فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:11 Issue: 1, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/01/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی صادق، سید جواد میر نجفی زاده صفحه 1
    زمینه و هدف
    امروزه تحریک الکتریکی با فرکانس پایین (LFS) به عنوان یکی از درمانهای صرع در حیوانات آزمایشگاهی و بیماران صرعی مورد استفاده قرار می گیرد. در مطالعه حاضر نقش سرین-ترئونین پروتئین فسفاتازها طی اثرات مهاری LFS بر بروز تشنجهای ناشی از کیندلینگ مسیر پرفورنت مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه 64 سر موش های صحرایی نر بالغ نژاد Wistar با تحریک مسیر پرفورنت و با استفاده از پروتکل کیندلینگ سریع (6 تحریک روزانه) تحریک می شدند. LFS (فرکانس 1 هرتز) بلافاصله پس از قطع تحریکات کیندلینگ اعمال می گردید. FK506 (1 میکرومولار به صورت تزریق داخل بطنی) به عنوان مهار کننده سرین-ترئونین فسفاتاز نوع PP2B و Okadaic acid (1 میکرومولار به صورت تزریق داخل بطنی) به عنوان مهارکننده سرین-ترئونین فسفاتاز نوع PP1/2A هر روز 10 دقیقه قبل از شروع پروتکل تحریک به داخل بطن چپ تزریق می شد. تفاوت آماری در میزان تخلیه های متعاقب روزانه بین گروه های آزمایشی با استفاده از آزمون تجزیه وتحلیل واریانس محاسبه گردید و برای مقایسه وقوع مراحل پنج گانه تشنج از آزمون غیرپارامتریک Kruskal-Wallis و آزمون Mann-Whitney استفاده شد. 05/0 P< به عنوان حداقل سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    اعمال LFS بلافاصله بعد از تحریکات کیندلینگ به طور معناداری بروز تشنجات کیندلینگ و مراحل مختلف تشنجات کیندلینگ را به تاخیر انداخت. به عل ا وه LFS مجموع تخلیه های متعاقب طی روزهای تحریک را به طور معناداری کاهش داد. تزریق هیچکدام از FK506 و یا Okadaic acid به داخل بطن چپ تاثیر معناداری بر اثرات مهاری LFS روی پارامترهای تشنجی نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که فعال شدن سرین-ترئونین فسفاتازها (PP1/2A، PP2B) که نقش اساسی در تضعیف قدرت سیناپسی ایجاد شده توسط LFS را دارند، هیچ نقشی در اثرات مهاری LFS بر تشنجات ناشی از کیندلینگ مسیر پرفورنت ندارند.
    کلیدواژگان: تشنج، صرع، تحریک با فرکانس پایین، کیندلینگ
  • منوچهر خوش باطن، ابراهیم فتاحی، محمدحسین صومی، محمد کاظم طرزمنی، سارا فرهنگ، گلنار مجیدی، وحید فتاحی صفحه 13
    زمینه و هدف
    بیماری کبدچرب غیرالکلی (NAFLD)، بیانگر طیفی از حالات بالینی - آسیب شناختی است که با رسوب قطرات چربی درکبد بیمارانی که سابقه مصرف الکل ندارند مشخص می شود. هدف از این مطالعه بررسی مشخصات بالینی- آزمایشگاهی و شناخت فاکتورهای خطر دربیماران دارای کبد چرب غیرالکلی و مقایسه آن با افراد سالم است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به صورت مورد- شاهدی بر روی بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی در پائیز 1386 در استان آذربایجان شرقی انجام گرفت. 102 بیمار مبتلا به استئاتوزکبدی (تایید شده توسط سونوگرافی) و 102 فرد دارای سونوگرافی طبیعی کبد به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند، آزمون های کبدی، پروفایل چربی، قندخون و شاخص توده بدنی و دورکمر در تمام این افراد اندازه گیری شدند. داده های به دست آمده توسط آزمون های آماری مجذور کای، Student’s t-test و مدل logistic regression مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    102 بیمار شامل 56 مرد و 46 زن و 102 فرد سالم شامل 43 مرد و 59 زن با میانگین سنی 70/10±53/42 سال در گروه بیماران و 51/13± 46/45 سال در گروه شاهد مورد بررسی قرارگرفتند. میانگین BMI در بیماران 69/4 ± 51/30 کیلوگرم بر متر مربع و در گروه شاهد 40/4± 48/26بود. (0005/0 P<) 8/9درصد از بیماران لاغر، 17/41 درصد دارای BMI طبیعی و 01/49 درصد از بیماران چاق بودند. چاقی مرکزی در 8/59 درصد از گروه بیماران و 7/30 درصد از گروه شاهد مشاهده شد. شیوع هایپرتری گلیسریدمی در گروه بیمار 7/63 درصد در مقابل 2/20درصد در گروه کنترل، هایپرکلسترولمی 2/20 در مقابل 8/9درصد، فشار خون بالا 6/47 در مقابل 8/10 درصد، دیابت 4/21 درصد در مقابل 3/2درصد، افزایش AST 9/37 در مقابل 9/2درصد و افزایش ALT 6/46 درصد درمقابل 9/0درصد برآورد شد که همه پارامترها به طورمعنی داری درگروه بیماران بیشتر از گروه شاهد بود. (0005/0 P<). همچنین فشار خون بالا، درجه توده بدنی بالا و هایپرتری گلیسریدمی به عنوان فاکتورهای پیش بینی کننده مستقل معرفی شدند.
    نتیجه گیری
    بیماری کبد چرب غیر الکلی در آذربایجان شرقی با سایر نقاط جهان شباهت بسیاری دارد. غربالگری در این جمعیت را می توان با توجه به فشار خون بالا، درجه توده بدنی بالا و هایپرتری گلیسریدمی انجام داد.
    کلیدواژگان: بیماری کبد چرب غیرالکلی، استاتوهپاتیت، مشخصات بالینی و آزمایشگاهی
  • فرانک صفدری ده چشمه، معصومه دل آرام، تهمینه صالحیان، محمد تقی مرادی، فاطمه دریس، فاطمه علی اکبری صفحه 23
    زمینه و هدف
    درد زایمان یکی از دردناکترین تجارب زنان و کاهش این درد از اهداف مهم مراقبت های مامایی است. در صورتی که این درد تسکین نیابد ممکن است منجر به عوارضی می گردد که اثرات سوء بر مادر و جنین خواهد داشت. هدف این مطالعه تعیین تاثیر ماساژ یخ در نقطه هوکو بر شدت درد زایمان زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان هاجر شهرکرد بود.
    مواد و روش کار
    این کار آزمایی بالینی بر روی 60 خانم حامله نخست زا در بیمارستان هاجر شهرکرد انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد و نمونه هابه طور تصادفی به دو گروه لمس کیسه شن (شاهد) و ماساژ یخ(مورد) تقسیم شدند. قبل از هر گونه مداخله شدت درد پایه (ابتدای فاز فعال)با استفاده از مقیاس سنجش درد(VAS) در دیلاتاسیون 4 سانتی متر در هر دو گروه اندازه گیری شد بعد از انجام مداخله شدت درد زایمان مجددا«در دیلاتاسیون 4 و 6 و 8 و 10 سانتی متر سرویکس در هر دو گروه اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شد. در گروه مورد قطعات خرد شده یخ درکیسه حوله ای پیچیده شده و با حرکت جنبشی در نقطه هوکو طی سه انقباض ماساژ داده شد. برای گروه شاهد فقط لمس ناحیه هوکو با کیسه شن انجام شد. اطلاعات با استفاده از آزمونهای آماری تی مستقل وکای اسکوئر، مان ویتنی وتی زوج تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بعد از انجام مداخله، میانگین شدت درد فاز فعال زایمان در گروه مورد به طور چشمگیری کمتر ازگروه کنترل بود (P<0.001) همچنین میانگین طول مدت فاز فعال زایمان نیز در گروه مداخله کوتاهتر از گروه کنترل بود p<0.05))ولی میانگین شدت درد قبل و بعد از مداخله در گروه مورد، تنها در دیلاتاسیون های4و 6 و 8 سانتی متر معنی دار بود (P<0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه اثرات مثبت ماساژ یخ در تسکین درد مرحله اول وبا عنایت به ماهیت غیر تهاجمی و ایمن بودن و سهولت انجام، این روش را به عنوان یک تکنیک ارزشمند در تسکین درد زایمان پیشنهاد می کنیم.
    کلیدواژگان: تسکین درد، درد زایمان، ماساژ یخ، نقطه هوکو
  • دکترعبدالعلی رخشانی، غلامرضا کمیلی، امیرحسین رفیقدوست صفحه 31
    زمینه و هدف
    بالا بودن غیر طبیعی قند خون یک یافته معمول در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد می باشد و به عنوان هیپرگلیسمی استرسی شناخته می شود. در این مطالعه قند خون بدو ورود افراد غیر دیابتیک دچار انفارکتوس حاد میوکارد اندازه گیری شده تا مقایسه ای بین عوارض کوتاه مدت بعدی در افراد دارای قند بالا نسبت به گروه دارای قند طبیعی، صورت گرفته و تاثیر قند خون اولیه در عوارض بعد از انفارکتوس حاد میوکارد مورد بررسی قرار گیرد.
    مواد و روش کار
    تعداد 100 بیمار مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد مراجعه کننده به اورژانس قلب بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در سال... که فاقد سابقه دیابت بودند، انتخاب و بر مبنای قند خون اولیه به دو گروه 50 نفری دارای قند خون طبیعی و بالا (مساوی یا بالاتراز 126میلی گرم در دسی لیتر) تقسیم گردیدند. نمونه گیری به صورت غیر احتمالی در دسترس با توجه به معیارهای ورود به مطالعه انجام شد. در طول مدت بستری عوارض بیماری بررسی گردید. اطلاعات مورد نیاز بر پایه معاینات بالینی روزانه، آزمایشات خونی روزانه و روش های غیر تهاجمی روتین جمع آوری گردید. نتایج با استفاده از تست های آماری Student – t و کای دو و نرم افزار SPSS آنالیز شده و 5% P< معنی دار در نظر گرفته شده است.
    یافته ها
    بروز آریتمی، فراوانی تاکیکاردی سینوسی، فیبریلاسیون دهلیزی، بلوک شاخه ای، اکستراسیستولهای بطنی، بروز نارسائی قلبی بر مبنای طبقه بندی کلیپ و فراوانی نارسانی قلبی بر اساس معیار اکوکاردیوگرافی (EF<50%) در گروه مورد به صورت معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (P<0.05). ترومبوآمبولی، عوارض مکانیکی (اختلال عضله پاپیلاری)، پریکاردیت، فلبیت و ادامه درد آنژین صدری نیز در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد مشاهده گردید ولی اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد که رابطه مستقیمی میان افزایش قندخون بیمار در بدو ورود (Stress Hyperglycemia) و بروز اغلب عوارض کوتاه مدت در بیماران غیر دیابتی دچار انفارکتوس حاد میوکارد وجود دارد.
    کلیدواژگان: هیپر گلیسمی استرسی، انفارکتوس حاد میوکارد
  • دکترعبدالوهاب مرادی، مهدی شاهمرادی، دکترعزت الله قائمی، مریم صادق شش پلی، مسعود بازوری، هادی کوهساری صفحه 39
  • عبدالرضا رجایی فرد، بیژن مقیمی دهکردی، سید حمیدرضا طباطبایی، بهرام ضیغمی، آزاده صفایی، سید ضیاءالدین تابعی صفحه 49
    زمینه و هدف
    سرطان معده همچنان یکی از مهمترین علل مرگ در سراسر جهان است. میزانهای بقاء این بیماری هنگام تشخیص نسبتا پائین می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل بالینی و آسیب شناختی بر میزانهای بقاء بیماران مبتلا به سرطان معده صورت پذیرفت.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی کلیه بیماران مبتلا به سرطان معده ثبت شده در مرکز ثبت تومور استان فارس در سالهای 1380 تا 1385 وارد مطالعه شدند. پیگیری وضعیت بقاء بیماران از طریق تماس تلفنی صورت گرفت. برآورد تابع بقاء، با استفاده از روش ناپارامتری کاپلان میر انجام و توسط آزمون Log-rank مقایسه گردید. آنالیزها با استفاده از نرم افزار STATA (نسخه8) انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع 442 مورد سرطان معده در این مدت ثبت شده بود که میانگین (± انحراف معیار) و میانه زمان بقاء بیماران به ترتیب3/2 ± 5/26 و6/12 ماه به دست آمد. میزان های بقاء در میان گروه های سنی مختلف و بر اساس نوع درمان اولیه تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند. گروه سنی 60- 45 سال بالاترین میزانهای بقاء را داشتند به طوری که 23درصد افراد این گروه سنی، پنج سال پس از تشخیص بیماری شان زنده بودند. همچنین، میزان بقاء پنج ساله بیماران جراحی شده (به عنوان اولین درمان) 25 درصد حاصل شد که به طور معنی داری از شیمی درمانی و رادیوتراپی بالاتر بود(001/0= P). در برآورد تابع بقاء بر اساس در سایر متغیرها، تفاوت معنی داری مشاهده نگردید(05/0< P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که میزانهای بقاء در بیماران مبتلا به سرطان معده نسبتا پائین می باشد و به نظر می رسد یکی از مهمترین دلایل پایین بودن طول عمر در این بیماران تاخیر در تشخیص و درمان است. بنابراین آموزشهای فراگیر از طریق رسانه های عمومی در مورد علایم اولیه این بیماری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، میزان بقاء، کاپلان، میر
  • ناصر ناستی زایی صفحه 57
    چکیده
    زمینه و هدف
    اینترنت خود ابزاری بی ضرر است اما استفاده بیش از حد و نادرست از آن، خطر اعتیاد به اینترنت را به دنبال دارد.هدف این پژوهش بررسی ارتباط سلامت عمومی با اعتیاد به اینترنت می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی در ابتدا تعداد 375 نفر(189 نفر دختر و 186 نفر پسر) از دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی86 تا 1387 به صورت نمونه گیری طبقه ای- تصادفی انتخاب شدند. با استفاده از آزمون اعتیاد به اینترنت (IAT یانگ، 1998) دانشجویان به دو گروه کاربران معتاد به اینترنت و کاربران عادی تقسیم شدند، سپس برای مقایسه سلامت عمومی این دو گروه از آزمون سلامت عمومی)28GHQ- گلدبرگ،1987) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های پژوهش با استفاده از از آزمون T بانرم افزارکامپیوتری 13 SPSS انجام شد و 01/0P< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این مطالعه سلامت عمومی کاربران معتاد به اینترنت (خصوصا در زیر مقیاس های اضطراب و افسردگی) نسبت به کاربران عادی در معرض خطر بیشتری بود (01/0P<) اما کاربران معتاد به اینترنت و کاربران عادی از نظر جسمانی در وضعیت یکسانی قرار داشتند و اختلال در کارکردهای اجتماعی دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    اثر اینترنت بر میزان افسردگی و اضطراب چه در زمینه افزایش و چه کاهش آن بستگی شدید به نوع استفاده و زمان اختصاص داده شده به آن دارد لذا باید در زمینه استفاده مناسب از اینترنت فرهنگ سازی و آموزش صحیح در سطح خانواده و جامعه انجام شود.
    کلیدواژگان: اینترنت، اعتیاد به اینترنت، سلامت عمومی، اضطراب و افسردگی
  • مظهر اقبال قریشی، اباصلت برجی، آنوش نقوی، مهدی زنگی آبادی، محمد بکاییان صفحه 65
  • سیمین صادقی، نورمحمد نوری صفحه 73
    درگیری کلیه در جریان آندوکاردیت باکتریال شایع است ولی گلومرولونفریت منتشر همراه با تولید کرسنت نادر می باشد. این مطالعه، معرفی یک دختر 9 ساله مبتلا به آندوکاردیت و گلومرولونفریت کرسنتیک است که به آنتی بیوتیک ودوره کوتاه پالس متیل پردنیزولون وریدی پاسخ خوبی داد.
    معمولا آنتی بیوتیک مناسب، برای حذف عفونت ضروری است ولی در صورت اختلال عملکرد کلیه و کاهش کمپلمان سرم یک دوره کوتاه مدت کورتیکواستروئید وگاه پلاسمافرز نیز ممکن است مفید باشد.
    کلیدواژگان: گلومرولونفریت کرسنتیک، نارسایی کلیه، آندوکاردیت باکتریال، کورتیکواستروئید
|
  • Sadegh Mehdi *, Mirnajafi-Zadeh Javad Page 1
    Background
    The use of low-frequency electrical stimulation (LFS) as a therapy for epilepsy is currently being studied in experimental animals and patients with epilepsy. In the present study, we investigated the role of serine/threonine protein phosphatases in the inhibitory effects of LFS on perforant path kindling acquisition.
    Materials And Methods
    Sixty four male Wistar rats were stimulated by perforant path stimulation in a rapid kindling manner (6 stimulations per day). The LFS (1 Hz) was applied immediately after termination of each kindling stimulation. The FK506 (1µM; i.c.v.), a serine/threonine protein phosphatase PP2B inhibitor and okadaic acid (1µM;i.c.v.), a serine/threonine protein phosphatases PP1/2A inhibitor, were daily microinjected into the left ventricle 10 min before starting the stimulation protocol. A two-way ANOVA was done to compare the seizure parameters of different groups. The effect of LFS on behavioral seizure scores was analyzed using the nonparametric Kruskal–Wallis and Mann–Whitney U tests. P value less than 0.05 was considered as the level of significance.
    Results
    Appling LFS immediately after kindling stimulation significantly retarded the kindling acquisition and delayed the expression of different kindled seizure stages. In addition, LFS significantly reduced the increment of daily after-discharge duration during kindling development. (P<0.001) Microinjection of neither FK506 nor okadaic acid had significant effect on the antiepileptogenic effect of LFS on kindling parameters.
    Conclusion
    Our findings showed that activation of PP1/2A and PP2B, which play a critical role in LFS, induced down-regulation of synaptic strength, had no role in mediating the inhibitory effects of LFS on perforant path kindled seizures.
    Keywords: Seizure, Epilepsy, Low, frequency stimulation, Kindling
  • Khoshbaten Manoochehr , Fatahi Ebrahim , Soomi Mohammad Hosein *, Tarzmani Mohammad Kazem , Farhang Sara , Majidi Golnar , Fatahi Vahid Page 13
    Background
    Nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) describes a common clinico-pathological condition characterized by significant lipid deposition in the hepatocytes in patients without history of excessive alcohol ingestion. The objective of this study was to assess the clinical and paraclinical features and risk factors of NAFLD patients in comparison with healthy population.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 102 patients with NAFLD were compared with 102 controls in East Azerbaijan province. The diagnosis of NAFLD was provided by liver ultrasonography to confirm the presence of steatohepatitis. Liver function tests, lipid profile, blood sugar, body mass index (BMI) and waist circumference were measured in all participants. The statistical analysis was performed using chi-square, t tests and logistic regression model and P<0.05 was considered significant.
    Results
    This study consists of 102 patients (56 men and 46 women) and 102 controls (43 men and 59 women). The mean ± SD of age of the patients was 42.53 10.70 years and 45.46 13.51 years for controls. The mean SD of BMI was 30.51 4.69 in patient group and 26.48 4.40 in control group (P<0.0005). The 9.8 percent of patients were underweight, 41.17 percent were in normal range and 49.01 percent were obese. The central obesity was seen in 59.8 percent of patients and 30.7 percent of controls (P<0.05). The incidence of some characteristics in patients and controls were as follow respectively: hypertriglyceridemia (63.7% vs. 20.2%), hypercholesterolemia (20.2% vs. 9.8%), hypertension (47.6% vs. 10.8%), diabetes (21.4% vs 2.3%), and elevated ALT (46.6% vs 0.9%). Elevated AST level was more common in the NAFLD group (37.9%) compared to control group (2.9%) (P<0.0005). Hypertension, grade of BMI and hypertriglyceridemia were recognized as independent predictors.
    Conclusion
    NAFLD has similar characteristics in our population compared to other parts of the world. Hypertension high, grades of BMI and hypertriglyceridemia are suggested as useful indicators for screening of NAFLD in our population.
    Keywords: Non alcoholic fatty liver disease, steatohepatitis, Clinico, biochemical feature
  • Safdari Dehcheshmeh Faranak *, Delaram Maesoomeh *, Salehian Tahmineh , Moradi Mohammad Taghi , Rahimi Madiseh Mohammad , Aliakbari Fatemeh Page 23
    Background
    Labor pain is the worst pain experience during women's life. The management of labor pain is amongst the leading goals of maternity care. Unrelieved labor pain may adversely affect both mother and the neonate. The aim of this study was to determine the effect of Hoku point ice massage on pain intensity in primiparous women during labor.
    Materials And Methods
    A randomized controlled trial was conducted on 60 primiparous women who were expected to have normal childbirth in Hajar Hospital of Shahrekord. All participants were randomly assigned in two groups (n = 30): ice massage (treatment) and sand bag group (control). The severity of the basal pain was measured at the beginning of active phase (4 cm cervical dilation) based on Visual Analogue Scale (VAS). Then, after two groups received intervention, the severity of the labor pain in 4, 6, 8 and 10 cm cervical dilation was measured. In the case group, the crushed ice twisted in a terry bag was rocked on the web of skin between thumb and forefinger. The massage was carried out in Hoku point throughout three contractions. The sand bag tactile massage in Hoku point was served in the control group. The data were analyzed using SPSS software and descriptive analysis using Mann- Whitney, x2, paired and independent t tests and P<0.05 was considered significant.
    Results
    After completion of intervention, the pain intensity in the treatment group was significantly less than the control group) P<0.001). Also, mean duration of active phase of labor in treatment group was significantly less than the control group (P<0.05). In the treatment group, the difference between the mean of the pain pre and post intervention was significant just in 4, 6 and 8 cervical dilation (P<0.001).
    Conclusions
    Regarding the ice massage as a cost-effective and noninvasive nursing intervention and considering high satisfaction of patients, we recommend this safe and easy-to-use technique for alleviation of the labor pain.
    Keywords: Pain relief, labor pain, ice massage, Hoku point
  • Rafighdoust Amirhossein *, Rakhshani Abdolali , Komeili Gholamreza Page 31
    Background
    Abnormal hyperglycemia is a common finding in early phase of acute myocardial infarction that is named as stress hyperglycemia. In this study we have evaluated primary blood sugar of non-diabetic patients with acute myocardial infarction at the time of admission to compare the early complications between patients with high or normal blood sugar. We aimed to find any relation between primary blood sugar and post MI complication rate.
    Materials And Methods
    One hundred non-diabetic patients with acute myocardial infarction who were referred to heart emergency ward of Imam Reza Hospital (Mashhad, Iran) were included in this study. According to primary blood glucose level, 50 patients with blood glucose > 126 mg/dl were compared with 50 patients with normal blood glucose level. All patients were evaluated during hospitalization and daily clinical examinations laboratory tests, and routine non-invasive assessments were done. The results were analyzed by SPSS software and the level of signification difference was described as p<0.05.
    Results
    Sinus tachycardia, atrial fibrillation, bundle branch block, ventricular extrasystole, prolonged PR-interval and heart failure according to Klip classification and also according to echocardiographic index (EF<50) were statistically significant and more common in hyperglycemic patients (P<0.05). Thromboembolic and mechanical complications (papillary muscle dysfunction), pericarditis, phlebitis and angina were also more common in hyperglycemic group although the differences were not significant statistically.
    Conclusion
    It seems that high rate of early complications in non-diabetic patients with acute myocardial infarction is directly related to primary hyperglycemia (stress hyperglycemia).
    Keywords: Primary blood sugar, Stress hyperglycemia, Acute myocardial infarction, Prognosis
  • Moradi Abdolvahab *, Shahmoradi Mehdi *, Ghaemi, Ezatolla *, Tabarraei Alijan *, Sadegh-Sheshpoli Maryam , Bazori Masoud , Koohsari Hadi Page 39
    Background
    Peracetic acid (Percidin) is a chemical compound that shows antimicrobial activity due to its high oxidizing potential. This study was designed to evaluate the efficiency of antibacterial activity of Percidin and its spectrum by disc diffusion and microdilution methods.
    Materials And Methods
    Standard strains and isolated bacteria from clinical specimens in the north of Iran were used in this work. Different dilutions of percidine and discs were prepared. Disc diffusion test was done and inhibition zone was measured. Finally, MIC and MBC was determined by microdilution methods.
    Results
    Our results demonstrated highest susceptibility of Staphylococcus aureus strains that were sensitive and resistant to methiciline. Lower level of susceptibility to percidin was seen for Bacillus licheniformis. Inhibition zone for gram negative bacteria was between 34 and 45 mm. Almost both MIC and MBC for gram positive bacteria was 2µg/ml and maximum amount obtained in Mycobacterium smegmatis and Entrococcus fecalis with 4µg/ml and 8µg/ml simultaneously. The MIC was 4µg/ml in gram negative bacteria.
    Conclusion
    The analysis of percidin antibacterial activity against different types of bacteria shows its wide antibacterial spectrum that covers gram-positive and gram-negative bacteria including standard and clinical isolated strains. The coincidence of most of the MIC and the MBC indicates the bactericidal activity for Percidin. In brief, this work describes a broad-spectrum antibacterial activity of Percidin and suggests use of this compound as a strong disinfectant in hospitals and elimination of bacteria from medical equipments.
    Keywords: Percidin, Peracetic acid, Gram positive bacteria, Gram negative bacteria, MIC, MBC
  • Rajaeifard Abdolreza *, Moghimidehkordi Bijan *, Tabatabaei Hamidreza , Zighami Bahram , Safaei Azadeh *, Tabei Ziyaaldin Page 49
    Background
    Gastric cancer remains as one of the leading causes of death worldwide. In patients with gastric cancer, the survival rate after diagnosis is relatively low. The present study aimed to evaluate the impact of demographic factors in estimation of survival rate in patients with gastric cancer in order to develop updated documents in these patients.
    Materials And Methods
    All gastric cancer patients registered in Fars cancer registry from 2001-2006 were entered in the study. Vital status of the patients was asked by telephone contact. Survival rates were estimated using Kaplan-Meier method and compared by Log-rank test. All calculations were performed using STATA (v.8) software. The p value<0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    Four hundred forty two gastric cancer patients were registered in this period. Mean and median of survival time was 26.5 ±2.3 and 12.60 months, respectively. A statistically significant difference was seen in survival rates between age groups and type of first treatment. Also, no significant variation was observed in estimation of survival function between other factors (P>0.05).
    Conclusion
    Our results showed that the survival rates of gastric cancer patients in our study were relatively low. Late diagnosis and delayed therapy are important reasons for low survival in these patients. Therefore, improving public education about primary symptoms of gastric cancer by media is recommended.
    Keywords: Gastric cancer, Survival rate, Kaplan, Meier estimate
  • Nastiezaie Nasser Page 57
    Background
    Internet is a neutral tool on its own. However, excessive use of internet poses the risk of being addicted to it. This study was performed to investigate the association between general health and internet addiction.
    Materials And Methods
    In this descriptive study a total number of 375 students (189 female and 186 male) were randomly selected from Sistan and Baluchestan University between 2007 to 2008. Using the internet addiction test (IAT), the students were divided into two groups: ordinary users and addicted users of internet. The general health questionnaire (GHQ) was used to compare these two groups. The SPSS software and t test were used to analyze the data and P<0.01 was significant.
    Results
    The general health of internet-addicted users in comparison with ordinary users was at a higher risk (P<0.01). But the difference between two groups in general health and disorders of social function were not statistically significant.
    Conclusion
    Depression and anxiety were common in internet addicted users and it was correlated to the amount of time that they were allocating to it.
    Keywords: Internet addiction, General health, Anxiety, Depression
  • Qureishi Mazhareghbal *, Borji Abasalt *, Naghavi Anoosh , Zangiabadi Mehdi , Bokaeian Mohammad Page 65
    Background
    One of the great challenges in the treatment of infectious diseases is the resistance of pathogenic bacteria against antibiotics, and Shigella is among the bacteria against which antibiotic resistance is broadly observed in different parts of the world. The object of this study is to determine Shigella antibiotic resistance pattern against the antibiotics such as Ampicillin, Amoxicillin, Trimethoprim– sulfamethoxazol, Chloramphenicol, Nalidixic acid, Ciprofloxacin and Ceftriaxone.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, a total of 147 Shigella strains were collected from the diarrheic patients referred to different medical centers of Zahedan and were examined by biochemical tests and serotyping, and their antibiotic resistance pattern were determined by standard Kirby-bauer method.
    Result
    Of the147 studied Shigella strains102 S.flexneri (69.4%), 32 S.dysenteriae (21.8 %),11 S.boydii (7.5%), and 2 S.sonnei (1.36%) were confirmed.The isolated strains show resistance to Ampicillin (99.3%), co-trimoxazol (57.1%), chloramphenicol (52%) and Nalidixic acid (1.3%), but there was no resistance against Ciprofloxacin and Ceftriaxone.
    Conclusion
    According to the findings, it is suggested that antibiotics should not be used without laboratory testing (antibiogram) and further studies needs to be done by using other antibiotics.
    Keywords: Shigella, Antimicrobial resistance, Antibiotic, Zahedan
  • Sadeghi Bojd Simin *, Noori Noormohammad Page 73
    Renal involvement is common in patients with bacterial endocarditis. Very rarely, patients may present with an extensive glomerular epithelial crescent formation with a rapid deterioration in renal function. We report a 9-years old female patient with endocarditis and crescentic glomerulonephritis with impaired renal function. We tried a brief course of corticosteroid therapy and appropriate antibiotic due to hypocomplementemia. Appropriate antibiotic therapy is essential to eradicate the infection. A brief course of corticosteroid therapy may be helpful in those with deteriorating renal function. Plasmapheresis may be useful in those with persistent hypocomplementemia.
    Keywords: Crescentic Glomerulonephritis, Renal failure, Bacterial endocarditis, Corticosteroid