فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences - Volume:10 Issue: 1, 2008

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:10 Issue: 1, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/02/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فردوس کرد مصطفی پور، ادریس بذر افشان، مهندس حسین کمانی صفحه 1
    زمینه و هدف
    فرآیند انعقاد در تصفیه آب از جایگاه ویژه ای برخورداراست به طوری که مطالعات زیادی پیرامون نوع ماده منعقد کننده بهینه، جهت حذف کدورت صورت پذیرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کارایی منعقد کننده های سولفات آلومینیوم، کلراید فریک و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت از آب آشامیدنی صورت پذیرفت.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از دستگاه جارتست درسال1386 در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب دانشکده بهداشت زاهدان انجام شد. به منظور مقایسه کارایی منعقد کننده های سولفات آلومینیوم، کلرید فریک و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت، آزمایشات بر مبنای متغیرهایی چون غلظت ماده منعقد کننده (mg/l40، 30، 20، 10، 5)، pH (5/7، 7، 5/6، 0/6، 5/5) و کدورت (NTU80 تا 10) صورت پذیرفت. نمونه ها پس از آماده سازی در دستگاه جارتست تحت عمل اختلاط سریع با 380 دور در دقیقه به مدت یک دقیقه و اختلاط آرام با سرعت 30 دور در دقیقه به مدت 20 دقیقه وهمچنین مدت 30 دقیقه جهت ته نشینی در شرایط سکون قرار گرفتند. درپایان کدورت باقی مانده نمونه ها با دستگاه کدورت سنج اندازه گیری شده و کارایی هر یک از منعقد کننده های ذکر شده در حذف کدورت با استفاده از آنالیزکو واریانس و رگرسیون تعیین و نمودارهای مربوطه با استفاده از نرم افزار Excel ترسیم شد
    یافته ها
    نتایج حاصله نشان داد که برای منعقد کننده سولفات آلومینیوم افزایش دوز مصرفی تا mg/l40 سبب کاهش کدورت می شود به نحویکه از کدورت های 10 تا NTU80 تنها در کدورت های اولیه NTU 40 و10 با دوز تزریقی mg/l20 و10 راندمان حذف تقریبا برابر با 9/99 درصد می باشد. برای منعقد کننده کلرید فریک بالاترین راندمان حذف 96 درصد در دوز تزریقی mg/l20 و کدورت اولیه 10 حاصل شد. همچنین برای منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید راندمان حذف کدورت برابر 99 درصد در دوز تزریقی mg/l40 (کدورت اولیه 10 و NTU40) بدست آمد. از طرفی تاثیر pH درحذف کدورت برای همه غلظت ها یکسان بود (P-value <0.001).
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج حاصله از مقایسه اثر منعقدهای ذکر شده در حذف کدورت بیانگر آن است که بهترین منعقد کننده جهت حذف کدورت در محدوده pH5/7- 5/5 ترکیب سولفات آلومینیوم است و از طرفی با افزایش دوز منعقد کننده مصرفی راندمان حذف نیز افزایش می یابد. همچنین نتایج حاصله نشان داد که راندمان حذف متاثر از کدورت اولیه بوده به طوری که هرچه کدورت اولیه بیشتر باشد راندمان حذف نیز بیشتر خواهد بود.
    کلیدواژگان: تصفیه آب، انعقاد و لخته سازی، سولفات آلومینیوم، کلراید فریک، پلی آلومینیوم کلراید
  • علیرضا حیدری، مهدی شهرابی، بهمن سراج صفحه 2
    زمینه وهدف
    بدلیل این که استفاده از رادیوگرافی در کودکان به دلیل خطرات اشعه، تداخل تصویر جوانه دندانهای دائمی با ریشه دندانهای شیری و عدم همکاری مشکلاتی را بهمراه دارد، دستگا ه های آپکس یاب الکترونیکی (Electronic Apex Locator) در درمان اندودنتیک دندانهای شیری استفاده می شوند. دقت این دستگاه ها در موارد وجود تحلیل ریشه مخصوصا تحلیلهای جانبی در دندانهای شیری مورد سوال است، لذا هدف این مطالعه مقایسه دقت دستگاه Denaport ZX در تعیین طول کانال دندانهای شیری تحلیل رفته با تحلیل نرفته است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه بافت پالپی 52 دندان که قرار بود کشیده شوند خارج گردید و طول کانال ریشه دندان ها توسط دستگاه Dentaport ZX تعیین شد، سپس دندانها کشیده شدند و طول حقیقی کانال دندان ها با فایل شماره 15 و با دقت mm 1/0 بوسیله کولیس اندازه گیری شد. در نهایت 2اندازه گیری با هم مقایسه شدند و اطلاعات حاصله با استفاده از آزمونهای chi-square، ضریب همبستگی درون گروهی و سطح معنی داری 05/0 >P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دقت دستگاه در موارد بدون تحلیل ریشه، در حد فاصل 5/0 ± میلیمتر از فورامن آپیکال 08/96% و در حد فاصل 2/0 ± میلیمتر از فورامن آپیکال 31/84% بود.همچنین دقت دستگاه در موارد وجود تحلیل ریشه، در حد فاصل 5/0 ± میلیمتر از فورامن آپیکال 06/89% و در حد فاصل 2/0 ± میلیمتر از فورامن آپیکال 12/53% بود(05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش دقت تعیین طول کانال ریشه دندان شیری توسط دستگاه Dentaport ZX در موارد وجود تحلیل ریشه کمتر از موارد بدون تحلیل ریشه می باشد
    کلیدواژگان: درمان ریشه دندان، دندان شیری، آپکس یاب، ریشه تحلیل رفته
  • علی اکبر رشیدی، مهدی نورالدینی صفحه 4
    زمینه و هدف
    دیابت شیرین از مهم ترین ناهنجاری های متابولیکی در سراسر دنیا می باشد. استفاده از گیاهان دارویی جهت کاهش سطح گلوکز خون در بیماران دیابتی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار است. در این مطالعه اثر مصرف خوراکی عرق برگ انجیر بر سطح گلوکز خون در موشهای صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی تعداد 40 سر موش صحرائی نر نژاد Sprague Dawgey به وزن تقریبی 250 – 200 گرم با استفاده از تزریق داخل صفاقیmg/kg 65 استرپتوزوتوسین دیابتی شده و بطور تصادفی در چهار گروه (یک گروه کنترل و سه گروه تجربی) تقسیم شدند. عرق برگ انجیر در سه دوز 05/0، 1/ و 4/0 میلی گرم در دسی لیتر بصورت گاواژ به گروه های تجربی داده شد. گروه کنترل نیز آب مقطر دریافت نمودند. سپس اثر عرق برگ انجیر بر سطح گلوکز خون در زمانهای«صفر، 3، 6، 12 و 24» ساعت پس از مصرف، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعت جمع آوری شده با استفاده ازآزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در زمان صفر هیچ تفاوت معنی داری بین گروه های مورد مطالعه وجود ندارد. در زمانهای 3، 6 و 12 دوزهای 1/0 و 4/0 میلی گرم در دسی لیتر عرق برگ انجیر سطح گلوکز خون را بطور معنی داری کاهش دادند(001/0P<). در زمان 24 تنها دوز 4/0 میلی گرم در دسی لیتر عرق برگ انجیر سطح گلوکز خون را بطور معنی داری کاهش داد(05/0P<).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده عرق برگ انجیر گلوکز خون را در موشهای دیابتی کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: برگ انجیر، دیابت، استرپتوزوتوسین، گلوکز خون، موش صحرایی
  • مینا دلیری صفحه 5
    زمینه و هدف
    پیتر یازیس روزه آیک بیماری پوستی التهابی حاد با سیر خود محدود شونده،و با اتیولوژی ناشناخته می باشد. در بروز بیماری پیتیریازیس روزه آعوامل عفونی بخصوص ویروسی از جمله HHV6 & HHV7 مطرح شده اند ولی تا ثیراین عوامل هنوز ثابت نشده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه بصورت double blind randomized clinical trial روی 129 بیمار پیتیریازیس روزه آکه به کلینیک پوست بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) زاهدان در سال 1385 مراجعه نمودند انجام شد. بیماران بطور تصادفی به روش بلوک بندی شده به دو گروه تقسیم شدند. 65 نفر از بیماران تحت درمان با دارو (آسیکلوویر 800 میلی گرم 5 بار در روز) و 64 نفر با دارو نما(vit E 100 میلی گرم 2 بار در روز) به مدت 7 روز تحت درمان قرار گرفتند سپس در روز هفتم و روز چهاردهم ارزیابی شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، تعداد زنان 88 نفر(2/68%) و تعداد مردان 41 نفر (8/31%) بود. در ارزیابی روز هفتم (001/0 =p) و روز چهاردهم (0001/0=p) پاسخ به درمان، درمان کامل و درمان نسبی در گروه مداخله افزایش آماری معنی داری نسبت به گروه شاهد داشت و ایجاد ضایعات جدید در هفته اول (006/0=p) و دوم درمان(001/0=p) در گروه شاهد، افزایش آماری معنی داری نسبت به گروه مداخله داشت.
    نتیجه گیری
    به علت این که عفونت با ویروس HHV6 & HHV7 شیوع بالایی دارد و اندازه گیری آنتی بادی های HHV6 & HHV7 در سرم این بیماران اطلاعات با ارزشی در مورد فعالیت و میزان تکثیر ویروس به خصوص در بالغین نمی دهد در این مطالعه نتوانستیم تاثیر درمان را در میزان تکثیر ویروس بسنجیم ولی با این وجود، نتایج مطالعه نشان می دهد که آسیکلوویر با دوز بالا می تواند در درمان بیماران پیتیریازیس روزه آکه بثورات پوستی شدید دارند، بخصوص اگر در هفته اول شروع بثورات پوستی (که میزان تکثیر ویروس بالاست) تجویز شود موثر باشد.
    کلیدواژگان: پیتر یازیس روزه آ، آسیکلوویر خوراکی، ویروسهای HHV6، HHV7
  • زهره قمری زارع، منیره انوشه، زهره ونکی، ابراهیم حاجی زاده صفحه 6
    زمینه و هدف
    پرستاران به طور قانونی و اخلاقی مسئول کیفیت مراقبت از بیمار هستند، از طرفی بیماران نیز حق دارند که از مراقبت پرستاری مطلوب و با کیفیت خوب برخوردار باشند. اولین قدم جهت طراحی برنامه های حفظ یا ارتقاء کیفیت مراقبت، بررسی میزان کیفیت می باشد، لذا این مطالعه به منظور بررسی کیفیت عملکرد پرستاران و رضایت بیماران بخشهای ویژه قلبی انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1386 بر روی 44 پرستار و 70 بیمار از چهار بخش ویژه قلبی(ccu و pccu) دو بیمارستان دولتی شهر اراک انجام گرفت. نمونه گیری پرستاران و بیماران به روش آسان بود. جهت گردآوری داده ها از چک لیست بررسی کیفیت و پرسشنامه سنجش رضایت استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از آمار توصیفی و کاربرد نرم افزار spss(v13) انجام گرفت (p<0.05).
    یافته ها
    در ارتباط با متغیرهای دموگرافیک پرستاران با عملکرد و متغیرهای دموگرافیک بیماران با رضایت آزمون های مجذور کای و تی زوجی هیچگونه اختلاف معنی داری را نشان ندادند. داده ها نشان داد که کیفیت عملکرد پرستاران به میزان 28درصد ضعیف، 64 درصد متوسط و 8 درصد خوب بود. در این میان کیفیت عملکرد آموزشی و درمانی پرستاران به ترتیب ضعیف تر و قوی تر از سایر عملکردهای پرستاران بود و اکثریت بیماران(42/71%) رضایت نسبی از مراقبتهای ارائه شده داشتند.
    نتیجه گیری
    پرستاران نقش عمده ای در ارتقاء کیفیت مراقبت ها و رضایت بیماران دارند، بدین منظور لازمست در جهت ارتقاء کیفیت عملکردها در این گروه اقداماتی انجام شود
    کلیدواژگان: کیفیت عملکرد پرستاران، رضایت بیماران، بخشهای ویژه قلبی
  • راضیه معصومی، مینور لمیعیان، سمیه قائدی صفحه 7
    زمینه و هدف
    اکسی توسین هورمونی است که نقش آن در بسیاری از روندهای فیزیولوژیک مشخص شده است. از سویی مطالعات جدید نشان دهنده نقش این هورمون در حوزه روانشناختی انسان مانند احساس دوست داشتن، میزان اضطراب، روابط عاطفی زوجین و بروز رفتارهای مادری می باشد. هدف این مطالعه بررسی نقش اکسی توسین بر میزان اضطراب در زایمان طبیعی است.
    مواد و روش کار
    این پژوهش به روش کوهورت آینده نگر بر روی زنان در حال زایمان در بهمن و اسفند ماه سال 1386، در زایشگاه بیمارستان امام حسن مجتبی شهرستان داراب انجام شد. در این پژوهش دو گروه مورد و کنترل، به تعداد هر گروه 40 نفر، مورد بررسی قرار گرفتند و تفاضل میزان اضطراب زنانی که وارد فاز فعال زایمانی شده واکسی توسین دریافت کرده بودند با استفاده از مقیاس اشپیل برگر، درمقایسه با گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفت. به آزمونهای مورد استفاده،نرم افزار کامپیوتری وسطح معنی داری اشاره شود
    یافته ها
    میانگین سنی زنان در گروه مورد 3/24 و در گروه کنترل 3/25 می باشد(35/0 =p) از لحاظ تعداد زایمان نیز، میانگین تعداد زایمان در گروه مورد 3 و در گروه کنترل 9/2 بود (84/0 =P). همچنین دو گروه از نظر وضعیت اقتصادی-اجتماعی و تحصیلات با یکدیگر اختلافی نداشتند.(07/0 = P).میزان اضطراب در دو گروه مورد بررسی قبل از دریافت اینداکشن با با هم تفاوتی نداشت(05/0 =P) اما بعد از دریافت اکسی توسین، میزان اضطراب در گروه مورد 4/27 و در گروه کنترل 3/32بود که بیانگر کاهش بیشتر میزان اضطراب در گروه مورد نسبت به کنترل بود(04/0 = P) میزان اضطراب درگروه مورد قبل و بعد از دریافت اینداکشن به ترتیب 7/54 و 4/27 بود(000/0 = P). همچنین در گروه کنترل نیزمیزان اضطراب قبل و بعد از دریافت اینداکشن به ترتیب 8/50 و 3/32 بود(000/0 = P.)
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از پژوهش فوق نشان دهنده اثر اکسی توسین بر کاهش میزان اضطراب می باشد و موید سایر مطالعات انجام شده توسط پژوهشگران در سایر کشورها می باشد. و به نظر می رسد که انجام مطالعات بیشتر در این زمینه به تقویت نگرش مثبت نسبت به زایمان طبیعی کمک نماید
    کلیدواژگان: اکسی توسین، اضطراب، زایمان طبیعی
  • سیمین صادقی بجد، محمد علی هادیان. فاطمه رخشانی صفحه 8
    زمینه و هدف
    یکی از روش های کشف زودرس بیماری ها غربالگری است پروتئینوری و هماچوری دو یافته غیر طبیعی ادرار هستندکه توسط غربالگری ادرار مشخص می شوند و در پیشگیری از بیماری های مزمن کلیه اهمیت دارند هدف از این مطالعه تعیین شیوع این دو اختلال در کودکان 7 الی 15 ساله بودکه هیچگونه علامتی از بیماری های کلیوی نداشتند.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی توصیفی در سال 1382 بر روی1169 دانش آموز 15-7 سال که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی از بین دانش آموزان مدارس شهر زاهدان انتخاب شدند انجام شد، نمونه ادرار صبحگاهی در دو نوبت بوسیله نوار ادراری مورد سنجش قرار گرفت و براساس تغییر رنگ ایجاد شده، وجود یا عدم پروتئین یا خون در ادرار بررسی شد. در صورت مثبت بودن،نمونه ها جهت بررسی میکروسکوپی به آزمایشگاه ارسال شدند. یافته ها با نرم افزار SPSS 11 بصورت درصد گزارش شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 1169 دانش آموز(4/51% دختر و 6/48% پسر) بررسی شدنداختلال ادراری در 26 نفر(2/2%) به اثبات رسید میزان پروتئینوری در دختران 05/1 درصد و در پسران 33/. درصد، میزان هماچوری در دختران 2/1 درصد و پسران 1 درصد بود، پروتئینوری در دختران سه برابر وهماچوری دو برابر پسران بود.
    نتیجه گیری
    شیوع اختلالات ادراری در کودکان مدارس زاهدان تقریبا مشابه نتایج مطالعات انجام شده در کشورهای دیگر است وبه علت شیوع قابل ملاحظه اختلالات ادراری و همراهی این اختلالات با بیماری های کلیوی زمینه ای و سادگی انجام این آزمایش می توان از این روش در تشخیص زودرس بیماری های کلیوی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پروتئینوری، هماچوری، کودکان، غربالگری ادرار، مدارس
  • بتول شریفی مود، سید حسن داوودی، محمد محقق منتظری، علی مهدی زاده صفحه 77
    پان سیتوپنی علل متعددی دارد.این علل میتوانند مادرزادی یا اکتسابی باشند. ازبین عوامل اکتسابی بیماری های عفونی یکی از مهمترین علل ایجاد کننده پان سیتوپنی هستند و در این میان ویروس ها یکی از شایعترین علل محسوب می شوند. اکرچه در بیماری اوریون که یک بیماری ویروسی نسبتا خوش خیم و خود محدود شونده است لکوپنی خفیف و ندرتا ترومبوسیتوپنی خفیف گزارش شده است اما جزو علل پان سیتوپنی تلقی نمیشود.این گزارش به بحث در مورد یک دختر14 ساله مبتلا به اوریون که متعاقب آن دچار پان سیتوپنی و سپس لکوپنی غیر قابل برگشت شد می پردازد.
    کلیدواژگان: اوریون، لکوپنی، نوتروپنی، پان سیتوپنی
|
  • Kord Mostafapoor F. , Bazrafshan E. , Kamani H. Page 1
    Background
    Since Coagulation and flocculation are essential processes for turbidity removal from drinking water, many studies have been conducted on different coagulant.
    Materials And Methods
    The present study - a pilot scale experiment- was conducted in the laboratory of water and wastewater chemistry of Zahedan public health school in 2007 to compare the efficiency of PAC, Ferric chloride and aluminum sulfate as coagulants. To do so, lab experiments were performed using distilled water containing synthetic Caoline. Eight turbidity levels (10-80 NTU), five pH levels (5.5, 6.0, 6.5, 7.0 and 7.5) and five coagulants doses(5, 10, 20, 30 and 40 mg/l) were used for the jar test. Rapid mixing for all experiments was 380 rpm for one minute and slow mixing was 30 rpm for 20 minutes. Finally, at the end of every experiment, residual turbidity was measured by turbidity meter; in addition, removal efficiency for various conditions was determined by covariance and regression analysis.
    Results
    The results showed that an increase of aluminum sulfate dose up to 40 mg/l can increase removal efficiency to 99.9%. The highest removal efficiency for ferric chloride occurred at feed dose of 20 mg/l and primary turbidity of 10 NTU, while for PAC the highest removal efficiency (99%) occurred at 40 mg/l. Effect of pH in turbidity removal for all experiments was similar.
    Discussion
    Finally, it can be concluded that the best coagulant for turbidity removal (pH=5.5-7.5) is aluminum sulfate, because as the coagulant dose rises up the removal efficiency increases significantly. Efficiency removal, also, depends on the initial turbidity.
    Keywords: water treatment, Coagulation, flocculation, Aluminum Sulfate, Ferric Chloride, Polyaluminum Chloride
  • Heidari Ar , Shahrabi M. , Seraj B. Page 2
    Background
    Since radiography has some problems, Electronic Apex Locator is applied in endodontic treatment for young children. But the accuracy of this equipment in roots with resorption is questionable; therefore, the present study was conducted to Compare the accuracy of Dentaport ZX in length determination of resorbed roots and non resorbed roots in primary teeth.
    Materials And Methods
    Clinical evaluation of the accuracy of Dentaport ZX was carried out in 52 primary teeth with vital pulp tissue planned for extraction. The length of the canals was estimated with Dentaport ZX after removing pulp tissues. Then, the teeth were extracted and the real lengths of canals were measured by K-files # 15 with a precision of 0.1mm. Data were analyzed using Chi-square and intraclass correlation coefficient tests at the 5% level of significance.
    Results
    Accuracy of the Dentaport ZX in roots without and with resorption in the range of – 0.5 to +0.5 from apical foramen was 96.1% and 89.1% respectively and in the range of -0.2 to + 0.2 from apical foramen was 84.3% and 53.1% respectively.
    Discussion
    Results showed that the Dentaport ZX’s accuracy in determining the length of non-resorbed roots is higher than that of resorbed roots.
    Keywords: Endodontic treatment, Primary teeth, Apex Locator, Resorbed root
  • Khoshdel A. , Alborzi A. , Rasouli M. , Taheri E. Page 3
    Background
    Leishmaniosis has remained a serious public health problem in several parts of the developing world. Effective prophylacyic measurements are hampered by imprecise understanding of different aspects of the disease, including its immunoregulation. A better understanding of immunoregulation in human visceral leishmaniosis may be useful both for designing and evaluating immunoprophylaxis.
    Materials And Methods
    This before-after interventional study investigated immunoregulatory mechanisms among 32 patients with visceral leishmaniasis in Shiraz (Iran) in 2007. The plasma cytokine (IFN-gamma, IL-10 and IL-12) levels of participants were measured before, during active disease and at different periods up to 2 months after treatment.
    Results
    Elevated plasma levels of IFN-γ, IL-10 and IL-12 which were observed during active disease, decreased significantly after treatment. The main candidate for blunting IFN- γ activity seems to be IL-10, since the level of this cytokine which highly elevated in plasma decreased sharply after treatment (Before treatment 88.3±77.5, after treatment 25±18.3, 2months after treatment 517±1.9). difference between samples was significant (P<0/05)
    Discussion
    Results suggest that IFN- γ and IL-10 are the molecules most likely involved in determining fate of the disease. After treatment, there is a long delay before the immune profile returns to its normal level which precludes using plasma cytokine levels as criteria for certain cure diagnosis of the disease.
    Keywords: visceral leishmaniosis, Cytokine, IFN, γ, IL, 10, IL, 12
  • Rashidi Aa , Noureddini M. Page 4
    Background
    Diabetes mellitus is one of the most important metabolic disorders worldwide. Usage of medicinal plants for decreasing blood glucose level is clinically important. In this study the effect of oral administration of aromatic water of Ficus carica leaves on blood glucose level in diabetic rats was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, forty male rats from Sprague Dawley race weighting 200-250 grams received IP 65 mg/kg streptozotocin and were randomly divided into 4 groups (one control and three experimental). Experimental groups received aromatic water of Ficus carica leaves in doses of 0.05, 0.1 and 0.4 mg/dl in a gavaged way. Control group received only distillated water. Blood glucose was measured after administration of aromatic water of Ficus carica leaves at intervals of 0,3, 6, 12 and 24 hours.
    Results
    At intervals of 3,6, 12 hours after administration of aromatic water of Ficus carica leaves with doses of 0.1 and 0.4 mg/dl, blood glucose level decreased significantly (P<0.001), while 24 hours after administration blood glucose level showed a significant decrease (P<0.05) only with dose of 0.4 mg/dl.
    Discussion
    Results showed that the consumption of aromatic water of Ficus carica leaves orally decreased blood glucose level in diabetic rats.
    Keywords: Ficus carica, diabetes, streptozotocin, blood glucose, rat
  • Daliri M. Page 5
    Background
    Pityriasis rosea (PR) is an acute self limiting skin disease whose etiology, in spite of, several studies is still unknown. However, there is a hypothesis suggesting that infectious agents specially viral agents like HHV6 and HHV7are responsible for PR.
    Materials And Methods
    A double-blind, placebo-controlled trial study was performed at a dermatology clinic in Zahedan (Iran) in 2006. One hundred and twenty nine consecutive patients with PR were randomly assigned into two groups: treatment group (n = 65) who were treated for 1 week with oral acyclovir (800 mg 5 times daily) and control group (n = 64) who received placebo (Vitamin E; 100 mg 2 times daily). All the patients were assessed at admission (week 0) and at weeks 1 and 2.
    Results
    The ratio of female to male participants was 2 to 1consisting 88 females (68/2%) and 41 males(31/8%).In the 7th and 14th days of assessment (p=0/001) response to complete treatment and relative treatment in case group showed a statistically significant increase compared to control group. Formation of new lesions in the 1st week (p=0/006) and in the 2nd week (p=0.001) had a statistically significant increase in control group in comparison with the case group.
    Discussion
    We could not evaluate the efficacy of treatment in virus replication since the rate of HHV7 and HHV6 infection is high; moreover, evaluation of the antibody titer in such patients’ serum especially in adults does not provide valuable information. However, the results of this study showed that high dose of acyclovir can be effective in treatment of patients with PR with sever skin eruption specially if it is administered in the first week of skin eruptions when the replication of virus has a high rate.
    Keywords: Pityriasis rosea, acyclovir, HHV6, HHV7
  • Ghamari Zareh Z. *, Anoosheh M. *, Vanaki Z. *, Hagi Zadeh E. Page 6
    Background
    Nurses legally and ethically have the responsibility for patients care and care quality. Patients, in turn, have the right of getting a favorable and high-quality care. The first step in planning programs for nursing care quality improvement, is reviewing its current quality level. This study was, therefore, conducted to survey nurses’ performance quality and patients’ satisfaction in hospital cardiac care units.
    Materials And Methods
    An explanatory cross-sectional study was conducted on a convenience sample of 28 nurses and 70 patients from four Cardiac care units (CCU, PCCU) at two public hospitals in Arak (Iran). Data were collected via a survey using nursing care quality checklists and patients satisfaction questionnaire. Descriptive statistical analysis was undertaken to identify the quality of nurses’ performance and patient’s contentment.
    Results
    Chi square and t-paired tests did not show any significant relationship between nurse's demographic data and quality of nursing care and patient satisfaction. Also, results showed that quality of nurse's performance was poor, intermediate, and good at rates of 28%, 64% and 8% respectively. Of which quality of educational and therapeutic performances were strongest and weakest of all respectively. Also, the majority of patients (71.42%) had relative satisfaction from presented nursing cares.
    Discussion
    The results of a high-quality nursing care to patients have positive effects on patients, care givers and nursing profession itself. Nurses as the biggest group in the health care team, have a major role in care quality improvements and patients’ satisfaction; therefore, it is necessary to take some actions to help them enhance their performances.
    Keywords: Quality of nurse's performance, patient's satisfaction, cardiac care units
  • Masoomi R. , Lamiyan M. *, Ghaedi S. Page 7
    Background
    Oxytocin is a hormone whose role is already known in many physiological processes. Also, resent studies have shown its role in human psychiatric fields such as love, emotional relationship between couple, mother and infant and maternal behaviors. The aim of this research was to investigate the role of oxytocin in levels of anxiety in the normal parturition.
    Materials And Methods
    A randomized controlled trial was carried out on 80 pregnant women in active phase of labor in Darab (Iran) in 2007. Subjects were randomly assigned into two groups of 40 to receive either 10 IU intravenous oxytocin or 5IU intravenous oxytocin. Anxiety traits were calculated with Berger scale.
    Results
    Mean of the age and parity in case group were 24.3 and 3 and in control group were 25.3 and 2.9 respectively. The two groups were not statistically different considering age (P=.35), parity (P=0.84), education (P=0.07) and socio-economic situation (P=0.07). In case group, level of anxiety before and after induction was 54.7 and 27.4 respectively that is significant (P=0.000). Likewise, in control group, level of anxiety was 50.8 and 32.3 before and after induction that is significant (P=0.000), too. Level of anxiety was not significantly different before induction in the two groups (P=0.05); however, after induction, level of anxiety indicated a higher decrease in case group compared to that of control group (P=0.04).
    Discussion
    These results confirm previous findings and indicate the psychiatric roles of oxytocin in maternal mental health.
    Keywords: Oxytocin, Anxiety, Normal parturition
  • Sadeghi Bojd S. , Hadian Ma , Rakhshani F. Page 8
    Background
    Proteinuria and hematuria are two important modifiable risk factors for the progression of chronic renal failure. The purpose of the present study was to identify the prevalence of these abnormalities among school aged children undergoing urinary screening.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was conducted among school children aged 7-15 years in Zahedan (South East of Iran) in 2003. A total of 1169 children (51% girls & 48.6% boys) were selected at random using multistage cluster sampling method. The first morning urine was examined twice by a simple dipstick read based on changes in colour and positivity of proteinuria and hematuria. Those who had abnormal results in the first screening test with dipstick were tested again microscopy.
    Results
    The overall prevalence of urinary abnormalities was 2.2 % among school children. Proteinuria was three times more frequent in girls compared with boys (1.05% vs. 0.33%). The proportion of hematuria was also two times higher in girls than boys (2.1% compared with 1%).
    Discussion
    There is a considerable burden of urinary abnormalities among school children in Iran. Therefore, a simple dipstick method for the early detection of proteinuria and hematuria has significant value in identifying asymptomatic school children with possible renal disorders.
    Keywords: proteinuria, hematuria, children, school
  • Sharifi-Mood B. *, Davoudi Sh , Mohaghghegh Montazeri M. , Mehdizadeh A. Page 77
    Mumps is a disease caused by a virus that usually spreads through saliva and can infect many parts of the body, especially the parotid salivary glands. Miscellaneous complications of the mumps are already known. Although mild leucopenia and rarely mild thrombocytopenia are normally reported with mumps, they are not the causes of pancytopenia. In this report a 14-year old-girl suffering from mumps who got pancytopenia and then persistent leucopenia is presented.
    Keywords: Mumps, Leucopenia, Thrombocytopenia, Pancytopenia