط پالپ و پری اپیکال ارتباط معنی داری وجود دارد (P<0.05) در حالیکه بین شیوع Flare-up و نوع درمان انجام شده، تعداد جلسات درمان و نوع دندان تحت درمان ارتباط معنی داری وجود ندارد (P>0.05)
    نتیجه گیری
    به دلیل اینکه باکتری عامل عفونت های پالپ و پری اپیکال می باشد، لذا حذف باکتری جهت کنترل علائم و نشانه های Flare-up ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: Flare، up، شیوع، اندودانتیکس
  • هوشنگ سندگل، حمیرا رشیدی، زهرا ذاکری، عذرا کریم کشته، غلامرضا کمیلی صفحه 53
    زمینه و هدف
    اندازه گیری مقدار آلومینیم مایع دیالیز به طور منظم اجباری است. سطح سرمی آلومینیم بایستی هر چهار ماه یکبار در بیماران دیالیزی اندازه گیری شود و در بیمارانی که phosphate binder حاوی آلومینیم استفاده می کنند، بایستی ماهی یکبار انجام شود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی بر روی بیماران بخش دیالیز بیمارستان خاتم الانبیاء زاهدان در سال 1381 که با تشخیص (End Stage Renal Disease) بطور مرتب دیالیز می شدند، انجام شده است. از کلیه بیماران نمونه خون جهت اندازه گیری آلومینیم قبل از شروع دیالیز گرفته می شد و سپس در همان جلسه در یک ساعت پایانی، دفروکسامین با دوز 5 میلی گرم / کیلوگرم که در 500 میلی لیتر سرم قندی 5 درصد رقیق شده بود، از طریق IV Line اندام فوقانی انفوزیون می گردید. از کلیه بیمارانی که تست دفروکسامین شده بودند، قبل از شروع جلسه بعدی دیالیز، نمونه خون جهت اندازه گیری سطح آلومینیم بعد از تست دفروکسامین گرفته می شد.
    یافته ها
    آبی که جهت دیالیز استفاده می شود، مقدار آلومینیم آن قبل از Reverse Osmosis) RO)پایین تر از آب RO می باشد و آب مایع دیالیز که بایستی مقدار آلومینیم آن کمتر از 10 میکروگرم بر لیتر و ترجیحا کمتر از 5 میکروگرم بر لیتر باشد، حدود 20 میکروگرم بر لیتر آلومینیم دارد. همچنین میانگین مقدار آلومینیم سرم بیماران مورد مطالعه بعد از تست دفروکسامین به طور معنی داری افزایش یافته بود (0.03=P). از 35 بیمار 32 نفر مقادیر بالای 20 میکروگرم (90%) داشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که شیوع مسمومیت با آلومینیوم در بیماران دیالیزی بیمارستان خاتم الانبیای زاهدان زیاد بوده که بخشی از آن مربوط به مقدار آلومینیم بالا در آب دیالیز مورد استفاده می باشد و لذا پیشنهاد می شود که اندازه گیری سطح پلاسمائی آلومینیم آنها به طور مرتب انجام شود تا بتوان از علائم پیشرونده سمیت آن جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: همودیالیز، مسمومیت آلومینیمی، تست دفروکسامین، زاهدان
  • عزیز الله مجاهد، نور محمد بخشانی صفحه 59
    زمینه و هدف
    از رفتارهای غیر بهداشتی که سلامتی و هزینه جامعه را به خطر می اندازد، مصرف سیگار و مواد مخدر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی شیوع مصرف سیگار و مواد مخدر در بین دانش آموزان زاهدان انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی که در سال 1382 انجام گردید، 259 دانش آموز دختر و 216 دانش آموز پسر به صورت انتخاب تصادفی خوشه ایچند مرحله ای از دبیرستانهای شهر زاهدان انتخاب گردیدند.
    یافته ها
    میانگین سن دختران 15.8 سال و پسران 16 سال بود. طبق نتایج بدست آمده 7.8% دختران و 25.2% پسران حداقل یکبار مصرف سیگار را تجربه کرده بودند. از میان دختران 0.4% و از میان پسران 2.3% بطور معمول سیگار می کشیدند. 1.6% دختران و 8% پسران حداقل یکبار تجربه مصرف مواد مخدر را داشتند. بیشترین وقوع اولین تجربه مصرف سیگار در سن 14 سالگی (26.2%) و سپس در 15 سالگی (15.2%) بود.
    نتیجه گیری
    بالا بودن نسبی تجربه مصرف مواد مخدر و سیگار و نیز سن پایین شروع مصرف مواد مخدر هشدار دهنده می باشد و ضرورت توجه بیشتر به سنین نوجوانی در برنامه های پیشگیری را نمایان می سازد.
    کلیدواژگان: سیگار، شیوع، مواد مخدر، دانش آموزان، زاهدان
  • مریم خوشیده، علی شهریاری صفحه 67
    زمینه و هدف
    هر گاه همراه با پرولاپس اجزای لگن جابجایی اورترا ایجاد شود، بیمار دچار بی اختیاری استرسی ادرار که شایعترین شکل بی اختیاری ادراری در خانم ها است می شود. یکی از روش های جراحی درمان بی اختیاری استرسی ادرار، کلپورافی قدامی همراه بخیه Kelly است. هدف از این مطالعه بررسی موفقیت این روش جراحی با در نظر گرفتن تعداد بارداری قبلی می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1381 بر روی 200 خانم که با شکایت بی اختیاری استرسی ادرار (SI) Stress Incontinence به زایشگاه قدس زاهدان مراجعه و تحت عمل کلپورافی قدامی همراه Kelly suture قرار گرفته بودند، انجام شد و بیماران در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول 40 بیمار که کمتر از چهار حاملگی و زایمان داشتند و گروه دوم 160 بیمار که تعداد حاملگی چهار و بیشتر داشتند. در مدت 6 ماه بعد از عمل میزان بهبودی SI در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    بیماران مورد مطالعه در گروه اول که تعداد زایمان کمتر از 4 داشتند بیشتر در گروه سنی 30 تا 34 سال و در گروه دوم بیشتر در گروه سنی 34 تا 39 سال قرار داشتند. در این مطالعه کمترین تعداد حاملگی 1 و بیشترین 9 بود. بلافاصله بعد از جراحی میزان بهبودی SI در گروه اول 38 نفر (95%) و در گروه دوم 144 نفر (90%) بوده و در پایان 6 ماه 38 نفر (95%) از گروه اول و 128 نفر (80%) از گروه دوم بهبودی داشتند. میزان بهبودی SI پس از گذشت شش ماه از عمل جراحی در کل بیماران 164 نفر (83%) بود. اختلاف آماری در میزان بهبودی SI در دو گروه با تعداد حاملگی کمتر و بیشتر از 4 با روش جراحی فوق با آزمون Chi-Square معنی دار بود (p=0.043)
    نتیجه گیری
    میزان موفقیت عمل در مطالعه ما در تعداد حاملگی کمتر از چهار، بالاتر از آمارهای گزارش شده در مطالعات بدون در نظر گرفتن تعداد حاملگی می باشد و می توان پیشنهاد کرد که در بیماران دچار SI روش کلپورافی قدامی همراه با روش بخیه Kelly در بیماران با تعداد حاملگی کم می تواند انتخاب مناسبی باشد.
    کلیدواژگان: بی اختیاری استرسی ادراری، کلپورافی قدامی، بخیه Kelly، تعداد حاملگی
  • آیین نگارش مجله
    صفحه 75
  • سعید قوامی، محمد هاشمی، سید موید علویان صفحه 77
    نقص پروتئین آلفا یک آنتی تریپسین (AATD) برای اولین بار در سال 1962 در یکی از بیمارستان های شهر مالمو سوئیس کشف گردید. این کشف بر اساس الکتروفورز سلولز استات سرم افرادی بود که در اثر بیماری شدید ریوی به پزشک مراجعه می کردند که باند آلفا در الگوی الکتروفورزی آنها دچار کاهش شدید بود. با مطالعات بیشتر اریکسون، لورل و فاگرول نام این پروتئین را آلفا یک آنتی تریپسین (AAT) نهادند. با مطالعات بیشتر مشخص گردید که ژن AAT به صورت هم بارز به ارث می رسد. با پیشرفت روش ها در علوم پزشکی الکتروفورز کانونی (IEF) جانشین الکتروفورز سلولز استات شد و هم اکنون برای تعیین فنوتیپ های این پروتئین بکار می رود.
|
  • Asgari Ashtiani Ar. , Mohammadi M. Saravani R. , Taheri M. Page 1
    Background
    In serious competitions in order to keep the acquired fitness, athletes are advised to reduce the exercise intensity before starting the races. This technique is called taper. The purpose of this study was to compare four usual procedures of Taper and effect of them on the Hematological responses by measuring Vo2 max, hematological and biochemical factors.Methods and materials: Sixty semi professional athletes, 20 to 35 years old with Vo2 max between 30-45 three milts/kg/min were selected. Exercises were in three stages and took for eight weeks. In the first stage, which lastd for 4 weeks athletes did moderate intensity exercise three days a week and 30 minutes a day. Second stage started after the first stage with vigorous exercise three days a week and 45 minutes a day that lasted for two weeks. In the third stage taper, the subjects were randomly divided into four groups. The program of the first group was two days week and exercise intensity so was done with 85%, 75%, 65% and 55% of maximum exercise intensity. Second group program was two days a week exercise with 50% of maximum exercise intensity. The third group program was two days a week exercise with gradual reduction of exercise intensity. The fourth group had only rest. At second and sixth weeks after doing progressive exercise and taper, blood samples were taken from the cases and were sent to a reliable diagnosis lab.
    Results
    Collected data from different taper methods were analyzed using repeated measures ANOVA and no significant difference between biochemical factors (P>0.05) was seen but the data showed a significant difference among Vo2 max values after using these methods (P=0.04). In addition, there was significant difference in hemoglobin, hematocrit, M.C.H, M.V.C, platelets, W.B.C and Vo2 max when measured in second week, sixth week and later on Taper (P<0.05).
    Conclusions
    According to the results of this study, taper III has a considerable effect on semi professional Hematological responses.
    Keywords: Taper, Maximum heart rate, Treadmill, Vo2 max
  • Akbari A. , Karimi H. , Kazem Nezhad A. , Ghabaei M. Page 11
    Background
    Stroke is a major cause of death and disability in all societies and the disability resulting from stroke most commonly presents as hemiplegia or hemiparesis. The purpose of this study was to determine postural control and balance problems in hemiparetic patients and the effects of functional, balance and strengthening exercises protocol (FBS) in treatment of these impairments.Methods and materials: This clinical trial was performed in Kahrizak charity foundation in 1382. Thirty-four hemiparetic patients secondary to stroke with a mean ± SD age of 52.41 ± 6.19 years participated in the study through simple non-probability sampling. All patients were screened to ensure that their time since onset of stroke was at least 12 months. Patients were assigned randomly to either an experimental group or a control group, and their balance were assessed using balance part of functional, balance and strength scale (FBSS) before and after 12 sessions of intervention. The experimental group received FBS protocol. The control group received all FBS protocol except for strengthening exercises. In parametric data independent and paired t-tests and in nonparametric data Mann-Whitney and Wilcoxon tests allowed for comparisons between the pretreatment and post treatment test results between and within groups, respectively.
    Results
    Index of total balance in the experimental group increased from 53.3 ± 8.1 to 70.5 ± 6.3 (ordinal) (P <0.0001). Index of total balance in the control group increased from 48.4 ± 8.5 to 52.9 ± 7.2 (ordinal) (P <0.0001). Significant improvement (P <0.0001) after treatment was seen in the experimental group in measures of total balance index compared to control group. The Mann-Whitney test also identified a significant difference (P <0.0001) between the experimental group and the control group with respect to mean difference of total balance variable scores.
    Conclusions
    The results of this study support the effectiveness of muscle strength training to improve postural control and balance in the chronic stages of rehabilitation following stroke.
    Keywords: Balance, Postural Control, Hemiparesis, FBSS Scale, FBS exercises
  • Motiallah T. , Ghaffari Nezhad F. Page 23
    Background
    The application of cold is the most common treatment of traumatic soft tissue injuries in order to decrease bleeding and swelling, but the appropriate time without existing of reactive vasodilatation is not clear. Methods and materials: The survey was performed to detect the reactive vasodilatation and to measure the skin impedance after 20-minutes cold gel pack application.
    Results
    70 healthy people (39 males & 31 females) with mean age of 24.81±3.41 were evaluated. Cold gel pack was applied to anterior aspect of their forearms for 20 minutes. The current intensity of skin was recorded by digital multi meter, before, during & after the cold application. Then skin impedance was calculated by Ohm's rule. Statistical analyses of the data were done with paired T-test. Significant increase was found in skin impedance before and after cold application. That this increase was noted during the first 15 minutes after cold gel application, reactive vasodilatation during 20 minutes cold gel pack application was not observed.
    Conclusions
    These finding revealed that 20- minutes cold gel pack application decreased in blood volume, therefore the clinical use of cold on this time can reduce in local circulation such as in the management of acute-phase soft tissue trauma.
    Keywords: Cold gel pack, Vasodilatation, Vasoconstriction, Skin impedance
  • Imani M. , Rafighdoost H. , Mohammadi M. Page 31
    Background
    Blood exchange is one of therauputic methods for neonatal hyperbilirubinemia. But this method has some complications. One of these complications is hypocalcemia. In some studies, for avoiding from this problem, calcium gluconate injection is recomm ended. But in some studies there was any important difference between calcium treated group and the group without calcium prescription.Due to lack of documented evidences about prevalence of this complication, this study was conducted to compare the result of using calcium gluconate injection in the incidence of hypocalcemia and hyper calcemia.Methods and materials: For this purpose in a randomized controlled clinical trial in Ali_ Asghar pediatric hospital in Zahedan, 40 hyperbilirubin neonates that were hospitalized for blood exchange came into this study. These patients were randomized in two groups so that they were adjusted in terms and preterm delivery. For 22 patients, 1 ml of calcium glucdnate%10 was injected in each 100 ml exchanged blood and for 18 patients (control group), calcium injection wasn’t been done. Calcium serum level was tested before, immediately after and 6 hours after blood exchange in all patients. Data analysis was been done by means of fishers exact test, Chi_ Square and Binomial test.
    Results
    In calcium treated patients, hypocalcaemia wasn’t being present after blood exchange. But in non _ calcium treated patients hypo calcemia was seen in 4 cases (%22.4) after blood exchange (P < 0.013). All of these 4 cases were preterm. In calcium treated patients hypocalcaemia had a significant increase after exchange especially in term neonates (P < 0.028).
    Conclusions
    On the base of these results, in preterm neonates, calcium gluconate injection after blood transfusion exchange is recommended. But this procedure isn’t necessary in term newborns because may result in hyper calcemia.
    Keywords: Hyperbilirubinemia, Neonatal ichter, Blood exchange, Hypocalcaemia, Hypocalcaemia
  • Yeganeh N. Page 37
    Background
    Labor pain is one of the most severe pain which only the females experience it. In all of the countries continuous epidural analgesia is known as the most reliable and safe method. In spite of this there are some concerns about the effects of analgesia on mother and fetus hence avoiding this technique in Iran. This article undertaken to show the effects of continuous segmental epidural analgesia on the labor process.Methods and materials: This study is a randomized clinical trial undertaken in Kermanshah UMSHS. Study conducted on 90 primipara cases ranging between 17-30 years old age which randomly allocated in two case and control groups. Segmental epidural block with bupivacaine combined with sufentanil was conducted in the study group. Data collected with check list and analized with SPSS software. Differences of labor duration in the first and second phases was compared with t-test, any unwanted cesarean section due to dystopia or fetal distress with exact Fischer test, apgar scores of newborns in two groups with corrected K square test aby use of devices for delivery with K square test and quality of analgesia was measured with visual analog score (VAS).
    Results
    In this study labor duration in two groups for first and second stages showed no significant difference (P<0.05), also unwanted sectarian section, use of vacuum or forceps and first minute apgar scores of nweborns didnt show any significant differences. Complete analgesia (VAS=0) obtained in 97.8% of cases and remaining 2.2% experienced partial analgesia (VAS≤ 2).
    Conclusions
    If cases are selected correctly and confusing factors and partial and absolute contraindications of epidural technique are spared continuous segmental epidural analgesia hasnt any side effects on labor process and mother and fetus health.
    Keywords: Epidural, Painless delivery, Epidural analgesia
  • Saberi Ea.Md, Tavakoli S. Page 47
    Background
    Patients who begin endodontic therapy may experience pain or swelling during therapy or after obturation of root canal system (flare –up). The causes of flare-up phenomena are numerous and often multi factorial. The goal of this study is to examine the incidence of flare – up and its connection with variables such as pulp and periapical conditions, the type of treatment, the number of appointment and the tooth groups under treatment. Methods and materials: In this study 1168 patients were selected from among the patients referring for treatment to the endodontics ward of Zahedan faculty of Dentistry. At each visit information was obtained on each patient as to their demographics, presenting signs, symptoms and diagnosis and then treatment performed. After complete of the appropriate forms the data were analyzed with the chi-square statistical method.
    Results
    The results of the study indicate the incidence of flare – up to be 3. 2%، with a significant relationship between the incidence of flare – up and the pulp and periapical conditions (P<0. 05) and no significant relationship between incidence of flare – up and the type of treatment performed, the number of treatment appointment and the type of tooth (P> 0. 05).
    Conclusions
    Because bacteria are the source of pulpal and periapical infection, eliminating of bacteria is necessary for resolve of signs and symptoms of flare-up.
    Keywords: Flare – up_Endodontics_Incidence
  • Sanadgol H. , Rashidi H. , Zakeri Z. Kareimkoshteh E.Md, Komeyli R. Page 53
    Background
    Aluminum accumulation in plasma and tissues is a well-described complication among persons undergoing peritoneal dialysis or hemodialysis. Excess bone aluminum is associated with low bone formation rates and increased risk for fractures. Current recommendations for care of patients with end-stage renal disease include screening for aluminum toxicity with plasma aluminum levels; patients with levels below20 micro g/L are considered to be at low risk for aluminum related bone disease (ARBD). By attention to some clinical symptoms that maybe related to AL toxicity, we measured serum AL level before and after DFO test. Methods and materials: In this descriptive study the incidence of AL toxicity in patients on hemodialysis in Khatam-Al-Anbia hospital of Zahedan-Iran was measured. In 35 patients on hemodialysis, serum level of AL before and after DFO test was measured. We also measured serum level of Ca, P, ALP, PTH and Ferritin in these groups of patients. To evaluate AL level in water used for hemodialysis it was measured at the same time.
    Results
    In our study serum AL levels in most of patients were high (32 out of 35). It maybe due to high level of AL in dialysate. Dialysate AL level before and after RO (Reverse Osmosis) were 16 microgram/Lit and 19.8 microgram/Lit respectively. In only 3 out of 35 patient’s serum AL levels of baseline were less than 20 microgram/Lit and DFO test in one of them was positive. Serums AL level of 16 patients were between 20 to 40 microgram / Lit and in 16 patients were more than 40 microgram/Lit.
    Conclusions
    In conclusion treatment with improperly processed water was the major causes of aluminum toxicity in uremic patients.
    Keywords: Heamodialysis, Aluminium toxicity, Defroxamin test, Zahedan
  • Mojahed A. , Bakhshani Nm. Page 59
    Background
    Drug abuse and smoking behavior, particularly in youngsters, affect communities in terms of health and economy. The present study was carried out with the aim of a survey on drug abuse and smoking cigarette amongst high school students in Zahedan city. Methods and materials: The research sample contained 259 girls and 216 boys being randomly selected using multi-stage clustering method. The average age was 15.8 years for girls and 16.04 years for boys.
    Results
    The results showed that 7.8% of girls and 25.2% of boys had experienced smoking at least once. It was found that 0.4% of the female students and 2.3% of male students were used to regular smoking. Drug abuse (using opiate) was shown to be experienced at least once by 1.6% and 8% of females and males, respectively. The initial smoking was most frequently experienced in age of 14 years (26.2%), followed by the age of 15 (15.2%).
    Conclusions
    Smoking and drug abuse in a relatively high percentage of students and decreasing the age of onset of using these materials arise a major alert. It is concluded that students at this age require further notice and they should be considered particularly in the control programs involving cigarette and drug.
    Keywords: Smoking, Prevalence, Opium, Students, Zahedan
  • Khooshideh M.Md, Shahriari A.Md Page 67
    Background
    When pelvic organs prolapse exist with anatomic hyper mobility of the urethra, stress incontinence that is the most common cause of the incontinence in women. One of the procedures used in treatment of the stress incontinence is anterior colporraphy with Kelly suture. The aim of this study is to determine the rate of success of this method of surgery in women with different parity. Methods and materials: In this descriptive analysis study in 2000 2002 women were chosen with stress incontinence in Ghods hospital and after anterior colporraphy with Kelly suture the rate of cure of stress incontinence 6 months after operation was determined on them. The women were divided in two groups for comparing the rate of success of operation; first group consisted of 40 patients with parity between 1-3 and second group160 patients with 4 or above 4 parity.
    Results
    Rate of overall successful results after 6 months in patients (164 cases) was (83%). Surgery in first group was successful in 38 cases (95%) and in second group 144 cases (80%) immediately after surgery.After 6 months 38 cases (95%) in first group and128 cases (80%) in second group were treated. The difference between two groups is significantly confirmed with chi -square test (P= 0.046).
    Conclusions
    The rate of success in our study in the patients below fourth parity was greater than the rate of success reported by other studies; so anterior colporraphy with Kelly suture is a good choice in low parity women.
    Keywords: Urinary stress incontinence, Anterior colporraphy, Kelly suture, Parity