فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:10 Issue: 2, 2008

  • بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محبوبه فیروزکوهی مقدم، فریبا عربگل، سپیده راجزی، جمال شمس صفحه 69
    زمینه و هدف
    به دلیل نقش نوروترانسمیتر نوراپی نفرین و سروتونین در فرایندکنترل توجه و فعالیت و بر اساس شواهد بالینی جایگاه سیستم نورآدرنرژیک در علت شناسی و درمان اختلال کمبود توجه - بیش فعالی(ADHD) به شدت مطرح می باشد. بنا بر این با توجه به عوارض جانبی ناچیز ونلافاکسین به نظر می رسد که این دارو دردرمان اختلال ADHD کودکان مؤثر باشد.
    مواد و روش کار
    در این کارآزمائی بالینی در سال 86-85 در بیمارستان امام حسین(ع)تهران 40 کودک مبتلا به ADHD 6 تا 12 ساله مبتلا به اختلال کمبود توجه - بیش فعالی به طور تصادفی در دو گروه تحت درمان با ونلافاکسین و متیل فنیدیت قرار گرفتند. بیماران از نظر سن، وزن، نوع و شدت اختلال همتا شدند. بیماران بر اساس معیارهای DSM IV و ADHD-Rating Scale مبتلا به نوع ترکیبی و کم توجه اختلال بودند. ارزیابی تغییرات حاصل از درمان با استفاده ازمقیاس درجه بندی ADHD فرم والدین و معلمین در پایان هفته های دوم، چهارم، ششم انجام شد. برای آنالیز داده ها از آزمون های -test t، Chi-square، ANOVA Repeated measure و نرم افزار SPSS 15 استفاده شد و سطح معناداری5 0/0 در نظر گرفته شد
    یافته ها
    در هر دو گروه مورد مطالعه کاهش معناداری در علایم اختلال کمبود توجه-بیش فعالی رخ داد متیل فنیدیت میزان علایم ADHD را در فرم والد از 89/29 به 11/13) 001/0 (P= ودر فرم معلم از 05/29 به 32/15) 001/0 (P= در هفته ششم کاهش داد ونلافاکسین نیز میزان علایم ADHD را در فرم والد از 67/26 به 94/21) 001/0 (P= و درفرم معلم از 22/27 به 56/21) 001/0 (P= کاهش داد. میزان تاثیر دارو در گروه متیل فنیدیت به طور معنی داری بیشتر از گروه ونلافاکسین بود) 001/0 (P=. شایع ترین عوارض در گروه ونلافاکسین به ترتیب تهوع، خواب آلودگی، خشکی دهان و سرگیجه بود.
    نتیجه گیری
    ونلافاکسین می تواند به عنوان یک داروی کم خطر در درمان اختلال کمبود توجه - بیش فعالی کودکان مطرح باشد و می توان در بعضی از موارد از آن استفاده کرد.
  • ندا محمدی نیا، محمدعلی رضایی، مرضیه لری پور، رضا وزیری نژاد صفحه 79
    زمینه و هدف
    حاملگی طول کشیده یکی ازمهمترین معضلات مامایی است که علاوه بر عوارض متعدمادری و جنینی تاحد قابل توجهی میزان سزارین را افزایش داده است. تجربیات نشان می دهد که زنانی که در دوران بارداری از خاکشیر استفاده کرده اند زایمان واژینال موفق تری داشته اند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیرمصرف خاکشیربرشروع خودبخودی زایمان در خانمهای نخست زا درشهر رفسنجان بوده است.
    مواد و روش کار
    این کار آزمایی بالینی دوسوکوردر سال 1385 در شهر رفسنجان انجام شد. از بین مراجعه کنندگان به مراکز بهداشت سطح شهر و به روش تصادفی دو گروه85 نفره انتخاب شدند و به هر نفر 28 بسته دو متقالی خاکشیر از هفته 37 بارداری به گروه مداخله داده شد. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه بود که قسمتی از آن ابتدا در 7 مرکز بهداشت سطح شهر رفسنجان و بقیه در زایشگاه توسط ماماهای آموزش دیده تکمیل شده و بعد از جمع آوری داده ها از تستهای T مستقل و X2 و نرم افزار SPSS برای آنالیز استفاده شد و 05/0P< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    بین دو گروه مداخله و غیرمداخله از نظر شروع خود بخودی دردها اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد (29/0=P) اما القاء زایمان (00/0=P)، معرفی از پزشک جهت اینداکشن (043/0=P)، سزارین (032/0=P)در گروه غیرمداخله بیشتر و ضریب بی شاپ (003/0=P)، دیلاتاسیون (00/0=P) و افاسمان سرویکس (008/0= P) که همگی نشان دهنده رسیدگی سرویکس و آمادگی رحم برای زایمان طبیعی است در گروه مداخله بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادکه خاکشیر با اثر احتمالی بر روند زایمان به شکل آماده نمودن دهانه رحم باعث افزایش احتمال زایمان واژینال می شود لذا توصیه می گردد با توجه به اینکه مصرف خاکشیر دردوران بارداری منع مصرف ندارد در زنان باردار جهت تسهیل زایمان استفاده شود.
    کلیدواژگان: خاکشیر، القاء زایمان، شروع خودبخودی زایمان، سزارین، رفسنجان
  • فردوس کرد مصطفی پور، ادریس بذرافشان، مهندس حسین کمانی صفحه 87
    زمینه و هدف
    فرآیند انعقاد در تصفیه آب از جایگاه ویژه ای برخو ر داراست به طوری که مطالعات زیادی پیرامون بهترین نوع ماده منعقد کننده، جهت حذف کدورت صورت پذیرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کارایی منعقد کننده های سولفات آلومینیوم، کلراید فریک و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت از آب آشامیدنی صورت پذیرفت.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از دستگاه جارتست درسال1386 در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب دانشکده بهداشت زاهدان انجام شد. آزمایشات به منظور مقایسه کارایی منعقد کننده های سولفات آلومینیوم، کلرید فریک و پلی آلومینیوم کلراید در حذف کدورت، بر مبنای متغیرهایی چون غلظت ماده منعقد کننده (mg/l 40، 30، 20، 10، 5)، pH (5/7، 7، 5/6، 0/6، 5/5) و کدورت (NTU 80 تا 10) صورت پذیرفت. نمونه ها پس از آماده سازی در دستگاه جارتست تحت عمل اختلاط سریع با 380 دور در دقیقه به مدت یک دقیقه و اختلاط آرام با سرعت 30 دور در دقیقه به مدت 20 دقیقه وهمچنین مدت 30 دقیقه جهت ته نشینی در شرایط سکون قرار گرفتند. درپایان کدورت باقی مانده نمونه ها با دستگاه کدورت سنج اندازه گیری شده و کارایی هر یک از منعقد کننده های ذکر شده در حذف کدورت با استفاده از آنالیزکو واریانس و رگرسیون تعیین و نمودارهای مربوطه با استفاده از نرم افزار Excel ترسیم شد و 05/0 P< معنی دار تلقی گردید
    یافته ها
    نتایج حاصله نشان داد که برای منعقد کننده سولفات آلومینیوم افزایش دوز مصرفی تا mg/l 40 سبب کاهش کدورت می شود به طوری که از کدورت های 10 تا NTU 80 تنها در کدورت های اولیه NTU 40 و10 با دوز تزریقی mg/l 20 و10 راندمان حذف تقریبا برابر با 9/99 درصد می باشد. برای منعقد کننده کلرید فریک بالاترین راندمان حذف 96 درصد در دوز تزریقی mg/l 20 و کدورت اولیه 10 حاصل شد. همچنین برای منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید راندمان حذف کدورت برابر 99 درصد در دوز تزریقی mg/l 40 (کدورت اولیه 10 و NTU 40) بدست آمد. از طرفی تاثیر pH درحذف کدورت برای همه غلظت ها یکسان بود (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج حاصله از مقایسه اثر منعقد کننده های ذکر شده در حذف کدورت بیانگر آن است که بهترین منعقد کننده جهت حذف کدورت در محدوده pH 5/7- 5/5 ترکیب سولفات آلومینیوم است و از طرفی با افزایش دوز منعقد کننده مصرفی راندمان حذف نیز افزایش می یابد. همچنین نتایج حاصله نشان داد که راندمان حذف متاثر از کدورت اولیه بوده به طوری که هرچه کدورت اولیه بیشتر باشد راندمان حذف نیز بیشتر خواهد بود.
    کلیدواژگان: صفیه آب، انعقاد و لخته سازی، سولفات آلومینیوم، کلراید فریک، پلی آلومینیوم کلراید
  • مریم محمدی سیچانی، بهارک بحرینی، اکبر حسن زاده، سمیه پارسافر صفحه 97
    زمینه و هدف
    درمان موفقیت آمیز ریشه دندان به حذف کامل یا کاهش میکروارگانیسم های موجود در کانال و ممانعت از آلودگی مجدد کانال طی مراحل پرکردن بستگی دارد. امروزه در درمان ریشه دندان مخروط های گوتاپرکا به عنوان اصلی ترین ترکیب پرکننده مورد استفاده قرار می گیرند. ازآنجایی که مخروط های گوتاپرکا به دلیل تغییر ماهیت ساختاری قابل استرلیزاسیون با روش های حرارتی (فور یا اتوکلاو) نمی باشند، آلودگی زدایی سریع آنها با یک ماده ضدعفونی کننده شیمیایی مناسب، بهترین شیوه خواهد بود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ضدعفونی کنندگی رقت های 5 و 10 درصد دکونکس 53 پلاس در استرلیزاسیون سریع مخروط های گوتاپرکا بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 480 عدد مخروط گوتاپرکا با کشت های میکروبی خالص استاندارد از سه گونه باکتری(استافیلوکوکوس آرئوس ATCC:25923، اشرشیاکلیATCC:25922 و اسپورهای باسیلوس سابتیلیس ATCC:6633) آلوده شدند. گروه های مختلف از مخروط های گوتا پرکای آلوده به مدت 30 و 60 ثانیه به ترتیب در معرض محلول 5% و 10% دکونکس 53 پلاس قرار گرفتند. هرمخروط گوتاپرکا بطور جداگانه به لوله آزمایش حاوی سالین نرمال منتقل شد و از رقت 1% محلول سالین حاصل از شستشو به منظور شمارش باکتری ها مطابق با روش شمارش قطره ای کشت استفاده گردید. نتایج بر اساس تعداد باکتری در هر میلی لیتر از نمونه محاسبه گردید. برای هر گروه، کنترل مثبت و منفی نیز در نظر گرفته شد.داده ها با استفاده از آزمونT و آزمون آنالیزواریانس یکطرفه در نرم افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و 05/0>P معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    پس از مجاورت مخروط های گوتاپرکا با دو رقت مختلف دکونکس 53پلاس میانگین تعداد باکتری در هر میلی لیتر از نمونه مورد آزمایش در رقت 5% برابر 2-10×00/5 و برای رقت 10%، صفر بودکه با استفاده ازآزمون T این اختلاف معنی دار بود (003/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه محلول دکونکس 53 پلاس 10 در مدت 30 ثانیه همه مخروط های گوتاپرکای آلوده شده را ضدعفونی کرده و در دسترس است استفاده از این محلول در استرلیزاسیون سریع مخروط های گوتاپرکا مناسب به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مخروط گوتاپرکا، دکونکس 53 پلاس، استرلیزاسیون سریع، ضدعفونی کنندگی
  • محمدرضا عرب، رمضان میرزایی، مهربد کریمی، عباسعلی معین، رضوانه مشهدی صفحه 107
    مقدمه
    ایجاد بیماری های ریوی- شغلی نقش مهمی داشته باشند. مهمترین این آلاینده ها شامل فرمالدئید، قلع و سرب می باشند. مطالعات نشان داده اند که اپی تلیوم تنفسی به عنوان اولین سد بیولوژیک در برابر این آلاینده ها از خود واکنش نشان می دهد. هدف از این مطالعه شناسایی تغییرات کمی حاصل از تاثیر این آلاینده ها در شرایط کنترل شده بر اپی تلیوم تنفسی نای در موش صحرایی بود.
    مواد و روش کار
    48 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد Sprague Dawley به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (30 n=) و شاهد (18n=) شدند. موشها پس از سازش با شرایط استاندارد خانه حیوانات در گروه آزمایش به مدت 1ساعت (ساعت 12الی13) تحت تاثیر فیوم ها در اتاقک گاز با حجم 83/. متر مکعب با شرایط ثابت لحیم کاری با سرعت 5 متر بر دقیقه قرار گرفتند. بطور روزانه هوای داخل اتاقک گاز برای اندازه گیری فرمالدئید، قلع و سرب به دو روش متفاوت نمونه برداری می شد. حیوانات گروه آزمایش و شاهد با توجه به جدول زمانی به سه زیر گروه 2، 4 و 6 هفته ای تقسیم شدند و آنگاه در موعد مقرر با بیهوشی عمیق کشته شده و نمونه گیری از نای انجام شد. نمونه ها طبق روش معمول در بافت شناسی پاساژ داده شده و برشهای تهیه شده با رنگ آمیزی هماتوکسیلن و ائوزین، پس از کالیبراسیون میکروسکوپ نوری مورد مطالعه ی کمی قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده به کمک نرم افزار آماری SPSS با تست LSD مورد بررسی قرار گرفتند و 05/0p< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که اختلاف ضخامت اپی تلیوم تنفسی نای بین گروه های شاهد و آزمایش در تمام گروه ها معنی دار بود. (000/0p<) همچنین اختلاف ضخامت در گروه آزمایش 6 هفته ای با گروه 2 هفته ای معنی داری بود (001/0p<). میزان فرمالدئید، قلع وسرب در هوای تنفسی به ترتیب به میزانmg/m3193/0، mg/m335/0 وmg/m3 3 بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آلاینده های حاصل از لحیم کاری ضخامت اپی تلیوم تنفسی در نای را تغییر می دهند و این روند از یک الگوی افزایشی تبعیت می کند.
    کلیدواژگان: بیماریهای شغلی، ریه، آلاینده های لحیم کاری، اپی تلیوم تنفسی، نای
  • میترا جبل عاملی، محمود سقایی، مجید جابرزاده انصاری صفحه 115
    زمینه و هدف
    کنترل راه های هوایی در بیماران بسیار بدحال برای پزشکان مراقبتهای اولیه و حتی برای متخصصین بیهوشی یکی از پراسترس ترین وضعیتها به شمار می رود هدف از این مطالعه ارزیابی خصوصیات آناتومیکی راه هوایی بیماران دارای لوله گذاری مشکل پس از عمل جراحی الکتیو می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 51 بیمار تحت عمل جراحی الکتیو با بیهوشی عمومی بررسی شدند. در ریکاوری پس از هوشیاری بیماران از نظر کلاس مالامپاتی، فاصله تیرومنتال، حرکات سر و گردن، فاصله بین دندان های فوقانی و تحتانی، حرکت و عقب رفتگی مندیبول، وضعیت دندان ها و نمره سختی لوله گذاری ارزیابی شدند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss و آزمون آماری کروسکال والیس آنالیز گردید و 05/0 P< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    در این بررسی 8/60 درصد بیماران را مردان و 2/39 درصد را زنان تشکیل می دادند. میانگین سن و وزن بیماران مورد بررسی به ترتیب 6/11 ± 86/41 سال و 93/15 ± 52/72 کیلو گرم بود. BMI بالای 25 در 9/54 درصد افراد دیده شد. فراوانی بیماران دارای کلاس مالامپاتی III 8/58 درصد و کلاس IV 7/15 درصد بود. زاویه اکستانس ی ون گردن، فاصله تیرومنتال، فاصله دندانهای بالا و پایین و درجه سختی لوله گذاری به ترتیب 5 ± 23/43 درجه، 98/1 ± 61/6 سانتی متر، 88/0 ± 66/4 و 44/1 ± 91/5 سانتی متر بود. فراوانی بیماران بادندانهای پیشین بالای نرمال 3/33 درصد، فک نرمال 7/62 درصد و م ن دیب و ل نرمال 3/82 درصد بود.
    نتیجه گیری
    متغیرهای مختلفی،پیش بینی راه هوایی مشکل را تعیین می کنند. در مطالعه حاضر به نظر می رسد کلاس مالامپاتی، عقب رفتگی فک تحتانی و بیرون زدگی دندان های پیشین فوقانی بتوانند لوله گذاری مشکل را پیش گویی کنند.
    کلیدواژگان: لوله گذاری مشکل، آناتومی راه هوایی، مالامپاتی
  • مهدی مقرنسی، عباسعلی گائینی، داریوش شیخ الاسلامی وطنی صفحه 125
    زمینه و هدف
    شواهد زیادی نشان می دهندکه سایتوکینهای پیش التهابی و مولکولهای چسبان سلولی که موجب افزایش فعالیت آندوتلیال عروقی می شوند و به عنوان شاخصهای التهابی جدید معرفی گردیده اند، در پیش بینی و پیشگویی بیماری های قلبی عروقی از حساسیت و دقت بیشتری برخوردار بوده و نقش مهمی در پاتوژنز آترواسکلروز دارند. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات سایتوکینهای پیش التهابی و عامل فعالیت التهاب عروقی پس از تمرینات استقامتی منظم در موشهای ویستار بود.
    مواد و روش کار
    دراین مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی نر 3 ماهه ویستار در محیطی کنترل شده نگهداری و به طور تصادفی در دو گروه کنترل (12= n با وزن 3 ± 211 گرم) و تجربی(12= n با وزن 7 ± 208 گرم) تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 12 هفته و هفته ای 3 جلسه با مدت و شدت مشخص اجرا و خونگیری پس از 14 ساعت ناشتا در مراحل مختلف و با شرایط مشابه انجام شد. برای آنالیز بیوشیمیایی و سنجش مقادیر sICAM-1 از کیت تجاری الایزا شرکت R&D و برای سنجش مقادیر IL-1β و TNF-α از کیتهای تجاری الایزا شرکت Koma استفاده شد. داده های حاصل با استفاده از آزمونهای t وابسته و t مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری آماری 05/0= P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یک جلسه تمرین استقامتی در مقادیر شاخصهای التهابی نسبت به گروه کنترل تغییر معنی داری ایجاد نکرد. پس از 12 هفته، در مقادیر IL-1β (045/0= p)، TNF-α (047/0= p) و sICAM-1 (028/0= p)گروه کنترل افزایش معنی داری دیده شد. در حالی که مقادیر IL-1β (002/0= p)، TNF-α (016/0= p) و sICAM-1 در گروه تجربی کاهش معنی داری یافت(000/0= p)، و در مقایسه بین گروه های کنترل و تجربی در متغیرهای IL-1β (039/0= p)، TNF-α (028/0= p)، sICAM-1 تفاوت معنی داری مشاهده گردید. (000/0= p)
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد با توجه به حساسیت و دقت بیشتر شاخصهای التهابی جدید، اندازه گیری این شاخصها، ابزار سودمندی در تشخیص التهاب و اختلالات عروقی و پیشگوی بیماری های قلبی عروقی است و از طرفی تمرینات استقامتی منظم و طولانی مدت(55 تا 85 درصد Vo2max) با کاهش مقادیر این شاخص ها (IL-1β، TNF-α و sICAM-1) و کاهش التهاب، در پیشگیری، کنترل و کاهش آترواسکلروز نقش موثری ایفا نماید.
    کلیدواژگان: IL، 1β، TNF، α، ICAM، 1، تمرین استقامتی، التهاب، آترواسکلروز
  • محمدایوب ریگی، فاطمه کیخا، لیلا فرهاد ملاشاهی، فرشته اربابی صفحه 137
    زمینه و هدف
    مطالعات جدید نشان می دهد که بیماری های پریودونتال به عنوان بیماری عفونی قادرند بر طول مدت حاملگی و وزن نوزاد هنگام تولد موثر باشند.هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای وضعیت پریودونتال زنان با زایمان زودرس (کمتر از 37 هفته) و یا تولد نوزاد با وزن کمتر از 2500 گرم با زنان با دارای زایمان و نوزاد طبیعی بوده است.
    مواد و روش کار
    دراین مطالعه مورد شاهدی تعداد 55 مادر با زایمان زودرس ویا تولد نوزاد کم وزن (به عنوان گروه مورد) و 55 مادر با زایمان طبیعی (به عنوان گروه شاهد) در بیمارستان علی بی ابیطالب (ع) زاهدان در بهار وتابستان 86 مورد بررسی قرار گرفتند. انتخاب نمونه ها به صورت آسان و در دسترس و زمان انجام معاینات 1 تا 2 روز پس از زایمان بوده است. پارامترهای پریودونتال BOP، AL، PD و GR مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج در نرم افزار spss با استفاده از آمار توصیفی وتحلیلی وتست مان ویتنی با سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین عمق پاکت (PD) در گروه مورد 43 /0 ± 87/2 میلی متر ودر گروه شاهد 49/0 ± 73/2 میلی متر بود. میانگین از دست رفتن چسبندگی (AL) در گروه مورد 47/0 ± 56/3 میلی متر ودر گروه شاهد 44/0 ± 46/3 میلی متر بود.در گروه مورد افراد دارای 2 تا 4 محل با خونریزی حین پروب کردن (BOP) ویا دارای 4 تا 6 محل با BOP از گروه شاهد بیشتر بود. (05/0 p <) در گروه شاهد تعداد افراد دارای 2 – 1 محل با BOP بیشتر از گروه مورد بود. (05/0 p <)
    نتیجه گیری
    فاکتورهای پریودونتال در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد بالاتر بود ولی از نظر آماری تفاوت معنی داری مشاهده نشد. پیشنهاد می شود مطالعات Longitudinal با تعداد بیشتر نمونه ها انجام شود. (طبیب شرق، دوره 10، شماره 2، تابستان 87، ص137 تا 144)
    کلیدواژگان: وضعیت پریودونتال، زایمان زود رس، تولد نوزاد کم وزن
  • مقاله مروری
  • مریم پیمانی، محمدرضا مهاجری تهرانی، محمدحسین فروزانفر صفحه 145
    زمینه و هدف
    کنترل مناسب قند خون در بیماران دیابتی منجر به کاهش بروز عوارض دیابت به خصوص عوارض میکرووسکولار می شود بنابراین تمام تلاش ها در جهت کاهش سطح هموگلوبین A1c سوق داده شده است اما بهترین شیوه کنترل قند خون وکاهش دادن سطح هموگلوبین A1C هنوز جای بحث دارد.هدف از این مطالعه بررسی شواهد پزشکی موجود در حمایت از کاربرد خودپایشی قند خون، در مراقبت از بیماران دیابتی نوع 1 و2 می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مروری بر مطالعات مختلف مداخله ای و تحلیلی است که بیماران در دو گروه مداخله و کنترل، جهت بررسی تاثیر خودپایشی قند خون بر بهبود کنترل قند خون و کاهش سطح هموگلوبین A1c مقایسه شده اند. منابع جمع آوری اطلاعات شامل 35مطالعه مشاهده ای و مداخله ای به زبان انگلیسی از سال 1983 تا سال 2008 و همچنین یک مطالعه Cohort بزرگ در فاصله سالهای بین 1995 تا پایان سال 2003 می باشند. برای جستجو، از بانکهای اطلاعاتی الکترونیکی نظیر مدلاین و hand searches از رفرنس های مقالات استفاده شده است. در این مقاله سعی شده است مطالعات مختلف با نتایج مختلف مد نظر قرار گرفته و شرح داده شوند.
    یافته ها
    مرور مطالعات نشان می دهد که شواهد و دلایل محکمی برای دفاع از کاربرد خودپایشی قند خون در دیابت نوع یک وجود دارد اما اکثر مطالعات از استفاده بیماران مبتلا به دیابت نوع دو از خودپایشی قند خون حمایت نمی کنند ودر کارایی آن دردیابت نوع 2 تردید دارند لذا کماکان بحث برانگیز باقی مانده است. همچنین نتایج نشان می دهد مطالعاتی که خودپایشی قند خون را بعنوان بخشی از برنامه های آموزشی مدون تلقی کرده و به دفعات بیشتری در طول روز (3 بار وبیشتر) انجام داده اند سطح هموگلوبین A1c بهبود یافته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعات موجود، نقش خود پایشی قند خون درکاهش سطح هموگلوبین A1c در دیابت نوع 1 است لیکن در دیابت نوع2 نتایج ضد ونقیضی از مطالعات بدست آمده است که نیاز به مطالعات کنترل شده بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، کنترل قند خون، هموگلوبین A1C، خودپایشی قند خون
  • گزارش موارد نادر
  • بتول تیموری، ناهید سخاور، میرتیموری صفحه 159
    علت لیومیوم ناشناخته است و بر اساس چندین مطالعه چنین به نظر می رسد که هر لیومیوم از یک سلول نئوپلاستیک مفرد با ماهیت عضله صاف ایجاد می شود. لیومیوم لوله رحمی بسیار نادر است. بیشتر موارد بدون علامت و بطور اتفاقی در جریان کالبد شکافی یا جراحی بطور اتفاقی کشف می شود. این لیومیوم ها مفرد، کوچک و یکطرفه بوده و بندرت قبل از جراحی تشخیص داده می شوند و اغلب با جراحی نیز پیگیری می شوند. ما یک مورد لیومیوم لوله فالوپ را در یک خانم 27 ساله که با درد شکم مراجعه کرده بود گزارش می کنیم که طی جراحی توده لوله رحمی کشف و خارج شد و در بررسی بافت شناسی لیومیوم لوله رحمی تائید گردید.
    کلیدواژگان: لیومیوم، لیومیوم در لوله رحم، درد شکم
|
  • Dr Mahboubeh Firoozkoohi, Dr Fariba Arabgol, Sepideh Rajezi Page 69
    Background
    The role of noradrenergic system is strongly considered in etiology and treatment of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). Regarding the role of norepinephrin and serotonin neurotransmitters in activity and attention control processes, this study was performed to compare effectiveness of venlafaxine and methylphenidate in the treatment of ADHD.
    Materials And Methods
    Forty children with ADHD (aged 6-12) were randomly allocated to receive venlafaxine or methylphenidate in a 6-week clinical trial in Emam-Hossein Hospital. There were no significant differences between groups for age, weight, type and severity of the disorder. Based on DSM-IV criteria and ADHD Rating Scale, patients were diagnosed as having combined and inattentive types of ADHD. Treatment outcome was assessed using parent and teacher versions of ADHD Rating Scale in weeks 2, 4 and 6.
    Results
    There was a statistically significant decrease in ADHD Rating Scale scores and clinical improvement in each group and there was significant difference between two groups. The most common adverse effects in venlafaxine group were nausea, sedation, dry mouth and dizziness.
    Conclusion
    Venlafaxine is effective in treatment of children with ADHD and could be used as a safe drug in these children; though further studies with greater sample sizes are needed to confirm these results.
  • Neda Mohammadini, Mohammad Ali Rezaei, Marziyeh Loripoor, Reza Vazirinejad Page 79
    Background
    Post-term pregnancy is one of the important problems in obstetrics which increases the rate of cesarean in addition to several complications for mother and fetus. Some reports have shown that these problems less occurred in women who use herbal medicine like sysembrium and they also have more successful vaginal delivery than others. The goal of this study was to assess the effect of sisymbrium consumption on spontaneous labor in nulipars.
    Materials And Methods
    In this double blind controlled clinical trial, 85 pregnant women who referrers to the health care center were enrolled. They were randomly assigned to receive 28 sachets of 5gr sisymbrium (to use from 37th week of pregnancy) or no treatment. The data gathered using a questionnaire which was completed by trained midwives.
    Results
    There was no significant difference between the intervention group and control group in the spontaneous beginning of their pains (p=0.29), but the induction of labor, the doctor's introduction for induction (p=0.043), cesarean rate (p=0.032) were higher in the non-intervention group. Whereas the Bishop's score (p=0.003), dilatation (p=0.00) and cervix effacement (p=0.008) were higher in intervention group.
    Conclusion
    This study showed that the probable effects of sisymbrium in the parturition process increase the probability of vaginal delivery. Since there is no contraindication for sisymbrium use during pregnancy, it is recommended that the pregnant women consume it in order to facilitate labor.
  • Ferdos Kord Mostafapoor Page 87
    Background
    Since coagulation and flocculation are essential processes for turbidity removal from drinking water, many studies have been conducted on different coagulant. This study was done to compare the efficacy of three coagulants of polyaluminum chloride, aluminum sulfate and ferric chloride in turbidity removal from drinking water.
    Materials And Methods
    The present study -a pilot scale experiment- was conducted in the laboratory of water and wastewater chemistry of Zahedan public health school in 2007. Laboratory experiments were performed using distilled water containing synthetic Caoline. Eight turbidity levels (10-80 NTU), five pH levels (5.5, 6.0, 6.5, 7.0 and 7.5) and five coagulants doses (5, 10, 20, 30 and 40 mg/l) were used for jar test. Rapid mixing for all experiments was 380 rpm for one minute and slow mixing was 30 rpm for 20 minutes. At the end of every experiment, residual turbidity was measured by turbidity meter. Removal efficiency for various conditions was determined by covariance and regression analysis.
    Results
    The results indicated that an increase of aluminum sulfate dose up to 40 mg/l can increase removal efficiency to 99.9%. The highest removal efficiency for ferric chloride occurred at feed dose of 20 mg/l and primary turbidity of 10 NTU, while for PAC the highest removal efficiency (99%) occurred at 40 mg/l. Effect of pH in turbidity removal for all experiments was similar.
    Conclusion
    This study highlighted that the best coagulant for turbidity removal (pH= 5.5-7.5) is aluminum sulfate, because as the coagulant dose rises up, the removal efficiency increases significantly. Efficiency removal also depends on the initial turbidity.
  • Maryam Mohammadi Sichani, Baharak Bahreini, Akbar Hasan Zadeh, Somaye Parsafar Page 97
    Background
    Success of endodontics treatment depends on removing or reducing microorganisms in root canals. Gutta-percha cones are now widely used to fill root canals. Because of gutta-percha cones are deformed by heat sterilization methods (hot oven or autoclave), rapid chemical decontamination is desired. The purpose of this study was to determine the effectiveness of Deconex53plus for rapid decontamination of gutta-percha cones.
    Materials And Methods
    A total number of 480 gutta-percha cones were contaminated with standard pure culture of three species of bacteria (Staphylococcus aureus ATCC: 25923, Escherichia coli ATCC: 25922 and Bacillus subtilis ATCC: 6633). The cones were treated for 30 and 60 seconds with Deconex53plus at concentration of 5% and 10%. Then each cone was transferred to a tube containing sterile normal saline and mixed for 30 seconds with vortex shaker. This saline was diluted to 0.01%. Bacterial counting was carried out by drop counting method. After incubation, colony forming unit per millimeter was calculated for each plate.
    Results
    Two concentrations of 5% and 10% Deconex53plus destroyed vegetative cells and bacterial spores in 30 seconds. According to statistical analysis all solutions were efficient for cold sterilization of gutta-percha cones at short time period.
    Conclusion
    Deconex53plus is a potent antiseptic agent because all contaminated gutta-percha cones were decontaminated in 30 seconds. Because of irritative effects and crystallization of sodium hypochlorite, Deconex53plus should be used for rapid decontamination of gutta-percha cones.
  • Mohammad Reza Arab, Ramazan Mirzaei, Mehrbod Karimi, Abbasali Moin, Rezvaneh Mashhadi Page 107
    Background
    Fumes generating during soldering process are a group of metal vapors and gases such as tin, lead and formaldehyde which are one of the main reasons for lung diseases in solders. Respiratory epithelium in trachea is the first biological barrier which responds to these fumes. The aim of this study was to identify the quantitative effects of these fumes in respiratory epithelium of rats.
    Materials And Methods
    A total number of 48 adult male Sprague Dawley rats were randomly divided into experimental (n=30) and control (n=18) groups. Each group was subdivided into 2, 4 and 6-week subgroups based on the time of tissue sampling. After adaptation to standard situation in animal house, rats in experimental group were exposed to soldering fumes for 1 hour in exposure chamber (0.83m3). Air sampling from the exposure chamber was done daily with two different methods. According to the schedule, tissue specimens were taken from trachea in deep anesthesia. After processing, all samples were sectioned and stained and the thickness of the respiratory epithelium of trachea was measured under light microscopy.
    Results
    There was a significant difference between all of control and experimental subgroups (p<0.000). There was also a significant difference between experimental groups of 6-week subgroup with 2-week subgroup (p<0.001). The amount of the formaldehyde, tin (Sn) and lead (Pb) in gas exposure chamber was 0.193 mg/m3, 0.35 mg/m3 and 3 mg/m3 respectively.
    Conclusion
    It seems that the respiratory epithelium of the trachea responds to the soldering fumes and the changes in epithelial thickness are time dependent.
  • Mitra Jabalameli, Mahmoud Saghaei, Majid Jaberzadeansari Page 115
    Background
    Over the years there has been a great deal of research conducted on recognition and prediction of the difficult intubation. The goal of this study was to assess the anatomical conditions of airway in patients with difficult intubation after elective surgery.
    Materials And Methods
    In this cross–sectional prospective study, 51 patients who were undergoing elective surgery under general anesthesia were enrolled. After awareness of patients in recovery room, Mallampati score, thyromental distance, head and neck movements, distance between upper and lower teeth, mandibular translation and backward movements, teeth conditions, difficulty score were evaluated.
    Results
    In this study, %60.8 and %39.2 of patients were male and female respectively. Mean age and weight of patients were 41.86 ± 11.6 Y and 72.52 ± 15.93 kg respectively. The Body Mass Index was more than 25 in %54.9 of patients. The frequency of Mallampati class III and IV were %58.8 and %15.7. Neck extension degree, thyromental distance, distance between upper and lower teeth, and difficult intubation score were 43.23 ± 5 degree, 6.61 ± 1.98, 4.66 ± 0.88 and 5.91 ± 1.44 cm respectively. The frequency of normal upper teeth, normal jaw and normal mandible were %33.3, %62.7 and %82.3.
    Conclusion
    This study showed that mallampati score, mandibular backward and upper teeth protrusion can predict difficult intubation better that other factors.
  • Mehdi Mogharnasi, Abbas Gaeini, Darush Sheikholeslami Page 125
    Background
    Growing evidence indicates that pre-inflammatory cytokines and cellular adhesion molecules that increase vascular endothelial activity are more sensitive in anticipating cardiovascular diseases. These novel inflammatory markers may play an important role in pathogenesis of atherosclerosis. The purpose of this study was to determine the changes in pre-inflammatory cytokines and markers of vascular inflammation after regular endurance training in Wistar rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 24 male rats (3 months old) were kept in a controlled condition and were divided into two different control (n=12, weight=211±3gr) and experimental (n=12, weight=208±7gr) groups. The training program was performed 3 times a week for 12 weeks under certain duration and speed. The blood sampling was performed after 14 fasting hours in different stages and with the same conditions. Elisa trade kits were used to measure sICAM-1, TNF-a, and IL-1β. Resulting data were analyzed by dependent and independent t-tests (α=0.05).
    Results
    A significant increase was observed in IL-1β (p=0.045), TNF-a (p=0.047), and sICAM-1(p=0.028) levels in control group, while a significant decrease in IL-1β (p=0.002), TNF-a (p=0.016), and sICAM-1 levels was shown in experimental group (p=0.000). Also, a significant difference was observed in comparison between control and experimental groups about IL-1β (p=0.039), TNF-a (p=0.028), and sICAM-1 (p=0.000).
    Conclusion
    The results of this study showed that regular endurance training (Vo2max 55-85%) reduces the amounts of inflammatory markers of cardiovascular diseases including sICAM-1, TNF-a, and IL-1β. This training method can play an efficient role in declining the risk of atherosclerosis by lowering markers of vascular inflammation.
  • Mohammad Rigi-Ladez, Fatemeh Kaykhah, Leyla Molashahi, Fereshteh Arbabi Page 137
    Background
    The recent studies have shown that periodontal disease as infectious disease can be effective on systemic condition like length of pregnancy and birth weight. In this study we have compared the periodontal status in women that had preterm labor (<37 week) or their Infants weight was less than 2500gr with women who were in term labor and normal birth weight.
    Materials And Methods
    In this case – control study, postpartum women that were taking routine care in Ali Ebne Abitaleb Hospital were examined. There were 55 mothers with preterm labor or low birth weight in investigation group and 55 mothers with term labor and normal birth weight infants in control group. Periodontal parameters including PD, AL, BOP and GR [Tp1] were assessed.
    Results
    The mean±SD of PD in case group was 2.87±0.43 mm and in control group was 2.73±0.49 mm. The mean±SD of AL in case group was 3.56±0.47mm and in control group was 3.46±0.44mm. The patients in case group that have 2-4 or 4-6 sites for BOP were more than control group. The patients in control group that have 1-2 sites for BOP were more than case group.
    Conclusion
    Periodontal parameters in the case group were more than control group, but the difference was not statically significant. More prospective studies with larger sample sizes are recommended.
  • Maryam Peymani, Mohammad Reza Mohajeri Tehrani, Mohammad Hosein Foroozanfar Page 145
    Background
    It has been shown that improved glycemic control and lower hemoglobin A1C level in diabetic patients will reduce the frequency of microvascular complications. However there have been many debates on how to improve glycemic control and reduce hemoglobin A1C levels. The aim of this review was to assess available information that supports the use of s elf m onitoring Blood Glucose (SMBG) in the care of either type 1 or type 2 diabetic patients.
    Materials And Methods
    This review focuses on interventional and analytical studies that compared patients who performed SMBG with patients who did not. The data were derived from 35 interventional and observational studies published between 1983 and 2008, and also a cohort study between 1995 and 2003. All studies were obtained from searches of multiple electronic bibliographic databases supplemented with hand searches of references of retrieved articles.
    Results
    The available scientific literature demonstrates that there is substantial evidence to support the use of SMBG in type 1 diabetes. Most studies do not show a benefit when patients with type 2 diabetes perform SMBG. Some studies demonstrated that SMBG as a part of educational program can be effective on reducing hemoglobin A1C levels. There was a relationship between the number of SMBG tests per unit time and hemoglobin A1C levels.
    Conclusion
    The role of SMBG in reducing hemoglobin A1C level in type 1 diabetes is known, but most of the studies do not support the use of SMBG in type 2 diabetes currently. More rigorous studies should be carried out.
  • Batool Teimoory, Nahid Sakhavar, Maesoomeh Mirteimoory Page 159
    The cause of leiomyomas is unknown. Several studies have suggested that each leiomyoma arises from a single neoplastic cell within the smooth muscle. Leiomyoma of the fallopian tube is extremely rare. Most cases are asymptomatic and may found incidentally at autopsy or during unrelated surgical operation. These leiomyomas tend to be singular, small, and unilateral, with a resultant rare preoperative diagnosis. They are often managed with laparotomy. We report a case of a fallopian tube leiomyoma in a 27- year- old virgin girl. She had abdominal pain. The mass diagnosed and treated by laparatomy. Microscopic examination revealed that it was a tubal leiomyoma.