فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:7 Issue: 2, 2005

  • تاریخ انتشار: 1384/05/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آنوش نقوی، کارلا نیشی میورا، کیمیا کهریزی، یاسر ریاض الحسینی، حسین سوراکی علی آبادی، نجات مهدیه، ریچارد اسمیت، حسین نجم آبادی صفحه 85
    زمینه و هدف

    اختلال در شنوایی ارثی یک بیماری هتروژن است که با وراثت های مختلف دیده می شود. جهش های ژن GJB2، به خصوص جهش 35delG، به عنوان عامل عمده ایجاد کننده ناشنوایی ارثی سندرمی و غیر سندرمی در جمعیت های مختلف شناخته شده اند. از آنجایی که اقوام مختلف ازتنوع ‍‍‍‍ژنتیکی گوناگونی برخوردارند بررسی جداگانه آنها ضروری به نظر می رسد. هدف این مطالعه بررسی شیوع و طیف جهش های ژن GJB2 در دو قوم بلوچ و سیستانی در استان سیستان و بلوچستان می باشد.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه که در سال 83-1382 انجام شد، تعداد 100 خانواده از دو قوم بلوچ و سیستانی (47 خانواده بلوچ و 53 خانواده سیستانی) که از ناشنوایی غیرسندرمی با وراثت اتوزومی مغلوب رنج می بردند، مورد بررسی قرار گرفتند. غربالگری برای جهش های ژن GJB2 به وسیله روش (Allele-Specific Polymerase Chain Reaction) ASPCR به منظور شناسایی جهش 35delG انجام شد. نمونه هابی که برای جهش 35delG منفی بودند، به وسیله روش هایDHPLC Denaturing High Performance Liquid) Chromatography) و تعیین توالی (Sequencing) برای یافتن جهش های دیگر GJB2 مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    جهش های GJB2 در 18 کروموزوم (9%) از 200 کروموزوم مورد مطالعه یافت شد. این جهش ها عبارتند از R127H، W24X، 167delT، M93I، K112I. در میان این جهش ها جهش W24X دارای بالاترین فراوانی بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به این نتایج احتمالا ژن ها و جهش های دیگری به عنوان عوامل اصلی ایجاد ناشنوایی در جمعیت این استان، پیشنهاد می شود.

  • محمدرضا عرب، لیلا روستا، فریدون سرگلزایی اول، مریم حیدری، مهربد کریمی صفحه 93
    زمینه و هدف
    توسعه روز افزون صنعت و تکنولوژی، استفاده از فرآیند جوشکاری را درصنایع فلزی سبک و سنگین اجباری کرده است. هنگام جوش فلزات به کمک جریان الکتریسیته، آلاینده هایی تولید می شوند که مطالعات جدید اثرات مضر آنها بر دستگاه تنفسی، گوارشی، تولید مثلی و خون را نشان داده است. هدف از این مطالعه شناسایی تغییرات سلول های کبدی به روش دقیق لکتین هیستوشیمی و اندازه گیری فعالیت آنزیم های کبدی پس از تاثیر این گازها بر یک مدل تجربی در شرایط قابل کنترل از نظر میزان آلودگی با این فیوم ها بود.
    مواد و روش کار
    60 سر موش صحرایی از نژاد Sprague Dawley با وزن20 ±250 گرم انتخاب و پس از سازش با محیط به دو گروه آزمایش (40 سر) و شاهد (20سر) تقسیم شدند. هر کدام از زیر گروه های آزمایش و شاهد بر اساس مدت زمانی مواجهه با گازها به زیر گروه های 2، 4، 6 و 8 هفته ای تقسیم شدند. تعداد موش ها در هر زیر گروه آزمایش و شاهد به ترتیب 10 و 5 سر بود. موش های گروه آزمایش به مدت 2 ساعت در روز و 5 روز در هفته در معرض گازهای جوشکاری قرار گرفتند. میزان گازهای هوای درون اتاقک گاز هر ساعت 12 تا 15 بار تعویض شد. مقدار گازهای ازون، دی اکسید کربن، مونواکسید کربن، دی اکسید و مونواکسید نیتروژن و ذرات معلق به ترتیب با دتکتورهای Gastec و فیلترهای استاندارد استات سلولز اندازه گیری شد. بر اساس جدول زمانی از موش های تمام گروه ها نمونه خونی و کبدی گرفته شد. نمونه های بافتی مطابق روش معمول پاساژ و برش گیری شد و با روش های هماتوکسیلن- ائوزین، لکتین های PNA، WGA و پاس رنگ آمیزی شد. اطلاعات آماری به کمک آزمون های غیر پارامتری من ویتنی و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه حضور دی ساکارید گالاکتوز/ ان استیل گالاکتوز آمین را به میزان بسیار کمی در بافت همبندی ورید مرکز لبولی و اسید سیالیک و قند انتهایی ان استیل گلوکز آمین را در سلول های اندوتلیومی سینوزوئیدها در کبد نشان داد. در رنگ آمیزی پاس میزان گلیکوژن در سلول های محیطی لبول کبدی گروه های جوشکاری مخصوصا گروه 8 هفته ای نسبت به شاهد تغییر یافته بود. نتایج حاصل از آنالیز اطلاعات آماری نشان دادکه اختلاف میزان فعالیت آنزیم های آلکالین فسفاتاز و AST وALT در گروه های شاهد و آزمایش در این دوره زمانی از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تغییرات سلولی و آنزیمی در کبد متعاقب تاثیر گازهای جوشکاری وابسته به مدت زمان آلودگی با این آلاینده ها بوده و اثر تجمعی داشته باشد. مطالعات تکمیلی آینده نقش بیشتر این تغییرات و ارتباط آن با پاتوژنز بیماری های کبدی را نشان خواهد داد.
    کلیدواژگان: کبد، فیوم های جوشکاری، لکتین، قند انتهایی
  • زهرا ذاکری، علیرضا خزاعی، علی اصغر کوثری، محمدرضا تابان صادقی صفحه 101
    زمینه و هدف
    اثرات درمانی آزاتیوپرین (AZA) و داکسی سیکلین (DOX) در بیماران آرتریت روماتوئید(RA) شناخته شده است. اما در مورد تفاوت اثرات این دو دارو با یکدیگر در درمان آرتریت روماتوئید اطلاعات زیادی در دست نیست. هدف این مطالعه مقایسه این دو دارو در درمان آرتریت روماتوئید است.
    مواد و روش کار
    71 بیمار دچار آرتریت روماتوئید فعال واجد شرایط در این کارآزمائی بالینی دو سوکور وارد شده و در دو گروه شامل 32 نفر در گروه آزاتیوپرین و 39 نفر در گروه داکسی سیکلین قرار گرفتند. طی مطالعه تمام بیماران مجاز به استفاده از پردنیزولون با دوز کمتر از 10 میلی گرم در روز بودند. گروه اول 100 میلی گرم آزاتیوپرین و گروه دوم 200 میلی گرم داکسی سیکلین در روز دریافت کردند. تمام بیماران در بدو ورود و سپس هر چهار هفته از نظر یافته های بالینی (تعداد مفاصل متورم، اندکس مفصلی ریتچی، مدت خشکی صبح گاهی، میزان درد و آزمون چنگ زدن) و متغیرهای آزمایشگاهی (هموگلوبین، پلاکت، لکوسیت، ESR، CRP و فاکتور روماتوئید) و ارزیابی کلی پزشک بررسی شدند.
    یافته ها
    71 بیمار (32 نفر در گروه آزاتیوپرین و 39 نفر در گروه داکسی سیکلین) مطالعه را به پایان رساندند. خصوصیات دموگرافیک، بالینی و پایه در دو گروه مشابه بود. در هر گروه پاسخ درمانی از نظر متغیرهای بالینی و آزمایشگاهی ذکر شده در بالا نسبت به مقادیر پایه در هفته شانزدهم از نظر آماری معنی دار بود. در مقایسه بین دو گروه جز در میزان ESR)001/0(P< وCRP)01/0(P< که در گروه آزاتیوپرین بهبودی بیشتری داشت، در سایر متغیرهای بالینی و آزمایشگاهی اختلاف معنی دار نبود) 05/0(P<. مقایسه ارزیابی کلی پزشک در دو گروه تفاوت مهمی از نظر بالینی نشان نداد. عوارض جانبی در گروه داکسی سیکلین مختصری بیشتر بود ولی عوارض وخیم منجر به خروج از مطالعه (دو نفر در گروه آزاتیوپرین به علت نوتروپنی شدید و یک نفر در گروه داکسی سیکلین به علت تهوع و استفراغ شدید) از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    اثرات درمانی داکسی سیکلین و آزاتیوپرین در بیماران آرتریت روماتوئید یکسان بود و اختلاف معنی داری در متغیرهای بالینی و آزمایشگاهی بهبودی بیماری و ارزیابی کلی پزشک از بیماری، بین دو دارو وجود نداشت اما عوارض جانبی در داکسی سیکلین بیشتر از آزاتیوپرین دیده شد.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، آزاتیوپرین، داکسی سیکلین
  • دکترسودابه سرگلزایی، فاطمه رخشانی صفحه 111
    زمینه و هدف
    وضعیت بیماری های دهان ودندان افراد دچار ناتوانی های ذهنی وجسمی یکی از موضوعات مورد توجه محققین دندانپزشکی پیشگیری است. هدف از این مطالعه بررسی این شاخص ها در این دو گروه در شهر زاهدان می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه در سال 1380، وضعیت دهان ودندان 94 فرد معلول ذهنی و 104 فرد معلول جسمی را مقایسه نمود. مبتلایان به عقب ماندگی ذهنی درسه دسته طبقه بندی شدند: خفیف یا آموزش پذیر (10 نفر)، متوسط یا تربیت پذیر (45 نفر) و شدید یا پناهگاهی (39 نفر). معلولین جسمی شامل معلولین جسمی حرکتی(28 نفر)، ناشنوایان(44 نفر) و نابینایان (32 نفر) بودند. شاخص های مورد بررسی شامل شاخص پوسیدگی یا DMFT، شلوغی دندان ها، سایش دندان های قدامی و خلفی و شاخص بهداشت دهان (شامل شاخص دبری های دهانی D1-s و شاخص کالکولوس C1-s) بودند.
    یافته ها
    میانگین DMFTدر معلولین ذهنی و جسمی7 تا 14سال به ترتیب 2/3 و 7/3 در 15 تا 25 سال به ترتیب 7/2 و6/3 و در 26 سال و بالاتر 7/5 و7/3 بود که پس از انجام آزمون من ویتنی تفاوت معنی داری مشاهده نگردید. درحالیکه درسه گروه معلولین ذهنی آموزش پذیر، تربیت پذیر و پناهگاهی به ترتیب 5، 1/4 و 6/1 بودکه تفاوت آماری معنی داری را نشان می دهد(05/0 (P<. شاخص شلوغی دندان ها، سایش دندان های خلفی و سایش دندان های قدامی تفاوت آماری معنی داری نداشتند اما در بررسی شاخص بهداشت دهان، شاخص دبری های دهانی و شاخص کالکولوس هردو در همه گروه های سنی معلولین ذهنی به نحو معنی داری بالاتر از سایر معلولین بود(05/0 (P<.
    نتیجه گیری
    توجه ویژه به مشکلات دهان و دندان معلولین و راه اندازی یک سیستم درمانی کارآمد برای این گروه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: معلولین ذهنی، معلولین جسمی
  • بتول شریفی مود، فاطمه کیخا، اسماعیل صانعی مقدم، مسعود صالحی رویا علوی نایینی، ملیحه متانت، رحیمه خادمی صفحه 119
    زمینه و هدف
    زنان باردار اگر به عفونت ویروس هپاتیت B آلوده باشند، می توانند نوزادان خود را آلوده نمایند. میزان آلودگی کودک بر اساس شدت عفونت در مادر بین10 تا90 درصد متغیر است. این بررسی به منظورتعیین فراوانیHBsAg در زنان باردار شهر زاهدان انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی با نمونه برداری تصادفی تعداد 200 زن باردار شهر زاهدان که جهت مراقبت های دوران بارداری به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان مراجعه کرده بودندانتخاب شدند و بعد از تکمیل فرم اطلاعاتی، نمونه خون جهت تعیین HBsAg به روش الیزا بررسی شد.
    یافته ها
    آزمون HBsAg در 13 تفر(5/6%) از زنان مورد مطالعه مثبت شد. 74% زنان مورد بررسی خانه دار بودند و تمام موارد آنتی ژن مثبت در گروه زنان خانه دار مشاهده شد. 5% خانم ها دارای شغلی پرخطر(پرستار، ماما، آرایشگر) برای ابتلا به عفونت بودند که هیچ کدام آنتی ژن مثبت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از زنان باردار در بررسی فوق HBsAg مثبت بودند و با عنایت به اینکه برنامه واکسیناسیون نوزادان این زنان در بدو تولد متفاوت است، توصیه می شود تمامی خانم ها در دوران بارداری از نظر ویروس هپاتیت B مورد آزمایش قرار گیرند.
    کلیدواژگان: HBsAg، زنان باردار، شهر زاهدان
  • ماندانا رفیعی، بابک عبدی نی صفحه 125
    زمینه و هدف
    شیوع عفونت هلیکوباکترپیلوری در کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته می باشد. عفونت هلیکوباکترپیلوری از علل شایع گاستریت درکودکان و بزرگسالان بوده و ارتباط مشخصی بین این باکتری و زخم معده، بیماری های لنفوپرولیفراتیو به خصوص لنفوم مالت وجود دارد. میزان شیوع این عفونت در کودکان براساس وضعیت اقتصادی واجتماعی آنها متغیر است. هدف از این مطالعه ارزیابی چهار روش تشخیصی برای تشخیص عفونت هلیکوباکترپیلوری شامل روش های تهاجمی(آزمون اوره آز و بافت شناسی) و روش های غیر تهاجمی (آزمون های سرولوژی وآنتی ژن هلیکوباکترپیلوری در مدفوع) می باشد.
    مواد و روش کار
    طی مطالعه یک ساله 100 کودک که با دل درد مزمن از مناطق مختلف شمال غرب کشور به بیمارستان کودکان تبریز مراجعه نموده بودند، مورد بررسی و تحت آندوسکوپی و آزمون های سرولوژیک و بررسی آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری در مدفوع به روش الیزا قرار گرفتند. در این مطالعه، بیوپسی روش استاندارد طلایی تشخیصی در نظر گرفته شد. یافته ها جمع آوری و با روش های آماری رایج مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    60% بیماران از نظر عفونت هلیکوباکترپیلوری در بیوپسی مثبت بودند. در این مطالعه آزمون اوره آز با حساسیت 58 و ویژگی 90%، سرولوژی با حساسیت 55 و ویژگی 87% و آزمون آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری در مدفوع با حساسیت 8/54 و ویژگی 4/79% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    جهت تشخیص عفونت هلیکوباکترپیلوری انجام آندوسکوپی و بیوپسی روش استاندارد طلایی می باشد ولی اگر به هر علت امکان انجام آنها وجود نداشته باشد انجام آزمون های سرولوژی، آزمون آنتی ژن هلیکوباکترپیلوری درمدفوع جایگزین مناسبی برای بیوپسی می باشد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، گاستریت، آندوسکوپی، کودکان
  • فاطمه نبی پور، محمدعلی طیارزاده صفحه 131
    زمینه و هدف
    استرپتوکوک بتاهمولیتیک A شایع ترین پاتوژن جداشده از بیماران مبتلا به فارنژیت و فارنگوتونسیلیت حاد درکودکان سنین مدرسه می باشد. عوارض خطرناک این بیماری نظیر تب روماتیسمی و گلومرولونفریت اهمیت تشخیص و درمان به موقع این بیماری را مشخص می سازد. هدف این مطالعه بررسی میزان فراوانی ناقلین استرپتوکوک بتاهمولیتیک A در بین دانش آموزان مدارس راهنمایی و تعیین حساسیت دارویی استرپتوکوک بتاهمولیتیک A جدا شده از این نمونه ها بود
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی که با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انجام شد تعداد 200 دانش آموز مقطع راهنمایی مورد مطالعه قرار گرفتند. معیار ورود به مطالعه، عدم مصرف آنتی بیوتیک در دو هفته اخیر، عدم وجود شکایت و علائم فارنژیت با توجه به شرح حال و معاینه فیزیکی بود. با استفاده از سواپ استریل، از محیط حلق نمونه برداری شده، و نمونه ها درکمتر از یک ساعت به آزمایشگاه منتقل شدند. برای جداسازی و شناسایی استرپتوکوک بتاهمولیتیک A، از محیط آگار خونی، مانیتول سالت آگار، روش رنگ آمیزی گرم و آزمون کاتالاز و حساسیت نسبت به باسیتراسین استفاده شد. میانگین قطر هاله ایجاد شده در اطراف هر دیسک آنتی بیوگرام به عنوان معیار حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک در نظر گرفته شد. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها
    فراوانی حاملین استرپتوکوک بتاهمولیتیک A بدون علامت، 5/28% بود. این فراوانی در دو جنس تفاوت آماری معنی دار نداشت. تمامی استرپتوکوک بتاهمولیتیک A بدست آمده از محیط کشت، نسبت به پنی سیلین مقاوم بودند. مقاومت دارویی نسبت به کوتریموکسازول و آموکسی سیلین به ترتیب در 2/91 و 7/87% موارد مشاهده گردید. وانکومایسین در 5/89% موارد و سفالکسین و اریترومایسین در 5/59% موارد، حساسیت بالای دارویی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مقاومت دارویی استرپتوکوک بتاهمولیتیک A نسبت به پنی سیلین همانند دیگر مطالعات در جامعه رو به افزایش است. فراوانی نسبتا زیاد ناقلین مزمن بدون علامت نیز خود نشان دهنده عدم درمان مناسب با روش های مرسوم است. به نظر می رسد برای جلوگیری از افزایش مقاومت دارویی و یا تجویز آنتی بیوتیک های موثر جایگزین، باید اقدامات پیشگیرانه جدی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A، حاملین استرپتوکوک
  • علی کبریایی، مسعود رودباری، مالک رخشانی نژاد، پرویز رضا میرلطفی صفحه 139
    زمینه و هدف
    نگرش های مدیریتی جدید، کیفیت را خواسته مشتری تعریف می کنند. بر همین اساس، شناخت ادراکات دریافت کنندگان خدمت از کیفیت خدمات ارائه شده و ارزیابی کیفیت خدمت، از جمله گام های اساسی در تدوین برنامه های ارتقای کیفیت محسوب می شود. لذا این پژوهش با هدف ارزیابی کیفیت خدمات آموزشی از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد.
    مواد و روش کار
    در مطالعه ای توصیفی تحلیلی که به روش مقطعی در سال 1383 انجام شد، 386 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که به روش طبقه ای نسبتی و در هر طبقه به روش تصادفی منظم انتخاب شدند، مورد پرسش قرار گرفتند. گردآوری داده ها با مراجعه به نمونه های مورد بررسی و به کمک پرسشنامه تدوین شده بر اساس ابزار SERVQUAL انجام شد. پرسشنامه، کیفیت را در پنج بعد خدمت اندازه گیری نمود. روایی پرسشنامه، با روش روایی محتوا برآورد و پایائی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تعیین شد. داده های پژوهش به کمک روش های آمار توصیفی و تحلیلی، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که6/17% پاسخگویان، کیفیت کلی خدمات ارائه شده را خوب، 2/48% متوسط و 2/34% آن را بد توصیف کردند. مقایسه ابعاد پنج گانه نشان داد که تفاوت کیفیت مشاهده شده بین ابعاد پنج گانه خدمت با یکدیگر معنی دار بود و وضع موجود کیفیت در بعد اطمینان(عمل به تعهدات) بهتر و در بعد پاسخ گویی(کمک به مشتری) بدتر از سایر ابعاد بود.
    نتیجه گیری
    عبارات مربوط به هر یک از ابعاد پنج گانه بیانگر آن است که در این دانشکده ها فرصت هایی برای ارتقای کیفیت وجود دارد. لذا به نظر می رسد برای بهبود وضع کیفیت خدمات آموزشی ارائه شده بهتر است با توجه به این عبارات، راهکارهائی تدوین و به اجرا در آید و به لحاظ معنادار بودن تفاوت کیفیت در ابعاد پنج گانه، هنگام تخصیص منابع به این تفاوت ها توجه گردد.
    کلیدواژگان: کیفیت، ابعاد پنج گانه، خدمات آموزشی، دانشجو، دانشگاه علوم پزشکی، زاهدان
  • مجید صادقی زاده، کیانوش خسروی دارانی صفحه 149
    پس از انتشار تحقیقات اولیه در مورد استفاده از لیپوزم ها به عنوان ابزار انتقال ژن، سیل تحقیقات در مورد ژن درمانی بیماری های ژنتیکی توسط حامل های مختلف صورت گرفته است. این مقاله مروری است بر انواع سیستم های انتقال ژن، با نگاهی ویژه بر سیستم های غیرویروسی که در آن کاربرد انواع پلیمرهای معمول معرفی و با یکدیگر مقایسه شده اند. در پایان کوپلیمر حساس به دما به عنوان موفق ترین حامل پلیمری به تفصیل توضیح داده شده است.
  • صفحه 165
    سردبیر محترم مجله علمی پژوهشی طبیب شرق سلام علیکم احتراما به استحضار می رساند در شماره 3 پائیز 1383 مجله وزین طبیب شرق نامه ای از جناب آقای دکتر اصغر اکبری استادیار محترم گروه فیزیوتراپی چاپ شده بود که سئوالات و ایراداتی به مقاله اینجانبان (شهره تقی زاده، فهیمه کمالی سروستانی) با عنوان "اختلال کم تحرکی مفصل ساکروایلیاک در دانش آموزان دبیرستانی، چاپ شده در شماره 4 زمستان 82 همین مجله) وارد نموده و درخواست درج پاسخ در مجله را داشتند. خواهشمند است به منظور رفع اشکالات و پاسخگوئی به سئوالات ایشان و سایر علاقه مندان، این نامه را در شماره آینده مجله چاپ نمایید. ضمنا جهت مستند نمودن دلایل، مدارک کافی به منظور پاسخگوئی به هر اشکال ضمیمه می باشد. تقاضا می شود در صورت امکان این مدارک به نحو مقتضی در اختیار ایشان قرار گیرد.
|
  • Naghavi A., Nishimura C., Kahrizi K., Riazalhosseini Y., Suraki Aliabadib H., Mahdieh N., Smith Richard Jh., Najmabadi H. Page 85
    Background

    Hereditary hearing impairment is a heterogeneous disability showing different pattern of inheritance and involving a multitude of different genes. Mutations in the GJB2 gene, especially the 35delG mutation, have been established as a major cause of inherited and sporadic non-syndromic deafness in various ethnic groups. Because population-specific differences are not uncommon, in this study we sought to determine the prevalence and spectrum of GJB2 mutations in two isolated ethnic groups of Balooch and Sistani in southeastern Iran. Methods and Materials: In this study in 2004 2005 we analyzed one hundred families belonging to the Balooch and Sistani populations suffering from autosomal recessive non-syndromic hearing impairment. Mutation screening of GJB2 was performed by an allele-specific PCR assay to detect the 35delG mutation. The negative or heterozygous cases for the 35delG mutation were screened by denaturing high performance liquid chromatography (DHPLC) and sequencing analysis.

    Results

    35delG mutation which is the most common GJB2 mutation in the white population as well as other parts of Iran was not found in any of the patients. We identified GJB2 mutant alleles in 18 chromosomes (9%) including R127H, K122I, W24X, 167delT and M93I. Among them W24X had the highest frequency.

    Conclusions

    Based on these data, the hot-spot mutations in the GJB2 gene in the Balooch population with non-syndromic hearing loss may be different from other ethnic groups in Iran.

    Keywords: Deafness, GJB2, DHPLC
  • Arab Mr. , Roosta L. , Sargolzaie Aval F. , Heydari M. , Karimi M. Page 93
    Background
    Increasing daily development of industry is intimately associated with obligatory use of electric welding process in light and heavy industrial companies. Recent studies showed some deleterious effects of welding fumes generated during electric welding on human bodies in circulatory, blood, gastrointestinal, respiratory and reproductive systems. The aim of the present study was to define the histopathological effects of welding fumes on liver cells and its enzymes in a conditioned medium in gas exposure chamber in Rat as an experimental model. Methods and Materials: A total number of 60 Sprague Dawley Rats were chosen and divided into experimental (40) and control (20) groups. Each group was subdivided into 2, 4, 6 and 8-week subgroups. The number of Rat in each subgroup of experimental and control group was 10 and 5, respectively. Experimental group Rats were exposed to fumes of electric welding for 2 hour/day and 5 day/week. The rate of air turn over in exposure chamber was fixed to 12-15/hour. The amount of O3, CO, CO2, NO + NO2 and particulate matter were measured by Galtec detectors and Cellulose acetate filter, respectively. According to timetable animals were killed and specimens from liver and blood were taken, tissue specimens fixed in formaline buffer solution and processed routinely. Sections with 5-7 micrometer in thickness were stained by H-E, PAS, PNA, WGA and Alcian blue pH=2.5. The enzyme activity was measured and data were analyzed by Kruskall Wallis and Mann Whiney NPAR tests.
    Results
    The results of this study showed the presence of small quantities of Gal/GalNac in the sub endothelial connective tissue of central venule and also sialic acid and GluNac in endothelial cells of sinusoid in liver. PAS staining showed that the amount of glycogen particle in hepatocyte changed in experimental group especially in peripheral cells of classic lobule. Statistical analysis showed that there was no any statistically significant difference for alkaline phosphatase, ALT and AST between all studied groups.
    Conclusions
    It seems that hepatocytes and its own serum enzyme activity changes are time dependent after exposure to welding fumes. The future studies will probably showed the exact role of these fumes in hepatocyte and its relation to pathophysiology of liver diseases.
    Keywords: Liver, Welding fumes, Lectin, Terminal Sugar
  • Zakeri Z. _Khazaei Ar. : Kousari Aa. _Taban Mr. Page 101
    Background
    Therapeutic effects of Azathioprine (AZA) and Doxycycline (DOX) on arthritis Rheumatoid (RA) patients have been recognized. However, there is not much information available about the difference of their effects in the treatment of RA.Methods and Materials: Seventy-one patients finished 16 weeks of the study. (32 patient in AZA and 39patients in DOX group). All patients received less than 10 mg/day prednisolone. Group 1 and 2 received 50 mg AZA and 100mg DOX twice in day respectively. We evaluated clinical (tender & swollen joint counts, Ritchi articular index, morning stiffness, pain score (VAS), gripe strength) and laboratory measurements (hemoglobin, platelets counts, WBC, ESR, CRP, RF) and physician overall assessment.
    Results
    At entry, demographic, clinical and laboratory measurements were similar in both groups. At 16th week both groups showed statistically significant improvement in clinical and laboratory measurements. There were no statistically significant differences between the treatment groups in clinical and laboratory variables (P<0.05) except for ESR and CRP that were better improvement in AZA group (P<0/001,P<0/01respectively). Minor adverse effects (Gastrointestinal, skin) were more frequent in DOX group, but withdrawals because of sever adverse effects were similar in both groups.
    Conclusions
    Therapeutic effects of DOX and AZA on arthritis Rheumatoid patients were alike and there was no significant difference in clinical and laboratory variable of illness recovery as well as overall evaluation of the two drugs, but side effects of DOX were more than those of AZA.
    Keywords: Azathioprine, Doxycycline, Rheumatoid Arthritis
  • Sargolzaei S. , Rakhshani F. Page 111
    Background
    The oro-dental condition of mentally and physically disabled individuals is one of the important concepts in preventive dentistry. The aim of this study is to evaluate those conditions in these two groups in Zahedan (Iran).Methods and Materials: This survey was compared the oro-dental conditions in 94 mentally handicapped and 104 physically handicapped. The mentally handicapped group subdivided into three groups: educable (10), trainable (45), and isolated (39). The physically handicapped group consists of three groups: physically impaired (28), hearing impaired (44), and visually impaired (32). The oro-dental health index consisted of DMFT, crowding, anterior and posterior teeth attrition, oral health index consisting of debris index (D1-s) and calculus index (C1-s).
    Results
    Mean DMFT in 7-14 year-olds mentally and physically disabled persons were 3.2 and 3.7, respectively in 15-25 year-olds were 2.7 and 3.6 and in 26 year-olds and upper was 5.7 and 3.7 respectively which did not show significant correlation by Mann-Whitney test. It was 5, 4.1 and 1.6 in educable, trainable and isolated mentally handicapped which was significantly meaningful (P<0.05). There was no significant correlation between disability and crowding, anterior and posterior attrition index. The D1-s and C1-s was significantly higher in mentally disabled groups than those in other disabled groups.
    Conclusions
    Specific consideration to oro-dental complications of disabled groups and to set up an efficient managing system is advisable.
    Keywords: Mentally retard person, Physically disabled person, DMFT, O.H.I
  • Sarifi-Mood B. , Kaikha F. , Sanei-Moghaddam S. , Salehi M. Alavi -Naeini R. , Metanat M. , Khademi R. Page 119
    Background
    Pregnant women who are infected with hepatitis B virus، can infect their children. The risk that newborn infant will develop hepatitis B is 10 to 90%. The aim of this study was to determine the prevalence of HBsAg in pregnant women in Zahedan. Methods and Materials: In this cross sectional study in a time period of one month in Zahedan a total cases of 200 pregnant women were enrolled in our study. The sera obtained from these pregnant women were measured by ELISA method for HBsAg.
    Results
    Our data showed that 6. 5% of the pregnant women had a positive test for HBsAg.
    Conclusions
    In summary, it seems that hepatitis B infection is highly endemic at least in pregnant women in Zahedan. On the basis of this epidemiologic data, screening of all pregnant women is necessary.
    Keywords: Epidemiology, Hepatitis B, Pregnant women
  • Rafeey M. , Abdinia B. Page 125
    Background
    The prevalence rate of Helicobacter pylori in developing country is higher than that in developed country. H. pylori infection one of the common causes of gastritis in adults and children and there is no association between this bacterium and lympoproliferative especially malt lymphoma. The prevalence rate of this infection in children is influenced by their socio-economic status. The aim of our study was to compare the results of invasive tests (endoscopy, gastritis mucosal biopsy histology, urease) with non-invasive tests (serology, stool Ag).Methods and Materials: During the study 100 one-year-old children with acute stomach pain who referred to Tabriz children hospital from north-east of the country were examined by upper gastrointestinal endoscopy, urease serology and stool Ag test.
    Results
    In histologic examination of sample %60 of the patients were found HP positive that urease test with %58 sensitivity and %90 specificity, serology with %55 sensitivity and %87 specificity, stool antigen with %54.8 sensitivity and %79.4 specificity.
    Conclusions
    The results showed serology and stool Ag test low sensitivity and specificity than Gold standard histology. But, these tests can be evaluated potentially as an indicator of H.P status during diagnosis and treatment and eradication of H. pylori.
    Keywords: Helicobacter pylori, Gasteritis, Endoscopy, Children
  • Nabipoor F. , Tayarzadeh Ma. Page 131
    Background
    Streptococci group A is most frequently isolated pathogen in the cases of acute pharyngitis and pharyngotonsilitis in school-aged children. It’s Dangerous complication such as rheumatic fever and glomerulonephritis increase the necessity of diagnosis and timely treatment.The aim of this study was, determination of the frequency of streptococci carriers in group A in junior secondary school in Kerman.Methods and Materials: In this cross-sectional study conducted by random sampling, a total of 200 students aged 11 to 15 were included in the study. These students must have no symptom or sign of upper respiratory tract infection and not used any antibiotics in the previous two weeks.
    Results
    The prevalence of beta hemolytic streptococci group A carriers in all age groups was 28.5%. After doing antibiogram test, it was revealed that all of them were sensitive to Vancomycin, Erythromycin and Cephalotin and reversely, resistance to penicillin.
    Conclusions
    Our data suggest that incorrect use of these antibiotics increases the chronic carrier state of group A Streptococcal pharyngitis in our community.
    Keywords: Streptococcal carriers_Group A beta hemolytic streptococcus_Antibiotics
  • Kebriaei A. , Roudbari M. , Rakhshani Nejad M. , Mirlotfi P. Page 139
    Background
    According to modern approaches to management, quality is described as consumer’s requests. Thus, recognizing consumers’ perceptions of service quality is one of the first basic steps in formulating any quality improvement program. The objective of this study is assessing the consumer's perceptions of quality in Educational Services at Zahedan University of Medical Sciences.Methods and Materials: A sample of 386 students in five medical schools participated in this cross sectional descriptive study which was done in 1383. For this study stratified systematic random sampling was applied. A questionnaire based on the SERVQUAL instrument, which proved to be valid and reliable, was used for data collection. Five dimensions of educational services quality were assessed by this questionnaire. For statistic analysis, descriptive statistic and Friedman and Wilcoxon tests were applied.
    Results
    The findings indicated that only 17.6% respondents perceived quality of service good, 34.2% bad, and 48.2% moderate. The respondents’ choices clearly showed that the reliability dimension of service quality was better and responsiveness dimension was worse. There was a significant difference in quality between five dimensions.
    Conclusions
    Respondents’ perceptions of service quality in each statement of five dimensions indicated that there were opportunities for quality improvement. In these faculties, thus, in order to improve quality of educational services, considering what stated above, it is necessary to initiate strategies and implement those strategies, since there is significant differences of quality in the five dimension, when allocating resources, these differences must be taken into consideration.
    Keywords: Quality, Dimensions, Educational Services, Student, University of Medical Sciences, Zahedan